מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תפריטזהבית14/08/2009
שלום,
אני בשבוע 33 להריון וצמחונית
עשיתי העמסת סוכר לפני מס ימים (בעקבות עובר גדול בכשבועיים בהערכת משקל ) ויש לי ערך אחד לא תקין ואחד נוסף נושק לגבולי לכן הבנתי שאין לי "סכרת הריון קלאסית" אלא מצב גבולי.
הייתי אצל דיאטנית לפני שהתגלה כל נושא הסכרת והיא נתנה לי דיאטה בעלת ערך גליקמי נמוך ורמת MUFA גבוהה - 1500 קלוריות ליום . האם זה בסדר? להמשיך עם הדיאטה הזו או לעבור יעוץ מחדש אצל דיאטנית בעקבות הסכרת ה"גבולית"?
התפריט שהיא נתנה לי :
בוקר: דיסה מ- 4 כפות שבולת שועל עם כוס חלב וירקות / 2 פרוסות לחם קל+גבינה+ירקות
ביניים: אגס קטן (או פרי אחר) יוגורט 1.5% + 10 אגוזי מלך
צהריים: כוס ירקות מבושלים, כוס אורז מלא, כוס קטניות
ביניים: פרי+ 3 אגוזי מלך+ יוגורט 1.5%
ערב: 2 פרוסות לחם קל עם טחינה+ביצה קשה+סלט חסה וכף שמן זית
לילה: חופן שקדים
אודה לתשובה!!!!!!!!!!!!!!
ת ו ד ה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהבית שלום
נועה הופ15/08/2009האם הלכת לדיאטנית קלינית / טבעית ? מדוע החלטת ליישם תפריט עם ערך גליקמי נמוך עוד לפני הבדיקות (האם בגלל החשש לסכרת או שפשוט רצית לאכול בריא יותר ?)
אומנם זה לא המקום לייעוץ לגבי תפריט אישי אך מהסתכלות עליו לא מובן מדוע אין מנה בשרית ביום לצורך אספקת ויטמין B12 וברזל , וגם מספר הקלוריות בו יחסית נמוך.
הייתי הולכת להתייעצות נוספת עם דיאטנית קלינית לחדד כל מיני דברים בתזונה שקשורים לסכרת וגם קשורים לערך הקלורי בתפריט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תיאבוןדנה14/08/2009
אני בת 32 הריון שני,1.67גובה ,משקל 55 שבוע 8 להריון,בהריון הקודם העליתי 25 קילו והיה לי תיאבון מאוד בריא מתחילת ההריון,וההריון הזה כבר שבועיים אין לי תיאבון בכלל,אין לי בחילות או הקאות פשוט לא מסוגלת לאכול כמעט כלום,ירדתי במשקל כבר כמעט שני קילו ואני מודאגת...
האם זה בסדר?יכול להיות שפשוט זו תופעת הריון חוסר תיאבון?האם זה יכול לפגוע בעובר?
האם התיאבון יגיע מאוחר יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
נועה הופ15/08/2009יתכן וזה חלק מתסמיני ההריון, יתכן והחום משפיע גם על התיאבון.. בכל מקרה לרוב התחושה משתפרת וחולפת אבל חשוב להיות במעקב אחר המשקל וחשוב לנסות לאכול דברים מזינים וקלילים כגון ירקות, פירות, מוצרי חלב, פחמימות שמתעכלות בקלות כגון פסטה, אורז, תפוחי אדמה, בטטה,לחם, דגני בוקר מועשרים בויטמינים ומינראלים, ביצה ( לפעמים יש קושי בלאכול בשרים, דגים ) במידה והתופעה ממשיכה פני לייעוץ ועזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומיםכאתיה14/08/2009
אני בשבוע 17+6 הריון שני בתאומים בנות
לפני שבוע העליה שלי במשקל היתה 3.5 קילו.
בשבוע הזה עליתי עוד 1.5קילו
גובה 1.70 ומשקלי לפני הריון 69.5 עכשיו אני שוקלת 74.4
אני מאד שומרת בסוג האוכל שלי
אני מאד מודאגת מהעליה שלי במשקל זה יותר מדי
מה עלי לעשות?
כמה היה צריך לעלות עד כה נא תנו לי תשובה על אופן העלייה במשקל בהריון תאומים כ י כל המחשבונים מתייחסים לעלייה במשקל בהריון עובר אחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראמא
נועה הופ15/08/2009במידה והבנתי נכון את מה שכתבת עד כה עלית 5 קילו (1.5 מהם בשבוע האחרון ). נשים במשקל גוף תקין לפני ההריון צריכות להעלות 17-25 ק"ג בהריון תאומים סה"כ העלייה שלך עד כה מוגדרת כתקינה ( קצב מומוצע של חצי קילו לשבוע שזה נורמלי להריון תאומים ).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3 ואכילת שוםטוהר13/08/2009
הי, אני בשבוע 16 ומזה כשבועיים אני לוקחת אומגה 3 של אלספה. מדיפדוף בתשובות קודמת הבנתי כי מינון הEPA אמור להיות קטן יותר מה DHA אך בפירוט כמות המרכיבים בכמוסות שרכשתי רשום:
DHA- מ"ג 120 ו EPA - מ"ג 180 עד היום לקחתי 2 כמוסות ביום.
(סה"כ 240 מ"ג DHA ו 360 מ"ג EPA) זה בסדר? האם עלי לרכוש כמוסות אחרות עם יחס נמוך יותר של הEPA? אם כן, אתן ממליצות על סוג מסויים? האם חלילה זה עשוי להזיק לעובר מה שלקחתי עד היום?
שאלה נוספת ברשותכן, אני מקפידה במשך כל יום לאכול שן שום לאחרונה הבנתי שבשום יש הרבה ויטמין A דבר שאסור להרבות בו בהריון על פי הבנתי.. האם לא מומלץ לאכול שן שום באופן יומיומי בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוהר שלום
נועה הופ15/08/2009כיום אין המלצות רשמיות ללקיחת תוספי אומגה 3 בהריון. המינון המומלץ לצריכה מהתזונה לאומגה 3 הוא
300 מ"ג ל- DHA ו- 220 מ"ג לפחות ל- EPA בתפריט של 2000 קלוריות. במידה והתזונה שלך דלה במקורות לאומגה 3 שזה בעיקר דגי ים אז ניתן לשקול לקחת תוסף.
ניתן ליצור קשר עם חברת אלטמן שפיתחה תוסף שבו יש מינונים המותאים להריון.
אין חשש לאכול שן שום ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שבוע 24דנה12/08/2009
שלום אני בת 25 , משקלי לפני ההריון היה 48, עכשיו אני בשבוע 24 ומשקלי הוא 53 כלומר השמנתי 5 קילו האם העלייה נורמלית , עד איזו משקל מותר לי להגיע עד סוף ההריון, כמה קילוגרמים מותר להשמין בחודש.
רציתי לציין שזה ההריון השני שלי . בהריון הראשון השמנתי 20 קילו בגלל זה אני כל כך מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
נועה הופ15/08/2009לא ציינת את גובהך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת מודאגתדניאלוש11/08/2009
שלום
אני בשבוע 6 שוקלת 47 קילו הגובה שלי הוא 58...
אני מודאגת משום שאין לי תאבון כל כך אני מאוד עייפה לאחרונה כל דבר פיתאום ניראה לי קשה ומעייף
אני לוקחת עוד מלפני ההריון חומצה פולית...
העם יכול להיות שיש לי אנמיה
אין לי תופאות להוואי כמו בחילות והקאות...
אשמח לתשובה תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחכתי לציין
דניאלוש11/08/2009לפני ההריון היו חסרים לי ויטמינים
B12
וD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
נועה הופ12/08/2009חשוב שהרופא נשים יבדוק בדיקות דם מקיפות לברזל, פריטין, B12, חומצה פולית, ויטמין D ( לחזור על הבדיקה ) וספירת דם לראות שאין אנמיה במידה וכן יש כך טיפול ...
בכל מקרה יתכן וזו גם עייפות שקשורה לתחילת הריון. .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תאבון בחודשים מתקדמיםלירון10/08/2009
שלום,
אני בשבוע 36. התחלתי את ההריון במשקל 56 ועכשיו אני שוקלת 65 (גובה 164). ככל שההריון מתקדם, התאבון שלי נעלם. התחילו להיות לי כאבים חזקים בגב התחתון וצירונים קטנים שמדירים שינה מעיניי כך שאני מאוד עייפה. כתוצאה מהחום, העייפות, הכאבים וגם תחושת הכבדות, אין לי תאבון וכל דבר כמעט שאני אוכלת או רוצה לאכול גורם לי לתחושת גועל ובחילות. למרות כל זה אני משתדלת לאכול אך התזונה שלי כוללת בעיקר פירות ומוצרי חלב. מה לעשות? האם המצב הזה תקין? אני יודעת שעכשיו יותר מתמיד חשוב לאכול טוב אבל פשוט מאוד קשה לי :-(
התפריט שלי (בערך) הוא:
בוקר- אקטימל, 2 פרוסות לחם מלא/ 5 יח' פתית עם מריחה של גבינה/ קוטג 5%
ביניים- 2-3 פירות
צהריים- סלט ירקות קטן עם קופסת טונה/ גביע קוטג ופרוסת לחם (1-2 פעמים בשבוע אני אוכלת דג/ חזה עוף עם 2 כפות אורז)
ביניים- 2 פירות
ערב- פרוסת לחם עם כף גבינה/ קוטג 5% וירק כלשהו
במהלך היום אני אוכלת גם ארטיק/ פופאייס..
מצטערת על אורך ההודעה ומקווה שתוכלנה לייעץ לי.
תודה רבה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת שלום
נועה הופ10/08/2009סה"כ לאורך כל ההריון לא עלית הרבה במשקל. עלייה תקינה למשקל בו התחלת את ההריון נעה בין 11.5- 16 קילו. אני מתארת לעצמי שתעלי עוד קצת במשקל מכיוון שבחודש הקרוב העובר יכול להוסיף עוד כקילו. התלונות שאת מתארת הן אכן שכיחות בשבועות הללו בגלל הרבה מאוד סיבות העובר לוחץ על מערכת העיכול מה שגורם לתחושת מלאות מהירה, צרבות, עצירויות/ שלשולים ועוד כל מיני תסמינים לא נעימים וגם כמובן החום וכל התופעות האחרות שהזכרת לא תורמות הרבה למצב. אם זאת עלייך להשתדל לאכול בריא ומאוזן ככל האפשר : מספר מוצרי חלב ביום, מנה בשרית או דג, ביצה, פירות וירקות ( במקרה שלך אולי עדיף יותר פירות שתקבלי גם ויטמינים, מינרלאים, סיבים וגם קלוריות ), נסי לשלב גם כל מיני אגוזים לתפריט שמספקים קלוריות, חלבון שומן בריא וויטמינים ומינראלים, את יכולה לשלב גם טחינה, שמן זית, זיתים רצוי לא לאכול פחות מ- 1800 קלוריות ליום.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה מהירה במשקל.---09/08/2009
היי,
אני בהריון בשבוע 25.עד כה עליתי 9 קילו.
לפני ההריון שקלתי 50 קילו הגובה שלי הוא 1.70. התחלתי את ההריון במשקל של 53
והופ אני כבר במשקל 61.
העליה שלי הייתה מהירה ולא תקינה.אני בנאדם רזה אבל אני מאוד חוששת לעלות עוד 9 קילו עד סוף ההריון ואני מרגישה שאני בדרך.
למה העליה שלי היא כלכך מהירה? אני מודה שאני אוכלת הרבה יותר ממה שאי פעם אכלתי אבל בחודשיים האחרונים אני מנסה לשמור ועדיין מעלה בקצב מהיר.
איזה תפריט ניתן לתת לי בכדי שלא אעלה עוד 10 קילו .
תודה רבה על הסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב,
נועה הופ10/08/2009התחלת את ההריון שלך במשקל יחסית נמוך לגובה וב- BMI ( יחס בין משקל לגובה ) אף נמוך מהטווח התקין. נשים אשר מתחילות את הריונן במשקל גוף נמוך לרוב מעלות יותר במשקל לאורך ההריון מנשים אשר מתחילות את ההריון במשקל תקין. לעלייה מספקת במשקל, ספיציפית לאור העובדה שהתחלת אתההריון יחסית ממשקל נמוך, יש חשיבות רבה על התפתחות העובר ועל קצב עלייתו במשקל.
עליית משקל המוגדרת כתקינה עבורך נעה בין 12.5 - 18 קילו.
אם זאת אני מבינה את חששותיך לעלייה גדולה במשקל ואני מסכימה שצריך לעקוב על מנת שאכן לא תעלי מעבר לנורמה אך בשביל זה את צריכה ליווי ומעקב על מנת לפקח על טיב האכילה וכמות הקלוריות שאת אוכלת לכן זה לא יהיה אפקטיבי ומן הסתם מקצועי לתת לך סתם תפריט...
אשמח לייעץ במידת הצורך
בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בהריוןלימור08/08/2009
שלום רב !
רציתי לדעת בבקשה, מה לגבי מוצרי דיאט בהריון כמו: יוגורטים, משקאות וממתיקים מלאכותיים, כמה מותר ביום ? והאם מותר מנה חמה ? (אני אוכלת כל יום בעבודה), תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתיקים ומנה חמה
רויטל בן שושן08/08/2009לימור שלום,
רוב הממתיקים המלאכותיים בטוחים לצריכה בהריון ולא מומלץ לעבור את הכמות המצויינת על גבי העטיפה של המוצרים. רצוי מאוד להמנע מהממתיק סכרין משום שחודר את השלייה.
לגבי המנה החמה, לא הייתי ממליצה לך לאכול אותה כל יום ובטח שלא כתחליף לארוחת צהריים המכילה גם מנה בשרית. וזאת משום כמויות המלח הגבוהות שיש בהן.
שבוע טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר בהריון רוקפור אפויה?צורית08/08/2009
היי
הכנתי לארוח פשטידה עם גבינת רוקפור,
הכנסתי לתנור ל-180 מעלות משך כ-20 דקות אפיה.
האם לאחר האפיה אוכל לאכול מהפשטידה או שאסור בשום אופן
לאכול גבינת רוקפור בהריון בשום מצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבינת רוקפור
רויטל בן שושן08/08/2009צורית שלום,
מחמת הספק הייתי נמנעת לאכול את הגבינה בכל מצב.
שבוע טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבינת רוקפור בהריון
צורית09/08/2009אחלא,
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף ברזלהילה08/08/2009
שלום רב,
אני בת 30 בהריוני הראשון בשבוע ה-26 להריוני ומזה שבועיים נוטלת פריפול. בשלושת הימים האחרונים החלו כאבי בטן חזקים באזור הקיבה (בטן למעלה מצד שמאל ומרכז) באופן קבוע כשעתיים לאחר נטילת הכדור בשעות הצהריים לאחר האוכל, הכאבים נמשכים עד שאני נרדמת בלילה. יש לציין שבשעות הבוקר ועד לאחר נטילת הכדור אינני סובלת מכאבים כלל.
1. האם כאבי בטן קשורים לנטילת התוסף?
2. האם ניתן לצרוך תוסף זה במקומו: ברזל פלוס פמינה (אלטמן) ?
3. האם אפשרי להפסיק ליטול את התוסף על מנת לבדוק אם הוא מקור הבעיה?
תודה מראש,
הילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוסף ברזל
רויטל בן שושן08/08/2009הילה שלום,
1. יכול להיות כי יש קשר בין התוסף לתופעות שהזכרת.
2. הברזל של אלטמן מעולה מבחינת תופעות הלוואי אך יש בו מינון נמוך יותר של ברזל.
3. את יכולה לנסות להפסיק לכמה ימים ובמקום לקחת בינתיים את הפמינה ולראות האם אכן יש קשר אך בכל מקרה ממליצה לך להתייעץ גם עם הרופא המטפל.
שבוע טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקלמירי2707/08/2009
שלום רב ,שבוע 18,ועד כה עליתי כ8 קילו-שזה הרבה לדעתי,אולי בגלל שפחתה הפעילות גופנית שלי?ייתכן שבגלל שהיה לי תיאבוו מוגבר בתחילת ההריון?
התחלתי ממשקל 59 קילו ואני 1.64,אחוז שומן שלי היה מתחת לממצוע{לוותי ע"י תזונאי} וזה מתסכל שעכשיו אני שוקלת מעל 66 קילו!האם זה אומר שאני אעלה הרבה בהמשך ההריון?מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל
רויטל בן שושן08/08/2009מירי שלום,
אכן לשבוע זה עלית מעל להמלצה וכמו שאת מספרת, תיאבון מוגבר ופחות פעילות גופנית היו חלק מהעלייה.
זה לא אומר בוודאות שתמשיכי לעלות הרבה במהלך ההריון (ישנן נשים שעולות יותר דווקא בהתחלה) אבל את חייבת לשים לב יותר לאוכל- התוספת הקלורית היומית צריכה להיות בסך הכל 300 קלוריות, ולהמשיך לשלב פעילות גופנית. קצב העלייה במשקל צריך להיות כ-400 גר' לשבוע.
שבוע טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלק07/08/2009
שלום, - אני בהריון שבוע 35,אתמול הרופא הודיע לי כי עליי להתחיל לקחת כדורי ברזל.עד לא מזמן רמת הברזל הייתה 12+ והיום היא ירדה ל10+,רציתי לדעת עד כמה הירידה איתה אני חיה כבר חודש משפיעה עליי ועל העובר ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל
רויטל בן שושן07/08/2009את בטח מתכוונת לרמת ההמוגלובין (Hb). ערך של 12 זהו הגבול התחתון ו10 זה מאוד נמוך. ההמלצה היא לקחת תוסף ברזל במשך כל תקופת ההריון ואפילו לאחריו גם להתפתחות תקינה של העובר וגם לתפקוד תקין של הגוף שלך. את בשלב מתקדם של ההריון ולכן חשוב מאוד כן להתחיל את התוסף ולהמשיך אותו גם לאחר הלידה. (בלידה יש איבוד רב של דם ורמות ההמוגלובין יורדות עוד יותר, בנוסף אם את רוצה להניק אז יש חשיבות מאוד גדולה לתוסף)
ממליצה לך לא לחכות ולקחת כבר עכשיו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פולן דבוריםתמי05/08/2009
הומלץ לי על ידי הנטורופטית לקחת פולן דוברים.
הטעם של הגרגירים רע ועל כן קשה לי לאכול אותם- האם ניתן לערבב את הגרגירים בכוס חלב ולשתות.
האם חייבים ללעוס את הגרגירים?
האם החלב ימנע ספיגתם בעור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פולן דבורים
רויטל בן שושן07/08/2009תמי שלום,
למען הסר הספק לא הייתי ממליצה לך לקחת תוסף כזה שלא לגמרי ברור אם בטוח לשימוש בהריון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תיאבוןטל05/08/2009
שלום,
אני בת 28, גובהי 1.65, משקל כרגע כ-60 ק"ג. אני בהריון ראשון ללא טיפולים.
לפני ההריון עליתי בערך שני קילו והיה לי חשק עז למתוקים ולמאכלים שאני אוהבת. לאט לאט ירד לי החשק למתוק ולאוכל בכלל.
כעת אני בשבוע 13 ובערך מלפני שבועיים פשוט אין לי תיאבון.
המנות שאני אוכלת קטנות בחצי ממה שהייתי רגילה, לא כי אני לא רוצה אלא כי אני פשוט לא מסוגלת לאכול יותר מזה. הדבר קורה לי בעיקר בארוחת הצהריים, אני אוכלת בד"כ מרק או מעט ספגטי ולא מסוגלת יותר מזה. אני כמעט ולא אוכלת בשר גם לפני ההריון ועכשיו בכלל כי זה מגעיל אותי. ממש פעם בשבוע אני מכריחה את עצמי. אין לי הרבה בחילות וגם לא הקאתי בכלל בהריון.
לעיתים, מספר שעות אחרי הארוחת הצהריים, שבה בקושי אכלתי, תוקף אותי רעב ואז אני אוכלת אבל זו השעה היחידיה ביום שאני רעבה (בערך ב18:00).
מה את ממליצה לי לעשות?
האם פשוט להכריח את עצמי לאכול?
אם אני לא אוכלת בשר אך אוכלת ירקות וגבינות האם זה עלול לפגוע בעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תיאבון
רויטל בן שושן07/08/2009טל שלום,
אין שום בעייה לאכול ארוחות קטנות אך תנסי לאכול כל 2-3 שעות.
חשוב מאוד לאכול מכל קבוצות המזון ולשלב כל יום בתפריט בשר/ עוף/ דגים, גבינות, דגנים, מוצרי חלב, פירות וירקות.
אם קשה לך לאכול בשר את יכולה לנסות להחביא אותו בפסטה (בולונז) או במוקפץ ואפילו בכריך. את יכולה לשלב גם טונה- בסלט/ בכריך/ בפסטה.
בנוסף חשוב לעקוב אחר בדיקות הדם שלך ולראות שאין חסרים ובכל מקרה לקחת תוסף של ח.פולית וברזל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה:)
טל07/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)