מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה בתחילת הריוןטובה22/06/2009
שלום,
אני בשבוע 7 הריון ראשון ללא הקאות רק בחילות וטעם רע שנשאר בפה אחרי שאני אוכלת.
אני צמחונית אבל פתאום לא מסוגלת לאכול ביצים , דגים או טונה. הכל דוחה אותי . אני אוכלת לחם מלא בבוקר עם גבינה ובמהלך היום מלפפונים, או סלט קטן לפעמים קרקרים או פריכיות או תפו"א.
אני מודאגת ממהשפעה של התזונה על העובר. אני מקווה שהרגשה המגעילה תעבור לי אבל עד אז מה עלי לעשות כדי לא להזיק לעובר.
אני שותה מים כ-1.5 ליטר ביום (גם לשתות קשה לי, לפני ההריון שתתי הרבה יותר),
לוקחת חומצה פולית ואלספה 9 חודשים.
אני שוקלת 54 , גובהי 152ס"מ
אשמח לקבל עיצה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בתחילת ההריון
רויטל בן שושן23/06/2009טובה שלום,
ההתמודדות הכי טובה במצב שכזה היא לנסות עד כמה שאפשר לאכול בצורה מגוונת מהכל..
את יכולה לשלב את הטונה והביצים בתוך הסלט כך שלא בהכרח תרגישי בהם. כמו כן אגוזים, זרעים, גרעינים, קטניות, שומשום מלא, קינואה וכ..
תנסי להיות יצירתית- אולי לשלב על הלחם, הקרקרים והפירכיות ממרח טונה עם מיונז/חומוס ומלפפון חמוץ או אבוקדו עם ביצה...
בכל מקרה בגלל שאת צמחונית התייעצי עם הרופא המטפל לגבי תוספי תזונה על פי בדיקות הדם שלך
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירה בעלייה במשקלאמא של :-)21/06/2009
אני בשבוע 26+4, בשלושת השבועות האחרונים לא עליתי במשקל כלל (עליתי כחצי ק"ג וירדתי אותו). לדעתי הדבר קשור בצמצום במתוקים ושמירה לא לאכול בלילה. אני אוכלת 2 ארוחות מלאות ובערב אוכל קל בלבד, בין לבין פירות ופירות יבשים. בעלי מוטרד מכך שאין עליה במשקל ולכן אני כותבת כאן.... יש לציין שמתחילת ההריון עליתי 8 ק"ג, את רובם בחצי הראשון של ההריון, שהתאפיין בבחילות ותאבון מוגבר. האם באמת יש סיבה לדאגה אם העליה במשקל נעצרת? או שאפשר דווקא לשמוח על כך שהתאבון המוגבר נעלם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירה בעלייה במשקל
רויטל בן שושן23/06/2009שלום לך,
למרות אי העלייה במשקל, נשמע כי את אוכלת בסדר...
לא ציינת את הגובה והמשקל ההתחלתי שלך אך במידה והתחלת את ההריון במשקל תקין אז עד כה העלייה במשקל שלך תקינה.
טוב שצמצמת את צריכת המתוקים אך אין שום בעייה לאכול בלילה במיוחד אם ארוחת הערב הייתה מוקדמת ואת הולכת לישון לפחות שעתיים אחריה- יכולה פרי נוסף, יוגורט, פרוסת לחם עם מריחה.
לא הייתי נלחצת מהמצב אך מציעה לך להמשיך לעקוב ולהגיע אל האחות לשקילה נוספת למעקב.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם קלשני21/06/2009
אני בהריון שבוע 9,
אני אוכלת בכל יום 6-8 פרוסות לחם קל, האם זה מותר? הכוונה היא לא מבחינה קלורית אלא מבחינת התוספות שיש בלחם קל שאין בלחם רגיל (ממתיקים וכו')?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם קל
רויטל בן שושן23/06/2009שני שלום,
אין שום בעייה להמשיך לאכול לחם קל, עדיף שהוא יהיה מדגנים מלאים. בנוסף שלבי בתפריט היומי דגנים נוספים וקטניות כמו אורז, פסטה, בורגול, קינואה, עדשים, חומוס, שעועית לבחירתך...
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תיאבוןדנה21/06/2009
שלום,
אני בשבוע 12+4 וביומיים האחרונים חלה ירידה משמעותית בתיאבון. לא מדובר במצב קיצוני של חוסר תיאבון, אבל בהשוואה לשבועות קודמים, בהחלט יש ירידה משמעותית. אני לא סובלת מבחילות או הקאות ולכן מוטרדת מהירידה הפתאומית הזאת בתיאבון - האם זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תיאבון
רויטל בן שושן23/06/2009דנה שלום,
לפעמים גם זה קורה בהריון ויכול להיות שהקיץ החם אף הוא משפיע. כל עוד זה לא מצב קיצוני ואת אוכלת קצת פחות זה בסדר. בכל זאת הקפידי לאכול על פני כל היום- אפילו במנות קטנות, אם קשה לך לאכול את יכולה להעזר במיצי פרי, פרישייק, פירות יבשים, אגוזים, שקדים,גלידה, חטיפי אנרגיה...
בשלב זה של ההריון לא חייבת להיות עלייה במשקל אך שימי לב לתיאבון ולמשקל בהמשך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירה איומה,בהריון,מה ניתן לקחת?אני19/06/2009
בס"ד
שלום רב,,
אני בשבוע 21+ הריון תאומים אוכלת מכל אבות המזון כולל ויטמנים ברזל ,ויטמין פנטאל,אלפסה אומגה וחומצה פולית ושותה 3 ליטר מים .
הבעיה שלי :בד"כ יש לי שיער ארוך תלתלים נפוחים(סגנון ריטה בעבר),ואכן היתי סובלת מנשירה נורמאלית ,אך עכשיו שאני בהריון ברוך השם,יש לי נשירה איומה ביותר ,במיוחד במקלחת :
אני מסתרקת ובהלם ממה שאני רואה כמות אדירה של שיער בפרט במסרק שלי ,אני חופפת פעם בשבוע.
ידוע לי כי אבץ עלול לעזור?מה עלי לאכול טבעי וכמות כדי לתרום למצב--וכמובן לא להזיק לילדים היקרים בבטן,
או איזה ויטמין אפשר לקחת ?או להגדיל כמות ברזל..
ועוד שאלה:קראתי מאמרים שלך פה,והבנתי כי צריך לשטוף פרות ,מה לגבי אבטיח שאני מאוד אוהבת ומלון?
ולגבי בשר :אני מאוד חוששת אחרי שקראתי לאכול בשר,,כי אין לדעת האם החיידק מצוי בו עדין,,עדיף ךהימנע מהבשר ,,בפרט במסעדות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
נועה הופ20/06/2009לגבי הנשירת שיער עליך לפנות לרופא הנשים. יתכן ומדובר במחסור תזונתי של ברזל, אבץ... צריך לבדוק בדיקת דם מקיפה לויטמינים ומינראלים כגון אבץ, מגנזיום ( אם כי רמתם בדם לא תמיד משקפת מחסור אם יש ) ברזל, פריטין, חומצה פולית, ויטמין B12 ואז והחליט על תוסף אם בכלל.
לגבי אבטיח ומלון ברור שאין צורך לשטוף .. את שאר הפירות יש צורך לשטוף בסבון לפני ( ביוחד אם זה פרי שנאכל עם קליפה) לגבי בשר אני לא רואה בעייה אלא אם כן לא בושל כמו שצריך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית בהריוןלירון18/06/2009
שלום,
אני בשבוע 28 ועושה הליכה של כ-45-50 דקות 3-4 פעמים בשבוע. ברוך השם, אני מרגישה טוב. יש איזשהי מגבלה על פעילות גופנית בשבוע זה ובבאים אחריו בע"ה או שכל עוד אני מרגישה טוב, אפשר להמשיך?
תודה,שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירן שלום
נועה הופ19/06/2009בגדול אין מניעה כל עוד את הרגישה טוב וכל בדיקות ההריון הן תקינות כולל בדיקות US מיקום השלייה וכו' לכן עלייך להפנות את השאלה הנ"ל לרופא הנשים שלך כי התשובה היא אינדוודואלית לכל אישה ואישה בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולםליה18/06/2009
אני מתכננת היריון בזמן הקרוב ואמרו לי להתחיל ליטול כל מיני ויטמנים,בינהם חומצה פולית,
וויטמין C השאלה האם זה מומלץ ליטול כמה ויטמינים בו זמנית,אני שותה קרוב לשנה אומגה 3 ואני לא יודעת אם בריא להוסיף גם ויטמין C וגם חומצה פולית.
מה גם,רציתי לדעת באיזה חודש בהיריון רצוי ללכת לתזונאית?אני מתכוונת לשמור על הגזרה גם במהלך ואחרי ההיריון.
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב שלום רב
נועה הופ19/06/2009אין צורך להעמיס על הגוף הרבה תוספי תזונה לפני הכניסה להריון ובאופן כללי בלי קשר להריון ישנם ויטמינים ומינראלים שלא מומלץ לקחת במינונים גדולים ושאת יכולה לקבל אותם בקלות מן התזונה. כמות יפה של ויטמין C את יכולה לקבל אם את אוכלת גמבה ביום ולכן אין שום צורך בתוסף.
לגבי שאר הויטמינים והמינראלים ישנו מולטיויטמין מיוחד להריון המאגד את כל הויטמינים והמירנאלים במינונים היומיים הדרושים לגוף ולא במינוני עודף. ניתן לקחת מולטיויטמין מסוג זה לפני הכניסה להריון המכיל את החומצה הפולית שאותה חשוב לקחת 3 חודשים לפני ההריון לפחות למניעת מומים מולדים.
לגבי ליווי של דיאטנית במהלך ההריון ניתן וחשוב ללכת כבר מתחילת ההריון לדעתי לצורך בניית תפריט מתאים ולצורך בקרה על קצב העליית משקל.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל בהריוןאורי17/06/2009
שלום,
אני בהריון ראשון שבוע 26.
מתחילת ההריון העלתי 9 ק"ג.
אני מודעת לזה שזה הרבה ואני ממש מודאגת מההמשך.
חשוב לציין שהרוב המוחלט של העלייה מתבטאת בבטן.
אני ממש משתדלת לשמור ולא לאכול שטויות אבל אני גם שמה לב שהעלייה לא כ" תלויית אכילה.
יש מצב שמעלים כ"כ הרבה גם ללא קשר לאוכל רק מעצם ההריון עצמו?
האם זה מהווה סיכון או חשד לסוכרת הריון?
לפני שבוע עשיתי העמסה של 50 ויצא לי 142.
אשמח לעזרתך ויעוצך,תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין...
אורי17/06/2009שכחתי לציין בשאלה שהתחלתי את ההריון במשקל של 60 גובה 1.58 וכרגע אני על 69.
סוף חודש 6.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחר שלום רב,
נועה הופ19/06/2009התחלת את ההריון ב- BMI תקין בגבול העליון של הנורמה וגם העליית משקל היא אכן קצת מעבר לנורמה. ייתכן והעלייה קשורה גם לצבירת נוזלים אך בהחלט ייתכן והכמויות האוכל שאת אוכלת יותר גדולות מבדרך כלל. מבחן אתגר הסוכר חרג מהנורמה והתוצאה היתה אמורה להיות עד 140 לכן, עלייך לפנות ולעשות את ההעמסה של 100 גרם סוכר לשלול סכרת הריונית.
בכדי לצמצמם את העלייה במשקל עלייך לנסות לשמור על ארוחות מסודרות,להמעיט בצריכת מתוקים, שתייה מתוקה,חטיפים ועוד לשלב בכל ארוחה את כל אבות המזון ולאכול יותר ירקות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל עודף ועלייה גבוהה במשקלמיכאלה17/06/2009
אני בת 29, גובהי 1.65 ובדרך כלל אני שוקלת כ-60 ק"ג.
בגלל הריון שנפל לפני מספר חודשים נכנסתי לדכאון די עמוק ועליתי בחודשיים למשקל של 72ק"ג(ראוי לציין שמאז ומתמיד אני יויו במשקל ונעה וזעה בין משקל של 58-65 בהתאם לעונות השנה.
אני כיום בהריון בשבוע 15+4 ועליתי עד כה 4.5 ק"ג.
ראשית, רציתי לדעת אם העלייה גבוהה מדיי כי הרופא שלי טוען שכן ובנוסף, האם אני יכולה לאכול תפריט דיאטה של 1500 כדיי לרדת קצת במשקל?
יש לי כעת מאגרים לא קטנים ואני מאוד מאוד לא מרוצה מעצמי ורוצה לרדת קצת במשקל.
אודה מאוד מאוד לעזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקי שלום
נועה הופ17/06/2009ראשית צר לי לשמוע על החוויה הלא נעימה שקרתה לך ואני מקווה שבעזרת השם הכל יהיה בסדר הפעם.
על אף שהתחלת את ההריון בעודף משקל עדיין לא מומלץ לבצע דיאטת הרזייה בהריון. את כמות הקלוריות המתאימה לך רצוי לקבוע באופן אישי על ידי דיאטנית שתתאים לך תפריט אישי.
בד"כ ההנחיה היא לא להפחית מ- 1800 קלוריות בהריון.
בכל מקרה העליית משקל עד כה היא גבוהה מהרצוי ולכן אני חושבת שכדאי לשקול לפנות לעזרה מקצועית כי אף על פי הרצון לאכול פחות אני מאמינה שבפועל זה קצת קשה ליישום לאור העלייה הגבוהה בהמשקל.
אשמח לעזור לייעץ אם תרצי הכוונה.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקל בתחילת הריוןרינה17/06/2009
שלום, רציתי לדעת אם המצב שלי תקין,
אני בתחילת שבוע 11 להריוני הראשון. הגובה שלי הוא 169 , לפני הכניסה להריון שקלתי בערך 53.5 קילו , אבל עם הזמן שעובר אני רק יורדת במשקל, כרגע המשקל שלי הוא 50.6 ( כלומר ירדתי בחודשיים האלו כבר כמעט 3 קילו) , העניין הוא שאני לא מרגישה שאני לא אוכלת מספיק, כל זמן שאני רעבה אני אוכלת ואפילו מקפידה על תזונה יותר טובה, אני מפחיתה במתוקים ומקפידה על אכילת לחם בבוקר, כמו כן ,אינני סובלת ברוך ה' כלל מבחילות והקאות, אולי רק קצת מחוסר תאבון. אשמח לדעת אם המצב שלי תקין.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינה שלום
נועה הופ17/06/2009המצב שאת מתארת הוא יותר חריג ופחות נתקלתי בו בפרט שאת אומרת שאין לך בחילות והקאות . יש לעקוב אחרי האכילה שלך על פי רישומי אכילה מדויקים ולראות שאת אכן אוכלת מספיק קלוריות אם כי אני חוששת שלא מכיוון שאת ירדת במשקל די הרבה במיוחד לאור העובדה שהתחלת ממשקל יחסית נמוך את ההריון. הטרימסטר הראשון של ההריון מאוד חשוב ולכן חשוב להקפיד בו על תזונה נאותה מכל אבות המזון על מנת שלא ייוצרו חסרים תזונתיים. אני חושבת שעלייך לפנות לייעוץ תזונתי לבחון את כמות הקלוריות שאת אוכלת ביממה ולצורך בניית תפריט מאוזן ומעקב אחרי העלייה במשקל.
אשמח לעזור אם תרצי הכוונה
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת חומצה פולית מאותו סוגשואלת17/06/2009
שלום
האם יש חשיבות לנטילת חומצה פולית מאותו סוג במהלך התקופה הקדם הריונית וההריון עצמו?
או שאם נגמרת חבילה ניתן לרכוש מינון זהה של יצרן אחר ללא חשש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
נועה הופ17/06/2009לא משנה היצרן משנה המינון !
בד"כ לפני הריון מקובל לקחת 0.4 מיליגרם ( 400 מיקרוגרם ) בזמן הריון מקובל לקחת 0.6 מיליגרם ועד 1 מיליגרם ולא יותר.
שימי לב שלפעמים נותנים את הכדורים במינון של 5 מיליגרם שהוא מיותר ומינון גבוה למרבית הנשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. בטח התכוונת ל...
שואלת19/06/2009למיליגרם, אבל הבנו אחת את השנייה.
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תיקנתי את התשובה
נועה הופ19/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעב בתחילת ההיריוןיעל16/06/2009
שלום אני בהיריון ראשון 6 שבועות + משקל 54 גובה 160 הבעייה שאני כל הזמן מרגישה רעב ואוכלת מהבוקר עד השינה היד בפה בבוקר יש לי בחילה והבחילה ממשיכה עד שאני אוכלת ואם לא אז מתחילה להקיא
האם זות הרגשה טבעית ומה שאני מרגישה נורמלי בשלב כזה בהיריון ?
האם זות הרגשה חולפת שאני מסיימת השליש הראשון ?
כמה ממולץ לעלות במשך כל ההיריון ואם משקלי תקין ?
אודה על תשובה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
נועה הופ17/06/2009התחושות שאת מתארת טבעיות לחלןטין ומואד אופייניות הריון. בטרימסטר הראשון ישנו רעב מוגבר גם בגלל כל השינויים ההורמונאלים החלים בגוף והבחילות אכן אופייניות יותר לשעות הבוקר וכפי שאת מציינת מחמירות במידה ולא אוכלים מישום שחלק מהסיבה להן זה ירידה ברמות הסוכר בעיקר אחרי צום הלילה ובכלל בהריון שרמות הסוכר נמוכות יותר כי הגוף מעביר חלק ממנו לעובר.
עלייך להשתדל לא להתפתות למזונות עם סוכרים פשוטים כדון שוקולדים , עוגות עוגיות מיצים.. שאומנם ישפרו את הרגשתך ויעלו את הסוכר אך גם יתרמו הרבה קלוריות וקילוגרמים מיותרים.
נסי לאכול פחמימות מורכבות כגון לחם, פסטה, אורז, תפוחי אדמה, תירס, דגני בוקר, פירות , נסי לאכול לעיתים תכופות ארוחות קטנות. אכילי 3 ארוחות מסודרות ועוד ארוחות ביניים כגון פרי חטיף אנרגיה קורנפלקס עם חלב , הארוחות הקטנות ימנעו מרמת הסוכר לרדת ואז תחושת הבחילה תשתפר. מעב לזה ניתן להיעזר בגינגר ( יש גם בכמוסות ) וגם ליטול מולטיויטמין ביום שחלק מהויטמינים שיש בו גם יכולים לעזור.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקלורד16/06/2009
אני בשבוע 15+2 בת 40 גובה 165 בתחילת ההריון שקלתי 56 ק"ג עכשיו המשקל עומד על 62.5 האחות אמרה שזה לא נורמלי מה עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד שלום
נועה הופ17/06/2009אכן העלייה במשקל היא גבוהה ומעבר לנורמה. עלייה תקינה לטירמסטר ראשון היא עד 2 קילו ומעבר לזה עלייה של 0.4 גרם - 0.5 גרם ממוצע לשבוע.
השינוי תלוי בך , אני מאמינה שאת אוכלת כמויות אוכל יותר גדולות ממה שהיית רגילה. אני יודעת שלפעמים המצב יכול להיות קצת מורכב כי לפעמים יש בחילות והקאות שגורמות לנו אף לאכול יותר אבל לפעמים זה סתם חזירות ותחושה של אני יכולה להרשות לעצמי כי אני בהריון.
עליך לקצץ את המתוקים, מאפים משמינים, שתייה מתוקה, 2-3 פירות ביום (כולל אבטיח, מלון וענבים ),חטיפים, אוכל מטוגן ושמן. לאכול מסודר 3 ארוחות עיקריות + 2 ארוחות ביניים לאכול אוכל משביע וארוחה חמה בצהריים לשלב יותר ירקות שהם דלים בקלוריות, ולאכול מכל אבות המזון בצורה מאוזנת.
במידה ואת רואה כי העלייה ממשיכה בקצב כזה הייתי פונה לדיאטנית לצורך בניית תפריט מתאים וגם לצורך מעקב.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שבוע 9 +3כאתיה16/06/2009
אני בהריון שני בשבוע 9 פלוס ארבע ימים.
יש לי כל הזמן בחילות ואני מרגישה רעבה כל הזמן ואם אני לא אוכלת אני מתחילה להקיא .
אז אני אוכלת הרבה ועד עכשיו עליתי 2.5 קילו .
לפני ההריון שקלתי 69.5 קילו וגובהה 171.
אני לא שולטת בעצמי מה לעשות והאם העליה של 2.5 מוגזמת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רורו שלום
נועה הופ17/06/2009עלייה של של עד 2 קילו לטרימסטר ראשון נחשבת תקינה אך עדיין לשבוע ההריון שלך ולמשקל ההריון ההתחלתי שלך את צריכה לשמור ולהשתדל לנסות לשלוט כמה שיותר באכילה.
מצב של בחילות הוא לא פשוט כי אכן לא ניתן לאכול כל דבר ובד"כ מבססים את התזונה על הרבה מאוד פחמימות כי הן מתעכלות ומתפרקות מהר ובקלות וגם מעלות את רמת הסוכר בדם שזה עוזר להעביר את הבחילה.
השתדלי לא לאכול מתוקים או לשתות שתייה מתוקה התורמת הרבה מאוד קלוריות ולאכול ארוחות קטנות ומפוזרות לאורך פני היום המכילות פחמימה כמו לחם, אורז, פסטה, תפו"א, פירות.
אם קשה לך לאכול בשר ודגים נסי לאכול מוצרי חלב וביצים שיספקו לך חלבונים וגם יתרמו יותר לתחושת השובע. מקווה ששלב זה יחלוף במהרה על מנת שהרגלי האכילה יחזרו למוטב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקל.. נושא נדיר פה בפורוםאמא של :-)14/06/2009
הי, גם אני כמו כולן מוטרדת מאותו דבר, והשאלה היא: גובה 168, תחילת הריון 51.5 ק"ג וכיום בשבוע 25+4 שוקלת 60 ק"ג כמעט. האם תקין? כמה עליי להשמין עד סוף ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי שלום
נועה הופ15/06/2009עלייה תקינה לפי ה BMI שבו התחלת את ההריון יכולה להחשב גם עד 18 קילו כיוון שהתחלת את ההריון ב- BMI 18 וזה נמוך מהטווח התקין שהוא 19 - 25
בד"כ נשים שהן רזות לפני ההריון נוטות לעלות יותר במשקל מנשים שמשקלן בטווח התקין הוא מן הסתם אפילו טיפה בעודף.
בכל מקרה הכיני את עצמך נפשית לכך שישאר לך מה להוריד אחרי הלידה אבל השתדלי לעשות את המקסימום לשמור על תזונה נכונה ולא להפריז בכמויות האוכל גם בהריון וממה שנשאר ממנו.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)