מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיאטה לארועורד13/07/2009
היי גיליתי בשעה טובה שהינני בהריון בשבוע השלישי, אני כרג ע בגיל 35 גובה 170 ושוקלת 84 בעוד כחודשיים אחי מיתחתן האם אני יכולה להרזות לחתונה זה נורא חשוב לי תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד שלום
נועה הופ13/07/2009לא מומלץ לעשות דיאטות הרזייה בהריון. אני ממליצה לך בחום לגשת לדיאטנית על מנת שתוכל לסייע לך להרכיב תפריט נכון ובריא לזמן ההריון וכמובן תואם את ההמלצות הקלוריות האישיות שלך בגלל שהתחלת את ההריון בעודף משקל.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקלקורין12/07/2009
שלום,
אני בת 27.8- הריון ראשון.
שבוע 15.
גובה 1.74
בתחילת ההריון שקלתי 55.8 כיום אני שוקלת 58.7.
אני מודאגת מהעלייה. אני מאוד אשמח לקבל קצת מידע על תזונה נכונה.
על תפריט מאוזן.
אני אוכלת כמה שיותר בריא..
אך אשמח לקבל עצות ו"טיפים" לשמירה על משקל מאוזן.
האם קצב העלייה שלי עד כה חורג?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורין שלום
נועה הופ13/07/2009עליית המשקל שלך תקינה בפרט לכך שהתחלת את ההריון במשקל נמוך וכי עלייה תקינה במשקל, לאור המשקל ההתחלתי שלך וגובהך לפני ההריון, יכולה להיות אף עד 18 קילו.
הקפידי לאכול נכון ומסודר ולמעט באכילת מתוקים, חטיפים, שתייה מתוקה שהם חסרי ערך תזונתי ומלאי קלוריות. שלבי את כל אבות המזון דגנים רצוי מלאים כדון לחם מלא, קינואה, כוסמת, חלבונים מן החי ומן הצומח מן החי: בשר, עוף, דגים ביצה, מוצרי חלב - לפחות 3 ביום, ומן המוצח כל סוגי הקטניות שלבי שומנים בריאים כגון אבוקדו, טחינה, שמן זית שלבי ירקות מכל סוג וצבע והקפידי לשתות כמו שצריך בימים חמים אילו.
שיהיה המשך דרך צלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפרסקמיכל11/07/2009
הי
אני בשבוע 34
האם יש סכנה בזה שפעם אחת אכלתי אפרסק לא שטוף?
ופעם אחת שתיתי סוכרזית-סוכרוז בלי לדעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרסק וממתיקים
רויטל בן שושן12/07/2009מיכל שלום,
סביר להניח שאם את מרגישה טוב אז הכל בסדר. ההנחייה היא לשטוף היטב גם פירות וגם ירקות במים וסבון.
בגדול אין בעייה עם ממתיקים ובטח אם זה קרה רק פעם אחת. הבעייה היא עם הממתיק בשם סכרין שחודר את השלייה ולכן מומץ להמנע ממנו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתייה מרובהענאת08/07/2009
שלום שלום
אני נמצאת בשבוע ה - 23 להריון - תאומים- עד לפני כשלושה שבועות שתיתי מים בצורה מאוד טובה מ-2 עד 3 ליטר ביום, עד שהמים התחילה "להציק" לי, מיד אחרי השתייה יש לי הרגשה לא נעימה בקיבה, לכן התחלתי לערבב מים על כל מיני סוגים של מיץ בעיקר אשכוליות , ענבים ולפעמים תפוזים.
האם אני צריכה לחשוש מהשתייה המרובה של המיץ בגלל כמות הסוכר שהמיץ מכיל, זה בנוסף למאכלים שאני אוכלת שמכילים גם סוכר (אני אוכלת כמעט 5 פירות ביום ולפעמים יותר)???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית מים
רויטל בן שושן08/07/2009שלום לך,
נכון שתוספת המיץ עם המים היא תוספת סוכר מיותרת אך אם זו הדרך הטובה עבורך לשתות אז עדיף. את יכולה לנסות ולשים כמה שפחות מהמיץ, להעזר במים בטעמים, לנסות לשתות בכל פעם את המיים שוב ללא המיץ ולראות איך את מרגישה, יכולה לנסות לשתות את המים בטמפרטורות שונות- בהריון האישי שלי יכולתי לשתות רק מים קפואים, תנסי לא לשתות את המיים לאחר האוכל- אולי זה גם יעזור.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקלענאת08/07/2009
שלום רב
אני בשבוע ה-23 להריון של תאומים, התחלתי את ההריון עם 66 קילו ובשקילה האחרונה (לפני כשבועיים) בטיבת חלב המשקל שלי היה 73, הגובהה שלי הוא 177, ויש עוד 4 חודשים שבהם העלייה במשקל היא גדולה יותר.
האם העלייה במשקל היא נורמאלית עד כה? האם זה שונה שההריון הוא של תאומים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל תאומים
רויטל בן שושן08/07/2009שלום לך,
עד כה העלייה במשקל היא תקינה. הריון תאומים הוא אכן שונה והמשך העלייה צריך להיות כ-700 גר' לשבוע.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן קטנה..לירון08/07/2009
אני מתחילה היום שבוע 32 ומתחילת ההריון אני במעקב אצל דיאטנית. עד כה עליתי 7 ק"ג, הבעיה היא שבחודש האחרון לא עליתי כלל. אין לי תאבון ואני מודעת לכך שאיני אוכלת מספיק (עבר של הפרעות אכילה) אבל אני משתדלת לאכול כמה שאני יכולה מבלי להקיא, פשוט אין לי תאבון (זה משהו אופייני אצלי בקיץ). הדיאטנית מאוד כעסה עליי ואמרה שעכשיו זה קריטי יותר מתמיד כי העובר גדל ולמרות שאני מודאגת, אני לא מצליחה לאכול יותר ממה שאני אוכלת. מלבד זאת, הבטן שלי קטנה לשלב זה של הריון (זה מה שכולם אומרים ובאופן יחסי לנשים הרות סביבי, אני גם חושבת כך) וזה מרגיש נעים ומחמיא מצד אחד אבל גם מדאיג מצד שני. יש לי ביום שלישי US להערכת משקל וקצב גדילה אבל אין לי סבלנות לחכות עד אז כי אני מתה לדעת אם הכל בסדר עם העובר...
האם גודל הבטן מעיד על גודל העובר? מה לעשות כדי להצליח לשמור עליי ועל ההריון בשלב זה יותר מתמיד???
אני ממש מוטרדת!!!
תודה רבה (-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן קטנה
רויטל בן שושן08/07/2009שירן שלום,
גודל הבטן לא תמיד מעיד על גודל העובר אך מה שאת מתארת זה מצב בו את לא אוכלת מספיק וטוב למרות שאת מבינה את החשיבות והקשר להתפתחות תקינה של העובר. אני מבינה את הקושי לאור העבר שלך אך לא נשאר עוד הרבה זמן להריון וזהו שלב קריטי מאוד. ולכן עם כל הקושי את חייבת לאכול. גם אם בקייץ יותר קשה לאכול ארוחות חמות בעיקר, את יכולה להעזר בשייקים של פירות על בסיס חלב או סלטים עם טונה, ביצה, חזה עוף. יכולה לנשנש בייגלה עם גבינה/ קוטג' ועוד.... העיקר שכן תאכלי ובטח שלא תקיאי- אם זה קורה זה חמור מאוד.
ממליצה לך להמשיך את המעקב אצל הדיאטנית ולנסות ליישם את ההנחיות שלה- תמיד תוכלי לחזור למשקלך לאחר הלידה אבל עד אז את צריכה לדאוג למישהו/י נוסף/פת.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטן קטנה
לירון08/07/2009מה ז"א שאם אני מקיאה זה חמור מאוד? אני יודעת שזה מצב לא טוב אבל מה חומרתו איני מבינה..
עד כמה מצב זה מסוכן לעובר? (את ההשלכות עליי אני דיי מכירה..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטן קטנה
רויטל בן שושן09/07/2009אני מצטערת אם הבנתי מדברייך שאת מקיאה באופן רצוני. אם ההקאות הן בגלל ההריון אז אני חוזרת בי וזה יעבור רק לאחר הלידה ואין מה לעשות. בכל אופן אם זה בתדירות נמוכה ואת אוכלת ושותה בהתאם אז אין לך מה לחשוש זה לא יפגע בעובר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקאות
לירון09/07/2009הבנת נכון )-:
אמנם יש הרבה פעמים בהן אני מקיאה שלא באופן רצוני אך בשל עברי, מבחינה פיזית לא ככ קשה לי להקיא ולכן מספיקה בחילה קטנה או תחושת עומס בבטן בכדי לגרום לי להקיא אך מלבד זאת יש פעמים, לא מעטות (פעם-פעמיים ביום) בהן אני אוכלת מאכלים מסוימים בידיעה שאני אקיא ואלו ההקאות שמפחידות ומטרידות אותי. אני מאוד חוששת לשלום העובר, לא רק מבחינה פיזית אלא גם מנטלית, ולכן, עמ"נ לא להקיא, אני בקושי אוכלת..פתרון ממש
ממש קשה לי עם המצב הזה ולמרות שאני במעקב תזונאי ובטיפול פסיכולוגי, אני לא מצליחה למצוא דרך טובה יותר להתמודד. מה עדיף, לאכול מעט ולא להקיא או לאכול ולא לדעת איך זה יסתיים???
תודה רבה רבה,שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקאות
רויטל בן שושן12/07/2009היי שירן,
אני מבינה את הקושי בו את נמצאת אבל חשוב שתביני כי את לא לבד כאן ויש איתך עוד מישהו שחשוב שתדאגי לו בצורה הכי טובה. עדיף לך לאכול ארוחות קטנות וכל הזמן אפילו כל שעה וכמה שיותר מכל קבוצות המזון.
לצערי הפורום לא מאפשר תמיכה וטיפןל מהסוג הזה ולכן ממליצה לך יותר מהכל להמשיך במעקב אצל הדיאטנית והפסיכולוג.
מקווה שעזרתי במעט.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבינות בהריוןמיטל07/07/2009
האם הגבינות הנמכרות בסופר, כולל גבינה צהובה, מפוסטרות, גם אם לא כתוב על האריזה? )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבינות בהריון
רויטל בן שושן08/07/2009מיטל שלום,
החברות המוכרות של והגדולות של מוצרי החלב טוענות שאפשר לאכול את כל הגבינות שלהן בהריון וכי כולן עברו פיסטור. אין בעייה עם גבינה צהובה או קוטג' למרות שלא מוזכר עליהם שנעשו מחלב מפוסטר אך אני הייתי ממליצה להמנע מאלה שאת לא יודעת איפה נעשו ומהגבינות עם העובש כמו ברי, קממבר ורוקפור רק למען הסר ספק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםבת 2607/07/2009
אתמול גיליתי לשמחתי הרבה שאני בהיריון,חודש ראשון שבוע 5 :) והשאלה שלי היא....
מה עושים עכשיו? לאן פונים?את מי שואלים?אני ממש לא יודעת והסביבה שלי עברה לידות ממש מזמן אז ככה שאין לי ממש את מי לשאול.
כמו כן,אני רוצה לשמור על המשקל ואני מתכוונת ללכת לתזונאית השאלה היא ממתי ?
דבר נוסף,אני שותה אומגה 3 קרוב לשנה והבנתי שיש אומגה להיריון,אני צריכה לקנות את האומגה ה'מיוחד' או שאני יכולה להמשיך להשתמש באומגה הרגיל?
אני מודה לכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון- מה עושים?
רויטל בן שושן08/07/2009שלום לך ומזל טוב,
מאוד פשוט: הרימי טלפון למוקד קופת החולים שלך והזמיני תור לרופא/ת נשים בקרבת ביתך, הוא/היא והאחיות שעובדות לצידו/ה כבר ינחו אותך לגבי המעקב, הבדיקות, התוספים וכ...
ממליצה לך לחפש כתבות העוסקות בהריון- ישנן המון על העובר, התזונה, הבדיקות וכ..
אם יש לך שאלות ספציפיות בתזונה נשמח לענות לך.
בכל אופן אם את אוכלת בריא ומגוון מכל קבוצות המזון אז אין צורך לעשות שינוי כרגע מבחינה תזונתית חוץ מכמה מזונות שאת צריכה כרגע להמנע או להפחית את צריכתם- יש כתבות גם בנושא זה.
את יכולה להמשיך וליטול את האומגה 3 שיש לך וכשיגמר לקנות את זה שמתאים יותר להריון.
אם עוד לא התחלת אז עוד לפני שאת מגיעה לרופא ממליצה לך לקחת גם תוסף חומצה פולית 400 מק"ג- כדור אחד ליום.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך
ליה08/07/2009אם תוכלי לומר לי מה כדאי ובריא לאכול לפחות בחודשים הראשונים, אני אשמח.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בורקס גבינהדליה07/07/2009
שלום
מדי פעם אני אוכלת בורקס גבינה (מהמאפיה) לפעמים הרגיל ולפעמים בוריקיטס (ממולא בגבינה בולגרית) ועכשיו אני חושבת על זה שאין לי מושג אם עשו שימוש בגבינה מפוסטרת. בבית אני קונה רק גבינות מפוסטרות.
עלולה להיות עם זה בעיה? או עצם זה שזה עבר אפייה בחום, זה בסדר?
להמנע להבא?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בורקס גבינה
רויטל בן שושן07/07/2009דליה שלום,
אין לך ממה לחשוש, בדרך כלל הגבינות בתעשייה הן גבינות שעברו פיסטור וכל הגבינות הלבנות בסופר של החברות המוכרות גם הן עברו פיסטור. ישנה בעייה רק עם גבינות שאת לא יודעת מה מקורן ועם גבינות שלא עברו פיסטור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקללירון06/07/2009
שלום
אני נמצאת בשבוע 28 להריוני, התחלתי את ההריון 58 ק"ג ועד כה העלתי10 קילו בכל אתר שבדקתי נכתב שעליתי מעט מן המשקל הרצוי, יש לי עוד 3 חודשים ואני פוחדת לעלות כל"כ הרבה כי בהריון הקודם עליתי 23 ק ועשיתי דיאטה אחרי הלידה כדי להוריד ובהשוואה להריון הקודם עליתי פחות הפעם אבל עדיין זה יותר מהמשקל שאני אמרוה לעלות, מה אני אמורה לעשות לא רוצה להגיע למשקל עודף כמו אז ואני לא אוכלת הרבה
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל
רויטל בן שושן07/07/2009שלום לירון,
לא ציינת את גובהך אך אם אני מניחה שהתחלת את ההריון במשקל תקין אז דווקא עלית קצת יותר מהמלצה עד כה. אני מבינה את החשש שלך מעלייה במשקל לאור העלייה בהריון הקודם אך עלייך להבין שעליה במשקל היא חלק מההריון והכי חשוב כרגע זה שתאכלי בריא וטוב.
בהנחה שהתחלת את ההריון במשקל תקין העלייה במשקל צריכה להיות בהמשך כ400 גר' לשבוע.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לירון08/07/2009שקלתי לפני ההריון 58 וגובהי 1.67
אני לא ממש אוכלת מסודר ואני פוחדת שבשלושת החודשים שנותרו אני אעלה הרבה מאוד. כמה למעשה אמורים לעלות בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלייה במשקל
רויטל בן שושן09/07/2009התחלת את ההריון במשקל תקין ולכן ההמלצה לעלייה במשקל עבורך היא בין 11.5- 16 ק"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3ענאת06/07/2009
שלום
אני בשבוע ה-23 להריון -תאומים- אני כמעט ולא אוכלת דגים (מתחילת ההריון אכלתי רק פעם אחת מנה של דג) כפי שקראתי מומלץ לצרוך אומגה 3 כתוסף מזון מתחילת השבוע ה-23, מה את מייעצת לי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3
רויטל בן שושן07/07/2009שלום ענאת,
אומגה 3 בהחלט מומלץ בהריון ואפילו בכל מהלך ההריון.
אף פעם לא מאוחר להתחיל ואת יכולה להמשיך וליטול גם בתקופת ההנקה- ישנו תוסף המיוחד להריון.
ממליצה לך לקרוא על חשיבות אומגה 3 בהריון- ישנה כתבה באתר בנושא: חפשי תחת השם אומגה 3 בהריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בקיבה וצרבות ב\מן הריוןצילה שבד05/07/2009
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע 14 להריוני בשבוע האחרון אני סובלת מכאבי בטן וצרבת מתמשכת. אני מפחת לקחת טאפס או כל תרופה אחרת. מה זה אומר שיש לי דלקת בכיב או אולקוס מה לעשות מה לאכול על מנת שהכאב יחלוף ומבלי לפגוע בעובר?
תודה מראש צילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים הקיבה וצרבות בזמן ההריון
רויטל בן שושן06/07/2009שלום צילה,
צרבת היא אחת מהתחושות שלעיתים מלווה את ההריון ולכן אין לך ממה לחשוש- העובר לא נפגע מכך. זה קורה בגלל שהשריר המפריד בין הוושט לקיבה רפוי מעט ולכן תוכן חומצי עולה מהקיבה- מה שגורם לצרבת. בנוסף במהלך ההריון הרחם גדל ולוחץ על הקיבה מה שעוד מגביר את תחושת הצרבת ויכול לגרום לכאבים באיזור הקיבה.
אני מבינה שהתחושה לא נעימה אך לא הייתי ממליחצה לך לקחת טיפול תרופתי אלה רק לאחר התייעצות עם רופא.
מבחינה תזונתית את יכולה לעזור בכך שתאכלי ארוחות קטנות בכל פעם בכדי לא להעמיס על הקיבה. המנעי ממזונות המגבירים את תחושת הצרבת כמו שוקולד, מטוגן, מזונות שומניים, קפה, תה, פירות הדר, עגבניות, מסטיקים,מאכלים פיקנטיים, קולה ומשקאות מוגזים ובכלל כל מה שעוד לא עושה לך טוב. שקדים ומלפפון אולי כן יוכלו לעזור לך. בנוסף עדיף לא לשתות ולאכול ביחד ואל תשכבי לאחר האוכל.
בכל מקרה הצרבת תעבור לבטח לאחר הלידה אז את יכולה להיות רגועה.
שיהיה בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתרותם05/07/2009
שלום,
אני לפני הריון וקיבלתי לקחת חומצה פולית של חברת GNC.
רק כדי להיות בטוחה, הכדורים הם לבליעה אחרי האוכל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית
רויטל בן שושן06/07/2009שלום רותם,
את החומצה הפולית( 400 מק"ג) לוקחים כך: כדור אחד ליום -לבליעה, רצוי בשעה קבועה ועם האוכל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריות בהריוןאורית05/07/2009
הי,
הגובה שלי הוא 1.63
משקל 59
גיל 28
זהו הריון ראשון...כמה קלוריות עלי לאכול ביום על מנת שהעלייה במשקל תהיה סבירה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות בהריון
רויטל בן שושן06/07/2009שלום אורית,
לידע כללי לא מומלץ לצרוך פחות מ1800 קלוריות בהריון אך אני ממליצה לך לא לחשב קלוריות- זה דורש התעסקות מתמדת ולא רלוונטית- יותר חשוב שתאכלי בריא ומגוון.
לא ציינת באיזה שבוע את אך אולי להפתעתך בשליש הראשון את לא זקוקה לתוספת קלורית כך שאם שמרת על המשקל שלך לפני ההריון את יכולה להמשיך ולאכול את אותן הכמויות. החל משבוע 14 -השליש השני את זקוקה בסך הכל לתוספת של 300 קלוריות ליום- לדוגמה: 2 פרוסות לחם עם מריחה קלה ויוגורט.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בפהגל02/07/2009
שלום רב,
היני בחודש השלישי להריון ולאחרונה יצא לי פצע בפה מתחת ללשון, הלכתי לרופאת המשפחה וזו נתנה לי משחה בשם אורקורט e ,לאחר עיון בעלון ראיתי שלא מומלץ לנשים בשליש הראשון של ההריון ולכן אשמח לשמוע חחות דעת נוספת
תודה מראש
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גל שלום
נועה הופ03/07/2009התייעצי בפורום רוקחים זה אינו הפורום המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)