מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בחילות נוראיותשירי21/08/2009
אני בחודש שני, הריון ראשון, ואני סובלת מבחילות ללא הפסקה. אני מקיאה לפעמים
ומבחינת אוכל אני ממש לא מסודרת( גם שאני רעבה אני סובלת מבחילות ולרוב שאני אוכלת אני לא מרגישה טוב),
יש דברים ספציפים שיושבים לי טוב.
פעם הייתי שותה כמויות של מים ועכשיו אפילו מים לא עושים לי טוב.
הבנתי שלאחר החודשים הראשונים הכול מסתדר אבל מאוד קשה לי.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירי שלום
נועה הופ24/08/2009הבחילות הן אכן לא פיקניק והן עוברות לקראת סוף הטרימסטר הראשון. המטרה היא לא להעמיס על מערכת העיכול לאכול דברים שמתעכלים בקלות ולאכול ארוחות קטנות ותכופות אוכל שמתעכל יחסית בקלות - פחמימות כגון: אורז, לחם, תפו"א, פסטה, קרקרים, צנימים, דגני בוקר עם חלב.
נסי לשלב מוצרי חלב גבינות 5%, גבינה צהובה, מעדנים.
פירות גם מתעכלים בקלות יחסית בגלל הסוכר שנמצא בהם נסי ותבחני מאכלים שונים על עצמך. לגבי המים את חייבת לשתות טוב אחרת תתייבשי וזה מצב מסוכן להריון אם אין ברירה נסי למהול את המים עם מעט מיץ זה יכול לתת לך חשק לשתות
אם כרגע קשה לך עם הבשרי, דגים, ביצים זה בסדר כל עוד תאכלי מספר מוצרי חלב ביום.
נסי להיעזר בגינג'ר או כמוסות גינג'ר יתכן וזה יגרום להטבה בבחילות.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי לנסות כמה טיפות לימון במים
קרן29/08/2009לי ממש עזרו כמה טיפות של לימון במים, זה מקל מאוד על הבחילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמינים בהריוןשיר21/08/2009
שלום רב,
אני בהריון שבוע 8. עשיתי השבוע אולטראסאונד והכל תקין ויש דופק.
לאחר בדיקות דם מקיפות שעשיתי, הרופא המליץ לי לקחת מספר ויטמינים בעקבות חוסר.
התחלתי לקחת יום אחד והיו לי כאביי בטן ושילשולים כל היום.
רציתי לשאול, האם להמשיך לקחת?? ואיך הסדר הכי טוב לקחת?(מה לקחת עם מה, ומתי???)
הויטמינים הם:
1. חומצ פולית
2. ברזל
3. B12
4. ויטמין D
5. קלציום+אבץ.
אשמח אם תוכלי לסדר לי, מה לקחת עם מה, ומתי???
תודה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר שלום
נועה הופ24/08/2009יש להפריד את כדורי הברזל ממוצרי חלב וכמובן מכדורי סידן מכיוון שהם מתחרים על אותם אתרי ספיגה בגוף. רצוי שגם את הכדור סידן עצמו לא לאכול עם ארוחה עתירת מוצרי חלב כי אז באופן יחסי יספג פחות. לגבי כל השאר אין התוויה מסוימת לגבי האופן וניתן לקחת בכל שעה ביום. את הטיפות של הויטמין D את כן יכולה לקחת עם ארוחה חלבית כי אז זה יעזור לספוג את הסידן בצורה טובה יותר בארוחה עצמה.
לגבי הכאבי בטן, רוב הסיכויים שמי שגורם לכך הוא הברזל.. אך גם כדורי סידן עלולים לגרום לעצירויות. נסי לראות האם את מסתגלת לכדורים. אם זה בלתי נסבל פני שוב פעם לרופא שיחליף את סוג הברזל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לחלב בזמן הריוןor20/08/2009
שלום רב,
אני בשבוע ה 23 להריוני.
מתחילת ההריון יש לי כאבים באיזור העליון של הקיבה (רופאת המשפחה אבחנה שזה מהקיבה).
בשבוע האחרון לא אכלתי כמעט מוצרי חלב והכאבים כמעט ופסקו. היום שתיתי משקה חלבי והכאב חזר. על כן אני חוששת שפיתחתי איזושהי רגישות לחלב פרה.
שאלותיי הן:
1. האם יתכן שהריון מפתח אלרגיות, לחלב בעיקר?
2. האם קיימת בדיקה שניתן לבצע בהריון, לקיום האלרגיה.
3. האם רגישות לחלב יכולה לפגוע בעובר?
תודה על התייחסותכם,
אלף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות לחלב בזמן הריון
רויטל בן שושן21/08/2009אור שלום,
1. לא ידוע לי על רגישות לחלב בהריון
2. הרבה תופעות שמתחילות בהריון נעלמות לאחר הלידה
3. ישנה בדיקה לאבחון האלרגיה אם כי מה שאת מתארת הם לא תסמינים של אלרגיה אבל שווה לבדוק
4. אם ישנה באמת רגישות לחלב ההנחייה היא למעשה להמנע מלאכול מוצרי חלב אך יש צורך לדאוג להשלים את הסידן ממקורות אחרים: סרדינים, שומשום, טחינה, ירקות ירוקי עלים (ברוקולי כרוב וכ..), אגוזים, שקדים,בוטנים, פירות יבשים, דגים, קטניות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקל במהלך ההריוןויק19/08/2009
היי לכן,
אני בהריון שבוע 9 גובה 1.74 משקל 63 עדיין לא עליתי במשקל אולי קילו אחד אבל גם לא בטוח.. אני מאוד נפוחה אבל המשקל לא מראה שינוי... מה העלייה שצריכה להיות לי ע"פ הנתונים שלי שציינתי פה?
אודה לתשובתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל במהלך ההריון
רויטל בן שושן21/08/2009ויק שלום,
בשליש הראשון- עד שבוע 13 לא חייבת להיות עלייה במשקל ועלייה של עד1.5-2 ק"ג בשלב זה נחשבת לבטוחה. התחושה של הנפיחות היא אופיינית לשלב זה של ההריון- בעיקר בערב.
משבוע 14 הקצב צריך להיות על פי נתונייך כ400 גר לשבוע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעתך בבקשה...ענת19/08/2009
שלום, אני בשבוע 34 להריון, אובחנתי עם סכרת הריון גבולית (רק ערך אחד בהעמסה היה גבוה מהמותר וערך נוסף "גבולי") הופנתי לקבלת דיאטה מתאימה מדיאטנית בקופה. אני עומדת בערכי הסוכר בעקבות הדיאטה.
אני צמחונית, משקל: 85 קג גובה 1.66 (לפני ההריון שקלתי 72 ק"ג אך זהו גם לא המשקל הרגיל שלי, התחלתי את הההריון עם עודף משקל קל...)
הבעיה שאני נורא רעבה מהתפריט הזה, האם עליי פשוט "להתרגל" לתפריט בעקבות מצבי או שבאמת חסרות בו קלוריות ? התפריט הינו:
ארוחה 1 (בוקר): קפה ללא סוכר עם מעט חלב, 1 פרוסת לחם מלא+גבינה עד 5%/חומוס+ ירקות
ארוחה 2: אקטיביה לא מתוק+פרוסת לחם עם חומוס/טחינה
ארוחה 3 (צהריים): כוס קינואה/אורז מלא+חצי כוס עדשים/חומוס/שעועית/אפונה+ סלט+1 כף שמן זית/ירקות מאודים
ארוחה 4: פרי+ פרוסת לחם
ארוחה 5: סלט+1 פרוסת לחם עם גבינה או חומוס או טחינה או אבוקדו + ביצה
ארוחת לילה: פרוסת לחם+טחינה או אבוקדו
תודה רבה על חוות דעתך המיקצועית!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט
רויטל בן שושן21/08/2009גלית שלום,
קצת קשה לי להגיב על התפריט משום שאני לא מכירה אותך ואת העדפותייך מבחינת התזונה.
בכל זאת התפריט נראה בסך הכל בסדר. בארוחה ארבע פרי + לחם נראה לי קצת גדול מבחינת כמות הפחמימות אז אולי אפשר יוגורט עם פרי/ גרנולה (עד 3 כפות) או פרוסת לחם עם מריחה.
יכול להיות כי את צריכה להתרגל לתפריט ולכמויות החדשות. אם את ממש רעבה את יכולה להוסיף קצת יותר בירקות וחלבון (ביצה/ גבינה).
בכל מקרה קבעי תור נוסף לדיאטנית למעקב ובכדי לדון שוב בתפריט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט בהריוןשלום18/08/2009
שלום
אני עוסקת בפעילות גופנית שוטפת שכוללת 3 פעמיים בשבוע ספיניג +תרגילי כוח ורכיבת אופניי שטח
אני לא רוצה לאבד את הכושר הגופני ומאוד רוצה לשמור על המשקל במהלך ההריון
רציתי לדעת האם אוכל להמשיך בספניניג במהלך ההריון ( בתנאי שהוא תקין כמובן )
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט בהריון
רויטל בן שושן19/08/2009גלית שלום,
המשיכי לעשות פעילות גופנית- מאוד מומלץ גם בהריון אך הורידי לחלוטין את רכיבת השטח וזה מחשש לנפילה וגרימת נזק לעובר.
ספינינג בטוח בהריון אך בקצב מתון יותר- דופק של עד 60% מהדופק המקסימלי (דופק מקסימלי= 220 פחות הגיל שלך- 60% מזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיפלורהמיכל18/08/2009
האם יש סכנה באכילת 1-2 פירות כאלה ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה קישור
מיכל18/08/2009בינתיים קראתי בהיסטוריה של הפורום שאת לא רואה חשש באכילת פסיפלורה וביקשת ממשהי להוסיף קישור שטוען כך אז אני מוסיפה כמה כי באמת מעניין לדעת למה אין אחידות בדעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיפלורה
רויטל בן שושן19/08/2009היי מיכל,
אין שום בעייה באכילת הפרי- את יכולה לאכול1-2 ביום
הבעייה היא עם חליטות של הפרי ובכלל עם חליטות. הקישור מתייחס לחליטת פסיפלורה.
את צודקת שבעניין זה אין אחידות בדעות אבל דווקא בגלל זה אסור לקחת את הסיכון ועדיף להמנע לחלוטין מחליטות בהריון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תאבון.גלית18/08/2009
נכנסתי להריון ראשון אחרי הפריית מבחנה ראשונה. אני בחודש שני.
ואין לי תאבון בכלל. מידי פעם יש לי בחילות ואם אני לא מאלצת את עצמי לאכול אז אני פשוט לא אוכלת. מה לעשות?האם יש ויטמינים שצריך לקחת ?
תודה על תשובתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תיאבון
רויטל בן שושן18/08/2009גלית שלום,
בשלב זה של ההריון אין צורך באיזו שהיא תוספת קלורית אבל בהחלט חשוב להקפיד לאכול בריא ובכמות מספקת.
תנסי לאכול ארוחות קטנות על פני היום ואולי להעזר במזונות יחסית קטנים בעל ערך קלורי גבוהה יותר כמו: אגוזים, שקדים, טחינה, אבוקדו, פרי שייק, גלידה חלבית, קורנפלקס עם חלב...
הקפידי כל יום שהתפריט יהיה מגוון מכל אבות המזון: מנה בשרית/ עוף/ דג, מוצרי חלב-לפחות 3, פירות, ירקות, דגנים וקטניות.
חומצה פולית, פרנטל- מולטי ויטמין וברזל הינם תוספים שכדאי להמשיך לקחת. התייעצי גם עם הרופא לגביהם.
אם המצב ממשיך כך מייעצת לך לפנות לדיאטנית למעקב אשי יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקליונית18/08/2009
אני בשבוע 35. גובהי 168 ועליתי 10 ק"ג עד עתה. התחלתי במשקל של 52 את ההריון. האם העליה תקינה? כמה עליי לעלות עוד? בהערכת משקל העובר יצא באחוזון 32. האם יש קשר בין העליה שלי לשלו? חברותיי שהשמינו הרבה יותר ממני (15 ק"ג עד עתה) מחזיקות בעוברים "כבדים" יותר..
אציין רק שאני אוכלת היטב סה"כ, בשר, דגים, ביצים, מוצרי חלב (אפס אחוז אמנם). לא מרגישה שיש משהו שאני מונעת מעצמי מלבד ממתקים, אני שותה שתיה ממותקת בסוכר לייט בלבד, ומשתדלת לא לאכול הרבה בערב, בעיקר ירקות וגבינה או ביצה. (התנהגתי כך גם לפני ההריון)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל
רויטל בן שושן18/08/2009יונית שלום,
קצב העלייה שלך עד כה הוא תקין. הקצב המומלץ הוא כחצי ק"ג לשבוע.
יש קשר בין העלייה שלך לשל העובר אך לא תמיד הוא באופן ישיר. יכול להיות מצב בו העובר שוקל יותר בעלייה כמו שלך.
לא הייתי ממליצה לך לבחור דווקא מוצרי חלב 0%- עד 5% זה בסדר ויוגורטים אפשר עד 1.5-3%.
לא הזכרת פירות, דגנים וקטניות- האם את משלבת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקלגליה17/08/2009
שלום רב!
אני בהריון ראשון, שבוע 33. גובהי 1.50 והתחלתי במשקל 44. ביום אני במשקל 56, וזו עלייה גדולה מהנורמה. בתחילת ההריון עליתי בקצב ממש איטי ועכשיו אני עולה בקצב של קילו בשבוע. אני חוששת שבקצב כזה אסיים עם קרוב ל-20 קילו מעל וזה המון יחסית ל-BMI שלי. אני מודה שאני זזה הרבה פחות בשבועות האחרונים ואולי גם אוכלת קצת יותר מדי ממתקים. מה אתן יכולות להמליץ לי בנוסף לקיצוץ בממתקים ושמירה על תזונה מאוזנת כדי לבלום קצת את העלייה הגדולה הזו?
תודה רבה מראש, גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל
רויטל בן שושן18/08/2009גליה שלום,
עד כה עלית בדיוק על פי ההמלצות לשבוע זה.
אני חושבת שאמרת בעצמך מה את אמורה לעשות: פחות נשנושים, יותר ארוחות מסודרות, הקפידי לשתות המון מים וגם פעילות גופנית מתונה יכולים לעזור.
קחי בחשבון שזה שעלית 1 ק"ג בשבוע זה לא בהכרח מעיד על המשך קצב העלייה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכראיילת16/08/2009
שלום,
אובחנה לי סכרת הריון
מדדתי בגליקומטר לפני ארוחת ערב והיה לי סוכר 95 (3 שעות מארוחת הביניים)
ושעתיים אחרי ארוחת ערב היה לי סוכר 133
(לארוחת ערב נצמדתי לתפריט: סלט (חסה, עגבניה, גזר, מלפפון ולימון) עם כף שמן זית, פרוסת לחם עינן עם טחינה וביצה קשה)
מה עשיתי לא בסדר??????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סוכר
רויטל בן שושן17/08/2009איילת שלום,
הבדיקות שעשית הן תקינות לחלוטין והכל בסדר במה שאכלת. עד ערך של 140 שעתיים לאחר האוכל זה תקין.
אולי כדאי להגיע לדיאטנית בקופת החולים וליישר קו בכל הנוגע לסכרת בהריון כולל תפריט עבורך
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך..
איילת17/08/2009הי ותודה על התשובה
פשוט האחיות במרכז בריאות האשה וגם באתר אחר באינטרנט (מתוקים) נאמר לי שאחרי הארוחה צריך להיות ערך עד 120 שעתיים לאחר הארוחה ושמערך של 130 שעתיים לאחר ארוחה כבר צריך אינסולין... :-(
אני באמת לא מבינה למה הפערים בגישות......
תודה לך ואשמח להכוונה...
(ואת התפריט ברור שקיבלתי מדיאטנית בקופ"ח אך היא לא הסבירה לי דבר לגבי ערכי המדידות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
איילת17/08/2009נראה לי שאחרי שוטטות מעמיקה באינטרנט הבנתי לבד את התשובה... (אני מאוד מקווה)
אני מודדת עם מכשיר של פריסטייל שמודד ערכי סוכר בפלסמה והתוצאות גבוהות יותר ב 12% מאשר בסוכר דם מלא. האם אני צודקת?
ואודה לך מאוד אם תוכלי לרשום לי מהם הערכים המומלצים לבדיקה בצום , לפני ארוחה ושעתיים אחרי ארוחה במכשיר שמכויל לפי ערכי סוכר בפלסמה
תודה רבה רבה!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת הריון
רויטל בן שושן18/08/2009איילת שלום,
לאחר בירור גם שלי את אכן צודקת והערכים צריכים להיות כך:
בצום: עד 95, שעה לאחר האוכל: עד 140, שעתיים לאחר האוכל: עד 120.
מתזונה בסוכרת לא בהריון עלייה של עד 40 מלפני הארוחה ולאחריה נחשבת תקינה ואני מניחה שכך גם בהריון אך שווה לבדוק גם את זה.
במקרה שהערכים גבוהים יותר אולי ניתן קודם להקטין את כמות הפחמימה בארוחה לפני שאת מעלה את כמות האינסולין.
בנוסף, העדיפי תמיד פחמימות מורכבות (דגנים מלאים) בארוחה ואולי בהתייעצות עם הדיאטנית שלך כדאי לך לעבור ללחם קל מלא כך תוכלי לאכול יותר לחם בפחות כמות פחמימות: 1 פרוסת לחם= 2 פרוסות לחם קל.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם העלייה סבירה?ליסיה16/08/2009
אני בהריון שני. לפני ההריון שקלתי 47 קג. גיליתי שאני בהריון רק בשבוע 9 .עכשיו אני בשבוע 16 ומשקלי 53 קג. אני מודאגת שעליתי יותר מדי.כשהייתי אצל האחות לפני חודש שקלתי 49 קג היא המליצה לי לא לעלות יותר מקילו אחד לפגישה הבאה (שתהיה מחרתיים). אני מודאגת שמא אכלתי יותר מדי.למרות שיש לציין שאני לא עורכת חגיגות זלילה או אוכלת אוכל משמין במיוחד ומשתדלת לא לעבור את ה1800 1900 קלוריות ביום. לפעמים גם פחות. למה זה קורה? ומה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במשקל
רויטל בן שושן17/08/2009ליסיה שלום,
אכן העלייה היא מעל להמלצה לשבוע זה אם כי נשים רבות עולות דווקא יותר בהתחלה.
תנסי לשים לב יותר לאוכל ואולי לפיזור נכון יותר על פני היום בכמויות קטנות יותר.
אם את לא בטוחה לגבי האוכל והכמויות אולי כדאי להפגש עם דיאטנית שתוכל להתאים עבורך תפריט אישי להמשך ההריון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערמירי16/08/2009
אני יודעת שזה פורום לנשים בהריון אבל רציתי לדעת מה לעשות עם שיער שנושר לאחר הריון.
נשירה ממש חזקה מה אתן ממליצות לעשות . תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער לאחר לידה
רויטל בן שושן17/08/2009מירי שלום,
נשירת שיער לאחר הלידה היא תופעה נפוצה, אצל חלק יותר וחלק פחות..
ממליצה לך להמשיך לקחת את תוסף הברזל ולשמור על תזונה מאוזנת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממתיקים - המשך שאלהאיילת15/08/2009
שלום,
1) האם הממתיק דקסטרוז הוא ממתיק ע"ב סוכר או סוכרזית והאם הוא בטוח בהריון ואינו עובר את השלייה?
2) ואותה שאלה לגבי הממתיק מניטול ^
3) אני עם סכרת הריון - האם יש ממתיק בין השניים שאינו מומלץ לי?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איילת שלום
נועה הופ15/08/2009בכל הקשור לצריכת ממתקים מלאכותים במהלך ההריון אין המלצות רישמיות.
דקסטרוז הוא למעשה סוג של סוכר מכיל קלוריות ויכול לעלות את רמת הסוכר בדם. משתמשים בו בתעשיית המזון.
מניטול - ממתיק רב כוהלי ( פוליאולים ) משפיעים על רמת הוסכר בדם אם כי ברמת פחותה יותר בהשוואה לסוכר רגיל.
2 השמות שציינת אינם משתייכים לקבוצת הממתיקים מלאכותיים
ממתקים מלאכותיים הם סכרין, אספרטיים, אצסולפם K, סוכרלוז וככל הידוע לי סכרין עובר את השלייה ולכן אסור לשימוש בהריון אך שאר הממתקים המלאכותים אינם עוברים אם כי גם בהם לא מומלץ להגזים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- B12 צמחונית בהריוןאיילת15/08/2009
שלום,
אני בשבוע 34 וצמחונית הרבה שנים....
ויטמין B12 אצלי נמוך אך בנורמה (מצ"ב תוצאות בדיקות)
672- 156 pmol/L 173 VITAMIN B12
45.0- 7.0 nmol/L >54.5 FOLIC ACID
291.0- 10.0 ng/ml 24.0 FERRITIN
האם בסדר שאקח ויטמין B12 1000 מ"ג של סולגאר (כדור מציצה מתחת ללשון) ? (האם הממתיק שבכדור בטוח בהריון?)
האם לקחת את הכדור מידי יום או רק 3 פעמים בשבוע?
מה דעתך?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איילת שלום
נועה הופ15/08/2009רמת הויטמין B12 אכן נמוכה אך בכל הקשור לתוסף תזונה בגלל חסרים עלייך לפנות לרופא שיקבע את הטיפול המתאים. לגבי תוסף אומגה 3 ראי תשובתי באותו עמוד לגבי נושא זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)