מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ברזל רךזהבית24/07/2009
שלום
אני בהריון שבוע 30,
אני לוקחת ברזל רך של נוטרלייף. (2 כמוסות ביום וההמוגלובין שלי בסדר, 11.2)
המרכיבים הרשומים על הקופסא הינם: ברזל ביסגליסנט, צלולוזה, סיליקון דיאוקסיד, מגנזיום סטראט - האם הברזל הנ"ל בטוח בהריון? המרכיבים נשמעים לי לא מוכרים ואני די בלחץ שעשיתי נזק לעובר.
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל רך
רויטל בן שושן24/07/2009אין שום בעייה עם התוסף- נוטרילייף זו חברה מוכרת ובטוחה לשימוש, המשיכי לקחת וגם לאחר הלידה,
שבת שלום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המרגיעה!!!
זהבית24/07/2009והשאלה שלי היא אפשר לקחת 2 כדורי ברזל רך ביחד או שצריך להפריד בינהם? אני לוקחת 2 ביחד. האם זה בסדר? קראתי בנט שצריך להפריד. אשמח לדעת למה???
תודה רבה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבש בהריוןטל23/07/2009
שלום,
נאמר לי שמומלץ לא לאכול דבש בהריון, האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבש בהריון
רויטל בן שושן24/07/2009טל שלום,
אין בעייה לאכול דבש בהריון וגם בהנקה
אסור לתת לפעוטות עד גיל שנה דבש מחשש להמצאות נבגים של חיידק
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפהיעל23/07/2009
הי נועה/רויטל,
קראתי שגם כשתמכננים להיכנס להריון מומלץ להפחית כמויות קפה.
כמה קפה אפשר לשתות ביום? האם ניתן לשתות קפה נטול קפאין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפה
רויטל בן שושן24/07/2009למעשה גם לפני ההריון וגם בהריון עצמו מומלצת אותה הכמות לקפה. ההמלצה היא להפחית עד כמה שאפשר אך ההמלצה עומדת עד 300 מ"ג ליום, כלומר, כ-3 כוסות קפה/ 3-4 כוסות תה ויש לקחת בחשבון כי קפאין נמצא גם בקולה (כ40 מ"ג בפחית), שוקו, שוקולד, ת קר. אפשר לשתות נטול קפאין
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה3 בהנקהיורם23/07/2009
אני אם לתינוקת בת כמעט 9 ח' ועדיין יונקת,ללא תמ"ל, היא החלה לאכול מוצקים, בעיקר פירות וירקות, מעט עוף .ודייסת סולת או פולנטה שאני מכינה לבד ולא אלו שבשקיות של מטרנה למשל , גם חלמון ביצה, אולם דגים עדיין לא.
אולי קצת איחרתי את המועד בשאלה, אולם בכל זאת הייתי רוצה לדעת את חשיבות צריכת אומגה 3 בהנקה.
נטלתי תוסף במהלך כל ההריון ולאחר הלידה הפסקתי. כמו כן, לא הקפדתי על אכילת דגים 2 בשבוע. אני משתמשת בשמן קנולה ולעיתים אכלתי אגוזי מלך, בעצם גם טונה בשימורים אכלתי.
השאלה מה ההשלכות של זה והאם ייתכן כי לא סיפקתי לה אומגה 3?
חוץ מזה התזונה שלי די מאוזנת, כולל פירות וירקות וסיבים ומוצרי עוף בשר ולפעמים דגים, אוכלת מוצרי חלב וביצים- בקיצור כמעט הכל
תודה על תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 בהנקה
רויטל בן שושן24/07/2009אכן מומלץ להמשיך לקחת את התוסף גם בהנקה אך אין המלצה רשמית לכך.
בשלב זה אפשר כבר לתת מגוון של מזונות לפעוטה ובשילוב ההנקה זה אמור לספק את כל רכיבי התזונה הדרושים לה. את יכולה להוסיף לירקות גם קטניות שונות לגיוון ודגים ההמלצה היא יותר טעימות בשלב זה ואכילה יותר לאחר גיל שנה.
נשמע שאת אוכלת מגוון ובריא- המשיכי כך
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HB=10.6ענאת23/07/2009
שלום רב
אני בשבוע ה25 + 4 ימים להריון של תאומים תוצאות ספרית הדם שביצעתי לפני כארבעה ימים העלתה את התוצאות הבאות:
HB=10.6 g/dl כשאר ערכי הנורמה 12-16
IRON=80 g/dl כאשר ערכי הנורמה הם 60-180
Vitamin B12=170 pmol / L כאשר ערכי הנורמה הם 156-672
FERRITIN= 15 ng/ml כשאר ערכי הנורמה הם 10-291
לפי בדיקות השם שלי לשנה הנוכחית ולשנים שעברו רמת ה-HB הלכה ופחתה במיוחד אחרי ההריון (מ 13 עד 10.6) כך גם ויטמין B12 והברזל.
רופא המשפחה המליץ על תוספת של ויטמין B12 במינון של 1000 מק"ג שמשולב עם 400 מק"ג חומצה פולית.
התחלתי לקחת את התוספת שהמליץ עליה רופא המשפחה, אבל אחות טיבת חלב המליצה להכפיל את כמות הברזל אחרי ייעוץ עם רופא המשפחה, כדי לציין שאני נוטלת תוספת ברזל של 100 MG שמשולבת עם 400 MG חומצה פולית מתחילת ההריון.
מה את ממליצה לעשות,( אני יודעת שאני צריכה להיוועץ עם רופא המעקב שלי אבל התור לשבוע הבא ) אני מודאגת במיוחד שהחלו להופיע כאבי ראש מלפני שבוע וחצי בערך, חולשה ולחץ דם נמוך.
האם את ממליצה על אוכל מסויים שמעלה את רמת ה-HB??? ומה את מציעה בקשר לתוספת הברזל.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
רויטל בן שושן24/07/2009ענאת שלום,
נפח הדם והצרכים התזונתיים עולים בהריון ולכן ההמוגלובין (HB) ושאר הפרמטרים שהזכרת יורדים.
לעניות דעתי תוסף של 100 מ"ג ברזל מספיק אך בגלל שזהו הריון תאומים וערכי בדיקות הדם בכל זאת יורדים כדאי בכל זאת להתיעץ עם הרופא- שבוע אחד זה לא נורא לחכות. מהשאת יכולה לעשות בינתיים ובכלל זה באמת לתגבר את התזונה בברזל וB12- בשר בקר, סטייק בקר, הודו אדום- הם מקורות שכדאי לשלב לפחות 2-3 בשבוע. בנוסף עוף, דגים, ביצים וגם קטניות, אגוזים, שקדים, דגנים מלאים מועשרים בויטמינים ומינראלים. הקפידי לשתות את תוסף הברזל לא ליד מוצרי חלב וקפאין (קפה/ תה/ קולה/ אייס קפה/ שוקולד) וכדאי לשלב ליד ויטמין C : פירות הדר,מיץ תפוזים וכ..
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בולימיה בהריוןלירון23/07/2009
כתבתי פה בעבר ואני שוב כותבת כיוון שלא קיבלתי תשובה ברורה כ"כ:
אני בשבוע 34 להריוני הראשון. משקל לפני ההריון 56, גובה 164 ומשקל נוכחי 64. אני בולימית מזה כ-10 שנים ומתחילת ההריון אני במעקב אצל דיאטנית+פסיכולוגית. תמיד הייתי בטוחה שכשאהיה בהריון אפסיק להקיא וכך באמת זה היה עד שהחלו הבחילות הנוראיות שגרמו לי להקיא ומשם הדרך לאכילה המכוונת להקאה הייתה קצרה מאוד. ב"ה כל הבדיקות תקינות אבל אני מאוד דואגת לשלום העובר שלי, לא רק מבחינה פיזית. אני יודעת שזה קשה להבין איך אני יכולה לנהוג בכזה חוסר אחריות אבל לצערי גם לי אין תשובה לכך כיוון שלמרות כל החששות והפחדים שלי לשלום ההריון והעובר, אני מוצאת את עצמי "נופלת" פעם-פעמיים ביום. מהן ההשלכות שיכולות להיות למצב זה על העובר מבחינה פיזית ומנטלית?
תודה,רינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בולימיה בהריון השלכות
רויטל בן שושן24/07/2009רינת שלום,
המצב בו את נמצאת ועלייה מתחת להמלצה במשקל יכולה להוביל ללידת עובר במשקל נמוך.
מצד אחד כל הבדיקות עד כה תקינות והעובר גדל באופן תקין ואני שמחה בשבילך על כך אך ההשלכות יכולות להיות גם בסיכון להפלה ובסיבוכים בלידה. בנוסף הסיכון עבורך הוא גם לאחר הלידה- במידה ותירצי להניק או בכלל, תחשבי איך ההתנהגות שלך תשפיע על התנהגות האכילה של התינוק. בנוסף ישנו סיכוי גבוהה לדיכאון שלאחר הלידה וסיכונים כמו של תת תזונה והתייבשות בעקבות ההקאות. חשוב שגם לאחר הלידה תמשיכי את המעקב של הדיאטנית והפסיכולוג. ישנם סיבוכים נוספים ואי אפשר לדעת מראש באיזה סיכון את נמצאת אך החשוב מכל הוא שלמרות שאת כבר בשלב הריון מתקדם תמשיכי לאכול ולשתות בכמות מספקת. את מכירה את הגוף שלך הכי טוב ולא נשאר הרבה זמן להריון לכן עשי מאמץ עילאי לסיים את ההריון והלידה ב דרך הכי טובה.
הפורום הוא לא המקום האידיאלי כדי לעזור לך להתמודד עם בעיות מהסוג הזה ובנוסף אנו לא מתמחות בהפרעות אכילה ולכן חשוב שתמשיכי את המעקב אצל הדיאטנית והפסיכולוג.
לידה קלה ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרויטל..
לירון24/07/2009ראשית, תודה רבה על התשובה הכל-כך מפורטת. יש לי רק שאלה אחת: מדוע העליה במשקל שלי אינה מספקת? עד שבוע 29-30 עליתי כ6.5-7 ק"ג, העליה נעצרה לשבועיים-שלושה ובשבועיים האחרונים עליתי 600 גרם. כל זאת ללא שינויים/ קיצוצים בתזונה אלא להיפך- בתחילת ההריון הקאתי המון בגלל הבחילות וכיום, אם אני אוכלת ומקיאה, זה לא המזונות שהם חלק מהתפריט. איך ניתן להסביר זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרינת שלום,
רויטל בן שושן24/07/2009טוב מאוד שאת ממשיכה לעלות במשקל זה חשוב אך גם בשבועיים האחרונים וגם בסך הכל זה עדיין פחות מההמלצה. את הנעשה אין להשיב אך התחילי לשנות את מה שאפשר וניתן כבר מעכשיו. את יודעת כמה זה חשוב לך ולעובר, לא רק עכשיו אלה גם לאחר הלידה.
שבת שלום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה אחרי לידהתמי22/07/2009
שלום,
אני אחרי הפסקת הריון בשבוע 30 (לידה מלאה).
מעוניינת להשתקם במהרה.
האם יש המלצות לעניין התזונה שיסייעו בהחזרת הרחם והמצב הפיזי כולו לקדמותו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמי שלום,
רויטל בן שושן22/07/2009מצטערת לשמוע ומבינה מאוד את הצורך שלך להשתקם מהר.
אין לי מספיק נסיון במקרים כאלה אך אני מאמינה שלרחם כמו לאחר לידה לוקח זמן לחזור למצבו הקודם ומבחינה פיזיולוגית זה קורה רק לאחר 6 שבועות מהלידה. בתקופה זו חשוב שתאכלי בריא ומאוזן- לא מומלץ להתחיל בדיאטה בזמן זה וגם לא לעשות פעילות גופנית. לאחר מכן ירידה הדרגתית במשקל היא הדרך הנכונה והבריאה יותר לגוף בכדי לעזור לו להתאושש.
ממליצה לך לאכול ארוחות מסודרות על פני היום כל 2-3 שעות, לדאוג שתמיד גם אם אין לך כח להכין יהיה אוכל מוכן ומזון שלא צורך הרבה התעסקות, אל תשכחי לשתות מספיק ובעיקר מים, שלבי בתפריט שלך מנה בשרית/ דג כל יום, דברי חלב, דגנים מלאים, פירות וירקות,ביצים, שמנים מהצומח כמו- שקדים, אגוזים, טחינה, שמן זית/ קנולה, אבוקדו, בנוסף התייעצי עם הרופא לגבי פעילות גופנית והמשיכי לקחת את תוספי התזונה (ע"פ הנחיית הרופא) בכדי לאפשר לגוף התאוששות מהירה.
אם יש לך שאלות נוספות אשמח לעזור,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קשה לעיכול....רינת22/07/2009
אחותי היא בהריון מתקדם מאוד לפני סיומו. אני יודעת שהיא לפני ההריון סבלה מבולמיה . ואני יודעת כי ראיתי ושמעתי אותה מקיאה מספר רב של פעמים בהריון . היא עלתה עד עכשיו 14 קילו ושמעתי אותה מדברת עם אימי שהתעמתה איתה על כך... והיא אמרה לה שהיא לא עושה זאת כל הזמן אלא רק כאשר היא אוכלת משהו שנורא נורא משמין ולאחר ההקאה היא אוכלת משהו מזין . האמת אין לי מושג איך אפשר לנהוג בכזאת חוסר אחריות , אך אני כל כך מודאגת עבור התינוק שבבטנה.
כל הבדיקות תקינות טפו טפו התינוק עולה במשקל והכול תקין.
השאלה היא: מה דעתכם? האם יש השלכות לבולמיה בזמן ההריון להתפתחות העתידית של התינוק?
נניח שהיא עושה זאת המון מה ההשלכות???????????????. בבקשה תאמרו לי את דעתכם המקוצועית.תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת שלום,
רויטל בן שושן22/07/2009אני מבינה מאוד את הדאגה לאחותך ולעובר וגם את הקושי להבין איך אפשר לנהוג כך.
למרות המצב אני שמחה לשמוע שהכל תקין והעובר עולה במשקל. לא הזכרת מהו גובהה והמשקל ההתחלתי של ההריון של אחותך אך עלייה של 14 ק"ג עד כה היא בהחלט תקינה.
להפרעת אכילה כמו שתיארת כמובן שישנן השפעות מזיקות הן על האשה והן על העובר אך לא ניתן לדעת מראש איך זה ישפיע גם על הלידה וגם על ההתפתחות של העובר ואם בכלל.
אחותך נמצאת כבר בשלב מתקדם של ההריון ולכן אין הרבה זמן להתערבות אך אם היא עדיין לא התייעצה עם דיאטנית/ הרופא המטפל/ פסיכולוג אולי זה הזמן, גם כדי למנוע את המשך הפרעת האכילה לאחר הלידה. בנוסף אני ממליצה להמשיך ולהקפיד על תוספי התזונה (מולטי ויטמין+ ברזל) וגם לאחר הלידה.
לידה קלה ובהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייליה20/07/2009
יש לי כמה שאלות ברשותכן :)
1.אני אוהבת לשתות מיץ תפוזים סחוט טבעי,ואמרו לי שעכשיו שאני בהיריון מומלץ שלא להמשיך לשתות את המיץ.
השאלה היא האם זה נכון או שאנשים התחילו לאבד כבר כל פרופרציות בכל הנוגע להיריון?
2.אכילת תפוז או שניים כל יום זה בסדר או שאני צריכה להפסיק עם זה?
3. מה עושים אם כבר אין חשק לשתות מים מים ועוד הפעם מים?
אודה לתשובות
ללי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
רויטל בן שושן20/07/2009שלום ללי,
1. אין בעייה לשתות מיצים סחוטים- הייתי שמה לב שבמקום בו את קונה שומרים על נקיון
2. אכילה של 2-3 פירות ליום היא בסדר
3. יכולה להוסיף לימון סחוט ומעט סוכר/ ממתיק (לא על בסיס סכרין), תרכיז דיאט, מים בטעמים אבל שהעיקר ישאר מים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר ?מיכלוש19/07/2009
האם מותר גבינה צהובה בהריון- רשום צבע מאכל אנאטו...מה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבינה צהובה
רויטל בן שושן19/07/2009כן אפשר- מחלב מפוסטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לאחר לידה ולא ברור לי ...פאני18/07/2009
היי אני לאחר לידה ואני שואבת חלב. ביתי בפגייה באסף הרופא ביחידה לטיפול נמרץ. ברצוני לדעת האם אני יכולה לאכול סושי או הרינג? או שיש איסור כמו בזמן הריון? ועוד דבר לא ברור- מבחינת מאכלים שיוצרים גזים האם הם משפיעים גם על התינוק בעת אכילת החלב?
תודה רבה ובברכת שבוע טוב
פאני בן ברוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לאחר לידה והנקה
רויטל בן שושן19/07/2009שלום פאני, מזל טוב ומקווה שתרגישו טוב ותחזרו הביתה במהרה,
לאחר הלידה אפשר לחזור לאכול את כל המאכלים שהיו האסורים בהריון כולל סושי והרינג (עדיין עד 3 מנות לשבוע של דגים).
שימי לב, בגלל שאת מניקה (כל הכבוד לך) עדיין מומלץ להמנע מאלכוהול, קפאין ועישון.
אין ממש הוכחות לכך שהמזון שאנו אוכלות משפיע על הגזים של התינוק. מנסיון אישי שלי כשהפסקתי לשתות חלב הגזים פחתו. אם את חושדת שמזון מסוים גורם יותר לגזים תנסי להמנע ממנו ותראי איך משפיע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםליה15/07/2009
אני בת 25 בתחילת היריון ואני רוצה לדעת אם התפריט שאני אוכלת מדי יום בסדר..
אני שוקלת 54 וגובהי הוא 1.68 לפני ההיריון שמרתי על המשקל,עשיתי הליכות ולא הייתי אוכלת בערב. הייתי אוכלת מצהריים לצהריים.
כעת שאני בהיריון,אני מוצאת את עצמי אוכלת כמעט כל שעתיים שלוש.
אני מתחילה את הבוקר ב -2 צנימים מלחם רגיל עם קוטג' 3% או לחילופין פיתה עם גבינה צהובה. ושותה שוקו משקית.
שותה אומגה 3 וחומצה פולית.
בסביבות 12,13 בצהריים אני אוכלת פירות,תפוז,ענבים.
14:00 אוכלת מנה עיקרית,עוף/שניצל/כבד/דג עם לחמניה או פיתה.
אוכלת שוב פירות,מלון,שזיף,ענבי הערב אני אוכלת מעדן שוקולד/דנונה/יוגורט.
ואם אני רעבה אז אני אוכלת שוב צנימים עם קוטג'.
בין לבין אני שותה כליטר וחצי שני ליטר מים,מנשנשת אגוזים קלויים,ולעיתים פירות יבשים ושוקולד.
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב,
נועה הופ16/07/2009הפורום איננו המקום לייעוץ לתפריט אישי מכיוון שיש הרבה מישורים שצריך בתפריט כגון גיוון התפריט וגם הצריכה הקלורית. לצורך הכוונה כללית חשוב מאוד לאכול מסודר כל 3-4 שעות ולא לפתוח פערים גדולים בין כל ארוחה.
חשוב לאכול מגוון ומכל אבות המזון. הקפידי על אכילה של חלבון מן החי כל יום ועל אכילה של 3-4 מוצרי חלב ביום. שלבי את כל אבות המזון: דגנים רצוי מלאים כגון לחם מלא, קינואה, כוסמת, חלבונים מן החי ומן הצומח : מן החי: בשר, עוף, דגים ביצה, מוצרי חלב - לפחות 3 ביום, ומן הצומח כל סוגי הקטניות. שלבי שומנים בריאים כגון אבוקדו, טחינה, שמן זית, אגוזים, שקדים והקפידי לשתות כמו שצריך בימים חמים אילו. שלבי ירקות בתפריט מכל סוג וצבע.
בגדול צריך לבחון גם את עיניין הכמויות בתפריט לראות שאין עודף/ חוסר של קלוריות.
שיהיה המשך דרך צלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בהיריון ראשוןליה15/07/2009
שלום לכולם,
אני בשבוע 6 ואני מקפידה לאכול דברי חלב כל יום,פה ושם קצת פירות,שתיית מים.
לא אוכלת הרבה בשר,דגים וירקות.
הייתי שמחה לקבל תפריט יומי מה צריך לאכול בחודשים הראשונים, כך שיהיה לי פחות או יותר מושג מה כדאי לאכול.
אני מודה לכן מאוד !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב,
נועה הופ16/07/2009מזל טוב.
הפורום הוא אינו המקום המתאים לכתיבת תפריטים אלא עלייך לפנות לייעוץ דיאטנית באופן אישי במידה ואת מעונינית.
הקפידי לאכול נכון ומסודר ולמעט באכילת מתוקים, חטיפים, שתייה מתוקה שהם חסרי ערך תזונתי ומלאי קלוריות. חשוב לאכול מגוון ומכל אבות המזון. הקפידי על אכילה של חלבון מן החי כל יום ועל אכילה של 3-4 מוצרי חלב. שלבי את כל אבות המזון: דגנים רצוי מלאים כגון לחם מלא, קינואה, כוסמת, חלבונים מן החי ומן הצומח : מן החי: בשר, עוף, דגים ביצה, מוצרי חלב - לפחות 3 ביום, ומן הצומח כל סוגי הקטניות. שלבי שומנים בריאים כגון אבוקדו, טחינה, שמן זית, אגוזים, שקדים, שלבי ירקות מכל סוג וצבע והקפידי לשתות כמו שצריך בימים חמים אילו.
שיהיה המשך דרך צלחה.
ישנם הרבה מאמרים בנושא הזה באינטרנט על מה מותר ולא מותר לאכול בהריון.
ממליצה לך לגלוש ולחפש בתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל האם ומשקל העובריונית13/07/2009
שלום, אני בשבוע 30 גובהי 167 ומשקלי 60 וחצי, התחלתי במשקל של 51 וחצי. האם העלייה של 9 ק"ג תקינה או שזה יותר מדי?
ועוד שאלה- האם יש קשר בין משקל האם למשקל העובר?
בזמן האחרון יש לי הרבה פחות תאבון ואני עולה במשקל לאט מאוד, ק"ג בחודש מקסימום ואפילו טיפה פחות (זה ככה בחודשיים האחרונים, לפני זה עליתי מהר מאוד). חשוב להגיד שאני לא רעבה אבל כן שומרת. אוכלת בשר דגים ומוצרי חלב. האם המצב תקין? האם עליי לעלות יותר על מנת שמשקל העובר יהיה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תות שלום
נועה הופ13/07/2009סה"כ עליית המשקל תקינה לא עלית מעט וגם לא הרבה - די בנורמה לכן לא הייתי מוטרדת מזה. אני מאמינה שעדיין לא היית בהערכת משקל של העובר ומאמינה שהכל יהיה בסדר.
במידה ותוסיפי עוד כ- 3 קילו עוד סוף ההריון שלך עדיין עליית המשקל תחשב תקינה. חוסר התיאבון יכול להיות קשור לכל מיני דברים אולי גם לחום. בכל מקרה עלייך להקפיד על אכילה מסודרת של כל אבות המזון ולא להחסיר מזונות בעלי ערך תזונתי חשוב מגופך.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3ענאת13/07/2009
שלום שלום
אני בשבוע ה-24 להריון של תאומים קניתי מבית המרקחת ללא מרשם אומגה 3 בגלל ההשפעות החיוביות שלו ובגלל שאני בהריון דו עוברי וכמעט ולא אוכלת דגים (מתחילת ההריון אכלתי רק מנה אחת של דגים).
על התווית של האומגה 3 שקניתי כתוב ש:
משקל כל כמוסה כ: 1.5 גרם ובתוכה:
שמן דגים: 1000 מ"ג
300 מ"ג = EPA
200 מ"ג = DHA
חומצת אומגה 3 אחרות 100 מ"ג
מיום שקניתי את האומגה לא לקחתי אפילו כמוסה אחת כי רציתי לוודא ראשית שהתוכלה של הכמוסות לא תזיק לעוברים. האם המינון מתאים??????
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת שלום
נועה הופ13/07/2009עדיין אין המלצות רישמיות לנטילת תוסף אומגה 3 בהריון ולכן אין המלצה רישמית על מינוני EPA ו- DHA. לעת עתה ישנן המלצות שאינן רישמיות שהן ספציות להריון ולהנקה עבור DHA 300 מ"ג ביום ועבור EPA 220 מ"ג לפחות בדיאטה של 2000 קלוריות.
חשוב לברר גם את סוג החברה ואם היא מתחייבת על כך שהתוסף נקי ממתכות כבדות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)