מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עשב שעורה ואחריםאמאלה14/09/2009
אני בשבוע 26 ונודע לי כי עשב שעורה בריא ביותר להרבה מערכות בגוף ולחיזוק כללי -
האם בריא בהיריון?
עשב שעורה ידוע כמנקה רעלים, ומאז שהתחלתי לקחת אותו (לפני מספר ימים) אני מנוזלת וקיבלתי סינוסיטיס!
האם זה קשור? האם להמשיך לשתותו?
עכ"פ, האם כדאי לתת אותו גם לילדיפ בני 4?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשב שעורה
רויטל בן שושן16/09/2009אמאלה שלום,
לא ידוע לי על איסור לקחת עשב שעורה בהריון אך שווה להתייעץ בפורום נוסף העוסק בנושא.
יכול להיות שאת מנוזלת גם מדברים אחרים אז לא בהכרח שיש קשר בין השניים.
לא הייתי נותנת גם לילד אך זוהי דעתי האישית...
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ויטמינים האם מסוכן בהריון?הילה12/09/2009
שלום רב,
אני מעוניינת להיכנס להריון בתקופה הקרובה, ואני נוטלת מספר תוספי מזון כאשר חלק מהם
מיועדים לטפל באקנה קל על בסיס הורמונלי.
מגנזיום
ויטמין e
אומגה 3
טיפות אבץ 2 ביום
קומפלקס b
ותוסף מזון לתמיכה במערכת העיקול.
האם כדאי להפסיק עם הויטמינים ?,האם יש בזה סיכון אפילו הקטן ביותר?
אשמח לקבל את תשובתכם.
נוטלת גם חומצה פולית
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת ויטמינים האם מסוכן בהריון?
רויטל בן שושן15/09/2009טלי שלום,
בגדול אין בעייה עם תוסף האומגה 3 (יש תוסף המיועד ספציפית לנשים בהריון) ועם הקומפלקס B.
התייעצי עם הרופא שלך לגבי כל התוספים הספציפיים- לא פרטת שמות של התוספים), לעיתים ישנם תוספים נוספים- הרשומים בתכולה על התוסף שגם בהם צריך להתחשב.
בברכרה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה חומצה פולית לקחת?מיכל09/09/2009
אני בשבוע 21, עד עכשיו לקחתי 400 מק"ג חומצה פולית ליום
עכשיו הרופא הוסיף לי גם ברזל ואני לוקחת כל יום כדור אחד של אקטיפרין שכולל בתוכו 500 מק"ג חומצה פולית.
הרופא אמר שאם אין לי בעיות מיוחדות עם הכדור הזה אני צריכה להתחיל לקחת שני כדורים ליום, זה אומר 1000מק"ג של חומצה פולית כל יום.
לדעתכן זה בסדר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
נועה הופ09/09/2009אין צורך להמשיך את החומצה הפולית בכדור נפרד אם את לוקחת כדור שכבר יש בו חומצה פולית.
בהצלחה.
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל האם 1000מקג זה בסדר?
מיכל11/09/2009תודה נועה, הפסקתי לקחת את הכדור הקודם, 2 כדורים של אקטיפרין הם 1000 מק"ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל שלום
נועה הופ12/09/2009הצריכה של חומצה פולית בזמן ההריון צריכה להיות 400 מק"ג ליום.
צריכה של עד 1000 מק"ג בהריון ליום היא תקינה אך לא מומלץ לעבור זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה בהריוןמלי09/09/2009
שלום,
אני בת 34, 169מ' שוקלת 72 ק"ג.לפני מספר ימים גיליתי שאני בהריון. שאלתי היא האם מותר לי לעשות דיאטה לשם הורדה במשקל בשליש הראשון? האם דיאטה כזו מסכנת את העובר או יכולה לפגוע בו?התחלתי תהליך דיאטה מבוקר לפני ההריון ואינני יודעת האם מותר לי להמשיך בו או שעליי להפסיקו.
לתשובתכן אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלי שלום
נועה הופ09/09/2009לא מומלץ לעשות דיאטה לצורך ירידה במשקל בהריון, הטרימסטר הראשון הוא חשוב מאוד להתפתחות תקינה של העובר ולכן עלייך לאכול בצורה בריאה ומזינה ולספק לגוף את הקלוריות הדרושות לו אם זאת אין זה אומר שכעת את צריכה להתחיל להשמין אלא את יכולה לשמור על הקיים לפחות עד תום הטרימסטר הראשון. עלייך להיעזר בדיאטנית על מנת לבנות תפריט מבוקר שיתאים למצבך החדש.
בהצלחה ומזל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלתי את ההריון במשקל גבוהה מאוד
עדי בונדי10/09/2009זה הריון ראשון שלי אני בשבוע 17 התחלתי את ההריון במשקל 76 ועד עכשיו עליתי 5קילו אני בלחץ אני לא רוצה לסיים את ההריון ב30 קילו מה עליי לעשות ? אני לא אוכלת הרבה אני אוכלת בעיקר פירות . האם כדאי ללכת לדיאטנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי שלום
נועה הופ11/09/2009אני חושבת שמאוד חשוב ללכת לדיאטנית גם בגלל המשקל הגבוה בתחילת ההריון ( לא ציינת מה גובהך ), גם בגלל הפחד לעלות הרבה במשקל שהוא לגיטימי ומובן וגם בגלל שחשוב לראות האם את אוכלת נכון, משלבת את כל אבות המזון בתפריט ( כי אמרת שאת אוכלת הרבה פירות, יתכן וזה בא על חשבון מזונות אחרים ), כמה קלוריות את אוכלת ביום ועל ידי כך לבנות לך תפריט מאוזן ולעשות עליך מעקב מבחינת המשקל ומבחינת התזונה שלך.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מותר ואסור בהריוןרוני06/09/2009
שלום רב,
אני בשבוע 10 ורציתי לשאול לגבי כמה מאכלים ספציפיים האם מותר. יש המון אינפורמציה סותרת ברשת ואני מקווה לקבל תשובה שתוציא אותי מהבלבול...
המאכלים לגביהם אני שואלת:
טונה משומרת
נבטים
עלי חסה / עלי בייבי שטופים (שמעתי שיש סיכון לחיידק הליסטרייה בעלים השטופים. האומנם?)
עלי תרד טריים / מבושלים
גרגירי תירס משומרים
מיונז תעשייתי (בסנדוויץ)
כמו כן, יש המלצה לאכול ירקות עליים. חוץ מחסה מה עוד נכלל בקטגוריה זו?
המון תודה מראש על תשובתכן.
רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני שלום
נועה הופ06/09/2009הי, הבאתי לפנייך חלק מכתבה על החיידק :
"חיידק הליסטריה מועבר אלינו כמעט אך ורק דרך מוצרי מזון ומים מזוהמים. מוצרי בשר מזדהמים במשחטה עקב מגע עם משטחי עבודה שבאו במגע עם הפרשות של החיות. ירקות מזדהמים עקב השקיה במי ביוב או זיבול אורגני בהפרשות בעלי-חיים. דגים ואצות מזדהמים כאשר המים שבהם גדלו מזוהמים. חלב שאינו מפוסטר ומוצרים שהוכנו ממנו יכולים גם הם להכיל חיידקי ליסטריה (ואחרים, שחלקם מסוכנים עוד יותר).
מוצרים שבושלו היטב, או חלב שפוסטר, מרבית החיידקים שבהם הושמדו וככלל אינם אמורים להכיל חיידקי ליסטריה.
במזונות נאים כמו סושי, או בסלטים חיים, אכן מופיעים חיידקי ליסטריה בתדירות גבוהה יחסית, אך חלק מהדיווחים על מזון מזוהם בליסטריה הם על מוצרים (בעיקר מוצרי בשר) שעברו תהליכים שבהם הושמדו החיידקים. מכאן שהחיידקים הגיעו למזון לאחר הבישול ולפני האריזה. במסעדות ובמטבחים, מוצרי מזון מוכנים מזדהמים בחיידקים כתוצאה ממגע עם ידיים, או כלי בישול, המזוהמים בחיידק, שנגעו במזון לאחר בישולו"
כפי שאת מבינה במידה ומזון עובר תהליך חימום החיידק לא אמור לשרוד, לגבי עלי בייבי / תרד , נבטים טריים הייתי נזהרת.
לגבי טונה, מיונז תעשייתי אין שום בעייה. בהריון מומלץ לאכול עד 2 מנות דג בשבוע.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה אחת...
רוני06/09/2009נועה שלום,
תודה רבה על תשובתך המהירה והמפורטת! הדברים עכשיו אכן ברורים יותר.
ברשותך,עוד שאלה אחת:
יש המלצה (האומנם?) לאכול ירקות עליים. חוץ מחסה מה עוד נכלל בקטגוריה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוני שלום
נועה הופ07/09/2009ירקות עליים ירוקים הם אכן בריאים (מהווים מקור לחומצה פולית , יש בהם גם ברזל אך הוא לא נספג בצורה אופטימאלית ) אך לא חובה לשלב אותם בתפריט היומי כי יש שלל ירקות בריאים נוספים. חוץ מחסה כל סוגי העלים כגון רוקט, עלי תרד, תרד, כרוב.
אין חובה לשלב את העלים בתפריט אפשר פשוט לאכול ירקות בחמישה צבעים ביום ( מינימום 5 ירקות ) מכאן תקבלי את שלל הויטמינים והמינרלאים וחשוב לאכול עם הקליפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםטל06/09/2009
אני בהריון בשבוע 14,
אכלתי אתמול במסעדה צרפתית סלט עם גבינת רוקפור (רק אח"כ גיליתי שאסור בהריון),
לרוקפור לא היה טעם של רוקפור מהחברות המיוצרות בארץ...
מה הסיכונים בדבר? מתי אוכל לדעת האם גרמתי לנזק או לא?
תודה
לחוצה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל שלום
נועה הופ06/09/2009ההמלצה להימנעות מגבינה זו היא בגלל שהיא איננה מפוסטרת ולכן ישנו חשש יותר גדול להימצאות חיידקים ומזהמים. במידה ואת מרגישה טוב אני מאמינה שהכל בסדר אך התייעצי עם הרופא במקביל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתשרי03/09/2009
שלום!
אני בהריון בשבוע 8. ועדיין לא עשיתי בדיקות דם מקיפות.
ברצוני לשאול:
1. מתי עלי ללכת לבצע בדיקות דם?
2. יש לי בבית כדורים של חומצה פולית,
האם אני יכולה להתחיל לקחת אותם על דעת עצמי
או שעדיף לחכות לתוצאות בדיקות הדם?
3. אני עייפה מאוד במהלך כל היום, גם לאחר שינה ממושכת
האם זה מורה על חוסר ברזל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית
רויטל בן שושן04/09/2009שרי שלום,
1. זה הזמן לעשות את בדיקות הדם. קיבעי תור לרופא ובקשי הפנייה. אם עוד לא ביקרת אצל רופא הנשים בבדיקת אולטראסאונד את יכולה כבר לעשות את שניהם יחד.
2. אם הכדורים בתוקף את יכולה כבר ואפילו רצוי להתחיל לקחת חומצה פולית כדור ליום.
3. העייפות היא חלק מהתופעות של השליש הראשון של ההריון ולא תמיד מורה על חסר בברזל. זה בדרך כלל עובר משבוע 14 והלאה.
שבת שלום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולטי ויטמין לפני ובזמן הריוןנועה31/08/2009
קראתי שמומלץ לקחת מולטי ויטמין לפני הכניסה להריון, ובזמן ההריון. איזה סוג של צולטי ויטמין הינו בטוח ומומלץ עבור הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי תזונה לפני ובמהלך ההריון
רויטל בן שושן02/09/2009נועה שלום,
שלושה חודשים לפני הכניסה להריון מומלץ לקחת חומצה פולית במינון 400 מק"ג. תוסף זה מומלץ גם בתחילת ההריון ובמהלכו.
במהלך ההריון ישנה המלצה לתוסף ברזל, מולטי ויטמין המיועד לנשים בהריון (פרנטל).
כמובן שלפי בדיקות דם ניתן לראות האם יש צורך בתוספים נוספים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ...סיגל31/08/2009
בוקר אור, אני בשבוע 7 כולם מציעים לגבי התפריט מאד קשה לי מבחינת הבחילות יש לי כמה "שעות חסד" ביום שאני יכולה לאכול ולא להרגיש רע, רציתי לדעת לגבי ויטמינים יש האומרים לקחת פרנטל ואחרים חומצה פולית, ואחרים ברזל מה באמת צריך לקחת על מנת להביא להמשך הריון תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספים בהריון
רויטל בן שושן31/08/2009קרן שלום,
למעשה גם אם את אוכלת היטב ובריא כל יום עדיין ההמלצה היא ללקיחת תוספי תזונה בהריון. החשובים ביותר הם חומצה פולית400 מק"ג וברזל. שניהם חשובים להתפתחות תקינה של העובר וגם עבורך. פרנטל הוא מולטי ויטמין לנשים בהריון שלרוב כבר מכיל את שניהם אך צריך לבדוק את המינונים. על פי בדיקות דם ניתן לבדוק אם יש צורך בתוספים נוספים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בהריוןלימור30/08/2009
שלום רב !
אני בשליש הראשון של ההריון, בת 36, גובה 169 ס"מ, משקל התחלה - 58 ק"ג, 3 הריונות קודמים עליתי בין 20 ל- 25 ק"ג, רציתי לדעת בבקשה, כמה קלוריות עליי לאכול ביום בכדי לא לעלות יותר מדי (בין 10 ל- 15 ק"ג), תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בהריון
רויטל בן שושן31/08/2009לימור שלום,
כרגע בשליש הראשון של ההריון את לא זקוקה לתוספת קלורית. מהשליש השני התוספת היא של 300 קלוריות בלבד. לא מומלץ בהריון לאכול פחות מ1800 קלוריות. קצב העלייה המומלץ עבורך הוא עד כ2 ק"ג עד לסוף השליש הראשון ומהשליש השני ואליך (שבוע 14) כ-400 גר' לשבוע.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל בהריוןקרן29/08/2009
היי,
זה ההריון השני שלי. את ההריון התחלתי במשקל 54 גובה 1.59 וכעת בשבוע ה-21 שוקלת 59.
בהריון הקודם עליתי 20 קילו וזה המון והיה מאוד קשה לרדת את הכל, כך שאני מאוד משתדלת לא לטחון מתוקים שזו היתה החולשה שלי בהריון הקודם.
האם אני בסדר מבחינת המשקל? כמה קלוריות עליי לאכול ביום על מנת לא להשמין מעבר למידה?
תודה - קרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל בהריון
רויטל בן שושן31/08/2009קרן שלום,
עד כה עלית ממש על פי ההמלצות. הקצב הנכון הוא כ400 גר בשבוע.
המשיכי לאכול בכמויות שאת אוכלת כרגע והקפידי שזה יהיה מגוון ומהכל: מוצרי בשר, מוצרי חלב, פירות וירקות, ביצים, דגים, דגנים, קטניות.
התאמת הקלוריות במספר הינה אישית אך לא מומלץ בהריון לאכול פחות מ1800 קלוריות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיפלורהשיר29/08/2009
שלום,
רני בשבוע 26 ואוכלת מידי יום קרוב ל-4 פסיפלורות (יש לי שיח בחצר...). אתמול נתקלתי "בטעות" באינטרנט על כתבה בנושא פסיפלורות והיה רשום שלא מומלץ לנשים בהריון כי זה גורם לכיווצי רחם.
האם כך הדבר? האם הפסיפלורה מזיקה או בריאה במהלך ההריון וכמה מותר ביום אם בכלל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר שלום
נועה הופ29/08/2009לא ידוע לי על בעייה עם פסיפלורה בהריון אם זאת את יכולה לצרף את הקישור על מנת לראות איזה מקור כתב זאת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט להשמנהנועה28/08/2009
היי
מאז שאני בהריון - שבוע 13 אני רק מרזה , אומנם אני אוכלת בכמיות פחותות מלפני ההריון וגם יותר בריא .
אני חייבת לציין שגובהי 1.7 ואני שוקלת 50 קילו .
הייתי רוצה לדעת מה אני צריכה לאכול כדי לעלות קצת במשקל- הרופאה שלי לא מאושרת מהמצב - למרות שאני אוכלת כל היום .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה שלום
נועה הופ28/08/2009על מנת לעקוב אחרי עליית המשקל חשוב מאוד ללכת לייעוץ אישי לדיאטנית כנראה שאת אוכלת פחות ממה שהגוף שלך שורף ולכן את יורדת במשקל. הטרימסטר הראשון של ההריון הוא חשוב מאוד להתפחות העובר ולכן חשוב מאוד להקפיד על תזונה טובה ועל כמות קלוריות הולמת ולכן אני חושבת שמאוד חשוב במקרה שלך שתפני לייעוץ אישי. באופן כללי נסי לשלב בתפריט מזונות בריאים עתירים בקלוריות כגון: אגוזים, שקדים, שמן זית, זיתים, חלבה, טחינה, אבוקדו, חומוס, גבינות יותר שמנות, חטיפי שומשום, בוטנים, קוקוס, חטיפי אנרגיה, את יכולה לשתות משקאות / שיקים על בסיס חלב עם פירות.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת...פיצ26/08/2009
הי,
אתמול גיליתי שבחודש האחרון עליתי 4.5 קילו, וסה"כ מתחילת ההריון 7 קילו (בחודשים הראשונים ירדתי 4 קילו בגלל הקאות), היום נכנסתי לחודש שביעי ומאתמול אני במצב רוח נוראי מהפחד
שעד כמה שהבנתי העלייה הגדולה אמורה להתחיל עכשיו ואם בחודש העליתי 4.5 קילו וכך אמשיך כל חודש בסוף עוד אגיע לעלייה של 20 קילו!!! בעיקר אני בהלם כי אני מאוד משתדלת לאכול כבריא וטוב (גם ללא קשר להריון) וזה נראה לי מופרז!!!
מה עושים? זה נורמלי? אני פשוט לא מצליחה להרגע...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפחדת..המשך..
פיצ26/08/2009רציתי רק לציין שאני מאוד גבוהה (מעל 1.8מ') ומשקלי לפני ההריון 64 קילו.
והתפריט היומי שלי מתבסס פחות או יותר על:
בבוקר דנונה עם ברנפלקס, צהריים ארוחה חמה כל שהיא עם סלט (לא מדודה אבל גם לא גדולה כי אני סובלת מבחילות), אחה"צ בעבודה אני בדר"כ אוכלת משהו מתוק או מלוח (4,5 וופלים/כמה עוגיות), במהלך היום אני אוכלת גם ענבים בין לבין, וכשאני מגיעה הביתה אני לרוב משתדלת להכין לי סלט, 2,3 פרוסות לחם מחיטה מלאה עם דגנים ופשתן עם גבינות.לעיתים עם ביצה, וכמעט כל יום אני מקנחת במילקי
זה מצדיק עליה כזאת?!!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
נועה הופ26/08/2009עליית המשקל היא תקינה לחלוטין אם מסתכלים מתחילת ההריון וכמובן בהתאם לנתונים של הגובה ומשקל שלך אני מבינה את הפחד כמובן יש לשלול בצקות .. צבירת נוזלים אצל אחות טיפת חלב ולבחון את הרגלי האכילה בחודש האחרון ... יתכן והשלמת פערים מבחינה קלורית עקב הירידה במשקל שהייתה. חשוב להמשיך ולעקוב ובמידה ואת רואה שאת לא מצליחה לרסן את העלייה לפנות גם לעזרה מקצועית על מנת לבחון את התפריט בצורה מדוקדקת.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםליה25/08/2009
אני בהיריון ראשון שבוע 12+ התחלתי את ההיריון במשקל 55 שגובהי הוא 1.68 היום אני שוקלת 57
בדקתי באינטרנט מה המשקל הרצוי וראיתי שאני מעל המומלץ בחודשים הראשונים. אף פעם לא הייתי שמנה ואני ממש לא מעוניינת להיות כזו. השאלה היא האם המשקל הנוכחי בסדר או שאני ממהרת להילחץ?
כמו כן,אני כמעט ולא אוכלת בשר,איזה מאכלים יספקו לי את כמות הברזל הנחוץ?
ועוד משהו קצת לא קשור אבל כנשים בהיריון אתן בטח יודעות על מה אני מדברת :)
סימני מתיחה,אומנם הם היו לי גם לפני ההיריון אבל אני מפחדת שהם יחמירו 'ויתרבו' מה ניתן לעשות? אני ממש לוקחת את זה העיניין הזה קשה כי אני לא רוצה להגיע למצב שבו אני מסתירה ומתביישת בגופי :(
אני מודה לכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב,
נועה הופ26/08/2009עליית המשקל תקינה כמובן שזו רק ההתחלה וזה לא אומר כמה תעלי לגבי בהמשך אבל כמובן שזה תמיד חשוב להיות עם האצבע על הדופק וכמובן לבחון את הרגלי האכילה. בד"כ בתחילת ההריון זה גם עלייה שמקורה בצבירת נוזלים בגלל עלייה ברמות פרוגסטרון ממה שאני יודעת.
לגבי הבשר - מקורות לברזל מהצומח הם קטניות, אגוזים, שקדים, ירקות עליים ירוקים מן החי גם ביצים ודגים יכולים להיות מקור לברזל. לא הייתי מוותרת לגמרי על בשר כי הוא מהווה מקור לחלבון איכותי וגם מקור לברזל שנספד בצורה טוב ( בניגוד לברזל מן הצומח ) הייתי מנסה לשלב לפחות 3 פעמים בשבוע מנה בשרית. הודו ובקר הם המקורות העשירים ביותר לברזל.|
לגבי סימני מתיחה אני מאמינה שזה גם עיניין גנטי, גם תלוי כמה תעלי במשקל יש שמן נבט חיטה שאפשר למרוח אני לא הכי בקיאה בנושא נסי לשאול בנות בפורום...
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)