מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עליה במשקלשירי05/08/2009
שלום,
אני בת 29, בהריון בשבוע 25 גובה 1.69 התחלתי את ההריון במשקל 71.5 קילו וכרגע אני שוקלת 75, אני נעזרת בליווי של דיאטנית שנתנה לי תפריט אוכל שממש בסדר בשבילי ואין לי בעיה איתו, מה כן הבעיה?! החשק למתוק, אני אוכלת הרבה מתוק ביון האורחות ואני מרגישה שאני מתחילה לאבד שליטה, מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל
רויטל בן שושן05/08/2009שירי שלום,
החשק למתוקים הוא כזה שרק מתגבר ככל שאוכלים יותר מתוק ובמשך כל היום ולכן מה שהכי טוב לעשות זה או להמנע לחלוטין ואז הצורך במתוק מאוד יורד או להחליט שאפשר פעם ביום משהו קטן כמו 1-2 עוגיות/ שוקולד קטן/ גלידה עד 100 קלוריות. הדרך הטובה ביותר היא לא להכניס הביתה ואם אפשר להוציא את מה שקיים. תזכרי שאם את מחליטה אחרת הכל אפשרי.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה במשקל בהריוןליאת04/08/2009
אני בהריון שני שבוע 21, התחלתי את ההריון בעודף משקל של כ-8 ק"ג. וכבר עליתי 6 ק"ג...
בהריון הקודם עליתי 22 ק"ג... ואני ממש לא רוצה לחזור לשם.
אני אוהבת לאכול וכל הזמן רוצה לאכול וזקוקה מאוד להכוונה איך לשמור, לרדת, לא לעלות יותר....
מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה במשקל בהריון
רויטל בן שושן04/08/2009לימור שלום,
אני מבינה את החשש שלך מעלייה רבה במשקל במהלך ההריון. עלייה של 6 ק"ג עד כה היא אכן יותר מההמלצה לשבוע זה.
בתקופת ההריון לא מומלץ לרדת במשקל אך בהחלט אפשר לאכול תפריט מגוון ומאוזן בכדי לא להעלות יותר מידי.
ממה שאת כותבת, הדרכה ומעקב בתקופת ההריון יכולים מאוד לעזור לך לאכול יותר מסודר ובריא ולמתן את העליה במשקל במחצית השנייה של ההריון.
ממליצה לך לפנות לייעוץ ומעקב אצל דיאטנית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלשרה04/08/2009
שאלה נוספת..
עד כה לקחתי פעם ביום ברזל פרוגרדומט שהכיל ברזל [פרוס סולפאט] 325 מ"ג. היות שאזל בשוק קיבלתי [מרופא נשים אחר] ברזל שנקרא אקטיפרין שמכיל 34 מ"ג של ברזל.
1. כיצד יתכן הפער הגדול במינון הברזל? האם המינון 34 מ"ג ליום הוא מספיק?
2. הכמוסה הזו מכילה גם סרין, שומן צמחי מוקשה, שעוות דבורים, לציטין,גליצרין, וצבע מאכל E172 האם כל אלה בטוחים לשימוש יומיומי בהריון? [אני בשבוע 29]
בתודה מראש
שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל
רויטל בן שושן04/08/2009שרה שלום,
ישנם מינונים ותכשירים שונים של ברזל ואם הרופא בחר לתת לך את המינון הגבוהה יותר כנראה שהייתה סיבה. בכל מקרה אם רמות ההמוגלובין לא נמוכות מידי אז 34 מ"ג ברזל אכן מספיק.
בדרך כלל תוספי תזונה מכילים חומרים נוספים ולא מוכרים אך הרופא לא היה נותן לך את התוסף לולא היה מתאים לשימוש בהריון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- B12שרה03/08/2009
שלום,
רציתי לשאול איזה B12 אוכל לקחת בזמן הריון [ב"ה בשבוע 29] מכיוון שאינני אוכלת כמעט בשר ועוף, למרות שבבדיקות דם אין חסר -אציין שעד כה לקחתי B 12 של סולגאר 1000 מק"ג עד שראיתי שמכיל ממתיק מלאכותי שקראתי שלא מומלץ בהריון. הבנתי שיש טריבמין לבליעה שמכיל עוד 2 סוגי B אך אני לוקחת גם פרנטאל , האם זה בסדר? מה המלצתכן?
שאלה נוספת וסליחה מראש על אורך השאלה: האם יש בעיה עם פירות וירקות טריים שעומדים במקרר צמוד [במגע] לשקית של עוף טרי?
תודה רבה
שרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר B12
רויטל בן שושן04/08/2009שרה שלום,
אם בדיקות הדם תקינות אז מספיק שאת לוקחת את הפרנטל- יש בו גם B12
בנוסף הויטמין נמצא גם בביצים ומוצרי חלב ולכן שלבי אותם בתפריט והקפידי יותר על אכילת עוף, בשר ודגים.
לא יכולה לומר לך בוודאות לגבי הפירות והירקות. אם העוף במקרר לא יותר מיממה סביר להניח שהוא בתנאים טובים ולכן אין חשש אך הייתי שוטפת בכל מקרה את הפירות והירקות במים וסבון לפני האכילה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי ברזלשיר02/08/2009
שלום, אני בשבוע ה-22. מאז שהתחלתי לקחת את כדורי הברזל מסוג "ברזל רך של אלטמן" התחילה לי בעיית עצירות, היצציאות התחילו להיות אחת ליומיים בערך והבטן בשעות הצהריים- ערב נהיית כמו אבן קשה וכואבת ומלאה בגזים. לאחרונה הכאבים ממש חזקים ולכן הפסקתי מזה 3 ימים ליטול את הכדור ומאזז השתפר המצב, הבטן כבר לא נפוחה וכואבת והיציאות רכות ומידי יום.
האם יש חובה לקחת את כדור הברזל מידי יום?
האם יש כדורי ברזל מאוד מאוד עדינים לנשים הסובלות מגזים עוד לפני ההריון?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי ברזל
רויטל בן שושן02/08/2009שיר שלום,
במהלך ההריון ללא קשר לתוספים ישנם שינויים בהרגלי היציאות. אחת ליומיים זה נחשב לתקין ואפילו עד 72 שעות. דווקא התוסף שציינת הוא מצויין ולא אמור לגרום לתופעות שכאלה.
אם הפסקת ואת מרגישה יותר טוב כנראה כן יש קשר. כן חשוב לקחת את תוסף הברזל במידה ואת צריכה ע"פ בדיקות הדם וגם בכלל ואף לאחר הלידה. לא ידוע לי אם יש כדורי ברזל מאוד עדינים אך את יכולה לחזור לקחת את הכדור שכבר יש לך, שלבי בתזונה שלך ירקות, פירות ודגנים מלאים (בשל הסיבים תזונתיים) באופן כללי אולי עדיף לך להמנע ממזונות הגורמים לגזים כמו כרוב, כרובית, צנון, קולורבי, קטניות ובנוסף הרבי בשתיית מים. אם התופעות יחזרו התייעצי גם עם הרופא המטפל.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות העמסת סוכרדני31/07/2009
שלום,
אני בת 31 , הריון ראשון. שבוע 36 . עשיתי בדיקת העמסת סוכר GTT והתוצאות :
89
לאחר שעה 92
לאחר שעתיים 98
לאחר 3 שעות 97
בתוצאות שלאחר שעה ושעתיים הגבול התחתון מוגדר כ-100 ,
יצאתי טיפה מתחת לנורמה. מה המשמעות? האם יש המלצות מסויימות מבחינת התזונה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'ני שלום
נועה הופ31/07/2009אין לכך משמעות כל עוד הסוכר לא חרג זה מה שחשוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנטע30/07/2009
שלום לכן,
אני בשבוע 31 הריון ראשון. התחלתי עם משקל 56 (גובה 160) עכשיו בערך 64. אני חייבת לציין שבטן שלי לא גדולה ובשבועיים אחרונים עליתי 2 קילו בתוך 64. מהתחלת הריון אני לוקות אומגה 3 + B12 (היה נמוך וכרגע עלה בתווך הנורמה) ו ברזל - 2 כדורים של פריפול ( התחלתי עם 1 והוסיפו לי שניה עקב ירידה נוספת בהמוגלובין. כרגע המוגלובין עלה מ 9.7 ל10.4 ובדיקות ברזל היה תקינות). לפני שבוע עשיתי הערכת משקל ראשונה ועוברית שלי היתה קטנה -1310 גר (אחוזון 30) עם עקב בטן קטן בשבועיים ושער המדידות קטנים בערך בשבוע. הרופא אמר לי שכדאי לתת פוש באוכל ("מכול דבר יותר") ושזה עוזר. אני חשבתי עד עכשיו שאני אוכלת טוב. אבל אולי זה טוב לאישה רגילה ולא לאישה בהריון.
השאלה שלי: במה בדיוק לתת פוש? איזה סוגי אוכל יכלים לעזור בגדילת עובר? ואולי אני צריכה להוסיף ויתמינים מוג B (קראתי שזה עוזר בדגילת עובר).
מה דעתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטליה שלום
נועה הופ31/07/2009שאלתך מאוד כללית . עליית המשקל שלך עד כה תקינה וגם התחלת את ההריון שלך ב- BMI תקין ולא בתת משקל לכן אני לא יודעת מה להגיד לך לגבי עצתו של הרופא. בכל מקרה עלייך לפנות לייעוץ אישי לגבי הרגלי האכילה ולבדוק האם את אוכלת את כל אבות המזון להם את זקוקה ואם אוכלת מספיק קלוריות.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנגו בהריוןמיכל29/07/2009
האם אכילת מנגו מופרזת (2 ביום) מסוכנת? אני שואלת בגלל הויטמין A
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
נועה הופ30/07/2009מקור הויטמין A במנגו הוא מבטא קרוטן שאינו מהווה סכנה ( בניגוד לויטמין A המגיע ממקור החי ובכמויות גדולות מסוכן ) ולכן אין בעייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל וB12לבנדר29/07/2009
לאחר תוצאות בדיקות דם הרופאה שלי המליצה על נטילת כדורי ברזל וB12. שאלתי: איך לוקחים את הכדורים? האם אפשר לקחת אותם אחד אחרי השני? האם כדאי בבוקר\אחרי ארוחה? הבנתי שלא כדאי לקחת ברזל קרוב לאכילת מוצרי חלב, כמה זמן צריך לחכות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
נועה הופ29/07/2009אין מניעה ליטול ויטמין B12 וברזל אחד אחרי השני. את הברזל רצוי להפריד ממוצרי חלב / תוסף סידן וגם ממזונות עם קפאין בגלל שאז הספיגה תהיה פחות אפקטיבית. אני מאמינה שסדר גודל של שעה וחצי - שעתיים מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקלאורטל29/07/2009
שלום,
אני בשבוע 27 בתחילת ההריון שקלתי 55 ועכשיו אני שוקלת 65.40 בחודש וחצי עליתי 5.40 קילו
אני אוכלת אוכל מסודר שלוש ארוחות ביום באמצע אני אוכלת פירות או חטיף גרנולה מכיוון שאם אני לא אוכלת הרבה שעות יש לי בחילות קשות.
אני יודעת ששמנתי יותר ממה שמומלץ ואין לי תשובה לכך, אין לי בצקות.
שאלתי היא אם כדי לי ללכת לדיאטנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורטל שלום
נועה הופ29/07/2009השיקול אם ללכת לדיאטנית הוא אישי, יתכן ועלית מעל המומלץ ( לא ציינת את גובהך ) אך אם התחלת את ההריון ב- BMI תקין לא עלית הרבה מעבר לנורמה.
דיאטנית יכולה לייעץ לך בנושא הרכבת התפריט. יתכן ואת מכניסה לגוף יותר קלוריות ממה שצריך ואת לא מודעת לכך. בכל מקרה חשוב מעקב ולא רק פגישה חד פעמית בכדי לראות את הרגלי האכילה לתקופת זמן ומכך להסיק מסקנות.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה מעטה במשקלעדי28/07/2009
אם העובר בסדר גמור מבחינת המשקל שלו וגודלו ומתאים לגיל ההריון אך מבחינת המשקל שלי אני לא עולה בחודשים הראשונים של ההריון כפי שצריך כי אני שומרת על תזונה נכונה מאז תחילת ההריון ומניחה שיורדת במשקל הגוף שלי וזה משפיע על העליה הכללית שלי בהריון אך לא אוכלת מעט אלא כמו שצריך לאכול ביום מבחינת קלוריות ובריא, לא אוכלת ממתקים ושטויות אחרות.
האם זה עדיין לא טוב שאני לא עולה כפי שצריכה למרות שהעובר בגודל תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי שלום
נועה הופ29/07/2009כתבת את השאלה באופן מאוד כללי. התשובה צריכה להיות ספציפית ומתייחסת לנתונים חשובים כגון גובה ומשקל לפני ההריון וכמה עלית במשקל שאת זה לא ציינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקלנטע28/07/2009
אני מבינה ממה שכתבת פה לבנות שלא כדאי לצמצם בקלוריות ובתזונה בזמן הריון אך אם אני אוכלת טוב הן מבחינת מרכיבי המזון והן מבחינת הקלוריות ובכל זאת יורדת במשקל כי לא אוכלת דברים משמינים כמו מתוקים ועודף פחממות ועושה כל יום הליכה, עדיין זה לא טוב?
העניין הוא שאני 1.65 מ' ושוקלת כרגע 65 וזה לאחר ששמנתי בשנה האחרונה 6 קילו אבל אני גם אוכלת הרבה יחסית והרבה שטויות וברגע שאני מתחילה לשמור מבחינת תזונה נכונה ופעילות גופנית (לא עושה דיאטות כאסח) יורדת מבלי לרדת מתחת לכמות הקלוריות הרצויה.
האם זה עדיין לא טוב? אני מנסה עכשיו להכנס להריון ולא רוצה שזה יזיק או ימנע אבל חייבת לחזור לשמור עם תזונה ולהמשיך על ההליכות שעושה כל יום כדי שלא אשמין עוד יותר בהריון ואשמח אם ארד החודש קצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטע שלום
נועה הופ29/07/2009אני מבינה שכרגע אינך בהריון ולכן כל עוד את שומרת על כללי תזונה בריאה, אוכלת מכל אבות המזון וממטעת באוכל מהיר, מתוקים ועושה ספורט זה מצוין. אדם יכול לאכול גם 3000 קלוריות שכולן יהיו מאוכל חסר ערך תזונתי ולכן לא רק הקלוריות חשובות אלא בעיקר האיכות שלהן. סה"כ אין מניעה שתרדי מספר קילוגרמים במשקל כל עוד את עושה זאת בצורה מאוזנת ולא בצורה דרסטית. קצב של חצי קילו לשבוע זה קצב מתון. בכל מקרה במידה ואת מתכננת הריון תהיה עם אצבע על הדופק, ברגע שתהיה לא צריך להמשיך עם דיאטת ההרזיה אלא פשוט לנסות לשמור על הקיים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע שלישי להריון עם משקל 115 קילוכוכבית27/07/2009
מה עושים? אפשר לעשות דיאטה?
מלחיץ אותי רק המחשבה על זה ומיותר לציין שגם מלחיץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוכבית שלום
נועה הופ27/07/2009ראשית ניתן להבין את הלחץ והפחד לצבור עוד קילוגרמים וההשלכות של כך גם מבחינה בריאותית, גם מבחינת ההריון שהוא יותר בסיכון וגם כמובן מבחינה אסטטית.
לנשים המתחילות את ההריון בעודף משקל ההמלצה היא לשמור על משקלן כמעט לאורך כל ההריון ולעלות באופן מאוד מינורי במשקל כ- 5 קילו , אם תחשבי על זה אחרי ההריון למעשה עוד תוכלי לרדת במשקל . ההמלצה היא לא להתחיל לרדת במשקל.. אלא אם כן זו ירידה בלתי נמנעת בגלל הקאות וכו' .. אין המלצה לרדת במשקל כי אז צריך לאכול יחסית מעט קלוריות מה שלא טוב לעובר.
הכי חשוב במקרה כמו שלך זה ללכת לליווי אישי של דיאטנית לאורך ההריון לצורך הרכבת תפריט ולצורך מעקב רציף על המשקל.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה בתחילת ההריוןיעל27/07/2009
נמצאת בשבוע 7 וסובלת ממשקל עודף 1.63 ומשקלי 83 האם מותר לבצע דיאטה בהריון , או לאכול כרגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
נועה הופ27/07/2009ראי תשובתי גם לכוכבית השאלה היא דומה -
לנשים המתחילות את ההריון בעודף משקל ההמלצה היא לשמור על משקלן כמעט לאורך כל ההריון ולעלות באופן מאוד מינורי במשקל כ- 5 קילו - 7 קילו , אם תחשבי על זה אחרי ההריון למעשה עוד תוכלי לרדת במשקל . ההמלצה היא לא להתחיל לרדת במשקל.. אלא אם כן זו ירידה בלתי נמנעת בגלל הקאות וכו' .. אין המלצה לרדת במשקל כי אז צריך לאכול יחסית מעט קלוריות מה שלא טוב לעובר.
הכי חשוב במקרה כמו שלך זה ללכת לליווי אישי של דיאטנית לאורך ההריון לצורך הרכבת תפריט ולצורך מעקב רציף על המשקל.
שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ינג'ר- מינוןרינה26/07/2009
שלום
אני בהריון וסובלת מבחילות קשות. בעקבות המלצה נעזרתי בשורש הג'ינג'ר ומצאתי אותו כמקל. מהו המינון האפשרי? הבנתי שאי אפשר לשתות ללא הגבלה.
האופן הו אני משתמשת בשורש הוא - מניחה אותו בכוס, שמה מים רותחים וממתינה כ10 דקות ושותה.
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינת שלום
נועה הופ27/07/2009לא שמעתי על מינון או הגבלה מסוימת בשימוש נסי לשאול בעוד פורום. אני יודעת שיש כמוסות של גינג'ר שניתן להיעזר בהם של חברות תוספי תזונה בנוסף אני יודעת שגם הקפדה על מולטיויטמין ליום או נטילה של קומפלקס ויטמיני B יכולה להקל על הבחילות אך חשוב להיוועץ תחילה עם הרופא נשים שלך לפני.
שיהיה בהצלחה שיעבור מהר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)