מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ברדיקרדיה תינוקת בת 1.8מיכל25/10/2010
שלום רב,
ביתי בת שנה ותשעה חודשים במעקב קרדיולוג עקב VSD מוסקולרי קטן,עקב מחלה וחום נבדקנו במיון והם הפנו אותנו שוב לקרדיולוג עקב ברדיקרדיה- בוצעו 2 הולטרים והתשובה היו : הולטר עם 20 ברדיקרדיה longest 16 ביט , דופק ממוצע 62
av block 2:1 ,APB'S= 3271, SVT =2
בהולטר השני התוצאות שוות אך הופיע VPB'S= 1 וSVT =0
בפעילות העלתה דופק ל 160 , בבדיקת קרדיולוג אקו תקין, נתבקשנו לחזור עוד 3 חודשים
רציתי לדעת מה ההבדל בין ההולטרים ,הוא ציין (שלעיתים הפעימה לא עוברת לחדר בצורה של פעימה מוקדמת או וונקבך) היתי רוצה לדעת מה ההבדל / המשמעות בין הצורות של החסימה? האם היא בסכנה? ( אני שולחת אותה לגן כרגיל) יש משהו שהיית ממליצה לעשות?(נתבקשתי ממנו לבדיקות דם אנטי LA) מה היגיון - זה אמור להופיע מיד בלידה לא?
אודה על עזרתך, יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברדיקרדיה תינוקת בת 1.8 - תגובה
ד''ר יוליוס הגש27/10/2010ל VSD כנראה אין כל קשר. את צריכה להיות במעקב אצל קרדיולוג ילדים. יותר טוב אצל מומחה באלקטרו-פיזיולוגיה של הלב בילדים, על מנת להחליט לגבי המשך ההתיחסות לבדיקות ההולטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4.9 שנים עם ל"ד גבוההמירה13/10/2010
שלום
אשמח לחוות את דעתך- ביתי לא חשה בטוב/וירוס ובבדיקות מקיפות שנעשו לה יצא וירוס אולם נאמר לי כי לחץ הדם שלה 128-/130/90 דופק 94 ויש לשים לב ולהיות במעקב לחץ דם. האם יש סיבה לחשש??? יש לציין כי במשפחתי רקע וגם לי של הפרעות קצב טטיקרדיה וברדיקרדיה ,לד נמוך ודופק נמוך. לכן זה מוזר בעיני ואני מאוד מאוד חוששת . האם זה מצביע על בעיה בסך הכל היא ממש קטנה...... ת ו ד ה לדעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 4.9 שנים עם ל"ד גבוהה - תגובה
ד''ר יוליוס הגש13/10/2010קשה מאד למדוד לחץ דם אצל ילדים בגיל זה באופן מדויק .יש להקפיד על שרוול מדידה הולם, אחרת מקבלים תשובות מטעות. יש להמתין שהילדה תבריא ממחלות שגרתיות ואז למדוד את לחץ הדם כראוי (בשכיבה במנוחה,לא אחרי משחק וריצה ,לא בבכי,ולמדוד מספר פעמים). בכל מקרה כדאי לבדוק ולשלול היצרות באבי העורקים,ואח"כ אם אכן מדובר בלחץ דם מוגבר יש להמשיך בברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מירה13/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בחזה בזמן ריצהvw12/10/2010
בני בן 15 הרגיש לפני מספר ימים לחץ באמצע חזה אחרי 15 דקות ריצה, שנרגע לאחר כדקה , ללא סימנים אחרים.
עבר אקו לב שהיה תקין ובדיקת אאג מאמץ שלכ 12 דקות עם מאמץ רב שגם היתה תקינה.בדיקות דם כלליות תקינות
לפי הרופא שטיפל בו הבדיקות האלו מספיקות כדי לקבוע שמצבו תקין .מה דעתכך?
תודה ענקית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ בחזה בזמן ריצה - תגובה
ד''ר יוליוס הגש13/10/2010זה נכון בערבון מוגבל.
כדאי לשקול לברר גם מחלה ריאתית (אסטמה וכד')
ילד לא צריך להגיע למצבים בהם יש לו כאבים בחזה והסיבה לא כל כך משנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך
vw16/10/2010תודה רבה על התשובה. אז לדעתך הבירור הקרדיולוגי שעבר מספק?
יכול להיות מין אסטמה "סמויה"? כי אין לו עוד תסמינים .
תודה ענקית, אימו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך - תגובה
ד''ר יוליוס הגש17/10/2010הברור מספק במידה והבדיקות נעשו כהלכה וקרדיולוג ילדים בדק את הילד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה בעצם הבעייה של הבן שלי?ד``ר אברהם מתתיהו11/10/2010
שלום לכם. נדמה לי כי התייעצתי פה גם בעבר...
בשבוע 32 של ההריון, התגלה כי לעובר שלי היתה טכיקרדיה = קצב לב של עד 280 פעימות לדקה.
בתקופת ההריון שהיתי בחו"ל ולמעשה גם עכשיו.
משבוע 32 של ההריון, לפי החלטת קרדיולוג הילדים בחו"ל, טופלתי אני בתרופה שנקראת סוטלול 160 מ"ג פעמיים ביום. כשניסו להוריד לי את המינון ל80 מ"ג פעמיים ביום, הטכיקרדיה חזרה ואז העלו לי שוב ל160. כך טופלתי עד הלידה.
יומיים אחרי הלידה, היה התינוק מאושפז במחלקת ילדים (כי גם נולד פג) והיה מחובר בין השאר למכשיר אק"ג 24 שעות שלא הראה קצב לב מהיר במשך יומיים. בכל זאת החליט קרדיולוג הילדים שם, להמשיך לטפל בתינוק בסוטלול. לדבריו (כך אמר לי) הסוטלול משמש גם כתרופת מנע - לפי נסיונם, כ60 אחוז מהתינוקות שלא טופלו בסוטלול בשנתם הראשונה, הטכיקרדיה חזרה להם ואילו כ80 אחוז מהתינוקות שכן טופלו בסוטלול עד גיל שנה, "נפטרו" מהבעייה. לכן המלצתם לטפל בתינוק בסוטלול במשך השנה הראשונה ואח"כ להפסיק (כמובן בפיקוח של אק"ג מידי פעם ואק"ג של 24 שעות וכ"ו).
כיום התינוק מקבל לפי המלצתם סוטלול 10 מ"ג/מ"ל 0.3 מ"ל פעמיים ביום והמינון אמור לעלות עם משקל הילד = 3 קילו- 0.3 מ"ל פעמיים ביום. 4 קילו- 0.4 מ"ל פעמיים ביום. 5 קילו- 0.5 מ"ל פעמיים ביום. וכ"ו עד גיל שנה.
מצטערת על הסיפור הארוך מאוד! אבל חשוב לי מאוד לשמוע חוות דעת מרופא ישראלי וגם בשפה העברית מה בעצם הבעייה של הבן שלי? האם היא נפוצה? האם הטיפול הזה מוכר?
וכל מידע אחר יעזור לי. מחיפוש באינטרנט אחרי מידע על טכיקרדיה עוברית הגעתי למעט מאוד...
תודה על כל עזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טכיקרדיה עוברית - תגובה
ד''ר יוליוס הגש12/10/2010לא ניתן לתת טיפולים תרופתיים דרך הפורום למי שנמצא כבר בטיפול תרופתי במרכז רפואי .הנושא הוא רחב. את חייבת להמצא בהשגחתו של רופא המתמצא בהפרעות קצב ,בין שזה קרדיולוג ילדים או אלקטרו -פזיולוג, על מנת שיקבעו עלפי מיטב שיקול דעתם והבנתם כיצד לטפל בתינוק .אם את לא בוטחת ברופאים המטפלים בך כעת תפני לרופא אחר ולא חסרים כאלה בארץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ASD וחיסון שפעתענת11/10/2010
בוקר טוב
בני בן שנה וארבעה חודשים והוא בעל ASD גדול, כנראה שאם עד גיל שנתיים לא ייסתם החור אזי יעבור ניתוח. התינוק נמצא בגן החל מגיל 3 חודשים והיה חולה המון בחורף שעבר, עבר אינהלציות עבר ברונכיט.
רופא הילדים המליץ על חיסון שפעת, האם כדאי לעשות את החיסון? האם מומלץ?
הבנתי שיש בחיסון את שפעת החזירים, לא מפחיד?
אשמח לתשובה
תודה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ASD וחיסון שפעת - תגובה
ד''ר יוליוס הגש11/10/2010ההמלצה היא לחסן ילדים עם מומי לב אם כי לא ידוע לי כעת על שפעת החזרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון גדילהמירה10/10/2010
ילדי לוקח הורמון גדילה מזה מספר חודשים. האם צריך לבצע בדיקת אקו לב ? האם זה יכול להגביר סיכון להקרדיומיופטיה היפרטרופיק (מקווה שכך אומרים) ?
תודה רבה,
מירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון גדילה - תגובה
ד''ר יוליוס הגש11/10/2010כדאי לבצע אקג ואקו כל 6 ח בעת נטילת הורמונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין A-V CANAL לבין סוכרת נעוריםמירה10/10/2010
האם אני הסובלת מסכרת נעורים בסיכון גבוה למום ה- TV קנל? שזה מה שמצאו לעובר שלי. תודה מראש
יוכבד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין A-V CANAL לבין סוכרת נעורים - תגובה
ד''ר יוליוס הגש11/10/2010סוכרת קשורה באופן סטיסטי עם מומי לב רבים . AV CANAL נמצא בינהם אם כי בשכיחות לא גבוהה מאד.הסיבה לכך אינה נהירה לגמרי. לכן על אישה עם סוכרת בהיריון ,לבצע בדיקה מכוונת ללב העובר אצל קרדיולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים ו- VSDלימור10/10/2010
שלום
בתי בת החודש עומדת בפני קבלת החיסונים בטיפת חלב (צהבת וכו').
בעלת VSD ו ASD קטנים עד בינוניים. נולדה במשקל 2600 בשבוע 37.
מה עמדך לגבי מתן חיסונים בשל ממצאים אלו?
לציין- יונקת ועולה במשקל באפון משביע רצון. ללא סימני אי ספיקה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים ו- VSD - תגובה
ד''ר יוליוס הגש10/10/2010שלום
החיסונים כמקובל אצל כל הילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בנשימהערן07/10/2010
הבת שלי בת 12 נולדה עם אוושה בלב בגודל 6 מ"מ בין החדרים בלב
אנחנו במעקב פעם בשנה אחרי זה
לאחרונה שלשום בזמן מאמץ בבית הספר נתקלה בקושי בנשימה שתופס אותה בערך
פעמיים בשעה כלומר קשה לה לנשום ככה זה כבר שלושה ימים
עשינו בדיקות של ריאות והכל תקין, בדיקת א.ק.ג היתה תקינה גם
היא מתלוננת על דופק חזק בהתקפים, בבדיקה הדופק שלה 80 לדקה
הילדה אומרת שאין כאבים חוץ מקושי בנשימה
יש לנו תור לבדיקת אולטר ביום א
השאלה שלי האם יש מקום להילחץ ולרוץ למיון או לחכות לבדיקת האולטר ומשם נמשיך
אודה לתשובה מהירה
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קושי בנשימה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו08/10/2010שלום ערן
אני מניח שהאבחנה היא פגם המחיצה שבין החדרים.
זהו מום מבני, ובמקרים אלה המצב אינו משתנה באופן פתאומי. תלונות חדשות שנמשכות 2-3 ימים קרוב לוודאי אינן קשורות לפגם.
לגבי דופק חזק זה לא אומר עדיין שיש הפרעות קצב. איני יודע אם הדופק שנמדד 80 לדקה היה בזמן התלונה? (חשוב לדעת!).
אם הילדה מתפקדת בסדר ואין כאן מחלה חריפה עם חום ותופעות אחרות. והבעיה היא רק לפעמים במאמץ, אז נראה לי שאין דחיפות לרוץ למיון אך בהחלט יש מקום לברור הולטר וגם להתייעץ עם קרדיולוג הילדים שמכיר את הילדה ומטפל בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הולטרמירית לוי07/10/2010
בני בן 4.5 בריא בד"כ, הופנתי לעשות בדיקת הולטר מאחר והתלוננתי שאני מרגישה כי כל הזמן הלב שלו פועם במהירות (גם שהוא ישן)
להלן התוצאות:
קצב בסיסי- קצב סינוס מהירות מינימלית- 65 ממוצעת לדקה מהירות מקסימלית- 173 ממוצעת לדקה. מהירות ממוצעת- 98 לדקה.
הפרעות קצב חדריות VPC'S - לא נצפו. הפרעות קצב על חדריות APC'S- לא נצפו APC'S נצפו קטעי ATRIAL RHYTHM.
הפרעות הולכה- לא נצפו. שינויים משמעותיים בקטע ST- לא נצפו הערות: נצפו קטעי סינוס אריתמיה עם מרווח R--R עד 1.1 שניות.
נצפו קטעי סינוס טכיקרדיה ספורים במהירות עד 173 פעימות לדקה שנמשכו עד 11 דקות. נצפתה מהירות ממוצעת 98 פעימות לדקה.
אם אפשר להסביר לי מה זה אומר כל מה שציינתי עד שאני אלך לרופא המטפל שיסביר לי.
בברכה,
מירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת הולטר - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו08/10/2010שלום מירית
נראה לי שהחמצת או טעית במספר מילים בהעתקת התשובה, אך בסה"כ התשובה היא בגדר התקין .
סינוס טכיקרדיה היא האצה פיסיולוגית של הדופק ע"י הקוצב הנורמלי של הלב (הסינוס) בד"כ בזמן מאמץ, חום, פחד, התרגשות וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגורגיטציות TR ו- MR בסקירת מערכותאלה05/10/2010
אני בהריון בשבוע 25. בסקירת מע' מורחבת שערכתי בשבוע 23 להריון אובחנו רגורגיטציות TR ו- MR ובנוסף Coronary Sinus מעט מורחב. הומלץ לעשות אקו לב עוברי.
שאלתי: מה הסיכון? מהו האבחון בעברית פשוטה? האם תמליצו לגשת לאקו לב אצל מומחה מסויים בתחום?
תודה רבה,
אמא אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רגורגיטציות TR ו- MR בסקירת מערכות - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו06/10/2010שלום אלה
דליפה קלה של המסתם המיטרלי (MR ) והמסתם הטריקוספידלי (TR) ניתן לראות בעוברים נורמלים וגם בילדים ומבוגרים.
CORONRY SINUS הוא הוריד שמנקז את ההחזר הורידי של שריר הלב והוא מתנקז לפרוזדור הימני. הגדלה שלו יכולה להיות מסיבות שונות כאשר השכיחה היא וריאנט נורמלי , כאשר יש וריד חלול עליון משמאל שמתנקז אליו (LSVC). יש עוד סיבות.
נראה לי שכדאי לעשות אקו לב עובר שברוב המקרים זוהי בדיקה שנעשית ע"י חלק מהקרדיולוגים לילדים. ובוודאי תמצאי מי שמבצע אותה בעיר מגורייך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיהודית04/10/2010
מה הדופק הנורמה לילד בן 5 וחודשיים האים זה נכון רופא ילדים אומר עד 133 האים דופק 112 זה תקין ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו06/10/2010הדופק בגיל 5 יכול במנוחה להגיע עד ל 115 לערך
כמובן שאם הילד רץ, מפוחד, חולה ועוד , הדופק יכול להיות גבוה יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיהודית03/10/2010
שלום בני בן 5 שלשום עשיתי לו לחץ דם והדופק יצא 97 היום עשיתי עוד פעם לחץ דם והדופק יצא בין 130 ל117 והוא ראה ילד אם דם ואולי נבהל האים זה תקין האים אני צריכה לעשות משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האצת הדופק
ד''ר אברהם מתתיהו03/10/2010שלום מעיין
הדופק מאד מושפע מתופעות כמו מאמץ, חום , פחד , התרגשות ועוד (והוא יהיה נמוך יותר בשינה לעומת ערנות). כך שלפי התיאור שלך בהחלט יכול להיות דופק מהיר יותר משנית לאירוע מלחיץ.
חוץ מזה דופק 110 הוא למעשה נורמלי לגיל זה.
נסי לבדוק הדופק עוד מספר פעמים בתנאים נורמאלים ואם יש ספק פני לאחות או רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה במאמץדני03/10/2010
שלום רב,בן 42 ,ביצעתי בדיקת א.ק.ג בשכיבה ולהלן התוצאות:negetive in v3,ללא סימני איסכמיה חריפה,הפרעות קצב.NORMAL SINUS RHYTHM.ICRBBB.בדיקת ארגומטריה (בדיקת מאמץ):ST Depression:0.5 צניחות ST הוריזונטליות בחיבורים L2 L3 AVF V2-V6.אק"ג בהתאוששות:שינויים בלתי ספציפיים ב-ST/T.היפוך גל T בחיבורים V2-3.סיכום בדיקה :משך מאמץ:10 דקות ,שלב 4 ,מהירות 4.2,שיפוע 16%.דופק מירבי 166,אחוז דופק מירבי חזוי:94%.ל.ד בשיא המאמץ:150\70.עומס מירבי :METS11.7 תגובה נורמוטנסיבית למאמץ.תגובה קלינית:לא אסכמטית,תגובה אלקטרוקרדיואוגרפית :לא החלטית.לא נצפו הפרעות קצב בזמן המאמץ.נעשה גם א.ק.ג בבמנוחה לפני הבדיקה:קצב סינוס היפוך גל T בחיבורים V 2-3 בשכיבה.היפוך גל T בחיבורים V 2-4 בעמידה.שינויים בלתי ספציפיים ב-ST/T בעמידה.לפני שבועיים בעת משחק טניס הרגשתי מעט קוצר נשימה לכן ביקשתי בדיקה.הרופאה באסותא אמרה שעליי להיוועץ בקרדיולוג האם אוכל להמשיך לשחק טניס על בסיס קבוע או הבדיקה מראה בעיה כלשהיא?יש לציין שבעברי שיחקתי טניב על בסיס מקצועני וכיום כתחביב.
העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אברהם מתתיהו03/10/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_קרדיולוגיה_רפואת_לב' id=link]קרדיולוגיה - רפואת לב[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לטוס?עדי03/10/2010
שלום,
בהמשך לשאלה שכבר שאלתי...
בתי הקטנה (9 ח') סובלת מ MILD PPS+PFO אסימפטומיתית מבחינה קרדיולוגית,
בגיל 6 ח' הייתה במעקב והממצאים הם: מצב כללי טוב, דפקים תקינים,פרקורדיום שקט, איוושה סיסטולית 2/6 ב LSB כבד לא מוגדל. אקו- עדיין PFO קטן,
MILD PPS עם מפל 22 ממ"כ.
האם מותר לה לטוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם אפשר לטוס?
ד''ר אברהם מתתיהו03/10/2010שלום עדי
אין כל מניעה לטוס עם הממצאים שתארת שהם מאד מינוריים.
טיסה נעימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)