מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תינוקת בת שנהמירי16/12/2010
שלום רב,
לבתי בת השנה התגלה בגיל חודשיים ASD
7 מ"מ / 10 מ"מ. היום היינו במעקב והתגלה שהחור הוא בגודל 6 מ"מ.
הרופאה אמרה שזה מקרה מתאים לצנתור ושזה יעשה בגיל 4-5.
הרופא שגילה את המום בגיל חודשיים הסביר לנו שלדעתו עדיף צנתור בגיל שנתיים.
עכשו שאנו רואים שהכיוון הוא אכן צינתור אנחנו מתלבטים לגבי הגיל (כי נאמרו לנו שתי דעות שונות).
מה דעתך בנושא?
תודה מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תינוקת בת שנה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו18/12/2010שלום מירי
רפואה היא לא מדע מדויק ויש לעתים דרכים שונות לעשות דברים בצורה טובה.
אני יכול רק לספר לך איך אני נוהג.
1. לדעתי ב 2-3 שנים הראשונות לחיים חלק מה ASDS יכולים להסגר ספונטנית ואף להסגר. (במקרה שלכם הפגם נהיה משמעותית קטן יותר מ 7/10 מ"מ הגיל חודשיים שהוא פגם גדול! ל 6 מ"מ בגיל שנה שהוא בינוני-) ויש סכוי אמנם לא גדול שהפגם עוד יקטן.
2. פגם כזה ברוב המקרים אינו גורם לכל בעיה לילד וגם לא נראה שזו בעיה לחכות לגיל 4-5 שנים, (אם כי זה נכון שלא רצוי לחכות שנים מאד רבות עם פגם משמעותי).
3. נראה לי שיותר קל טכנית הן מבחינת הוורידים בצנתור ומבחינת גודל הפרוזדורים לסגור הפגם בצנתור בגיל קצת 4-5 למרות שניתן לעשות זאת גם בגיל שנתיים.
מכל אלה את מבינה שאני מעדיף את הגישה של גיל 4-5 שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדרי הלביערה14/12/2010
שלום, רציתי לדעת למה היציאות של חדרי הלב שנקראות aourta ו pulmonary trunk ממקומות בחלק העליון של החדרים ולא מתחת? במה זה תורם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדרי הלב - תגובה
ד''ר יוליוס הגש15/12/2010על מנת שהדם יזרום קדימה ולא אחורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב עוברימ.מ10/12/2010
אני בשבוע 25 ולאחר בדיקה נאמר לי שעובי המחיצה בין חדרי הלב הינה 4 מ"מ רציתי לדעת בבקשה מה המשמעות של עובי זה ?? האם זה מסוכן? ומה יכולות להיות ההשלכות של זה בעתיד?? האם אפשר לטפל בזה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אקו לב עוברי - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו10/12/2010שלום מירבי
עובי המחיצה הבין חדרית בגיל זה של ההריון צריך להיות בערך עד 3.2 מ"מ.
הבעיה היא שמאד קשה טכנית לבדוק במדויק את עובי המחיצה בעובר. ראשית קשה לעתים לראות בברור את הגבול המדויק וכן, המחיצה יש לה עובי שונה במקומות שונים וחשוב לבדוק בחתך מסוים מוסכם. טעות קטנה משנה הרבה.
מחיצה עבה מהרגיל יש לעתים במקרים של סכרת אמהית (אם כי בשלב מאוחר יותר בד"כ),
ויש מחלות מסוימות שבהן יש התעבות שריר הלב. (האם יש במשפחה מישהו עם מחלה כזו?)
מנסיוני ברוב המקרים זה עניין טכני. אני מציע לבדוק שוב את העובי בעוד שבועים בטכניקה המקובלת (בדיאסטולה במנח 4 המדורים במקום המקובל) לפני
שנכנסים לענייני מחלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמלול לילדחגית09/12/2010
שלום
אני אם לילד בן 9 שנולד עם 2 עלים צמודים בלב לאחרונה התבקשתי ע"י קרדיולוג להתחיל טיפול בנורמלול 12.5 ואחרי חודש וחצי לעלות ל25
אני די חוששת אין לי מושג למה האם יש עוד ילדים שמטופלים בכדורים כאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נורמלול לילד - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו09/12/2010שלום חגית
כדי לענות בצורה סבירה יש צורך לדעת קצת יותר פרטים!
אני מנסה לנחש שאולי יש לילד מסתם אאורטלי שבנוי מ2 עלים במקום שלושה. אם זה כך יתכן שיש לו הרחבה של אבי העורקים (תופעה שקורית לעתים במצב זה). במקרים אלה יש שנותנים חוסם בטא , למשל נורמלול שמאמינים שעשוי להאיט את קצב ההתרחבות של אבי העורקים.
בגדול, התרופה הזו ברוב המקרים אינה גורמת לבעיות משמעותיות ויש לא מעט ילדים שמקבלים אותה בהתוויות שונות (יתר לחץ דם, הפרעות קצב כטפול בהמנגיומות כטפול מונע להרחבה של אבי העורקים ועוד)
במקום לנחש כדאי שתמסרי יותר פרטים (אולי מהמכתב שקיבלתם מהרופא) וגם תשאלי את הרופא שנתן התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפליט פרי קרדיאליזהר07/12/2010
שלום
היום ביצעתי סקירה ראשונה מורחבת, נמצא תפליט פרי קרדיאלי 4 מ"מ. הרופא אמר שסביר שזה ייספג עד הבדיקה הבאה ומאחר ואני עושה מי שפיר אין מה לעשות.
מה משמעות התוצאה הזו? (כל שאר הבדיקה היתה תקינה לחלוטין) האם יש בדיקות שצריך לעשות בשלב הזה? (אני בשבוע 14+5)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפליט פרי קרדיאלי - תגובה
ד''ר יוליוס הגש07/12/2010ככל שנוגע לקרדיולוג ילדים, עליו לבדוק בבדיקת אקו לב עובר את גודל התפליט סביב הלב והאם הוא מפריע לתפקוד הלב והאם הוא מישני למום בלב.
בגלל הקשר שיש לתפליט כזה עם תסמונות שונות הקשורות בהפרעה בניקוז הלימפתי בעובר, יש להתיעץ עם גנטיקאי בהקשר לקבוצת הסיכון בה את ועובר נמצאים להופעת תסמונת כזו. יחד עם זאת יש לזכר שברב המקרים לתפליט קטן אין כל משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- VSDאורית06/12/2010
שלום,
אני בהריון בשבוע 17, אובחן ע"י אקו לב ודופלר VSD מוסקולרי הקרוב לחוד.
שאר הבדיקות, שקיפות העורפית ויתא הסקירה תקינה בהחלט.
הופנתי לדיקור מי שפיר אותו אני יבצע שבוע הבא.
במידה והמום היחיד הינו הVSD האם המיקום קרוב לחוד הוא "טוב" ?
האם בשל גילו הצעיר של העובר הסיכוי לסגירת הVSD הוא גבוה?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
VSD - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו06/12/2010VSD שרירי הוא מום שכיח מאד . במקום השרירי הקשר לבעיות כרומוסומליות אינו בולט במיוחד. אם הוא אינו גדול זו אינה בעיה משמעותית ורובם נסגרים ספונטנית בשנה הראשונה לחיים. אם הוא גדול יותר אנו יודעים ברוב המקרים לסגור אותו בצנתור עם מטרייה ללא צורך בניתוח. (האם הרופא חשב שהפגם גדול?)
בקיצור נראה לי שאין מקום לדאגה רבה.
(2 בני נולדו עם VSD שרירי קטן והללו נסגרו בשנה הראשונה לחיים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה
אורית11/12/2010בדיקת חלבון עוברי הראתה על סיכוי לת. דאון 1 ל4351 ולפי גיל בלבד 1 ל830 .
האם היית ממליץ בכל זאת לעשות מי שפיר , האם החשש היחידי בעקבותיו שלחו אותי למי שפיר (הנלווה לVSD) הוא תסמונת דאון? אני בדילמה קשה... האם לבצע או שזה מיותר וזה פשוט נוהל רוטיני?
מודה לך מאד על המענה הקודם ועל הסיפור האישי המרגיע.. :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה ועוד שאלה - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו11/12/2010שלום אורית
אם את צעירה משמעותית מגיל 35 שנה וכל שאר הבדיקות תקינות , ואין גורמי סיכון אחרים והממצא היחיד הוא VSD שרירי, אז הסיכוי ל תסמונת דאון קטן. יש כאלה שימליצו בכל זאת לעשות בדיקת מי שפיר. נראה לי שבמקרה כזה כדאי להתייעץ עם יועץ גנטי שיעבור בצורה מסודרת על כל הבדיקות ויבהיר לך את הסיכויים המשוקללים לעומת הסיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית לנער עם בעיה במסתםאלי27/11/2010
שלום,
בני בן ה- 17 נתגלה לפני כשנה כסובל ממסתם אאורטלי דו-עילי עם רגורגיטציה קלה. הוא נדרש לשם כך להמנע מפעילות גופנית העלולה להעלות את לחץ הדם. היות והפעילות הגופנית חסרה לו מאד, שאלתי: האם קיים מכון כושר רציני בו הוא יוכל להתאמן תחת פיקוח מומחים צמוד? רצוי באזור המרכז.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית לנער עם בעיה במסתם - תגובה
ד''ר יוליוס הגש28/11/2010על פי התופעות שתארת, בנך יכל לבצע פעילות גופנית אולם רצוי שתהיה מתונה בכוונה לא "לשחוק" את המסתם הלקוי מלידה.אין זה קשור לרצינותו של המכון אלה בכלל בכל מכון עליו לשמור על בצוע פעילות מתונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה ו...
אלי28/11/2010שאלה המשך - האם יש פעילות ספציפית ממנה עליו להמנע ואחרת המותרת לו או שהתנאי הוא העצימות של הפעילות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי ניתוח לבכואב הלב ..!!27/11/2010
שלום לכם רציתי לדעת האם לאחר ניתוח לב יכול הבן אדם להמשיך חייו כרגיל כלומר ללא הגבלות כמו כושר גופני להרים דברים לאכול מאכלים מיוחדים ...??? ויש לי עוד שאלה בבקשה האם אני צריכה לקחת מסמך מרופא המשפחה לפני הצנתור או הניתוח אם לא הייתה לי בעיות בעבר חוץ מ אנמיה ??
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לגבי ניתוח לב - תגובה
ד''ר יוליוס הגש28/11/2010בת כמה את,איזה ניתוח עברת, מתי היה הניתוח,מה הייתה מחלת הלהב, מה היו תוצאות הבדיקות לאחר הניתוח.
כן, צריך לקחת את כל המכתבים והבדיקות מהרופא המטפל ולתת לרופא המנתח/מצנתר
ואת כל המכתבים מהרופא המנתח/מצנתר לרופא המטפל. כדאי גם שהם יהיו ברשותך על מנת שתוכלי להשתמש בהם במידה ותזדקקי לאשפוז דחוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי ד"ר מתתיהו מבין את המצב
דוד28/11/2010תודה לך ד"ר הגש אולי ד"ר מתתיהו זוכר את מצבי ויכול לענות לי ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אולי ד"ר מתתיהו מבין את המצב - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו28/11/2010שלום רואן
לפי שזכור לי מהשאלות בעבר יש לך ASD VENOSUS משמעותי עם דלף גדול. הוחלט ע"י רופאיך לצנתר אותך לפני הניתוח. לאחר הניתוח, אחרי תקופת ההחלמה (אם הכל עובר בסדר, כמו שקורה ברוב הגדול של המקרים) את אמורה לחזור לתפקד רגיל, לעשות מה שאת רוצה ולאכול מה שמתחשק לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאוד מודה לך ד"ר מתתיהו
דוד29/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות אחרות התגלו בצינתור..
כואב הלב ..!!03/01/2011שלום לך ד"ר אברהם .
עברתי צינתור לב שהיה מתוכנן לפני ניתוח לב לסגירת מום מולד ASD VENOSUS אם אתה זוכר..
אבל בצינתור התגלו עוד בעיות אחרות לצערי. אחת מהן ניקוז שגוי של ורידי ריאה מימין כלומר נכנסים בטעות למקום שלא צריך לפרוזדור ימני אולי לא יודעת מה אמרו לי . דבר אחר ראו בצינתור שיש לי שנים של וריד נבוב עליון ..בנוסף לפתח בין הפרוזדטרים.
אני מאוד עצובה לא ציפיתי לתוצאות אלו ד"ר הסבר לי את המצב האם זה מצב מסוכן ?? האם אחרי ניתוח הכל יהיה בסדר ואם הניתוח נכשל ואם הורידים חזרו לטעות גם לאחר ניתוח?? מה הסימנים של מצב כאלה ( חוסר נשימה ..)?? תגיד לי הכל על מצב כזה עם ורידים נכנסים בטעות חור בלב ושני ורידים נבובים( הם נכנסים למקומם הנכון)...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בעיות אחרות התגלו בצינתור.. - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו03/01/2011הי, מה שלומך?
וריד ראה ימני עליון שחוזר לוריד נבוב עליון בנוכחות ASD VENOSUS הוא דבר שגרתי כמעט והמנתח יודע לתקן זאת בסדר. (אני מניח שאת מתכוונת רק לוריד ראה ימני עליון ולא לכל ורידי הראה הימנית!)
וריד חלול עליון משמאל שמתנקז לסנוס הקורונרי ולבסוף למעשה לפרוזדור ימין (אני מנחש שבזה מדובר) הוא וריאנט נורמלי ללא כל משמעות.
כך שלפחות ממה שהבנתי ממך אין הרבה הפתעות בצנתור וכל שדברנו בעבר עדיין בתוקף
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות כפי שכתוב במכתב שחרור
כואב הלב ..!!04/01/2011ברוך השם ..
אולי תבין יותר את המצב העתקתי לך מה כתבו במכתב השחרור :-
הרחבה קלה של לב ימני.
חיבור לא תקין של ורידי ריאה מימין ; העליון מתחבר לוריד נבוב עליון ימני לעליה ימנית. התחתון מתחבר לאמצעי ושניהם מתחברים לעליה ימנית.
חיבור תקין של ורידי הריאה משמאל לעליה שמאלית.
קיים וריד נבוב עליון שמאלי מתנקז לסינוס קורונרי עם ניקוז לעליה ימנית.
partial anomalous pulmonary venous connection
Artial septal defect sinus venosus type
יש לי מספר שאלות בבקשה :-
1. האם מצב זה מפחיד או מסוכן??
2. מה הסימנים של מצב זה ( האם זה גורם לקוצר נשימה ועייפות יתר....) ??
3. האם לאחר ניתוח לב לתקון מצב זה אני יכולה לחיות כמו אדם רגיל ללא סיכון לחזור שוב אותו מצב ???
4. מה עם שני הורידים הנבובים העליונים???
5. האם ניתן לבצע את הניתוח דרך החזה במצב כזה??
הסבר לי בבקשה בקיצור על המצב שאני נמצאת בו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תוצאות כפי שכתוב במכתב שחרור - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו04/01/2011הי
בנוסף למה שתיארת לי קודם מסתבר שגם הוורידים הימניים התחתונים חוזרים לא תקין (לפרוזדור ימין)
ניתן לתקן גם את זאת בזמן הניתוח.
אין חשיבות לכך שיש וריד נבוב עליון נוסף.
אחרי ניתוח עם תוצאה טובה חיים רגיל.
האם לא כדאי להתייעץ עם הרופאים שמטפלים בך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנת ילד בן 5 לניתוח לב פתוחאני25/11/2010
לרופא שלום
בני צריך לעבור ניתוח לב פתוח בנויורק
כיצד עלי להכין אותו לניתוח מבחינת ידע? מה עלי לומר לו..אם בכלל..
כמה זמן לפני הניתוח
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנת ילד בן 5 לניתוח לב פתוח - תגובה
ד''ר יוליוס הגש28/11/2010הכנה נפשית לניתוח רצוי שתעשה במסגרת סיוע לטיפול נפשי אצל פסיכולוג . זה תלוי מאד באישיות של הילד מה הוא יודע, מה הוא רוצה לדעת וכיצד הוא מסוגל להתמודד עם זה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד ירוד בחדר שמאלגל24/11/2010
בני בן שלושה חודשים הובחן בהיותי בהריון עם VSD בינוני, עשינו בדיקה כשנולד אכן יש VSD בינוני עד קטן, אתמול הלכנו לעשות אקו לב כמעקב אחר הVSD הרופא בדק אותו קרוב לעשרים דקות, ובסוף אמר שהVSD בסדר קטן, אבל מצא תפקוד ירוד מעט בעיקר התכווצות של הספטום בחדר השמאלי, שלל מומים, בסיכום המכתב רשם: תיפקוד של חדר שמאלי ירוד באופן קל, שאלה: 1.הפרעות קצב? 2. קרדיומיופתיה? אני מודאגת מאוד......הבוקר חיברו אותו להולטר 24 שעות.......התינוק מתנהג רגיל, יונק, חייכן וחיוני מימה זה יכול להיגרם? מה ניתן לעשות? תודה ויום טוב, אימא מודאגת מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקוד ירוד בחדר שמאל - תגובה
ד''ר יוליוס הגש25/11/2010ממכתבך ניתן להביו שעיקר הבעיה, אם ישנה ,היא הפחתה בכשר התכווצות חדר שמאל שהוא החדר העיקרי בלב ולא הVSD.
ישנן לכך סיבות. חלקן חולפות, חלקן ניתנות לטיפול וחלקן קשות.בעיה מסוג זה דורשת ברור במרכז רפואי (בית חולים)כולל בדיקות מעבדה ולעיתים צינתור על מנת להגיע לסיבה. את בודאי יודעת היכן זיהו את הבעיה ועל פי כך תכווני את המשך המעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב לב נמוך לעובר בן 4 ימיםאפי21/11/2010
שלום רב,
לפני 4 ימים נולד לנו בן בלידת ואקום, במשקל 2.9 ק"ג.
לאורך חודשי ההיריון נע הדופק בין 100 - 120 פעימות בדקה.
לקראת הלידה ירד הדופק ל- 70, והרופאים החליטו על לידת ואקום.
לאורך 4 הימים האחרונים בני מחובר למוניטור לאורך כל שעות היממה והדופק
הינו בין 56 - 100 לרוב סביב ה- 70.
א.ק.ג נמצא תקין, התינוק ניזון מהנקה, יציאות תקינות,
מה לדעתכם הסיבה לדופק הנמוך?
האם זכור לכם מקרה דומה? האם הדופק יעלה ?
אשמח לאבחנה,
אפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קצב לב נמוך לעובר בן 4 ימים - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו22/11/2010שלום אפי
יש סבות רבות לברדיקדיה בילוד.
אם את אומרת שהאקג תקין אני מניח ששללו הפרעות בהולכה ומדובר בסנוס ברדיקרדיה (הסנוס הוא הקוצב הנורמלי של הלב שנמצא בפרוזדור הימני) כדאי לבדוק גם ה QT באקג. לעתים QTC מאורך מלווה בברדיקרדיה
מחלה של הקוצב היא נדירה למדי בגיל זה (האם יש במשפחה קרובים שנזקקו לקוצב לב? אני מניח שלחץ הדם תקין.
לרוב הסבות הן חוץ לבביות למשל:
1.אם שמניקה ולוקחת תרופות מסוימות מקבוצת חוסמי הבטא
2. מעבר נוגדנים דרך השילייה אצל אימא שיש לה מחלה אוטו-אימונית כמו לופוס (יכול לעשות גם בלוק שאותו אני מבין ששללו)
3. תת פעילות של בלוטת התריס
4. גירוי וגאלי (אולי ההוצאה ע"י ואקום)
5. יתר לחץ תוך גולגלתי (כדאי לעשות אולטרה סאונד ראש לראות שאיו בעיות בעקבות הואקום)
6. הפסקות נשימה (אני מניח שזה לא מתאים כי הדופק איטי רוב הזמן)
7 כדאי לבדוק רמות אלקטרוליטים בדם
8. בשינה יש תינוקות שיורדים לערכים של 70 לדקה (מה קורה בערנות?)
9. לעתים לא מוצאים הסבה וזה יכול להשתפר לבד
10 אם זה לא משתפר כדאי שיבדק גם ע"י קרדיולוג וישלים אקו לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אקו לברון19/11/2010
שלום ד''ר
יש לי מומ בלב שנולדתי איתו
אני משתתף בספורט רץ והכול וגם משחק כדורגל
לפני כמה שנים שקלתי משהו כמו 5 קילו יותר ומאז
התחלתי לאכול אוכל בריא לשמור על המשקל ולחיות אורח חיים בריא.
אני בחוג כדורגל וקיבלו אותי עכשיו למשהו רציני בכדורגל
כדי להיות שם צריך לעבור בדיקות במנוחה , במאמץ
רציתי לשאול אם זה מסוכן שאני ישתתף ואם אני לא יכול
אני משחק בתפקיד שוער לכן זה פחות בהרבה מאמץ מהאחרים
הנה האקו לב בבקשה תביא לי תשובה :
בבדיקה : ללא קוצר נשימה , אוושה סיסוטולית 2/6 עם קליק
בטן רכה - ללא הגדלת איברים , הדפקים הפמורלים נמושו תקינים.
אקו לב : גודל ותפקוד תקין של חדרי הלב מסתם אורטאלי מעובה מעט מעוות נפתח כדו עליו.
מפל עד 25 ממ''כ אי ספיקה מינימלית אורטה עולה מתרחבת עד 33 מ''מ
המחיצה הבין חדרית ובין פרוזדורית נראתה שלימה.
קשת אורטה תקינה ניקוז תקין של הורידים הסיסטמיים והראתיים
לסיכום : Thickened Bicuspid Aortic Valve
mild Dilatation of Ascending Aorta
ממליץ 1 : טיפול מונע SBE לפי הצורך
2.לביקורת עוד 1 שנה
בבקשה דוקטור תגיד לי את התשובה תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות אקו לב - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו19/11/2010שלום רון
הניחוש היה נכון ויש לך בעיה במסתם האאורטלי עם הצרות קלה, ודליפה קלה והרחבה של של ממש של אבי העורקים העולה.(אין לי המשקל והגובה שלך כדי לבדוק בעקומה)
במקרים אלה יש נטייה להחמרה עם הגיל.
לא מרגיש לי נכון להתעסק בספורט תחרותי ואף לחטוף בעיטות חזקות עם הכדור או הרגליים כמו ששוערים מקבלים.
אך כמובן זו החלטה של הרופא שמטפל בך שמכיר אותך ובדק אותך .
מה הוא אמר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקו לב
רון20/11/2010היי
קודם כול ד''ר האקו לב הזה הוא מגיל 9.8 שנים
ואני טעיתי שאלתי את אמא שלי וגילו לי את זה לא מאז שנולדתי אלה בגיל 8
ועוד שם הד''ר כתב שקשה לי להשתתף בספורט וכו...
והיום אין לי ממש בעיה בכלל לרוץ כאילו זה נעלם
עוד דבר
אתה אומר שלא מומלץ לעשות ספורט תחרותי נכון?
הקרדיולוג שלי הוא ד''ר ברעם אם אתה מכיר
אני הייתי 4 שנים בנבחרת של שחייה תחרותית
שפעם בשבוע היה לנו תחרות בווינגט של שחייה כמה שיותר מהר להגיע
ושם הוא כתב שזה טוב שאני יעשה שחייה וזה בריא ללב אבל זה גם תחרותי לא?
הוא גם רשם לי במכתב שאסור לי להרים משקולות
אוקיי עוד דבר חשוב:
כאשר הייתי בן 10 התלוננתי שקשה לי לרוץ בספורט וכו , וזה היה נכון
והקרדיולוג אמר שזה בגלל הלב
לעומת זאת הרופא משפחה שלי אמר שזה לא קשור ללב שאני כבד משקל לכן קשה לי לרוץ בספורט.
מאז התחלתי להרזות והתחלתי ללכת לריצות ולעוד דברים
זה לא נכון שאדם שמן קשה לו לרוץ בלי או עם בעיה בלב?
אז מה אתה אומר ד''ר לעשות אקו לב מחדש?
ולמה זה מחמיר עם השנים? תודה
היום אני בן 14 1.57 שוקל בערך 55* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אקו לב - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו20/11/2010אם לא היית במעקב + אקו במשך 5 שנים זה לא טוב!.
פנה לרופא שלך לביקורת ולאחר שיתברר המצב הנוכחי הוא יוכל להנחות אותך בקשר להמשך. (כמו שאמרתי גם קודם המצב אינו נוטה להשתפר עם הזמן אלא בד"כ להפך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד''ר
רון20/11/2010אוקיי תודה
אבל אני במעקב כל שנה פשוט לא מצאתי את האקו לב של לפני שנה
ויש לי שאלה
האקו לב שהראתי לך
אז הוא כנראה שונה מהאקו לב שאני יעשה השנה נכון?
כאילו כל האחוזים והכול יהיו שונים? נכון?
ועוד דבר קטן
האם בבדיקות שאני יעשה של המנוחה והמאמץ אם יראו את הבעיה בלב
לא יתנו לי לשחק?
יש לי עוד שאלה
אם אני יבוא למרפאה שלך לעשות אקו לב תוכל לבדוק יותר טוב?
כאילו להגיד לי בבירור אם אני יכול להשתתף או לא
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ד''ר - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו20/11/2010ליד התמונה למעלה
יש הטלפון של המזכירה של יחידת הלב בילדים בקפלן (תמי )
אם אתה רוצה, התקשר וסדר לך תור לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד''ר א
רון20/11/2010אוקיי אין בעיה תודה על התשובות ד''ר
רק שאלה 1 בבקשה אם תוכל לענות לי עליה:
אם נגיד אני הייתי עושה אצלך אקו לב
והייתי רואה את הממצאים נגיד כמו האקו לב שהראתי לך
האם אתה היית נותן לי את ה בסדר להשתתף בקבוצת כדורגל תחרותית?
למרות שיש קצת פחות מאמץ מכל השחקנים האחרים!
ובוא נזכיר שוב
עם השנים אצלי זה השתפר ואני משחק כדורגל כבר מגיל 12 ואני לא מרגיש קושי
אין לי עייפות ומה שעושים באימונים זה רק להדוף כדורים עם היד ולרוץ לפני תחילת האימון 2 פעמים את המגרש.
אז בבקשה תענה לי על זה מאוד מאוד מאוד חשוב לי כי אני צריך לעבור בדיקות מהר כדי ללכת לזה.! תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ד''ר א - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו21/11/2010נראה לי שמיצינו את הדיון התאורטי. כעת תור בדיקה ורק אח"כ דיון נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בלברון18/11/2010
שלום ד''ר
אני בן 14 וחצי
מאז שנולדתי אמרו לי שיש לי איזושהי בעיה בלב
אמרו לי שחסר לי עלה בלב משהו כזה
אני משחק כדורגל כבר מלפני כמה שנים בתפקיד שוער
בשיעורי ספורט אני תמיד מתאמן רץ ואפילו משיג תוצאות טובות
לפני כמה שנים הרגשתי יותר קושי אך מאז התחלתי לעשות ספורט , להרזות ומאז פשוט כלום
אני לא מרגיש קושי בכלל לא בוא נגיד שגם לפני שנתיים שלוש שקלתי יותר 5 קילו
וכל שנה אני עושה אקו לב וכלום לא משתנה תמיד נשאר אותו דבר
השאלה שלי היא:
רוצים לקבל אותי למשהו גדול בכדורגל בתפקיד שוער
זה יותר מאמץ ממה שנדרש האם אני ילך לרופא אקו לב
הוא ייתן לי רשות ללכת ולשחק בכדורגל
מכיוון כדי להיות בכדורגל אני צריך לעשות בדיקות רפאויות!
והאם זה מסוכן?
תודה רבה ד''ר !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעיה בלב - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו19/11/2010שלום רון
קשה לי לתת לך תשובה רצינית בלי לדעת מה בדיוק יש לך בלב.
הכי טוב הוא כמובן לשאול את הקרדיולוג שמכיר אותך ועוקב אחריך.
אם נעסוק בניחוש, אולי יש לך מסתם של אבי העורקים (אאורטלי) עם 2 עלים במקום 3. במקרה כזה, אם אין הצרות של המסתם או דליפה משמעותית ואם אבי העורקים אינו מורחב אז אין בעיה להשתתף רגיל בספורט. (בקצור צריך לדעת יותר פרטים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- long qt 0.41רונית18/11/2010
ילדי בן השנתיים התלונן על כאבים בחזה שהנחתי את ידי על חזו חשתי שהדופק שלו מאוד מהיר בנוסף התקשה בנשימה,הארוע חלף לאחר 10 דקות . הוא אושפז ועבר בירור קרדיאלי מכיוון שלאבא שלו יש ברוגדה החליטו לבצע הולטר בא.ק.ג נראה long qt 0.41 יש לציין שבמהלך האישפוז ניצפה ארוע בודד של דופק 160 בדקה בזמן שינה
שאלתי האם יש להתייחס לבעייה הנ"ל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
long qt 0.41 - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו19/11/2010שלום רונית
ה QT הוא מקטע באקג שמשתנה עם הקצב של הלב לכן יש מושג שנקרא QTC שהוא המקטע מתוקן לקצב של הלב (יש נוסחה מתאימה לכך)
QTC הנורמלי הוא עד 0.44-0.45 שניות.
QTC מאורך נובע מכל מיני מצבים ומספר מחלות גנטיות שקשורות לתעלות שמעבירות יונים בקרום התא של תאי שריר הלב (מערכת העברת החשמל בלב). QTC מאורך עלול לחשוף את החולה להפרעות קצב חדריות מהירות שיש בהן גם סיכון.
לפני דיון נוסף צריך לברר מה הוא ה QTC* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מיפוי לבכואב הלב ..!!15/11/2010
שלום לך ד"ר , להלן הסיכום שכתב הרופא המפנה לאחר קבלת תוצאות מיפוי לב :
דלף ניכר ברמת הפרוזדורים באיזור הסינוס ונוזוס.
בבדיקת מעבר ראשון אשר בוצע בבית חולים בלינסון ב 10\10\31 נמצא כי הדלף משמאל לימין הוא 1\2.1 .
בבדיקתינו הקלינית סימנים המעידים על דלף ניכר ברמה הפרוזדורית.
באקו דופלר הרחבה של חדר ימין , תפקוד החדרים תקין , סינוס ונוזוס ASD עם חשד לניקוז שגוי של ורידי ריאה מימין.
לאור הנ"ל נזמנה לצנתור כהכנה לקראת תקון מום מולד זה.
כבר עשכיו התברר הכל באמת לא יודעת מה לעשות במקרה כזה אין דרך אחרת חוץ מניתוח ... אם יש לך משהו לומר בבקשה ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות מיפוי לב - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו15/11/2010שלום רואן
מי שקובע הוא הקרדיולוג שבדק אותך כמובן, אך לפי הנתונים שנתת נראה לי שאכן יש מקום לטפול ניתוחי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)