מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהעדי13/07/2010
עד איזה גיל אפשר לקוות שה-asd יקטן? עד גיל 5? או אפילו גם אחר כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ASD
ד''ר יוליוס הגש13/07/2010הוא לא יקטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עדי13/07/2010אז למה תמיד מדברים על סיכוי שאולי יקטן? האם לא היו מקרים שבגיל 2.5 ASD בגודל 8-10 קטן? באיזה גודל של ASD משאירים כך ולא עושים שום דבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעדי12/07/2010
אתמול הייתי בשניידר לאחר שרופאת משפחה הפנתה את ביתי בת ה-2.5 לאחר ששמעה איוושה.
עשו אקו ולאחר מכן הרופא אמר שהאיוושה היא בגודל 1-2/6 אבל יש ASD משמעותי המודינמית 8-10 מ"מ בינוני גדול הרושם כי הוא יכול להתאים לסגירה בצינתור (הסיכוי לסגירה עצמונית בגילה נמוך יחסית). המליץ על בדיקה בעוד שנה... אם סגירה באופן כללי יכולה להיות מלאה? אם גודל ה- ASD יגיע ל- 3 מ"מ לדג' האם אפשר לחיות עם זה ללא סיבוכים בעתיד? כשקראתי באינטרנט את כל המידע דובר על סימפטום ההכחלה. בהכחלה נתקלתי כשהילדה לא הרגישה טוב, ואף חוותה פרכוס חום בגיל 11 ח'. לא יודעת אם זה קשור, בכל אופן זה משהו שלא חשבתי עליו באותו רגע שהייתי אצל הרופא...האם להתקשר ולעדכן? האם זה קשור בכלל? האם זה תורשתי? למה מעדיפים לחכות עד גיל 5? מצפה לתשובה...בברכה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ASD
ד''ר יוליוס הגש12/07/2010ASD בגודל הזה מקובל לסגור. גביל 5 ש' הילד מספיק גדול על מנת לבצע הפעולה בבטחה. הפעולה אינה כרוכה בסיבוכים מיוחדים ועדיפה עפ ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
עדי12/07/2010אז לא לפתח ציפיות שיש סיכוי שבעוד שנה בביקורת זה יקטן כיוון שהילדה כבר בת שנתיים וחצי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר אברהם מתתיהו ניתוח או ציגליה07/07/2010
שלום רב
אנחנו במעקב אצל ד"ר הגש ולילדה שלנו בת 4.5 יש איוושה שני חורים אחד בין הפרוזדורים של 9 מ"מ וחור אחד קטן של 2-3 מ"מ בהתחלה ד"ר הגש אמר שיעשה צינטור עכשיו הרופא אומר שצריך ניתוח כדי לסגור את החורים אנחנו פשוט פוחדים רציתי לדעת מה ההבדל בין ניתוח לצינטור? האם יש סכנת חיים בניתוח שכזה ? האם עשיתם כבר ניתוחים כאלה? האם באמת אין סיכוי שהחורים ייסגרו? ואם יש סיוכי והחור יקטן הוא יעשה חינטור במקום ניתוח" כי הבנתי שהצינטור פחות מסוכן .
אנא עיזרו לי
אני מאוד דואגת
בכבוד רב
גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נתוח או צנתור לסגירת ASD
ד''ר אברהם מתתיהו08/07/2010שלום גליה
צנתור נעשה בדקירה של הוריד באזור המפשעה ללא צלקת והולכים הביתה למחרת הצנתור (על הטכניקה + דיאגרמה ראה תשובה שלי לשאלה מעט דומה בעמוד הנוכחי). ניתוח נעשה לאחר פתיחת בית החזה , חיבור למכונת לב-ראה , פתיחת הפרוזדור הימני וסגירת הפגם. אשפוז כ 5 ימים וכאבים שכרוכים בחתך בחזה.
כמובן שיותר קל לחולה לעבור סגירה בצנתור אם אפשר, אך גם ניתוח הוא פתרון טוב מאד.(הסכנה לחיים בניתוח כזה היא קטנה מאד ופחות מ 1%)
ההחלטה אם החולה מתאים לסגירה בצנתור תלויה בהתרשמות הרופא מגודל הפגם מיקומו והשוליים שלו. לעתים ניתן לסגור בצנתור 2 חורים אם הם קרובים ע"י מטריה אחת, ואז הדיסקים של המטריה שמוכנסת לתוך הפגם הגדול מכסים לעתים את הפגם הקטן שליד. לעתים אם הפגם השני מאד קטן ניתן לסגור הגדול ע"י מטריה ומשאירים הקטן פתוח. ולעתים הכנסנו 2 מטריות (אחת לכל פגם). יש מקרים שנראה לנו שעדיף לעשות ניתוח. כאמור יש הרבה אפשרויות וזה תלוי בהתרשמות הרופא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקוות מתנפצות וניתוח גלן קרובאבא של איתי07/07/2010
לבן שלי איתי (תאום של מאיה) גילו בגיל יום - שיש לו הצרות קריטית במסתם פולמונרי
בגיל 4 ימים כבר עבר צינתור בשניידר.
בגיל 6 ימים הבינו שהמסתם רק ניזוק (אולי אפילו מהצנתור אבל את זה אף אחד לא יגיד בקול רם...)
ובגיל 7 ימים עבר ניתוח שאנט (BT)
הילד גדל והגיע לגיל 10 חודשים ושוב הבינו שההצרות חוזרת וחייבים לנסות לצנתר.
גם פה תשובתו של ד'ר ברוקהיימר הייתה כבר בתחילת הצנתור - שאין מה לעשות בצנתור ושחייבים ניתוח.
ואכן בגיל 10 חודשים עבר איתי ניתוח ובו הרחיבו את המעבר מחדר ימין לריאות והוציאו לגמרי את שאריות המסתם (ש"כבר היה גמור ולא תפקד כלל")
מאז איתי המשיך לגדול והיום כבר בן שנתיים וחודשיים.
והיום בבדיקה החצי שנתית קיבלנו את ה"בום" החדש:
"למרות שקיווינו שהחדר בכל זאת יתפתח ויתחיל לתפקד.. אין יותר מידי שינוי ואין מנוס מלקבוע תור לניתוח גלן..."
ולי יש כמה שאלות:
1. האם יש מקום בארץ לקבל "סקנד אפיניאן"(התייעצות לדעה נוספת), למרות שאני יודע ששניידר ידועים כאנשים מקצועיים..
2. איזה מדינה הכי ידועה בהישגיהה בתחום הלב/קרדיולוגיית ילדים והאם כדאי להתייעץ גם שם?
3. האם מישהו פה מכיר ילדים/אנשים שעברו את כל ה"סרט" הזה והיום חיים חיים נורמלים/סבירים - הייתי מאד רוצה לפגוש כאלה.
4. כל עזרה במידע ובכלל תתקבל בברכה -
היום נשברנו לגמרי
זה כלכך קשה להתרומם כל פעם - להרגיש שכמעט הכל מאחורנו ושוב לקבל "בום"!!! ואיתי הוא ילד שמח ומקסים שרק רוצה להמשיך לחיות ולצחוק..
תודה מראש לכל העונים
אבא של איתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הצרות קריטית של המסתם הראתי
ד''ר אברהם מתתיהו08/07/2010שלום לאבא של איתי
המום שתיארת, אינו רק של המסתם והרבה פעמים מלווה בבעיה גם בחדר הימני ובמסתם הטריקוספידלי (בין פרוזדור לחדר ימין).
לעתים פתיחת המסתם הראתי הצר בצנתור או ניתוח מביאה לגדילת החדר הימני ולפתרון הבעיה. לעתים החדר אינו מתפתח ואז נאלצים להוסיף מעקף (בתחילה BT SHUNT ואח"כ ניתוח מסוג גלן שבו הדם שחוזר מהחלק העליון של הגוף מוטה ישירות לעורק הראה בלי לעבור דרך החדר הימני. לעתים אפילו נאלצים לוותר לגמרי על החדר הימני וללכת לניתוח פונטן (שבו מוטה גם הדם מחלק תחתון של הגוף לראות) .
ההחלטות נעשות לפי הבדיקות והאקו במהלך המעקב.
יש הרבה קרדיולוגים ילדים טובים בארץ ואין כל בעיה לקבל חוות דעת נוספת (זה דבר מקובל ולדעתי לא בעייתי)
יש מרכזים רבים לקרדיולוגיה ילדים באירופה וארה"ב אך נראה לי שניתן לקבל תשובות טובות גם בארץ
יש לנו ילדים עם גלן או פונטן שמתפקדים היטב לשנים רבות (אך יש גם כאלה עם בעיות)
אם תרצו לדבר עם משפחה שיש לה ילד כזה שלחו לי הפרטים שלכם לד"א שלי ואנסה ליצור קשר עם אחת המשפחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצררות של המסתם אאורטליאפרת03/07/2010
בני בן 4 במעקב מגיל חודש אצל קרדיולוג עקב הצרות של המסתם אאורטלי.
היינו במעקב לפני מספר ימים ואלו תוצאות המעקב.
ל"ד 95/57
משקל 17.8
סטורציה 72%
נשמע קליק פליטתי ואיוושה ססטולית פליתטי 3/6 ברב"צ 2 שקורנת לצוואר.
אין איוושה דיאסטולי.
אין הגדלה אברי הבטן.
דןפק-תקין ריאות-כניסת אוויר שווה.
הצרות קלה של מסתם אאורטלי עם אחוי 2 עלים מפל לחצים מרבי 45 (ממוצע 22)
אין הפרטופיה של חדר שמאל טבעת אנולוס 15.
SV 16
גודל ותפקוד תקין של חדרים. אין הגדלה של האאורטה העולה (13 מ"מ)
LVID=3.8 CM
LVIS=1.8 CM
SF=50%
IVSD=0.6CM
LVPWD=0.5 CM
אקג תקין ללא הפטרופיה של חדר שמאל.
בבקשה,מה משמעות הבדיקה?
האם התפקוד היום יומי צריך להיות תקין,מה לגבי מאמץ גופני?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הצררות של המסתם אאורטלי
ד''ר אברהם מתתיהו04/07/2010שלום אפרת
ראשית, אני מניח שנפלה טעות בערכי הסטורציה (72% הוא ערך מאד נמוך וכחלוני ואינו קיים בד"כ במקרה כמו שתיארת)
בהנחה שהחמצון תקין, מדובר בהצרות קלה עד בינונית של המסתם האאורטלי עם תפקוד טוב של החדר השמאלי וללא הרחבה פתולוגית של אאורטה וכנראה ללא דליפה של המסתם (לפחות לא צוין).
ילדים עם בעיה בדרגת חומרה כזו מתפקדים בסדר ובד"כ אין להם כל תלונות. למרות זאת אנו נוטים לא לעודד אותם לעסוק בספורט תחרותי או קיצוני. הם יכולים לעשות כל פעילות אחרת ובוודאי תפקוד יומיומי תקין. כמובן יש צורך בהמשך מעקב מאחר והמצב יכול להשתנות עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אפרת04/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ASDמורן29/06/2010
שלום ד"ר
אני בחורה בת 20 עשו לי אקו דרך הושט ויש לי חור במחיצה ASD. החור הוא בנוני והקרדיולוג המליץ על צינתור.החור במחיצה זה מום מולד.
כיצד מתבצע הצינתור שיש חור במחיצה? כמה זמן זה מתבצע? איך סוגרים חור במחיצה בצינתור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סגירת ASD בצנתור
ד''ר אברהם מתתיהו29/06/2010שלום מורן
בסוג השכיח, Secundum ASD , פותחה שיטה לסגירה בצנתור על-ידי התקן דמוי מטרייה כפולה
אשר מועבר למקום הפגם דרך וריד במיפשעה (תרשים). שיטה זו בוצעה בישראל במאות חולים
שלבי סגירה של ASD בצינתור על-ידי מטרייה מסוג *Amplatzer: נעזרים באקו דרך הושט בזמן הצנתור
1 מראה הפגם לפני הסגירה;
2 מדידת גודל הפגם על-ידי בלון גמיש;
3 הכנסת שרוול ארוך לתוך הפרוזדור השמאלי וטעינת המטרייה לתוכו. (המטרייה הופכת לצרה וארוכה בתוך השרוול בזכות החומר שממנו היא עשויה: ניטינול שהוא חומר גמיש אשר ניתן למתיחה ואשר חוזר לאחר מכן לצורתו המקורית);
4 שיחרור הדיסק השמאלי בפרוזדור שמאלי;
5 משיכה של הדיסק השמאלי עד לדופן המחיצה ושיחרור הדיסק הימני בפרוזדור ימני;
6 שיחרור המטרייה מהתיל המוביל, על-ידי הברגה מבחוץ (המטרייה חופשית ומוצמדת
לדפנות על-ידי הדיסקים משני צדי המחיצה).
יום לאחר הצנתור משתחררים בד"כ. ניתן לחזור לפעילות רגילה אחרי ימים ספורים. אחוז הסבוכים קטן (אם בוחרים החולה נכון) למשל זהום, תזוזה של המטריה, סכון קטן בהרדמה, סכון קטן לושט בגלל האקו דרך הושט, תסחיף אויר וכו. כל אלה מאד נדיר שקורים. הפעולה סה"כ מאד מוצלחת בד"כ וחוסכת ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוושה ססטולית 2/6 קליק ססטוליתומר ביטון29/06/2010
שלום רב
יש לי ילד בן 11 ילד ביקש אישור לחדר כושר , רופא המשפחה ערך בדיקה ומצא חשד להפרעת הולכה באק"ג.
ערכתי בדיקה בב"ח בבדיקה הגופנית נמצא אוושה ססטולית 2/6 קליק ססטולי.
השאלה -היא עם הילד יכול לתפקד בצורה רגילה כולל פעילות ספרוט
הרופא אמר שצריך להקפיד על בריאות השיניים מה זה קשור לאוושה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות ספורט וקליק בלב
ד''ר יוליוס הגש29/06/2010לצורך אישור על תקינות הלב לפעילות תחרותית בספורט על ילדך להבדק ע"י קרדיולוג ילדים. בד"כ יתבצע גם אקו לב ולעיתים יהיה צורך גם בבדיקת מאמץ. הקליק יכל להיות ממצא תקין, או שמקורו באחד ממסתמי הלב. יתכן שניתן לברר זאת בבדיקת האקו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך למכתב
תומר ביטון29/06/2010שלום רב הילד ערך בדיקה במרפאת יעוץ קרדיולוגית ילדים בצפת
סיכום והמלצות של הרופא הייתה
1. אין מגבלות לבביות.
2.להקפיד על בריאות השיניים.
3. ביקורת בעוד 3 שנים.
אודה על עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקליק
ד''ר יוליוס הגש30/06/2010אםכך היכן הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעלפות פתאומית אצל ילדה בת 5?פיצי28/06/2010
בתי בת 5, בריאה בד"כ, בשבת התעלפה בשעה 9 וחצי בבוקר באופן פתאומי, לאחר שהתלוננה לרגע על כאב בטן, הדבר קרה כשעתיים לאחר שהתעוררה והתנהגה כרגיל.
ההתעלפות היתה למספר שניות ולאחריהן התאוששה מהר וחזרה לתפקוד מלא, ברוך השם
במוקד הרפואי "ביקור רופא" בשבת עשו לה בדיקות לחץ דם, שתן עם סטיק ובדיקות גופניות- הכל נראה תקין
במשך היום והלילה וגם למחרת בבוקר הכל היה תקין
ועשו לה ביום ראשון במרפאה גם בדיקות דם, א.ק.ג. ולחץ דם ובדיקות גופניות, נראה שהכל תקין
רופאת הילדים אמרה שייתכן וזה קרה כתוצאה מירידה בלחץ הדם שנגרמה מחוסר שתייה.
האם יש בדיקות נוספות שכדאי לעשות כדי לברר את סיבת ההתעלפות?כדי שזה לא יקרה שוב
האם צריך להשגיח עליה עכשיו כל הזמן באופן צמוד?
אנו מאוד מודאגים.
נודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התעלפות פתאומית אצל ילדה בת 5
ד''ר אברהם מתתיהו28/06/2010שלום פנינה
עלפון הוא אירוע שכיח מאד אך ברוב המקרים אינו מסוכן (עלפון פשוט) ונובע מגירויים שונים. מטרתנו היא למצוא את הבודדים שאצלם התופעה מעידה על בעיה לבבית משמעותית מבנית או קשורה להפרעות קצב.
חשוב מאד ספור המקרה והבדיקה. במקרה של בתך נראה שהיה גירוי של כאב בטן לפני האירוע כך שקרוב לוודאי מדובר באירוע לא מסוכן. יחד עם זאת רצויה בדיקת רופא ילדים אקג ,ובמדה ורופא הילדים אינו רגוע לגמרי ניתן להשלים בדיקה אצל רופא לב ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעילפון מלווה בכאב בטן בתי בת 5
קרן04/04/2015שלום, גם אני אמא מודאגת הבת שלי התעלפה בפעם השנייה פעם ראשונה הייתה לפני 4 חודשים, זה התחיל מכאב בטן , ביקשה להתיישב , אחכ ביקשה לשכב הייתה חיוורת מאוד, לא רצתה לקום ביקשה לשכב על הבטן,היא תיקשרה איתי במהלך השכיבה על הרצפה אבל היו רגעים שהיא מנסה לעצום עיניים , לאחר מכן היא אכלה והרגישה יותר טוב.
אני מאוד מודאגת כי זה קרה בפעם השנייה , אלך לבדיקות
אודה לכל הערה או תגובה , תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עילפון מלווה בכאב בטן בתי בת 5 - תגובה
ד''ר אברהם מתתיהו05/04/2015הי קרן
התשובה שנתתי לשאלה הקודמת נראית לי מתאימה גם לכם.
קרוב לוודאי עלפון פשוט אך כדאי לפנות לרופא לברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת..רינת28/06/2010
..בהמשך להודעתי הקודמת אוסיף גם כי,שהשיהיה עובר,עשינו אקו לב.{כי פספסנו את אחת הבדיקות..}.
שיצא תקין לחלוטין..והבדיקה לא הראתה שום מום בליבו..
הבדיקה הראתה שיש לו לב בריא ותקין לחלוטין..כמו שציינה הרופאה.
תודה.רינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רשרוש/אוושה
ד''ר אברהם מתתיהו28/06/2010רשרוש או אוושה ניתן לשמוע בחצי מהילדים הנורמלים. חלק מהבדיקה הקרדיולוגית היא בדיקת הדפקים הפמורלים (נאמר שהיו בסדר בילד שלכם) . רוב הסכויים שהילד לגמרי בריא.
פרסמתי באתר מאמר שלם על אוושה והוא יענה לך על כל השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשרושרינת28/06/2010
שלום ,שמי רינה.
בבדיקה שיגרתית אצל רופא ילדים,הרופא שמע רשרוש בליבו של ילדי בן ה4.
ילד בריא,שהכל אצלו תקין..
ורשם שגם נמושו דפקים פמורליים..{לא יודעת האם זה קשור?}
ושלח אותו לבצע אקו לב.
אני שואלת..האם זה מרמז על בעיה בליבו של הילד?והאם יכולה להיות בעיה בעתיד?
או שאני סתם דואגת...הילד,משתולל כרגיל,והוא ילד בריא וחזק..לא סובל מבעיות נשימה וכדומה.וכן,לא נשמע בעבר רשרוש בליבו.כמו כן,אציין שבמשפחתנו,אין היסטוריה של בעיות לב,או מומים..משני הצדדים.וכולנו אנשים בריאים.
אשמח לקבל תשובה במהירות.
רינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רשרוש
ד''ר אברהם מתתיהו28/06/2010רשרוש או אוושה ניתן לשמוע בחצי מהילדים הנורמלים. חלק מהבדיקה הקרדיולוגית היא בדיקת הדפקים הפמורלים (נאמר שהיו בסדר בילד שלכם) . רוב הסכויים שהילד לגמרי בריא.
פרסמתי באתר מאמר שלם על אוושה והוא יענה לך על כל השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 6 וחצי מתקשה לנשום במאמץח.ל27/06/2010
ילדי הבכור בן 6 וחצי היום העיר את תשומת ליבינו מאמן הקארטה שלו שלבני מאוד קשה בשלבים מסויימים באימון עד כדי כמעט בכי
אני חייב לציין שגם אני ראיתי מספר פעמים את התופעה בזמן ששיחקנו יחד בכדור ורצנו מספר דקות הילד היה זקוק להתאוששות
הילד מטופל באופן קבוע באריוס מכיוון שהוא אלרגי מאוד
מה אתה ממליץ
ילד בן 6 וחצי מתקשה לנשום במאמץ
ד''ר אברהם מתתיהו28/06/2010שלום ח.ל
הסיבות לקושי במאמץ הן רבות. בין השאר יתכן חוסר כושר גופני אך בהחלט יכול להיות עקב מחלה נשימתית כמו אסטמה , במיוחד שמדובר בילד אלרגי (כדאי לברר זאת עם רופא הראות). בעיות לבביות גם הן יכולות לגרום לכך ואולי כדאי להשלים ברור אצל קרדיולוג ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PFO- ASDטלי27/06/2010
שלום!
הייתי מעוניינת אם תוכלו להסביר לי מהו ההבדל בין PFO ל ASD. וכיצד ניתן לאבחן בוודאות שאכן PFO זה לא ASD חוזר חלילה.....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
PFO- ASD
ד''ר אברהם מתתיהו28/06/2010שלום טלי
ASD הוא פגם אמיתי במחיצה שבין הפרוזדורים (ממש חור עם חסר של רקמה שהוא פתוח כל הזמן.
PFO הוא מעין דלת שהיא פתוחה בתקופה העוברית ונוטה להסגר לאחר הלידה. בכ 20 % מהמבוגרים אין איחוי מלא של הדלת לדופן ובתנאים מסוימים יכול לעבור דם או קרישי דם דרך החריץ של הדלת.
ניתן להבדיל בין שניהם באקו לב או באקו לב שנעשה דרך הושט (TEE )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - התגלה שאנט מימין לשמאלד``ר אברהם מתתיהו27/06/2010
שלום!
בבדיקת TCD+הזרקת בועיות התגלה שאנט מימין לשמאל-PFO
בבדיקת TEE על מנת לאשר את הבדיקה הקודמת(כנראה) ראו את הדלף רק צוין שהוא דו כיווני.
האם זה משנה משהו? האם זה לרעתי מבחינת היכולת של מעבר קרשי דם?
וכיצד יכול להיות דלף דו כיווני?
אציין עוד כי אני בת 30, אחרי PE, TIA. מטופלת בקומדין . הומוזיגוטית לפקטור II.
לאחר התייעצות קרדיולוגים בתה"ש נאמר לי כי לא ניתן לסגור את הדלף ע"י צינתור, בשל גודלו(קטן) וא"א "לתפוס" ולצנתר. נשלחתי לחוות דעת נוספת ע"י הקרדיולוג שלי מתה"ש לד"ר הירש בבלינסון(אך טרם קבעתי תור), אם לא הכיוון הוא רק ניתוח ואני חוששת.
אני אחרי פנאומוטוריקס(לפני 3 חודשים) שלווה בירידה בסיטורציה, עם ירידה בדיפוזיה של הריאות ולפני שיקום ריאות.
אשמח לשמוע את דעתכם ומעבר לשאלת הדלף הדו כיווני. האם הניתוח שווה את הסיכון? אני מבינה את החשש מהשארת הדלף כמו שהוא שלדעת כל רופאיי: ההמטולוג, הריאות והקרדיולוג יש לסגור את הדלף. אבל ניתוח? האם באמת אין מנוס?
תודה
PFO
ד''ר אברהם מתתיהו28/06/2010בדיקת ה TCD בודקת רק אם יש שנט מימין לשמאל. ב TEE ניתן בעזרת דופלר צבע לראות זרימה משמאל לימין ומימין לשמאל. אין סתירה בין 2 התשובות. מה שחשוב שיש אפשרות מעבר מימין לשמאל ואז בתנאים מסוימים, לפחות תאורטית, יכול קריש דם שנוצר במערכת הורידית להגיע גם לצד שמאל דרך המעבר ולמוח.
לא הצלחתי להבין מדוע במקרה זה נאמר שלא ניתן לסגור ה PFO בצנתור. (אנחנו בד"כ עושים זאת באופן די שגרתי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4 כאבים בחזה ורעידותננה25/06/2010
שלום,
בתי בת 4 מתלוננת מזה תקופה ארוכה על כאבים בחזה, מצביעה תמיד על איזור עצם הבריח.
לפני כמה חודשים עשינו אק"ג ויצא תקין, עם הממצאים לקחנו אותה לקרדיולוג אשר ביצע בדיקה (שלנו נראתה מקיפה) ואמר שלא רואה שום דבר חריג ויכול להיות שמדובר במבנה עצמות החזה שלוחץ מידי פעם ובעקבות כך הילדה חשה כאב
במשך תקופה של כמה חודשים כמעט ולא התלוננה על כאבים וכשכן התלוננה נשמה עמוק וזה עבר לה.
אתמול כשבאתי לקחת אותה מהגן דיווחו לי כי התלוננה על כאבים בחזה וביקשה לנוח בצד, אחר הצהרים כשהייתי איתה שוב התלוננה על כאבים בחזה.
ובלילה ממש לפני השינה (כבר שכבה במיטה והיתה מאוד רגועה ונינוחה) לפתע פצחה בצעקות ובכי שכואב לה בחזה וחלה ממש לרעוד ללא שליטה, כל האפיזודה לקחה בערך כ- 10-5 דקות עד שהצלחתי להרגיעה, מיד כשנרגעה ונפסקו הרעידות נרדמה וישנה כל הלילה.
היום עשינו שוב אק"ג שיצא תקין.
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בת 4 כאבים בחזה ורעידות
ד''ר אברהם מתתיהו26/06/2010שלום ננה
קשה להגיד לפי הספור שלך במה מדובר. יש סיבות רבות לכאבים בחזה בילדים וברוב הגדול של המקרים אנחנו לא מוצאים קשר ללב. (ב כ 95% ויותר אין זה קשור ללב) יש סיבות שקשורות לדופן החזה, למערכת העכול, למערכת הנשימה, וגם תופעות של חרדה ופחד (ואולי במקרה שלכם סיוט או חלום רע).
כדי לנסות להבין את הסיבה יש חשיבות רבה ביותר לספור של הילדה וההורים, וגם לבדיקה גופנית, אקג ואקו לב (אם הרופא רואה צורך בכך) וזה מה שאנחנו עושים במקרים אלה. בעזרת אמצעים אלה ניתן בהרבה מקרים להגיע לאבחנה וגם אם לא מוצאים הסיבה ניתן לשלול בעיה לבבית ולא תמיד מוצאים הסיבה בוודאות.
כדאי גם לנסות לבדוק הדופק או לרשום אקג בזמן תלונה (אם אפשר)
בסה"כ אם נעשה ברור קרדיולוגי הסבירות היא עוד יותר נמוכה שמדובר במשהו לבבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עורק ריאה רחב מהאורטהשיר24/06/2010
שלום רב!
בסקירה מאוחרת נמצא עורק ריאה רחב מהאורטה והרופא הפנה אותי לאקו לב עובר. במידה וזה המצב מה זה אומר לגבי הילד? האם הוא יכול לחיות עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עורק ריאה רחב מהאורטה בעובר
ד''ר אברהם מתתיהו25/06/2010שלום שיר
באופן נורמלי עורק הראה מעט רחב מאאורטה בעובר והדבר בולט יותר בטרימסטר האחרון של ההריון. יש חשיבות לשבוע ההריון וגם ליחס בין גודל עורק הראה לעומת אאורטה. חשובה מאד ההתרשמות באקו לב עובר. אם ההבדל בין העורקים אינו קיצוני וחל בשבוע מתקדם של ההריון, ובאקו לב עובר לא רואים מומים בלב, אז בהרבה מקרים אין כל בעיה לאחר הלידה. אנחנו לעתים קרובות מבקשים בכל זאת לבדוק התינוק לאחר הלידה לוודא שאין בעיה (בגלל שבחלק קטן מהמקרים ההבדל בגודל העורקים יכול לרמז על הצרות של אבי העורקים שנקראת קוארקטציה של אאורטה שקשה לאבחנה בוודאות באקו לב עובר אך ניתנת לתיקון ניתוחי בצורה די טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)