מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרדיוביפרשרון13/08/2010
יש לי ילד בן 9 שעשה בדיקת אקו לב עכב תלונות על דקירות באזור הלב אחרי מאמץ ובזמן מאמץ הקרדיולוג הפנה אותנו להרכיב מכשיר הנקרא קרדיוביפר ורציתי לדעת כמה שאלות והם 1.האם והמכשיר הנ"ל נקרא גם משדר קרדיולוגי לילדים .ו2.איך משתמשים בו ?3.האם מנתקים כשמתקלחים ? 4.האם אפשר לעשות פעילות ללא הגבלה ?5.ומה תפקידו בפועל של המכשיר.?6.אנו מטופלים בקופת חולים כללית האם ידוע לכם על הסדר כול שהוא? ואיך משיגים אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרדיוביפר
ד''ר אברהם מתתיהו14/08/2010שלום שרון
אני קורא למכשירים מסוג זה EVENT MONITOR. הם ניתנים הביתה בד"כ למספר חודשים וכאשר מחברים אותם לגוף החולה ניתן לרשום אקג. המטרה העיקרית בילדים היא לגלות אירועים, בעיקר הפרעות קצב אשר מופיעים בצורה אינטרמיטנטית וכאשר אנו רוצים לרשום האקג בזמן התלונה (כמו אירוע של דפיקות לב, סחרחורת או עלפון ויותר במבוגרים: כאב בחזה וכו')
האקג שנרשם ניתן לשידור בטלפון כך שיש מישהו בקצה השני שיכול לראות האקג ולאבחן אם יש בעיה.
יש כל מיני סוגים של מכשירים. יש כזה שמחברים אותו בזמן הופעת התלונה (הוא אינו מחובר לגוף כל הזמן) ויש כזה שמחובר כל הזמן לגוף ורושם האקג כל הזמן ושומר בזכרון את הרישום של השניות האחרונות( LOOP RECORDER ).
הרעיון הוא להתנהג רגיל ולנסות לתעד עם המכשיר את מה שקורה בזמן התלונה. לא נראה לי רצוי לעשות אמבטיה עם המכשיר מחובר לגוף (יש סוגים שונים של חיבורים וניתן לקבל הנחיות מהחברה שאתה יצרתם קשר).
רופא הילדים שלכם יכול לברר עם איזה חברה יש לקופ"ח כללית הסכמים ולהפנותכם בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבי עורקים-חדר ימין וקשת כפולהטלי12/08/2010
אני בשבוע 23, והיום ביצעתי אקו לב עוברי. הממצאים הינם:
Right aortic arch וחשד ל- Double aortic arch. מה ההשלכות? הבנתי שאבי העורקים בחדר ימין - זה לא משנה, ולגבי קשת כפולה- ניתן לפתור ע"י ניתוח. האם תוכלו לפרט לי קצת ולהסביר על הניתוח, מתי עושים, האם זה ניתוח לב פתוח? האם מסובך. אני צריכה לחזור שוב לבדיקה נוספת עוד כחודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשת אאורטה ימנית או כפולה בעובר
ד''ר אברהם מתתיהו12/08/2010שלום טלי
באופן נורמלי אאורטה יוצאת מחדר שמאל עוברת מקדימה לקנה והושט ומקיפה אותם משמאל.
קשת ימנית (גם כאן היציאה היא מחדר שמאל!!) המהלך הוא שונה והאאורטה מקיפה את הקנה והושט מימין. לעתים יש קשת כפולה שמקיפה הקנה והושט משני הצדדים ואז יש סכוי גדול ללחץ עליהם.
במידה ואין מום לב ויש ממצא מבודד של קשת ימנית אין לכך משמעות קלינית מבחינת הלב, אך אני נוהג אכן לשלוח ליעוץ גנטי וביצוע בדיקת מי שפיר ובמיוחד בדיקת FISH לכרומוסום 22, (במקרים מסוימים קשת ימנית יכול להיות הבטוי הלבבי היחיד בחסר חלקי של כרומוסום 22 ). זוהי תסמונת שנקראת די-ג'ורג' שיכולה להופיע בדרגות חומרה שונות עם הפרעות אנדוקריניות, התפתחות, הפרעות במנגנון החיסון ואחרות (אשר בודאי יוסברו לך ע"י הגנטיקאי) .
כאשר יש קשת כפולה עם לחץ על הקנה לעתים צריך ניתוח שהוא בד"כ קל ולא מסובך ואח"כ אין בעיות בד"כ. (הניתוח הוא מחוץ ללב ולא ניתוח לב פתוח ובד"כ אינו מצריך שימוש במכונת לב ראה)
לסכום: בהנחה שהאבחנה אכן בטוחה, רוב הסיכויים שאין כל בעיה אך כדאי לשקול בדיקת FISH.
בתמונה המצורפת רואים וריאציות של קשתות שונות: 1+2 קשתות שמאליות, 3+4 קשתות ימניות ו 5 קשת כפולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב עוברשרון12/08/2010
שלום רב,
אני בשבוע 33 להריון. היום ביצעתי בדיקת אקו לב לעובר.
מבקשת מאוד עזרה בהבנת הממצאים ומשמעותם:
Moderate muscular VSD near the moderator band Rt to Lt VSD flow 4 mm width.Upper normal aortic valve flow velocity v=1.2 m\sec. Modest aortic arch isthmus PFO and PDA seen Rt to Lt. There is a muscle band. in the RV which devides the apical portion of the RV from RV body There is non -restrictive flow across that division
בשבוע 26 ביצעתי את בדיקת האקו לב הראשונה בה נמצא רק VSD בגודל 2 מ"מ.
רב תודות, שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממצאים באקו לב עובר
ד''ר אברהם מתתיהו12/08/2010שלום שרון
במקרה כזה כדאי לשאול את הרופא שעשה את הבדיקה על משמעות הממצאים!.
כל אחד והסגנון שלו. מה שאני מבין מהתשובה שבאופן מעשי האבחנה היא עדיין VSD שרירי כמו בבדיקה הקודמת.
לפי דעתי, משאר הדברים שצוינו, אין בעצם אבחנה ברורה של משהו פתולוגי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסתם אאורטלי - ביסקופידלי לתינוקתהילה12/08/2010
שלום,
לבתי התינוקת התגלה לאחר הלידה כי המסתם האאורטלי הוא עם 2 עלים במקום 3. הסיבה שבוצע לה אקו לב היא על רקע משפחתי (בתי האחרת נולדה עם VSD). בזמן ההריון לא אובחן דבר בסקירות וגם בוצע אקו לב עובר בשבוע 25 ולא נתגלה דבר (הבדיקה היתה תקינה). שאלותיי הן:
1. האם לא ניתן לראות את המום בזמן ההריון?
2. מה המשמעות מבחינת מהלך החיים של תינוקות בעלי מום זה?
3. מה הסיבה להיווצרות המום ? (בדיוק בין שבועות 7 ל-8 קיבלתי רפאפן בעקבות סטרפטוקוק A שאובחן בגרוני - האם יכול להיות קשר בין המצאות החיידק או הטיפול התרופתי להיווצרות המום?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מסתם אאורטלי - ביסקופידלי
ד''ר אברהם מתתיהו12/08/2010שלום הילה
א. קשה מאד לראות את מספר העלים של המסתם באקו לב עובר בזמן ההריון (אלא אם יש הצרות או דליפה ברורים כבר בעובר
ב. זוהי תופעה לא נדירה כלל. בחלק לא קטן מהמקרים אין התפתחות של הצרות או דליפה משמעותיים של המסתם וחיים הרבה שנים ללא בעיות וללא צורך בהתערבות כלשהיא. בחלק מהמקרים מתפתחת הצרות ו/או דליפה בדרגות שונות שלעתים מחייבת התערבות כלשהי (צנתור/ניתוח). יש צורך במעקב קרדיולוג ילדים.
ג. לא ידוע לי קשר בין רפאפן/סטרפטוקוק לבין מסתם אאורטלי דו עלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מום בלב העובר.אמא מורן11/08/2010
אני בת 28 בהריון בשבוע ה34.הובחנתי על ידי רופא קרדיולוג שלעובר ישנו בעיה שהחדר הימני קטן מסתם טריסקופדילי ושנצפה פגם גדול במחיצה הבין חדרית עם דליפה מימין לשמאל בלבד.
הרופא ממליץ מספר ניתוחים (3) שמלווים על ידי צינתור לפני כל ניתוח.ובנוסף המליץ על הפםסקת הריון דבר שאיני מסכימה עימו.
אשמח שתזרקו את חוות דעתכם על הנושא ןאשמח לייעוצים ולהכוונה הן עלדידי רופאים מומחים והן על ידי הורים שעברו את הבעיה הזאת.
לסיכום הבעיה היא \:pulmonic stenosis/atresia;small rv;vsd;large;muscular* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מום לב בעובר
ד''ר אברהם מתתיהו11/08/2010שלום מורן.
מהתיאור שנתת לגבי המום, קשה להבין בברור את כל פרטי המום.
כאשר אנו מייעצים לזוג לגבי מום לב שנמצא בעובר חשוב לנו לנסות להעריך האם ניתן יהיה להגיע בעזרת טיפולים (צנתורים וניתוחים) לתיקון פחות או יותר מלא, עם 2 חדרים תפקודיים. כאשר יש מעשית חדר אחד בלבד לא ניתן להגיע לתיקון מלא ואפילו אם עושים 3 ניתוחים (כאשר הסופי נקרא פונטן). חלק מילדים אלה ממשיכים לסבול מבעיות בעתיד כמו הפרעות קצב ואי ספיקת לב וחלק יגיעו גם להשתלת לב. במקרים כאלה הנטייה של רוב העוסקים בשטח לייעץ לזוג להפסיק הריון או להיות מודע לבעיות הרבות בהמשך הדרך.
נשמע לי שהרופא שעשה את הבדיקה התרשם שמדובר במום מהקבוצה הזו.
לדעתי כדאי לך לעשות בדיקה נוספת אצל קרדיולוג ילדים ולשמוע חוות דעת נוספת כדי שתרגישי בטוחה יותר לגבי ההמשך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לבעיית הלב
אמא מורן11/08/2010השאלה שלי אים אחרי הניתוחים אים הניתוחים עוברים בהצלחה האים הילד חי חיים רגילים או שהוא ילד מוגבל והוא לא יכול לתפקד רגיל והייתי רוצה שהורים שעברו עים ילדיהם את אותו נקרה שיספרו לי איך הילדים האים הם בסדר מאוד חשוב לי לדעת לקראת מה אני הולכתתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי אוכל לעזור
חוששת11/08/2010אני חושבת שלאיתי יש בעיה "דומה"
איתי בן שנתיים ושלושה חודשים,כרגע לפני ניתוח 3 במספר....
את הבעיה של איתי לא גילו בהריון...
(לאיתי יש אחות תאומה בריאה )
אין לי בעיה לדבר איתך...
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיית הלב
אמא מורן17/08/2010נעה אשמח מאוד אים תיצרי איתי קשר בהקדם כי זה מאוד מלחיץ אותי החוסר ודאות הזאת ואנשים רק מלחיצים יותר את תוכלי לספר לי כי את עוברת את זה ורק את יכולה להסביר לי הכי טוב היום הייתי בבדיקות וכל רופא שאני נכנסת אליו מסתכל עליי כאילו אני לא נורמלית איך העזתי להשאיר את העובר ולמה לא הורדתי אותו בבקשה תיצרי איתי קשר אולי יש דברים שאת יכולה להרגיע אותי הטלפון שלי הוא 0507499039
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מום לב בעובר
ד''ר אברהם מתתיהו11/08/2010מאחר וחסרים נתונים בתאור המום, קשה לתת תשובה ברורה. בהנחה שהולכים למסלול של חדר אחד ובהנחה שהילד עבר בשלום את 3 הניתוחים והצנתורים בדרך , חלק מהילדים יתפקדו די טוב (לא ספורטאים גדולים) וחלק לא. ובעתיד כאמור יש פוטנציאל לבעיות מאחר וגם הניתוח הסופי אינו תיקון מלא. (כל הילדים הללו זקוקים למעקב קרדיולוגי צמוד כל חייהם)
אני עדיין חושב שכדאי שתקבלי בדיקה ויעוץ נוסף לברר מה הסיכוי לתיקון דו חדרי או לפחות תנסי להבין זאת מהרופא שבצע הבדיקה.
אם בכל זאת תרצי להכיר הורים של ילדים שעברו פונטן אנא כתבי לי E MAIL ואנסה לסדר לך פגישה עם אחת ממשפחות החולים שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב ד"ר אברהם מתיתיהו
אמא מורן17/08/2010אני אשמח לעוד ייעוץ ממך ולכן אני אשמח אם תשאיר לי את האימייל שלך .
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אימייל
ד''ר אברהם מתתיהו21/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת קוואסקי- דחוףmira05/08/2010
ילד בן שנה וחצי עם תסמינים של קוואסקי (אדמומיות, חום גבוה מעל שבוע, גרון ימני נפוח ביותר,בצקות,קילופים בכפות ידיים,אדמומיות בכפות רגליים וידיים)- רק לאחר 5 יום אובחן. ועדיין ממאנים לתת לו אספירין..מחכים לבדיקת קרדיולוג..האם לא עדיף לתת בכל מקרה מה הסיכונים במתן אספירין בכל מקרה? (לפי קריאתי הבנתי שככל שנקדים הסיכוי למחלת לב עתידת ו/או סיבוכי לב יקטנו..)..כיצד מומלץ לטפל במחלה??האם עדיף לאשפז בבית חולים המתמחה בילדים???
גחוף עזרה
תודה מירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחלת קוואסקי
ד''ר אברהם מתתיהו06/08/2010שלום מירה
קשה לי כמובן לענות בוודאות לשאלה בלי לדעת את הממצאים הרפואיים השלמים מבחינת הרופאים. אך אם אכן יש חשד גבוה לקווסקי נהוג לתת טפול באספירין ו IVIG (אימונוגלובולינים) , ואכן יש חשיבות לטפול מוקדם. אם החשד הוא גבוה , אין צורך לחכות לבדיקת הקרדיולוג ואקו לב. צריך לזכור שהממצאים הלבביים בקווסקי (בעורקים הכלילים) מופיעים רק בכ 20% מהחולים וניתן לאבחן אותם לרוב אחרי 9-10 ימים מתחילת המחלה. כך שבדיקה קרדיולוגית מוקדמת היא הרבה פעמים שלילית. לכן יש חשיבות רבה יותר בשלב המוקדם לסימנים הקליניים בקשר להחלטה על טפול.
נראה לי שבכל בית חולים שיש בו מחלקת ילדים וקרדיולוג ילדים נגיש בזמן סביר ,ניתן לטפל היטב במחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vsd וטיפול שינייםגולה02/08/2010
שלום רב, לביתי בת ה 7 יש vsd', ואמורה לעבור טיפול שיניים עם גז צחוק.
האם אפשרי? כמוכן האם עלי לתת לה אנטיביוטיקה לפני הטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר vsd
ד''ר יוליוס הגש04/08/2010לפני ההרדמה עליה לעבור בדיקה ע"י קרדיולוג ילדים כולל אקג ואקו ואם אכן מדובר בVSD קטן ו"רגיל" אין בעיה לבצעה הרדמה ואין צורך במתן טיפול אנטיביוטי מונע לפני הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר מתיתיהו -ASDמיכל01/08/2010
לבני בן השנתיים יש ASD שעתידים לסגור לו אותו בצינתור.
אני מבינה שהפעולה שמתבצעת בצינתור היא הכנסה של מטריה בהיקף קצת יותר גדול של החור ע"מ לסגור את החור.
במהלך השנים הילד גודל ולפי ההגיון גם החור גדל ביחד עם הילד, האם היקף המטריה לא נהיה קטן יותר במהלך הגדילה שלהילד וכבר לא מתאים להיקף החור?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סגירת ASD בצנתור
ד''ר אברהם מתתיהו06/08/2010שלום מיכל
לאחר סגירת הפגם ע"י המטרייה, תוך כ 3 חודשים הגוף מצפה את המטרייה בתאים שלו והיא הופכת לחלק מהמחיצה לעתים אפילו קשה לראות אותה אם פותחים. הגדילה נעשית מסביב ולאחר מספר חודשים אין חשש שהמטרייה תיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקד אקוגני בחדר שמאלי בעובראלמו29/07/2010
שלום.
אישתי בהריון. בשבוע 22. סקירת מערכות נצפה מוקד אקוגני בחדר שמאל לעובר (בת). חוץ מזה הבדיקות הראו תקינות בהכול. כמוכן בשקיפות העורפית הכל היה תקין.
במצב כזה מה הסיכונים לדאון? ומה מומלץ לעשות בכדי לדעת בוודאות שאין סיכון לעובר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקד אקוגני
ד''ר יוליוס הגש01/08/2010על מנת לוודא שאין תסמונת דאון יש לבצע בדיקת כרומוזומים ע"י דיקור מי השפיר.
על מנת לבדוק את הסיכויים לכך כדאי להתיעץ עם גנטקאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור בלב + תת תפקוד בלוטת תריסאמא28/07/2010
שלום רב,
בני בן כ-3 שבועות. נולד בשבוע 40 במשקל תקין. לא התגלו מומים בלב בסקירה ראשונה ושנייה בתקופת ההריון.
בביה"ח בדיקת אולטרסאונד לב ע"י קרדיולוג ילדים העלתה
"שנט שמאל ימין דרך:
1. VSD מוסולרי רסטרקטיבי, קרוב למסתם טריקוספידלי.
2. PFO/ASD.
אין הפרעה בתפקוד. אין מקום להתערבות או הגבלות. ביקורת בעוד חודשיים."
בנוסף בבדיקת סקר הילודים נמצא שלבני יש תת תפקוד בבלוטת התריס הנובעת מכך שהבלוטה לא ירדה למקום שאליו צריכה להגיע.
בני מטופל באלטרוקסין כבר שבועיים ובבדיקות האחרונות נראה כי ישנו תפקוד יתר של הבלוטה ולכן מינון התרופה יורד על מנת לייצב לערכי נורמה של הבלוטה.
שאלתי - כיוון שתפקוד יתר של בלוטת התריס מביא לדופק מהיר, אינני יודעת מה ההשפעה שעלולה להיות ביחד עם החור בלב שהודגם בביה"ח. האם נתקלתם במקרים של שילוב בין שני הדברים - תת תפקוד מולד של בלוטת התריס וחור בלב ואם כן - האם יש לשים לב למשהו מיוחד בטיפול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר VSD
ד''ר יוליוס הגש01/08/2010כפי שתאירת את המצב אין לכך כל השפעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע להפרעה בדופקיוסי22/07/2010
אנו בשבוע 16 ביצענו סקירת מערכות ובסקירה אמר לנו הרופא שישנה הפרעה בדופק - 2 פעימות תקינות ואז עצירה ושוב חוזר.
הרופא טען שזוהי תופעה מוכרת שברוב המקרים חולפת והפנה אותנו לבדיקת אקו לב.
מבנה הלב בסקירה היה תקין.
בנוסף המליץ הרופא לבצע בדיקת לופוס.
נשמח אם אחד המומחים יוכל לתרום לנו מהידע שלו טרם בדיקת האקו לב ע"מ שנבין את המורכבות של הדבר , הסיכונים והקשר לבדיקת הלופוס.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אי סדירות הקצב בעובר
ד''ר אברהם מתתיהו27/07/2010שלום יוסי
עצירות בדופק העוברי יכולות להיות ממספר סבות: נדירה , חסימה במעבר בין הפרוזדורים לחדרים, לרוב אז יש דופק עוברי אטי קבוע לרוב 50-65 לדקה. זה נקרא AV BLOCK והוא יכול להופיע עקב נוגדנים של האם במחלה שנקראת SLE או לופוס וזו הסיבה שבקשו מהאשה לבדוק לכוון.
הספור שאתה מתאר לא ממש אופייני ל AV BLOCK והוא יותר מתאים לתופעה שכיחה בעוברים של פעימות פרוזדוריות מוקדמות אשר חלקן לא עובר מהפרוזדור לחדר ולכן זה נראה כמו הפסקה מדי פעם.
החסימה במקרה זה אינה נובעת ממחלה של מערכת ההולכה אלא מתכונה נורמלית שלה להגן על החדרים מגירויים חשמליים מאד מהירים שבאים מהפרוזדור. אם אני צודק בהשערה שלי (כמובן קשה לדעת בלי לבצע את הבדיקה) זוהי תופעה שכיחה ולא בעייתית.
ואם כן, נראה לי שכדאי להוריד את מפלס הדאגה.
ברוב המקרים פעימות פרוזדוריות מוקדמות אינן מביאות להפרעת קצב משמעותית. העובר אינו סובל מהאי סדירות הזאת והן חולפות לרוב אחרי הלידה.
באקו לב עובר ניתן לאבחן זאת ע"י הדגמת התכווצות מוקדמת של הפרוזדור שאינה עוברת לחדרים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאוד בלחץמירי20/07/2010
יש לי תאומים לא זהים בני 11 חודש בבדיקה אצל הרופא התגלה איזה רישרוש בלב מצטט"איוושה סיסטולית 6/1 בLSB בבקשה תסבירו לי מה זה אומר....אני לא ישנה בלילות מבחינתי סוף העולם הגיעה .לעשות אקו לב לילד כזה קטןןןןןןןןןןןן עיזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אוושה בלב
ד''ר אברהם מתתיהו22/07/2010שלום מירי
בילד ללא תלונות עם אוושה בדרגה נמוכה רוב הסיכויים שאין כלל בעיה לבבית. אוושה שומעים בחצי מהילדים הנורמלים.
אנא קראי מאמר שכתבתי ופורסם בפורום על אוושה/ רשרוש בלב.
שווה לבדוק אך אין סבה להילחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוושה
ד''ר יוליוס הגש01/08/2010הילד כבר גדול . אין בעיה לעשות אקו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר הגש בהמשך לתשובתך...חגית מרי18/07/2010
דיברו איתנו על ניתוח בתוך הרחם שעוד לא נוסה בארץ אלא רק בעולם האם אתה חושב שניתוח כזה יכול לעזור במקרה שלנו?
מודה לך על תשובתך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לב שמאלי היפופלסטי
ד''ר יוליוס הגש18/07/2010אם את רוצה להיותהראשונה בארץ.....
לי קשה להמליץ מחוסר נסיון וגם בגלל שלא ראיתי את הממצאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לקבל תשובה על 2 התגובות ששלחתיעדי18/07/2010
אשמח לקבל תשובה על 2 התגובות ששלחתי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ASD
ד''ר יוליוס הגש18/07/2010ראי תשובתי הקודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מום לבבי בעוברחגית מרי16/07/2010
שלום רב!
אני בהריון שני בשבוע 16 ( אני בת 32) בשקיפות עורפית שעשיתי אצל ד"ר ווייס בשבוע 11 התגלה נוזל בעורף בעובי 3.4 מ"מ ואיזשהו חשד למום בלב והפנו אותי במיידי לבדיקת סיסי שלייה אחרי שבוע קיבלתי תשובה שהתקבלו 46 כרומוזמלים ונאמר שהסיסים נשלחים לתרבית ועדיין לא קיבלתי תשובה. בשבוע 16 עשיתי סקירת מערכות אצל ד"ר ווייס בקליניקה הפרטית והוא אימת את החשד שהוא העלה בשקיפות והפנה אותי בדחיפות לתל השומר להתייעצות נוספת עם פרופ' אחירון ואלו הממצאים שהועלו בבדיקה:
הופנתי בשל היפופלסיה של החדר השמאלי, נראה כי חדר בודד ימני מפותח טוב וחדר שמאלי קטן יותר עם הדים אקוגנים, לא זוהתה כניסת דם לחדר השמאלי וקיימת אטרזיה של אבי העורקים.
לסיכום נראה כי מדובר ב- ENDOCARDIAL FIBROELASTOSIS עם CRITICAL AORTIC ATRESIA .
נערך דיון לגבי המשמעות של מום הלב למהלך החיים ברחם ומחוץ לרחם הועלתה האפשרות של סיום ההריון נוכח אפשרות של התערבות תוך ריחמית.
מה המשמעות של המום הזה כשהתינוק יוולד? זה ניתן לריפוי? והאם כדאי להפסיק/להמשיך את ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לב שמאלי היפופלסטי
ד''ר יוליוס הגש18/07/2010מדובר במום לב קשה. למרות שניתן לאפשר חיים ע"י סידרת ניתוחים הנעשים במשך מספר שנים לאחר הלידה, איכות ותוחלת החיים אינם משופרים. על כן ,אם המשפחה מבקשת להפסיק ההיריון ,המערכת הרפואית אינה מתנגדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)