פורום קרדיולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• נשימות לא סדירות
    סיגל
    18/06/2010

שלום רב,
    בתי בת חודש וחצי.נולדה בשבוע 40,במשקל 2955,בלידה רגילה.
    בבית חולים כאשר האחות הביאה את בתי אלי לחדר,היא שמה לב שבעת נשימה כל בית החזה עולה מאוד חזק ולא סדיר. היא מיד לקחה את הילדה לפגיה וחיברו את הילדה למכישר הבודק דופק ולחץ דם. כאשר לאחר שעה באתי לבדוק מה קורה עם בתי ואם אני יכולה לקחת אותה להניק,האחיות בפגיה בדקו ואמרו שאני בכלל יכולה לקחת אותה אל החדר (ביות מלא)כי מסתבר שהאחות לא ביקשה אישור לשים את הילדה בפגיה.
    העניין הוא שהנשימות הללו לא קורות כל הזמן,בדרך כלל היא נושמת רגיל,אך הנשימות הללו קורות פעם בכמה ימים וגם יכולים לקרות כמה פעמים ביום.לפעמים,כמו היום לא רק כל בית החזה יחד עם הבטן עולה חזק אלה גם רואים תנועות סיבוביות.

כאשר הסברתי זאת לרופא ילדים (בעת הביקור אצל הרופא הנשימה הייתה רגילה,תקינה),הוא אמר שאצל ילדים קורה שהנשימה היא בלתי סדירה וזה בסדר.

השאלה שלי עד מתי הנשימה הבלתי סדירה אמורה לעבור והאם הדבר באמת תקין או שכדאי להראות את בתי לקרדיולוג.

תודה רב מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נשימות לא סדירות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נשימות לא סדירות בילוד

ד''ר אברהם מתתיהו
    19/06/2010

שלום סיגל
    קשה כמובן לדון בעניין בלי לראות את הדבר, אך לילודים יש נשימות לא סדירות באופן רגיל.
    בד"כ בעיה לבבית שגורמת לאי ספיקת לב ונשימה מהירה תגרום לבעיה קבועה ולא כזו שמופיעה לזמן קצר כל מספר ימים.
    חשוב לוודא שהתינוקת אוכלת היטב ולא מתעייפת או מזיעה הרבה וגם שהיא עולה היטב במשקל ושרופא הילדים לא התרשם מבעיה כלשהי. במידה ואכן כך הם הדברים, לא נראה לי שחייבים לפנות לקרדיולוג ילדים.
    נראה לי שכדאי להשאיר את העניין לשיקולו של רופא הילדים. 

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• asd ופרופיל צבאי
    אלוש ז'אן
    17/06/2010

בני ששמו תם סבל מ asd מלידה. תם היה מראשוני הילדים שהנושא טופל בצינטור ולא בניתוח לב בגיל 6 בבית החולים לילדים שניידר. לאורך כל הדרך הוסבר לנו ואנחנו לתם כי הדבר לא יפגע בשרותו הצבאי. הבדיקות לאורך השנים מראות הצלה של 100%. תם הגיע בימים אלה חדור רצון ומוטיבציה לצו ראשון בלשכת הגיוס ונקבע לו פרופיל 82 על רקע ה asd. הגיב בצורה קשה לעניין היות וכפי שציינתי הוא חדור מוטיבציה לשרת שירות קרבי ואף רצה מאוד לעבור מבדקי טייס.
    א. עד כמה להערכתך אדם לאחר תיקון asd נחשב אדם חולה או בריא לצורך קביעת הפרופיל
    ב. בהתאם לתשובה האם ניתן לעבור בכל דרך אפשרית בדיקות וקבלת חוות דעת (בהתאם) לצורך ערעור להעלאת הפרופיל הרפואי הצבאי
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    asd ופרופיל צבאי

הוספת תגובה

• פרופיל רפואי

ד''ר יוליוס הגש
    17/06/2010

המקום בפורום צר מכדי לפרט את השיקולים הצבאיים לקביעת פרופיל רפואי צבאי.נכון אמרו הרופאים שהילד בריא אך יש לזכר שגם על בריאים יש מקבלות כשמדובר בפעליות מסוג EXTREME .קורס טייס וסיירות זה חלק מזה.לעיתים הצבא אינו מוכן להשקיע בחייל שיש סיכוי ואפילו קטן שלא יצליח לממש את ההשקעה. יש גם חיילים בריאים שמתחילים את הקורסים ונופלים.אבל יש גם שיקולים אחרים. כדאי שתדברי אם הרופאים בלשכת גיוב על מנת שיסבירו באופן ספציפי את המיגבלה לכל מקצוע צבאי שבנך רוצא לשרת בו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• asd ופרופיל צבאי

ד''ר אברהם מתתיהו
    25/06/2010

רציתי להוסיף עוד מספר מלים בנושא, בנוסף לתגובה של ד"ר הגש.
    ספר הפרופילים אינו תורה מסיני והוא כבר בן 10 שנים. ילד שעבר סגירת ASD בצנתור לפני יותר מ 10 שנים (יתכן מאד שאני אפילו הייתי מעורב בזה כי אז באמת הכנסנו לראשונה את המיטריות מסוג אמפלצר), וב 10 שנים אחרונות במעקב הוא בסדר גמור כולל בדיקה גופנית, אקו לב ואקג, לפי דעתי הוא ילד בריא ואין סבה רפואית להגבילו. יתכן , ולמרות מה שכתוב בספר הפרופילים, ניתן לבקש מהרופא (קרדיולוג הילדים) שעוקב אחריו שיכתוב מכתב בנוסח כזה לצבא ויתכן שהם יסכימו להעלות לו את הפרופיל.
    בהצלחה
    ד"ר מתתיהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים חזקים בלב בזמן ריצה ארוכה
    שלומית
    16/06/2010

בני, בן 15.5, מתלונן על כאבים חזקים מאוד בלב, לאחר מספר דקות של ריצה. זה לא קורה במהלך ריצה קצרה. בעבר זה לא היה לו. זה מאפיין את החודשים האחרונים בלבד.
    האם יש מקום לדאגה? מה עלינו לעשות?

הוספת תגובה

• כאבי לב

ד''ר יוליוס הגש
    16/06/2010

כל תלונה חדשה מדאיגה.קשה מאד להבדיל בין כאבים בחזה לכאבים בלב אצל ילד שרץ.יחד עם זאת צריך לבדוק את התלונה.לרוב מקובל לבצע בדיקה ראשונית אצל קרדיולוג שיעשה גם בדיקת אקו להדמיית הלב והעורקים הכלילים.לעיתים יש מקום גם לאקג ומבחן מאמץ על פי הצורך .
    באים מתברר שהממצאים תקניםוזה המצב ברב הילדים, יתכן וכדאי לבדוק תפקודי ריאות במאמץ ולנסות לברר אפשרות שלאסטמה .בעקר אם קיים סיפור משפחתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קצב בת שנתיים
    תמר
    12/06/2010

בתי בת שנתיים עם הפרעת קצב (בעיקר בלילה)COMPLETE BLOCK, כרגע ממוצע הדופק שלה 63-64 ולכן החליטו עדיין לא להשתיל לה קוצב עד שהדופק ירד מתחת ל60. האם זו החלטה נכונה?
    הילדה מתפקדת רגיל אך היא חלשה יותר ומתעייפת יותר מהר זה בא לידי ביטוי בכך שבזמן הגן היא צריכה פתאום לנוח אפילו 10 דקות ואז היא ממשיכה פעילות כרגיל.

בנוסף כל שבוע היא חולה. המערכת החיסונית שלה מאוד נמוכה אם כי בבדיקת דם נמצא כי רק הברזל נמוך.
    היא סובלת מדיי שבוע משלשולים או וירוסים שונים.האם יש קשר בין ההפרעה בלב לבין ירידה במערכת החיסונית?

להתייחסותכם אודה!

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קצב בת שנתיים

הוספת תגובה

• BLOCK

ד''ר יוליוס הגש
    13/06/2010

בקצב שאת מספרת עליו אין מקום עדיין להשתיל קוצב. עליה להיות במעקב ועל פי הוראות הרפאים ומדדים של קצב לב ותפקוד הלב יוחלט על המועד המתאים להשתלת הקוצב. עליך לוודא שאת נמצאת במעקב במקום המטפל באופן שגרתי בסוג זה של הפרעות קצב בילדים.וכמובן לברר הסיבה לBLOCK אם כי לא תמיד ניתן להגיע אליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

תמר
    13/06/2010

תודה על תשובתך אך רציתי לשאול האם יש קשר בין הפרעת הקצב לירידה במערכת החיסונית? האם חולשתה הפיזית יכולה לגרום לה להידבק ביתר קלות בוירוסים שונים?(כמעט כל שבוע וירוס)

כאשר מתבצעת חסימה בהפרעת הקצב שלה הדופק יורד ל40 אך יש שעות ביום שהוא עולה כך שלבסוף הממוצע היומי הוא 63-64.
    האם עדיין עליה להיות במעקב בלבד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• BLOCK

ד''ר יוליוס הגש
    14/06/2010

הקשר הוא רופף ,אם בכלל. יתכן שבגלל הבעיות האחרות נוצר הבלוק.
    חשוב הוא הקצב הנמוך ביותר אליו היא מגיעה וגם הקצב הממוצע. אבל ההחלטות חייבות להיות בידי האנשים המטפלים ולא דרך אתרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוושות אצל תינוקת
    רחלי
    09/06/2010

שלום רב,
    לפני 5 שבועות ילדתי את בתי.
    היום הייתי אצל רופאת ילדים בקופת חולים לביקור של הכרות ויצאתי משם דומעת (מקווה שללא סיבה מוצדקת).
    היא בדקה את הלב של התינוקת ואמרה שהיא שומעת צליל לא הכי נקי ורשמה "אוושות???" בסימן שאלה.
    אמרה לי לחזור בעוד חודש, ואם שוב זה ישמע לה- היא תפנה אותי לקרדיולוג ילדים.
    נורא נבהלתי, ביקשתי ממנה הסבר לגבי הדברים, אבל לצערי לא קיבלתי.
    קראתי באינטרנט לגבי אוושות, הבנתי שרובן פונקציונאליות וחסרות משמעות, אך מאידך ישנן גם כאלה היכולות להעיד על בעיה כלשהי.
    שאלתי היא האם מומלץ להמתין חודש (אני מאוד דואגת) או שכבר עכשיו אני יכולה לפנות לקרדיולוג ילדים על מנת להסיר כל חשש מלבי.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    אוושות אצל תינוקת

הוספת תגובה

• אוושות אצל תינוקת

ד''ר אברהם מתתיהו
    09/06/2010

שלום סיוון
    אוושה זה דבר שכיח וכמו שכבר קראת יש ב50% מהילדים עם לב נורמלי (ראי מאמר בנושא שפרסמתי באתר)
    אם התינוקת אוכלת יפה , עולה במשקל , אינה מזיעה הרבה ואינה מתנשמת,(ואני מניח שזה אכן המצב , שאם לא כן אני מניח שרופא הילדים היה כבר מפנה אותה), קרוב לוודאי שאין בעיה לחכות חודש. אם יש בעיה כלשהי עם התינוקת אולי כדאי לפנות כבר לקרדיולוג ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בדרלין
    אלונה
    03/06/2010

שלום
    בני בן חודשיים וחצי יש המנגיומה בגודל 1.5 ס"מ על הפנים בלחי
    הוסבר לנו כי דרלין בטיפות לשימוש יומי עלול לעצור את ההתפתחות ולטפל בהמנגיומה

1.האם תוכל לחוות דעתך על היעילות ואם לא להסביר מהן תופעות הלוואי של הסירופ והאם מומלץ להמתין עם מתן התרופה או להתחיל הטיפול כבר?
    מהן ההשלכות העתידיות בטיפול זה מנסיונך במתן התרופה לחולי לב
    מה הכוונה בתופעת לוואי מסוג הפרעות שינה?

2.אם בעלי עבר דום לב לפני שנתיים על רקע פרפור חדרים ,אקו נמצא תקין וכן צנתור.
    בהיותו בן 32 בלבד עבר החייאה ממושכת וכעת מושתל דיפריבילטור.(לא יודעים מקור הבעיה)
    חלילה אם מדובר בגורם תורשתי וניתן לילד הסירופ האם תיתכן בעיה/פגיעה מסוג כלשהוא?

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בדרלין

הוספת תגובה

• דרלין לטפול בהמנגיומה

ד''ר אברהם מתתיהו
    04/06/2010

זהו טפול חדש שהתגלה במקרה ונראה שהוא יעיל מאד.
    דרלין היא תרופה ותיקה ומשתמשים בה לטפול בהפרעות קצב, יתר לחץ דם, מניעת מיגרנות ועוד. במנון שנותנים לטפול בהמנגיומות הסיכוי לבעיות (בילד עם לב שמתפקד בסדר) הוא קטן. התרופה יכולה להאיט מעט את הדופק, בפגים וקטנים מאד יכולה לעתים להוריד רמת הסוכר בדם ויכולה להחמיר תופעות של אסטמה וכמו לכל תרופה יש רשימה ארוכה של תופעות לואי כולל הפרעות שינה(וחלומות רעים) . אך למעשה ברוב הגדול של המקרים אין בעיות והתרופה יעילה.
    לגבי בעלך, לא ידועה לי האבחנה. אני מניח שלא מצאו בעיה לבבית ברורה וכנראה מדובר בהפרעת קצב ראשונית. יש הפרעות מסוג זה שהן תורשתיות (מחלות כמו ברוגדה, או תסמונת ה QT הארוך וגם הקצר)
    כדאי שהתינוק יבדק אצל קרדיולוג ילדים ואנו נוהגים להתרשם מהאקג ואקו לב לפני תחילת הטפול. יש לציין כי הסבירות שתמצא סבה למנוע את הטפול היא די קלושה. 
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרלין - המשך

אלונה
    05/06/2010

תודה על התשובה העניינית ובהמשך..
    אם בעלי עושה את הבדיקות ועולים על הבעיות שהזכרת מה בעצם הטיפול בילדים(חלילה)
    האם חשוב שיבדק על מנת לשלול בעיה כזו או אחרת ואז בהתאם לא יתנו התרופה.

האם דרלין בגיל חודשיים וחצי גם בטוח? אם לביתי יש אסטמה שהופיעה בגיל שנה בערך כיצד יודעים אם לתת תרופה כאשר אין אבחנה של אסטמה (אם יהיה בעתיד מה ההשלכות )
    הכוונה בגיל חודשיים מן הסתם איננו יודעים אם תתפתח אסטמה או לא ...
    מה אז השיקול שלוקחים?
    מה הכוונה בחלומות רעים? האם כל יום מתבטאת הפרעת שינה? האם מציק לתינוק?
    למיטב הבנתי שינה בשנה הראשונה לפחות חושבה מאוד להתפתחות.
    אותן הפרעות שינה לא יפגעו בגדילתו?
    נא התייחסותך בבקשה לשאלותיי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרלין לטפול בהמנגיומה

ד''ר אברהם מתתיהו
    05/06/2010

לפי שספרת קודם, בעלך כבר נבדק ולא נמצאה אצלו בעיה ברורה.
    אני חוזר ואומר שלכל תרופה , כולל דרלין יש רשימה מאד ארוכה של תופעות לוואי. יחד עם זאת הסיכוי שתקרה בעיה רצינית או בלתי הפיכה הוא קלוש. מבין הטיפולים להמנגיומה הוא יעיל ובטוח מהתרופות האחרות. אי אפשר לדעת מראש מי יפתח תופעות לוואי. אנו נותנים תרופה זו לילדים מסיבות שונות וברוב הגדול של המקרים אין בעיות. ואם יש בעיה כלשהי ניתן להפסיק התרופה.
    סה"כ נראה לי שאפשר להוריד את מפלס הדאגות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רוצה להבין בבקשה

אלונה
    06/06/2010

שוב תודה על תשובתך.
    ללא קשר לדרלין האם הימצאות בעיה כלשהיא לאחר בירור של בעלי תצריך חלילה טיפול בילדים ואם כן איזה טיפול.....??
    באשפוז עשו אקו +צנתור שנמצאו תקינים מלבד זאת שוב בירור לא נעשה
    האם יש לחזור על אקו ? האם מחייב לעשות את כל הטסטים שהזכרת לטובת שקט נפשי שלנו בשל הקטנים ?
    נא התייחסותך לנושא.

ושוב מה הכוונה בהפרעות שינה כאשר נותנים דרלין ? מה התדירות ומה עוצמתן...??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרלין לטפול בהמנגיומה

ד''ר אברהם מתתיהו
    09/06/2010

שלום אלונה
    קשה לדון בבעיות שמצאו לבעל בלי לדעת אבחנה. אני מציע שתבררי עם הרופאים שעשו את הברור לאיזו מסקנה הגיעו. ללא אבחנה קשה לדעת אם יש תורשה ומהי ואיזה סוג מעקב יש לעשות ומה לחפש אצל בני המשפחה.
    לגבי דרלין והפרעות שינה , זה מתואר כתופעת לוואי אך אנו לא צפינו בעיה משמעותית בהקשר לכך בילדים שטופלו בגלל בעיות לב שונות ובמינונים הללו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד ל-LSVC TO THE CORNORY SINUS
    נטלי
    03/06/2010

שמי נטלי ואני בת 24 אני בשבוע 19 ובסקירת מערכות מוקדמת נמצא נוזל פריקרדיאלי מסביב ללב העובר. כמו כן, נשלחתי לאקו לב עוברי אשר אומת הממצא.לאחר מכן לייעוץ גנטי שבו הומלץ לעשות דיקור מי שפיר. יום למחרת עשיתי אקו לב עוברי בפעם השניה רק שהפעם נמצא חשד ל LSVC TO THE CORNORY SINUS .
    בהתאם לכך, נקבעה לי ביקורת אקו עוד חודש. אני נמצאת בפרשת דרכים מאחר וקראתי מעט בנושא ואם אכן מדובר ותאומת האבחנה הולד עשוי לעבור סדרת ניתוחים ועד החלפת מסתמים ולקבל אנטיביוטיקה כל חייו? בנוסף, קבעתי אקו לב עובר נוסף מדעה שלישית. אשמח ואולי ארגע מעט אם אקבל איזה הארה על מה שקראתי ועל הממצא והחשדות בנוגע אליו.

לקביעת תור
    סגירה
    חשד ל-LSVC TO THE CORNORY SINUS

הוספת תגובה

• LSVC

ד''ר יוליוס הגש
    03/06/2010

LSVC TO CS הוא וריאנט נורמלי ואינו דורש ניתוחים כלשהם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קצב תינוקת בת שנה
    טל
    02/06/2010

שלום ד"ר הגש

ביתי בת השנה פיתחה הפרעת קצב VT לאחר טיפול בפרוקאין עמיד במיון חזרה לסינוס ושחוררה הביתה לאחר שלושה ימים עם טיפול מונע של פרופרנולול 3 פעמים * 8 מ"ג (משקלה 8.5)

ההפרעה קרתה בהמשך למחלת גסטרו של הקאות ושלשולים.

אקו לב לאחר יום מהארוע הדגים תפקוד טוב של הלב וכלי הדם (יש בידי את כל הצילומים והנתונים).

הקרדיולוג מעריך כי מדובר ב VIRAL INDUST VT במקום הראשון בסבירות נמוכה יותר הפרעה מבנית או הולכתית.

השאלה:
    אילו פעולות עלינו לנקוט (פרט להולטר) או לבקש על מנת למצוא את הסיבה להפרעת הקצב?
    האם יש ונישאר בחוסר ודאות לגבי המקור להפרעה?
    האם יש סיכוי שהטיפול בפרופרנולול ייפסק? (לעת עתה נקבע טיפול למספר חודשים)

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות קצב תינוקת בת שנה

הוספת תגובה

• VT

ד''ר יוליוס הגש
    03/06/2010

קשה מאד ליעץ במקרה זה מבלי לראות את תרשימי האקג.
    אם מדובר ברישום של מוניטור במיון יתכן ולא נוכל לדעת. אם יש רישומים כדאי להראות אותם לאחד המומחים באלקטרופיזיולוגיה של הלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק לב מהיר 120 לילדה בת 3 וחצי
    אורלי
    02/06/2010

שלום,
    בתי בת 3.5 שנים בריאה בד"כ ללא בעיות התפתחות.
    בזמן מנוחה דופק הלב שלה כ120 פעימות בדקה.
    האם יש מקום לדאגה? האם צריך להיבדק אצל קרדיולוג?

תודה

הוספת תגובה

• דופק בילדים

ד''ר אברהם מתתיהו
    03/06/2010

שלום טל
    בילדים הדופק הבסיסי גבוה יותר. בילוד יכול להיות גם 140-150 לדקה.
    120 לדקה בגיל 3.5 שנים עדיין בתחום הנורמלי. כך שאם אין כל תלונות לא נראה לי שיש כרגע סימן לבעיה.
    אם יש לך ספק , ניתן לפנות לרופא הילדים שיתרשם ואולי יעשה גם אקג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון TGA
    חיים אבוטבול
    02/06/2010

שמי חיים, במקרה אני מטופל שלך (ד"ר הגש) במחלקה לילדים בתל השומר. בגיל שבעה חודשים עברתי תיקון של TGA אך מעולם לא הוסבר לי את הפרוצדורה של הניתוח עברתי מאסטרד, מה ההליך של הניתוח ומה ההשלכות שלו לגבי ומה הסיכונים אשמח אם תפרט לי על ההליך עצמו וההשלכות שלו גם הבנתי שאז לפני 27 שנים היו משתמשים בחלקי פלסטיקה לצורך התיקון מה שלא עושים היום בתודה מראש חיים אבוטבול

לקביעת תור
    סגירה
    תיקון TGA

הוספת תגובה

• TGA

ד''ר יוליוס הגש
    03/06/2010

אשמח מאד לענות על כל שאלותיך בבקורך הבא במירפאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

חיים אבוטבול
    03/06/2010

תודה רבה ד"ר הגש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בחזה
    דורון
    30/05/2010

בני בן 13 ,התלונן אתמול על כאבים בחזה,רופא המשפחה עשה לו א.ק.ג. ובדיקה כללית והכל היה תקין.הכאבים חלפו בינתיים
    לטענתו ארוע שני אך מעולם לא התלונן
    הילד בריא לחלוטין פרט לאסטמה קלה שמתפרצת פעם-פעמיים בשנה
    הוא עוסק בספורט באופן קבוע
    בגיל 3 בצילום חזה שגרתי אובחן אצלו אפשרות של "אנומליה וסקולרית מולדת" ההבחנה המשוערת- DOUBLE AORTIC ARCH
    שהלכנו למומחה שראה את הצילום הוא טען שלא כדאי לבצע הדמיה עם בריום והכל תקין

האם ייתכן שיש קשר בין הכאבים לנושא הנ"ל?
    האם לדעתך צריך להמשיך בברור קרדיולוגי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בחזה

הוספת תגובה

• המשך

דורון
    30/05/2010

בינתיים מצאתי צילום חזה נוסף מגיל 10 PAּLAT
    לא צויין שם שום ממצא חריג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בחזה

ד''ר יוליוס הגש
    31/05/2010

fהופעה של "כאבים בחזה "בילדים הן תלונות שכיחות ולרב אינן קשורות ללב.יחד עם זאתבכל תלונה יש להשלים הבדיקה באמצעות מבחן מאמץ ואקו ובדיקת קרדיולוג על מנת לשלול ממצאים נדירים.
    בנוכחות אסטמה סביר שהתלונות קשורות במחלה הראתית. אינני חושב שמדובר בקשת כפולה של האאורטה שכן מאד נדיר שמגעים לגיל13 ללא תלונות בנוכחות קשת כפולה.יחד עם זאת כנראה שיש שוני מקשת רגילה וכדאי לדעת זאת ולשם כך ניתן לבצע MRI על מנת לשלל לחץ על קנה הנשימה גם כגורם לאסטמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסתם דולף
    אוריה
    28/05/2010

שלום רב לך,
    בשבוע שעבר אובחן אצל האחיין שלי בן ה-15 תסמונת מרפן. אציין כי הוא סובל כבר שנתיים מהיפופראתירואידיזם.כמו כן באבחון קרדיולוגי בוצע אקו ונמצא כי התכווצות וגודל החדרים תקין. שורש האורטה מורחב. פרולפס של המסתם האורטלי עם דליפה מינורית מרכזית. צניחה של העלה המיטרלי הקדמי ללא דליפה מיטרלית. קשת האורטה תקינה. נאמר לנו כי הטיפול היחידי הוא מעקב קרדיולוגי פעם בשנה והמנעות מספורט מגע.
    האם לדעתך טיפול זה מספק, או שעלינו לבצע בירורים נוספים? ואם כן אלו ברורים?
    אודה לך אם תוכל להאיר אתת עינינו בנושא זה.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    מסתם דולף

הוספת תגובה

• מרפן

ד''ר אברהם מתתיהו
    29/05/2010

שלום אוריה
    תסמונת מרפן היא גנטית תורשתית ואני מניח שהאבחון נעשה גם דרך גנטיקאי (שבדק בנוסף ללב את כל הצדדים שקשורים לתסמונת, כמו שלד, עיניים וכו').
    מבחינת ברורים, כדאי לבדוק שאין עוד בני משפחה שלוקים במרפן ולוודא מה קורה עם שורש אבי העורקים אצלם.
    לגבי הנער, אם יש אצלו הרחבה של שורש אבי העורקים, אנו נוהגים לתת טפול בתרופות שאמורות להקטין את קצב ההרחבה של אבי העורקים. בד"כ משתמשים בתרופות מסוג "חוסמי בטא" ו/או ACE INHIBITORS ובמקביל בקורות חוזרות אחרי שורש אאורטה. כאשר הגודל של שורש אאורטה מגיע לערכים של 5+ ס"מ הגישה היא ברוב המקרים ללכת לניתוח (במבוגר הערך הנורמלי הוא כ 3-3.5 ס"מ). (כאשר אבי העורקים מתרחב בצורה קיצונית, מתח הפנים על הדפנות הוא גדול יותר ויש סיכוי יותר גדול לקרע שלו)
    יש אכן להימנע מחבלות רציניות לחזה וגם להימנע מפעולות שעלולות להעלות את לחץ הדם בצורה קיצונית (כמו ספורט הרמת משקולות שחברה צעירים אוהבים לעשות לעצוב הגוף).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרפן

ד''ר יוליוס הגש
    30/05/2010

מרפן הוא נושא מורכב עם השלכות רבות.
    עליו להיות במעקב מסודר במרפאה קרדיולוגיה ילדים היכן שיש נסיון עם מרפן כולל ההתוויות הניתוחיות ושם לקבל הנחיות בהתאם למצבו ולממצאים באקו ב-MRI וכ'
    יש מקום לטיפול תרופתי ,לבצוע בדיקות נוספות, כגון הולטר ומבחן מאמץ ומעקב אחר השתנות הממצאים באקו ומתן הנחיות לגבי הפעילות הגופנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בזמן שינה הרופא שומע משהו
    דודי
    26/05/2010

בס"ד
    שלום שמי דודי ויש לי תינוקת בת 3 חודשים, לפני כשבוע הינו אצל הרופא ילדים והיתה רופא מחליפה והיא אמרה שהיא שומעת משהוא בלב של הילדה (איבשה) והדבר היה מוזר עניי מכיון שכל רופא של הילדה שבדק אותה לפני כן לא אמר כלום.
    למחרת חזרתי לרופא הקבוע של הילדה והוא אמר לי שהוא לא שומע כלום אבל ליתר ביטחון
    רצוי שאני יחזור אליו בעוד שבוע ושהוא יבדוק שנית.
    אישתי היתה אתמול 25.5.10 לביקורת אצל אותו רופא (בגלל שהילדה היתה טיפה מקוררת) אבל על הדרך הוא בדק שוב את הלב שלה והוא אמר שהיא ערה הוא לא שומע כלום אבל כשהיא ישנה הוא שומע משהו קטן לדברו.
    רציתי לדעת מה אני יכול לעשות ואם יש מקום שממליצים עליו לעשות בדיקה ולראות שהכל בעזרת השם בסדר.
    תודה רבה ויום טוב
    דודי

לקביעת תור
    סגירה
    בזמן שינה הרופא שומע משהו

הוספת תגובה

• איוושה

ד''ר יוליוס הגש
    26/05/2010

כנראה מודבר באוושה"תפקודית" שהיא "רעש" שנגרם מזרימת הדם בגוף והיא משתנה בעוצמתה במצבים שונים.
    רצוי לוודא שאכן אין בעיה אחרת בלב ולהבדק אצל קרדיולוג ילדים ולבצע אקו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מום לב בעובר
    ליירה
    25/05/2010

שלום רב,
    אני בהריון עם תאומים, שבוע 18+4
    עובר אחד - תקין
    עובר שני קטן, הפרש בגודל בין עוברים כ-9 ימים
    אתמול ביצעתי אקו לב לעובר הקטן
    אובחנו אצלו:
    1. VSD גדול
    2. מוצא אאורטה בחלקו מחדרי ימין DORV

ממליצים אפילו לא לעשות דיקור מי שפיר אלא לבצע הפסקת הריון סלקטיבית

אני רוצה לדעת עד כמה מום זה חמור
    האם יש אפשרות לשיפור עד סוף הריון
    מה אפשרויות לאחר לידה

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מום לב בעובר

הוספת תגובה

• מום לב בהירון תאומים

ד''ר יוליוס הגש
    25/05/2010

1.אין סיכוי לשיפור במהלך היריון אם כבר להחמרה
    2.מום לב זה יכל להיות מלווה במומים נוספים לאור הנתונים שכתבת הסבירות לכך גבוהה.
    3.התיקון מורכב ומלווה ביותר מניתוח אחד.
    4.כתבת שמוצא האאורטה מחדר ימין אך לא הזכרת את עורק הריאה .הוא קיים?הוא מוצר? מהיכן הוא יוצא?
    5.כמובן שניתן לטפל במום לב מסוג זה לאחר הלידה אך הדבר כרוך במספר ניתוחים מורכבים ובמעקב מתמיד וזאתבתנאי שאין פגמים נוספים בהתייחס לאחור בגדילה שהזכרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן שבע - מבקשת הסבר לתוצאות
    קרן
    21/05/2010

הי ד"ר , קודם כל אני מודה לך על תשןבתך מלפני כשבוע .... ילד בן שבע ששמעו לו רשרוש ... (קרתי את הכתבה תודה רבה על המידע)
    היינו אצל קרדיולווג אשר ביצע אקו ובדיקת ECG
    הסביר כי יש לו חור "קטן מאוד" לא נתן הסבר מיוחד טוען כי אין מה ל עשות טכי זהו מצב נורמלי....
    אנחנו יצאנו משם ללא תשובה ברורה.. (מציינת כי אנו חיים בקפריסין)
    מצרפת אתתשובת הבדיקות וסיכום הרופא אשמח אם תוכל להסביר לי בעברית מה זה אומר?
    כמו כן יש לי שאלה איך לא ראו חור בלב בזמן ההריון.. הייתי בכל הבדיקות האפשריות אצל אחד המומחים הגדולים בישראל ותמיד טענו כי הכל תקין בלב . אני יודעת כי חור בלב כן רואים במידה וקיים.
    מה המשמעות ?
    האם יש צורך להטיס את הילד לארץ לבדיקה נוספת או להפסיק לדאוג?
    אשמחאם תוכל לקרוא את סיכום הרופא
    מודה מאוד
    קרן

הוספת תגובה

• חור "קטן מאוד" בלב?

ד''ר אברהם מתתיהו
    21/05/2010

מצטער, קרן
    איכות התמונה גרועה ואיני מסוגל לקרוא את הכתוב.
    נסי לשלוח לי אותה ל MAIL שלי שמופיע ברשום מעל השאלות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "חור קטן בלב" שלחתי (:

קרן
    21/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• patent foramen ovale

ד''ר אברהם מתתיהו
    22/05/2010

שלום קרן
    קראתי את המכתב והממצא היחיד הוא ( patent foramen ovale (PFO
    זהו מעבר שקים באופן נורמלי בתקופה העוברית ונוטה להסגר אחרי לידה. ב 25% מהמבוגרים הוא עדיין פתוח (והם אפילו לא יודעים על כך). בד"כ אינו גורם בעיות וברוב המקרים אינו מצריך כל טפול.
    נראה לי שאת יכולה להיות רגועה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה קטנה נוספת

קרן
    22/05/2010

הי ד"ר , מודה מאוד על תשובתך המהירה...
    יש לי שאלה נוספת כתוב במכתב גם על mitral valve incompetence , trace האמת שזה נשמע לא טוב ולפי האינטרנט זה איספיקה של משהו

מה זה אומר ?

שוב מודה לך
    שבת שלום
    קרן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• mitral valve incompetence , trace

ד''ר אברהם מתתיהו
    22/05/2010

שלום קרן
    זה למעשה ממצא נורמלי (לכל אחד כמעט יש דליפה מינימלית של המסתם בדופלר)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה מעריכה מאוד את הסבלנות

קרן
    22/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה