פורום קרדיולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר אברהם מתתיהו
ד"ר אברהם מתתיהו
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אברהם מתתיהו ללא פרסום בפורום

• לאן נשלחות תוצאות בדיקת מיפוי לב ?!
    דוד
    12/11/2010

בבקשה רוצה לדעת אם תוצאות בדיקת מיפוי לב נשלחות לרופא המפנה או לא ????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאן נשלחות תוצאות בדיקת מיפוי לב ?! - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    12/11/2010

אליך או לרופא המטפל או לקרדיולוג שהפנה אותך לבדיקה. נראה לי שאת יכולה לברר זאת במכון שבצע את הבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר מתיתיהו - תוצאות צילום חזה
    מיכל
    11/11/2010

שלום רב,
    לבני אור בן השנתיים וחצי יש asd והינו נמצא במעקב אחת לשנה.
    לאחרונה היה חולה והתבקשנו לעשות לו צילום חזה, רופאת המשפחה טענה כי הצילום לא נראה תקין.
    להלן התוצאות:
    אין רואים בבירור תסנין.
    ציור ריאתי מוגבר פראמדיאסטינלי. - מה זה אומר?
    צל הלב תקין.
    אנו נבקר אצל רופא הריאות בשבוע הבא, בינתיים הייתי רוצה לדעת אם התוצאות אכן מדאיגות?!
    תודה
    מיכל

הוספת תגובה

• לד"ר מתיתיהו - תוצאות צילום חזה - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    12/11/2010

שלום מיכל
    קשה להתייחס ברצינות בלי לראות את הצילום. אך גם לפי התשובה קשה להגיד הרבה. אם הASD הוא לא קטן אז יש זרימה מוגברת לראות בגלל הדלף וזה כשלעצמו יגרום לריבוי ציור כלי דם בראות.
    מה הייתה המחלה של הילד שבגללה נעשה הצילום והאם הבריא ממנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות צילום חזה - ד"ר מתתיהו

מיכל
    12/11/2010

הילד היה עם חום גבוה כ5 ימים, שיעול עם ליחה, נזלת.
    החום עבר, השיעול בדרך לעבור.
    הילד עירני וחיוני.
    אם הדלף גדול(יוצר ציור ריאתי מוגבר) מדוע מחכים לסגור אותו רק בגיל 4/5?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות צילום חזה - ד"ר מתתיהו - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    12/11/2010

קרוב לוודאי שהממצאים בצילום היו על רקע ברונכיטיס או דלקת ראות וירלית.
    לגבי החלטה מתי לסגור ASD ,אם בכלל, זה תלוי בגודל הפגם ומיקומו וגודל הדלף(ב אקו לב! שהוא הרבה יותר אינפורמטיבי מהצילום) גיל הילד (פגמים לעתים קטנים או נסגרים ספונטנית בשנתיים הראשונות), האם יש סיכוי לסגור את הפגם בצנתור ע"י מטרייה (האם הוא מרכזי ויש לו שוליים מסביב ואז כדאי לחכות עד גיל 4-5 ולעשות זאת בצנתור במקום ניתוח), האם יש סימפטומים כלשהם והאם הלחץ הריאתי תקין.
    בקיצור יש הרבה גורמים להתחשב בהם וכדאי לשאול את הקרדיולוג שמכיר את הילד מה התוכנית לעתיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת קוואסקי
    עומר
    10/11/2010

שלום ד"ר,

ביתי אובחנה עם קוואסקי בגיל שנה וארבעה חודשים, אושפזה וטופלה בגמגלובולינים תוך ורידי. אקו אחרי כחדשיים ללא ממצאים בעורקים כלילים. בזמנו הונחנו לא לחסן אותה MMR וחיסונים אחרים לפחות שנה, אולם היו גם גרסאות שתמכו באי חיסון זמן ארוך יותר.

היום הילדה בת שלש וחצי (כשנתיים מהמחלה) בריאה לגמרי.

שאלתי היא האם כדאי לחסנה ואם כן מתי? האם לחזור קודם על אקו?

תודה
    עומר

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת קוואסקי

הוספת תגובה

• מחלת קוואסקי - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    10/11/2010

שלום עומר
    לפי הידוע לי שנה אחרי זה בהחלט מספיק. נראה לי שהבעיה היא לא המחלה עצמה אלא מתן ה IVIG שיש בו נוגדנים שונים שיכולים להפריע ליעילות החיסון (בד"כ אורך החיים של נוגדנים אלה הוא פחות משנה.
    אין קשר בין האקו לבין מתן החיסונים.
    אולי כדאי להעביר שאלה זו גם לאחד המומחים במחלות הילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מום לבבי מסוג tapvr tapvc
    anat
    10/11/2010

שלום, בני עבר תיקון בגיל שבועיים למום מסוג TAPVC/TAPVR היום בן 7חודשים (שיהיה בריא בע"ה) מאז אני מחפשת מאמרים בעברית על מום זה על מנת להבין מהו בכלל המום הזה וכמו כן האם יש נשלכות לעתיד.
    אודה לעזרתכם.

ענת

לקביעת תור
    סגירה
    מום לבבי מסוג tapvr tapvc

הוספת תגובה

• המשך

anat
    10/11/2010

יש לציין כי ידוע לי שיש 4 סוגים למום זה וידוע לי שהיה לו את הסוג הקשה ביותר הכולל כיחלון לחץ ריאתי גבוה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מום לבבי מסוג tapvr tapvc - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    10/11/2010

שלום ענת
    איני מכיר מקור טוב בעברית להסביר המום. אנסה לתת הסבר קצרצר:
    באופן נורמלי ורידי ראה מתנקזים לפרוזדור שמאל. בתחילת ההתפתחות העוברית ורידי הראה מחוברים לורידים שמנקזים לפרוזדור ימין (ורידים סיסטמיים). בהמשך ההתפתחות הורידים הראתיים נטמעים בחלק האחורי של פרוזדור שמאל והחיבור שלהם לורידים הסיסטמיים מתנוון.
    אם יש בעיה כלשהי בהתפתחות הלב בשלב מסוים יכול להישאר המצב של חיבור ורידי הראה לורידים סיסטמיים וחוסר נדידה שלהם ל פרוזדור שמאל. יש מספר אפשרויות של חיבור לורידים הסיסטמיים (ללב, לסנוס הקורונרי שמנקז ורידי הלב לפרוזדור ימין, לוריד מעל הסרעפת או מתחת, או ישירות לפרוזדור ימין) אך המשותף הוא שהדם שחוזר מהראות (המחומצן) הולך בסוף לפרוזדור ימין במקום לשמאל . שם הוא מתערבב עם הדם הכחול שחוזר מהגוף והדם מגיע לחדר שמאל דרך מעבר במחיצה הבין פרוזדורית. מצב זה גורם לדלף משמאל לימין עם מרכיב של כחלון בגלל הערבוב אך הילדים אינם מאד חולים בד"כ. אם נוסיף לאנטומיה הזו גם הצרות בחיבור של ורידי הראה בדרכם לפרוזדור ימין , אז יש קושי בנקוז הדם מהראות ומצב של בצקת ראות. הילדים מאד חולים כבר בינקות וזקוקים לניתוח דחוף להצלת חיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההסבר

anat
    11/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד למום בלב באקו לב עובר
    לנו
    09/11/2010

שלום, לאחר סקירה מוקדמת לתאומים לא זהים, שבוע 15, נמצא אצל אחד מהם חשד לקיום של VSD ממברנוטי. האורטה רוכבת ורחבה מהרגיל. עורק הריאה עם זרימה הפוכה, נראית יותר דקה מהאורטה. התמונה יכולה להתאים ל- FALLOT או לטרונקוס. הומלץ לבדוק את האבחנה בנוגע למום בלב באקו לב עובר.
    קבעתי תור לאקו, אבל בינתיים רציתי להבין מה כל זה אומר, עד כמה הסיכון גבוה ומה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    חשד למום בלב באקו לב עובר

הוספת תגובה

• חשד למום בלב באקו לב עובר - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    10/11/2010

לנו שלום
    נראה לי שעדיף קודם לבסס את האבחנה באקו לב עובר ואח"כ לדיין בנושא.
    אך בקיצור: VSD , אאורטה רוכבת, עורק ראה קטן עם זרימה הפוכה (מרמז על כך שהמסתם הראתי סתום לגמרי (PULMONARY ATRESIA ). זהו מום שנקרא TETRALOGY OF FALLOT WITH PULMONARY ATRESIA . זהו מום לא קל שהיכולת שלנו לתקן אותו בצורה סבירה תלויה בגודל עורקי הראה (לעתים קשה לראות זאת בעובר) במקרים כאלה יש גם לשלול בעיה כרומוסומלית כמו תסמונת דאון וגם לשלול חסר חלקי של כרומוסום 22.
    יעוץ יותר מפורט והצעות מה לעשות כדאי לדבר אחרי שנוודא אם בכלל האבחנה נכונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולטרסאונד שבוע 38
    לימור
    08/11/2010

הייתי בביקורת רופא אני שבוע 38+3
    הרופא אמר שההוא לא רואה את כניסה ההאורטה אבל אמר שיכול להיות שזה בגלל גודל העובר בכל זאת שלח לאקו לב
    כל הסקירות הקודמות היו תקינות כולל מי שפיר וכל שאר הבדיקות.
    מה עושים עם זה האם באמת יש חשש?

לקביעת תור
    סגירה
    אולטרסאונד שבוע 38

הוספת תגובה

• אולטרסאונד שבוע 38 - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    08/11/2010

שלום לימור
    בשבוע מתקדם כזה, במיוחד אם העובר מסתיר עם הגב או הגפיים, זה יכול להיות די קשה לראות.
    קשה לי כמובן לדעת בלי לראות אך בהחלט יתכן שזה משהו טכני וכדאי לעשות אקו לב עובר.
    דרך אגב חוסר יציאה של אאורטה מהלב בד"כ בא גם עם בעיות בחדר השמאלי (קטן מאד) ובמסתם המיטרלי ויש סיכוי סביר שאם זה באמת מום, הרופא היה רואה את הסימנים הנוספים.
    אך זה באמת דיון תאורטי ויש לעשות את האקו לב עובר ולנסות להבין אם יש אכן בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות לגבי חור בלב
    כואב הלב ..!!
    07/11/2010

שלום ד"ר בבקשה יש לי כמה שאלות שצמיד חושבת עליהן אולי תעזור לענות לי :
    1) איך משפיע החור הזה על החיים שלי , אני מפחדת לעשות כושר גופני גם כן מפחדת לישון על הצדים כדי שלא אגרום לכמות גדולה של הדם לחדור לחדר ימין (דךף) האם אני צודקת במעשיי????
    2) הד"ר שלי אמר שזה משפיע עליי כשאהיה בזמן הריון , מאוד מפחדת האם זה אומר שאני לא יכולה להתחתן או להיות אם ואם התחתנתי עלולה למות בהתקף לב ???!!
    3) האם החור בלב גורם לעייפות וקשיי נשימה במשך היום ????

תודהה ד"ר

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות לגבי חור בלב

הוספת תגובה

• שאלות לגבי חור בלב - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    08/11/2010

שלום רואן
    נראה לי שאת נלחצת יותר מדי מהמצב.
    בגילך (18 ש) ASD בד"כ אינו גורם לכל סימפטומים.
    אין צורך בכל הגבלה ואת יכולה להמשיך את חייך כמו קודם.(כולל כושר גופני)
    אין כל מניעה לישון באיזה תנוחה שאת רוצה.
    אין שום קשר להתקפי לב.
    רוב הסיכויים שלא תהיה כל בעיה בהריון. ואין שום בעיה להתחתן (לבחור נכון את הבן זוג!)

הייתי שמח לשמוע את תשובת המיפוי (מה היה גודל הדלף?) כדי לדעת אם כדאי ללכת לתיקון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• scimitar sindrome
    עוזי
    01/11/2010

לבנינו בן ה 7 חודשים אובחן scimitar sindrome , הרופאים מלבצע צינתור במסגרתו ימופו כלי הדם ( לב ריאה ) השונים כולל נסיון לחסימת כלי דם "מיותר" שיוצא מהאורטה לריאה הימנית .שאלותי :
    1. האם אין מנוס מצינתור ? או האם יש אלטרנטיבה אחרת לצינתור ?
    2. מה ההסתברות שהתינוק יצטרך לעבור ניתוח לב פתוח ?
    3. מהו המוסד הרפואי המומלץ ביותר בארץ לעריכת צנתור בנסיבות האמורות ?
    4. מהו המוסד הרפואי המומלץ ביותר בארץ לעריכת ניתוח לב לתינוק בנסיבות האמורות ?

לקביעת תור
    סגירה
    scimitar sindrome

הוספת תגובה

• scimitar sindrome - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    01/11/2010

שלום עוזי
    התסמונת הזו כוללת חזרה לא תקינה של ורידי ראה ימניים במקום לפרוזדור שמאל, לחבור של וריד חלול תחתון ופרוזדור ימין. יש דרגות שונות של חוסר התפתחות של הראה הימנית (ולכן הלב יכול להיות מונח ימינה יותר מהרגיל בחזה. וכן לעתים קרובות יש עורק אבנורמלי מאבי העורקים לריאה הימנית. יש דרגות חומרה שונות במחלה. מה שקובע אם לטפל: האם יש סימפטומים, מה גודל הדלף משמאל לימין והאם יש עליה בלחץ הריאתי.
    אחד הגורמים לעליית הלחץ הריאתי הוא אם יש עורק גדול מאבי העורקים לריאה ימנית שמזרים לשם כמות גדולה של דם.
    מטרת הצנתור להעריך את מדת הדלף, הלחץ הריאתי ולסגור את העורק האבנורמלי (זה לא מאד קשה בד"כ ונעשה ע"י הכנסת סלילים או התקנים אחרים בצינתור. היתרון של הצנתור שניתן לעשות איבחון וטפול.
    לא כל הילדים זקוקים לניתוח וזה תלוי בגורמים שתארתי.
    יש מספר בתי חולים בארץ שניתן לעשות צינתורים וניתוחים בילדים. איני בקי בתוצאות של כל אחד מהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4 מתלוננת ש"הלב לא עובד טוב"
    שרית
    01/11/2010

שלוןם וברכה

בתי בת 4 ,ילדה נמרצת ופעילה, התלוננה 3 פעמים בטווח של שבועיים שהלב שלה לא עובד טוב , ובלי קשר מתלוננת על כאבי שרירים ברגליים מדי פעם ..
    לאחרונה נראית עייפה וגם מתלוננת על כך...
    כמובן שפניתי לרופאת הילדים ,ביצענו אקג-שהיה תקין
    אנחנו מחכים לתוצאות של מעבדת שינה -מאחר והרופאה מחפשת קשר לבעיות נשימה בלילה.
    שאלותי:
    אילו בדיקות נוספות עלי לעשות ע"מ לשלול בעית לב
    כמו כן ,האם בבדיקת מעבדת שינה ניתן לגלות ממצאים המעידים על בעית לב

מיותר לציין כמה אני חרדה...

אודה לתשובתך

הוספת תגובה

• בת 4 מתלוננת ש"הלב לא עובד טוב" - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    01/11/2010

שלום שרית
    קשה להבין מילד בגיל זה מה בדיוק הבעיה.
    למען התחושה הטובה נראה לי שכדאי לפנות לקרדיולוג ילדים לבדיקה + אקו לב, לפחות לשלול בעיה לבבית, בנוסף לברור שכבר מתבצע.
    דרך אגב ילד שיש לו קשיים בנשימה ונחירות קשות והפסקות נשימה בלילה יכול להיות עייף במשך היום וגם במקרים הקיצוניים זה יכול לגרום לעליית הלחץ הריאתי והשפעה על הלב (וזה דבר נוסף שהקרדיולוג יכול לבדוק)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרבה תודה !

שרית
    02/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נ.ב מאווד חשוב - מפוי לב
    רואן
    31/10/2010

נזכרתי בדבר חשוב מאוד , יש לי ניתוח שיניים להורדת שן אבל אני מאוווווד מפחדת לעשות אותה בגלל החור שיש לי בלב .. כי שמעתי פעם שדרך ניתוח נכנסים חיידקים ואז משפיעים על הלב ומתמקדים במקום שיש בו חור בלב האם דבר זה נכון ?? מה לעשות עם הניתוח ???

לקביעת תור
    סגירה
    נ.ב מאווד חשוב - מפוי לב

הוספת תגובה

• נ.ב מאווד חשוב - מפוי לב - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    01/11/2010

אתת צריכה לפנות לרופא שמטפל בVSD ולשאול אם את צריכה לקבל טיפול אנטיביוטי לפני הטיפול בשיניים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפוי לב
    רואן
    31/10/2010

בבקשה ד"ר יש לי כמה שאלות בקשר לבדיקת First Pass מפוי לב :
    1) מה מטרת הבדיקה , האם למדוד כמות דם נכנסת דרך החור ?!
    2) אם נמדדת כמות מסוימת של דם ובמשך השנים הכמות עלתה אך נדע את זה ??
    3) הם עשו לי את הבדיקה מעל הבגדים , אך בצורה זאת נראה להם הלב טוב !!!?
    4) כשעשיתי את הבדיקה לא הייתי בכושר כלומר לא נושמת במהירות , אולי אם הייתי במצב זה היתה כמות הדם הנכנסת לחדר ימין משתנה ( מאוד מפחדת מדבר זה ) ???
    בקיצור רוצה לדעת הכל על הבדיקה ואם היא מדויקת ...
    תודההה לכם

לקביעת תור
    סגירה
    מפוי לב

הוספת תגובה

• מפוי לב - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    01/11/2010

מטרת הבדיקה לבדוק את גודל הדלף משמאל לימן דרך הפגם. זו בדיקה עם איזוטופים ונעשית ע"י מכשיר שקורא את הקרינה.
    אין חשיבות לכל הדברים שחששת מהם.
    מה הייתה התשובה?
    דרך אגב במקרים של ASD אין צורך במתן אנטיביוטיקה לפני טיפולי שיניים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש ברטלין
    סנדרוסי אתי
    31/10/2010

לבתי בת 8 קיימת איוושה(2 חדרי מסתמים בלב במקום שלושה).בנוסף מאובחנת קשב וריכוז ,האם זה נקרא מום?והאם אפשר להשתמש ברטלין?

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש ברטלין

הוספת תגובה

• שימוש ברטלין - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    31/10/2010

שלום אתי
    לא ברור לי מה האבחנה של הילדה. האם נבדקה ע"י קרדיולוג? האם יש תשובה של אקו.
    אצטרך קצת יותר פרטים לפני שאוכל לענות. (המלה אוושה אינה אומרת הרבה!)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנה של בדיקה
    יפעת
    31/10/2010

שלום, שמי יפעת ואני כרגע בשבוע 28. בבדיקת אקו לב עוברי שביצעתי נמצא שצד ימין גדול משמאל במיוחד וPA גדול מאאורטה. אני צריכה לחזור לביקורת אקו לב בשבוע 31-32. השאלות שלי והחששות שלי הן:
    האם זה יכול להסתדר עד הלידה או אחריה?
    האם יש סיכון לעובר שלי אחריי הלידה?
    האם חייב ללכת לניתוח?
    והאם יש צורך ללדת בביה"ח מסויים?
    אודה לכם על תשובתכם,
    בברכה יפעת.

לקביעת תור
    סגירה
    הבנה של בדיקה

הוספת תגובה

• הבנה של בדיקה - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    31/10/2010

שלום יפעת
    בשבוע 28 להריון לא נדיר שהצד הימני בלב העובר גדול מהשמאלי בלי שתהיה כל בעיה מבנית בלב (וזה מסתדר אחרי הלידה). במקרים שההבדל בולט מהרגיל זה מעלה חשד למספר בעיות, בעיקר יכול לרמז על הצרות של אבי העורקים בקטע שלאחר מוצא העורקים לראש ולידיים (נקרא קוארקטציה של אאורטה)
    קשה לעשות בביטחון אבחנה של מום זה בעובר אך אנו מעלים חשד ובעקבות זאת אנו בודקים את התינוק לאחר הלידה ולפני שחרורו מתינוקות. בחלק לא מבוטל ממקרים אלה איננו מוצאים בעיה, אך עדיף כך מאשר לפספס את האבחנה.
    קוארקטציה בד"כ מצריכה ניתוח שהוא מחוץ ללב ובד"כ עם תוצאות טובות.
    רצוי ללדת במקום שיש קרדיולוג ילדים שיכול לעשות את האבחנה לאחר הלידה ואז להחליט אם יש צורך בניתוח. ניתן לייצב את הילד שסובל מקוארקטציה ע"י טפול תרופתי בפרוסטגלנדינים, כך שבד"כ אין צורך לרוץ לניתוח. אם נוסיף לזה את העובדה שבהרבה מהמקרים מתברר אחרי הלידה שאין בעיה כלל, אז לא נראה לי שזה הכרחי ללדת בביה"ח שיש בו כירורגית לב בילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנה של בדיקה

יפעת
    01/11/2010

תודה רבה על תשובתך המפורטת. עזרת לי מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגדלה של חדר ימין 3.2 סמ כתוצאה מחור בלב
    ד``ר אברהם מתתיהו
    29/10/2010

שלום לכם אני בת 18 הרגשתי לאחרונה כאב אטיפי בחזה הלכתי לרופא ואז אובחן שיש לי הגדלה של חדר ימין 3.2 סמ כתוצאה מחור בלב (svc שמאלי עם סינוס קורונרי מורחב) הרחבה בעורק הריאתי והזרימה בו מוצאת ללא הפרעה במבנה המסתם אלא תוצאה של דלף משמאל לימין ברמה הפרוזדורית . תפקוד המסתמים תקין . תפקוד החדרים תקין. הרופא ביקש לבתע בדיקת First Pass .. הרופא אמר שזה מפריע בזמן הריון . אני מאוד עצובה לא מבינה היטב מה המצב שלי לא רוצה לעשות ניתוח באמת מפחדת הרבה מניתוחים בבקשה תעזרו לי מה אני יכולה לעשות האם יש טיפול ללא צורך לניתוח ?? האם יש סיכוי שהחור הזה יגדל עוד במשך השנים ?? האם זה באמת מפריע במשך החיים ?? על מה משפיע חור זה ?? בבקשה רוצה להבין הכל במלים פשוטות אני לא מבינה מה זה סינוס קורונרי מורחב .. אני מאוד מודה לכם יום טוב
    * אבא שלי עשה ניתוח בלב שינוי מסתם ( אם זה קשור אולי )

הוספת תגובה

• חור בלב - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    30/10/2010

שלום רואן
    מה שאת מתארת לא לגמרי ברור.
    svc שמאלי עם סינוס קורונרי מורחב(אליו מתנקז ה SVC) אינו אומר עדיין שיש דלף משמאל לימין. לעומת זאת הגדלה של חדר ימין כן מחשידה לדלף.
    אם המצב היה לגמרי ברור יתכן שלא היית נשלחת למיפוי.
    האם נמצא בברור פגם במחיצה ולאן מתנקז ה SVC השמאלי, לפרוזדור שמאל או לסנוס הקורונרי שלמעשה מתנקז בד"כ ל פרוזדור ימני. לאן מתנקזים ורידי הראה
    אני מציע שתשלחי את תשובת הבדיקה במלואה ואז אפשר לדון יותר בענין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חור בלב - תוצאות הבדיקה במלואה

רואן
    30/10/2010

שלום לך ד"ר אברהם , הינה תוצאות הבדיקה שדרשת :
    אקג: קצב סינוס ללא הפרעות הולכה ורפולריזציה
    ברקע: אסימפטומטי מבחינת הלב
    בבדיקה: אין סימני מצוקה, הולם לב תקין, איוושה סיסטולית 2/6 LSB וכן פיצול רחב של הקול השני .
    ריאות נקיות . דופק הקפי תקין.
    אקו-דופלר: מנח, חיבור תקינים לחללי הלב . החדר הימני מורחב מעט וגם הרחבה בעורק הריאתי והזרימה בו מוצאת ללא הפרעה במבנה המסתם אלא תוצאה של דלף משמאל לימין ברמה הפרוזדורית. תפקוד החדרים תקין אין היפרטרופיה ואין חסימה במוצאם. תפקוד המסתמים תקין . נצפה svc שמאלי והרחבה של הסינוס הקורונרי אליו הוא מתנקז.
    ממ"כ TRPG=22 הלחץ הראתי תקין. נצפה דלף מתון משמאל לימין מבעד ל ASD באזור SINUS VENOSUS . אין נוזל בפריקרד. קשת האאורטה שמאלית תקין. מוצא כלילי תקין.
    לסיכום:SINUS VENOSUS ASD
    SVC שמאלי עם סינוס קורונרי מורחב.
    נבקש לבצע בהקדם בדיקת FIRST PASS במכון לרפואה גרעינית-איזוטופים בביח בלינסון-רבין ... עם תוצאות בדיקה זו נתכנן המשך טופול
    (ד"ר לורבר אברהם-נשר)
    בבקשה ד"ר אתה יכול עכשיו לתאר לי את הכל בקשר למצבי ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חור בלב - תוצאות הבדיקה במלואה - תגובה

ד''ר אברהם מתתיהו
    30/10/2010

כעת זה יותר ברור!
    לפי המתואר, הבעיה היא פגם במחיצה הבין פרוזדורית (ASD=ATRIAL SEPTAL DEFECT ). יתכנו פגמים באזורים שונים במחיצה הבין פרוזדורית. לפי המתואר זהו פגם במקום גבוה (VENOSUS). פגמים במקום זה אינם מתאימים לסגירה בצנתור (הפגמים המרכזיים יותר ניתנים לסגירה בצנתור ע"י התקן דמוי מטרייה כפולה) ואם יש צורך לסגור, יש צורך לעשות זאת בניתוח.
    לא כל פגם צריך לסגור. זה תלוי במידת הדלף משמאל לימין. כאשר הדלף הוא קטן לעתים אנו מסתפקים במעקב. אחד הרמזים באקו לב לגודל הדלף משמאל לימין הוא עד כמה מוגדל החדר הימני.
    לפי התיאור בתשובה החדר הימני מוגדל רק מעט. כאשר המצב הוא גבולי אנו עושים לעתים בדיקת איזוטופים שמאפשרת הערכה של הדלף בצורה נוספת ואם הדלף הוא משמעותי אנו נוטים ללכת לסגירה.
    אפילו בהנחה שיש צורך בניתוח, זהו ניתוח מוצלח עם תמותה מאד נמוכה ואחוז סיבוכים נמוך ולאחריו הילד למעשה בריא.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחנה לבדיקת אקו לב עוברי
    סיגל
    26/10/2010

שלום רב,
    אני נמצאת בשבוע 21 להריון ובסקירת מערכות מוקדמת הודגמה אי סימטריה של חדרי הלב. ביצעתי בדיקת אקו לב עוברי והחוות דעת שקיבלתי הינה שחדר שמאל קטן מחדר ימין בנוסף קוטר מסתם אואורטלי קטן ואב העורקים המעבר צר.
    הרופא אמר שהתינוק יצטרך לעבור סדרת ניתוחים.
    רציתי לדעת מה סיכויי ההצלחה לניתוחים מסוג זה והאם ידוע לך על מקרים דומים.
    מה המגבלות ההתפתחותיות והאם להמשיך את ההריון.
    חשוב לי לציין כי בעקבות ההריון התחלתי לסבול מהתקפי חרדה ואני נוטלת לוריבן וציפרלקס
    והאם יש קשר.
    אודה על תשובתך. סיגל

לקביעת תור
    סגירה
    אבחנה לבדיקת אקו לב עוברי

הוספת תגובה

• אבחנה לבדיקת אקו לב עוברי - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    27/10/2010

קשה ליעץ לך בלי לראות את הבדיקה. באופן כללי מקרים דומים מוכרים. את השיחות האלה צריך לנהל עם הרופא שערך את הבדיקה ו/או לללכת לרופא אחר שעושה בדיקות כאלה עלמנת שידון אתך ותחליטו יחד עם להמשיך או להפסיק ההיריון. על כל פנים צריך לעשות את זה מהר אם רוצים להפסיק את ההיריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחנה לבדיקת לב עוברי

סיגל
    27/10/2010

תודה על תשובתך, האם אוכל לשלוח לך במייל את האבחנה על מנת לקבל חוות דעת שלך בנוסף.
    תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחנה לבדיקת לב עוברי - תגובה

ד''ר יוליוס הגש
    27/10/2010

צריך לבצע בדיקה ולראות ממש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אקו לב עוברי

חלפון סיגל
    28/10/2010

ד"ר יוליוס שלום,

אני אודה לך מאוד באם תיצור קשר עימי בנוגע לאחותי 0544441877.
    אנו מעוניינים לעבור אצלך בדיקת אקו לב עוברי לחוות דעת שניה לפני קבלת
    החלטה להפסקת הריון.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה