פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרוקוואל
    סרוקוואל
    16/02/2015

שלום
    אני לוקח סרוקוואל XR מזה כ4 חודשים התחלתי מ50 ועליתי כרגע אני לוקח 150 כבר חודשיים. בשבוע האחרון הרגשתי סחרחורות כשאני קם מישיבה או שכיבה וגם סתם כך עד כדי נפילה. אציין כי איני סובל מתופעות לוואי של תרופות בדרך כלל.
    התחלתי גם לקחת מזה חודש אלטרול 25 מ"ג לפני השינה.
    שאלתי האם תופעות הלוואי יכולות להופיע כשלושה שבועות לאחר התחלת הלקיחה (אלטרול) או כחודש וחצי לאחר העלייה במינון (סרוקוואל)?
    תודה על מענך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרוקוואל

הוספת תגובה

• סרוקוואל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/02/2015

בהחלט כן.
    חובה מעקב ובדיקת, לחץ דם דופק, אקג וכן
    שלילת אורטוסטאטיזם בקופ'ח.
    חשוב שתיה תקינה = שתן בהיר שקוף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף לקלונקס דחוף!!!
    אריה
    15/02/2015

ב"ה
    שלום רב
    אני נוטל ריטלין la 40 מ'ג לטיפול ב-add שמאוד עוזר.
    בנוסף להתמודדות עם מצבי לחץ והתקפי זעם נטלתי קלונקס 2 מ'ג.
    הבעיה שקלונקס הורס את השפעת הריטלין ואני חייב המלצה להחליף טבעי אולי שגם לא יתנגש עם השפעת הריטלין וגם יהיה אפקטיבי מיידית כמו הקלונקס.
    בנוסף אני נוטל בבוקר רמוטיב 250 מ'ג שני כדורים בפעם אחת.
    אודה לתשובה בדחיפות בבקשה.

לקביעת תור
    סגירה
    תחליף לקלונקס דחוף!!!

הוספת תגובה

• תחליף לקלונקס דחוף!!! - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/02/2015

ריטלין ממריץ - יכול להחמיר חרדה
    קלונקס = מוריד ריכוז וקשב ..

יש להתיעץ עם רופא מטפל , לישקול שילוב קלונידין.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקש יעוץ
    אנונימי
    15/02/2015

שלום רציתי לשאול שאלה,
    אני סובל ממחלה סכיזואפקטיב ונוטל תרופות כבר הרבה זמן SOLIAN 400MB תחת מעקב...
    אך אני מפחד להגיד לפסיכיאטר שלי באמת מה אני חווה. לכן אני מתייעץ פה.

יש לי בעייה ואני מודה. יש לי בעיה של עצבים. אני גם מרוקאי לא יודע אם יש לזה קשר חח.
    אבל אני כשאני מתעצבן אני עושה דברים שאני אחרי זה מתחרט עלייהם ואני מתקשה מאוד לשלוט בעצמי כשאני עצבני. ואחרי זה אני מתחרט על כל מעשי שעשיתי כשהייתי עצבני.

זה כאילו שנכנס בי שד רוחני יצור מאוד רע שעושה דברים אפילו נגד עצמי.

אין לי מחשבות של לעשות לעצמי דברים רעים הכי גרוע שיכול לקרות זה שאני יאשפז את עצמי וקרה כבר פעמיים שאישפזתי את עצמי במחלקה סגורה מרצון חופשי של עצמי.

יש לי מאוד ביקורתיות על ההתנהגות שלי. ואני שונא להיות אלים. שונא לקלל ושונא להיות עצבני.

אני לא שולט בעצמי כשאני מתעצבן איך אני מתגבר על זה? אני מפחד שאם אספר את זה לפסיכיאטר הפרטי שלי הוא ירצה לאשפז אותי.

לקביעת תור
    סגירה
    מבקש יעוץ

הוספת תגובה

• מבקש יעוץ - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/02/2015

הפתרון הטוב ביותר זה לשתף את הספיכיאטר ולבקש עזרה, זה בדיוק הצעד שימנע אשפוז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי זיפרקסה
    דושי
    15/02/2015

שלום,
    אני רוצה לשאול לגבי אחי. הוא סובל מ OCD ברמה פסיכוטית. ברקע יש לו גם PDD. בגלל ה OCD הוא אינו מוכן לכבס את בגדיו ומסתובב כבר מעל לחצי שנה עם בגדים מלוכלכים שלא עברו כביסה. כמו כן, הוא לא מאפשר לנקות את חדרו.
    לאחר תקופה ארוכה בה לא נטל תרופות כלל הוא התחיל לפני חודש להיות מטופל בזיפרקסה 5 מ"ג. בינתיים לא נראה שיפור במצבו.
    שאלתי היא: האם להמתין עוד כחודש עד שאולי התרופה תשפיע ויהיה שיפור במצבו שיאפשר לו לתת את בגדיו לכביסה, או לא לחכות ולאיים עליו כבר עכשיו שהוא יוצא מן הבית אם לא יכבס את בגדיו, בגלל הריח שנודף ממנו.
    האם חודש זה זמן מספיק לראות שיפור?

אודה מאד על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי זיפרקסה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי זיפרקסה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/02/2015

המלצה : להתיעץ עם רופא מטפל שמכיר.
    ייתכן ויש מקום לעלות מינון ולשלב טיפול בשיחות - CBT .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם הוא יצא החוצה

א.ס
    16/02/2015

הבגדים יהיו עוד יותר מלוכלכים והנזק יהיה גדול יותר. זיפרקסה זה כדור עם הרבה תופעות לוואי. אם הוא רוצה טיפול בכדורים פסיכיאטרים צריך להתייעץ עם הפסיכיאטר לגבי שינוי של הכדור, מכיוון שככל שהמינון עולה תופעות הלוואי רבות ומשפיעות יותר. בכל מקרה לא בכוח ולא באיומים זה רק יעשה את המצב גרוע יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריספרדל מגבירה חרדות?
    לימור
    15/02/2015

שלום ד"ר,
    התחלתי לקחת 0.5 מיליגרם ריספרדל בנוסף לתרופות אחרות עקב חרדות קשות.
    לאחר מספר ימים התחלתי להרגיש שהחרדות שוב קשות למרות שלפני כן יחסית התייצבתי.
    כמו כן, היה לי התקף נוראי של סחרחורות שלקח שעה שלמה עד שעבר.
    האם זה הגיוני שמהריספרדל?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ריספרדל מגבירה חרדות?

הוספת תגובה

• ריספרדל מגבירה חרדות? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/02/2015

חובה לברר לחץ דם, דופק, אקג..
    תופעת לוואי שכיחה , ירידה בלחץ הדם, סחרחורת, החמרה בשינוי משכיבה לעמידה.. חובה לשתות מים באופן יעיל..
    מומלץ יעוץ עם רופא משפחה סביב המרכיב הגופני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

לימור
    16/02/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה במציאת תחליף לרסיטל
    דנה
    13/02/2015

שלום רב,

התחלת לפני יומיים ליטול כדור רסיטל במינון 20 גר. ליום לפי מרשם רופא.
    מסתבר שהכדור מכיל לקטוז ויש לי אי סבילות ללקטוז.
    למרות שהתחלתי לקחת רבע כדור עד להסתגלות,
    הגבתי בכאבי בטן עזים ושלשול.

האם קיים כדור חליפי כל שהוא ללא לקטוז?
    ואם אין מה עושים?

מאד מבקשת סיוע בנושא,

תודה דנה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה במציאת תחליף לרסיטל

הוספת תגובה

• עזרה במציאת תחליף לרסיטל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/02/2015

יש צורך לפנות לפרמקולוג ( רוקח) קליני בנדון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה
    אנה
    13/02/2015

שלום! הייתי מעוניינת לדעת האם יש סיכון בלקיחת בונדרמין. אני בתקופת מבחנים ולא מצליחה להירדם. הייתי נוטלת בונדרמין חצי כדור וזה הפסיק להשפיעה, האם בלקיחת כדור יש סיכוי גדול להתמכרות שיכול לפגוע ביכולת השינה לטווח הארוך? תופעות לוואי? מה מומלץ לעשות במצבי?
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה

הוספת תגובה

• יש שיקולים לכאן ולכאן

שמוליק
    13/02/2015

שלום אנה.

אני מבין את החששות שלך מהתמכרות, אבל מצד שני גם לחוסר שינה יש השלכות בריאותיות.

צריך לשקול את התועלת מול הנזק. יכול להיות שהנזק מחוסר שינה גדול יותר מהנזק של התמכרות, ואם זו המציאות - אז עדיף לקחת את התרופה למרות סכנת ההתמכרות.

כדאי לפנות לרופא המטפל על מנת להעריך נכון את המשקל של כל אחד מהגורמים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במצבך כדי..

שים
    13/02/2015

לחשוב בצורה הבאה:

מבחינה אובייקטיבית תקופת מבחנים אינה תקופה מלחיצה.היא פשוט תקופה ובה ישנם מבחנים.

הלחץ הזה שאת מתארת שלא נותן לך לישון קיים אך ורק כי יצרת אותו.כי את רואה משהו מאיים בתקופת המבחנים.אך הוא לא.אין סכנה.
    וגם אם ה"סכנה" היא שלא תעברי את המבחנים בהצלחה..הלחץ רק יגרום לחוסר ריכוז ובעיה בזכרון.

ככה שהלחץ לא נחוץ כאן בכלל.
    תשחררי אותו ותחליפי אותו ברגש יותר רגוע שפועל לטובתך.

לא כדי להיכנס לעולם כדוריי ההרגעה.
    עדיף שתהיה גישה כללית שלחץ פשוט מיותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאנה שלום

מנוסה
    13/02/2015

בתקופת לחץ ניתן לקחת כדור שינה כמו בונדורמין. הוא טיפול סימפטומטי טוב למצב שלך אין שום סיבה לחשוש מנזק לטווח ארוך או התמכרויות עקב שימוש של.מספר שבועות.

בעיית שינה הנה סימפטום בלבד ולא אבחנה , ולכן לאחר תקופת המבחנים יש לפנות לבדיקה של המקור/הסיבה לבעיית השינה ולהתאים טיפול בהתאם לאבחנה הרפואית. טיפול כזה ישפר את השינה ולא יהיה צורך עוד בבונדורמין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות שינה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/02/2015

לטווח ארוך בוודאי שלא מומלץ ויכול לגרום להתמכרות.
    ניתן לישקול, בדיקה עם כדור שינה ללא מרשם "טונייט" , מומלץ לנסות שוב שבוע, לפעמים משפיע גם במהלך הבוקר וכן לא יעיל לכל אדם.
    מאוד יעיל הרפיה עצמית, תבדקי ב YOUTUBE , יש מספיק הקלטות של הרפיה לפני שינה.. גם יכול להיות אופציה.
    אופציה נוספת, זה להתיעץ עם רופא מטפל ולישקול שינוי, טרזודון, אמביאן וכו..
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרנדה דחוף
    א
    12/02/2015

שלום, התחלתי לקחת כ25 מג סרנדה ביום שלישי ושכחתי מתי צריך להתחיל 50, והרופא שלי לא בארץ כרגע,

לקביעת תור
    סגירה
    סרנדה דחוף

הוספת תגובה

• לאחר 7 ימים ניתן להעלות ל-50 מ"ג.

מנוסה
    13/02/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרנדה דחוף - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/02/2015

אם אין תופעות לוואי, בדר'כ לאחר שבוע, שוב רק תחת המלצת רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרמיל
    א
    12/02/2015

שלום,
    קיבלתי מתן של ציפרמיל 10 מ"ג ליום שאני לוקחת כבר חודש בעקבות רעידות, התכווצויות שרירים, טכיקרדיה, סחרחורת, חרדה ומצב רוח ירוד, קיבלתי תרופות אלו כי לא נמצא ממצא חריג בבדיקות אחרות שביצעתי ולכן אובחנתי כסובלת מחרדה, יש לציין כי במהלך החודש האחרון אני לא רואה שיפור בתסמינים ואינני יודעת אם להמשיך ליטול את התרופה, האם לוקח לתרופה כלכך הרבה זמן להשפיע? אני ממש אובדת עצות..

תודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרמיל

הוספת תגובה

• תחליפי תרופה

א
    12/02/2015

בד״כ כשssri לא עובד הרופא מחליף תרופה עד שמגיעים לתרופה המתאימה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרמיל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/02/2015

לא ברור סביב תופעות הלוואי, בדר'כ תופעות לוואי חולפות או לפחות פוחתות לאחר מספר שבועות.
    יש מקום להתיעץ בנדון עם רופא משפחה ופסיכיאטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סורבון -בוספירון....
    אמיר
    12/02/2015

אפשר לדעת מהם תופעות הלוואי של התרופה הנ''ל??? שמעתי שהיא משמינה מאוד אבל לא גורמת להפרעה בתפקוד המיני. האם היא באמת כלכך משמינה?
    שמעתי שהיא פוגעת מאוד בריכוז וזיכרון. האם זה נכון??

לקביעת תור
    סגירה
    סורבון -בוספירון....

הוספת תגובה

• סורבון -בוספירון.... - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/02/2015

כל הנ''ל ממש לא שכיח ולא אופייני לתרופה.
    בהתחלה ייתכן מעט אי שקט, תחושות הקשורות למעיים, כאבי ראש.. חולף במהלך מספר שבועות.
    בדר'כ כאוגמנטציה, חיזוק טיפול בנוגדי דיכאון וחרדה , במצב חרדה עמיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיבלתי סורבון עם איקסל

אורי
    31/03/2016

אני סובל מדיכאון כרוני שנים רבות. ניסיתי את כל סוגי התרופות ללא הצלחה. היום הרופא נתן לי את הסורבון. אני מבקש לדעת תוך כמה זמן היא אמורה להשפיע?האם זה מיידי כמו קלונקס ודומיהם או שזה עניין של ימים או שבועות? תודה רבה . גם מי שמבין בנושא יכול לכתוב לי. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה- לא בטוח שזה קשור
    ירדן
    12/02/2015

שלום לכם, שמי ירדן, בן 22 מהמרכז. הרבה זמן כבר שיש לי בעיות בדימוי גוף... מגיל 12 הסתכלתי במראה וראיתי אף גדול ומכוער... הלכתי לפני חודש למנתח פלסטי והוא אמר לי שהאף שלי לא גדול, והוא הרמוני לפנים שלי... חטפתי שוק של חיי, והתחלתי תהליך שונה של קבלה עצמית... התחלתי לחשוב שהאף שלי דווקא ניראה בסדר, הוא לא נורא. באופן כללי יש רגעים שאני מסתכל ואומר לעצמי, אתה ניראה בסדר, והאף שלך בסדר... ויש רגעים שאני מסתכל, ואני מתחיל להיטרף מהמחשבות שחוזרות ואוכלות לי את הראש... שהאף ארוך, ויש לו גבנון פה... ואני נזכר בתמונות שהסתכלתי בהם ולא יכולתי לסבול את המראה שלי בגלל האף, אז מה המחשבות האלה היו? מה אני אמור לחשוב עליהן אם האף לא גדול לפי דעתם של 2 מנתחים פלסטים...
    עכשיו יש את העניין השני שהוא לא פחות חשוב- שאנשים אמרו לי בצבא תמיד, שאני נראה שבור, והרבה אנשים אמרו לי את זה... שאני ניראה מרוסק. ואפשר לומר שהערות האלה חדרו אלי עמוק. אני חרד לא מעט כשאני מסתובב במקומות הומי אדם, אני תמיד חושב שאנשים מסתכלים עלי כי אני ניראה שבור ואני ניראה מדוכא. ואני לא רוצה שזה הדימוי שייצא לי. אני כל כך מוטרד מאיך אנשים מסתכלים עלי. ואם הם חושבים שאני ניראה מתוסכל, ויכול להיות שרק מהמחשבות האלה שלא מרפות אני מתייאש וניראה עייף.
    עכשיו מבחינתי, כשאני מסתכל במראה, אני לא יודע אם המראה שלי הוא "רגיל" או שהוא עייף. מבחינה אסטטית העפעפיים שלי צונחות ויש לי קמטים במצח, כמו להרבה אנשים בני גילי, אז אני מרגיש צורך להרים את הגבות כדי שהעיניים יראו יותר פקוחות. אני מטריד את עצמי במחשבות של איך אנשים רגילים ניראים במצב שהפנים שלהם במנוחה מוחלטת, אם אני אעשה את זה הגבות שלי יראו נפולות והפנים יראו שבורות.
    שאלתי את אבא שלי ואת אח שלי אם אני ניראה שבור, ואבא שלי נתן תשובה שהוא לא רואה אדם שבור, וגם אח שלי אמר לי שאני ניראה נורמלי. אבל בחוץ אנשים מפרשים אותי מפעם לפעם כאדם שבור. ולא כולם אומרים לי את זה, אומרים לי את זה אחדים פעם ב... וזה ממש מטריד אותי.
    באופן כללי, אין לי "שמחת חיים", אני הומוסקסואל שבתקופת ההתבגרות שלי, היה לי מאוד קשה עם עצמי בגלל הדימוי גוף, הייתי מאוד סגור, ומדוכא, לקחתי כדורים ולא היו לי הרבה חברים. בתקופת הצבא הייתי מוטרד הרבה מאוד מאם יגלו שאני הומוסקסואל, אבל היו לי לא מעט רגעים של אושר בצבא... לא היה לי זוגיות מאבל באופן כללי, כשאני מסתכל על אנשים אחרים, אני מאוד עצור... אני לא מסוגל להרפות ממחשבות שונות. אני לא מצטלם כי אני חושב שאני לא ניראה טוב. אין לי פייסבוק (כמה שזה נשמע שטחי, אבל זה רק מראה כמה אני לא רגיל). מספר החברים שלי מצומצם מאוד... אני לא "מתפתח", האופקים שלי רחבים מאוד, והמטרות שאני רוצה להשיג גדולות, אבל האמצעים מעטים ביותר. האם יכול להיות שאלה הסיבות למראה העייף שלי?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה- לא בטוח שזה קשור

הוספת תגובה

• לירדן שלום

נירית
    12/02/2015

דבר ראשון,

אני לא פסיכיאטרית אלא כותבת מתוך ידע והתרשמות ממה שכתבת:

יש כמה דברים: יש לך בעיה עם דימוי הגוף, חרדה חברתית, אובססיה (לדימוי הגוף), מחשבות טורדניות (בקשר לגוף ואיך אתה נראה) וחוסר בטחון.

שמעתי שיש כדורים שפסיכיאטר נותן וזה מסדר את עניין הכפייתי עם דימוי הגוף וכן מקל על חרדה חברתית . חרדה חברתית משתמעת מדבריך: אתה כל הזמן בודק איך אתה נראה,? אפילו פלסטיקאי אמר שהאף שלך בסדר גמור אבל אתה לא מצליח להשתכנע. יש לך מחשבה טורדנית שהאף ארוך, ואתה נראה שפוף וכו'.

כדורים מתאימים עשויים לעזור לך לצאת מהמחשבות הטורדניות ומהחרדה החברתית.

אולי טיפול תרופתי ושיחות יעזרו לך לצאת ממעגל הקסמים בו אתה נמצא ויאפשרו לך

לפתח את עצמך, ללמוד ולהכיר חברים ובן זוג.

אתה בחור צעיר וכל החיים לפניך חבל שתדרוך במקום בגלל בעיות לא מטופלות.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני תרופות

אני
    12/02/2015

אני בעד תרופות אבל קודם כדאי לשנות את הבסיס...
    הרי לא תרצה כל חייך להיות תלוי באיזה כדור שיחליט מה יהיה מצב הרוח שלך והאם אתה נראה בסדר או לא. עדיף לשנות את הדימוי העצמי שההסתכלות שלך תהיה אחרת כי כל בן אדם הוא מיוחד ומושלם בדרכו.
    אם תטופל בCBT לדעתי זה עדיף לפני תרופות (אני אישת כן לוקח תרופות אבל קודם התחלתי טיפול פסיכולוגי כשזה לא הועיל פניתי לאופציה התרופתית...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה- לא בטוח שזה קשור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/02/2015

מומלץ בדיקה פסיכיאטרית מסודרת, רושם ששילוב תרופות ושיחות טיפוליות יעזרו מאוד.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אני מתמודדת איתו?
    ג'ינג'
    12/02/2015

בעלי בן 40+
    עם ADHD , כל חייו היה בהיפר ותזזיתי.
    הדבר היחיד שהרגיע אותו הוא גראס, שהוא עישן מדי פעם.
    לפני כחודשיים חזר ממסיבת טראנס, שם כנראה לקח איזשהו משהו, וחזר קצת מחופף, עם מצבי רוח קיצוניים, חוסר שינה, אופוריה.
    נוסף על הכל הוא חווה טראומה לפני כשבועיים, (כתוצאה מאיזה טפשות של אח שלו, עצרו את שניהם והוא בילה 5 ימים במעצר).
    הוא יצא מהמעצר מחורפן עוד יותר
    כתוצאה מזה הוא גם הפסיק לעשן גראס.
    כל מי שפוגש אותו שואל אם הוא לוקח סמים ממריצים
    הוא בהתקף דברת מטורף
    רב עם כולם, לא נותן לאף אחד לדבר, וכל מי שמעיר שיש לו בעיה, הוא תוקף אותו, גם אנשים שהוא מאוד מעריך.
    מצבי רוח שנעים בין אופוריה לבין אלימות מילולית, רב עם כולם, ובמיוחד איתי
    מאז ומעולם היו בינינו יחסים מעולים, תמיד כולם קנאו בזוגיות שלנו, ופתאום אני מרגישה כמו אישה שמתעללים בה (מילולית).
    יש לנו תור היום לאחד הפסיכיאטרים היקרים והידועים, למרות שאין לי אפשרות כלכלית לשלם את זה, אני התעקשתי ללכת על הכי טוב.
    הוא מבין שיש לו בעיה, אך טוען שזה בגלל ההיפר והקשב והריכוז, וכי שנים ביקשתי ממנו להפסיק לעשן גראס, וזו התוצאה, עכשיו הוא הפסיק לעשן וזה מה שזה גורם לו
    הוא מטיח בי כל הזמן האשמות, מאשים אותי בכל צרות העולם, אומר שהבטחתי הבטחות שלא קיימתי, שאני לא מנקה ולא עושה את מטלות הבית.
    מאיים שיעזוב את הבית, מאיים בגירושים.
    הוא מערים קשיים ללכת לפסיכיאטר, ואמר מראש שלא יסכים לקחת תרופות, והוא הולך רק כדי שהפסיכיאטר יגיד לי שאני לא בסדר.
    קראתי ברשת וראיתי שזה הסימנים של מניה
    אך ראיתי שהמניות מאופיינות בשינויי מצבי רוח בין אופוריה לדכאון, הוא לא חווה דכאון (אולי עדין לא?), אלא מצבי רוח של אופוריה מטורפת לבין עצבנות בלתי נשלטת.
    אשמח לכל עזרה, אני די לבד במערכה, כי הוא פשוט מרחיק את כולם
    איך לנהוג איתו?
    איך לגרום לו להקשיב לפסיכיאטר היום? ולקחת תרופות אם זה מה שהאיש יציע?
    בבקשה עזרתכם המהירה כי אני קורסת
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    איך אני מתמודדת איתו?

הוספת תגובה

• מנסיון אישי - לא פשוט...

שמוליק
    12/02/2015

שלום רב.

מדובר בהתמודדות מאוד קשה ובעייתית וכל הכבוד שאת מסנה להתמודד.

צריך להציע לך על האיכפתיות על המצב של בעלך.

מניסיון אישי שלי שהייתי במצב דומה לזה בעלך נמצא בו, אני יכול להגיד שאנשים שנמצאים במצב כזה, אינם מעוניינים ללכת לטיפול כי הם נמצאים באשלייה שהם בסדר וכ-ו-ל-ם משוגעים.

אינני חושב שמשהו היה יכול למנוע את ההתדרדרות למצב שבו כבר לאהייתה ברירה והיה צריך לאשפז בכפייה.

לדעתי, צריך להתנחם שאישפוז זה לא סוף העולם ואפשר לצאת מזה.

לדעתי, עיקר הבעייה היא בכך שחוששים מסטיגמה שמודבקת על מי שהולך לטיפול, ולכן זה יהיה קשה לנסות בכח.

אם בעלך מוכן ללכל לטיפול בשיחות בלי תרופות - אז עדיף. אפשר ללכת לפסיכיאטר שבפועל מטפל גם בשיחות ולומר לו במפורש שלא מעוניינים בטיפול תרופתי.

אם הוא לא מוכן, אז מה שלדעתי אפשר לנסות, זה לומר שישנם קשיים שצריך להתמודד איתם וצריך מישהו שיעזור לו להתמודד עם הקשיים, והכי חשוב זה שהמישהו הזה יהיה אחד שהוא נותן בו אמון. זה הבסיס לכל טיפול. גם אם יש מישהו שהוא נותן בו אמון והוא בכלל לא איש מקצוע, הוא יוכל לעזור יותר מאשר איש המקצוע הטוב ביותר שלא נותנים בו אמון.

שיהיה בהצלחה.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמוליק תודה

ריץ'
    13/02/2015

היינו אתמול אצל הפסיכיאטר.
    אחד הטובים והיקרים בארץ
    תכלס, הוא לא חידש לי כלום.
    הוא אמר שזה יכול לעבור לבד תוך שבועיים שלושה, ושאולי זה כתוצאה מהפסקת עישון הגראס והטראומה שהוא חווה, וייתכן שזה מניה דיפרסיה, וזה יהפוך לדיפרסיה.
    יש לו גם ADHD מטורף, אבל את זה ידענו מקודם גם.
    בינתיים הוא רשם תרופות שבעלי כמובן מסרב לקחת ולשמוע על זה.
    אני זורמת איתו, כי אין לי ברירה, אי אפשר להכריח מישהו לקחת תרופות
    אבל חשבתי להפנות אותו לדיקור סיני.
    יש לנו חבר טוב, שהוא מדקר בחסד, בעלי כבר התחיל אצלו טיפול, כאשר חזר מהמסיבה והיה הפוך, וזה קצת עזר, אך הוא הפסיק ללכת אליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אלי
    14/02/2015

מאוד כדאי למצוא דרך שבה הוא יקח את התרופות שהרופא רשם לו
    ייתכן שהוא בפסיכוזה רק מסמים וזה יעבור כתוצאה מהתרופות
    אם הוא לא יקח תרופות זה יכול לא לעבור.
    צריך להעזר בכל גורם אפשרי הורים משפחה חברים..
    במקומך הייתי לוקח אותו לאישפוז בבית חולים גם אם זה אומר שזה כפוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישפוז זה לא פתרון

א.ס
    14/02/2015

במערכת הציבורית אין טיפול טוב. זה לא בית חולים זה בית התעללות. לא צריך לעזור בכח לבן אדם שלא רוצה טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי אס

אלי
    14/02/2015

הייתי מאושפז לקחו אותי לשם בדרכי נועם ובעורמה.
    לא הבנתי שאני צריך אישפוז בכלל ולא הסכמתי להישאר שם
    האישפוז הציל את חיי מחיים של פסיכוזה קשה
    הייתי שם חצי שנה חתמתי הסכמה אחים שלי שיכנעו אותי להישאר ולחתום
    זה נכון שזה לא מקום אידאלי וחולים מציקים אחד לשני ובאופן כללי מקום מדכא מאוד ולא סימפטי עם מראות קשים ואלימות אפילו.
    יחד עם כל זה המקום הזה מציל לאנשים את החיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי לחלק מהאנשים מתאים אישפוז כפוי

א.ס
    14/02/2015

אבל האם אלו שלא רוצים אשפוז כפוי צריכים לסבול אותו כי לחלק מהאנשים זה עוזר? גם אשפוז מרצון זו תרמית. פעם אחת אמר לי פסיכיאטר שאו שאני אחתום על מסמך אשפוז מרצון או שהוא יכניס אותי למחלקה סגורה משם יהיה קשה לי לצאת. ופעם אחרת החתימו אותי בחדר על אשפוז, לא נתנו לי לצאת משם עד שלא חתמתי על אשפוז מרצון ואז אחרי שחתמתי הכניסו אותי למחלקה סגורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיקר הבעייה היא במה שקורה אחר כך

שמוליק
    14/02/2015

שלום.

לדעתי, אישפוז כפוי (גם אני עברתי את זה) היא חוויה מאוד לא נעימה, אבל במצב של מסוכנות - אין ברירה אחרת.

בעיניי, עיקר הבעייה היא במה שקורה אחרי שאדם חוזר לעצמו.

כל מטופל אמור להחליט בעצמו האם הוא מעדיף רק תרופות, רק טיפול פסיכולוגי או שילוב של השניים.

חייבים להסביר למטופל על תופעות הסיכונים בהפסקת הטיפול התרופתי, אך באותה מידה צריך גם להצביע על תופעות לוואי אפשריוית, ולא לנסות לטייח אותן ולומר בוודאות שמדובר בתסמינים שליליים של המחלה.

ברגע שלא אומרים את כל האמת על תופעות הלוואי של התרופות - מטופלים מאבדים את האמון במערכת, וזו סכנה גדולה.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלותכם מסכנים וחבל לראות את זה..

שים
    14/02/2015

אין מה לעשות בואו נודה באמת.

בית חולים ולא משנה במה הוא מתמחה אמור לעזור ולעולם לא לגרום נזק.

המציאות אולם מראה לגמריי אחרת כשבמחקרים סטטיסטיים נראה שרשלנות רפואית היא אחד הגורמים המובילים במוות בני אדם.

כן כן..אולם כאן הרשלנות הינה טעות.

בבתי חולים רגילים זה נדיר לשמוע על מקרה התעללות,אונס,יחס מגעיל,כפייה וכו'.
    בבית חולים רגיל הכל עוד יחסית נורמלי.

אבל בית חולים פסיכיאטרי אשר באיזשהו אופן אמור להיות מקום יותר רגוע,אכפתי,אוהב עושה לגמריי ההפך ורק מחמיר את מצבו של האדם ברוב המקרים.

בבית חולים פסיכיאטרי אין אנרגיות טובות,אין אווירה טובה,אין יחס אוהב,אין כלום חוץ ממשמעת ותרופות ויחס לאדם כאובייקט וזהו.

אני באמת משתתף בצערכם שהייתם צריכים לעבור אשפוז בבית חולים שכזה.
    אני לא יודע איך זה שם באמת כי לא הייתי מאושפז אבל בואו נגיד שיצא לי לראות מה הולך שם קצת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני מצבים של מסוכנות

א.ס
    15/02/2015

אם מישהו מסוכן לאחרים מקומו בכלא, ואם הוא רוצה טיפול שיקח שם ולא בבית חולים. אם מישהו מסוכן לעצמו, לא אמורים לקשור אותו ולהזריק לו חומרים בניגוד לרצונו, זה לא טיפול זו אלימות. ואין טעם להשתמש במערכת הציבורית גם במצב של מסוכנות כי היא לא נותנת פתרון מתאים. הרבה פעמים היד קלה על ההדק, מספיק נסיון התאבדות אחד שיגרור אחריו אשפוזים אפילו אם אין מסוכנות מיידית. מספיק שבן משפחה יגיד עליך כל מיני דברים ויציין שהיה לך נסיון התאבדות, זה מבחינתם מצדיק כליאה ואלימות, ולחץ משפחתי לעקוב אחרי המטופל ולהפוך את חייו לסיוט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תבני את עצמך

שמוליק
    16/02/2015

שלום א.ס.

את באמת עברת משהו לא פשוט, ואני איתך ומחזק את ידייך.

זה טוב להוציא את התיסכול כאן בפורום, ואני זוכר שפעם מישהו ניסה לפגוע בך שלא בצדק, והערתי לו על כך.

עם זאת, צריך גם לעסוק בבנייה האישית בנוסף לחפירה בעבר. זה טוב שהחלטת להתנתק מהמשפחה שלך שחונקת אותך ורוצה להדביק עלייך סטיגמה.

תודה לא-ל, כבר הרבה זמן שלא היה לך אישפוז. המצב ימשיך להשתפר עד שתתפטרי מהתרופות שמעיקות עלייך.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיון אישי שלי אני איתך

א
    14/02/2015

רק טיפול פסיכיאטרי יעזור לו, בכל אופן אני מחזקת את ידייך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אני מתמודדת איתו? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/02/2015

חובה בדיקה פסיכיאטרית וטיפול בהקדם, אכן התיאור מתאים למצב מאניפורמי, היכול להיות מסוכן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברים תודה לכולם

ג'ינג'
    16/02/2015

נראה שיש רגיעה במצב
    הוא הבין שהוא היה במצב לא נורמאלי
    וביומיים האחרונים אנחנו זוכים קבל חזרה את הבעל/אבא והבן שאנחנו כל כך אוהבים
    אמנם ההיפראקטיביות עדיין שם, אבל זה היה שם תמיד בתדרים מאוד גבוהים (אפילו לראות אותו זז זה מעייף).
    טיפלנו בו בהמון חום ואהבה, קבלה, קצת טבע ורוגע
    ובעיקר להיות שם בשבילו.
    ייתכן וזה היה באמת איזה משבר בעקבות טראומה שעבר, שהגבירה לו את ההיפריות
    כי, כפי שרשמתי, מה שראינו מול עינינו זה לא בן אדם שונה מבדרך כלל, אלא קיצוני מאוד
    כאילו מישהו הגביר שם את השלטר במוח.
    תחזיקו לי אצבעות שזה אכן המצב, עדיין לא שחררתי לגמרי את האוויר בראות, ומחכה ליראות מה יילד יום,
    בינתיים חמסה חמסה, יש כבר יומיים רגועים , הוא מצליח לשמוע גם את האחרים וגם לקבל ביקורת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבילפיי
    דינה
    12/02/2015

לכל הגולשים
    האם מישהו משתמש בתרופות הנ"ל ויכול לשתף אותי בתופעות של התרופה.
    בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    אבילפיי

הוספת תגובה

• תלוי במינון

א.ס
    12/02/2015

עד מינון של 10 מ"ג כמעט ואין תופעות לוואי. מעל יש תפיסות ועייפות. כדור יקר, לא תמיד מאשרים בקופת חולים. יש את הג'נרי שהוא אריפליי שזה יותר זול. ניתן לצרף כדור נגד תופעות לוואי שזה עוזר במידה ויש מעט תופעות לוואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אתה משתמש בכדור זה וכמה זמן?

דינה
    12/02/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתמשתי יותר באריפליי הג'נרי

א.ס
    12/02/2015

בהתחלה פסיכיאטר פרטי רשם לי אביליפיי 20 מ"ג, בטענה שיש לי התקף פסיכוטי. משך שבועיים היו תופעות לוואי של תפיסות ועייפות, והפסיכיאטר טען שהכדור לא משפיע, והחליף לסוליאן וכדור נגד תופעות לוואי פארטן. אחרי שנה עם סוליאן, פסיכיאטר אחר מקופת חולים החליף לי לכדור הג'נרי אריפליי 15 מ"ג, פחות תופעות לוואי מה 20 מ"ג ועדיין קצת תפיסות ועייפות, רשם לי בנוסף כדור נגד תופעות לוואי פארטן. לאחר שנה שוב נטען שיש התקף והחליפו חזרה לסוליאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איסוף לא מוסבר המשתלט על המחשבות
    ליטל
    12/02/2015

שלום וברכה,

בשנתיים האחרונות יש לי דחף לאסוף דברים מהרחוב.
    בגדים שאנשים זרקו, וגם ניירות.
    אינני מבינה מאיין הגיע הדחף הזה.
    היו פעמים שהרגשתי חום וכאב ראש מעצם חוסר יכולתי לאסוף זאת בגלל שאנשים הולכים וחוזרים ועלולים לראות אותי. הייתי נשארת שם עד אותו זמן שאוכל ומבזבזת המון זמן
    על מנת לעשות זאת כשלא רואים אותי.

הדבר גורם לי סבל רב.
    וגם בחנויות יש לי "התמגנטות" לדברים מסויימים שגורם לי לעשות חישוב איך להשיגם בכסף.

עליי לציין שבמהלך חיי, כילדה ,כתלמידת תיכון וכתלמידת אוניברסיטה ----- לא --- נתקלתי---מעולם---- בדחף --- מסוג --- זה ! מעולם לא חשבתי להרים משהו מהרחוב .
    מעולם לא חשבתי לאסוף דברים שאחרים זרקו

ומדוע המחשבות האלו ביום בהיר משתלטות עליי??

מעולם לא הרגשתי אובססיה כזו

היה לי קשה להפרד מבגדים אישיים שלי

אבל לא חפשתי מעולם

אוצרות מחוץ לבית

אנא סיוע והכוונה, מניין יכולה לנבוע בעיה שכזו ??ואיך אפשר לצאת ממנה למעגל החייים שהייתי רגילה אליו קודם ???

בברכה
    ליטל

הוספת תגובה

• כדאי לפנות למטפל פסיכואליסט

שמוליק
    12/02/2015

שלום ליטל.

אם חשוב לך לדעת מאין זה בא, על מנת לטפל בבעייה - אז צריך מטפל בשיטה הפסיכודינמית.

בשיטה זו מנסים לחקור את הלא מודע. מדובר בטיפול ארוך, ובהתחלה לפחות, המטפל ינסה לבקש ממך להעלות רעיונות על מנת לחקור את העיין, וייתכן שלא תהיינה תוצאות כבר בטיפול הראשון (פרט אולי מעבר ליחס אמפתי שהוא חשוב בלי שום קשר לשיטת הטיפול).

ישנן אסטרטגיות טיפול אחרות שהמטרה שלהן היא להחליש את הדחפים מבלי לנסות להבין מאין הם באים, כגון טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (C.B.T.), אך אם חשוב לך להבין מאין בא הדחף, אז השיטה הפסיכודינמית אמורה להיות מתאימה יותר.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איסוף לא מוסבר המשתלט על המחשבות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/02/2015

היי
    ראשית מומלץ בדיקה פסיכיאטרית מסודרת וכן לישקול CT מוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין מחלוקת

שמוליק
    12/02/2015

שלום.

מה שד"ר דוידאור כתב זה נכון לגבי תקיפה של הבעייה מההיבטים ביולוגיים.

מה שאיני כתבתי זו תקיפה של הבעייה מההיבטים הפסיכולוגיים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מתרופה
    אייל
    12/02/2015

שלום לדוקטור,
    בני בן 15 נוטל מזה שנתיים כדור פריזמה (20 מ"ג, פעם ביום)
    המרשם ניתן על ידי רופא בעקבות אירוע של התקף דכאוני שנמשך שבועות ספורים.
    מצבו התייצב אחרי מספר חודשים ולמעשה מזה שנה וחצי, התנהגותו רגילה לחלוטין.
    לנער התנגדות מלפגוש את הפסיכיאטר (רתיעה של מתבגרים)
    לפני כ-3 חודשים לקחנו החלטה להוריד את המינון היומי לחצי כדור.
    אנחנו מעוניינים להפסיק לגמרי את הטיפול.
    כיצד אתה מציע להמשיך את תהליך "הגמילה", ולמה לשים לב לאחר שיפסיק לקחת את הטיפול?
    תודה רבה,
    אבא של ברק

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מתרופה

הוספת תגובה

• עדיף לשאול בפורום של ילדים ונוער

שמוליק
    12/02/2015

שלום אייל.

הפורום הזה הוא פורום של בוגרים. ישנו פורום נוסף של BeOk המיועד לילדים ונוער ועדיף לשאול שם.

בעיקרון, צריך להתייעץ עם הרופא המטפל. אם ישנה רתיעה מהרופא הנוכחי, אז אפשר לשקול להחליף רופא.

הפסקה שאיננה מבוקרת עלולה להחזיר את הסימפטומים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מתרופה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/02/2015

טעות להפסיק ללא פיקוח ויעוץ רפואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה