מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- Citalopramגיא06/01/2015
ד"ר שלום רב.
לפני כחודש בערך הפסקתי לקחת את התרופה Citalopram (מינון 40 מ"ג) שנרשמה לי עקב התקפי חרדה.
לא חידשתי מרשם מפני שאני צריך לפגוש את הפסיכיאטר שלי שוב (קופ"ח כבר לא מסכימה לחדש אוטו') ובינתיים לא מצאתי זמן לכך.
מאז שהפסקתי לקחת את התרופה הנ"ל מופיעים לי עקצוצים בכל חלקי הגוף בעיקר בערב ותוך כדי מקלחת חמה (על האזורים שבהם המים פוגעים) האם זה אחת מתופעות הלוואי של הפסקת התרופה או משהו אחר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Citalopram - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/01/2015בהחלט ייתכן תופעות גמילה ואו חזרה של הבעיה הראשונית.
מומלץ להתייעץ עם רופא מטפל אשר מכיר, אשר יוכל לנטר את המצב הנפשי וכן לשלול חזרה של התסמונת ( הפרעה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאים שלוםעזרה06/01/2015
בשרותי הצבאי אובחנתי כחולה בBDD על גבול הOCD התחלתי טיפול באסטו 10 מ"ג במשך חצי שנה (ולאחר מכן הפסקתי את הטיפול מרצוני), עברה שנה מאז ועכשיו השתחררתי וחזרתי לרפואה האזרחית, החלטתי שאני רוצה לחזור להשתמש בתרופה כי בסך הכל היא די עזרה לי. הלכתי לרופא האזרחי שלי והסברתי לו את המצב והראתי לו את האיבחונים וביקשתי ממנו מרשם, הוא הבין ורשם לי ציפרלקס 15 מ"ג כשהלכתי לבית המרקחת לקחתי את התרופה (ציפרלקס, אבל הבנתי שזה אותו דבר כמו אסטו) העניין הוא כזה, אני נטלתי בעבר 10 מ"ג ועכשיו התרופה היא 15... האם זה באמת משנה? ואם כן, זה בסדר שאני אטול אותה במשך חודש ופעם הבאה שאני אבקש מרשם פשוט אחזור ל10 מ"ג? מחכה לתשובה.. אני בנתיים עדיין לא התחלתי ליטול את הכדורים וכמובן שאי אפשר להחזיר לבית המרקחת את הכדורים ולהחליף לאחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופאים שלום - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/01/2015החומר הפעיל זהה.
אם היה הפסקה, חובה להתחיל במינון מינמלי..( 5 מ'ג)
אם היה רצף בטיפול והמצב הנפשי , מרכיב אובסיסיבי לא מאוזן ואו החמיר, יש הגיון לעלות ל 15 מ''ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
שים06/01/2015גם אני סובל מהבעיה הזו.
מהיכן אתה?(בי די די)
באיזה גיל זה התפתח אצלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכיאטר וניורולוגרונן06/01/2015
אני מבקש לדעת בעצם מה ההבדל בין פסיכיאטר לניורולוג? היות ושני הרופאים מטפלים במערכת העצבים ובמוח בעצם אז מה ההבדל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכיאטר וניורולוג - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/01/2015מחלות הקשורות למערכת העצבים המרכזית ופרפירית - סיבות אורגניות, גופניות..
פסיכיאטר מטפל במרכיב הנפש, הפרעות נפשיות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדל
א.ס06/01/2015ניורולוג מאבחן לפי בדיקה גופנית, מוצא את הבעיה ומטפל (לא בכפייה!) בבעיה שהוא מצא.
פסיכיאטר לא יכול לאבחן את המחלה על ידי בדיקה גופנית, עדיין אין הוכחות גופניות למחלות נפש, אבל הוא מטפל (בחלק מהמקרים בכפייה!) בכדורים שמשפיעים על המח ועל מערכת העצבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/01/2015הפעם התייחס לנושא.
ראשית טעות:
יש הרבה גורמים גופניים שיכולים לגרום לתסמונת נפשית
מגידולים במוח, שינוייים בהורמונים, גידולים בגוף ( לבלבל - דיכאון) , בעיות שקשורות לוויטאמינים ותזונה, זיהומים ועוד..
לכן מאוד חשוב בכל בדיקה פסיכיאטרית ראשונית, תמיד לקחת בחשבון את מרכיב הגוף.
לגבי כפייה : זה מהלך משפטי רפואי, הפסיכיאטרים לא אוהבים ולא מתלהבים מהנושא, היו שמחים לטפל ללא צורך בכפייה. אבל הנושא פילוסופי, מה עדיף לטפל ולעזור או לאפשר לאנשים הסובלים ממחלה נפשית להתאבד ואולי לפגוע בסובבים... אהרון ברק , נשיא בית המשפט העליון לשעבר, כתב באחד המאמרים שלו, חובה על כל חברה למנוע מחולי הנפש פגיעה בסובבים.
המשולש האתי-משפטי רפואי : הזכות לחופש וחירות, הזכות לקבלת טיפול רפואי והחובה להגן על הסובבים.
צריך לזכור, אשפוז בכפייה ואחוז הסובלים ממחלות נפשיות קשות מהווה אחוז מאוד קטן, רוב הפונים לעזרה, סובלים מהפרעה נפשית ( לא מחלה כרונית קשה), מצבים שרופא פסיכיאטר יכול לתרום רבות.
רק בריאות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני אתייחס.
שים06/01/2015יכול להיות שישנם בעיות גופניות כפי שהזכרת אשר גורמים לבעיות נפשיות או הפרעות מסויימות.
אבל מהניסיון שלי עם פסיכיאטרים.. הם לא יישלחו אותך לבדיקה מקיפה של הורמונים ויטמנים או גידולים.
השיחה איתם תהיה בערך 45 דקות הם יכתבו דברים במחשב(עם שגיאות רבות..)
מקסימום יישלחו אותך לבדיקת דם רגילה עם כמה תוספות מיוחדות אוליי ואז יירשמו לך כדורים.
וכן זה הרוב המכריע ואין לי ספק בכלל בקשר לזה.
טיפול בכפייה הינו דבר מביש ופוגע ומשפיל.הרבה פעמים הוא לא הכרחי אך הוא נעשה למרות זאת.
החולים שמגיעים לבתי החולים צריכים לראות עוד אנשים עם בעיות נפשיות קשות ואנרגיה רעה שנובעת מהם.בתי החולים הפיסיכיאטריים בישראל לא מקום להחלמת הנפש. הם לא ניקיים.. אדם פתאום נאלץ לישון עם עוד אנשים באותו חדר שסובלים מבעיות נפשיות. בן אדם זה מעולם לא יחלים כהלכה.
ואתה יכול להתווכח כמה שאתה רוצה ד"ר דוידאור.
עד היום לא נעשת אף בדיקת מעבדה קלינית כדי לאמת הפרעה או מחלה נפשית.(שזה אבסורד לגמריי)
ולכן אם אין בדיקה אסור! ופשוט אסור ולא אתי לתת כדורים שיישנו משהו שלא דורש שינויי.
בין אם זה כדור להעלאת סירוטונין או דופאמין או לא משנה מה.
אין לכם זכות לעשות ניסויים של "בוא נראה מה יקרה אם הוא ייקח את הכדור הזה."
אתם יכולים לשבש לצמיתות דברים שלא צריך לגעת בהם.
זה היגיון פשוט ואין על מה להתווכח כאן בכלל.
לאנשים נמאס להיות שפניי ניסויי ונמאס להם להיות תלויים בכם ובכדורים שלכם.
אם אין לכם תרופה או עזרה אמיתית תפסיקו להציג את עצמכם ככאלה.
רופאים נתנו שבועה,העיקר לא להזיק.
כמה נזק רב נגמר מהכדורים הללו?
תקראו את כל הסיפורים באינטרנט.
בושה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההבדל בין נויירולוג ל''
נועה11/01/2015אני מזדהה עם כל מה שעלה כאן, אכן שני הצדדים צודקים ,חמישית מאוכלוססיית העולם קרוב למיליארד ,סובלת מבעיות נפשיות , לא מצאו עדיין את ההבחנה המדוייקת בצילומים בדיקות מעבדה וכו', מדברים לעתים על אמ אר איי או סיטי מוח שיכול להעיד על הצטברות זו או אחרת של מוליכים במקומות שלא צריך, יש את המונח עלות מול תועלת ואי אפשר לכפות אישפוז בכוח רק אם יש מסוכנות לו ולסביבה, על זה אין עוררין ולזה יש הצדקה כי מדובר לעתים על אי שפיות זמנית שעלולה להביא לאסון, רוב המאושפזים אינם בכפייה ומי שהולך לשם זה כבר כי כלו כל הקיצין , אין חשק וכוח להמשיך לסחוב כזה משא , לצערי רוב אוכלוסיית העולם אינה מכירה את הסבל ובסבל של אנשים אלו אשר לעתים דומה סיבלם לאלו שאחרי כימותרפיה אלא ששם יש סיכוי גבוה ל החלמה אחרי סבל , ופה היחס להחלמה הוא הפוך, אין מחקרי מעבדה כי הנושא דחוק לשוליים ואין לזה תקציב הולם, בין היתר ניראה כי ההתייחסות אליו כמו למחלה יתומה שאין עליה מחקרים, והכי נוח לראות את הסובלים ביסורי התופת שלהם ולשתוק, אלא שהסובלים איתם הם גם משפחותיהם מהמעגל הראשון שחייהם אינם חיים,,,ורואים את המתמודד חיי מת ולעתים יותר מת מחי, מי שידו משגת יש לו מנוי שבועי אצל פסיכוטראפיסט זה או אחר שקורע גם לו את הכיס במשך שנים עד יום מותו, מי שלא ,,ממשיך להתייסר לעתים כמו זומביט, התרופות מרסנות אותו ומקילות על הסבל מחד ומונעות ממנו את מנעמי החיים מאידך, חוקר מוח ופסיכואנאליטיקן פרופסור יום יובל חיבר את סערת נפש ובו הוא מסביר על מחקרי מוח שנעשו, אולי מתחיל לזוז משהו אל לא מספיק בכלל, עד שתהיה פריצת דרך צריך להביא את הנושא יותר למודעות כמו שעשו ועושים בעניין האיידס וההומופוביה, פתאום אפשר לדבר על זה ואם עופרה חזה הייתה חולה היום ולא אז ,היא היתה ניצלת ממחלתה בה התביישה ועליה שילמה בחייה!! מאחלת מזור ותקווה לכל הסובלים בפורום מבורך ומושקע שכזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההבדל הוא בבדיקה
א.ס06/01/2015פסיכיאטר קובע על סמך שיחה אם יש מחלת נפש או לא, ניורולוג על סמך בדיקה גופנית בודק אם יש מחלה במערכת העצבים או המח.
ניתן לקבוע שמישהו מסוכן רק אם הוא מאיים לעשות משהו או עשה משהו, לא ניתן על סמך שיחה לקבוע מסוכנות עתידית (נביאים זה בתנ"ך). גם מי שהיה מסוכן לעצמו פעם אחת לא ניתן לנבא שהוא כל החיים יהיה מסוכן.
לגבי שלילת החירות, הרבה מאושפזים רק על סמך שיחה ולא בגלל שהם מסוכנים, אם בן אדם מסוכן לסביבה למה לשים אותו באותו מקום עם מי שאינו מסוכן לסביבה, זה לא טיפול ששמים אנשים מסוכנים לסביבה עם כאלה שהם לא.
עדיין לא הבנתי איך מוכיחים מחלת נפש ללא בדיקה גופנית, ואיך עובד הכדור שמרפא את המחלה, מה הקשר בניהם? האם אפשר לראות את הדופאמין ואת הקולטנים בבדיקה פיסית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוכחת מחלה נפשית.
שים06/01/2015הוכחת מחלה נפשית אינה הבעיה.
הפרעות נפשיות קיימות ואין צורך להוכיח אותן.
אין להתווכח בכלל שהתופעות המוזרות הללו כמו או סי די למשל קיימות.
הבעיה אינה להוכיח שהן קיימות אלה להוכיח שהפסיכיאטרים מצאו את מקורן ושהם באמת יודעים כיצד לטפל בהן.
אבל משום שאין אף בדיקה מעבדה קלינית שיכולה לעשות זאת אנחנו בבעיה.
בפסיכיאטריה יש הרבה בעיות
זה שאין בדיקה אף לא אחד הינה בעיה עקרונית בפסיכיאטריה.
בגלל זה אדם מוצא את עצמו מקוטלג עם הפרעות שונות אצל פסיכיאטר אחד למשנהו.
אני דיברתי בעבר עם פסיכיאטרים והם בעצמם הודו.. במילים פשוטות.. שבתכלס?
הם לא באמת יודעים מה הם עושים.
הם לא באמת יודעים מה מקורן של הבעיות הללו..הם "משערים". שזה מפה או משם.
יש אנשים רבים עם הפרעות כמו או סי די או דיכאון שלא מגיבים לאף כדור.. מה שנקרא:"Treatment-Resistant Depression"
בעוד שאחרים עלולים היטב לכדורים היטב(what ever that mean).
העובדות מדברות בעד עצמן.
לפסיכיאטרים פשוט אין את האמצעים לטפל בבעיות הללו כמו שצריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנניח וקיימת מחלת נפש
א.ס06/01/2015אם מטפלים בה באופן פיסי, על ידי כדורים שמשפיעים על מערכת העצבים והמח, צריך שתהיה בדיקה פיסית שמראה איפה הבעיה, ואיך הכדורים פותרים אותה,
ולא לעבוד בניסוי ותהייה/טעייה.
כדורים שמשפיעים על מערכת העצבים והמח (והם משפיעים, כי מרגישים במח ובשרירים משהו שונה מהרגיל, שלוקחים אותם) יכולים גם לגרום לנזק ולכן חייב להיות מעקב פיסי.
יכול להיות שהכדורים יגרמו גם לנזק יותר גדול מאשר מחלת הנפש כביכול, בהעדר בדיקה פיסית שמראה איך הם משפיעים על הגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיוק מה שאמרתי.
שים06/01/2015ומן הסתם הם יכולים לעשות נזק בלתי הפיך.
תרופה פסיכיאטרית הינה סם פסיכואקטיבי רפואי.
ולמרות שהיא שונה מסמים לא חוקיים כמו LSD לדוגמה היא עדיין פסיכואטקיבית עם פוטנציאל להתמכרות ולתופעות גמילה ונזק בלתי הפיך.
הרי אם סם כמו LSD שהוא סם פסיכואטקיבי יכול לגרום נזק בלתי הפיך מדוע שסם פסיכיאטרי לא יוכל לעשות אותו דבר?
הסיכון קיים ללא ספק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוזה לא נניח שיש.
שים06/01/2015זה קיים.
תקרא לזה מחלה,תקרא לזה הפרעה.
התופעה של או סי די,דיכאון,חרדה וכו' קיימות.
הבעיה היא מי באמת יודע מאיפה הן מגיעות ואיך לטפל בהן ולרפא אותן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי אפשר נגדם זה קרב אבוד מראש
דוד07/01/2015יש להם מטרה יש להם דרך יש להם כיוון,כל בן אדם לא משנה אם הוא סובל או לא חולה או לא,כל בן אדם שיכנס בשערי הפסיכיאטריה ולא משנה מה מצבו,או ילך לפגישה אצל רופא פסיכיאטר,יכול להיות שיצא עם כדורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמטרה של איש מכירות זה למכור ולשכנע
דוד07/01/2015כל לקוח פוטנציאלי הוא טוב העיקר למכור עוד תרופות ועוד תרופות, ולשכנע,ככה זה עובד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו נדלקה לי הנורה למה מנסים לשכנ
דוד07/01/2015לשכנע אותי כל הזמן ושיכנעו לקחת אנטי פסיכוטי למרות שלי זה ברור שאני לא צריך ואין לי שום עניין בזה,הם יותר יקרות,וזה תרופות שמקבלים עליהם איזה הנחה,אבל בקומבינה שלהם זה משתלם. גם יש להם אינטרס לאבחן אנשים כסכיזופרנים,כאדי לתת אנטי פסיכוטי,ואלה התרופות הכי יקרות,ואז הם כאילו מבקשים אישור בשביל הנחה,שבסוף הכסף הולך לכיס של מישהו.
תתעוררו אנשים,עושים עלינו קומבינה!!
זהו נרגעתי,עליתי על הקומבינה שלהם,עליתי על המניפולציה,השתחררתי מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחושב שאתה מגזים דוד.
שים07/01/2015הגזמת לגמריי.
אל תכניס את עצמך לכל מיני תאוריות קונספרציה.
אמרת שאתה לא לוקח כדורים יותר אז תמשיך לחיות הלאה.
ואם אתה אומר שנדפק לך השכל מהכדורים אז וואלה נדפקת... לך תוכיח את זה בבית משפט ותקבל כסף.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת רקע
א.ס07/01/2015הייתי מאושפזת 4 פעמים. בראשון בגלל נסיון התאבדות אחד, ואח"כ כבר החליטו שאם ניסיתי פעם אחת אני אמשיך. באישפוז הראשון הייתי באבארבנל, נתנו שם כדורים דור ראשון שבקושי אפשר לתפקד איתם, קשרו אותי לכמה שעות לבד בחדר, והתעללו בכדורים, המשפחה המשיכה לטעון שזה בית חולים, ואני לא הבנתי איך זה שבית חולים מתייחס ככה למאושפזים שם.
אחרי האשפוז הלכתי לפסיכיאטרית שהכריחה אותי לקחת זריקות תוך כדי שאמא משתפת איתה פעולה. בשני האשפוזים האחרונים אמרתי להם שאם הם לא משחררים אותי אני אביא עו"ד, ןאז הם שחררו.
עכשיו אני לוקחת 400 מ"ג סוליאן, בגלל הלחץ המשפחתי, כי אין מקום שאפשר לישון בו בלי הכדורים ולהגמל. אז אני כרגע עם בעלי לוחץ שאקח 400, בגלל שפסיכיאטר חיים שם דוד שכנע אותו שאני חולה וזה הטיפול שמתאים.
בבית של ההורים אמא שלי מתערבת גם ואומרת שאני צריכה מינון יותר גבוה כפול ממה שאני לוקחת היום. בקיצור אין מוצא מהמצב הזה.
הפסיכיאטרים מנצלים את המצב שבאשפוז הם נותנים כדורים גרועים יותר ומתעללים במאושפזים, שהם מקבלים מחוץ לבית חולים הם ממליצים על כדורים עם פחות תופעות לוואי, ככה שאנשים יקחו אותם כי אם לא הם יאושפזו בתנאים הרבה יותר גרועים ויתעללו בהם. זה עדיין לא אומר שלוקחים את הכדורים מרצון אלא רק בגלל האיום שבן אדם יצטרך אשפוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאן נמחקו הודעות
א.ס07/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנמחקו הודעות
א.ס07/01/2015ובקצרה, הם משתמשים באשפוז כפוי שבו הם מתעללים במאושפזים, על מנת ויבואו אליהם מרצון. זה לא רצון זה איום, בתי חולים כאלה הם איום. כדורים עם תופעות לוואי רבות באשפוז זה איום. קשירה באשפוז זה איום, לשים בן אדם לא אלים עם אנשים אלימים זה איום. למחוק הודעות לא ישנה את המציאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברה, אתם אחלה!
שמוליק07/01/2015שלום.
זכור לי שבזמן האישפוז בשלוותה, פתחתי דיון בשאלה מדוע המחלות הפסיכיאטריות מיוחסות לנפש ולא למוח, הרי לפי התיאוריה חוסר האיזון הכימי במוח היא בעיה במוח ולא בנפש?
מבלי לקבל על כך תשובה עניינית, ציינתי שפשוט אם המחלה מיוחסת למוח כמחלה פיסיולוגית (וכל זה תחת הנחת יסוד שמאוד ניסו לדחוף אליה, שאם לוקחים תרופות כדי לאזן את המוח, אז הכל בסדר, אך אין זה כל כך ורוד כי יש לתרופות תופעות לוואי קשות מאוד), אז צריכה להיות סטיגמה קטנה יותר.
לדעתי, חלק מהעניין זה גם חוסר מודעות ציבורית; אילו כל מטופל היה מודע לכך שישנן שלוש אופציות: רק טיפול פסיכולוגי רק תרופות או שילוב של השניים, וגם היו יודעים שיש לתרופות תופעות לוואי קשות - המצב היה הרבה יותר טוב.
התגובות שלכם מעלות את המודעות של הציבור לגבי תופעות לוואי של תרופות פסיכיאטריות, ואת האפשרות להתמודד גם ללא תרופות.
ד"ר דוידאור הצהיר פעם שהוא מעדיף מה שפחות תרופות. בעצם ההצהרה הזו (גם אם מישהו יטען שהיא איננה נכונה) - זה הישג!
שאו ברכה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן אדם לא פועל על סמים או על תרופות
דוד07/01/2015אנחנו לא מכונות ולא רובוטריקים,לא פלא שהיו כל כך הרבה מקרי רצח בארצות הברית.
נער שלוקח סם פסיכיאטרי נכנס לבית ספר, עם מכונת ירייה,בלי רגשות,בלי לב,ממש כמו רובוט,ומחסל כיתה שלמה. זה לא בן אדם זה רובוט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוד.. אתה קצת שטוף מוח.
שים08/01/2015לך תירגע.
אל תאמין לכל מה שכתוב בעיתונים ובמדייה,תפסיק להיכנס לאתר של CCHR
אני לא יודע מה הייתה ההתנסות שלך עם פסיכיאטריה אבל אתה לא תשנה כלום.
אתה יותר מידי קיצוני.אני מציע לך להירגע ולהפסיק עם הפרופוגנדה.
אתה מצטייר כאן כמישהו משעמם שרוב האנשים יגידו "הלאה"..עוד אחד משוגע.
תירגע קצת ותעשה דברים בחוכמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלות פסיכיאטריות נקראות רק..
שים08/01/2015בעברית מחלות "נפש"
זה נקרא מחלת "נפש" או "רוח" בטח בגלל השפעה רבה מהדת ומהאמונה העיוורת והחולה של העם היהודי.
מן הסתם שההפרעות הללו יכולות לבוא רק ממקום אחד שהוא הראש ומערכת העצבים.
זה שרופא לא מוכר כמו ד"ר דוידאור מצהיר שהוא מעדיף לא להשתמש בתרופות אינו הישג..מה זה השיג לי?
אני לא מנסה להעלות את מודעות הציבור לשום דבר.
אני אומר פשוט שהפסיכיאטריה אינה יודעת באמת איך לעזור.
ואם הם לא יודעים הם צריכים להיות כנים ולא לתת לאדם לעבור דרכם בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי טיפול בשיחות?
שמוליק08/01/2015שלום שים.
אני מעוניין לדעת האם אתה בעד טיפולים פסיכולוגיים?
אם כן, אז לכאורה לא צריכה להיות לך שום בעייה שפסיכיאטרים ימשיכו לטפל בשיחות.
הם גם יכולים על סמך חוות דעת עדכנית להציל את מי שכבר נכנס לשם ונמצא שם.
הפונקציות האלו הן פונקציות טובות ואותן צריך לנצל.
לא נראה לי שאפשר להפסיק עם התרופות הפסיכיאטריות כפי שממש לא נראה לי שיהיה אפשר להוציא סיגריות אל מחוץ לחוק.
איך שלא יהיה, אני מעריך אותך מאוד, גם אי ישנן אי אילו הסכמות; בגדול אני ממש איתך!
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראית פעם שרופא נותן סגריה בכפייה?
א.ס08/01/2015זה ממש לא אותו דבר. יש להם סמכות לכפות כדורים שלא יודעים אם הם מזיקים או לא, וגם עם תופעות לוואי רבות. אבל סמים הם כן מחוץ לחוק, ולא טוב שמי שנקרא רופא למרות שלא מגיע לו, נותן אותם בכפייה. אם מישהו נותן סגריה בכפייה או מאיים על מישהו לקחת סגריה כי אם לא יחטוף סמים אז מקומו בכלא. כאן החוק מאפשר לפסיכיאטרים להתעלל באנשים, דיברתי עם מישהי באישפוז ואז קראו לה לקחת כדורים ברגע שהיא סרבה באו בריונים לקחת אותה בכוח לזריקה, למה זה מותר? כי יש תעודה? כי יש סמכות? כי החוק מאפשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכפייה זה משהו נורא ואיום. כל כפייה.
שמוליק08/01/2015שלום.
כל כפייה היא נוראית. מבחינתי גם המצב שבו הגיוס לצה"ל הוא כפוי בגלל החוק הוא מצב שאינו טוב.
הבנתי ששים מתנגד לגמרי לתרופות ורוצה להוציא אותם אל מחוץ לחוק - זה משהו שנראה לי לגמרי לא מציאותי, ולא הוגן כלפי מי שמעוניין בכך.
מתן תרופות בכפייה למי שנמצא במצב פסיכוטי ואינו יכול לסרב - זו גם כן סוגייה.
אגב, במאה הקודמת, היה רופא עיניים שאושפז בכפייה וניסו לטפל בו טיפול פסיכולוגי ולא לתת לו תרופות.
מאוחר יותר העבירו אותו לבית חולים אחר שבו נתנו לו תרופות וזה איזן אותו. הוא תבע את בית החולים הראשון על כך שלא נתנו לו תרופות מייד וביזבזו את הזמן על טיפול פסיכולוגי. הוא זכה בתביעה שלו...
יש צדדים לכאן ולכאן.
בכל אופן, אני מאחל לך המשך שיקום מוצלח.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפסיכיאטרים יצא שם של..
שים08/01/2015"רופאים" שמטפלים בך עם כדורים וזריקות.
זה ההקשר האוטומטי כשמזכירים את המילה פסיכיאטר.
וההקשר הזה בא מניסיונות של אנשים איתם.
כשמדברים על שיחות ותרפיה הקונוטציה היא פסיכולוגים,פסיכותרפיסטים וכדו'...
פסיכיאטריה בכלל לא באה לראש כשמדברים על הנושאים הללו.
מהניסיון שלי הם לא מנהלים שיחוות כמו פסיכולוגים וכדו' בכלל..
העבודה שלהם היא פשוטה..לאבחן באופן סובייקטיבי ושגויי לרוב ולתת כדורים או זריקות.
לומר לך את האמת..עם הניסיון והמידע הארור שצרבתי על כל האבחנות והכדורים האלה אני יכול להיות אחלה פסיכיאטר בעצמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
שמוליק08/01/2015שלום שים.
תודה על התשובה :-)
לכל כלל יש יוצא מן הכלל.
הרופאה שמטפלת בי כעת היא אחלה בטיפול בשיחות (כמובן שאינני מקבל ממנה כדורים).
יתר על כן, היא עמדה מאחורי כשהחלטתי להפסיק את הטיפול בתרופה אנטי-פסיכוטית בגלל סבל נוראי מתופעות הלוואי שלהן.
בכלל, היא אמרה שהיא כמעט ולא מתעסקת עם תרופות...
פעם שאלתי אותה האם לא היה עדיף לה להיות פסיכותרפיסטית כפסיכולוגית קלינית במקום כרופאה פסיכיאטרית.
היא ענתה שכאשר היא התחילה ללמוד רפואה היא לא ממש ידעה לאן זה יתפתח, ובסוף זה התפתח לכיוון של פסיכיאטריה המתמקדת בטיפולים פסיכולוגיים.
אני ממש מסכים איתך שזה מה שאנשים חושבים. פסיכיאטר זה אוטומטית תרופות. כך גם אני ראיתי את הדברים עד תחילת שנות השלושים שלי, ואז הבנתי שזה לא לגמרי נכון. השאלה האם עדיף פסיכולוג או פסיכיאטר כפונקציה של פסיכותרפיסט- זה תלוי בהרגשה האישית של המטופל ובכימיה שנוצרת בין המטופל למטפל. באמת שאינני יודע מה קורה עם פסיכיאטרים אחרים שמטפלים גם בשיחות. אני מודה ומתוודה שאין לי מספיק נסיון בכך...
שים, שיהיה לך רק טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש אנשים שלא רוצים טיפול
א.ס08/01/2015לא שיחה ולא כדור. זה שפסיכיאטר נותן מינון נמוך לא עושה אותו יותר טוב, כי יש אנשים שלא רוצים גם מינון נמוך. פשוט לא רוצים לקחת כדור בלי הסבר מפורט על המחלה כביכול, ועל הכדור. הם נותנים הסבר שטחי, אין שום בדיקה מדעית לקיום מחלת נפש, ועדיין נותנים כדורים שעלולים להזיק לא משנה באיזה מינון. הפסיכיאטרים בהרבה מקרים עובדים או עבדו גם בבתי חולים וגם במרפאה שלהם. ולא נכון יהיה שהחוק יאפשר להם לתת כדורים כאוות נפשם.
זה שמחזיקים בית חולים פסיכיאטרי ומתעללים שם באנשים גורם להרבה להסכים עם המינון הזה על מנת ולא להגיע לאשפוז שם הם עלולים לקבל כדור עם יותר תופעות לוואי, קשירה וכליאה, והתנהגות מזלזלת מצד הצוות. לא ראיתי מישהו שיכול להרפא תוך כדי האיומים האלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא.ס לפסיכיאטרים אין סמכות.
שים08/01/2015להכריח מישהו לקחת כדורים בניגוד לרצונם.
אין לי מושג על מה אתה מדבר.
קודם כל אל תשכח שאתה זה שבא אליהם לקבל עזרה.
הם יכולים להציע לך כדורים אבל אתה לא חייב לקחת.
נשמע שעברת אשפוז כפייתי.והסיבה לכך כנראה הייתה שראו אותך כאיום לעצמך או לאחרים.
אם איימת על אחרים יש שני אפשריות לכלוא אותך בכלא,או בבית חולים נפשי שבו יינסו לעזור לך.
אני לא הייתי מאושפז מעולם לכן אני לא יודע אם באמת מכריחים שם לקחת כדורים בכוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי מאושפזת
א.ס08/01/2015כמה פעמים. פעם אחת בגלל נסיון אובדני. אני לא הגעתי לשם המשפחה לקחה אותי לשם. מאז עוד אישפוזים כל פעם מנסים להראות שאני רוצה להתאבד. מי שמסוכן לאחרים צריך להיות בכלא ולא בבית חולים, או שיהיה במקום נפרד, כמובן אחרי שיש הוכחה שהוא מסוכן לאחרים ולא כמו שהפסיכיאטרים חושבים שהם יכולים לנבא מסוכנות עתידית.
זו בושה שככה הם בוחרים לעזור לאנשים שהם חושבים שהם חולים. עכשיו לוקחת מינון נמוך שיעזבו אותי בשקט, ולא יאשפזו אותי. אם האשפוז היה כמו שצריך ללא התעללות או כפייה אז הייתי מפסיקה את הטיפול, ומקסימום מגיעה לאשפוז לפחות ניתן היה לדעת שלא יקרה שם כלום ולא יתנו כדורים יותר גרועים ויתעללו.
פעמיים אמרתי שאני אביא עו"ד ואז הם הוציאו אותי מהאשפוז, אבל אי אפשר לסמוך רק על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה המצב כעת?
שמוליק08/01/2015שלום.
האם כעת המצב בסדר? בלי כדורים?
אני מסכים שצריך לשפר את כל היחס, וגם צריך לדאוג לכך שיהיה ניתן לטפל בבעייה כשהיא עוד קטנה כדי שלא יהיה צורך באישפוז.
שיהיה בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא בשיקום
א.ס09/01/2015לוקחת 400 מ"ג סוליאן, בגלל רופא פרטי שנתן אבחנה וכדורים כנגד רצוני. שכנע את בן הזוג שאני חולה, ולא עזר שביקשתי להוריד מינון ולהפסיק את הכדור, המשיך לטעון שאני חולה על מנת להרוויח כסף על כל פגישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הבעייה היא עם בן הזוג?
שמוליק09/01/2015שלום א.ס.
דבר אחד ברור לי, זה שהרופא הפרטי שאת הולכת אליו אינו מתאים לך.
בעיקרון, את חופשית ואת יכולה להפסיק את הטיפול התרופתי.
מותר לך לנקוט בעמדה שלפיה את בריאה, ולא לקבל את עמדתו של הרופא.
אני דוגמא חיה לכך; עברתי ארבעה אישפוזים, מאובחן בסכיזו-אפקטיב, ומבחינתי, כעת אני בריא.
אם ישאלו את הרופאה שמטפלת בי מה עמדתה, אז מבחינת המצב הקליני- - אין שום דבר.
אם בכל זאת רוצים להדביק עליי מחלה, אז המירב שניתן לומר זה שעדיין יש חוסר איזון כימי במוח שלי, אך כיוון ששאר המרכיבים של ה"מחלה" (האורגניים, הסביבתיים והפסיכולוגים) מנוטרלים, אז אין ל"מחלה" הזו סימפטומים.
לדעתי האישית, המרכיב הביולוגי (כלומר חוסר האיזון הכימי במוח), ברוב המקרים יש לו משקל נמוך מאוד, ובדרך כלל הוא תוצר של שאר המרכיבים של הבעייה.
ההסבר הזה, החולק על הגישה הרווחת של הפסיכיאטריה הרואה את המרכיב הביולוגי כעומד בפני עצמו - מותר לך לאמץ אותו, ולעמוד על דעתך.
הדבר היחידי שנראה בעייתי הוא לגבי היחס של בן הזוג.
כאן, ניתן לדעתי לפתור את הבעייה ע"י זה שתוכלי להצביע עליי בתור ראייה מוחצת לכך שיש מקום רב לעמדתך בעניין, וגם אפשר ללכת למטפל אחר שמכבד את רצונך לטיפול ללא תרופות, ויוכל להתמקד בטיפול פסיכולוגי (כמובן, אם לדעתך יש בכך צורך עכשיו).
שיהיה רק טוב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן הזוג ידע שאושפזתי
א.ס09/01/2015ורצה חוו"ד רפואית בגלל העבר חשב שאני שוב חולה. הפסיכיאטר שהלכנו אליו אמר שאני חולה ונתן כדורים, למרות שלא רציתי. הוא שטף לו את המח שאני חולה. כרגע לא סומכת על אף פסיכיאטר שלא יצא יותר גרוע ויחמיר את המצב, אז לוקחת את המרשם מרופא משפחה שיודע על הכל. לא טוב שפסיכיאטרים מקבלים פרטי, הם מושכים מפגשים, כי כל פגישה זה מאות שקלים, ולכן דעתם היא לא אובייקטיבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעייה שלפסיכיאטרים יש את כל הכלים
א.ס09/01/2015להרוס לבן אדם את החיים. לכן צריך להוציא מהחוק את הכדורים עם תופעות לוואי רבות, ולגבי שאר הכדורים אני עדיין לא קיבלתי הוכחה על ידי בדיקה של מחלות נפש ואיך הכדורים עובדים (לא רואים את החומרים שהם מדברים עליהם במח, ולמה זה מצביע על מחלה). לדאוג לאשפוז שבו לא כופים טיפול ולא כולאים אנשים. לקח לי זמן להגיע ל400 מ"ג, זה התחיל ב 600 מ"ג, וכל פעם שבאה להוריד את המינון כי זה גבוה שוב לשלם מאות שקלים. פסיכיאטר פרטי זה לא טוב, שיהיה מקופת חולים או ציבורי עם הגבלות ופיקוח שלא עושה דברים נגד רצונם של אנשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא.ס תוותרי.
שים09/01/2015באמת שלא ייצא לך כלום מזה שאת כותבת פה את מה שאת חושבת על הפסיכיאטריה.
זה פורום קטאנצ'יק במדינה קטנה בישראל שרוב האנשים לא יטרחו לקרוא את ההודעות שלך בכלל.
עדיף כבר שתפרקי את הרגשות שלך בפורום תמיכה נפשית.
כי כאן את לא תשפיעי על אף אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשים,
א.ס09/01/2015זו בעיה לראות שהפסיכיאטרים הפרטיים ממשיכים להשפיע, כאשר כל המערכת מושחתת. תמיכה נפשית לא קשור. כל הפסיכיאטרים האלה ברשת גורמים לאנשים להגיע אליהם ולשלם מאות שקלים וגורמים נזק רק כדי להרוויח עוד כסף על חשבון הקורבן. כמו שאתה כותב פה מה שאתה חושב, אני כותבת מה שאני חושבת. הפורומים האלה הם פרסומת, המערכת צריכה להיות ציבורית ללא כפייה. מי שלא רוצה שלא יקרא את ההודעה וילך לקחת כדורים מפסיכיאטרים פרטיים, זו כבר בעיה שלו. אני את שלי רשמתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי כדאי לפנות לרופאה שלי
שמוליק09/01/2015שלום א.ס.
אינני בטוח שהבנתי את הדברים נכון. אני מבקש שתתקני אותי אם אני טועה.
עד כמה שהבנתי הבעייה היא בעצם אם בן הזוג שבגלל שטיפת המוח של הפסיכיאטר הפרטי חושב שאת צריכה להמשיך עם התרופות.
מה אני אגיד, זה ממש מרגיז ומתסכל להיות במצב כזה...
אצלי, עיקר הבעייה אחרי האישפוז הראשון שהיה בגיל 18, ואחרי שהשתחררתי והפסקתי את התרופות וקמתי על הרגליים, עדיין היו כאלה שצחקו עליי ואמרו עליי שאני "חולה", או ליתר דיוק "סובל מהפרעות נפשיות", מבלי לתת לי שום אפשרות, ולו תיאורטית, להתרפא. זה פשוט פשע מצד החברה...
איך שלא יהיה, אני מאחל לך שאלוהים ייתן לך את הכוחות הנדרשים להתמודדות הזו.
יכול להיות שפנייה לרופאה שלי יכולה לעזור. בזמנו, כשהחלטתי להפסיק את הטיפול התרופתי (ועוד אחרי ארבעה אישפוזים), היא כיבדה את רצוני, והמשכנו לטפל רק בשיחות.
רק מתוך זהירות, סיכמנו שאם תהיה החמרה במצב, אז אני אחזור לקחת תרופות, וזה לא קרה...
יש לי את כל הסיבות הטובות להאמין שהיא תתייחס אלייך ברצינות וברגישות המתאימה. הסיפור שלי מהווה תקדים, והיא תוכל לשכנע את בעלך שצריך לכבד את רצונך ולתת לך את החירות להפסיק את הטיפול התרופתי ולתת את הדגש על טיפול פסיכולוגי, ולהרגיע אותו שאם תהיה החמרה במצב, אז ניתן לסמוך עליה שהיא תמליץ לחזור לתרופות.
לדעתי, כדאי לנסות להתקשר אליה. אע"פ שלא כתבת, יש לי תחושה שהיה לך רק אישפוז בודד, כך שגם על פי הגישה הרווחת, סטטיסטית 15% מחלימים אחרי אישפוז בודד.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל זה לא יעזור
א.ס09/01/2015אם היא ברפואה פרטית לא בא בחשבון, כמו שכתבתי לא בסדר שברפואה פרטית יתנו טיפול אחר מרפואה ציבורית. וזה מה שלא בסדר בשיטה - תבוא פרטי נתחשב בך, אבל אם תאושפז ניקח ממך את כל הזכויות, וגם אם אין לך כסף לפרטי. רופא המשפחה כבר ניסה להסביר לבן הזוג, זה לא עזר, ופסיכיאטר לא בא בחשבון, כבר יש לי מספיק ניסיון. אני הייתי מאושפזת יותר מפעם אחת, 4 פעמים, בשניים האחרונים אמרתי שאני אתבע אותם ואז שחררו. גם לבן אדם שמאושפז פעם אחת יש בעיה כי כל פעם חושבים שהוא שוב חולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה שלא תורידי בהדרגה
דוד10/01/2015את הטיפול התרופתי בצורה מסודרת? או שאת צריכה בשביל זה כל פעם מרשם למינון נמוך יותר ומי שמאשר זה הפסיכיאטר או הרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יכולה להפסיק לבד
א.ס10/01/2015הפסיכיאטר הפרטי שכנע את בן הזוג שאני חולה ונתן כדורים במינון גבוה, כך שכל פעם היה צריך לשלם מאות שקלים כדי שיוריד את המינון. בן הזוג ביקש שיהיה עם פסיכיאטר, אבל אי אפשר להסתובב ולשלם לפסיכיאטרים עד שמוצאים אחד שמסכים להפסיק.
למשפחה יש נטייה לאשפז אותי, ובאשפוז זה לא אותו דין כמו בפרטי או בקופת חולים, באשפוז נותנים כדורים בכוח, אי אפשר לבחור פסיכיאטר, והכדורים שם הם עם הרבה תופעות לוואי. צריך קודם שיהיה מקום בטוח להגיע אליו ולא בית חולים עם אלימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעי שהצדק איתך
שמוליק10/01/2015שלום א.ס. היקרה.
קודם כך דעי שהצדק איתך. אם אם מקבלים את האיבחון של הרופאים שתייגו אותך כחולה, יש לך את הזכות המלאה לסרב לקבל טיפול רפואי כל עוד את לא תחת אישפוז כפוי. מדובר בזכויות אדם!!
דעי שהצדק איתך, ולכן בסופו של דבר הצדק ינצח!!!
אני מסכים איתך לגמרי שהרפואה הציבורית צריכה לתת למטופלים לבחור באפשרות של טיפול המבוסס בעיקר על טיפול פסיכולוגי ולא על תרופות, אבל אני די סקפטי כמה זמן ייקח עד שדבר כזה יקרה בפועל. הדרך עוד ארוכה...
נראה לי שצריך להעלות שאלה קשה: אולי עדיף לעזוב את בן הזוג כאשר הקשר איתו תובע ממך פגיעה כה קשה בחירות?
אולי עדיף לעזוב אותו ולהפסיק את התרופות כפי שאת רוצה?
ישנם שיקולים נגד, שידועים רק לך, ולכן רק את יכולה לתת תשובה נכונה, וההחלטה נתונה בידיים שלך.
מה שלא יהיה, אני מאחל לך שתהיי חזקה ולא תישברי.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובפסיכיאטר של קופת חולים?
דוד11/01/2015לא מסכים לאשר הורדת מינונים? תשמרי לך מספר של עורך דין טוב למקרה הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משתמש בסמים גראס חשישאלי05/01/2015
מה אפשר לעשות בשביל לחתוך מזה אין לי מספיק כוח רצון.
כל היום מעשן וזה מאוד יקר
מה מומלץ לתחלואה כפולה כזאת פסיכותרפיה?
יש טיפול מיוחד למשתמשים בסמים אפילו קלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אתה רוצה להפסיק?
דוד06/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשתמש בסמים גראס חשיש - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/01/2015מומלץ טיפול.
יש לברר את המרכיב האישיותי, חברתי, בריאותי ולשקול תוכנית מתאימה.
בדר'כ יש להתאים לכל מטופל תוכנית על כוחותיו ויכולותיו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מפחד לראות תסרטון
אלי13/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לרופאים פסיכיאטרייםאלי05/01/2015
יש רופאים טובים ויש רופאים פחות טובים.
פסיכיאטריה מקצוע מאוד מיוחד בעזרת שיחה עם המטופל אתה עומד על מצבו. בצורה כזאת יש מקום לטעויות וגם פסיכיאטרים הם בני אדם.
באופן אישי אני יכול להגיד שפסיכיאטרים הצילו את חיי.
הייתי פסיכוטי מאוד תקופה ארוכה ופגשתי כמה רופאים חלקם גם דפוקים.
כשהגעתי לבית חולים הרופאים היו כבר הרבה יותר איכותיים ומנוסים.
ישר אמרו למשפחה שלי ש 95 אחוז אני יוצא מהמצב שאליו נקלעתי
פסיכיאטר פרטי שפגשתי אמר להוריי ולאחיי שזהו לדעתו אני אשאר פסיכוטי לכל החיים.
זה נכון שלפעמים הם רושמים תרופות בקלות ולפעמים הם יכולים להיות חסרי רגישות.
לפעמים הם גם חסרי אונים ולא מסוגלים לעזור .
אבל כל הרופאים מכל הסוגים לפעמים חסרי אונים ולא יכולים לעזור.
מה לעשות יש אנשים שהבעיות שלהם גדולות על הרופאים.
פסיכיאטרים הם רופאים מעולים בעלי ידע עצום ויכולת אמיתית לסייע ולעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אז אני לא הייתי פסיכוטי
דוד05/01/2015ואני מצטער שנגעתי בכדורים פסיכיאטרים,שנה שלמה לקחתי תרופה אנטי פסיכוטית,שנה שלמה,ואין לי שום מחלה פסיכוטית,הכל בגלל שהחליטו להגדיר אותי סכיזופרניה,בגלל הפרעות חשיבה,בגלל זה אני צריך לקבל עלי את הדין של חולה סכיזופרניה? למרות שאני לא? הלוואי ויכולתי לחזור להיות מי שהייתי לפני התרופות,אבל כנראה שלא,כל החיים אצטרך להשאר חצי נכה בגלל הכדורים.
גם אם הפסיכיאטר נחמד,מי לוקח תאחריות על נזק מתרופות? מישהו יכול לתקן את זה? כל הכימיה של התרופות דופקת תמוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות אנטי פסיכוטית
אלי05/01/2015לא משאירות שום נזק ולא גורמות לשום נזק.
גם אם נתנו לך בטעות אנטיפסיכוטי מה שתרגיש זה תופעות לוואי של התרופה.
אני מכיר מישהו שיה מאושפז איתי שסובל מפוסט טראומה ואיבחנו אותו בטעות כסכיזופרן.
נתנו לו טיפול אנטיפסיכוטי.
בכל מקרה התרופה לא משאירה נזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוד
אלי05/01/2015איזה מינון אנטיפסיכוטי לקחת ושל איזה תרופה?
לפעמים נותנים אנטיפסיכוטי למגוון רחב של בעיות דיכאון אוסידי.
תרופה אנטיפסיכוטית יכולה להיות יעילה לבעיות נוספות לאו דווקא פסיכוטיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא רק אנטי פסיכוטי
דוד05/01/2015היה גם נוגד דיכאון, ועוד נוגד דיכאון שלקחתי תקופה קצרה. תוך כאדי גם הייתי מעשן הרבה חשיש וגראס. ונגרם לי פיגור שכלי מהשילובים האלה. היום אני כמו מפגר,זה חוסר אונים גדול להתמודד ככה עם החיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהכדורים זה
דוד05/01/2015סרוקוואל 600 מיליגרם. ופאקסט וציפרמיל, נשבע שזה הביא אותי לידי פיגור שכלי,הלוואי ולא הייתי צריך לרשום את זה פה,הלוואי,מי ביכלל רצה להגיע למצב כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבי שרוב מי שנמצא פה ובפסיכיאטר
דוד05/01/2015ובפסיכיאטריה צריך את זה באמת וזה מציל אותו,הרוב כאילו צריכים את זה כי זה כמו ככפה ליד בשבילהם יש להם באמת מחלה או התפרצות פסיכוטית שזה דבר לא פשוט אני מאמין ומקבלים תרופות.
אני לא מגיע מהמקום הזה,אני החטאתי תמטרה וטעיתי בדרך,יכלתי לא להכנס לזה,לא יודע מה שיכנע אותי שכן,קיבלתי החלטה שגויה והתגלגלתי בכיוון שלא רציתי ממש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוד אתה מכניס לעצמך שטויות לראש
אלי05/01/2015מה שתארת לא יכול לגרום לשום פיגור שיכלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הסמים פסיכיאטרים או לא..
דוד05/01/2015ובעיקר פסיכיאטרים,הורסים תשמחה הטבעית,תהתלהבות הטבעית שיש לכל בן אדם בטבע שלו,הורסים תרגשות של הבן אדם. ביקשתי רק שיחזירו לי תעולם הרגשי הרחב שהיה לי,של התלהבות,שמחה טבעית ופשוטה. של יכולת להנות מדברים. וכל זה נגרם רק מסמים,פסיכיאטרים וגם לא פסיכיאטרים.
זכותו של כל אחד' להיות עצוב,שמח,היפר,ולא צריך להתערב בצורה מלאכותית ולהרוס את זה. גם ריטלין זה התערבות מלאכותית בנפש של הילדים. אם נולד הילד ככה למה להרוס אותו עם סמים מלאכותיים? זה להרוס תטבע האנושי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה זה האופי של הפסיכיאטריה?דוד04/01/2015
למה אתם משקרים על הציבור? למה אתם מאמינים במה שאתם מוכרים לאנשים,מי עומד מאחוריכם? בשביל מי אתם עובדים? אין לכם בושה? לתת לאנשים שברובם לא צריכים את הרעל הזה? למחוק לאנשים את הרגשות שלהם ואת האישיות שלהם? להפוך אנשים לזומבים? תעזבו את האינטרסים,האינטרס מספר 1 זה טובת הציבור. ואתם עושים את טובת חברות התרופות.
אני כבר שנה לא לוקח שום כדור פסיכיאטרי,ועדיין מרגיש כלוא בתוך המוח שלי,המוח שלי נהפך לבית כלא כימי. ממש ככה,אין דמיון,אין יצירתיות,אין רגשות,אין אישיות. רובוט-אדם.
הסמים הפסיכיאטרים מחקו לי תאישיות,תרגשות,אני פשוט מת, אני לא יתרגש אפילו אם אני ירצה לחתוך את עצמי למוות,אני גם ככה מחוק. דבר אחד אני מבקש,שתפסיקו למכור את הסמים האלה. מי שלא מכיר את זה יפול בפח,אבל האחריות עליכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כי הם רוצים להיות רופאים
א.ס04/01/2015לא סתם רופאים, אלא כאלה שגם נותנים מרשמים. אין שום בדיקה מדעית שיכולה לאבחן מחלות נפש, אין הסבר לאיך עובדים הכדורים, ואין הסבר למחלה, תמיד הסברים שטחיים כמו אין איזון במח וכו'. יש לך מזל שאתה נמצא כרגע בסביבה שלא כופים עליך כדורים, אז עם קצת סבלנות התסמינים שדיברת עליהם יעלמו. גם אני עשיתי הפסקות ועם סבלנות מרגישים יותר טוב. הם נותנים כדורים עוד יותר מזיקים באישפוז כדי שאנשים יפחדו לא להגיע לשם ויעשו מה שהם אומרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כבר שנה ברצף נקי
דוד04/01/2015ועדיין המוח שלי נשאר שרוף,לא זוכר מי אני,מה אני,פשוט לא בן אדם,מוח שרוף לגמרי. אני לא אותו בן אדם שהייתי פעם,הדיסק מחוק.
אתה צודק שזה טוב שאני לא נמצא במקום שכופה עליי כדורים,כל התעסקות איתם זה ניסיון לכפייה של כדורים,אפילו אם הבן אדם לא צריך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דוד
אלי05/01/2015אפשר לשאול איזה כדורים נתנו לך בכפייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא ניתן לי בכוח או בכפייה
דוד05/01/2015זאת אומרת אני לא רציתי מהתחלה את הכיוון הזה,ושיכנעו אותי שכן,לא עמדתי מספיק על שלי,לא רציתי טיפול תרופתי,אבל הם רצו והצליחו להפיל אותי בפח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחמור מאוד
שמוליק05/01/2015שלום.
בעיניי, גם אם הרופאים חושבים שתרופות זה טוב (במקרים מסויימים. אלי מהווה דוגמא טובה לכך), צריך לתת לכל מטופל להחליט בעצמו מה הוא רוצה: רק תרופות רק טיפול פסיכולוגי או שילוב של השניים, להציג את היתרונות והחסרונות של כל אחת מהדרכים.
אכן, תופעות הלוואי של התרופות הפסיכיאטריות הן דבר שכיח וקשה, ובוודאי שצריך לומר את כל האמת ולא לנסות להסתיר את העובדה הזו.
דוד, אני מאחל לך שתחזור לעצמך.
אני חזרתי לעצמי כחצי שנה אחרי שהפסקתי את התרופות. אני מקווה שגם לך זה יקרה גם אם זה ייקח יותר זמן.
זה חשוב מאוד שאתה מעלה את הדברים לתועלת הציבור.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא חושבת שיש בן אדם שצריך
א.ס05/01/2015הכדורים גורמים לנזק. מחלות נפש לא מאובחנות על ידי בדיקה מדעית, ואין הסבר מפורט איך הכדורים מרפאים את המחלה כביכול. האם מנתח לא חייב להבין את מהלך הניתוח ולהראות איזו מחלה הוא מרפא על ידי בדיקה מדעית? מדוע על הפסיכיאטרים לא מוטלת החובה להראות שיש מחלה ולהסביר איך הכדור פותר אותה? הוכחה מדעית ולא הסבר שטחי. האם המנתח מכריח אנשים לעבור ניתוח ברגל תוך כדי שהוא מאיים עליהם שאם לא יסכימו הוא ינתח גם את היד שלהם? מה שיעזור זה להוציא את הכדורים מחוץ לחוק, ואז גם לא יהיו אנשים בכפייה ובאיומים.
הלוואי ותרגיש טוב והסימנים של הכדורים יעברו לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספיזוכרניהסמדר02/01/2015
שלום לכולם אני נשואה שלוש שנים בעלי חולה ספיזוכרניה ידעתי את זה לפני החתונה אני מאוד אוהבת אותו ועדיין יש לי רגשות אליו . הבעיה היא שיש לו התקפים לפעמים הוא בעל מקסים ואוהב אבל פתאום יש לו התפרצויות עליי מקלל ולא שולט בפה שלו . כל דבר הוא מספר לאמא שלו גם אם אני יתחנן בפנך לא לספר הוא יספר . הוא מקבל פעם בחודש זריקה . ועכשיו התחיל בנוסף גם כדור אני יודעת שאם הגיל זה רק בבית ומחמיר . קשה לי מאוד אם ההתפרצויות שלו . לפני כמה ימים כשהיתי בעבודה היתה לו התפרצות הוא רוקן את כל הדברים בבית והלך לאמא שלו . למחרת הוא התקשר שהוא מתנצל ושולח כל מיני אס אם אס כמה הוא אוהב אותי . אני חושבת להפרד אבל הלב לא נותן בבקשה כמה שיותר תגובות אני פשוט עובדת עיצות יש לציין שאיו לנו כרגע ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הוא מקלל, מה הוא אומר?
א.ס02/01/2015לא בטוח שהקללות קשורות למחלה כלשהי. לא כל התנהגות שייכת למחלה. אם הוא מטופל בכפייה גם יכול להביא להתפרצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספיזוכרניה
סמדר02/01/2015הוא אומר תסתמי תשתקי מטומטמת כלבה אבל רק שהוא בקריז . שהוא רגוע הוא לא מפסיק להגיד לי כמה הוא אוהב אותי . הוא קבל את המחלה בגיל 16 . והיא מאושפז בגיל הזה מאז לא היו לו אשפוזים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספיזוכרניה
סמדר02/01/2015יש את לו זה הוא מטופל אצל פסיכיאטר אבל הוא לא מקפיד לקחת טיפול בזמן . וגם הבנתי שאם הגיל זה יותר מחמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם הוא לא מקפיד
א.ס02/01/2015יכול להיות שהוא לא ממש רוצה את הטיפול הנוכחי, זה יכול להביא להתפרצויות. הקללות הן לא במקום, אבל אי אפשר לדעת אם הן קשורות למחלה או לא, בכל מקרה בכל זוגיות יש ריבים עם מילים לא במקום, תלוי כמובן גם בתדירות של המריבות והקללות. רק את יכולה לדעת מה טוב לך ומה לא, והחלטה סופית היא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכסופרניה
סמדר02/01/2015זה לא רק קללות כמו שציינתי גם התפרצויות וכעסים . אבל הוא לא בן אדם אלים חלילה . אמא שלו גם הרבה מתערבת לנו בזוגיות . כל הזמן רוצה שאני ישלם ויוציא כספים . היא אומרת לו אל תיקח אותה באוטו אם. היא לא שמה לך כסף לדלק . הוא לקח אותי למסעדה היא שואלת אותו אם החזרתי לו את הכסף של המסעדה . מה אפשר לעשות אם חמה כזאת . ועוד היא מאשימה אותי שהרסתי לבן שלה את החיים ורוצה לתבוע אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתם נשואים אז
א.ס03/01/2015לא צריך לעשות חשבון לדברים קטנים מי שילם ומי לא, יש הסכם ממון אבל לא מדובר על הוצאות יוםיום אלא סכומים גדולים, דירה וכו', אם אין לכם הסכם היא לא יכולה להחליט מה את משלמת ומה לא. על מה אמא שלו יכולה לתבוע אותך? את צריכה להסתדר איתו ולא אם אמא שלו. לא מפרקים זוגיות בגלל אמא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזופרניה
סמדר03/01/2015אתה צודק אבל היא אישה מאוד רעה . והוא כל דבר משתף אותה והיא לא תגיד אני לא מעוניינת לשמוע היא תכין מזה מטעמים . יש לו חצי דירה שלו וחצי של אח שלו הם החתימו אותי לפני החתונה שלו מגיע לי כלום מהדירה . אבל זה לא מה שמפריע לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת יודעת יותר טוב מה לעשות
א.ס03/01/2015כי לאחרים חסר רקע. האם ההתפרצות היא תגובה למשהו שאמרת לו או למריבה, או שזו התפרצות שלא קשורה לכלום. מה הוא מספר לאמא שלו? חסר לשמוע את הצד שלו וככה סתם להחליט אם כדאי להפרד או לא. אם לך לא טוב שאמא שלו מנהלת לו את הקשר, אז גם לו לא יהיה טוב אם אנשים שהוא לא מכיר ינהלו את הקשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעה אישית
שמוליק03/01/2015שלום סמדר.
מתוך התרשמות מאוד כללית מהדיון, נראה לי שיש כאן שני עניינים מרכזיים:
האחד הוא ההתערבות של החמות. בעייני ההורים אמורים להתערב מה שפחות בזוגיות של הילדים שלהם. לפי מה שאת מתארת היא ממש דוחפת את האף בכל עניין, וגם בעניינים קטנים מאוד. ככה קשה מאוד לנהל זוגיות. את צריכה להעריך עד כמה ניתן לתקן את העניין הזה.
בנוסף לכך, צריכה להיות הערכה טובה יותר עד כמה זה נשלט; כלומר מה יחסי הכוחות בין המרכיב הביולוגי למרכיב הפסיכולוגי ועד כמה ניתן לטפל ביעילות בעניין.
אם בעלך יכול לשלוט על עצמו, או לפחות לדאוג לטיפול שלא יביא אותו למצבים של אי שליטה, והוא אינו מוכן לעשות זאת, הוא צריך להבין שיש לכך מחיר והוא עלול להישאר לבד, ויהיה לו מאוד קשה למצוא זוגיות עם מישהי אחרת.
אין תשובה נכונה וחד משמעית לשאלה האם להיפרד או לא. את צריכה להחליט בעצמך, ונראה לי שזה הכי חושב שתחליטי בעצמך כי רק את יכולה להעריך נכון את המציאות; ולתת לגורמים את המשקל הנכון.
שיהיה בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכיזו
אני04/01/2015ואל תשכחי בעניין הילדים את הנושר של הגנטיקה... זה גם חשוב. חוץ מזה אם אתם נשואים מה זה משנה מי משלם על מה? אין לכם חשבון משותף? את לא עובדת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכסופרניה
סמדר05/01/2015אני כן עובדת בעבודה מסודרת . הוא חוץ מקבל ביטוח לאומי . מאוד קשה לו להתמיד בעבודה כל עבודה שהוא עובד מפטרים אותו פחות מחודש . בגלל שהוא לא יודע לשמור על הפה שלו . בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קסאנאגיסרון02/01/2015
שלום אני לוקח במשך שנתיים קסאנאגיס 0.5 מג פעם ביום. התחלתי להוריד את הכמות ל 0.25 ואז ל0.125.
לפני 3 שבועות בדיוק הפסקתי (הורדתי בהדרגתיות לאט לאט ) ופתאום אחריי 3 שבועות רק החלו סחרחורות חרדה ודיכאון קצת. השאלה אם זה בגלל ההפסקה מהקסאנגיס? ואם כן כמה זמן לדעתך זה יעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קסאנאגיס - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור05/01/2015שלום רב,
החרדה שהחלה כעבור מספר שבועות לאחר הפסקת קסאנגיס אינה קשורה באופן ישיר להפסקתו, כלומר לא מדובר בתופעות לוואי של הפסקת הטיפול או תופעות גמילה.
סביר להניח שמדובר בהפרעת חרדה אשר הטיפול בקסאנגיס הביא לאיזון מסויים שלה ועם הפסקת הטיפול התסמינים חזרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקסאנאגיס
רון06/01/2015שכחתי לציין שאני לקוח ציפרלקס בנוסף (לא ירדתי מהציפרלקס)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוקסטמור01/01/2015
היי
אניחייבת עזרה!
אני תקופה של 3 חודשים בהתקפי חרדה,דיכאון, עליות וירידות
החלטתי לנסות להתמודדבלי כדורים אבל זה היה גדול עלי
עברתי כל מיני פסיכיאטרים שנתנו לי כל מיני תרופותעד שהגעתי לפסיכיאטרית שהמליצה לי על הסרוקסט התחלתי לקחת חצי לפני כשבוע וחצי
ושלשום התחלתי את השלם כפי שהיא אמרה
התחלתי להרגיש ממש לא טוב התופעות ממש חזקות אנירק במועקה ולא בא לי כלום
האם זה חלקמהתופעות? מה לעשות? כבר איבדתי תקווה
אשמח לשמוע עוד אנשים שנטלו את התרופה ומה הם הרגישו
ממש תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
אלי01/01/2015את צריכה לזכור שזה משפיע על כל אחד אחרת וזה אינדיבידואלי
אני לקחתי סרוקסט בשביל חרדה חברתית.
זה לא עזר לי מבחינת החרדה רק עשה לי סחרחורות ובחילה.
בכל מקרה זה שזה לא עזר לי לא אומר בכלל שזה לא יהיה יעיל עבורך
אני מקווה שזה יעזור לך ותרגישי טוב יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי להוסיף
אלי01/01/2015תופעות הלוואי מופיעות בתחילת הטיפול ביתר שאת אחרי כן זה מתמעט ונחלש וגם נעלם.
שווה לסבול קצת ולחכות להטבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוקסט
מור02/01/2015קודם כל תודה על המענה
ורציתי לדעת אחרי כמה זמן זה מתחיל לעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיקרון עם הזמן התופעות לוואי
אלי02/01/2015נרגעות..
אישית לגבי סרוקסט לא יודע כי הפסקתי עם התרופה הזאת
תרופות אחרות יש תסמינים שעוברים אחרי זמן קצר יש תסמינים שנשארים ולא עוברים .
הסחרחורת הופיעה לי אחרי חודשיים של טיפול בערך לא הרגשתי כלום בהתחלה
גם לא הטבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתסיון01/01/2015
הי. האם לקיחת ציפרלקס שלושה שבועות ללא שום הטבה או הקלה מעידה על חוסר התאמה של הכדור על אף שבעבר עזר מאוד. *** מתוך שלושה שבועות שבוע שלם עם מינון של 10 מג כדור שלם.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי
סיון01/01/2015סליחה שכחתי להוסיף . האם תיתכן החמרה כאשר עולים מחצי לשלם שנמשכת כבר 5 ימים. מתבטא במצב רוח ירוד יותר והתגברות של סיפטומים. חשבתי שזה מקובל בשבוע הראשון אך לא לאחר מעבר מחצי לשלם וזה נמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אלי01/01/2015אני חושב ששלושה שבועות לא מספיק בשביל לדעת צריך חודש וחצי בערך
בעיקרון ציפרלקס משפיע ממש מהר יחסית אבל אני חושב ששלושה שבועות לא מספיק זמן. ( אני לא יודע בוודאות אם שלושה שבועות לא מספיק זמן)
רשום בתופעות לוואי של התרופה שהיא עלולה להחריף תסמינים בהתחלה ( אפילו רשום עלולה לגרום למחשבות אובדניות )
אל תהססי לדבר עם הרופא שלך אל כל בעיה שיש לך תתקשרי אליו ואל תתביישי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה לא להתייאש
שמוליק02/01/2015שלום סיון.
אינני רופא, ואין לי תשובה לשאלתך מידע או נסיון אישי.
דבר אחד ברור לי, זה שלא צריך להתייאש. צריך להאמין שאת בחורה טובה ושמגיע לך לחיות חיים טובים ומאושרים, ולכן בסופו של דבר יימצא הפיתרון הטוב והנכון עבורך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סיון02/01/2015ראשית לאלי תודה רבה אני מניחה שאתה מדבר מניסיונך האישי או מהסביבה
ושנית לשמוליק, תודה על העידוד והחיזוקים גם אני חושבת כמוך על עצמי. הידיעה והתחושה שיצאתי מאיזון וכך גם ניראים חיי, היא תחושה לא פשוטה ואני חסרת סבלנות בעיקר, כי ציפיתי שהציפרלקס כבר יעזור כמו בפעם הקודמת שלטעמי היתה הרבה יותר קשה.
בכל אופן ממשיכה כאמור לקוות ולצפות לטוב.
תודה ושבת שלום (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/01/2015סיון, לפעמים יש צורך בלפחות חודש - חודשים תחת מינון אפקטיבי.
באם אין שום שינוי תחת ציפרלקס 10 מ'ג לאחר חודש, אני אישית הייתי שוקל לשנות טיפול..
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר האם ייתכן
סיון06/01/2015שציפרלקס לא אפקטיבי בפעם השנייה? כי לפני בערך שנה גם טופלתי בציפרלקס 10 מ"ג והיתה הטבה משמעותית גם במחשבות, במצב הרוח ובחרדות הקשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר האם ייתכן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/01/2015ייתכן , אך בו בזמן יתכן סיבות נוספות, כגון: מצב גופני, פסיכולוגי, סביבתי.. גורמי דחק ובעיות חדשות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרל גורם לדלקות בקיבה?ד``ר יונתן דוידאור01/01/2015
שלום. אני בת 26, סובלת מהתקפי חרדה. חזרתי לשימוש בכדורים לאחר הפסקה, התחלתי ליטול לוסטרל 100 מ״ג לפני כשלושה שבועות וחוץ מתופעות הלוואי המקובלות: (בחילות, כאבי ראש, סחרחורות) שכבר התמעטו, קרה לי כמה פעמים שנתקפתי חולשה חזקה צמרמורות בכל הגוף וכאבי בטן והיו לי יציאות רכות. אותן תחושות בדיוק היו לי גם לפני שלוש שנים כשהתחלתי לקחת ציפרלקס ואז התגלה שיש לי דלקת בקיבה. האם יש אפשרות שהכדור ממשפחת ssri יכול לגרום לתחושות האלה? או בכלל לדלקת בקיבה? אציין שאין לי תאבון בחודשיים האחרונים ואוכלת מעט במקביל לנטילת הכדורים. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל - תגובה
תכשירים מקבוצת SSRI כגון לוסטרל וציפרלקס עלולים לגרום למחושים וכאבים במערכת העיכול ולמעשה מדובר בתופעה די שכיחה. התופעות נובעות מכך שהכדורים משפיעים על מערכת העצבית של המעיים וגורמים לפעילות מזורזת בהן (הגבלת פריסטלטיקה). הכדורים לא גורמים לדקלת במעיים או בקיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים+פסי - לא עוזריםמיטל01/01/2015
שלום,
אני בת 26, מלאה , לא פעילה גופנית , מעשנת 4-5 סיגירות ליום במשך 3 שנים והפסקתי לפני כמה ימים.
במרץ 2013 קבלתי התקף חרדה ומאז אני נושמת לא כמו בן אדם רגיל,אני צריכה לקחת נשימה עמוקה מידי פעם, היתי אצל כמה פסיכיאטריות, הראשונה נתנה לי מרשם של רסיטל 10 מ"ג והעלתה לי ל20 מ"ג אם אני זוכרת טוב ובמקביל לקחתי כדור sos של אלפרוקס, ואז באוגוסט אשתקד פסיכיאטרית אחרת החליפה לי לציפרלקס 10 מ"ג וטופלתי בזה עד מרץ השנה וזה גם לא עזר, ביוני פניתי לפסיכיאטרית שלישית שהיא הגדילה לי את המינון ל20 מ"ג ציפרלקס ועדיין אני לוקחת נשימה עמוקה מידי פעם לפעמים ממש קשה לי לנשום. בהתחלה עשו לי בדיקות גופניות ושללו הכל והגיעו למסקנה שזה נפשי. אשמח לעצה מה ניתן לעשות עוד כי זה נראה לי לא נורמלי מצב כזה.
בייעוץ שלכם התחלתי ללכת לפסיכולוגית קלינית ,אני בפגישה ה-8 ואין בכלל שיפור , אני מבזבזת את הזמן והכסף שלי סתם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה בעייה בדיאגנוסטיקה
שמוליק01/01/2015שלום מיטל.
אינני רופא.
ישנו פתגם ידוע שאומר ידיעת המחלה - חצי הרפואה. אני מניח שיש כאן בעייה בדיאגנוסטיקה, ובגלל זה, אף טיפול אינו אמור לעזור...
לכן, נראה לי שהכי טוב זה שתסמכי על שיקול הדעת שלך.
אם בעיית הנשימה היא נפשית, אז זה אומר שעברת איזו חוויה קשה און לא נעימה או שישנה איזו התמודדות שאת אמורה להיות מודעת אליה.
הפסיכולוגית אמורה לתת איזו דיאגנוסטיקה על המצב שלך שעל סמך זה ישנה הצדקה לטיפול שאמור לפתור את בעיית הנשימה. את צריכה לשאול את עצמך האם את מקבלת את הדיאגנוסטיקה שלה; האם היא נראית לך הגיונית.
אם היא לא נתנה עדיין הסבר לאיזו בעייה נפשית יש לך שקשיי הנשימה הם הסימפטום שלה, אז הגיע הזמן לבקש הסבר; שמונה פגישות זה די והותר כדי שיהיה הסבר...
אם ההסבר נראה הגיוני, יכול להיות שהטיפול שהפסיכולוגית נקטה בו אינו מתאים, ואז צריך להחליט האם צריך לנסות אסטרטגיה אחרת של טיפול או שצריך להחליף מטפל.
את נראית בחורה חכמה ושאת יכולה לסמוך על שיקול הדעת שלך כדי לקבוע האמנם מדובר בבעייה נפשית.
יכול להיות גם שישנה בעייה פיסיולוגית שמסיבות כלשהן לא התגלתה; זה גם יכול להיות...
בכל אופן, לא להרים ידיים. להמשיך לחפש מזור לבעייה עד שתרגישי טוב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואת גם תמשיכי לבזבז..
שים01/01/2015זה מקרה קלאסי שעוברים מרופא לרופא כדור לכדור עד שמחליטים שהמפגרים האלה לא יודעים מה הם עושים ומחליטים לקרוא ספרים ולחקור באינטרנט לבד ויוצאים מזה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ממש מבין בבעיה מהסוג הזה
אלי01/01/2015בכל מקרה אם הטיפול אצל הפסיכולוג לא יעיל תגידי לו את זה בפנים ותשקלו מה לעשות יחד.
טיפול פסיכולוגי זה יקר מאוד ואם לא עוזר אז צריך לשנות אולי מטפל אולי שיטה..
אולי 8 פגישות זה מעט.
לא יודע מה הטיפול המומלץ לבעיה מהסוג הזה ראיתי מישהו שהיה מאושפז איתי במחלקה שלא היה נושם רגיל ומידי פעם היה נושם נשימה אחת ארוכה.
שאלתי אותו למה הוא עושה ככה והוא ענה שהוא לא יודע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה:
בעל ניסיון02/01/2015מיטל שלום,
התיאור של הבעיה שלך מוכר לי אישית וממקרים נוספים.
הפתרון הנו תוספת כדור נגד דיכאון בשם אדרונקס, ביחד עם הציפרלקס. הכדור הזה עוזר לציפרלקס לעבוד ויש בין 2 התרופות סינרגיה המביאה לריפוי של הדיכאון. המינונים של 2 התרופות ייקבעו על ידי הרופא. בנוסף, חשוב להוסיף את התרופה באופן הדרגתי ואיטי.
אם תשאלי אותי, חבל לזרוק כסף על פסיכולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורים+פסי - לא עוזרים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/01/2015היי מיטל.
הטיפול אמור להיות משולב , גופני , פסיכולוגי וסביבתי..
גופני:
בירור מצב גופני - בדיקות דם
תוספי מזון - וויטאמינים
פעילות גופנית
דיאטה נכונה ובריאה
ועוד
פסיכולוגי :
טיפול מומלץ CBT
סביבתי :
שינוי עבודה, חברה, מיקום מגורים, ועוד.. על פי הצורך ..
הבסיס של חרדה : מרכיב קדום מהילדות, חשש קיומי, חוסר משמעות לחיים, אשמה , קונפליקטים פסיכולוגיים ועוד.. טיפול פסיכולוגי פסיכואנליטי - זה הטיפול היעיל, הבעיה שזה יכול לקחת שנים רבות.. ולא תמיד יעיל לכל אחד...
בטיפולים שאני עושה, פסיכואנלטיים, לפעמים לאחר שנים, המטופל מגלה שהוא זקוק לחרדה ולא מוכן לוותר, כי החרדה תורמת מבחינה פסיכולוגית ואז העבודה יותר ממוקדת לתובנות ושינוי הצורך הנפשי לכיוונים יותר חיוביים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מויפאקסהילה31/12/2014
שלום,
אמי טופלה בויפקאס 150 מ"ג ליום למשך כשנתיים וגם בפרפנאן.לפני כחודש הפסיקה את השימוש בויפקאס בהדרגה בעצת פסיכאטרית (לא המטפלת הקבועה שלה אלא רופאה בקופה שמקבלת לפגישות חד פעמיות אם יש צורך). מלפני כשבועיים אמי חווה בחילות כאבי ראש ולחצי דם גבוהים.היא חולת לחץ דם מטופלת ובדרכ עם מדדים יציבים בלי שום סיבה נראית לעין לעליה. היא קיבלה טיפול בבית חולים נגד לחץ הדם וגם מרופא המשפחה אך ללא הצלחה בינתיים.רציתי לדעת האם יתכן ולחצי הדם הגבוהים נובעים מהגמילה מהויפאקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה מויפאקס - תגובה
ויפאקס הוא תכשיר אשר עלול לגרום לעליה בלחץ דם ולפגוע באיזון לחץ דם אצל אנשים שסובלים מיתר לחץ דם. גם הפסקת הטיפול בויפאקס עלולה להיות מלווה בשינויים בלחץ דם ופגיעה באיזון, כאשר לא מדובר בתהליך "גמילה" מהתרופה אלא בגורם אחד אשר רק חלק מגורמים רבים אחרים שמשפיעים על לחץ הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויאפקס 150יעל30/12/2014
אני נוטלת ויאפקס 150 ושתית אלכוהול בימים האחרונים עקב אירועים רצופים...ואני מרגישה חרדה מוגברת ודופק מהיר ואי יכולת לישון כבר כמה ימים.השאלה שלי האם ניתן לקחת רגיעון או טיפות ולריאן בנוסף????כי אני ממש סובלת
השאלה האם השילוב של שניהם יחד לא בעייתי???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויאפקס 150 - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/01/2015אלכוהול לא מומלץ.
טיפול הרגעתי טבעי, כגון וולריאן, בדר'כ אין מניעה.
תמיד מומלץ לעדכן את הרופא במטפל.
בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדודו29/12/2014
האם אפשר ובטוח ומקובל והיגיוני לקחת SEROQUEL XR 1200 מ"ג ביום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור06/01/2015לא מקובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)