מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפחתת מינון זיפרקסיהגלעד22/01/2015
שלום אבי בן 71 ,נמצא ברימסיה של 15 שנה מסכיזופרניה פארנואידית.
הוא לוקח 10 מ"ג זיפרקסיה - 25 מ"ג קלופיקסול.רסיטל 40 מ"ג ולוריואן 2 מ"ג.
הוא גם סובל מסכרת שיתכן שנגרמה /התחזקה מהזיפרקסיה אותה לוקח כבר 15 שנה לפחות.
שאלתי ,האם אפשר להפחית את הזיפרקסיה ל 5 מ"ג ובמקביל לעלות מינון הקלופיקסול?
תודה מראש גלעד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה שזה אפשרי
שמוליק22/01/2015שלום גלעד.
אינני רופא.
על פי מה שידוע לי, נראה שזה אפשרי להוריד את המינון של הזיפרקסה ולבעלות את המינון של הקלופיקסול, מבחינת הטיפול בסכיזופרניה. עם זאת, תמיד יש הפתעות ולא אחלוק על הרופאים אם הם יגידו משהו אחר.
נראה לי שצריך להתייחס לשאלה האם המהלך הזה אמור להביא להקלה הרצוייה, וגם לבדוק האם ישנן סכנות שעלולות לקרות כתוצאה מכך, ובהתאם לזה להחליט.
נראה שיהיה ניתן לקבל תשובה מדוייקת יותר מהרופא המטפל המכיר את אבא שלך טוב יותר.
בכל אופן, זה טוב שפנית לפורום. דעה נוספת איננה יכולה להזיק. אני בטוח שהרופאים ישמחו לענות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפחתת מינון זיפרקסיה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/01/2015השאלה מה המטרה ?
אני הייתי מעדיף , אם ניתן, תרופה אחת- חדשה, במקום שניהם..
שוב, זה מאוד תלוי, מה השיקולים הקלינים, מה המצב כעת , האם היה ניסיון במייצבי מצב רוח? ועוד..
שיקול תועלת מול סיכון, של רופא מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי שמוליקאלי21/01/2015
מותר לשאול אותך באיזה תחום אתה עוסק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, בוודאי
שמוליק21/01/2015שלום אלי.
אני עוסק בהייטק.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי ממוקדip21/01/2015
אני בת 40, סובלת מחרדת טיסות קשה. במסגרת העבודה שלי - אני טסה כל חודשיים בערך. יש בי משהו שמסרב לוותר ואני מכריחה את עצמי להתמודד עם הפחד. בעבר לקחתי בטיסות קסאנקס (לא עזר), כיום אני לוקחת קלונקס (עוזר, אך לא בצורה מאוד משמעותית). המינון אותו אני לוקחת: 0.5 מ"ג, לוקחת מנה נוספת אחרי 4 שעות באם הטיסה ארוכה מכך..
אני עומדת בפני טיסה (נוספת..) ארוכה ומלווה בהמון חרדות. שאלתי: האם ניתן להגדיל את המינון? האם ניתן לקחת מההתחלה 2 כדורים (1 מ"ג)?
האם לדעתכם וואבן ישפיע טוב יותר?
נפגשתי בנושא פעמיים עם פסיכיאטר אך לא קיבלתי תשובה מפורטת לשאלתי.
מעבר לכך - חייה חיים נורמטיבים ונטולי חרדות. התרופה היא לשימוש ספציפי בטיסות.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא רופא אבל מניסיוני יש כאלה
אלי21/01/2015שמקבלים קלונקס 2 מ"ג.
אני אישית לקחתי 2 כדורים של 0.5 מ"ג וזה עזר.
מה שקורה שזה מעייף.
אם את דיילת אוויר וטסה לנו כל יום אז השימוש בקלונקס עבורך אסור אבל פעם בשלושה חודשים ( פעם ב.. ) לא נורא מניסיוני לקחת 2 במכה קלונקס.
אני חושב שוואבן חלש יותר מקלונקס.
אני לא רופא ולא יודע איזה סיכונים ובמה זה כרוך בטח לא על מצבך הרפואי מניסיון שלי זה עבד טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! אשמח לדעת הרופאים
ip22/01/2015אך תודה אלי על המידע, אני חושבת שאנסה לפני הטיסה, כדי לראות שלא מפתחת תגובה לא רצויה.
אשמח לדעת האם יש איזשהי התוויה נגד לקיחת 2 כדורים/ האם ניתן לקחת כדור נוסף מודקם יותר מ 4 שעות הפרש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי להוסיף IP
אלי23/01/2015אם תלכי לרופא משפחה שלך ותגידי שיש לך טיסה ואת חוששת ממנה ורוצה לטיסה קלונקס הוא ירשום לך את זה.
לא צריך פסיכיאטר בשביל זה רופא משפחה יכול לתת לך ולהסביר לך הכל.
הלכתי לרופא משפחה אמרתי לו יש לי ראיון עבודה קשה אני בלחץ רוצה קלונקס רשם לי קופסא של 30 אמר שיהיה לך למקרה חירום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול תרופתי ממוקד - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור22/01/2015יש לזכור שתרופות ממשפחת בנזודיאזפינים ( וואבן, קלונקס, וואליום וכו..) , בעלי תופעות לוואי, סכנה בריאותית כאשר משלבים עם אלכוהול ועוד.
יש להיוועץ עם רופא מטפל, יש לישקול זאת בזהירות, במיוחד עם יש מחלות נלוות, רגישויות ועוד.. חוסר תזוזה לדוגמה בטיסה, עלולה להיות מסוכנת ולגרום לקרישי דם ועוד.. לגבי וואבן, יש לבדוק לפני הטיסה, בסוף שבוע, ללא סכנה לתופעות לוואי שורה תחתונה, מומלץ כמה שפחות ואם אפשר להימנע..
ממליץ לישקול CBT ולנסות לפתור את הבעיה ללא תרופות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה - הערה
ip25/01/2015אחרי שנים של טיפולים פסיכולוגיים ונסיון להתגבר על החרדה הספציפית הזו - לא הצלחתי. זה רק גובר לצערי.
אמקד את השאלה יותר - יש סיכון בנטילת כדור לאחר שעתיים במקרה הצורך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזמנה- שידור רדיו: קטמין ודיכאוןד``ר יונתן דוידאור21/01/2015
היי
מחר , רשת א , בתוכנית רופא תורן בשעה 10 בבוקר
אדבר על הנושא הכי מרתק כיום בפסיכיאטריה, קטמין
כנוגד דיכאון אפקטיבי ומהיר..
אתם מוזמנים להאזין מחר בשעה 10, לשאול שאלות טלפוניות בשידור חי, לשלוח פקס עם שאלות, פרטים מצורפים...
נשתמע
ד'ר יונתן דוידאור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דר אני מאוד אוהב לשמוע אותך
נתנאל לוריא24/01/2015אני משתדל לשמוע אותך כל פעם ברדיו וגם אם אני מפספס אז יש באתר את התכוניות.
אני אשמח אם פעם אחת תדבר על אוטאיזם, אני מאוד מעונין לשמוע מה דעתך על זה ועל בעלי צרכים מיוחדים. אני לא מצאתי יותר מידי פסכיטרים שמדברים על זה ונראה לי שקצת חבל, כי יש יותר ויותר אוטאיסטים ובעלי מגבלות וחבל שלא שומעים יותר על הלקות הזאת ועל התמודדות ורק מדברים על הפרעות נפש.
מקווה שתשמע בעצתי ותדבר על זה פעם, חוץ מזה מאוד -מאוד אוהב לשמוע אותך
אתה באמת נהדר, ממש מעביר את יפה ומסביר מעולה ישר כוח והמשך כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר אני אשמח אם תגיב לי בבקשה.
נתנאל לוריא28/01/2015כי במת נראה לי שזה חשוב לעלות את הבעיות של בעלי מגובליות ( פיגור, אוטאיזם וכולי )לסדר היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבבה הבנתי שזה לא מעניין אותך.
נתנאל לוריא28/01/2015אני מבין שכל מה שרוצים תמיד לשמוע זה על הפרעות-נפשיות ברדיו.
אבל להתעלם ממני, לפחות תגיד שאתה לא יכול ברדיו אתה יודע לדבר יפה
ובגלל זה אני אוהב לשמוע אותך, אבל בפרום אתה קצת מזלזל וחבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבבה הבנתי שזה לא מעניין אותך. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור29/01/2015היי נתנאל
כעת רק ראיתי את מודעתך.
לצערי לא תמיד מתאפשר לי להיכנס לפורום באופן יומי.
בהחלט אשמח לשיקול לדבר על כך בעתיד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
נתנאל לוריא29/01/2015זה בעני נושא מאוד חשוב יעזור להרבה הורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור על סמיםרונן20/01/2015
שלום לך דר
אחותי התאומה (30) שאני והיא מאוד קרובות לאחרונה מסוקרנת יותר מידי לגבי סמים. היא תמיד הייתה סקרנית בנושא עוד מגיל מאוד צעיר היא הייתה קוראת ומתעניינת בסיפורים של נרקומנים (קראה ספרים בנושא וכו').
לאחרונה היא מדברת על זה יותר מידי, והיא כאילו ממש חווה את הכאב של הנרקומנים. נגיד לפני שבוע ראינו סדרת ביוגרפיה אודות אדם מפורסם כלשהו שמת מסמים, והיא ממש נכנסה לזה ושבוע חפרה לי מה עבר עליו, איזה מסכן הוא היה, שהוא היה גמור וכאלה.
היא לא נוגעת בסמים, היא מעשנת סיגריות, מידי פעם מעשנת שגאס (יודעת בוודאות שהיא לא מתה על זה) ולעיתים רחוקות שותה אלכוהול.
האם עלי לדאוג לגבי הדיבורים שלה? או שהיא פשוט סתם מתעניינת בנושא? כל הזמן היא מספרת סיפורים של נרקומנים, רואה תמונות שלהם באינטרנט וכאלה וזה קצת מדאיג אותי.
האם יש מקום לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדרש שיקול דעת
שמוליק20/01/2015שלום גגיל.
אינני רופא.
אי אפשר לומר בוודאות, בוודאי שלא דרך האינטרנט.
יכול להיות שהפרשנות לא נכונה. ראיית אנשים שהסתבכו בסמים, אמורה להטמיע את המסר שלא להתעסק עם זה. גם הרגשת חמלה על אנשים כאלו היא תגובה הגיונית וסבירה.
מכל מקום, גם אנשים שהסתבכו עם סמים אינם צריכים להרים ידיים. יש כאן בחור שמשתתף קבוע בפורום הזה וקוראים לו אלי. הוא התנסה בסמים והוא מצליח לתפקד למרות זאת.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואיך אפשר לשוחח עם אלי?
רונן21/01/2015ותודה רבה לך על המענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לך אני אלי
אלי21/01/2015אני לא מומחה גדול ולא מבין מה לעשות במקומך אבל אני הייתי פשוט מדבר עם אחותך מסביר לה את החששות שלי מהנושא .פשוט תשוחחי איתה תגידי לה שאת מודאגת מהעיסוק האובססיבי שלה הזה בנושא הסמים.
מבקשת ממנה להיות גלויה איתך ולוודא שהיא עצמה לא משתמשת.
אם היא משכילה בנושא הסמים היא בוודאי מודעת לכמה שהם הרסניים בוודאי סמים קשים.
הכי חשוב זה לשוחח איתה בוודאי אם אתן קרובות .
להגיד לה שלאחרונה היא מדברת על הנושא ולנסות להבין ממנה מדוע?
אפשר לשתף את ההורים גם
האם אנשים בסביבתה סובלים בגלל שהיא אובססיבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלי אני מודה לך. שוחחתי איתה
רונן21/01/2015ואינני בטוחה מה לקחת מהשיחה הזו. אנשים סביבה לא סובלים מכך שהיא אובססיבית אם כי אבא שלי מתחיל לחשוש.
היא באה מרקע של דיכאונות וחרדות אך תמיד החשבתי אותה כמישהי הגיונית וקצת מוזר לי שהיא יותר מידי בנושא הזה. שדיברתי איתה היא צחקה אך אני יודעת שזה צחוק של כאילו להרגיע אותי. אבל ששאלתי אותה אם היא הייתה רוצה לנסות היא אמרה לי שכן וגם סיפרה לי שפעם אחת היא לקחה קוקאין והיא לא התלהבה מזה ולא נגעה בזה שוב. שאלתי אותה למה היא לא מנסה סמים אחרים והיא אמרה לי כי היא לא רוצה לגרום למשפחה לדאגה אז שאלתי אותה "ומה עם החיים שלך?" היא אמרה לי מילה במילה: "לא מפריע לי להפוך לנרקומנית ולמות". מה אני עכשיו עושה עם מה שהיא אמרה לי?? אני רוצה לומר שביום יום היא בן אדם ממש מצחיק וחברותי וכולם אוהבים אותה. אני מצד אחד לא רוצה ללחוץ כי אני יודעת שזה עלול לגרום לה להמשך לשם יותר ומצד שני אני ממש חוששת שהיא תשכח מהדאגה למשפחה ופשוט תלך לקחת סמים. אלי בבקשה ממך כמישהו שמכיר את הנושא הזה. כיצד עלי לגשת אליה ובכלל מה אני צריכה לעשות?
תודה רבה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהייה קטנה
שמוליק22/01/2015שלום גגיל.
מה נראה לך מושך את אחותך לסמים?
האם הסם עצמו או ההרגשה הטובה שיש בטווח הקצר לאחר לקיחת הסם?
אם ההרגשה הטובה היא העיקר, יכול להיות שניתן להשיג את ההרגשה הטובה הזו באפקטים פסיכולוגיים.
ועוד הערה קטנה. לא צריך להפעיל יותר מדיי לחץ; הפעלת לחץ עלולה לגרום לכך שיהיה רצון "לשבור את הכלים", ולהראות שהיא יכולה לעשות מה שהיא רוצה.
בכל אופן, שיהיה בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמוליק אני מודה לך מאוד על ההתיחסות
רונן22/01/2015קצת מרגיע אותי שאני יכולה לכתוב פה כי אין לי עם מי לדבר. אחרי שכתבתי כאן אתמול אני ואחותי דיברנו עוד פעם למשך כמה שעות(אנחנו גרות יחד אז בדובר בשיחה פנים אל פנים). מה שאני הבנתי ממנה שזה הרבה יותר מלהרגיש מסטולה ולהתנסות בדברים חדשים. היא סיפרה לי שהיא הייתה שותה הרבה למשך שנים. שהיא מעשנת גראס מידי פעם ושהיא לא מתה על התחושה של להיות מסטולה. היא מתביישת בלהיות מסטולה אבל היא אוהבת את התחושה של איבוד שליטה בגוף. ואז היא סיפרה לי שהיא הייתה שותה לבד ולא עם אנשים כי היא הייתה מתביישת וזה היה סיפור של שנים. כל יום היא הייתה שותה לבד. והיא ציינה שוב ושוב שהיא לא אוהבת להיות מסטולה כאילו שהיא לא אוהבת שהיא מאבדת את הפוקוס אבל היא אוהבת לאבד שליטה בגוף. והיא סיפרה לי שהיא עוד יותר אוהבת לראות אנשים אחרים מאבדים שליטה על הגוף (עם אלכוהול וסמים) ואז עולה בה הצורך לטפל בהם ולהזדהות עם החולשה.
אני לא מבינה בנושאים פסיכולוגים ולא חכמה גדולה בלהבין אנשים. אבל אני דואגת לה.
הצלחתי להבין אותה בשיחה שלנו. הצלחתי להבין את ההתנדנדות בין לאבד את עצמך ובין הצורך לטפל במישהו שאיבד את עצמו. אבל אני לא יודעת איך לנסות לעזור.
אני גם רוצה לציין שהיא הייתה בטיפול במשך שנים ועד היום היא מטופלת בכדורים.
אני מודה לך על ההקשבה. גם אם לא אמצא כאן פיתרון ממשי- זה עוזר לי מאוד לשוחח על כך ואני מאוד מודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה
שמוליק23/01/2015שלום גגיל.
צריך להגיד תודה למי שמפעיל את הפורום ולמי שמנהלים אותו. בלעדיהם הפורום הזה לא היה קיים.
אני חייב לומר שאני מקבל מהפורום הזה הרבה יותר ממה שאני נותן. את מוזמנת תמיד לפנות לפורום :-)
נראה לי שהקונספירציה שאומרת שמי שהתנסה בחוויה כלשהי אז הוא יוכל לעזור לאחרים שגם כן התנסו בחוויה כזו - גם אם זה נשמע נכון ומשכנע - זה אינו הכרחי.
אני עברתי כמה אישפוזים פסיכיאטריים, אבל זה ממש לא מה שיעשה אותי מומחה; אין לי את הידע ואת הנסיון שיש למטפלים.
אולי ניתן לומר שישנה יכולת טובה יותר להבין את תחושות הסבל בגלל החוויה האישית, אבל זה לא כל כך משמעותי; הידע והנסיון שיש למטפלים הוא פקטור הרבה יותר חשוב.
יכול להיות שאחותך מרגישה צורך לטפל באלכוהוליסטים ומסוממים, ואולי צריך לתת לה הכוונה ועידוד לעשות את מה שהיא רוצה. אין צורך בהתנסות אישית.
וגם לגבי התחושה של איבוד הדעת, יכול להיות שישנם אמצעים יעילים יותר להגיע לכך. לא ידוע לי על משהו ספציפי; כדאי לבדוק את העניין עם המטפל.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי גגיל
אלי23/01/2015אני חושב שכדאי לשתף את ההורים שלכם ( אם הם יכולים לעזור ואם היא לא תכעס עלייך ).
אמירה כמו לא איכפת לי להיות נרקומנית ולמות זה מאוד מדאיג ונשמע כמו דיכאון.
או מצוקה כלשהיא
אולי כדאי להעזר בטיפול פסיכולוגי.
אם היא הסניפה קוקאין זה פחות גרוע מלעשן את זה למשל. אני מכיר לא מעט שנהגו להסניף והפסיקו עם זה. מי שמעשן את זה מסתבך מאוד
אנשים עם בעיות נפשיות מועדים יותר לסיבוכים בגלל הסמים ( פסיכוזות, פאניקה , פראנויות.).
אולי תנסי לברר איתה אם היא הייתה רוצה לדבר עם מישהו תגידי לה שלדבר זה מקל על הנפש אולי היא תסכים ללכת לטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלי, אתה מקור להשראה
שמוליק22/01/2015שלום אלי.
נראה לי שלא נתת לעצמך הערכה מספקת.
עצם זה שאתה התנסית בסמים והתמודדת עם זה - זה נותן השראה לאנשים אחרים שנפלו בפח לרצות להתמודד. זה נכון שלמטפלים יש הרבה יותר ידע מקצועי, אך אף מטפל אינו יכול לתת השראה כמוך(אא"כ המטפל עצמו התנסה בסמים...).
מסיבה זו, אם צריך לתת השראה להתמודדות, בלי לחשוב יותר מדיי אני מזכיר אותך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שמוליק אתה בנאדם טוב מאוד
אלי23/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה. גם אתה בן אדם טוב מאוד.
שמוליק23/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני חושבת שיש לי דסידופוביהדנה20/01/2015
תמיד היה ממש קשה לי לקבל החלטות לאחרונה גיליתי שיש ממש הפרעה כזאת קרעתי על זה קצת ואני די עונה על כל הקריטריונים ,אני דוחה החלטות אני הוספת המון מידע על כל החלטה שאני צריכה לקבל ושואלת את הדעות של אנשים בלי סוף עד שהם שונאים אותי (אפילו על דברים קטנים כמו איזה נעל לקנות אני שולחת תמונות שיעזרו לי)וגם אחרי שקיבלתי החלטה מאוד קשה לי להיות שלמה אתה וגם אז אני ימשיך לשאול אנשים לדעתם ,מה אפשר לעשות עם זה?(אני סיימתי צבא ורוצה להתחיל ללמוד ואני משתגעת מלבחור מה ללמוד איך אפשר להתגבר על הבעיה הזאת ולעשות את הבחירה הנכונה ולהיות שלמה אתה ולא ,ושלא תיקח לי כ"כ הרבה זמן,ולא רק זה גם לעתיד שההחלטות לא הולכות להיות פשוטות יותר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתמודד
שמוליק20/01/2015שלום דנה.
המודעות לבעייה היא הרבה פעמים החלק שהכי קשה לעבור אותו.
כיון שאת אחרי השלב הזה, אז יש את כל הסיבות הטובות להתעודד; ניתן להתמודד עם הבעייה בהצלחה.
לגבי הדוגמא שהבאת על הנעליים, זה באמת משהו חריג, אבל לגבי ההתלבטות בבחירת מקצוע, נראה לי שצריך להיות קצת זהיר כדי לשייך את ההתלבטות הזו לבעייה כלשהי. צריך לבדוק את העניין יותר לעומק.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרהאדוה18/01/2015
שנים אני סובלת מחרדות ואגורפוביה טופלתי בסרוקסט 20 מ״ל והמצב דיי השתפר אבל במשך השנים שהחליפו את בסרוקסט לתרופות גינריות ההשפעה התחילה לרדת
היום כבר שלושה חודשים מטופלת בפריזמה 40 מ״ל ולא מרגישה התקדמות
חוץ מיכולת לצאת די מהר מהתקף חרדה
אבל עדיין מחשבות מציקות כל היום חוסר מטיבציה חוסר שימחת חיים, פחד ממחלות, פחד לצאת מהבית לבד
הרופא ה״נחמד״ שלי אמר לי שבלי טיפול cbt כלום לא יעזור
אבל אפילו לטיפול אני לא יכולה ללכת
ואני יודעת שיש כדורים שיכולים לעזור כי בתחילת הטיפול בסרוקסט המצב היה טוב ויכולתי לתפקד פחות או יותר
לא יודעת מה לעשות אין לי אף אחד בעולם שתומך/מבין
יש לי ילדים קטנים שאני מגדלת לבד בכוחותי המועטים, חזרתי לגור אצל ההורים עקב החרדות
אני לבדדדד חייבת עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתעודד
שמוליק18/01/2015שלום אדוה.
אינני רופא.
כדאי וצריך להתעודד. יש הרבה מטופלים שחוו חרדה ויצאו מזה.
בדרך כלל עיקר הטיפול בחרדה הוא באמצעות שיחות ו C.B.T. .
במצב שבו המטופל חושש לצאת מהבית, אז מנסים לתת תרופות שיאפשרו להתגבר על החרדה, על מנת שיהיה ניתן לתת את הטיפול הפסיכולוגי שהוא העיקר.
כנראה שאצלך, הטיפול התרופתי לא נתן את התוצאות הרצויות כדי שיהיה ניתן לצאת מהבית.
מה שנראה לי שניתן לעשות, זה או לנסות לבקש ביקור בית (אני מניח שזה יהיה יקר), או לנסות לקבל תמיכה באמצעים אינטרנטיים. המטרה שאליה הרופא התכוון שצריך לשאוף הוא למצב שבו תרגישי שאת יכולה לצאת מהבית לצורך המשך טיפול פסיכולוגי.
יכול להיות שישנם מקרים חריגים שבהם ימליצו על משהו אחר. הרופאים בוודאי אמורים לדעת מה עושים במקרים חריגים, ובוודאי שהם יודעים יותר ממני...
בכל אופן, קבלי עידוד. אין שום סיבה שלא יהיה בסדר.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שמוליק
ניקול18/01/2015אכן ביררתי לגבי טיפול דרך האינטרנט וזה דיי יקר סביבות ה400 ש״ח לפגישה וצריך פעם בשבוע אז זה יוצא 1600 וקשה לי לעמוד במחיר כזה
מאוד מנסה לא להתייאש במיוחד בשביל הילדים שזקוקים לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה המחיר גם לפגישה בקליניקה
שמוליק19/01/2015שלום.
גם בפגישה בקליניקה טווח המחירים נע בין 300 ש"ל ל 500 ש"ח לפגישה, כך שאין הרבה הבדל.
אם אין לך אפשרות לעמוד בהוצאה של 1600 ש"ח לחודש, לדעתי, כדאי להקטין את התדירות, ולא לוותר לגמרי.
איך שאני רואה את הדברים, תפקידו של המטפל הוא לעורר כוחות שקיימים במטופל על מנת שהמטופל יטפל בבעייה בעצמו בעזרת הכוחות שקיימים בו; המטפל אינו אמור ליצור משהו חדש במטופל שאינו קיים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה עזרה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/01/2015היי
יש למצות את הפריזמה, אולי לישקול לעלות.
מאוד חשוב פעילות גופנית, אפילו סביב הבית...
אם ניתן לשבת בשמש , בצורה בטוחה.. מיגון וכו..
אכן CBT יכול לעזור, אם יש קושי ביציאה מהבית, לנסות לעבוד
עם ספר..
לזכור: נשים שאוכלות פחות בשר אדום, יותר דיכאון וחרדה, לישקול
יעוץ דיאטנית...
באם מצב מחמיר מומלץ בדיקה מקצועית, בקליניקה או ביקור בית..
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אדווה
אלי20/01/2015אני סובל מחרדה חברתית ( פוביה חברתית ) לא אגורפוביה אבל כל הפוביות זה אותה מתנה .
לפוביות אין כמו טיפול קוגנטיבי זה הכי מתאים ומאוד מאוד כדאי לך להתאמץ ולעשות את זה.
תישאלי את הרופאים שלך אם אפשר להעזר בקלונקס לצורך ביצוע מטלות ואימונים.
אולי שווה להשתמש בתרופה מאשר להימנע בכלל.
ברור שזאת תרופה ממכרת ולכן צריך ייעוץ עם רופא ובדיקה אבל אני כל פעם שיש לי משהו חשוב שגורם לי לחרדה אירוע כמו ראיון עבודה במקום להימנע לוקחים קלונקס ועושים למרות הפחד ( קלונקס יעיל מאוד לחרדות) .
אסור להימנע או יותר נכון צריך להימנע מזה :)
אפילו אם קשה לך לצאת מהבית היום לאט לאט בעזרת כוח רצון ועבודה קוגנטיבית נכונה אפשר להעלם פוביה לחלוטין הכל תלוי במטופל וברצון שלו להשקיע.
אני מכיר עורכי דין עם פוביה חברתית ולוליינים עם פחד גבהים:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ניקול20/01/2015איזה חמוד אתה אלי נתת לי הרבה אמונה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרזודיל ותוסף שורש רודיולהגיא18/01/2015
שלום,
אני בן 33 וסובל מסטרס בראש, בעורף בגב ובטן וזה מביא אותי למצבים מאוד קשים של דאון עד כדי חוסר תפקוד (כאב שרירים תפוסים בראש בעורף ובכל הגוף). הפסיכיאטר רשם לי טרזודיל על מנת להסדיר את השינה (כרגע על 75 מג). המינון כן מרדים אך אני מתעורר לאחר 4 שעות בערך. שמעתי על שורש רודיולה שאמור לסייע במצבי סטרס, האם זה אפשרי\ יעיל והאם ניתן לשלב?
תודה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרזודיל ותוסף שורש רודיולה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/01/2015יש צורך להעריך את מרכיב הלחץ, גורמים, אורך חיים, תזונה וכו..
יש מקום לשינוי תרופתי לדעתי,
SSRI + כדור שינה ( זמני) + טיפול CBT
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלאת מינון ציפרלקס והפרעות בשינהאנונימית17/01/2015
בת 28, נוטלת ציפרלקס ופריזיום מזה כשנה.
עד לפני שבועיים שלושה נטלתי 10 מ"ג ציפרלקס (5מ"ג בבוקר ו-5 בצהריים) ו15 מ"ג פריזיום (5 מ"ג בוקר צהריים וערב). לפני שבועיים שלושה, לאחר שלא הייתי תחת מעקב פסיכיאטרי כחצי שנה, עקב מעבר דירה, נפגשתי עם פסיכיאטרית שהעלתה לי את מינון הציפרלקס ל20מ"ג פעם אחת בבוקר (במקום 5 בבוקר ו5 בצהריים).
אני סובלת כל פעם שאני ישנה (גם אם במהלך היום) מסיוטים, לעתים מדברת מתוך שינה, וקמה רק בקטע הפחות דרמטי של הסיוט, כשהראש שלי מאובן, עם כאבי שיניים עקב חריקתם במהלך השינה, ותחושת מאובנות וכאבים בכל הגוף ובפרט בראש. מזיעה מחום וסובלת מקור קיצוני, מתנשמת, חשה תחושת צמאון עז ותחושת רעב, ללא קשר לאם אכלתי או שתיתי מספיק לפני השינה וכמה זמן ישנתי.
אם זכרוני אינו מטעני, אז גם בתחילת הטיפול בציפרלקס, לפני כשנה, חוויתי חלומות מסוג זה, עם התעוררות קשה, באמצע הלילה, כשאני מזיעה מחום וסובלת מקור ומכל הנ"ל.
אני יודעת שחוויתי סיוטים כאלו גם קודם להעלאת המינון, אך אז זה היה בעיקר בשנת הלילה, ובצורה פחות קיצונית מזו, ופחות עקבית, ללא עניין ההזעה והקור.. הרעב והצמא.
כמו כן, אני חושבת שהעלאת המינון גרמה לי לתיאבון מוגבר מאוד ולהעלאה במשקל..
ואני בלאו הכי סובלת מעודף משקל (לא כתוצאה מאכילה מרובה כמו מחוסר פעילות גופנית, ומתקופה לפני כ12 שנים בה התנסיתי בתרופות שכשלו ממטרתן אך גרמו לי לעלייה קיצונית במשקל, שנשאר פחות או יותר כך).
סיבת הטיפול מורכבת, טראומות מרובות, חוסר בטחון עצמי, חוסר תפקוד ברמה החברתית והתעסוקתית, אובססיביות ותלותיות רבה.
צפוייה לי פגישה עם הפסיכיאטרית בחודש הבא לצורך המשך מעקב, אך רציתי לדעת האם התופעות הנ"ל הן אכן מהעלאת המינון של הציפרלקס, ואם יש מה לעשות בנוגע לזה לבנתיים. בפרט עניין החלומות מטריד אותי, עד כדי שאני חוששת לישון.
תודה רבה מראש ושבוע טוב ומבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלאת מינון ציפרלקס והפרעות בשינה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור19/01/2015בהחלט סיכוי סביר שזה משני לשינוי התרופתי, אך כמובן יש לשלול גורמים אחרים, כגון מרכיב פסיכולוגי, סביבתי וכו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת כדור והפסקתודוד17/01/2015
היי,
התחלתי לקחת וולבטרין 150 מ"ג והפסקתי, כעיקרון
הכדור השפיע לטובה אבל הוא גם הביא לי המון חוסר שקט בגוף,
אז לבינתיים הפסקתי, אבל זה מה שפחות מטריד אותי.
רציתי לדעת מה קורה אם כדור עוזר לי ולאחר תקופה ארוכה אני
מפסיק לקחת אותו, האם כל התסמינים שהיו לי לפניי שלקחתי את הכדור חוזרים לעצמם, או האם האם השיפור ממשיך גם
לאחר הפסקתו? האם יכול להיות שכדור עכשיו יעזור לי וכעבור כשנה אני אפסיק לקחת אותו והמצב יחזור לקדמותו? ושאלה נוספת, אם כדור עוזר, האם יש טעם להפסיק איתו?
החשש שלי הוא מכיוון שנכון לעכשיו יש שיפור במצב, איטי אומנם אבל יש, ואני חושש שעם לקיחת הכדור המצב ישתפר ואפילו מאוד אבל ברגע שאני אפסיק איתו המצב יחזור לקדמותו במקום השיפור האיטי שהיה יכול להיות אילו לא הייתי לוקח אותו.
בתודה מראש,
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת כדור והפסקתו - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור21/01/2015תיאורתית המצב יכול לחזור.
מאוד חשוב לעשות שינויים לאחר שיפור, סביבתיים, חברתיים ועוד..
הרציונל הטיפולי בדר'כ:
ביולוגי - איזון גופני , שימוש בתרופות, שינוי תזונתי, שינה.. לשיפור המצב נפשי גופני
בהמשך
דגש על שינוי פסיכולוגי , שיחות , טיפול .. ועוד..
בהמשך
שינוי סביבתי - סוציאלי( עבודה, זוגיות, משפחה, פעילות תחביבים ועוד.. )
לאחר שיפור הנ''ל
ניתן לישקול הפסקת הטיפול התרופתי
בהמשך, לישקול הפסקת טיפול פסיכולוגי.
וסיום טיפול..
זה מה שמנחה אותי עם המטופלים שלי, וכן, בהחלט מספר לא מבוטל של מטופלים גם מחלימים - מסיימים טיפול. לכן טיפול אצל רופא פסיכיאטר, בדר'כ הרבה יותר יסודי ומשולב, וסיכוי לתוצאות טובות יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקחת את הכדור כל כמה ימים
דוד08/02/2015שלום רב,
יש לי חששות גדולות שאני ייקח את הוולבטרין, לא יהיה מודע למצב האמיתי שלי ואחרי שנתיים המצב יחזור לקדמותו.
רציתי לשאול האם ניתן לקחת את הוולבטרין כל 3 או 4 ימים ככה שההשפעה לא תהיה גדולה ואז אני פחות או יותר יהיה מודע למצב שלי,
ואוכל לראות אם המצב שלי משתפר ואם לא אז לפעול בהתאם. זה אפשרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוולבטרין כל 4 ימים
דוד23/02/2015שלום ד''ר דוידאור,
בהמשך לשאלתי, הלכתי על זה ולקחתי את הוולבטרין פעם ב4 ימים, כבר שבועיים שאני עושה זאת ואני חש שיפור במצבי, האם קיימת אפשרות לקחת את הוולבטרין בצורה הזאת? (כל 4 ימים)
אשמח לקבל תשובה (מצטער על השינוי שם, פשוט העדפתי לא לכתוב את שמי האמיתי (שהוא הראל, לא דוד)
בתודה מראש,
הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להתכתבות
דוד23/02/2015ההודעות הקודמות מ"הראל" הם ממני, אני אותו אחד, פשוט לא רציתי לכתוב את שמי האמיתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גאנות-ושיגעון והקשר הישר שלהםנתנאל לוריא17/01/2015
גאונות ושגעון והקשר הישר בניהם
אני הייתי מודע לזה שיש קשר אדוק בין גאונות לשנות, גם לפני שנתקלתי במאמר זה.ואני יכול לגמרי להזדהות אם רגשותים של אותם גאונים -שונים כי אני בעצמי חווה חוויה דומה, כמובן בהקשר הזה של הבדידות והדחייה משאר החברה היות ואני לא כמו כולם., אני אשמח שתקראו את המאמר הזה לא כל כך ארוך אבל מעניין ותביעו את דעתכם
עליו,אני אשמח לשמוע גם דעתם של הרופאים פ והידע שלהם בנושא הזה והאם הם מכרים, אנשים כאלו( לא מפורסמים) אלה מטופלים שלהם או שמעו אליהם, שלמרות הפרעה נפשית( שזה בכלל לא קשור ואפילו בעני מחזק תקשר לאנטגלנציה ויצרתיות). הם היו מחוננים או אפילו גאונים? יצא לכם לפגוש כאלו במהלך טיפול ? אני אשמח לשמוע את דעתכם, ושל שאר חברי הפורום , שהיה לכולם סוף שבוע נהדר בברכה נתנאל.
שהיה לכולם דיון נעים בברכה נתנאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רואה שאין ממש עניין ..
נתנאל לוריא18/01/2015דווקא חשבתי שזה יכול לעניין את חלק הקוראים ונדון על זה, אני מבין שלא ומקווה שאולי
בסוף כן היה קצת תגובות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להגיב כשאתפנה
שמוליק19/01/2015שלום נתנאל.
כשיהיה לי קצת יותר זמן לקרוא את הדברים בעיון, אשמח להגיב.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבבה אני מחכה.
נתנאל לוריא19/01/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעה אישית
שמוליק19/01/2015שלום.
המאמר מנסה להצביע על קשר מיתאמי חיובי בין גאונות לסבל נפשי, אך לא ניתן להסיק על קשר סיבתי. במילים אחרות, לא ניתן לומר שהחריגה מהנורמה היא סיבה לגאונות, ולא שגאונות היא הסיבה לבעיות נפשיות.
התמודדות עם בעיות נפשיות יכולה להילקח למקומות חיוביים. ראו לדוגמא את מופע הסטנד-אפ "סליחה על ההפרעה". אין לראות מכך שאיפה סוחפת וגורפת לצאת מהארון; כל מתמודד צריך להחליט מה מתאים לו: אם לשמור את הדברים בסוד, אם להוציא אותם החוצה, ואם להוציא אותם החוצה באופן סלקטיבי.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני הבנתי קצת אחרת
נתנאל לוריא19/01/2015אני הבנתי שהוא טוען, שאנשים שהם גאונים הם כמעת תמיד או תמיד היו אם הפרעות נפשיו או שנות משאר החברה, הוא לא מצביע באופן ישר על אנטלגנציה גבוהה וגאונות ולמחלות נפש, אלה אומר שבפעול אלו שהיו גאוני אמת( אנשטיין, דה וינצי, ניטון, קרל מרקס ושאר הגאונים הגדולים בהיסטוריה)הם היו בעלי הפרעיות נשות או שנות בגלל שהם לא חשבו כמו כולם ובצורה נומרמטיבית, ולכן הם גאונים ובגלל זה דחו אותם זה נשמע לי הגיוני לגמרי שיש קשר בין זה הם (ספיציפית) גאונים לזה שהיו להם הםרעות נפשיות לי זה ברור, זה לא אומר בהכרח ובכלל שכל מי שיש לו הפרעה נפשית הוא היה גאון או שיש לו פונטזייל לכזה
,זה בעני רק מראה שכאלו שהם מילדה יפתחו מחלות כאלו הרבה יותר מאשר שאר האנשים אבל עדין הכמות שלהם בעולם קטנה, אני אשמח לשמוע מה תגובתו של לאור דוויד אור( שאני מאזין אדוק לתוכנית " רופא אורח" ואוהב לשמוע אותו ונראה לי שהוא דיבר על זה פעם?) חוץ מזה אני אשמח לראות תגובות של שאר הרואים ובכלל חברי הפורום זה נשמע לי מעניין ושיכול להתפתח פה דיון
מעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר אני מסכים בקשר לזה
נתנאל לוריא19/01/2015שא אפשר בדיוק להצביע על הסיבה המדיוקת לזה שגאונים היו בעלי נטייה יותר לשונות או אף להפרעות נפשיות, מקווה שבעתיד היה לנו יותר מידע על זה ונכול באמת להבין מה הם הקשרים המדויקים שגרומים לאדם להיות גאון ולשני אפילו הפך, בעני זה תחום מרתק אבל אין יותר מדי תשבות על זה ובטח שלא חד -משמעיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מחשיב את עצמי כגאון.
שים20/01/2015אולם גאון שלא פותח עקב הבעיה הנפשית שלו.
לולא הבעיה הנשית כבר הייתי ידוע במשהו בעולם.
בטוח בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתח את עצמך, השלך את העבר
שמוליק20/01/2015שלום שים.
זה נראה לי ממש מיותר לחזור ולומר שוב פעם שאני מעריך אותך מאוד, ואני בטוח שיש לי יכולות.
זה נכון שצריך מדי פעם להביט אל העבר, להצטער ולכאוב, אבל אל תתן לעבר למשוך אותך למטה. עבריין ועבר הם מאותו שורש ע.ב.ר. , ומן הסתם יש קשר בין הדברים.
הבט קדימה ומצה את היכולות שלך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה לא הבנת.
שים20/01/2015אני לא תקוע בעבר.
הבעיה שלי עדיין קיימת וכל עוד היא קיימת.
אני לא יכול לפתח את עצמי כמו שצריך.
היא חוסמת אותי.
אני כבר מכיר את כל היכולות שלי.
לפי דעתי אני כל יכול.
אבל הבעיה פשוט חסמה את ההתפתחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת מינוןSerj15/01/2015
שלום
אני החלטתי להוריד מינון וכבר חודש נמצא על שני שליש מהמינון שאני רגיל אליו כמה שנים.
בנתיים המצב בסדר ואני רוצה להשאר כך עוד חודש חודשיים.
בשביל לא לחלק את כל הכדורים ל 3 חתיכות ( אני מקבל 4 כדורים שונים ) שזה מאוד מסובך , פשוט הלכתי לפי יומיים כן יום לא ..
האם זה מקובל והאם זה יכול לגרום לתופעות לוואי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת מינון - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/01/2015יום כן יום לא, יש מטפלים שממליצים..
אני אישית פחות ממליץ, רק במקרים של תרופות עם זמן מחצית ארוך.. אחרת יש סיכוי לתופעות לוואי, בגלל התנודות בריכוז התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדרדרות במצב הנפשימוריה15/01/2015
אני סובלת מהפרעות אישיות גבולית .
בזמן האחרון התחיל המצב להדרדרות
אין לי סבלנות לאף אחד . אני מתחילה לא לאהוב את הילדים שלי יש לי מועקה קשה
כיום אני נוטלת ויפקס ולקבל
האם ניתן לעשות משהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדרדרות במצב הנפשי - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/01/2015יש צורך בהערכה קלינית
לאחר מכן,
איזון תרופתי ושילוב עם שיחות טיפוליות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קסנאגיס ואלפרלידמאי14/01/2015
אני נוטלת קסנאגיס 0.5 מ"ג כבר שנים. כעת שונה השם לאלפרליד 0.5 מ"ג.
אני מבינה שהחומר הפעיל בשתיהן הוא אלפרזולם, אך בקסנקס יש גם לקטוז. לא ירדתי לעומק בדיוק מה עוד השוני ביניהם. האם יהיו כעת שינויים בהשפעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קסנאגיס ואלפרליד - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/01/2015חומר הפעיל זהה, לא סביר שיהיה הבדלים משמעותיים..
בכל מקרה, זה לא טיפול שמומלץ להרבה זמן, בדר'כ לזמן קצר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ממושך בלוסטרלהדס14/01/2015
שלום רב
בתחילת יולי התחלתי לקחת לוסטרל
(אחרי מספר שנים בהם לקחתי אנאפרניל )
התחלתי במינון נמוך של 50 מ״ג
ובהדרגה עליתי ל 150 מ״ג.
אני לוקחת מינון של 150 מ״ג כבר 3 חודשים.
רציתי לשאול האם אפשר להמשיך לקחת מינון כזה לאורך זמן או
שיש אם זה בעיה???
התרופה די טיפלה בתסמינים שסבלתי מהם אבל בשבוע האחרון התחלתי שוב לסבול מחרדות גבוהות שגורמות להעלאת ה OCD.
במצב כזה אני לוקחת גם חצי כדור קלונקס.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש ממושך בלוסטרל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור15/01/2015כל עוד , שמקפידים על מעקב גופני מסודר, בדיקות דם פעם בחצי שנה, מעקב רופא משפחה, הטיפול בטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)