פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס
    ניר
    21/02/2015

בני בן ה19 מקבל את התרופה, האם התרופה יכולה לגרום לסכיזופרניה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• חד משמעית לא

מנוסה
    21/02/2015

תרופות נוגדות דיכאון אינן גורמות לסכיזופרניה וגם לא למחלות נפשיות אחרות. אלו תרופות מצוינות לדיכאון והפרעות נוספות ונחשבות בטוחות מאוד לשימוש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כי

אופיר
    21/02/2015

מניסיון וע"פ פסיכיאטר תרופה אנטי דכאונית שלקחתי (רסיטל) יכולה לגרום למצב של מאניה לחולי מאניה דפרסיה ואם מדובר בהפרעה סכיזואפקטיבית אז גם למחשבות פסיכוטיות.
    שווה לבדוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדובר בסוכן סמוי של תעשיית התרופות

דודי
    22/02/2015

היי אופיר.

מנוסה הוא סוכן סמוי של תעשיית התרופות, ולכן הוא מדבר ככה.
    מתוך סקרנות קראתי את התגובות שלו, ובמיוחד את הויכוח שלו עם שמוליק.

מבלי לנקוט עמדה, הוא רוצה שכל מי שמעדיף טיפול פסיכולוגי על פני טיפול בשיחות, ומפריע לתעשיית התרופות שלו לגרוף הון, אז אסור לו להשתתף בפורום.

אולי גם הפסיכיאטור שאחי הלך אליו שאמר שה CBT חשוב יותר גם כן סיינטולוג.

אולי גם ד"ר דוידאור שכתב באתר שלו שטיפול בשיחות הוא הפיתרון לטווח הארוך גם כן סיננטולוג.

עזוב אותו. אל תייחס אליו.

דודי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נראה לי שהוא סוכן סמוי...

שמוליק
    22/02/2015

שלום דודי.

אע"פ שמנוסה תקף אותי קשות, אינני חושב שהוא סוכן סמוי של חברות התרופות. אני מניח שהוא בחור טוב שיש לו נסיון של התמודדות עם קשיים נפשיים, והתרופות הועילו לו.

הוא בסך הכל עדיין לא הגיע למקום שמבין שאי אפשר להסיק מהמקרה שלו לגבי הכלל, ונדרש שיקול דעת של כל מקרה לגופו, ושצריך לכבד את שאר חברי הפורום שלא היה להם נסיון טוב עם הטיפול התרופתי, ואי אפשר לומר שכולם סיינטולוגים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמוליק לי נראה שכן

נתנאל לוריא
    23/02/2015

או שהוא פשוט ממש מרוצה מהטיפול התרופתי שהוא כבר לא רואה את הדברים השלילים שיש בטיפול כזה זאת גם אפשרות, אבל מה שהולך פה זה ממש ניסיון לאמר אמירה חד משמעית שתרופות, זה הפתרון הטוב ביותר או היחד שמשפיע ובעני זה לא נכון, זה עניין של עבודה עצמית+ שיחות+ תרפות מתי שיש צורך זה דעתי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בסך הכל זה טוב שהוא פה

שמוליק
    23/02/2015

שלום נתנאל.

תודה רבה על הדברים הטובים שכתבת עליי :-)

כל עוד מנוסה תוקף את דעותיי בצורה עניינית ומכבדת, זה באמת טוב שהוא פה. ככה, אנשים שפונים לפורום מקבלים תמונה טובה יותר שכוללת גם דעה של מי שהיה לו נסיון טוב עם הטיפול התרופתי.

האמת, הוא מחייב אותי עכשיו להיות עוד יותר מדוייק וענייני; אחרת אני אחטוף ממנו...

זה טוב מאוד שהוא פה, והלוואי שהוא ימשיך כאן; לא צריך להיבהל מביקורת עניינית. ממש לא.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא מתקיף וזה הבעיה.

נתנאל לוריא
    23/02/2015

הוא קרא לחסום אותך, אבל באמת כל הכבוד לך, על גדלות רוח נאראה באמת שאתה אדם שיודע לקבל ביקרות גם היא בעני אישית וללא מוצדקת, אבל אם אתה חושב שהכתיבה שלו פה,היא לטובה אין בעיה.

שהיה לך לילה טוב, ואני שוב מאוד אוהב לראות אותך כותב אז הייתי חייב להגיב
    ולומר את מה שאני מרגיש, זה הרגיש לי נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר אין לי בעיה שיכתוב אבל

נתנאל לוריא
    23/02/2015

לפי מה שאני הבנתי, הוא דווקא רוצה לסתום לך את הפה ושלא תגיב פה יותר או שתשנה את הגישה שלך, לגישה שהיא נראת לו נכונה אז בעני אדם כזה ממש לא כותב בצורה עיניינת, אלה לפי מה שראיתי הוא קרא לך סינטולוג ושאתה פוגע באנשים פה שזה כבר יותר בסדר,

אפשר להביע, דעה שאולי התשובות שלך מזיקות, אבל מה שהפריע לי שהוא אמר שצריך "לחסום אותך", או יותר נכון שלא תכתוב פה יותר ובגלל זה גם הגבתי.
    אין לי בעיה שיכתוב אבל שלא יסתום פיות לאנשים, זה שהוא כותב בשפה גבוהה ומתנסח יפה לא אומר כלום, יש הרבה שקרנים- ורמאים- שפעולים ככה בעזרת רטוריקה רז כבר לא מרשים אותי, זה דעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על הכיפק

שמוליק
    23/02/2015

שלום נתנאל.

שוב פעם תודה רבה על ההערכה שלך אליי. זה ממש משמח :-)

לדעתי, גם זה שהוא כתב שצריך לסתום לי את הפה, וגם זה שהוא כתב שאני צריך להימנע מלכתוב כאן תגובות, מדובר בדיעות לגיטימיות, שאני מניח שכל בר דעת לא יסכים איתן.

מה שבעיקר הפריע לי שזה שהוא כינה אותי ואת שאר המשתתפים בפורום שלא היה להם נסיון טוב עם התרופות "סיינטולוגים". זה כבר לא מכובד.

אבל מה לעשות, צריך להודות על האמת ולומר שכאשר אני התחלתי בפורום היו לי תגובות הרבה יותר אגרסיביות, וחלקן נמחקו בשל כך. היו לי ביטויים מאוד חריפים כגון "תרופות ארורות" וכיו"ב. אולי קשה לך לקבל את זה כי עם הזמן השתניתי, אבל זה אכן קרה; אם תחפור בהיסטוריה של הפורום תוכל לראות ולהזדעזע.

בסופו של דבר משתתפי הפורום והרופאים הצליחו לחנך אותי ליותר סובלנות, ולכן אני מניח שגם אותו הם יצליחו לחנך. כבר עכשיו הייתה לו מעין התנצלות על כך שהוא כינה אותי "סיינטולוג", ולכן יש את כל הסיבות לאופטימיות.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מבין.

נתנאל לוריא
    24/02/2015

אני אישית גם לא בעד-תרופות כל כך מניסיון אישי, אבל - אם אין לך בעיה אז זה בסדר אני עדיין חושב שהתנהגות שלו לא נאותה, אבל כמו שאמרת כל אדם יעשה את השקולים שלו ויחלט למי להקשיב, אני האמת לא זוכר אותך שהייתה אגרסיבי אני חושב שאני פה שנתיים לא ברצף אבל לא זוכר באמת שלא,

האמת שגם אני הייתי מכנה את התרפות ככה ואפילו את הפסיכיאטרים אבל- אני לא מרגיש כזה צורך סך במיוחד פה, סך -הכל דר דוידאור הא בעני רופא טוב לעומת כל הדרעק שאני נתקלתי בהם, אז אולי יש תקווה לתחום הזה זה דעתי נקווה לטוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    אנונימי
    21/02/2015

אני בת 32 אמא לשניים וכבר 7 שנים סובלת מהפרעות חרדה קשות.
    חרדות ממחלת הסרטן.
    אני לא אספר כמה בדיקות עברתי לגבי איבר כזה או אחר.
    כרגע נמצאת במצב קשה מאוד שגרם לחוסר תפקוד בסיסי בבית ובעבודה.
    הכל התחיל לפני שבוע וחצי ודימום מהרקטום. לאחר בדיקה אצל כירורג אבחן צניחת טחורים ונתן הפניה לקשירה.
    אחרי יומיים כשהדימומים המשיכו פניתי לכירורג אחר שאמר שיש צורך בקולונוסקופיה כדי לשלול גידולים והפנה אותי לרופא גסטרו.
    בבדיקת גסטרו בוצע רקטוסקופיה תקינה חוץ מהטחורים.
    אך עדיין אמר שהכל יכול להיות ונתן הפניה לקולונוסקופיה.
    מה שקרה מאותו יום זה קשה לתאר במילים. יומיים עצירות מוחלטת.
    התחלתי להשתנש בנרות ותרופות משלשלות.
    הפסקתי לאכול ונכון להיום אני כבר 7 ימים ללא מזון בכלל.
    פשוט לא מסוגלת.
    רצון קבוע להתרוקן ללא יציאה או יציאה רירית.
    מאז הייתי אצל אין ספור רופאים שמסברים שלא מתפתחים תופעות של גידול במעי תוך שבוע ימים ושזה תהליך שלוקח זמן.
    בימים האלה כבר אבחנתי אצלי גידול במעי בדרגה האחרונה, חסימת מעי.וכו'
    אני כבר לא יודעת מה לעשות. לא מבסיקה לבכות ולא מסוגלת לבצע אפילו פעולות בסיסיות בבית.
    שוכבת במיטה ובוכה או קוראת כל מיני כתבות על סרטן מעי.
    האם התופעות שתיארתי יכולות להיות על רקע מצבי הנפשי?
    אני מטופלת בויפאקס 150 xr וכמו שהמצב שלי מראה, התרופה לא יעילה בכלל.
    בבקשה תעזרו לי, תנו לי כיוון.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• ויאפקס

מנוסה
    21/02/2015

אירה שלום,
    כדאי לבדוק עם הרופא המטפל את האפשרות להעלות המינון ל-225 מ"ג.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השערה

שמוליק
    22/02/2015

שלום אידה.

אינני רופא, ולכן צריך לקחת את ההשערות שלי בעירבון מוגבל.

אכן, סרטן בכלל אינו בא בפתאומיות; מדובר בתהליך ארוך שבדרך כלל מתחיל בהרגלים לא טובים, כגון הרגלי תזונה, מחסור בפעילות גופנית לחצים וכיו"ב.

אומרים שיודע לב מרת נפשו, ואם יש לך חששות לסרטן מעי הגס, אע"פ שהבדיקות נראות תקינות, הדבר דורש התייחסות.

יכול להיות שישנם הרגלים שכדאי לך לשנות אותם, והשינוי יהווה טיפול מנע שיפחית באופן משמעותי את הסיכויים לחלות בסרטן. את הדברים האלה ניתן וכדאי לבדוק עם רופא המשפחה בצורה יסודית יותר.

מה שהציע החבר הנכבד "מנוסה" להעלות את המינון של הויפאקס ל 225 מ"ג ליום - יכול להיות שזה יעזור, יכול להיות שהתרופה הזו איננה מתאימה לך, ויצטרכו להחליף אותה. לא ניתן לקבוע באופן חד משמעי, וכדאי להתייעץ עם הרופא המטפל.

כדאי גם לשקול טיפולים פסיכולוגיים לחרדות; גישתם העיקבית של רופאי הפורום שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.

בכל אופן, כדאי להשתדל לשמור על אופטימיות; מחקרים מדעיים מראים שאופטימיות עוזרת להתמודד עם מחלות הן של הגוף והן של הנפש.

גם אם כל החששות שלך נכונים, ניתן וצריך לסמוך על כך שיש רופאים טובים ומנוסים, גם בתחום האונקולוגיה (טיפול בסרטן), וגם בתחום הנפש, והם יסייעו לך. את לגמרי לא לבד.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אנונימי
    25/02/2015

אכן יש לי המון הרגלים לא בריאים. אני מעשנת, לא אוכלת נכון, לא עושה ספורט והעבודה שלי היא מול המחשב בחדר ללא חלונות.
    אני רוב הזמן במתח ולהיטים מאוד רחוקות מצליחה להשתחרר.
    התחלתי לפני 7 שנים טיפול ב esto, אחר כך עברתי לציפרלקס בשילוב עם ריספונד.
    אחר כך ניסיתי פרוזאק וגרם לתופעות לוואי לא נעימות.
    ואז הגעתי לויפאקס. בהתחלה 75 מג, אחר כך 150 xr .
    זה עזר לתקופה אבל אחרי שנה הפסיק להשפיע.
    חרדות מטורפות. הייתי אצל 2 פסיכולוגים אך לצערי לא היה חיבור ועזבתי.
    אם יש פסיכולוג טוב, אשמח להמלצה.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבל על הזמן שלך...

מנוסה
    26/02/2015

ויאפקס לא יעיל בצורה שאת לוקחת. כנראה שרופא משפחה רשם לך ולא פסיכיאטר.
    את התרופה הזו לוקחים 225 מ"ג או 300 מ"ג, ורק לאחר מספר חודשים יש אפשרות שיורידו לך ל-150 מ"ג.
    תביני, את מקבלת טיפול רפואי לקוי ושום פסיכולוג לא יעזור לך.
    מקווה בשבילך שתבריאי מהמחלה במהירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מציע לשפר את הניסוח

שמוליק
    26/02/2015

שלום מנוסה.

אני כבר כתבתי לך שאני בטוח שאתה בחור זהב, ואתה באמת רוצה רק את טובתם של אלה שפונים לפורום, ואתה בהחלט מייצג פרספקטיבה שהרבה מאוד זמן הייתה חסרה כאן בפורום של מישהו שהטיפול התרופתי עזר לו מאוד.

לדעתי, ההתנסחות שלך עלולה לתת רושם מוטעה שאתה כבכיכול אנטי-טיפולים פסיכולוגיים או סוכן סמוי של חברות התרופות. ברור לי שזה לא נכון.

לתקוף את הרופא על כך שלדעתך הוא נתן מינון נמוך, זה ממש לא לעניין. אני בטוח שאפילו הרופאים בפורום לא היו ממהרים לומר דבר שכזה.

גם האמירה "שום פסיכולוג לא יעזור לך" נשמעת כמו עמדה אנטי.

אני בטוח שהדברים באים מתוך נסיון אישי לא מוצלח עם טיפולים פסיכולוגיים.

תרשה לי להציע ניסוח שמעביר את אותו המסר, אל בצורה הרבה יותר עניינית ומשכנעת:

"טיפולים פסיכולוגיים יכולים לעזור. גישתם של הרופאים בפורום היא שכדאי לשלב עם הטיפול התרופתי טיפולים פסיכולוגיים.

"עם זאת, יש הרבה מטופלים שהטיפולים הפסיכולוגיים אינם עוזרים להם. לי באופן אישי הייתה התנסות לא טובה עם טיפולים פסיכולוגיים.

"יכול להיות שהמינון של הויאפקס אינו מספיק גבוה; מקובל לעלות למינון של 225 מ"ג ליום ואפילו 300 מ"ג ליום, ורק אחרי שמקבלים את האפקט הרצוי, שוקלים הורדה של המינון.

כדאי לבדוק את העניין מטל הרופא המטפל".

מה דעתך?

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאירה ולשמוליק ערב טוב

מנוסה
    26/02/2015

שמוליק שלום,
    תודה על ההצעה, אך אני בוחר להישאר עם הניסוח החותך והפסקני שלי, מאחר ואני
    י ו ד ע איך נראה טיפול בנוגדי דיכאון לבעיה של אירה, גם מניסיון פרטי שלי וגם מניסיונם של רבים אחרים.
    לכן אני ק ו ב ע שאירה מטופלת על ידי חובבן, ולא על ידי רופא מקצוען.
    בנוסף אני ק ו ב ע שפסיכולוג לא ירפא אותה מהמחלה. השיחות אכן תומכות ומסייעות במשהו אך ללא הגעה למינונים טיפוליים של הויאפקס היא לא תתרפא, חד משמעית.
    יתר על כן, אם היא לא תתרפא היא עלולה לפתח מחלות קשות הנלוות לדיכאון כרוני שאינו מטופל היטב: בעיות לב, מחלות ממאירות, סכרת, שבץ מוחי, דלקות מעיים, מחלות עור (אקנה, סבוריאה, פסוריאזיס) ועוד - דיכאון לא מטופל אינו רק הפרעה במעבר חומרים בין אזורים במוח אלא המדובר במחלה סיסטמית קשה המשפיעה על כל הגוף (בנוסף להיבטים ההתנהגותיים כמובן).
    אירה מצאה לעצמה 'חצי טיפול' - עישון סיגריות. הרבה אנשים עם דיכאון מעשנים, זה גורם להפוגה חלקית בסימפטומים עקב העליה ברמת הדופאמין במוח הנגרמת על ידי העישון. בכך היא מסכנת עוד יותר את בריאותה. אני מנחש שאין לה אפשרות להפסיק לעשן מאחר וכל ניסיון כזה מעלה את רמת הדיכאון/חרדה. עם זאת, ריפוי הדיכאון יוכל לאפשר לה הפסקת העישון.
    לכן שמוליק, עם כל הרצון להתנסח בנימוס, אני מרגיש צורך לעזור לחולה במצוקה, שעלולה להתפתות ללכת בדרך הלא נכונה.
    אגב, לא תמצא אותי מייעץ לאנשים עם הפרעות נפשיות שאינני מכיר. אני משתדל לתת המלצות רק בתחום המוכר לי, ולא המלצות גורפות לכל ההפרעות, והמבין יבין.
    רק בריאות לכולנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבבה, אחלה!

שמוליק
    26/02/2015

שלום מנוסה.

לפני שאתייחס באופן ענייני, אני חייב להגיד שמתגובה לתגובה שאתה כותב אני נהיה יותר ויותר מבסוט ממך :-).

אם מישהו שנחשד בהשתייכות לכת הסיינטולוגית אומר את הדברים, אז כנראה שזה נכון.

גם הביקורת בקטנה, היא אין ואפס לעומת הביקורת שהייתה ראוייה לי כשהייתי טירון בפורום, אז אתה יותר מוצלח ממני :-)

לגופו של עניין, כשמישהו שאינו איש מקצוע תוקף איש מקצוע, זה לא נשמע טוב, ולכן צריך לתת להם את הכבוד הראוי להם, וגם התקיפה צריכה להיות עניינית ומאוד מדוייקת.

לו היית מציין שאתה התמודדת עם דיכאון, עובדה זו לכשעצמה (נראה לי שזו הפעם הראשונה ששיתפת את חברי הפורום בסוג ההתמודדות שלך) היה בה כדי לעודד, וגם היה בכך כדי להשתכנע שיש מה לשמוע ממך כבעל ניסיון אישי.

כיוון שכך הם פני הדברים, אז ממילא צריך לתת לדבריך משקל כבד יותר; אני התמודדתי עם משהו אחר...

הדברים שכתבת על דיכאון שאינו מטופל כראוי - מדובר בדברים כדורבנות. מסכים לגמרי!

לגבי עישון, יכול להיות שהיא התחילה לעשן עוד לפני הדיכאון. עם זאת, אנשים בדיכאון נוטים לעשן יותר.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח להמליץ על הרופאה שלי

שמוליק
    26/02/2015

שלום אירה.

לפני כן, אני רוצה לומר שזה טוב מאוד שינה מודעות למצב; אומרים שידיעת המחלה - חצי הרפואה.

זה קשה מאוד לשנות במכה הרבה הרגלים לא טובים. צריך לשנות אותם לאט לאט בצורה הדרגתית. הכי כדאי להתמקד בהרגלים שנראה לך שיהיה לך קל לשנות ובהרגלים חמורים שמהווים את עיקר הסכנה, וכל זה מתוך תחושה אופטימית שאוהבים אותך ורוצים שיהיו לך חיים טובים עם הרגלים טובים ומאושרים.

אני אמשח להמליץ על הרופאה שלי. אמנם מדובר בפסיכיאטרית ולא בפסיכולוגית, אבל אין שום הבדל מהותי בין פסיכולוג לפסיכיאטר שמטפל בפועל גם בשיחות. הרבה יותר חשוב זה שתהיה כימיה טובה.

היא הייתה המטפלת שלי כבר במחלקה הסגורה בשלוותה. כשעברתי למחלקה הפתוחה היה פסיכולוג אחר במקומה, ובאמת שהמצב לא השתפר איתו. הוא עזב את בית החולים, ואז שוב פעם היינו ביחד. המשכנו הלאה גם במרפאות חוץ, אחרי שהשתחררתי מבית החולים, ועכשיו בקליניקה הפרטית.

עצם זה שהיא הצליחה לשקם אותי מהמחלקה הסגורה, וזה כבר היה אישפוז שלישי, זה אומר הרבה...

היו עוד מטופלים בשלוותה שהרעיפו עליה שבחים. כך שיש סיכוי טוב שיהיה לך איתה כימיה טובה.

אני מעדיף להעביר את הפרטים שלה במייל, כי מבחינתי להעביר את הפרטים שלה דרך הפורום, זה עלול להתפרש כאילו רק היא פסיכותרפיסטית טובה וכל השאר זבל, וזה משהו שממש לא נכון.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/03/2015

יש צורך בפניה לבדיקה מסודרת, מקצועית
    יש צורך באיזון תרופתי, שינוי , הוספה וכו..
    יש צורך לשלב טיפול ב CBT ( טיפול קצר מועד בשיחות)
    יש צורך להשיג רגיעה ( ניתן לשקול טיפול הרגעתי טבעי..)

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תורשה וסביבה
    אופיר
    21/02/2015

לכבוד המשיבים שלום,

אני חולה בסכיזואפקטיב עם מאניה דיפרסיה וככל הנראה גם ב-TLE (אפילפיה של האונה הרקתית) ואחי בסכיזופרניה (ואולי גם כן באפילפסיה של אונה הרקתית).

נניח ואתחתן עם אישה שאינה חולה במחלת נפש או אפילפסיה,
    א. מה הסכוי שילד שלי יחלה בסכיזופרניה?
    ב. בסכיזואפקטיב?
    ג. באפילפסיה TLE?

בברכה, בתודה רבה ורק טוב,
    אופיר

לקביעת תור
    סגירה
    תורשה וסביבה

הוספת תגובה

• נ.ב.

אופיר
    21/02/2015

נ.ב. מה הסיכוי שהמחלה תתפרץ מעבר לתורשה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לגבי תורשה של מחלות נפש

שמוליק
    22/02/2015

שלום אופיר.

אם בת הזוג איננה סובלת ממחלה נפשית - הסיכוי לכך הוא כשבעה אחוזים. אם גם בת הזוג סובלת מסכיזופרניה או סכיזו-אפקטיב, אז הסיכוי הוא ארבעים אחוזים.

ישנן מספר נקודות לדעתי חשוב להדגיש אותם.

סכיזופרניה איננה מתפרצת רק בגלל גורמים תורשתיים. גם גורמים סביבתיים משפיעים על התפרצות המחלה. הגורמים הסביבתיים הרבה פעמים נתונים לשליטה ע"י ההורים.

בנוסף לכך ב 9.12.14, מישהי כתבה תגובה ששווה ציטוט:

"אולם גם אותי הטרידה השאלה בדיעבד, האם הורשתי לילדי את הרכיב הגנטי לפגיעה הנפשית ממנה אני סובלת. במקרה שלי מדובר בהפרעות באישיות ולא במחלת נפש, אך גם בה יש רכיב גנטי של אגו פגיע (=רגישות יתר). גם אם כן, הורשתי להם עוד דבר חשוב: שבבעיות מטפלים וטיפול נכון מאפשר תפקוד מיטבי ואיכות חיים. בעצם היות בעלך מטופל הוא מעניק לילדיו דגם להורה הדואג לבריאותו ואבא יציב ומתפקד, במילים אחרות, סביבה בריאה להתפתחותם.

"רק טוב

"נאוה".

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקורות ודיוק

אופיר
    22/02/2015

הי שמוליק,

תודה על התשובה.

א. מה המקורות ל-7 או 40 אחוזים?

ב. האם הכוונה לאחוזים לתורשה, או אחוזים להתפרצות (כלומר תורשה + סביבה)?

ג. האם החשבת את העובדה שאחי חולה בסכיזופרניה או התחשבת רק בכך שאני חולה בסכיזואפקטיב?

בתודה,
    אופיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות קשות
    דנה
    20/02/2015

שלום רב,
    בת 46 ,
    עקב מחלה של בן משפחה ולחץ בעבודה התחלתי להרגיש חרדה ודיכאון קל . הרופא המליץ על סימבלטה 30 מ"ג גם מהסיבה שבעבר נבחנתי כסובלת מפיברומיאלגיה .
    אני נוטלת את תרופה כבר 4 ימים ומרגישה לא טוב ,יש לי הרגשה של עוררות יתר ומצד שני מרגישה חולשה , ראיה מעורפלת ולא ממוקדת שמאוד מפחידה אותי, מרגישה חרדה וקשה לי לתפקד בצורה נורמלית . יש לציין שבמקרה לפני כשבועיים עשיתי בדיקת עיניים והכל תקין למעט קוצר ראיהיה שזו בעיה ידועה.
    האם התופעות הנ"ל קשורות לתופעות הלוואי של התרופה ? האם כדאי להמשיך בתקווה שהגוף התרגל או מומלץ להפסיק ?!

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות קשות

הוספת תגובה

• לדנה שלום

מנוסה
    21/02/2015

המדובר בתופעות לוואי קלות (ולא קשות או מסוכנות חלילה) של התרופה. התופעות צפויות לחלוף לאחר מספר שבועות, כאשר הגוף מתרגל לתרופה. בגלל מצבך הרפואי/נפשי ישנה נטייה להיבהל מתופעות הלוואי, אך אין חשש כלל וצריך לתת לזמן לעשות את שלו.
    אגב, 30 מ"ג זה מינון התחלתי בלבד, יהיה צורך בהמשך להעלותו באופן הדרגתי ל60 עד 120 מ"ג (לא צפויות תופעות לוואי) . אני מקווה שאת מטופלת ע"י רופא מומחה ולא רופא משפחה.
    ניתן לקחת במקביל כדור הרגעה קל שעוזר להתרגל לתרופה על ידי הפחתת התופעות שתיארת.
    שימי לב, הפורום פה שורץ גורמים המתנגדים לתרופות, כנראה סיינטולוגים, אז לא להתייחס לתגובות אנטי-תרופות/ בעד טיפול פסיכולוגי/ שקר כלשהו אחר, וכדומה. עלייך ללכת לפי הזרם המרכזי של הרפואה כי זה הפתרון המדעי היעיל היחיד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדאי לחזור לרופא המטפל

שמוליק
    22/02/2015

שלום דנה.

אינני רופא.

תופעות הלוואי העיקריות של סימבלטה הן השמנה וליקויים בתיפקוד המיני. הפרעה במערכת הראייה או שהיא תופעת לוואי פחות נדירה או שהיא איננה קשורה לתרופה.

הרגשה הכללית הרעה איננה בהכרח קשורה לתרופה, יכול להיות שמדובר בסימפטום של הבעייה הנפשית.

כדאי לחזור לרופא המטפל שמכיר את הנסיבות של המקרה שלך כדי לבדוק את העניין בצורה יותר יסודית.

כדאי לשקול גם טיפול פסיכולוגי. יכול להיות שההרגשה הכללית הלא טובה תשתפר בעיקבות הטיפול הפסיכולוגי. ככלל, הרופאים של הפורום עיקביים בגישתם שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.

באשר לאזהרתו של חבר הפורום המכונה "מנוסה" מפני סיינטולוגים שימליצו על טיפול פסיכולוגי, אז הנה הסיינטולוגים באים.

קודם כל, יש פורום הרבה משתתפים קבועים שתורמים שהתמודדו בהצלחה עם קשיים נפשיים, ומתוך כוונות טובות בלבד, הם תורמים מנסיונם האישי לטובת הכלל.

יש חברים שהתרופות עזרו להם, ו"מנוסה" הוא כנראה אחד מהם, ולכן הנטייה שלהם להמליץ על טיפול תרופתי, ויש כאלה שיותר התאים להם טיפולים פסיכולוגיים מאשר תרופות, והנטייה שלהם היא להמליץ להתמקד יותר בטיפולים פסיכולוגיים.

לא אכחד, ואודה בכך שאני משתייך לחברים שהטיפול התרופתי (לפחות לטווח הארוך) לא התאים להם. בהתחלה הייתי אומר שצריך לזרוק את התרופות, והשתמשתי בביטויים חריפים מאוד, ובשל כך, הרבה מהתגובות שכתבתי נמחקו. עם הזמן, הבנתי שאי אפשר להסיק מהפרט אל הכלל, וצריך להפעיל שיקול דעת של כל מקרה לגופו.

"מנוסה" חדש בפורום, ועדיין לא הפנים את העובדה שאי אפשר לעשות הכללות סוחפות וגורפות מהפרט אל הכלל, ושצריך לכבד את שאר משתתפי הפורום. זה ייקח לו קצת זמן...

אחד מהגורמים המשמעותיים הוא נטיית הלב של המטופל. טיפול פסיכולוגי לוקח חמישים דקות, והוא גם יקר (300-500 ש"ח לפגישה), וגם דורש פעילות של המטופל מחוץ לקליניקה. בנוסף לכך, בטיפול בשיטה הפסיכודינמית, נדרשים כמה טיפולים שכל מה שעושים בהם הוא חשיפת תכנים בלתי מודעים, ורק אחרי שנחשפים מספיק תכנים בלתי מודעים, רק אז מתחילים לטפל.

האם טיפול פסיכולוגי מתאים לך או לא? - גם בעניין הזה כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לואי- תיקון טעויות של שמוליק

מנוסה
    22/02/2015

שמוליק שלום,
    התופעות שציינת אינו אופייניות לסימבלטה. סימבלטה זה לא SSRI אלא SNRI ודווקא
    רואים אתה ירידה במשקל לעיתים. הרבה פחות נגיעה לתפקוד מיני , שוב זה לא SSRI.
    והכי חשוב: התחושות הלא טובות בתחילת טיפול הן קלות וחולפות לאחר מספר שבועות. פעמים רבות כדור הרגעה קל כמו ואבן, למספר שבועות, מעלים כמעט לחלוטין את עוררות היתר, ושאר התחושות בגוף.
    שמוליק, אתה כל כך שבוי באנטי-תרופות, שלכל תרופה אתה מייחס השמנה. זה פשוט לא נכון וגורם להפחדה ללא בסיס. כך גם רשמת לגבי איקסל לפני מספר ימים וראה מה רשם הרופא פה בפורום. כעת אתה מבין מדוע אתה נחשד בעיניי לסיינטולוג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוב שיש מישהו שמאזן אותי

שמוליק
    23/02/2015

שלום מנוסה.

אכן, אני מודה בכך שיש לי נטייה מאוד חזקה להמליץ על טיפולים פסיכולוגיים ולהמליץ על מה שפחות תרופות בגלל הנסיון האישי הלא מוצלח עם התרופות.

טוב שיש מישהו שמאזן אותי :-)

נראה לי שישנם הרבה מאוד נושאים שאינם צריכים להיות שנויים במחלקות כלל, שכדאי מאוד לציין אותם על מנת להרגיע את הרוחות:

כל חבר בפורום שהתמודד בהצלחה עם קשיים נפשיים הוא מקור להשראה למתמודדים אחרים.

אני בטוח שאם יהיה מישהו שיקבל ממך השראה ויחליט לקחת את עצמו בידיים ולהתמודד עם הקשיים הנפשיים שלו, אבל הוא יתמודד איתם עם טיפולים פסיכולוגיים בלבד וינצח את הקשיים - אתה תהיה שמח מאוד :-)

ברור לי שאתה לא סוכן סמוי של חברות התרופות, ושאין לך שום דבר נגד טיפולים פסיכולוגיים שהם חלק אינטרגלי מהפסיכיאטריה.

השאלה האם החבר התמודד עם או בלי תרופות היא משנית בחשיבותה לעצם העובדה שהוא התמודד וניצח ומתמודדים אחרים יכולים להתעודד מכך. את העידוד הזה לא ניתן לקבל מהרופאים או מאנשי מקצוע שיכולים להיות חשודים בכך שהם מעוניינים בעבודה (ברור שזה חשד שווא), בעוד שחברי הפורום נותנים את העידוד בחינם.

עדיין לא יצא לך לכתוב עם אילו קשיים התמודדת, אבל אני בטוח שזה מה שהביא אותך לפורום.

נושא נוסף שאינו צריך להיות שנוי במחלוקת הוא דעות קדומות שרווחות בציבור על מטפלים שבעטיין הם נמנעים מלטפל בעצמם:

הרבה אנשים פונים לפורום והם חוששים ללכת לטיפול כי הם חושבים שטיפול עלול לקחת מהם רשיון נהיגה או רשיון לנשק או למנוע מהם לקבל רשיונות כאלו אם אין להם עדיין. נערים או הורים שלהם חוששים שהטיפול עלול לפגוע בהם באפשרות לשרת בצבא, ועוד דברים כיו"ב.

בנושאים כאלה, אני אומר שההיפך הוא הנכון; בעייה שאיננה מטופלת היא זו שעלולה לגרום לכל החששות האלה להתקיים. ויתר על כן, חוות דעת עדכנית של המטפל שמכיר את המטופל טוב יותר מאשר המוסדות שאין באפשרותם לבדוק את העניין לעומק ויעדיפו שלא לקחת אחריות, יכולה להועיל.

גם מטופלים שטוב להם - הנושא אינו אמור להיות שנוי במחלוקת. אף אחד לא מאיתנו לא יפנה למטופלים שטוב להם עם הטיפול שהם מקבלים וינסה להציע משהו אחר.

כל המחלוקת מתמקדת רק לגבי מטופלים שלא טוב להם עם הטיפול התרופתי שהם מקבלים; נקודת המחלוקת היא בשאלה האם עדיף לקחת תרופות או לא.

גם כאן, אני די מסופק עד כמה הדברים באמת צריכים להיות במחלוקת; אני בטוח ששנינו רוצים את טובתם.

לשיטתי, צריך רק ליידע על האפשרות של טיפול פסיכולוגי, ושטיפולים פסיכולוגיים יכולים להביא למצב שבו לא יהיה צורך בתרופות. גם אז, הורדת מינונים והפסקה צריכים להיעשות בהתייעצות עם הרופא. מי שיודע על האופציה הזו והחליט שהיא לא מתאימה לו - מבחינתי זה סוף פסוק, ואין לי שום עניין לשכנע אותו. המטרה היא רק ליידע על האפשרות הזו.

המשך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שמוליק
    23/02/2015

אין להתעלם מאנשים שפונים לפורום ומתלוננים על סבל מתופעות הלוואי של התרופות, גם אם הם מיעוט.

מהמיעוט הזה עלולים להתפתח סיינטולוגים אמיתיים.

אם אומרים להם שאין מנוס, ואחת מהשניים: או תרופות או סבל מהמחלה, אז בסופו של דבר הם עלולים לזרוק את התרופות, תוך הרגשה נוראית שלא רוצים להקשיב להם, ועצם התחושה הזו יכולה להיות גורם מרכזי בהתדרדרות שיכולה להביא את האישפוז הכפוי הבא...

ברגע שאומרים להם שהמשוואה הזו או לסבול מהמחלה או לסבול מתופעות הלוואי של התרופות יכולה להישבר ע"י טיפולים פסיכולוגיים, וע"י זה הם לא יזרקו את התרופות בחמת זעם - זה טוב מאוד.

בכל אופן, אני שמח שיש מי שמאזן את העניין, וכך מי שמשתתף בפורום מקבל תמונה ברורה יותר מכמה זוויות, גם מזווית של מי שהסתדר עם הטיפול התרופתי, שהזווית הזו באמת הייתה חסרה, וטוב שיש אותה. באמת צריך להודות לך על כך :-)

יכול להיות שעם הזמן ד"ר דוידאור ידחוף אותך ללכת ללמוד רפואה. יכולה להיות לך תרומה מאוד משמעותית. זכור לי שבהרבה קבוצות שהתקיימו בשלוותה, היו מטופלים ששאלו את הרופאים בחמת זעם האם הם ניסו על עצמם את התרופות שהם נותנים, והם אמרו שהם פשוט לא צריכים. אתה לעומת זאת, תוכל לענות בחיוב על השאלה הזו...

אני מקווה שמה שציינתי שלא צריך להיות שנוי במחלוקת (ההשראה של חברי הפורום, ודעות קדומות שמונעות אנשים ללכת לטיפול) - על זה תסכים איתי שזה באמת לא שנוי במחלוקת.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה בראיה

מנוסה
    22/02/2015

הפרעה בראיה מסוג טשטוש ראיה זו תופעת לואי מוכרת אצל סימבלטה. היא פחות נפוצה אך קיימת ומיוחסת להשפעת התרופה על הנוראדרנלין. רואים את זה גם באדרונקס למשל. זה לא מסוכן וחולף לאחר מספר שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה !

דנה
    27/02/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות קשות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/03/2015

יש סיכוי שלפחות חלקי, יש תופעות לוואי.
    ממליץ להתיעץ עם רופא מטפל ולשקול לגבי המשך הטיפול..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זאת נקראת גמילה הדרגתית ונכונה?
    מאיר
    18/02/2015

ציפרמיל 20 משם ל 10 ואז מפסיק לגמרי.
    סרוקוואל 600 משם ל 300 וכל חודש מוריד ב 100 עד ל 50 ומשם מפסיק לגמרי.
    כך עשיתי היום כבר שנה בלי רציתי לוודאות שזה היה נכון.

הוספת תגובה

• כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל

שמוליק
    19/02/2015

שלום מאיר.

הפסקת הטיפול התרופתי מבלי להתייעץ עם הרופא המטפל היא צעד מסוכן; התסמינים עלולים לחזור.

אם כבר מתייעצים עם הרופא, אז הוא כבר אמור לדעת מה הקצב הרצוי.

הפסקה בניגוד לדעת הרופא יכולה להיות מוצדקת אך ורק במקרים קיצוניים של סבל מתופעות הלוואי של התרופות. גם במקרה כזה כדאי להתייעץ עם הרופא, ליידע אותו על ההחלטה, להמשיך עם הטיפולים הפסיכולוגיים, תוך מודעות לסיכון הכרוך בכך, ומוכנות לחזור לטיפול התרופתי במקרה של החמרה במצב.

גם במקרה כזה, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל על הקצב הרצוי.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זאת נקראת גמילה הדרגתית ונכונה? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/02/2015

לא נכון להמליץ על אופן הפסקה בפורום.
    כל מטופל , הפסקת הטיפול בתרופות חייב להיות עם תוכנית אינדבידואלית תוך מעקב רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת נטילת כדורים נוגדי דיכאון
    עלמה
    18/02/2015

היי, אני בת 17 ולפני כשבוע הפסקתי לקחת כדורי פריזמה, לאחר תקופה של כשנה שלקחתי אותם. ביום ראשון האחרון קרה מקרה (קטן, בדיעבד לא משמעותי) שהציף בי המון דברים שהרבה זמן לא חשבתי עליהם. לאחר המקרה, בלילה, בכיתי המון, וגם יום אחרי בבית הספר בערך שלוש שעות ממש לא הפסקתי לבכות (רוצה לציין שזה לעולם לא קרה לי, מגיעה לבית הספר ובוכה ללא הפסקה). השאלה שלי, היא האם זה בעקבות הפסקת נטילת הכדורים או שיש מצב שזה פשוט צירוף מקרים, שזה קרה במקרה בצמוד להפסקת נטילתם?

הוספת תגובה

• זה יכול להיות גם מסיבות פסיכולוגיות

שמוליק
    18/02/2015

שלום עלמה.

אינני רופא.

ישנו פורום נוסף המיועד לילדים ונוער ועדיף לשאול שם, אבל אע"פ כן, הרופאים ישמחו לענות.

לדעתי, אין וודאות שהבכי קשור להפסקת הטיפול התרופתי; יכול להיות שהיו לך גם סיבות פסיכולוגיות, אבל יכול להיות שזו עדות לכך שהתסמינים חזרו.

אם נראה לך שיש צורך לבדוק את העניין יותר לעומק, ניתן ורצוי לפנות לאיש מקצוע שיבדוק את העניין.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשמוליק

מנוסה
    19/02/2015

שמוליק, הפסקת הטיפול יצרה מחסור במתווכים עיצביים במערכת העצבים המרכזית של עלמה. במצב כזה היא נהייתה רגישה יותר ואירוע פעוט גרם להידרדרות מהירה במצבה.
    שים לב, ההודעות שלך שמות דגש על פסיכולוגיה ופחות על רפואה, וזה עלול לגרום סבל מיותר לאנשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אויש...

שמוליק
    19/02/2015

שלום.

באמת שאינני יודע מה יש לך נגדי.

שימי לב למה שכתבתי: "אבל יכול להיות שזו עדות לכך שהתסמינים חזרו".

יותר מזה???

חוץ מזה, מאיפה לך הוודאות שדווקא הגורם הביולוגי הוא העיקר?

לכל בעייה נפשית ישנם ארבעה מרכיבים: אורגניים, ביולוגיים, פסיכולוגיים וסביבתיים.

אולי את זו שגורמת בעיות בכך שאת מדגישה את המרכיב הביולוגי יתר על המידה מבלי לציין בכלל שקיימים מרכיבים אחרים?

כפי שכבר כתבתי, אני מעריך את כל משתתפי הפורום שתורמים מנסיונם האישי, ובכלל זה את מי שהיה לו נסיון טוב עם תרופות וחושב שבגלל זה כ-ו-ל-ם צריכים תרופות ובכלל זה מטופלים שסובלים סבל נוראי מהטיפול התרופתי.

אני באמת מאחל לך מכל הלב שיהיה לך רק טוב.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשמוליק

מנוסה
    19/02/2015

שמוליק שלום,
    אין לי דבר נגדך אישית ואני מעריך את רצונך לסייע לאנשים וכן את ניסיון החיים המרשים שלך. אבל לדעתי אתה מחטיא את המטרה והעצות שלך מזיקות יותר ממועילות.

פה זה פורום פסיכיאטריה, ולא פורום פסיכולוגיה. הפסיכיאטריה זה תחום ברפואה הדוגל בטיפול בהפרעות/מחלות נפשיות באמצעות תרופות ככלי ראשון במעלה.
    והנה מגיע אחד בשם שמוליק, שעל סמך ניסיון החיים האישי שלו נותן המלצות בניגוד גמור לזרם המרכזי בפסיכיאטריה. והרי פה זה פורום פסיכיאטריה, אז מה קורה כאן?!
    והבעיה אתך, שיש לך כושר התנסחות גבוה ואמונה רבה בדרכך ואתה עלול להצליח לשכנע חולים ולהסיט אותם מהדרך הנכונה, מללכת לפי הזרם המרכזי ברפואה. יותר מזה, על אף שמעירים לך אתה ממשיך בשלך בעקשנות.
    נכון שלתרופות פסיכיאטריות יש תופעות לוואי לא נעימות, אך אלו הרבה פחות גרועות מתופעות המחלות הנפשיות. צריך לדעת איך ליטול את התרופות, באילו מינונים, לדעת שלעתים יש להחליף תרופה בתרופה אחרת ועוד.
    רוב החולים ייהנו מטיפול תרופתי ורבים מהם יחלימו ויפסיקו בהמשך את הטיפול לתמיד או לשנים רבות. זוהי המציאות של הרוב, של אלו שבחרו ללכת בדרך של מדע הרפואה.
    נכון שגם פסיכולוגיה זה מדע, אך הרבה פחות מדויק, פחות יעיל ופחות פרקטי מרפואה.
    נכון שבתגובותיך אתה לא שולל לגמרי טיפול תרופתי, אבל אתה דואג להדגיש את הטפל - את הפסיכולוגיה כפתרון אפשרי, ולהרחיק מהפתרון המדעי-רפואי. רוב החולים ייכשלו בדרך הזו ומעטים ביותר ייהנו ממנה כשהיא עומדת לבדה ללא תרופות.
    כאשר אתה עונה ל'עלמה' תשובה שכותרתה "זה יכול להיות מסיבות פסיכולוגיות", כבר הדגשת את הפסיכולוגיה. בהמשך התשובה אתה משתמש במשפט שלילה: "אין וודאות שהבכי קשור להפסקת הטיפול התרופתי". כלומר אתה שוב מרחיק מהפתרון הרפואי. המשפט הבא "עדות לתסמינים שחזרו" לא ממש מובן לרוב הקוראים כהפניה לרופא, גם לא לי. ואתה מסיים בהמלצה לגשת לאיש מקצוע, ולא (חלילה, לגישתך) לרופא.
    כאשר אתה אומר למאי בכותרת "אפשר לנסות טיפולים פסיכולוגים" זה הדגשה של הפסיכולוגיה. בהמשך אתה סקפטי לגבי ההצלחה של התרופה החדשה שקיבלה , ואתה מסיים באמירה אודות "התרופות המשמינות" שבהמשך תהיה אפשרות להפסיקן.

שמוליק, תוך כדי כתיבת התשובה הזו וניתוח התשובות שלך למקרים האחרונים, אני מתחיל לחשוד בך שאתה דמות פיקטיבית, שליח/מיסיונר של הסיינטולוגיה, שכותב פה בערמומיות ובדבקות במסגרת המאמץ להפצת הגישה האנטי-פסיכיאטריה של הסיינטולוגים. הייתכן שאני צודק??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    20/02/2015

שלום רב.

קודם כל אני רוצה להתנצל על כך שייחסתי אליך מגדר שאינו נכון. זה לפחות חזק את הטענה שלך שאני לא מושלם.

תרשה לי ליידע אותך שפסיכיאטריה זה ענף ברפואה שמטרתו להתמודד עם בעיות נפשיות. ההתמודדות היא לא רק באמצעות תרופות, אלא גם בטיפולים פסיכולוגיים. פסיכיאטר חייב לעבור הכשרה לטיפול בשיחות כדי לקבל רשיון רופא פסיכיאטר. זה אומר שהגישה היא שישנה חשיבות מרובה לטיפולים פסיכולוגיים.

ד"ר דוידאור (וזו גם הגישה העיקבית של שאר הרופאים בפורום), שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, ושרופאים שבפועל מטפלים רק בתרופות מפספסים בגדול.

פסיכיאטר יכול גם לתת טיפול תרופתי, אך העניין נתון לשיקול דעתו. זה ממש לא נכון שפסיכיאטריה זה רק תרופות או בעיקר תרופות. פסיכיאטריה זה להתמודד עם בעיות נפשיות בכל הדרכים האפשריות, כולל טיפול תרופתי.

אני בעצמי הולך באופן קבוע לפסיכיאטרית. מי שמבקש המלצה, אני ממליץ עליה בחום. אני מטופל אצלה רק בשיחות; בפועל היא מטפלת בעיקר בשיחות, וכמעט ולא מתעסקת עם תרופות.

אני חייב לומר שהיא ממש הצילה אותי. היא הייתה המטפלת שלי כבר במחלקה הסגורה, ועברנו ביחד את כל השלבים: מחלקה פתוחה, מרפאות חוץ, ובסוף טיפול פרטי אחרי שהיא פתחה קליניקה פרטית.

השתייכות לכת אנטי-פסיכיאטרית? - אל תחשוד בי בכפיות טובה מרושעת שכזו...

אגב, כדאי לציין שישנן שתי מדינות בארה"ב שבהן פסיכולוג קליני יכול לעשות השתלמות יחסית שתאפשר לו לרשום תרופות פסיכיאטריות; השתלמות קצרה יותר מאשר להתחיל ללמוד רפואה מההתחלה. קרוב לוודאי שהמגמה הזו תלך ותתפשט לשאר המדינות בארה"ב ואולי גם תגיע בסוף ארצה, כך שגם העניין של טיפול תרופתי כבר לא יהווה הבדל...

השאלה האם צריך טיפול תרופתי או שיחות או שילוב של השניים, היא שאלה שאפשר לתת בה נתונים סטטיסטיים, אך זה ממש לא מתמטיקה, ואין כאן שחור ולבן (אגב, כבוגר המחלקה למתמיטיקה, אני יכול לציין שגם במתמטיקה יש דברים שהם לא שחור-לבן, ואין כאן המקום להאריך). השאלה הזו צריכה להיבדק על כל מטופל באופן אינדבידואלי.

לצערי הרב, הנסיון שלי הראה שאין מספיק רגישות מצד הרופאים לגבי הסבל מתופעות הלוואי של התרופות. בוא ונהיה כנים: רב הרופאים מעולם לא התנסו בלקיחת תרופות, ואין להם חוויה אישית של סבל מתופעות הלוואי שלהם.

הדברים החמורים יותר הם השקר שמכונה "תסמינים שליליים של המחלה". אמנם יש דבר כזה, ויש חולים שאינם מטופלים תרופתית, שסובלים מ"זומביות", ואין אפשר לומר שזה שקר.

אבל כפי שכתבתי כבר, בכל מקרה, כשאין שום וודאות בדבר, תמיד אומרים שה"זומביות" היא תסמינים שליליים של המחלה, ולא מעלים בתור אפשרות שמדובר בתופעות לוואי.

הנקודה הזו של אי אמירת כל האמת פוגעת באמון במערכת, ולו היו אומרים כיכול להיות שמדובר בתופעות לוואי, ואע"פ כן לדעתם עדיף לקחת את התרופות למרות זאת - זה היה בסדר.

יש המשך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - המשך

שמוליק
    20/02/2015

גם בתחומים אחרים של הרופאה ישנה ביקורת עניינית על טיפול תרופתי. ניקח בתור גודמא תרופות להורדת לחץ דם.

לחץ דם נגרם מלחץ חוסר בפעילות גופנית, הרגלי אכילה לא טובים, עישון וכיו"ב.

תרופות להורדת לחץ דם (מעבר לכך שיש להם תופעות לוואי), למעשה מנציחות את הבעיות האמיתיות שיצרו את לחץ הדם הגבוה, ומעלימה את הסימפטומים.

טיפול טוב יותר להורדת לחץ דם היא לשנות את הרגלי החיים שהביאו לכך. זה לא איזה חיידק או וירוס חיצוניים שאי אפשר להרוג אותם שגרמו לעלייה בלחץ הדם.

גם כאן, צריך להתאים את הדברים לכל מטופל. מטופל שיודע שיהיה לו קשה לשנות את ההרגלים הרעים - באמת עדיך לו לקחת תרופות להורדת לחץ דם, ושיחיה עוד כמה שנים עד שההרגלים הרעים שלו יהרגו אותו, מאשר לנסות לשווא לשנות את ההרגלים.

דא עקא, מי שילך לרופא ויגלה שיש לו לחץ דם גבוה - בדרך כלל הרופא ייתן כדורים להורדת לחץ דם, וספק רב אם הוא בכלל יציע לטפל בבעיות האמיתיות...

ככלל, יש כאלה שאומרים שהרופאה המערבית ככלל, מטפלת בהעלמת סימפטומים, במקום לטפל בהרגלים לא טובים שיצרו אותם.

בפסיכיאטריה, כל התרופות בלי יוצא מן הכלל אמורות לטפל רק בסימפטומים!

באופן פרדוקסלי לחלוטין, דווקא בפסיכיאטריה מטפלים גם טיפולים פסיכולוגיים שאמורים לעשות דברים הרבה יותר יסודיים מאשר העלמת סימפטומים.

כפי שכבר אמרתי, מי שטוב לו עם הטיפול התרופתי - אינני מתערב. רק מי שכותב שהוא סובל מתופעות הלוואי - אני כותב לו שאפשר לנסות טיפולים פסיכולוגיים.

אין מה להתווכח עם העובדה שהרופאה שלי הצליחה להוציא אותי ממצב קשה ע"י טיפולים פסיכולוגיים, ויש מקום לבוא ותמוהה האם זה פרט שיכול להעיד גם על הכלל שניתן לנצח את המחלות ע"י טיפולים פסיכולוגיים.

בסופו של דבר, גם אם כל המטופלים בעולם ירצו רק טיפולים פסיכולוגיים, הפסיכיאטרים לא יסגרו את הבסטה; רק מי שבפועל מטפל רק בתרופות, וגם אז, יכול להיות שהם ישקלו לטפל גם בשיחות...

מקווה שהדברים ברורים כעת.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו קטן

שמוליק
    20/02/2015

הרופאה שלי סיפרה שהיה מקרה במאה שעברה שרופא עיניים הגיע לאישפוז ובבית חולים אחד ניסו טיפולים פסיכולוגיים במשך זמן רב, עד שבסוף המשפחה שלו החליטה להעביר אותו לבית חולים אחר.

בית החולים האחר, נתנו לו תרופה, והוא חזר לעצמו. הוא תבע את בית החולים הראשון, וזכה בתביעה.

הנקודה כאן, היא שהוא היה במצב פסיכוטי, אם תנסה להיכנס לאתר של אילן סלומון, רוקח שהוא לגמרי נגד תרופות, תראה שהוא מסכים שבמצב פסיכוטי צריך לתת תרופות, לפחות עד שמביאים את המטופל למצב של רגיעה.

מה קורה אחרי שמגיעים למצב של רגיעה? לדעתי, צריך לתת לכל מטופל את החירות לבחור בדרך שהכי מתאימה לו. צריך גם לאפשר למי שמעוניין בכך יותר טיפולים פסיכולוגיים. אני זוכר שבשלוותה הייתה איתי מטופלת שהעדיפה את המחלקה הסגורה כי שם היו מקבלים יותר טיפולים פסיכולוגיים מאשר במחלקה הפתוחה...

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשמוליק הסיינטולוג

מנוסה
    20/02/2015

שמוליק, אתה בתשובות המפורטות שלך ממשיך להעביר מסרים שקריים נגד מדע הרפואה ולהטיף למסרים סיינטולוגיים, במודע או שלא במודע.
    אתה טוען לקונספירציה, אי אמירת אמת של הרופאים בעניין תופעות לוואי של תרופות. ברור שזה לא נכון, הרופאים מכירים את תופעות הלוואי ולרוב יידעו להבחין בינם לבין תופעות המחלה. הרופאים אינם משקרים ואינם מסתירים מידע מהחולים.
    עיון קצר באתר של אילן סלומון מלמד, שהמדובר במטפל שגישתו היא נגד כדורים, כמו הסיינטולוגים. זכותו לפרסם את גישתו באתר משלו, אך אם היה נכנס פה לפורום פסיכיאטריה יש להניח שהיה נחסם או שדבריו היו זוכים לביקורת נוקבת מצד מנהלי הפורום ומבקריו.
    שוב: רוב החולים ייהנו מטפול על-פי הזרם המרכזי ברפואה. תמיד יהיו אחוזים בודדים בשוליים שעבורם, מסיבות שונות, טיפול תרופתי שעברו לא הצליח (אם כי ייתכן שטיפול אחר יהיה מוצלח יותר).
    המטרה של פורום 'פסיכיאטריה' היא לייצג את הזרם המרכזי כיום בטיפול בהפרעות נפשיות ולא על מנת לתת במה לגישות טיפוליות שאינן מדעיות המתבססות על הצלחות אנקדוטליות.
    לכן אם ברצונך לעזור לחולים הנכנסים לכאן, אל לך להמשיך ולהפיץ את רעיונותיך באופן שאתה עושה - במסגרת תגובות לחולים. אתה יכול לפתוח אתר אינטרנט משלך, כמו אילן סלומון, ולספר שם מניסיונך: לספר על תופעות לוואי של תרופות מהם סבלת , על הרופאים שרימו אותך כשלא יידעו אותך לגביהן, על הטיפולים שלא הצליחו, על הפסיכותרפיה שהצילה אותך ועוד - אבל לעשות זאת כאן כהמלצות לחולים זה חוסר אחריות גמור.
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לך טעות

א.ס
    20/02/2015

לא כל מי שהוא נגד כדורים פסיכיאטרים הוא סינטולוג. גם סינטולוג זו לא מילה גסה, זכותו של בן אדם להאמין גם בסינטולוגיה.

פסיכיאטריה אינה מדע מדוייק. אין אף בדיקה פיסית למחלות פסיכיאטריות, ואין אף בדיקה פיסית שמראה שהכדורים הפסיכיאטרים פותרים את הבעייה.

זכותו של בן אדם לחשוב שפסיכולוגיה היא הדרך לרפא מחלות נפש שאין להן הוכחה פיסית.

לכדורים פסיכיאטרים יש תופעות לוואי, והרבה פסיכיאטרים נוהגים לומר שזה קשור למחלה. יש אנשים עם נסיון שיוכלו להעיד שתופעות הלוואי ("הסימנים השליליים")נעלמו לאחר הפסקת טיפול בכדורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יצא המרצע מן השק

מנוסה
    20/02/2015

נראה ששמוליק, א.ס. ושים - כולם טרולים, מיסיונרים של הסיינטולוגיה, ואולי אפילו אותו אדם המשתמש במספר כינויים.
    אכן מזימה מתוחכמת רקחתם פה אך לא לעולם חוסן ונחשפתם.
    את גישתכם תמשיכו להפיץ במקומות אחרים ולא לנצל פה מצוקות של חולים כדי לגייס חברים בתשלום לארגון שלכם. התורה שלכם זה לא מדע, זה יותר בגדר ח'רטא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלמה שלום

מנוסה
    19/02/2015

לדעתי קיים קשר ברור בין הפסקת התרופה להידרדרות במצבך הנפשי.
    אם הפסקת את התרופה על דעת עצמך, חזרי מיד ליטול את התרופה ומצבך ישתפר במהירות.
    אם הפסקת התרופה בעקבות הוראות הרופא, עלייך לשוחח עמו ולקבל הנחיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכל מקרה כדאי להתייעץ עם הרופא

שמוליק
    19/02/2015

שלום.

מצטער, אבל כאשר מחדשים טיפול תרופתי, נדרש שיקול דעת כיצד להעלות את המינונים. לא בטוח שצריך לחזור מייד למינון שבו התרופה הופסקה, ויכול להיות שצריך לעלות בהדרגה.

כדאי לפחות לחכות להנחייה מפורטת יותר מאחד הרופאים של הפורום כיצד להעלות מינונים, אם כי בכל מקרה כדאי ורצוי לחזור לרופא המטפל שמכיר אישית את המטופל, ויכול לתת הנחיות שיותר מותאמות אישית.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנוסה סתום תפה על שמוליק.

שים
    19/02/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא סותמים פיות

שמוליק
    19/02/2015

שלום שים.

תודה על כך שיצאת להגנתי.

בכל אופן, מי שמנצל את הפורום על מנת לרדת על חבר אחר בפורום (ובוודאי אם הוא מנסה לרדת על הרופאים) - העונש שלו, זה שפשוט חברי הפורום כבר לבד מבינים עם מי יש להם עסק. אנשים אינם טיפשים!

זה מה שקרה לי בתחילת הדרך בפורום; כתבתי בצורה לגמרי לא הגיונית, סוחפת וגורפת, שכדאי להפסיק טיפול תרופתי בגלל תופעות לוואי.

למרות הכל, לא סתמו לי את הפה, אלא הייתה התייחסות עניינית לדבריי, ובסופו של דבר, הדברים עשו את שלהם, עד שלמדתי שהפסקת הטיפול התרופתי שהייתה צעד נכון עבורי, איננה בהכרח הצעד הנכון עבור מטופלים אחרים, ונראה לי שהתרומה המשמעותית ביותר שלי בפורום היא במתן השראה שניתן לנצח גם מחלות קשות כמו סכיזופרניה, ואפילו באמצעות טיפולים פסיכולוגיים בלבד.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שים, נראה שצריך לסתום דווקא את האף

מנוסה
    20/02/2015

כאשר חלק ממבקרי הפורום בסביבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת נטילת כדורים נוגדי דיכאון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/02/2015

בהחלט יכול להיות, מומלץ בדיקה על ידי רופא בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי עלמה

אלי
    20/02/2015

האם הפסקת לקחת כדורים על דעת עצמך או בעצה עם הרופא המטפל שלך?
    אם זה על דעת עצמך אז ייתכן מאוד שזה החמרה במצב .
    אם זה בעיצה עם הרופא אז אולי צריך ליידע אותו בטלפון.
    ייתכן אם מספיקים את התרופה החמרה במצב .
    צריך גם להפסיק בצורה מבוקרת ולא בבת אחת
    בכל מקרה עליך להתייעץ עם רופא מטפל בבוודאי עם ההורים ליידע אותם במצב שלך.
    דיכאון זה דבר שאפשר להתגבר עליו אם מטפלים בו בצורה נכונה החוכמה היא למצוא את שיטת הטיפול המתאימה.
    אל תתייאשי העיקר את צעירה מאוד ועוד יהיו לך ימים טובים מאוד מה שנראה לך גרוע היום יראה לך חסר משמעות בעוד עשר שנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת המרה והפרעת דה פרסונליזצה
    רן
    18/02/2015

לרופאים שלום,
    איזה טיפולים קימיים לשתי הפרעות האלו?,
    איפה אני יכול למצוא פסיכולוג מומחה לטיפול בהפרעות האלו?.
    האם הטיפול יכול לעזור גם להפרעות בזיכרון ותפקוד הקוגנטבי שמלווה לפרעה השנייה שציינתי ?.

תודה על העזרה. רן.

הוספת תגובה

• שלום רון

אני
    18/02/2015

גם אני סובל משתי הדברים שציינת ועוד כמה...
    האם הפרעת ההמרה (קונברסיה) מתבטאת אצלך בשיתוק או חולשה?
    לפי מיטב ידיעת (ואני מטופל אצל נוירולוג המתמחה בכך בנוסף לטיפול הפסיכיאטרי) הטיפול הוא פסיכודינמי + פיזיותרפיה אם יש צורך להפרעה הקונברסיבית בקשר להפרעה הדוסציאטיבית אין לי מושג אצלי זה מלווה אותי כל הזמן באופן חמור או פחות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת המרה והפרעת דה פרסונליזצה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/02/2015

בדר'כ , טיפול פסיכולוגי, לעתים תרופות וכן לפעמים טיפול בהיפנוזה מאוד יעיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוסט טראומה
    לירון
    18/02/2015

עבר תאונת דרכים עם אופנוע אחרי השנים התחיל לי תסמינים של כאבי ראש החרדה והתקפי זעם לחץ. לאט לאט הבנתי שהניקוטין וקפאין מפחית את התסמינים אז הפסקתי לגמרי וזה עבר לי פשוט והכל היה בסדר, חשב שזה משהו חולף וחזר לעשן ולשתות קפה וכו ואז זה חזר לי עוד פעם .. ושהפסיק שוב זה לא עברתי הפעם. שאני צורך קפאין וניקוטין נהיה לי התקפי זעם חרדה לחץ! אותו ההרגשה שהייתה לי שקרה תאונה. אני חווה את התאונה כל פעם מחדש. ושאני מפסיק סיגריות וקפאין יהיה לי דיכאון קשה. דרך אגב אין קשר לגמילה כי עשה הפסקה חצי שנה מניקוטין וקפאין ואלכוהול, תסמינים נעלם אבל היה דיכאון. ופשוט אני אחזור לעשן יום ימים התקפי זעם חוזר לי. חחח וואלה זה מצחיק אותי כבר, בהתחלה חשב שזה פגיעה אורגנית ... שמעת פעם על רגישות כזאת גדולה של סמים פסיכואקטיביים? אם כן את/ה יכול להסביר? חפש מישהו דומה לי בעניין הזה ולא מצא. דרך אגב פסיכיאטר נתן לי איקסל ואני כמעט בשבוע שלישי

לקביעת תור
    סגירה
    פוסט טראומה

הוספת תגובה

• פוסט טראומה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/02/2015

לפעמים, בהפרעות אורגניות יש רגישות וכן התגובה לתרופות שונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה בבקשה

לירון
    19/02/2015

האם איקסל 25 מ"ג 2x יכול להיות יעיל בטיפול או 50 מ"ג 2x ומעלה זה יעל? האם יכול להיות שתופעות לוואי יפיעו רק לאחר שלושה שבועות ? תודה על העזרה שלכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דה ראליזציה
    אחת
    17/02/2015

שלום, סבלתי כחודשיים מהפערת דה ראליזציה (או דה פרסונליזציה, הבנתי שאין באמת הפרדה), בעקבות התופעה היו התקפי חרדה ספורים. פניתי לפסיכיאטרית שאבחנה שהתופעה התפרצה בעקבות דכאון וחרדה בעקבות תקופה של הרבה לחצים ורשמה לי ציפרלקס.
    לאחר התלבטות ממושכת החלטתי לא לקחת את הכדורים. מתוך ידיעה שתמיד אוכל לפנות לפיתרון תרופתי ורציתי קודם לנסות לפתור את הבעיה בעצמי. התחלתי בפעילות גופנית מאומצת מספר פעמים בשבוע, דמיון מודרך, יוגה והתחלתי שגרה של עבודה חדשה ומאתגרת תוך הקפדה על שינה איכותית בלילות. לאט ובהדרגה פסקה תחושת הניתוק. לעיתים יש עליות וירידות אך מורגש שיפור מאוד משמעותי. מתחילה טיפול פסיכולוגי בקרוב.
    פניתי היום לפסיכיאטר דרך קופת החולים שיפנה אותי לפסיכולוג דרך הקופה. הוא נזף בי על שאני לא לוקחת את הכדורים, טען שפעליות ספורטיבית לא קשורה בשום מצב לדיכאון וחרדה, והזהיר אותי מהתפרצות נוספת, ואף טען שטיפול פסיכולוגי לא יכול לסייע.
    הוא ממש ערער אותי, הרגשתי לחץ עצום כשיצאתי ממנו למרות שאני מרגישה שאני בדרך הנכונה ורק משתפרת ולא מרגישה בכלל צורך כרגע לפנות לכדורים.
    אשמח לדעה נוספת.

לקביעת תור
    סגירה
    דה ראליזציה

הוספת תגובה

• היי

שים
    18/02/2015

האמת שאני בעצמי בתהליכים של להתאושש מדי פי/די אר.

זו תופעה דיי מבלבלת ומפחידה לחוות.

אני לא חושב אלא בטוח שהבחירה שלך נכונה מאוד ואת עושה עבודה טובה.
    ספורט ותזונה מאוד עוזרים בלי קשר לכל דבר.

אם את מרגישה שאת בדרך טובה,תמשיכי.
    רופאים לפעמים אומרים דברים מפגרים.במיוחד פסיכיאטריים.
    אל תתני לזה לערער אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דה ראליזציה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/02/2015

לפנות לפסיכיאטר נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשמוליק
    מנוסה
    17/02/2015

שמוליק שלום,
    לדעתי אסור לך להמשיך ולרשום תגובות בפורום הזה.
    ברור שכוונותיך טובות ואתה רוצה לסייע לאנשים, אבל התגובות שלך גורמות נזק יותר ממועילות והן עלולות לסכן חיים של בני אדם.
    אנשים הסובלים ממצב נפשי ברמה קלה-בינונית ומעלה לרוב אינם יכולים להיעזר בטיפול פסיכולוגי. זה פשוט לא עובד. בשלב הראשוני חייבים להיעזר בתרופות ורק לאחר שיפור ניתן לשלב פסיכותרפיה מסוג כלשהו, לצד התרופות.
    ייתכן מאוד שגם אותך התרופות ייצבו ובהמשך הטיפול הפסיכולוגי נתן את שלו ואתה מייחס את כל ההחלמה שלך לפסיכולוגיה בעוד שהתרופות הן אלו שלמעשה הבריאו אותך או נתנו את הדחיפה הראשונית לתחילת תהליך ההחלמה. מה דעתך?
    ייתכן שאתה מקרה סטטיסטי של 1 מתוך 100 או 1000, שיצא ממצב נפשי ללא תרופות מסיבות מסוימות .
    ייתכן שאילו היית נוטל תרופות היית מקצר את תקופת הסבל שלך או/ו מתפקד טוב יותר במהלכה.
    לעתים אתה אמנם ממליץ לשלב תרופות עם שיחות, אבל אתה עושה זאת מתוך עמדה בסיסית שלילית נגד התרופות ולמעשה מרחיק את החולה מהטיפול הנכון והמדעי.
    אתה גם מתעלם מכך, שאנשים רבים מאוד נעזרים בתרופות לתקופה של שנה-שנתיים ולאחר מכן מסתיים הטיפול ואין צורך בכדורים, בהוראת הרופא.
    אנשים שנכנסים לפה הם פעמים רבות חולים ומיואשים וכושר השיפוט שלהם לא במיטבו והם עלולים להיאחז בהמלצות שלך ולבחור בדרך השגויה.
    אני חדש פה וכבר רשמתי לך את זה קודם בקצרה אבל נראה שאתה לא מבין את העניין, וזה שאתה לא מבין מה כתבתי לך וממשיך בשלך אומר משהו והמבין יבין.
    אין לך מספיק ידע והבנה בתחום של בריאות הנפש בשביל להמליץ לאנשים באופן שאתה עושה ולכן עליך לחדול מכך.
    אני מתפלא מ א ו ד על זה שמנהלי הפורום מאפשרים לך להתבטא באופן שאתה עושה ומעניין יהיה לשמוע את תגובתם להודעה הזו.
    אין בכוונתי לפגוע בך אלא לסייע לאחרים ולמנוע נזקים.
    לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה
    לשמוליק

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    18/02/2015

שלום רב.

אני ממש לא מבין מניין את רוצה להאציל לעצמך סמכות לאסור עליי לכתוב תגובות בפורום. אני מצטער, אבל זה נוגד את חופש העיקרון של חופש הביטוי.

יכול להחיות שהתרופות ייצבו אותי, אבל ההשפעה הזו הייתה נצרכת אולי רק לזמן קצר מאוד, ואחר כך הנזק היה מרובה על התועלת.

אני ממש לא רוצה לחשוב מה היה קורה אילו הייתי ממשיך עם התרופות אחרי האישפוז שהיה לי בגיל 18; מה שהיה קורה זה שהייתי ממשיך להיות זומבי. אולי זה היה מונע את האישפוז שהיה בגיל 29, אך היו לי 11 שנים של סבל נוראי. אולי בסוף הייתי מאבד את העשתונות ומתאבד...

ישנן מספר נקודות שכדאי להבהיר אותן: הרבה פעמים מנסים לומר שתופעות הלוואי של התרופות הן למעשה תסמינים שליליים של המחלה. אמנם ישנם דברים כאלה שחולים שכלל אינם נוטלים תרופות סובלים מכך, כך שלא ניתן להאשים את התרופות. מאידך, להסתיר את האפשרות שהסבל בא מהתרופות - זה מערער את האמון במערכת. צריך לומר את כל האמת!

אינני יודע מאין הבאת את המושג "הטיפול הנכון והמדעי". אין דבר כזה. ישנן סטטיסטיקות, אך נדרש שיקול דעת של כל מקרה לגופו.

אני ממליץ על טיפול פסיכולוגי במקום טיפול תרופתי בעיקר כלפי מי שסובל מתופעות הלוואי של התרופות, וכמובן, אני תמיד אומר שצריך להתייעץ עם הרופא המטפל; הפסקת הטיפול מבלי להתייעץ עם הרופא המטפל הוא צעד שאם בכלל צריך לעשות, אז צריך לדעת שהוא מסוכן, ויש לנקוט בכל אמצעי הזהירות כדי שלא תהיה החמרה או שאם תהיה, אז לבלום אותה בהקדם, וגם זה רק במקרים מאוד קיצוניים של סבל.

מה הרופאים חושבים עליי?

חפשי תגובה של ד"ר דוידאור "מי אתה שמוליק - תגובה" מיום 8.9.14 וראי מה ד"ר דוידאור חושב עליי.

ושוב פעם, מי שהתרופות עושות לו טוב - לבריאות. אין לי עניין להמליץ על טיפול פסיכולוגי במקום טיפול תרופתי למי שמרגיש טוב עם התרופות. בוודאי שבמצבים פסיכוטיים - צריך תרופות.

באותה מידה, אינני מעוניין לסתום פיות או לרדת על מי שחושב אחרת או שהיה לו נסיון טוב עם התרופות. להיפך, ישנו בחור שקוראים לו אלי שהוא משתתף קבוע בפורום. הוא התנסה בסמים, ויצא מזה. הוא לגמרי בעד טיפול תרופתי שעוזר לו. תדבקי ותראי שגם אם ישנן חילוקי דעות - כתבתי עליו שהוא מקור להשראה למי שצריך להתמודד עם גמילה מסמים - משהו שלא יימצא אצל אף מטפל שלא התנסה בסמים.

אני מעריך גם אותך וגם את הנסיון הטוב שהיה לך עם התרופות, ואף פעם לא תקפתי אותך באופן אישי.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמוליק

אני
    18/02/2015

כל הכבוד הגבת בצורה ענינית למרות שאדון או גברת "מנוסה" תקף/ה אותך אישית.
    זה רק מראה היכן אתה והיכן הוא מי שבטוח בעצמו לא חש צורך לרדת על אחרים ולהוכיח את עליונותו על ידי כך.
    אחרי הכל כושר ניסוח ויכולת ביטוי הם לא הכל.
    בהצלחה ותדבק בעמדתך
    (למרות שאני גם בעד תרופות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא צודקת.

שים
    18/02/2015

העצות של שמוליק הן יחסית טובות והן לא יכולות לגרום נזק.
    אני עברתי תקופה מאוד קשה ו פחידה שרוב האנשים היו מתאבדים..
    הכדורים שלקחתי להורדת החרדה המטורפת החריפו את המצב יותר מאשר עזרו.

יצאתי מזה בכוחות שלי. עם הרצון לחיות עוד קצת. .ומוטיבציה(שלא נראתה בכלל באותו הזמן).

לא לוקח אף כדור והאמת שאני גם דיי נגד כדורים פסיכאטריים ממחקר אישי.

בכל אופן. .העצות של שמוליק לא יכולות להזיק זה מה שבטוח.

נ. ב:יש מקרים שצריך לקחת כדורים אך זה בחירה בידו של האדם.
    ואם האדם הוזה אז ואין לו insight למצב אני לא ממש יודע מה הייתי עושה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שים

אני
    18/02/2015

אני אמרתי ששמוליק בסדר בסך הכל לבן אדם יש בחירה וכל אחד יכול להמליץ על מה שבחר. שמוליק לא כופה על אף אחד לנהוג כמוהו. זה נתון לשיקול דעת הקורא.
    "מנוסה" לעומת זאת שולל דעות של אחרים על מנת לאשר את שלו....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההודעה שלי הייתה למנוסה.

שים
    18/02/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צודק

א.ס
    19/02/2015

כדורים פסיכיאטרים הם לא פתרון. רק פרנסה לפסיכיאטרים. אני לא חושבת שאתה מטעה, כל אחד יכול להקשיב לדיעה שלך או לא להתייחס. אתה מאוד מעודד, ומראה שאפשר להגיע להצלחה גם ללא כדורים. תקופה של חמש שנים ללא כדורים מראה שאפשר להסתדר גם בלי. תמשיך עם התגובות שלך כי זה באמת עוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשמוליק - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/02/2015

יש להבהיר,
    1.מטרת הפורום זה ליעץ בלבד, לשם קבלת דיעה נספת , בשום פנים לא תמליף לרופא מטפל.
    2. היעוץ של הרופאים כאן, מהווה תגובה שיטחית ובשום פנים לא תחליף לרופא מטפל אשר מכיר ויש ברשותו מידע נוסף, אשר חשוב למתן יעוץ מקצועי.
    3. מטופלים אשר תחת טיפול תרופתי, בשום פנים לא מומלץ להפסיק טיפול ללא בדיקה של רופא מכיר.
    4. כל יעוץ של חברי הפורום, יש לקחת בזהירות, ובשום פנים לא ליישם המלצה ללא מעורבות רופא, בשום מצב.
    5. לפעמים המלצות חברי הפורום יעילים,לא פחות מרופא, אך באם מישהו חש בילבול, עליו לבקש תשובה מרופא בלבד.
    6. בשום מצב , אסור לחבר הפורום ( בדר'כ גם רופא ) לא ליעץ על הפסקת טיפול, כמובן שתמיד לגיטימי לברר מול רופא מטפל לגבי הפסקת טיפול בעתיד, בהחלט מומלץ לנסות להפסיק לפעמים טיפול, אך רק תחת מעקב והמלצת רופא שמכיר, מטפל, בגלל הסכנה הגדולה בהפסקה ללא פיקוח.

ברכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברים טובים יותר רק במתן השראות

שמוליק
    19/02/2015

שלום לכולם.

אני מסכים לגמרי עם מה ההבהרות של ד"ר דוידאור.

אני רק רוצה להוסיף שבנקודה אחת ישנו יתרון לחברי הפורום יותר מאשר לרופאים, והוא במתן השראה להתמודדות עם הקשיים הנפשיים.

חברי הפורום שמגיבים הם בדרך כלל אנשים שהתמודדו עם בעיות נפשיות ודרך הפורום תורמים מנסיונם האישי.

ישנו מכנה משותף לכולם והוא שהם התמודדו עם הקשיים, ולכן הם יכולים לתת השראה למטופלים אחרים לאזור כוחות ולהתעודד ולהאמין שגם הם יכולים להתמודד עם הקשיים שלהם ולנצח אותם.

בכך, יש להם יתרון על פני מטפלים, ומסיבה זו צריך להעריך ולכבד את כולם ואין זה משנה האם ההתמודדות שהתאימה להם הייתה רק עם תרופות, רק עם טיפולים פסיכולוגיים או אם היה שילוב בין השניים. יש מקום לכולם וצריך לכבד את כולם.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמוליק,

א.ס
    19/02/2015

אתה יכול לרשום שוב את המייל שלך, יש לי כמה שאלות לא לפורום, תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

א.ס
    19/02/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אזהרת טרול - סיינטולוג!

מנוסה
    19/02/2015

עולה החשד, שאין באמת 'שמוליק כץ', אלא המדובר בדמות פיקטיבית ושתולה בפורום ע"י הסיינטולוגים, דמות שמטרתה להסית בדרך מתוחכמת נגד הרפואה בת ימינו.
    אני קורא למנהלי הפורום למחוק מידית הודעות של זה המתקרא 'שמוליק' ולמבקרי הפורום -להתעלם מההודעות שלו.
    ראו הוזהרתם!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חח לך תזדיין בתחת מנוסה.

שים
    20/02/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שים, יתכן מאוד שגם אתה יכול ליהנות

מנוסה
    20/02/2015

מטיפול תרופתי.
    חבל ללכת שבי אחר הסיינטולוגים. זה לא מדע אלא סוג של כת.
    רק בריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמוליק בחור יקר.

נתנאל לוריא
    23/02/2015

אני לא מכיר אותך מנוסה, ולא מאמין לאף מילה שלך ואת מסע השמצות שך גכד שמוליק אני לא קונה, את שמוליק אני מכיר כבר למעלה משנתיים בחור יקר, עוזר לכולם מבר בנועם, כותב יפה ומנסה לסייע לשאולים,את חוץ מלכתוב כמה כדורים זה טוב לא עשית כלום, כל אחד שיבחר בדרך ושמוליק יד זכות והוא יכול להמשיך לכתוב כמה שהוא רוצה
    מי שאול אותך בכלל?, מי מינה אותך למנהל? קיצור אל תייחסו עליה או עליו או למי שלא היה, ושמוליק אני איתך עזרת לי הרבה גם מלפני שנה שהיית בצב של דיכאון- קשה ומבולבל, וגם עכשיו אני חושב שצריך לתת לך את הכבוד המגיע לך אולי אתה לא תמיד צודק זה נכון, אבל אתה לפחות לא סותם פיות כמו שאמרת וזה נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס ולמוג'ין
    יונתן
    17/02/2015

שלום האם אפשר לקחת את שתי התרופות האלה במקביל ציפרלקס ולנוג'ין אני סובל מחרדות מאוד ומציין כי חולה סוכרת

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס ולמוג'ין

הוספת תגובה

• ציפרלקס ולמוג'ין - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/02/2015

אין מניעה לשילוב, תמיד לברר מול רופא מטפל וכן חובה ניטור בכל התחלה ושינוי מינון, תופעות לוואי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה בעקבות נטילת כדורים
    מאי
    17/02/2015

שלום לכם,
    אני מיואשת, מותשת ולא יודעת מה לעשות כבר, אני נוטלת כדורים לטיפול בחרדה כ7 שנים, בהתחלה בראשית הדרך הרופא נתן לי פריזמה ולאחר שנתיים העלתי משקל רב ולכן ניגשתי שוב לרופא שהחליף לי את הכדור לויפאקסxr, שעליו תליתי תקוות שאר במשקל או שלפחות לא אעלה במשקל, ושוב גם עם הקיפאון העלתי במשקל בצורה נוראית, אני מנסה דיאטות ולא מצליחה, אני מיואשת אני שוקלת מעל מאה קילו ולא מבינה מה השתבש כל מה שבא לי זה לבכות, אני לא מצליחה לעשות כלום עם זה, פניתי שוב לרופא והוא החליף לי את הכדור ל ixel ואמר שהוא כדור שלא יגרום להשמנה, רציתי לדעת האם זה נכון והאם יש סיכוי שאני בכלל אצליח לרדת במשקל מתישהו או שזה אבוד? חשבתי לעשות ניתוח שרוול להקטנת הקיבה. בבקשה אני זקוקה לעזרתכם ותשובות, תודה

הוספת תגובה

• אפשר לנסות טיפולים פסיכולוגיים

שמוליק
    17/02/2015

שלום מאי.

יכול להיות שהתרופה החדשה לא תגרום להשמנה, אבל אם כל התרופות הקודמות גרמו להשמנה, אז אני די סקפטי.

גישתם העיקבית של הרופאים בפורום שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, ולא כתבת שום דבר על טיפול פסיכולוגי.

אפשר לנסות להתמקד בטיפול פסיכולוגי בחרדה, ויכול להיות שעם ההתקדמות בטיפול הפסיכולוגי לא יהיו צורך בתרופות המשמינות.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם הכדורים משמינים

א.ס
    17/02/2015

צריך למצוא להם תחליף, כי זה גורם לנזקים לגוף אפילו יותר מהחרדה. את יכולה לקבוע בקופת חולים להתייעץ עם דיאטנית. לא כדאי לעשות כל מיני דיאטות מוזרות כמו דיאטת מלפפונים וכו', אלא תפריט שתוכלי לעמוד בו ולהתמיד ללא צורך להחליף כל פעם לדיאטה אחרת. צריך להוריד בתפריט (לא לגמרי) כמות של סוכרים, שומנים ופחממות. כמו כן, חשוב להתמיד גם בפעילות גופנית. הכי טוב לגשת לדיאטנית ולעשות דיאטה מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאי שלום

מנוסה
    17/02/2015

לא רשמת:
    האם החרדה חלפה עקב הטיפולים?
    מהי בדיוק האבחנה הרפואית שלך?

כעיקרון יש פתרון תרופתי וצריך להמשיך ולחפש ולא להתייאש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

מאי
    22/02/2015

היי, כן הכדורים מאד מאד עוזרים לי ואין לי בעיית חרדה איתם בכלל, רק כשניסיתי להפסיק עם הכדורים הכל חזר לי ושוב התחלת לקחת אבל סך הכל אני מאד מרוצה ניסיתי לפני שיחות וזה לא בשבילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאי שלום

מנוסה
    22/02/2015

איקסל פחות משמינה, אם בכלל. ייתכן אף הפחתת תיאבון. ראי מה רשם לך הרופא. לדעתי תרופה מצוינת בעיקר לנשים וגם נתקלתי פעם במישהי שהתרופה סייעה לה (אצל גברים עשויה לגרום לכאב באשכים ולכן פחות מתאימה).
    לאחר תקופת הסתגלות לתרופה תוכלי לסגל הרגלי תזונה מאוזנת ופעילות גופנית וכך תוכלי להפחית במשקל (למרות שמגיב אחד לשאלתך מעט סקפטי, כך לדבריו).
    באיחולי החלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

רונן
    18/02/2015

מתי אפסקת את הויפאקס? ובאיזה מניון היית משתמשת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה בעקבות נטילת כדורים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/02/2015

תיאורתי איקסל יעיל יותר מאפקסור הפחתת תיאבון, ממריץ גם במינון נמוך.
    בהחלט שילוב טיפול פסיכולוגי, במיוחד CBT , יכול להיות מאוד יעיל ולאפשר הפסקת טיפול לעתים.
    דגש על דיאטה ופעילות גופנית.
    לצערי אין קיצורי דרך , להוריד במשקל = פחות קלוריות + יותר פעילות גופנית.
    אך איקסל בהחלט אופציה טובה במצבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת כדורים ותלישת שיער
    נעה
    16/02/2015

שלום וברכה
    אני בת 37.נשואה +1. נוטלת פאבוקסיל 200 מ"ג ליום שנירשמו ע"י פסיכיאטרית לפני שנה בעקבות חרדה ודיכאון. אציין כי חל שיפור רב במצבי מאז.
    לפני שנים,, בתקופות, סבלתי מטריכוטולמניה ואכילת שיער כפייתית והצלחתי להתגבר בכל פעם ולהימנע במשך שנים. תקופה מסויימת לאחר שהתחלתי לקחת את הכדורים האלה (לא זכור לי כמה זמן בדיוק) חזרה לי התופעה והיא מלווה אותי מאז בתכיפות יתר ואיני מצליחה להביא עצמי להפסיק כבעבר. שאלתי היא האם יכול להיות לכך קשר לנטילת הכדורים הללו? האם אני "נלחמת בטחנות רוח" כאשר אנימ מנסה להפסיק מצד אחר אך נוטלת הכדורים מצד שני?
    תודה מראש על תשובתכם.
    נעה

לקביעת תור
    סגירה
    נטילת כדורים ותלישת שיער

הוספת תגובה

• נטילת כדורים ותלישת שיער - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/02/2015

הכי יעייל : נוגדי דיכאון וחרדה, SSRI במינון גבוה + CBT .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימיון או מחלה ?
    לאה
    16/02/2015

שלום לכם
    אחי כל הזמן אומר לי שבלשים מהמשטרה עומדים על ידו, איפה שהוא נמצא הם לידו וכל זה על מנת לגרום לו להשאר בבית ולהשגיח על שכנים שלוקחים סמים. כמובן שאין שום אמת בטענה זו. הוא אפילו הלך להתלונן על זה במשטרה וכמובן לא התייחסו לזה ברצינות.
    בגלל זה הוא מעוניין לעבור דירה ואני שואלת זה דימיון או איזו שהיא מחלה סכיזופרנית שאפשר לקבל לזה תרופה?

לקביעת תור
    סגירה
    דימיון או מחלה ?

הוספת תגובה

• צריך הערכה מסודרת יותר

שמוליק
    16/02/2015

שלום לאה.

ההתנהגות הזו היא מאוד דומה לתסמינים חיוביים של סכיזופרניה, אך לא ניתן לקבוע בוודאות מבלי לעשות בדיקה רצינית יותר.

מקובל לחשוב שהטיפול העיקרי בסכיזופרניה הוא טיפול תרופתי בתרופות שהן אנטגוניסטיות לדופמין.

הרבה מטופלים סובלים מתופעות הלוואי של תרופות כאלו, ומפסיקים אותם, ואחר כך התסמינים חוזרים...

לדעתי, חשוב לומר שניתן לנתח סכיזופרניה ע"י טיפולים פסיכולוגיים, ולכן לא צריך להיכנס למחשבות פסימיות של או לסבול מהמחלה או לסבול מהתרופות.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימיון או מחלה ? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/02/2015

בהחלט התיאור יכול להתאים לתסמונת פסיכוטית, מומלץ פניה בהקדם לפסיכיאטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    יונתן
    16/02/2015

שלום..אני במשך שבוע וקצת נוטל ציפרלקס 5 מ"ג נגד מחשבות מטרידות וזה קצת הגביר לי אותן האם זה חלק מהתופעות לוואי..?

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• ציפרלקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    19/02/2015

בימים הראשונים בהחלט ייתכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה