פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוגי ספורט
    נורית
    29/01/2015

שלום רב!
    איזה סוגי ספורט עשויים להועיל לחולה סכיזופרניה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סוגי ספורט

הוספת תגובה

• סוגי ספורט - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    29/01/2015

שלום נורית
    כל הפעילויות הגופניות המתונות: הליכה, ריצה קלה ,אפנים משחקי מגרש וכו
    ארבע פעמים בשבוע ארבעים דקות כל פעם.
    תהנו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קסנקס ואלכוהול או גראס
    אני
    29/01/2015

שלום

1. האם ניתן לקחת קסנקס ולשתות אלכוהול?
    2. האם ניתן לקחת קסנקס ולעשן מריחואנה?

אני אמורה לקחת קסנקס רק בשעת הצורך, ההתקפים שלי מאוד נדירים, כך שלא מדובר בלקיחה יומיומית, והייתי מעוניינת לדעת ממה להמנע.
    כיוון שאני שותה ומעשנת כשאני מבלה, אני רוצה לדעת מתי לא לשלב.

במידה ואי אפשר לשלב קסנקס עם אלכוהול וגם לא עם מריחואנה, האם מדובר רק על אותו יום בו אני לוקחת את הכדור, או בכלל כל תקופת הטיפול?

מאוד אשמח לסיוע
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    קסנקס ואלכוהול או גראס

הוספת תגובה

• קסנקס ואלכוהול או גראס - תגובה

ד``ר יעקב חרמון
    29/01/2015

שלום לך פני
    לא מומלץ לשתות אלכוהול בשילוב קסנקס.
    מריחוונה לא מומלצת בכל מקרה כי עלולה לאפשר להפרעות נפש חבויות להופיע. ובכל מקרה עלולה לסבך את המנצב הנפשי שלך.
    כל אחד מהחומרים הללו מחזיק ליום הלקיחה.
    תרגישי טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה יש לי לעזאזל?
    בן
    29/01/2015

שלום אני בן 26, לפני כשנה בערך עברתי התקף פאניקה שהוביל לתקופה של כמה חודשים שכללה חרדת צפייה מההתקף הבא, מחשבות טורדניות, ודמיונות שווא ודיכאון. בהמלצת רופא המשפחה התחלתי ליטול ציפרלקס ולהפגש עם פסיכולוגית באופן קבוע, הטיפולים עזרו ולאחר כמה חודשים חזרתי להיות אדם שמח מבעבר! בשלושה חודשים האחרונים אני חווה מתוקה שלא עוברת, זה לא התקפי חרדה אלא מחשבות שווא ודמיונות מוזרים.. זה התחיל ממשמרת לילה שבה היה לי הרבה זמן לחשוב.. וחשבתי לעצמי אולי כל הקרובים לי שונאים אותי ורוצים את רעתי? המחשבה הזאת הובילה למחשבה נוספת על כך שבעצם אני לבד בעולם...ומה יהיה עליי? כמובן שזה לא גרם לי להתרחק מהסביבה או לחוש פחד מאנשים קרובים אליי.. אלא רק המחשבה הבעירה בי חרדה איומה.. לאחר שהיא חלפה החל לאחרונה מצב אחר שבוא אותן מחשבות שווא הפכו לדמיונות ויזואליים מעצבנים כמו למשל שאני יכול לשבת באוטו ולפתע מגיחות אליי דמויות מוזרות שרוצות לתקוף אותי.. או למשל כשאני צופה בטלוויזיה באנשים או מביט באנשים במציאות אני מדמיין המון שפניהם מתעוותות והם הופכים ליצורים מוזרים ומפחידים...חשוב לי לציין שזה לא משהו מוחשי אותו אני רואה אלא הם דמיונות שאני רואה בעיניי רוחי ולא במציאות, אך העניין יוצא משליטה מה שגורם לי להכנס שוב פעם ללופ של חרדה ודיכאון... חשוב לי לציין שהדבר אינו מכניס אותי לפרנויה שבגללה לא אצא את ביתי או לא אתערב חברתית...אך זה כן פוגע לי במידה רבה מההנאה של הדברים הנעימים בחיים. אשמח לכיוון או לחוות דעת.. האם אני סכיזופרן? האם אלו רק חרדות? או סי די? אני די עובד עצות... תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    מה יש לי לעזאזל?

הוספת תגובה

• אתה ספרת את זה למטפל שלך?

נתנאל לוריא
    31/01/2015

שלום לך.
    אני ממליץ לך לספר למטפל שלך את מה שאתה חווה, זה באמת נשמע מאוד מפחיד.
    אני באמת מציע לך לדבר על זה המטפל שלך או עם בן אדם קרוב, האם זה באמת כאלו הזיות? אתה באמת רואה דמויות? או שאתה כאלו מדמיין בראש וקופץ לך פתאום כל מיני-תמנות של יצורים -מפחדים או תמונות מזוויעות? כי גם לי זה לפעמים קורה אבל אף פעם לא ממש ראיתי בצורה מחושית ובאמת כאלו זה ממש אמתי, ממליץ באמת לספר הכל למטפל שלך נשמע לא קל בכלל, בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי לך

אני
    31/01/2015

אם אתה מודע לזה שזה דמיונות כמו שכתבת אז זה לא פסיכוטי וככל הנראה לו סכיזופרניה זה כן יכול להיות משהו מה OCD אני לא רופא אז קח את זה בערבון מוגבל. מה שברור שזה לא פסיכוטי כי אתה יודע שזה דמיון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתמודד ולא לפחד

שמוליק
    31/01/2015

שלום לכולם.

קורב לוודאי שלא מודבר בסכיזופרניה; בסכיזופרניה מחשבות השווא נראות מציאותיות.

על כל פנים - צריך לאזור אומץ ולא לפחד להתמודד.

לי היו כמה התקפים פסיכוטיים. אמון במטפל (שבא אחרי קשיים רבים שאולי היו יכולים להיות נמנעים) הוא הגורם החשוב ביותר. וניתן לנצח את המחלה.

שיהיה רק טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמע כמו סוג של חרדה עם מחשבות

דוד
    01/02/2015

פולשניות\קופצניות, זה שיש לך דמיון זה מצויין וכלי חשוב מאד לחיים. המצב שלך מעולה, אל תמהר אם ביכלל לקחת תרופות שלא יהרסו לך את הדמיון המפותח שיש לך. ניתן על ידי תזונה נכונה להקל על הרבה דברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואולי לציפרלקס יש חלק גדול בזה

דוד
    01/02/2015

אולי ההצפה של הסרוטונין מהכדור מעוררת את זה. זה קורה בדרך כלל בחלומות מוזרים למי שלוקח כדורים שמציפים בסרוטונין כי זה מה שהכימיקל הזה עושה בכמות גבוהה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה יש לי לעזאזל? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    12/02/2015

השאלה , האם אתה מבין שזה לא הגיוני ?
    רק דימיון ? האם המחשבות שלך או מבחוץ ?

בכל מקרה מומלץ בדיקה פסיכיאטרית, להתרשמות אבחנתית מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים
    מתן
    28/01/2015

שלום רב, שמי מתן בן 25, סטודנט.
    מזה כשנה וחצי אני סובל מכאבים באיבר המין אשר קיימים 24/7 כל יום, כל דקה.
    ישנן תקופות קשות יותר ופחות אך הכאב תמיד קיים. קשה לי להגדיר את זה בתור כאב, זו פשוט הרגשה "מעיקה" של כאב עמום ולא נקודתי באיבר עצמו.
    בפרק הזמן של הכאבים הלכתי לעשרות אורולוגים, עשיתי המון בדיקות, לרבות CT, שבכולן לא נמצאה כל בעיה, וכן עשיתי דיקור סיני, פיזיותרפיה ועוד ועוד. באיזשהו מקום די "מיציתי" את התחום הפיזי.
    בתקופה בה החלו הכאבים הייתי על סף פרידה שהייתה לי קשה מאוד. לכן אני מתלבט וחושב שאולי מדובר בעניין נפשי. יצוין כי כמה אורולוגים טענו זאת בפני.
    ה"כאב" אמנם לא מונע ממני לעשות דברים אך הוא פוגע באיכות החיים שלי באופן דרמטי, בקשרי החברות שלי, בלימודים, וכמובן ברצון להיכנס לקשר זוגי.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים

הוספת תגובה

• כאבים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    29/01/2015

ייתכן והגיוני להניח שמדובר במרכיב נפשי בולט.

יהיה מעניין מה תגלה :
    1. לדמיין צבע של הכאב , באיזה צבע אתה יכול לראות אותו ?
    2. בזמן כאב , להסיח את הדעת, לחשוב על נמר שעומד לפרוץ לחדר..
    3. להתחיל להשתמש במונח, לחץ, אי נוחות ולא במילה כאב..

בכל מקרה , פניה לעזרה נפשית בהחלט יכולה לעזור באם נשללו בעיות אורגניות ( גופניות) .
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות, ריכוז ותקופת מבחנים
    ע.
    28/01/2015

שלום רב,
    הנני סטודנט בן 27.5, נוטל סרוקוול 200 מ"ג ומירו 30 מ"ג. לקראת תקופת המבחנים ברצוני ליטול תכשיר טבעי להגברת הריכוז. האם תכשירים כמו ג'ינקו בילובה וג'ינסנג בטוחים לשימוש עם התרופות הללו והאם יש תגובות לא רצויות ביניהם?
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• תרופות, ריכוז ותקופת מבחנים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    02/02/2015

אני בספק אם יוכלו לעזור..
    ממליץ לישקול עם רופא מטפל , שינוי תרופתי.. הוספה זמנית של תרופה עם מרכיב יותר ממריץ.
    השילוב של סרווקל + מירו = שילוב מאוד מרדים.
    כמובן אסור להפסיק לבד ואו שינוי, חובה אך ורק תחת מעקב והמלצת רופא מטפל, בגלל הסיכון להחמרה במצב הקליני.
    סיכון מול תועלת ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי
    רותם
    27/01/2015

שלום רב.
    קראתי לאחרונה מחקר שנעשה במכון ויצמן שמצא שתרופות הSSRI פוגעות בתאי הבטא בלבלב ויכולות לגרום לסוכרת או לאי ספיגת אינסולין. רציתי לדעת קודם כל מה ידוע לפסיכאטרים על התופעה הזו והאם לתרופות ממשפחת הSNRI תופעות דומות או שהן בטוחות יותר לשימוש?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי

הוספת תגובה

• תופעות לוואי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    02/02/2015

עד להודעה אחרת, התרופות מקבוצות SSRI SNRI , עדין נחשבות מאוד בטוחות בארץ ובעולם.
    מעקב גופני מסודר תמיד מומלץ ללא קשר למחקרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי
    רותם
    27/01/2015

שלום רב.
    קראתי לאחרונה מחקר שנעשה במכון ויצמן שמצא שתרופות הSSRI פוגעות בתאי הבטא בלבלב ויכולות לגרום לסוכרת או לאי ספיגת אינסולין. רציתי לדעת קודם כל מה ידוע לפסיכאטרים על התופעה הזו והאם לתרופות ממשפחת הSNRI תופעות דומות או שהן בטוחות יותר לשימוש?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי

הוספת תגובה

• תופעות לוואי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    29/01/2015

SSRI וכן SNRI נחשבות בטוחות
    תמיד מומלץ מעקב גופני מסודר במהלך נטילת תרופות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני פניה לפסיכיאטר
    תומר
    27/01/2015

שלום רב,
    בן 33, עד היום לא הייתי אצל פסיכאטר.
    רקע קצר: סובל שנים מדכאון, הייתי אומר ברמה בינונית (לא רואה שחור, אלא רוב הזמן אפור). בנוסף סובל ממתח וראש שעובד כל הזמן במחשבות. כל הנ"ל פוגע מאד בתפקוד.
    יש לציין שהנ"ל הוא בעיקר כתוצאה מבעיות רפואיות וההשלכות שלהם על החיים ואיך ששינו את חיי. הנני נכה צה"ל. מרגיש שעם הזמן הנפש תפסה עצמאות ובעיה בפני עצמה (כלומר, לא רק כתוצאה מהכאבים אלא מכל ההשלכות על החיים).

בעבר לקחתי את התרופות הבאות: ציפרלקס עד 15 מ"ג, סימבלטה 30-60, ציפרמיל 20.
    כל אחת מהן, נאמר לתקופה של שנה וחצי +-.

הבעיה: כל התרופות עזרו למצב רוח ברמה סבירה, אך פגעו בחשק ובעיקר גרמו לשפיכה מעוכבת מאד. בלי תרופות אין בעיה.
    זוהי תופעת לוואי שאני לא מוכן לחיות איתה (לא יעזור לפרט כאן למה).

שאלותיי: האם יהיה לפסיכיאטר מה להציע לי והאם יש עוד אופציות חוץ מתרופות? (בנוסף לפסיכולוג).
    הרבה תודה מראש, מתנצל על האורך, אך מרגיש שיעזור לי ייעוץ קל לפני פניה לפסיכיאטר.
    תומר

לקביעת תור
    סגירה
    לפני פניה לפסיכיאטר

הוספת תגובה

• דעה אישית

שמוליק
    27/01/2015

שלום תומר.

השאלה האם טיפול תרופתי טוב או לא היא השאלה אידבידואלית; לכל מטופל היחס בין התועלת לתופעות הלוואי שונה.

אם החלטת שאתה מעדיף בלי טיפול תרופתי - צריך לכבד את החלטתך.

פסיכיאטר יכול אולי למצוא תרופה מתאימה, אך אני מניח שאינך מעוניין בתרופות.

מה שלדעתי פסיכיאטר יכול לעשות, זה לבדוק את כל המרכיבים, כולל תזונה והרגלים אחרים שיכולים להשפיע על המצב הנפשי, ואולי גם לתת הערכה נכונה יותר על הבעיות הרפואיות האחרות. פסיכיאטר הוא קודם כל רופא.
    השאלה היא עד כמה להערכתך המשקל של הגורמים האלה, והם מבחינתך בדיקה כזו מצדיקה את הטירחה.

בכל אופן, שיהיה בהצלחה.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך

תומר
    28/01/2015

מוכן לקחת תרופות רק שלא תהיה פגיעה בתפקוד מיני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל מטופל מגיב אחרת

שמוליק
    28/01/2015

שלום תומר.

פגיעה בתיפקוד המיני היא תופעת לוואי שכיחה של תרופות נוגדות דיכאון, אך כנראה שיש מטופלים שאצלם התיפקוד המיני אינו נפגע. גם אצל מטופלים שיש פגיעה רמת הפגיעה משתנית. כמובן, שגם כל תרופוה פועלת באופן שונה.

מה שלא תחליט - זה בסדר גמור.

כל טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני פניה לפסיכיאטר - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    28/01/2015

שלום רב,
    לדעתי התייעצות עם הפסיכיאטר במקרה שלך יש משמעות רבה: זה יאשפר להבין יותר טוב את המצב איתו אתה מתמודד ולחשוב על אופציות טיפוליות שיכולות להתאים באופן ספציפי יותר לקשיים שלך.
    מבחינה תרופתית למשל ניתן לבחור בתרופה שלא גורמת לפגיעה בתפקוד המיני וכך גם לחשוב על סוג נוסף / אחר של טיפול פסיכולוגי שיהיה יותר רלוונטי לבעיות שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור מירו
    לימור
    26/01/2015

שלום רב, הנני בת 39 סובלת מפיברומיאלגיה כאבי שרירים, בזמן האחרון אני במתח רב ולחץ עקב בעיות כלכליות, הכאב בשרירים רק מתגבר ונוספו לי קשיי שינה, רופאת המשפחה נתנה לי טיפול בכדור מירו. שאולותיי הם:
    האם המירו יעיל להפחתת מתח ודאגנות האם הוא מיועד להרגעה?
    האם מירו יעיל לכאב כרוני?
    האם המירו יעיל לשינה?

לקביעת תור
    סגירה
    כדור מירו

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    26/01/2015

שלום לימור.

אינני רופא.

לדעתי, כפי שאת בעצמך כתבת, הבעיות הכלכליות הן כנראה הגורם המשמעותי.

יכול להיות שמי שמבין בנושא, יכול לעזור הרבה יותר. מטרת הטיפול התרופתי היא רק לתת רגיעה מסויימת שתאפשר לשקול התמודדות עם הבעייה תוך הפעלת שיקול דעת, ולמנוע פעילות אימפולסיבית כתוצאה מהמתח.

אני מאחל לך הצלחה בהתמודדות עם הבעיות הכלכליות.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מירו תגובה

רונן
    26/01/2015

מירו במינונים נמוכים יכול לעזור כאשר יש בעיות שינה ופחות ישפיע על דיכאון ומתחים . .
    הייתי מציע לך להתחיל בחצי כדור שלרוב עוזר בבעיות שינה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור זה פיתרון לבעיות כלכליות?

דוד
    26/01/2015

הבעיות ישארו ואת סתם תהי מסוממת,חבל על הזמן לדעתי חפשי רפואה אחרת,פתרון טבעי בלי תופעות לוואי והתמכרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור מירו - תגובה

ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור
    28/01/2015

שלום רב,
    מירו הוא תכשיר נוגד דיכאון בעל השפעה מרדימה ולכן במקרים של דיכאון שמלווה בקשיי שינה הבחירה בתרופה זו היא סבירה.
    קשה לנבא האם גם תסמינים של חרדה ומתח יגיב לטיפול זה, אך כמובן זה בהחלט אפשרי. חשוב לזכור כי תגובה לתרופה ספציפית משתנה מאדם לאדם ולכן יתכן ויהיה צורך בשינויים בטיפול בהמשך. מומלץ להתייעץ עם רופא מומחה פסיכיאטר כדי לעקוב אחרי לטיפול ובמידת הצורך לבצע התאמות נדרשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרנויה
    ע
    26/01/2015

שלום,
    אימי בת 70 סובלת מפרנויה כ-3/2 שנים... אנחנו לא מצליחים לגרום לה ללכת לטיפול
    השאלה שלי האם המחלה הזו ללא טיפול, יכול מצבה להדרדר.
    יש הדרדרות במצבה ( דיכאון, מרירות, עצבות) האם ללא טיפול המצב יכול להיות גרוע יותר ?

תודה על תשובתכם,

לקביעת תור
    סגירה
    פרנויה

הוספת תגובה

• ברור

שמוליק
    26/01/2015

שלום רב.

לצערינו הרב, יש מצבים כאלו שבו מישהו סובל מבעייה פסיכולוגית, והוא אינו מודע לכך, והוא עוד יאשים את כל העולם שהם אלה שאינם בסדר.

אני הייתי במצב כזה באופן אישי. מה שקרה איתי בסוף, זה שהמצב התדרדר עד לאישפוז כפוי...

אינני חושב שניתן היה לעשות משהו. אולי בשלבים קודמים עוד לפני שהחלה התדרדות ראשונית היה ניתן לעשות משהו, אבל הייתה איזו נקודת אל-חזור.

אם זה המצב, אז אני מציע לך שלא להפיל על עצמך ריגשות אשמה.

צריך לנסות, להשתדל, ולדעת שההצלחה איננה מובטחת.

בהצלחה.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרנויה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    29/01/2015

בהחלט יכולה להחמיר
    יש צורך במעקב רופא, רופא משפחה, ביקור בית, מעורבות רווחה במקרה קיצוני של מסוכנות ... ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר דוידאור
    ל
    25/01/2015

שלום,
    שמתי לב שהמלצתך במקרים של הפרעה סכיזואפקטיבית היא שילוב של מייצב מצב רוח עם תרופה אנטי-פסיכוטית.
    האם ניתן להסיק מכך שבכל הסובלים מהפרעה זו, המרכיב האפקטיבי הוא דו-קוטבי?
    האם יש מקום לטיפול גם בנוגדי דיכאון?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר דוידאור

הוספת תגובה

• מנסיון אישי --כן.

שמוליק
    26/01/2015

שלום מיכל.

ד"ר דוידאור ישמח לענות.

אני יכול לומר מנסיון אישי, שאובחנתי בסכיזו-אפקטיב, ובגלל "דיכאון פוסט פסיכוטי" קיבלתי גם תרופות נוגדות דיכאון.

אני רוצה להעיר, שההרגשה האישית שלי הייתה שמה שהוסבר כ"דיכאון פוסט פסיכוטי", היה למעשה דיכאון שבא בגלל תיפקוד לקוי, והתיפקוד הלקוי היה תופעת לוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות.

כדאי להשקיע מחשבה ולבחון מה המקור לדיכאון, והאם תרופות נוגדות דיכאון הן בדיוק הפיתרון הטוב והנכון.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיון אישי

נועה
    30/01/2015

שמוליק יקר
    הנסיון האישי שלך לא ככ' יכול לעזור מאחר וזו אינה שאלת חקר על אדם אחד בלבד , אני יודעת ומנסיון אישי בשלב פוסט פסיכוטי ובכלל ללא תרופות היה תוצאה של הפסקת חצי שנה ולאחר מכן מתוך יאוש התחילו תרופות ששמונה חדשים לא עזרו מכל הסוגים והרופאים שיערו שדאון מסכיזו אפקטיב לא תמיד מגיב לתרופות דיכאון ולצערי כי רב גם לא ידוע איך פסק אולי בגלל תמיכה סביבתית יחד עם תרופות היום המצב אינו מלבב למרות רמסיה שלא הייתי קוראת לה שלימה, יש אולי ציקלותימיה שיוצרת חרדות עצבנות לחץ וחוסר סבלנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון

שמוליק
    31/01/2015

שלום נועה.

אני ממש לא ניסיתי לעשות הכללה. אני כתבתי שצריך לבדוק יותר לעומק מה המקור של הדיכאון, ולאחר איבחון המקור של הדיכאון, אז ניתן לחשוב האם תרופות אנטי-דיכאוניות הן הפיתרון הטוב ביותר.

צריך להתאים פיתרון באופן אידבידואלי.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר דוידאור - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    29/01/2015

נוגדי דיכאון בשימוש מוגבל וממוקד, במצב דיכאון קשה וממושך, תוך כדי מתן "כיסוי" טוב של נוגדי פסיכוזה ומייצבי מצב רוח, בגלל הסיכון להתחלת מצב מאני - פסיכוטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לסכיזופרניה
    אלי
    25/01/2015

האם רמיסיה של 15 שנה מסכיזופרניה כאשר החולה נוטל תרופות לפי ההוראות זה דבר חריג?
    בדרך כלל כמה שנים נמשכת רמיסיה אם מקפידים על תרופות.?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לסכיזופרניה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לסכיזופרניה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    29/01/2015

רמיסיה חלקית - חלק מהסימנים והתלונות נעלמו
    רמיסיה מלאה 100% - העלמות הכל, חזרה למצב מאוזן וללא תלונות
    החלמה = לאחר שנתיים רצופות, ללא סימנים, תלונות ובמיוחד ללא תרופות

באם מדובר בהתקף ראשון - ניתן לשיקול להפסיק תחת מעקב רופא ( לאחר מינימום של שנה טיפול ויציבות נפשית )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצידי, שכולם יהיו "חריגים"!

שמוליק
    29/01/2015

שלום ד"ר דוידאור.

סטטיסטיקות הן רק סטטיסטיקות. הן משקפות את המציאות ואינן מנבאות אותה.

אני מאמין שמה שהיה איתי שלגמרי חורג מההערכות הסטטיסטיות, שאחרי ארבעה אישפוזים להגיע להחלמה מלאה, זה גם מפני שקיבלתי טיפול טוב.

יש כאן כמה גורמים: האחד הוא האמונה של המטופל. כדאי להיות אופטימי ולהאמין שניתן לנצח את המחלות האלו. גורם נוסף שהוא לגמרי אינו מבוטל הוא האמונה של המטפל. המטפלים צריכים להאמין בכוחו של הדיבור. ביכולת המופלאה לרפא ע"י טיפולים פסיכולוגיים.

אני ממש לא אומר שצריך להוריד מינונים או להפסיק טיפול תרופתי מבלי להפעיל שיקול דעת, אבל אני אומר שצריך להאמין בכוחם של הטיפולים הפסיכולוגיים שניתן באמצעותם להביא את המטופלים למצב שבו הן יוכלו להסתדר בלי תרופות ובלי תופעות הלוואי הקשות שלהן.

סיפרת פעם שכבר היה לך מטופל שהתאשפז והחלים. אני מאחל לך שיהיו לך עוד הרבה כאלה...

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצידי, שכולם יהיו "חריגים"! - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    29/01/2015

בהחלט אתה צודק
    מדובר בסטטיסטיקה
    ברור שיש מצבי קיצון , ויש מקרים שונים ..
    ברפואה אין 100% ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר דוידאור אשמח אם תענה לי שוב - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    02/02/2015

קשה לי לענות ללא הכרות וללא מידע נוסף.
    אכן, לפעמים שינוי תרופתי מהווה סיכון תיאורתי להחמרה ואפילו אשפוז, לכן מומלץ מעקב מסודר, תדירות וכו''.. רק רופא מטפל שמכיר יכול לענות באופן מקצועי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בסוף חודש שמיני להריון והתחלתי לקחת ציפרלקס
    עדן
    24/01/2015

שלום, אני בסוף חודש שמיני להריון והתחלתי לקחת ציפרלקס ב- 18.1 חצי כדור. אני מעוניינת להפסיק טיפול, ביום חמישי הקרוב אבצע הערכה מחודשת ויוחלט אם להמשיך, מה לעשות בינתיים? אני יכולה לקחת מעכשיו את חצי הכדור לסירוגין עד יום חמישי? אודה לתשובתכם הדחופה. תודה.

הוספת תגובה

• ציפרלקס בהריון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/01/2015

אם רופא מצא לנכון להמליץ על ציפרלקס, כנראה היה סיבה,
    לא מומלץ להפסיק ללא יעוץ.
    לגבי בטיחות בהנקה, באם יש מקום לטיפול תרופתי, סרנדה , נחשבת הכי בטוחה בהנקה, והכי פחות משפיע על התינוק ( השפעה כמעט אפסית)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס בהריון - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/01/2015

אם רופא מצא לנכון להמליץ על ציפרלקס, כנראה היה סיבה,
    לא מומלץ להפסיק ללא יעוץ.
    לגבי בטיחות בהנקה, באם יש מקום לטיפול תרופתי, סרנדה , נחשבת הכי בטוחה בהנקה, והכי פחות משפיע על התינוק ( השפעה כמעט אפסית)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מתוך סקרנות
    ל
    24/01/2015

שלום,

האם תרופות כמו piracetam עשויות לעזור במצבים פסיכיאטרים מסויימים?
    האם חומרים אלה מסוכנים לשימוש במצבים מסויימים ?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מתוך סקרנות

הוספת תגובה

• שאלה מתוך סקרנות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    29/01/2015

עדין לא ידוע..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בהפסקת טיפול בvaben וrecital
    מישהו
    23/01/2015

היי,

אבא שלי אדם מבוגר בן 75.
    לאחרונה הוא התחיל להיות מטופל בvaben וrecital מטעם פסיכיאטר עקב תקרית שקרתה לו במעבר חציה, מכונית כמעט פגעה בו ומאז הוא סובל מחרדות בלילה שמפריעות לו להרדם.

הבעיה היא שהתרופות האלו לא עוזרות לו, אלא להפך הן רק גורמות לו לחוסר שקט, להעצמת כאב בכף הרגל שהיה לו לפני התקרית במעבר החציה והוא רק עוד יותר במתח, חרדה ואף יותר מתקשה להרדם בלילה ערב לקיחת התרופות. יש לילות שהוא לא ישן בכלל בתקופה האחרונה.

הוא מעוניין להפסיק את הטיפול, אך הפסיכיאטר אליו הלך אטום כלפיו ולא מוכן לקבל אותו אלא רק בתור שנקבע לו בעוד יותר משבועיים, עד אז הוא יצטרך לסבול את כל התופעות לוואי האלו מבלי שהכדורים הללו בכלל יעזרו לו.

מכיוון שהפסיכיאטר לא מעוניין לעזור עד התור, אני שואל כאן, איך אפשר להפסיק את הטיפול? האם אפשר בבקשה הדרכה?. לאהלן מידע על אופן לקיחת הכדורים:

vaben:
    חצי כדור בבוקר, צהריים וערב. וגם בלילה אם יש קשיי הרדמות.

recital:
    חצי כדור בצהריים. (התחיל מרבע כדור למשך 4 ימים)

אבא שלי התחיל את הטיפול לפני כשבועיים בערך. התחיל רק מvaben והפסיכיאטר הוסיף את הrecital אחרי כשבוע.

אני מאוד אשמח לעזרה, מאוד קשה לי לראות את אבא שלי סובל ככה ומרגיש חסר אונים. זה מאוד מעציב אותי.

תודה!.

הוספת תגובה

• אפשר לגשת לרופא משפחה

א.ס
    23/01/2015

זה ידוע שלפסיכיאטרים לא אכפת מהרגשת המטופל אלא רק מעצמם. יודעים לתת כדורים בלי לחשוב, אבל לא לוקחים אחריות על התוצאה ולא בודקים עם המטופל האם הוא מרגיש טוב או לא, מבחינתם אם הם מרגישים טוב עם הטיפול זה מספיק.
    כדאי לגשת לרופא משפחה בינתיים ולבדוק איתו מה אפשר לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או להחליף רופא

שמוליק
    23/01/2015

שלום.

אינני רופא.

מסכים עם א.ס. שאפשר לנסות לפנות לרופא המשפחה.

בדרך כלל, במצבים כאלו, עיקר הטיפול הוא פסיכולוגי.

אם זו ההתנהגות של הרופא הפסיכיאטר, לדעתי, צריך ללכת לרופא אחר; במיוחד אם מדובר ברופא פרטי. רק אם מדובר ברופא מטעם קופת החולים, אז צריך לחכות עד סוף הריבעון, אבל יכול להיות שבנסיבות העניין, כדאי לבדוק מה ניתן לעשות במסגרת הקופה.

בדרך כלל מפסיקים בהדרגה, אך באמת שלא כדאי לעשות הפסקה מבלי להתייעץ עם רופא שיכול לבדוק בצורה מעמיקה יותר את המצב הרפואי.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם רופא פרטי עולה כסף

א.ס
    23/01/2015

ולא הגיוני שיצטרך לשלם שוב לפסיכיאטר, עד שימצא אחד שאכפת לו ואחראי לתוצאת הטיפול והרגשת המטופל. גם פסיכיאטר נוסף עלול לתת לו כדורים אחרים והוא ימצא את עצמו באותו מצב שבו הוא נמצא עכשיו, רק עם כדורים אחרים. לכן כדאי להקדים תרופה למכה ולגשת לרופא משפחה שיוכל להפסיק באופן מסודר את הטיפול הלקוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לעונים, אמרתי לו

מישהו
    23/01/2015

שידבר עם הרופאת משפחה. אם הוא ירצה להפסיק את הטיפול? האם זה קשה ובעייתי? האם התלות בכדורים האלו (במיוחד בגילו) היא קשה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על השאלה הזאת יוכל לענות

א.ס
    24/01/2015

הפסיכיאטר שנתן את ה"טיפול". וזה גם תלוי האם הוא לוקח כדורים תקופה קצרה או ארוכה. צריך לשים לב, בדר"כ הפסיכיאטרים מגייסים את המשפחה ומשכנעים אותה שהטיפול הוא כדורים על מנת שילחצו על המטופל לקחת טיפול בכדורים. הם עובדים באופן חד צדדי, נותנים טיפול, אבל לא מעניין אותם הפידבקים מצד המטופל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• א.ס יא חפרת תמוח כבר.

שים
    24/01/2015

את צריכה טיפול דחוף.
    מומלץ אשפוז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפסיק לקרוא את ההודעות שלי

א.ס
    24/01/2015

ולשרשר תשובות. לא עניינך מה אני כותבת. כתבתי למישהו אחר, לא פניתי אליך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בונא אתה מפגרת משהו משהו

שים
    24/01/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא מתאים לך

שמוליק
    24/01/2015

שלום שים.

אני מאוד מעריך אותך. אתה משתתף קבוע בפורום ומנסה לעזור לאנשים אחרים שפונים לפורום על סמך הנסיון האישי שלך, ובאמת כל הכבוד על כך.

דווקא בגלל זה, זה ממש לא מתאים לך.

הסיפור של א.ס. ידוע. היא מקבלת טיפול תרופתי לאחר ארבעה אישפוזים. היא סובלת מתופעות הלוואי של התרופות, וזה באמת מצער שלא ניתן למצוא רופא שיוכל לתת בה אמון ולהביא אותה באמצעות טיפול פסיכותרפי למצב שבו היא תוכל להסתדר בלי התרופות.

אני מניח שה"חפירה" שלה לפחות קצת מקלה על הסבל שהיא עוברת. באמת שאני לא מבין מה זה כל כך הפריע לך. אתה בחור זהב, אני אחזור ואומר שוב פעם שאני מאוד מעריך אותך, ואני חושב שההתנהגות הזו איננה הולמת אותך.

שיהיה לך רק טוב.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צודק שמוליק.האמת אין לי סיבה טוב..

שים
    24/01/2015

להתנהגות הזאת.

מצטער א.ס.

תמשיכי במה שעושה לך טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכים לגמרי

שמוליק
    24/01/2015

שלום א.ס.

הדברים שכתבו עלייך הם בעיניי חוסר רגישות. במיוחד כשהדברים נכתבו בידי מי שהגיע לפורום על מנת לתרום מנסיונו האישי לטובת הכלל.

מותר לך להשתמש בפורום, לכתוב הודעות, גם אם הדברים אינם מוצאים חן בעיני מישהו אחר...

גם את ההודעות שלי יש כאלה שלא אוהבים. חפירה קלה בהודעות היסטוריות של הפורום יכולה להוביל לדברים מאוד לא נעימים שד"ר דוידאור ושאר הרופאים בפורום כתבו עליי. אף אחד לא ניסה לסתום לי את הפה, וסתימת פיות אמורה להתבצע במקרים קיצוניים בלבד.

הסיפור שלך ידוע. עברת כמה אישפוזים, אבל את מרגישה שהטיפול התרופתי הורס אותך, והיית מאוד רוצה להיפטר ממנו. כמי שעבר על בשרו את החוויה של טיפול תרופתי, וסבל קשות מתופעות הלוואי של התרופות - אני מבין לליבך, ואני אמשיך לעודד אותך.

אני חושב שאת צריכה לחפש רופא שמאמין באפשרות שהמצב ישתפר ותוכלי להגיע למצב שבו לא יהיה צורך בטיפול התרופתי.

אני מאחל לך שתמצאי בסוף, ועד אז, דעי שהצדק איתך.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שמוליק

א.ס
    25/01/2015

אני לא מחפשת רופא פסיכיאטר, כי אני לא רוצה כל פעם להיות בשיחה אצל פסיכיאטר. יש לי רופא משפחה שנותן לי מרשם דרך האינטרנט ולא לוחץ. אין לו בעיה שאני אפסיק עם התרופות, אבל הבעיה שאם אני מפסיקה אין לי תמיכה מהסביבה, וזה הופך את הגמילה למאוד קשה. אז כרגע עדיף לי להשאר עם המינון הזה מאשר ללכת כל פעם לאבחון אצל פסיכיאטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכיר את זה...

שמוליק
    25/01/2015

שלום א.ס.

אכן, הסביבה הרבה פעמים לוחצת, וזה ממש לא פשוט.

מה שהרופאים אומרים ובצדק, זה נתונים סטטיסטיים. הנתונים הסטטיסטיים מראים שאחרי אישפוז בודד 15% מהמטופלים מצליחים לחזור לעצמם, וניתן להפסיק להם את הטיפול התרופתי. אחרי שני אישפוזים, כבר אין סטטיסטיקות, ולכן רק בגלל הסטטיסטיקות, הם אינם ממהרים להוריד מינונים.

עם זאת, סטטיסטיקות הן רק סטטיסטיקות, ויש יוצאים מן הכלל. בכל מקרה ספציפי, צריך לעשות הערכה קלינית, וברגע שההערכה הקלינית מאפשרת הורדת מינונים או אפילו הפסקה, אז זה מה שנכון לעשות.

מהסיבה הזו גם המשפחה שלי לחצה עליי שלא להפסיק, ואפילו אחרי שהפסקתי עדיין היו קרובים במעגלים רחוקים יותר שחשבו שאני לוקח.

אני הייתי במצב הרבה יותר טוב. חייתי לבד, והייתה לי את האפשרות הכלכלית לעזוב את המסגרת של הדיור המוגן למסגרת עצמאית, וזה היה פשוט יותר, אבל לו הייתי במסגרת המשפחתית, זה לא היה הולך כל כך חלק.

נראה לי שאם הם ישמעו באופן מפורש מ-ר-ו-פ-א שישנה אפשרות להיטיב את המצב ותוך כדי הטבה ניתן להוריד את המינונים עד להפסקה, הם ישתכנעו שזה אפשרי.

בכל אופן, אני מאמין שזה מה שיקרה. עם הזמן המצב יילך וישתפר ויהיה אפשר להוריד מינונים על פי המלצה של רופא, עד שבסופו של דבר תתפטרי מהתרופות לגמרי.

אני מקווה שעצם הידיעה שישנם חריגים שמשום מה לא מדברים עליהם, שהפסיקו את הטיפול התרופתי, וחזרו לעצמם, תיתן לך את הכוחות ואת האופטימיות להחזיק מעמד עד שתוכלי להגשים את השאיפות שלך.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסיכיאטרים כבר שכנעו את המשפחה

א.ס
    25/01/2015

שאני חולה. כרגע לא בקשר עם המשפחה, מכיוון שבכל פעם שאני לא מתנהגת כמו שהם רוצים הם מתחילים לדבר על הטיפול הפסיכיאטרי. מבחינת הפסיכיאטרים הלקוח זה לא המטופל אלא המשפחה.

הנזק כבר נגרם על ידי פסיכיאטר פרטי ששכנע את בן הזוג שאני חולה. נתן לי מינון גבוה וכל פעם היה צריך לבוא אליו ולבקש להוריד כאשר הוא ממשיך ללחוץ ולשגע את בן הזוג שאני חסרת תובנה למצבי, כל פגישה כזאת 500 ש"ח.

אין לי אמון לא בפסיכיאטריה ולא בהורים. ולא חושבת שצריך לערב משפחה בטיפול רפואי. אם זה היה תחום מדעי לא היו את כל הספקות האלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרופא ההוא כנראה לא מספיק טוב...

שמוליק
    25/01/2015

שלום א.ס.

הבנתי. זה באמת קשה להזיז את העמדה של המשפחה (ובכלל זה בן הזוג). הם אינם מרגישים את הסבל שלך. קשה מאוד למישהו שלא חווה את ה"זומביות" להבין בכלל מה זה.
    כיוון שזה לא כואב להם באופן אישי, אז הם נותנים אמון בפסיכיאטרים שמספקים נתונים סטטיסטיים.

רופא טוב יכול לומר ולהסביר שהוא אינו מתרגש מהנתונים הסטטיסטיים, וזה אפשרי להביא אותך למצב טוב יותר.

הרבה פעמים יש למשפחה השפעה; במיוחד אם הם אלה שממנים את הטיפול...

אני אומר שהמצב ישתפר. אני רואה שיש לך כוחות ואת לא תוותרי.

המטרה האמיתית של טיפול פסיכולוגי הוא לעורר אצל המטופל את הכוחות האלה. יהיה בסדר. סופו של כל שקר להתגלות. זה רק עניין של זמן...

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכדורים החדשים יותר

א.ס
    25/01/2015

לא עושים אותך זומבי. גם להם יש תופעות לוואי אבל לא כמו כדורי דור ראשון. למרות זאת אין סיבה לתת כדורים ללא צורך במיוחד לא מינון גבוה ולא כדורים עם תופעות לוואי קשות.
    קיימים כמה כדורי דור שני ושלישי שיש להם תופעות לוואי אבל לא כולם באותה רמה. כרגע אני על סוליאן שתופעת הלוואי שלו כרגע זו הרגשה לא טבעית. את שאר הפרמטרים, כמו לדוגמא סוכר כולסטרול אני צריכה לבדוק בעוד מספר חודשים בבדיקת דם.
    אמא שלי כן יודעת מה זה זומבי היא עושה בכוונה, היא מקללת אותי בבית ומתחילה להגיד לי איזה מינון ואיזה כדור אני צריכה לקחת, וגם הסיתה את אבא שלי ואת אחי ואמרה להם שאני חולת נפש והיא לא אמרה כלום. אבא שלי מבוגר הוא לא יכול להגן עלי ממנה, אז הוא נאלץ להסכים למה שהיא אומרת לו. ואח שלי צריך שהיא תשמור לו על הילדים אז גם הוא מצדיק אותה. נאלצתי לנתק קשר. צריך להבדיל בין אדם שרוצה לעזור לך לבין אדם שרוצה שתעשה מה שהוא אומר אחרת הוא מקלל ומאיים עליך להביא פסיכיאטר או משטרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל האנטי פסיכוטי בלי יוצא מן הכלל

דוד
    26/01/2015

חוסמים תקולטנים של סרוטונין ודופאמין,ככה שהם לא יוכלו להתחבר אליהם ולפעול ובעצם הם חוסמים תפעולה של סרוטונין ודופאמין שהיא חשובה מאד במוח,בעיקר לכל העניין של הנאה רגשות מוטיבציה וכו.. ככה שמה ששמוליק גם תיאר פה באחת מההודעות שנכנס לדיכאון מהטיפול זה הגיוני כי הפסיכיאטרים טוענים שבדיכאון יש חוסר בסרוטונין. והאנטי פסיכוטי בדיוק מביאים למצב הזה שהסרוטונין והדופאמין לא יפעלו. הכל לקוח מויקיפדיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וזה בגדול חוץ מעוד דברים שאי אפשר

דוד
    26/01/2015

לתאר במילים. פשוט גיהנום עלי אדמות,הכדורים הכי מדכאים ומבאסים בעולם לא מבין איך אפשר לחיות על זה יום יום זה פשוט חולני. תרופות עלאק,זה בית כלא כימי,מי המשוגע שיתקרב לזה? זה מוחק תאישיות,פשוט הורס בן אדם כמו שסמים הורסים אנשים.

שאלוהים יציל את כל מי שחי ככה אין לי מושג איך בן אדם יכול להיות בתוך זה כנראה מרוב סימום כבר לא מרגישים כלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשמעי א.ס

שים
    25/01/2015

אני לא יודע איך את מתנהגת או מדברת במציאות אך כאן את נראת לי בסדר לגמריי.
    ואני לא מבין למה מכריחים לקחת אותך כדורים.

אני לא חושב שהפסיכיאטר שלך רוצה לסחוט ממך כספים(למרות שזאת אפשרות אך קלושה).

את יכולה לספר לנו למה אישפזו אותך 4 פעמים?
    אשפוז זה דבר מאוד קיצוני..לא מאשפזים כל אחד.
    אני ניסתי להתאשפז מספר פעמים אך לא הסכימו לקבל אותי אף על פי שלדעתי הייתי במצב קשה.

אז אם אני חשבתי שאני הייתי במצב קשה המצב שלך בטח היה עוד יותר קשה.
    אז אוליי תספרי?

כי כל הסיפור שלך הוא דיי מסתורי ולא ברור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היה אישפוז ראשון על נסיון התאבדות

א.ס
    25/01/2015

לפני הרבה שנים. אח"כ ניצלו את העובדה שניסיתי להתאבד, וכל פעם שלא התנהגתי איך שההורים רוצים הם היו משגעים אותי, עד שהייתי יוצאת החוצה ואז הם היו באים ולוקחים לאישפוז. היו מספרים לפסיכיאטרים כל מיני דברים ושכנעו אותם שאני חולה. בעיקר היו באים שאני בין עבודות ולא היה לי כסף, היו מנצלים שאני לא עובדת ופשוט מתעללים בי. לא כדאי לך להתאשפז, גם לא מרצון כי אח"כ קשה לצאת משם וזה מוביל לאשפוזים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלומר משפחתך..

שים
    25/01/2015

היא זו ששכנעה את הפסיכיאטרים שאת חולה?
    אך למה שיעשו זאת?
    אתם לא הייתם ביחסים טובים?

זה נראה כמו דבר התגלגל לדבר.

אם יורשה לי לשאול מדוע ניסית להתאבד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תילחמי לצאת מזה

דוד
    26/01/2015

בתחבולות תעשה לך מלחמה,תילחמי לצאת מזה מגיע לך לחיות ולהיות מאושרת,אם את צריכה עזרה בבקשה העיקר שתהיי בריאה ואל תיפלי לזה שוב. אפשר לנצח,אם זה עם עורך דין,אפשר למצוא תדרך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כואב...

שמוליק
    26/01/2015

שלום א.ס.

זה ממש כואב.

גם אני מצטרף לדבריהם של שים ושל דוד המעודדים.

אני בטוח שהנסיונות הקשים האלה רק יראו בסוף שאת גיבורת על, שלא הרמת את הידיים עד לניצחון.

שים ודוד - אתם נהדרים !!! אין עליכם !!!

שים, אני שמח שהראית לי שצדקתי שאתה אדם זהב :-)

אנשים לפעמים טועים, גם לי היו ה-מ-ו-ן טעויות רק כאן בפורום. השאלה היא רק האם לוקחים אחריות על הטעויות.

כל טוב לכולם.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה