מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציפרלקסמלי25/12/2014
שלום רב. 14 שנה סבלתי מהתקפי חרדה ולעולם לא טופלתי לא אצל פסיכיאטר ולא אצל פסיכולוג.
לפני חודשיים וחצי היה לי התקף הכי חזק שהיה לי אי פעם ואז כבר פניתי לפסיכיאטר.
התחלתיי שבוע עם חצי כדור 10 מג של ציפרלקס ואחרי זה כדור שלם. אני כבר חודש עם כדור שלם ורוב ההתקפים נעלמו אך ישנם התקפים ממש קטנים והרופאה נתנה לי כדור של 20 מג . האם זה לא יותר מדי לקפוץ מ10 מג ל20? האם זה יחמיר את התופעות לוואי או לא דווקא? אני פשוט גם ככה מפחדת מכדורים ולוקחת אותם מחוסר ברירה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/12/2014עדיף, שינוי הדרגתי,, 15 מ'ג תחילה
יש לשקול טיפול בשיחות , באם יש כוונה להשיג שינוי ארוך טווח.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז שאלה אחרונה
מלי25/12/2014הי...אז נגיד עושה הדרגתי ל15 קודם אז כמה זמן 15 מג לפני שאני מעלה ל20 מג?
תודה
והאם 20 מג זה לא הרבה מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יכולה להיות אבחנה של סכיזופרניה..?דוד24/12/2014
בלי פסיכוזה? בלי שמיעת קולות,הזיות,וכל מה שמתלווה לזה? כאילו יכולים לאבחן בן אדם כסכיזופרן למרות שלא הייתה לו אף פעם פסיכוזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לך סכיזופרניה פשוט ישנה...
שים25/12/2014קנוניה נגדך.
אין דרך לצאת מזה.
אתה נבחרת לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שכן
שמוליק25/12/2014שלום דוד.
ידוע לי על תקדים של איבחון של מאניה-דיפרסיה ללא אישפוז.
יש לי מכר שמאובחן במאניה-דיפרסיה אע"פ שהוא אף פעם לא היה באישפוז.
מסיבה זו, נראה לי שזה יכול להיות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הקשר שמוליק?
דוד25/12/2014אני שואל עוד פעם,אני מבין שמי שמאובחן כסכיזופרן,היה לו מצב פסיכוטי,שמע קולות,הזיות,זאת אומרת זאת הסכיזופרניה? עכשיו בן אדם שלא היה לו את זה,יכול עדיין להיקרא סכיזופרן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוד איך לעזעזל בן אדם שלא חווה...
שים25/12/2014פסיכוזה יכול להיות סכיזופרן?
סכיזופרניה זאת מחלה פסיכוטיתתתתתתתתתתתתת.
אז מן הסתם אתה צריך שתהיה לך פסיכוזה.
ובקיצור אם לא הייתה לך פסיכוזה אין לך שום קשר לסכיזופרניה.
ואם פסיכיאטר אמר לך שכן אז יש לך אצבע אמצעית שאתה יכול להראות לו ולשלוח אותו קיבינימט.
ושמוליק גם אני לא הבנתי מה קשור התשובה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
שמוליק25/12/2014שלום.
סכיזופרניה היא למעשה איבחון קליני.
אני מניח שמי שאובחן כסכיזופרן, כי הוא היה במצב פסיכוטי, הוא עדיין נחשב לסכיזופרן גם כאשר הוא נרגע.
יתר על כן, אפילו אם הרגיעה הזו נמשכת גם זמן רב אחרי שהוא הפסיק את הטיפול התרופתי, אז עדיין מבחינת הגישה התאורטית הרווחת של הפסיכיאטריה הוא סכיזופרן; על פי הגישה הזו, ההסבר לכך יהיה שהמחלה של המוח פעילה, אך כיון ששאר המרכיבים (פסיכולוגיים סביבתיים ואורגניים) מנוטרלים, אז הבעייה איננה באה לידי ביטוי.
אין ספור פעמים, כתבתי שאני חולק על הגישה הזו, ובעיניי המרכיב הביולוגי הוא תוצאה של שאר המרכיבים, ואם ישנו קשר מתאמי מובהק בין המרכיב הביולוגי לסימפטומים, אין בכך כדי להעיד על קשר סיבתי.
בדיוק מאותה סיבה, ניתן לדעתי לומר על מישהו שמעולם לא עבר פסיכוזה שהוא סכיזופרן, והמחלה הזו איננה גלויה כי שאר המרכיבים מנוטרלים.
איך שלא יהיה, ניתן להסכים עם הדעה האישית שלי החולקת על הגישה הרווחת של הפסיכיאטריה, ונראה לי שהיא פשוט יותר אופטימית כלפי אנשים המאובחנים כסכיזופרניים.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד פעם בפעם ה-3
דוד26/12/2014בן אדם שעובדתית,לא היה לו פסיכוזה,לא קולות ולא הזיות,יכול להיקרא סכיזופרן? כל בן אדם יכול לפתח סרטן,סוכרת,נו אז מה? אז ניתן לבן אדם כימותרפיה לפני שהתגלה אצלו סרטן?
גם בן אדם שלא רצח אבל אולי ביולוגיות זה שקט אצלו אז מואשם ברצח? גם אם הוא לא החזיק סכין אף פעם ולא חשב לרצוח ולא ביצע? וגם מכניסים אותו לכלא? נראה לך שככה זה צריך לעבוד?
שמוליק אתה מקשקש שטויות ותיאוריות תתייחס בבקשה לעובדות המוצקות שקיימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימחת אותי
שמוליק28/12/2014שלום דוד.
ממש שימחת אותי בתגובה הזו :-)
אכן הצגתי תיאוריה. יש באמת חוקרים שמתעקשים על כך שהתאוריה שלהם חייבת להיות נכונה ומנסים למצוא הסברים דחוקים ביותר כנגד ממצאים שמפריכים אותה.
אני ממש שמח שאתה מפעיל שיקול דעת ואתה לגמרי שמוכנע שהתיאוריה שהצגתי איננה נכונה.
מה שאני כתבתי זה מה שנראה לי שעומד מאחורי הבסיס התיאורטי של הגישות הרווחות של הפסיכיארטריה, וגם אמרתי שלדעתי הן אינן נכונות.
אני ממש שמח שהפעלת שיקול דעת, והגעת למסקנה שכנראה משהו דפוק בתיאוריות האלו. זה באמת מה שגם אני חושב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשים זה גם מה שאני שואל ואומר
דוד25/12/2014אובחנתי כסכיזופרן,סכיזופרניה סימפלקס כמו שכתב דוקטור יונתן,לא שמעתי אף פעם קולות,לא הייתי בהזיות,ולא הייתה לי אף פעם פסיכוזה. למרות זאת קיבלתי טיפול אנטי פסיכוטי במינון גבוה כמו שנותנים לסכיזופרן,במשך שנה שלמה. האבחנה בגלל חוסר ארגון בחשיבה ככה נכתב.
עכשיו אולי לבן אדם שבמצב פסיכוטי באמת יש חוסר ארגון במחשבה עם כל ההזיות והקולות והבלאגן והוא צריך אנטי פסיכוטי. החשיבה שלי גם מבולבלת ומוטרדת מאד אבל זה בא ממקום אחר ולא של סכיזופרניה.
ההורים שלי בטוחים שאני סכיזופרן,בטוחים שיש לי תמחלה הזאת,אני מנסה לשכנע אותם שלא אבל הם כבר לא מאמינים לשום מילה שלי בטוחים שהכל זה מחלת הסכיזופרניה שיש לי. הרוח שלי נשברה,אני כבר לא מאמין בעצמי. משתדל פסיכולוגית לצאת מזה אבל לא מצליח ממש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוד קשה לי לשמוע שאתה עובר את זה.
שים26/12/2014תשמע למרות שאנחנו זרים אני רוצה לעזור לך.
תן לי את האימייל שלך.
אני אכתוב לך מקום ואתן לך לינק לצ'ט בוא נוכל לדבר בחופשיות.
אל תדאג סמוך עליי.יש לי ניסיון רב.. ותשמח לדבר איתי.תבטח בי אוקיי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי אימייל
דוד26/12/2014תן לי תלינק לצאט פה בהודעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדויד תקשיב היטב למה שאני אומר לך.
שים25/12/2014בן אדם חכם ומוערך יותר מכל פסיכיאטר שתלך אליו אמר באחד ההרצאות שלה את הדבר הבא.
נראה לי שאתה יודע אנגלית כן?
never believe in a production that does not empower you.
אתה לא מבין שייזרקו לך אבחנות בלי הפסקה?אני לא יודע מה הבעיה שלך..אבל אם אתה תקשיב לכל אבחנה ותאמין לכל דבר שהרופא אומר לך אתה סוג של מגשים את הנבואה שלו.
אף פעם אל תתן לאף אחד להשים עלייך תגית.אתה בן אדם..לא סכיזופרן..ולא שום דבר מהבאחנות המפגרות של הפסיכיאטרים שלא ניתנים להוכחה.
יש לך סימפטומים מסויימים שמפריעים לך..אל תחשוב בכלל על מחלות ועל שמות.
טפל בסימפטומים ושכח בכלל שקיימת מחלה עם שם נוראי כמו סכיזופרניה(וואלה וואחד שם אה?רק לשמוע את זה עושה חרא).
צריך להחליף את השם מסכיזופרניה ל"פוקי פוקי" לפחות השם הזה גורם לך לצחוק ולא לפחד חח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקססיון24/12/2014
שלום. האם טיפול בציפרלקס 10 מ"ג ללא שום שיפור לאחר שבועיים מצביע על כך שהכדור לא מתאים או לא עובד עליי?
עד כה לקחתי שבוע רבע ושבוע חצי ולא מרגיש שום תזוזה לכיוון חיובי. אולי מעט הטבה בערבים אבל לא יודע אם קשור.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
מלי25/12/2014אני אישית עם ציפרלקס חודש ורק לאחר שבועיים וחצי 3 התחלתי להרגיש יותר טוב (אצלי זה התקפי חרדה)
עכשיו בכלל העלו לי ל20 מג ואני מתה מפחד להתחיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפרלקס - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/12/2014מאוד חשוב למצות, להגיע לפחות ל 10 מ'ג, למשך של לפחות חודש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באדם בוגרדודו23/12/2014
אני אב לילד בן 27 שנה המגלה סימני בעיות נפשיות המתבטאות בדחיית מטלות שיש לעשות הן בתחום העבודה (אינו מנסה ברצינות לעבוד) והן בתחום הלימודים (מסתגר בדירתו השכורה ולא הולך ללמוד באוניברסיטה למרות שהוא רשום ללימודים ) ,
אני מזהה אצלו דבר , שקראתי ברשת , את המושג דחיינות . אני לא מצליח לשכנע אותו לקבל טיפול אצל פסיכיאטר ואני ממש חושש לו , האם ישנה דרך שאני יכול לגרום לו ללכת ולקבל טיפול בנושא .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגלל דחיינות אתה שולח אותו לפסיכאטר
אלי23/12/2014טוב שלא החלטת לשלוח לפנימייה.......
אני חושב שאם הבחור לא רוצה ללכת לטיפול בעצמו לא יעזור לך כלום.
עדיף פסיכולוג קליני נחמד בתור התחלה ולא ישר ללכת לפיסיכאטר.
ייתכן שחוסר הרצינות שלו והדחיינות נובעים מבעיה כלשהיא שיש לו
תקופה גרועה... אולי דיכאון.
בכל מקרה עדיף ללכת לפסיכולוג בתור התחלה בנוסף לא הייתי מציע לך להציע לו ללכת לפסיכולוג בזמן מריבה או משהו אלא בדרכי נועם ובעדינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעזור לו אבל למה פסיכיאטר
דוד24/12/2014פסיכיאטר יתן לו בסופו של דבר כדורים נגד דיכאון,אתה רוצה ילד מסומם? אתה רוצה שבשנים הקרובות הילד שלך יקח כדורים נגד דיכאון? תן לו להחליט בעצמו מה הכי טוב בשבילו,
אחת הבעיות שהבן שלך בן 27 ואתה מתייחס אליו כאילו הוא ב7. אתה ניראה לי צריך טיפול לא הבן שלך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול באדם בוגר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/12/2014אכן , מצב לא פשוט..
בהחלט יש מקום לברר.. לנסות לדבר, לברר מה קורה...
יש לנסות לגייס את יתר בני משפחה, חברים, לנסות לשכנע באופן לוגי ורגוע..
חשוב לברר על מי הוא הכי סומך..
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרטרה יתרון וחסרון בבקשה גם תשובה מרופאנועה23/12/2014
סובלת מ add כל חיי, לא יכולה לקחת ריטלין בגלל רגישות בלב, האם העלות הגבוהה של הסטרטרה מצדיקה ?
האם נכון שעלול להגביר חרדה ודיכאון ?? אינני יודעת אבל אול יש לי סממנים קלים גם של אלו, איך אפשר לא להיות מתוסכל מחוסר תפקוד תקין ומימוש מלא במשך כל חיי?
מתקשה מאוד למצוא פסיכיאטר המתמחה ב הק,,ר מבוגרים ורצוי שיהיה בהסכם עם מאוחדת,
אשמח מאוד לעזרה מדר דוידאור
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרטרה יתרון וחסרון בבקשה גם תשובה מרופא - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/12/2014היי
סטראטרה, שייך לקבוצת התרופות נוגדות דיכאון אשר פועלות במנגנון, NRI , חסימת ספיגה חוזרת של נוראדרנלין, השפעה ישירה לעליה בריכוז הנוראדרנלין ובצורה עקיפה, עליה בחלק הקדמי של המוח ( אונה קדמית פרונטלית) של דופאמין . ( אשר חשובה ב ADD ADHD ).
תרופה זולה וזמינה בארץ, הפועלת בצורה דומה ואף יעילה ב ADD ADHD .. שמה : אדרונקס.
תרופות ממשפחת NRI , יעילות במצבי דיכאון וחוסר מוטיבציה, סימנים שליליים בסכיזופרניה וכן בקשב וריכוז.
הבעיה: יש סיכוי להחמרה באיש קט וחרדה, שינוי בלחץ דם ודופק ( חובה מעקב לחץ דם, אקג וכו.. ) וכן סיכוי לתופעות לוואי הקשורות ליציאת שתן ( עיקוב , עד חסימה) - למרות שנדיר ובדר'כ חולף.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ב MDMAלימי23/12/2014
שלום רב
היום שודרה כתבה על יעילות הטיפול של אקסטזי (מבוקר ומלווה בהשגחת רופא כמובן) להפרעת פוסט טראומה
רציתי לדעת לאילו עוד דברים מתן אקסטזי באישור כמובן יכול לעזור?
ומתי אסור לקבל טיפול שכזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ב MDMA - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2014עד כה בארץ : אסור !
( רק במחקרים מסויימים..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני שמעתי על זה ברדיו.
אלי23/12/2014לא ממש ברור לי מה הכוונה השגחה של רופא
אם בלעת אקסטזי מה הרופא כבר יכול לעשות?
אקסטזי סם מסוכן מאוד מאוד מניסיון.
אני אומנם הגזמתי איתו ולכן שילמתי ביוקר אבל גם בכמות קטנה אפשר פשוט להשתגע מזה ואפילו למות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופות ומריחואנהיותם22/12/2014
שלום
אני סובל מאגרופוביה ומטופל ב20 מג ציפרלקס ו25מג נורטילין רציתי לשאול האם עישון מריחואנה נוגד את התרופות עללו ויכול לגרום נזק
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסיון בלבד אני לא רופא
אלי22/12/2014שימוש בגראס וחשיש מגביר חרדות עלול לגרום לבעיות נפשיות רבות מאוד ואפילו לפסיכוזה משאכטה אחת אפשר לקבל סכיזופרניה לכל החיים.
אנשים עם בעיות נפשיות מוטב להם להתרחק מסמים.
לי אישית נאמר ששימוש בחשיש וגראס יחד עם כדורים אנטיפסיכוטים אינו מהווה סכנה בריאותית למשתמש . לא נגרם נזק כלשהוא לגוף זה פשוט מגביר חרדות.
שימוש מאסיבי בזה דופק זיכרון טווח קצר וגם עלול לגרום לעצבנות רבה ולדיכאון.
שימוש בסמים יחד עם תרופות לא מומלץ פשוט בגלל שאנשים עם בעיות נפשיות הם הכי מועדים לפתח מחלות נפש כתוצאה מסמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אתה לא רוצה להפוך למפגר
דוד22/12/2014אז אל תעשה את זה,ואם אתה רוצה לגרום לעצמך פיגור שכלי,תעשה את זה. הרופאים יגידו לך שזה בסדר כי אין להם שמץ של מושג מזה מריחואנה באמת ומה השילוב עם תרופות גורם.
ועם אנטי פסיכוטי בכלל אפשר להפוך לנכה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב תרופות ומריחואנה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2014לא מומלץ, יכול להחמיר מצבי חרדה, עד התקפי פאניקה.
מגביר את המערכת הסימפטטית, לחץ דם ודופק עולים, אישונים מורחבים ועוד..
בשימוש סדיר ומוגזם, נזק מוחי, זירוז תהליכים סניליים במוח, פגיעה בזיכרוון וחשיבה, פגיעה בקורדינציה ועוד..
ראה סרטון שהעלתי כולל הסברים ומצגת מפורטת בנדון.
"מריחואנה - השפעה גופנית נפשית פסיכיאטרית - סיכום"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריזמהאדוה21/12/2014
אני מטופלת במשך חודשיים בערך בפריזמה 40 מ״ ל עקב חרדה כללית ואגורפוביה
בשבוע האחרון התחילו לי רפלקסים ברגליים מידיי פעם לרוב אני מרגישה את זה בזמן מנוחה
כאילו השריר/הרגל קופצת
האם זה קשור לפריזמה ?
ואם לא ממה זה יכול להיות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריזמה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2014פחות שכיח מפריזמה.
ייתכן וטיקים משניים לחוסר וויטאמין B12 .
( חוסר בשר... וכו..)
יש צורך לפנות לרופא משפחה, בדיקה רפואית, בדיקת דם מסודרת ובאם יש החמרה, מומלץ לפנות לניורולוג.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OCDאדם21/12/2014
ש לי OCD, מעולם לא טופלתי ומעולם לא היתי אצל פסיכאטר.
אני OCD שמוודא דברים.
האם ישלל לי רישיון הנהיגה אם אלך לטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
כוכב22/12/2014בפירוש לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא !!!
שמוליק23/12/2014שלום אדם.
יתר על כן, מי שיש לו O.C.D. ואינו הולך לטיפול ישנו סיכוי גדול יותר שישללו לו את הרשיון כי יחשבו עליו שהוא אדם שאיינו אחראי, כי הוא אינו מטפל בבעייה שלו וזו סיבה שלולו רשיון.
מי שמטפל בבעייה - זה אומר שהוא אדם אחראי ולאדם אחראי אין סום סיבה לשלול רשיון.
הדבר היחידי שאולי יש מקום לחשוש מפניו הוא השפעה של טיפול תרופתי על העירנות, אבל עד כמה שידוע לי - בדרך כלל אין מניעה לנהוג כשלוקחים תרופות. מה גם שטיפול אינו חייב לכלול תרופות, ואם אינך מעוניין בתרופות, יכבדו את רצונך, ובוודאי שצריך לקחת את עניין הנהיגה בחשבון.
בקיצור, אין שום סיבה להמשיך לסבול. טפל בבעייה, וזה בדיוק מה שירחיק ממך אפשרות של שלילת רשיון.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOCD - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2014ממש לא.
כל עוד אתה מאוזן ללא תופעות לוואי אין שום בעיה.
OCD ללא טיפול - מתנהג כמו כדור שלג,שגודל וגודל... עדיף טיפול מוקדם ככל שניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לתרופות אנטי דיכאוניותעמית21/12/2014
האם ההשפעה שלהם דומה להרגשה של אחרי ריצה של כמה קילומטרים נגיד? אחרי ספורט מאומץ אני מרגיש שעולה לי הריכוז,פחות מחשבות טורדניות שמציקות כל היום,האם תרופה אנטי דיכאונית תביא אותי למצב כזה? אני במצב היום שאני לא יכול לתפקד ביכלל שום דבר,האם כאדי לנסות ומה חוץ מזה ההיתרונות והחסרונות של התרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק21/12/2014שלום עמית.
מן ההגינות אציין שאינני רופא.
תרופות אנטי-דיכאונית הן מעכבות ספיגה של סרטונין. סרטונין הוא מוליך עיצבי (נוירוטרנסמיטר) שמשוחרר בכמויות גדולות יחסית כששמחים. ע"י עיכוב הספיגה, המוליך העיצבי נמצא זמן יותר במרווח הסינפטי (מרווח בין שני תאי עצב), וע"י עיכוב הספיגה החוזרת בעצב שממנו הוא השתחרר, זה נותן יותר זמן למוליך להיצמד לקולטן בתא העצב המקבל.
אם פעילות גופנית גורמת לך תענוג (אני מניח שישנם אנשים שבשבילם זה סבל), אז יכול להיות אפקט דומה לאפקט של תרופות נוגדות דיכאון.
ישנו מחקר מיתאמי המראה על קורולציה גבוהה בין שמחה לכמות הסרטונין, אך אין בכל כדי להעיד על קשר של סיבה ותוצאה.
כיון שמחסור בסרטונין אינו הגורם היחידי לדיכאון, וישנם גם גורמים פסיכולוגיים, ממליצים לטפל גם במרכיב הפסיכולוגי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לכל הגולשים! ממש אשמח לעזרהדניאלה21/12/2014
היי לכולם :)
אני מאוד אשמח אם תכתבו לי איזה כדור אתם לוקחים ואם אתם מרוצים ממנו.
אני לוקחת כדורים כבר מעל עשור, בהתחלה ניסיתי לתקופה רסיטל ואלטרול- הרסיטל לא השפיע עלי בכלל והאלטרול גמר אותי לגמרי והפסקתי איתו עקב המלצה של הפסיכיאטר.
אח"כ נתנו לי ויפאקס והייתי איתו 7 שנים.. בשנה האחרונה הוא הפסיק לגמרי להשפיע עלי ולפני חודש התחלתי טיפול בפריזמה, אבל נראה שגם איתו אני צריכה להפסיק כי הוא עושה לי גירודים בגוף, הרופאה שלי אמרה שזה פוגע ב4% מהאוכלוסיה שלוקחת את הכדור ובגלל שזה רק מחמיר וכל הגוף שלי פצוע נפוח ומדממם מפצעים אני צריכה להפסיק.
עכשיו אני לא יודעת מה לעשות.
אני כן רוצה להמשיך טיפול תרופתי, אבל אני כבר לא סומכת על שום רופא ואני מאוד רוצה לשמוע מכם על הניסיון שלכם.
חשוב לי לציין שאני מאוד פוחדת מכדורים עם תופעות גמילה, לויפאקס שלקחתי יש תופעות גמילה, אפילו אם מאחרים לקחת בכמה שעות, וזה שיגע אותי לגמרי.
אני יודעת שציפרלקס מומלץ אבל גם לו יש תופעות גמילה ואני לא רוצה את זה.
איזה כדורים אתם לוקחים? מאיזה כדורים הייתם מרוצים?
באמת שאשמח מתגובה מכל אחד ואחת מכם
אני נואשת ופוחדת
תודה לכל מי שיגיב!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל מטופל מגיב באופן שונה
שמוליק21/12/2014שלום דניאלה.
זה טוב שפנית לפורום :-).
לדעתי, המידע שאת מבקשת אינו אמור לסייע יותר מדיי; כל מטופל מגיב אחרת לתרופות, ואם מישהו הגיב טוב לתרופה מסויימת אין להקיש שהיא תהיה טובה לכולם באופן סוחף וגורף.
מבה גם שלכל אחד בעייה ייחודית משלו.
אצלי הבעייה הייתה בעיקרה מאנית. קיבלתי רסיטל, אנדרונקס וויאפקס, והם ממש לא עזרו לי. הדיכאון שהיה לי נבע מתופעות לוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות. משום מה זה הוסבר כ"דיכאו פוסט פסיכוטי".
דעתי האישית היא שעדיף להתמקד בטיפול פסיכולוגי, אבל כל מטופל והדרל שלו, ואם את מעוניינת בתרופות - צריך לכבד את רצונך.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שמוליק
דניאלה21/12/2014אני יודעת שיכול להיות שהכדורים הבאים שאנסה לא יהיו מתאימים לי כלל, אבל אני מעדיפה לנסות כדורים מומלצים יותר, מאשר שיתחילו לדחוף לי כל מיני כדורים עם תופעות לוואי אכזריות (בראש ובראשונה- השמנה).
טיפול פסיכולוגי הפסקתי, אני לא מעוניינת להמשיך.
תודה רבה לך על התגובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור סוליאןיעקב21/12/2014
שמעתי מד''ר יונתן דודאור בתוכנית רדיו שהכדור סוליאן במינונים גבוהים יכול לגרום להשמנה וקראתי שסוליאן
במינון 300 מ''ג הוא יכול לעזור לסימפטומים השליליים של סכיזופרניה רציתי לדעת אם במינון כזה הוא יכול לגרום
להשמנה ועד כמה
אם אפשר שד''ר יונתן דודאור יענה לי תשובה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור סוליאן יכול להשמין ויכול לא.
א.ס21/12/2014אם רוצים לבדוק, אפשר לעשות בדיקת דם לפני שלוקחים את הכדורים. לבחון טריגליצרידים וכולסטרול, ואז אחרי כמה חודשים לעשות בדיקת דם נוספת ולראות איפה יש שינוי אם בכלל. אני לוקחת 400 מ"ג כבר חודש חמישי בנתיים אין השמנה. אבל היתה תקופה של קצת יותר משנה שלקחתי 300 מ"ג וזה העלה בערך 5 קילו. בנוסף, הכדור גורם לעייפות במיוחד בבוקר, תחושה של כובד ושרירים תפוסים. כמובן גם תלוי באורח חיים, אם אוכלים בריא ולא ג'אנק פוד ועושים ספורט זה עוזר. כדור שלא גורם להשמנה יכול להיות אביליפיי או אריפלי הג'נרי, גם איתו כדאי לעקוב עם בדיקות דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדור סוליאן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2014היי, סוליאן עד 300 מ'ג, עובד במנגנון שמעלה דופאמין, לכן במינונים נמוכים מזה, בדר'כ, יעיל בסימיים שלילים, דיסטימיה ועצבות בכלל.
בבכל שעולים במינון מעבר ל 400 מ''ג .. לכיוון ה 1000 מ'ג ויותר, מתחיל חסימה יותר חזקה לקולטן דופאמין, השפעה כמו נוגדי פסיכוזה ישנים, כולל תופעות לוואי ניורולוגיות, עליה בפרולקטין ( גודש בשדיים) וכן השמנה . ( לא נחשב הכי משמין, הכי משמין: לפונקס, זיפרקסה, רידזין, סרווקאל, רספירדל וכו.. בסדר יורד..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור לי זה הרי אותו חומר פעיל
א.ס24/12/2014איך זה יכול לפעול שונה במינונים נמוכים ממינונים גבוהים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור לי זה הרי אותו חומר פעיל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/12/2014זה מורכב, זה קשור למבנה החומר הפעיל, תרופה במינון נמוך לפעמים לא עובדת ( לדוגמה רבע אקמול) ואם ניקח 20 כדורים יש סיכון לנזק ותופעות לוואי.. מה שמדגים שאותו חומר פעיל, בריכוזים שונים ותגובות שונות...
עוד דוגמה, אפקסור ( וויפאקס)
במינונים עד 150 מ''ג מעלה במיוחד סרוטונין...
מעל 200 מ''ג מתחיל בנוסף להשפיע על עליה בריכוז נוראדרנלין
מעל 300 מ''ג בנוסף הפשעה על דופאמין...
למה ? לפעמים להשפיע על קולטן מסויים במוח, יש צורך ל X ריכוז חומר שיצילח להשפיע... וכו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם זה מחזק את ההשפעה זה ברור
א.ס24/12/2014אבל, לפי מה שהבנתי עד 300 זו פעולה הפוכה (להעלות דופאמין), מאשר מינון גבוה ששם מורידים את הדופאמין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם זה מחזק את ההשפעה זה ברור - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור24/12/2014לא ברמה שתחמיר, מעלה יחסית את הדופאמין, יותר באונה הקדמית של המוח( לא כמו ריטלין.. או סמים, אשר משפיעים חזק גם בגרעין האוקומבנס באזור מזולימבי)
אכן במינון 300 מ'ג , בדר'כ לא מספיק כנוגד פסיכוזה במצב חריף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה קולטנים לדופאמין יש במח?
א.ס26/12/2014ואם יש עודף, איך זה בא לידי ביטוי במח? יש בדיקה שיכולה להראות שיש עודף דופאמין? האם 300 מ"ג סוליאן מעלה את הדופאמין אצל בן אדם שכלל לא לוקח כדורים? אם כן, איך זה בא לידי ביטוי במח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום אני כותבת ספר וצריכה עזרה קטנהדנה20/12/2014
אני כותבת ספר בו הגיבורה מתאשפזת בבית חולים לחולי נפש שם היא פוגשת בחור עם ריבוי אישיות (פיצול אישיות) בסרט דוקו שראיתי פעם הבנתי שכל מה שהאישיויות הנוספות יודעות (שפות, נגינה וכדומה) על אף שלפני לא היתה להם למידה או נגיעה בנושא יודעות אותו באופן לעיתים מושלם.
אני זוכרת שהשתמשו במונח "פירורי מידע" אך לא הצלחתי לדלות מידע לגביו באינטרנט.
אשמח לייעוץ ועזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה את חושבת שפה זה סרט או ספר?
דוד20/12/2014זה החיים האמיתיים,ואנשים סובלים,תאמיני לי תעשי ספר על דברים חיוביים יותר בעלי חיים,עזבי תנושאים האפורים האלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי יודעת שאלה החיים האמיתיים
דנה21/12/2014ולא ביקשתי ממך עצה על מה לכתוב, אני צריכה עזרה בנושא ספציפי.
אם למישהו יש את המידע ומוכן לחלוק איתי אודה מאודץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ממש הבנתי למה את מתכוונת
אלי20/12/2014אני מכיר אישית מישהי שיש לה שתי אישיות אחת רגילה שלה ואחת של ילדה בת 8
כל מה שהיא יודעת גם בת ה8 יודעת
אבל לא מעבר לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלי, תודה שענית
דנה21/12/2014אני אמשיך לחפש את הדוקו שדיברתי עליו, בו לבחורה שסובלת מההפרעה ישנן כמה אשיות ובאחת מהן היא מנגנת על פסנתר (מה שלא למדה בחיים) באופן מדהים.
מי שהסביר את זה אמר משהו בקשר ל"פירורי מידע" זה מה שאני מחפשת לדעת.
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך דוד
דנה21/12/2014כבר ראיתי את הדוקו הזה כמה פעמים
רציתי תשובה לשאלה "מאיפה משיגים בעלי ההפרעה הדיסוציאטיבית את הידע/מידע לדברים כמו שפת סימנים, רכיבה, נגינה
הרי לא למדו או נגעו בנושאים באישיותם האמיתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם את צריכה משוגע עם קבלות
אלי22/12/2014לספר שלך אני פה..:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוו, אלי, שלום!
המתבונן מהצד22/12/2014אתה הבחור ששמוליק דיבר אליו בשירשור מעל? אם כן, תוכל אולי לשלוח לי מייל, או לענות כאן, בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחח תודה רבה לך
דנה22/12/2014אשמח מאוד אם תחלוק איתי מידע/ חוויות
תודה רבה רבה לך "משוגע" נחמד:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה חוויות את מחפשת?
אלי22/12/2014מהאישפוז עצמו ? ממחלת הנפש?
אני אשמח לספר לך אם זה עוזר לך.
חוויות של סכיזופרן לפחות אלה שלי לשומע מהצד ובדיעבד זה מאוד מצחיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרויותחן19/12/2014
שלום,
אני מטופלת כבר 12 שנים והאבחון שלי זה הפרעה סכיזואפקטיבית. אני מטופלת אצל רופא פרטי - מגיעה לשיחה פעם בחודש בערך.
הייתי מאושפזת לפני שנה בערך אחרי שכדור לקחתי אז, סרוקוואל, הפסיק להשפיע עליי. בבית חולים נתנו לי ספריס וכבר כמעט שנה שאני לוקחת את זה. הבעיה היא שהכדור עושה לי הרגשה כאילו אני מסוממת. אני מרגישה מנותקת, הראש שלי ריק. אין לי רצון לחיי חברה, אין לי רצון לקחת חלק בחיים מסביבי. אני כמעט ולא מדברת ואין לי מוטיבציה לעבוד. אני גם עליתי במשקל באשפוז ואני לא מצליחה לרזות, וידוע לי שכדורים פסיכיאטריים הרבה פעמים גורמים לעלייה במשקל.
הרבה שנים לקחתי סרוקוואל כי הצלחתי לשמור על משקל תקין איתו וגם היו לי חיים תוססים יותר - עבדתי, והיו לי חיי חברה. הראש שלי היה ערני יותר.
עכשיו בגלל שאני כל כך מנותקת יש לי מחשבות אובדניות כי אני מתביישת בעצמי וההרגשה הכללית היא לא טובה. אין לי כוונה או תוכנית לפגוע בעצמי אבל אין לי רצון לחיות בכלל.
האם יש כדורים נוספים שיתנו לי לחיות חיים כמו שחייתי עם הסרוקוואל? אני לא יכולה לחזור לסרוקוואל כי לפני שנה הוא הפסיק להשפיע עליי ואני לא רוצה לקחת סיכון לאשפוז נוסף. לפני הרבה שנים נתנו לי ריספרדל והרגשתי איום ונורא. עם הספריס אני מרגישה כלואה בתוך הגוף של עצמי. איזה עוד כדורים חדישים יש שיתנו לי לחיות נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבר נמאס לשמוע את המילה כדורים אה?
שחר20/12/2014לא יודע מה איתך אבל שמעתי על איזה כדור שאם משהו או מישהו יבלע אותו כל הבעיות של בני האדם ייעלמו.
יכולה לנחש איזה?חח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי חן
שוני20/12/2014יש עוד הרבה כדורים , אל תתיאשי , אני גם מתמודד , סבלתי הרבה מאד עם זה בבית החולים עם זה השמנה כדורים שונים , עד שהתייצבתי על סוליאן 600 מיליגרם 200 כפול שלוש פעמים ביום ...אל תתיאשי תחפשי בעצמך נקודות טובות יש עוד הרבה כדורים שיכולים לעזור לך הרופאים ימליצו לך בטוח ....בטוח יש לך איזה נקודה טובה שאת יכולה להסתכל עליה כי לכול אדם יש גם נקודות טובות ..אני יודע שזה קשה כי עולים במשקל ולא מרגישים טוב בלי חיי חברה אבל תנסי בכול זאת למרות הקושי להאמין שיהיו עוד ימים טובים אשר תרגישי בהם טוב יהיו עוד ימים טובים לא תישארי ככה כל החיים אל תדאגי , אני גם ניסיתי רספרידל , זיפרקסיה , סרקוואל , גואודון עד שמצאו לי את הסוליאן שלא גורם להשמנה ....תאמיני שגם לך ימצאו כדור מתאים , עצם העובדה שפנית לפורום לקבל עזרה זה אומר הכול תחשבי על זה פנית לקבל עזרה עם כל הקושי אשר תיארת , תהיה חזקה ואני בטוח שיעזרו לך לכדור המתאים בשבילך עם פחות תופעות לוואי וללא השמנה עלייה במשקל , מקווה שעודדתי אותך קצת כי גם אני הייתי במקום נמוך מאד עם הרבה סבל סבל סבל וברוך השם אני מרגיש יותר טוב רק שנמצאים בנקודה הנמוכה מרוב הסבל לא מאמינים שהמצב יכול להשתפר אבל תאמיני שכן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצעה למקרה שלך
שמוליק20/12/2014שלום חן.
ברור לי שישנן דעות חלוקות לכאן ולכאן, ואני בטוח שכל המגיבים תיארו נכון את ניסיון החיים האישי שלהם - וכל אחד המליץ על מה שהתאים לו, ואני בטוח שלכולם כוונות טובות.
אני מכבד ומעריך את כל אחד מהמגיבים :-)
אני אכתוב שלי היה נסיון לא טוב עם התרופות ובמיוחד עם האנטי-פסיכוטיות. הייתה לי עייפות קשה וקשיי תיפקוד נוראיים וממש רציתי לסיים את החיים, אם כי לא היו לי תוכניות או נסיונות אובדניים. הטיפול ניתן בעיקבות אישפוז כפוי (וגם אני אובחנתי בסכיזו-אפקטיב).
בסופו של דבר הפסקתי את הטיפול התרופתי, וזה מה שהחזיר לי את הורוד ללחיים.
חשוב לי להדגיש שזה מה שהתאים לי, ואין לראות בכך המלצה סוחפת וגורפת. אני מקבל את דבריו של שוני שמצא תרופה מתאימה והוא מרגיש טוב.
נראה לי שבמקרה שלך שאת מרגישה כל כך רע - אולי זה גם מה שאת צריכה לעשות, אבל חשוב להדגיש שזה עלול להיות מסוכן והתסמינים עלולים לחזור, וכדאי לנקוט באמצעי הזהירות המפורטים:
להודיע על כך לרופא המטפל, ולומר לו כי אם תהיה החמרה במצב - תחזרי אליו על מנת לחזור לטיפול תרופתי.
להמשיך את הטיפול הפסיכולוגי, ליידע את המטפל, ולבקש ממנו להיות ער באופן מיוחד במקרה של החמרה במצב.
ועוד משהו חשוב - לא לראות בכל המלצה סוחפת וגורפת כלפי אחרים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשרויות - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור23/12/2014מצטער לשמוע.
יש צורך לישקול שינו תרופתי..
בהפרעה סכיזואפקטיבית, בדר'כ כלל שילוב של מייצבי מצב רוח + נוגדי פסיכוזה מאוד יעילים,
מה עושים?
1. בחירת מייצב מצב רוח ( טגרטול, דפאלפט, טופאמקס, לאמיקטל.. לפי בדיקות דם והערכה קלינית נוספת).
2. לשנות טיפול נוגד פסיכוזה , מומלץ לישקול : סרדולקט או אביליפי.
בהצלחה ובשום פנים המצב הנ''ל לא מקובל ולא צריך להמשיך כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש תשובה מעודדת הרופא רשם לך
אלי27/12/2014תתעקשי ותספרי על הכל לרופא שלך על איך את מרגישה ותעשו שינוי.
אני ממש מקווה שתצלחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לאלה שלוקחים או לקחו אנטי פסיכדוד19/12/2014
אנטי פסיכוטי,האם גם אתם מרגישים שזה מצמצם אותכם? כאילו כל ההוויה האישית מצטמצמת מאד? שניהיה חוסר ברגש,בדמיון,ביצירתיות,ביכלל כאילו הכל ניהיה מצומצם יותר אי אפשר להתרחב ולגדול ולהתפתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגמרי!
א.ב.19/12/2014בדיוק ניסיתי לנהל על זה דיון ומחקו את כל ההודעות שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מרגיש ככה מרגיש טוב מאוד
אלי19/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל,אפשר לנהל עכשיו דיון.
דוד19/12/2014עוד כמה דברים זה שהאישיות פשוט משתתקת,נחלשת,אי אפשר להיות תקיף,"לצאת מהכלים" להתפרע,כמו כלא כימי למוח.
זה אשכרה כמו שמכניסים פושע לתוך תא עם סורגים והוא לא יכול לצאת משם,ככה עושים רק עם כימיה למוח שלנו.
אני נשבע שאני לא חולה סכיזופרניה ובחיים שלי לא היה לי משהו שקשור לזה,נתנו לי כדורים לחולי סכיזופרניה,והרסו לי תחיים!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לגמרי איתך.
א.ב.19/12/2014מבינה אותך ויורדת לסף דעתך.
באמת חבל שהפסכיאטרים פה לא רוצים לנהל דיון עם אנשים כמונו.
זה שאלות שלגיטימי לשאול ולגיטי לקבל עליהם מינימום התייחסות. כי תשובה עדיין אין להם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקראתי את מה שכתבת באתר
דוד19/12/2014תאמת שאף פעם לא הייתי במצב פסיכוטי בחיים,אבל ממה שאני יכול לשער זה כמו להיכנס לסוג של טריפ?
הכעס שלי זה שאכלתי אותה עם כדורים פסיכיאטריים ואפילו לא הייתי שייך וקשור לסכיזופרניה ולא לפסיכוזה,ככה זה ששותקים ומסכימים עם כל אחד,בסוף אוכלים אותה,לקחתי כל מיני תרופות פסיכיאטריות,חלק מהם הפכו אותי ממש למפגר,והכל בלי שום תועלת והצדקה.
הרופאים חשבו שאני סכיזופרן,אז נתנו תרופות אנטי פסיכוטיות,ואני כולה חייל משוחרר שאיבד את עצמו קצת בחיים והתגלגלתי בכדור שלג שלא ידעתי שיגיע למצב כזה שאני יהפוך למוגבל שמתקשה בלתקשר שזקוק לקצבת נכות ולא יכול לתפקד בכוחות עצמו. ואני חייל משוחרר הכל עוד לפני,ככה הכימיה הרסה לי תמוח והפכה אותי למוגבל!
לא מתעסק יותר עם שום חומר כימי בחיים,היום שאני חולה אני אפילו לא לוקח כדור לכאב ראש,נותן לגוף להחלים גם אם זה יעלה לי בעוד יום של מחלה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דוד19/12/2014בקיצור הכדורים האלה כאילו "סוגרים תערוצים" נכון שהם אמורים לחסום התפרצות של פסיכוזה,אבל על הדרך הם חוסמים תמוח של הבן אדם!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוד
א.ב.19/12/2014כואב לי לשמוע שבחורים צעירים כמוך נקלעים למצבים כאלו.
משהו ללא ספק חייב להישתנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיש תקשיב.
שחר19/12/2014לבן אדם "רגיל" כביכול דיי קשה יהיה להגיע למקום בו פסיכיאטר כלשהו יגיד לו שהוא סכיזופרן.המצב שלך כנראה היה דיי קשה אם בסוף הגעת למצב שנותנים לך אבחנה כזו והסכמת לקחת את הכדורים..
עכשיו מאוד יכול להיות שאין לך סכיזופרניה.
פסיכיאטרים מתבלבלים כל הזמן.
מה שיותר צריך להפריע לך זה האם מה שהוביל אותך לפסיכיאטר מלכתחילה נפתר כבר?כי אתה נשמע לי דיי במצוקה.
אז ספור לנו תאמת איך הגעת בכלל לפסיכיאטר?מה הפריע לך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבתי בהודעה כבר
דוד19/12/2014שאחרי שסיימתי תצבא לא מצאתי את עצמי,לא כל כך הסתדרתי,שקעתי ביאוש חזק,רציתי לקבל איזה תמיכה,כיוון אפילו לא חשבתי בכיוון של פסיכיאטריה,אתה יודע אנחנו אנשים צעירים לא תמיד בנויים לחיים וצריכים מישהו שיעשה סדר ושלא ילחיץ עד שנתבסס ונדע פחות או יותר מה אנחנו ומי אנחנו ולאן פנינו מועדות.
והתחלתי להתגלגל מרופא לפסיכיאטר ולעוד והתחילו עם תרופות וככה נכנסתי למשהו שלא רציתי להכנס מחוסר ניסיון בחיים וזה שלא עמדתי מספיק על שלי.
בקשר לתרופות,אני אומר את דעתי האישית ולאו דווקא בקשר למקרה שלי,בעיקרון לדעתי משוגע אי אפשר להכניס אותו לכלא הוא לא בר שיפוט,וזה במקרים הקלאסים,אז מכניסים אותו לתוך כלא כימי של תרופות.
שתבינו שהפסיכיאטריה לא כאן בשביל לרפא או לעזור,היא גוף אכיפה שאמור לסרס ולהלחם באנשים משוגעים שאי אפשר לטפל בהם חוקית. ונלחמים בהם עם נשק כימי שזה התרופות. אז יש בטח עוד הרבה כמוני שרוצים עזרה,מי מאיתנו לא רוצה לקבל עזרה? ונכנסים למקום שאולי לא מתאים להם ויכול להרוס אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא ברור
שחר19/12/2014איך הגעת לאבחנה של סכיזופרניה?
לפי מה שבחרת לשתף(אני אומר את זה כי זה ברור שאתה לא מספר הכל)אין מקום לאבחן אותך כסכיזופרן.
באת לפסיכיאטר כי אתה מייואש ולא מוצא את עצמך?והוא נתן לך אבחנה של סכיזופרן ונתן לך תרופות אנטי פסיכוטיות?לא נשמע מציאותי.
תספר את הסיפור במלואו ואל תחסיר פרטים ואפשר יהיה לדבר.
אם אתה נגד כדורים..אל תיקח..אם אתה חושב שנגרם לך נזק ושהאבחנה לא נכונה תתבע.אבל הכי חשוב שתרגיש טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יסביר לך
דוד19/12/2014אף רופא או פסיכיאטר שהייתי אצלו לא מצא בעצם שום דבר,אז הציעו לי להתאשפז בשביל לנסות לגלות ממה אני סובל,זרמתי איתם,ואז באישפוז לא מצאו שום דבר חוץ מהפרעות חשיבה שיותר קשורות למחשבה טורדנית. ובשביל לסגור את התיק הכניסו אותי תחת אבחנה סכיזופרניה. ואז המשיכו עם ההגיון שלהם שאם זה סכיזופרניה אז צריך תרופה אנטי פסיכוטית.
למרות שביקשתי בלי תרופות בכלל מהתחלה כי ככה אני מעדיף. אבל שכנעו אותי לא באיומים במילים יפות שננסה ותמיד אפשר להפסיק ובסוף נתקעתי שנה עם כדור אנטי פסיכוטי ועוד כדור סתם בלי שום צורך ותועלת! הייתי מבולבל וחסר ניסיון ולא עמדתי על זכויותי וזה מה שקרה.
זה הכל בקיצור הכל טוב איתי בריא ושלם אם אתה רוצה להאמין תאמין אם לא לא רק תזהרו מכדורים פסיכיאטרים זה יכול להרוס לכם תמוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשפוז יום או אשפוז אשפוז?
שחר19/12/2014לא מכניסים בכזאת קלות לאשפוז.
היית מסוכן לסביבה או לעצמך?
אני מסכים איתך שפסיכאטריה הינה מקצוע מתועב.
אף אחד לא אוהב פסיכיאטרים ולא פסיכולוגים ויש סיבה לכך.
אבל אם אתה מרגיש טוב היום..זה מצויין.
ואם אתה מרגיש שנעשה עוול כלפייך,תתבע.
תטהר את השם שלך כי אני בטוח שזה מפריע לך.
אני יודע שיש לך כעס וטינה כלפיי הרופאים.
הכעס הזה יאכל אותך אם לא תעשה משהו לגביו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, מאוד
חן19/12/2014הכדורי האנטי פסיכוטי עושה אותי משותקת במוח לגמרי. אני כמעט ולא מדברת, הראש שלי פשוט ריק. אני מנותקת מהסביבה. לא מצליחה למצוא את המוטיבציה לעבוד או לעשות הרבה. לפני שלקחתי את הכדורים אהבתי מאוד לעבוד וביליתי הרבה ועכשיו אין לי חשק לכלום. כמו כלא. זה נורא, פשוט נורא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמח שאת מזדהה עם זה גם
דוד20/12/2014כדור זה רצח,כדור של אקדח,כדור של פסיכיאטריה,המשוף לכולם זה הרג החיים של בן אדם. בגוף וברוח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרט בנושא
א.ב.05/09/2015אני מתכננת להפיק סרט על הטיפול הפסכיאטרי- בעד ונגד.
אשמח אם תרצה להתראיין (גם בעילום שם)
אפשר את המיילים שלך?.
אפרט יותר על הרעיון של הסרט.
תודה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרף לדיון
שמוליק20/12/2014שלום לכולם.
כפי שניתן לראות מהתגובות - כולם כאן מלבד אלי - רואים את עצמם פגועים מטיפול בתרופות פסיכיאטריות.
אני אישית עברתי ארבעה אישפוזים פסיכיאטריים רובם היו כפויים, והתרופות ובעיקר האנטי-פסיכוטיות עשו אותי זומבי. בגלל זה, כבר רציתי לסיים את החיים...
בסופו של דבר הפסקתי את הטיפול התרופתי, והצלחתי לחזור לעצמי תוך כחצי שנה.
אני פעיל בפורום כשלוש שנים.
זכורים לי עוד שני מקרים שבהם הייתה תלונה על נזקים מתרופות פסיכיאטריות שנמשכות גם אחרי הפסקת הטיפול.
לא עשיתי משהו מיוחד מעבר להפסקת הטיפול התרופתי שהחזיר אותי לתיפקוד טוב, ואין לי שום הסבר למה לעזאזל לאחרים זה לא קורה. זה ממש ממש כואב לי.
הדבר היחידי שאני יכול לשער, וזו השערה בלבד, היא שאולי הבעייה שבגללה הגעתם לטיפול פסיכיאטרי (שממש לא חייב לכלול תרופות ויכול להסתכם בטיפול פסיכולוגי בלבד) עדיין באה על סיפוקה, ויכול להיות שברגע שהיא תבוא על סיפוקה התיפקוד יחזור.
אם טעיתי בהשערה - אקח אחריות ואודה בכך.
אני מבקש להעלות שאלות חשובות: האם ישנו איזה חשש מצד היחס של החברה? האם ישנו חשש מהפליות כלשהן (מציאת עבודה, רשיון נהיגה, רשיון לנשק, וכיו"ב)? אם כן, אולי החשש הזה משפיע על המצב?
אני רוצה לומר שאני בטוח שמה שאלי כתב נכון. גם הוא משתתף פעיל בפורום זמן רב, ולו התרופות עזרו ותופעות הלוואי שלהן נסבלות. כל מטופל מגיב אחרת לתרופות.
לדעתי, הרופאים צריכים להיות שקופים בעניין, ולומר כי יש לתרופות תופעות לוואי קשות שהן די שכיחות.
כמו כן, לומר שניתן גם להתמקד בטיפול הפסיכולוגי, וכל מטופל רשאי להחליט מה הדרך שמתאימה לו: רק טיפול פסיכולוגי, רק תרופות (יש מטופלים שזה מה שהם רוצים...), או שילוב של השניים.
בנוסף לכך, ישנה עוד תופעה שאינני רואה אותה בעין יפה. ההסבר לסבל מתופעות הלוואי הוא בדרך כלל "סימפטומים שליליים של המחלה". גם כאן, צריך לומר את כל האמת, שיכול להיות לכך הסבר אחר: תופעות לוואי של התרופות.
גם כאן, ישנם חולים שאינם מטופלים תרופתית, וסובלים מקשיי תיפקוד, ולכן לא ניתן לשלוח אצבע מאשימה על התרופות, אבל צריך לדעת שזה לא ההסבר היחידי, וצריך לומר את כל האמת.
אני בהחלט שמח על העלאת הדיון.
כל טוב לכולם.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסיפור שלך יפה ונכון
דוד20/12/2014כמעט הכניעו אותך ושברו את רוחך,מה היה קורה אם לא הייתה עומד על להפסיק תטיפול,יכול להיות שעד היום היית איזה מסכן שגר בדיור מוגן ולא עושה עם עצמו כלום,או שבכלל מתאבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרט בנושא
א.ב.05/09/2015שמוליק ודויד,
אני מתכננת להפיק סרט על הטיפול הפסכיאטרי- בעד ונגד.
אשמח אם תרצו להיתראיין.
אפשר את המיילים שלכם בבקשה.
אפרט יותר על הרעיוו של הסרט.
תודה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגיע הזמן
א.ב.05/09/2015הגיע הזמן לפתוח דיון, לשפוך קצת אור, להעלות מודעות ולהסיר, כמה שניתן, ערפל סביב העניין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודע אני עובר תהליך אוטיסטי
דוד10/09/2015אני לא יודע ממה זה נגרם אבל מיום ליום אני מאבד יכולות תקשורת ודיבור פשוט נהפך לאוטיסט כפשוטו אני ביקשתי המתת חסד בבלגיה או שוויץ אני מחכה לתשובה. כל המוח נהרס לי לגמרי זה לא רק בגלל כדורים פסיכיאטרים אני לא יודע מה יש לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOMG דוד
א.ב10/09/2015ממש צר לי לשמוע.
זה מה שאני אומרת לעצמי במצבים קשים:
"If you're going through hell, keep going."* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה החיים לא פשוטים
פליקס11/09/2015כנראה תהליך ניווני של המוח אני מרגיש את זה אבל אף אחד סביבי לא מחלה שקטה והרסנית. שיהיה לך בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי זה קרה
אנונימי11/09/2015לפניי כשנתיים פלוס, היה לי מין מצב מאני-פסיכוטי, כמו שהפסיכיאטר שלי דאז אמר, כתוצאה ממינון גבוה של תרופה נוגדת דיכאון.. לאחר מכן לקחתי תרופה אנטי פסיכוטית בשם סוליאן ומאז נהיה לי רק רע, העלתי במשקל, הרגשתי כבוי, חסר אנרגיה, כול היום מחפש לשבת ולשכב, לא היה לי חשק לכלום, מחשבות כבויות.. באמת מגעיל.. מזל שאני בן אדם שחוקר מתעניין ואוהב לקרוא, ורק לאחר התעקשות עברתי לקחת למיקטל שיש לה הרבה פחות תופעות לוואי והיא לא "מכבה" אותך כמו האנטי פסיכוטיות.. יש אנשים שלדעתי מצבם חמור , שלא יכולים לתפקד ללא התרופה, שאם הם לא יקבלו אותה, הם יעשו יותר נזק מתועלת.. אבל בהחלט צריך לבחון לעומק לדעתי את לקיחת התרופה ולא להיות עם יד קלה על ההדק..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)