מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חולשה בצוואר- נפילת ראשאילן01/11/2012
ערב טוב,
אני בן 64 סובל מהמחלה כבר 4 שנים ואחרי אישפוז.. שמשום מה יצאתי ממנו חלש יותר ממה שנכנסתי! שאלה לי..מה עושים עם חולשה מאוד חזקה בצאוור? .. ובנוסף חוש טעם רדוד.. סתימה בושט.. ואי יכולת להרים את הידיים.. האם זה יכול לפגוע גם ברגליים ובהליכה?
בעיקבות האישפוז האחרון התחלתי לקחת 75מ"ג סטרואידים, אימורן ו6 מסטינול ביום.. (יצאתי מהאשפוז ביום א)
הודה לכם אם תענו לי ומוכן לעזור לפורום בכל דרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה בצוואר- נפילת ראש - תגובה
ערן משה01/11/2012אילן, החולשה בצוואר אמורה להשתפר עם טיפול שכרגע הוא סטרואידים ומסטינון, כך בעצם עם כל התסמינים שלך, בתקווה שבהמשך אימוראן יחליף את הסטרואידים. חוש טעם אכן נפגע בהחמרה, לא מבען מה זה סתימה בושט- אם זה משהו מכני אז זה לא קשור למיאסטניה, אם הכוונה לקושי בבליעה זה חלק מהתסמינים ובעקבות זה גם ירידה בתיאבון.
האם זה יכול להתקדם לרגליים ולגרום קשיים בהליכה? התשובה היא כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוכן לעזור - תגובה
משה פיק01/11/2012שלום אילן,
אם אתה מוכן לעזור, שלח לי מייל ונברר במה אתה יכול לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירה01/11/2012
שלום,
הבנתי שלא לכל הסובלים מ MG יש נוגדנים. אם כך, מהו מנגנון המחלה בחולים אלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ערן משה01/11/2012ל, לכולם יש נוגדנים! פשוט יש רק שני סוגי נוגדנים מוכרים האחד כנגש קולטן של אצטיל שאלו רוב החולים למעט מהם יש נוגדן למאסק (MaSK). יש סוג חדש של נוגגנים שנמצא עכשיו במחקר בגרמניה. החשיבה היא שיש לאחרים נוגדנים כנגד חלבונים הקשורים לאופן פשרשרת התגובה של אצטיל כולין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולה חדש ? - תגובה
משה פיק01/11/2012שלום ל,
אני מבין שאינך נמצא בקבוצת התמיכה שבה נמצאים חולי המיאסטניה. שלח לי מייל ואצרף אותך לשאר חולי המיאסטניה בארץ שלומדים אחד מנסיונו של השני. "ידע הוא כוח"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נחיצות המשך אבחוןשני17/10/2012
אבי בו 68. סובל בחודשים האחרונים מפטוזיס ובעיות ראיה פרוגרסיביות. הופנה ע"י נוירולוג לבדיקת נוגדנים וEMG. בדיקת הנוגדנים יצאה חיובית (3.9). בבעוד שבועיים צפויה בדיקת EMG ורק לאחריה תור עם נוירולוג. מצבו מחמיר מיום ליום. האם יש טעם בביצוע הEMG? האם כדאי להקדים את התור לנוירולוג על מנת להתחיל טיפול בכל מקרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נחיצות המשך אבחון - תגובה
ערן משה17/10/2012להקדים במיידית את התור ולהתחיל טיפול במהרה.
אי. אמ. גי נחוץ בכל מקרה אבל לא הבדיקה הרגילה אל של סיב בודד מה שנקרא. SFEMG.
האם יש תסמינים נובפים למעט אלה של העניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאיבחון סופי - תגובה
משה פיק17/10/2012שלום שני,
עם קבלת תשובה חיובית לבדיקת נוגדני האצטילכולין, אין צורך יותר לבצע שום בדיקה נוספת לשם איבחון וזה כולל EMG היות ואין שום בדיקה ששוללת מיאסטניה והאבחנה כבר קיימת.
השלב הבא לאחר קבלת איבחון הוא לקבל טיפול ומה שיותר מהר היות וחולה מיאסטניה עם מחלה פעילה שלא מקבל כול טיפול, סביר להניח שהמחלה תלך ותחמיר וכמה שהיא תהיה יותר חריפה כך יהיה צורך בטיפול אגרסיבי יותר.
לא ברור לי מדוע רק עכשיו אתם מחפשים תור לנוירולוג ?
האם לא נוירולוג טיפל בו בתהליך קבלת האבחנה ? ברגע שהנוירולוג הודיע לכם שתוצאת בדיקת הדם התקבלה חיובית הוא היה צריך להתחיל בטיפול שזה אומר לתת לכם מרשם לכדורי מסטינון.
כפי שערן כבר ציין, אתם צריכים לפגוש נוירולוג, לא כול נוירולוג, אלא נוירולוג עם נסיון בטיפול בחולי מיאסטניה. אני מוכן לעזור לכם בהמלצה על נוירולוג מתאים אם אקבל יותר פרטים על החולה ומקום מגוריו וזה יכול להתבצע אם תשלחי לי מייל לכתובתי בראש הפורום ובנוסף אשלח לך חומר חשוב על ניהול החיים עם המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה
שני17/10/2012שלום ערן ומשה
תודה על תשובותיכם. בינתיים הקושי הוא בשרירי העיניים בלבד. מקווה שלא תהיה מעורבות שרירים נוספים. האם בד"כ יש התפשטות כזו?
שלחתי מייל למשה עם פרטים נוספים . אנחנו בתחילת הדרך , מאמינה שעוד נעזר בכם.
רב תודות
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעיניים תחילה - תגובה
משה פיק18/10/2012שלום שני,
אצל הרבה חולי מיאסטניה החולשה מתחילה רק בעיניים. זה מה שהחולים מדווחים כאשר פורצת המחלה ושרירי העיניים מעורבים. לא תמיד זה מדויק היות והפרעה בעיניים מורגשת כול הזמן וגורמת לירידה חדה באיכות החיים שמריצה חולים לפנות לרופא (בד"כ בתחילה לרופא עיניים), חולשה מזערית בגפיים או בצוואר או בחיוך . . . אינה מיוחסת למחלה ולא מתלוננים עליה מיד אלא רק כאשר מתחילים לחשוב על מיאסטניה "נזכרים" בחולשות האחרות.
אם באמת אך רק שרירי העיניים (שרירי הרמת העפעפיים ו/או הפעלת העישונים)
נפגעים, מצב זה נקרא מיאסטניה אוקולרית ובה חולים כ- 20% מחולי המיאסטניה. ברוב המקרים תוך מספר חודשים חולשת השרירים מורגשת גם בשרירים נוספים בגוף (גפיים, צואר, הבעות פנים, דיבור, לעיסה, בליעה נשימה . . . . ) החולה מפסיק להיקרא חולה מיאסטניה אוקולרית (OMG) ונקרא חולה מיאסטניה כללית (GMG).
חולה OMG שמצבו נשאר למשך מספר שנים במצב זה (בעזרת טיפול מתאים ושמירה על התנהגות ביום יום שמתאימה לחולי מיאסטניה), סביר להניח שכך הוא ישאר כול חייו ולא יעבור למצב של חולה GMG.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה קצת עידודרחלי16/10/2012
שלום לכולם!
אני בת 28+ ללא כל בעיות רפואיות ..יש לי שני ילדים .. הלידה האחרונה נערכה לפני שבעה חודשים בניתוח קיסרי. שבוע לאחר הלידה אושפזתי למשך שבוע בגלל זיהוםפ שלא הידוע מה מקורו. קיבלתי המון אנטיביוטיות לווריד. מאותו שבוע החלו להופיע אצלי חולשות. בהתחלה רק ביידים (פעולות פשוטות כגון : לבישת חולצה, איסוף השיער, הרמת התינוקת..)כמובן, שייחסתי את זה לזיהום ואח"כ לדיאטה קשה שעשיתי..
בהמשך החולשות הופיעו ברגליים -קשה לי לעלות ולרדת מדרגות , ללכת...
בפנים- החיוך שלי לא כמו פעם(אני אפילו לא יודעת להסביר את התחושות שלי..) ולעיתים קשה לי ללעוס אוכל..
ואתמול תוך כדי נסיעה לעבודה - העיינים פשוט נעצמו לי ולא הצלחתי לפתוח אותם..עצרתי בצד והחלו לזלוג לי מלא מלא דמעות..
היום עשיתי את בדיקת הדם לגילוי הנוגדים.. ולפני שבוע emg שעדיין אין לו פיענוח.
ביום שני יש לי תור לנוירולוג.
אני באמת מפחדת ואני בחוסר וודאות ..מצד אחד אני רוצה שימצאו מה יש לי כי באמת קשה לי לעשות פעולות פשוטות ..מצד שאני אני מפחדת!!! (לאחותי היה לוקמיה -ומאז אני ממש פחדנית..)
אשמח אם תוכלו לעשות לי סדר בפחדים שלי.. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה קצת עידוד - תגובה
ערן משה16/10/2012ראשית רחלי טבעי שפוחדים מהלא נודע ולפעמים גם מהנודע.
כמו כל מחלה אוטואימונית מיאסטניה יכולה לפרוץ בעקבות סטרס נפשי או פיזיולוגי כדוגמת לידה, הריון, הרדמה שבה נכללים גם תרופות נוגדות כאב, גם סוגי אנטיביוטיקה מסוימים עלולים לגרום להתפרצות המחלה.
התסמינים שאת מתארת אומנם מתאימים למיאסטניה לשם כך כמו שאמרת את צריכה להיות מאובחנת ולקבל טיפול.
מי הנוירולוג המטפל שלך? האם בדיקת ה- אי. אמ. ג'י. היתה בדיקה רגילה או בדיקת סיב בודד הנעשית רק במרכזים רפואיים גדולים?
זה שבדיקת הנוגדנים תצא שלילית עדיין לא מבטיח שאין לך מיאסטניה.
בנתיים אם את יכולה לבקש מחברות, משפחה קצת עזרה לתפקוד הביתי, או לשלם למישהו והרבה מנוחה לא להביא את הגוף למצב שהוא קורס, לעשות דברים בכמויות קטנות עם הפסקות מנוחה באמצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעידוד נוסף - תגובה
משה פיק16/10/2012שלום רחלי,
אני מסכים עם כול מה שערן אמר לך . . . . ואוסיף,
כול הסימפטומים שאת מציגה מתאימים לסימפטומים של מיאסטניה וכנראה שזה מה שיש לך, כמובן שלפני שמחליטים על טיפול יש לקבל אבחנה, אולם לפי תיאור הטיפול הרפואי שקיבלת יש לי הרושם שהנוירולוג שלך אינו מספיק מנוסה בטיפול בחולים היות ועם כול הסימנים שאת מתארת, רופא מנוסה היה כבר בשלב זה נותן לך לקחת תרופה בשם מסטינון כדי לראות את השפעתו על הסימפטומים ואם היית מגיבה טוב לתרופה הייתה לך כבר הגושפנקה שאת בכוון הנכון.
תשובת בדיקת הדם ששלחת, אם היא חיובית יכולה בהחלט לקבוע אבחנה למיאסטניה ואפשרות להתחיל טיפול רציני, אולם . . . . תשובה יכולה להגיע גם אחרי חודש ובמצבך לא חייבים לחכות לתשובה כדי לאבחן מיאסטניה. ישנן בדיקות שמיד אפשר לקבוע אבחנה כגון בדיקת טנסילון או SFEMG (בדיקת סיב בודד כפי שערן כתב) שנוירולוג מנוסה יכול בסיום הבדיקה לתת לך תשובה ולא לחכות שמישהו אחר יחליט.
אם את מעוניינת בחומר הסבר על המחלה ועל הסימפטומים שאת חווה ובנוסף אוכל להציע לך נוירולוג מומחה למיאסטניה , את יכולה לשלוח לי דוא"ל (כתובתי בראש הפורום) ואחזיר לך בדוא"ל חוזר חומר להדפסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערן ומשה שלום לכם!!
רחלי17/10/2012קודם כל תודה על העידוד!!
עדין לא הייתי אצל נוירולוג יש לי תור אליו ב- 22.10 ד"ר רשף.
ה-EMG שעשיתי הסתבר שבדק מוליכות עיצבית ולא את השרירים.
אין לי כ"כ עזרה חוץ מבעלי שעובד כמעט כל אחה"צ. אני מאוד מתוסכלת כי אני רגילה הליות בתנועה מתמדת.. לנקות\ לכבס\ לבשל.. וקשה לי!!!
אני רוצה לעשות ספורט?(בשביל להוריד במשקל) ואין לי כוח!!
אוף!
סליחה על הקיטורים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערן ומשה שלום לכם!! - תגובה
ערן משה17/10/2012כרגע ההמלצה לא לעשןת ספורט וניקיונות את יכולה לחלק את הבית לימי השבוע. כביסה אפשר להיעזר בבעלך. בישולים ניתן לעשות לא דברים מסובכים, בזמן שהמרק אט צלי או כל תבשיל אחר מתבשל תנוחי. כדאי להימנכ משניצלים וכד'.
אין ברירה צריך הרבה סבלנות וסובלנות במחלה הזו, צריך ללמוד לחיות בקצב חיים אחר.
לא מכיר את ד"ר רשף מאיפה הוא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיאסטניה והיריוןאלמונית13/10/2012
שלום רב
האם לפני קליטה להריון ובמהלך ההיריון מומלץ להפסיק עם לקיחת הסטרואידים,
ומה לגבי המסטינון וטיפולי פלאסמה פראזיס?
בקיצור מה עושים או לא עושים לפני ואחרי ותוך כדי ההיריון?
והאם אין מניעה מלהיכנס להיריון עם המחלה?אילו סיכונים וכו'.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאסטניה והיריון - תגובה
משה פיק14/10/2012שלום לאלמונית,
התרופה היחידה שידוע לי שחולת מיאסטניה שנכנסת להריון צריכה להמנע ממנה היא אימורן. סטרואידים ומסטינון ניתן להמשיך לקחת אולם סטרואידים בכול מקרה רצוי לרדת מהם לאחר תקופה של מספר חודשים (אם ניתן, כמובן) ולעבור לטיפול אחר.
אם את מעוניינת לקבל אינפורמציה כללית על "מיאסטניה והריון" את צריכה לשלוח לי מייל ואשלח לך בחוזר דפי אינפורמציה להדפסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיאסטניה והיריון - תגובה - תגובה
ערן משה14/10/2012מסטינון ניתן לקבל ללא כל בעיה.
סטרואידים- עדיף להתפטר מהם כמה שיותר מהר ועדיף לא בזמן הריון, למרות שניתן לקחתם. בזמן הריוןו יש בגוף השתוללות הורמונלית ואת לא זקוקה לסטרואידים כתוספת להורמונים הללו.
בכל מקרה חובה להתייעץ עם הנוירולוג המטפל והגניקולוג שעוקב אחר ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה-מיאסטניה והריון
אלמונית14/10/2012אני ירדתי כבר ל-15 מ'ג סטרואידים ליום,מה לגבי טיפולי הפלאסמה שאני צריכה לעבור פעם בשבוע והריון?זה אפשרי?כי בלעדיו אני לא יצליח לתפקד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה-מיאסטניה והריון - תגובה
ערן משה14/10/2012באמת שאין לי תשובה ישירה, ייתכן מאד שאין בעיה עם זה, אבל שוב צריך להתייעץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע כללי...זהבית10/10/2012
שלום,
לאחר בדיקות רבות נאמר לאימי ע"י נוירולוג שיש חשש למיאסטניה גראביס (הוא הסביר שכל התסמינים מעידים על כך אך יש צורך בקבלת בדיקת דם מיוחדת שהיא ביצעה).
אשמח לדעת כמה פרטים על המחלה. אמנם קראתי מידע דרך האינטרנט אך אשמח לקבל מידע מפורט יותר. האם מחלה זו בהכרח פוגעת בכל השרירים בגוף? או שמא באותו עצב/שריר שנפגע? אשמח לתשובות ומידע.
המון תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע כללי... - תגובה
ערן משה10/10/2012ראשית לשם הדיוק בדיקת הדם במידה והיא חיובית תמביע בהכרח על מחלה ובאם היא שלילית היא לא שוללת את המחלה..
מידע מפורט את יכולה לקבל ממשה פיק שהמייל שלו מצויין מעלה.
המחלה הזו היא מחלה מאד מתעתעת היא יכולה להיות שנים רק בעפעפיים ואז לעבור לשרירים אחרים.המדובר בשרירים רצוניים בלבד שטינם כוללים מעיים, קיבה לב ועוד
אין מחלה רק בשריר אחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע כללי... - תגובה
משה פיק14/10/2012שלום זהבית,
שילחי לי מייל לדוא"ל שלי ואשלח לך דפי הסבר ואינפורמציה על המחלה ותשובות לכול שאלה שתהיה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חומרי הטשטוש עלולים להיות בעייתיים?משה פיק05/10/2012
שלום,
אם אדם שסובל מ MG צריך לעבור קולונוסקופיה, האם חומרי הטשטוש עלולים להיות בעייתיים במצבו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ערן משה05/10/2012כן ולא. כמו שאנחנו חוזרים ואומרים יש תרופות המחמירות מיאסטניה לחולה אחדהולאחר לא, אבל תרופות מטשטשות בבדיקות הן בד"כ ממשפחת הואליום כמו דורמיקום או דיפריוואן שיש להם אפקט על הרפיית שרירים וגם אפקט על גרימת נשימה רדודה כן גם תרופות ממשפחת הנרקוטיקה כמו פנטניל ומורפיום או פטידין. לכן יש לבצע את הבדיקה בבית חולים ולדרוש מהגסטרואנטרולוג שתהיה נוכחות של רופא מרדים בבדיקה. שמא תהיה בעיה נשימתיתכשלשהי ומרדים יוכל להגיב במיידית. אם הבדיקה נעשית בגלל גיל, תורשה במשפחה או דם סמוי בצואה אולי כדאי קודם לעבור קולונוסקופיה וירטואלית כך שאם לא מגלים משהו מיוחד, בתקווה שלא יגלו כמובן, אז החולה לא קיבל תרופות היכולות לגרום לו לסכנת חיים לחינם.
רוב הגסטרואנטרולוגים לא מכירים את המחלה ואת התרופות העלולות להחמיר מיאסטניה לכן החולים צריכים לדאוג לעצמם ולשמור על עצמם, לא העיקר לבצע בדיקה אלא לעשות חושבים טוב טוב עד כמה היא נחוצה בידיעת הסכנה שבה.
את יכולה לכתוב למשה פיק מייל ולבקש את רשימת התרופות הנ"ל כמו כן להתיעץ אתו בנושא לא מזמן הוא היה באותה דילמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין מתלבט מה עדיף
משה פיק05/10/2012השאלה והתשובה באו לי בזמן,
אני לומד את הנושא מכול צדדיו וקשה לי להחליט אם לבצע את הבדיקה הרגילה עם חומרי הטשטוש או לבצע בדיקה וירטואלית (קיבלתי אישור מהקופה לבצע אותה) ללא שימוש בחומרי הרדמה.
הבעיה היא שאת הוירטואלית מבצעים בעזרת סריקת CT ואני לא בטוח שאני מעוניין בקרינה החזקה שהמכונה מייצרת.
האמת שאין סיבה מיוחדת שבגללה אני חייב לבצע את הבדיקה מלבד זה שרופא המשפחה הוא זה ש"לוחץ" עלי ולדעתי זה מגיע מהנהלת הקופה שמעוניינת בטיפול מונע ואם אני אסרב, כנראה שזה יהיה נגדי במידה ויתגלה משהו בשנים הבאות שאז הקופה יכולה לסרב לטפל בי בתנאים מסויימים בטענה שסירבתי להבדק. דעתי הפרטית בהחלט.
אני כנראה אבצע בדיקה. . . . . באיזו שיטה ? עדיין לא ברור לי. שוחחתי עם רופא המשפחה שמצידו לא משנה באיזה תהליך יתבצע . . . העיקר שאבצע. אני מחכה לשוחח עם הגסטרואנרולוגית שהפנתה אותי לוירטואלית לשמוע את דעתה ולהבין כמה % של נבדקים בתהליך הרגיל נמצאים ללא צורך בטיפול לאומת % הנבדקים שעוברים טיפול תוך כדי בדיקה.
אשמח לקבל תגובות חולים מנוסים בתהליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגיםשלי27/09/2012
שלום לכם,
יש לנו ילד בן 10
הוא סובל לאחרונה מכאבים בגפיים
האורטופד קבע "כאבי גדילה"
אבל אין לו כאבי גדילה אופיינים לילדים בגילו אלא חזקים יותר
לפעמים הוא פשוט שוכב ומתפתל
יכול להיות שאלו תסמינים של מיאסטניה גרביס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואגים - תגובה
ערן משה27/09/2012בדכ התסמינים של מיאסטניה לא מתחילים ולא מתבטאים בכאבים אלו מגיעים, אם הם מגיעים לאחר שיש חולשה מתגברת לאורך זמן ואז החולה עושה מאמצים מעבר ליכולתו כמו רץ הרגיל לרוץ 5000 מטר כך יומיים ולפתע מחליט לרוץ כפול כל יום אז הוא יסבול מכאבי שרירים. כאבים במפרקים מגיעים בדכ בשלבים מאוחרים יותר של המחלה כשהשרירים חלשים והעומס נופל על הגידים.
בילדים כאבי גדילה יכולים ךהיות קשים לתק מסוימת. אני הייתי מנסה חוות דעת נוספת של אורטופד ילדים ורופא ילדים אולי יחשבו על אפשרויות אחרןת, אולי יש צורך באמ. אר. איי ואולי לא. בכל מקרה כרגע זה לא נראה כשייך לפורום הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדואגים - תגובה
משה פיק27/09/2012שלום שלי,
איני יודע מדוע החלטת לחשוב על מיאסטניה גרביס כאשר הסימפטומים של בנך הם כאבים. אם קראת חומר על המחלה היית מבינה שהסימפטומים שחולים חווים לפני שהם פונים לכוון מיאסטניה הם חולשת שרירים ולא כאבים.
ישנם מחלות אחרות שהסימפטומים שלהם הם כאבים ולכוון זה לדעתי את צריכה להשקיע את מאמצייך.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ACETYLHOL. 0.9תרצה13/09/2012
אתמול קבלתי תוצאה של הבדיקה בגלל החגים קבעו לי תור לנוירולוג רק בעוד חודש
אני מבקשת לקבל הסבר ראיתי שהנורמה היא עד 0.5-אני ממש בלחץ ומבקשת לקבל כל איפורמציה אפשרית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ACETYLHOL. 0.9 - תגובה
ערן משה13/09/2012את יכולה לשלוח מייל למשה פיק ולקבל ממנו את כל האינפורמציה הכתובה
אני מניח שנשלחת לעשות את הבדיקה כתוצאה מתלונןת מסוימות בנוסף עלייך לבצע בדיקות נוספות כגון סי.טי חזה לראות טת גודל בלוטת התימוס ובדיקת מוליכות חשמלית של השרירים.
אם ברצונך לשוחח טלפונית ניתן להתקשר אליי וגם למשה פעק לטל המצוינים. רק אליי בבקשה אחרי 10 בבוקר או אחאי 18:00. בצהאיים בבקשה לא להתקשר. אשמח לנסות להבהיר לך את מה שאפשר ולענות על שאלותייך כמה שאוכל
רק לא להיכנס ללחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהACETYLHOL. 0.9 - תגובה
משה פיק13/09/2012שלום תרצה,
התבקשת לעבור בדיקת דם לנוגדנים כנגד קולטני אצטילכולין היות והנוירולוג ראה/שמע שאת מתלוננת על סימפטומים מסויימים של חולשת שרירים.
הנורמה המקובלת בד"כ שבה מסכימים שאכן נמצאים נוגדני אצטילכולין במערכת הדם שלך היא כאשר התוצאה המתקבלת היא מעל 1.00.
אצלך התוצאה היא 0.9 ואני מאמין שהנוירולוג לא יהיה קטנוני ויסכים שזו אכן אבחנה למיאסטניה. אני הייתי חושב שכדאי שתחזרי שוב על הבדיקה ותבקשי שהיא תשלח למעבדה בבי"ח הדסה בירושלים.
הצעה נוספת שאני מוכן לתת לך היא שתתקשרי טלפונית לנוירולוג ותספרי לו על התוצאה שהתקבלה (אני מאמין שהיא מופיעה במקביל גם אצלו במחשב) ותשאלי אם את צריכה להתחיל טיפול כלשהו.
ההצעה של ערן בתוקף. תתקשרי אלי או אליו ותקבלי מענה לשאלותייך . . . . כדי שלא תהיי לחוצה בחג הבא עלינו לטובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנההדס11/09/2012
איך מבחינים בין מ"ג למחלת היאפים? על פניו הסימפטומים נראים דומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה - תגובה
ערן משה11/09/2012רק נראים דומים, אבל הם לא בנוסף במיאסטניה יש גם בדיקות עזר כמו בדיקות דם, מוליכות עצבית ועוד שגם הן לא תמיד מספקות את התשובה לכן האבחנה מאד קשה לפעמים. החשוב ביותר הוא להקשיב עד הסוף לספורו של החולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחנה - תגובה
משה פיק11/09/2012שלום הדס,
למיאסטניה יש מספר בדיקות משמעותיות שמסוגלות לתת אבחנה ברורה כגון בדיקת דם לנוגדנים כנגד קולטני אצטילכולין, זריקת טנסילון, בדיקת SFEMG . . . . .
אם הנוירולוג שאת פונה אליו מוצא שהסימפטומים שלך מתאימים למיאסטניה הוא ישלח אותך לבדיקות ולפי התוצאות תהיי יותר חכמה בנושא ואולי תגלי ממה את סובלת.
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות על מיאסטניה גרביסעופר31/08/2012
האם ישנם חולי MG עם מבחן טנסילון שלילי ושאינם מגיבים לתרופות כולינרגיות?
האם אופייני למחלה זו שהיא מחמירה בעשור החמישי או שישי לחיים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות על מיאסטניה גרביס - תגובה
ערן משה02/09/2012מבחן טנסילון הוא מאד סובייקטיבי לעיני המתבונן והבודק, אם יש צניחת עפעפיים קשה ואחרי המבחן העפעף מתרומם למצב נורמאלי אז הוא חיובי לחלוטין. הבעיה היא כשבודקים פעולות אחרות, אצלי למשל אחד אמר שהוא חיובי והשני אמר שלילי. כעיקרון כל הבדיקות למיאסטניה הן בדיקות עזר לאבחנה ולא בדיקות המראות האם המחלה קיימת או לא, למעט למי שבדיקת הדם לנוגדנים למינהם יצאה חיובית.
יש מס חולים שלא מגיבים לתרופות כולינרגיות, ניתן לנסות אחרות כגון ונטולין, נוראפינפרין כמובן בהתייעצות עם הרופא המטפל.
אין עדות לכך שהמחלה מחמירה בעשור כלשהו, לצערי המחלה היא מחלה שלעיתים קרובות לא ניתן לצפות לאן היא תתקדם, היא יכולה להחמיר בשל פעילות גופנית מוגברת ומעבר לכולת החולה ולפעמים ללא סיבה כלשהי, כמובן שבמקרה של מחלה כלשהי זיהום וכד' יש לצפות להחמרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירה31/08/2012
האם צורה קלה של MG יכולה לגרום לסחרחורות ולתחושת לחץ בעיניים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ערן משה02/09/2012אם חלק מהמחלה מתבטא בראייה כפולה וטשטוש ראייה אז כן, כמו כן אם את מטופלת בסטרואידים אנא בדקי לחץ תוך עיני אצל רופא עניים. בכל מקרה כדאי להיבדק אצלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסחרחורת ולחץ בעינים - תגובה
משה פיק02/09/2012שלום עינת,
צורת מיאסטניה קלה כפי שאת מציינת היא בד"כ מיאסטניה אוקולרית (OMG) שהסימפטומים שלה הם נפילת עפעפיים ו/או ראיה כפולה.
לחץ בעיניים הוא אינו סימפטום ישיר של מיאסטניה, הוא יכול להגרם ממחלת עיניים שקשורה לבלוטת התריס (מחלת גרייב).
סחרחורת הוא גם אינו סימפטום ישיר של מיאסטניה אולם הוא עלול להגרם מכך שקיימת ראיה כפולה שבמינון קטן נראה כמו טשטוש ראיה ועקב הטשטוש האדם מקבל סחרחורת.
את הדברים הנ"ל עלייך לברר עם הנוירולוג שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית ליחהליאת30/08/2012
שלום רב
שמי ליאת ,
ואני רוצה לדעת אם ליחה שעומדת בגרון קשורה למיאסטניה גרביס
,
בגלל הליחה יש לי בעיות במזון מוצק ,שלחו אותי לעשות בדיקת דם למיאסטיטניה גרביס.
ואני מחכה לתשובה ,אמרו לי 6 שבועות ..
בכל אופן שיהיה יום טוב ובריאות לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית ליחה - תגובה
משה פיק02/09/2012שלום ליאת,
אם את מקבלת במקרה מהרופא המטפל מסטינון כדי לוודא אם יש לו השפעה על הסימפטומים שאת התלוננת אצלו ואני משער שהוא נתן לך לבצע בדיקת דם לנוגדנים לא עקב תלונתך על ליחה אלא על חולשת שרירים . . . . זה יכול להיות סימפטום של הכדור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה למשה פיק
ליאת03/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעית ליחה - תגובה
ערן משה02/09/2012באם אכן יש לך מיאסטניה אז יש יתר רוק בגלל מסטינון ואז זהו נוזל כמן מים, ליחה שהיא סמיכה יותר יכולה להיגרם עקב קושי בשרירי הבליעה והחיך האחורי ואז היא נשארת כמו בדלקת בגרון, הפתרון הוא מכייחים כגון מוקוליט כמו כן ניתן לשים בפה מים עם מלח, לגלגל בפה לא לגרגר כי אם יש בעיות בליעה יכולה להיגרם השתנקות וזה כלל לא נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לערן
ליאת03/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדני מאסקיוסי29/08/2012
האם גם נוגדני מאסק פוגעים בקולטנים של האצטילכולין או שהם פוגעים
בגורמים אחרים המעורבים בפעולת השרירים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדני מאסק - תגובה
ערן משה29/08/2012מאסק הוא גם סוג של קולטן שנוגדני הגוף פוגעים בו ואכן הוא נמצא על השריר וקשור לפעות האצטיל כולין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוגדני מאסק - תגובה
משה פיק29/08/2012מערכת החיסון היא מערכת שמכילה כמות עצומה של נוגדנים מסוגים שונים היות ולכול סוג של נוגדנים קימת מטרה אחת בלבד שאליו היא מכוונת לכן נוגדני אנטי מסק אינם פוגעים בקולטני האצטילכולין בדומה לנוגדנים כנגד קולטני האצטילכולין אלא לחלבון מסוים שנמצא באיזור קולטני האצטילכולין ושמו הוא מסק.
מה תפקידו המדוייק של המסק במערכת השלמה של כיווץ השריר, לפי הכתובים . . . אין הסבר ידוע כיום. מה שאני קראתי בכתובים הוא שחלק מתפקידו הוא לרכז את קולטני האצטילכולין כאשר למרווח הסינפטי מגיע מקצה העצב האצטילכולין כדי לכווץ את השריר.
מה שכן ידוע היום הוא שנוגדני המסק גורמים לחולשת שרירים בדומה לנוגדני האצטילכולין עם שינויים מסויימים בטיפולים ולכן יכול להיות שבאחד הימים יפרידו בין החולים עם הנוגדנים השונים לשתי מחלות שונות שיהיו תחת המטריה של "הסינדרום המיאסטני".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם לנוגדני ANTI MUSK
רחלי29/03/2015שלום רב . שלחו את אבי לבצע את בדיקת הדם לנוגדני ANTI MUSK בחשד למיאסטניה גרביס. בקופת חולים שלנו ( לאומית ) לא יודעים על איזה בדיקה מדובר בבית חולים אסף הרופא שם היה מאושפז אבי ומשם קיבל את ההפניה לביצוע הבדיקה לא מבצעים בדיקה זו.
אולי תוכלו לעזור לי ולומר לי היכן מתבצעת בדיקה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם לנוגדני ANTI MUSK - תגובה
משה פיק29/03/2015שלום רחלי,
בדקת דם לנוגדני MuSK לא מבצעים לפני בדיקת דם לנוגדנים כנגד קולטני אצטילכולין. וגם זאת, רק באם התוצאה חוזרת שלילית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם
ניסן22/04/2015את הבדיקה עושים בבית החולים הדסה עין כרם
אפשר גם לבצע את הבדיקה גם באישפוז ושולחים לירושלים
אני מאחל המון בריאות והצלחה
רפואת השם כהרף עין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיאסטניה גרביס ותזונהתמרולה10328/08/2012
שלום רב,
האם ידוע על תזונה מתאימה / יעילה לחולי מיאסניה?
האם ידוע על מזונות (חלבונים / פחמימות / פירות / ירקות וכד') שנחשבים כ"טובים" לחולי מיאסטניה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאסטניה גרביס ותזונה - תגובה
משה פיק29/08/2012אין קשר בין תזונה למיאסטניה שהיא מחלה אוטואימונית.
אין מאכלים שאסורים (מזיקים) לחולי מיאסטניה ואין מאכלים שעוזרים לשפר את מצב המחלה.
אם את/אתה חולה מיאסטניה ועדיין אינו חבר ב "קבוצת התמיכה MG באינטרנט" שלח/י לי Email ותקבל/י חומר חשוב על התנהלות במחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)