מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם נשים עםנעמי12/05/2013
מיאסטיניה גראביס יכולות להיכנס להריון או שעדיף לשקול פונדקאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ולידה - תגובה
משה פיק12/05/2013שלום נעמי,
אין בעיה שחולות מיאסטניה אינן יכולות לעבור הריון ולידה .
אם את חולת מיאסטניה ומעוניינת באינפורמציה בנושא . . . . או כול אינפורמציה אחרת על המחלה והחיים לצידה. צרי איתי קשר בדוא"ל או בטלפון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם נשים עם - תגובה
ערן משה12/05/2013אין שום סיבה לא להיכנס להריון, כמובן שלפני כן יש לדון בכך עם הנוירולוג המטפל וכן ליידע על המחלה את הגניקולוג ועדיף שיהיה קשר בין השניים. בשאלה של הטיפול שאת נוטלת, מה עושים בהחמרת מצב המיאסטניה תוך הריון. לדעתי חולות מיאסטניה כמו כל החולות במחלות אוטואימוניות אחרות צריכות להיות בהריון בסיכון גבוה כדי שהמעקב יהיה צמוד יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חולה והייתי בהריון פעמיים
ליאת28/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיאסטניה היריון לידה ומה שביניהם...
יעל09/06/2013נעמי יקרה,
אני עונה לך בדיליי מסוים אבל חשוב לי לענות לך על מנת לעודד, להרגיע ולתת מעט מניסיוני.
אני חולת מיאסטניה ילדתי פעמיים.
הרופאים המליצו לי על פונדקאות, הנוירולוג שלי לא היה בעד בלשון המעטה, הרגשתי שאני אימת רופאי הנשים ובכל זאת כוח הרצון שלי ללכת בדרך הזו שלא היתה פשוטה בכלל הוא שהינחה אותי.
ראיתי לנגד עיניי את התוצר הסופי ששווה את המאמץ והקושי.
ילדתי בקיסרי עקב חולשת שרירים בגפיים, בילד הראשון ההיריון היה קל והלידה קשה ובילדה השניה ההיריון היה על גבול הבלתי נסבל והלידה ממש בסדר.
אם תרצי עוד פרטים ובכלל עידוד להמשך הדרך, אשמח!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחוןהגר01/05/2013
שלום אני בת 24 נולדתי אם פוטוזיס בעין שמאל קל מאד עברתי לפני כ 3 חודשים ניתוח לתיקון פוטוזיס ואן שינוי משמעותי ארובות בעינים שלי וחומרת ה׳ פוטוזיס משתנות במשך היום בבוקר בעינים בדרכ כלל בריאות לחלוטין בנוסף יד שמאל שלי חלשה הרבה יותר מיד ימין אם כי לא באופן חריג התפקוד שלי תקין האם יש חשש שמדובר במחלת ה גרבייס אשמח לתשובה בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון - תגובה
משה פיק01/05/2013שלום הגר,
נפילת עפעפיים (פטוזיס) היא סימפטום של מיאסטניה גרביס.
פטוזיס שאינו קיים בבוקר ומופיע בהמשך היום - זו תופעה שקיימת במיאסטניה גרביס.
חולשה בגפיים (לא חייב להיות סימטרי) זה סימפטום של מיאסטניה גרביס.
האם את חולת מיאסטניה גרביס ? את צריכה לעבור סידרת בדיקות אצל נוירולוג שיקבע.
זה שאת כותבת "נולדתי עם פטוזיס" יכול לציין שיש לך מיאסטניה מלידה, מחלה תורשתית גנטית.
אשמח לעזור לך, אולם אני חייב לקבל יותר פרטים, אם תצרי איתי קשר טלפוני או בדוא"ל אדריך אותך לאן לפנות לברור רפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון - תגובה - תגובה
ערן משה02/05/2013משה צודק ואוסיף ייתכן פטוזיס מולד ללא קשר למיאסטניה כמו שייתכן שהצד ה"חלש" בגוף לרוב שמאל יהיה חלש מימין באופן טבעי, אם יש חשש והחמרה של החולשה מבעבר הייתי פונה לנוירולוג ונבדק כמו שמשה ציין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוןהגר01/05/2013
שלום אני בת 24 נולדתי אם פוטוזיס בעין שמאל קל מאד עברתי לפני כ 3 חודשים ניתוח לתיקון פוטוזיס ואן שינוי משמעותי ארובות בעינים שלי וחומרת ה׳ פוטוזיס משתנות במשך היום בבוקר בעינים בדרכ כלל בריאות לחלוטין בנוסף יד שמאל שלי חלשה הרבה יותר מיד ימין אם כי לא באופן חריג התפקוד שלי תקין האם יש חשש שמדובר במחלת ה גרבייס אשמח לתשובה בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבון - תגובה
משה פיק01/05/2013תשובה ניתנה בפניה המקבילה (הגיעו שתי פניות יחד).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת נוגדניםעמית רוזנברג17/04/2013
התוצאה לבדיקה לנוגדנים לקולטנים לאצטילכולין יצאה : 0.3pmol/ml. זה אומר שאני חולה במיאסטמיה גרביס ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת נוגדנים - תגובה
משה פיק23/04/2013שלום עמית,
תוצאה של בדיקת דם לנוגדני אצטילכולין שהיא מתחת ל- 1.0 נחשבת לתוצאה שללית.
תוצאה שלילית אינה מציינת על כך שאתה חולה מיאסטניה ובמקביל אינה מציינת שאינך חולה מיאסטניה.
אם הבדיקה התבצעה לא במעבדת הדם בבי"ח הדסה, רצוי לנסות שנית ולשלוח את הבדיקה לשם.
אם גם הפעם, הבדיקה חוזרת שלילית (מתחת ל- 1.0) י לבצע בדיקת דם נוספת . . . והפעם לשם בדיקת נוגדנים לחלבון MuSK.
תוצאה שלילית ל- MuSK עדין אינה שוללת מיאסטניה ויש לרופא אפציות נוספות לבדיקות לשם אבחון המחלה.
עמית, אם אתה מעוניין בחומר אינפורמטיבי יותר מפורט צור איתי קשר בדוא"ל ואשלח לך חומר להדפסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימורן - ממה צריך להיזהר?משה פיק14/04/2013
אני מאובחנת בחולת מיאסטניה כבר 3-4 שנים seroneg. עד כה הייתי חולה למיאסטניה אוקולרית כשהתופעה שסבלתי ממנה בעיקר היא ראיה כפולה. אחרי שנתיים של התופעה לקחתי פרדניזון כ-5 חודשים. זה עזר לתופעת הראיה הכפולה. בתקופה האחרונה אני סובלת מקושי בדיבור. הדיבור הפך להיות "מאנפף" ולא ברור, אני מתעייפת ולא יכולה להמשיך בשיחה. מצב לא קריטי אבל בכ"ז מטריד.מתחילת המחלה הרגשתי קושי מסויים - קטן בבליעה. זה לא השתנה.
הנוירולוג שלי רואה כאן החמרה של המחלה (בעיית הדיבור) וחושב שכדאי להתחיל לקחת אימורן באופן קבוע לשם מניעת החמרות בגפיים וכו'.
מה חשוב לדעת לגבי אימורן? תופעות לוואי, ממה אני צריכה להזהר וכו'.
ד"א לפני שנתיים קבלתי ממשה פיק את המסמכים במייל. האם יש עדכונים מאז?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימורן - תגובה
משה פיק14/04/2013שלום מיכל,
לפי הפניה הקודמת חשבתי שאינך נמנת עם חברי "קבוצת התמיכה MG באינטרנט" לפי הפניה הזו אני מבין שאת הכן חברה.אם תרצי חומר נוסף שחסר לך, שילחי לי בקשה בדוא"ל ואשלח לך חומר רלוונטי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימורן - תגובה
ערן משה15/04/2013הנוירולוג שלך צודק.
בנוגע לאימוראן אין מידע חדד. מה שהכי חשוב לדעת שאימוראן מתחיל לעבוד כ-6 חודשים לאחר התחלת נטילתו, אז אם המטרה היא מניעת החמרת המיאסטניה כרגע זו לא התרופה המתאי ה. למה לא החלפת פלזמה או אפילו מבטרה?,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילמה
מיכל17/04/2013פרו' ארגוב מהדסה לא הציע החלפת פלזמה או מבטרה.אני בראש של כמה שפחות נטילת תרופות. אני מתפקדת רגיל כמעט. קשה לי להבין שקושי בדיבור-קושי קל- אומר החמרה במיאסטניה שנחשבה אוקולרית עד כה. אני דוחה את ההחלטה הסופית על נטילת אימורן. אולי אני טועה. אני מעדיפה את הטיפול שהכי פחות מזיק לגוף. אני לא יודעת מה בדיוק מה שהצעת - "החלפת פלזמה או אפילו מבטרה". זה יותר טוב ויותר נסבל מאימורן לאורך שנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילמה - תגובה
משה פיק17/04/2013שום נוירולוג אינו יודע מה יקרה לחולה שבטיפולו לאורך השנים ובד"כ הוא מתרכז במצב המחלה בהווה ולפיו הוא מחליט על דרך הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT חזהמיכל14/04/2013
אני חולת מיאסטניה מאובחנת כבר 3-4 שנים. ללא נוגדנים. הנוירולוג ביקש שאעבור עכשיו FT חזה לשלילת טימומה. יש משהו שאני צריכה להזהר ממנו לגבי הבדיקה/החומר הניגודי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT חזה - תגובה
משה פיק14/04/2013שלום מיכל,
אני מבין שלמרות שכתבת FT חזה כוונתך הייתה ל- CT חזה.
ובכן, החומר הניגודי שבדרך כלל מקבלים לשם סריקת CT הוא יוד וזה חומר שאסור לשימוש חולי מיאסטניה היות והוא עלול להחמיר את המחלה. מה שאת צריכה הוא לבקש שיספקו לך חומר שאינו מכיל יוד בשם "איזיקאט" ותעמדי על כך שהוא יסופק לך.
מיכל, אם את מאובחנת 3-4 שנים במיאסטניה ללא נוגדנים, מדוע אינך נמנת עם שאר חולי המיאסטניה ב- "קבוצת התמיכה MG באינטרנט" דרכה תקבלי חומר אינפורמטיבי בדוא"ל על כול נושא שקשור במיאסטניה כולל חומר מעודכן מהעולם ותוזמני למפגשי תמיכה של חולים ובני משפחתם ?
אשמח לשמוע ממך ולצרפך לקבוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצטרפות
מיכל15/04/2013שלחתי לך הודעה ובקשת חברות דרך הפייסבוק. כן, אני רוצה להצטרף לקבוצת התמיכה. שאלתי את הרופא שלי לגבי החומר הניגודי והוא אמר שאין בעיה עם מה שהם נותנים... אתה אומר לי משהו אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצטרפות - תגובה
משה פיק16/04/2013כאשר את כותבת "הרופא שלי" . . . . האם את מתכוונת לרופא המשפחה או לנוירולוג ?
אם שאלתך הופנתה לנוירולוג . . . . האם הוא אמר לך שמותר לחולי מיאסטניה לקבל יוד ללא חשש להחמרת המחלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצטרפות - תגובה - תגובה
משה פיק16/04/2013מיכל,
אישרתי את חברותך וצרפתי אותך לקבוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוד
מיכל17/04/2013הרופא שלי הוא נוירולוג כמובן. פרו' ארגוב מהדסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוד - תגובה
משה פיק17/04/2013כתבת "שאלתי את הרופא שלי לגבי החומר הניגודי והוא אמר שאין בעיה עם מה שהם נותנים... "
הוא אמר לך ש "אין בעיה עם מה שהם נותנים... " הוא לא אמר לך ש "אין בעיה עם יוד".
יכול להיות שהוא התכוון שבהדסה במכון הדימות יודעים שאסור לתת לחולי מיאסטניה חומר ניגודי שמכיל יוד ולכן הם נותנים מראש חומר ניגודי אחר (איזיקאט).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיטי חזה-יוד-המשך
מיכל23/04/2013קבלתי הפניה לסיטי חזה לשלישת טימומה.
התקשרתי לסיטי בהדסה ושאלתי לגבי איזיקאט.
הוסבר לי שאיזיקאט הוא חומר לשתיה בלבד לסיטי בטן.
בסיטי חזה צריך להזריק חומר (יוד) ואי אפשר להזריק איזיקאט.
הרופאה של הסיטי אישרה זאת ואמרה שאין בעיה לחולי מיאסטניה עם הזרקת יוד.
אם יש חולה כללי שהוא רגיש ליוד נותנים לו קודם סטרואידים.
מה לעשות לדעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיטי חזה-יוד-המשך - תגובה
משה פיק23/04/2013שלום מיכל,
יוד מופיע ב "רשימת התרופות האסורות למיאסטניה". ז"א שהוא עלול להחמיר מיאסטניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסטינון ופרידוסטיגמיןשחר14/04/2013
שלום
אימי נוטלת את הכדור המקורי מסטינון, במקרה אחד בו לא היה את המסטינון הנפיקו לי בקופ"ח פרידוסטיגמין ואימי הגיבה ברעידות. מייד חזרתי לתת לה מסטינון.
בביקור היום בבית ה
מרקחת לא היה מסטינון ולפי מה שהבנתי מהרוקחת הם מפסיקים להביא אותו ויהיה רק את התחליף הישראלי.
האם התגובה במעבר בין שני הכדורים ידועה... האם זו תופעה חולפת לאחר התרגלות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסטינון ופרידוסטיגמין - תגובה
משה פיק23/04/2013שלום שחר,
פירידוסטיגמין ברומיד הוא החומר ממנו עשויה תרופת המסטינון והוא שם מסחרי בלבד. כיום מותר לכול יצרן תרופות לייצר "מסטינון" ולתת לו שם מסחרי שהוא בוחר.
חולה שמגיב ברעידות כתופעת לוואי לאחר נטילת מסטינון (פירידוסטיגמין) מציעה לעיתים על נטירת "מינון יתר" של התרופה זה יכול להיות מינון גבוה או מרווח זמן קצר מדי בין נטילת הכדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדי דלקתפיסטוק21/03/2013
מחפשת 'המלצה' לכדור אנטי דלקתי ידידותי למיאסטניה (למה שנראה כרגע כדלקת בגיד) במקום ארקוקסיה. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדי דלקת - תגובה
ערן משה21/03/2013כעיקרון אין כזה הם כולם אותו דבר, אם אין ברירה לקחת ארקוקסיה אבל להיות בקשב רב לגוף, אם יש החמרה קלה של מיאסטניה להפסיק מייד. עדיף לקבל זריקה.
כמובן שאם לוקחים ארקוקסיה אז עדיף באמצע האוכל ועדיף גם לקבל אומפרדקס לאותה תקופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ערן. חג שמח
פיסטוק21/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות חזקות בבטןיניב20/03/2013
אבי אובחן כחולה במיאסטניה גרביס לפני מספר שבועות. הוא כרגע בתהליך יציאה ממצב Crises ועדיין נמצא בבית החולים.
בעקבות לקיחת ההמסטינון הוא סובל כל כמה דקות מתכווצויות חזקות בבטן שממש גורמות לו ל"התקפל" מכאב. האם יש פיתרון מומלץ לבעייה הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצויות חזקות בבטן - תגובה
ערן משה20/03/2013זו אחת מתופעות הלוואי, הגוף מתרגל לתרופה בדכ בהמשך. ישאנשים שלא מצליחים להתמודד ולא נוטלים את התרופה.
אין לקחת תרופות כמו ספאזמאלגין וקולוטאל. אפשר אולי קלבטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בכדורי מסטינוןרן להב19/03/2013
אני חבר בקופת חולים לאומית ואני הייתי מזמין דרך הקופה שלי כדורים עכשיו הם לא מביאים את התרופה הזו יותר ניסיתי את התרופה התחליפית אך היא לא עוזרת לי מישהו יכול לתת לי אינפורמציה איך להילחם בקופה הזו ובמשרד הבריאות כי נאמר לי שזה הוראה של משרד הבריאות לא להביא מסטינון יותר לארץ לכול הקופות ולהשתמש בתחליף של טבע מי שיכול לעזור לי אני אשמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בכדורי מסטינון - תגובה
משה פיק20/03/2013שלום רן,
זה שקופת החולים החליפה את המסטינון בתרופה גנרית זה בגדר בסדר היות ותרופה גנרית, מבחינה רפואית היא תרופה זהה לתרופה המקורית, ז"א ששתי התרופות מכילות פירידוסטיגמין ברומיד שזה החומר הרפואי הפעיל.
אם השתמשת עד עכשיו בכדורי המסטינון הקטנים והמצופים ועכשיו מציעים לך את הכדורים היותר גדולים ולא מצופים ויש לך בעיות בליעה שגורמות לך בעית בליעה, או שאתה מרגיש שהכדור החדש אינו משפיע טוב כמו הקודם, עליך לבקש מהנוירולוג שלך שיכתוב מכתב לקופת החולים ויסביר מדוע אתה חייב לקבל את הכדורים הקודמים (מסטינון). אם הקופה תסרב עלייך לנות למשרד הבריאות ואם תתעקש על בקשתך, אני מאמין שבסופו של דבר תקבל מרשם בצירוף טופס 29ג' שאיתו אתה יכול לגשת לאחד מבתי המרקחת הפרטיים שמיבאים תרופות לארץ והם ידאגו להביא לך את הכדורים הנדרשים.
זו הפעם הראשונה ששמעתי שטבע מייצרת תרופה גנרית למסטינון. האם אתה יכול לספר לי מה שם התרופה שהם מייצרים כתחליף למסטינון (שם מסחרי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בגמונקסרון12/03/2013
שלום משה
אבי בן 82 חולה מזה 3 שנים במיאסטינה גרביס. כשתחילה היא אובחנה רק בהיבט האוקלורי.. עקב כפל ראיה וצניחת עפעפיים- וטופלה לפי הוראתו של נוירלוג ע"י אימורן 50 מ"ג ליום. לפני 5 כ חודשים חלה הרעה במצבו שכללה קשיי נשימה וחולשת שרירים כוללת שגרמה לאישפוזו ,מאז לפי החלטת הנוירולוגית הוא מקבל 180 מ"ג מיאסטינון + 150 מ"ג אימורן +40 מ"ג פרדניזון ליום. אך לצעירנו, התפתחו אצלו מספר זיהומים ( הרפס בעין+ מוגלה במרפק ועוד) הנוירולוגית טוענת שטיפול בגמונקס יכול להיטיב את מצבו ולמנוע הופעת זיהומים כתחליף לפרדניזון. הדבר דורש בקשה מיוחדת דרך קופ"ח.ומסכת ייסורים לקבל אישור בשל עלותה הרבה ובשל העובדה שהיא לא בהתוויה של חולי מיאסטניה גראביס
האם אין סיכון בגילו של אבי לקחת תרופה זו שכידוע מופקת מפלסמה של תורמים? ויתר על כן? האם לאנשים שמע החיסון שלהם גם ככה מוחלשת ומדוכאת לא מסוכן לתת תרופה שמקורה מפלסמת תורמים? (וירוסים למינהם וכו)?
יצוין כי לאחרונה אובחנה גם בעיית קרישת דם אצל אבי שמטופלת ע"י קודמין 5 מ"ג ליום
קראתי שגמונקס עלולה לגרום לקרישי דם
לתשובתך אודה
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגמונקס - תגובה
משה פיק12/03/2013שלום רון,
שאלתך היא שאלה מקצועית רפואית שבה אתה מבקש "דעה שניה" על החלטת הנוירולוגית על סוג הטיפול שהיא החליטה עליו ותשובה אינך יכול לקבל בפורום זה שהוא מיועד לתמיכה והסברים לחולי מיאסטניה ובני משפה שאינן עצות רפואית. הסיבה הראשונה היא שלא נהוג בפורום לתת עצות רפואיות והסיבה השניה היא שגם אני וגם ערן איננו רופאים.
מה שאני יכול לאמר לך שטיפול בגמונקס שהוא סוג אחד מיני רבים לטיפול באימוגלובולינים (IVIG) והוא חומר בטוח לחלוטין. מה שעלול לקרות וזה קורה לעיתים הוא שחולה מסויים אלרגי לסוג מסויים של אימונוגלובולינים ואז ניתן לעבור לחומר של חברה אחרת.
אם אתה סומך על הנוירולוגית שמטפלת באביך, ואני מבין שאתה סומך, אחרת היית מחליף רופא, תן לה לבצע את מה שהיא יודעת ואני מאחל לכם שאכן הטיפול יעזור כפי שמתכננת הרופאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובתך
רון12/03/2013שלום משה
תודה על תשובתך המהירה..
אנחנו בהחלט סומכים על הנוירולוגית רק שכשקראתי את דף המידע של תרופת הגומונקס קצת נחרדתי מהסכנות הטמונות בכך( דובר שם על אפשרות להידבק מוירוסים וכו) ונשמע לי לא סביר שאדם שמע החיסון שלו מראש מוחלשת ומדוכאת ע"י אימוראן ופרדניזון יקבל על עצמו אפילו סיכון קלוש לקבל פתוגנים מסוג זה.
מקבל את חוות דעתך וניסיונך אבל עדין חושש..
קורא את המאמר מ Ann neurio בתחום
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
משה פיק13/03/2013שלום רון,
אני אישית איני מכיר את הגומונקס ואני מסיק מתוך סיפורך שאתה מתכוון לפלסמה מ "פול" של תורמים (אימונוגלובולינים) לשימוש בטיפולי IVIG.
אם החומר הזה נמצא בשימוש בשוק התרופות ז"א שיש לו אישור תקינות של רשות המזון והתרופות האמריקאי (FDA) והוא חומר בדוק, ראוי לשימוש ואינו מסוכן.
כפי שכבר ציינתי בפנייך, קיימות חברות שונות בעולם (אחת מהן היא ישראלית בשם "אומריגם" של חברת אומריקס) שמקבלות את החומר מהפול, מעבירות אותו במתקן שמוציא ממנו את כול הנוגדנים של מחלות מסוכנות שעלולים לגרום למטופל להדבק מהם ולאחר שהחומר נבדק ע"י מעבדות ה FDA שנותן להם אישור שהתרופה בטוחה הוא ניתן להשגה בשוק.
לכאורה כל הסוגים השונים שהחברות השונות משווקות בשוק צריכות להיות זהות, אולם למעשה ישנם הבדלים מסויימים בחומרים שהייצרנים מוסיפים לחומר שקיבלו מהפול שעלול להשפיע לרעה על חולים מסויימים ובמקרה כזה מחליפים לחומר של יצרן שונה.
ה FDA עוקב אחר תלונות של משתמשים ולעיתים, כמו במקרה של "אומריגם" לפני מספר שנים שמספר חולים שהשתמשו החומר זה נפטרו, לפי הוראת ה FDA החברה הפסיקה לשווק את המוצר והוא הורד מהמדפים עד שהוכח שוב שהחומר בטוח לשימוש והוא נמצא שוב בשימוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש קשר בין חיסון פפילומהשמנה11/03/2013
למחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש קשר בין חיסון פפילומה - תגובה
ערן משה11/03/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר בין חיסון נגד שפעת למחלהצביקה26/02/2013
שלום רב ! לפני כ 30 שנה גילו אצלי תימומה . ועברתי ניתוח והקרנות . מאז הכל תקין . לפני כשלושה חודשים קיבלתי חיסון נגד שפעת . ומספר ימים לאחר מכן הופיעה אצלי ראיה כפולה .(בזווית מסויימת ). האם יתכן שזה סימפטום של מיאסטניה גרביס ?
האם יכול להיות קשר בין החיסון להתפרצות המחלה ?
בברכה ובתודה מראש - צביקה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש קשר בין חיסון נגד שפעת למחלה - תגובה
ערן משה26/02/2013ראייה כפולה הוא אכם תסמין של מיאסטניה ומכיוון שהיתה תימומה אחוז ההתאפשרות גדול יותר.
אין קשר לא עקיף ולא ישיר לחיסון השפעת!!!!
יש מחלה שנקראת גיליאן ברה שיכולה להתחיל לאחר שפעת אבל בשום פנים ואופן לא עקב חיסון שפעת.
תופעות הלוואי היחידות של החיסון הן אודם וכאב במקום ההזרקה ואולי מעט חום זהו!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים טבעיים - ויטמין Dארז22/02/2013
שלום לכולם,
שוטטתי בפורומים לאחרונה ונתקלתי בפורום הנחמד הזה.
לאחרונה קראתי מחקר שהראה שמתן ויטמין D לחולי MG משפר אצלם בעיקר סיפטומים של עייפות. האם ידוע לכם על המחקר הנ"ל? זאת לאור העובדה שקראתי שלדעתם אין לרפואה טבעית אפשרות לעזור במחלה הזו, וזה נראה לי לא מדויק.
מה דעתכם?
נ.ב אינני חולה במחלה, אלא מטפל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם טיפולים טבעיים עוזרים ? - תגובה
משה פיק22/02/2013שלום ארז,
אני חולה משנת 1996 שאובחן בשנת 1998 ואז התחלתי להתעניין וללמוד על המחלה. משנה זו ועד היום שוחחתי עם עשרות אלפי חולים מ 74 מדינות ולא שמעתי מאף חולה שיכול להעיד שטיפול בתרופות אלטרנטיביות כולל ויטמינים עזרו לו לשפר את מצב מחלתו ולכן אין שום טיפול מהסוג הנ"ל שמופיע ברשימת הנוירולוגים שמטפלים בחולי המיאסטניה .
יש ברשת לא מעט מאמרים על מחקרים שונים על טיפולים שאין מאחוריהן שום ביסוס מדעי רפואי ולכן לא התבצעו עליהם מעקבים בהשתתפות חולים. ואם ישנם חולים שמציינים שטיפול מסוים עזר להם . . . . .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם טיפולים טבעיים עוזרים ? - תגובה - תגובה
ערן משה22/02/2013אין לרפואה הטבכית מה לעזור במחלה הזו!!!
ויטמין D אינו משפר תסמיני עייפות הקשורים במיאסטניה וזה מניסיון אישי, אני לא מכיר מישהו שמקבל כמויות של ויטמין D כמוני וזה בגלל אוסטיאופורוזיס. אני מקבל 40000 יחידות חשבוע בכדורים מיוחדים וזה לא שיפר כהוא זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות מאכזבות
ארז22/02/2013צר לי מאוד לשמוע תגובתכם זו. ועוד בביטחון מלא.
אפילו לא בדקתם או ביקשתם לקרוא את המחקר שכן הראה שיפור בעייפות.
בנוסף, האם אתם מכירים את כל הטיפולים הטבעיים לפרטי פרטים כדי לקבוע שאף אחד מהם לא עוזר? ומתבססים על מקורות מידע שלא קשורים לרופאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות מאכזבות - תגובה
משה פיק23/02/2013אמנם תשובות מאכזבות שגם לי צר מאוד לשמוע אולם אלפי חולי מיאסטניה במדינות שונות בעולם הגיעו למסקנה זהה לאחר שהטיפולים האלטרנטיבים שהם ניסו (וממשיכים לנסות) אינם עוזרים למחלה אוטואימונית כרונית - כמו מיאסטניה גרביס, הלוואי וזה היה שונה . . . . והטיפולים הטבעיים כן היו עוזרים לטפל במחלה.
דבר נוסף שאני חייב לתקן אותך.
הבעיה של מחלת המיאסטניה היא אינה עייפות אלא חולשת שרירים שאלו שני דברים שונים. הטיפולים שמקבלים חולי מיאסטניה אינם כנגד עייפות אלא כנגד חולשת השרירים וכול זמן שאין טיפול אלטרנטיבי אחד שמסוגל לגרום למערכת החיסונית להפסיק לייצר (או להקטין את קצב יצורם) את הנוגדנים שמתקיפים את קולטני האצטילכולין במרווח עצב/שריר או לחסלם אין ממש תועלת בקבלת טיפולים אלא ע"י חולי המיאסטניה אלא אם הם משמשים לטיפול בתופעות הלוואי של התרופות השימושיות ברפואה הקונבנציונלית . . . ויש לא מעט .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות מאכזבות - תגובה
ערן משה23/02/2013כשתקרא ותבין מהי מיאסטניה, אולי תוכל להציע משהו אחר. המחלה היא לא עייפות!!! אלא בעיה אוטואימונית שגורמת לחולשת השרירים.
גם כך החולים כאן נלחמים בתחנות רוח לקבל טיפולים למחלתם, עשה טובה אישית לך הצע מרכולתך בפורטם אחר ותסתפק בתשובות המאכזבות.
וסליחה על ההתבטאות הגסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעלבה
ארז24/02/2013קצת נעלבתי מתגובתכם. לא טענתי מעולם "שהמחלה היא עייפות". ואני מבין היטב מהי המחלה.
תודה וכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קראתי על מיאסטניה ואני מאוד לחוצהמשה פיק20/02/2013
שלום רב,
אני בת 30.
לפני כחודשיים התחלתי לסבול מתכיפות במתן שתן.
הכל נשלל כולל דלקת סכרת תפלה.
לאחר כשבועיים זה עבר מעצמו אבל התחילו כאבי גב תחתון עם הקריה לרגל.
עברתי בירור מלא כולל MRI עמוד שדרה מותני ואגן.
לא נמצא דבר חוץ מבלט דיסק.
בזמן האחרון התחלתי להרגיש כאב וחולשה ברגל שמאלית.
במיון אמרו שיש לי פטוזיס ופרופטוזיס בעין שמאל.
בדיקת ?t תקינה חוץ מפרופטוזיס סימטרי בשני העיניים.
התופעה ברגל בדרך כלל בלילה ולקראת הבוקר.
קראתי על מיאסטניה ואני מאוד לחוצה, כבר התחלתי להרגיש שכל מה שאני אוכלת נתקע לי בגרון.
צריכה קצת הסבר בנושא.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה - תגובה
משה פיק20/02/2013שלום אירה,
רוב הסימפטומים שאת מציינת אינם סימפטומים של מיאסטניה מלבד הפטוזיס ובעיות הבליעה. אני מציע שתפני לנוירולוג שמכיר מיאסטניה והוא יחליט אם לבצע בדיקות לשם אבחנה למיאסטניה.
אם את מעוניינת לקבל הסברי, צרי איתי קשר באמצעות דוא"ל או תתקשרי אלי ונשוחח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ערן משה20/02/2013בנוגע למיאסטניה פטוזיס אכן יכול להצביע על כיוון למיאסטניה, אבל יש עוד מחלות שיכול להופיע בהם פטוזיס.
הצעתי לפנות לנוירולוג ולהיבדק.
תכיפות במתן שתן יכולה להצביע על מס דברים שמיאסטניה לא ביניהם אי שליטה תיתכן בגלל חולשה של סוגר השלפוחית וגם זה די נדיר ובדכ אצל חולים עם מחלה מתקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)