פורום מיאסטניה גרביס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גישה אישית לטיפול במחלה -
    משה פיק
    11/10/2008

שלום לכולם,
    אני יודע שישנם יותר חברים שקוראים בפורום מאשר אותם שכותבים.
    אילן העלה את גישתו למחלה
    הייתי מעוניין שיותר חולים יכנסו ויעלו את גישתם האישית לטיפול במחלה ואולי נשמע גישות נוספות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גישה אישית לטיפול במחלה -

הוספת תגובה

• לאילן וכולם -

מיכל-עליסה
    13/10/2008

חשבתי רבות איך להגיב לדבריו של אילן.
    האמת שלי עצמי לא הייתה תשובה ברורה, למרות שהרגשתי שמצד אחד אני חושבת שמה שהוא עושה זה נכון, וכמו שאני תמיד אומרת לחולים שלי "אנחנו לא בוחרים במחלות שלנו, אבל אנחנו בהחלט יכולים לבחור כיצד לחיות איתן" והבחירה שלו ודאי פועלת טוב בשבילו, מצד שני הרגשתי שאולי יש פה משהו קיצוני מדי.
    כמו תמיד במקרים כאלה חיפשתי תשובה ב"ספרות" ואכן מצאתי אותה בדבריה היפים של חולת טרשת נפוצה .
    ותרגמתי חלק מהם בשבילכם. (מי שמעוניין אשמח לשלוח לו באי-מייל את כל המאמר באנגלית).

מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך -

מיכל-עליסה
    13/10/2008

קיימות שתי דרכים קיצוניות להתייחס למחלה קשה:
    האחת: רואת שחורות מלווה בהתרחקות והסתגרות וחוסר אונים,
    והשנייה היא גישת "פוליאנה" שמתעלמת לחלוטין מקיומה של הטראומה.

שתי הגישות האלה מעוותות ומטשטשות את המציאות של התמודדות עם מחלה כרונית

הגישה הראשונה מתייחסת לאדם החולה כאל כישלון. זה חולה שאינו מגיב ל"נס" של הרפואה המודרנית, והיעדר התגובה נתפס פעמים רבות כאשמתו של החולה. הגישה המאשימה הזו היא אחת מהדרכים הקשות ביותר בהן רופאים ומטפלים אחרים יכולים לפגוע בחולים. גישה שמלווה במשפטים כמו: "תפסיק להתלונן ותתחיל להסתגל" לרוע המזל, האדם החולה מקבל על עצמו את ההתייחסות הזאת, וחושב שעליו לוותר על כל השאיפות והרצונות שלו.

גישת "פוליאנה" לעומת זאת ניזונה מסיפורים של החלמה מלאה ממחלות קשות. סיפורים של הצלחה שמעוררים התפעלות בליבם של כל אלו שקוראים אותם. מלבד העובדה שהם יוצרים תקוות שווא להחלמה מלאה, משום שהם גורמים למחשבה שהסיכויים לכך גדולים בהרבה מכפי שהם באמת, הם גם שוללים מהאדם החולה את הזכות לחוש את התחושות הטבעיות שמתלוות לכל פגיעה משמעותית או אבדן, של עצב, חוסר אונים ואפילו ייאוש.
    לפעמים, גישת "פוליאנה" טובה מאוד במצבים חברתיים מסויימים. זה בהחלט יכול להיות מועיל להראות לאנשים אחרים, במיוחד כאלו שאינך מכיר, שאתה שולט היטב במחלה שלך. זה מפחית את החשש שלהם מהמחלה שלך ומהצורך להתמודד עם התחושות הקשות שהיא יכולה לעורר.
    הסכנה בגישה הזו, שהיא יכולה ליצור חייץ בין החולה לבין אלו שיכולים לעזור לו באמת.

הגישה הראשונה שוללת כל תקוה.

הגישה השנייה אינה מציאותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגישה הנכונה -

משה פיק
    14/10/2008

שלום מיכל יקירתי,
    את אחת ממקורות האינפורמציה הרפואית שאני למד ממנה שמוסיפה לי נתח גדול מאוד להשלמת הפזל שאני מחבר אותו חלקים חלקים במשך שנים רבות כדי לקבל תמונה יותר ויותר ברורה על מה שאנו נאבקים להבין על המחלה ולכן חיכיתי לתגובתך על כניסתו של אילן עם סיפורו שגורם לחולים לא מעטים "לקחת צד" בנושא.
    עבורי, הנושא אינו חדש. שמעתי עליו והשתתפתי בהעלאת דעות שונות במקומות שונים בעולם ואני בטוח שהוא עוד יעלה מדי פעם, וזה בסדר.
    זה אינו ויכוח מי צודק ומי טועה. לחולים במחלות אימוניות בניגוד למחלות לטוח קצר יש מספיק זמן להעלות גישות שונות איך להתייחס למחלה שצריכים לחיות לצידה כל החיים ולנסות לחיות איתה כאילו שהיא אינה קיימת..... אלא שלא תמיד היא מאפשרת זאת.

מיכל, את מסיימת את תגובתך בנושא בשני משפטים שליליים :
    הגישה הראשונה שוללת כל תקוה.
    הגישה השנייה אינה מציאותית.

ואני מחכה לשמוע את משפט הסיום (משפט שלישי) שאומר מה לדעתך הגישה הנכונה שהחולים צריכים לקבל .........

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגישות -

אילן
    15/10/2008

הגישות שהצגת הן אינן הגישות שאני חי איתם באורח חיי ונראה שהשארתי איזו שהיא תחושה שאני מתעלם מהמכשול שעומד בדרכי (נקרא לזה המחלה)

אז אבקש לחדד את הנושא ולהסביר שוב
    יש לנו מכשול בחיים, השאלה היא כיצד נתמודד איתו, עקרון ה 90 - 10 מראה מפורשות שכל הדברים שקורים לנו בחיים הם 10 אחוז עובדה, 90 אחוז זה איך נגיב לכך, אם נחשוב שכשנגיד לעצמנו אנחנו חולים, תקפה אותנו מחלה חשוכת מרפא, זה לא יעבור, אני חלש, אני עייף, אז לשם נמשוך את הגוף שלנו.
    יש לנו עובדה והיא המכשול/מחלה שנקראית מיאסטניה גראביס, עכשיו השאלה כיצד נתמודד, ואני מצאתי לנכון, תוך עובדות שקרו לי לגבי כל דבר בחיים ולאו דווקא שקשור לבריאות הגוף והנפש שלי, שלחשוב בריא ולהרגיש בריא, בין אם זה נראה באותו רגע דבר הזוי מושך את הגוף שלי לתפקד כפי שאני מרגיש, במקום להלחם במחלה, נהיה בעד בריאות - משל ללהפסיק להיות נגד מלחמה אלא להיות בעד שלום.
    אני לא נובר במחלה, אני לא חי אותה, אלא היא חייה איתי, עד לפני כמה שנים היינו חיים באותו נתיב, אט אט, כשהרגשתי וגרמתי לגופי להיות בריא יותר אני עברתי לנתיב השמאלי והיא לנתיב הימני במקביל אלי, עכשיו, לאחר תקופה לא קצרה, אני נמצא בנתיב חיי והמכשול נמצא בשביל צדדי.
    הגוף שלנו לא משקר אותנו, הוא מראה לנו את עצמנו, את הרגשתנו, ואם אנו נרגיש את הטוב זורם בעורקינו, זה ישליך כלפי חוץ וכך נראה.

אני מסכים איתך שישנן גישות כאלו בחיים, ואני עם ניסיוני הדל, הספקתי להשתמש בשתיהן, והן לא הובילו אותי לשום דבר.
    השיטה שלי באה מהמסר הבא:
    בואו נבטיח לעצמנו
    להיות כל כך חזקים כך שדבר לא יטריד את שלוות נפשנו
    לדבר בריאות, שמחה ושפע עם כל אדם שנפגוש
    לגרום לכל חברינו להרגיש שיש בהם משהו חיוני
    לראות את הצד החיובי בכל דבר ולגרום לאופטימיות להתגשם
    לחשוב על הטוב ביותר, לעבוד לטובת הטוב ביותר ולצפות לטוב ביותר
    להיות נלהבים להצלחתם של אחרים כשם שאנו נלהבים להצלחתנו
    לשכוח את טעויות העבר ולשאוף להישגים טובים יותר בעתיד
    ללבוש מבע פנים שמח בכל עת ולחייך לכל בעל חי שנפגוש
    להפנות את רוב זמננו בלשפר את עצמנו בכדי שלא יהיה לנו זמן לבקר אחרים
    להיות חופשיים מכדי לדאוג, אצילים מכדי לכעוס, חזקים מכדי לפחד ושמחים מכדי לתת לבעיות להתקיים.
    לחשוב טוב על עצמנו ולהשרות זאת בכל העולם, לא בקול רם, אלא במעשים טובים.
    לחיות בתקווה שכל העולם לצידנו כל עוד אנו אמיתיים לכל הטוב שבנו.

מקווה שהסברתי את עצמי נכון הפעם...
    אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאילן תודה רבה -

יעל פ
    15/10/2008

לאילן היקר
    אני רוצה להודות לך ואני בטוחה שלא רק בשמי, שנכנסת לפורום .לא כדי לקבל תמיכה אלא כדי לתת
    התכתובת והדיון בפורום תרמו רבות והעלו לראש סדר העדיפויות דבר חשוב ביותר והוא: ההתמודדות עם המחלה.
    הגישה החיובית שלך גרמה לי להשראה ואני משתדלת לפעול על פיה. זאת למרות שאני בתקופה הכי קשה שהיתה לי עד כה.
    אני מקבלת ממשה ערן וחברים טובים אחרים, עצות מעשיות ומקצועיות שעוזרות לי המון ומביאות לפני אופציות שלא ידעתי עלייהן אלמלא הם טרחו וכתבו והנחו. טיפולים, רופאים, תופעות וכו'
    אתה נתת לי כלים חדשים להתמודד עם המכשול ואני פועלת כדי לממש את התפיסה הזאת
    אני מחפשת מנחה שתעזור לי למצוא את השלווה כמו מדיטציה בטבע וכו'
    שוב תודה לך. ההצטרפות שלך היא ברכה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופן האבחנה יכול לשנות את הגישה -

-שלגיה
    16/10/2008

יש בינינו חולים שקיבלו אבחנה מיידית למיאסטניה בבדיקת הדם, וישנם אחרים (כמוני למשל) שבמשך שנים הסתובבו עם התווית "כנראה מיאסטניה" עד לאבחנה המוחלטת (אצלי הודות לבדיקת הMusk), וישנם נוספים, שעדין מאובחנים "כנראה מיאסטניה". אני חושבת שההתמודדות האמיתית מתחילה רק עם האבחון הוודאי. עד אז עומד החולה בפני התמודדות אחרת לגמרי, האם אני באמת חולה? אני לא מאחלת לאיש התמודדות כזאת. קל יותר לנסות להתמודד עם מחלה קשה, עם מחלה כרונית, מאשר להיטלטל בין תקווה לייאוש, בין מחשבה שאולי אולי המחלה רק בדמיונך, ואולי לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיפור אישי בכדי להראות את האור -
    אילן.ש
    07/10/2008

שלום לכולם,
    האמת היא שהיום אני נכנס, זו הפעם הראשונה, לפורום הזה ואני מבין כמה שהמכשול (אני קורא לזה כך ולא "מחלה") ואני רוצה לשתף אתכם בסיפור האישי שלי שהתחיל בשנת 99.
    הייתי בן 26 ועבדתי בעבודה מבצעית, הייתי די בכושר, בשיא החיים שלי, נשוי ואב לילד בן 3.
    במהלך המשמרת שלי, הרגשתי שליבי דופק מהר ללא סיבה, לא ארחיב בנושא אך משם הגעתי לבית חולים, שם החליטו לבצע בי היפוך חשמלי, כמו שרובכם יודעים, את ההיפוך עושים בהרדמה כללית מה שמסתבר מתוך קריאה בחומר הרפואי המדעי, יתכן וחומר בהרדמה הכללית העיר לי את המחלה בגוף. בהתחלה זה היה רק צריבה בעפעפיים, לא עברו חודשיים וזה תקף את כל הגוף שלי.
    הרופאים החליטו לעשות לי את ניתוח להורדת הטימוס תוך 3 חודשים, דבר שלא עזר לכאורה ומשם החלו טיפולים כשהמחלה רק מטפסת ופוגעת בכל גופי.הרופאים היו במין "חוסר אונים" בהתחלה ולא הבינו מדוע אף טיפול לא סייע לי וביצעתי את כל הטיפולים המוכרים, מפרדינזון ואימונו והחלפתי את הפרדינזון באימוראן וניסיתי ציקלוספורין, פלסמה פרזיס ועוד ועוד כאשר אט אט הרגשתי שאני מגיע עד כדי כיסא גלגלים.
    החלטתי שדי לנושא והדברים הם קצת מעבר למחלה, אישתי, אשר חיזקה אותי ולא נתנה לי לרחם על עצמי יצרה מין אוירה של חיים שישתפרו מעכשיו ואילך. חזרתי לטיפולי הפלסמה פרזיס בצורה אינטנסיבית של 5 פעמים בשבוע מספר שבועות ולאחר מכן ירדתי בכמות ולאחר כשנתיים הרגשתי שאני בנסיגה של המחלה עד ליום זה. חזרתי לעבודה מבצעית ואני חי כאחד האדם ללא שום תופעות של המחלה ומאז נולד לי עוד בן ואנו חיים ימים מאושרים, עשירים ובעלי עתיד רחב ואופטימי(ואנו מתכננים עוד ילד בתקווה שתהיה ילדה).
    כבר 8 שנים עברו מאז כשלוש השנים האחרונות היו הקשות. אני מגלה אט אט שהתמיכה המתקבלת כאן היא תמיכה של "מלחמה במחלה" אך אני בתקווה שנלך צעד מעבר לזה ולא "נלחם במחלה" אלא נהיה בעד חיים בריאים, ראו את עצמכם חיים ימים בריאים וחזקים, תרגישו את זה עובד בעצמותיכם, תרצו להרגיש כך ותפנימו את זה אפילו אם לחלק מכם זה נראה כחלום באספמיה, זה אפשרי, זו עובדה ואם זה יגרום ליקום לשנות את מסלולו ויגרום לדברים להשתנות למענכם, אז למה שנמנע ממנו וכמו שאומרים בפרסומת האחרונה שמראים כל הזמן :" למה מגיע לי כל הטוב הזה" כך צריך להרגיש ותבקשו מהסובבים אתכם להרגיש כך בשבילכם ובשבילם. אשמח לעודד ולעזור לכם להתכוון היטב למטרה שאנו כולם מייחלים לה, בריאות וחיים הגונים ומאושרים.
    מאחר ולמדתי בחיים ש"לאחל" זו מילה המתייחסת לעתיד בלבד ותמיד תהיה בעתיד, אז אני מברך אתכם כבר מאתמול, בחתימה טובה, שנה טובה מאין כמותה, שנים של חיים מאושרים ובריאים ובואו הרימו איתי את הכפפה, הסוד הוא חיינו, וחיינו הם אנחנו אז השינוי מתחיל בנו....שלכם - אילן.

הוספת תגובה

• לאילן (אישית) -

משה פיק
    07/10/2008

שלום אילן,
    אם אתה הוא זה שאני חושב שזה אתה יש לי ד"ש עבורך מחולה בארה"ב.
    צור איתי קשר בבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחיות בריא - לאילן

יעל פ
    08/10/2008

הסיפור שלך הוא באמת התגשמות של חלום לכולם אני היום שלוש שנים אחרי אבחון. בקושי מתפקדת. עם דלקת בקרום הלב, ירידה בתפקוד הריאות. ועוד כל מיני "מתנות" .עד לפני שלוש שנים טיפסתי על פיגומים ובניתי יצירות אמנות ממוזאיקה שכנראה ישארו הרבה אחרי ניסיתי את השיטה שלך ללא הצלחה. לא פעם זרקתי את התרופות והחלטתי שאני בריאה אבל הנס לא קרה. תודה על התמיכה. נטעתי בי מעט תקווה יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקראי את הכתוב -

אילן.ש
    09/10/2008

שלום יעל,
    כל מה שכתבת בעצם הוא כל מה שאת לא רוצה שיהיה לך בחיים
    לא אמרתי לזרוק את התרופות, באמת שלא, אך יש דרך להתמודד והדרך היא להרגיש בריאים, לא רק להגיד שרוצים להיות בריאים...
    את אומרת שאבחנו אותך לפני 3 שנים.
    בת כמה את היום(אם אפשר לשאול)? האם הרגשת סימפטומים לפני שאבחנו אותך?
    3 שנים זה אמנם נראה נצח אך זה לא הרבה, זה הזמן שלקח לי להתעשת...
    אני אשמח לשוחח איתך עוד ואני מאמין שאוכל למצוא בך את האור...
    אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאילן -

יעל פ
    10/10/2008

אכן, לא הבנתי את הכתוב
    אני בת 57 זוכרת את עצמי מאז ומעולם עם סימנים של מיאסטניה. כפל ראיה, התעייפות מהירה. קושי בעליה וירידה במדרגות. תמיד ניסיתי למרות שסלדתי מחדרי כושר, לשפר את הכושר וכמה שניסיתי יותר נחלשתי יותר. מיים חמים הביאו אותי לעילפון. כל השנים שייכו את זה לפינוק ודיכאון.
    רק לפני שלוש שנים אובחנתי בעקבות גידול ממאיר בבית החזה (תימומה) שהתגלה בעקבות כמה דלקות ריאות שלא טרחו לצלם ברנטגן.ואז רופא צעיר שאל אם יש לי מיאסטניה. פעם ראשונה ששמעתי על המגבלה הזאת (מנסה לסגל את לשונך)
    הקושי הגדול ביותר היה באמת לקבל את העובדה שאני מוגבלת. המגבלה החמירה בעקבות הניתוח
    קיים בכל אחד מאיתנו מנגנון הגנה מסוג הדחקה שמונע מאיתנו לקבל את עצמנו חולים.
    בחברת אנשים בריאים אני מרגישה חולה וחברת אנשים חולים אני מרגישה בריאה.
    הפסקתי לעבוד (עבדתי עבודה פיזית בתור אמנית) הפסקתי לטייל. הצגות סרטים הישיבה הממושכת קשה לי. החולשה אצלי באזור הכתפיים והרגליים. אני עדיין עושה לעצמי הנחות עד שאמצא את מקומי בחברה..
    תודה שוב על התמיכה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי הסידרה הראשונה של הפלסמפרזיס-

-שלגיה
    09/10/2008

הרגשתי בריאה למשך שמונה ימי אופוריה נהדרת.
    מאז אני עושה טיפול אחד בכל שלושה שבועות, זה מה שקופת חולים מאשרת.
    איך הצלחת לשכנע אותם לאשר לך סידרות של טיפולים?
    (זה הדבר היחיד שממש העמיד אותי על הרגליים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מאמין שזה תלוי מאוד בכמה -

אילן
    09/10/2008

הרופאים שלך רוצים בטובתך.
    האמת אותם רופאים שטיפלו בי לחצו על הטיפול מאחר והם לא ראו הטבה בטיפולים שעד כה נתנו לי
    בהיותי אדם צעיר, האם כך ארצה לחיות כל החיים שלי? עד כדי כיסא גלגלים?
    כך גם הם חשבו וכך הם לחצו אני מאמין, לדעתי זה גם ההרגשה והרצון לחיים בריאים יותר גרם לכולם לעשות את הכל לטובתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "כל חולה שונה מרעהו" -

משה פיק
    10/10/2008

שלום לכולם,
    אני מזכיר זאת שוב ושוב. כל חולה מיאסטניה שונה מרעהו בדומה לפתיתי שלג (כך קוראים האמריקאים לחולי מיאסטניה) היות וכל פתיתי השלג שונים אחד מהשני .
    ישנם חולים שהמחלה היא פרק קטן בחייהם. הם לוקחים מסטינון מספר פעמים ביום וממשיכים לחיות חיים נורמלים עם מגבלות מסויימות שגורמות רק לירידה קלה באיכות החיים,
    ישנם חולים שעושים הכל כדי להיות במצב זה..... וזה לא הולך.
    כל חולה צריך להכיר את גופו ומה הוא מסוגל לעשות כאשר המחלה אינה ברת ריפוי.
    אני למזלי (ואני אומר בכוונה - מזל) "יצאתי" מהמחלה ל"הפוגה" מלאה לאחר שנה וחצי של טיפולים .
    סיפרתי בכל הזדמנות את מהלך המחלה שלי ומה עשיתי אולם אף פעם לא אמרתי לחולה "תלך בעקבותיי, תעשה מה שאני עשיתי ותגיע להפוגה".... ולמה לא ? האם אני לא מעוניין שכולם יגיעו למצבי הטוב ? ...... בהחלט שכן. אולם אני יודע שזה לא עובד כך במציאות.
    עצתי,
    שימעו ולימדו את כל מה שעושים חולים אחרים לשפר את מצבם, בעיקר כאשר הם היו במצב קשה והגיעו למצב טוב. חישבו, אולי לשוחח עם הרופא על אופציות אחרות לפי מה שלמדתם, לימדו איך לא לגרום למחלה להחריף עקב ניהול חייכם ביום יום והיו אופטימים. המחלה אינה בהכרח מחריפה עם הזמן. היא יכולה להשתנות מדי יום או שבוע או חודש והשינוי יכול להיות לטובה. זה אופי המחלה.

חתימה טובה וחג סוכות שמח לכולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלזמהפרזים - למאסקית

יעל פ
    10/10/2008

לפי מה שהוסבר לי בתה"ש זאת הבעיה בטיפולי פלזמהפרזיס . הם עוזרים מיד והשפעתם לטווח קצר.
    תה"ש מעדיפים IVIG שהשפעתם לטווח ארוך יותר. תנסי לשכנע את הרופאים שלך לעבור לטיפול אימונוגלובולינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מפחדת -

-שלגיה
    16/10/2008

לוותר על הפלסמפרזיס שכל כך מיטיב איתי, ולשכנע את הרופאים לנסות טיפול שעלול להיות טוב פחות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה למאסקית -

צבי
    14/10/2008

אודה על תשובתך ,
    כמה טיפולי פפ כללה סידרה ראשונה ופסק הזמן ביניהם?
    איזה סוג מג יש לך?
    אילו תרופות את מקבלת ?

תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצבי -

-שלגיה
    16/10/2008

הסידרה הראשונה של טיפולי הפלסמפרזיס כללה חמישה טיפולים, יום כן יום לא לסירוגין. אני מקבלת 300 מ"ג אימורן ביום, כשמערכת החיסון היתה מדוכאת כראוי, בעבר, היה מצבי טוב הרבה יותר, ואני מנסה לחזור ולדכא אותה. המיאסטניה פגעה לי בשרירי הידיים, בעיניים ובלסת. לאחרונה אני מרגישה גם קושי מסויים בנשימה. להערכתי אני חולה כחמש עשרה שנים, אולם רק לפני כארבע שנים הגעתי לראשונה לאבחון אצל נוירולוג. (הסתדרתי יפה עם דיפלופיה והתשישות בידיים...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאילן -

גל
    10/10/2008

ראשית ברצוני לברך אותך על עצם הפניה והעידוד אלינו דרך האתר.
    האמת שריגשת אותי ונגעתי לי בנקודה הכי רגישה, אני אם לנער חולה בן 16.5, חולה מגיל 10-וכל השאר כבר אתה ודאי מבין לבד (ההשלכות בגיל זה ובכלל....) הלוואי שהדברים היו כל-כך פשוטים והיינו "מעבירים" מפסיק ל"הכל נהדר" קצת קשה בגיל הזה לבצע, כמובן שאת כל התמיכה האפשרית הוא מקבל ממני אבל בכל זאת....אשמח לקבל כל מיני רעיונות מעשיים למימוש!!
    ישר כח, בריאות נהדרת שתהיה לך ולבני ביתך.
    ממני גל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך להחדיר את זה לתודעה -

אילן
    10/10/2008

חשוב מאוד להחדיר לכל אדם שהגיע למכשול הזה בחיים שלו שזה באמת רק מכשול
    יכול להיות שאני אגזים ואומר - חבר'ה, אנחנו הבאנו את זה על עצמנו.
    בין אם בלחץ נפשי, ההרגשה הדכאונית שהביאה את הגוף שלנו להיות חולה ואנחנו שוב, חושבים יותר מדי על מה שאנחנו לא רוצים בחיים, אולם יש מעבר לזה. אנחנו צריכים לשים לרגע את החולי והדכאון בצד ולהרגיש את הבריאות מתעצמת מתוכנו. אין ספק שבגיל צעיר זה אף יותר מפריע מאשר בגיל מבוגר "שלא מצפים ממך להיות חזק".
    אני חייב להתוודות שאם הייתי נותן לאימי להיות איתי באותה תקופה, אכן הייתי מגיע לכיסא גלגלים, ולמה? כי היא בכתה יחד איתי, דבר שאסור, אבל אסור לעשות - עם כל האהבה שיש לי לאימי, דברים היו זזים אחרת, אם הייתי חושב כמוה...כמה אני חולה וכמה קשה לי, וכמה זה מטריד שהיד לא מצליחה להתרומם, או שקשה לי לעלות במדרגות, וכואב לי פה וכואב לי שם....
    אני מתרשם מכל הפונים אלי בחזרה שאני מנסה להגיד"אני לא חולה - אז המחלה נעלמת".
    אני לא מתעלם מכך שיש לי מכשול שנקרא מיאסטניה גראביס, אני רוצה להביא לתודעה את מה שהביא אותנו לכך, ותוכלו להתווכח בנושא כמה שתרצו, אני בשלי אעמוד ואגיד: הרגשתי חולה, הייתי בלחץ עבודה או נפשי, זה מה שהביא אותי למחלה.
    אני מרגיש טוב, אני מרגיש בריא, אני בשלווה נפשית, אני מחייך לכל הסובב אותי, אני לא נלחם....
    אני מאמין שאני לא היחיד שאומר לך את זה, אבל קחו הפסקה ב"מלחמה" הזו, ראו את הסרט, עדיף מלקרוא את הספר, של "הסוד", אני חיי את הסוד, מרגיש את הסוד והסוד מראה לי כמה שכל העובדות שסובבות אותי בחיים הם כתוצאה מממה שאני מרגיש, וזה בכל התחומים....
    אני קם בבוקר, מחייך לכל בעל חיי שאני פוגש, שמח בנצחונם של אחרים בדיוק כמו שאני שמח בנצחוני, מלא שלווה, אהבה, אושר ועושר.
    וחבר'ה, ממני לא תשמעו כואב לי, רע לי, למה זה ככה ולמה זה ככה...לשם (ויסלח לי משה פיק) העמותה אליה הצטרפתי בעבר הביאה אותי....מי שרוצה להרגיש חולה ימשיך להיות חולה
    קומו בבוקר, קחו את התרופות שלכם כעניין של שגרה בדיוק כמו שלי, אני לוקח היום פרדינזון ללא מסטינון 20 מ"ג אחד לשלושה ימים ופלסמה פרזיס אחת לחודשיים, וזה מקביל לחיי, אלו לא חיי.
    האמת היא שמרוב שאני כבר הפכתי את זה לשגרה, אני לפעמים אף מבלי להרגיש , לא לוקח את התרופות וזה היה ככוסות רוח למת....
    אני אשמח לסייע בכל שאוכל, אך דבר אחד לא אעשה - לא אהיה חולה איתכם, אם תרצו, תהיו בריאים איתי...תבואו בהרגשה בריאה שהדברים מסתדרים אט אט בכל יום ואתם משתפרים בכל דבר שאתם עושים, ותעשו לי טובה....אל תקראו לזה מחלה, זהו מכשול....
    כך אני חושב, מרגיש ומעביר זאת לסובבים אותי שיצרו סביבי סביבה בריאה, טובה, אוהבת ויעילה בכדי שכולנו נרגיש כך.
    ודבר אחרון, אם גרמתי ל"איום" או תחושת "התנשאות", הכוונה היא אחרת בהחלט...
    ואסיים בחג סוכות שמח לכולם, מאחל באהבה ובחיבוק גדול לכולם,
    אילן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאילן -

יעל פ
    10/10/2008

אני שמחה שהצטרפת לפורום.
    נדמה לי שלפני שלוש שנים התקשרתי אליך (קיבלתי טלפון מחביבה) וביקשתי פרטים על המחלה וכבר אז הצעת לי לנהוג כפי שאתה מציע היום
    אלא שכנראה דרוש זמן מסוים כדי להפוך את המחלה למגבלה ואני חושבת שאחרי חילופי המכתבים בינינו אני בשלה לכך
    תודה וחג סוכות שמח
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאילן -

תהלה
    12/10/2008

שלום וברכה!
    בגדול אני ממש מסכימה עם כל מה שכתבת. אכן, אנחנו צריכים לזכור שקודם כל אנחנו אנשים ושבין שאר הדברים שקרו בחיינו ונכנסו לשק שלנו גם המיאסטניה כלולה.
    עם דבר אחד שכתבת אני ממש לא מסכימה. אני לא חושבת שזה נכון לומר באופן גורף שזה לא טוב לבכות. או שזה לא טוב להיות בחברת אנשים שמראים לנו שקשה להם לראות אותנו מתמודדים עם מכשולים. אותי זה דווקא לפעמים מחזק לדבר על הקשיים, אפילו עם אנשים שמראים את הקושי שלהם להתמודד עם הקשיים שלי.
    אני יכולה להעיד על עצמי שאני מאוד אופטימית ואני תמיד משתדלת להמשיך בחיים שלי ולא לתת למצב המיאסטני להשפיע (למרות שהיו זמנים מאוד קשים). עם זאת אני חושבת שזה קצת מלחיץ לומר לאנשים שהכל תלוי בגישה שלנו. לעיתים, אין מה לעשות ואי אפשר להמשיך בחיים כרגיל. כל עוד השיבוש העיקרי בחיים שלנו היום (לעומת החיים שלנו לפני המיאסטניה) הוא לקחת תרופות וללכת לטיפולים (אפילו פעמיים בחודש כמו שאני צריכה) וחוץ מזה אפשר לעשות כמעט כל מה שרוצים אז זה אכן לא כל כך קשה לסגל את הגישה שלך. לעומת זאת, כאשר יש דברים שרוצים לעשות ולא יכולים לעשות, זה לא משנה כמה נגיד לעצמנו שהכל בראש ושאני רק מפחדת או חוששת לעשות את הדבר, בסופו של דבר אנחנו לא יכולים ויש לנו מגבלה! לעיתים היא מגבלה מגבילה ביותר!!!!! אני יכולה לתת לך אלפי דוגמאות כאלה שידעתי למה הגוף שלי מסוגל אך ניסיתי לשכנע את עצמי שהוא יכול עוד ושאני רק מפחדת לדרוש ממנו עוד, כל זה בגלל שלא רציתי לתת למיאסטניה להכתיב לי את החיים.
    בקיצור- כן, אני מסכימה שצריך להיות אופטימיים ולזכור, כמו שאני נוהגת להגדיר את עצמי: "אני תהלה שהמאפיינים שלי והתכונות שלי הם כך וכך, יש לי משפחה..., אני עובדת ב....וכו/ וגם יש לי מיאסטניה". אבל מנגד, אני לא מסכימה עם זה שאם נאמין שיהיה בסדר אכן תמיד יהיה בסדר. אולי מבחינה נפשית/רגשית נרגיש טוב אבל פיזית לא תמיד. זה המצב וצריך לקבל אותו.

שיהיה לכולנו חג סוכות מלא שמחה וכוח!
    ובהמשך למה שאילן אמר - אני מברכת את כולנו שכבר עכשיו ברגע זה מוצאים את התרופה שתרפה אותנו לחלוטין!!!!!

תהלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאילן ולכולם -

שירלי
    10/10/2008

אילן שלום,
    שמי שירלי ואני מזדהה עם רוב הדברים שכתבת.
    אני חיה עם המחלה כבר 22 שנה. בתחילה, כשהייתי חיילת בת 20 - הרגשתי רע מאד וזה היה קשה, גם מבחינה נפשית.
    כיום - מצבי פחות או יותר סטטי ואני נוטלת את הכדורים שלי - מסטינון ופרדניזון, וזהו. אני כל הזמן אומרת ש"המחלה חיה לצידי" וש"אין לי זמן להיות חולה". יש לי חיים מלאים - משפחה, ילדים ועבודה ואני משתדלת להנות מהחיים כמה שיותר - כולל טיולים, בילויים ומנוחה כשצריך.
    עם זאת - אני יכולה להבין את אלה שקשה להם. כשמרגישים מאד לא טוב - רק רוצים שקט ומנוחה והסבל כך משתלט יותר בקלות. כשאין סביבה תומכת ואין את הביטחון של משפחה או בן/בת-זוג - הרבה יותר קשה. לכן - לא הכל סוגה בשושנים ולא תמיד הכל יכול להראות כל-כך אופטימי כפי שאתה מצייר.
    ועדיין - הגישה שלך (וגם שלי) היא הגישה הנכונה והבריאה.
    שנה טובה לך ולכל חברי הפורום !!!
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון וקורטיזון במיאסטניה -
    משה פיק
    07/10/2008

שלום למעוניינות,
    לפני מספר ימים שלחתי במסגרת "קבוצת התמיכה MG באינטרנט" שאלה לחולות המיאסטניה שעברו הריון ולידה בתקופת המחלה והשפעה/אי השפעה של פרדניזון לטובת יעל ש.
    להזכירכם :
    ********************************************************************************
    לחברי קבוצת התמיכה MG באינטרנט .... שלום !
    שלום לכל אותן חולות שילדו ילדים תוך כדי המחלה.
    שאלותיי אליכן היא :
    האם בתקופת ההריון והלידה השתמשת בפרדניזון ? אם כן באיזו כמות יומית ?
    האם הרופא הזהיר אותך על סכנות כל שהן בנטילת פרדניזון בזמן הריון ?
    האם לפני ההריון השתמשת בפרדניזון והפסקת לתקופת ההריון ? אם כן, מה לקחת במקום ?
    *******************************************************************************
    קיבלתי מספר תגובות שאני מרכז תחת כותרת אחת "הריון וקורטיזון במיאסטניה"
    כל תגובה תהיה בהודעה נפרדת.
    למי שעוד לא ענתה ויש לה מה להוסיף (לספר) ........ אתן מוזמנות להצטרף.

הוספת תגובה

• הריון וקורטיזון (אריאלה) -

משה פיק
    07/10/2008

משה שלום,

אני לוקחת קורטזיון באופן קבוע מזה 30 שנה (במינונים שונים).

בזמן ההריון – אין בעיה ליטול קורטיזון.

בשלושת החודשים הראשונים של ההריון מרגישים חולשה מוגברת.

אחר כך המצב משתפר מאד. וניתן להוריד כמות הקורטיזון שכן הגוף מייצר בעצמו את ההורמונים.

אחרי הלידה צפוי החמרה – כל אחת והרמה שלה. (אני סבלתי מאד) ןאז מעלים את רמת הקוריטוזן על לשיפור ואיזון.

אריאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון וקורטיזון (ליאת) -

משה פיק
    07/10/2008

משה שלום רב,

את שלושת ההריונות שלי עברתי לפני הרבה שנים (הראשון לפני כ-19 שנה והאחרון כ-13 שנה) ואת הפרדניזון קיבלתי למחלות אחרות שלי (לופוס וAPLA).

אני לא זוכרת כ"כ את הכמויות אבל זה היה בסביבות 80 מ"ג ביום

לא ידוע לי על סכנות בנטילת פרדניזון אבל שלושת ילדי (בעיקר הקטנה) סובלים ממחלות אוטואימוניות

לאחר שהתגלתה אצלי המיאסטניה לקחתי הרבה פרדניזון ובשלב מסוים (די התחלתי) אובחן אצלי שהפרדניזון עושה את הפעולה ההפוכה וחולשת השרירים התגברה.

מאז כ-8 שנים אני נוטלת אימורן שבהחלט עושה עבודה נאמנה.

מקווה שעזרתי קצת.
    שנה טובה וגמר חתימה טובה

בברכה,
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון וקורטיזון (שירלי) -

משה פיק
    07/10/2008

אני אמא לשלושה בנים ואת שני ההריונות (הראשון - של תאומים) עברתי כחולת מיאסטניה מאובחנת, עם קורטיזון (פרדניזון).
    הכמויות היו כ-10 מ"ג ליום . בהריון הראשון אף ירדתי בכמויות תוך כדי ההריון ל-15 מ"ג פעם ביומיים.
    לי דוקא אמרו שבהריון מרגישים יותר טוב מבחינת המייאסטניה, כי ההורמונים עוזרים. זה היה די נכון במקרה שלי.
    אחרי הלידה הראשונה - נאלצתי להעלות את הכמות בהרבה (80 מ"ג) כי היתה לי הרעה גדולה במחלה.
    אחרי הלידה השניה, בה קבלתי תוך כדי הלידה עירוי קורטיזון (הרופאים נזהרו עקב המשבר שעברתי לאחר לידת התאומים), העלתי הכמות ל-30 מ"ג למס' שבועות.
    הרופאים אמרו לי שהגוף שלי רגיל לקורטיזון וזו לא כמות גבוהה מאד להריון, לכן אין אזהרות מיוחדות.
    בהצלחה !!!
    הכי חשוב זה לשמור על אופטימיות. להיות אמא - רק יחזק אותך נפשית, וזה תמיד עוזר גם לבריאות הגוף.
    שנה טובה וגמר חתימה טובה!
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון וקורטיזון (אורית) -

משה פיק
    07/10/2008

אני אם לשלושה ילדים, את שתי הבנות ילדתי כאשר הייתי עדיין בריאה.
    בגיל 29 אובחנה המחלה. לאחר תקופה של שלושה חודשים, בהם הייתי מבולבלת, מתוסכלת
    ומדוכאת ולאט לאט קיבלתי את המחלה, פשוט בלי לחשוב הרבה החלטתי שאני מביאה לעולם
    ילד נוסף ולא מוותרת, עבדתי על עצמי שאני מסוגלת לזה עוד פעם אחת ודי, בייחוד לאחר שאני יודעת במה ההריון, הלידה והגידול כרוכים.
    את בני ילדתי בגיל 30. זה מה שנותן את האור, הכוח והאנרגיה. לא להיבהל.
    בשליש הראשון של ההריון, כמו שכתוב בספרות, יש הטבה במחלה ולא נזקקתי למסטינון במשך 3 חודשים. בשלבים האחרונים של ההריון, כמו כל אישה במצב רגיל, נעשים יותר כבדים ויותר קשה.
    אך עוברים את התקופה, וכל דקה עם תינוקך ביד אחרי שווה את זה ויותר מכך.
    לא לוותר. האמהות תיתן לך את הכוחות שתצטרכי לאחרי, ומבט אחד בתינוק ישכיח הכל.

בהצלחה,
    אורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון וקורטיזון (נסרין) -

משה פיק
    07/10/2008

אין לך מושג יעל כמה לילות לא ישנתי חשבתי הרבה להתקדם ולהביא עוד ילד, כי הראשון היה לפני שאובחנתי, ובסוף החלטתי ללכת , לנסות, ונולד לי תינוק מתוק , בריא ומקסים....

החשש היה לי שלא אוכל לתפקד ושאהיה יותר חלשה מהנורמל אבל לטובתי זה היה הפוך בזמן ההריון אני תפקדתי יותר מקודם , גופי היה יותר חזק , נדיר ואחרי מאמץ שהרגשתי עיפה, נטלתי את 10 כדורים מסטינון כרגיל , פחדתי שיזיק לתינוק, וכמה בריא הוא היה ....(תודה לאל)

אם את רוצה את זה באמת מבפנים אל תהססי , ותלכי על הענין , את חייבת לשמור על עצמך אחרי הלידה, לא להיחשף לקור ולא להתאמץ........

עם איחולי לך בכל טוב,
    נסרין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה תודה תודה!! -

יעל ש
    07/10/2008

תודה לכולן על התשובות והמידע,
    מרגש אותי לראות עם מה כולנו מתמודדים וכמה כוחות יש בנו מתברר,
    גמר חתימה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיוס חולי מיאסטניה לצה"ל? -
    גל
    06/10/2008

לכולם שלום רב!
    בני קיבל צו גיוס ראשון, רציתי לשאול האם מגייסים חולי מיאסטניה?

הוספת תגובה

• חולי מיאסטניה מקבלים פטור מצה"ל -

נטע
    08/10/2008

במידה והוא רוצה להתגייס הוא רשאי להגיש בקשת התנדבות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדרת טיפולים בIVIG -
    יעל פ
    06/10/2008

אחרי שנה של טיפולים עם הטבה ניכרת, שוב היתה לי ירידה.
    הרופאים בתה"ש המליצו סדרה של 5 ימים רצופים IVIG. אם לא יעזור אתחיל פרדניזון ואימורן.
    מישהו עבר תהליך דומה? ומה ההשלכות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סדרת טיפולים בIVIG -

הוספת תגובה

• טיפולי IVIG

- אורית
    06/10/2008

אני עברתי טיפולים אינטנסיביים של חמישה ימים בIVIG.
    אני לא רוצה לטפח אצלך תקוות, אך אצלי זה עבד כנס רפואי.
    כשבר כלי ממש, הצלחתי להרים ידיים ולעמוד על הרגליים.
    זה מה שאיפשר לי לעבור את הלידה בצורה רגילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי לאימונוגלובולינים -

יעל פ
    08/10/2008

אני אחרי יומיים של עירויים עם חום וכאבי ראש
    לפני עוד שלושה ימים בשבוע הבא.
    האם להמשיך בכל מקרה???
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי -

ערן משה
    08/10/2008

הייתי ממליץ להוריד את עוד את מהירות הטפטוף, לא להפסיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי בטיפולי IVIG -

משה פיק
    09/10/2008

שלום יעל פ.
    תזכורת לתופעות לוואי בטיפול אימונוגלובולינים (IVIG) :

? עד 24 שעות לאחר גמר הטיפול עלולים להופיע תסמינים כגון: עייפות, חום, בחילות.

? כאבי ראש , צמרמורות , כאבי שרירים או כאבים בחזה עלולים להופיע תוך שעה מקבלת העירוי. במקרה כזה יש להפסיק את הטיפול ל- 30 דקות ולחדשו בהזלפה איטית יותר.

יעל, אני בדעה של ערן. אל תפסיקי את הטיפול עקב כאבי ראש. תבקשי לקבל את העירוי במהירות קטנה יותר מבלי להעלות אותו. אם הטיפול האיטי יעבור ללא כאבי הראש, סימן שזה עקב המהירות ולא איזו שהיא רגישות לחומר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למשה, פרדניזון + סכרת -
    מיכל
    06/10/2008

בתשובה לשאלתך
    נכון בדיקת הדם לנוגדנים יצאה תקינה בדיקת מאסק עשיתי אך טרם קיבלתי תשובה. הובחנתי ע"י ד"ר הלמן למרות שאין עדין תשובה. וזו הרגשה נוראית להסתובב במשך חודשים עם חוסר ידיעה מצד אחד והרגשה רעה מצד שני.
    כרגע עם הטיפול במסטינון + פרדניזון רוב הימים עוברים בצורה טובה למרות ערכי הסוכר הגבוהים. מאחר והיה מאד קשה לאזן את הסכרת עם הפרדניזון החליט ד"ר הלמן על טיפול IVIG. יכול להיות שלא הבנתי נכון ממה שכתבת אך היתה הרגשה של "אין לך נוגדנים אז מאיפה ההבחנה שלך?" תאמין לי ברגע הייתי מחזירה הכל וחוזרת להיות מיכל של פעם.שיכולה לעשות הכל ולא מתעייפת מכל פעולה ולו הפשוטה ביותר נופלת בלי הצדקה ברחוב והסימן הכי בולט הוא פשוט נפילת העפעף שעולה רק בהשפעת התרופות. נכון שבהמלצתך הגעתי לד"ר הלמן שיאמר לזכותו שהוא קודם אדם ואחר כך רופא {מצוין} ובזכותו יכולתי להבין מה קורה גם בלי נוגדנים.
    לילה טוב
    מיכל
    נ.ב אולי אלו בלי הנוגדנים יבינו כמה אני מחכה לתשובה של המסק אפילו שהבנתי שגם היא יכולה להיות בסדר ולמרות זאת להמשיך בדיוק באותו מקום.

לקביעת תור
    סגירה
    למשה, פרדניזון + סכרת -

הוספת תגובה

• למיכל -

ערן משה
    06/10/2008

גם לי אין נוגדנים , כולל מאסק, ואובחנתי ע"י מס' רופאים כחולה מיאסטניה זה נקרא סרונגאטיב, מיאסטניה קודם כל מאובחנת בצורה קלינית- לפי תסמיני וסיפור החולה ורק אחר כך ע" בדיקות עזר. אם ד"ר הלמן אבחן אותך אז את חולת מיאסטניה אם כל הצער בכך, יש לך רופא טוב ואת יכולה לסמוך עליו בעניים עצומות (על אף אחד אל תסמכי כך, תשאיר עין אחת פקוחה), בעייתך היא הסוכרת שלא מסתדרת טוב עם הטיפול בסטרואידים ולכן יש למצוא תחליפי טיפול ואחד מהם הוא IVIG וכדאי לך לעבור אליו במהרה ע"מ לרדת מהסטרואידים.
    משה מכיר יותר מכולם את כל סוגי החולים ולא מאמין שכוונתו הייתה , כמו הרבה רופאים אחרים (מזלך שנפלת מהר על ד"ר הלמן) אם אין תשובה לנוגדנים איך את יודעת שאת חולה?, חוץ מזה שחושיו מספיק מפותחים לזהות חולים עוד בטרם הגיעם לרופא.
    בקיצור שיש לך גמר חתימה טובה, שהטיפול יעזור והסוכרת תחזור לאיזונה- חשוב ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות לשימוש במיאסטניה -
    ליאת
    05/10/2008

האם ידוע לכם אם התרופות הבאות עלולות להחמיר את המיאסטניה:

נורווסק טבליות AMLODIPINE BESYLATE
    אנלדקס טבליות ENALAPRIL MALEATE

תודה רבה

הוספת תגובה

• תרופות למיאסטניה -

ערן משה
    05/10/2008

ליאת שלום
    אלו הן תרופות להורדת לחץ דם מסוג מסוים- פועלות על אנזים מסוים באם אינך נוטלת אימורן אין התווית נגד למיאסטניה, כן יש להיזהר עם תרופות מסוג אוסמו אדאלאט או דילטאם- חוסמי תעלות סידן, אבל שוב לא אצל כולם הן גורמות להחמרה, אני נוטל דילטאם כבר שנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות -

ליאת
    05/10/2008

האם התרופות האלה חוסמות תעלות סידן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות-

ערן משה
    06/10/2008

לא, תרופות אלו מעכבות אנזים מסוים שהופך הורמון מסוים ממצב א' לב' וכךמונעות התכווצות של כלי דם- ירידה בל"ד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שיניים לחולי מיאסטניה -
    שלמה
    05/10/2008

אני אמור לעבור טיפול שיניים המצריך הרדמה .
    האם יש הערכות מיוחדת והמלצות לגבי הטיפול?

הוספת תגובה

• טיפולי שיניים

- אורית
    05/10/2008

לשלמה שלום, ישנה מרפאה ב"אסותא" המטפלת בחולים כרוניים, ביניהם גם חולי מיאסטניה, לשם הלכתי בהמלצת משה פיק. יחד עם זאת, גם המרפאה הקרובה לביתי, שם המשכתי את הטיפולים, מטפלים באופן רגיל בי ומכירים אותי, כאשר ההרדמה מבוצעת בלי החומר אדרנלין. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי שינים לחולי מיאסטניה (שלמה)-

משה פיק
    05/10/2008

שלום שלמה,
    לפי שאלתך אני מבין שאינך נמצא ב "קבוצת התמיכה MG באינטרנט" ולא קיבלת ממני חומר בנושא טיפולי שינים לחולי מיאסטניה (חולים כרוניים).
    צור איתי קשר עם פרטים עליך והמחלה , אצרף אותך לקבוצה ואשלח לך חומר על טיפולי שיניים.

אני ממליץ לחולי מיאסטניה באיזור המרכז לקבל טיפולים באסותא (זבוטינסקי ת-א) שם ניתן יהיה לטפל בכל מקרה חירום שהטיפול (ביחוד ההרדמה) עלול לגרום.

מחוץ לאיזור המרכז, רצוי למצא רופא שיניים שמוגדר כ "מומחה לרפואת הפה".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרפאת שיניים מתאימה בצפון -

מיסטי
    09/10/2008

לכל הצפונים,
    בבי"ח רמב"ם במחלקת רפואת הפה והשיניים ישנה מרפאה לטיפול דנטלי לחולים בסיכון, אשר נותנת מענה לחולים במחלות כרוניות.
    אין זו המלצה אישית מאחר וטרם ביקרתי שם, אך אשמח לשמוע אם מישהו עבר שם טיפול ומה היתה התרשמותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיאסתניה + סכרת 1 -
    מיכל
    05/10/2008

בחודש האחרון אני מרגישה כמו מישהיא שכל מה שהיא תעשה יצא הפוך מהרצוי ולמה?
    התחלתי לקחת מסטינון 10-8 כדורים ביום + פרנדיזון רק שהפרנדיזון העלה את הסכרת לרמות מטורפות כמו 400+ ולכן למרות ההטבה המצוינת במצב נאלצתי להפסיק לקחת את הפרדניזון והחלטנו על טיפולי IVIG וקיבלתי אפילו אישור ממכבי רק שהבנתי שהתופעות לא הכי נעימות ולכן דחיתי את התחלת הטיפול לאחר סוכות . אבל לצערי הימים האחרונים הפכו להיות לא סימפטים ולכן חזרתי לפרדניזון ולא ברור לי כבר מה יותר עדיף. להיות חסרת תועלת לחלוטין בלי הפרדניזון או עם אבל עם ערכי סוכר גבוהים ולכן רציתי לדעת אם מישהו חווה תופעות דומות ומה הוא החליט?
    תודה מראש לכולם וגמר חתימה טובה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    מיאסתניה + סכרת 1 -

הוספת תגובה

• IVIG במקום פרדניזון -

משה פיק
    05/10/2008

שלום מיכל,
    לדעתי עדיף שתתחילי IVIG כבר עכשיו ולא תחכי לאחר סוכות.
    אם טיפול IVIG יעזור לך מייד תוכלי להתחיל לרדת לאט מהפרדניזון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיכל -

ערן משה
    05/10/2008

אני בדעה של משה,
    ערכי סוכר גבוהים גובים נזקים מצטברים, אבל קשה מאד אם בכלל להתפטר מהם, אני במקומך מתחיל היום IVIG, לי זה לא עשה כל תופעות לוואי. וכמו שקראת טפטוף איטי יכול למנוע אותן.
    בהצלחה ותרגישי טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפגש תמיכה -
    משה פיק
    03/10/2008

שלום לכולם.
    הקיץ הסתיים (לפחות רשמית) ואנו נמצאים בתקופת הסתיו.
    לפני שיגיע החורף בו לרבים קשה לצאת מהבית בשעות הערב ולכן איני נוהג לערוך מפגשי תמיכה, אני מוכן לערוך מפגש חברים בביתי (רעננה) או בכל מקום אחר שיוצע.

במפגש תמיכה זה לא יהיו אורחים מרצים, אלא חולי מיאסטניה ובני משפחה (מלווים) בלבד והמטרה לשוחח אחד עם השני, לשאול שאלות, לענות תשובות, לספר מניסיון וכו'.

מי שכבר היה במפגשים מהסוג הזה מכיר את חשיבותו ונותן הרגשה ששום חולה אינו לבדו והוא יכול תמיד להעזר בידידים שהוא מכיר אישית לשם תמיכה נפשית, מה שאין מקבלים בדרך כלל אצל הצוותים הרפואיים.

מי שמעוניין יכול ליצור איתי קשר ולציין מתי הכי נוח לו (ימים שעות, מקום...) ואם יש לו בקשות מיוחדות על הנושאים המעניינים אותו במיוחד שהוא מעוניין לשמוע או להשמיע (הסבר על המחלה, על תרופות, על טיפולים ....) .

במידה ותהיה הענות מספקת של חברים ..... נצא לדרך.

המפגש יתקיים לאחר החגים !

בברכת חתימה טובה לכולם ! !

לקביעת תור
    סגירה
    מפגש תמיכה -

הוספת תגובה

• מסכימים להשתתף ..... -

נסרין(ליעל ש)
    06/10/2008

למשה שלום,

יפה מצדך לחשוב על אירגון מפגש תמיכה ....

מקווה שרוב החברים בפורום ישתתף ולא יהיו להם התנגדות להשתתף .... כי מפגשים כאילו לטובת כולנו .......

בברכה ,
    נסרין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• IVIG לא מספיק... -
    יעל ש.
    01/10/2008

שאלה אחרונה להיום....
    אני מקבלת כבר חצי שנה IVIG בחודשיים הראשונים זה היה ממש כמו נס, שיפור משמעותי מאוד,
    בחודשים האחרונים, השיפור אינו משמעותי כמו בהתחלה,
    אני מגיעה למצב שבתום 3 שבועות מה IVIG אני מרגישה מאוד מאוד חלשה!!!
    הרופא הציע לי להתחיל פרדיזון בנוסף למסטינון, וה IVIG,
    אני מפחדת מאוד וקצת מיואשת... אני עושה כל מה שאני יכולה והמצב נראה כמחמיר ולא מיטיב עימי,
    בנוסף לתופעות לוואי של הפרדיזון אני יודעת שזה לא מומלץ לאישה שרוצה להרות,
    וזו צריכה להיות התחייבות של חצי שנה-שנה.
    הרופא אמר לי שזו החלטה שלי.
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    IVIG לא מספיק... -

הוספת תגובה

• מה עושים ? (יעל ש.) -

משה פיק
    02/10/2008

שלום יעל ש.
    על שאלתך מה עושים ? איני יכול לתת לך תשובה היות ואיני רופא ולכן איני נוהג לייעץ לחולים על טיפולים או מינונים. מה שאני כן מסוגל ספק לחולים הוא :
    אני מסוגל לספק לחולים את האינפורמציה הכללית על המחלה, התרופות, הטיפולים.... וכו'.
    עם האינפורמציה הזו החולה צריך לשבת מול הרופא המטפל ולהחליט בשיתוף פעולה על האופציות הקיימות, כולל הסיכונים ותופעות הלוואי של התרופות/טיפולים. ולהחליט מה לעשות בהתאם למצבו של החולה, גילו, רגישותו לתרופות או טיפולים מסויימים ... וכו'

אני יכול לתת לך רק את דעתי האישית מניסיוני עם חולים אחרים שהיא בבירור אינה המלצה רפואית .
    הטיפול ב IVIG שאת מקבלת הוא לדעתי טיפול אגרסיבי ולכן אין פלא שאת מרגישה מאוד חלשה היות וברשימת תופעות הלוואי של טיפולי IVIG מופיע:

? עד 24 שעות לאחר גמר הטיפול עלולים להופיע תסמינים כגון: עייפות, חום, בחילות.

? כאבי ראש , צמרמורות , כאבי שרירים או כאבים בחזה עלולים להופיע תוך שעה מקבלת העירוי. במקרה כזה יש להפסיק את הטיפול ל- 30 דקות ולחדשו בהזלפה איטית יותר.

לגבי הפרדניזון את כותבת : "בנוסף לתופעות לוואי של הפרדיזון אני יודעת שזה לא מומלץ לאישה שרוצה להרות" ........ ובכן,............. כמה שידוע לי, אין בעיה לקחת פרדניזון בתקופת ההריון. יכול להיות שאת מחליפה את האינפורמציה עם תרופת האימורן שאותה לא מומלץ לקחת בזמן ההריון.

יעל, אם אכן בשלב זה מצבך הולך ומחמיר, אולי את חייבת לקחת פרדניזון כטיפול קצר מועד עד שמצבך יתייצב . האם חשבת על טיפול בסלספט ? ומה עם עומס העבודה שלך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים? -

יעל ש
    02/10/2008

הי משה וערן,
    תודה על התגובות המהירות!
    סלספט התחלתי בזמנו, לפני שנה, והרופא הפסיק לי אותו בגלל אותה סיבה של פוריות והיריון,
    מבחינת עומס עבודה, הפחתתי משמעותית הרבה מהנסיעות וההרצאות,
    יש ימים טובים יותר ויש פחות, מתמרנת בין לבין... לא קל.
    בנוגע לשאלתך ערן.....אכן אני בהתלבטות והתחבטות לא קלה בנוגע להיריון והמיאסתניה.
    לפעמים זה נראה לי פרויקט בלתי אפשרי ולפעמים נדמה לי שכלום לא ישבור אותי ויעמוד בדרכי.
    משתדלת לא ליפול...לפחות לא ברוח ( לא מצחיק.. :-) אבל אין ספק שיש הרבה מחשבות וזה מטריד אותי לא אחת.מי מבטיח לי שהמיאסתניה תשתפר בשנים הקרובות? והזמן הרי לא לטובתי, בכל זאת גיל 32...הנוירולוג שלי חושב שיש סיכוי טוה שהיריון ישפר את המיאסתניה!?
    מאוד מתלבטת,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לומדים מנסיונם של אחרים... -

נסרין(ליעל ש)
    06/10/2008

לך ולכל חברי הפרום שלום......

אין לך מושג יעל כמה לילות לא ישנתי חשבתי הרבה להתקדם ולהביא עוד ילד, כי הראשון היה לפני שאובחנתי, ובסוף החלטתי ללכת , לנסות, ונולד לי תינוק מתוק , בריא ומקסים....

החשש היה לי שלא אוכל לתפקד ושאהיה יותר חלשה מהנורמל אבל לטובתי זה היה הפוך בזמן ההריון אני תפקדתי יותר מקודם , גופי היה יותר חזק , נדיר ואחרי מאמץ שהרגשתי עיפה, נטלתי את 10 כדורים מסטינון כרגיל , פחדתי שיזיק לתינוק, וכמה בריא הוא היה ....(תודה לאל)

אם את רוצה את זה באמת מבפנים אל תהססי , ותלכי על הענין , את חייבת לשמור על עצמך אחרי הלידה, לא להיחשף לקור ולא להתאמץ........

עם איחולי לך בכל טוב,
    נסרין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרדניזון והיריון -

יעל ש
    02/10/2008

הי משה,
    יש מקומות באינטרנט בהם מצוין כי אין לקחת פרדניזון במקרה של היריון, האם זה לא אותו פרדניזון?
    תודה, יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרדניזון והריון -

ערן משה
    02/10/2008

יעל,
    נכון שגם בדפי התרופה שבתוך הקופסא, הסתכלתי כרגע, מצוין כי אין לקחת בהריון, אבל באינפומד מצוין כי במחקרים לא נמצא כי התרופה עוברת שיליה. אני לא הייתי לוקח סיכון עם שום תרופה.

לא קראתי על מקרי מיאסטניה, אבל אני יודע שלופוס מחמיר בהריון ואף מתפרץ בזמן זה, בנוסף אם תקראי אחורנית יש כאן נשים המתלוננות כי לאחר הריון ולידה יש חלושה קשה עם קושי רב בטיפול בתינוק בשל כך, גם נשים עם ילדים גדולים יותר מתלוננות על כך שיש קשיים בתפקוד בבית עם ילדים, לכן העלתי את הנושא, השאלה היא עד כמה חולשתך, לא חכם להגיד נתמרן ונתגבר כי מניסיוני זה גורם ל"תשלום" יקר לאחר מכן ואתה שוכב "כמו סמרטוט במיטה" שמכי עליי אני עושה זאת לפחות אחת לשבוע- טבע מחורבן, אבל עם תינוןק בבית, זו מחויבות אחרת וצרכים אחרים לעמוד בהם. חומר למחשבה.
    אני יודע שיש הנוטלות אימורן ואז עושים שאיבת ביציות לפני כן למקרה צורך בהריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרדניזון בהריון במחלת MG -

משה פיק
    02/10/2008

שלום יעל ש.
    ציטוט מאתר רפואי על תרופות בנוגע לפרדניזון :
    "במחקרים על נשים הרות שקיבלו פרדניזון במהלך ההריון אין עדויות להגברת המומים בעוברים. מחקרים מסוימים העלו השפעה על משקל גוף של יילודים או ירידה בתפקוד מערכת החיסון. אפשר לתת כשיש צורך (B)"
    מניסיוני, לא שמעתי על חולות מיאסטניה שקיבלו הוראה להפסיק פרדניזון לקראת כניסה להריון וזאת לאומת אימורן ששם קיימת הוראה מפורשת על הסכנה לפגיעה בילוד. וגם במקרה זה, אני מכיר חולות שלא היו מסוגלות להפסיק אימורן ולא ויתרו על הולדת ילד ועברו את כל ההריון עם האימורן ללא כל בעיה. אני גם מכיר מקרה שבתו של יו"ר העמותה האנגלית עברה הריון כזה בהצלחה ופירסמה את סיפורה ולאחר מספר שנים עברה הריון נוסף בהצלחה.
    שלחתי היום Emil ליו"ר העמותה האנגלית (אנו מכירים מהתכתבויות מספר שנים רב) שיפנה אותי לכתבה שבתו כתבה ואשלח לך אותו, אם את מעוניינת.

יעל, כחולת מיאסטניה אינך צריכה לוותר על הקמת משפחה. מספר החולות שהחליטו לוותר על הריון הוא אפסי לאומת חולות מיאסטניה שילדו ילדים בריאים לחלוטין (שמעתי אפילו על חולה שילדה 5 ילדים).
    לעצם השימוש בפרדניזון : אני משער שאת כבר מכירה את כל החסרונות שקשורות בתרופה המצויינת הזו ואת צריכה להגיע להחלטה, מה התועלת שתקבלי ממנה לאומת תופעות הלוואי הלא נעימות שעלולות (לא חייבות המציאות) להיות חלק מהטיפול.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים? -

ערן משה
    02/10/2008

יעל שלום
    צודק משה - אין התווית נגד לפרדניזון בהריון וגם בהנקה אומנם עובר ליילוד אך לא ברמה שתשפיע.
    אבל נשאלת השאלה, לא שאני נכנס לחיים האישיים שלך?, במצב כזה של חולשה האם תעמדי בהריון וגידול תינוק? הרי הריון יכול להחמיר את מצבך? האם לא כדאי לשקול טיפול בפרדניזון לשם הטבה במצבך, הפסקתו ואז להיכנס להריון, באם הנך פוחדת לקחתו במשולב?
    יש מצבים בחיים שיש לוותר על דבר אחד למען דבר אחר ואחרי כן ניתן לחזור ולנסות להשיג את הדבר השני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי IVIG -

יעל פ
    02/10/2008

יעל היקרה
    אני מאוד מזדהה עם המצוקה שלך. אני שנה עם טיפולי IVIG. אצלי היו תופעות לוואי רק אחרי הטיפול הראשון. הנס המיוחל הגיע רק אחרי חצי שנה.
    תקפידי על עירוי איטי ביותר. זה מונע תופעות לואי.
    יעל פ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון במיאסטניה -

יעל פ
    03/10/2008

לגבי הריון. אספר לך את הסיפור שלי.
    בדיעבד, אני חולה במיאסטניה מגיל צעיר. כל התחושות שממותגות היום כמיאסטניה היו קימות אצלי מגיל העשרה בדרגת חריפות קלה. תמיד הייתי חלשה, עייפה, מתקשה בהליכה ובעיקר בעליות. בטיולים תמיד סחבו אותי . כאבי פרקים ליוו אותי מגיל צעיר.
    את כל התלונות שייכו לפינוק ולחולשת נפש ואישיות לא בוגרת... כשהתעלפתי בצבא שלחו אותי לפסיכיאטר. כשאחרי לידה לא הייתי מסוגלת לתפקד מרוב חולשה נתנו לי כדורים נגד דיכאון. הוגדרתי כ"דיכאון אחרי לידה" וכל מה שחשתי זאת חולשה איומה, כאבי פרקים "גימגום מרוב מבוכה על מצבי" ותיסכול בעיקבותיה. חייתי את חיי בנימנום מתמשך עם רגשות אשמה שאני מפונקת ופסיכית.
    אחרי שלוש לידות והרבה כדורים נגד דיכאון התגלה אצלי גוש בגודל 10 ס"מ...תימומה במצב ממאיר דרגה 2. רופא צעיר שאל אם אני סובלת ממיאסטניה. השבתי שלא ונעשתה בדיקה ליתר ביטחון לפני הניתוח. התשובה התקבלה לאחר הניתוח חיובית. גם תשובות של לופוס ושיוגן חיוביות.
    מה שאני רוצה להגיד ואל תקחי את זה כהמלצה...אם לא האיבחון המאוחר של המחלה, (אולי זה היה מזלי במידה רבה) כנראה לא הייתי יולדת ולא עושה קריירה מצליחה ומכניסה בתור אמנית מוזאיקה.
    כל אחד והמזל שלו...
    שיהיה לך בהצלחה ושתזכי לקחת את ההחלטות הנכונות בזמן הנכון.
    גמר חתימה טוב
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושנמשיך להיות אחד בשביל השני -

יעל ש.
    03/10/2008

יעל פ. היקרה!
    תודה רבה על השיתוף ובכלל על האיכפתיות ושמצאת את הכוחות והזמן לכתוב להתייחס לבעיה שלי, שמחה לשמוע שהיום את אחרי האיבחון ועם הטיפול הנכון.
    אכן החלטות לא פשוטות עומדות בפניי, אני מקבלת דיעות שונות מהנוירולוגים השונים ובכלל מאנשים יודעי דבר, מדהים כמה תחום אפור יש במחלה הזו, וכמה לא ברור מה נכון.
    נשמע שאת ממש גיבורה! על אף ולמרות הגעת ורצת קדימה לכל המשימות של החיים ולא ויתרת!
    רק בריאות!!
    יעל ש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון, פרדניזון ומייאסטניה (ליעל)-

שירלי
    04/10/2008

ליעל שלום!
    אני אמא לשלושה בנים ואת שני ההריונות (הראשון - של תאומים) עברתי כחולת מיאסטניה מאובחנת, עם קורטיזון (פרדניזון).
    הכמויות היו כ-10 מ"ג ליום . בהריון הראשון אף ירדתי בכמויות תוך כדי ההריון ל-15 מ"ג פעם ביומיים.
    לי דוקא אמרו שבהריון מרגישים יותר טוב מבחינת המייאסטניה, כי ההורמונים עוזרים. זה היה די נכון במקרה שלי.
    אחרי הלידה הראשונה - נאלצתי להעלות את הכמות בהרבה (80 מ"ג) כי היתה לי הרעה גדולה במחלה.
    אחרי הלידה השניה, בה קבלתי תוך כדי הלידה עירוי קורטיזון (הרופאים נזהרו עקב המשבר שעברתי לאחר לידת התאומים), העלתי הכמות ל-30 מ"ג למס' שבועות.
    הרופאים אמרו לי שהגוף שלי רגיל לקורטיזון וזו לא כמות גבוהה מאד להריון, לכן אין אזהרות מיוחדות.
    בהצלחה !!!
    הכי חשוב זה לשמור על אופטימיות. להיות אמא - רק יחזק אותך נפשית, וזה תמיד עוזר גם לבריאות הגוף.
    שנה טובה וגמר חתימה טובה!
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון ומיאסטניה (ליעל ש.)

- אורית
    05/10/2008

יעל שלום,
    אני אם לשלושה ילדים, את שתי הבנות ילדתי כאשר הייתי עדיין בריאה.
    בגיל 29 אובחנה המחלה. לאחר תקופה של שלושה חודשים, בהם הייתי מבולבלת, מתוסכלת
    ומדוכאת ולאט לאט קיבלתי את המחלה, פשוט בלי לחשוב הרבה החלטתי שאני מביאה לעולם
    ילד נוסף ולא מוותרת, עבדתי על עצמי שאני מסוגלת לזה עוד פעם אחת ודי, בייחוד לאחר שאני יודעת במה ההריון, הלידה והגידול כרוכים.
    את בני ילדתי בגיל 30. זה מה שנותן את האור, הכוח והאנרגיה. לא להיבהל.
    בשליש הראשון של ההריון, כמו שכתוב בספרות, יש הטבה במחלה ולא נזקקתי למסטינון במשך 3 חודשים. בשלבים האחרונים של ההריון, כמו כל אישה במצב רגיל, נעשים יותר כבדים ויותר קשה.
    אך עוברים את התקופה, וכל דקה עם תינוקך ביד אחרי שווה את זה ויותר מכך.
    לא לוותר. האמהות תיתן לך את הכוחות שתצטרכי לאחרי, ומבט אחד בתינוק ישכיח הכל.

בהצלחה,
    אורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזלפת IVIG - האם איטית ?-
    יעל ש.
    01/10/2008

הי משה,
    אני מקבלת IVIG כל 3-4 שבועות, סט של 4 ימים כל פעם, בכל יום אני מקבלת 300 ML.
    אני זוכרת שאמרת לי שזו צריכה הזלפה איטית של X טיפות לדקה,
    כאן בארה"ב לא מחשבים את זה לפי טיפות אלא לפי מיליליטר לשעה,
    אני מתחילה ב40 לשעה וזה קופץ כל חצי שעה עד מהירות של 80 לשעה.
    אבל אני מאוד סובלת מכאבי ראש בייחוד אחרי היום השלישי של העירוי,
    כעת אני כותבת לך מבית החולים כאשר היום אנחנו מנסים להאט את הקצב ל- 60 ML לשעה,
    אשמח לשמוע ממך האם זו נחשבת הזלפה איטית או מהירה?
    תודה!
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    הזלפת IVIG - האם איטית ?-

הוספת תגובה

• מהירות הזלפת IVIG מומלצת -

משה פיק
    02/10/2008

שלום יעל ש.
    הוראות היצרן לטיפול באימונוגלובולינים. (מהירות העירוי)

התחלת הטיפול : 1- 0.75 ml לדקה ... שהם שוות ערך ל- 15 טיפות לדקה.

אם הכל מתפקד בסדר, אפשר להעלות את מהירות העירוי בהדרגה.

לאחר 15 דקות אפשר להעלות ל- ml 1,2 – 1,5 לדקה ... שהם שוות ערך ל- 25 טיפות לדקה.

ולאחר 15 דקות נוספות אפשר להעלות ל- ml 2,5 ... שהם שוות ערך ל- 45 טיפות לדקה.

מהירות מכסימלית מומלצת היא: ml 3 לדקה ... שהם שוות ערך ל- 54 טיפות לדקה.

לפי המלצה זו את מקבלת את העירוי במהירות סבירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשות ותרופות -
    ליאת
    01/10/2008

האם יכול להיות שהחולשה המלווה את המחלה נעוצה בתרופות. לדוגמא, האם יש משהו שלא לוקח מסטינון ביחד עם סטרואידים ועדין חש חולשה? האם משהוא שלא לוקח מסטינון חש חולשה?

לקביעת תור
    סגירה
    חולשות ותרופות -

הוספת תגובה

• חולשה ותרופות -

ערן משה
    01/10/2008

ליאת שלום
    ראשית מסטינון עצמו יכול לגרום לחולשה באם לוקחים מינון יתר, יש הסובלים מחולשה גם במינון רגיל. שנית ייתכן שרמת הסטרואידים עדיין לא מספקת ואת תוצאות הטיפול עדיין אינך רואה. המינון של סטרואידים במיאסטניה הוא 1 מ"ג לק"ג והשפעה של המינון המקסימאלי יכולה להתבטא רק אחרי חצי שנה, כלומר לא לוקחים סטרואידים והכל עובר.
    מסטינון הוא בשביל להקל על הסימפטומים, עם זה לא מספיק ייתכן שאת צריכה לעלות את המינון.
    בסה"כ החולשה יכולה להיגרם מחסר מסטינון או מיתר מסטינון או מכך שהטיפול עדיין לא עובד.
    סבלנות וצריך להתייעץ עם הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה ותרופות (ליאת) -

משה פיק
    02/10/2008

שלום ליאת,
    אולי את מוכנה לפרט יותר מה שאלתך ?
    על איזו חולשה את בדיוק מדברת ? חולשה בגפים, חולשה כללית ?
    כאשר את מקשרת חולשה ותרופות, האם את מתכוונת שלפני שלקחת תרופות לא היתה לך אותה חולשה וכאשר התחלת להשתמש בתרופות החולשה התחילה/התגברה ?

חולשה היא לא סימפטום שמאפיין רק מיאסטניה, אדם שחולה בשפעת מרגיש חולשה .....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה טובה לכולם אושר, עושר ובריאות -
    נסרין
    30/09/2008

לכולכם שלום..........

חג שמח ושנה טובה ומקווה שנשתפר כולנו ........

מאחלת לכל האנשים בפורום להמשיך את הדרך עם הרבה אופטימיות מעל הראש , עם כל החולשה והקושי שאנו שוהים..............

שנה טובה ועיד פטר סעיד....ושהיה לנו רק חגים ואושר,,,,,כי במיוחד אנחנו האנשים הכי זקוקים לשמחות בשבל להמשיך............

מכל הלב,
    נסרין

הוספת תגובה

• שנת בריאות ושמחה -

-שלגיה
    01/10/2008

יותר מזה אנחנו לא צריכים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפניה לטיפול פסיכיאטרי -
    ליאת
    28/09/2008

האם ידוע לכם באיזה בי"ח או איזה רופאים יש להם נטיה להפנות לטיפולים פסיכיאטרים במקום לטפל בבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    הפניה לטיפול פסיכיאטרי -

הוספת תגובה

• הפניה לפסיכיאטר -

משה פיק
    29/09/2008

שלום ליאת,
    זה נכון שמדי פעם אני שומע תלונות של חולי מיאסטניה שבמקום לקבל טיפול מפנים אותם לפסיכיאטר והיה מעניין לשמוע מאותם רופאים שהפנו חולים לכוון זה מה הסיבה שהם עושים זאת ?

מצד שני איני חושב שאפשר להצביע על ביה"ח מסוים או רופא מסוים שמפנה בצורה כוללת לפסיכיאטרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה