מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלת תם -גל31/08/2008
האם אפשר להבריא מיאסטניה גרביס? או רק לשפר איכות חיים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה רעה לשאלת תם -
ערן משה31/08/2008לא ניתן להבריא משום מחלה אוטואימונית, ניתן להגיע לרמיסיה, קרי לא להרגיש או לא לסבול מתסמיני המחלה, כמו מצבו של חברינו משה, אך המחלה תמיד בגוף ולצערי היא יכולה להתפרץ, ברמה כזו או אחרת, בכל מצב שהגוף נמצא בסטרס ברמה כזו או אחרת.
ניתן לשפר את איכות החיים כשעוצמת המחלה יורדת, גם כשהמחלה סטאטית ניתן לשפר את איכות החיים ע"י כך שלומדים להתמודד עם המוגבלויות הקיימות ומשתמשים באביזרי עזר למינהם.
מצטער לאכזב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי נשימה -יעל פ27/08/2008
אני אמורה לבצע בדיקה לתפקודי נשימה
במאמץ קל אני מרגישה תחושת מחנק
באילו נושאים על הבדיקה להתמקד?
האם כל מרכז מבצע את כל הפרמטרים הנחוצים לחולי מיאסטניה
אני שייכת לכללית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי נשימה -
ערן משה27/08/2008ליעל
בד"כ בכל בתי החולים הגדולים יש מח' ריאות עם מעבדת תפקודי נשימה וכולם מבצעים את אותן בדיקות.
בכללית יש את בלינסון ומאיר שיש בהן מעבדות טובות. לחולי מיאסטניה הבעיה העיקרית היא שבמאמץ מתמשך השרירים נחלשים ולכך יש בדיקה שנקראת MVV בנוסף צריך לראות את VC, FERV1 כולן מראות על ירידה בתפקודי ריאות, שימי לב שבד"כ רמת הסטורציה- אחוז החמצן בדם תהיה תקינה כי הבעיה במקרים שלנו היא צבירת רמת דו תחמוצת הפחמן CO2 ולכן בנוסף לתחושת מחנק יש לפעמים בבוקר כאבי ראש, סחרחורת ותחושת נמנום, גם במשך היום, פשוט בשינה אנו נושמים רדוד יותר ואצלינו זה מאד משמעותי.
רמת דו תחמוצת חמצן בדם ניתן לבדוק ע"יח בדיקת דם מהעורק או במעבדת שינה שם נותנים לישון עם מכשיר מסוים למשך הלילה, עם אותו מכשיר ניתן למדוד מיידית, אבל רמת הדיוק לא כ"כ גבוהה.
מחנק בזמן נשימה יכול להיגרם גם בגלל חולשת שרירי הלוע ואז יש גם בעיה בבליעה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לערן -
יעל פ27/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזון - נטילה כאופציה אחרונהמשה פיק27/08/2008
בסיפורך כתבת שהעדפת בתור אופציה אחרונה לקחת פרניזון. השאלה היא למה?
בביקורי האחרון אצל ד"ר הלמן (שאני מוצאת לנכון לציין שהמלצתך עליו באמת הוכיחה את עצמה מכיוון שמדובר ברופא שהוא גם "אדם") בגלל החמרה בהרגשה העלנו את כמות כדורי המסטינון ל8 כדורים + כדור פרדניזון (למרות שאם סכרת הבנתי שהדבר יותר מסובך החלטנו לנסות). נכון לימים האחרונים ההרגשה נעשתה הרבה יותר כבדה וגם הדברים הפשוטים הפכו פתאום לקשים הרבה יותר בעוד שלפעמים פשוט נופלים בין הכסאות את בדיקת המסק אני יבצע באופן פרטי בהדסה ויחכה בקוצר רוח לתשובות מקווה שמפה תצמח הישועה כי למיטב הבנתי לפי הרופא למרות שהאופטומולוגית קבעה נחרצות עדין חייבים לחכות לאיזו שהיא תשובה מהמעבדה. הבעיה תהיה אם גם בדיקת המסק לא תוכל לחרוץ בבטיחון מה השלב הבא. ויותר מכך עד מתי.?
מקווה להשאר אופיטמית ביחד עם כולם.
יום טוב
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדניזון -
ערן משה27/08/2008מיכל המתיני בסבלנות, לוקח לתרופה זמן עד שהיא מתחילה להשפיע, כך זה במחלה הזו שום תרופה לא משפיעה מיידית, למעט מסטינון שמקל מעט.
לי אין נוגדנים ועדיין ד"ר הלמן בטוח שיש לי מיאסטניה כי כל המהלך מראה על כך, את בידיים טובות לדעתי.
סבלנות סבלנות סבלנות, אין ברירה אין כאן תרופות פלא לצערי והכל עובד לאיטו, בנתיים ההרגשה היא שהכל הולך ומתדרדר, זה נכון אבל צריכים לקוות לשיפור, תזהרי עם רמות הסוכר תהיי עם יד הדוקה יותר על הדופק כי פרדניזון מעלה את הרמות- שימי לב!!!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרדניזון, אופציה אחרונה -
משה פיק27/08/2008שלום מיכל,
את שואלת, מדוע החלטתי שפרדניזון יהיה האופציה האחרונה שלי ?
ובכן:
לכל תרופה יש יתרונות וחסרונות. לא קיימת תרופה שאין לה תופעות לוואי,וכאשר אני שוקל תרופה מתוך מבחר קיים, אני בודק את היתרונות שלה (כמה מהר היא משפיעה, מה מראה נסיונם של אחרים בשימוש בתרופה, כמה צריכים להשקיע בה וכו') ואת החסרונות שלה (תופעות הלוואי האפשריות, האם הפגיעה האפשרית היא הפיכה כאשר מפסיקים להשתמש בה או בלתי הפיכה, וכו') ואני שם על כף המוזניים את היתרונות בצד אחד ואת החסרונות בצד השני ומקבל תמונת מצב.
במקרה של מיאסטניה,........... מלבד המסטינון שהיא תרופה שאינה מטפלת במחלה אלא רק בסימפטומים שלה והיא תרופה מאוד בטוחה וללא כל תופעות לוואי רציניות. כל שאר התרופות הם תרופות להחלשת המערכת החיסונית (למרות שהן עובדות כל אחת בצורה שונה) ולכן ישנה אפשרות לבחור אם לקחת פרדניזון או אימורן או סלספט או פרוגרף או ......
כאן בדקתי את יעילות התרופות לאומת תופעות הלוואי והשיקול של תופעות הלוואי היה פקטור מאוד חשוב שבו הפרדניזון נמצא במקום הראשון מבחינת תופעות לוואי קשות ומחלות שהרוכשים אותם תוך כדי נטילת פרדניזון במינון גבוה לזמן ממושך נשארים אתם גם לאחר שהפסיקו לקחת את התרופה (אוסטאופורוזיס, קטרקט, גלאוקומה וכו') בנוסף למספר רב של תופעות לוואי שנעלמות עם הפסקת השימוש בתרופה.
כדי להיות כנה, השיקול הנ"ל אינו היחידי כאשר נמצאים במצב של בחירת תרופה מתוך מבחר קיים. ישנו שיקול נוסף שיכול לבטל את כל מה שנכתב למעלה והוא: מצב החולה, הסימפטומים וחומרת המחלה.
חולה במצב מסוכן (בעיות בליעה, נשימה וכו') שמצבו הולך ומחמיר אינו יכול לקחת תרופה שתתחיל להשפיע רק לאחר מספר חודשים. במקרה כזה הפרדניזון היא התרופה שפועלת הכי מהר והכי טוב ובמצבים כאלה אין טעם לבדוק מה הן תופעות הלוואי.
הבעיה כאן (לדעתי האישית ) היא שישנם רופאים שהתרופה ה"יחידה" שהם "מכירים" למיאסטניה היא פרדניזון. ולכן הם עם "יד קלה" על מירשמי פרדניזון. במצב זה, החולה מרוצה......... היות והמחלה "נעצרת" , הרופא מרוצה.......... היות והחולה מרוצה ומשבח אותו על מקצועיותו , וכולם חוגגים...............עד שמופיעות תופעות הלוואי וזה מאוחר מדי לעבור לתרופות אחרות היות והמחלות הנרכשות אינן נעלמות עם הפסקת התרופה.
ובכן מה התהליך הנכון (לדעתי, ושותפים לה מומחים גדולים ממני).
מתחילים עם מסטינון. אם לא מספיק.............
עוברים לפרדניזון,.......... כאשר מאוזנים מוסיפים אימורן או סלספט (מה שעוזר)
כאשר התרופה הנוספת מתחילה להשפיע ...............מתחילים ביציאה מהפרדניזון
כמובן שבדרך ניתן להעזר או להתחלף עם טיפולים (פלסמהפרזיס או IVIG)
במקרה שלי : היה לי זמן לחכות שתרופות/טיפולים אחרים יעזרו ולא אזדקק לפרדניזון היות ואני חולה אוקולרי והסימפטומים היחידים שהיו לי הם נפילת עפעפיים וראיה כפולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמחים לשמוע על אתר שבאמת תומך -נסרין26/08/2008
רציתי להגיד לכם שלום , ומקווה שיהיה שלומכם יותר טוב ממני.......
חשבתי לשתף אותכם במה שעברתי לפני 4 שבועות, הלכתי למרפאה תעסוקתית בנתניה, וכונתי היתה לצמצם שעות העבודה, בשיחתי עם הרופאה נעלבתי מאוד אפילו כשהגעתי הביתה לא תדמיינו כמה בכיתי ....כי הרגשתי כמה האחרים רחוקים מאיתנו, לעולם לא ידעו מה עובר עלינו, אבל לקבל את זה מרופא וספיציפי מנוירולוג ...קשה.
(הרופאה השיבה לבקשתי שהבנקים לא פראיירים שישלמו לך עבור שעות שתצמצמי, שאת יכולה לעבוד יותר מ-8 שעות ביום, עבודתך משרדית וזה לא מעייף, את יכולה יותר מ-10שעות אפילו)
לא תדמיינו כמה עשתה לי רע ביום הזה, כשהסברתי את מצבי שאני אחרי לידה מרגישה יותר חלשה, אז היא אומרת בשבל זה את פה, את רוצה לצמצם שעות רק בשביל להיות עם התינוק שלך ...
היום אני מרגישה יותר חלשה ובמיוחד אחרי שהתחלתי להרגיש את חולשה וקושי בהליכה ובאיזור הברך ...
היא היתה גסה לא התחשבה במצבי, וזלזלה במחלה שאינה מונעת תפקוד, לדעתה שכולם עובדים 8 שעות ולא מפריע להם , אבל היא שכחה שכולם לא חולי מיאסטינה גראביס ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה בנסרין -
משה פיק27/08/2008שלום לנסרין ולכולם,
אני חושב שאני יכול לדבר לא רק בשמי, אלא בשם כלל חולי המיאסטניה שניתקלו או שיתקלו בעתיד באיזה שהוא שלב באי הבנה של אנשים הסובבים אותנו, ו...כן.....גם רופאים שהם נוירולוגים במה שאנו מרגישים מבפנים גם כאשר חיצונית אנו נראים בריאים לחלוטין.
חולי מיאסטניה ברוב המקרים נראים חיצונית אנשים בריאים ואם אנו מבצעים דברים שקשה לנו לבצע עקב חולשת השרירים אנשים סביבנו מפרשים זאת כעצלנות, ניצול הזדמנות ואנוכיות.
בשנים הראשונות של מחלתי חשבתי שרק אנשים ללא רקע רפואי אינם מסוגלים להבין את מה שאני מרגיש מבפנים ולמרות שאני "נראה בריא לחלוטין" אני לפעמים "נכה לכל דבר" אלא שאיני יושב על כסא גלגלים אולם דיי מהר הבנתי שרוב הרופאיםו אפילו אותם שמטפלים בנו ישירות אינם מסוגלים להבין את מה שאנו עוברים וזאת עקב כך שאי אפשר להעביר הרגשה של חולשה פנימית כפי שאפשר להעביר מסר כאשר החולה הוא קטוע רגל או שיש לו בעיות פנימיות בגוף שניתן לבדקם או אפילו לראותם בעזרת ציוד רפואי מתקדם.
נסרין, אנו כולם אתך, מבינים אותך, משתתפים בסבלך ומאחלים לך לא להגיע שוב למצבים כאלה.
אני פיתחתי לעצמי דעה והגעתי להחלטה לא לנסות לחנך רופא שאינו מתיחס אלי לא רק כחולה, אלא גם כאדם, לעזוב אותו לנפשו ולחפש רופא מתאים. הנוירולוג הראשון שפגשתי כאשר התחילו אצלי הסימפטומים קיבל אותי כפציאנט שלו בדיוק מפגש אחד ומיד המשכתי בחיפוש "רופא אמיתי".
נכון שאין לנו אפשרות לבחור רופא כרצונינו כאשר אנו מופנים ע"י מוסד מסוים למקום ספציפי ואז .... אם מולנו מופיע רופא מהסוג שנסרין פגשה.... אנו בבעיה רצינית.
זו בדיוק הסיבה למטלה שלקחתי על עצמי כאשר הקמתי את קבוצת התמיכה לחולי מיאסטניה + הפורום + מפגשי התמיכה.
שיהיה יום טוב לכולם ושנשמע רק סיפורים טובים ויפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסור להתייאש -
יעל פ27/08/2008גם אלי לא התייחסו ברצינות וכבר נעשיתי אפאטית. ישבתי בבית בוהה בקירות הפסקתי לאכול בגלל קושי בבליעה ורק כשהתחלתי לרדת במשקל בעלי לקח יוזמה הלך אל הרופאה וצעק שאם יקרה לי משהו הוא יאשים אותה
רק אז אושפזתי בנוירולוגית בתה"ש. משה ליווה אותי לאורך כל הדרך בטלפון ועל כך אני אסירת תודה לו.
היום אני מטופלת באימונוגלובולינים. הפסקתי מסטינון כי הוא לא משפיע עלי ואני מתפקדת טוב יותר
יתכן שהמצב לא אופטימלי ותמיד יש מקום לשיפור. אני לומדת את הנושא ומחפשת פתרונות נוספים
העיקר לא לאבד תקווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיפה לשמוע עידודכם...באמת תודה -
נסרין27/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנסרין -
תהלה28/08/2008זה באמת סיפור מזעזע! איזו חצופה הרופאה הזו.
אני לגמרי מסכימה עם משה שכשיש אפשרות חייבים למצוא רופא אחר שמוכן להקשיב באמת ולא לחשוב שאנחנו סתם אומרים דברים בכדי לקבל הקלות. מה שאני לא מסכימה עם משה זה שאנחנו לא צריכים לחנך את הרופאים. אני חושבת שכל רופא או אדם שאומר משהו לא לעניין אנחנו צריכים לתקן אותו ולהסביר לו את הטעות שלו גם אם זה אומר להגיד את זה בצורה "עוקצנית" העיקר שיבין את טעותו ולא יחזור על הטעות עם מישהו אחר.
בברכת בריאות לכולנו,
תהלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"לחנך את הרופאים" (תהילה) -
משה פיק28/08/2008שלום תהילה,
"לחנך רופא" שאינו מבין את מחלתנו ומשחק "אלוהים" כאשר כל קלפי המשחק בידיו .... זה נשמע טוב, זה נשמע צודק וההגיו הישר אומר שאכן צריך לחנכו. אולם אני אדם מעשי וההגיון שלי + הנסיון בחיים מראה שמה שיקרה הוא זה שאנו נתרגש ונתרגז, המחלה תחריף............. והרופא בכלל לא ישים לב שמישהו נמצא לידו ומדבר אליו.
לדעתי, רופא שיותר ויותר חולים יפסיקו לבא אליו היות והוא רופא, אולם אינו "בן-אדם" יבין מהר מאוד שהוא צריך לשנות את הגישה.
חבל לבזבז עצבים על רופאים מהסוג הזה.
ישנם בשוק מספיק רופאים טובים לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחנך את הרופאים -
מיכל-עליסה09/09/2008חולה אחד שעומד מול רופא אחד, לא יכול לעשות כלום, כי זה בערך כמו ילד שמנסה לחנך את ההורים שלו. החולה תמיד נמצא בעמדה נחותה מהרופא, ותלוי בו. והרופא לא חייב להקשיב לחולה, אם הוא לא רוצה.
הערות עוקצניות בודאי לא יתרמו שום דבר, הם רק יגרמו להיפך בדרך כלל.
יחד עם זאת, אני בהחלט חושבת שהרבה מאוד רופאים, ולמרבה הצער, לא מעט נוירולוגים ביניהם לא מבינים מספיק את המחלה הזו, ולא משום שהם לא רוצים להבין או לא מעוניינים לעזור לחולים, אלא פשוט כי באמת מאוד קשה להבין.
מנסיוני, עמותה של חולים, בגישה בונה, יכולה להביא להרבה מאוד שינוי ביחס של רופאים ומוסדות למחלה. ואני תמיד נותנת את הדוגמא של העמותה של מיאלומה, שתוך מספר שנים הביאה לשיפור משמעותי בטיפול בחולים בצורות שונות.
וזה חלק מהתפקיד שלנו-לשלב ידיים ולמצוא דרכים להסביר מה המחלה שלנו ואיך אפשר לעזור לנו לחיות ולתפקד בצורה האופטימאלית. להלחם ביחד נגד קונספטים מוטעים ודיעות קדומות, וגם ללמוד אחד מהשני, ואז אולי ייטב לכולנו.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה(לעליסה) רעיון מעניין -
נסרין09/09/2008אני מקווה שננסה ,ולא נפסיד אם ננסה ללחוץ ולשנות באופן קבוצתי .....
כי אף אחד לא ידע מה עובר עלינו ....חוץ מאיתנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי המצב הנתון -
משה פיק10/09/2008למיכל, נסרין, יעל...... לכולם,
אני מסכים עם כל מילה שנאמרה בפרק הזה. אולם זו התאוריה...... מהו המעשי ?
אני את שלי עשיתי, אני בעניין הזה כבר 10 שנים. 4 שנים מתוכם הייתי חבר וועד העמותה למיאסטניה בה הייתי צריך לבזבז כוחות כנגד כל חברי, חולי המיאסטניה שבוועד עצמו שחסמו ממני כל אפשרות לדבר עם החולים, להפיץ חומר עבור החולים והשמיצו אותי בכל הזדמנות ..... עד שמעשיהם גרמו לכך שהעמותה התפרקה.
אני מצפה שהחולים הצעירים יתעוררו ויחליטו לעשות דבר כדי שהמצב ישתפר, יאחדו כוחות וילחמו לשנות דברים. הרי הם אלה שיחוו את כל מה שהמחלה המתעתעת הזו עלולה להביא עליהם בשנו חייהם ואני עומד על דעתי שכתבתי אותה כבר לפני מספר שנים "הדבר היחיד הברור במחלה הוא ששום דבר לא ברור".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיאסטניה אוקולרית -משוב נסיון טיפולצבי25/08/2008
אני מעונין לקבל תגובות על תוצאות טיפול של חולים גילאים 60 + אימורן? פרדניזוןן? אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OMG מיאסטניה אוקולרית -
משה פיק26/08/2008שלום לצבי ולכולם .
ראשית אני רוצה להסביר שכאשר נפלה עלי המחלה ואובחנתי בשנת 1998, הבנתי מהר מאוד שאם אני לא אלמד על המחלה ואדע להחליט מה טוב בשבילי ולאיזה כיוון אני בוחר ללכת אני עלול להסתבך עם רופאים שאינם מבינים מספיק מה אני מרגיש ואינם מבינים מספיק מהי המחלה וכיצד לטפל בה בדרך שתתאים אישית לחולה ספציפי.
הסימן הראשון שקיבלתי לכך שהחלטתי הייתה נבונה הייתה כאשר תוך כדי נסיונותי עם מינון המסטינון הציע לי רופא בכיר (מבלי שראה אותי אישית) לקחת פרדניזון.
כבר אז החלטה ראשונה שלקחתי על עצמי הייתה: פרדניזון היא האופציה האחרונה שאבחר היות ואני חולה אוקולרי בלבד ואין כל סכנת חיים מרחפת עלי (בעיות נשימה).
בחרתי לנסות אימורן למרות שידעתי שזה יקח הרבה זמן עד שהתרופה תשפיע (ואולי לא) אולם תופעות הלוואי הקשות שהופיעו לאחר שבועיים של טיפול גרמו לכך שהפסקתי את התרופה עם ציון: אימורן....לא בשבילי.
עדיין התנגדתי לפרדניזון והחלטתי ללכת על פלסמהפרזיס, 5 טיפולים רצופים שיפרו את מצבי מקצה לקצה, הראיה הכפולה נעלמה, העפעף עלה למקומו. החלטתי לא לחכות שוב להחמרה וביצעתי טיפול מונע כל 6 שבועות. לאחר חצי שנה החלטתי לנסות IVIG שעשה את העבודה בדומה לפלסמהפרזיס. הגעתי לפרשת דרכים , מה אני מחליט לעשות בהמשך, פלסמהפרזיס או IVIG והחלטתי על פלסמהפרזיס ואז בצעתי טיפול אחד משותף של: IVIG יום לאחר פלסמהפרזיס. המשכתי עוד מספר פעמים טיפול מונע של פלסמהפרזיס והגעתי להחלטה להתחיל לרדת מהמסטינון שאותו לקחתי כל אותו הזמן "לפי הצורך". נשארתי רק עם פלסמהפרזיס ובשלב מסוים החלטתי לעכב את הטיפול המונע ולראות מה תהיה התוצאה.
הטיפול האחרון היה בשנת 2000 ומאז לא חידשתי את הטיפולים והתרופות. בצעתי בדיקת דם נוספת לנוגדנים שהתוצאה הייתה זהה לכמות הנוגדנים שהיו לי במצב הכי קשה של המחלה מה שמצדיק את המשפט הידוע: " אין קשר בין רמת הנוגדנים בדם וחומרת המחלה בזמן נתון".
אני מזכיר שוב לכולם : כל חולה מיאסטניה הוא שונה ואין ללמוד מטיפול ספציפי של חולה ספציפי על דרך טיפול במחלה המתעתעת שנקראת "מיאסטניה גרביס" !!
בריאות לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך הסכימה קופת החולים שלך -
-שלגיה28/08/2008לתת לך התחייבויות לפלסמפרזיס ולאימוגלובלינים יום אחר יום, כאשר הבעיה התבטאה "רק" בצניחת עפעף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול משולב -
משה פיק29/08/2008שלום מאסקית.
הבעיה שלי לא התבטאה "רק" בצניחת עפעף. הלוואי שזה היה המקרה. אם היתה לי רק נפילת עפעף אני מניח שלא הייתי מבצע פעילות חודרנית לטפל בבעיה שבעיקרה היא בעיה קוסמטית.
הבעיה הקשה שלי הייתה הראיה הכפולה ש"תקעה" לי את החיים. כטכנאי בכיר בצוות של טכנאי מחשבים תעשיתיים ומסחריים גדולים שתחזק מערכות בבנקים 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע הגעתי למצב שהייתי מסוגל לעבוד רק שעה עד שעתיים ביום בלי אפשרות לנהוג ברכב וזאת כמעט במשך שנה שלמה.
כאשר ביוזמתי בקשתי לבצע פלזמהפרזיס ואושר לי, הופיע במחשב של קופה"ח סעיף שמאפשר לי לקבל טיפולים ואני ניהלתי את התהליך. לאחר כחצי שנה של טיפולים החלטתי לבקש גם IVIG, התהליך היה זהה ובמחשב היה לי אישור לבצע את הטיפולים.
את החומר לאימוגלובולינים הייתי קונה בבית המרקחת על סמך האישור שהיה במחשב ומחזיק בבית עד השימוש. בשלב מסוים לאחר טיפול פלסמהפרזיס והחומר שהיה ברשותי בצעתי את הטיפול.
איני יודע אם יש קשר או לא, אבל זמן קצר יחסית לאחר הטיפול המשולב נכנסתי להפוגה בה אני נמצא עד היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרות מצב דומה -
-שלגיה29/08/2008לא ששה קופת החולים שלי לאשר טיפולי פלסמפרזיס לניהול העניינים על ידי... על שילוב טיפול IVG אפילו לא העזתי להציע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישור לטיפול -
משה פיק29/08/2008שלום מאסקית,
יכול להיות שהיום גם אני לא הייתי מקבל את מה שקיבלתי לפני 10 שנים.
לפני 10 שנים המצב היה שונה לחלוטין. פלסמהפרזיס לא היה טיפול מוכר כמו היום ורוב המרכזים לטיפול חולי חוץ לא היו קיימים כמו היום (בהדסה הייתה מכונה אחת בלבד עם אחראית אחת ואחות אחת) לפני 7 שנים אני אישית דחפתי את הטיפול באיכילוב שהיה בזמנו תחת ניהול בנק הדם שיקבל חולי חוץ לטיפול כאשר הבטחתי שאני אדחוף חולי מיאסטניה לפנות למכון במקום לנסוע לירושלים.
האישורים שלי התקבלו בעזרת אחד מהנוירולוגים הידועים ביותר בארץ ואני מזכיר זאת היות ולדעתי האישורים שקופ"ח מוכנה לאשר תלויה בחלקה הגדול בצורת המכתב שמפנה הנוירולוג ומה שווה חתימתו מבחינה רפואית.
אל תנסי לבקש טיפול משולב (IVIG לאחר פלסמהפרזיס ולא הפוך) היות וזה חסר סיכוי. מה שכן................. ואני פונה לכולם. אם אתם מקבלים אחד מהטיפולים ויש לכם רופא אמין ושמוכן גם להקשיב להקשיב, שאלו אותו את השאלה : "האם לדעתו יש הגיון בטיפול משולב (IVIG אחרי פלזמהפרזיס) אפילו אם זה חד פעמי"...........מעניין מה תהיה התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריגילצרדים --שלגיה24/08/2008
אני כבר יודעת שהאימורן גורם אצלי לאי ספיגת ברזל, ואני מקבלת עירוי ונופר אחת לכמה שבועות. אבל לאחרונה הטריליגצרידים אצלי יורדים, הרבה מתחת לנורמה. (אני לא לגמרי בטוחה שזה קשור). (ולא, לצערי אני לא יורדת במשקל, וחבל, כי יש לי עודף). אז מה עושים? קרה לעוד מישהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף אחד? -
-שלגיה24/08/2008אז עם מי להתייעץ?
רופאת המשפחה שלי לא נתקלה במצב כזה, ולא ידעה איך להמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטריגליצרידים -
ערן משה25/08/2008מאסקית, גם טריגליצרידים הם שרשראות שומנים העוברים תהליכים בכבד וייתכן שגם על כך משפיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך -
ערן משה25/08/2008בכל מקרה צריך לפנות לאנדוקרינולוג, לדעתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכם -
-שלגיה28/08/2008אני מותשת מכדי לפנות לרופא נוסף. אם אין סכנה במצב, אני חושבת שפשוט אתן לו להימשך ככה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון אימורן -צבי22/08/2008
מינון אשר ניתן לי ע"י רופא בכיר הנו 50 מ"ג 3 פעמים ביום
אני קורא בפורום על המלצות ללקיחת כל המינון בפעם אחת.
אבקש לקבל תגובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון אימורן -
ערן משה23/08/2008צבי שלום,
אימורן נוטלים לפי משקל גוף, כמו רוב התרופות, 2.5mg לק"ג. מומלץ מאד ליטול את כל המנה בנטילה אחת, כך כתוב, ההסבר ארוך ומייגע אבל כך ההשפעה יותר טובה.
בהצלחה בטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני נוטלת 300 מ"ג ליום -
-שלגיה24/08/2008ולא, אני לא שמנה באופן מיוחד..
(קצת עודף משקל. לא מטען חורג).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימורן -
נתן25/08/2008למיטב ידיעתי,המקסימום המותר באימורן הוא 200 מ"ג ליום( 4X50).
עד עתה לא שמעתי על מישהו שנוטל יותר.
האם אני טועה?
נתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זאת אומרת המקסימום המותר? -
-שלגיה28/08/2008אני מקבלת, על פי הוראת הנוירולוגית המומחית המטפלת בי, 300 מ"ג ליום. (והמערכת החיסונית עדין לא חזרה למצב הנמוך הנפלא בו היתה בעבר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב המערכת החיסונית (מאסקית) -
משה פיק28/08/2008שלום מאסקית,
את כותבת: "המערכת החיסונית עדין לא חזרה למצב הנמוך הנפלא בו היתה בעבר.
האם אפשר לקבל הסבר על המשפט ?
איך בודקים את מצב המערכת החיסונית ולשם מה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספירת דם רגילה -
-שלגיה29/08/2008אני מקבלת אימורן מעל שנה וחצי, ובכל התקופה הזאת מבצעת, על פי הוראות הנוירולוג, ספירת דם ותפקודי כבד בכל חודש. כאשר התחלתי להרגיש הטבה משמעותית, לפני כמה חודשים, התבטא הדבר גם בבדיקת הדם, ספירת לימפוציטים היתה נמוכה מהנורמה באופן משמעותי. לצערי חליתי באנגינה תקופה קצרה לאחר ההטבה, קיבלתי אנטיביוטיקה, ומאז אני מרגישה על הפנים. הראיה הכפולה והבעיות האחרות חזרו. גם הפעם התבטא הדבר בבדיקות הדם, הן תקינות... בשלושת החודשים האחרונים אני מקבלת מינון גבוה של אימורן, בתקוה לחזור ולדכא את המערכת החיסונית. בינתיים ללא הועיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם עקב שימוש באימורן -
משה פיק29/08/2008שלום מאסקית,
כל משתמשי אימורן חייבים לבצע בדיקות דם מחזוריות.
הסיבה לבדיקות הדם היא לא לראות אם האימורן "עושה את העבודה שלמענו משמשים בו" .
כדי לדעת אם האימורן "עושה את העבודה" זה תפקידו של החולה להודיע לרופא וזאת ע"י הרגשה בשיפור מצבו ביצוב או שיפור הסימפטומים.
אין בדיקת דם לדעת מתי האימורן "עושה טוב".
בדיקות הדם הן למטרה הפוכה. הן מראות אם תופעות הלוואי של התרופה אינן כאלה גרועות שיש להוריד במינון או להפסיקה כליל. לא מעט חולים שנענו לטובה מהתרופה נאלצו להפסיקה עקב בדיקות דם שהראו מצב גרוע של הכדוריות ו/או פגיעה בכבד.
לגבי האנגינה והאנטיביוטיקה:
הגורם הכי מפריע ושגורם להחמרת מיאסטניה היא דלקת.
בתקופה זו יש לטפל במהירות האפשרית לסיימה.
ישנן תרופות אניביוטיות טובות למטרה זו , אולם.......... הן מחריפות מיאסטניה.
במצבים אלה קיימת דילמה מאוד גדולה. מה הכי טוב לעשות ? לעבור לאנטיביוטיקה שאינה ברשימת "התרופות האסורות למיאסטניה" או לקחת את זו שהכי טובה לטפל במצב הדלקתי , המיאסטניה תחריף וכאשר הדלקת תסתיים נאזן שוב את המיאסטניה.
רופאים רבים שאינם נוירולוגים אינם "בעניינים" בנושא התרופות האסורות לחולי מיאסטניה........ וכאן אנו חייבים להכנס לתמונה עם הרשימה שאני מקווה נמצא אצל כל אחד ואחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם לאימורן -
ערן משה29/08/2008משה שלום
נכונים דבריך, אך נכונים גם דבריה של מאסקית, מבצעים ספירת דם ע"מ לדעת את יעילות האימורן קרי ספירת לימפוציטים שאמורה להיות מתחת ל-1 וזה אומר שהאימורן עושה עבודתו על מע' החיסון, אומנם תיתכן תופעה שעושה עבודתו אך המטופל עדיין מרגיש רע ואז לאחר זמן מחליפים את התרופה, אבל כעיקרון זו האינדיקציה בנוסף לתחושת המטופל, כשיש התפרצות של המחלה או מחלה זיהומית אחרת יש עלייה מיידית של הלימופוציטים.
אנו מסופק בנוגע לעליית מינון אימורן לפי הספרות המינון הוא 2.5 מ"ג לק"ג מעבר לכך סכנת תופעות הלוואי של ממאירויות עולה בהרבה ולכן רוב הנוירולוגים לא מעלים מעל 200מ"ג, בנוסף לסכנה בעלייה של תפקודי כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם לאימורן (ערן) -
משה פיק30/08/2008שלום ערן,
אתה כותב: "מבצעים ספירת דם ע"מ לדעת את יעילות האימורן קרי ספירת לימפוציטים שאמורה להיות מתחת ל-1 וזה אומר שהאימורן עושה עבודתו על מע' החיסון, "
????????????????
מבחינה רפואית אין לי ויכוח איתך, מה שאיני מבין הוא לשם מה לעשות בדיקת דם כדי לראות אם האימורן עושה את עבודתו על מע' החיסון ???
נותנים אימורן לחולי מיאסטניה כדי להחליש את הסימפטומים.
אם חולה לוקח אימורן והסימפטומים לא נחלשים - אין טעם שימשיך עם התרופה. גם אם זה משפיע על מערכת החיסון.
אם חולה לוקח אימורן והסימפטומים נחלשים - החולה ממשיך עם התרופה. גם אם הבדיקה תראה שאין השפעה על מערכת החיסון (דבר שלא יקרה לדעתי).
את מי זה מענייו אם האימורן עושה את עבודתו על מע' החיסון ???
ומדוע שלא יעשה את עבודתו על מע' החיסון ??? לשם כך יצרו אותו, בדקו אותו במבחנים ארוכים ויקרים עד שקיבל אישור של ה FDA שזה מה שהוא עושה.
לפני שנים כאשר עזרתי למיכל בתחלית דרכה היא שאלה אותי, מדוע אימורן לוקח לו מספר חודשים רב אצל חולי מיאסטניה עד לקבלת השפעה חיובית כאשר במחלות שהיא מטפלת האימורן משפיע מיד. אמרתי לה שאיני יודע אולם עם עובדות אי אפשר להתווכח. כנראה שגם הרופאים שמטפלים בנו לא מבינים את דרך השפעתו על חולי מיאסטניה.
זה מזכיר לי בדיקה נוספת שרופאים מבצעים על חולי מיאסטניה שהיא מיותרת לחלוטין לדעתי והיא : בדיקת דם לנוגדנים לאחר שהחולה מאובחן סופית על סמך בדיקת נוגדנים חיובית.
וכמו הבדיקה הנ"ל של האימורן, אני שואל את עצמי : את מי מעניין רמת הנוגדנים בדם ???
הרי ידוע שרמת הנוגדנים אינה מעידה על חומרת המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימורן -
ערן משה30/08/2008משה , אימורן מתחיל עבודתו לאחר כ-4-6 חודשים- לפי תחושת החולים אך את פעולתו על מע' החיסון אנו רואים בבדיקות דם כעבור כחודש חודש וחצי ע"י ירידה של הלימפוציטים, אם אינם יורדין בטווח של 3 חודשים אז האימורן אינו עובד על אותו אדם, אין מה לעשות לא על כולם עובדות כל התרופות וגם לא באותה עוצמה או יעילות, עושים ס.ד. כדי לעקוב אחרי רמת המוגלובין וכדוריות אדומות שגם הן יורדות בטיפול עם אימורן וכן עוקבים אחר עבודתו על מע' החיסון זה חשוב רפואית, אני מבין שלך זה מעניין כחולה העיקר שאני מרגיש טוב יותר, אך הרופא צריך לדעת שהטיפול ממשיך להיות יעיל, כי ישנם מקרים שתרופה פועלת ועוזרת ואז הגוף מפסיק להגיב אליה, באימורן הדברים יכולים להתבטא קודם בבדיקת הדם ואחרי כן התחושת החולה בעיקר במיאסטניה שהתגובות לתרופות איטיות ולפי שאר המצאים בבדיקה ניתן להעריך, האם יש זיהום ומאיזה מקור הוא- חיידקי או ויראלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות לאימורן (ערן) -
משה פיק30/08/2008שלום ערן,
האם אתה מכיר חולה שהתחיל אימורן ורופא פנה אליו לאמור שבבדיקת הדם שביצע הוא מוצא שהאימורן אינו משפיע על מערכת החיסון שלו ולכן הוא מוריד אותו מהתרופה ?
אני שוחחתי במשך העשור האחרון עם עשרות אלפי חולי מיאסטניה מכל קצווי העולם שנכנסו ויצאו מקבוצות התמיכה השונות (ועדיין עושה זאת ) ומשם אני שואב את האינפורמציה שיש בידי. מעולם לא שמעתי מחולה שסיפר על כך.
מה שכן שמעתי וחוויתי זאת על עצמי הוא שחולים מפסיקים אימורן משתי סיבות עיקריות :
1. החולה לוקח את התרופה (200Mg) במשך תקופה ארוכה (לפעמים מעל לשנה) והוא אינו מרגיש כל הקלה במחלה עקב כך ומפסיק לקחת אימורן.
2. כאשר בדיקות הדם (כל חולה חייב לבצע בדיקות דם למעקב על תופעות לוואי שליליות מסוכנות) מראות שינויים בכדוריות הדם ו/או בפעילות הכבד ולכן הוא נאלץ להפסיק עם האימורן.
אני לקחתי במשך שבועיים אימורן עם בדיקות דם שלא נתנו סיבה להפסיק את השימוש בה, אולם כאשר התחילו תופעות לוואי שאני כחולה חוויתי וחמישה רופאים (משפחה, מומחה לדם, עור ושני נוירולוגים + שני ביקורים בחדר מיון) לא היו מסוגלים לתת לי תשובה האם כל זה עקב השימוש באימורן. אני החלטתי להפסיק לקחת אותה וכל תופעות הלוואי נעלמו תוך מספר ימים. לימים סיפר לי רופא המשפחה שאינו יודע לאן הייתי עליל להגיע אם לא הייתי מפסיק את השימוש באימורן.
מה שאני מנסה לאמור פה שישנם רופאים שמבצעים על החולים בדיקות שונות (לפעמים אפילו חודרניות) שאין להם כל קשר ישיר לחולים. הם מבצעים את הבדיקות עבור עצמם ללימוד או מחקר על בעיה רפואית או תיאוריה רפואית.
אם הבדיקות הללו היו עוזרות לחולה הספציפי במשהו מעשי ....OK אולם לדעתי אין זה כך.
אם הייתי שומע שהבדיקות דם לפעילות האימורן על המערכת החיסונית או בדיקות דם לראות שוב ושוב מה רמת הנוגדנים בדם או ביופסיה שלא מחפשים משהו ספציפי אלא.... "אולי נמצא משהו " היו משפיעות על שינוי בטיפול במיאסטניה עם הסבר....ניחא. לדעתי האישית . זה לא המצב וכדאי שיעברו למחקר מסודר ולא לתיאוריות שלא עוזרות לטיפול במחלה.
זו כמובן דעתי האישית והלא מקצועית רפואית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה בכל זאת בדיקות דם? כי -
-שלגיה30/08/2008חשוב לראות בבדיקות הדם שהמערכת החיסונית אכן מדוכאת, כדי לבדוק את השפעת האימורן על החולה במיאסטניה גרביס. אני קיבלתי אימורן במשך למעלה משנה, (לשמחתי הנוירולוג התעקש להמשיך, למרות שאני כבר כמעט התייאשתי), עד שהרגשתי הוטבה (בהרבה), ההטבה המשמעותית התבטאה מיד גם בבדיקות הדם. במשך הזמן אפשר היה לראות בבדיקות איך לאט (מאד) הליקוציטים יורדים, ולכן המשכנו בניסיון. לצערי יצא שנטלתי אימורן במשך שנה ורבע, זכיתי בהטבה למשך חודשיים, ושוב חזרתי לאימורן. מאד מתסכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרוש הסבר (מאסקית) -
משה פיק30/08/2008שלום מאסקית,
שני דברים לא הבנתי מדברייך :
1. את כותבת: " חשוב לראות בבדיקות הדם שהמערכת החיסונית אכן מדוכאת" .
האם את חושבת שאדם שלוקח שנה ורבע תרופה שתפקידה להחליש את המערכת החיסונית המערכת לא תחלש ?
2.את כותבת: "לצערי יצא שנטלתי אימורן במשך שנה ורבע, זכיתי בהטבה למשך חודשיים, ושוב חזרתי לאימורן. "
אם אני מבין נכון מדברייך, לאחר שנה ורבע עם אימורן הוא התחיל לעבוד עבורך ואז הפסקת להשתמש בו (?) , מצבך החמיר ולכן חזרת להשתמש בו שוב ?
האם הבנתי אותך נכון ?
אם כך הדבר ......הסבירי מדוע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום משה -
-שלגיה31/08/2008א. אכן לקחתי אימורן במשך שנה ורבע עד להחלשות המערכת החיסונית. לפי תשובות בדיקות הדם החליט הנוירולוג להעלות את המינון. ב. לא הפסקתי לקחת אימורן. לצערי חליתי באנגינה ולקחתי, לפי הוראות הרופא, אנטיביוטיקה. בעקבות המחלה המערכת החיסונית חזרה לעצמה כאילו לא חלפה עלי שנה וחצי של אימורן. עכשיו אני מנסה, בעזרת הנוירולוגית שלי, לחזור למצב של מערכת חיסון מדוכאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללקיחת מנה יומית אימורן בפעם אחת -
צבי31/08/2008אני פונה לערן , אם תוכל להפנות אותי להסבר על לקיחת כל המנה היומית בפעם אחת
תודה מראש
צבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצבי -
ערן משה31/08/2008לא מצוין בספרות אבל לפי הבנתי יעיל יותר ליטול במנה אחת ומה שבטוח אתה לא מחלק את תופעות הלוואי של התרופה לאורך כל היממה, אבל לדעתי מהות ההוראה היא שפעילות התרופה טובה יותר בנטילה המנה אחת ואם חושבים על פעילות תרופות בגוף לכל תרופה יש פיק פעולה, דרך ספיגה ומשך זמן שהי בגוף, אם אתה מחלק את המנות אתה מעמיס על הכבד את פירוק התרופה, הפיק אומנם מתחלק ליותר זמן ביממה אבל עוצמת יעילותו יורדת ומשך זמן השהייה בגוף ארוך יותר ז"א יש יותר רעילות בגוף.
גם לחולי סרטן נותנים מנה יומית ולא מחלקים לאורך היממה תרופות ציטוטוקסיות וגם למושתלים למינהם.
המחת פרקים בשם ראומויד ארטריטיס נותנים מטוטרקט אחת בשבוע בגלל אורך זמן השהיייה בגוף והפיק הארוך.
מקווה שהצלחתי לענות ,אם לא אנסה להעמיק את העניין בספרות ולענות ביתר דיוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לערן -
צבי31/08/2008תודה אסתפק בשלב זה
צבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדינזון או אימורן? -דינה22/08/2008
השאלה שלי למי יש תופעות לוואי יותר חמורות ומה ההבדל בינהם..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדניזון או אימורן, תופעות לוואי -
משה פיק22/08/2008שלום דינה,
אין ספק שלפרדניזון יש תופעות לוואי קשות יותר מאשר לאימורן והכי גרוע הוא שחלקם אינן הפיכות כאשר מפסיקים להשתמש בתרופה (אוסטאופורוזיס, גלאוקומה קטרקט).
ההבדל ביניהם הוא שתחילת ההשפעה של הפרדניזון היא יחסית קצרה (ימים עד שבועות) כאשר אימורן מתחיל להשפיע רק לאחר מספר חודשים.
אימורן היא תרופה שכאשר מתחילים תהליך של הריון ולידה יש להפסיקה, לאומת פרדניזון שניתן להמשיך ולהשתמש בה כל תקופת ההריון.
פרדניזון היא תרופה שקשה לצאת ממנה וכאשר מחליטים להפסיקה יש לעבור תהליך ארוך של ירידה מבוקרת שלפעמים גורמת לכאבים לקראת הסיום. אימורן לאומתה ניתנת להפסקה בלי בעיות ובזמן קצר.
כאשר מגיעים למצב של החלטה איזה מהתרופות מעוניינים לקחת יש להתחשב בגורמים נוספים מלבד תופעות הלוואי כגון : מה הדחיפות לקחת תרופה חדשה בהתיחס לסימפטומים של המחלה ומה דעתו של הרופא על סוג התרופה שיש לה את הסיכוי הכי טוב לעזור לחולה.
בד"כ מתחילים עם פרדניזון עד שמגיעים למינון שעוצר את התפתחות המחלה ומייצב אותה. מכאן מתחילים תהליך של ירידה מבוקרת איטית במינון ועוקבים אחר הסימפטומים. אם ברמה מסוימת לא ניתן לרדת במינון (רצוי לקחת בתהליך של "יום כן - יום לא") מתחילים במקביל לקחת אימורן ולוקחים את שתי התרופות יחדיו עד שמרגישים שהאימורן מתחיל להשפיע (עלול לקחת לפעמים עד שנה) ואז ממשיכים לרדת במינון הפרדניזון עד שמפסיקים אותו כליל ונשארים על אימורן בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרדניזון או אימורן -
ערן משה23/08/2008בנוסף לדברי משה שתי התרופות אמורות לספק את אותה תוצאה אך כל אחת עובדת בצורה אחרת, בד"כ פרדניזון ניתן לטווח קצר וכשיש התלקחות או החמרה של המחלה אז בנוסף לתרופות אחרות, או בתחילתה של המחלה ע"מ להוריד את עוצמתה, אימורן ניתן לטווח ארות יותר וכמו שמשה כתב לוקח לה הרבה זמן עד לתחילת ההשפעה שלה כשיא ההשפעה מגיע לאחר 6-12 חודשים, יותר לכיוון ה- 12 חודשים, צריך הרבה סבלנות לראות את ההשפעה המלאה שלה, אם קיימת. פרדניזון משפיע מיידית, רק במיאסטניה בניגוד להרבה מחלות אוטואימוניוןת אחרות לא ניתן לתת "מכת" פרדיניזון ואז לרדת במינון אלא צריך להעלות לאט ואז לא נראה את ההשפעה המהירה כמו במחלות אחרות.
רוב תופעות הלוואי של הפרדניזון בד"כ רברסיביליות, כלומר נעלמות כשתרופה נעלמת, יש תופעות לוואי שעלולות להישאר.
באימורן החשש הגדול הוא פיתוח לימפומה על רקע נטילת התרופה וכמובן הפרעות בתפקודי כבד ועל כך יש לעקוב.
יש הטוענים כי פלזמה פרזיס מקביל בצורת ההשפעה שלו לפרדניזון רק לטווח המיידי ופרדניזון לטווח הארוך יותר וזה כי במיאסטניה הוא ניתןו בקצב איטי.
יש גם האומרים כי יעילות הטיפול תלויה גם בסוג הנוגדנים - אצטיל כולין, מאסק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "סיפורו של חולה מיאסטניה" -משה פיק22/08/2008
שלום לכולם,
לפי הצעתה של חברת הפורום "מאסקית" אני פותח ערוץ חדש עבור חולי המיאסטניה והוא יקרא : "סיפורו של חולה מיאסטניה".
בערוץ זה יוכלו חולים לספר את סיפורם במחלה,הסימפטומים שהתחילו, החיפוש אחרי הרופא, תהליך האבחנה, הטיפול וכו,.... כמוכן שכל אחד יכול להוסיף גם רגשות, מחשבות וכו'
מטרת הערוץ לשמוע סיפורם של אחרים החולים במחלה ודרך ההתמודדות שלהם במטרה שחולים אחרים ילמדו מנסיונם של הכותבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כמוך -
-שלגיה24/08/2008קשוב, כרגיל:-) תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיפורו של חולה OMG -
משה פיק26/08/2008שלום לכולם ,
סיפורי מופיע בתשובה לצבי על מיאסטניה אוקולרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SFEMG לחברי שירותי בריאות כללית -חזי21/08/2008
שלום,
עקב חשד למיאסטניה עיניים הומלץ לי לעבור SFEMG (כבר ביררתי ברשת ואני יודע מה זה).
אף אחד בקופת חולים לא יודע איפה עושים את הבדיקה.
אודה למי שיוכל להגיד לי באיזה מכון / בית חולים עושים SFEMG לחברי בריאות כללית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SFEMG -
משה פיק21/08/2008שלום חזי,
SFEMG היא בדיקה לא פשוטה ורצוי שרופא מומחה בנושא יבצע אותה.
אני ממליץ על פרופ. שדה מביה"ח וולפסון בחולון.
אתה צריך טופס 17 כדי להגיע אליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSEFMEG מה זה איך עושים את הבדיקה -
גזית מאירה24/08/2008מה בודקים בבדיקה הזו
איך עושים אותה והאם זה כואב ?
גזית מאירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כואב בכלל -
-שלגיה24/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSFEMG, בדיקה לאבחנה למיאסטניה -
משה פיק24/08/2008שלום מאירה,
SFEMG היא בדיקה שמשמשת לאיבחון חולי מיאסטניה .
מי שכבר מאובחן אינו צריך לבצע בדיקה זו .
האם הבדיקה כואבת ? תלוי מי מבצע אותה !
לשם ביצוע הבדיקה יש להכנס עם מחט לסיב של שריר ולשם כך צריך הרבה ידע ונסיון בנושא. רופא חסר נסיון "מחפש" את הסיב כאשר המחט נמצאת בתוך הגוף והדבר גורם כאבים , במיוחד כאשר הבדיקה נעשית ליד העין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה זו לא נתנה תשובה חד משמעית -
-שלגיה24/08/2008פרופ' שדה קבע אז - סבירות גבוהה למיאסטניה, אבל אין תשובה חד משמעית.
עם הפלסמפרזיס והאימורן חיכו עד לעלייתה ארצה של בדיקת ה-Musk.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSFEMG -
ערן משה25/08/2008מסכים איתך, גם בספרות הבדיקה לא מצוינת כבעלת דיוק אבחנתי גבוה, אבל אם אין נוגדנים זאת אחת הבדיקות שיכולות להוביל לאבחנה, גם אם היא לא חד משמעית, אם יש חוסר תקינות בבדיקה יש בעיה בצומת עצב שריר וצריך לבדוק את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הדם לנוגדנים אינה מספיקה ? -
גזית מאירה25/08/2008מדוע לא מסתפקים בבדיקת דם לגילוי נוגדנים ?
זה לא מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוגדנים -
ערן משה25/08/2008פשוט כי 70% יש להם נוגדנים לאצטיל כולין ועוד כ- 20% עם נוגדנים למאסק ויש עןד כ- 10% ללא נוגדנים אך עדיין חולים במחלה, לכן הבדיקה הכי חשובה היא בדיקה פיזיקלית וסיפורו של הנבדק, שאר הבדיקות למעט בדיקות הדם, במידה והן חיוביות, הן בדיקות עזר בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני נשלחתי אל פרופ' שדה בוולפסון -
-שלגיה21/08/2008קיבלתי אישור להתחייבות מהמנהל הרפואי של המחוז. (ירושלים). (אני בכללית).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזל טוב -מיכל20/08/2008
למשה ולכולם,
מזל טוב והלוואי ותצליחו תמיד לעודד לתמוך ולעזור למי שנמצא בצד השני של המתרס ותאמינו לי אני יודעת בדיוק איך מרגיש ההוא בצד השני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצד השני (מיכל) -
משה פיק21/08/2008שלום מיכל,
אין כאן צד אחד ו- צד שני,
כולנו, כולל אותי, נמצאים בצד השני. כולנו יודעים את ההרגשה בצד השני, והלואי שביום מן הימים גם הצד הראשון (הרופאים שלנו) יבינו מה מרגיש הצד השני ואז, אולי לא נצטרך לפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה במיאסטניה -אור20/08/2008
שלום
הייתי שמחה לשמוע אם יש מהגולשות שהניקה.
באיזה מצב תרופתי או אפילו ברמיסיה מוחלטת ללא תרופות, כאשר בבדיקות דם עדיין נמצאים נוגדנים.
יש מעט מאוד מחקר בנושא ואודה למי שיש לה ידע או חוויה אישית אם תשתף.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה במיאסטניה -
משה פיק20/08/2008שלום אור,
אמנם לא הייתי עדיין בהריון ולא הנקתי, אולם.......... בניסיון הארוך שלי עם אלפי חולי מיאסטניה מכל רחבי העולם לא נתקלתי אף פעם בחולת מיאסטניה שיש לה ילדים חולי מיאסטניה !
היות ומיאסטניה אוטואימונית אינה מחלה שעוברת בירושה (גנטית) הדרך היחידה שאני מכיר שילוד נמצא חולה במיאסטניה היא מיד לאחר הלידה שאז קיימת אפשרות שהנוגדנים עברו דרך צינור הטבור לוולד ולאחר הלידה, כאשר הנולד מפתח מערכת חיסון עצמאית, תוך מספר שבועות המחלה נעלמת. מצב זה נקרא "מיאסטניה של ילודים".
לדעתי האישית. אין מצב שנוגדנים עוברים לילד באמצעות החלב של האם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 20/8/08, שנה לפתיחת הפורום -משה פיק20/08/2008
שלום לכולם,
איך שהזמן רץ ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
לפני שנה בדיוק נפתח פורום התמיכה למיאסטניה גרביס !
הפורום היחיד בארץ שנותן תמיכה ומאפשר לכל חולי המיאסטניה להביע את דעתם, לשאול שאלות ולהשיב מנסיונם לשאלותיהם של אחרים.
ביום ההולדת הראשון ובכניסה לשנה חדשה, אני מוכן לשמוע את דעתכם (לטובה או לשלילה) על כל מה שהתנהל עד כה בפורום.
האם הפורום עונה על צפיותיכם ?
האם למישהו יש הצעות לתוספות, שיפורים, הגבלות ...... ?
בכל מיקרה, אני מודה לכולכם על השתתפותכם בדיונים השונים, באינפורמציה שסיפקתם ואני מקווה שגם קיבלתם אינפורמציה חשובה בתגובה.
את אותם שלא שמענו במשך השנה ובכל זאת הם "משתתפים שקטים" (קוראים ואינם כותבים) הייתי מבקש להכנס כניסה יחודית ולתת את דעתם על התנהלות הפורום, בצורה זו נדע אם ובמה ניתן לשפר את ההתנהלות.
ושוב, תודה לכל המשתתפים עם תודה אישית לערן משה.
בריאות לכולם !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יומולדת שמח! -
מיסטי20/08/2008משה היקר,
תודה, תודה ושוב תודה על היוזמה הברוכה שלקחת על עצמך בהקמתו וניהולו של הפורום שלנו בתבונה, בנועם ובהתמדה.
הנוכחות המשמעותית שלך להפצת ידע, תמיכה והכוונה היתה קיימת עבור רובנו כבר קודם לכן דרך קבוצת התמיכה באינטרנט. גדולתו של הפורום היתה בהרחבת המעגל וביצירת שיח בינינו, ובשפתנו !
אני מצטרפת אליך ושולחת גם אני תודות לערן משה על תרומתו הנפלאה למרחב הזה שלנו.
יישר כוח להמשך הדרך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיום הולדת שמח -
בתיה20/08/2008הרבה תודה לך משה על התמיכה והעזרה דרך הפורום ואם צריך גם בטלפון
כל הכבוד , המשך תמיכה פורה ובריאה .
שוב תודה רבה על הכל.
אחלה של פורום ממש תענוג .
הרבה בריאות לכולם
בתיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיישר כוח למשה, וגם שתי הערות -
-שלגיה20/08/20081. לצערי אתה מרבה להפנות את השואלים החדשים לשיחה אישית איתך,
ואני חושבת שהפורום יוצא מזה מופסד.
חבל לי על כל שאלה שנעלמת מן הצבורי הגלוי אל האישי החסוי.
2. בניגוד לפורומים אחרים שאני מכירה ומשתתפת, הגולשים בפורום שלנו ממעטים בגילויי עידוד ותמיכה, אם אין להם מידע רפואי לתרום.
וחבל!
ובכל זאת --
ישר כוח גדול למשה על הקמת הפורום, ועל התשובות הנעימות והמושקעות.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למאסקית -
משה פיק20/08/2008שלום מאסקית,
לגבי הערתך על כך שלעיתים אני מבקש מחבר חדש ליצור איתי קשר.
ובכן:
אני בעיקרון לא "אוהב" לשוחח עם חולי מיאסטניה שמסתתרים תחת שם בדוי. אני רוצה להכיר את החולה, לשמוע את סיפורו, לדעת מה הוא יודע על המחלה ולשכנעו להצטרף ל"קבוצת התמיכה MG באינטרנט" כדי שיהנה מהחומר שאני שולח לחברי בקבוצה מדי פעם.
זאת לא ניתן לבצע בעזרת הפורום.
אין כאן שום "דברים מוסתרים", כפי שאת מציינת ותאמיני לי .... כל הידע שלי מיועד לחולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה היקר, זה בדיוק הענין -
-שלגיה21/08/2008גם אנחנו רוצים להכיר את החולה ולשמוע את סיפורו. ברגע שאתם עוברים לפסים אישיים - הפורום יוצא מופסד. יישר כוח גדול על ההשקעה האישית שלך בכל אחד, אבל כולנו נוכל ללמוד יותר אם תעשה את זה גם כאן, על גבי הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתוח לאתגר (מאסקית) -
משה פיק21/08/2008שלום מאסקית,
אני מוכן לנסות את הצעתך ולתת במה לחולים לספר על עצמם והמחלה לפירסום לכל חברי "קבוצת התמיכה MG באינטרנט".
מדוע לקבוצת התמיכה ולא לפורום (בעיקרון זו צריכה להיות אותה קבוצה) ? .... היות וגודל הקובץ בפורום מוגבל ולא כל הסיפורים יכנסו לתוכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלזמה פרזיס במקום פרדניזון? -גל19/08/2008
האם הטיפול בפלזמה פרזיס יכול לעזור ולהוריד מינונים של פרדניזון? כרגע אנחנו כבר חצי שנה בטיפול IVIG למטרה זו (למטרה זו ניתן טיפוך IVIG במינון של אחת לחודש בלבד! לא למינון שיכול להועיל במיאסטניה) יש לציין שבני מקבל פרדניזון למחלת ריאות שאינה קשורה למיאסטניה, כרגע מקבל רק מסטינון למיאסטניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת מינון פרדניזון (גל) -
משה פיק19/08/2008שלום גל,
שאלתך היא שאלה מורכבת ואיני בטוח שהבנתי למה כוונתך..
אני בכ"ז אתייחס למה שאני הבנתי ואני מקווה שהבנתי את שאלתך נכון. אם לא.... תתקני אותי.
אני מבין שמטרתך היא לרדת במינון הפרדניזון של בנך ולכך אתייחס, חבל רק שלא ציינת מה המינון שהוא לוקח היות ויש לכך השפעה על הפיתרון.
ראשית אני רוצה לאמר את דעתי על פרדניזון.
הפרדניזון (סטרואידים) היא התרופה הכי יעילה ומצילת חיים בטיפול במיאסטניה ..... אולם, מצד שני היא בעלת תופעות הלוואי הקשות ביותר, ולכן...... יש להשתמש בה כאשר המחלה נמצאת במצב קשה ורוצים למנוע החמרה שעלולה לסכן את חיי החולה.
כאשר המצב מתייצב יש להתחיל בירידה במינון שלפעמים הוא אינו דורש שימוש בתרופות או טיפולים נוספים כגון מסטינון, אימורן, סלספט, פלסמהפרזיס או אימונוגלובולינים (IVIG) ולפעמים יש צורך להוסיף תרופות/טיפולים נוספים.
במקרה של בנך, את כותבת "כרגע מקבל רק מסטינון למיאסטניה." ..... ומה עם הפרדניזון שהוא מקבל "למחלת ריאות שאינה קשורה למיאסטניה" .... הגוף אינו מבדיל לשם מה בנך משתמש בפרדניזון . תרופה זו שהיא לוקח משפיעה על המיאסטניה כאילו שאין לו מחלת ריאות.
האם הוא מסוגל לרדת מפרדניזון עקב בעית הריאות ? אם לא.... אין טעם להתעסק בנושא של ירידה מפרדניזון.
שאלתך הראשונה היא: "האם הטיפול בפלזמה פרזיס יכול לעזור ולהוריד מינונים של פרדניזון?" ןבכן.... כל טיפול שלוקחים שבעזרתו ניתן להוריד מינון של פרדניזון הוא חיובי, וכאן נכנסת שוב שאלת המינון. ומדוע ? ..... מינון של פרדניזון שהוא (יום כן, יום לא) של פחות מ 10Mg הוא אינו מזיק (הגוף, גם ללא המחלה מייצר אותו בצורה טבעית) , לאומת כל מינון שהוא מעל 20Mg ליום, שעלול לגרום לתופעות לוואי קשות.
לגבי הערתך לגבי טיפול IVIG : "למטרה זו ניתן טיפוך IVIG במינון של אחת לחודש בלבד! לא למינון שיכול להועיל במיאסטניה" - לא הבנתי למה את מתכוונת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה -
גל20/08/2008משה שלום:
אז נעשה סדר בדברים: בני מקבל בין 20-60 מ"ג פרדניזון למחלת הריאות, כשירדנו מ-20 היו התלקחויות קשות של דלקות ריאה, לכן עפ"י מחקרים מקבל כרגע IVIG כדי לנסות להוריד למינון מינימלי של פרדניזון.
טיפול זה של IVIG אחת לחודש לא מיועד לעזור למיאסטניה (המינון כמובן נמוך מידי ולזה התכוונתי "לא למיאסטניה"). אנו יודעים ומודעים לתופעות הלוואי הנוראיות של הפרדניזון ויש לו כבר לא מעט לצערי.
חשבתי לעצמי האם יש אפשרות ש-IVIG יחד עם פלזמה פראזיס יוכל אולי להחליף את הפרדניזון (?) והאם בכלל זה מקובל לעשות את שני הטיפולים במקביל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלסמהפרזיס ו- IVIG במקביל -
משה פיק21/08/2008שלום גל,
את שואלת : "האם בכלל זה מקובל לעשות את שני הטיפולים במקביל?"
התשובה היא - לא
הסיבה שאין מבצעים את שני הטיפולים במקביל היא שאין הגיון לבצע פלסמהפרזיס לאחר טיפול IVIG היות ובטיפול IVIG המטופל מקבל עירוי של פלסמה (נוגדנים) שמגיעה מתורמים ואם נבצע לאחר מכן פלסמהפרזיס, הטיפול יוציא את הנוגדנים שהכנסנו בטיפול ה IVIG.
טיפול בכוון הפוך הוא הגיוני (לדעתי) שבו מבצעים טיפול פלסמהפרזיס (הוצאת נוגדנים) ולאחריו ביצוע IVIG שמכניסים למערכת הנקיה (יחסית) נוגדנים חדשים (ללא נוגדני המיאסטניה).
למרות שזה נשמע לי הגיוני איני יודע אם מבחינה רפואית זה הכן כך היות ומערכת החיסון היא מורכבת יותר ממה שאנשים נוטים לחשוב ורק המומחים לדבר יכולים לתת דעתם על כך.
סיבה נוספת שיקשה לקבל טיפול מהסוג הזה היא מחירם הגבוה של הטיפולים המדוברים וכולנו יודעים כמה קשה לקבל את אישור קופות החולים לטיפולים יקרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלזמה ואימונוגלובולינים -
ערן משה21/08/2008גל שלום
מחד את אומרת כי מחלת המיאסטניה של בנך לא פעילה כעת ומאידך מנסים כל מיני טיפולים, את הסטרואידים הוא מקבל למחלת הריאות שלו. אם האימונוגלובולינים או פלזמה פרזיס עוזרים גם למחלת הריאות יכולים בכך להוריד את מינון הסטרואידים אך אם הם בשביל המיאסטניה אין קשר בנושא, בנך סובל משני מחלות שונות שחלק מהטיפולים בשתיהן דומה, אך בכל זאת שונה וכשיש התלקחות של אחת מהן הטיפול נופל בין הכסאות כי כאן סטרואידים לא ניתן לתת מהר ובמינון גבוה ובשניה זה הטיפול בד"כ מינון גבוה ומייד ומרידים לאט, את צריכה לדאוג שהמטפלים הפולמונולוגים שלו והמטפלים בנוירולוגים שלו ידברו בינהם, ממש ידברו לא דרכך ויקבעון דרכי טיפול אחרת כל אחד עושה מה שהוא מבין, יודע יותר נכון, והחולה נופל בין הכסאות. וזה רק מחזק את כל מה שמשה כתב לך.
בנך זקוק לסינכוניזציה של המטפלים זה הכי חשוב לבריאות שלו כרגע.
אני סובל כרגע מאותה בעיה ולי כאיש מקצוע ומבוגר זה קשה כל שכן לבנך.
הרבה בריאות והצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טנסילון טסט -יעל פ19/08/2008
בתחילת הברור לאימות המחלה ביצעתי בדיקת טנסילון שהיתה חיובית. לעומת זאת מסטינון אינו משנה את מצבי כהוא זה. הגעתי עד 6 ליום ואין שינוי
הבנתי מהרופא שזה חומר דומה ולכן העובדה נראית לי תמוהה
האם למישהו יש הסבר?
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל כמות מסטינון -
גל19/08/2008הי יעל
אולי אין תגובה מהמסטינון כי אינך לוקחת מספיק ליום? נשמע לי קצת מעט (בהנחה שאת לא ילדה קטנה) כמובן יש להתייעץ מה המקסימום שמותר ליום! (יש ימים שהבן שלי לוקח יותר כרגע הוא בן 16.5 אבל הוא לקח יותר גם בגיל צעיר יותר),
הרבה בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות מסטינון (גל) -
משה פיק19/08/2008שלום גל,
כמות המסטינון שחולה יכול לקחת נמדדת מכמה גורמים.
1. הרופא שמחליט לא לעלות מעל מינון מסוים ליום.
2. כמה מסוגל חולה לקחת ללא תופעות לוואי שאינן מאפשרות לעלות יותר ?
3. לאיזה מינון לעלות ללא קבלת תוצאה חיובית מבחינת הסימפטומים ?
אני מכיר אישית חולה בשנות הארבעים שלוקחת 28 כדורי מסטינון ליום (חלקם כדורים של 180Mg)
ללא תופעות לוואי ותוצאה טובה שמאפשרת לה לחיות חיים מלאי פעילות. אולם שיכחה של לקיחת מינון בזמן עלול להביאה לאישפוז. ד.א. היא לוקחת את הכמות הגדולה הזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטנסילון לאומת מסטינון (יעל פ) -
משה פיק19/08/2008שלום יעל,
שאלתך חוזרת על עצמה כאשר חולים שואלים: מדוע לא מייצרים תרופה שתיתן תוצאה כמו בבדיקת טנסילון ? ........... ואז, הכל יהיה בסדר.... כל הזמן.
ובכן,
טנסילון (אדרופניום כלורי) הוא אינו מסטינון (פירידוסטיגמין- ברומיד) וכמו התרופה החדשה שבניסוי מונרסן. למרות שכולם פועלים לעכב את האנזים "אצטילכולין - אסטרז".
הטנסילון הוא חומר מאוד מסוכן שניתן בהזרקה , פועל 50-60 שניות לאחר הזרקתו והשפעתו פגה לאחר 30-60 דקות.
מסטינון הוא חומר בטוח יחסית (אם לא ניתן במינון יתר ששונה מאדם לאדם) פועל 20-30 דקות לאחר נטילתו והשפעתו פגה לאחר 4-5 שעות.
הטנסילון דומה יותר לפרוסטיגמין, תרופה מדור קודם למסטינון שניתנת גם כיום לחולים שאינם מגיבים טוב למסטינון, תחילת השפעתה היא יותר קצרה ממסטינון אולם משך השפעתה היא רק שעתיים. התרופה ניתנת בהזרקה ורק בבתי חולים עקב הסיכון למינון יתר שהוא בעייתי.
יעל, את שואלת מדוע "מסטינון אינו משנה את מצבי כהוא זה. הגעתי עד 6 ליום ואין שינוי"
ובכן, זו בעיה שקיימת אצל חולי מיאסטניה. אין חולה אחד שדומה למישנהו. ישנם חולים שמשתמשים רק במסטינון, ואפילו במספר מועט של כדורים ומצבם יציב ולאומתם ישנם חולים מסטינון אינו משפיע עליהם כלל והם נדרשים לתרופות אחרות ליצב את מצבם.
זו מיאסטניה גרביס............* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)