מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כורכוםאושרי16/05/2011
שלום רב
האם יש סכנה בצריכה עודפת ש כורכום? הומלץ לי לקחת 3-4 כפיות ליום
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כורכום - תגובה
חנה הרשקוביץ16/05/2011שלום אושרי!
באופן כללי כורכום בטוח לשימוש.
יש כמה הסתייגויות:
• אם אתה נוטל תרופות נוגדות קרישה אל תיקח מינון כזה גבוה.
•אם יש לך אבנים בכיס המרה - הן יכולות לצאת ולהתקע בדרכי המרה (נדיר)
•יש אפשרות שתרגיש אי נוחות בבטן ואולי מעט שלשול. במקרה כזה תוריד את המינון.
בכל מקרה אני ממליצה להוריד את המינון אחרי כמה שבועות.
כדי לשפר ספיגה של כורכום, יש לשלב אותו אותו עם פלפל שחור.
בלעדיו הספיגה הרבה יותר נמוכה.
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההירדן16/05/2011
שלום, כבר חודשיים אני נמצאת בדיאטה, אך בחודש האחרון אני לא מצליחה להוריד במשקל וזה נורא מתסכל. ידוע לי שהדיאטה שלי יחסית דלה : 1000 אולי רצת יותר, קלוריות ליום כולל פעילות גופנית, לכן ההשערה שלי שקצב חילןף החומרים בגופי הואט וזה מתבטא גם ביציאות שלי בזמן האחרון (אחת ליומיים). ברצוני לדעת מה עליי לעשות כעט כדי שאוכל להמשיך לרזות ? אני אוכלת נורא בריא ובארוחות קטנות ומסודרות, אך אם אעלה את צירכת הקלוריות שלי לא אשמין ? מה עליי לעשות כדי להרזות ? והגיוני שהמשקל לא יורד אך אני עדיין רואה תוצאות ? (מזעריות ביותר אך עדיין)
דרך אגב, אני בת 16 גובה 1.63 משקל 55.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלהה - תגובה
חנה הרשקוביץ16/05/2011שלום ירדן!
את מתארת מצב שקורה כמעט לכל מי שנמצא באיזושהיא דיאטת הרזיה: בתחילה מורידים במשקל הרבה ואז הירידה הופכת להיות איטית והדרגתית.
את תמשיכי לרדת במשקל אך לאט יותר.
לפי הנתונים שכתבת, לא נראה שיש לך עוד הרבה מה להוריד...
אולי הגוף שלך מודיע לך שהוא הגיע למשקל הרצוי? :)
אל תיגררי לדיאטות אין סופיות כדי להשיג איזשהוא אידאל יופי שראית בפרסומות ובטלוויזיה.
בגיל שלך חשוב לאכול תזונה מגוונת ועשירה שמבוססת על ירקות, פירות, קטניות, דגנים מלאים, אגוזים וזרעים, ומספיק קלוריות כדי לאפשר התבגרות בריאה.
כדי לשמור על משקל תקין ובריא תשמרי על תפריט עשיר בירקות ופירות שלמים וללא קמח לבן, סוכר ושמנים לא בריאים.
שחקניות ודוגמניות מפורסמות שומרות על תזונה טבעונית או צמחונית או מבוססת על מזון חי מהצומח כדי לשמור על משקלן ויופיין.
פעילות גופנית חשובה מאוד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה.. אך
ירדן16/05/2011זה בסדר, אני לא מתכוונת להוריד יותר מידיי כדי להגיע למשהו לא מציאותי (כן, כבר הייתי שם, זה הסתיים בעלייה של 10 קילו) כעט אני באמת מעוניית לאורח חיים בריא ולהוריד 3 קילו ופה נגמר הסיפור. אני באמת מקפידה על תזונה שכוללת את כל אבות המזון החיוניים, אך המשקל לא יורד כבר חודש שלם ! על פי ההשערה שלי הגוף שלי כבר התרגל ל-1000-1200 קלוריות ביום וחילוף החומרים שלי הואט והאפשריות שנובעות מזה הם או לאכול פחות ולרדת במשקל (מה שאני ממש לא מעוניינת לעשות כרגע ויוביל אותי לדברים לא רצויים בעתיד) או לנסות להעלות את כמות הקלוריות בכדי להגיע לקצת חילוף חומרים קתין. אך הבעיה שאם אני אוסיף קלוריות אני אשמין, ואני רוצה לרזות. ואכן אני חוזרת לשאלתי הראשונה: מה עליי לעשות כדי לרזות ? כמה זמן ייקח לי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה.. אך - תגובה
חנה הרשקוביץ16/05/2011כדי לרדת במשקל עוד את יכולה להוסיף בפעילות גופנית, שמעלה את קצב חילוף החומרים הבסיסי או לאכול מזונות שמעודדים ירידה במשקל כמו עלים ירוקים וקטניות.
קחי בחשבון שזה יקח זמן ואולי זה לא יקרה בכלל. רק הגוף שלך יודע מה המשקל הרצוי בשבילך. אם הוא מוזן מאוכל טבעי, שלם ומגוון - הוא יאזן את המקל הרצוי בעצמו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשתות באמצע האוכל ??יניב15/05/2011
שלום ... לא פעם ולא פעמיים שמעתי מאנשים שונים שנוהגים לישתות או ליפני האוכל או אחרי האוכל או גם ליפני וגם אחרי אך חס וחלילה הם ממש ניזהרים לישתות בזמן האוכל .. אני דווקא שמעתי שכששותים באמצע האוכל זה סותם את הקיבה ויותר משביע היתי שמחה ליקורא יותר מידע בנושא ...
השאלות שלי הן ... מה באמת הדבר הנכון לעשות ? והאם שתייה [לא מרובה] של מיים ליפני אוכל ואכילה לאט תגרום לשובע ובכך תפחית את התאבון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשתות באמצע האוכל ?? - תגובה
חנה הרשקוביץ15/05/2011שלום ל'!
שתיה לפני האוכל יכולה להפחית את כמות האוכל שתאכל באותה ארוחה.
יש אנשים ששתיה עם האוכל גורמת להם לעיכול לא שלם ולהפרעות כמו גזים וצרבת מכיוון שהשתיה מדללת את מיצי העיכול.
אם מעט שתיה תוך כדי האוכל לא גורמת לך להרגשת אי נוחות במערכת העיכול, זה בסדר.
כשאוכלים מזון עשיר בירקות ופירות ולא מלא במלח ושמן, האוכל פחות מצמיא ויש פחות צורך לשתות אחרי הארוחה.
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרעים ודגנים ישניםא12/05/2011
האם יש בעיה בריאותית להשתמש לבישול/להנבטה בדגנים או זרעים ישנים (למשל: קינואה או מש)? אם יש בעיה - אחרי כמה זמן הם נחשבים ישנים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרעים ודגנים ישנים - תגובה
חנה הרשקוביץ12/05/2011שלום א.!
קטניות ודגנים אפשר לשמור במקום קריר (לאו דוקא מקרר) בערך שנה, אולי אפילו שנה וחצי.
קינואה נחשבת דגן לצורך העניין ומש זה קטניה.
זרעים עם אחוזי שומן גבוהים כמו זרעי פשתן, חמניות, דלעת וכדומה - צריך לשמור בקרור ולא להשתמש אחרי יותר מחצי שנה.
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בישול אפיה בדבש נכון או לאזהבי זיו11/05/2011
האם בישול/אפיה בדבש. נכון או לא?
ידוע לי שדבש מאבד את ערכיו מעבר לשישים מעלות
שמעתי שהוא הופך לרעיל בחום גבוה
האם עובדה זו ידועה ומוכחת?
בתודה וברכה
זהבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בישול אפיה בדבש נכון או לא - תגובה
חנה הרשקוביץ12/05/2011שלום!
כל מרכיב מזון בחום גבוה מאבד מערכו התזונתי. ככל שיעלה החום - נאבד יותר.
דבש לא מחומם מכיל אנזימים וויטמינים שנהרסים בחום של מעל 45 מעלות.
לא שמעתי שדבש נעשה רעיל בחימום.
אין בעיה לאפות ולבשל עם דבש.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Olive OilNon11/05/2011
Shalom
(sorry, I cant write in Hebrew in my computer)
I bought Botticelli olive oil, and I would like to know if it's cold pressed.
In addition, I put the oil in the fridge and the oil look like a butter.
it got sticky...
is that mean it's a good oil or not healthy oil?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Olive Oil - תגובה
חנה הרשקוביץ12/05/2011hi!
it mean that its a good oil.
if it was hot pressed it whould'nt be like this.
this kind of information should be writen on the bottle
good luck...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נאמר לי לקחת כל יוםייעוץ11/05/2011
מולטי ויטמין טבעי של novel care כתוב על זה "תוסף תזונה נוזלי לספיגה משופרת"
האם זה מומלץ לקחת ?
בעיקרון אמור להיות עם זה בעיה ? זה יכול להזיק ? לחשוב פעמיים או לקחת ?
כתוב טבעי לחלוטין..
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נאמר לי לקחת כל יום - תגובה
חנה הרשקוביץ12/05/2011שלום לך!
איני מכירה מולטי ויטמין זה ואיני מכירה אותך...
זאת שאלה לייעוץ אישי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצמחים המריםדן11/05/2011
שלום
עשב מר --- טוב לשתות -לאכול לפני האוכל כך הבנתי שמשפיע על הכבד מיץ מרה ו"כו.י
1)
האם זה קריטי הזמן לצרכם לפני האוכל ? האם ממש דקות לפני ? האם שעה או יותר לפני האוכל גם בסדר ?או כבר לא ישפיע לטובה על עיכול יותר תקין ומניעת נפיחות ?י
2)אני שותה מיץ מגבעולי סלרי טעימים מאד ללא העלים -האם אשתה את העלים - ביחד או - בנפרד שהם מרים מאד יעשו את אותה העבודה של השיבה ?ובמקום שאר הצמחים המרים ?י
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצמחים המרים - תגובה
חנה הרשקוביץ12/05/2011שלום דן!
אתה יכול לשתות צמחים מרים גם שעה לפני האוכל, גם עם האוכל וגם אחרי. גם כך תפיק מהם תועלת.
יש אנשים ששתית צמח מר על קיבה ריקה יכולה לגרום להם לגירוי. שים לב.
עלי סלרי אמנם מעט מרים אך פעולתם על הפרשת מיצי עיכול ועל הכבד חלשה יותר משל צמחים מרים אחרים כמו לענה, שן ארי, עלי ארטישוק וכו'.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני שמןשמן10/05/2011
ומה שאני אוכל זה : בוקר שוקו.
בוקר מאוחר יותר בורקס או לחמניה.
צהריים אורז או פסטה , וקציצות בשר או עוף.
אחה"צ בננה או גלידה או קצת עוגיות. לפעמים במבה.
ערב חביתה עם עגבניה בלחם וקצת חומוס.
בסופי שבוע, בורקסים וקצת עוגות.
אני שמן. לא אנורקסי. אבל זה מה שאני יכול לאכול. דברים אחרים לא מסוגל.
זה תזונה מספיק טובה בשביל לגבוה?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני שמן - תגובה
שושנה שרשבסקי11/05/2011שלום,
אני מצטערת להגיד לך שהתזונה שלך ממש גרועה ולא פלא שיש לך עודף משקל. זו תזונה שרובה קלוריות ריקות, קלוריות מסוכר ומשומנים רוווים.
אם אתא רוצה בריאות (לא רק לרזות) ולמנוע כל מיני מחלות בעתיד עליך לעשות שינוי של ממש בתזונה שלך.
אני ממליצה לך לפנות ללא דיחוי לתזונאי/ת על מנת לקבל הדרכה ותמיכה לשינוי יסודי . השינוי יכול להיות הדרגתי, עם הזמן תראה שיש עוד הרבה מזונות בריאים הרבה יותר שאתא 'יכול' לאכול.
ובכל זאת המלצה: עוד היום תוותר על בורקס!
בהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוץ מבורקס, זה מה שתזונאית המליצה.
שמן11/05/2011+ירקות ושקדים שאני לא.
איזה דברים את מכירה ? ומה לא בסדר (חוץ מהבורקס) ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוץ מבורקס, זה מה שתזונאית המליצה. - תגובה
שושנה שרשבסקי11/05/2011שלום,
תזונה בריאה מושתתת על ירקות מכל הסוגים ומכל הצבעים בכל צורת אכילה (ירקות טריים, מבושלים, מאודים, מוקפצים, אפויים), דגנים מלאים, (לחם מקמח מלא/ שיפון/ כוסמין, אורז מלא מכל הסוגים, קינואה, אפשר פסטה מקמח מלא ועוד) קטניות (עדשים, מש, אפונה, שעועית, חומוס (חלבונים מהצומח), שמנים איכותיים (כולל אגוזים וזרעים), ולצד אלו, ביצים, דגים, עוף בכמות לא גדולה, כל אחד לפי הצרכים שלו.
תזונה בריאה אינה כוללת:
כל דברי מאפה עשויים מקמח לבן, סוכר, שומנים מוקשים (בורקס, עוגיות ועוגות קנויות, קרואסונים, עוגות שמרים וכו,)
מזון מעובד ומתועש
דברי מתיקה, כולל משקאות קלים
לאור כל זאת, אני חוזרת על המלצתי לגשת ליעוץ, כי מדובר בשינוי באורח חיים,
תזונאי/ת יעצור לך לבנות תפריט המתאים לך , תפריט שיגרום לירידה במשקל, (ולאחר מכן שמירה על משקל תקין)בלי להיות רעב, תפריט שיתן לך את כל רכיבי התזונה שאתה זקוק בהתאם לגילך, עסוקך, ו העדפותיך וכו,
ועוד דבר חשוב: לעסוק בפעילות גופנית סדירה ומתונה
בהצלחה
שושנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אוכל את כל מה שציינת חוץ
שמן11/05/2011מירקות
פעילות גופנית , חצי שעה הליכה זה נחשב ?
התפריט שהתזונאית בנתה לא משהו. עם קצת אוכל , זה תפריט לסוכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף, אני לא רואה סידן פה
שמן11/05/2011ממה צורכים את הסידן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף, אני לא רואה סידן פה - תגובה
חנה הרשקוביץ12/05/2011שלום לך!
תזונה בריאה מושתת על ירקות.
אתה צריך למצוא דרך לשלב אותם בתפריט הבריא החדש שלך...
בנוסף, אין ברירה אלא להפחית למינימום את המזונות המזיקים ששושנה כתבה לך עליהם.
רק הקפדה על תזונה בריאה ופעילות גופנית סדירה יאפשרו לך לשמור על משקל תקין וגוף בריא לאורך זמן.
אם תאכל את המזונות הנכונים לא תצטרך להגביל את כמויות המזון שאתה אוכל ותוכל להפסיק לקרוא לעצמך שמן.
חצי שעה פעילות גופנית ביום זה טוב מאוד.
סידן מתקבל מעלים ירוקים, אגוזים, זרעים, קטניות, אצות ים.
בהצלחה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לא אוהבת סלטאנונימית09/05/2011
הירקות שאני אוהבת הם גמבה, גזר, תירס, אפונה ירוקה..
פירות- תפוח, אבטיח
אני בת 17, שוקלת 49 אני מנסה להוריד קצת קלוריות, אני לא שוקלת הרבה, פשוט אני לא מרוצה. איזה ארוחות אני יכולה לאכול? אני אוכלת הרבה, אני אוהבת פחמימות וכו', ואני לא יודעת אם זה טוב לי.. הרבה פעמים אני לא יודעת מה לאכול אז אני פשוט אוכלת שניצל תירס שאמרו לי שזה לא טוב.. מה אני עושה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא אוהבת סלט - תגובה
שושנה שרשבסקי10/05/2011שלום לך,
קודם כל אסור לך לרדת במשקל!
יופי שאת אוכלת ירקות, תמשיכי, אבל כמובן שזה לא מספיק!
באמת שניצל תירס זה לא בחירה מוצלחת, זה מזון מעובד, טוב להימנע!
מה כן?
כשאת סתם רעבה תכיני כריך איכותי: לדוגמה לחם או לחמניה מקמח מלא עם אבוקדו/ חומוס/ טחינה/ ביצה בתוספת גמבה/ חסה
או
יוגורט בתוספת גרנולה
או
תמרים עם אגוזים/ או פרי כלשהו עם כמה שקדים
חוץ מזה חשוב לאכל ארוחה מסודרת כל יום (אנני יודעת אם את גרה בבית? תלמידה? )
אורז מלא/קינואה/ אפשר פסטה מקמח מלא לצד קיטניות (עדשים/מש/ שעועית/ אפונה, חומוס / דג/ עוף
אםתאכלי בצורה כזו, (בלי מזון מעובד וללא עוגות/עוגיות/ קראוסונים וכו' לא תשמיני, יהיה לך מראה מצוין ותרגישי טוב עם עצמך!
בהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אנונימית11/05/2011תודה רבה עזרת לי מאוד! בקשר לסנדוויץ'- אני לא אוהבת שום דבר ממה שהזכרת חוץ מביצה, אז אני מקווה שיהיה בסדר. אני תלמידה, גרה בבית, אבל לארוחות צהריים בדר"כ פשוט לוקחים שניצל עוף טוב וכו' או נקנקיות ופתיתים או משהו כזה.. אני מקווה לשנות את זה!
ד"א- זה טוב אם אני ינסה לא לאכול עוגות ועוגיות כל השבוע ואז בשבת כן לאכול?
תודה רבה שוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחת ולתמיד איך לצרוך אומגה 3 ?אמיגו08/05/2011
ואיזה סוג ? כי גיליתי שיש מלא ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחת ולתמיד איך לצרוך אומגה 3 ? - תגובה
חנה הרשקוביץ09/05/2011שלום אמיגו!
מקורות לאומגה 3 במזון:
דגים שמנים. חיסרון - דגים ממהים מזוהמים כיום ברמות משתנות של מתכות כבדות וחומרים מזיקים אחרים.
זרעי פשתן. טחונים מיד לפני השימוש.
שמן פשתן. נוטה להתקלקל מהר.
אגוזי מלך.
עלים ירוקים כמו רגלת הגינה, אורוגולה ואחרים.
זרעי צ'יה.
אומגה 3 בתוספים:
כמוסות של שמן דגים. עלולים להכיל שאריות של חומרים מזהמים.
כמוסות של אומגה 3 מאצות ים.
כמוסות של שמן זרעי מרוה. יקר מאוד.
כדאי לצרוך כמה שיותר מהמזון ולהשלים ע"י תוספים במקרה של חוסרים או מחלות שונות.
כדי לייעל את זמינות האומגה 3 מהמזון חשוב להמעיט בצריכת שומנים מקבוצת אומגה 6: שמן סויה, תירס, חמניות, שומן מבעלי חיים.
מקווה שעניתי על השאלה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! לא נראה לי שאני מקבל מהמזון
אמיגו09/05/2011יש מלא תוספים של מלא חברות.
מי האמינים ?
וכמוסות של שמן זרעי מרוה הכי בטוח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הבעיה עם החלמון הצהוב בביצה ?ביצה קשה08/05/2011
שאנשים נוטים להוציא אותו ?
אין בו שום ערך ? הוא מזיק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הבעיה עם החלמון הצהוב בביצה ? - תגובה
חנה הרשקוביץ09/05/2011שלום לך!
חלמון הביצה עשיר בתרכובות שומניות כמו כולסטרול.
הוא גם מכיל ויטמינים כמו K, D ועוד.
יש לחלמון הביצה ערך לבריאות אך רק כחלק מתזונה עשירה בירקות ופירות ובכמות מדודה.
הוא מזיק אם אוכלים הרבה ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הבעיה עם החלמון הצהוב בביצה ? - תגובה - תגובה
מירב אלטמן09/05/2011אם כבר אוכלים ביצה אז לאכול אותה על כל תכולתה צהוב ולבן בכל אחד יש מרכיבים שעוזרים לעיכול מיטבי של השני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת רופא טבעוני כד"ר גורן מיכאלשולמית07/05/2011
שלום,
בעבר נעזרתי בד"ר גורן מיכאל ז"ל, רופא טבעוני.
אני מחפשת את ממשיך דרכו.. רופא טבעוני קלאסי שמאמין שהגוף יכול לרפא את עצמו
אשמח לכל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת רופא טבעוני כד"ר גורן מיכאל - תגובה
שושנה שרשבסקי08/05/2011שלום שולמית,
אנני מכירה את ספרו של ד"ר גורן מיכאל.
האמונה של רוב העוסקים ברפואה משלימה/אלטרנטיבית ובתזונה הטבעית היא שהגוף יכול לרפא את עצמו. יש אם כן היום הרבה ממשיכים לדרכו של ד"ר גורן, יש הרבה ספרים בנושא, בעברית ובאנגלית.
אין אנו ממליצים בפורום על אישים אבל יש היום הרבה נטורופתים וגם מעט רופאים שרואים את האדם בצורה הוליסטית, ומטפלים באופן טבעי , קודם על יד תזונה נכונה ומתאימה לאדם שלפניהם.
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה טבעית אחרי 3 קיצורי קיבהקטרינה07/05/2011
אני אחרי 2 קיצורי קיבה שנכשלו (בשנים 1983, 1985), ואחרי בייפס וחיבור של 2 הקיבות בשנת 2003 לפתיחת הקיבות. כתוצאה מסיבוכים קשים - פנקראטיטיס, קרע בזנב הפנקריאס נזילה לחלל ועוד 5 ניתוחים... בקיצור 15 ניתוחי פתיחת בטן + 1 ניתוח גב להחלפת סחוס וחיבור 2 חוליות עם מוט ברזל.אהה ושכחתי התפוצץ לי האפנדיקס עם פיסטולה. ושלפוחית רגיזה. ותת פעילו בלוטת התריס.וכולסטרול העליה.
סובלת מכאבים קשים בבטן שמאל עליונה - כבר 10 שנים. ללא איבחון למרות כל הבדיקות שנעשו עד כה.
1. נוטלת לוסק משנת 87 רצוף. אלטרוקסין, וסיקר, סימבסטטין.
2. עליתי את כל המשקל חזרה - כיום אני 100 ק"ג.
3. דלקות גרון חוזרות - אנטיביוטיקה כבר לא משפיעה.
4. חוסר שינה כרוני.
5. מיגרנות.
רוצה לעשות שינוי דראסטי בתזונה אולי זה יעזטר קצת. למי לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה טבעית אחרי 3 קיצורי קיבה - תגובה
שושנה שרשבסקי08/05/2011שלום קטרינה,
יופי שאת רוצה לקחת אחריות על בריאותך ומבינה שאת חייבת לעשות שינוי על מנת לעזור לעצמך.
תפני לנטורופטתת טובה שתוכל להדריך אותך ולתמוך בך בשינוי שאת רוצה לעשות.
תתעניני על נתורופת באזור מגוריך (תצטרכי לקבל תמיכה מתמשכת לא רק ייעוץ חד פעמי). (אין אנו ממליצים על שמות בפורום)
בהצלחה רבה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללעוס אודן05/05/2011
שלום
בן 65
בגלל בעיות חניכיים אוכל כמה ימים אוכל מרוסק בבלנדר - סלט בישולים, פירות -הכל.-ודווקא טעים מאד כמו מרקים סמיכים.
האם הספיגה פחות טובה?
2)האם קטניות מבושלות( עם דגנים )מרוסקות יוצרות פחות גזים?
אמנם הקיבה מקבלת מזון גרוס היטב אבל כמעט ללא רוק . אוכל כמו מרק סמיך מאד .
או מועיל ואולי טוב להמשיך כך? מדי פעם
האם שמעת על מחקרים בנושא?
משתדל מיד לאכול לא לאבד הויטמינים בירקות החיים.
או יש הערות? בנושא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללעוס או - תגובה
חנה הרשקוביץ05/05/2011שלום דן!
אם אתה מקפיד להעביר כל 'שלוק' בתוך הפה כדי לערבב את האוכל עם רוק,
הספיגה תהיה בסדר גמור.
אין שום מניעה לאכול את האוכל מרוסק. וטוב באמת לאכול את האוכל מיד.
אני לא יודעת אם הקטניות יעשו פחות גזים בגלל שהן מרוסקות. בכל מקרה חשוב להשרות אותן השריה ממושכת ואף להנביט.
אני חושבת שכן יש חשיבות לפעולת הלעיסה בשביל בריאות הפה והלסת ואולי עוד דברים אז כשעניין החניכיים יסתדר - תנסה לחזור ללעוס.
ואם אתה כבר על הבלנדר, ממליצה לאכול שייק של פירות+עלים ירוקים+מים וקרח.
טעים ובריא.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללעוס או - תגובה - תגובה
שושנה שרשבסקי05/05/2011שלום דן,
אני רק רוצה להוסיף דבר על התשובה של חנה:
מזון טחון ו/או מרוסק גורם לתגובה גליקמית חזקה יותר ממזון שלם (מעלה מהר יותר את הגלוקוז בדם), לכן עדיף לאכל את המזון לא טחון, מבושל בישול קצר (מאודה וכו') כמובן במידה ואין בעיה מיוחדת בפה או בעיכול.בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללעוס או - תגובה - תגובה - תגובה
חנה הרשקוביץ05/05/2011נכון. לא חשבתי על זה...
ושושנה מתכוונת למזונות עשירים בפחמימות - דגנים ומוצריהם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)