פורום תזונה טבעית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• olive oil
    abc
    15/06/2011

Greetings
    I would like to have information about olive oil after frying

thank you

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    olive oil

הוספת תגובה

• olive oil - תגובה

שושנה שרשבסקי
    16/06/2011

שלום,
    אין להשתמש בשמן זית לטיגון עמוק, אבל בהחלט אפשר להשתמש ללא חשש בשמן זית איכותי לטיגון קל ומהיר , הכוונה לשכבה דקה על מנת להקפיץ את המזון או לטגן בצל וכד'
    you cannot deep frying with olive oil but it is alright to use olive oil for quick and light frying
    בברכה
    שושנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי יש לי שאלה
    לירון
    11/06/2011

היי התחלתי בדרכי לעבר תזונה נכונה.
    עד עכשיו לא הקפדתי כלל על התזונה והייתי אוכלת הרבה שטויות ומתוקים. מכיוון שזה התחיל להשפיע על המשקל שלי החלטתי לשנות את דרך הפעולה.
    שאלתי היא תוך כמה זמן אראה שינוי במשקל ע"י שינוי תזונתי בלבד ללא פעילות גופנית.
    תודה על תשובתכם :)

לקביעת תור
    סגירה
    היי יש לי שאלה

הוספת תגובה

• היי יש לי תשובה...

חנה הרשקוביץ
    11/06/2011

שלום לירון!

קודם כל אני שמחה שהחלטת ללכת על תזונה נכונה.
    היא חשובה לא רק לשמירת משקל כי אם גם לבריאות וחיוניות לאורך זמן.
    תזונה נכונה מבוססת על עלים ירוקים, ירקות, פירות, קטניות, אגוזים וזרעים ודגנים מלאים.
    את תוכלי לראות תוצאות אולי תוך שבוע ואולי תוך חודש. קשה לצפות מראש. לכל אדם חילוף חומרים שונה ותגובה שונה לשינוי תזונתי.
    בכל מקרה חשוב להתמיד בתזונה בריאה.
    ולמה לא פעילות גופנית? אם אין לך הגבלה גופנית, ממליצה מאוד. תבחרי פעילות שאת אוהבת ותנסי להתמיד בה לשמירה על משקל, בריאות ושמחת חיים!

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה!

לירון
    12/06/2011

בקשר לפעילות הגופנית..אני בצבא כרגע ואין לי כל כך אפשרות לבצע פעילות גופנית סדירה.. אומנם אני הולכת עם הכלב שלי כל יום כמעט (אני חוזרת כמה פעמים בשבוע הביתה מהבסיס) למשך 20-30 דק'. אפשר להחשיב את זה כפעילות גופנית?
    ושאלה נוספת היא: במה מתבטא חילוף החומרים שלי? הכוונה היא ליציאות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין בעד מה - תגובה

חנה הרשקוביץ
    12/06/2011

הליכה עם הכלב - מעולה. אולי תמצאי עוד הזדמנויות ללכת/לרוץ/לעלות ולרדת מדרגות ועוד.
    ב'חילוף חומרים' התכוונתי לקצב שריפת האנרגיה בגופך שהוא שונה מאדם לאדם.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדשים שחורות
    אורית
    09/06/2011

השרתי עדשים שחורות במים והם הוציאו צבע שחור-סגול. האם זה בסדר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עדשים שחורות

הוספת תגובה

• עדשים שחורות - תגובה

שושנה שרשבסקי
    09/06/2011

שלום אורית,
    לפני שאת משרה את העדשים כדאי לשטוף אותם הרבה פעמים, להחליף את המים עד שהמים נקיים ואז להשרות.
    בברכה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זירוז מחזור
    דינה
    07/06/2011

היי,
    לפני כחצי שנה הפסקתי עם הגלולות ומאז לא קיבלתי מחזור (שהיה סדיר לפני הגלולות).
    ביקרתי אצל רופאת נשים אך היא המליצה לי לקחת שוב גלולות (לא פותר את הבעיה אבל עם הגלולות יהיה לי מחזור)
    אני לא מעוניינת לקחת שוב גלולות לכן הגעתי לפורום הזה כדי לשאול האם חוסר המחזור יכול לנבוע מזה שירדתי במקל (ובכך ירדו כנראה אחוזי השומן בגופי)?
    אם אני אוסיף לתזונה שלי שומנים בריאים (כשירדתי במשקל לא אכלתי בכלל שומן) זה יוכל לעזור למחזור להגיע?

לקביעת תור
    סגירה
    זירוז מחזור

הוספת תגובה

• זירוז מחזור - תגובה

חנה הרשקוביץ
    07/06/2011

שלום דינה!

תת משקל אכן יכול להפריע לאיזון ההורמונלי בגוף.
    גם שימוש ארוך בגלולות יכול לגרום לבעיה - למרות שחלפה חצי שנה.

מזונות כמו אגוזים, שקדים, זרעים (לא מחוממים/קלויים!) ואבוקדו יעזרו לך לעלות במשקל בצורה בריאה.
    גם שמירה על תפריט עשיר בפירות וירקות והימנעות ממוצרי חלב יעזרו לך להגיע לאיזון.

אם אחרי תקופה של נסיון, עדיין זה לא עזר, ממליצה לפנות למטפל שיתאים לך תזונה אישית וצמחי מרפא.

חג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זירוז מחזור - תגובה - תגובה

מירב אלטמן
    07/06/2011

שלום דינה,

שווה במקביל להמלצות של חנה כבר לפנות לטיפול על מנת לזרז את התהליך
    שילוב של תזונה עם דיקור סיני מאוד מומלץ למצבים כאלה.

בהצלחה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא בתת משקל

דינה
    07/06/2011

היי,
    המשקל שלי תקין (גובה 1.59 משקל 49) חשוב לציין שהמשקל ירד ע"י ספורט ותזונה נכונה. השאלה שלי היא האם ניתן לאכול את המזונות השומניים ולהעלות אחוזי שומן בגוף אך מבלי להעלות במשקל?

תודה=]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא בתת משקל - תגובה

חנה הרשקוביץ
    08/06/2011

אם משקלך תקין וירד בזכות אורח חיים נכון, אין עניין לאכול שומנים בכוונה.
    כמו שכתבתי, הימנעות ממוצרי חלב ומזונות מעובדים וצריכת שפע עלים ירוקים, פירות וירקות, חשובים לבריאות תקינה.
    צמחי מרפא ודיקור יוכלו לזרז את התהליך - מעיין 'קביים' בדרך לאיזון.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה נכונה לבעית הגזים בשינה
    אור
    07/06/2011

שלום,
    אני בת 28 הבנתי שיש קשר ישיר בין תזונה נכונה בלילה, לבין גזים בזמן השינה (ללא שליטה).
    הייתי שמחה מאוד לדעת מה אני צריכה לעשות או מה אני צריכה להפסיק לאכול, כדי שהתופעה המביכה הזאת תיפסק
    מקווה שיש לזה אכן פיתרון - תודה ויום טוב

הוספת תגובה

• תזונה נכונה לבעית הגזים בשינה - תגובה

חנה הרשקוביץ
    07/06/2011

שלום אור!

יש קשר גדול מאוד בין התזונה למצב מערכת העיכול...
    סיבות אפשריות רבות למצב שאת מתארת. רעיונות:
    *בלילה מערכת העיכול נחה. אכילת ארוחה כבדה לפני השינה גורמת למזון לא מעוכל 'לשבת' לילה במערכת. גזים הם אחד התוצאות.
    *תזונה חסרת סיבים ועשירה בפחמימות פשוטות (סוכר, קמח לבן) מעודדת התפתחות גזים.
    *מחסור באנזים לקטאז שעוזר לעיכול מוצרי חלב יכול לגרום לגזים.
    *השתלטות של 'חיידקים רעים' על אוכלוסית ה'חיידקים הטובים' במערכת העיכול גם יכולה לגרום לכך.

כדי למצוא מה הגורם אצלך, ממליצה לך ללכת לייעוץ אישי.

בינתיים את יכולה להיעזר בחליטות צמחים מפיגי גזים כמו ג'ינג'ר (זנגויל), קמומיל (בבונג), זרעי שומר.
    גם תוסף של פרוביוטיקה יכול להועיל.

את יכולה להוסיף למאכלים תבלינים סופחי גזים כמו כמון, קימל וזרעי כוסברה.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שי
    05/06/2011

שלום, בשל קושי בעיכול ירקות ועיכול בכלל , האם יש בעיה בצריכה יומית של ירקות טחונים בבלנדר? לא בדיוק מיץ ,יותר כמו מחית, לדוגמא 4 עגבניות ללא קליפה וגזר עם תוספת כוס מים כדי שיהיה ניתן לטחון את הירקות, וכן מרקים נוזליים? האם כמות גדולה יותר מקערה ביום עשויה להזיק לכליות? כי בנוסף הגוף מקבל נוזלים משתייה ומזונות אחרים, כמו כן בזמן הטחינה של העגבניות בבלנדר הגרעינים לא נטחנים לגמרי האם זה עשוי להזיק למערכת העיכול כי בכל זאת בדר"כ כשאוכלים סלט אוכלים עגבניה אחת או שתיים, ופה יש 4 עגבניות עם גרעינים, האם עדיף להוציא את הגרעינים מהעגבנייה?
    ברור לי שעדיף לאכול ירק בצורתו השלמה אך בשל המצב והקושי בעיכול, האם ניתן ניתן לקבל את כל הויטמינים והמינרלים מירקות טחונים/מיצי ירקות ומרקים?
    איך ניתן לדעת במצב כזה כמה נוזלים מותר להכניס לגוף?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

חנה הרשקוביץ
    05/06/2011

שלום שי!

באופן כללי - לטחון ירקות ופירות למחיות טריות ומרקים זה פתרון נהדר. זו דרך מצוינת להזין את עצמך בזמן בעיות עיכול, ואם ישנה בעיית ספיגה, הטחינה עוזרת לרכיבים להיספג ביתר קלות.

באופן כללי גם אין שום בעיה עם גרעיני העגבניה.

לבן אדם בריא אין בעיה לשתות נוזלים ומרקים במשך היום.
    האם אתה סובל ממחלת כליה?
    האם בעיית העיכול שלך נובעת ממחלה קיימת?
    אם כן, אני ממליצה בחום על טיפול אישי בו תוכל לקבל התאמה תזונתית.

לבריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר ויטמין D
    איתי
    02/06/2011

שלום, רציתי לדעת לגבי ויטמין D,
    עשיתי בדיקת דם ובתוצאה יצא שיש לי חוסר
    התוצאה שלי היא 10micg/dl
    בכל מקרה, אני בן 21, אני רציתי לשמוע את המצלתכן.
    אני יודע שהדרכים לקבל יותר ויטמין D הם משמש, אוכל, ותוספים.
    תוספים נשמע לי הכי ריאליסטי כי סך הכל התזונה שלי מאוד
    טובה וכל התוצאות יצאו טובות וויטמין D מאוכל הוא די נדיר.
    לגבי שמש ממה שקראתי אני בספק אם זה יעשה הבדל משמעותי.

מה אתן חושבות?

תודה מראש, איתי.

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר ויטמין D

הוספת תגובה

• חוסר ויטמין D - תגובה

שושנה שרשבסקי
    03/06/2011

שלום איתי,
    ויטמין D שלך נמוך מאד . אני ממליצה לך לקחת תוסף של ויטמין D, בצורת כדורים או טיפות, בכמות של 2000 IU לשישה חודשים ואז לעשות שוב בדיקה ובהתאם לכך להתאים את הכמות.
    כמובן טוב גם להשתדל להיחשף לשמש לעשרים דקות כל יום,אבל על מנת להעלות חזרה את רמת הD לרמה טובה אין ברירה אלא לקחת תוסף.
    כל טוב
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה וגזים במע' העיכול
    הילה
    02/06/2011

שלום,
    אני בת 26, רזה באופן יחסי (1.59, 52 קילו). אני מורגלת לאכול אוכל בריא בדרך כלל, הכולל דגנים מלאים וירקות. אם כי מאז היותי סטודנטית ההרגלים האלה השתבשו במעט, ואני מגיעה למצבים שאני אוכלת כמויות גדולות מאד (גם אם זה אוכל בריא- למשל 3 צלוחיות בגודל של צלוחית קורנפלקס של בורגול) או שבסופי שבוע אני אוכלת המון מאכלים שמנם, מטוגנים, וקינוחים עתירי שומן וסוכר עד לרמה שאני כבר לא נהינת מהאוכל, אבל בכל זאת ממשיכה ואז מרגישה רע פיזית ונפשית. יש לי 2 בעיות: האחת- אני משמינה לאחרונה יותר מתמיד, הבגדים הופכים להיות לוחצים, הבטן גדלה מאד וגם היריכיים, וזה מטריד אותי מאד. מצד שני, מזה כשלוש שנים אני סובלת מבעיה קשה של גזים במערכת העיגול, דבר שמפריע ופוגע לי באופן משמעותי באיכות החיים. בדיקה אצל רופא של מערכת העיכול לא העלתה תוצאות מרחיקות לכת.ככל הנראה אני סובלת ממעי רגיז במידת מה (אין לי בעיה של יציאות, רק גזים). ניסיתי המון תכשירים טבעיים (כמו חידקים למע' העיכול, אנזימים, תמציות צמחים) ופחות טבעיים (קרבוסילן, קלבטן, גזים X) וכלום לא עזר. קראתי שתזונה עשירה בסיבים תזונתיים עלולה לגרום לגזים, ולכן אני משתדלת להפחיד בכמות הסיבים אם כי קשה לי לוותר על אכילת ירקות ודגנים מלאים, וחבל לי מבחינת ההשמנה להחליף אותם בפסטה ולחם לבן. אשמח לקבל עצה שתשלב הרזייה (מתונה) וטיפול בבעיית הגזים.

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה וגזים במע' העיכול

הוספת תגובה

• דיאטה וגזים במע' העיכול - תגובה

שושנה שרשבסקי
    02/06/2011

שלום הילה,
    חשוב מאד שתחזרי לתזונה הבריאה גם בסופי שבוע. מאכלים שמנים, מטוגנים, וקינוחים עתירי סוכר הם מתכון לבעיות במערכת העיכול. המזון של סופשבוע גורם לך להשמנה ולהרגשה הלא טובה.

גם אם מדובר במעי רגיש (וזה לא נראה כך :להגיד מעי רגיש זה הרבה פעמים כמו להגיד יש וירוס..), אין מקום לעבור לתזונה דלת סיבים, להיפך,
    לבריאות מערכת העיכול יש להקפיד לאכל תזונה הכוללת
    1, דגנים מלאים
    2. קטניות מונבטות , עיכול של קטניות מונבטות קל הרבה יותר, יש בהם גם אנזימים רבים העוזרים לעיכול
    3. ירקות מבושלים או מוקפצים, קלים יותר לעיכול מירקות טריים
    4,להקפיד על שמנים טובים, שמן זית, שקדים וכו'
    כמובן יש לשים לב אם מזון זה או אחר גורם לך לגזים באופן מיוחד ואם יש כזה להוציא אותו מהתפריט לזמן מה
    5. לגבי פירות, שימי לב , בגלל הסוכרים (חלקם עלולים לגרום לך לבעיות
    6. אם את רגילה, את יכולה לאכל מעט מוצרים מן החי עוף, הודו, דגים, לא מעובדים וכן ביצים
    7. תורידי לחלוטין מוצרי חלב, מזון מעובד/תעשייתי/ משקאות קלים/ דברי מתיקה, עוגות, עוגיות, וכו'
    8. הקפידי ללעוס היטב את המזון
    9. תאכלי מספר ארוחות קטנות, ולא הרבה בארוחה אחת (3 צלוחיות בורגול זה הרבה)
    10. האם את במתח, מערכת העיכול מושפעת מאד מהמצב הרגשי

תנסי לאמץ את השינויים המוצעים (את יכולה להוסיף תה צמחים של קמומיל/שומר, להוסיף ג'נג'ר ועוד).
    אם לא יהיה שינוי של ממש במצבך כדאי לך לפנות לעזרה של תזונאית/נטורופטית על מנת לאבחן את הגורם לבעיה (לפעמים מאבחנים דברים שרופאים לא חושבים!)

בהצלחה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקפאת נבטים
    ליאור
    01/06/2011

שלום

לגבי הקפאת נבטים (בטמפ' 10 - עד 18 -) לתקופה של שבועות ספורים: האם הערך התזונתי נפגע? (בהנחה שלאחר ההקפאה אוכלים אותם חיים, בסלט, ולא מבושלים).

בתודה מראש

בברכה

ליאור

לקביעת תור
    סגירה
    הקפאת נבטים

הוספת תגובה

• הקפאת נבטים - תגובה

חנה הרשקוביץ
    01/06/2011

שלום ליאור!
    אני לא ממליצה להקפיא נבטים. הם עדינים וגם הטעם והמרקם נפגעים ואני חושבת שגם ערכים תזונתיים.
    יש דברים שפחות בעייתי להקפיא כמו אפונה, גזר, קטניות ועוד.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לעזרה
    לירון
    26/05/2011

שלום, ברצוני לשנות את הרגלי האכילה שלי ואני מתקשה לעשות זאת על כן אשמח לעצה.
    אני בת 19. גובהי 165 ומשקלי 53 קילו.
    אין ספק שאינני מרוצה מהמשקל שלי ואשמח להוריד שלושה קילו.
    מה שיותר חשוב לי מההורדה במשקל זה לעבור לתפריט ואורח חיים בריא, אך אני לא יודעת איך עושים זאת. כל פעם שאני מתחילה זה מחזיק לשלושה-ארבעה ימים ואז יש לי חשק חזק לשוקולד ודברי מתיקה ואז יש לי סוג של בולמוס שאני אוכלת המון מתוק.
    כאילו אני מרגישה שאני "חוסכת" מעצמי במהלך כמה ימים ואז זה מתבטא בבולמוסים האלה. איך אני יכולה לשנות את הרגלי האכילה שלי?
    אשמח אם תוכלו לתת לי סוג של תפריט לדוגמא.
    למשל היום זה מה שאכלתי:
    בוקר: נס קפה ללא סוכר+ חטיף אנרגיה 91 קק"ל.
    צהריים: פלפל אדום ממולא באורז ובשר, לקט ירקות מבושלים (אפונה, תירס, גזר, שעועית) וסלט ירקות שכלל מלפפונים, עגבניות וכרוב לבן.
    ביניים: גלידה בטעם יוגורט תות (רק 91 קק"ל!!)
    ערב: סלט ירקות שכלל מלפפון עגבנייה גזר וגמבה ושלוש פריכיות אורז עם קוטג'.

כמה קלוריות למשל שווה התפריט הזה?
    האם הוא בסדר? בריא?
    האם ניתן להוריד במשקל אם דובקים בתפריט שכזה?

תודה מראש
    :)

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לעזרה

הוספת תגובה

• אשמח לעזרה - תגובה

שושנה שרשבסקי
    27/05/2011

שלום לירון,
    1. קודם כל את לא צריכה לרדת במשקל. אם תרדי תהיי בתת משקל!
    2. יופי שאת רוצה לעבור לתפריט יותר בריא שיעזור לך להימנע מדברי מתיקה, ובכל אופן לא להגיע למצב של בולמוס אכילת מתוקים.
    3. מה שחשוב זה לא מספר הקלוריות אלא איכות המזון שאוכלים, ואז לא מרגישים כאילו "חוסכים" משהו.
    4. ארוחת הצהריים שלך כוללת הרבה ירקות, מבושלים ובסלט וזה מעולה
    5, פלפל ממולא,זה כמובן בסדר , אפשר לעשות אותו בריא יותר עם אורז מלא.
    לא כל יום אוכלים פלפלים ממולאים, אז אפשרויות בריאות לצהריים לצד הירקות:
    דגנים מלאים: אורז מלא/אורז אדום/ אורז פראי/ קינואה (מעולה!), כוסמת, גריסי פנינה, הכל בכל צורת הכנה
    לצד הדגן, כדאי להכניס לתפריט (פעמיים-שלוש בשבוע או יותר)קטניות: עדשים, שעועית, חומוס, אפונה, גרעיני סויה או תופו,
    הוספת דגנים מלאים וקטניות לתפריט עשויים לעזור לך להיגמל מה"מתוק" הרע, ללא ערך תזונתי.
    ושאר הימים דג / עוף / הודו (ורק מדי פעם בשר אדום, לבחור נתחים עם כמה שפחות שומן )
    לבוקר, עדיף פרוסת לחם מלא עם 'מריחה 'איכותית: אבוקדו, חומוס איכותי, טחינה (ביתית מטחינה גולמית מלאה), ביצה...וירקות. ברוב חתיפי אנרגיה, יש סוכר או תחליפי סוכר , לא כדאי לאכל אותם על בסיס קבוע.

טוב בהחלט להוסיף לתפריט כמה אגוזים, שקדים, גרעיני דלעת, חמניות, על מנת לקבל שמנים איכותיים, ומרכיבי תזונה מעולים (את הסלט כדאי לתבל בשמן זית, לימון, שום

לערב פריכות אורז עם ירקות וקצת קוטג', זה בסדר

אני מקווה שעזרתי לך
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה נכונה
    אני
    24/05/2011

אני סטודנטית ,כך שהלו"ז שלי עמוס
    אני מרבה בפעילות גופנית ,5 פעמים שעה אופנייים,
    2-3 חד"כ כשיש זמן נורמלי...

אני לא מרגישה טוב ,איך לאכול תזונה מאוזנת?
    בבוקר אני אוכלת ביצה פעם בשבוע /קורנפלקס/יוגורט עם גרנולה.
    באמצע היום סנדביץ' -האם כדי לאכול רק מלא ,עם מה כדי למרוח?
    בצהריים בימים שלומדת האם כדי לאכול ב12 קצת,כי ב2 אני עייפה בשיעור אח"כ
    יש שעות בכללי שכדי לאכול?

מנסה לאכול ב5 עוד לחם /האם עדיף חטיף בריאות או פרי?
    הרבה פעמים חוזרת הביתה מורעבת ,פעמיים בשבוע אוכלת סלט,האם רצוי לאכול כל יום?
    איזה סוג כדי?
    וביום שאני מנסה ללכת למכון כושר אחרי הלימודים, אין לי כח כי אני אוכלת ואפילו סלט ...

בקיצור ,בבקשה תעזרו לי להרכיב תפריט
    תודה(:

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה נכונה

הוספת תגובה

• תזונה נכונה - תגובה

שושנה שרשבסקי
    27/05/2011

שלום לך,
    את לומדת הרבה ואת גם מתעמלת, זה יופי, אך את חייבת למלא את המצברים במזון איכותי
    בבוקר יוגורט עם גרנולה (עדיף ללא סוכר, ועדיף מאד על קורנפלקס), טוב לבחור גרנולה עם תוספת גרעינים או אגוזים (או להוסיף לבד)
    מאוחר יותר כאשר את בלימודים, את יכולה לאכל סנדויץ איכותי:
    לחם/לחמניה מקמח מלא/ שיפון מלא ועליו: אבוקדו/טחינה/חומוס/ביצה (כדאי לגוון)וירק: חסה, פלפל וכו'
    אל תחכי להיות מורעבת: קחי מהבית פרי וירקות חתוחכם, אגוזים או שקדים, אפשר גם 2 תמרים עם אגוזים, נותן אנרגיה זמינה.(רוב חתיפי הבריאות יש בהם סוכר או תחליפי סוכר שאינם מומלצים)
    בהחלט רצוי לאכל סלט כל יום, ירקות בכל ארוחה.
    כמובן שחשוב לאכל לפחות ארוחה אחת מסודרת ומבושלת: דגנים מלאים, קטניות/עוף/דג/ עם הרבה ירקות מכל הצבעים וכל הסוגים בכל צורת הכנה.
    אם את מרגישה רעבה משך היום, תנסי להביא אתך מהבית ארוחה מבושלת מהבית, תרגישי הרבה יותר טוב. אפשר לשמור את המזון בתרמוס מיוחד, או בתיק השומר על הקור, זה הכי טוב,
    כמובן שאת יכולה לאכל שוב סנדויץ איכותי, זה תמיד טוב יותר מעוגות ,עוגיות וכוי
    .אם את אוכלת במסעדת האוניברסיטה, תנסי לבחור המזון האיכותי ביותר שיש, תמיד הרבה ירקות
    בהצלחה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אני
    27/05/2011

ומה עם גבינה או םסטרמה בסנדביץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

שושנה שרשבסקי
    28/05/2011

את יכולה לגוון עם גבינה. לגבי פסטרמה, לא מומלץ, אלא אם כן מדובר פסטרמה ביתית. הפסטרמה הקנויה מעובדת ויש בה המון חומרים לא בריאים ולא רצויים
    בברכה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דגים
    נעמי
    21/05/2011

אני אינני מסוגלת לאכול דגים, אני יודעת שזה מאד בריא אך הטעם ממש עושה לי רע...
    האם יש איזה תחליף בשבילי ? כדי שכן אקבל את אותו ערך תזונתי שהם נותנים?

לקביעת תור
    סגירה
    דגים

הוספת תגובה

• דגים - תגובה

שושנה שרשבסקי
    22/05/2011

שלום נעמי,
    לא צריך לאכל מה שלא מסוגלים לאכל!
    בדגים יש חלבון ושומנים ורכיבים תזונתיים טובים.
    הטובים ביותר הם הדגים מהים הצפוני העשירים בחומצת השומן החיונית אומגה 3
    חומצה זו חשובה מאד, וזה עיקר ההמלצה לאכל דגים. ניתן לקבל את האומגה ממקורות צמחיים: זרעי פשתן, זרעי צ'יאה, אגוזי מלך, עלים ירוקים.
    בברכה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביצים
    נעמי
    21/05/2011

שלום לכן,
    בתי בת שנה ושמונה, האם זה בסדר לתת לה 2 ביצים ביום? (לא באופן קבוע , מדי פעם)
    או שזה לא טוב?
    הסיבה היא , כי זה טעים לה והיא מבקשת עוד...
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    ביצים

הוספת תגובה

• החלמון

נעמי
    21/05/2011

שכחתי להוסיף כי כשאני מכינה לה ביצה קשה היא נוטה לאכול רק את החלמון, האם לא טוב לתת לה שני חלמונים ביום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלמון - תגובה

שושנה שרשבסקי
    22/05/2011

שלום נעמי,
    עדיף ביצה אחת, חלמון וחלבון ביחד. הם משלימים
    לא רצוי לתת 2 חלמונים באותו יום.
    כל טוב
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחינה גולמית
    ש
    20/05/2011

יש לי שאלה לגבי טחינה גולמית משומשום מלא.
    אני יכול להבין למה בין חברות שנות הטעמים שונים - שאולי זה עקב צטרת טחינה שונה של השומשום שגורם לזה. מה שאני לא מבין זה איך יתכן שבחברות שונות הערכים התזונתיים שונים ואפילו הרבה כשבכולן הרכיב היחדי הוא 100% שומשום מלא? שמתי לב בימיחוד לשמשל שכמות הסיבים ל- 100 גרם בחברה א: 5 גרם בחברה ב: - 9 גרם ובחברה ג: 12 גרם איך זה יתכן זה נראה לי הרבה מעבר לסטיית מדידה בין מעבדות. (גם כמויות הפחמימות השומנים והחלבונים שונות) הכייצד? מה זה אומר?? האם זו עם כמות הסיבים הנמוכה היא פחות טובה או האם זה אומר שישנה כאן רמאות וזה לא באמת שומשום מלא כמו שרשום?

לקביעת תור
    סגירה
    טחינה גולמית

הוספת תגובה

• טחינה גולמית - תגובה

מירב אלטמן
    22/05/2011

שלום ש'

אני מניחה שהערכים השונים בין החברות תלויים באיכות ואחוז הטחינה של גרגר השומשום. גם אם כותבים זה משומשום מלא לא בטוח שזה 100% .

בכל מקרה אם ברצונך לאכול טחינה מלאה איכותית שווה להשקיע ולקנות סוג של טחינה שהגרגר מונבט היא בד"כ מגיעה בצנצנת זכוכית מהש גם שומר טוב יותר על השומן שלא יתחמצן.

בהצלחה
    מרב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחינה גולמית - תגובה

שושנה שרשבסקי
    22/05/2011

שלום ש,
    לדעתי יכולים להיות הבדלים גדולים בין החברות באופן הטחינה של השושום (טחינה רגילה, טחינה באבן רחיים...), וכן יכולים להיות הבדלים גדולים בסוג השומשום עצמו, (אני יודעת לדוגמה שיש שומשום אטיופי שנחשב טוב במיוחד) וכן הבדלים הנובעים מהמצב של השומשום בעת הטחינה: טחינה בזרע כמו שהוא, טחינה מזרע טרום מונבט, טחינה מזרע מונבט,.
    שינוי בהרכב התזונתי של הטחינה נובעת לדעתי בגלל כל ההבדלים האלו.
    מה שחשוב בבחירת הטחינה זה בעיקר כמות הסידן. בטחינה משושמשום מונבט הספיגה של הסידן טובה יותר, כי ההנבטה מחסלת את החומצה האוקסאלית המפריעה לספיגה של הסידן.
    בברכה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לדיאטה
    אורית
    17/05/2011

אשמח לקבל מידע מבעלות ידע ונסיון ומהמומחים

ברצוני להוריד 5 קילו

גובהי 1.65
    משקל 65

תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לדיאטה

הוספת תגובה

• זקוקה לדיאטה - תגובה

שושנה שרשבסקי
    17/05/2011

שלום אורית,
    על מנת לרדת 5 קילו ולשמור על המשקל החדש את לא צריכה "דיאטה" אלא לעבור לתזונה בריאה וטבעית ככל האפשר.אנני יודעת מה את אוכלת היום, אתן לך כוון:
    להתחיל כל ארוחה בירקות מכל הצבעים ומכל הסוגים, בכל צורת הכנה (טריים, סלט, מוקפץ, מבושל, מאודה, אפוי )
    לאכל דגנים מלאים בלבד (אורז מלא, קינואה, כוסמת, וכו', לחם מקמח מלא , מכוסמין או עדיף משיפון
    להכניס לתפריט קטניות כמו עדשים, אפונה , טופו, חומוס. הקטניות מהוות חלבון טוב, במיוחד ביחד עם הדגן המלא
    אפשר מעט דגים, עוף (בלי העור) , ביצים
    חשוב להכניס לתפריט שמנים טובים (שמן זית, מעט אגוזים, שקדים , זרעי חמניות, זרעי דלעת)

יש להימנע מסוכרים פשוטים, דגנים מזוקקים (קמח לבן, אורז לבן...)
    יש להימנע משומני טראנס ושומנים מוקשים ומוקשים למחצה, משמנים מזוקקקים ומחוממים, ממזונות מעובדים או במילים אחרות
    יש להמעיט באכילת עוגות קנויות, עוגיות, בורקס, קראוסונים, משקאות קלים, ממתקים, שניצלים מוכנים , מזונות תעשייתיים ומוקפאים
    וכן כדאי להמעיט באכילת בשר אדום ולהימנע לחלוטין מהחלקים הפנימיים, להימנע מגבינות שמנות

בהצלחה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה,את מקבלת לייעוץ באיזור

אורית
    18/05/2011

המרכז גם?
    תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה,את מקבלת לייעוץ באיזור - תגובה

שושנה שרשבסקי
    18/05/2011

שלום אורית,
    אני מצטערת, אני לא מקבלץ במרכז, אלא בירושלים.
    כל טוב
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה