פורום תזונה טבעית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה מאוד
    סיון
    23/09/2011

להלן המרכיבים של משקה כלורופיל של נייצ'רס סנשיין:

הרכיבים הפעילים בכפית משקה כלורופיל (5 מ"ל):
    כלורופילין (נתרן נחושת כלורופילין) שמקורו באספסת - מ"ג ............ 15
    שמן מנטה - מ"ג ................................................................ 4.4

רכיבים נוספים: גליצרין צמחי ומים.

משקה כלורופיל של חברת NOVEL מכיל-

קומפלקס כלורופילין נחושת- 151 מ"ג

בנייצ'רס סנשיין יש 5 מ"ג

ובNOVEL יש 151 מ"ג

בNOVEL הריכוז גבוהה פי 10 מניצ'רס סנשיין!!!

על איזה ריכוז את ממליצה

האם זה לא גבוה מידי ומסוכן ריכוז של 151 מ"ג???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה מאוד

הוספת תגובה

• כלורופיל - תגובה

חנה הרשקוביץ
    25/09/2011

שלום סיון!

אני לא ממליצה על משקה כלורופיל.
    לא אומרת שזה רע, אני פשוט מעדיפה את המקור - עלים ירוקים.
    בעלים ירוקים שפע כלורופיל, שמגיע בצורתו הטבעית, טריה ובנוסף לשפע חומרים מזינים אחרים.

עלים ירוקים אפשר לצרוך בסלט, בשייק ירוק (טעים!), ואם את לא מסוגלת אז בתוספים של מזון ירוק מיובש.

אני לא מכירה את התוספים שציינת לכן לא אתייחס אליהם.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקוי הגוף מרעלים
    תמי
    18/09/2011

שלום, איזה מזונות או צמחי מרפא ותבלינים יכולים לנקות את הכבד והגוף מרעלים, וכמה מהם צריך לאכול ובמשך כמה זמן?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ניקוי הגוף מרעלים

הוספת תגובה

• ניקוי הגוף מרעלים - תגובה

חנה הרשקוביץ
    18/09/2011

שלום קטי!

ניקוי הגוף הוא דבר די אינדיבידואלי.
    מעין מרשם מותאם אישית ולא מתכון אחיד.

בכל זאת אכתוב כמה דברים:
    להפסיק כמה שיותר חשיפה לרעלים זהו צעד ראשון - רעלים מהמזון, מקוסמטיקה, מחומרים שונים.
    מזונות שתומכים בניקוי הם עלים ירוקים למיניהם, סלק, מיץ לימון, שמן זית.
    צמחי מרפא (הדורשים התאמה אישית) התומכים בניקוי רבים, וביניהם גדילן מצוי, שורש שינן, כורכום ועוד.

גם משך הניקוי תלוי מאוד במי שעושה אותו.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד מעט ראש השנה ורציתי לדעת
    יעל
    17/09/2011

בסימנים אנו נוגים לאכול דלעת או דלורית לי בא לאכול דלורית שלמה אפויה בתנור רציתי לדעת כמה קלוריות יש בכזה דבר דלורית שלמה אפויה ללא כל תוספות ובבקשה לא לענות לי שבמאה גרם כך וכך קלוריות אני רוצה לדעת כמה בכל הדלורית בנוניתתודה רבה

הוספת תגובה

• עוד מעט ראש השנה ורציתי לדעת - תגובה

חנה הרשקוביץ
    18/09/2011

שלום יעל!

לא אכפת לי בד"כ כמה קלוריות יש בדלורית.

התכונות המשמינות/מרזות/בריאותיות של המזון לא נגזרות בד"כ ממספר הקלוריות.

דלורית אפויה בתנור היא מאכל בריא ומזין.

בתאבון וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב ושוקולד
    לונה
    14/09/2011

שלום..
    נאמר לי שצריכת מוצר חלב שיש בו שוקולד, מבטל את ספיגת הסידן.
    האם זה נכון? האם אפילו יוגורט לבן עם מעט תוספת של פצפוצי שוקולד יוצר את הבעיה הזו?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חלב ושוקולד

הוספת תגובה

• חלב ושוקולד - תגובה

שושנה שרשבסקי
    14/09/2011

שלום דוד,
    עודף חלבון מן החי גורם להגברת הפרשת הסידן בשתן.
    לכן אכילת מספר מוצרי חלב לצד מוצרים נוספים מן החי באותו יום יגרום לאבוד הסידן ואי ספיגתו.
    אין בעיה באכילת יוגורט לבן אחד ליום, גם אם יש בו כמה פצפוצי שוקולד , זה לא מה שיוצר את הבעיה .
    על מנת לקבל סידן בכמות מספקת, כדאי להעשיר את התזונה בירקות ירוקים עליים, באגוזים ושקדים, בגרעיני חמניות ,בטופו, וגם בקצת פירות יבשים (בעיקר תאנים)
    בברכה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי לחם
    לירון
    14/09/2011

היי, אני רוצה לקנות לחם מקמח חיטה מלא אבל בכל חברה שמתהדרת בכך שהלחם עשוי מקמח מלא עם דגנים/שיפון ושלל דברים בריאים, כאשר אני קוראת את התווית אני רואה שכתוב שיש שומן צמחי שחלקו מוקשה ואני יודעת היטב שאין זה דבר בריא.
    מה לעשות? איזה לחם לקנות?

תודה על התשובה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי לחם

הוספת תגובה

• שאלה לגבי לחם - תגובה

חנה הרשקוביץ
    14/09/2011

הי לירון!

צודקת.. זו באמת בעיה. בהרבה לחמים 'טבעיים' או 'מלאים' מוסיפים כל מיני חומרים לא בריאים בכלל.

בכל זאת אפשר להשיג מידי פעם משהו טוב.
    יש לחם שנקרא לחם שיפון של ד"ר מארק. אין בו שמנים וחומרים סינתטיים ואף מעט מאוד שמרים.
    יש מאפיות קטנות במקומות שונים שמכינות לחמים טובים.
    תבדקי באזור מגורייך.

ואת תמיד יכולה לאפות בבית לחם או לחמניות ולהקפיא לשעת הצורך.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! שאלת נוספת...

לירון
    14/09/2011

היכן ניתן להשיג את הלחם של ד"ר מארק?
    האם הוא נמכר בסופרים רגילים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! שאלת נוספת... - תגובה

שושנה שרשבסקי
    14/09/2011

נמכר ברוב חנויות הטבע
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קניתי את הלחם

לירון
    15/09/2011

הוא נראה טוב ואיכותי, אומנם הוא מעט חמצמץ.. אבל נראה לי שאתרגל..
    יש לחמים נוספים שאת ממליצה עליהם?
    כמו כן, שמתי לב שהוא דחוס מאוד וכל פרוסה היא יחסית כבדה, על כן אני מעריכה שכמות הקלוריות בכל פרוסה היא רבה יותר מבלחמים אחרים.
    כמה קלוריות בערך מכילה פרוסה אחת? האם זה בסדר לאכול 2-3 פרוסות כאלו ביום?

תודה רבה על התשובות! :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קניתי את הלחם - תגובה

חנה הרשקוביץ
    18/09/2011

אין לי עוד שמות ספציפיים באמתחתי אך לחם טוב לא מכיל שמרים וכמה שפחות חומרים.

לגבי קלוריות, הייתי מעדיפה להתייחס לזה בשתי דרכים:
    א. עד כמה זה משביע אותך?
    ב. האם את מרגישה טוב עם הלחם?

ואז תקבלי תשובה...

לבריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפה
    אושר
    11/09/2011

שלום רב
    הומלץ לי להימנע מקפה עקב צרבות
    קראתי שניתן להפחית את חומציות הקפה ע"י הכנתו, שפיכת המים ומזיגת מים חדשים. השאלה האם עדיין נשארים שאר הרכיבים הטובים שבו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קפה

הוספת תגובה

• קפה - תגובה

שושנה שרשבסקי
    12/09/2011

שלום אושרי,
    ההמלצה להימנע מקפה עקב צרבות היא המלצה טובה!
    כדאי לשתות חליטות צמחים, אתה גם יכול לנסות תחליפי קפה על בסיס עולש, שעורה וכו'
    לגבי החומרים הטובים שבקפה, נוגדי חמצון, אפשר לקבל אותם ממקורות אחרים, לדוגמה: תה ירוק שעשיר מאד בנוגדי חמצון

לגבי שאלתך על הפחתת החומציות,של הקפה, אני לא יודעת
    בברכה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מסוכר
    לירון
    11/09/2011

אני מכורה קשות לסוכר והחלטתי להפסיק עם זה.
    איך עושים את השינוי הלכה למעשה?
    איך אוכלים נכון ובונים תפריט בריא?

תודה מראש על התשובה!

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מסוכר

הוספת תגובה

• גמילה מסוכר - תגובה

שושנה שרשבסקי
    12/09/2011

שלום לירון,
    החלטה מצוינת!
    הלכה למעשה:
    א. לא להיות רעב, על מנת שלא לחטוף כל המתוקים המזדמנים
    ב. להתחיל את היום בארוחת בוקר מסודרת, (לא לצאת מהבית עם כוס קפה, ואז ב10 קונים עוגות) ,אפשר כריך מדגן מלא (חיטה, שיפון, כוסמין), למרוח בטחינה/חומוס/אבוקדו
    ועוד, לא להתחיל את הבוקר עם דגני בוקר וחלב! אלו מלאי סוכר ומזמינים עוד סוכר כעבור שעתיים
    ג. להתחיל את הארוחות בסלט גדול,
    ד.לאכל ארוחות ביתיות (אם נמצאים הרבה בחוץ, לקחת מהבית, , אפשר לשים בתיק ירקות מוכנים לאכילה, פרי, אגוזים ושקדים, וכך כאשר רעבים יש משהו מוכן ואין צורך במתוקים ,(שיהיה בתיק 2 תמרים, רוצה משהו מתוק, זה הרבה יותר טוב מעוגות)
    אפשר גם לקחת לעבודה/לימודים מזון שבושל בבית לשמור בתרמוס, או לחממם במקום, בכל אופן שתמיד יהיה מתחת ליד מזון איכותי כך שלא לבוא לידי פיתוי למתוקים בחוץ
    ה. להקפיד לאכל דגנים מלאים על מנת לקבל את הסוכרים בצורה טובה ומבוקרת
    בהצלחה!
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל נמוך
    עמי
    11/09/2011

בן 60 ,גובה 180 ושוקל רק 70 קג ! כולם רוצים להרזות ואני רוצה להשמין.לפני שנתיים עברתי צנתור + סטנט ומאז נוטל קרדילוק+ אספירין+ ליפיטור ,רמת כולסטרול הרע מתחת 100 אבל דווקא כולסטרול טוב מתחת ל - 40 !
    רמת סוכר 110 לכן מקפיד שלא לצרוך סוכרים, פחממות אני אוהב אבל זה כנראה תורם לרמת הסוכר הבלתי תקינה.
    צועד פעמיים בשבוע לשמור על כושר סביר.
    אשמח לשמוע עצות כיצד אוכל להעלות מספר קג כי אני מאד רזה !
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה
    משקל נמוך

הוספת תגובה

• משקל נמוך - תגובה

שושנה שרשבסקי
    12/09/2011

שלום עמי,
    תנסה להכניס לתזונה היומית שלך שמנים טובים,(חומצות שומן חד ורב בלתי רוויות) אלו ישמרו על העורקים שלך מצד אחד ומצד שני עשויים להוסיף לך קלוריות איכותיות:
    תוסיף שמן זית לסלטים
    אבוקדו
    טחינה
    כל יום תאכל כמה אגוזים/ חופן שקדים
    זרעי חמניות/ זרעי דלעת

על מנת לעלות את הכולסטרול הטוב, תנסה להרבות באכילת ירקות ועלים ירוקים

לגבי פחמימות תקפיד על דגנים מלאים, אלו מעלים לאט יותר את רמת הסוכר בדם,
    לדוגמה לחם משיפון מלא, אורז מלא, כוסמת, קינואה

בריאות טובה וכל טוב
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל ירוד

עמי
    12/09/2011

תודה לתשובתך המלומדת,
    רוב המזונות שהזכרת אני צורך באופן שוטף, לחם שיפון או דגנים מלאים יוצרים לי גזים במערכת העיכול ! אני צורך באופן קבוע אגוזים,שקדים,טחינה,אורז מלא ועדשים.
    האם ידוע על תוסף תזונה שמועיל במקרה כמו שלי ?
    בברכה,
    עמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל ירוד - תגובה

שושנה שרשבסקי
    13/09/2011

בוקר טוב עמי,
    טוב שאתה מודע למזונות שטובים לך ואלו הגורמים לך הפרעה במערכת העיכול.

"רזה" זה קונסטיטוציה, ואין מקום לגרום להשמנה באופן מלאכותי!

הסכנה ברזון, במיוחד אצל אנשים מבוגרים , היא שבירת עצמות (דילול העצם ממינרלים, אוסתאופורוזיס). על מנת למנוע זאת ולחזק את העצמות יש להקפיד על שני דברים:
    1. לעסוק בפעילות גופנית מחזקת עצם, הליכה פעמיים בשבוע זה טוב, אך בהחלט לא מספיק. אני מציע לך לעבור לפעילות גופנית מתאימה (להתייעץ עם רופא מומחה), 4-5 פעמים בשבוע
    2. כמובן, להקפיד על תזונה עשירה במינרלים, (סידן, מגנזיום, וכו'), המזון שאתה אוכל (שקדים, אגוזים טחינה, עדשים) עונה לצורך הזה, הוסף עוד תאנים יבשות וגם משמש יבש , (מעט בגלל הסוכר) ירקות ירוקים, (גם ירקות כמו ברוקולי, כרוב) שומשום מלא , טופו.

בברכה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמכרות לדגני בוקר!
    סיוון ד.
    06/09/2011

שלום, אני אמא לשני תאומים בני 6, שיהיו בריאים, וישלי שאלה לגבי תזונה נכונה עבורם:
    יש קורנפלקס חדש שהם נדלקו עליו, מיקספלקס פלוס נדמה לי, (לאחר קניות עם סבתא בסופר:) , והם פשוט חולים עליו. יש לו מלא תוספות גדולות בגושים, שהאמת הן דיי בריאות, אגוזים שלמים וצימוקים וגם הדגנים מחיטה מלאה ואורז שזה טבעי וקצת מרגיע . אני קצת חוששת מההתמכרות שלהם... האם זהו שלב שעובר ?? ..

אשמח לתשובתך בהקדם, תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    התמכרות לדגני בוקר!

הוספת תגובה

• התמכרות לדגני בוקר! - תגובה

שושנה שרשבסקי
    07/09/2011

שלום סיוון,
    יש כל מיני דגני בוקר, חלקם ממש לא בריאים, מלאי סוכר וחומרים לא טובים., אבל יש גם דגני בוקר שהם יחסית בסדר. הדגנים עצמם בדרך כלל מעובדים ולכן מאבדים חלק מה nutrients -החומרים המזינים שלהם, אבל תוספת של פירות שלמים ואגוזים מעשירים בהחלט את הדגן בדברים טובים. מה שצריך לשים לב, זה כמות הסוכר שיש במיקספלקס פלוס (אני לא מכירה אותו), אם יש הרבה סוכר, חייבים לצמצם את אכילתו, זה הופך אותו לממתק... ילדים ומבוגרים מתמכרים למתוק, כדאי להזהר!
    בברכה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין לא על טהרת הבריאות.

אהרון
    08/09/2011

הבעיה היא שגם הפירות שבתערובת מיובשים, מעובדים ומתוספים תעשיתית. האגוזים גם כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין לא על טהרת הבריאות. - תגובה

שושנה שרשבסקי
    08/09/2011

אני מסכימה אתך, אבל גם לא צריך לריב עם ילדים ולאסור הכל,אז יש דברים טובים יותר, משתדלים להרגיל את הילדים (ואת המבוגרים) לאכל הכי בריא שאפשר, ומותר מידי פעם קצת דברים שאינם 100%, בוחרים את הרע במיעוטו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגישה הנטורופטית להשמנה
    דפנה
    05/09/2011

היי,
    מהי הגישה הנטורופטית לטיפול בהשמנת יתר? אני טבעונית, ועיקר התזונה שלי היא ירקות, דגנים וקיטניות ועדיין, אני שוקלת יותר מ-80 ק"ג ל 165 ס"מ... אני רואה אנשים שאוכלים פסטה עם תפוחי אדמה ובשר אדום באותה ארוחה עם משקל תקין..

לקביעת תור
    סגירה
    הגישה הנטורופטית להשמנה

הוספת תגובה

• הגישה הנטורופטית להשמנה - תגובה

חנה הרשקוביץ
    05/09/2011

שלום דפנה!

אני יכולה לומר בקצרה, שהגישה הנטורופתית היא שאין גישה אחת.
    כמו שאת כותבת - יש את אלה שיאכלו בשר ופסטה וישארו רזים ויש טבעוני שיסבול מעודף משקל.
    הפתרון הוא אישי.
    כדי להבין מה גורם אצלך להשמנה יש צורך לקחת ממך היסטוריה רפואית, תמונת דם, סיפור אישי ועוד.
    הנטורופת ירצה לראות את דפנה ולא את מספר הקילוגרמים העודפים.

בעזרת תשאול נכון יהיה אפשר לעלות על הגורמים האמיתיים לבעיה ולטפל בהם.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות.........
    יקי...
    04/09/2011

אייך נגמלים מלקסדין בעקבות עצירות קשה שחוזרת על עצמה והפכה לתלות...? אייך גורמים למעיים להתחיל לפעול מבלי שיוצרו פקקים...?

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות.........

הוספת תגובה

• עצירות......... - תגובה

שושנה שרשבסקי
    04/09/2011

שלום ישראל,
    תזונה ועוד תזונה והרבה שתייה
    יש לעבור בהדרגה לתזונה עשירה בסיבים: ירקות, פירות, דגנים מלאים, קטניות
    חשוב ביותר לשתות הרבה כאשר אוכלים תזונה עשירה בסיבים. הסיבים סופגים את המים ובכך גודל נפחם, מה שגורם להגדלת נפח המזון ושיפור תהליכי העיכול . טובים במיוחד למטרה זו הסיבים הלא מסיסים הנמצאים בחיטה מלאה ובמוצרי החיטה וכן בקליפות של הפירות והירקות .
    יש לוותר על עוגות, עוגיות וכד,'על מזון מעובד, על סוכרים פשוטים, על מזון מוכן ומתועש .

ראה גם את התשובה של חנה (תשובה ללירון לפני 3 ימים ב1 ספטמבר)
    .
    חשוב גם לעשות פעילות גופנית מותאמת לגיל ולמצב הבריאות הכללי.
    אני ממליצה לך לקבל יעוץ מקצועי פרטני על מנת להתאים לך תזונה מירבית.
    בהצלחה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מולטי ויטמין
    דפי
    01/09/2011

שלום, אני בת 27 נכנסת לשנה האחרונה שלי בתואר המייגע שאני עושה במהלך 3 שנים כבר. בזמן האחרון, למרות חופשת הקיץ ואולי בגלל חופשת הקיץ שאינה באמת חופשה אלא עבודה על עבודה ועוד עבודה אני עייפה ומותשת. אני מרגישה היום שאני לא אצליח להחזיק את עצמי לשנה הבאה שתחל.. אני תשושה ועייפה ומרגישה כאבים בעצמות מרוב תשישות. חברה אמרה לי שבטח חסרים לי ויטמינים (אני גם מאוד רזה, לא אוכלת יותר מידי כי אין לי הרבה זמן) חשבתי באמת לחזק את עצמי קצת ולקנות לי כמה ויטמינים. הרוקחת המליצה לי על מולטי ויטמין מינרל לנשים של סולגאר ואמרה שהוא מאוד מומלץ וטוב. החלטתי לשאול לגביי נטילת ויטמינים, יש בזה סיכון? או שהם לגמרי לא יכולים להזיק?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מולטי ויטמין

הוספת תגובה

• מולטי ויטמין - תגובה

שושנה שרשבסקי
    02/09/2011

שלום דפי,
    אין סכנה בלקיחת מולט ויטמין מחברה טובה,
    אבל,
    לקיחת ויטמינים ומינרלים כתוספים אינם יכולים לבוא במקום תזונה טובה ומאוזנת ומנוחה מספקת!
    את חייבת לשמור על עצמך ולעשות שינוי בשעות העבודה, לרשום בלוח שלך : ארוחת בוקר, ארוחת צהריים, הליכה, וכו'
    כאשר תעשי את השינוי המיוחל, תראי איזה פלא, תהיי פחות עייפה, פחות מותשת, ותפיקי יותר בלימודים ובעבודה.
    חשוב לקבוע זמן לפעילות גופנית ולהשקיע אנרגיות בהכנה של מזון איכותי. מזון מהיר ועל בסיס סוכרים גורם לעייפות ולתשישות . חשוב גם לשתות הרבה (מים, תה צמחים, ולא משקאות קלים !)
    לצד השינוי, יש מקום לקחת מולטי לחיזוק
    בהצלחה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות
    לירון
    01/09/2011

היי אשמח לדעת כיצד ניתן לטפל בעצירות..
    בימים האחרונים יש לי עצירות ואני ממש לא יודעת מה לעשות זה מאוד מתסכל..

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות

הוספת תגובה

• עצירות - תגובה

חנה הרשקוביץ
    01/09/2011

שלום לירון!

עצירות יכולה לנבוע מסיבות שונות.
    הסיבות הנפוצות הן תזונה מעובדת ומזוקקת, חוסר שתיה, חוסר פעילות גופנית.
    יכולות להיות סיבות נוספות.

תזונה המבוססת על מזונות מלהצומח (ירקות, פירות, קטניות, דגנים מלאים) עוזרת ברוב המקרים לפתור עצירות.
    פעילות גופנית ושתיה מספקת גם חשובים.

להקלה מהירה תוכל לנסות לשתות מי השריה של שזיפים יבשים,
    או לטחון כף זרעי פשתן ולשתות עם כוס מים פעמיים ביום
    או לשתות בבוקר על קיבה ריקה כוס מים עם כף מיץ לימון וכף שמן זית
    או לקנות זרעי פסיליום ולצרוך לפי ההוראות על החבילה.

כל אלו לא מטפלים במקור הבעיה.
    חשוב להבין ממה נובעת הבעיה ולטפל בגורם.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח עם יוכלו להסביר לי על הסטיביה
    ליאור
    01/09/2011

שלום לכולם,

רכשתי עלי סטיביה מיובשים ואני מעוניין לדעת באיזו דרך הכי טובה ניתן למצות אותם ולהוציא מהם את המתיקות.....אני מעוניין להכין כמות ולהכניס למקרר.

אשמח גם להסבר מבחינת מינונים

תודה מראש,
    ליאור.

הוספת תגובה

• אשמח עם יוכלו להסביר לי על הסטיביה - תגובה

חנה הרשקוביץ
    01/09/2011

שלום ליאור!

התשובה שתקבל בפורום צמחי מרפא תהיה טובה יותר מתשובתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוזמרין
    ליאור
    22/08/2011

איך מומלץ לאכול/לשתות רוזמרין?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רוזמרין

הוספת תגובה

• רוזמרין - תגובה

חנה הרשקוביץ
    22/08/2011

שלום ליאור!

רוזמרין כתבלין, יכול לשמש בתבשילים שונים, כל אחד וטעמו האישי...
    רוזמרין כצמח מרפא ניתן לצרוך כחליטה או כתמצית נוזלית (טינקטורה).
    אסור לבעלי לחץ דם גבוה.

אם תפרט מה הצורך שלך בו, אוכל לפרט יותר.

לבריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה