מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה נכונהנטלי31/07/2011
שלום אני אמא לשניים גובה 1.59 ואני שוקלת 40 קילו בבדיקות דם שעשיתי גילו שהברזל שלי הוא 3 שהנורמה מתחילה מ 10 קיבלתי כדורים אבל עדיין אני מאוד חוששת לעצמי ואני רוצה להתחיל לאכול נכון פשוט כדי לשמור על עצמי למען הילדים שלי בעיקר אני נורא מפחת להתמוטט יום אחד הבעיה שלי היא שאני לא אוהבת המון מאכלים בריאים. אני אל אוהבת ירקות למעט מלפפון ותירס, לא אוכלת פירות,חומוס,טחינה סלטים דומים,לא אוהבת בשרים בעיקר אני חיה על דברי חלב
השאלה שלי היא האם יש תחליפים אחרים כמו קורנפלקס שאני יכולה לאכול במקום דברים אחרים שאני לא אוכלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה נכונה - תגובה
חנה הרשקוביץ31/07/2011שלום נטלי!
במצב כזה, תשובה בפורום תהיה בדיחה.
רוצי לתזונאי/ת או נטורופטית/ת...
ותתכונני לפתוח את הראש (ואת הפה...) כדי לנסות מזונות מבריאים.
(דרך אגב, זה לא סוד שמוצרי חלב מפריעים לספיגת ברזל).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה!אנונימית27/07/2011
אני בת 14...גובהיי הוא 1.64 ומשקלי 55 ...אני הולכת לחדר כושר אך לא תמיד מקפידה על תזונה נכונה...האם משקלי תקין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה! - תגובה
מירב אלטמן28/07/2011שלום לך,
מצוין שאת עושה ספורט משקלך תקין.
תמשיכי להקפיד על תזונה מאוזנת ומגוונת והימנעות מג'אנק ואת בדרך הנכונה.
בהצלחה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונה-וייהודית26/07/2011
האם מישהו שמע על החומר מונה וי מארצות הברית המשווק בשווק רשתי?
האם זה טוב ,רע ?הציעו לנו והבטיחו ניסים ונפלאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונה-וי - תגובה
חנה הרשקוביץ26/07/2011שלום יהודית!
מונה וי הוא מוצר המופק בעיקר מפרי האסאי בתוספת פירות נוספים כמו פירות יער, ענבים ועוד סתם פירות.
מה שמיוחד באסאי זה שהוא עשיר ברכיבים תזונתיים ומכיל הרבה נוגדי חמצון.
אכן, פירות כמו האסאי מכילים הרבה נוגדי חמצון ורכיבים בריאים אחרים נוספים.
גם רימונים, ענבים, אוכמניות, ועוד פירות.
אני אומרת ככה: אין שום רע בלשתות מיץ אסאי. פירות זה בריא מאוד.
ניסים ונפלאות? לא מאמינה שממוצר אחד קורים כל הניסים.
בריאות משיגים על ידי אורח חיים בריא (תזונה, פעילות גופנית, גישה חיובית ועוד).
ההבטחות והטענות שקראתי בקשר למונה וי, אופייניים לכל המוצרים המשווקים בשיווק רשתי (כמו אומגה 3 ממרווה מרושתת ומוצרים אחרים).
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידת עשייהאופק25/07/2011
שלום,
ברצוני לדעת מהי מידת העשייה המינימלית בה כל החיידקים מתים.
האם מידת עשייה של medium-rare בהמבורגרים הורסת את כל החיידקים?
תודה מראש,
אופק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידת עשייה - תגובה
חנה הרשקוביץ26/07/2011שלום אופק.
אני לא כל כך מתעסקת עם בשר, לכן לא יודעת מה לענות לך...
אני הייתי מעדיפה DONE (ככה אומרים? :)) כדי להיות בטוחה. לך תדע...
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יין אדוםיוני22/07/2011
אני אדם רגיל מהיישוב ללא בעיות בריאותיות.
אבקש לברר האם שתייה של כחצי כוס בלבד של יין אדום לפני השינה (מדי יום) הינו הרגל כדאי שמיטיב עם הגוף ?
האם מומלץ להתמיד בהרגל זה ?
והאם עלולים להיות סכנות כלשהן או תופעות לוואי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יין אדום - תגובה
שושנה שרשבסקי22/07/2011שלום יוני,
אין בעיה לשתות חצי כוס יין אדום כל יום, ביין אדום יש הרבה חומרים טובים ובריאים. הצרפתים שותים יין אדום בכל ארוחה, וטוענים שעל אף שהתזונה שלהם כוללת הרבה שומנים מהחי יש להם פחות בעיות לב מאוכלוסיות אחרות, וזה הודות ההרגל שלהם לשתות יין עם הארוחה.(הפרדוקס הצרפתי)
אינני יודעת מה ההשפעה של יין שלוקחים לפני השינה (עוזר לך לישון?),
נראה לי שעדיף לשתות את היין כליווי לארוחה.
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבים תזונתייםאסתי19/07/2011
אבקש לקבל הסבר האים קוואקר זה ושיבולת שואל ?לא הבנתי יש הבדל בין קוואקר לשיבולת שואל תודה אסתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבים תזונתיים
אסתי19/07/2011לא הבנתי מה היא הכמות המומלצת לצרחת קוואקר ליום?
תודה אסתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבים תזונתיים - תגובה
שושנה שרשבסקי19/07/2011שלום אסתי,
קוואקר הוא בעצם שם מסחרי (בא מאנגליה) לשיבולת שועל,
פה בארץ בדרך כלל מכנים שיבולת שועל הפתיתים העבים, הרחבים, הדורשים בישול/אפייה/ השרייה בנוזל ומכנים קוואקר את הפתיתים הדקים יותר וכן הפתיתים האינסטנט שבקופסאות (ככל הידוע לי הם אינם מלאים, ולכן פחות סיבים)
3 כפות שיבולת שועל זה מנת פחמימה (=פרוסת לחם מלא או חצי כוס אורז), הערך התזונתי של שיבולת שועל גבוה, זו פחמימה מלאה עשירה בחלבון, סידן, ברזל וויטמיני B
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,עזרה בדיאטהסתיו19/07/2011
שלום.
אני בת 15 וחצי, הגובה שלי הוא 1.68 ומשקלי-54.2 . אני יודעת שהמשקל תקין אך כל החברות שלי מאוד רזות ואני קצת פחות. כלום לא יעזור לי לשנות את דעתי,רבים כבר ניסו,אני רק רוצה בטן שטוחה ולהפחית מעט מהירכיים. אני ממש לא רוצה להרזות בצורה משמעותית אבל מאחר ופעם הייתי משחקת כדור סל וכעת כבר שנתיים שהפסקתי,עליתי מעט במשקל ונהייתה לי כרס קטנה ומעט ירכיים. אני רוצה להוריד רק 2 ק''ג, אולי 3-לא יותר. ניסיתי לאכול דיאטטי במשך שבוע וחצי ואף הצלחתי,אבל לאחר מכן העלתי כמעט הכל חזרה בשלושה ימים. היום לדוגמא מעט הגזמתי ואכלתי רק 450 קלוריות,למרות שלא סבלתי מרעב. אני יודעת שזה לא טוב,אך אני כבר נואשת. יש תפריט כלשהו שיוכל לעזור לי לרדת תוך שבועיים? בבקשה אני מאוד רוצה עזרה. בנוסף,מעכשיו אני עושה מדי ערב 60 כפיפות בטן ומעט תרגילי ירכיים בכדי לחטב את הבטן והירכיים. בבקשה,אני צריכה עזרה, ובסהכ רוצה בטן שטוחה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום,עזרה בדיאטה - תגובה
שושנה שרשבסקי19/07/2011בוקר טוב סתיו,
כמו שאת יודעת המשקל שלך בסדר ולא כדאי לרדת יותר. החברות כנראה רזות מדי...
כפיפות בטן ותרגילי ירכיים זה רעיון טוב על מנת לחטב את הבטן. כל פעילות גופנית אחרת גם טובה על מנת לשמור על בריאות טובה והרגשה טובה.
לגבי התזונה:
את לא צריכה לאכל "דיאטטי", זה לאו דווקא אכילה בריאה, וראית בעצמך מיד עלית חזרה
צריך לאכל טבעי ובריא, מה זה אומר?
לא לאכל "שטויות"... אלא
הרבה ירקות טריים /מבושלים/ מוקפצים/ אפויים
לחם מלא מרוח במשהו בריא כמו טחינה/ חומוס/ אבוקדו/ אפשר גם מידי פעם ביצה/טונה/ סרדינים
ארוחות מסודרות בבית
לשתות הרבה מים (ולא לשתות משקאות קלים ומשקאות ממותקים)
להתעמל במה שאת אוהבת
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלירון18/07/2011
נתחיל בכך שאני לא נמצאת בעודף משקל אומנם אני אוכלת מאוד לא בריא. אוכלת חטיפים ומתוקים אבל גם ירקות ופירות. אני מרגישה לא טוב בזמן האחרון והייתי רוצה לשנות את התזונה שלי. השאלה שלי היא האם אני אפחית ממשקלי במידה ואני לא נמצאת בעודף משקל אם אני אעבור לתזונה נכונה. זאת אומרת, אם עד עכשיו הגוף שלי היה רגיל לקבל בסביבות ה-2500 קלוריות ביום (בעיקר ממתקים וחטיפים) ופתאום הוא יתחיל לקבל 1200-1500 קלוריות (ממקורות טובים ומזינים) סביר שהוא יפחית משקל, לא?
מצד אחד הייתי שמחה להוריד שלושה קילו, אך מצד שני זה עלול להביא אותי למשקל נמוך מידי (אני שוקלת 53 קילו וגובהי 165 ס"מ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
שושנה שרשבסקי18/07/2011שלום לירון,
שינוי תזונה תשפר מאד את ההרגשה הכללית שלך.
לצד הפירות והירקות (מכל הסוגים והצבעים), תוסיפי שמן זית לסלטים
תכניסי לתפריט שלך לחם מקמח מלא (או שיפון מלא או כוסמין מלא או לחם דגנים)עם ממרחים בריאים (חומוס, טחינה, אבוקדו).
בארוחה העיקרית את יכולה לאכל לדוגמה אורז מלא, קינואה, מידי פעם פסטה (מקמח מלא) לצד עדשים/חומוס/שעויעת/ תופו/ דג/ עוף
ובארוחות ביניים כחטיפים את יכולה לאכל אגוזים, שקדים (בכך תקבלי שומנים בריאים וטובים וגם תוכלי לשמור על המשקל שלך, ואם את חפצה בקצת מתוק את יכולה לאכל קצת תמרים או פירות יבשים אחרים
את יכולה לאכל גם גרנולה לא ממותקת בתוספת פירות עם יוגורט טבעי
בכוונה אין אני כותבת כמויות, את מהר תרגישי מה הגוף שלך זקוק כדי לשמור על המשקל שלך ולהרגיש נהדר
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה מכלים מלוכלכים:ש17/07/2011
אני לומד במוסד לימודים גדול שעובדי המטבח שמים את הכלים אחרי האוכל בתוך מדיח כלים גדול, הבעיה היא שחלק גדול מהכלים יוצאים מלוכלכים, האם יש סכנה או נזק רפואי באכילה מכלים אלו (אני רוצה לתלות את התשובה, אם לא אכפת לך) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה מכלים מלוכלכים: - תגובה
חנה הרשקוביץ18/07/2011שלום ש...
לא בא לי שתתלה את התשובה, אבל אגיד לך כך:
יש בעייתיות עם כלים מלוכלכים במקום כל כך גדול. במיוחד אם האוכל עומד כמה זמן לפני ששוטפים.
אבל רוב הסיכויים שלא יקרה לך כלום...
אולי יש מקום לדבר עם האחראיים ולבקש יפה מהשוטפים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוטן: בעד או נגד?יעלה כהן17/07/2011
אני לא חולת ציליאק אבל כל הזמן שומעת שמועות על אוכל עם גלוטן, בלי גלוטן. למי שלא חולה אבל אוהב בריאות, מה עדיף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלוטן: בעד או נגד? - תגובה
חנה הרשקוביץ18/07/2011שלום יעלה!
אחוזים גבוהים באוכלוסיה סובלים מסימפטומים שונים הנגרמים מגלוטן. בד"כ לא מדובר באלרגיה אלא באי סבילות לגלוטן.
אם את סובלת מבעיה בריאותית כלשהי את מוזמנת לנסות להימנע מגלוטן לתקופה של שלושה שבועות ולראות אם יש שיפור בבעיה.
אם אין לך שום בעיה אז גם אין בעיה לאכול גלוטן המגיע מדגנים מלאים.
משערים שחלק מהבעיה נגרמת מאכילה מוגזמת של חיטה (כמה פעמים ביום, כל יום).
אז כמובן, לא להגזים...
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה. עוד שאלה - תגובה
חנה הרשקוביץ21/07/2011הקישור לא טוב.
אשמח להתייחס לשאלות שיש לך לגבי תוכן המאמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רעות19/07/2011אם אני מכניסה פחמימות וחלבונים ושומן טוב ובסופו של יום שבעתי והגעתי רק ל980 קלוריות, האם זה בסדר?
תוכלי לפרט לי מהי כמות הפחמימות הרצויה ביום? כי אני יכולה להוסיף פחמימות ועוד דברים אבל אני רוצה לדעת מהי כמות סבירה כדי לא לחרוג (אפילו במדידה של כפות).
כמה ומה כל ארוחה צריכה להכיל? למשל: ארוחת בוקר: סידן, חלבון- ארוחת צהריים:פחמימות חלבון וכו'..
תודה על הסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
שושנה שרשבסקי19/07/2011שלום רעות,
תזונה מאוזנת ובריאה כוללת בארוחת העיקריות דגן מלא (פחמימה) עם קטניות (חלבון מהצומח) או חלבון מהחי, הרבה ירקות עם תוספת של שמן איכותי . בארוחה כזאת מקבלים הרבה סיבים, ויטמינים ומינרלים.
בארוחות ביניים אפשר להוסיף פרי, אגוזים (3-4 ליום) או שקדים (כ-10 ליום), על הסלטים אפשר לפזר גרעיני חמניות, שומשום וכו' על מנת לקבל שומנים טובים , מינרלים ועוד חומרים חשובים לבריאות.
לגבי קלוריות, צריך להבין דבר אחת: לא הקלוריות חשובות אלא סוג המזון ואיכותו .
אתן לך דוגמה, תאכלי קראוסון קטן, זה בערך 200 קלוריות, אלו קלוריות "ריקות" אינן מביאות איתן חומרים טובים כמו סיבים ,ויטמינים וכו' מזון כזה משמין וגורם נזק לגוף! אבל אם את אוכלת סלט גדול עם עגבנייה, חסה בצל, שום, גזר, קולרבי ,כפית שמן זית וקצת זרעי חמנייה, זה גם יהיה 200 קלוריות, אך מלא סיבים, וחומרים מזינים אחרים, 200 קלוריות אלו אינן משמינות...לכן אין אנו אוהבים לדבר במונחים של קלוריות.
איני מכירה אותך וקשה להמליץ לך על תפריט וכמויות , אבל באופן כללי , על מנת לרדת במשקל, יהיה מתאים לך לאכל כ6 מנות של פחמימות(רק דגנים מלאים! פחמחמות אחרות משמינות!), מנת פחמימה, זה פרוסת לחם מלא, חצי כוס דגן מבושל, 3 כפות שיבולת שועל (קוואקר), חצי כוס אטריות מקמח מלא תפוח אדמה בינוני או קלח תירס קטן
אני מקווה שעזרתי לך
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
רעות19/07/2011עזרת לי מאוד. תודה על הסבלנות, אני מעריכה את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםרעות17/07/2011
אני בגיל 21 שוקלת 59 גובה 160. אני בתהליך דיאטה בערך חודש וחצי וירדתי לא רע בכלל. עד עכשיו עשיתי קצת אירובי ואימון כוח ואוכלת נכון אבל כמות מעטה של קלוריות (עד 700), לאחרונה הבנתי שזה פוגע בי ואני צריכה לאכול כ1000 קלוריות ליום, התחלתי השבוע והבעיה היא שאני מרגישה כבדה וזה גורם לי להרגיש שזה רק מעכב את הירידה ואפילו יגרום לי להשמין.
האם תוכלו להסביר לי למה אני טועה? אולי זה יתן לי תמריץ קל..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לציין: אני אוכלת בריא מאוד
רעות17/07/2011לא הרעבתי את עצמי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
שושנה שרשבסקי17/07/2011שלום רעות,
קודם כל המשקל שלך סביר (BMI בנורמה), אבל זה בסדר גמור לרדת משהו כמו 6 קילו.
אנני יודעת איזו דיאטה את עושה, אבל אכילה של רק 700 קלוריות זה לא לענין בכלל. כאשר הגוף רעב הוא מסרב להיפרד מהשומנים המיותרים!, גם 1000 קלוריות זה לא לעינייןֱ
על מנת לרדת במשקל בצורה בטוחה ומבוקרת, הירידה חייבת להיות הדרגתית! אין שום צורך לספור קלוריות, אלא להקפיד על מזון איכותי ובריא!
מה זה אומר?
להימנע ממזון המכיל קמח לבן , סוכרים ושומנים רעים ,במילים אחרות להימנע מעוגות, עוגיות, ממתקים, משקאות קלים, מיצים למינהם, מזון מעובד ומתועש (יש בהם תמיד סוכרים ושומנים רעים!)
ועל פניהם להעדיף מזון ביתי , טרי, מבושל, מאודה , אפוי
הרבה ירקות מכל המינים והצבעים
תאכלי כל יום מעט פחמימות מלאות (בכמות לא גדולה):
פרוסות לחם מקמח מלא (חיטה/שיפון/כוסמין)
אורז מלא (עגול/ ארוך/ פראי/אדום)/ קינואה/ שיבולת שועל
תכניסי לתפריט קטניות(כמו עדשים, שעויות, תופו) :הן מהוות פחמימה מלאה דלת קלוריות, עשירות בחלבון מן הצומח , בויטמינים ובמינרלים ומשלימות היטב את הפחמימה המלאה
ולא לשכוח שמנים טובים:
להוסיף לסלט שמן זית
ולאכל מעט אגוזים או זרעים על מנת לקבל את השומנים הטובים
אם את רגילה את יכולה לאכל מעט עוף או דג
חשוב ביותר לשתות הרבה מים
וכמובן שחשוב להתעמל
בהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רעות18/07/2011תודה על התגובה.
למעט שישי-שבת אני אוכלת בריא ומסודר- ארוחת בוקר סנדוויץ' מלחם קל עם גבינה 5% וירקות, ארוחת צהריים סלט שבו יש כף אבוקדו, חצי טונה, ביצה קשה והרבה ירקות, אחה"צ אולי פרוסת לחם קל עם גבינה ופרי וארוחת ערב ביצה קשה, הרבה ירקות ואולי קצת טונה וכף אבוקדו. בין הארוחות פרות (עד 2 ביום). אני מהתפריט הזאת. אם אני מוסיפה ממה שהמלצת לי על הארוחות והירידה פחות מהירה זה לא צריך להדאיג אותי? הרי התפריט שלי מאוד בריאה ומשביעה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר
רעות18/07/2011כשאת אומרת "אין שום צורך לספור קלוריות" זה לא טוב לי כי אז אני יכולה לאבד שליטה, אחד הדברים שמחזיקים אותי זה המשמעת של הספירה. עד כמה קלוריות אני צריכה לצרוך ביום בערך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר - תגובה
שושנה שרשבסקי18/07/2011שלום רעות,
את אומרת "אני אוכלת מאד בריא", אבל האמת שאפשר לשפר את התפריט.
זה שאת אוכלת הרבה ירקות זה מצוין, ותמשיכי כך, אבל גבינה/ חצי טונה/ וביצה קשה (אפילו פעמיים ביום) זה לא התפריט האידאלי, זה כמובן בסדר אבל לא כל יום, ולא כמזון העיקרי שלך. חשוב מאד לגוון , לדוגמה למרוח על הלחם (המלא) טחינה או חומוס (אבוקדו זה מצוין)
חשוב להכניס מזונות נוספים כפי שכתבתי בתשובה הראשונה, ולגוון על מנת לקבל את כל הצרכים שהגוף זקוק.
לספור קלוריות, זה ממש לא רעיון טוב. בתזונה הטבעית אנחנו מאד לא אוהבים את ההתעסקות עם קלוריות, אלא אנחנו רוצים לתת לגופנו (ונפשנו!) מזון טבעי ככל האפשר, איכותי , מזון זה אינו משמין , הירידה היא הדרגתית, בריאה, וכאשר הגוף מגיע לאיזון הירידה מפסיקה. אפשר לשקול את עצמך פעם בשבוע, ולפי המצב לעשות שינויים קלים בכמויות של המזון .
בהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגבתי במקום הלא נכון- למעלה
רעות19/07/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אפשר לאכול בבוקר ?שלהבת17/07/2011
פרוסה עם קצת גבינה כל יום זה סביר ?
מה עוד אפשר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אפשר לאכול בבוקר ? - תגובה
שושנה שרשבסקי17/07/2011שלום שלהבת,
כדאי לגוון יותר,
פרוסת לחם מקמח מלא, שיפון מלא, כוסמין מלא וכו'
ולגוון באפשרויות המריחה:
טחינה (הכי טוב הכנה ביתית מטחינה גולמית משומשום מלא)
חומוס
אבוקדו (אפשר לרסק ולהוסיף קצת לימות, שום/בצל)
ואפשר מידי פעם אם את אוהבת גבינה/ ביצה/ טונה/ סרדינים
כדאי להוסיף איזשהו ירק (לדוגמה עלה חסה, עגבניה, וכו'
בתיאבון!
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר למזונות מסוימיםאנה או16/07/2011
שלום,
אני עושה כרגע דיאטה בריאותית המונעת ממני לצרוך סוכר ופחממות לא מורכבות.
רציתי לשאול האם גזר, תירס, מוצרי תירס, סלק, עגבניה, פירות יבשים, דבש ומייפל טבעי נחשבים סוכריים/פחממתיים? אשמח לקבל מענה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה בקשר למזונות מסוימים - תגובה
חנה הרשקוביץ16/07/2011שלום אנה!
גזר, תירס, סלק, עגבניה - פחמימות מורכבות ואין איתם בעיה.
לגבי פירות יבשים, דבש ומייפל - רוב הסוכר בהם הוא אומנם טבעי אך לא מורכב (חד ודו-סוכרים).
ניתן להשתמש בהם ברוב המקרים להמתקה. אני מעדיפה להמתיק עם פירות יבשים (הכי טוב תמרים כי הם מכילים פחות חומרי שימור כמו סוכר וגופרית).
השאלה למה את עושה את הדיאטה. אם זה בגלל קנדידה או סוכרת, הם בעייתיים. אם מסיבות אחרות, אז לא נורא להשתמש בהם במידה.
בהצלחה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ושאלה נוספת
אנה או21/07/2011מבדיקה שעשיתי התגלה סינדרום pcos ולכן הומלץ לי לשנות את התזונה שלי.
ברשותך, שאלה נוספת, מה לגבי חלב סויה? אני יודעת שיש בו הורמונים, אולי תדעי להגיד לי האם מומלץ לצרוך חלב סויה/רוטב סויה במצבי?
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסויה ב-PCOS - תגובה
חנה הרשקוביץ21/07/2011שלום אנה.
בתסמונת השחלות הפוליציסטיות יש באופן תיאורטי תועלת בצריכת סויה משום שפיטואסטרוגנים המצויים בסויה 'תופסים' רצפטורים לאסטרוגן (שנמצא כרגע בעודף), וכך מחלישים את פעולתו בגוף.
המליצו לך לשנות את התזונה. האם קיבלת תזונה מותאמת אישית? שכן בתסמונת זו מעורבים מספר גורמים וכדאי שתקבלי מאיש מקצוע תפריט. חשוב מאוד.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשוקה למתוקלירון13/07/2011
בזמן האחרון יש לי תשוקה מטורפת למתוק אבל לא לכל דבר אלא לעוגיות מתוקות עם שוקולד. אני יכולה לחסל חבילה שלמה של עוגיות ולא להרגיש.
האם יכול להיות שיש לי איזו בעיה בריאותית? אני ממש פוחדת לעלות במשקל בגלל זה כי אני אוכלת כמעט כל יום הרבה מאוד עוגיות.
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשוקה למתוק - תגובה
חנה הרשקוביץ13/07/2011שלום לירון!
יכול להיות שיש לך בעיה בריאותית.
יכול להיות שמשעמם לך.
יכול להיות שאת עצובה.
יכול להיות שאת מתוחה.
יכול להיות שאת סובלת מקנדידה.
הכל יכול להיות.
תחשבי למה את אוכלת. מה את מרגישה חמש דקות לפני שאת מחפשת את העוגיות.
תנסי למצוא תחליפים טעימים שיהיו בהישג ידך, כמו עוגיות שתכיני לבד מחומרים בריאים, פירות קרים חתוכים, מקלות גזר ומלפפון ועוד.
ותשתדלי בכלל לא לקנות את העוגיות האלה ודברים שאת יודעת ש'תפלי' עליהם.
אם תראי שאת לא מצליחה להתגבר תמיד תוכלי לפנות לאיש מקצוע.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמרים תאנים וחלווה זה מתוק
שלום14/07/2011זה יכול אולי להיות פתרון טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמרים תאנים וחלווה זה מתוק - תגובה
חנה הרשקוביץ14/07/2011כל הפירות יכולים להוות תחליף מעולה לעוגיות ושוקולד.
פירות יבשים גם אופציה מצויינת במיוחד בהתחלה. לאורך זמן לא כדאי להפריז איתם, במיוחד כאלה המצופים בסוכר ומשומרים בגופרית דו-חמצנית.
חלווה רגילה מכילה המון סוכר. אולי חצי מזה שומשום והשאר סוכר ושומן.
אפשר להכין לבד חלווה מטחינה ודבש/טחינה וסילאן/שומשום ודבש וכו'.
למרות כל זאת, אם התשוקה לעוגיות עם שוקולד קשורה לענין רגשי שצריך לפתור - בהרבה מקרים לא יעזרו כל התמרים והחלוות...
צריך להתעסק עם הבעיה ולפתור אותה.
שיהיו לכולנו בריאות ושמחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש סירופ טבעי לסידן בשם קלמדיןשלום13/07/2011
אפשר לקחת ממנו על דעת עצמי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סירופ טבעי לסידן בשם קלמדין - תגובה
חנה הרשקוביץ13/07/2011שלום לך!
קשה לענות על שאלה כזו.
מהי מטרת הלקיחה? האם את/ה סובל/ת מבעיות בריאות שונות? בן/ת כמה אתה? האם אתה את או אתה?...:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שואל בשביל אדם קרובשסבל מחוסר
שלום13/07/2011ויטמין D ממושך.
תוצאה נמוכה חד ספרתית.
ולא ידוע ממתי.
והוא מתלונן על כאבים שונים בגוף..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שואל בשביל אדם קרובשסבל מחוסר - תגובה
חנה הרשקוביץ13/07/2011בגלל זה אני לא אוהבת לענות על שאלות כאלו...
אינני מכירה את אותו אדם ולכן איני יכולה להמליץ או לא להמליץ על התכשיר.
חשוב לאבחן את הבעיה ולקבל טיפול הולם ע"י איש מקצוע.
המון בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההם אומרים לקחת ויטמין D ולאכול
שלום13/07/20114 מוצרי חלב..
אז הוא יאכל 2 מוצרי חלב ויקח כפית אחת מהסירופ 600 מ"ג סידן. סביר לא ?
יש לך פתרונות להרבה סידן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההם אומרים לקחת ויטמין D ולאכול - תגובה
חנה הרשקוביץ13/07/2011אני לא חושבת שמוצרי חלב הם התשובה.
הם עשירים בסידן, אך לא בסידן זמין והם גורמים נזקים.
מזונות עשירים בסידן:
אצות ים, שומשום מלא, קטניות, דגנים מלאים, עלים ירוקים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצות ים זה כשר ועוד מילה על סידן
שלום14/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצות ים זה כשר ועוד מילה על סידן - תגובה
חנה הרשקוביץ14/07/2011אין בעיה לאכול אצות ים, הם נחשבים צמחים.
יש לי השגות לגבי כמות הסידן המומלצת כיום. לדעתי קשה מאוד להגיע לכמות כזאת מתזונה בריאה.
חוץ מכמות הסידן הנכנסת, יש משמעות גדולה גם לתרכובת הסידן, לספיגה ולהפרשה.
תוכל לחטט קצת בפורום על הנושא, כבר כתבנו על זה כמה פעמים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)