פורום תזונה טבעית - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת במערכת השתן
    רבקה
    18/08/2011

שלום
    כבר חודשיים שיש לי דלקת במערכת השתן ולאחר שטיפלתי בציפרדקס 5 ימים אוגמנטין 5 ימים וזינת 10 ימים וזריקות אמיקצין 3 ימים התגלה חיידק אי קולי ESBL
    כיום אני נוטלת אנטיביוטיקה מסוג מונורול כבר מנה שניה
    האם כדאי לקחת קוזו אמבושי? אם כן, כמה פעמים ביום?
    מה מומלץ לקחת במצב זה ?
    מה אפשר לעשות למניעה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת במערכת השתן

הוספת תגובה

• דלקת במערכת השתן - תגובה

חנה הרשקוביץ
    18/08/2011

שלום רבקה!

א. קוזו אומבושי למיטב הבנתי, משמש לבעיות במערכת העיכול. לא יודעת אם הוא יכול לעזור לך כאן.

ב. את סובלת כבר חודשיים מדלקות בדרכי השתן.
    לכי לטיפול! גשי לנטורופת/ית וקבלי ייעוץ וטיפול הולם.
    יש צמחי מרפא, יש תוספים מיוחדים, בטח יש מה לשפר בענייני תזונה. אל תזניחי.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה לצוות beok
    שושנה שרשבסקי
    18/08/2011

שלום חנה, שלום מירה, שלום לכל הצוות,
    אני יוצאת לחופשה, אחזור אי"ה ב 28 לחודש זה (10 ימים)
    לכולם קיץ נעים
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה
    הודעה לצוות beok

הוספת תגובה

• חופשה נעימה, שושנה. מקווה שתהני!

חנה הרשקוביץ
    18/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשר?
    ליאור
    17/08/2011

היי :)

ושאלה נוספת: האם מותר לאכול בשר כל יום?

2 בשבוע בשר אדום
    2 בשבוע עוף/הודו
    ו2 בשבוע דג סלומון

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בשר?

הוספת תגובה

• בשר??? - תגובה

חנה הרשקוביץ
    17/08/2011

הי ליאור!

שמחה ששאלת, כי מהשאלות הקודמות ראיתי שכדאי להתייחס לזה:

חלבונים מהחי (בשר, עוף, מוצרי חלב, ביצים ודגים), מכילים כולם חומצות שומן המעודדות דלקת בגוף.
    בנוסף, החלבונים הרבים בהם יוצרים בגוף חומציות רבה היוצרת תשתית למחלות רבות.
    [דלקות כרוניות, אוסיאופורוזיס, סרטן, מחלות לב ועוד.]
    כדאי לצמצם ככל האפשר את הצריכה של מזונות מהחי.
    לא חייבים להפוך לצמחונים, אך הכמויות שציינת גדולות מידי.

ניתן לקבל בשפע חלבונים, ברזל ועוד חומרי תזונה שנמצאים בבשר - ממזונות מהצומח. (מלבד ויטמין B12).

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בבקשה

ליאור
    18/08/2011

תודה חנה על התשובות

אם זה הרבה מדי לדעתך
    אז מה הכמות המומלצת של בשר בשבוע?
    מבחינת אדום, חזה עוף ודגים?

ואיזה דברים מהצומח את ממליצה?

אשמח לדוגמא לארוחת צהריים שאת ממליצה עליה
    קינואה או אורז מלא עם קטניות וירקות מבושלים זו ארוחה שמספקת הכל?

יש לי נשירת שיער גדולה והמליצו לי לאכול מלא בשר אדום......

אשמח לדעתך :)
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

חנה הרשקוביץ
    18/08/2011

שלום שוב.

הכמות המומלצת משתנה מאדם לאדם.
    באופן כללי, תשתדל שכל מנה תהיה כמה שיותר קטנה, ולא יותר מפעם ביום (כל המוצרים מהחי ביחד).
    להרבה אנשים, במיוחד כאלה הסובלים ממחלות כאלה ואחרות, אני ממליצה להמנע לגמרי ממוצרים מהחי, לפחות לתקופה.
    לצהריים תוכל לאכול מה שאתה רוצה... זה יכול להיות דגנים מלאים מבושלים, קטניות, סלט גדול, ירקות מבושלים, יש אין סוף רעיונות.
    ולא חייבים לאכול ביחד דגנים מלאים וקטניות באותה ארוחה כדי לקבל מספיק חלבון.
    הכי חשוב זה לגוון את הארוחות, ושבמשך היום/השבוע תאכל מגוון של עלים ירוקים, ירקות, פירות, קטניות, אגוזים, זרעים ודגנים מלאים.
    נשירת שיער ובשר אדום? לא רואה קשר.
    אם יש לך בעיה בספיגת ברזל, בשר אדום לא יעזור כאן אלא שיפור פעולת מע' העיכול.

חשבת ללכת לייעוץ אישי? להתאמת תפריט אישי ותוספי תזונה מתאימים?
    ממליצה מאוד.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות חשובות בבקשה
    ליאור
    17/08/2011

שלום רב,

אני כל כך שמחה שאתן כאן
    ואני ממש נהנת לקרוא את התשובות המושקעות שלכן
    תודה רבה

יש לי מספר שאלות בבקשה:

1. האם "מותר"/"נכון" לאכול קטניות (עדשים ושעועית למשל) בארוחה שיש בה גם בשר? או שזה מחליף זה את זה?

2. האם אפשר לאכול כל יום ביצה אחת בבוקר?

3. האם ניתן לבשל טונה במים מקופסא. כלומר לחמם אותה בסיר (כי נאמר לי שעלי לאכול אוכל חם)

4. האם יש מאכלים שאתן ממליצות ליצירת זרימת דם טובה בגוף?

5. האם מותר/ניתן לאכול ציה כפי שהיא נקנת בחנות טבע, ללא בישול/טחינה?

6. האם מותר לאכול קוואקר עבה בתוך חביתה?

7. האם מותר לאכול קוואקר עבה בסלט או בסנדוויץ, ללא בישול? כלומר כמות שזה מהשקית.

תודה רבה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות חשובות בבקשה

הוספת תגובה

• מספר תשובות

חנה הרשקוביץ
    17/08/2011

שלום ליאור!

הרבה שאלות שאלת...
    אנסה לענות:
    -אפשר לאכול יות באותה ארוחה עם בשר, אם כי זה יכול להכביד על העיכול אצל אנשים מסוימים.
    -אפשר לאכול כל ביצה לארוחת בוקר, אם כי יחד עם מוצרים אחרים מהחי בתזונה זה יכול להיות הרבה מידי.
    -אין בעיה לחמם טונה מקופסא בסיר, אם כי לא הייתי קוראת לזה מזון בריא. אפילו אם הוא חם...
    -לשיפור זרימת הדם בגוף צריך לעשות פעילות גופנית קבועה. ניתן לאכול ג'ינג'ר (זנגויל) טרי או יבש בתור תבשילים או כחליטה. גם רוזמרין משפר זרימת דם (אסור בלח"ד גבוה) וקינמון (מחמם).
    -אפשר לאכול צ'יה לא טחונה אך הרכיבים יספגו פחות טוב. לא ממליצה לחמם צ'יה כדי לא להרוס את חומצות השומן החיוניות שהיא מספקת.
    -אפשר לאכול קווקר גס בתוך חביתה. ללעוס טוב.
    -הקווקר עבר אידוי מסוים כך שעקרונית ניתן לאכול אותו ללא בישול אך כדאי לשים לב לתגובת מערכת העיכול. אישית הייתי מעדיפה לחממו בצורה כלשהי.

בהצלחה עם כל האוכל והנסיונות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת צום
    מג
    16/08/2011

רציתי לשאול אם בשבוע צום (כלומר ירקות ופירות+ מים במשך שבוע שלם) שנועד לניקוי הגוף לפני דיאטה בריאה יש נזק? האם הוא יאיט את הקצב המטאבולי שלי?
    אשמח לתשובה מקצועית

לקביעת תור
    סגירה
    שאלת צום

הוספת תגובה

• שאלת צום - תגובה

שושנה שרשבסקי
    16/08/2011

שלום לך,
    אין נזק בריאותי לאדם בריא לבצע ניקוי גוף, אדרבא, יפיק מכך תועלת רבה.

יש כל מיני שיטות לניקוי הגוף, ממצב של צום מים או צום מיצים (חייבים להיעשות תחת פיקוח אם זה מעבר ליומיים שלושה), עד הגבלות תזונה שונות לתקופה קצובה.

חשוב שניקוי יעשה בתנאים בסיסים טובים, באווירה טובה ותומכת, למצוא את התזמון הנכון

ניקוי על ידי אכילת ירקות ופירות + מים משך שבוע הוא חזק, חשוב ביותר לשים לב לראקציות ובמידה ויש ראקצוית חזקות להפסיק מוקדם יותר (לפעמים הגוף או הנפש! מגיבים בעוצמה לחסרים )

ניקוי כזה לתקופה של עד שבוע לא יגרום להאטה של הקצב המטבולי, כמובן שהתזונה לאחר מכן חייבת להיות טבעית ובריאה.

בהצלחה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת
    א
    15/08/2011

אני חייבת לומר שאני כבר לא יודעת מה לאכול יותר, לפי הנטורופטים שנתנו לי תפריט לפי סוג דם, אני אמורה לאכול מאכלים מאוד ספציפיים ולהמנע ממאכלים מסויימים, לפי התזונה של הרמבם, אני אמורה לאכול את כל מה שהנוטרפטים אמרו לי לא לאכול, וכל שני וחמישי יוצא מחקר חדש לגבי אוכל כזה וכזה שפתאום אסור לאכול, או מאוד כדאי...אני כבר לא יודעת למי להקשיב ומה באמת יעשה לי טוב...
    אין לי בעיות ספציפיות בגוף של משקל וכולי, אך סובלת מאוד מבטן נפוחה אחרי האוכל, עד כה שום דבר לא עזר....אני חושבת שהמסקנה שלי זה לא להקשיב לאף אחד ולאכול הכל מהכל אבל קצת,
    אשמח בכל זאת לאיזה טיפ קטן.....

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

• מבולבלת - תגובה

שושנה שרשבסקי
    15/08/2011

למבולבלת היקרה,
    כמה את צודקת! דיאטות חדשות ומשונות צצות כל הזמן, הן מבלבלות וסוטרות אחת את השנייה!
    אז מה עושים:
    כל אדם צריך לשים לב ולפתח מודעות מה טוב לו ומה גורם לו נזק מידי או לטווח ארוך!
    כי זו עובדה: אנשים שונים זה מזה!
    באופן כללי ניתן לאמר שבחירה של מזון טבעי מלא, מזין, לא מעובד, לא מהונדס, לא תעשייתי זה מזון המיטיב עם האדם.
    כמובן שיש מזונות טובים ובריאים שעלולים להיות לא מתאימים לאדם מסוים.
    יש הזקוקים למעט מזון מן החי ולאחרים זה מזיק. יש אנשים שמעכלים טוב מזון מבושל בלבד ואחרים יהינו מירקות טריים
    אז את צודקת, להקשיב לעצמך ולגופך, , לאכל מגוון משפע של המזונות הטבעים ובריאים הנמצאים היום בשוק (דגנים מלאים, קטניות, ירקות ,פירות , אגוזים, זרעים וכן מעט מזון מן החי לפי הצורך והטעם האישי)
    אם יש התנפחות של הבטן לאחר כמות לא גדולה של אוכל, לחפש את המזון שאינו מתאים לך!
    לבריאות!
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות
    אופק
    11/08/2011

שלום רב,
    קודם כל רציתי לדעת אם כשמדברים על שומן טרנס ועל שמן צמחי חצי מוקשה מתכוונים לאותו הדבר.
    והאם כשכתוב על רכיבי המוצר : שמן צמחי, מתכוונים לשומן הטרנס/לחצי מוקשה.

שאלה נוספת, גם היא בקשר לרכיבי מוצרי מזון. במוצרים שונים רשום לעתים E ותוספת של מספר. ידוע לי שהם חומרים בד"כ כימיים שעלולים להזיק. רציתי לדעת איזה מה- Eים נחשבים כמזיקים יותר ושאתם ממליצים להימנע מהם לחלוטין.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

• שומני טרנס-סימון רכיבי תזונה תגובה

שושנה שרשבסקי
    11/08/2011

שלום אופק,
    לגבי השאלה הראשונה: שומן טרנס, שמן מוקשה, שמן מוקשה חלקית, זה למעשה כמעט אותו דבר ,כולם שמנים רוווים, לא מן הטבע, לכן לא בריאים. כאשר כתוב שמן צמחי ללא תוספת, זה אמור להיות שמן לא מוקשה, בדרך כלל שמן באיכות ירודה ולא בריא במיוחד.
    שמנים בריאים הם שמנים מכבישה קרה, שמנים שלא עברו חימום (ולא הוסיפו בשמן הנוזלי מיימנים להקשות אותם )

לגבי השאלה השנייה:
    E - יש מאות מספרים,ליד האות E ,מציינים הוספה של צבעי מאכל , חומרי שימור שונים, (סולפתאטם, ניטראטים, פוספאטים, נוגדי חמצון) משפרי טעם, חומרים לעיבוד המזון (מתחלבים, מייצבים ,מקרישים, מעבים) רובם תוספות כימיות, חלקם גורמי נזק (תלוי גם בכמות), וחלקם רק קצת פחות גרועים, מעט חשובים והכרחיים
    גם הוספה של חומר טבעי יצוין על ידי האות E, לכן אני לא יכולה לכתוב כאן מה רע מאד ומה "נסבל" המספרים מעורבים
    באופן כללי מספרים המתחילים במספר 100(100, 101,128, וכו,) מציינים צבעי מאכל, חומרים משמרים מתחילים ב 200, וכן ב-300, חומרים לעיבוד מזון מתחילים ב400 וב 500, משפרי טעם מתחילים ב 600, ויש עוד
    '
    יש ספר של ד"ר סדובסקי : "לסלק את הקוץ" .בספר הסבר מפורט על כל התוספים, ומשמעות המספר המסוים על יד האותE.
    בברכה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קינואה
    מממ
    10/08/2011

שלום רב!

איך זה יתכן שב100 גרם קינואה יש 6 גרם שומן לפני בישול ובאורז יש רק 0.5 גרם???

איך זה הגיוני ?

אומרים גם שבקינואה יש פחות פחמימות מבאורז , האם זה נכון?

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    קינואה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת לגבי בורגול

מממ
    10/08/2011

ומה באשר לבורגול ? ראיתי שב100 גרם בורגול יש בערך 2 גרם שומן האם זה נכון ?

מה מבחינת האינדקס הגליקמי של קינואה ובורגול הוא נמוך כמו באורז מלא ? או שבאורז מלא יש אינדקס גליקמי גבוה?

ראיתי באתר של נטורפוטיה של אורז מלא הוא בעל אינדקס גליקמי גבוה זה אכן כך גם לדעת הדיאטנים?

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קינואה - תגובה

שושנה שרשבסקי
    11/08/2011

שלום ,
    מבחינה בוטנית הקינואה אינה דגן, על אף שקוראים לה "אם הדגנים".

ברוב הדגנים אחוז השומן נמוך,
    ל100 גרם בורגול אין 2 גרם שומן אלא 0.2 גרם שומן

הקינואה שונה ויש לה יתרונות תזונתיים רבים על פני הדגנים ה"רגילים", בעיקר איזון אופטימאלי בין 8 חומצות האמינו ההכרחיות (זה אומר שהקינואה הוא גם חלבון מלא ואיכותי),
    חומצות השומן של הקינואה הם חד בלתי רווי ורב בלתי רווי בעיקר, (חומצות שומן בריאות), כל זה הופך את הקינואה למזון בריא.

העומס הגליקמי של הקינואה די דומה לאורז (אך לסוגים שונים של אורז יש עומס שונה, לדוגמה העומס של אורז יסמין לבן גבוה במיוחד כמו סוכר לבן...)
    אורז מלא עדיף על אורז לבן בגלל הכמות הגבוהה יותר של סיבים תזונתיים וערך תזונתי כללי גבוה יותר)
    אני מקווה שעניתי לשאלותיך
    כל טוב
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קליצום
    תמר
    08/08/2011

רציתי לדעת אם מומלץ לנערה בת 17 לקחת כדור קליצום,היום לפני צום תשעה באב?

והאם הכדור הזה דווקא יכול לעשות אותי יותר צמאה ולהקשות?או שהוא 100% עוזר?

לקביעת תור
    סגירה
    קליצום

הוספת תגובה

• קליצום - תגובה

שושנה שרשבסקי
    08/08/2011

שלום תמר,
    הכי חשוב לשתות הרבה היום, יותר מרגיל
    קליצום אינו מצמיא ובוודאי אינו מקשה על הצום
    להגיד שזה עוזר 100%, זה אינני יכולה להגיד, אין שום דבר 100%, זה משפיע שונה אצל אנשים שונים
    אם אם בדרך כלל קשה לך לצום, שווה לך לנסות
    כמובן להישאר בבית, לא הסתובב בחום
    צום קל
    וכל טוב
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה נכונה למשמרות לילה
    עמית
    07/08/2011

היי קוראים לי עמית אני בן 22 שוקל 103 קילו בעל מבנה גוף גדול,

לאחר זמן לא קצר שלא שמרתי כלל ולא התאמנתי, וכמובן עליתי במשקל, אכלתי ללא חשיבה כלל ובהגזמה, ולא התאמנתי כלל, בשעה טובה אני עושה מנוי לחדר כושר ובא באמת כוונה להתמיד, אך לא דיי בלהתאמן צריך גם לאכול נכון,
    השאלה שלי מה זה נכון? אני עובד בעיקרון לילות, זאתאומרת שאני בא הבייתה ב7 בבוקר ישן עד איזה 2 וקם אוכל משהו, אחרי איזה שעתיים שלוש שותה נס ואח"כ הולך לעבודה, בעבודה בסביבות השעה 1 בלילה אני אוכל שוב, קצת מסובך,

אבל עכשיו שאני רוצה לשמור, הייתי רוצה המלצה איך לסדר לי תפריט פחות או יותר שיכלול ארוחה בלילה בסביבות השעה 1 וכולל אימון בסביבות 3-4 פעמים בשבוע, אני כמובן רוצה להתחיל להתאמן בהדרגה אז נתחיל ב3 ונקום טיפה יותר מוקדם ולא ב2 אלא ב12, ואז נחזור הבייתה וננוח שעה שעתיים לפני המשמרת לילה.

כמובן אני רוצה ללכת בעתיד הקרוב לדיאטנית שתבנה לי תוכנית מותאמת אישית, אבל אשמח לקבל המלצות וכיוון כללי.

כמו כן אני מתכוון להפסיק לאכול בחוץ לגמריי, מה שהיוםקורה לפחות פעמייםבשבוע לפחות אם זה פיצה או המבורגר או מאפים למניהם בלי הבחנה.

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה נכונה למשמרות לילה

הוספת תגובה

• תזונה נכונה למשמרות לילה - תגובה

שושנה שרשבסקי
    07/08/2011

שלום עמית,
    קודם כל אני רוצה לברך אותך על ההחלטות הטובות.
    עבודת לילה משבשת מאד את השעון הביולוגי הטבעי שלנו, ויש נטייה לעובדי לילה לאסוף קילוגרמים מיותרים.
    חשוב ביותר לקבל הדרכה מתזונאית/ נטורופתית /דיאטנית שתבנה איתך תפריט מתאים
    בהתחשבות שעות האכילה הלא רגילות.
    באופן כללי אתה יודע בעצמך מה גורם לך נזק! צריך כמובן להוריד לחלוטין מזון תעשייתי ומעובד, מזון עשיר בסוכרים ובשומנים רווים.
    תפריט בריא כולל דגנים מלאים, ירקות מכל הסוגים , חלבונים מהצומח/מהחי,(במידה!) שמנים בריאים, קצת פירות
    אם רעבים, אוכלים מה שבא, לכן יש חשיבות לתכנן מראש,
    לעבודה כדאי להביא מזון מבושל מהבית(אפשר לשמור חם בתרמוס, או לחמם במקום העבודה) , אפשר גם להביא כריך איכותי מוכן בבית .
    אל תדחה את הביקור אצל תזונאית!
    בהצלחה רבה וכל טוב
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אין סכנה ביותר מדי עלים ירוקים?
    מיכאלה שוובל
    07/08/2011

שלום לכולם
    אני מבינה שכל התזונאים שרים שירי הלל לעלים הירוקים. אבל האם אין דבר כזה צריכת יתר של עלים ירוקים? האם אין זה יכול לגרום לרגישות בכליות למשל בגלל עודף אשלגן?
    אשמח לתגובה

הוספת תגובה

• האם אין סכנה ביותר מדי עלים ירוקים? - תגובה

שושנה שרשבסקי
    07/08/2011

שלום מיכאלה,
    כל דבר בעודף אינו בריא!
    התזונה צריכה להיות מאוזנת ומגוונת !
    בברכה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות אחרי הארוחה
    raya
    05/08/2011

אני אוכלת אר' בוקר שכוללת סלט ירקות טחינה ביצה קשה ודג מלוח, אחרי הארוחה אני מרגישה כבדות ורצון לישון שמונע ממני לתפקד

לקביעת תור
    סגירה
    עייפות אחרי הארוחה

הוספת תגובה

• עייפות אחרי הארוחה - תגובה

חנה הרשקוביץ
    05/08/2011

שלום raya!

בד"כ כבדות אחרי ארוחה מצביעה חולשה של מערכת העיכול, כמו מחסור בחומצות קיבה או אנזימי עיכול.
    אפשרות נוספת היא רגישות/אלרגיה סמויה לאחד המזונות שאת אוכלת בשכיחות גבוהה.
    זה יכול להיות ביצה, טחינה, דג מלוח או כל דבר אחר.

את יכולה לנסות לאתר את המזון ע"י אלימינציה (הורדה של מזונות מהתזונה) ולראות אם יש שיפור.

את יכולה גם לפנות לאיש מקצוע לייעוץ אישי.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ
    יעל
    04/08/2011

אם אני שותה כוס מים עם דיאט טייפ סוכרלוז או שאני שותה כוס דיאט RC האם הרע במעוטו הוא לשתות כוס RC דיאט או מים עם סוכרלוז דיאט בנוזל שתיהם מכילים חומרים מזיקים האם זה היינו אך אותו דבר?

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ

הוספת תגובה

• יעוץ - תגובה

שושנה שרשבסקי
    04/08/2011

שלום רעות,
    היינו אך אותו דבר!(גרוע!)

אם קשה לך לשתות מים סתם,
    אפשר להוסיף קצת רכז תפוחים או רכז רימונים או דומה (שלא הוסיפו בו סוכר)

אפשר לקחת מיץ תפוזים טבעי, מיץ רימונים טבעי וכדומה, למלא רבע כוס מהמיץ הטבעי והשאר מים,

אפשר לשים במים מיץ לימון סחוט ועלה נענע ואם את זקוקה מאד למתוק אפשר להוסיף טיפה של סטיביה (ממתיק טבעי הרבה יותר טוב מסוכרלוז!) (או סתם מים עם סטיביה)
    כל טוב
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    יעל
    03/08/2011

רציתי לדעת אם אני אוכלת כ-10-15 פטריות שמפניון גדולות למילוי כל יום כשהן חיות כמה קלוריות יש בזה והאם זה יכול לעקב דיאטה האם זה נחשב לירק כגון מלפפון או לפחמימה ועוד שאלה ומה בקשר לדלורית שלמה כל יום צלויה בתנור ללא שום שמן או תבלינים האם זה נחשב לפחמימה כמו הבטטה ןהתפוח אדמה או לירק כמו המלפפון האם זה מעקב דיאטה תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

שושנה שרשבסקי
    04/08/2011

שלום רעות,
    הפטריות הן דלי קלוריות, הן לא יפריעו לך בדיאטה
    לדלורית ולדלעת עומס גליקמי נמוך בגלל התכולה הגבוה במים, (על אף שהאינדקס גליקמי די גבוה), (זה לא כמו תפוח אדמה וגם לא כמו מלפפון...) בהחלט מתאים לשלב דלורית לתפריט הרזיה
    יחד עם זאת כדאי לגוון את המזון, אני לא ממליצה לאכל כל יום פטריות או דלורית שלמה, יש עוד הרבה מזונות בריאים , טובים ולא משמינים.
    בברכה
    שושנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרך טבעית להוריד כולוסטרול גבוה
    יובל
    02/08/2011

לפני חודש הובחנתי בבדיקת דם, וגילו שיש לי כולסטרול גבוה

בעקבות אבחון הזה, התחלתי להתאמן במכון כושר ולשמור על תזונה מאוזנת, אני שוקל בערך 95 ק"ג

לפי המלצת הרופא משפחה לקחת כדורים להפחתת כולסטרול גבוה ולהתחיל עם תזונה נכונה לדיאטות

סירבתי לקחת כדורים, אני מחפש דרכים טבעיות להפחתת כולסטרול ולחץ דם גבוה,
    אך לא מצאתי דרך ממש ממשית כדי לממש ולהוציא את זה לפעולה

אם יש פה מישהו שעבר מקרה דומה, אשמח לקבל ממנו ייעוץ ועזרה בנושא למציאת פתרונות טבעיים לבעיות בריאותיות דרך תזונה בריאה בלבד, גם חיפשתי באינטרנט ומצאתי מידע על פילוסופיית ריפוי טבעית בחוות אלומות? האם זה יעזור לי?

תודה מראש!

יובל

הוספת תגובה

• שלום יובל,

Gramse
    02/08/2011

הדבר הנכון יהיה לנסות להפחית את רמת הכולסטרול הרע (LDL) על ידי שינוי באורח החיים. חשוב להבין שכולסטרול הוא רק קצה הקרחון, והמטרה היא למנוע חסימה בכלי דם שמגיעים ללב. לכן, כדאי לשנות את התזונה באופן הבא: להוריד את המאכלים שמעלים את רמת הכולסטרול, ביניהם מזונות העשירים בשומן רווי, כמו גבינה צהובה וחמאה, בשר אדום, ומזונות המכילים שומן טרנס (מוקשה בחלקו, שהוא שמן שהפכו אותו לשומן), הנמצא במוצרים מסחריים רבים ובדברי מאפה.

אבל כל זה אינו מספיק: כדאי מאוד לאכול מאכלים שמסייעים להוריד את רמת הכולסטרול. מזונות כמו שמן זית, טחינה, אבוקדו, אגוזים ושקדים, סוגי סיבים מסיסים כמו שיבולת שועל, וקטניות כמו אפונה, עדשים ושעועית לבנה, יבצעו את המשימה. לבסוף, אם את מעוניינת לשפר את הכולסטרול הטוב (HDL), כדאי לבצע פעילות גופנית על בסיס קבוע, שתימשך לפחות 4 שעות שבועיות במצטבר.

רק אחרי שלא הצלחת להוריד את הכולסטרול באמצעות תזונה ואורח חיים במשך שלושה חודשים, אפשר להתחיל לשקול נטילת תרופות.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה נוספת

חנה הרשקוביץ
    02/08/2011

שלום יובל!

אכן תרופות להורדת כולסטרול רושמות לעצמן רקורד אפל של תופעות לוואי.
    אפשר בהחלט להוריד רמות כולסטרול ע"י תזונה נכונה ופעילות גופנית.

הד"ר שכתב לפני הציע קווים כליים אך יש נקודות נוספות וחשובה גם התאמה אישית.
    לכן אני ממליצה מאוד לגשת לתזונאי/ת טבעי/ת או נטורופת/ית לקבלת ייעוץ פרטני ומקצועי.

הגישה התזונתית של חוות אלומות היא טבעונאית (מזון צמחי מלא ולא מבושל), ומנסיוני היא עובדת יפה במקרים רבים. (אם כי לא חייבים לעשות זאת דווקא דרך חוות אלומות).

בהצלחה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה