מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמבה אמיתיתא. קיפר05/07/2011
מי יכול לומר לי היכן אפשר למצוא גמבה אמיתית (לא פלפים אדומים)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה גמבה אמיתית?
חנה הרשקוביץ05/07/2011לא ידעתי שיש דבר כזה, אשמח לשמוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרעי ציהליאור05/07/2011
שלום,
אשמח לוודא איתכן שזה תקין להוסיף את זרעי הציה לסנדוויץ למשל
ולמעשה האם זה בסדר להוסיף את זה לכל דבר?
האם יש צורך לטחון את זרעי הציה הקנויים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרעי ציה - תגובה
חנה הרשקוביץ05/07/2011אפשר להוסיף זרעי צ'יה טחונים לכל דבר מזון לא מבושל/מחומם.
וכדאי לטחון כמה שיותר קרוב לאכילה ואם נשאר לשמור כמה ימים במקרר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת בוקרלירון03/07/2011
ארוחת הבוקר שלי מורכבת תמיד מנס קפה ללא סוכר עם מעט חלב וחטיף אנרגיה כלשהו (אנרג'י או פיטנס).
לאחרונה גיליתי שהחטיפים האלה לא באמת בריאים ומכילים הרבה סוכר.
השאלה שלי היא במה אני יכולה להחליף את ארוחת הבוקר?
כי אני גם אוהבת משהו מתוק בבוקר ליד הקפה.
אשמח לעזרה!
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת בוקר - תגובה
שושנה שרשבסקי03/07/2011שלום לירון,
את צודקת, רוב חתיפי אנרגיה מכילים הרבה סוכר ואינם כל כך בריאים כפי שהם נתפסים!
את יכולה להחליף את החתיף בפרוסת לחם (קמח שיפון מלא, קמח כוסמין מלא , קמח חיטה מלאה) עם טחינה/ חומוס/ אבוקדו ואם חשוב לך מאד המתוק את יכולה למרוח קצת ריבת פירות ללא תוספת סוכר
אפשרות אחרת היא לאכל גרנולה ללא תוספת סוכר (שיבולת שועל אפויה עם תוספות שונות כגון אגוזים, זרעים וחתיחות פירות יבשים בשביל המתוק (אפשר לקנות מוכן, אבל לקרוא טוב טוב את האותיות הקטנות )ואפשר גם להכין בקלות בבית ואז יש שליטה על המרכיבים! את הגרנולה אפשר לאכל עם יוגורט טבעי, חלס סויה, רסק פירות
את יכולה גם להתחיל את הבוקר בפרי טרי.
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! שאלה נוספת..
לירון04/07/2011היום הייתי בסופר וראיתי שיש ריבה שעשויה מהפרי בלבד ללא סוכר.
האם פרוסת לחם מקמח מלא/קרקר מקמח מלא/פריכית מרוחים בריבה כזו זה טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה!
לירון04/07/2011לא שמתי לב שענית לי על זה כבר בתשובתך הקודמת.
מתנצלת על ההטרדה ומודה על תשובותייך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה! - תגובה
שושנה שרשבסקי04/07/2011אפשר גם פרוסת לחם מקמח מלא עם חלבה ממותקת בדבש,
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית וסרטןלידר03/07/2011
שלום,
אני נוטלת 800 מק"ג חומצה פולית המצויים בפרנטל של סולגאר + 400 מק"ג המצויים באלספה 9 חודשים. סה"כ 1000 מק"ג חומצה פולית.
מחקר אחד מצא כי נטילת מינונים גבוהים של חומצה פולית עלולה להגביר את הסיכון לחלות בסרטן. ע"פ המחקר ד"ר קים אומר כי מומלץ לצרוך חומצה פולית במינון המומלץ: 400 מיקרוגרם ליום מכל המקורות, בין אם טבעיים או תוספים סינתטיים, והוסיף כי "הייתי דואג מאוד לגבי כל מינון מעבר לזה".
אני קוראת שוב ושוב שאין לעבור את המנה המומלצת בהריון שהיא 400 מק"ג למרות שרבים, ביניהם גם רופאים , טוענים שמינון מעל 400 מק"ג אינו מזיק מכיוון שעודפים מופרשים בשתן.
אודה להתייחסותך ולהמלצתך.
האם יש תוסף אומגה 3 המותאם לנשים בהריון אשר איננו מכיל חומצה פולית? אודה להמלצתך.
בנוסף, מה מינוני ה DHA ו EPA המומלצים בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית וסרטן - תגובה
חנה הרשקוביץ03/07/2011שלום לידר!
אני לא כל כך מעודכנת במחקרי בטיחות של חומצה פולית אך אני יודעת שרופאים ומטפלים ממליצים על מינונים גבוהים יותר מ-1000 מ"ג.
גם על המחקר שאת ציינת קראתי.
זה הופך להיות בעייתי יותר אם את אוכלת קורנפלקס או במבה או מזונות אחרים להם מוסיפים עוד חומצה פולית .
אני תמיד בעד לצרוך כמה שיותר רכיבים תזונתיים דרך התזונה ורק אם אין ברירה - לקחת תוספים.
אני סבורה שאין צורך ביותר מ-400 מק"ג מתוסף.
מזונות עשירים בחומצה פולית: עלים ירוקים, אגוזי מלך, חומוס גרגירים, אפונה, ברוקולי, בננות, גמבה.
לגבי אומגה 3:
רוב תכשירי האומגה 3 בשוק אינם מכילים חומצה פולית.
ההמלצה הרשמית היא לצרוך בערך 300 מ"ג DHA (וצריך להשוות את ה-EPA לפחות לאותה כמות).
גם במקרה זה אני סבורה שכדאי לצרוך יותר מהתזונה: זרעי פשתן טחונים טרי, זרעי צ'יה טחונים טרי, שמן זרעי צ'יה שנשמר בקרור, אגוזי מלך, עלים ירוקים, ביצים הניזונות ממרעה חופשי.
שיהיה במזל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך.
לידר04/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה :)
חנה הרשקוביץ04/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירה על משקליעל27/06/2011
היי , אני בת 16 והגובה שלי 1.68 וירדתי ממשקל של 60 ל 52.6 וזהו אני רוצה להפסיק עם הדיאטה.
אני נרשמתי לכפר המכבייה שזה כולל מכון כושר וחוגים של חיטוב ועיצוב הגוף ואני רוצה להפוך שם את הגוף למוצק ומעוצב.
בדיאטה הייתי אוכלת 800 קלוריות ביום ועכשיו עליתי ל1000 קלוריות והייתי ביומולדת של חברה ואכלתי כל היום 1300 קלוריות גג ואני מרגישה פשוט שמנה ושעליתי במשקל וזה שבגלל שבאותו היום לא התאמנתי ולא כלום.
אני מתכוונת להתחיל להתאמן כל יום ואני רוצה לדעת כמה קלוריות כדאי לי לאכול ביום, איזה תפריט יהיה לי הכי טוב ובריא כי אני יהיה עסוקה בפעילות פיזית כל יום.
ויש לי שאלה נוספת , בזמן מחזור המשקל עולה כי ברחם יש רקמה של דם והיא מוסיפה למשקל ? זה עובד כמו אוכל שהמסה של הגוף עולה אחרי שאוכלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירה על משקל - תגובה
חנה הרשקוביץ27/06/2011שלום יעל!
אני לא בעד לספור קלוריות.
משטר קלוריות בגילך, בזמן שהגוף שלך מכין עצמו להיות אישה, הוא במיוחד בעייתי.
כדי לקבל את כל רכיבי התזונה הנחוצים לך לגדילה ולפעילות הגופנית שמרי על תפריט עשיר בירקות, פירות וקטניות (חומוס, שעועית, עדשים וכדומה). מהם את יכולה לאכול ללא הגבלה בלי להרגיש 'שמנה' או לעלות במשקל.
בנוסף, אכלי במידה גם אגוזים וזרעים שונים שיספקו לך שמנים בריאים וחשובים ומינרלים.
עליה במשקל לפני מחזור ותחושת כבדות מושפעים מעט מאוד מההתעבות של הרירית עצמה, אך יש נטיה להרבה נשים לצבור נוזלים באזור הבטן, הידיים והרגליים לפני הוסת בגלל חוסר איזון הורמונלי. וזה מה שגורם לנפיחות.
את יכולה בימים אלו לנסות להיעזר בחליטות של סרפד (2 כפות לכוס, 3 פעמים ביום) אשר לו אפקט משתן.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת מה לעשות ..סיגי26/06/2011
אז ככה אני בת 14 ואני 1.68 אני שוקלת 69 , אני מרגישה שמנה , ואני לא יכולה להרזות פשוט , כמובן שחברות אומרות לי שאני לא שמנה בגוף שאני רזה אולי המשקל הוא זה שרק מטריד אותי , אבל אני ממש רוצה לרדת במשקל ואני פשוט לא יודעת איך .
נכון שכשאני אם בגדים אני נראית רזה אבל כשאני בבגד ים אני מתביישת בגוף שלי וחברותיי אומרות לי שאני רזה , אני לא אמינה בכך , ואני ממש רוצה להרזות להוריד 10 קילו
- 15 קילו .
אבל איך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת מה לעשות .. - תגובה
חנה הרשקוביץ27/06/2011שלום סיגי!
אני מתארת לעצמי שזאת את בתמונה...
אם כן, אז אני מצטרפת לחברות שלך.
אם תרדי 10-15 ק"ג תגיעי למצב גופני לא בריא.
המשקל שלך נשמע גבוה יחסית לבנות נמוכות ממך. אבל את מישהי אחרת!
שמירה על תפריט בריא ומאוזן, עשיר בירקות ופירות, וכמה שפחות ממתקים ומוצרים מקמח לבן יעזרו לך להגיע למשקל נכון.
וכמובן לא לשכוח פעילות גופנית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודעת מה לעשות .. - תגובה
שושנה שרשבסקי27/06/2011שלום סיגי,
מה לעשות? לאכל בריא!
תאכלי הרבה ירקות מכל הצבעים טריים ובכל צורת בישול,אני ממליצה להתחיל כל ארוחה בסלט גדול, מגוון עם לימון ןשמן זית
לארוחות ביניים פירות/ אגזים/ שקדים/ אפשר יוגורט ביו
לארוחת בוקר/10 תאכלי לחם מקמח מלא או שיפון מלא עליו את יכולה למרוח חומוס, טחינה, אבוקדו, קצת גבינה
ארוחה עיקרית: לצד הירקות פחמימה מלאה עם חלבון: לדוגמה אורז מלא/ קינואה, עם עדשים/ תופו/ / או /עוף/דג
תשתי הרבה מים, אל תשתי משקאות קלים, מוגזים
תמנעי ממזון מתועש, מנות תעשייתיות מוכנות, עוגות ועוגיות קנויות
בקיצור תאכלי בריא, אל תאכלי "שטויות" ותמשיכי להראות נהדר עם כמה קילו פחות , תרדי בצורה בריאה, ותרגישי מעולה עם עצמך
כל טוב
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3 מצמח המרווהלירון26/06/2011
ערב טוב!
לאחרונה שמעתי על "אומגה 3" אבל שמיוצר מצמח המרווה.הומלץ לי (ע"י חברים, לא ע"י רופאים) להשתמש בו כחלק מהשגרה היומית ולשלב אותו עם תפריט מסודר,
רציתי לדעת האם כל אדם יכול להשתמש בו כתוסף תזונה, האם קיימות תופאות לוואי לטווח קצר/ ארוך, האם מבחינת ערכים תזונתיים הוא אכן מועיל...?
האם יש לכם מידע נוסף שחשוב לדעת על הצריכה שלו? האם הוא אכן מועיל?
ידוע לי שיש לי כולסטרול מעט גבוה, רגישות ללקטוז אך לא משהו חריג מעבר. סה"כ אני בחורה (בת 21) בריאה.
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 מצמח המרווה - תגובה
שושנה שרשבסקי26/06/2011שלום לירון,
אומגה 3 אינו מיוצר מצמח המרווה, אלא זרעי המרווה (מהזן Salva hispanica) עשירים מאד בחומצת השומן החיונית אומגה 3 , טוב מאד לשלב בתזונה היומית זרעי צ'יה (מרווה) מאיכות טובה, זה לא תוסף תזונה אלא מזון צמחי מלא עשיר לא רק באומגה 3, אלא גם בנוגדי חמצון, במינרלים , ויטמיני B , בחלבון ובסיבים תזונתיים,
בתאבון
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לבעיות עורמיכאלה25/06/2011
שלום רב
אני בת 20 וסובלת מסבוריאה בעור הפנים - מה שמתבטא ביובש רב וקילופים.
זה דבר שנמצא אצלי תמיד פשוט יש תקופות של הפוגה וטיפול תרופתי.
רציתי לשאול אם יש תזונה מסויימת שמומלצת לבעיות עור וסבוריאה,האם יש מאכלים שמזיקים למצב העור וכדאיי להימנע ואילו מאכלים יכולים להיטיב עם העור ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לבעיות עור - תגובה
חנה הרשקוביץ25/06/2011שלום לך!
מזונות המעודדים דלקת בגוף יכולים להחמיר עם סבוריאה ותזונה אנטי דלקתית יכולה לשפר את במצב.
מה זה אומר?
לאכול כמה שפחות מוצרים מהחי (חלבי, בשר, עוף, ביצים)
להימנע ממרגרינה ושמנים מעובדים כמו שמן תירס, סויה, חמניות, קנולה
להפחית כמה שניתן בפחמימות מזוקקות (כל מה שעשוי מקמח לבן וסוכר)
מצד שני, להרבות בירקות, פירות ועלים ירוקים,
שעיקר השמן בתזונה יהיה שמן זית
לצרוך שמנים בריאים מקבוצת אומגה 3 דרך זרעי פשתן, זרעי צ'יה, שמן צ'יה, דגים עשירים באומגה 3 או תוסף של שמן דגים.
בנוסף, אצל חלק מהאנשים יש רגישות למזון/ות מסוים/ים שגורם/ים לבעיה ומציאתו/ם תקל על הסבוריאה.
תוסף של 'חיידקים טובים' (פרוביוטיקה) עוזר בחלק מהמקרים.
טיפול פנימי וחיצוני בצמחי מרפא יכול גם הוא לעזור.
בשביל כל האחרונים כדאי לפנות לבעל מקצוע.
מה שכתבתי, נכון באופן כללי להרבה מבעיות העור.
בהצלחה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,תזונה בריאה,האם יש לכם להוסיף?מזון בריא25/06/2011
רשימה שהכנתי.. מה עולה לכם שחסר פה ?
קטניות:
אפונה, חומוס, עדשים, תורמוס, שעועית
דגנים:
אורז מלא, חיטה, שעורה, שיפון, שיבולת שועל, כוסמת
זרעים:
זרעי דלעת, זרעי חמניה, אגוזים - למיניהם, שקדים, פשתן, צ'יה
עלים:
תרד, סלרי, פטרוזיליה, כוסברה, עלי רוזמרין, עלי חסה ועוד ועוד ועוד...
ירקות: שורש, מצליבים
בקר או הודו אדום , 3 פעמים בשבוע. - לדעתי הרבה מידי.
דג סלמון, פורל, מקרל. פעמיים בשבוע. - לא חובה
ביצה אחת ליום. - לדעתי הרבה מידי, במיוחד בשילוב עם הבשר והדג.
3 פירות ביום , אפרסק , משמש, בננה, שזיף, ענבים, תפוח.
תודה רבה!
אשמח לתוספות שלכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום,תזונה בריאה,האם יש לכם להוסיף? - תגובה
חנה הרשקוביץ25/06/2011שיניתי לך בגוף ההודעה. לבריאות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ! שאלות בהמשך לתוספות
מזון בריא25/06/20111. בקשר לעלים רשמת עוד ועוד.. * רציתי לדעת איזה עוד יש..
2. בקר או הודו אדום . * כמה פעמים מומלץ לאכול ?
3. דג סלמון, פורל, מקרל. פעמיים בשבוע. - לא חובה
*כמה מומלץ ? פעם אחת בשבוע ?
* איזה עוד סוגי דגים מומלצים ?
4. * כמה פעמים בשבוע מומלץ לאכול ביצים ?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ! שאלות בהמשך לתוספות - תגובה
חנה הרשקוביץ25/06/2011עלים ירוקים: מנגולד, סלק, רוקט, חרדל, רגלת הגינה, חלמית, ועוד הרבה עלי בר.
אני ממליצה על מקסימום של פעם בשבוע מקבוצת הבקר והעוף.
גם לגבי דגים. בעקרון דגים ממים עמוקים עשירים באומגה 3 אך כיום יש ברוב הדגים בעיה של זיהום במתכות כבדות.
לגבי ביצים זה די אינדיבידואלי. משהו כמו 0-4 ביצים בשבוע.
אין בעד מה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם פעם בשבוע דג ופעם בשר, עוף.
מזון בריא26/06/2011אז מה בשאר הימים ? בלי בשר או עוף בכלל ? אז מה התחליף ?
את בעיקרון לא בעד ביצים ? כלומר יש מצב לא לאכול בכלל ביצים ?
בקשר לעלים ירוקים, חוץ מסלק לא שמעתי על אלו בכלל.
תודה שוב .
ושבוע טוב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם פעם בשבוע דג ופעם בשר, עוף. - תגובה
חנה הרשקוביץ26/06/2011אני חושבת שההמלצות לגבי מוצרים מהחי משתנות מאדם לאדם.
יש אנשים שזקוקים למעט מוצרים מהחי ויש מי שיסתדר מעולה בלעדיהם.
למה בלעדיהם? משום שצריכה רבה שלהם מעודדת בגוף דלקת, עודף חומציות, קשיי עיכול, ועוד.
לא חייבים לאכול בייצים...
רק צריך לשים לב - מי שבוחר להיות 100% צמחוני צריך לעקוב אחרי רמות הויטמין B12 בדמו, ואם יש מחסור - להשלים.
ומה במקום? יש לך יופי של רשימה להרכיב ממנה תפריט עשיר וטעים ומזין.
(נזכרתי עכשיו שלא כתבתי לך מוצרי סויה לא מעובדים: טופו, חלב סויה, מיסו).
לגבי העלים - ממליצה לך מאוד להכיר ולמצוא. עלים ירוקים הם המולטי ויטמין של הטבע.
שינוי תזונתי בד"כ לא מגיע בבת אחת. קח את הזמן, הכר מזון חדש בכל פעם והורד מזון מזיק בהדרגה.
אם תתמיד בשינוי - לא תתחרט על כך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי רק ארצה לדעת במה יש את ה B12
מזון בריא26/06/2011ומה התחליפים העיקריים של הביצים. שאני אשים עליהם דגש.
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי רק ארצה לדעת במה יש את ה B12 - תגובה
חנה הרשקוביץ26/06/2011B12 נמצא במזונות מהחי (בשר, עוף, דגים, ביצים ומוצרי חלב).
גם חלק מאצות הים מכילות כמות יפה של B12.
אין איזשהו מזון שהוא 'תחליף ביצה'.
צריכה של מגוון מזונות טבעיים יספק לגוף את הדרוש לו לבריאות.
תמשיך ללמוד ולחקור בעניין.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעולה, אבל ממה נקבל את הסידן ?
מזון בריא26/06/2011זה לא כלול פה
מה צריך להוסיף ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעולה, אבל ממה נקבל את הסידן ? - תגובה
חנה הרשקוביץ26/06/2011סידן אפשר לקבל מעלים ירוקים, אצות ים, שומשום, שקדים, קטניות, דגנים מלאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל הבנתי שיש בעיה עם זה
מזון בריא26/06/2011המוצרים מן הצומח עתירי סידן אבל הספיגה בעיתית ולא יספקו את המנה המומלצת היומית.
(1300 מ"ג?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל הבנתי שיש בעיה עם זה - תגובה
חנה הרשקוביץ26/06/2011אני לא יודעת על סמך מה ניתנה ההמלצה לצריכה סידן. בלתי אפשרי להגיע אליה ללא תוספים או מוצרי חלב.
מאזן הסידן בגוף לא מושפע רק מצריכת הסידן אלא גם מיכולת הספיגה של הגוף, ממה שהסידן עובר בגוף ומהפרשה של סידן החוצה.
אם אין מספיק חומצה בקיבה - הסידן לא נספג טוב.
מחסור בויטמין D מפריע לספיגת סידן.
סידן ממוצרי חלב אינו נספג היטב. בנוסף, מוצרי חלב ומזונות אחרים מן החי מגבירים את חומציות הדם. התוצאה - סידן מן העצם מגיע לדם ומופרש בשתן.
צריכת מוצרים צמחיים עשירים בסידן, יחד עם הימנעות ממזונות הגורמים למאזן סידן שלילי, יספקו לגוף את מה שהוא צריך.
(מוצרים מהחי, מלח, קפאין, סוכרים, משקאות קלים עשירים בזרחן).
זהו לבינתיים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשוט מהפורום השכן =דיאטה
מזון בריא26/06/2011****אני לא רואה ממה תקבלי מספיק סידן בהעדר מוצרי חלב וסרדינים. חלק המוצרים מן הצומח עתירי סידן אבל ספיגתו בעיתית ולא יספקו לך את המנה המומלצת היומית.
זה לא ממני כמובן..
תודה רבה על הכיוון. זה עזר מאוד ! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשוט מהפורום השכן =דיאטה - תגובה
חנה הרשקוביץ26/06/2011שוב - ספיגת סידן ממוצרי חלב בעייתית. ומוצרי חלב גורמים למאזן סידן שלילי.
בארצות בהן צריכת מוצרי חלב גבוהה ביותר - שם גם שיעורי האוסטיאופורוזיס הגבוהים ביותר.
אפשר בהחלט לקבל מספיק סידן מתזונה צמחונית. וזו דעתי...
אין בעד מה.
אולי תלך ללמוד תזונה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערליאור23/06/2011
שלום רב,
אשמח בבקשה לטיפים תזונתיים לנשירת שיער עקשנית ומעצבנת
שמתחילה לערער אותי ולפגוע בחיי היומ-יום שלי
כרגע אני לוקחת ויטמינים : קבוצת בי
ויטמין סי
אבץ
ומולטי לנשים של סולגאר
האם יש תזונה /ערכה שתחזק לי את זרימת הדם לקרקרפת בבקשה?
ותזונה שתאפשר לי ריפוי של הקרקפת?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער - תגובה
חנה הרשקוביץ23/06/2011שלום טל!
מבחינה תזונתית, שיער וקרקפת בריאים זקוקים למינרלים ולחומצות שומן חיוניות.
מזונות כמו עלים ירוקים, קטניות, זרעי פשתן, אגוזים וזרעים לא מחוממים, מספקים את החומרים הנ"ל.
אכן במקרים שזה לא מספיק יש צורך להיעזר בתוספי תזונה.
לעיתים הבעיה מורכבת יותר ויש להיעזר באיש מקצוע. אולי זרימת הדם אצלך חלשה, אולי את סובלת מבעית ספיגה, אולי המתח הוא שמפריע.
ייעוץ מותאם אישית יכול לעזור לך.
שטיפות שיער עם חליטות מרוכזות של רוזמרין וסרפד מומלצות לשיפור זרימת הדם בקרקפת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסוד לחיים בריאיםאבי22/06/2011
שלום קוראים לי אסף, אני סטודנט בן 29, אני רואה בישראל הרבה אנשים בגילאים 50 – 60 והם נראים שרוח יכולה להעיף אותם בקלות, בטיול האחרון שלי באירופה ראיתי הרבה אנשים באותו גיל איתנים, חזקים, מלאי אנרגיה ומתנועעים כמו צעירים, מה הסוד פה? ]תזונה נכונה[/a]? האם זה כושר פיזי נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסוד לחיים בריאים - תגובה
שושנה שרשבסקי22/06/2011שלום לך,,
אכן, אורח חיים בריא, תזונה בריאה, שמירה על כושר פיזי על ידי פעילות גופנית מתונה וסדירה, טיולים באוויר הצח, מאט דאגות, רמת מתח סבירה, מנוחת צהריים, שינה טובה, הימנעות מעישון, אלכוהול בכמות קטנה, שמחה, חיוך, אדיבות כלפי הזולת...
כל אלו בהחלט עוזרים לשמור על רעננות ובריאות טובה ואורך ימים ושנים...
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני רוצה כמה טיפים להשמנה! תעזרו ליריקה21/06/2011
אז ככה אני בת 17 וחצי ואני שוקלת 45
אני רוצה להעלות במשקל בערך עוד 7-10 ק"ג
הלכתי לדיאטנית והיא נתניה לי כדורים
בקיצור זה לא עוזר !
וגם היא אמרה שאני לא צריכה להשמין כ'כ כי בסוף אני
אצטער על כך ועדיף שאשר ככה ושהגוף שלי דווקא
מאוד יפה,אני גם חושבת ככה אבל אני רוצה להשמין
עווד קצצתת !
א.אני מאוד רוצה להתגייס לצבא ולשרת בתפקיד טוב
ובעקבות משקלי לא ניראה לי שיהיה לי פרופיל טוב
אז חשבתי אולי לקחת אסטרואידים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רוצה כמה טיפים להשמנה! תעזרו לי - תגובה
חנה הרשקוביץ21/06/2011שלום ריקה!
לא כדורים ולא סטרואידים יהיו התשובה לבעיה.
לסטרואידים תופעות לוואי חמורות והשפעה שלילית מאוד על הבריאות!
גם ברפואה שומרים את הסטרואידים למצבים בהם לא הצליחו לשפר את המצב בדרכים אחרות.
כדי לעלות במשל בצורה בריאה, צריך פשוט לאכול הרבה מהמזונות הנכונים:
אגוזים מכל הסוגים
שקדים
אבוקדו
זרעי חמניות, דלעת
דגנים מלאים
קטניות
ירקות ופירות
אם תספקי לגוף שלך מזון טבעי ובריא - הוא כבר ידע מה לעשות!
אם ירדת במשקל בחצי שנה האחרונה - לכי להיבדק אצל רופא.
אם תמיד היית ככה - פשוט הקפידי על ארוחות מסודרות ומזינות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה מוצרי חלב ביום לאשה לאחר לידה.שיר20/06/2011
אשה בת 33 ,שבוע לאחר לידה,
היא במשקל 60 ק"ג,ונוטלת כדורי ברזל.
כמה זמן יש להמתין בין נטילת הברזל ,לאכילת מוצרי -חלב,
בכדי שספיגת הברזל לא תפגע?
ובנוסף ,
מבקשת לדעת אם זה חשוב להוסיף לתפריט חלב ומוצריו,
ואם כן, כמה גרם מוצרי -חלב ליום ,
ואיזה סוגי מוצרי -חלב הכי מומלצים לאספקת החלבונים לגוף ?
האם גבינה מלוחה או צהובה 9% ,
גם כן יהיו עיילים כתוסף חלבון לגוף ?
בתודה מראש,
וברכות על הפורום המועיל,
ממני
שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בסביבות אפס... - תגובה
חנה הרשקוביץ20/06/2011שלום שרון!
קודם כל - מזל טוב...
ולשאלות:
א. יש להפריד כשעתיים בין תוסף ברזל למוצרי חלב.
ב. את שואלת אם מוצרי חלב זה חשוב? אני חושבת שלא. אני חושבת שמוצרי חלב מזיקים לבריאות.
חלבון החלב, קזאין, אף עובר דרך חלב האם לתינוקך. הוא נחשד ע"י חוקרים כגורם לסוכרת מסוג 1 בתינוקות וילדים.
למוצרי חלב סיכונים בריאותיים רבים.
כדי לקבל הזנה טובה לך ולתינוקך, תשמרי על תזונה עשירה בעלים ירוקים, ירקות, פירות, קטניות (חומוס, עדשים, שעועית וכו'), אגוזים (מלך, שקדים, ברזיל, פקאן) וזרעים (פשתן, דלעת, חמניות, צ'יה וכו'). הם יספקו לך שפע של מינרלים (כולל סידן), ויטמינים וחלבונים.
ויטמין B12 חשוב מאוד ואותו תוכלי לקבל מדגים איכותיים וביצים או מתוסף תזונה.
בריאות ושמחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיציםמישל18/06/2011
שלום,
אני חליתי לא מזמן מלימפומה פוליקולרית,טופלתי בכימותרפיה.עקב זאת שיניתי הרגלי אכילה ובין היתר שילבתי הרבה מיצים טבעים וטריים כמו עשב החיטה בבוקר על קיבה ריקה כשעה לפני אכילה, לאחר שעה משקה אנרגיה של מלפפון עם פיסת גינג'ר ,ברוקולי,אגס ותפוח, בצהריים כוס מיץ מלימון עם כף זרעי צ'יאה, בהמשך היום 2 כוסות מיצים שכוללים כל הירקות שאני מוצאת.
שאלתי היא האם ישנו ירק שיכול להיות לא מתאים לירק אחר,כפי שאמרו לי למשל שאין
לשתות עשב החיטה עם מיץ לימון.
שנית,אם אני קולפת את הירקות ומכינה אותם לפני סחיטה האם זה מוריד את ערך הויטמינים?
בברכה ובתודה מראש,
מישל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיצים - תגובה
חנה הרשקוביץ19/06/2011שלום מישל!
יש גישה שנקראת 'הפרדת מזונות' וגורסת שיש להפריד בין פירות חומציים למתוקים, בין פחמימות לחלבונים ועוד הפרדות.
אני חושבת שזה לא נורא לשלב בין ירקות שונים ופירות שונים כל עוד הגוף שלך מגיב לזה בסדר. (אם אין לך הפרעות עיכול).
בקשר להכנת הפירות - תמיד טוב להשתמש מיד כשחותכים אך אם ההכנה מראש מקלה על סדר היום שלך - לא נורא.
בהצלחה והחלמה מהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים וסיבים תזונתייםהילה16/06/2011
שלום,
אני בת 27, גובה: 1.60, משקל:53 ק"ג.
יש לי בעיה חמורה של גזים במערכת העיכול שמטרידה אותי כבר כמה שנים. בבדיקות גסטרו לא נמצאה בעיה מיוחדת. כמו כן, נבדקה רגישות לחלב ואין לי רגישות כזאת.
לאחרונה שיניתי מעט את הרגלי התזונה שלי במטרה לרזות ולאכול בריא יותר. אני אוכלת המון סיבים תזונתיים (ברנפלקס, ירקות ופירות, בורגול, קינואה, דגנים מלאים וכה) ואני מרגישה שבעיית הגזים החמירה. שמעתי שדיאטות עניות בסיבים תזונתיים עשויות לפתור את הבעיה.
רציתי לקבל רעיונות למזונות דיאטטיים דלי קלוריות ושומן שמכילים מעט סיבים תזונתיים כדי לבדוק אם המצב משתפר. אני יודעת שתפ"א ואורז לבן עשוים לעזור, ואני משתדלת לאכול אותם, אך מרגישה שאם אוכל יותר מידי מהם זה סתם משמין.חשוב לי לציין כי אני מאד אוהבת ירקות גם טריים וגם מבושלים, והייתי רוצה לדעת אילו מהירקות מכילים פחות סיבים, כמו כן, מזונות דלי קלוריות נוספים שמכילים מעט סיבים.
תודה רבה,
הילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים וסיבים תזונתיים - תגובה
שושנה שרשבסקי16/06/2011שלום הילה,
קודם כל יופי שאת אמצת תזונה בריאה יותר.
לא נכון לעבור לתזונה עם "המון " סיבים בבת אחת, יחד עם זאת אסור לך לעבור חזרה לתזונה דלת סיבים ועשירה בקלוריות ריקות. אורז לבן ןתפוחי אדמה אינם התשובה הנכונה למצבך!
תאכלי ירקות מבושלים או מוקפצים, ותורידי לעת עתה את הירקות הטריים הקשים יותר לעיכול
זהירות עם פירות בגלל התכולה הגבוהה בסוכר, הסוכר תוסס במעיים ועלול לגרום לך לגזים.
תמשיכי לאכל דגנים מלאים, אבל לבחור אלו הקלים יותר לעיכול : קינואה, שיבולת שועל, מוצרי כוסמין ושיפון, אורז אדום / פראי/ (קל יותר לעיכול מהאורז המלא הרגיל)
תורידי מוצרי חיטה (לחם, בורגול, ברנפלקס וכו'), מוצרי חיטה קשים יותר לעיכול (הסיבים לא מסיסים)
אם את יכולה תכניסי לתזונה שלך קטניות מונבטות, הן עשירות מאד בחומרים מזינים, קלים לעיכול הודות התכולה הגבוהה של אנזימי עיכול.
להעדיף מספר ארוחות קטנות ביום ולא ארוחות גדולות וכבדות
הקפידי ללעוס היטב את המזון
על אף שלא נמצא לך רגישות לחלב ,אני ממליצה לך לצמצם אכילת מוצרי חלב, תסתפקי ביוגורט ביו וקצת גבינה (תוותרי על החלב)
חשוב להכניס לתזונה שלך שמנים טובים , אגוזים, שקדים זרעים, כמובן הכל בכמויות סבירה...
תנסי לשתות חליטות תה מקמומיל, שומר, ג'נג'ר וכמובן לשתות הרבה מים משך היום
לבריאות
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)