מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הגוזלים שלי עזבו את הקןמיואשת09/05/2015
שלום רב
יש לי 3 ילדים כולם חיילים אני מתה עליהם הם לא כל יום בבית ועד שהם כבר מגיעים
אני ובעלי מאוד מתגעגעים אליהם וכשהם כבר באים אנחנו לא רואים אותם לכולם יש חברים וחברות הם ישנים אצלהם אני באופן אישי מרגישה נורא בודדה אני מכינה להם מה שהם אוהבים מתרגשת כשהם באים אבל נורא פגועה שלא נהנת מהם יש לי אמא מבוגרת וחולה מאוד היא גרה עם מטפלת אני רואה את הבדידות שלה וזה הורג אותי נורא פוחדת מהבדידות הזאת איפה כל השנים שדאגנו שלא ישנו בגללם ובשבילם
אפילו כשהם מבקשים אפטר אז זה בשביל לפגוש את החברים ולא בשבילנו ההורים
איך מתמודדים?
אנא עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגוזלים שלי עזבו את הקן - תגובה
טלי מנדיוק09/05/2015לאמא המקסימה שלום רב,
אכן אנחנו מביאים ילדים לעולם, מלווים אותם חיים שלמים, על מנת שיעמדו על הרגלים ויפרחו מהקן לחייהם העצמאיים.
ילדיך נוהגים באופן נורמלי ובריא, ורגשותיך כנים ואמיתיים.
מצד אחד אנחנו מגדלים אותם לעצמאות ולחיים בריאים, ומצד שני מתקשים להיפרד וחוששים מבדידות.
יפה שאת רואה את הדברים, וזה הזמן הנכון לבנות לך ולבעלך זוגיות נכונה יותר, עשירה, אינטימית וטובה.
זה הזמן להרחיב מעגל חברים, קריאת ספרים, ועבודת חסדים וצדקה... ועוד
כמובן במקביל תמשיכי ללכד את משפחתך ביחס החם והאוהב שלך, במטעמים האהובים.
אל תדאגי. הם שלך ואיתך לנצח. קצת עפים מהקן וחוזרים....
בהצלחה!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא דבר מובן מאליו
ליאור05/07/2015להביא ילדים לבגרות ולראות אותם עצמאים ומאושרים זה מראה שתרמת להם המון והעצמת אותם. ובעתיד את תהני מהפירות . הם יתחתנו בעהש ויביאו לך נכדים. ויכלכלו את עצמם באמצעות קריירה טובה. לכי תדאגי לעצמך שהם יראו אמא מאושרת וחופשיה. יש גם משהו מקל שהם גדולים קצת אחריות יורדת ממך. לכי עם בעלך להצגות סרטים מועדונים. לכי ללמוד משהו. החיים הטובים עוד לפנייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצורך לדעתרון30/04/2015
איפה עובר הגבול בין הצורך לדעת מה קורה לילד שלך לבין הצורך שלו בפרטיות ???
מה נכון וראוי לעשות כאשר אתה חושב שהוא מתנהג באופן שאינו ראוי לו, וכאשר אתה יודע בוודאות שהוא לא אומר לך את האמת... שהוא מתנהג בצורה שתגרום לו להתחרט על מעשיו ?
אני חרד לאושרו של בני ורוצה שיהיה לו רק טוב
אך מתקשה לסמוך על הבחירות שלו, בזוגיות, ובסגנון הבילוי.
אני מניח שחלק גדול מהבעיה הוא שלי, הפחד ממה יגידו אם ידעו... או התחושה שכהורה לא ממש מילאתי את תפקידי כראוי ואולי לא כיוונתי אותו מספיק טוב לחיים.
איך מתמודדים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצורך לדעת - תגובה
ד``ר חיים היילפרין01/05/2015בן כמה הילד, רון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייל
רון01/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחייל - תגובה
ד``ר חיים היילפרין02/05/2015אני רואה שבקשת ספציפית את תגובתו של ד"ר אורן בפורום המקביל - אנא קרא גם את תשובתו שם. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסו טיזי,לגווריצה מימין
קוקו01/07/2015עם בלי פסיכו ולמה מילת רפואתיות מממך והלאה איזה פסיכולוג יוכל לייצר לך כמו לך תרופה כלשהי,
בזאת מלאכית הכלום סיימה את דברה חוצה. מליטול את יחיד רלוונטי היקבל את כספיי כל נפש חי ללא ככן,ואילך המשכיי הבילות משך כבר לא צריכים..כמו צריכים.
דרך אגב כל יהדותה אם תרצה ואם לא כן מלאכית השרת נטולת ספריה כלל ועיקר של מלאכית השרת ממקור סיפור חייה של ישו העברייה אל לשעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזענות וחומריות - אשמח ליעוץ מקצועילינור30/03/2015
שלום, אני כותבת בשמה של אמי (ממוצא אשכנזי-רלוונטי להמשך) הנמצאת בשנות ה-50 לחייה.
לאמי 2 אחים ואחות אחת.
אחותה של אמי גרה עם סבתי (אימן) במשך רוב חייה, היא גרושה וללא ילדים.
האח הצעיר מאמי הינו נשוי עם ילדים והאח המבוגר מתגורר בחו״ל והינו רווק ללא ילדים.
אמי נשואה לאבי ופרט אליי, ישנו את אחי.
במשך כל החיים (עוד לפני שנישאה) נהגה לעזור לאמה כלכלית, נפשית וכו׳ ותמיד הייתה לצידה ועזרה לה הכי הרבה מכל האחים.
למרות כל זאת, מאז שאמי הכירה את אבי ולאחר מכן נישאה לו - סבתי עשתה לאמי ״חיים קשים״ ובהתחלה אף בקושי נתנה לה להתראות עם אבי (אשר ממוצא ספרדי), מאחר שטענה שהוא לא מספיק טוב עבורה ובקיצור לא אשכנזי.
פרט לגזענות שנמשכת עד היום (למרות היחס המעולה שאבי נותן לסבתי ואף לדודתי), סבתי ממשיכה לא להעריך דבר שאמי עושה עבורה (עזרה בריאותית, בירורים למיניהם וכדומה). יש לציין שדודתי הגרה עם סבתי אינה עוזרת לה מספיק בטענה שהיא לא יודעת עברית מספיק טוב, שהיא חולנית וכדומה. האח הצעיר בקשר מרוחק עם סבתי (פעם בחודש-חודשיים מתראים) ודודי אשר בחו״ל לא עוזר משום בחינה, חוץ מהעובדה שהוא שולח כספים מחו״ל לסבתי ולדודתי.
בשנים האחרונות היחס המפלה והלא מוערך של סבתי לאמי הולך וגדל ובנוסף היא הורישה לדודתי את 2 הבתים שברשותה בעודה בחיים, בטענה שהבת גרושה ולא עובדת (נתמכת ע״י ביטוח לאומי על בעיה קטנה).
אמי מאוד מתוסכלת מהמצב כבר כמה שנים טובות, רבה המון עם סבתי ועם דודתי על נושא הירושה ועל חוסר ההערכה של סבתי כלפיה ועל כך שסבתי מצדיקה תמיד את דודתי, אשר אפילו לא הולכת לעשות קניות או הולכת לרופאים עם סבתי.
יש לציין שאמי מקפידה על שיחות יומיומיות עם סבתי, אחת סבתי מאיימת על חייה שלה או טוענת שאינה מרגישה טוב ואף התאשפזה במיון עקב כאבי ראש עזים.
בנוסף, דודתי מצדדת בה תמיד עקב רווח כלכלי ואף מקצינה את דבריה.
השאלה שלי ושל אמי למעשה הינה איך היא יכולה להמשיך בשגרת חייה בצורה שפויה וללא רגשות אשם?
תודה וסליחה מראש על אורך ההודעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזענות וחומריות - אשמח ליעוץ מקצועי - תגובה
ד``ר חיים היילפרין30/03/2015התשובה הקצרה לשאלתך היא לא. מתיאורך עולה שסבתך נשענת על אימך כל חייה - כילדתה המצליחה והמתפקדת יותר - ומתייחסת אליה ואל עשייתה כמובנים מאליהם. אימך צריכה לנהל עם סבתך שיחה מלב אל לב (ברוגע, ברגע של חסד, לא בעידנה דריתחה), לחלוק איתה את תחושותיה, ולהציב בפניה גבולות למקרה וסבתך תדבק בעמדה האטומה לרגשותיה. בסופו של דבר השתיים ימצאו איזון חדש ביניהם על בסיס ההתנייה בין תרומתה של אימך לסבתך והתייחסותה של סבתך לאימך. אם אימך תתקשה ליישם דברים אלה בפועל, אל תהססי לפנות לפסיכולוג שילווה אותן בתהליך. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגזענות וחומריות - אשמח ליעוץ מקצועי - תגובה
ד``ר חיים היילפרין30/03/2015התשובה הקצרה לשאלתך היא לא. מתיאורך עולה שסבתך נשענת על אימך כל חייה - כילדתה המצליחה והמתפקדת יותר - ומתייחסת אליה ואל עשייתה כמובנים מאליהם. אימך צריכה לנהל עם סבתך שיחה מלב אל לב (ברוגע, ברגע של חסד, לא בעידנה דריתחה), לחלוק איתה את תחושותיה, ולהציב בפניה גבולות למקרה וסבתך תדבק בעמדה האטומה לרגשותיה. בסופו של דבר השתיים ימצאו איזון חדש ביניהם על בסיס ההתנייה בין תרומתה של אימך לסבתך והתייחסותה של סבתך לאימך. אם אימך תתקשה ליישם דברים אלה בפועל, אל תהססי להפנות אותה לפסיכולוג קליני או למטפל משפחתי שילווה את התהליך במספר שיחות. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לד"ר היילפרין
נועה30/03/2015שלום ד"ר ותודה על המענה המהיר.
סבתי לצערי הרב מקובעת בצורה קיצונית בדיעותיה ואמי ניסתה מס' פעמים לשוחח איתה וכלום לא עזר. היא גם אינה רואה בצורה הוגנת את הדברים כפי שהצגתי לך ולדעתה כל מי שאינו/אינה מתחתן מבחינתה מגיע לו יותר ממי שנשוי.
יותר מכך, סבתי מקבלת יחס לא טוב מדודתי הגרה עמה, הכולל צעקות, גידופים, כינויים לא יפים וכאשר סבתי מתלוננת על כך בפני אמי ואמי מתערבת - בסופו של דבר ה"אש" מופנת חזרה כלפי אמי מסבתי ומדודתי (אחותה). תהליך זה כל פעם חוזר על עצמו - סבתי מידי פעם מתלוננת והרבה פעמים גם אינה מתלוננת מחשש שאמי תכעס ותתלונן בפני סבתי בטענה שהיא הורישה כמעט הכל למי שאינה מכבדת אותה ומתייחסת אלייה יפה ואת זה סבתי אינה מסוגלת לשמוע, כי אינה רוצה לשנות את החלוקה הלא הוגנת; היא מאמינה שכך זה צריך להיות ולדעתנו היא פשוט מושפעת מדודתי המתגוררת איתה שיוצרת מצב שבו כולם כועסים עלייה במכוון כדי שאמה (סבתי) תדאג לה יותר מבחינה כלכלית בטענה שאין לה במשפחה אף אחד שאוהב אותה ואף אחד לא יעזור לה שסבתי לא תהיה בחיים ומכוון שכך היא תצטרך להיות עצמאית והכסף חשוב לה לצורך כך (מניפולציה שהיא כנראה תכננה ומתכננת טוב מראש).
בנוסף יש לנו הוכחות להתנהגות הבוטה שהיא מפנה כלפי סבתי (היא לא יודעת זאת) והוריי שומרים אותם לנק' זמן בעתיד אם יצטרכו.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו לינור - אני כותבת עם אחותי נועה
נועה30/03/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לד"ר היילפרין - תגובה
ד``ר חיים היילפרין04/04/2015בסוף תשובתי התייחסתי לצעדים שעל אימך לנקוט למקרה וסבתך אינה משתפת פעולה ו/או תתקשה לשים לה גבולות. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגיע הזמן שהציבור הרחב יתחיל לזעוקדוד21/03/2015
הגיע הזמן שהציבור הרחב יתחיל לזעוק בעניין רמת הרופאים בקופת חולים כללית. ראשית אני מודע מי שלא הגיע להזדקקות ממשית לטיפול בד"כ זה קורה יותר בגלאים 50+.
א- לאחרונה הזדקקתי לטיפול ואז לתהמתי התחוור שרמת הרופא במילים עדינות רשלנית , רופא חסר הבנה במקצוע הרפואה, לא יודע ולא מבין בתוצאות בדיקת דם, שלא לדבר על כך שניתן לשער מגמות אם מסתכלים מספר בדיקות דם. שאלתי חברים וגם מספרים דברים דומים,אם מרבית הרופאים מתפקדים כמו הרופא שלי זה ממש אסון לגרסתי אני מניח שאחוז מסויים מעומס בבצי חולים קורה בגלל מחדלים הרופאים בקופות חולים. חוסר הידע וההבםה מזעזע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיע הזמן שהציבור הרחב יתחיל לזעוק - תגובה
טלי מנדיוק22/03/2015שלום רב,
מצטערת לשמוע את התסכול הנ"ל.
אולם תוכן זה אינו מתאים לאתרנו.
בהצלחה!!!!
רפואה שלמה!!!!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שונאתשונאת10/03/2015
אני שונאת את "המשפחה "הזאת האנשים האלה שאני מתגוררת איתם .אני פשוט שונאת שונאת שונאת. ולא מצליחה לסבול אותם .כל רגע שאני לא רואה אותם זה פשוט נפלא .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה את כל כך שונאת אותם?
שירי12/08/2015מה הם עשו לך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשונאת - תגובה
ד``ר חיים היילפרין12/08/2015מהי השאלה? (או שענית כבר בעצמך - "לא לראות אותם זה פשוט נפלא")
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ואיפה אני?נורית14/02/2015
אני פנסיונרית העובדת למחייתי קשה, אלמנה שחוותה לא מעט קשיים. אמי מתקרבת לגיל 90 ואף שתפקדה עד לאחרונה באופן עצמאי חלה התדרדרות במצבה והיא מטופלת ע"י עובדת סיעוד זרה-אופציה שבחרה בעצמה. מאז התחיל הקשר עם המטפלות היא יורדת לחייהן, מאשימה אותן בגניבות, באי מילוי משימותיהן ובקיצור- לדעתה אין תמורה לשכר שהיא משלמת. המטפלות בורחות ממנה אחת אחרי השניה לאחר כמה ימי התנסות ואני עסוקה כל הזמן בכיבוי השריפות ובמציאת המטפלת הבאה תוך כדי שאני עובדת במשך ימים ארוכים. כמובן שהדבר בא גם על חשבון הנכדים שלי שהקשר עמם בזמן האחרון הוא וירטואלי ונדיר ואין מה לדבר עלי- אין לי שניה לעצמי גם מבחינה נפשית וגם פיסית.
רק רציתי לשפוך קצת את הלב. אני מניחה שאני לא היחידה במצב שכזה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואיפה אני? - תגובה
ד``ר חיים היילפרין14/02/2015אכן, אינך היחידה במצב זה של "צער גידול הורים". את צריכה להרשות לעצמך לעשות פחות בלי נקיפות מצפון, להציב לאמא גבולות, להאציל מטלות לקרובים אחרים (כמו נכדים בוגרים) ולהסתייע באמצעים טכניים (מצלמות וידאו זולות מגלות בקלות גניבות או התרשלות) ואחרים (לוודא שהיא מטופלת תרופתית באופן אופטימאלי). בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואיפה אני? - תגובה
ד``ר חיים היילפרין14/02/2015אכן, אינך היחידה במצב זה של "צער גידול הורים". את צריכה להרשות לעצמך לעשות פחות בלי נקיפות מצפון, להציב לאמא גבולות, להאציל מטלות לקרובים אחרים (כמו נכדים בוגרים) ולהסתייע באמצעים טכניים (מצלמות וידאו זולות מגלות בקלות גניבות או התרשלות) ואחרים (לוודא שהיא מטופלת תרופתית באופן אופטימאלי) וכו'. אל תהססי לפנות לשיחה או שתיים עם פסיכולוג או מטפל משפחתי אם תתקשי ליישם הנחיות אלה בפועל. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר משפחתי רעצריכה עזרה22/12/2014
אני באמצע שנות השנים לחיי. היחסים בין ההורים שלי הם לא יחסים טובים, בסך הכל היתה לי ילדות בסדר אני חושבת אבל יש המון ריחוק בין בני המשפחה...אני לא מרגישה שאנחנו משפחה, גם בעקבות אופיה של אמי וגם בעקבות מחלה נפשית שחלתה בה נוצר מצב של יחסים גרועים בין הוריי ותקשורת מועטה בין כולם.
מה שמדאיג אותי עכשיו זה שאני חושבת שבעקבות זאת יש לי פחד מלהכנס למערכת יחסים רצינית למשהו רציני לחתונה...אני רואה מיד כשלון בחיי הנישואין שלי.
האם זה משהו שנתקלת בו בעבר? מה עליי לעשות? אני "מזדקנת" הרי מיום ליום וחוששת להשאר לבד...ניסיתי להסביר זאת לאבי בצורה עדינה אבל הוא אומר לי שזה לא קשור וצריך להפריד בין השנים, זה שהיתה לי בעיה עם אשתי לא אומר שגם לך יהיו בעיות, אבל יש לי חסמים מסוימים, אני מנסה להפריד אבל לא יכולה..
האם זה טבעי? האם יש לזה פתרון? מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר משפחתי רע - תגובה
ד``ר חיים היילפרין24/12/2014את צודקת לגמרי שיחסים גרועים ופוגעניים בין ההורים (ובין הורים לילדים) במהלך הילדות עשויים לגרום לחשש ורתיעה מקשר זוגי ונישואין בבגרות. (הדינמיקה הזו בדיוק הייתה למעשה בלב ההרצאה הפופולרית ביותר שלי לפנויים-פנויות בשנים שחייתי בלוס-אנג'לס, תחת הכותרת "מעגלים של הכשלה עצמית ביחסים אינטימיים".) ואביך צודק, בעקרון - את אינך חייבת לחזור על טעויות הורייך, והפתרון להסרת החסמים (הטבעיים והמובנים) שלך הוא טיפול פסיכולוגי הולם. מנסיוני במקרים רבים די בפגישה או שתיים כדי להעביר את המסר ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר משפחתי רע - תגובה
ד``ר חיים היילפרין24/12/2014את צודקת לגמרי שיחסים גרועים ופוגעניים בין ההורים (ובין הורים לילדים) במהלך הילדות עשויים לגרום לחשש ורתיעה מקשר זוגי ונישואין בבגרות. (הדינמיקה הזו בדיוק הייתה למעשה בלב ההרצאה הפופולרית ביותר שלי לפנויים-פנויות בשנים שחייתי בלוס-אנג'לס, תחת הכותרת "מעגלים של הכשלה עצמית ביחסים אינטימיים".) וגם אביך צודק, בעקרון - את אינך חייבת לחזור על טעויות הורייך, והפתרון להסרת החסמים (הטבעיים והמובנים) שלך הוא טיפול פסיכולוגי הולם. מנסיוני במקרים רבים די בפגישה או שתיים כדי להעביר את המסר ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני גרה בצפון הרחוק מאוד ולכן זה לא
צריכה עזרה26/12/2014יתאפשר
אך רציתי לשאול כמה חשוב שלא יהיו "פערים תרבותיים" ביני לבין הפסיכולוג?
האם התשובות שינתנו לי מצד פסיכולוג שבא מרקע חברתי אחר יתאימו לצרכים שלי?
ז"א האם רצוי לפגוש פסיכולוג מרקע חברתי דומה לשלי שמבין את העולם שלי או שלא?
אני חוששת שלא תהיה הבנה בנינו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני גרה בצפון הרחוק מאוד ולכן זה לא - תגובה
ד``ר חיים היילפרין27/12/2014מרבית הפסיכולוגים יקדמו אותך באופן משמעותי ללא קשר לרקע החברתי שלכם. ואם את חוששת מחוסר התאמה, את יכולה "לראיין" מספר פסיכולוגים ולבחור מביניהם את מי שנראה לך מתאים יותר עבורך. (ואגב, מגיעים אלי מטופלים מדן ועד אילת, במיוחד לאותה שיחה ראשונית, כך שגם זו אפשרות.) בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיות הבתאוראל20/12/2014
שלום,
הנני אם לבת 20 (גילי 65) גרושה יש קשרים עם האב. מזה שנה נמצאת בזוגיות עם בחור מהצבא. היא מאוהבת בו מעל הראש כל החיים שלה מתנהלים לפי התנהגות שלו. אני מחבבת אותו למרות שההבדלים המנטלים ביניהם גדולים. אני לא אומרת לה דבר ולא רוצה לפגוע בה. שאלה אותי מה אני מרגישה כלפיו אמרתי לה שאני מחבבת אותו מאוד,,ואז היא אמרה כי ברצונה שאני אוהב אותו .הסברתי לה שזה גם מחמיא. במקביל היא אמרה לי שהוא מאוד אוהב אותי.סיפרה לי דבר נוסףקצת קשה לי לכתוב ולהפנים שהוא מידי פעם מיטיל את מימיו במקלחת מהבושה לעשות זאת בשירותים, דבר שיצר אצלי סוג של אנטי. לא אמרתי לה זאת. אני אוהבת אותה מאוד היא בחורה מקסימה ילדה טובה וביתי היחידה. כיצד עלי להתמודד עם מצב זה. אודה על תשובתכם המהירה.
בברכה,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות הבת - תגובה
ד``ר חיים היילפרין20/12/2014עליך להיות עצמך ותמיד לומר את האמת שלך (במקרה זה ובכלל) כבסיס ליחסים בריאים עם בתך והחבר שלה. אם את מחבבת אותו אבל מסתייגת מכך שהוא משתין במקלחת פשוט תאמרי לה שאת מחבבת את החבר שלה אבל מסתייגת מהעובדה שהוא נוהג להשתין במקלחת. גם אם היא תיפגע מכך, זו האמת שלך, וחשוב שבתך תדע את עמדתך - ברוב המקרים היא רק תצא נשכרת מהכוונה של אדם בוגר ובעל ניסיון חיים רב הרוצה בטובתה כמוך. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
אוראל20/12/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה נכות בגבר תואמת לצרכיי הנפשייםקורל מתת דיין29/11/2014
בגיל 16 איבדתי את הורי בתאונה וקיבלתי טיפול נפשי.
בגיל 22 גרמתי לעצמי לחבלה עצמית כשניסיתי להתאבד כתוצאה מהסבל הגדול שנוצר לי כשגיליתי שבן זוגי בוגד בי עם צעירה בת 12 (לא טעות היא היתה בת 12 וניהלה רומן עם בן זוגי לפחות חצי שנה מאז היתה בת 11).
הוא נטש אותי, נעלבתי והוא האקס היחיד כי הפחד להיות נבגדת פגע בי ובגללו איבדתי את הרגל שלי.
החבלה ברגל פגעה בכל הרקמות, בכלי דם וגרמה לנמק חמור.
כתוצאה מהסיבוך קבעו לי תור לניתוח ובו כרתו לי את הרגל.
מאז הבגידה הכואבת של האקס שלי, שגרמה לי לסבל ולאובדן הרגל, אני נמצאת בטיפול פסיכותרפי ובטיפול פסיכיאטרי שבו אני מאובחנת כנפגעת טראומה, דיכאון וחרדה ומקבלת כדורים פסיכיאטרים נוגדי דיכאון.
הטראומה שלי היא מבגידה ויש לי חרדה חברתית שמהותה היא חרדה מלהיות נבגדת שוב.
הפחד להכיר גבר שיבגוד בי, קשה לי לתת אמון בבני אדם כי אני תמיד מפחדת שהם ייבגדו בי. גם אובדן ההורים שלי מגיל צעיר נחווה כסוג של בגידה שהם בגדו בי.
מהמטפלים הפסיכולוגים שלי למדתי שאני צריכה לשמור על עצמי מבוגדנות של בן זוג שיהיה לי.
בשיחות עם הפסיכיאטרית והפסיכולוגית למדתי שקיים תחום שנקרא פסיכולוגיה חברתית שבו אוכל לדעת על סוג של נכות שאם בן זוגי לוקה בו אז הוא לא יכול לעולם לבגוד, והנכות שלו מבטיחה לאישה שבמיליון אחוז סיכוי שהוא פשוט לא יבגוד ולא יוכל לבגוד.
אני לא מתכוונת לנכות בתפקוד המיני כי הצרכים הנפשיים שלי הם כאלה שחשוב לי שיהיה לי גבר פעיל מבחינה מינית רק איתי מבלי שיוכל לבגוד בי.
מאז ומתמיד התנחמתי בסיפוק עצמי (אוננות) אבל תמיד רציתי וחלמתי שיהיה לי בן זוג קבוע שיהיה אקטיבי איתי מבחינה מינית ברוב שעות היממה כי אני מרגישה שסיפוק הצורך הנפשי הזה ינחם אותי על הסבל שעברתי.
אבל הפחד שלי הוא מבגידה. הפחד שלי שהגבר שיהיה לי בן זוג, יימאס ממגע מיני ממושך איתי, יסתכל על ילדה קטנה ואז יבגוד בי איתה.
אני רוצה להקים משפחה, ואני נכה ואין לי אדם שתואם לצרכים שלי.
ניגשתי לשדכנית שמתעסקת עם נכויות, ואני יכולה לסנן גברים על פי סוג הנכויות שלהם.
אני מתקרבת לשנות החמישים לחיי ואני רוצה להתחתן ולהקים משפחה עם בן זוג שלא יבגוד בי.
רציתי לדעת איזה סוגים של נכויות גורמים לגבר שלוקה שלא יוכל לבגוד באישה שלו ושכל הזמן ירצה לשכב עם האישה שלו (ולא יוכל לבגוד בה בגלל הנכות שלו).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה נכות בגבר תואמת לצרכיי הנפשיים - תגובה
טלי מנדיוק30/11/2014בוקר טוב,
אין שם להפרעה כזאת.... למיטב ידיעתי (זו גם לא הפרעה, אלה תגובה התנהגותית).
עליך להמשיך בטיפול נפשי ותרופתי, על מנת שתוכלי לבטוח בבני המין השני.
לבני אדם אין שום שליטה על העתיד שלהם.
אלה על ההווה בלבד.
בהצלחה!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בביתאני27/11/2014
בעלי ואני לא מסכימים על אותה דרך חינוך, והוא מעיר לי הרבה לפני הילדים, עושה מה שהוא חושב לבסוף וממרה את פי בפניהם. לפעמים הוא אפילו מקלל ומגדף כשמשהו לא נראה לו. (לעיתים הקללות מופנות ישירות אלי) חשוב לציין שכלפי חוץ הוא אהוד על כולם ואדם מאוד מוערך.. יש לי תחושה שהוא מתאמץ כ"כ להיות בסדר בחוץ, עד שהוא פורק עול בבית ומתנהג איך שבא לו מבלי להתחשב בי או בילדים... אני מנסה לדבר אל ליבו אך זה לא עוזר, הוא לא מסכים איתי. רק לאחרונה כשראה שבנו מחקה אותו בהתנהגותו- הוא הבין שזה חמור והבטיח שישתנה את התנהגותו- והוא מנסה להתמיד בכך אך הוא לא מצליח וזה חוזר שוב ושוב. מיותר לציין שזה ממש לא נעים לי ומעציב אותי מאוד..(זה ממש בקצרה ובתמצתיות)
רציתי לדעת האם יש סיכוי לשינוי מצידו? האם לוותר ולתת לדברים להתפתח כך, כשילדיי ירכשו ממנו את הצעקות והקללות? - (אני לא רוצה להשלים עם זה!)
מה לעשות?????
(אני לא שואלת לגביי- אני כבר ויתרתי על קשר זוגי נורמלי ובריא, אני רק דואגת לילדיי...)
במידה וכן יש סיכוי ולו הקטן היותר- האם יש למי לפנות שיעזור לנו ביעוץ זוגי במחיר סביר? (אציין שפעם התחלנו ייעוץ וזה לא ממש עשה את העבודה...)
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בבית - תגובה
טלי מנדיוק27/11/2014שלום רב,
מפנייתך אני מבינה כי מדובר "באלימות במשפחה".
צעקות וקללות - הן אלימות מילולית ונפשית.
1. אלימות על כל סוגיה היא דבר המסכן חיים.
ובעניין אלימות "דין פרוטה כדין מאה".
זה שאין אלימות פיזית לא מוריד מהסיכון.
2. הנזק לך ולילדים חמור ביותר, ויש לעצור את הדבר מיידית.
3. אני ממליצה לפנות למרכז לטיפול באלימות במשפחה, הקרוב למקום מגוריך.
שם תקבלי את כל המענה הנדרש.
בנוסף, ניתן לפנות לטיפול דרך קופות החולים , בתעריפים זולים ונוחים.
בהצלחה!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתנייהאביבה איבי08/11/2014
אחי 35 שנה מתיחס אלי לאחיי ולהוריי בחוסר כבוד טוטלי
אני חושבת שכדי לעשות לזה סוף כולנו צריכים לא לדבר(להיות ברוגז) איתו.
ואילו אחיי ואימי חושבים שמכיוון שהוא אח במשפחה מתראה הרבה
אי אפשר לא לדבר אלה לא להתייחס לפגיעות שלו ולא לצפות ממנו
לכלום ועל כל פגיעה שלו בנו להבליג.
השאלה שלי כיצד עלינו לנהוג כדי שהוא יפסיק עם הפגיעות ויתחיל
לכבד את כולנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתנייה - תגובה
ד``ר חיים היילפרין12/11/2014מה שאתם צריכים לעשות הוא לכנס את המשפחה יחד (בנעימות, על כוס קפה, לא אחרי ריב), להבהיר לאחיך עד כמה כולכם פגועים מחוסר הכבוד הטוטלי שלו להורים ובכלל, ואם תראו שאין עם מי לדבר, להבהיר לו שאם לא ישנה את דרכיו תאלצו להתרחק ממנו, עד כדי ניתוק מוחלט (ולעמוד במילה שלכם במקרה זה). בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת "מתבגרת"אוראל17/10/2014
שלום רב,
ביתי כבת עשרים בת יחידה, אני חד הורית אך יש קשר עם האבא. השתחררה לפני כחודש מהצבא והחלה לעבוד לא מזמן. מאז שהיא עובדת היא לא לוקחת שום אחריות בסידור הבית פרט לחדר שלה.לא כלים לא כביסות וכו. לפני זה היתה בצבא לא דרשתי ממנה.
אני מכינה לה אוכל באופן קבוע. היא מסיימת לאכול ילראות כיור נקי להשאיר צלחת מבלי לשטוף. הערתי לה כמה פעמים היא הבטיחה אבל אין שינוי. כל הוצאות הבית על חשבוני. ההוצאות שלה משכרה הם בגדים וקצת טיפוח.ןהאם עלי לדרוש ממנה דבר מה או לחכות ,ואיך להגיב לאדישות שלה כלפי סדר בביתו לבקשותי..
אודה על תשובתכם,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת "מתבגרת" - תגובה
טלי מנדיוק18/10/2014שלום רב,
אכן רצונך כי ביתך תיקח אחריות כבוגרת, הוא רצון חיובי.
עליך לקחת אותה לשיחה (אולי מחוץ לבית), ולראות באופן הכי חיובי ועניני איזה משימות בית היא כן יכולה לעשות...
וכל עוד היא גרה בבית, לראות במה היא כן יכולה להשתתף מבחינה כספית(חשבון גז / מים...).
הכל אמור להיעשות באופן חיובי, רגיש, וטוב.
ממקום בו היא תרגיש רצון ובשלות לעשות עוד צעד בעצמאות שלה.
בהצלחה,
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת איך להגיע אליהמיואשת13/10/2014
שלום רב
אני אמא ל3 כבר גדולים בניי 19 ו22 הגדולה בת ה22 שומרת לי טינה מאז ומתמיד והשניים האחרים מאוד אוהבים אותי מחבקים מנשקים כותבים לי דברים מרגשים והיא תמיד קרה לא מחבקת עונה לא יפה תמיד כעוסה ניסינו טיפול פסיכולוגי אבל כלום לא עזר תמיד נוזפת בי כשחוזרת הביתה אחריי כמה שבועות שלא הייתה הולכת לאביה מנשקת מחבקת ואני לידו היא פוסחת עליי כמה פעמים בכיתי ניסיתי הכל אבל תמיד אמרה שאני לא הייתי שם בשבילה נכון כשהייתה קטנה ועד היום אני סובלת מדכאונות מצביי רוח אבל מעולם לא החסרתי להם כלום למה אחים שלה לא חושבים עליי ככה בגלל המצב הקיים אני באמת מרגישה שאני אוהבת אותם יותר ממה שאותה בכל דרך שלא ניסיתי היא דוחה אותי היא מתקשרת לאביה ולא אליי שאני נורא דואגת לה עכשיו כשיש לה חבר היא כנראה מספרת לו דברים עליי והוא גם התחיל להגיד אץת אוהבת אותו ולא אותה כולם חיילים אם הם לא יוצאים שבת אני קמה מוקדם מבשלת אופה ושולחת עם אבא שלהם אבל תמיד הם יגידו לה עשית לנו לא והיא תגיד אליו נסעת אליי לא אני יוצאת ממנה תמיד תחפש משהו לרמוס אותי
אנא עזרתכם בעיניין
תודה אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת איך להגיע אליה - תגובה
טלי מנדיוק13/10/2014למישהי שלום רב,
עצתי לך לעשות את מאת האחוזים שלך עבור ילדיך וביתך.
יותר מזה אינך יכולה לעשות.
אדם יכול לעשות רק 100%. ולא יותר.
ודאי שמאת האחוזים שלך מלאים באהבת חינם, סבלנות, סובלנות, ללא ביקורת, ללא שיפוטיות, ללא כעס, וללא רגשות / מחשבות שלליות.
ממש 100% של טוב. והמון טוב. אמיתי ומכל הלב.
לתוצאה מעבר לזה את לא אחראית.
אלה רק למאה אחוז שלך.
בהצלחה,
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא שמשקר!!ענת26/09/2014
בעלי התקשר לבית הספר ואמר שהילד צילם אותו ערום. הילד אמר שזה לא נכון וגם אני לא הייתי בבית ואני מאמינה לילד. והוא אמר גם שהילד מחליט בבית וזה שקר מוחלט. והפנו אותנו לטיפול משפחתי וגם שם הוא משקר ומאשים אותי בבגידה. וגם מאשים את הילד בכל מיני מילים שלא נאמרו בכלל והילד בגיל 9 אומר שהוא משקר..הטיפול המסגרת רווחה מה אני יכולה לעשות אם בעלי רק משקר כי אני רוצה שיסגרו את התיק. תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא שמשקר!! - תגובה
ד``ר חיים היילפרין26/09/2014שאלתך לא ברורה לי, ענת - למה את מתכוונת בשאלה "מה אני יכולה לעשות אם בעלי רק משקר כי אני רוצה שיסגרו את התיק"? באיזה תיק מדובר? ומה הכוונה ב"רק" משקר? אם כוונתך שנפתח לבעלך תיק ברווחה (ואולי גם במשטרה כתוצאה מהתערבות הרווחה) בגלל שקריו (שנלקחים ברצינות), ישנה אפשרות שבעלך סובל מהפרעה דלוזיונית והפתרון בשלב ראשון הוא פנייה שלך - עם בעלך או בלעדיו - לשיחה עם פסיכולוג קליני שבה תקבלי פרספקטיבה על הבעייה והנחייה מקצועית כיצד להתמודד איתה בצורה אופטימאלית. אשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכדה מעודפתזיו20/09/2014
שלום,
האמת שאני לא יודע איך להתחיל...אני נשוי אב ל-2 ילדים מדהימים בן 5 ובת 8 חודשים.
העניין הוא כזה כל שבועיים אנחנו נוסעים להוריי לשישי שבת,ולאחרונה אימי נותת העדפה נורא מוחצנת לאחיינית שלי מצד אחותי עד מצב שהשבת מרוב חוסר תצומת לב,לאחר ארוחת צהריים אשתי עזרה בשטיפת הכלים אני הייתי בתוך הבית ואחותי ואמא שלי נשארו בחוץ יחד עם הבת שלי שהיתה בסל-קל.לאחר כמה דקות של דיבורים על הבגדים לאחיינית נכנסו פנימה והשאירו אותה לבד בחוץ אשתי מצאה אותה בוכה.
זה כואב לי בנשמה!
משפחתי השנה עברה טלטלה קלה בכמעט גרושים של אח שלי ומות אחיה,ואמא שלי אדם מאוד רגיש שלוקח קשה כל דבר! ובאותה נשימה היא אדם שאוהב,ומעניק,ומקשיב ונותן את הנשמה רק שיהיה טוב ולאחרונה העניינים נרגעו סוף סוף במשפחה אך משהו אצל אמא שלי לא וזה מתבטא בעקיצות,דיבור לא כל כך יפה לאישתי,חוסר תצומת לב לילדיי והעדפה ברורה לגיסי אחותי וביתם.
אני נורא מבולבל אשתי לא אוהבת לנסוע למשפחתי בצפון אך לא מצהירה זאת. היא מאוד פגועה וגם אני ואני מבין אותה לחלוטין!נורא כואב לי לראות את ילדיי מקופחים ועוד מאמא שלי.
לדבר עם אמא שלי זו בעיה היא לוקחת נורא קשה היא אשה בת 67 שעברה כאב ואני לא רוצה להוסיף ולהזיק לה.ומצד שני לא טוב לי עם המצב כי אני צריך לישון שם כל שבועיים וכל משפחתי סובלת .
מה עושים?
תודה,
ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכדה מעודפת - תגובה
ד``ר חיים היילפרין22/09/2014בהזדמנות הבאה שאתה מבקר את אימך, שב איתה לשיחת נפש (על כוס קפה ובכל מקרה לא אחרי ויכוח), ואמור לה במדויק ובפירוט את כל מה שאתה חווה ומרגיש. בקש ממנה לשנות את התייחסותה לאשתך ולילדיך, ואני מאמין שאימך תיקח את הדברים לתשומת ליבה. אם היא תבחר אחרת, אל תהסס להציב לה גבולות ולהתנות את הקשר שלכם עימה בשיפור בהתייחסות שלה כלפיכם. (גם אימך זקוקה לשיחה הישירה והכנה איתך - וגם לגבולות, אם צריך - ואין לזה קשר לצרות שנחתו עליה או לרגישויות שלה; האמת גדולה מכולכם יחד וחובה לומר אותה ללא כחל וסרק כבסיס לקשר בריא ביניכם.) בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)