מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרע במשפחהדנה27/07/2015
שלום רב,
אני מודעת לכך שהבעיה מורכבת ולא תיפתר כל כך מהר בעזרת הפורום אבל אינני יודעת מה לעשות יותר.
משפחתי הקרובה מורכבת מאמא ואבא, אחות גדולה (רק מאמא) שנשואה+3 ואחות קטנה יותר ממני שתינו בשנות ה20 המאוחרות.
היוחסים בין אימי ואחותי הגדולה מאוד מורכבים, סבתי גידלה את אחותי בעצם.
לפני כשנה וחצי אימי חלתה בסרטן המצב סביר בלי עין הרע אך עדיין היא בטיפול.
לפני מס חודשים ילדתי בשעה טובה ומאז הורי ואחותי הגדולה לא מדברים. היה ריב כלשהו ומאז לא מדברים, בעיקר עניין של אגו.
הבעיה היא שאני ואחותי הקטנה תקועות באמצע.
ביקשתי כבר מספר פעמים שלא יערבו אותי בנושא אבל זה לא עוזר.
כל אחת מהן מרגישה רע שהן לא מדברות ולא מבינה למה השנייה לא מתקשרת אך אף אחת מהן לא מוכנה להתקשר.
אשמח לרעיונות כלשהם.
בברכה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע במשפחה - תגובה
טלי מנדיוק27/07/2015דנה שלום רב,
מזל טוב לרגל הלידה!!!!!
מצטערת לשמוע אודות ה"ברוגז" בין אמך לאחותך.
עשי כל שתוכלי על מנת לגשר בניהן.
אולי לבקש מאנשים אחרים שינסו לסייע, ולהסביר את חשיבות העניין.
לא תוכלי לעשות יותר מאשר 100% על מנת לסייע.
תבדקי מה ה 100% שלך כוללים - ולפי זה תדעי עד להיכן לנסות.
בני אדם לא יכולים לשנות אחרים אלה את עצמם.
בני אדם יכולים לקחת אך ורק אחריות אישית על עצמם ולא על אחרים.
תעשי הכי שאת יכולה.
השאר שלהן.
המון בהצלחה!
ובעיקר המון מזל טוב!!!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישה לא מתפקדתשירי24/07/2015
בשנתיים האחרונות חל מהפך בבית שלנו. אישתי הפכה להיות פאסיבית ואדישה ורוב הזמן במיטה. היא השמינה מאוד ומוזנחת בריאותית ןאסתטית. כל הקשרים שלה התנתקו. והיא כמו פסל בבית. הכל נופל עליי. אני היחיד שעובד. לוקח את הילדים בבוקר. מנקה את הבית עושה קניות וגם כביסה. אני רוצה לעשות איתה מהלכים כמו לעבור דירה טבל אין עם.מי לדבר. אני מיואש. אני מרגיש שכל מה שאני מנבה לעשות נתקל בהתנגדות. אני מוכן לעשות הכל למען המשפחה אבל היא טוענת שאין יותר בשביל מה. היא הייתה אישה זהב. עכשיו החיים הסתבכו ונהיו מגעילים. אני אובד עצות. אשמח אם תוכלו להאיר את פני מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישה לא מתפקדת - תגובה
ד``ר חיים היילפרין26/07/2015לא ניתן לעשות צדק עם שאלתך ללא אינפורמציה רבה ומהותית נוספת ודיאלוג של ממש. פנה (לבדך) למספר שיחות הכוונה עם פסיכולוג קליני המתמחה גם בטיפול זוגי. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן הזוג של ביתיאוראל17/07/2015
שלום,
ביתי(21) יוצאת עם בחור שהכירה בצבא שניהם משוחררים חברי כשנה וחצי. אני מלכתחילה לא נקשרתי אליו ולא הרגשתי כלפיו יחס אוהד במיוחד.. ביתי מאוד אוהבת אותו והיא גם בת בית בביתו אוהבים אותה
מרעיפים עךליה מתנות וכו' . הוא גם בין בית אצלי אני מתגוררת עם ביתי לבד.. אין אצלי שמץ של גזענות כלפיו . הוא מגיע מרקע אחר לא למד, המנטליות שונה יש מריבות וויכוחים ביניהם .,היא מידי פעם היתה מספרת שהוא משתדל לשנות את דרכיו ולאחרונה אני שמה לב שהיא מסתירה ממני דברים ביחס להתנהגותו כדי שלא התרשם לרעה. מידי פעם שהם בחדר הסמוך שלא במתכון אני שומעת שהוא צועק עליה. היא אמרה לי לאחרונה שהיא מתכוונת להתחתן איתו אחרי שהם יגורו יחד תקופה. היא בינתיםם נרשמה לאוניברסיטה ולא אין שום כיוון ללימודים.. הוא כל עולמה וואני מרגישה גם פחות יחס ממנה כלפי ודיבור לא מנומס.היא .דורשת ממני לבשל יום יום אני נוהגת לבשל ואם קורה שיום אחד לא בישלתי היא מתלוננת ואומרת לי שחובתי לבשל כאם.. אני מבשלת ומכינה להם ודואגת לכל מחסורה ומידי פעם מביאה להם אוכל למקומות העבודהאני מתחילה להרגיש את עצמי כמי נועדה רק לשרת אותם. וסוג של אכזבה. אודה לכם באם תדריכוני כיצד עלי לנהוג.
בברכה,
אוראל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן הזוג של ביתי - תגובה
טלי מנדיוק19/07/2015לאוראל שלום רב,
את אמא של הבת שלך. ואם יש דברים שאת רואה שעלולים לסכן את ביתך בהווה ובעתיד, עליו לסייע לה.
הצעקות שלו שלפיה נקראים אלימות מילולית / נפשית.
כמובן שאין לחפש כל מיני חסרונות שהרי כולנו לא מושלמים, וכולנו באנו לעולם הזה על מנת לתקן את המידות שלנו, וזוהי העבודה האישית ובטח ובטח הזוגית.
אולם אם את חשה שביתך בסכנה - עשי הכל לסייע לה.
לגבי התובענות של ביתך כלפיך (בנוגע לבישול) והתנהגות ה - "מגיע לי", עליך להציב גבולות בעניין בצורה חיובית ואוהבת.
בכלל, לא יזיק לך להגיע לכמה מפגשי יעוץ והדרכה על מנת לחזק אותך, ושתכולי לסייע כנדרש לבת / לזוג.
בהצלחה!
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחייםליאור16/07/2015
איך אפשר לתעל את הרגשות השליליים לכוח?שהכל נהרס. שבזבזתי זמן יקר מאוד. שהתנהגתי בטיפשות? אני מקוללת. הרסתי את החיים שלי. ושל המשפחה שלי. בו בזמן שיכולתי להעצים את כולם ולגרום להם אושר ןגם לי עצמי. סליחה שאני מפריעה. סתם זה.נתקע לי כמו עצם.בגרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחיים - תגובה
ד``ר חיים היילפרין20/07/2015באמת קשה מאד לעשות את זה לבד, שירן - וזו בדיוק הסיבה שהצעתי לך להסתייע בפסיכולוג קליני או מטפל משפחתי שילווה אותך בתהליך וייתן לך כלים והכוונה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לטליליאור13/07/2015
אני מתנצלת שעניתי לך בצורה לא נעימה. מקווה שתקבלי את התנצלותי הכנה. תודה וסליחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי - תגובה
טלי מנדיוק14/07/2015בודאי שאני מקבלת את ההתנצלות.
הכל בסדר.
בהצלחה בהמשך הדרך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחייםליאור09/07/2015
איך אישה עוצמתית נופלת חזק ולא קמה? איך אישה עוצמתית מרשה לעצמה לבזבז את הזמן היקר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחיים - תגובה
ד``ר חיים היילפרין13/07/2015לפני שאענה על שאלותייך, סוד טכני ובקשה: אני חולק עם טלי את המענה לשאלות משתתפי הפורום באופן שבו אני עונה על שאלות בימים זוגיים וטלי עונה בימים האי-זוגיים - אם ברצונך לכוון שאלה רק אלי, פשוט הציגי אותה בפורום בימים זוגיים... ותודה לך על המחמאה, שירן - אשמח אם תוכלי לכבד באותה מידה גם את הקולגה שלי לפורום.
לגוף העניין, עוצמה איננה עניין אבסולוטי אלא יחסי. גם אדם חזק עשוי למצוא את עצמו מתמודד עם דברים שחזקים ממנו וירגיש חסר אונים או מובס. כפי שהצעתי לך בתשובתי למטה, אל תתקעי עם הכאב, התסכול, הכעס וכו' - תתעלי אותם לכוח ולנחישות לעשות הכל להביא לשינוי המצב. פני למספר שיחות עם פסיכולוג קליני ו/או מטפל זוגי כדי להמשיך את התהליך הצמיחתי בו התחלת ולקבל הכוונה וכלים שייאפשרו לך להתמודד עם המשבר בצורה אופטימאלית. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחיים
ליאור13/07/2015ראשית, לא היה לי מושג באילו ימים אתה עונה. זה לא כתוב בשום מקום. אני מכבדת את בקשתך לגבי טלי אולי הגזמתי קצת בתגובותי ואני מתנצלת. לאיזה תהליך צמיחתי אתה מתכוון שהתחלתי? אני לא בטוחה שיש לי כוחות וסבלנות ללכת לפסיכולוג. אני מרגישה כמו משהו שנגמר לי. תודה על ההתיחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחיים - תגובה
ד``ר חיים היילפרין15/07/2015חלוקת הימים ביני לבין טלי היא סיכום פנימי שלנו ואכן אינה כתובה בשום מקום - לכן קראתי לזה "סוד" ועכשיו רק את (וכמה קוראים מזדמנים) יודעת אותו. ומגיעה לך תודה על האצילות שגילית בהתנצלות לטלי. לשאלתך, בתהליך הצמיחתי בו התחלת כיוונתי לפרספקטיבה הבוגרת יותר שיש לך היום על נישואייך ובכלל. ודווקא משום שאין לך כוח וסבלנות ללכת לפסיכולוג, הצעתי לך לתעל את כל הכאב, התסכול וחוסר האונים שאת חווה לכוח ולנחישות לעשות הכל להביא לשינוי המצב. אני מקווה שלא תצטרכי לסבול עוד יותר כדי למצוא את הכוחות לעשות מעשה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיים תודה על הזמן שהקדשת לי
ליאור16/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה למה הורים צריכים לדחוף אותךליאור05/07/2015
להתחתן????? אמא שלי לכל העולם מספרת עליי כמה אני לא. תמיד מקנאה באחרים. הבעל שלי הוא בחור טוב אבל תמים וחלש . ולא מענין. ואני מטומטמת שלא דאגתי לחיים שלי. נגמרו לי החלומות והתקוות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה למה הורים צריכים לדחוף אותך - תגובה
טלי מנדיוק07/07/2015שירן שלום רב,
לא הבנתי מה שאלתך?
בברכה,
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת גם ככה לא מבינה לליבי
ליאור07/07/2015אז למה שתביני את שאלתי. אין על חיים. פסיכולוג חבלזזזז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים עם האחותאוראל04/07/2015
שלום,
אנחנו 4 אחיות. עברתי לא מזמן להתגוור. ליד אחת מהן , אנחנות בסביבות גלאי 60 שיביעים. היא תמיד היתה סוג של שטלתנית. מאחר והתקרבתי אליה פיזית מידי מעפ היא מזמינה אותי לאכול אצלה ארוחת ששי בחברת ילדיה ונחדיה החמודים. כל ארוחה כזאת בזמן שאני משוחחת את אחד הבנים באיזה שלב היא מנסה להשתיק אותי לא עכשייו תפסיק, עכשיו והוא ואני מיודדים. אמרתי תפסיקי להעיר ליץ והיא ממשיכה כאשר אני משוחחת עם ביתי שיושבת לידית אוף שוב את חופרת בנוכחות כולם. היא גם נוהגת לצעוק מידי פעם ואני מבכקשת ממנה לא לצעוק. לצערי מי שנמצא איתה וסופג צעקות סביב השעון זה בעלה. המפחד ממנה. אמרתי שתפסיק זה לא עניינה והיא ממשיכה להעיר. האם עלי להתעלם או איך להגיב. אין מצב לגרום לקרע משפחתי מצד שני לא מקובל עלי להיות שק החבטות שלה. אודה על תשובתכם המהירה.
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים עם האחות - תגובה
ד``ר חיים היילפרין04/07/2015יחס גורר יחס, אור, ואת צריכה להתקרב לאחותך רק במידה בה היא מתייחסת אליך בכבוד. שבי עם אחותך על קפה ועוגה (לא בעידנה דריתחה או בעקבות ריב), אמרי לה בדיוק כיצד את מרגישה ובקשי ממנה להפסיק להעיר לך באירועים המשפחתיים וכד'. (את התרשמותך מהיחסים שלה עם בעלה הייתי משאיר לשיחה עתידית, אם וכאשר תרגישו קרובות יותר.) במידה ואחותך תקבל את דברייך ותשתנה בהתאם, מה טוב; אם תדחה אותם, התני את ביקורייך בשינוי בהתנהגותה ובלית ברירה צמצמי את הקשר איתה למצב בו לא תהיה יותר "שק החבטות שלה". בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, על התגובה והמהירות.
אור04/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנתקות מהמשפחהאחת02/07/2015
שלום וברכה
אנסה לתמצת את בעייתי :
אני בת 22 נשואה פלוס ילד בן שנה וחצי ותינוק בדרך
אני בת לאם חד הורית אבי נפטר שהייתי בת 10
יש לי עוד 3 אחים אח מעלי ו2 קטנים
אני בנערותי הייתי ילדה מאוד מופנמת מבחינה רגשית אני בעלת בטחון עצמי אך בבית הייתי אוהבת להיות בחדר סגורה בדברים שלי בחברות בחברים
תמיד חיפשתי אהבה בחוץ
אמא שלי נתנה לנו הכל שלא נרגיש חוסר ועד היום נותנת אך ישנה בעיה שנורא כואבת לי מבחינתה אחי הגדול הוא הגבר הוא יד ימינה הוא הכל
ומה שקורה שיש הפלייה וממש לא סמויה היא תמיד תצעקו תקלל את מי שיעז להגיד משהו על זה או לדבר עליו
אבל לי כבר נמאס לספוג הרבה הפליות במיוחד עם גיסתי היא מתייחסת אליה פי כמה וכמה יותר יפה מאלי אך לטענתה זה שקר אני מקבלת צומי ויחס ואנחנו מדברות כל יום ובאה והיא עוזרת וכו...
בקיצור אני החלטתי שדי אני לא רחצה לנפגע יותר אני נורא אוהבת את אמא שלי והייתי מאוד תלותית בה פעמיים ביום שיחה של שעה והיא היתה יודעת על כל דבר קטן בחיי
אך ככל שהקשר טוב כך הפגיעה עמוקה
נולד לאחי ילד אחרי 7 שנים וזאת עוד סיבה שהוא מסכן ושהיא עוטפת אותם ברחמים ופה זה התפוצץ שהיו כמה קטעים שנעלבתי למה בברית של הבן שלי היא לא התייחסה כמו אצלהם ועוד סיבות
אחי וגיסתי מאוד בצד של אמא שלי אחי מדבר רק עם בעלי על הנושא ונראה שהוא רק לא רוצה לגרום עצב לאמא שלי לכן הוא מנסה שנתפייס
אני גם בו כועסת וכל הטענות שיש כלפי זה שאני הייתי סנובית ולא אכפת לה מאף אחד ולא התייחסתי לגיבוי שהיא נכנסה למשפחה אבל זה שהיא לא זורמת בכלל הם לא אומרים היא מאוד תקועה ולא זורמת
לא היתה בסגנון שלי בחיים הם לא התקשרו אלי או שלחו הודעות אז למה שאני?משבת לשבת נפגשים ואני הייתי סכה ילדה בשנות העשרה
מה שיוצא שאני לא טובה לא נחמדה לא מבינה ילדותית רבה עם אמא שלי תמיד והוא הילד הטהור!!!
החלטתי להתנתק עד אתמול זה היה ממש אחרי שדיברנו וניסית שתבין אותי האל זה נגמר בעצב דמעות ועצבים שלה הבנתי שהדבר היחיד זה להתנתק רגשית לדבר פעם בשבוע להגיע פעם בחודשיים לשבת ולא כל שבת שניה ועוד עם האח והכניסה ככה זה היה במשך שנתיים תמיד ביחד !!
הדבר היחיד שכואב לי זה הנתק מאחותי הקטנה היא כה אוהבת את הילד שלי אבל אין מה לעשות אני מתנתקת ולא צריכה טובות ולא צריכה שיגידו שעוזרים לי בילד תמיד ואני לא זזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנתקות מהמשפחה - תגובה
ד``ר חיים היילפרין03/07/2015צר היה לי לקרוא את הדברים ואני מבין את כאבך. חבל שתשארי בודדה במערכה הזו - כדאי לך מאד לפנות למספר שיחות עם איש מקצוע (פסיכולוג או מטפל משפחתי) שיסייע לך בתהליך צמיחתי שבו תלמדי להבין את עצמך ואת הדינמיקה המשפחתית מפרספקטיבה בוגרת, תרכשי כלים להתמודד באופן אופטימלי במערכת המשפחתית והרבה יותר. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני שונאת את המשפחה שיצרתיליאור29/06/2015
היה לי חלום אבל הוא הלך. החיים זה שקר..אמא שלי רק דחפה אותי להתחתן אבל אני סתומה. אני שונאתתתתתתתתתת את עצמי שישנתי ולא הייתי עירנית. אני שונאת הבעל שלי והילדים. כנראה שלי לעולם לא מגיע להיות מאושרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני שונאת את המשפחה שיצרתי - תגובה
טלי מנדיוק01/07/2015לשירן,
נשמע כי את סובלת מדיכאון שכנראה חלק מהשורש שלו זה ראיה שלילית כלפי עצמך וכלפי הסביבה.
אני מציעה שתגיעי לשיחות טיפוליות אשר יאפשרו לך להתבונן על עצמך, על ההחלטות שלך ועל החיים בצורה נוספת שהיא חיובית.
החיים שלנו הוא מסע ארוך ומאתגר.
ובתוכו אנחנו גדלים, צומחים ומתפתחים. הרבה פעמים בתוך הקושי והכאב.
מאוד ממליצה שתגיעי לשיחות על מנת לקחת את החיים למקום של העצמה אישית ומשפחתית.
את אשת איש, אמא לילדים, לא יכולה להרשות לעצמך לנהוג בכזאת אגואיסטיות ואנוכיות.
את צריכה להיות במקום של השפעה במערכות חייך.
קדימה!
טלי מנדיוק
מטפלת אישית זוגית ומשפחתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלי את חוצפנית
ליאור01/07/2015מי את שתגידי לי שאני אנוכית???? את לא מבינה כלום בבני אדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלי את חוצפנית - תגובה
טלי מנדיוק01/07/2015מתנצלת אם דברי לא הובנו כהלכה,אסביר .
אדם שנמצא במרה שחורה, או בדיכאון או בכל מצב נפשי רע אחר המפריע לו לתפקד, נמצא במצב שהוא עסוק בעצמו - וזו אנוכיות.
אישה שהיא אמא , אשת איש, לא תוכל לתפקד כראוי כשהיא במצב כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא במרה שחורה או בדכאון
ליאור01/07/2015ממתי את עושה אבחנות באינטרנט?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיים הייתי רוצה את תגובתך
ליאור04/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיים הייתי רוצה את תגובתך - תגובה
ד``ר חיים היילפרין04/07/2015יש בהודעה הרטורית שלך הרבה כאב, תסכול, כעס, חרטה ואפילו ייאוש. ועם זאת, ברור ממנה שאת גם אשה עוצמתית שעשתה כברת דרך ארוכה ומעיזה היום לומר לעצמה "את האמת בפנים". אל תתקעי עם הכאב, התסכול, הכעס וכו' - תעלי אותם לכוח ולנחישות לעשות הכל להביא לשינוי המצב. פני למספר שיחות עם פסיכולוג קליני ו/או מטפל זוגי כדי להמשיך את התהליך הצמיחתי בו התחלת ולקבל הכוונה וכלים שייאפשרו לך להתמודד עם המשבר בצורה אופטימאלית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיים אתה קראת נכון את הרגשות שלי
ליאור05/07/2015אני מרגישה שהכל אבוד שהפסיביות שלי הרסה הכל. הרסתי במו ידי את עצמי ןאת המשפחה שלי. גם באמא הטובה שלי פגעתי. הפכתי מוזנחת ורעה ופרזיטית בודדה ומגעילה. יש לי הכל אבל בעצם אין לי כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכי
קוקו02/07/2015מלאכית השרת לא מתקשרת כמו תתקשר להודיע על חלופות כמו חלופות/יה בזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצה דחופה בבקשהענת28/06/2015
שלום לכם.
אנסה לקצר- גרושה בת 43 אם לשתי בנות גדולות 22 - 19 .
עקב מגורים עם משותפים עם חבר לחיים לפני כשבע שנים -מגורים שלא צלחו-הבנות עברו לגור אצל אביהן - הגדולה היתה בת 15 - הקטנה נשארה איתי.
אחרי שנתיים גם הקטנה עברה ,גם כי רצתה לנסות לגור עם אבא וגם עקב מריבות בלתי פוסקות איתי,,כעס עצום שהצטבר לה וכו''- יש לציין שהאב נשוי ולו שני ילדים מאשתו השנייה .
בטיפול ובעצתה של פסיכולוגית ילדים הוצא לי "לשחרר " לתת להם לאכול ... ואכן כך היה.
במשך 4 שנים השכרתי דירה עם חדר מיותר ריק למקרה שהן תחזורנה הביתה.
עד שקניתי דירה 3 חדרים לפני שנה.
הגדולה חזרה אליי אחרי שאשתו של האב הראתה לה יפה את הדרך החוצה ..- יש לה חדר . גם לקטנה שכיום בת 19 ומתגייסת עוד כחודש - הבטחתי שכשהיא תחזור-יהיה לה חדר משלה ואני אשן בסלון ..
עכשיו - גם הקטנה חוזרת לשמחתי ועם המון חששות .- (אותו כנ"ל עקב אשת האב)
א. כי אני והיא לא מסדרות למרות שהיא אהבת חיי- אני מאד חוששת ממריבות איתה -
היא תמיד הייתה מרדנית למרות שהיא תלמידה מצטיינת , הולכת לשרת באחד
התפקידים המבוקשים והיוקרתיים בצה"ל,,אבל -אני חוששת שהתנהגותה לא
התשנתה מגיל 15 .
ב.- נושא החדר -אני לא ממש רוצה בלשון המעטה לוותר על החדר שלי- התרגלתי לפרטיות ומגיעה לי פרטיות כאם הביית .
הגדולה בשום אופן לא מוכנה לישון עם אחותה , בסוף באתי בהצעת פשרה -
אמרתי לקטנה שאני מוותרת על החדר בתנאי שאני פעמיים בשבוע ישנה שם וכשהיא לא בבית או בצבא גם כן -אני ישנה שם..
זה כמובן גרר מריבה -עוד לפני שהיא חזרה ..שם היא לא יכולה להישאר אצל אביה בשום פנים ואופן -אחרת אשתו זורקת גם אותו ..סליחה על ההתבטאות .
אני רוצה מאד את הילדה בבית -אבל גם אני מאד מבולבלת , צריכה להתרגל לכל השינוים -גם הכלכליים -זה לא פשוט שתי בנות גדולות בבית .אחת חיילת שצריכה תמיכה.
והכי מטריד -האם הצעתי נכון לגבי החדר ומה האלטרנטיבה שעומדת בפני ?
כל עצה תתקבל בברכה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה דחופה בבקשה - תגובה
ד``ר חיים היילפרין29/06/2015אין פתרון קסם לבעיה הטכנית של שיכון שלושתיכן בחדרים משלכן. אם את רוצה שהבנות תחזורנה לגור איתך, אין מנוס מפשרה כמו הפשרה שהצגת לבת הקטנה (ובעיקר לעצמך), לפחות לפי שעה. אני משער שבטווח הלא רחוק הבעיה תיפתר מעצמה, כשאחת הבנות או שתיהן תעזובנה את הבית ואז תוכלי להכשיר את אחד החדרים לאירוח שתיהן, יחד או לחוד. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 17שירי20/06/2015
שלום . אני אמא ל2 בנים שהגדול בהם בן 17.
אני גרושה מאביהם כבר 16 שנה אך יש קשר בינינו רציף ויומיומי.
בשנה האחרונה הבן הבוגר החל לפתח סימנים של ניצול בבית...אמנם הוא פרזיט מיום שנולד ולא לקח מעולם אחריות על שום דבר אפילו את חדרו לא מנקה..
אך מאז שאימי עברה לגור עימנו מנצל אותה כספית. היא מצידה מוכנה לתת לו הכל כדי לרצות אותו שזה גם לא בסדר. הוא החליט שנוסע לאביו לחודשיים למשך החופש הגדול ואינו רוצה לחזור לספסל הלימודים לכיתה יב. מאוד קשה לי עם הידיעה הזאת שכן לא מתאים לי שהבן שלי יסתובב לו ברחובות חסר מסגרת לימודית או חברתית. הוא ילד שלא מסתבך או משהו הוא מאוד ביתי ואוהב לרבוץ בפרזיטיות בבית מול המחשב.
הסיבה שאני פונה היא בשבוע האחרון דורש מדירת אביו שלא אכנס לחדרו ולא נשתמש בטלביזיה שלו, במחשב שלו, פלייסטיישן או כל דבר שיש לו בחדר. האח הצעיר מאוד רוצה לשבת לשחק בחדר אך נוצר בינינו מרחק עקב סירוביי לקבל את הוראותיו מלמעלה.
אמנם אני שומרת על פרטיותו במחשב ואינני נכנסת לשום דבר שלא צריך....
אך החוצפה שלו לשלוט מרחוק על הבית מכעיסה אותי ומקוממת.
את החדר שלו סגרתי עם קיר גבס מאחר ולא היתה לו פרטיות כשהיה קטן, החדר עצמו הוא חצי סלון שלי ואני שוקלת ולא כסנקציות לשבור את הקיר הזה ולהשאיר אותו ללא חדר בגלל שכופה עלינו איך להתנהל בבית גם שאינו נמצא כאן. אולי אני מגזימה אבל הכל נעשה מבחינתו בזלזול בהתנהגות גסה ובקללות. כל זה החל מרגע שביקשתי רשות להכניס את אחיו רק לשחק בפליסטיישן של הגדול.
האם עליי לכבד את רצונו ולא להכנס חודשיים לחדרו ולא לאפשר לאח הצעיר לשחק?
השליטה של הגדול בבית היא טוטאליסטית ויש הרגשה של כובד ולקיחת מקום של בעלות על הבית ואולי להיות אב הבית במקום שאביו לא נמצא.
כמו כן אשמח להתייעץ לגבי שנה הקרובה בה הוא יהיה בבית בחינם ולא ייתן יד בשום דבר לא כלכלית ולא לימודית ועליי לפרנסו כפרזיט ומורד. אני מאוד מודאגת לבאות.
אשמח להכוונתכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 17 - תגובה
ד``ר חיים היילפרין20/06/2015עשי הפרדה (בראשך ובפועל) בין זכותו של בנך לפרטיות בחדרו, הבעלות על החפצים שבחדר (במיוחד אלה שקנית לו מכספך), אמירותיו והתנהגותו המחוצפת ורצונו שלא להמשיך ללמוד בכיתה הי"ב. כל אחד מארבעת אלה הוא נושא נפרד שדורש התייחסות שונה (הרעיון של שבירת קיר הגבס וביטול הפרטיות כי הוא אינו מאפשר לאחיו לשחק בפלייסטיישן ומתנהג באדנות הוא דוגמא לעירוב שגוי). את צריכה לכבד את פרטיותו של הבן אך באותה מידה להתנות את הימצאותו בבית בעמידה בכללי התנהגות בסיסיים (שאת תקבעי), כמו התייחסות מכבדת לשאר בני הבית, הליכה לבי"ס וסיום 12 שנ"ל (או חלופה המקובלת על שניכם, כמו עבודה מסודרת ועזרה בכלכלת הבית), גילוי נדיבות ושיתוף פעולה עם האח (כמו שיתוף בפלייסטיישן) וכיו"ב. אם בנך בוחר שלא לשתף פעולה, השיתי עליו סנקציות בעצימות גוברת, החל מהחרמת הפלייסטיישן, למשל, ועד, במקרה הקיצון, להוצאתו מהבית. אם את מתקשה עם משהו מזה, אל תהססי לגשת למספר שיחות הכוונה עם פסיכולוג קליני ו/או מטפל משפחתי, ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !
שירי20/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות מקצועיות לגווריצה מימין
קוקו01/07/2015הבסגנון אל הישן..סתם שהמים מהים יגיעו לחוף.
יש מושג גווריצה מימין חיותית פניה כמו פניה והריי הגיע משיח כל הזמנים בעניין פניו כמו פניו לטעמו..לכן יתרה מניתוחו כיצד נשקל דמו עליו חיותי משקלו הריי כי חוצה נשמתו לא כן הריי כי הריי..
אולי תתמקצעי בדבר מה רשתות כליי דם או שטויות..לא כן..
מלאכית השרת אומרת שעם כל הכבוד אין לך תשובות לקהל הרחב כי זה תרגומיי שוויי פנים אינפוזיית כוללת שווא..
זה גם חרטה דגימתית חייבת להשאיר מלאכית ישו העברייה לשעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוגרים עניין
קוקו01/07/2015יחיד רלוונטי בלי תשובה אומר שמלאכית קתולית השרת מספר אחת בינתיים כספית כי לא כן לכלכה את יחיד רלוונטי כספית כי לא שיכלה היות מספר 2 ואין דגימה אמיתית כלל בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרה בהקדםרונית09/06/2015
אני אמא לבן 8 בקרוב. בני מאד קשור לאבא שלו כלומר כל הזמן מחפש אותו ורוצה בקרבתו(מאז שהיה קטן).אני זמינה עבורו כל יום מתי שצריך. כשהיה קטן יותר בעלי שיחק איתו אבל בשנה האחרונה נראה שנמאס לו (לצערי) ואייננו משחק עימו לא בבית ולא בחוץ. בני כתוצאה מכך רודף אחרייו(זה היה גם כשהיה צעיר יותר כי גם אז הוא לא היה עקבי ). שוחחתי עם בעלי אולם אין שיתוף פעולה מצידו ואפילו לחןג הוא לא רוצה לקחת אותו (כי הוא עייף).. בקיצור אני לבד במערכה .
שאלתי מה עליי לומר לבני? אמרתי לו שאין מה לעשות ושאבא לא פנוי עבורו ושאני בשבילוואם אבא ירצה להיות פנוי הוא יבוא לבד מבלי שהוא ירדוף אחריו. אני לא יודעת אם אמרתי נכון ןמה עליי לומר לבני שחווה את אבא שלו כמתנכר ? כדי שיפגע כמה שפחות.
אציין שבעלי חושב שהוא בסדר ולאאאא מוכן ללכת לטיפול או לשיחות ולא לשתף פעולה.
אשמח לתשובה מפורטת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעזרה בהקדם - תגובה
טלי מנדיוק11/06/2015רונית שלום,
אני ממליצה להמשיך לעודד ולמוך את הקשר בין האבא לילד, אבל לא ללחוץ.
עשי מה שעליך לעשות בנועם וברגישות.
מערכות יחסים הן דבר מורכב מאוד ורגיש.
אני מסכימה עם האבא - וממליצה על מס שיחות אצל איש מקצוע.
בברכה,
טלי מנדיוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופסת ראשחסויה08/06/2015
שלום רב
אשתדל לקצר..כבר כמה שנים טובות שגיסי חזר בתשובה("דתי לפי דעתי") ולא עושה חגים אצלנו או אצל הוריי אלא רוצה שיבואו אליו..במיוחד בראש השנה ופסח..אנחנו 6 אחים נשואים וכולם עם ילדים לא תמיד מסתדר או רוצים כולם להגיע ולפעמים חלק נשארים לעשות חג עם ההורים בגלל חוסר תקשורת עם הגיס ..אני מעולם לא הזמנתי אלי כי הבית היה קטן ותמיד חלמתי לעשות חג אצלי..לפני כ 8 שנים עברתי לדירה גדולה יותר ורק שנה שעברה יצא לי להזמין את כולם אלי לראש השנה (בפסח אנו תמיד בחול)דאגתי להזמין כחודש וחצי לפני ..שלא יהיה מצב שאחותי תזמין ואז נתפצל ביקשתי שלא יכינו כלום ,הכל אני מכינה שיגיעו ויתפנקו..אחותי מאוד כעסה ואמרה שהוא דתי ולא יהיה מוכן להיות 4 ימים אצלי ,ביקשתי ממנה לא להגיד לו כלום ושאני אפנה אל ליבו..היינו בארוע משפחתי קראתי לו לצד בכדי לדבר איתו עוד לא הספקתי להגיד דבר והוא התפרץ עלי ואמר שלא יגיע..מאוד נפגעתי והבנתי שאכן היא דיברה איתו קודם לכן והוא היה טעון עלי בגלל זה...בכל זאת החג היה אצלי למרות שהיא דיברה עם כולם ואמרה שאני צריכה לוותר ושיש חגים קטנים (חנוכה שבועות פורים..)שכולם יוכלו להגיע אלי .
למחרת החג יצאנו לטייל חלק מהאחים ולאחר מס שעות ראיתי בפייס שהיא העלתה תמונה שהם מבלים באחד מאתרי הארץ הייתי בשוק (מכיוון שכל המלחמה שלה היית שהוא דתי ולא יוצא בחג)נפגעתי מאוד וכעסתי.. סיפרתי לכולם במיוחד להורי ..כולם מצדיקים אותי על כך ולמרות שאמרו לה שהיא לא בסדר ולפחות לא הייתה מעלה תמונה .
אני לא מדברת איתה מאז וזה מאוד כואב לי כי היינו מאוד קרובות אבל ממש נפגעתי כי היא לא יודעת לפרגן וחושבת שהיא ראש המשפחה שמלכד וכו'
למרות שהורי מנסים לדבר פעם איתי ופעם איתה זה לא עובד לכל אחת יש את האגו שלה..היא טוענת שאני הקטנה וצריכה לבקש ממנה סליחה(קצת הגזימה.. נכון??)
כל יום שעובר אני יותר כועסת על כך שהיא תופסת ראש..בשבתות כולנו נפגשים אצל הורי ואנחנו לא מדברות המתח באוויר מורגש ואף אחד לא מתערב זה פשוט נשאר ככה ואני אוכלת את עצמי על כך ..היא לא יודעת להודות עשתה טעות ממציאה מכל מיני דברים שלא קשורים למציאות
ככל שהזמן עובר הקשר יהיה רופף אני עובדת עצות ובעיקר עם לב כאוב.
אמול הבן שלי אומר לי שאני לא בסדר שתופסת ראש כולם הופכים את המצב עלי והיא משחקת אותה מסכנה ממש חצופה!!! לא יודעת איך להמשיך מכאן פוחדת לפתח מריבה מחדש..מה לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים??
חסויה12/06/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופסת ראש - תגובה
ד``ר חיים היילפרין12/06/2015כמו ביחסים שלנו עם זרים, גם מערכות היחסים עם בין בני משפחה בוגרים צריכות להתנהל לפי העקרון "קרבי אליך את מי שאוהב אותך והרחקי מעליך את מי ששונא/ פוגע בך" (גם כשמדובר באח/ות, ילד/ה או הורה). את אינך אחראית להתנהגות של אחותך, כך שהיכולת שלך לשנות את התנהגותה מוגבלת למידה שבה היא מעונינת (או מסוגלת) להתגמש ולפעול לטובתך. אם אחותך או בעלה אינם מעונינים להתארח אצלכם - לא צריך, שלא יבואו. התרחקי מהם וטפחי את הקשר עם בני משפחה אחרים שכן רוצים בכך. זה לא אידיאלי וזה כואב (סוג של אבל על מה שיכול היה להיות אחרת) אבל זה הפתרון האופטימאלי בנסיבות. אם הדבר קשה לך, אל תהססי לגשת למספר שיחות אצל מטפל משפחתי לקבלת ייעוץ מקצועי מעמיק יותר. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהסבוכהשיר28/05/2015
נכדתי בכתה יב מצאה תמונות אינטימיות של אביה לאחר שפיצחה קוד והחליטה שאביה בוגד.מיד לקחה את הדברים,ניתקה עימו קשר ועברה לגור בביתנו. האם תמכה בכך כדי שהילדה תשלים את בחינות הבגרות ללא מפריע כי איימה שתעזוב את הבית.האב עבד בחול וכשהגיע האם התנתה שיעבור הוא לגור בביתנו עד סיום הבחינות.הילדה לא מוכנה לראותו ואומרת או הוא או אני. האם על אף הכל לא מוכנה לפרק משפחה(יש עוד ילד). כל שכנוע לא עוזר וגם טלפונים של האב לא נענו והוא התייאש.אינו מוכן לטיפול .כולם מרגישים נורא.לכשיסתיימו הבחינות הבת אומרת שתעבור לגור אצלנו.מה עושים???איך משכנעים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה סבוכה - תגובה
ד``ר חיים היילפרין28/05/2015לא ברור לי משאלתך מי צריך לשכנע את מי ובמה (או אפילו האם אמנם בגד חתנך בבתך - את כותבת רק שנכדתך החליטה כך). אם אכן מדובר בבגידה, תגובותיהם של כל הנפגעים מכך לגיטימיות ו"שכנוע" אינו הדרך לרזולוציה מהמערבולת אליה סחף חתנך את כל משפחתו. כל מה שאת יכולה לעשות, כצד בעניין, הוא להביע את רגשותיך ועמדתך (כולל הצורך בטיפול וכו') ואם צריך, להציב גבולות כדי להגן על החשוב לך - ולהניח לבני המשפחה להגיע לרזולוציה אופטימאלית ביניהם. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)