פורום טיפול משפחתי, קשר משפחתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויכוח ליד הילדים!!
    ענת
    17/09/2014

יש לי ילדים בגיל עשר ושלוש עשרה. אם אני ובעלי מתווכחים לידם מה זה יגרום לילדים בעתיד??
    ואם אנחנו לא מתווכחים לידם אז הם ממש מרגישים שאנחנו ברוגז. .
    מה לעשות? אשמח מאוד אם תציעו לי.תודה.
    חברה שלי אמרה לי שאם אני אלך לטיפול משפחתי והם ידעו את זה אז יעשו בדיקות לילדים אם הם חווים ויש להם תיסכול!!
    זה נכון?? כי החברה שלי אמרה שהילדים שלי מופנמים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ויכוח ליד הילדים!!

הוספת תגובה

• ויכוח ליד הילדים!! - תגובה

טלי מנדיוק
    18/09/2014

שלום רב,

ויכוחים תמידיים ליד הילדים גורמים להם להורדת הביטחון, לתסכול וחרדות.
    מציעה לפנות להדרכת הורים.

בהצלחה,
    טלי מנדיוק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן מתבגר בן 14 צופה בפורנו
    יוכי
    20/08/2014

שלום רב,
    לתדהמתי גיליתי שבני בן ה14 צופה בסרטי פורנו קשים. בפלפון האישי שלו.נא חוות דעתכם על הנזקים שגורמת הצפייה ומה עליי לעשות.אני אם חד הורית ל3 בנים ,בן בכור בן 18 ובן בגיל 7,הקשר שלי עם האבא מועט ומורכב

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן מתבגר בן 14 צופה בפורנו

הוספת תגובה

• בן מתבגר בן 14 צופה בפורנו - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    21/08/2014

בנך ניזוק משום שהוא נחשף בתחילת בגרותו לפרקספקטיבה מעוותת של יחסי מין ויחסים בכלל. ומה שנדרש כאן הוא, במילה אחת, חינוך, ובשתי מילים, הסברה וגבולות - מבלי לעשות עניין גדול מדי, שלחי אותו לחפש ברשת ולהוריד עבורך מספר כתבות על נזקי החשיפה לפורנוגרפיה; לאחר שאסף מספיק חומר, שבי איתו ודונו יחד בניחותה אבל ברצינות בבעיתיות ובנזקים. בתום השיחה הבהירי לו שאת אוסרת עליו להיכנס לאתרים פורנוגרפיים וכיצד ייענש אם תגלי שהמרה את פיך (למשל, בהחרמת הסלולארי לתקופה). למהדרין, תוכלי לצייד את המכשיר (והמחשב) בתוכנת מעקב שתרגל אחריו (זו זכות וחובה במקרים בהם הילד עלול לסכן את עצמו) ו/או בתוכנה חוסמת אתרים. עדיף, כמובן, להגיע איתו להבנות על בסיס של אמון והערכה הדדיים. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דר.חיים הלפרין

יוכי
    23/08/2014

לקחתי את הסלולרי של בני וניסיתי לקרוא איתו מאמר על נזקי החשיפה אך בשלב זה בני מסרב לקרוא.אמשיך לנסות לקיים את השיחה עם בני ולסכם איתו שאוכל להכנס לפלפון שלו יום יום ולבדוק או תוכנת מעקב כפי שהצעת.בני הבכור בן ה18 מתכתב בפלפון בשפה אלימה עם בנות,הוא רואה בהן אובייקט מיני לסיפוק צרכיו ומכנה אותן זונות.לצערי הרב בעלי שממנו אני מתגרשת בתהליך של תביעה ארוך וקשה מהווה דמות שלילית לחיקוי והזדהות.הוא צרכן פורנו ושרותי זנות לאורך שנים .זו מכה קשה עבורי שילדיי ניזוקים מהשפעתו השלילית ואני מאוד מודאגת מהתפתחותם הרגשית.
    תודה,יוכי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר.חיים הלפרין-בקשה להמשך התיעצות

יוכי
    11/09/2014

שלום רב,
    אודה על התיחסותך בתגובה הקודמת שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר.חיים הלפרין-בקשה להמשך התיעצות - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    11/09/2014

צר היה לי לקרוא על השפעתו השלילית של בעלך על הילדים, מיכל, אך לא ברור לי מהי שאלתך (אז והיום).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התיעצות

יוכי
    12/09/2014

שלום רב,
    שאלתי היא האם פעלתי נכון כשלקחתי את הפלפון של בני.הוא ממשיך לסרב לקרוא את המאמר שמדבר על נזקי הצפייה בפורנו או לקיים איתי שיחה .אינני מקיימת איתו מאבקי כח,לא מנסה לשכנע אותו פשוט מחכה שיבשיל לקרוא את המאמר.בני מגלה כעס כלפיי בגלל שלקחתי לו את הפלפון.
    אודה על תגובה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התיעצות - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    12/09/2014

פעלת נכון, מיכל. עם זאת, בהודעתך השנייה תיארת מצב בעייתי ומורכב המחייב התערבות משמעותית בהרבה מתשובה קצרה בפורום אינטרנטי. אני ממליץ לך לפנות למספר שיחות עם פסיכולוג ו/או מטפל משפחתי שינחה אותך כיצד להתמודד באופן אופטימאלי עם הילדים (והשפעות אביהם). בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דר.חיים היילפרין

יוכי
    20/09/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה להמשך התייעצות

יוכי
    15/11/2014

שלום דר. חיים היילפרין
    הפלפון של בני היה אצלי בסביבות חודשיים והוחזר לו לאחר שהסכים לשיחה(הוא סרב לקרוא מאמר על הצפייה בפורנו) איתי ולבדיקה שלי את הפלפון שלו.היום נכנסתי לפלפון שלו וראיתי בהיסטורייה של הגוגל סרטי פורנו קשים.בני ממשיך לצפות בפורנו.הפלפון שלו אצלי(הוא ניסה לקחת באלימות את הפלפון מידיי).נא המלצתך ,איך עליי לנהוג.
    תודה,יוכי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה להמשך התייעצות - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    16/11/2014

עליך לפעול במספר מישורים. בררי בחברת הסלולארי שלך אם את יכולה לחסום את הקו שלו לאתרי פורנוגרפיה וכד' (כפי שניתן לעשות למחשבים בבית) - זה יאפשר לך להחזיר לבנך את הטלפון הסלולארי לצרכי תקשורת וגלישה נורמטיבית בלבד. אם בנך נוהג באלימות (בעניין זה ואחרים), אל תהססי להתלונן במשטרה. התלונה לא תגיע רחוק (ובוודאי שלא יפתח לו תיק בשלב זה ...רק אל תגלי לו) אך במקרה הטוב (שבו בכלל יעשה משהו), תוזמנו לתחנה (או שיגיעו אליכם הביתה) וקצין משטרה ינסה להלך אימים על הנער לבל יחזור שנית על מעשיו. (אם גם זה לא יעזור, טוב שייפתחו לבן תיקים במשטרה וברווחה ותצטרכי לשקול את הוצאתו מהבית למסגרת שתוכל להציב בפניו גבולות.) נקווה שלא נגיע לזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בתקשורת
    issar
    19/08/2014

שלום רב. שמי זיו ואני גרוש כשנתיים עם שתי בנות 14, ו-6. היוזמה לגירושים הייתה שלי וביחד איתה עברתי לעיר אחרת כ20 דק נסיעה מעיר "המקור". במסגרת הסדרי הראיה יש לי קשר מצויין עם הבנות והן ישנות אצלי לילה אחד במהלך השבוע וכל סוף שבוע שני. הבילוי עם הבנות כולל פעילויות שונות והן מגיעות אליי בשימחה. כאשר אני מנסה לשמור על קשר מחוץ לימים של הסדרי הראייה בטלפון למשל אני מצליח חלקית להסתמס עם הגדולה בווטסאפ או אפילו לדבר בקול לעיתים, אך כאשר אני מנסה לדבר עם הקטנה - שעדיין לא יכולה להסתמס - היא איננה רוצה לדבר איתי בטלפון בטענות שונות....שהיא עסוקה, רואה טלוויזיה, עם חברה ועוד ...(אגב נתקלתי גם במצב דומה כשהן אצלי והיא מסרבת לדבר עם אמה ) שאלתי היא: כיצד להתייחס למצב הזה? האם להניח להן כשאני לא איתן? האם ללחוץ על שיחה של 2 דק בטלפון בין הזמנים? האם זו הדרך שלהן להגיד עכשיו אנחנו עם אמא? או עם אבא? ( אני בהחלט רואה את עצמי כאבא של 24/7 גם אם גרושתי מתנגדת לכך ואיננה משתפת אותי ביוזמתה על הבנות) . תודה מראש על התשובה. ערב נפלא.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בתקשורת

הוספת תגובה

• בעיה בתקשורת - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    20/08/2014

אני מציע לך לשוחח עם הבנות באופן שיבהיר להן מה אתה חושב ומרגיש בעניין זה, אך לא הייתי לוחץ עליהן לכאן או לכאן. עולמם של ילדים להורים גרושים מורכב וטעון ורווי קונפליקטים גם ככה, ובנותיך יצרו מערכת של איזונים המתפקדת אופטימאלית עבורן. קבל וכבד את זה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגישה שעיר לעזאזל
    שרוני
    18/08/2014

לא מסתדרת עם משפחתי. גרתי עם בןזוג ובזמן הזה היה נתק מסוים במשפחה כולם כעסו עליי שאני עם בחור לא יהודי. היה חשוב לי הקשר הזה והעצמאות שלי לעשות מה שברצוני ולא מה שמכתיבים לי, אולי אפילו המשכתי דווקא. אבי שהכי לא קיבל זאת נפטר אשתקד ואני מתחרטת שלא סיימתי את הקשר קודם/ שלא התאמצתי יותר לרככו. כשנפטר נפרדנו אני והחבר בצורה של נתק וחזרתי לגור עם אמי. אנחנו רבות המון לרב על מה אני ״צריכה״ לעשות בחיי להחליף עבודה וכו׳, אחי נכנס לויכוח גם ונדחף לנושא ואני רבה עם שניהם. אני ואחי מתווכחים בצורה ילדותית כשהוא בא לבקר מדי יום. שנינו בסביבות ה30. אני חושבת שהקשרים התחילו להיות פחות טוב בינינו בשנה האחרונה ואולי קצת לפני (הקשר הזוגי שלי השפיע. למה אני צריכה לקחת אחריות על כל הכעס הזה או שאני אגואיסטית?). צעקות וחוסר התחשבות מצידו כאילו אני חייבת לו משהו. אני מסננת את אחי :/ תמיד הוא מתגונן וכשאני עונה לו רב הזמן זה בחוסר סבלנות והוא עונה לי בלי קשר אבל אולי ממקום פגוע. אני מרגישה שמתחילה לסלוד או שכבר או ששונאת כמה שאולי יהיה קשה להודות אני מרגישה כעס רב כלפיו וגם כלפיה. שונאת שמתערבים לי בחיי. שהוא עונה לי בגסות ובצעקות ושלוקח לי דברים בלי לשאול, לא יודעת למה שונאת שהוא נכנס למרחב הפרטי שלי לחדר שלי או לוקח את המחשב שלי אולי יש לי בעיה לחלוק דברים או שזו החוצפה שלו שמעצבנת אותי ככ והרצון העז שלי לפרטיות. לפעמים הוא מנסה לבלות זמן איכות ביחד אבל לא בא לי כי מרגישה שנריב שוב ושהאנרגיה שלנו מתנגשת, הוא כאילו לא מישהו שבא לי להיות במחיצתו וזה קצת כואב להודות אבל לא יודעת מה לעשות. אני רוצה שכל אחד כרגע ידאג לעצמו ויסתדר בחיים סוג של מינימום קשר ומינימום התערבות בחיי. האוירה נורא שלילית. כשהוא בא הבייתה אני שומעת רק תלונות וכשאני באה הבייתה אמי שוב ושוב מדברת איתי על כל מה שאני לא רוצה לדבר ואני מרגישה שאני נדחקת לפינה. לא כיף לי לבוא הבייתה לנוח רק מתעצבנת, גם אבי היה מתעצבן מהר. לעבור זה אופציה פחות נוחה בגלל כספים ושכירות כמובן ולא בטוחה שזה זמן להתרחק עכשיו. אבל לפעמים אני רוצה להתרחק מרגישה זרות והרבה הרבה הרבה כעס ומחשבות רעות קצת מפחידות. אבל הרי ברור שאני כן רוצה אותם בחיי ושאנחנו צריכים להיות מלוכדים דווקא עכשיו. אבל שהם יהיו עסוקים בשלהם ולא בשלי גם אם הם לא מבינים אותי. מצד שני איך הם לא מבינים אותי/ לא נותנים לי את הספייס שלי/ לא סומכים עליי? אולי אני לא מראה בטחון אבל חושבת המון עם עצמי. מאשימה את אמי בפחדים שלי כפי שחונכתי לזהירות מוגזמת. קשה לי לנהוג בסובלנות. יש לי הרבה רעש בפנים והם מספקים לי גם רעש מבחוץ וזה מקשה עליי. אני רוצה שנהיה קרובים ומגובשים יותר. ללכת לגיסתי ולאחי אבל היה לנו גם נתק במיוחד לי ולגיסה כך שלא ברור לי כמה אני רצויה. יש איזשהם פתרונות/ טיפול משפחתי מוזל דרך הקופ״ח?

לקביעת תור
    סגירה
    מרגישה שעיר לעזאזל

הוספת תגובה

• מרגישה שעיר לעזאזל - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    20/08/2014

לא ידוע לי על אפשרות של טיפול משפחתי דרך קופת החולים, אך את בהחלט בכיוון הנכון. החדשות הטובות הן שדי בשניים או שלושה מפגשים תכליתיים עם מטפל פרטי מיומן לעשות שינוי דרמטי ביחסים בינך לבין אימך ואחיך ואני בהחלט מציע לך לעשות כן. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבא בוגד באמא כיצד לפעול?
    קרן
    16/08/2014

שלום,אני בת 22 גרה עם ההורים לאחרונה גיליתי שאבא שלי בוגד באמא שלי, אני בטוחה בכך ובטוחה שהיא אינה יודעת. אני בהלם מזה ולא יודעת איך לפעול. אני חושבת שעלי לדבר על זה עם אבא שלי, אני בקשר טוב איתו אך יודעת שבמקים כאלה הוא יסגר ולא בטוח ישתף פעולה. מצד שני אני לא יכולה לספר לאמא שלי מפחדת להרוס את המשפחה.. מה עלי לעשות? ואם כן לדבר עם אבא כיצד לעשות זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    אבא בוגד באמא כיצד לפעול?

הוספת תגובה

• אבא בוגד באמא כיצד לפעול? - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    16/08/2014

ראשית, כך או כך לא את תהיי זו "שתהרוס את המשפחה" - מי שיכול להרוס את המשפחה הם רק הורייך והתנהגותם. שנית, האמת גדולה מהורייך וממך ורק היא צריכה להנחות אותך. שלישית, הנושא טעון ומורכב מעבר למידות פורום אינטרנטי (ישנם פרטים מהותיים הנסתרים ממך ורבים אחרים אותם ניתן ללבן רק בשיחה ארוכה) ולכן כדאי לך לגשת לשיחה או שתיים עם איש מקצוע (פסיכולוג או מטפל זוגי) שינחה אותך כיצד לנהוג במשבר הזה בצורה אופטימאלית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשות מהילד
    ענת
    03/08/2014

אני נמצא בטיפול משפחתי אמרתי שהילד מבקש ממני מים שאני נח לפעמים אז המטפלת קוראת לזה טרור!!
    היא אומרת אם אני אומר "לא" אז הילד צריך להבין שאני לא קם!! לעומת זאת מאשתי הוא לא מבקש כלום שהיא נחה. המטפלת שמחה מאוד שאמרתי לא והוא יותר לא מבקש. שאלתי היא למה היא שמחה שהילד כיבד את הלא שלי? ולמה היא אומרת שזה טרור!??

לקביעת תור
    סגירה
    בקשות מהילד

הוספת תגובה

• בקשות מהילד - תגובה

טלי מנדיוק
    03/08/2014

עודד שלום,

אני מציעה שתשאל את המטפלת את השאלות החשובות האלה.
    אתם בהליך טיפולי חשוב.
    אני רק יכולה להניח שהיא מסייעת לכם לחזק את הסמכות ההורית שלכם למול הילד.

בהצלחה!!!
    טלי מנדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחצי בחרדה מהמצב
    יעל
    21/07/2014

שלום רב, בני בן השנה וחצי החל להתעורר כל שעה, לעיתים מתעורר ובוכה בחוזקה כרבע שעה. באזעקות הוא לעיתים רועד, אלא אם שרים ומשדרים שהכל כרגיל ואז חוזר לעצמו. מה עלי לעשות? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה וחצי בחרדה מהמצב

הוספת תגובה

• בן שנה וחצי בחרדה מהמצב - תגובה

טלי מנדיוק
    21/07/2014

שלום רב,

להמשיך להיות אתו כל הזמן, לשדר ביטחון וסביבה חיובית.
    אולי לנסוע לאזור שקט יותר....
    לחפש דרכים טובות לתמוך ולטעת בו בטחון.
    לטפל בחרדות של עצמכם, כי זה עובר....

בהצלחה!
    טלי מנדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יקחו לי את הילד??
    ענת
    21/07/2014

בהמשך לתשובתך, אם אני אלך לטיפול סמכות הורית , יש סיכוי שיוציאו לי את הילד מהבית ? לדוגמא לפנימייה??
    ומי אשם פה אני או הילד???
    תודה מראש על התשובות.

לקביעת תור
    סגירה
    יקחו לי את הילד??

הוספת תגובה

• יקחו לי את הילד?? - תגובה

טלי מנדיוק
    21/07/2014

תיגש לאיש טיפול, ושם תקבל את התשובות.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בבקשה!!
    ענת
    18/07/2014

בנוסף שהילד איים שיקרע לי את הכרטיס אם אני לא אקנה לו. הוא גם צילם אותי ערום וצחק על זה.אני פוחד ללכת לטיפול שלא יחשבו שיש לילד בעיה!! האמת היא שהילד פונה אליי בבקשה מסויימת אני ישר צועק ואומר לא אתה לא מקבל לדוגמא גלידה. ואז הילד מאיים עליי.
    בטיפול יחשבו שלילד יש בעיה?? אני פוחד שלא ימליצו לתת לו ריטלין. אנא עיזרו לי!
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    המשך בבקשה!!

הוספת תגובה

• המשך בבקשה!! - תגובה

טלי מנדיוק
    20/07/2014

עודד שלום רב,

אני ממליצה כי תפנה להדרכת הורים בנושא סמכות הורית.

שבוע טוב !
    טלי מנדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשות מהילד
    ענת
    17/07/2014

אני יושב בסלון וגם הילד שלי בן9. הוא רוצה 4 פעמים מידי פעם שאני יביא לו קולה.או מתי שאני נח הוא גם מבקש לישתות. ואם לא קניתי לו פעם ממתק הוא איים עליי שיגזור לי את הכרטיס שלי. האם לילד יש בעיה?? או לי?? והם זו סוג של היתעללות בי??? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בקשות מהילד

הוספת תגובה

• בקשות מהילד - תגובה

טלי מנדיוק
    18/07/2014

לעודד שלום רב,

אתה מתאר מצב של סמכות הורית חלשה.
    ולדעתי אתה זקוק למס שיחות הדרכה בנושא חינוך וסמכות הורית.
    אנא פנה לאיש / ת מקצוע.

בברכה,
    טלי מנדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשות מהילד - תגובה

טלי מנדיוק
    20/07/2014

עודד שלום רב,

אני ממליצה כי תפנה להדרכת הורים בנושא סמכות הורית.

שבוע טוב !
    טלי מנדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסי משפחה
    חסויה
    30/06/2014

שלום רב, רציתי לשתף אתכם בקשר שלי עם גיסתי שמאוד מעיק עליי. אני נשואה כבר 7 שנים ומכוח הנסיבות אני די הרבה מבלה עם המשפחה של בעלי ואין לי שום בעיה עם זה, רק עד שמופיעה היא. אני מרגישה הרבה תחרות מצידה,( יש לנו ילדים באותם גילאים), הרבה העמדת פנים, צביעות, מצד שני אני יותר ויותר מסתכלת על החיים שלה- על העזרה הרבה שהיא מקבלת מההורים של בעלי, על הדאגה שהם עוטפים אותה, על האהבה וחוסר שיפוט, על החיים הקלים שיש לה ועוד..אני מרגישה שאני כמו בלופ ואין יציאה מזה- את הקשר איתה לא יכולה לנתק, ומצד שני אני נאכלת מבפנים- למה היא כן ואני לא, חשוב לומר שזאת פעם הראשונה בחיי עם קשר מסובך כזה ולא הרגשתי כך כלפי אף אחד אחר, הקנאה על תשומת לב ואהבה לא עוזבת אותי ואנני רוצה להמשיך בכך...מה לעשות, איך להתמודד ?(ניתן לומר שאנני זכיתי ליחס חם כזה מהמשפחה הפיצית שלי לאורך כל שנות חיי) במשך השנים היו הרבה מריבות בין לי לבעלי על הנושא הזה והוא עדיין לא נפתר. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יחסי משפחה

הוספת תגובה

• יחסי משפחה - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    01/07/2014

תודה על השיתוף. הדרך המהירה והנכונה ביותר עבורך לצאת מה"לופ" היא לפנות למספר שיחות עם איש מקצוע (פסיכולוג או מטפל משפחתי) איתו תוכלי ללבן את הנושא בפירוט המתבקש ולקבל כלים והנחייה לפתרון מיטבי. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנתקות מהמשפחה
    ורדה
    26/06/2014

שלום רב!
    אני פונה אליך בסוגיה משפחתית שמאוד מעיקה עלי.
    אחותי הצעירה הפסיקה לדבר איתי ועם כל המשפחה שלי (הורים ואחים ) עקב סכסוך שנוצר בינה לבין ההורים. היא האחות השלישית (אנחנו ארבע) , נשואה עם תינוקת שלא ראיתי חודשים רבים.
    אני רוצה להדגיש כי לי ולשאר האחים אין שום קשר לסכסוך וכיוון שאיננו רוצים להתערב היא בחרה להוציא גם אותנו מחייה.
    קשה לנו מאוד עם ההחלטה שלה אך היא ובעלה מתעקשים לא לענות לטלפונים והודעות מצידנו ובאירועים משפחתיים הם מתיחסים אלינו בקרירות וברשמיות כאילו אנחנו אנשים זרים.
    האם להמשיך לנסות ליצור קשר?
    האם להראות לה את הכעס והאכזבה מהתנהגותה?
    האם להתעלם ולחכות שזה יעבור לה ? (זה כבר נמשך המון זמן ואינני יודעת אם זה הולך להמשך עוד חודשים רבים)
    אשמח לעצה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    התנתקות מהמשפחה

הוספת תגובה

• התנתקות מהמשפחה - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    28/06/2014

התנהגותם של אחותך ובעלה מתסכלת ומקוממת אך זו בחירתם ואת יכולה לנסות ולשנות אותה רק כמיטב יכולתך, לא מעבר. כן, המשיכי לנסות וליצור קשר איתם, הביעי בצורה ישירה וגלויה את הכעס והאכזבה שלכם מהתנהגותם, והמתיני בסבלנות להתייחסות אחרת. אם למרות מאמצייך לא יחול כל שינוי, לא תיוותר לך ברירה אלא להתאבל על הקשר ולהסתגל לריחוק שנכפה עליכם. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לב שבור
    חסויה
    25/06/2014

שלום רב
    בני בן ה20 יוצא עם בחורה כ3 שנים הקשר ביניהם מצויין וגם איתנו ..הם מתייעצים איתי בהרבה דברים וביני לבינו אין סודות .
    לאחרונה הוא ישב איתי לשיחה ואמר שהאמא של החברה בדיכאון (כבר תקופה ארוכה )ואף אושפזה ולאחרונה גם ניסתה להתאבד.. (היא לא בבית כרגע)זהו סוד משפחתי שלהם ואף אחד לא יודע ..
    הוא והחברה לאחרונה רבים הרבה ואני מבינה את הלחץ שלה מהמצב אך עם זאת פוחדת שאולי זה משהו בגנים ..לא הייתי רוצה שבני יעבור משברים כאלו גם ככה להתמודד עם המצב הקיים גורם לו לעצב..החברה מרבה להיות רחוק מביתה היא הרבה אצלנו ומקבלת חום ואהבה אין סופית(אמרתי לו שהיא צריכה ממנו הרבה תמיכה ועידוד)..

אני בעצמי לא יודעת איך להתמודד עם העניין בפרט שהיא לא יודעת שאני יודעת על הכל.מה עושים במקרים כאלה ???

לקביעת תור
    סגירה
    לב שבור

הוספת תגובה

• לב שבור - תגובה

טלי מנדיוק
    25/06/2014

שלום רב,

שמחתי מאוד לקרוא שבנך נמצא במערכת יחסים טובה וחיובית 3 שנים, ושיש קשר חם ואוהב ביניהם לבין המשפחה, ובינם לבין עצמם.
    זה לא דבר שהוא מובן מאליו. ויש לברך על כך.

צר לי על הצעירה ועל הקשיים המשפחתיים שלה, אבל תודה לאל אתם מהווים תמיכה חשובה וטובה עבורה.

א. אין מחקר המעיד כי דכאון או מצבים אובדניים הם גנטיים.
    אולם, לעיתים ילדים מעתיקים דפוסי התנהגות מהמשפחה.
    אך לא נראה לי כי זה המצב פה. ניכר שהצעירה מתמודדת כראוי במצב. ואפילו מצאה לך משפחה "חלופית".
    ב. נכון הדבר שבנך ישתף את חברתו כי את בסוד המצב המשפחתי שלה.
    ושהיא תחוש יותר בטחון ותמיכה בדבר. שתבין את הצורך שלו גם בלהתייעץ ובלקבל תמיכה.

הצעתי היא, להמשיך לאהוב ולתמוך בצעירה ובזוג הצעיר.

ועל כל זאת תבוא עליכם הברכה.

בהצלחה!
    טלי מנדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

חסויה
    26/06/2014

תודה על התשובה
    רציתי לחדד האמא הייתה מרכז הבית לפי הבנתי בשישי הסבתא (מצד אבא) הייתה מגיעה לארוחה כרגע אין את כל האווירה המשפחתית..האח הגדול הלך לקיבוץ ..החברה של הבן מגיעה אחת לשבועיים מהצבא (ושם לא יודעים כלום)וכשהיא בצבא כמובן השיחות ביניהם קצת במתח והיא די בלחצים וצעקות.
    לפני כחודש אני ובעלי חזרנו מבילוי מאוחר ראינו את הבן בשיחה טלפונית איתה ועצבני מאוד ..היה לי מאוד קשה להוציא ממנו על מה ..בכל אופן היא כועסת שהוא לא מבין ולא תומך כנראה זה היה דיי בהתחלה כל העניין אצלה בבית ..התקשרתי אליה וניסיתי להרגיע אותה היא הייתה מאוד נסערת ואף אמרה שתעשה משהו לעצמה ..מזה אני חוששת כי היא לא יודעת שאני יודעת!!!
    אני באמת מנסה לחבק ולתת הרגשה של בית חם לפחות פה ..יחד עם זאת קשה לי לראות שהיא מוציאה הכל על הבן הוא בעצמו לא יודע להתמודד עם דברים כאלה..ולחבק מאוד קשה שהיא נמצאת רחוק!!!
    האם יש כלים/דרכים שאפשר להעזר בהם??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

טלי מנדיוק
    27/06/2014

הגבול בין להיות מעורבת למתערבת הוא דק מאוד, וצריך להיות זהירים.
    אני מציעה שאולי תפני לשיחה עם איש מקצוע על מנת לקבל את כל הפרטים, ולתת לך עצה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה כספית לילדים
    שרון
    16/06/2014

אודה לשמוע את דעתכם לגבי עזרה כספית לילדים לפני חתונתם האם לדעתכם יש צורך במתן עזרה כספית שווה בין האחים ללא כל קשר למצב הכלכלי ההתחלתי של הילד או שיש לעזור לילדים עפ"י מצבם הכלכלי ההתחלתי לפני החתונה כלומר לאחד יש דירה שבן הזוג הביא עימו לפני החתונה ולשני אין כל אמצעים לרכוש דירה ללא עזרה מינימלית מההורים

מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה כספית לילדים

הוספת תגובה

• עזרה כספית לילדים - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    17/06/2014

אין בעניין זה כללים ברורים והורים עושים את החלטותיהם בנסיבות וע"פ סדרי עדיפויות מורכבים. בעקרון, אתם בהחלט רשאים להעניק לילדיכם באופן לא שוויוני, בכפוף לצרכיהם ויכולותיהם הכלכליות. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחים

חסויה
    22/06/2014

שרון יקרה ..עצה קטנה במידה ואתם מתכונים לתת תנו שווה לכל הילדים גם אם זה לא לצורכי בית .."ילדים" זוכרים הכל

אני אחת מתוך 6 שההורים מפלים בניהם ..ואת זה נוכחתי לדעת רק לפני כמה שבועות שנפגשנו כל האחים תוך כדי שיחה נאמרו דברים וכששאלתי התשובה הייתה את לא צריכה כבר הסתדרת..למרות שלכולנו יש בתים וילדים ואף אחד לא צריך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלוואה להורים
    חסוי
    09/06/2014

שלום רב , הוריי נקלעו למצב כלכלי קשה כתוצאה ממעבר דירה , נתבקשתי מאבי לתת לו הלוואה עד קבלת המשכנתא , וכך עשיתי בהבנה מלאה של המצב נתתי לו את כל חסכונתיי העומדים על סכום לא מבוטל של כמה עשרות אלפיי שקלים - אבקש לציין בנקודה זאת כי אני סטודנט בן 24 חי עם הוריי ועובד למחייתי , ממן את לימודי ( הלא זולים במיוחד ) ומנסה לבנות את עצמי והקרייה שלי באופן עצמאי .
    לאחרונה הוריי קיבלו את המשכנתא המיוחלת אך עם זאת אינם החזירו לי את כספיי הלוואה שניתנה להם , אציין כי אני מרגיש חוסר נעימות לדרוש את כספי בחזרה , מאידח אני מלא בכעס ואכזבה מהוריי . הוריי אינם מזכירים את הכסף שנתתי להם , וכל פעם שאני ממסה לתזכר את הנושא אני מוצא עצמי מתבלבל ונענה בשתיקה או בהעברת נושא . אבקש את עזרתכם המקצועים , בתודה מראש .

לקביעת תור
    סגירה
    הלוואה להורים

הוספת תגובה

• הלוואה להורים - תגובה

טלי מנדיוק
    10/06/2014

לסטודנט שלום רב,

ראשית כל הכבוד על הסיוע והעזרה שהגשת להוריך.
    כל הכבוד על הבעת האמון בהם ובדרך שלהם.
    כל הכבוד על העצמאות הכלכלית שלך, ועל ההליכה למטרה.

לגבי החוב של הוריך אליך, אכן מדובר פה בחוב, שכן ההסכם היה כי מדובר בהלוואה ולא מתנה.
    אני מציעה כי תשוחח עימם בנושא, על מנת שיתנו לך זמן משוער בו כספך יוחזר.
    זהו כספך והוא אמור לחזור אליך, וחשוב שיבטיחו לך את הזמן המשוער.
    עם זאת, מדובר בהלוואה למשפחה, להוריך, ואתה נדרש להפגין סבלנות, חמלה, ואורך רוח. כך נהוג במתן הלוואות, בטח ובטח שמדובר בקרובים לנו.
    אם אין ביכולתם להחזיר את ההלוואה, נסו למצוא פתרון הולם למצב.
    (למשל לרשום אותך כחלק מבעלי הדירה, לפי הסכום היחסי וכו)

נתינה - היא זכות גדולה .
    נתינה אמיתית היא נתינה מתוך אמון אמיתי ותובנה שרק דרך ערבות הדדית ועזרה, נוכל לחיות חיים טובים.
    אני מאמינה שאם תעשה עבודה פנימית, של מחשבות טובות (ולא כעס ומירמור), בזמן זה או אחר, כספך יוחזר לך. בדרך זו אחרת.
    מהוריך, או ממקום אחר.
    זהו כספך, והוא ישוב אליך בכל דרך. תאמין בזאת.

ממליצה מאוד להחליף את הכעס והאכזבה, באהבה, ושמחה.

בהצלחה!
    טלי מנדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון

חסוי
    14/06/2014

שלום רב, ראשית תודה על המענה,
    הנתינה היא אינה הדדית , וזאת הבעיה - הוריי רואים בי משאב כלכלי לכל דבר , הם אינם מתעניינים בי או בהצלחותיי או כישלונותיי , אני מלא בצער וכעס על כך שנפלתי בפח שלהם בפעם המי יודע כמה , זה לא הפעם הראשונה שאני מהווה בשבלים משאב כלכלי, אף שזאת הפעם הראשונה שמדובר בהרבה מאוד כסף, אינני מעוניין לקבל מהם דבר חוץ את כספיי החסכונות שלי שניתנו להם כהלוואה, אני לא מאמין בדרכם כפי שציינת בתשובתך אך עם זאת אני מודע לעובדות ולכן נרתמי ונתתי את עזרתי בלית ברירה , לאחר שיחה שנעשה עם אבי נאמר לי כי כרגע יש לו הוצאות אחרות חשובות יותר לשלם .
    בתודה מראש על הייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון - תגובה

טלי מנדיוק
    14/06/2014

מבינה ללבך מאוד.
    אך מציעה שתבחר באמונה ושמחה, ולא בכעס ומרמור.
    אתה צעיר.
    החיים לפניך.
    תחסוך עוד הרבה, ותעלה ותצליח.
    חבל לבזבז אנרגיה טובה וחיובית. נסה להתסכל על הוריך כבני אדם שטעו / שבמצוקה...
    נתינה אמיתית היא נתינה מבלי לצפות בחזרה.
    בתודעה כזאת, תמיד תצליח ותמגנט אליך שפע מכל סוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה