פורום טיפול משפחתי, קשר משפחתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלאגן
    חסויה
    08/06/2014

שלום ..יש כ"כ הרבה בלאגן שאני לא יודעת מאיפה להתחיל..
    אנחנו מנותקים מהמשפחה של בעלי כבר שנים רבות מה שנשאר זו שלי והיא גדולה עם מספיק בעיות!!!(עם האח הזה הייתי בקשר מצויין עד ש...)
    יש לי אח גרוש עם 2ילדים שתקופה ראה אותם אחת לשבועיים רק בסוף שבוע (היה עסוק עם הבחורות שלו)כל פעם שהערנו (כל האחים) אמא גוננה ואמרה שהוא עסוק בצרות שלו למרות שזה בא על חשבון המזונות ולכן הפסיק לקבל את הילדים
    יום אחד אמא פתחה מכתב שלו מהבנק וראתה שהוא מסובך בחובות בהזדמנות הראשונה שכולנו היינו אצלה(חוץ ממנו) היא אמרה שכולם חייבים לתת לו כסף לסגור את החוב השיחה נעשתה בטון גבוה ולא יפה כולם אמרו מה שעל ליבם בזבז את הכסף על בחורות וגם מצפה לילד מבת זוגתו שלא ממש מחבבת את המשפחה ..ולא הסכימו לעזור (כי הערנו את עינה לפני..)ההורים מאוד כעסו ופתחו במלחמה (לרקע הורי היו מהמרים שנים רבות והפסידו הרבה כספים עד למכירת ביתם)ולכן לא יכלו לעזור באותה תקופה..
    כשאחי הגיע הביתה הם סיפרו לו את שהיה הוסיפו פה ושם וגרמו לנו להראות לא טוב .אחת מאחיותי למחרת דיברה עם אחי סיפרה לו והוא כעס ואמר שאני ובעיקר בעלי לא בסדר פתחנו על ההורים והתחיל לספור מי עזר למי וכמה..(למרות שסגרתי לו חוב של סכום גדול פעם אחת ללא ידיעת המשפחה)הוא הסתדר סגר את החוב ונהיה ריחוק בנינו ההורים הפסיקו לבוא אלינו ורק בשבת אנחנו פוגשים אותם אבא לא יושב איתנו (הוא פגוע).אתמול כשהינו אצל הורי התחילה שוב שיחה אחות אחרת שלי עוברת דירה וביקשה מאח נוסף שיעזור לה(עם רכב גדול) הוא התחמק ואני אמרתי שזה לא יפה אילו היה לי רכב גדול הייתי עוזרת וחוץ מזה הוא עבר לא מזמן והילדים שלה עזרו..אמא התחילה לצעוק בעלי היה מלא על הכל עוד מאז וכולם עלו על גל של צעקות ושוב הכל התחיל יצאנו ממנה עצבנים אני במריבה עם בעלי על צורת הדיבור שלו כלפיה לא יודעת מה לעשות????
    הוא צודק בחלק מהדברים אך יש דרך להגיד אותם(למרות שהיא לא יודעת לקבל ביקורת)
    איך ממשיכים מפה????
    פשוט בא לי לקום ולעזוב הכל נמאס לי כבר מהמריבות והמתח הזה!!!!!!!!!!!!!!

וזה על קצה המזלג..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלאגן

הוספת תגובה

• בלאגן - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    09/06/2014

מובן ששום שינוי לא יקרה אם במפגשים המשפחתיים תמשיכו לצעוק אחד על השני. הסיכוי היחיד לשינוי של ממש הוא מעורבות של איש מקצוע שינחה אתכם במסגרת של טיפול משפחתי. אם אין שיתוף פעולה מצד אחרים לקבלת עזרה מקצועית, את עדיין יכולה לפנות לשיחת ייעוץ שכזו לבדך (או עם בעלך) לבירור האפשרויות העומדות בפניך. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירושים
    לילי
    26/05/2014

היי , אני לפני החלטה חשובה וקשה - אני מרגישה שאני בתהום וזאת הדרך היחידה שלי להרים את הראש מעל פני המים.

על הרבה מהדברים בענין הגירושים יש לי תשובות רק דבר אחד מפחיד אותי ומנהל אותי בדרך לעשות את ההחלטה וזה ענין הילדים שלנו.

כילדה להורים גרושים אני מכירה היטב את השבתות בנפרד מאמא ויחד עם אבא.
    מנהל אותי הפחד מהפרידה מילדי לטובת ימים משותפים עם בעלי.
    אני יודעת שהם יהיו בידיים הכי טובות שיש , אהובים ומוגנים
    מטריד אותי אם וכאשר הוא יתחיל זוגיות חדשה - והילדים שלי יצטרכו להיות עם אישה שהיא לא אני ימים/שבתות.

קשה לי נורא לכתוב את הדברים . קשה לי גם לומר אותם בקול - לכן הרשת היא דרך נוחה יותר. הפחד הזה מנהל אותי לעשות את הצעד - החשיבה שאישה אחרת תיהיה עם הילדים שלי.

לקביעת תור
    סגירה
    גירושים

הוספת תגובה

• גירושים - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    27/05/2014

צר לי לקרוא על המצוקה בה את שרויה, לילי. אני מציע לך לפנות לשיחה או שתיים עם פסיכולוג או מטפל זוגי כדי לדון איתו לעומק בהחלטה ובהשלכותיה, ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיכה כספית לבן בעל לקות למידה
    רפאל
    24/05/2014

אנחנו הורים שעובדים עם משכורת נאה , יש לנו בן שלא הצליח בחיים מכל הבחינות כי יש לו לקות למידה , וגם חברתית , למרות הכל הוא בן אדם רגיל שיש לו תחומים שהוא מבין בהם
    ויש לו פוטנציאל .
    השאלה שלי היא כזאת , כמה לעזור לו כלכלית אם בכלל לעזור לו , כסף לא חסר לנו
    אנחנו תומכים בו לפעמים אבל לדעתו זה לא מספיק כי הוא בדיכאון מזה שכל משפתחו מצליחה ושהוא לא מסתדר בחברה.
    האם לעזור לו בכל מה שהוא מבקש כמה שאפשר למשל הוא רוצה לגור לבד בדירה שכורה של 5000 שקל בתל אביב
    אם זה חשוב לציין אני האבא מהנדס מכונות בדרגה בכירה והאמא מנהלת מחלקה בבית חולים
    מה אתם חושבים זה נורא חשוב לנו.

הוספת תגובה

• תמיכה כספית לבן בעל לקות למידה - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    25/05/2014

השתמשו ביכולתכם הכלכלית להעניק לבן "חכות במקום דגים" - לממן עבורו (במלואם) לימודים, טיפול פסיכולוגי וכד' באופן שיצייד אותו בכלים לחיים (ולהכנסה עצמאית) ולא רק יממן את מחייתו ישירות. הסיוע צריך להיות מדוד ומושכל, כזה שייאזן בין צרכי הקיום המינימאליים שלו ליכולותיו בפועל וליכולתכם הכלכלית. דרבנו אותו ע"י התליית העזרה (לדוגמא, "נשלם עבורך (רק) מחצית מעלות השכירות/ הרכב (או אחזקתו)/ הטיול לחו"ל") או כתגמול על עשייה, שיפור או התקדמות (לדוגמא, "נשתתף בשכירות (רק) אם תתמיד בעבודה/ בלימודים/ בטיפול/ תפסיק לעשן גראס"). השתדלו להימנע מנדבה לשמה (תמיכה כלכלית שאינה תלויה בדבר) ומכניעה לסחטנות רגשית ("אם לא תתנו לי, אני לא אדבר אתכם/ לא אעבוד/ אתאבד"). אל תהססו לפנות לשיחה או שתיים עם פסיכולוג כדי לקבל הכוונה מפורטת יותר או ליווי מקצועי, ואשמח לסייע לכם בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה בין אחים
    שרון
    21/05/2014

תודה על תשובתך המהירה בהמשך להודעתי הקודמת אבקש את דעתך בעניין עזרה כספית לילדים כאשר הם מתחתנים האם לדעתך יש לתת לילדים עזרה כספית באותו סכום ללא כל התחשבות במצב ההתחלתי של הילדה המתחתנת ? כלומר אם הבת הגדולה התחתנה עם בחור שהיה לו בית וללא משכנתא היתה צריכה לקבל מההורים בדיוק את אותו הסכום שניתן לבת השניה שהתחתנה עם בחור ללא אמצעים מלבד רכב חדש שרכש לפני החתונה בכספו שלו אך לרכישת דירה לא היו להם אמצעים כספיים ועל כן הוריו ואנחנו עזרנו בסכום מינימלי כדי שיוכלו לקבל משכנתא לדירה שרכשו 3 חדרים קטנטנים ולקחו משכנתא ל - 30 שנה. את המעשה הזה הבת הגדולה לא מקבלת את ה"אפליה הכספית" שעשינו בין האחיות ועל כן ניתקה איתנו קשר וניתקה אותנו מהנכדים שכן לדעתה אין קשר במצב הכלכלי של הבנות ועל ההורים לתת שווה בשווה עזרה לילדים אציין עוד כי אנו לא בעלי אמצעים והעזרה שנתנו לבת הקטנה היא ע"ח חיסכון שהיה לנו לעת זיקנה אשמח לשמוע את דעתך המקצועית בעניין זה.

לקביעת תור
    סגירה
    קנאה בין אחים

הוספת תגובה

• קנאה בין אחים - תגובה

טלי מנדיוק
    21/05/2014

שלום רב,

ההורים עוזרים כפי יכולתם, ואין חובה לתת "שווה בשווה". זו בחירה.
    יש הורים שנותנים לפי המצב, צרכי הילד וכו...
    הילדים אמורים להודות ולהוקיר כל סיוע ועזרה מההורים.
    לגבי הקשר שנותק עם הבת אני מציעה לקבל מס שיחות ייעוץ על מנת לפתור את הדבר.

בברכה,
    טלי מנדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה בין אחים
    שרון
    20/05/2014

יש לי שתי בנות נשואות עם ילדים הבת הגדולה מאז ומתמיד מקנאה באחותה הצעירה יותר וטוענת שהיא הבת המיוחסת שלנו ושתמיד עשינו אפליות ביניהן מה שזה לגמרי לא נכון אלא תחושותיה האישיות והבלעדיות. תמיד השתדלנו לעזור ולתת ככל יכולתנו לשתיהן באופן שווה גם בילדות ההבדל העיקרי שעשינו ביניהן זה שכשהגדולה התחתנה היא קיבלה דירה ללא משכנתא מהורי בעלה ולכן עזרנו לה פחות הבת הקטנה שלנו התחתנה כשבע שנים אחריה ולה ולבעלה לא היו אמצעים כספיים לקניית דירה והאופציה היתה או לשכור דירות או לקנות דירה קטנטונת של שלושה חדרים ולכן אנחנו והוריו של החתן עזרנו במעט כדי שיוכלו לקבל משכנתא לדירה ואכן לקחו משכנתא גדולה ל - 30 שנה מאז הבת הגדולה שלנו כועסת מאוד ורבה איתנו בהתקפי זעם בצעקות ובמילים בוטות ובאיומים לניתוק קשר איתם וכמובן עם נכדותינו ואכן כל כחודש היא נתקפת שוב בהתקף זעם מריבה וניתוק קשר עד לרגיעה וחוזר חלילה עד לריב הבא וכן היא עוקבת אחרינו כיצד אנו מתנהגים עם הנכדה בתה של אחותה ואם אנחנו נמצאים יותר אצלה ואם אנחנו נפגשים יותר איתה ואם קונים לנכדה משהו תמיד יש לה הערות ואיומים שאוי ואבוי אם נקנה לה יותר וכמובן שזה לא נכון כי הנכדות הגדולות יותר של הבת הגדולה מקבלות מאיתנו הרבה יותר מתנות וגם נמצאים איתם הרבה מאוד פשוט קנאה שלא נשלטת ואנו חסרי אונים איך לפתור את הבעיה הזאת אודה ליעוץ

לקביעת תור
    סגירה
    קנאה בין אחים

הוספת תגובה

• קנאה בין אחים - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    21/05/2014

קינאת אחים (ואחיות) היא תופעה שכיחה מאד ועיקשת בכל גיל. אין בידכם את הכוח לשנות את עמדת הבת הבכורה; המשיכו להיות הוגנים ומאוזנים כלפי שתי הבנות כמיטב הכרתכם, והציבו גבולות בפני מי שאינה נוהגת בכם באופן אוהב ומכבד. אל תהססי לגשת לשיחת ייעוץ עם איש מקצוע (פסיכולוג או מטפל משפחתי) לקבלת הנחייה וכלים מיטביים. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני
    אני
    12/05/2014

שלום רב
    לפני כמה חודשים בני סגר עסק שלא הצליח להביא פרנסה לו ולמשפחתו. כמובן שצבר חוב לבנקים אינו מוצא עבודה כבר זמן רב. היצלחנו לקבל עבורו הלוואה לכיסוי החוב בתנאים טובים יותר וכמובן בתנאי שיחזיר את הסכום מדי חודש לפי פריסה של תשלומים. הוא אינו עומד בזה ומצפה שנבין זאת. באופן עקרוני אננו מסכימים לגישה הזאת וחושבים שצריך לעמוד במחויבות למרות שמודעים למצבו הקשה. מה דעתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    בני

הוספת תגובה

• בני - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    14/05/2014

את צודקת בעקרון, כמובן, אך בפועל קשה לקבוע מסמרות כשמדובר בעזרה לילד במצוקה. גבולות עזרתכם הכספית אמורות להיגזר מיכולותיכם הכלכליות, מצוקתו של הבן (וצרכיהם של ילדים אחרים), מידת המאמץ שהוא עושה לעמוד בהתחייבויותיו (האם מדובר במאמץ כן מרבי או, לחילופין, בניצול או סחטנות רגשית מצידו) וכיו"ב. כדאי לך לשקול שיחת ייעוץ אם איש מקצוע (פסיכולוג או מטפל משפחתי), שם תוכלי לפרוס את היריעה לפרטים וללבן לעומק את דרכי הפעולה האפשריות. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אני
    14/05/2014

באמת הדבר מורכב. גם ביחסים והמסרים וצורת קבלתן. המציאות כבר כמה שנים בענף התעסוקה היא בעייתית וההורים שרוצים להנות מהפנסיה צריכים להתחיל הכל מחדש עבור הילדים. אנחנו היינו דור שעבד וחסך וכעת המציאות היא מאוד אכזרית. ולא נותנים לילדים להיתרומם ולחיות את חייהם בנחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיפוח בין ילדים
    עמית
    08/05/2014

שלום.
    אני בן 35 ויש לי אחות גדולה כבת 40.
    מאז שאני זוכר את עצמי היא היתה בת הטיפוחים של ההורים שלי, תמיד השקיעו בה וויתרו לה, קנו לה, פינקו אותה במה שרצתה אך היא אף פעם לא היתה מרוצה, תמיד היה לה קשה בחיים והיא היתה לא מאושרת. מעולם לא עבדה בעבודה רצינית, תמיד ציפתה שיפרנסו אותה ההורים וזה מה שהיה.
    היום היא כבר אמא לשניים,התחתנה עם אדם שעובד בעבודה מצחיקה ומרוויח שכר מינימום.
    מהרגע שנולדו הילדים שלה, ההורים שלי ויתרו על הנסיונות לדחוף אותה קדימה ועושים בשבילה פשוט הכל. מחזיקים אותה מ-א' ועד ת', אותה ואת המשפחה שלה.
    ובקשר אלי - אני אף פעם לא ביקשתי כלום מההורים. הם עזרו ועוזרים פה ושם, אבל לא ברמות האלה. כיום אני במצב כלכלי לא טוב. גם אני נשוי ואב לשניים. אשתי לא עובדת כי היא לא מצליחה למצוא עבודה מאז שילדה לפני שנה ואני משתכר פחות מהממוצע במשק. אנחנו עושים מאמצים עילאיים כדי להתחיל להפרנס בכבוד.
    עזרו לנו בסכום מסויים כדי לקנות דירה לא יקרה במיוחד. מצד שני לאחותי נותנים לגור בדירה משפחתית ששווה הרבה יותר מהדירה שלי. הבנתי מאמא שלי שהיא מתכוונת למכור לה את הדירה בסכום מצחיק. בנוסף לזה,נראה שהיא חיה טוב ברמות של כמעט עשירון עליון. יש לה רכב, טיולים עם הילדים, בתי מלון, אני חושד שגם היתה בחו"ל לא מזמן, דירה בבניין חדש עם גינה ענקית, מוציאה כספים כאוות נפשה. קונה מותגים וכו'.
    ניסיתי לדבר על זה עם אמא שלי והיא תקפה אותי. אמרה שזה המצב, כי ככה היא הרגילה את אחותי כל החיים ושאני צריך להבין שככה זה גם יימשך.
    כשהתעקשתי, היא כמעט התעלפה במהלך ויכוח.
    כשניסיתי למנוע ממנה את המפגשים איתנו ועם הילדים - היא פשוט ויתרה עלינו (למרות שאני יודע שזה היה לה קשה מאוד).
    היא כל הזמן מנסה לשקר ולהגיד שהיא לא עוזרת לה בכלל. אבל זה ברור שכן.
    מאז הויכוח ההורים עוזרים לי מדי חודש ברמה של כמה אלפי שקלים בודדים, אך אם אני משווה את זה לרמת החיים של אחותי - נראה שמשקיעים בה לפחות 15,000 שקל. או אפילו יותר. אפשר לומר שפשוט מחזיקים אותה. וברמה גבוהה.

האם אני צודק בכעסים ובהרגשת הקיפוח שאני עובר?
    האם טיפול משפחתי יכול לעזור לנו? ואם כן, מה יהיה הכיוון? לשנות את ההרגשה שלי ולגרום לי לקבל את מה שנעשה מתחת לאפי או לשנות את מה שנעשה מתחת לאפי?

תודה,
    עמית

לקביעת תור
    סגירה
    קיפוח בין ילדים

הוספת תגובה

• קיפוח בין ילדים - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    10/05/2014

צר היה לי לקרוא על (תחושת) הקיפוח שאתה מתאר, עמית. וכן, העניין מורכב מכדי לקבל מענה הולם בפורום אינטרנטי. כצעד ראשון לפתרון כדאי לך לפנות (לבדך) לשיחה או שתיים עם פסיכולוג או מטפל משפחתי, בה תוכל לתאר את השתלשלות הדברים בפירוט המתבקש ולקבל פרספקטיבה והנחייה אופטימאליים. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיפוח

אני
    14/05/2014

ריגשת אותי בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשפחה הרחבה שלי
    דנה
    28/04/2014

המשפחה הרחבה שלי תמיד היוותה עבורי מקום חם ואוהב ותומך ומאז שהילדים שלי גדלו קצת. אני לא יכולה יותר לסבול את השמחות במשפחה של האחיינים חתונות, לידות, התקדמות בקריירה ו/או בניית קרירה, מעבר דירה וכו'.. אני בראשית שנות הארבנים והם בשנות העשרים והם משקפים לי כמו מראה אילו חיים יכלו להיות לי או איזה חיים יכולתי לבנות ומראים לי כמה אני לא מאושרת למרות שאני נשואה ויש לי שני ילדים ויש לי מקצוע מכובד אך לא עובדת ומרגישה בדידות גדולה בעולם.
    אך אין לי ברירה אני נפגשת איתם באירועים משפחתיים שונים אבל לא יוזמת איתם קשרים בכלל ובלב עמוק עמוק זה עצוב מאוד כי זו לא דוגמא טובה לילדים שלי שרואים אמא במצב כזה. אני מרגישה שלהם העתיד פתוח מבחינת קריירה ובניית משפחה ולי הוא סגור.
    אני מרגישה שאני פוגעת בעצמי ובילדים שלי ובבן זוג שלי. הבית לא מטופל האוטו לא מטופל הילדים לא והכל נראה פצוע וכואב ואני מרגישה אומללה ובודדה.
    אני רציתי בגילי להיות מסודרת מבחינת קריירה, להביא עוד ילדים, שהילדים שיש לי יהיו בעלי בטחון עצמי ושמחת חיים, לעבור דירה, לפתח תחביבים, לרזות ועוד ונתקעתייייייייייי

לקביעת תור
    סגירה
    המשפחה הרחבה שלי

הוספת תגובה

• תוספת לכתוב

דנה
    29/04/2014

אני רציתי בגילי להיות מסודרת מבחינת קריירה, להביא עוד ילדים, שהילדים שיש לי יהיו בעלי בטחון עצמי ושמחת חיים, לעבור דירה, לפתח תחביבים, לרזות ועוד ונתקעתייייייייייי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשפחה הרחבה שלי - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    04/05/2014

נראה לי שכאבת מספיק ואת בשלה היום לעשות שינוי של ממש להיטיב עם חייך. אינך חייבת להישאר אומללה, בודדה ומנוכרת - את יכולה לצאת (או לחזור) לעבוד, לפתח תחביבים, להרזות, אולי אפילו להביא עוד ילד, וכו', אבל קודם כל (וכדי שתוכלי לעשות את כל אלה) את חייבת לגשת לטיפול, ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה להיות מסופקת בנישואים שלי
    שרון
    26/04/2014

שלום.
    אני נשואה מספר שנים ומכירה את בעלי כמעט עשור, שנינו היינו סטודנטים. הכרנו כשהייתי צעירה מאוד (20) והייתי מאוהבת בו, כיבדתי אותו והייתי אופטימית לגבי העתיד שלנו. החלטנו להתחתן מהסיבות הנכונות: אהבה ורצון להקים משפחה.
    מאז בעלי סיים את לימודיו (תואר ראשון בתחום ריאלי) ולאחר עבודה ראשונה בחברה מבטיחה הוא פוטר, ועד היום אינו מצליח למצוא עבודה טובה בתחום. הוא עובד במשרות קרובות לתחום שלו, אבל מרוויח מעט מאוד, בעוד שבתחום שלו הוא היה יכול להשתכר משכורות גבוהות. מדובר בשנים של הכנסה נמוכה שגמרה לנו את כל החסכונות מהחתונה.
    אני עצמי סטודנטית עדיין, למדתי מספר תארים בעזרת מלגות ואני עתידה לסיים את לימודי בקרוב יחסית (בעוד כשנה) ועבודתי תהיה מובטחת, וגם שכר מעל הממוצע. מדובר בתחום "בטוח" שמרגע שמסיימים ללמוד אין סיכוי לאבטלה, וגם השכר יפה (לא רוצה לחשוף פה יותר מידי על עצמי).
    הבעיה - בעלי התגלה כחסר אמביציה, מסתפק במועט (למרות שאני סובלת מזה), לא "גבר" בעיני ולא ראוי לכבוד מצידי. בנוסף הוא ויתר על כל תחביביו מאז שנולדה הבת שלנו (מפגשים חברתיים וספורט), מה שחמור מאוד בעיני.
    הוא אוהב אותי ומכבד ומעריך אותי, אבא טוב לילדה שלנו ושותף פעיל בבית, אבל אני לא מחזיקה ממנו כמו פעם. גם בגלל הגישה שלו וגם בגלל הכעס שלי כשאני לא יכולה לקנות מצרכים בסופר בלי לספור כמה מזומן יש לי בארנק כדי לא להביך את עצמי בקופה ולהתחיל לבטל מוצרים.

מה לעשות? הבעיה רק אצלי? או שגם הוא לא בסדר? אני כבר לא יודעת אם הוא הגבר הנכון בשבילי ואני צריכה לחכות בסבלנות עד שארוויח בעצמי או שהתקופה מאז שהתחתנו מוכיחה לי שטעיתי והוא לא מי שחשבתי שהוא.
    אני מנסה לחשוב שהוא טוב עבורי וזה בסדר שהוא לא שאפתן כמוני, ואפילו נוח, כי בעתיד אני אצטרך לעבוד שעות ארוכות וטוב שאנחנו לא מתחרים אחד בשני מי יוכל להישאר בעבודה ומי ייאלץ לוותר על קריירה גדולה, אבל מגעיל לי שאני חיה עם גבר שאני לא יכולה להעריך ולהתגאות בו.
    אני מרגישה שמצד אחד אני ביצ'ית שאני לא מעריכה את ההקרבות שהוא מוכן לעשות בשבילי, אבל מצד שני אני ממורמרת שבעלי משעמם אותי, לא שואף גבוה בשום תחום ולא גורם לי להעריץ אותו. אני רוצה לרצות להרוויח אותו, לפחד לאבד אותו, אבל אני לא. אני בכנות בטוחה שהוא לא יעזוב אותי לעולם ואני לא צריכה לעשות כלום כדי "לשכנע" אותו להישאר. כאילו אני כבר לא בליגה שלו. אני מטופחת ומשכילה יותר עם פוטנציאל השתכרות פי שניים לפחות ממנו. אני קרה ורעה? או שגם הוא אמור לגרום לי לרצות להרוויח אותו? למה אני מרגישה שהתפשרתי כשעל הנייר כל חלומותי התגשמו (חוץ מהמצוקה הכלכלית בשנים האחרונות)? והחלומות שלי גדולים. לא דברים של מה בכך.
    אני רק רוצה להיות מסופקת בנישואים שלי כמו שאני מסופקת מבחינה מקצועית ועם הילדה שלי.
    תודה למי שקרא עד הסוף... אני יודעת שזו חפירה קשה, אבל יש בי מלחמה פנימית כבר שנים בנושא הזה.

הוספת תגובה

• מזדהה עם הרבה ממה שכתבת

רותי
    26/04/2014

שלום לך!
    אני נמצאת במצב דומה לשלך.
    8 שנים בזוגיות... הכרנו בגיל 20... כאשר אני בצמיחה מתמדת, במקום שונה ממה שהייתי כשהכרנו.
    והוא נשאר אותו דבר. אין לי כבוד אליו אין לי הערכה והרבה שנים חושבת על גירושין.
    רוצה גבר שאעריץ אותו ואכבד אותו.

אשמח לשמוע מה אחרים חושבים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה להיות מסופקת בנישואים שלי - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    28/04/2014

עצתי לך היא להניח לפי שעה למלחמה הפנימית ולפנטסיות שלאחר הגירושין ולפנות בהקדם לייעוץ זוגי. בייעוץ הולם תעברו תהליך צמיחתי קריטי, אישי וזוגי, שבין השאר יעניק לך פרספקטיבה רחבה על הדילמות שהצגת, יצייד אתכם בכלים והנחייה ויסייע לכם להשתית את הקשר על בסיס בריא ובוגר (ואז גם יאפשר לך להחליט לאן פנייך מועדות). בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקש עזרה דחוף
    b
    18/04/2014

בעלי התקשר ואמר למנהלת ביה"ס שהוא במצוקה וצריך עזרה כי הבן שלנו בגיל 9 לא מקבל אם אבא אומר " לא"!!
    הוא אמר שהילד צילם אותו ערום במיקלחת,ואמר שהילד הרים עליו סכין,ואמר שהילד רצה לגזור לו את הכרטיס אשראי.
    אני אמרתי וזה נכון שלי ולאחותו אין שום בעיה .רק שבעלי חוזר בהעבודה אז יש מלחמה ביניהם!! הפנו אותנו לטיפול משפחתי.
    מי לדעתכם אשם בכל הסיפור הזה??? ואיך ניתן לטפל ולפתור פה את הבעיה??
    הילד חרוץ בבה"ס.ואין לו בעית התנהגות בבה" ס!!
    לתשובתכם אןדה.

לקביעת תור
    סגירה
    בבקש עזרה דחוף

הוספת תגובה

• בבקש עזרה דחוף - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    18/04/2014

כולכם אשמים במצב הזה. ואת התשובה כיצד ניתן לפתור את הבעייה כבר קיבלתם - פנו עם הילד לטיפול משפחתי. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמוסה מאוד
    ליאת
    12/04/2014

היי. .. אשמח לעזרתכם.
    אמא שלי מאוד ניהלה אותי עד היום , לא זזתי ימינה ושמאלה בלי לבקש אישור גם אם הוא סמוי , בתחושה שלי הייתי צריכה את האוקי של אמא שלי כדי לצאת לדרך
    וכל זאת אל אף שאני הרבה אחרי גיל 30.
    אני נשואה + 3 חיי בזוגיות טובה , חזקה ומעצימה.
    בשנה האחרונה עקב נפילה עסקית המשפחה שלי די התלבשה על בעלי
    סביב תפאורה יפה מאוד של דאגה אך עם הרבה מאוד ביקורת
    הטענות שלהם נעות על ציר רחב של : למה הוא מזניח את טיפוח החצר, והוא לא עוזר לך , את הכול עושה לבד, למה הוא שמן , למה הוא מעשן , למה הוא לא דואג לעתיד הבריאותי שלו שיש לו ילדים בבית , מה יהיה עם הפרנסה, מה יהיה עם הפנסיה... הרבה למה ולמה ולמה בזמן שאנחנו נלחמים להרים את הראש ולצאת לדרך חדשה.
    אני מאמינה בו ! אני אוהבת אותו ואני סומכת עליו שהכול יעלה חזרה לדרך המלך
    הם שרפו אותו ! מעקמים פרצופים, מרעילים אותי בלי סוף עליו ואני כמובן חוזרת נסערת הביתה וברוב טיפשותי מוציאה את זה עליו ואומרת לו את כל מה שאומרים עליו
    כול הזמן אנרגיות שליליות וביקרתיות אינסופית .
    לאחר חילופי דברים לא יפים בין בעלי למשפחה חל ניתוק שמאוד לא פשוט לי רגשית
    בעלי פשוט אמר להם שהם חייבים להפסיק להרוס לנו את הבית , הם באים זורקים הערה והולכים ואני נשארת ומתבשלת בזה ונאכלת מבפנים וגם פוגעת בו מאוד אחכ.
    הם כמובן נורא נפגעו ולא מסכימים לראותו ,בטענה שאיך הוא מעיז להגיד להם שהם גם אנשים מבוגרים בנוסף לכל שהם הורסים לי את החיים.
    בקיצור סלט. אני נקרעת ומבינה שאני במלחמה על הבית שלי . אבל מרגישה שזקוקה לעזרה, כוחות הכוונה ... אשמח לכיון ..

לקביעת תור
    סגירה
    עמוסה מאוד

הוספת תגובה

• עמוסה מאוד - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    14/04/2014

את ובעלך יכולים לנהוג אחרת לגמרי. למשל, יהיה לכם קל יותר לקבל ולהתמודד עם ההערות השליליות של בני משפחתך אם תבינו שבבסיסן יש רק אהבה ודאגה אליך - כל מה שאתם צריכים זה לפשט את ההערות והביקורת למסר החיובי שבבסיסן ולשמוע רק את ה"אנחנו אוהבים אתכם" או "אנחנו דואגים מאד לבריאות בעלך" וכו'. ואל תשכחו לאור זאת גם להחזיר אהבה ולהודות על הדאגה. מעבר לתשובה קצרה בפורום כדאי לך לגשת (רצוי) עם בעלך למספר פגישות אצל מטפל משפחתי כדי לקבל הנחייה מקצועית בעומק ובהיקף המתבקשים כאן. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסים עם המשפחה של בן זוג
    קרן
    12/04/2014

אני בזוגיות של מעל שנה וגרים ביחד
    אני באה ממשפחה של חיה ותן לחיות
    ואמא של בן הזוג יותר מתערבת
    זה מפריע לי אנחנו בני 25+
    מעצבן אותי שהיא מתערבת
    בדברים של הוצאת כספים היא לא יודעת
    מה מצבי ואין סיבה שתדע אז אם אנחנו מבלים
    ואני בןחרת להזמין את החבר שלי זה לא עניינה
    הוא חיהעל חשבונם שזו התנהלות לא נכונה בעייני
    אבל אפ זה מהכסף שלי מה היא מתערבת
    גם שןאלת כמה עולה וכו
    איך מורידים אןתה מהגב?

היחסים טובים חוץ מזה אבל מעצבן
    אותי שהיא לא משחררת את הבן שלה
    הוא כבר לא ילד היא מתערבת לו בחיים
    גם בנושא הלימודיפ שממנים אותו. וגם במה שהוא עושה...ראבאק הילד גדול כבר!
    הוא גם פחות עצמאי מבחורים צעירים יותר שהכרתי

לקביעת תור
    סגירה
    יחסים עם המשפחה של בן זוג

הוספת תגובה

• יחסים עם המשפחה של בן זוג - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    14/04/2014

את מנתחת נכון את המצב אך שינויים שכאלה לא קורים בן לילה ותצטרכי להתאזר באורך רוח ואמפתיה. את תראי את חברך מתבגר ועצמאי יותר עם הזמן והלחץ שאת משיתה לשינוי יחסיו עם אימו, אך עשי זאת במתינות ובטוב - גישה שיפוטית, חסרת סבלנות או מתנשאת תחבל יותר משתסייע. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסים עם האח
    בת חן
    28/03/2014

אני בת 30 פלוס נשואה עם ילדים ובעבר הייתי ממש קרובה לאחי אנחנו 5 אחים כולם נשואים פלוס ילדים והיחסים עם השאר טובים איך לא מצוינים.ואחד הסיבות שהכיסאות תמיד מתערבות אין מצב שנדבר בין האחים על ההורים שזה נושא שעולה תמיד על הפרק כלומר תורנות מי ירח אותם לרופא או מי היה איתם בשבת שלא יפות הכל על טח אחד .ותמיד יש גיסה שחייבת להיות נוכחת ותמיד אחי לא מסיים פגישה הלי ויכוח שהיא מתחילה ניסינו לדבר עם אחי וכמובן התשובה שלו שבלי הנוכחות שלה או בלי הגעה שלי הוא לא סוגר כלום ולא מוכן להחזיר תשובה אחרי כמה ימים.שככה תמיד היא נוכחת ומלאה בשנאה שאפילו שלום לא אומרת לנו ולהורים אין מצב דתנה אליהם שזה סיפור מטורף ומגעיל שבכלל לא מגיע לרמה של אנושיות
    וממש מזלזלת בהורים ואחי מבחינתו שמגיע להם כי הם עשו להם את החיים קשים שהם היו חברים ומאז עברו כמעט יובל ואף פעם לא דיברו על זה אחרי החתונה
    בכל אופן אני מאחלת לה רע אין יום שאני מתפללת שיקרה לה משהו במיוחד שעכשיו היא בהריון ואני רוצה שאלוקים יחזיר לה רע על כל מה שהיא עושה לנו ולהורים שלי
    כואב לי שההורים מבוגרים והם כואבים כאב כזה ויחס מזלזל מהבן ויותר כואב לי שאני לא יכולה להתגבר על הכאב ולאחל למשהו רע
    אני כל כך שונאת אותה ולא מצליחה להתגבר על הכאב ולחשוב על דברים משמחים ולשכוח מהם כי הם לא שווים את המחשבה והכאב איך אני לא מצליחה היא דוחה וזה כואב שאני לא מצליחה להיות שמחה עם המשפחה שהקמתי בעלי יודע שאני מתיסרת ולפי דעתו שיחה עם האח וכמובן עשיתי והמצב החמיא כי הוא סיפר לאשתו שיצאה עלי בהזדמנות הראשונה שהייתה לה
    נמאס לי מימנה פליז כל עצה תתקבל

לקביעת תור
    סגירה
    יחסים עם האח

הוספת תגובה

• יחסים עם האח - תגובה

ד``ר חיים היילפרין
    29/03/2014

הפתרון הנכון ביותר במקרים כמו שלך הוא פגישה של כל בני המשפחה הנוגעים בדבר (האחים, הגיסות, הורייך) - למהדרין, במשרדו של מטפל זוגי שיוכל לנהל את המפגש ולגשר ביניכם - שבה כל אחד ישים את האמת שלו על השולחן ויביע את דעתו במאמץ למצוא פתרון אופטימאלי. אם את מתקשה למנף מפגש שכזה, אל תהססי לפנות לעזרת איש מקצוע ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסים עם המשפחה
    אלה
    19/03/2014

שלום,

אני בת 20 ויחסיי עם אחיי לא קרובים ,אחי 22 ואחותי 18 וכשיוצא לנו
    לדבר השיחה קצרה ועניינית בלי שאלות כמו מה נישמע וכו.
    ואני רואה אצל אחרים מהמשפחה ומכרים,שהיחסים יותר קרובים וזה ניראה לי מוזר .
    וגם התגובות של אנשים אל המצב שלי ושל אחיי ,וקשה לי לדמיין איך זה יהיה בעתיד,
    האם זה מוכר טיבעי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יחסים עם המשפחה

הוספת תגובה

• יחסים עם המשפחה - תגובה

טלי מנדיוק
    20/03/2014

לאלה שלום רב,

אכן את מתארת יחסים מצומצמים.
    אני מציעה שתבררי עם עצמך מדוע, וכמובן תעשי כל מאמץ, ותיקחי אחריות אישית להגדיל את הקשר. להפוך אותו לקשר חיובי , חם ואוהב.
    אל תחכי שזה יקרה מעצמו, או שהצד השני יעשה.
    פשוט תעשי.
    ותיהני!

בהצלחה!
    טלי מנדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מותר להקליט שיחות אצל ה..
    פית העור
    19/03/2014

שלום אני אמא לילד בן 7.והוא בטיפול פסיכולוגי אישי.האם זה בסדר להקליט את השיחות בינו ובין המטפלת ללא ידיעתה?מטרת ההקלטה היא לברר אם כשהילד שלי מספר על המפגש,הוא נותן דיווח אותנטי.וגם מתוך סקרנות לשמוע את תשובותיו לשאלותיה.

הוספת תגובה

• האם מותר להקליט שיחות אצל ה.. - תגובה

טלי מנדיוק
    19/03/2014

שלום רב,

אם את שולחת את בנך בן ה - 7 לטיפול פסיכולוגי , את אמורה לתת אמון באיש הטיפול.
    אם אינך נותנת אמון באיש הטיפול, את מעבירה זאת לבנך, וגם הוא לא ייתן אמון, ואז ממילא הטיפול לא יניב פרי.
    זה כמו לשים את הילד בגן, ולהקליט את הגננת...
    או שאת סומכת או שלא...

אני מציעה לשוחח עם איש הטיפול על חששותיך, ושאלותיך.

בברכה,
    טלי מנדיוק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ענית לשאלתי

אביבית
    21/03/2014

יש לי אמון במטפלת.אבל אותי מעניין לשמוע את התנהלות הילד שלי .האם מותר לי להקליט?האם אני צריכה לבקש רשות מהמטפלת או שזו זכותי.
    אודה מאוד אם תשיבי לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ענית לשאלתי - תגובה

טלי מנדיוק
    22/03/2014

עליך לשוחח על כך עם המטפלת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה