מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדת ראיונות עבודהאורטל15/12/2009
שלום
יש לי בעיה שמפריעה לי מאוד בראיונות עבודה
כשאני מגיעה לראיון , אני נתקפת חרדה ופחד
שמתבטא בהזעה ברעד ובקושי לדבר
כששואלים אותי "ספרי לי על עצמך" אז אני לגמרי משתתקת
אני רוצה לציין שאני בעלת בטחון עצמי גבוה- לעיתים מופרז
וכשאני לא בריאיון ומספרתץ על עצמי , אני עושה זאת מצויין
ואני לא מבינה כיצד להתגבר על הבעיה ?
תרופה / טיפ .....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לאורטל
ד''ר אודי אורן16/12/2009לאורטל שלום,
אני ממליץ לך על טיפול ממוקד וקצר בעזרת EMDR או CBT
יש אפשרות להתמודד עם הבעיה בפרק זמן קצר יחסית
בהצלחה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מחושךאורטל15/12/2009
אני בת 26 , מאז שאני זוכרת את עצמי אני מפחדת מחושך
ולאחרונה זה מחמיר ומפריע לי בחיי היום יום
אני מפחדת גם מלהשאר בבית לבד ,
ותמיד בודקת את הבית כשאני נכנסת מפחד שאין מישהו בפנים שרוצה
לתקוף אותי .
אני רוצה בבקשה לדעת ממה זה נגרם לי ואיך אפשר להתמודד עם זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לאורטל
ד''ר אודי אורן16/12/2009לאורטל שלום,
סביר להניח שהפוביה נוצרה סביב התנסויות שעברת בעבר.
מכיוון שמדובר בתופעה שנמשכת זמן רב אני ממליץ לך לפנות לטיפול.
נראה לי שטיפול אצל מטפל EMDR או מטפל התנהגותי קוגניטיבי יוכל לעזור
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות בלי סיבהיעל15/12/2009
בת 27 אני סובלת כבר המון זמן מבחילות, אולי בתקופת הצבא זה קצת עבר מעצמו אבל לאחר כמה שנים זה חזר. אני יודעת שאין להם שום סיבה מוצדקת, אני יודעת שזה הכל פסיכולוגי ולא כתוצאת מאוכל או משהו, זה סוג של חרדה אבל לא חרדה ממשהו ספציפי. זה יכול לקרות בכל סיטואציה, זה יכול לקרות בכל מקום למשל פתאום בנסיעה (ואלה לא בחילות של נסיעה), שאני יוצאת מהבית, שאני הולכת להופעות שאני הולכת לרופא או לבדיקות (כל סוג של בדיקה) גם אם זאת בדיקה שגרתית אצל רופא, שאני יושבת עם חברות ועוד...
אני יכולה להרגיש מצויין לצחוק והכל ופתאום בלי שום סיבה מוצדקת מתחילה להרגיש תחושת בחילה ואז כתוצאה מזה אני נלחצת יותר ויותר ומתחיל להיות לי דפיקות לב מואצות ומרגישה חנק מסויים ועל מנת להרגיע את זה פחות או יותר אני מתחילה להרעיד את הרגל וכל הזמן הזה של התחושה הזאת אני כמו אפטית לא מגיבה לכלום הדבר היחיד שמעניין אותי שזה יעבור ואני מחכה לזה עד שזה יעבור ואז באמת אחרי כמה זמן זה עובר והכל חוזר לשגרה, התקפה כזאת יכולה לקרות כמה פעמים אחת אחרי השנייה.
בעקבות זה אני לא מרבה לצאת מהבית נמנעת מלצאת לטיולים ולא ישנה אצל אחרים או שאנשים אחרים ישנו אצלי וכך גם אני לא מצליחה לפתח מערכת יחסים נורמלית, כי מה אני יכולה להגיד לבחור אני מקבלת בחילות ואני לא יכולה שתישן אצלי(מכיוון שכשאני לבד יש לי שיטה מסויימת שאני מרגיעה את עצמי, זה גם עוזר לי להרדם בלי שום קשר להתקפות האלה ואני די מתביישת בה ולכן אני נמנעת לישון עם אחרים).
אני כבר לא יודעת מה לעשות ואני מרגישה שאני מפספסת הרבה דברים בחיים בגלל זה ולא יודעת איך לעזור לעצמי.
לטיפול פסיכולוגי אין לי אפשרות ללכת אבל אני חייבת לעזור לעצמי ואני לא יודעת איך.
מה אפשר לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה ליעל
ד''ר אודי אורן15/12/2009ליעל שלום,
הבעיה שאת סובלת ממנה ניתנת לטיפול.
פני לטיפול אצל מטפל המתמחה ב-EMDR, שיטת טיפול ממוקדת המצליחה לעזור - בין השאר - לאנשים הסובלים מבעיות מהסוג שאת מתארת.
תוכלי למצוא מטפלים כאלו באתר עמותת EMDR - ישראל.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות אצל ילד בן 6yardena15/12/2009
שלום רב, בני בן ה-6 סובל מחרדות מפני קהל רב של אנשים, גם מפני ילדים בגיל שלו. למשל מסיבות יומולדת הוא לא משתתף אלא עומד בצד. הוא כרגע בגן חובה והגננת אומרת שרק בקבוצות קטנות של ילדים הוא מסכים להשתתף בפעילויות. מבחינה לימודית הילד נבון ושולט באותיות, מספרים וכד'.
איך אני יכולה לעזור לו להתגבר על החרדות האלו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לירדנה
ד''ר אודי אורן15/12/2009לירדנה שלום,
טוב ששמת לב וטוב שאת רוצה לפעול בעניין שעלול להשפיע עליו באופן משמעותי.
בשלב הראשון לשוחח עם הילד ולעודד אותו.
בשלב השני לתת לו אתגרים קטנים מאד - "צעדים" קטנים - להתמודד איתם, ולתגמל על כל צעד קטן.
בשלב שלישי- אם אין התקדמות - לפנות לטיפול פסיכולוגי. אפשר להתחיל עם פסיכולוג בית ספר עם עם פסיכולוג במכון להתפתחות הילד.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיייהמשה14/12/2009
שלום אני בבעייה מגיל קטן תמיד הייתי מקבל מכות בבצפר ויריקות ובלאגנים ועשו ממני צחוק ולא הגבתי ונזכרתי להגיד מתישהו להורים או ליועצת רק בכיתה י''א ועכשיו זה כבר לא כל כך עוזר ואין לי חברים אין לי בנות בחיים לא התנשקתי לא חברה לא כלום אני מרגיש אני יוצא לרחוב אני מפוחד בפחדים כאלה רציניים ואני תכף מתגייס אני בן 18 מה אני עושה אני לא יכול להישאר ככה כי אני לא התמודד בחיים האלה ולא ישרוד ולא כלוםם מה אני צריך לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה למשה
ד''ר אודי אורן15/12/2009למשה שלום,
טיפול פסיכולוגי הוא הפתרון.
חפש מטפל התנהגותי קוגניטיבי שיעזור לך לצאת לחיים.
לא כדאי להמתין.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "רמוטיב"בן14/12/2009
בן 60 .
משתמש מזה שנים בפרוזק,20mg ,אשר לתחושתי, איבד מיעילותו לאחרונה.
אני חסיד של הרפואה האלטרטיבית.
לטענת רופאת המשפחה,רמוטיב הינו תחליף חלש לפרוזק.
האם קיים תחליף טבעי אחר שבסל?
האפשרות לקחת רמוטיב במינון גבוה?.
לבן
ד''ר חיים היילפרין14/12/2009התשובה לשתי שאלותיך היא שלילית. עם זאת, בעצה אחת עם הפסיכיאטר המטפל בך אתה יכול להחליף את הפרוזק ברמוטיב ולבחון בעצמך מה עדיף. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהרוית12/12/2009
שלום רב ,
אחותי סובלת מסכיזו אפקטיב ולאחרונה אובחנה אצלה איזו בעיה נוירולוגית .בכל פעם שאני מגיעה לביקור (היא גרה עם ההורים) אני מרגישה שמוטב שאגיע כמה שפחות . אני ממש ממש פוחדת שהמחלה תגיע גם אליי ולאחרונה אני מרגישה שהולכת להשתגע ..עד לפני כשבועיים גם התחלתי להרגיש כל מיני כאבים בגוף ועלה החשש שמא גם אני סובלת מאותה בעיה נוירולוגית .
יש אנשים שפוחדים מאוד ממחלות פיסיות ,אני פוחדת ממחלות נפש ..
אציין שגם אני סבלתי עד לפני כמה שנים ממחשבות אובססיביות בעקבות אירוע כלשהו וטופלתי תרופתית . לאחרונה התחלתי לעבוד במוסד של אוטיסטים בוגרים והם דורשים ממני אישור רפואי המעיד על כשירות לעבודה . בתיק שלי מצויינות עד היום התרופות שבעבר צרכתי -למרות שכבר שנים שלא צורכת אותן .האם אני כשירה לעבודה ?האם הרופא יאשר לי לעבוד למרות עברי או שמא ישלח אותי לרופא תעסוקתי ? האם הרופא התעסוקתי יאשר ? דווקא במקום עבודה זה ,שבו החברים החוסים צורכים תרופות על בסיס קבוע -דווקא שם אני חוששת .
אציין עוד שכשאחותי מספרת לי דברים -שהם הרבה פעמים ככל הנראה מפרי דימיונה , אני קודם כל מאמינה ואח"כ בודקת ..כאילו אין לי עמוד שדרה ..אז קודם כל מתערערת ,ואז מתעשתת .בתקופה האחרונה פוטרתי ממקום עבודה לאחר ששמעתי בפעם המי יודע כמה שאני לא עמידה בלחצים .אני עושה בינתיים כל מיני דברים זמניים אך אין ספק שיש לי הרבה זמן לחשוב .אני מספרת לעצמי הרבה מאוד "סיפורים" במקום להתמודד עם דברים שנאמרים עליי עד כי לאחרונה נדמה לי שאני כבר מתחילה לבלבל בין הנכון ללא נכון , אולי גם מפה נובע הפחד שאשתגע . ובכלל ,יש לי נטייה די בולטת להתעסק באחרים ובמחשבות עליהם במקום להתעסק בעצמי .
לרבקה
ד''ר חיים היילפרין13/12/2009ראשית, אין סיבה שלא תתקבלי לעבודה בגלל התרופות שלקחת בעבר. שנית, למרות שאין סיכוי שמחלתה של אחותך "תגיע גם אליך", חרדתך והפחד מלהשתגע מובנים לגמרי על רקע מחלתה. פחות ברור לי מדוע אינך מטפלת בפחדים שלך, במיוחד בעיתות משבר - גשי לפסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית והתחילי לטפל בעניין. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אונס בילדות-וחרדות בהווהsimon10/12/2009
אני בן 40
אבל בילדות נאנסתי כמה פעמים
הייתי ילד יפה מאד,אבל תמים ,וללא אהבה מהורים
איך יוצאים מהתסביכים של העבר ....
אני מאד אימפולסיבי,אלים, עצבני מאד, ....אוהב גבריות,אבל נמשך מאד לנערים יפים
שונא אונס, אוהב אהבה וחיבה ,רוך וליטוף
לא מסתדר חברתית ,חש שנוא ומשוקץ חברתית,...חולם על חיים קרימילאניים,אבל שונא אותם
לפעמים חושב להיתאבד ....אבל מתחרט
עם דימוי עצמי מאד נמוך .....
אם אפשר לקבל הסבר קצר ומאיר עיניים בנושא
תודה
ל-(2)simon
ד''ר חיים היילפרין11/12/2009אדם אינו חייב להיות קורבן של נסיבות ילדותו לשארית חייו. אתה צריך לעבור טיפול פסיכולוגי צמיחתי שיאפשר לך לעבד את משקעי העבר ולהגדיר את עצמך מחדש - בפועל לזהות ולבחון את הדינמיקות שעצבו אותך בילדות, המסרים אליהם נחשפת והטמעת, לדחות ( to unlearn) דפוסים פתולוגיים ולאמץ דפוסים בריאים וכיו"ב. התהליך דורש מחוייבות רגשית (וכספית) לא מבוטלת אך ייעשה מהפיכה של ממש בחייך - חשוב שתדע שאין זו גזירה משמיים שתחיה את שארית חייך אימפולסיבי ואלים, עם דימוי עצמי נמוך ופנטסיות פדופיליות, קרימינליות או אובדניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחנוכה שמח
simon11/12/2009דר' הלפרין אני מודה לך,ושיהיה לך חג אורים שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימיוןsimon10/12/2009
מאז היותי ילד אני חי לא במציאות החיים
פאנטזיה ילדותית ,אני חי אוכל נושם , אבל שאני לבד אני נכנס לטראנס חלום מתוק שיהיה לי ארמון כזה ו......כמו ילד בן 5 כשאני בן 39
אמרו לי לא פעם שאני מדומיין ולא מציאותי ....כנראה שגם אחרים הבחינו משיחותיהם איתי
האם זוהי הפרעת אישיות או משהו כזה ...ואם לא מה זה
אשמח לקבל הסברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ל-(simon(1
ד''ר חיים היילפרין11/12/2009אתה מתאר בעיה התפתחותית/ דיסוציאטיבית יותר מאשר הפרעת אישיות - בשביל אבחנה של הפרעת אישיות יש צורך ביותר מפנטזיה חביבה, כמו בעייתיות מובהקת במישור האישי, החברתי והתעסוקתי. משאלתך לא ברור עד כמה הפנטזיה שלך גורמת לבעייתיות בתחושה או בתפקוד. תשובה ברמה הראויה - וחשוב מזה, טיפול הולם - תוכל לקבל רק מפסיכולוג קליני שיכיר אותך ואת בעיותיך לעומק. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזו הפרעה חרדה יש לי?נתן10/12/2009
שלום,
לפני שלושה וחצי חודשיים חוותי התקף חרדה ומאז השתנו חיי.
לפני התקף החרדה חייתי טוב המון ביטחון עצמי עובד ולומד.
את ההתקף חטפתי בעקבות עישון גראס.
אני מטופל ברסיטל כדור וחצי במשך חודשיים אשר הוריד את החרדה מעט.
אין לי התקפי חרדה כלל, אך יש לי חוסר שקט ומתח שמלווים אותי כל היום.
כמו כן יש לי לחץ בצוואר וכאבי ראש (אולי זה קשור לכדור, לא יודע) אך מה שמפריע לי זה בעיקר החרדה שאני מרגיש כל היום באיזור החזה ולעיתים דפיקות לב מאוצות.
אני לא כל כך מבין מה יש לי? האם אני סובל מחרדה? (כניראה שכן) איזו סוג זה? אין בעיה לעמוד מול קהל, לדבר עם אנשים או כל בעיה חברתית אחרת. כמו כן אני לא מפחד ממשהו ספציפי (גובה, נחשים או כלבים). אני פשוט חרד ולא יודע למה?! זה ממש מוזר! כמו כן הרגשה זו מכניסה אותי לדיכאון כי אני מרגיש שזה לא עובר כבר הרבה זמן.
מה לעשות? האם נגזר עליי לחיות ככה את שארית חיי? אני יש מוצא? הייתי אצל פסיכולוג קוגנטיבי אבל לא ממש היה לי מה לעבוד איתו? רשמתי כל פעם שהיה לי לחץ בחזה אך לא היה מחשבה שחיברתי ללחץ זה. האם אני צריך פסיכולוג עם גישה אחרת? אני מיואש...
תודה,
נתן
לנתן
ד''ר חיים היילפרין11/12/2009כן, אתה סובל מחרדה - חשוב עליה כעל שארית פוסט-טראומתית של התקף החרדה - שהיא בהגדרתה אמורפית (מעין פחד טמיר שאינו קשור לשום דבר ספציפי). לא נגזר עליך לחיות כך את שארית חייך ובטיפול הולם ניתן בד"כ "לצאת מזה" בתוך מספר שבועות. ואם הטיפול שאתה עובר איננו אפקטיבי, לך למטפל אחר (ב-CBT, כמו בכל גישה, ישנם מטפלים אפקטיביים יותר ואפקטיביים פחות). בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה עובר...
תומר12/12/2009אני מכיר אנשים רבים שקיבלו התקפי חרדה בעקבות שמוש בגראס
התופעות של הלחץ והחרדה עוברות בד"כ אחרי מספר שבועות \חוודשים
תתמיד בטיפול......ממליץ גם להוסיף אולי טיפול אלטרנטיבי.....מסג', יוגה,התעמלות...
שעוזרים להוריד את המתח :)))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר היילפריןרועי09/12/2009
ד"ר שלום,
איך ניתן לטפל בחרדה שאין לה בסיס שכלתני? חוויתי התקף חרדה לפני חודש וחצי בעקבות שימוש בגראס (עישנתי מספר פעמים בודדות לפני ולא קרה לי כלום, אך פעם אחת עישנתי וחטפתי התקף חרדה ומאז אני בחרדה).
אני לא מצליח להבין איך אני יכול לטפל בזה? אני מטופל אצל פסיכולוג CBT והוא מדבר איתי על המחשבות שמלוות את הפחדים שלי ואני לא מצליח לחבר מחשבות לחרדה.
אני יכול לשבת לראות סרט או לשבת עם חברים ולשמוח אבל תמיד יש איזו הרגשה שמשהו מעיק מעין לחץ כזה שאין לו הסבר.
אין לי התקפי חרדה כלל אלא רק מתח ולחץ ודריכות שמשהו הולך לקרות אבל לא מחובר לזה שום מחשבה אמיתית.
אשמח לדעת האם תופעה זו מוכרת לך ואם כן איך כדאי לטפל בה (איך אתה מטפל בה)
תודה רבה,
רועי.
לרועי
ד''ר חיים היילפרין10/12/2009אתייחס אחת לאחת: תופעות כמו קושי "לחבר מחשבות לחרדה" (ותחושות ניתוק אחרות) או תחושת מועקה שאין לה הסבר/ שמשהו מאיים עומד לקרות הן בין התסמינים השכיחים והמוכרים יותר של הפרעת חרדה. בבסיס כל רגש (חרדה, כעס, דיכאון, שמחה וכיו"ב) קיימים אלמנטים "שכליים" - תפיסות, הנחות יסוד, ציפיות וכד'. אחד מעיקרי הטיפול בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית הוא שינוי אותם אלמנטים שכליים (לאו דווקא בשיחה על "המחשבות שמלוות את הפחדים") באופן שגורם אוטומטית לשינוי הרגש. קשה להתייחס ספציפית לפרטי הטיפול שאתה עובר או לשאלה מדוע אינך חש חיבור או הקלה - אצטרך לדעת הרבה יותר אודות הטיפול ולענות באריכות רבה מעבר למגבלות הפורום. אם תרצה, אשמח לעשות כן בפגישה בת שעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד דברורדית08/12/2009
עוד דבר,הייתי מאד מאד שמחה לדעת האם יש פה מישהו אשר חווה את החויות הקשות האלה של החרדות כמוני ורוצה לחלוק עימי את התחושות כמו קבוצת תמיכה אולי זה יכול לעזור באיזשהו מקום אשמח ליצור קשר.(שלא בפורום כמובן).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לורדית...
תומר12/12/2009גם אני סבלתי מחרדות בעבר...
אני ממליץ לך לקבל טיפול תרופתי נכון...וגם טיפול פסיכולוגי מתאים...
לאט לאט את תתחזקי ותוכלי להתגבר על הפחד החרדה המחשבות המוזרות והמטרידות
את לא לבד בעולם הזה...הרבה אנשים סובלים וסבלו מחרדה ...יש טיפול...וגם את יכולה לעזור לעצמך...כל ההרגשה של הפחד מהלא מוכר היא חלק מהחרדה...
אל תתני לעצמך להסגר בבית , צאי לעולם ונסי להיות חזקה ולעמוד למרות שהחרדה מכה בך ומתישה אותך.....זה לא קל אני יודע.
אם יש לך מייל או פיייסבוק אולי אוכל לעזור יותר
מאחל לך שתחזרי להרגיש טוב כבעבר :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות עמוקות וחזקותורדית08/12/2009
שלום,
אני בחורה בת 22,אשר לפני כשנה וחצי חויותי התקף חרדה ראשון זה היה בעקבות הפרדות מחברה קרובה שלא שמתי לב ופיתחתי בה תלות.היא היתה יותר סוג של חונכת שנתנה לי המון תשומת לב חום ואהבה.היתה לי יחסית ילדות רגילה והתבגרות נורמלית ותקינה חוץ מזה שאימי ז"ל היתה חולה מאז שהייתי בגיל 12 וזה גרם להמון לחצים נפשיים שכן המצב הדרדר עם הזמן ולא הייתי עסוקה בדברים רגילים שמעסיקים את גיל ההתבגרות.לפני כשנה היא ניפטרה ועד אז לא יכולתי לצאת מהבית באופן רגיל והייתי צכה לסעוד אותה.
וכחלק מתמיכה של הרווחה קיבלתי חונכת ע"מ שתעזור לי קצת לצאת המצב שלי ע"י חויות שעושות יחד.
הבעייה שהתחילו לי חרדות מאד מאד קשות לא הבנתי מה קורה לי בהתחלה א"כ הרגשתי שאני מפחדתמכל דבר.פשוט פחדתי לצאת מהבית וממש נהייתי חרדה לכל דבר.התחלתי להיות מטופלת בפאקסט עזר לי מעט להתאזן אבל עדיין הרגשתי שיש לי מחשבות טורדניות שהתחילו רק מאז החרדות והם לא מפסיקות.הפאקסט גרם לי לתופעות לוואי חמורות כך שהרופא אמר להפסיק אותם. מאז אני גם בטיפול אצל פסיכולוג מאד מאד מקצועי אבל הבעייה שעדיןהחרדות הם מאד מאד קשות .עד עכשיו תפקדתי בעבודה אבל לא מסוגלת יותר אני מרגישה שאני נקרעת לחתיכות ממש ניגמרת מהחרדות האלה.הם הורגות אותי.ותחושת ייאוש קשה מלווה אותי ששום דבר לא מצליח לעזור לי.אני גם ניבהלת מעצמי וממה שקורה לי.כל הזמן בוחנת וסוקרת כל דבר.לא יודעת מה עשיתי שהגעתי למצה הנוראי הזה.גם מרגישה כאילו לא יכולה לסבול יותר ושהגעתי למצב הכי חרדתי בעולם.אני כל הזמן חוזרת לעבר שלי ואומרת לעצמי שם היה בסדר והייתי נורמלית ולא פחדתי.בעיקר יש לי מחשבות על אנשים שאני לא מכירה שלא גדלו איתי איך הם חיו ז"א מרגישה פחד ממה שלא מוכר לי.אני לא מבינה איך אני שורדת עוד יום ועוד יום .אני חייבת איזשהו עזרה שתצליח לעזור לי.מאד חסרת אונים לא יודעת מה לעשות.אשמח לתגובה מהירה.תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לורדית
ד''ר אודי אורן08/12/2009לורדית שלום,
אנא שקלי את האפשרות לקבל תרופה אחרת שתתאים לך יותר.
אנא בררי עם הפסיכולוג האם יש לו נסיון בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי ומה הוא עושה איתך כדי לעזור לך באופן ממוקד עם החרדות.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוזאק,ומשפחתו,הוא הפתרון כמובן רק
רות17/02/2010עם יעוץ פסיכיטרי לא להתבייש, אף אחד לא צריך לדעת מה את מכניסה לפה,זה בדיוק כמו לקחת כל תרופה אחרת על בסיס קבוע, לא להפסיק אם יש מעט תופעות לואי,אני פוסט טראומטית בעקבות טראומת פעילות חבלנית , במשך שנים - ועכשיו חיי השתנו, שוב אני חוזרת אני לא רופאה ולא יודעת מה ההסטוריה הרפואית שלך רק בהמלצת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לפסיכולוגקרין07/12/2009
שלום רב,
אני מחפשת המלצה לפסיכולוג בראשון לציון מקופ"ח מגבי (בעקבות סיבה כלכלית) אם עדיפות לטיפול התנהגותי קוגנטבי,
אשמח להמלצה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה לקרן
ד''ר אודי אורן09/12/2009לקרן שלום,
פני למחלקת בר"הנ בקו"פח ובקשי מטפל התנהגותי קוגניטיבי.
אפשרות אחרת היא להסתכל באתר אי"טה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדא ואישיות נמנעת?דותן07/12/2009
שלום רב,ברצוני לדעת האם אני מאובחן בסוג של הפרעה מסויימת שצויינה לעיל,מספר דברים שהובילו למחשבה זו עקב קריאת חומר מהאינטרנט, ולהלן הדברים: סיימתי לימודי משפטים לפני כשנתיים,מיד לאחר הסיום נרתעתי מאוד בלהמשיך ולמצוא התמחות בגלל לדעתי בציונים נמוכים למרות שחברה כמוני מצאו ממזמן,אני נמנע מלצאת לעבוד.לבלות,לשמור על קשרים וחברים,נשאר רוב היום בבית בהרגשה שבחוץ הכל תחום אפור, ובמיוחד היכולת לייזום דברים לרבות ללכת למקומות מסויימים בסביבת אנשים חדשים,אציין שלוותי מילדות בבדידות לא קיצונית,אף פעם לא הייתה לי חברה רצינית,עבודה קבועה, ויחסי אנוש מעולים.עוד אוסיף ואדגיש שבזמן הלימודים הייתי "פורח" כלומר מאוד חברותי עם החברה,עשיתי פרזנטציות מול הכיתה,מקובל ע"י הבנות,מלא בטחון עצמי ודימוי עצמי גבוה, לאחר שכל זה נגמר חזרו אליי כל המגרעות שמניתי לפנייך,אוסיף שהנני מאוד מוכשר גם בניהול ושווק ויכולת שכנוע מהימן, אך לאחר סיום התואר קיבלתי מין שוק נפשי שהינה החיים מחייבים אינטרקציה שונה ממה שהייתי רגיל רטרואקטיבי בעבר, ולכן לא יודע מה קרה, סביבתי הינה כיום הסביבה שבה גדלתי בלא יכולת לצאת ממנה כלכלית. למיטב ידיעתי אני לא סובל מחרדה חברתית או משאר ההפרעות אלא רק מהימנעות לדחוף אותי מעבר ליכולותיי וכן לעשות שינויים ממשיים ומהותיים בחיים, אני בן 33 ושאלתי מה נראה לך הגורם האמיתי למצב זה, נאמר לי שזה אולי גנטי כלומר שני הוריי אינם מעורבים כלל עם החברה וסגורים מאוד עוד מילדותי, אבקש תשובה לאור קומץ קטן של מידע זה ולשאול האם הימנעות זו הינה כרונית בפוטנציה יציבה או שזה יחלוף עם הזמן ועם השינויים העתידיים. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאלכס ולפורום למה אין תשובה ל
דותן08/12/2009כן חבר מהו רצונך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה לדותן
ד''ר אודי אורן08/12/2009לדותן שלום,
קשה לדעת אם יש בסיס גנטי לבעיה אבל ברור לי שיש כאן השפעה סביבתית משמעותית.
בגיל 33 לא הייתי בונה על "יחלוף עם הזמן".
אני ממליץ לך לפנות לטיפול שיעזור לך להתחבר לצדדים המתפקדים/בריאים/חזקים שלך, ולטפל בצדדים הנמנעים/חוששים שלך.
טיפול EMDR או טיפול התנהגותי-קוגניטיבי עשוי בהחלט לעזור.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר אורן תודה רבה על התשובה ....
דותן09/12/2009הכנה , בתשובתך לפתרון טענותיי בנוגע לסביבה שבה אני מתגורר כיום, אכן קיימת השפעה שלילית על הרגשתי הפנימית אך יתכן שמחשבותיי הינן מוטעות ביסודן ויתכן שאצטרך לבצע תיקוני מחשבות לצד החיובי, תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)