פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• סיוטים
    מ 33
    01/01/2010

למיטב זכרוני למעט תקופה קצרה בגיל ההתבגרות בעקבות חוויה לא סימפטית, מעולם לא היו לי בעיות שינה. בשבועיים האחרונים, כמעט מדי יום אני מתעוררת מסיוטים בארבע, חמש לפנות בוקר, סיוטים דמיוניים שונים ומשונים שאינם קשורים כביכול למתרחש אצלי ביום יום. אני זוכרת את הסיוטים לעיתים לפרטי פרטים ימים ארוכים. ביום יום התחושות בסדר גמור, התקופה טובה מבחינתי אבל בימים האחרונים אני כבר מתחילה לחשוש מללכת לישון... מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיוטים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה ל-33

ד''ר אודי אורן
    03/01/2010

שלום רב,
    קשה לדעת מה קרה. בדוק שינויים התנהגותיים, תזונתיים, רפואיים או תרופתיים שלך. בדוק האם יש תופעות נוספות.
    נסה תרגילי הרפיה או דמיון מודרך לפני השינה.
    והיה אם לא יהיה שיפור תוכל לפנות למרפאת שינה.
    טיפול EMDR הראה השפעות חיוביות על סיוטי לילה.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    עדי
    31/12/2009

עד לפני כשנתיים בערך הייתי אדם "נורמלי", ללא משקעים, ללא חרדות.
    בגדתי בבן זוגי ורק חצי שנה לאחר מכן, לאחר קשר הדוק ויומיומי נפרדתי ממנו.
    במהלך הקשר המשכתי את הקשר השני עם האדם איתו בגדתי בחברי (זו לא הייתה בגידה חד פעמית). במהלך הקשר היו לי מצבים רבים של קוצר נשימה, אך לא ייחסתי לכך משמעות.

מאז כבר עברו שנתיים, ואני בחרדות מתמידות.חשוב לציין שקוצר הנשימה נעלם
    אני מאוד פוחדת, באיזשהו מובן, לקבל "עונש" על מה שעשיתי- בעיקר חרדה ממחלות.בכל פעם שטלפון מצלצל אני מחכה לחדשות רעות, אני מחפשת מאמרים רבים על מחלות וכו'..

האם יש אפשרות לפתור מצב שכזה?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• תשובה לרונה

ד''ר אודי אורן
    31/12/2009

לרונה שלום,
    יש פתרון. פני לטיפול פסיכולוגי ממוקד מסוג EMDR או CBT (התנהגותי קוגניטיבי).
    טיפולים אלו מאפשרים לחלק גדול מהפונים להתגבר על קשייהם תוף פרק זמן קצר יחסית.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוק לעזרה - נואש
    יאיר
    29/12/2009

שלום,

אני סובל מהפרעת חרדה כארבעה חודשים וחצי בעקבות טראומה שחוויתי.

לפני זה לא היו לי שום חרדות וחייתי חיים מלאים וטובים.

בעקבות התקף חרדה חד פעמי נכנסתי לתקופה של חרדות.

אין לי התקפים יותר אך קיים לי לחץ רב וחרדה אשר מפריעים לי לתפקד בחיי.

אני מטופל ברסיטל כדור וחצי ליום כפי שאמרתי אין לי התקפים אך אני מאד חרד ולא שקט כלל. כמו כן אני מטופל אצל פסיכולוג קוגנטיבי ואני לא מרגיש שזה מתקדם יותר מידי.

אין לי מחשבות שמקושרות לחרדות, ולכן קשה לי לעבוד עם הפסיכולוג.

כמו כן אני באמת לא מפחד מכלום ולא מפחד מהחרדה אני מבין שזו שטות גמורה כל הדופק שעולה לפעמים או הלחץ בחזה ואני באמת מזלזל בזה.

אני לא רופא ולא פסיכולוג אך אני באמת חושב שאצלי זה משהו פיסי ,אני לא אומר שיש לי בעיות בלב או שהשתגעתי או משהו אבל באמת זה מתעצם ללא קשר לכלום. והכי גרוע זה כל הזמן שם במידה זו או אחרת.

נסיתי גם ציפרלקס חודש וחצי והוא עשה לי מאד רע ולכן עברתי לרסיטל כדור וחצי קיים שיפור (ניראה לי) אך לא משמעותי.

מה לעשות? האם מוכר לכם התופעה שלחרדה אין בסיס שכלתני? אני אובד עצות.

תודה,

יאיר

לקביעת תור
    סגירה
    זקוק לעזרה - נואש

הוספת תגובה

• תשובה ליאיר

ד''ר אודי אורן
    29/12/2009

ליאיר שלום,
    כמובן שהבסיס לחדות אינו חייב להיות קוגניטיבי.
    אני מתרשם שאתה סובל מתגובה פוסט טראומטית.
    אנא דבר עם הפסיכולוג על תחושתך לגבי הטיפול.
    במידה ותהיה הסכמה לגבי הפסקת הטיפול, שקול לפנות לטיפול EMDR המתמחה בתגובות מסוג זה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלמנרבין במצבי לחץ
    טל
    28/12/2009

יש לי בחינה בהקלדה וברגע שאני מתחילה אז רועדות לי הידיים מלחץ והכל מתפקשש לי
    האם הקלמנרבין יעזור לי שלא ירעדו לי הידיים?..
    *הרופאה הביאה לי בנוסף פריזיום במידה שהקלמנרבין לא יעבוד האם זה יותר טוב או פחות טוב?

לקביעת תור
    סגירה
    קלמנרבין במצבי לחץ

הוספת תגובה

• לטל

ד''ר חיים היילפרין
    29/12/2009

שתי התרופות אמורות לסייע לך עם הרעד בידיים ע"י הורדת רמת החרדה בה את מצויה בזמן הבחינה. השפעת הקלמנרבין קלה משמעותית מזו של הפריזיום, אבל רק התנסות בפועל תלמד אותך אם די בו כדי להפחית עם הרעד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אביב
    27/12/2009

שלום דוקטור!
    אני בן 34, סבלתי לפני 12 שנה מהתקפי חרדה קשים שהחלו אחרי עישון סמים קלים. טיפלתי בחרדה בעצמי לבד, ללא תרופות, באמצאות מדריך מעולה שכתב רופא אמריקאי בנושא. גם כשהייתי "בריא" הבנתי שיש שמשהו באישיות שלי, ובגנטיקה שלי שנוטה לחרדה ולסטרס ואני נלחם בזה ברמה זו או אחרת כל חיי.

בחצי השנה האחרונה התחלתי לסבול שוב מביטויים של חרדה, לא התקפים של ממש, אבל ממתח קבוע וחוסר מנוחה (בעיקר בשעות היום) וכמו כן מדפיקות לב לא סדירות (שרק מגבירות את מעגל החרדה). הלכתי לבדיקות גופניות ואמרו לי שהלב שלי תקין וכנראה הסיבה היא מתח. לא קרה אירוע מסויים שבעקבותיו חזרו התופעות. אני חי חיים רגילים של עבודה ומשפחה.

אני לא רוצה ללכת לטיפולים פסיכולוגיים. על איזו תרופה היית ממליץ לי לקחת? מה עוד היית ממליץ לי לקרוא או לעשות כדי לשפר את מצבי?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לאביב

ד''ר אודי אורן
    29/12/2009

לאביב שלום,
    איני יודע מדוע אתה מעדיף טיפול תרופתי על פני טיפול פסיכולוגי.
    תוכל לקבל מידע והמלצות על טיפול תרופתי מכל רופא משפחה או פסיכיאטר אליו תפנה.
    טיפול התנהגותי קוגניטיבי או טיפול EMDR עשויים לעזור גם הם להתמודד עם הקשיים שאתה מתאר.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה ממבחני לשכה - דר' אודי
    פרח
    24/12/2009

שלום רב,
    הנני בת 28 וסיימתי את התואר שלי בהצלחה רבה במשפטים. חשוב לציין כי במהלך לימודי לתואר ובתקופות המבחנים ההייתי לחוצה (אך לא משהו קיצוני). עד שהגיע התקופה ללימודי למבחני הלשכה לפני כחצי שנה. למדתי למבחו במשך כחודשיים וחצי כמו מטורפת (כ- 12 שעות לימוד בכל יום) ולהפתעתי כשלושה שבועות לפני המועד לבחינה פשוט קרסתי.. התחלתי להקיא והפסקתי לאכול ולשתות עד שהתייבשתי ונזקקתי לאינפוזיה. ניסיתי להתמודד עם המצב לקחתי מס' תרופות טבעיות אך ללא הועיל, המשכתי להקיא והתלווה לכך בכי בלתי פוסק עד שהחלטתי כי בריאותי חשובה יותר וויתרתי על הבחינה. כעת יש מועד חדש לבחינה 1.5.10 אני מעוניינת לגשת אך מאוד פוחדת שאני יותקף בחרדות.

חייבת עזרה בבקשהההה...אני לא רוצה לוותר!!

אשמח לשמוע הצעתך...

הוספת תגובה

• תשובה לפרח

ד''ר אודי אורן
    24/12/2009

לפרח שלום,
    אין ספק שטיפול פסיכולוגי ממוקד יכול לעזור.
    חמישה חודשים הם בהחלט מספיק זמן.
    טיפול EMDR בהחלט יכול לעזור. אשמח לעזור עם הפניה
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה..

פרח
    24/12/2009

מה זה בדיוק הטיפול הזה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לפרח

ד''ר אודי אורן
    25/12/2009

לפרח שלום
    באתר של מכון EMDR ישראל יש מאמר שיוכל לעזור
    בברכה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת
    ישראל
    23/12/2009

אני נאנסתי בילדות,אימא קשה מאד ,דימוי עצמי נמוך ....
    וכבר בילדותי פיתחתי נטייה למזוכיזם ....כיום זה הורס לי את החיים ,זה נהפך לאובססיה חולנית
    זה פיתרון לבדידות,ריקנות,רגשי אשמה, הלקאה עצמית, למתח ,חרדה ....
    ממיטב ידיעותיך בנושא,מהו הטיפול האידיאלי לבעיה זו , ....אני אומנם בטיפול אצל מתמחה בתחנה לבריאות הנפש ....אבל אין לה ניסיון והבנה בנושא ....היא רק סיימה את לימודיה
    אנא מימך ....תן עיצות
    בידידות והערכה רבה
    ישראל

לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת

הוספת תגובה

• תשובה לישראל

ד''ר אודי אורן
    25/12/2009

לישראל שלום,
    איני מכיר טיפול אחד שהוא הטוב ביותר לבעיה זו.
    מה שחשוב שהטיפול יכלול לא רק דיבורים.
    טיפולים כמו CBT ו- EMDR עשויים לזרז את מהלך הטיפול, אך בכל מקרה מדובר בתהליך לא קצר.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד ניתן לטפל בטורדנות כפייתית
    רוני
    23/12/2009

לכבוד
    ד"ר חיים היילפרין
    ד"ר אודי אורן
    אדונים נכבדים,
    האם ניתן לטפל,להקל בתחום טורדנות כפייתית?(האם בדרך כלל התהליך המקובל הוא טיפול קוגנטיבי בלבד,כי מנסיוני לא תמיד זה מצליח,או די קשה ליישום?
    האם יש אלטרנטיבות נוספות?
    האם ניתן להעזר בהם גם אם זה קורה לפעמים בעבודה,או במקום בילוי ופנאי?
    אודה לעזרתכם
    יום קסום ופורה

הוספת תגובה

• תשובה לרוני

ד''ר אודי אורן
    25/12/2009

לרוני שלום,
    ל-OCD מקובל להמליץ על שילוב של טיפול תרופתי ו-CBT.
    אין ספק שזה אתגר לא קל.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדות
    טלי
    22/12/2009

שלום רב, אני בת 30 סובלת מהתקפי חרדה מגיל צעיר . היום נוטלת ציפרלקס. פעם עברתי טיפול באוסטרליה שמאד עזר - הרופא כינה אותו ריסט לגוף , ע"י לחיצה על כל השרירים כמעט בגוף , בעצם הוא אמר שזה מוריד את הגוף שלי ממצב של סטרס יומיומי . הטיפול עזר מאד , אך הוא אמר לי למחרת לנוח כדי שזה יצליח לא נחתי .. הייתי רוצה לדעת האם קיים טיפול מסוג זה בארץ ??תודה מראש טלי .

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בחרדות

הוספת תגובה

• לטלי

ד''ר חיים היילפרין
    23/12/2009

איני מכיר טיפול "ריסט לגוף" אך מה שאת מתארת דומה מאד למספר רב של פעילויות שונות "המורידות את הגוף ממצב של סטרס יומיומי" שהמכנה המשותף שלהם הפעלה פסיבית או אקטיבית של הגוף, החל מהרפיית שרירים עמוקה, דרך עיסוי מסוגים שונים, וכלה בהתעמלות וספורט. בין אם מדובר בהרפייה, עיסוי, משחק כדורסל או ריצה למרחקים, התוצאה אחת - שחרור מתחים ולאות נעימים עד כדי אופוריה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלי- המשך לד"ר היילפרין

טלי
    23/12/2009

תודה לך על תגובתך דוקטור,
    מייד לאחר טיפול הריסט הייתי יכולה לעשות דברים שגרמו לי חרדה רבה קודם
    כמו לרדת במעלית . לכן התלהבתי מהטיפול.
    לחרדות אלו לא עוזרים כדורי הציפרלקס וגם לא מנעו לחלוטין את התקפי החרדה החוזרים ונשנים, המלווים בקשיי נשימה וכל הסימפטומים המוכרים..
    בכל זאת על איזה טיפול היית ממליץ לי כדי לשפר את איכות חיי ? במקום או בנוסף לציפרלקס
    אני גם גרושה עם ילדה ולא רוצה להעביר לבתי את המתחים הנפשיים שלי .
    שוב תודה
    טלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטלי

ד''ר חיים היילפרין
    23/12/2009

הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) ייעודי אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. שלא כמו ה"ריסט" או תרופות המקלות כל זמן שאת לוקחת אותן, לטיפול הולם יש סיכוי גבוה מאד לשחרר אותך סופית מהפרעת החרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול אנרגטי

שירה
    24/12/2009

לטלי..ישנו טיפול בשם טיפול אנרגטי שהוא מעורר את ההרגשות הובות ומשתק אתהחרדות.לפני הכל הוא מציף לך אותן ואז לאט לאט החרדה נעלת אםבאמתתרצי לשמוע בהרחבה שלחי לי הודעה חוזרת.. :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלי ושירה...

אורי
    27/12/2009

טלי,
    הטיפול שאת מתארת מעניין.
    אם את מגלה על טיפול כזה בארץ אשמח לשמוע.

שירה,
    אשמח אם תסבירי לגבי מה שהמלצת.
    אני סובלת מחרדות קשות כבר 3 שנים.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה קשה מאוד
    שי
    20/12/2009

בן 32 נשוי פלוס שלוש מזה כשמונה שנים סובל מהתקפי חרדה קשים.פוחד לצאת מהבית ללא אדם נוסף שאני יכול לסמוך עליו מיתקשה להגיע למקומות רחוקים חשוב לי תמיד לדעת שנימצא בית חולים או מוקד מד"א בקירבת מקום מרוחק ממישפחתי (אני גר בראשון)ומעדיף להישאר בבית הוריי שגרים ברחובות מכיוון ששם אני מכיר את כל מוקדי החירום.ההתקף אצלי מיתבטא בבחילה מאוד חזקה(הבחילה היא עיקר האפקט בהתקף)למרות שאני לא מקיא מגיע למצב שבו נישכב על הארץ וזועק לעזרה בקושי יכול לדבר ומבקש שיזמינו לי אמבולנס.ההתקפים קורים לעיתים קרובות.איני מישתמש בסמים או אלכוהול גם לא בעבר נולדתי בריא כל הבדיקות הרפואיות שביצעתי תקינות לחלוטין כחצי שנה הייתי בטיפול היתנהגותי(C B T)ללא תועלת טיפול תרופתי שלא הועיל:סרוקסט.אקסל.רמירון.רסיטל.פרפנן.בכולם הגעתי למינון המרבי לאחרונה מטופל בציפרלקס 10 מ"ג והחרדות אכן פוחתות.עדיין לא הגעתי למצב שלפני החרדות האם החיים שלי יכולים לחזור להיות נורמליים?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה קשה מאוד

הוספת תגובה

• תשובה לשי

ד''ר אודי אורן
    20/12/2009

לשי שלום,
    מכיוון שכבר ניסית תרופות ו-CBT, אני רוצה להמליץ לך לשלב את הטיפול התרופתי הנוכחי עם טיפול בגישה ממוקדת בשם EMDR. לטיפול הזה יש הצלחות עם הפרעות חרדה.
    אתה יכול לנסות למצוא מטפלים העוסקים בשיטה במסגרת קופת חולים או באתר עמותת EMDR ישראל.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית חרדה קשה מאוד
    ירדן
    19/12/2009

שלום רב,

לפני כ-4 שנים התחילו לי התקפי החרדה(כיום אני בת 20), מהיום שזה התחיל, לא הצלחתי לצאת מהבית, הייתי מבוהלת ובקושי יכולתי לצאת החוצה לחצר כי פחדתי מההתקף.
    עד היום אני לא מסוגלת לצאת החוצה לבד. זאת אומרת שאם אני יוצאת החוצה אני יוצאת אך ורק עם מישהו איתי. אני לא נוסעת באוטובוסים לבד, אני לא הולכת ברגל לבד, אני פשוט לא יכולה לעשות שום דבר לבד כבר 4 שנים. עבדתי לא מזמן במקום שהיה קרוב לבית, אבל אז נאלצתי לעבור דירה והתפטרתי מעבודתי בשל המרחק. אני כרגע גם לא עובדת בגלל החרדות.
    לקחתי בהתחלה רסיטל וגם ציפרלקס וגם קלונקס ככדור הרגעה במצבי לחץ או לפני השינה.
    שום דבר מהם לא עזר לי.
    הלכתי גם לטיפול אצל 2 פסיכולוגיות שמתמחות בעניין, אבל אף אחת מהן לא עזרה לי.
    אני עדיין בתקווה לצאת מזה, אבל אני כבר אובדת עצות, אני לא יודעת מה לעשות. אני בחרדות כל הזמן וחייבת להתחיל לעבוד ובעיקר- לחיות!
    אני יותר מאשמח אם תוכלו לעזור או לייעץ לי.. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית חרדה קשה מאוד

הוספת תגובה

• תשובה לירדן

ד''ר אודי אורן
    19/12/2009

לירדן שלום,
    הבעיה שאת מתארת בהחלט חמורה מכיוון שעשית את מה שממומלץ לעשות: טיפול פסיכולוגי ותרופתי.
    אני לא יודע למה שום דבר לא עזר לך.
    האם הטיפול היה אצל פסיכולוגיות בעלות התמחות בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי או EMDR?
    אם לא, הייתי ממליץ לך לפנות לאחד הטיפולים האלו ולנסות במקביל גם טיפול תרופתי נוסף.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לירדן...

אורי
    27/12/2009

המצב שאת מתארת הוא באמת קשה ובלתי נסבל ואני אומרת את זה כי אני במצבך בדיוק אולי קצת יותר שקה.

אני בת 25 וכבר 3 שנים+ סובלת מהתקפי חרדה.
    טופלתי בציפרלקס עברתי לרסיטל,עשיתי טיפול קוגנטיבי התנהגותי וEMDR והיה שיפור יחסי.
    אך לפני כמה חודשים המצב הוחמר והפך לבלתי נסבל.

אני לא מתפקדת לבד.לא בבית ולא בחוץ.לא עובדת בכלל.
    כל היום בחרדות דכאון ובהתקפי חרדה מכל פיפס קטן.
    אפילו להתקלח אני לא מסוגלת בלי לקבל התקף.

ניסיתי הכל אבל הכל גם רפואי וגם טבעי והמצב בעינו עומד.
    אני מתחילה עכשיו דיקור ושוקלת לחזור להומאופתיה ולEMDR .
    חייבת להתחיל לחיות.
    אני חיה מתה.לא נהנית מהחיים ולא חייה בכלל.
    הכל פחדים חרדות דאגות מחשובת רעות וטורדניות.

שמחה בשבילך שלא אבדה תקוותך ושאת חזקה ורוצה להמשיך ולנסות..
    התקווה והכח רצון חשובים יותר מהכל.

את כרגע תחת טיפול תרופתי?תנסי לברר לגבי הגאבא הבנתי שהוא יכול לעזור.
    התחלתי לקחת לפני שבועיים.

תגידי,החרדה בכללי גורמת לך לחולשה פיזית?
    לפחד מחולי?
    לסחרחורות חולשה?או שבמשך היום את מרגישה טוב?
    מי בסביבה שלך יודע מזה ותומך?
    מה את עושה כדי לשמור על שפיות?

אשמח לשמוע ממך אלא אם כן תחליטי שלא מתאים לך.
    תרגישי טוב ושבעז"ה הכל יהיה מאחורייך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוסידי
    מיכל
    17/12/2009

האם יש דרך להעלו את רמת הסרטונין באופן טיבעי אצל נער המאובחן כחולה באוסידי מסרב לקבל טיפול תרופתי.

הוא היה מטופל ע"י מטפל ( לא פסיכולוג) בשיטת cbt אך ללא הועיל יש ירידות ועליות ולאחר 4 חודשים ביקש להפסיק הטיפול.

אני רואה שהוא מנסה להתמודד לבד אבל הסבל לו ולנו קשים מנשוא .

ברור לנושהסיבה היא כימית אך הוא מסרב ליטול כדורים כימיים האם יש משהו חלופי מוכח?

לקביעת תור
    סגירה
    אוסידי

הוספת תגובה

• תשובה למיכל

ד''ר אודי אורן
    18/12/2009

למיכל שלום
    איני מכיר דרך טבעית להעלות את רמת הסרטונין.
    אנא התייעצי עם רופא או פסיכיאטר.
    אני ממליץ על פניה לפסיכולוג קליני/פסיכיאטר המתמחה ב-OCD
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטפל מטופל
    אריאל
    16/12/2009

אני בטיפול פסיכודנאמי אצל פסיכולוגית קלינית בהפרעת אישיות גבולית ,ויסות רגשות דימוי עצמי נמוך...
    בהתחלה הייתה קרה מאד....כשהבינה שאני רוצה לעזוב ,שינתה יחס ונהייתה נחמדה ומלאת חן
    לאחר 3 מפגשים נחמדים ....חזרה להיות קרה ,אמרתי לה את זה ,והיא מתחמקת

האם יש כאן דרך טיפולית,אינטגרציה בין טוב ורע ....ולכן אני צריך לשתוק
    וגם לא לצפות ממטפל שיהיה חבר נחמד

שאלה שנייה מתוך ניסיון שלך ,כמה זמן לוקח לטפל בהפרעת אישיות גבולית ,ומקרה שלי
    אני בטיפול בתחנה לבריאות הנפש .....שנה שנתיים

לקביעת תור
    סגירה
    מטפל מטופל

הוספת תגובה

• לאריאל

ד''ר חיים היילפרין
    17/12/2009

אני לא מניח שהמטפלת שלך קרה/ נחמדה כ"דרך טיפולית"... (סביר יותר, בהתחשב באבחנה, שמדובר בתנודות בהתיחסותך אליה.) לא ניתן לקבוע בעקרון את הזמן הלוקח לטפל בהפרעת אישיות גבולית מאחר שיש שונות רבה בין מטפלים ובין מטופלים - ישנם מטפלים אפקטיביים יותר ואפקטיביים פחות ומטופלים שהם יותר ברי טיפול וכאלה שהם פחות ברי טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף עזרה לפני טסט
    קרולין
    16/12/2009

בבקשה עזרו לי יש לי חרדת טסט והלב שלי דופק. האם יש כדור חד פעמי כמובן שאוכל לינטול ולמנוע את הדפיקות לב והלחץ ביום של הטסט??? אין לי הרבה זמן אנא יעצו לי זה בימים הקרובים
    לעזרתכם אודה....

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף עזרה לפני טסט

הוספת תגובה

• לקרולין

ד''ר חיים היילפרין
    17/12/2009

הפתרון המומלץ לחרדת טסט הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) קצר מועד אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אך אם את מתעקשת, ישנן מספר תרופות המשמשות כנוגדי חרדה קצרי טווח, כמו הבנזודיאפינים - ווליום, וואבן, לוריבן, קלונקס, זאנקס ועוד. בקשי את התרופה מרופא המשפחה או פסיכיאטר (ונסי את השפעתה עליך בימים שקודמים לטסט). בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת ל: ד''ר חיים היילפרין

קרולין
    17/12/2009

שלום ד''ר חיים היילפרין עלי לפנות לפסיכולוג או פסיכיאטר על מנת לקבל מרשם של התרופה?????
    לא בטוח שאספיק להגיע אליו לפני כי זה ממש קרוב הטסט מה אתה ממליץ?? על כדור שימנע דפיקות לב ורעד ושאהיה רגועה אבל ערנית (קח בחשבון יש לי אסטמה לעתים רחוקות אז כדור שמתאים )
    חשוב לי לציין שאני רוצה להרגיש רגועה אבל עירנית לא משהו שירדים אותי.
    תודה אני מודה לך.......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד''ר חיים היילפרין עלי לפנות- המשך

קרולין
    17/12/2009

האם אתה ממליץ על רסקיו וזה יכול לעזור לי בהתרגשות הטסט ??? או שזה סתם? כי ניסיתי בעבר רגיעון כי הייתי לחוצה ביום של החתונה ולא עזר לי כלום.......

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקרולין

ד''ר חיים היילפרין
    18/12/2009

כתבתי מפורשות - פני לרופא המשפחה או פסיכיאטר ובקשי ממנו משהו שירגיע ולא ירדים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר היילפרין, עזרת לי מאוד

קארין 30
    18/12/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת- חרדה מטסט לדר' חיים

קארין 30
    02/01/2010

שבוע טוב,
    ניסיתי כדור אסיול 5 מ"ג לפני השינה ולא עשה לי כלום.
    האם הכדור עצמו לא עובד עלי? או שהמינון נמוך מידי? להזכירך יש לי אסטמה וצפצופים בנשימה לעתים רחוקות.
    על איזה כדור בכל זאת אתה ממליץ? עם הכי פחות תופעות לואי....... שאספיק לנסות לפני המועד עצמו
    לעזרתך אודה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקרולין

ד''ר חיים היילפרין
    03/01/2010

לא בכדי המלצתי לך לפני שבועיים לפנות לרופא המשפחה או לפסיכיאטר בעניין זה... מדובר בתרופת מירשם, המחייבת היכרות אישית איתך ועם הרקורד הרפואי שלך (ואחריות מקצועית מצד המטפל, כמובן). עשי זאת, ובהצלחה בטסט!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה בהריון
    טלי
    16/12/2009

ביתי בשבוע 9 להריון ראשון שלה. לפני כשבוע אושפזה בבי"ח עקב הקאות בלתי פוסקות. שוחררה מבי"ח ועדיין סובלת מבחילות חזקות. בתחושה של חוסר שליטה על גופה משתקת אותה ומכניסה אותה למצב של חרדה. האם אפשר לטפל בתופעה ? וכיצד אוכל לעזור לה?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה בהריון

הוספת תגובה

• לטלי

ד''ר חיים היילפרין
    17/12/2009

כן, ניתן לטפל בבעיה של בתך - הפני אותה למספר שיחות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית (CBT) או ב-EMDR שילווה אותה במהלך ההריון. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה