פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• ני מדמינת כבר דברים מרוב מחשבה
    ד``ר חיים היילפרין
    07/02/2010

נמאס לי כבר לשגע את כל הפורומים פה....כל יומיים נכנס לי שגעון חדש, ואני שואלת שאלות וכמובן שהרופא בפורום תמיד מעלה חשש וממליץ על בדיקה אצל רופא וזה נכון מה שהוא עושה אבל אני משתגעת כי אני כבר לא יודעת מה הבעיה שלי...הייתי רוצה להעלות את הבעיה שלי עכשיו ושתגידו לי אם אתם מבינים אם זו בעית ראיה או בעיה פסיכיאטרית....

אז ככה..... אני 7 חודשים אחרי לידה, בריאה בד"כ (חוץ מדמיונות שבאים והולכים) לפני תקופה נכנס לי שגעון שאני לא רואה מספיק טוב ולא התיחסתי לזה (כמו לעוד הרבה שגעונות) אבל בסוף נכנעתי והחלטתי לעשות בדיקה ואכן עלה לי המספר ברבע מספר בכל עין....הייתי כמה ימים רגועה ומרוצה ולאחר מספר ימים הגיע שגעון חדש, מכיון שהתרגלתי למספר החדש התחלתי לחשוב שאני לא רואה טב ומאז מרוב שאני מתמקדת לראות כנראה לא ממקדת את הראיה ולא מצליחה לראות כמו שצריך, אני רואה הכל אבל מרגישה מבולבלת....לאחר שזה עבר שמתי לב שלפעמים כשאני מסתכלת חזק על אור פלורוסנט אני רואה כמו נקודות זוהרות שרצות מהר....כתבתי בפורום עיניים שאלה ואמרו לי שבד"כ זה שום דבר אבל כדאי לעשות בדיקה כדי לשלול חורים ברשתית וכמובן שעכשיו אני בסרט מזה, ואני לא רוצה ללכת לעשות סתם בדיקות מלחיצות....נראה לי גם שאני מדמינת כבר דברים מרוב שהמחשבה שלי כל היום מהבוקר עד הלילה זה על העיניים....מה לעשות? מה דעתכם? אנא תעזרו לי....

אשמח לתשובה מהירה וסליחה על החפירות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה לתות

ד''ר אודי אורן
    07/02/2010

לתות שלום,
    כמובן שאין לי ברירה אלא להמליץ לך לעשות את הבדיקות הרפואיות שהרופאים המליצו לך, אבל...
    ברור מתוך מה שכתבת שאת במתח מאד גבוה ורמת חרדה משמעותית.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול התנהגותי קוגניטיבי או טיפול EMDR שיעזרו לך להתמודד עם הלחץ והמחשבות/דאגות/התנהגויות שנובעות מהלחץ.
    כמובן שגם טיפול תרופתי הרגעתי בא בחשבון.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים אצל ילדה בת 8
    שלומית
    07/02/2010

שלום,ביתי בת 8 מאד פחדנית וחסרת ביטחון.
    היא מפחדת להישאר עם האחים לבד בבית (למרות שהם לא מפחדים),מפחדת מחיות (כמו חתולים) ואפילו עם אני או אבא שלה איתה,מפחדת מאנשים שהיא לא מכירה.
    כמו כן היא חסרת ביטחון,היא לא מפתחת קישרי חברות לבד (אלא עם כן אני יוצרת את הקשר ההתחלתי)
    לא משתתפת בשיעורים וכו.
    רצוי לציין שכאשר היא הייתה קטנה (בת 3 בערך) היא חשבה שהיא נשארה לבד בבית כשלמעשה אנחנו היינו בחצר (מדובר בבית פרטי והיא ישנה בקומה השנייה). היא קמה מתוך שינה ומאד נבהלה.לקח מספר דקות עד שהיא מצאה אותנו אבל היא הייתה מאד היסטרית.
    אנחנו חושבים שהתופעות הנ"ל קשורות לכך היות ועד היום היא מזכירה לנו את זה.

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים אצל ילדה בת 8

הוספת תגובה

• תשובה לשלומית

ד''ר אודי אורן
    07/02/2010

לשלומית שלום
    אני מתרשם כי הילדה מספרת לכם מה מקור הבעיה.
    אני ממליץ לחפש מטפל EMDR המתמחה בילדים.
    EMDR היא שיטת טיפול המתמקדת בהשפעת ארועים קשים על המשך החיים.
    גם טיפול התנהגותי קוגניטיבי עשוי בהחלט לעזור.
    אני ממליץ לכם לא לדחות את הטיפול.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה ורגיעון
    אסמתי
    04/02/2010

הובחנתי כחולה אסתמה לפני שנה (אני בן 43) תמיד היתי בריא חזק וספורטיבי. אולם עקב חוסר אויר (אי יכולת לקחת נשימה עמוקה לראות) עשיתי בדיקות אצל רופא (מומחה) ראות שקבע יש לי אסתמה ונתן לי משאף (מכיל סטרוידים). מאז אני כל הזמן במחשבות וחרדות על מצבי.רופאת המשפחה אמרה קח רגיעון או משהו ולך הביתה. שאלתי מה זה המשהו שיכול להיות . ורגיעון מה עדיף טיפות או כדור . יש לציין שבגיל 30 לקחתי כחצי שנה אפקסור (גם כי היתה חרדה כללית עקב כאבי בטן לא מובנים) - לא רוצה לחזור ל"כימיים" למינהם.
    תודה מראש על תשובה מרגיעה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ורגיעון

הוספת תגובה

• תשובה לס.ר.

ד''ר אודי אורן
    04/02/2010

שלום רב,
    אני מתרשם שמה שקרה בגיל 30 חוזר על עצמו.
    גם אז סבלת מבעיה פיזית שהביאה לחששות/חרדות.
    אין ספק שאתה יכול לבחור בטיפול תרופתי כזה או אחר (אין עדיפות לכדור או טיפות), אך אני ממליץ לך לפנות לטיפול ממוקד בחרדה שיכול לעזור לך לפתור את הבעיה.
    טיפול התנהגותי קוגניטיבי או טיפול EMDR עשויים בהחלט לעזור במצבים כאלו.
    בהצלחה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש טיפול אחר להתקפי אי שקט
    בן 28
    02/02/2010

שלום, אני מטופל בזיפרקסה 5 מיליגרם בגלל התקפי אי שקט שמלווים ברעידה של הגוף, כאילו קר נורא והרגשת חוסר אונים על סף התעלפות. ( אני מאובחן כחולה סכיזופרניה ) זה כל מה שמציק לי במחלה, נכון אני מאובחן כסכיזופרן אבל ללא הכדורים אני מרגיש טוב מאוד מבחינה נפשית ורק התקפי האי שקט מפריעים לי והשאלה שלי היא האם הרפואה המשלימה יכולה לעזור לי עם התקפי האי שקט וגם להפסיק את הכדורים ( קשה להפסיק כדורים פסיכיאטרים ) ולהרגיש טוב, אני רוצה להפסיק עם הכדורים הפסיכיאטרים, תודה.

הוספת תגובה

• לבן ה-28

ד''ר חיים היילפרין
    02/02/2010

הסכנה בהפסקת הכדורים היא הידרדרות למצב פסיכוטי, ולכן עליך לבחון היטב, בהתייעצות עם הפסיכיאטר המטפל בך, מהי הדרך המיטבית (כולל רפואה משלימה) להקל על מצוקתך באופן שיאפשר לך להשאר עם מינימום סימפטומים פסיכוטיים. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספר על CBT
    אילן
    01/02/2010

שלום רב,

אני סובל מחרדות כחמישה חודשים בעקבות התקף חרדה חריף שחוויתי ולצערי ידי אינה משגת ללכת למטפל CBT אז רציתי לדעת האם קיים ספר טוב שאתה יכול להמליץ לי על מנת שאנסה לטפל בעצמי.

תודה רבה!

אילן

לקביעת תור
    סגירה
    ספר על CBT

הוספת תגובה

• לאילן

ד''ר חיים היילפרין
    02/02/2010

"הפרעות חרדה ובעת - התיאוריה והטיפול ההכרני" מאת ד"ר אהרון בק וד"ר גרי אמרי, מהדורה עברית (2009) בהוצאת פסגות. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה/OCD
    אלמוני
    01/02/2010

שלום רב,

לפני ארבעה חודשים חטפתי התקף חרדה ומאז אני חרד במידות שונות כל יום.

אני כל הזמן קורא על חרדה בפורומים על טיפולים והמחשבה על החרדה לא עוזבת אותי כלל. זה מגיע למצב שאני לא מצליח לחשוב כמעט על דברים אחרים דבר הפוגע בי מאד לתיפקוד.

הייתי רוצה לדעת האם סובל מ OCD בעקבות מה שאמרתי? אין לי טקסים למעט על נושא הקריאה ברשת עלהההפרעת החרדה.

כפי שאמרתי הפרעה זו התפחתה רק בארבעת החודשים האחרונים לפני התקף החרדה לא סבלתי כלל.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה/OCD

הוספת תגובה

• תשובה לאלמוני

ד''ר אודי אורן
    01/02/2010

שלום רב,
    איני מתרשם שאתה סובל מ-OCD.
    אני מעריך שהתקף החרדה נחווה על ידך כטראומה, ואתה מגיב בהתאם.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול אצל מטפל המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי - קוגניטיבי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צ'יפרלקס ורשיון נהיגה
    גלית
    01/02/2010

שמי גלית ואני בת 32 ובריאה לחלוטין. אני נוטלת צ'יפרלקס (כדור אחד ביום 10 מ"ג) והצהרתי
    על כך בטופס להתחלת שיעורי נהיגה. המורה ביקש/ ממני ללכת למשרד הרישוי ולקבל חתימה שאין בעיה עם נטילת התרופה בקביעות. כעת הטופס ממתין לאישור רופא של משרד הרישוי. האם צפויה לי בעיה? האם יתכן ולא אוכל להתחיל בשיעורי נהיגה? (רופא המשפחה שלי חתם על טופס). תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    צ'יפרלקס ורשיון נהיגה

הוספת תגובה

• תשובה לגלית

ד''ר אודי אורן
    01/02/2010

לגלית שלום,
    אני ממליץ לך לפנות למשרד התחבורה ולברר את העניין.
    אני מתקשה להאמין שתהיה בעיה מכיוון שכמות האנשים המשתמשים בתרופה זו הוא עצום.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לדר' היילפרין
    קארין 30
    30/01/2010

שלום,
    אני בתקופת לחץ לפני טסט ניגשתי לרופאת משפחה נתנה לי אסיול ביקשה שאנסה בליל לפני השינה המליצה לי5 מ"ג ואם לא עוזר אז לנסות מ"ג 10 לא עזר לי שניהם. ניסיתי היום 15 מ"ג בשעות הבוקר של היום הרגשתי קצת טישטוש וגוף כבד כשאני קמה אבל לא תחושת רוגע ואדישות.
    ניסיתי שבת שעברה גם ואבן 10 מ"ג בעבר ולא עזר לי.יש לציין שניסיתי קודם רגיעון ורסקיו ועוד כמה על בסיס טבעי אך לשווא
    מה אתה מציעה לי ?שבטוח יעזור וישפיע עלי אני בחרדה מהטסט ורוצה להצליח ולהיות רגועה
    בבקשה עזור לי. קח בחשבון שיש לי בעיה רפואית אסטמה ולחץ דם נמוך לעיתים ממש רחוקות אז משהו שלא פוגע בנשימה (אני לא מעונינת לפנות לפסיכיאטר או פסיכולוג) מאחר וזה חרדה ולחץ רגעי ממשהו מסויים
    הטסט קרב אנא עזור לי

לעזרתך אודה,
    קארין

נ.ב. לפי זכרוני לפני טיפול שיניים נתנו לי וליום ועזר אבל אין אותו יותר בסל, והתחליפים שמצויינים כאן לא ממש עזרו לי.
    שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לדר' היילפרין

הוספת תגובה

• לקארין

ד''ר חיים היילפרין
    31/01/2010

ראשית, קצת סדר בדברים: אסיוול, ואבן וואליום שייכים שלושתם למשפחת הבנזודיאפינים והשפעותיהם די דומות; כך שאם וואליום הרגיע אותך בעבר, מן הסתם שגם לוואבן ולאסיוול תיהיה השפעה דומה. שנית, כדורי הרגעה מעין אלה אינם אמורים לגרום לך לתחושה של "רוגע ואדישות" אלא רק להקל במידה את החרדה (כדי להגיע לתחושה של רוגע ואדישות תצטרכי באמת לקחת כמות שתגרום לך "טשטוש וגוף כבד"). חבל שאינך מעוניינת לפנות לפסיכולוג - בטיפול הולם (אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית) יכולת ללמוד בשתיים-שלוש פגישות כיצד להתמודד עם חרדה ולחץ רגעי בדברים מסויימים, והרבה יותר. (גם תרופות מהסוג שציינת מחייבות מרשם רופא או פסיכיאטר.) כך או כך, בהצלחה בטסט!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת- לדר חיים

קארין 30
    31/01/2010

רוקחת המליצה לי על פרולול 10מ"ג, האם אפשר לנטול עם בעיות נשימה קלות? גילו לי אסתמה בצבא אבל לפי זכרוני לא היתה לי התקפה.
    לעתים רחוקות אולי בעיות קלות בנשימה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקארין

ד''ר חיים היילפרין
    01/02/2010

הפרולול אכן עלול להחמיר קשיי נשימה (נדיר) - וזו הסיבה שהמלצתי לך לקחת מרשם מתאים מפסיכיאטר (ולא מרופאת המשפחה או רוקחת).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר' חיים

קארין 30
    01/02/2010

אני פוחדת לגשת לפסיכיאטר כי מן הסתם פותחים תיק ויחשבו שיש לי בעיה נפשית
    שמעתי מאנשים שזה יכול להזיק לי להוצאת רישיון שזה ידווח ויחשבו שאני לא ראויה לרישיון....... ויקשו עלי. אז לאן עלי לפנות????? מבלי שאפגע בעתיד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקארין

ד''ר חיים היילפרין
    02/02/2010

פנייה מסוג זה לפסיכיאטר לא יכולה להזיק לך להוצאת רישיון בכל מקרה. ואת יכולה לפנות לפסיכולוג או פסיכיאטר באופן פרטי באנונימיות מוחלטת. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר' חיים

קארין 30
    02/02/2010

תודה רבה על עזרתך, אתה יכול להמליץ לי על פסיכיאטר פרטי בחיפה????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקארין

ד''ר חיים היילפרין
    02/02/2010

מצטער, איני מכיר פסיכיאטרים באזור חיפה ומנוע בעקרון מלהמליץ בפורום על אנשים ספציפיים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר' חיים

קארין 30
    03/02/2010

לא ידעתי שאסור לך להמליץ, אתה בתחום,אנסה לאתר דרך האינטרנט או 144 ויום טוב. בכל אופן מגיע לך תודה רבה על עזרתך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד' חיים

קארין 30
    03/02/2010

סליחה שאני משגעת אותך, מן הסתם יש לך ניסיון ואמרת שאסיול מאותה משפחה של וליום ווליוםכן עזר לי בעבר רק לא יודעת כמה מ"ג נתן לי הרופא (כשעשיתי טיפולי שיניים והייתי בלחץ). אתה מאמין שאולי זה קשור במינון אני צריכה מינון יותר גבוה באסיול? להזכירך נטלתי 15 מ"ג והרגשתי קצת ריחוף וכובד בגוף אבל זה פג לאחר חצי שעה משהו כזה??? ויש לי פרולול 10 מ"ג אם אנסה בכל זאת זה ממש יזיק לי אין לי אסתמה באופן קבוע קצת נשימה כבדה לעיתים רחוקות מאוד וברור שמדובר בטיפול חד פעמי ולא קבוע רק לצורך הטסט . מה דעתך בנושא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקארין

ד''ר חיים היילפרין
    04/02/2010

זה בסדר. האדם היחיד שיכול לקחת אחריות להתוויות שאת מתארת הוא הרופא המטפל בך ולכן המלצתי לך להביא את שיקוליך בפניו ולפעול רק לפי הנחיותיו. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה כרונית
    יאיר
    30/01/2010

שלום רב,

רציתי לדעת מהי חרדה כרונית ואיך ניתן לטלפל בה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה כרונית

הוספת תגובה

• ליאיר

ד''ר חיים היילפרין
    31/01/2010

חרדה כרונית אינה אבחנה פורמלית אלא אחד השמות הלא פורמליים לאבחנה של חרדה מוכללת - מצב שבו החרדה (ודפוס ההמנעות) מוכללים כמעט לכל הקשר ומצב בחייו של האדם החרד. הטיפול המומלץ בחרדה מוכללת הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) ע"י פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה - חרדה\הרגשה לא ברורה
    אריאל
    29/01/2010

שלום
    אני סטודנט, גל: 25-30
    לפני כחצי שנה באמצע שיעור, משום מקום חוויתי התקף חרדה או יותר נכון התקף של סטרס לא נורמאלי.
    החרדה\הפחד\הסטרס(מה שזה לא יהיה) נובע ממחשבה פילוסופית עמוקה שהיא:
    כולנו ולמעשה כל דבר ביקום בנוי בסופו של דבר מאלקטרונים ומשמעות העניין שאנחנו בעצם לא קיימים כאינדיבידואל ואם אני קיים אז אולי כל מה שמסביב זה רק בראש שלי... דברים בסגנון הזה (כמעט כל ענין שקשור לקיוםי או לתופעות פיזיקליות גלובליות מכניס אותי לסטרס מאוד גבוה)
    בגדול אפשר לומר שנהייתי מודע לקיום שלי עצמי וזה מאוד מלחיץ ומשתק בחרדה לא מובנת.
    נטלתי רסיטל למשך כ3 חודשים עם שיפור קל ביותר - הפסקתי בגלל סחרחורות וגם כי איפושהו אני מפחד לתת תוקף לבעיה ובעצם לשים על עצמי תגית (בפני עצמי) של "חולה נפש", בנוסף מידי פעם כאשר התקף מגיע אני נוטל לוריוון.
    היתה הפוגה בעצמת הסטרס ב3 חודשים האחרונים - כלומר בעיקר מחשבות מאוד מעיקות אבל פחות או יותר נשלטות וללא התקפים רציניים אך לפני 3 ימים חזר שוב התקף ומאז...
    אני מטופל אחת לחודשיים בערך אצל פסיכיאטר מטעם קופת החולים אבל קשה לי להאמין שמשהו מיזה יעזור מכיוון שאצלי הבעיה היא במחשבה הבסיסית ביותר - הקיום שלי! זה משהו שאני לא יכול להתחמק ממנו, נגיד כמו אדם החרד מנהיגה -> הוא פשוט נמנע מלהתקרב לרכב. אני לא יכול לעשות את זה ! העניין אצלי הוא גלובלי ומקיף אותי תמיד יום יום -
    אני מצליח לתפקד אבל זה לא חיים
    מה אתה ממליץ לעשות בעניין?
    אני אודה לך מאוד מאוד על תשובה

הוספת תגובה

• אמנם לא הפסיכיאטר, אבל -

הדס
    29/01/2010

יש לי שתי הצעות, מניסיון אישי -

1. תדבר עם הפסיכיאטר, אפילו תקדים את הפגישה איתו, אם אפשר, ותבקש ממנו שיחליף לך תרופה. קח בחשבון, שכל מעבר בין תרופות הוא הדרגתי, ולוקח זמן עד שהשינוי משפיע, אבל זה בסוף אמור לעבוד (עניין של כמה שבועות).

2. פנה לטיפול CBT - טיפול פסיכולוגי-קוגניטיבי, שם יוכלו ללמד אותך שיטות להתמודדות עם הבעיה. מחקרים מוכיחים ששילוב בין טיפול פסיכולוגי לטיפול תרופתי הוא שילוב מנצח.

בהצלחה.
    הדס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאריאל

ד''ר חיים היילפרין
    30/01/2010

גש לטיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד?
    זוהר
    28/01/2010

שלום
    יש לי תאומים בני 3 וחצי והם באותו גן הבת נכנסת בכיף לגן והבן בתחילת השנה לא היה מוכן להיכנס לגן היה ממש היסטרי עד שלאט לאט התרגל ואז היה נכנס בכיף לפני שבוע וחצי התחיל שוב להיות היסטרי ניסיתי לברר מה קרה והסייעת הסבירה לי שהגיע איש התחזוקה והוא קדח על מנת להתקין מדפים בגן באותו רגע בני תפס את הסייעת בחוזקה ולא עזב אותה ,
    עלי לציין שאחרי כמה דקות בגן הוא נרגע הוא משחק ומשתף פעולה.
    אני מודעת לכך שהוא מפחד מכל דבר שהוא לא מכיר ובמיוחד מרעשיםכמו מקדחה,פיצוץ של בלון וגם מחושך אם נכבה במדרגות האור למשל הוא נהפך להיות היסטרי, אני כול הזמן מנסה להחדיר בו בטחון ומסבירה לו מה עוד אפשר לעזור לו? איך אני מצליחה לדובב אותו ולהבין ממה הוא כל כך מפחד?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פחד?

הוספת תגובה

• לזוהר

ד''ר חיים היילפרין
    29/01/2010

לפי תיאורך אין צורך לדובב את הילד - הוא יודע יפה מאד לתקשר איתך את פחדיו ולרוב גם להצביע על סיבותיהם (רעש, משהו לא מוכר וכיו"ב). מהכתוב עולה גם שאת מתמודדת היטב עם פחדיו (מנסה להחדיר בו בטחון, מסבירה לו וכד') ובד"כ הוא נרגע תוך כמה דקות. המשיכי לקבל את פחדיו - הם נורמליים ושכיחים לגילו - לתמוך בו ולהרגיע אותו (והנחי גם את הגננת לנהוג כך). תגובותיו יתמתנו עם הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מטיסות האם יש פיתרון ?
    אנונימי
    28/01/2010

שלום קודם כל אני מתבייש בבעיה שלי לכן אשאר אנונימי אני כבן 30 יש לי פחד מטיסות הפחד עצמו מתבטא בזה שאני כל הזמן מדמיין תרחישים מה יקרה אם המנועים יפסיקו לעבוד או בעיה כלשהי במטוס שהוא יתרסק או ישרף באוויר בחיים לא טסתי חוץ מפעם אחת שטסתי לאילת וגם אז התרגשתי מפחד היה קצת כיסי אויר כאילו שהמטוס במצב ירידה אבל מלבד זה לא היה כלום השאלה אם זה אותו הדבר בטיסה לחול ואם לא מה הבעיות ואיך ניתן להתמודד עם הבעיה שפוגעת לי בחיים האישים ומקצועיים

הוספת תגובה

• לאנונימי

ד''ר חיים היילפרין
    28/01/2010

הטיסה לחו"ל דומה בכל לטיסה לאילת מחוץ להיותה ארוכה יותר - וכמו שעברת את אותה טיסה בשלום, מן הסתם תעבור בשלום גם את הטיסה לחו"ל. אם הדבר אפשרי, הפתרון הנכון ביותר עבורך הוא פשוט לטוס, שכן כל טיסה שתעבור ללא תקלות (אובייקטיביות) תהפוך את הטיסה הבאה למלחיצה פחות. אם אפשרות זו מאיימת מדי, הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) קצר מועד עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. למהדרין, קיימים גם מרכזי טיפול ייעודיים העושים שימוש במכשור מתוחכם להדמיית מציאות וירטואלית כדי לייעל את התהליך. פתרון שכיח אחר הוא לקיחת תרופת הרגעה (בד"כ כדור אחד ממשפחת הבנזודיאפינים - זנקס, וליום, קלונקס וכד' - לפני הטיסה); התרופה נלקחת ע"פ מרשם רופא/ פסיכיאטר ומומלצת פחות שכן אינה פותרת את הבעיה אלא רק מקלה על התסמינים. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיוק אותה הבעיה.1

אנונימית
    06/11/2010

יש לי בדיוק אותה הבעיה , אני כמעט בת 13 .
    טסתי יחסית הרבה טיסות לחו"ל ,
    גם טיסות די ארוכות למשל טיסה ללוס אנג'לס .
    כל פעם אני מפחדת שהמטוס ייתרסק באמצע הטיסה , או שפשוט נמות איכשהו בטיסה כי המנועים יפסיקו לתפקד ועוד..
    חשוב לי להוסיף שבעבר צפיתי בשידורי תחקיר על טיסות שהתרסקו , ומאז התחילו אצלי הפחדים. יכול להיות שישנו קשר בין הדברים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיוק אותה הבעיה.1 - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    08/11/2010

כמובן שיש קשר. והפתרון הוא פשוט להמשיך ולטוס (ראי בתשובתי לעיל)...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה המשך טיפול
    אילן
    28/01/2010

שלום רב,

בן 31 לפני חמישה חודשים חטפתי התקף חרדה (ראשון בחיי) בעקבות שימוש במריחואנה לראשונה.
    מטופל ברסיטל 3 חודשים 20 מ"ג חודש אחד 30 מ"ג וחודש אחרון ב 40 מ"ג.
    קיים שיפור לאורך כל הדרך אך לא מספק ומאז שעליתי למינון של 40 מ"ג המצב באמת השתפר אך לא חזרתי לעצמי לפני הארוע.
    אין לי דפיקות לב או התקפים, אני לא נמנע משום דבר ואני חיי חיים רגילים. הבעיה היא שאני מרגיש עדיין תחושה של פחד לא מובן כזה, מעין קשיון/מתח בשרירים של הזרועות. אני נוטל 28 יום מינון של 40 מ"ג ואני לא יודע אם יש לאן להשתפר מכאן. אשמח לעזרה לחוות דעת.

תודה רבה,

אילן

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה המשך טיפול

הוספת תגובה

• לאילן

ד''ר חיים היילפרין
    28/01/2010

ודאי שיש לאן להשתפר מכאן - לקראת חיים ללא תרופות וללא חרדות... זה דורש טיפול הולם וסבלנות רבה, כמובן - אני ממליץ לך לשלב במקביל טיפול פסיכולוגי, רצוי אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נהיגה
    ד.
    28/01/2010

בתקופה האחרונה יש לי קשיים בנהיגה, פתאום אני מאבדת את הביטחון ומפחדת שאני לא אדע היכן להניח את הרגליים על הדוושות. זה קורה לי בעיקר בלילה ובכביש מהיר ומלווה בדפיקות לב מואצות וזיעה.
    אני מרגישה שאני חייבת ללחוץ על הדוושה של הברקס והקלאץ לוודא שאני יודעת היכן היא נמצאת, דבר שיכול לסכן אותי על הכביש בעיקר שיש מכונית מאחורי. אני נוסעת על 70 קמ"ש בכביש מהיר או חייבת לצאת במחלף הקרוב, לעצור ולהעביר הילוכים "לוודא שאני יודעת היכן הם".

עלי לציין שאני נוהגת כבר 12 שנה, כל יום למרחקים יחסית ארוכים (30 דקות בכביש מהיר) ומעולם לא חוויתיבעיה דומה, תמיד היה לי המון ביטחון בנהיגה שלי.

.בחודשים האחרונים אני אכן נוהגת פחות והביטחון שלי ירד לאור חוסר הצלחה בתחום המקצועי, אך כרגע אני עובדת במקום עבודה ממנו אני מרוצה ומוערכת, אך הוא מחייב נסיעה בכביש מהיר וגם בלילות.

חוויתי בתקופת הנעורים התקפי חרדה שחלפו עם טיפול פסיכולוגי ותרופות לתקופה מאוד קצרה.

האם מדובר בחרדה? כזו הדורשת טיפול תרופתי?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נהיגה

הוספת תגובה

• לד.

ד''ר חיים היילפרין
    28/01/2010

כן, את אכן מתארת תסמינים חרדתיים. טיפול תרופתי אינו מתבקש כאן אלא מספר פגישות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. (מרבית הסובלים מחרדות נפטרים מהבעיה בטיפול קוגניטיבי-התנהגותית קצר מועד ללא טיפול תרופתי; הטיפול התרופתי רק ממסך את הגורמים לחרדה ולמעשה עלול לקבע אותה, ומוסיף בעייתיות משל עצמו. אני ממליץ על טיפול תרופתי רק במקרים שבהם המטופל חרד מכדי להיעזר ביעילות בטיפול הפסיכולוגי.)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובלת מחרדת נהיגה דומה

ש
    30/01/2010

היי, אני בת 27, נוהגת כמעט 10 שנים.
    לפני כשנתיים, בזמן הלמידה למבחן הפסיכומטרי, הייתה לי תקופה של התקפי חרדה חוזרים, נעזרתי בטיפול פסיכולוגי שעזר לי לעבור את התקופה.
    הבעיה היחידה שאני פשוט לא מצליחה להתגבר עליה היא נהיגה בכבישים מהירים.
    תחושה של לחץ, לא יודעת על איזה דוושה אני לוחצת, מרגישה שההגה מושך אותי לשוליים, לא מסוגלת ליסוע בנתיבים שמאלים, לפעמים יש לי בעיה לפנות שמאלה, לא מסוגלת להשתלב.
    לפעמים אני מרגישה כאילו אני "תקועה" באותו המקום ורק מדמיינת שאני נוסעת אבל בעצם זה לא אמיתי.
    הטיפול הפסיכולוגי עזר לי להתקפי החרדה האחרים, היו לי גם פוביות נוספות שעברו, אך אני פשוט לא מצליחה להתגבר על חרדת הנהיגה.
    אשמח לדעת אם יש טיפול ספציפי שמיועד לחרדת נהיגה
    תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לש.

ד''ר חיים היילפרין
    30/01/2010

כן, כפי שכתבתי לעיל, ניתן להפטר מחרדת נהיגה בטיפול ייעודי של מספר פגישות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נהיגה רגועה ובטוחה

רויטל גולן
    01/02/2010

*** ההודעה הוסרה - נא לא להעלות הודעות שיש בהן משום פרסום לגוף מסחרי ***

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס
    ארנה
    28/01/2010

שלום,
    הומלץ לבני בן ה 15 ליטול כדור ציפרלקס 10 מ"ג ביום לאור תופעות חרדה פוסט טראומטית.
    רציתי לדעת עד כמה קשה לגוף להתרגל? האם יש תופעות לוואי מיוחדות שיש לשים לב אליהן.?

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• זו תרופה מאד יקרה!

עינב
    28/01/2010

למה דווקא הומלץ על הציפרלקס....?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורנה

ד''ר חיים היילפרין
    28/01/2010

ה"קושי" בהסתגלות לתרופה מאד סובייקטיבי ושונה מאדם לאדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה