פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדות בשינה
    רינת
    03/03/2010

ביתי בת ה-7 חלתה בימים האחרונים ונזקקה לטיפול אנטיביוטי.
    החל מהיום הראשון של לקיחת התרופה התעוררה הילדה באמצע הלילה בוכה,רועדת מקור
    וסיפרה כי חלמה חלום רע. בחלום יש לה סחרחורת נוראית והיא עומדת להקיא. הדבר נמשך ברציפות שלושה ימים.
    ביום הרביעי התקשרתי לרופאת הילדים שלה וביקשתי להחליף את סוג האנטיביוטיקה וכך היה.
    אך ההתעוררות ההיסטרית באמצע הלילה המלןוה בבכי ,רעידות ורצון להקיא חזרו שוב.
    הדבר נראה כמו התקפת חרדה ,דבר שמעולם לא חוותה ביתי.

אשמח לשמוע לעצתכם מה עליי לעשות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות בשינה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה לרינת

ד''ר אודי אורן
    09/03/2010

לרינת שלום,
    השאלה היא האם מדובר בתגובתיות לתרופה, למצב הבריאותי, ו/או התפתחות של תגובת חרדה.
    בינתיים אני ממליץ להקריא לילדה ספר או שניים על חלומות המיועדים לילדים בגילה (יש הרבה כאלו), לדבר איתה (במשך היום) על ההתעוררויות ולספר לה שלפעמים כשחולים זה קורה, וכמובן לעשות את כל פעולות ההרגעה - שאני בטוח שאת עושה - כשהיא מתעוררת בלילה.
    והיה אם התופעה תימשך, ביחוד אם היא תימשך מעבר לתקופת המחלה, הייתי שוקל פניה למטפל ילדים המתמחה ב-EMDR או בטיפול התנהגותי-קוגניטיבי להתערבות קצרה.
    בהצלחה, הרבה בריאות,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוררות יתר של מערכת העצבים
    ע
    01/03/2010

שלום, אני כבר 3 שנים סובל ממצב של עוררות יתר בעקבות המלחמה בצפון וטראומה שעברתי. כיצד נהוג לטפל במצבים אלו מלבד בנזודיאזיפינים, שגם השפעתם עלי מועטת?

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אודי אורן
    09/03/2010

שלום רב,
    מצב עוררות היתר שאליו אתה מתייחס הוא סביר להניח מצב פוסט טראומטי ברמה זו או אחרת.
    לטיפול תרופתי יש השפעה חלקית על בעיות כאלו.
    בנוסף (או במקום) לטיפול התרופתי אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בטראומה כמו EMDR או טיפול התנהגותי-קוגניטיבי ממוקד טראומה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    אני משוגעת
    28/02/2010

נמאס לי.
    לפני כמה שנים התחלתי להיות איפוכונדרית. כמובן שעשיתי מיליון בדיקות לאיידס וכל המחלות הכי קשות שאפשר לדמיין.
    כתוצאה מכך נכנסתי למצב ממש גרוע, ופניתי למרכז לבריאות הנפש שהוא חינם,היתי מטופלת שנתיים שם.
    שנה אחרונה במיוחד הרגשתי כל כךךךךך טוב!!!! בחיים שלי לא יכולתי לדמיין שאפשר ליהנות ככה בחיים, ללכת בחוף הים בלי לבדוק האם יש מזרקים בחול, לעשות מצנח ולא לפחד שאקבל התקף לב , לאכול אוכל בכל מקום בלי לפחד שאקיא בלילה בזמן השינה ואחנק וכדומה.

אני לא לקחתי כדורים. כך הכל הלכתי לשיחות פעם בשבוע - שבועיים.

לצערי, לפני חודשיים הטיפול הסתיים,וכנרא שלא יתנו לי יותר אפשרות להיות בטיפול בחינם.
    יש לי קושי כלכלי, אני סטודנטית, משלמת את כל ההוצאות לבד. אני מסרבת לעצמי לפעמים לקנות לי אפילו משהו לאכול כי אני חוסכת כסף ללימודים. וכמובן לשלם על טיפול פסיכולוגי אני לא אוכל.

הבעיה שאני מרגישה ששוב חוזרת החרדת מוות שלי.
    אני כל הזמן חושבת על מוות, ולא מצליחה ליהנות מהחיים כי כל פעם אני חושבת - אבל בסוף נמות כולנו. ואני כאילו שוב פעם לא מבינה איך זה לחיות ולחשוב על דברים אחרים חוץ ממחלות ומוות.

בחודשיים אחרונים היו לי חשדות - סרטן במעי, הרעלה מסוכנת, שפעת חזירים ויש עו רשימה ארוכה.
    בפורום למעטה קראתי שיש מישהי שרואה טשטושים בעיניים כשמסתקלת על אור, חבר שלי אמר לי שה בסדר גמור, אבל אחרי שהיא כתבה שצריך לעשות בדיקה אני גם כמובן רוצה לעשות.

אני מרגישה שבלי טיפול אני חוזרת לחרדות וממש לא באלי.

מה לעשות???? בבקשה תעזרו לי אני ממש תובעת.....

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• לחרדה

ד''ר חיים היילפרין
    01/03/2010

מאחר והגבת כל כך יפה לטיפול במרכז לבריאות הנפש, המהלך המתבקש הוא ...לחזור (ומהר) לטיפול. כדאי לך תחילה לפנות שוב למרכז - אני מאמין שלנוכח ההדרדרות החמורה במצבך תשקל מחדש חזרתך לטיפול. מעבר לכך, את יכולה לקבל טיפול בעלות נמוכה יחסית בקופת החולים בה את חברה. ושימי לב גם להודעה החדשה שפורסמה היום - זו עוד אופציה חינמית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה דוקטור :)

אני משוגעת
    01/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב קשה שלא משתפר
    אורן
    26/02/2010

שלום,
    אני מטפל בידידה שותפה שלי, בת 29, שבמשך היום סובלת מחרדות והתקפי כאבים קשים מאוד (עד כדי בכי) בראש, בגב, בצוואר וברגליים וחולשה עד כדי קושי בהליכה/עמידה (מתקשה אפילו ללכת לשרותים בזמן האחרון) וגם התקפי בכי ופניקה משתקים והיא כמעט ואיננה מסוגלת להיות לבד מחוץ לבית בכלל בגלל אגורפוביה קשה. רב התסמינים הם קשים פיזית ולא נראה שמגיעים כתוצאה מחשיפה לגרוי ספציפי אלא פשוט נוחתים בצורה רנדומלית או שקיימים באופן די קבוע..

היא מטופלת בכרדורי הרגעה (בממוצע לוקחת ככדור לוריבן אחד ביום) ומנון מקסימלי של SSRI/SNRI שפסיכיאטר כלשהו שרואה אותה מחליף מדי פעם (כרגע זה פרוזק) ומועילים מעט על מצב רוחה. האפקט המרכזי של התרופות הוא שעלתה בשנים האחרונות כמעט 40 קילוגרם תוך כדי אכילת כמות אוכל מעטה מאוד - כמעט תת תזונה.
    בנוסף סובלת מיחס מורכב לאוכל, כמעט איננה מרגישה תחושות רעב ותאבון, אוכלת רק אוכל מסוים ומוכר, ובדרך כלל תזונתה היא 2-3 סנדביצים עם גבינה ביום. בנוסף רואה פסיכולוג בחודשים האחרונים שאמור להתעסק ב
    CBT. כמו כן מטופלת בכדורי ברזל (בבדיקת דם נמצאה כמות נמוכה ביותר של ברזל חופשי 21) ובאלטרוקסין להיפותאירוידיזם.

לא ברור לי איך, אבל אחרי ארבע שנים שסובלת מהמצב שרק מתדרדר, לא איבדה את שמחת החיים והמוטיבציה להלחם על החלמתה ולא נפלה לדכאון. עם זאת בזמן האחרון מתחיל לחלחל היאוש והעייפות מלחימה במלחמה שאולי אבודה מראש ומתחילים דיבורים על חוסר טעם בחיים וחוסר כח להמשיך להלחם ורצון להיות מאושפזת באופן קבוע כדי לא לסבול ולקחת כדורים או סמים.

שאלתי היא האם יש איזושהו טפול או רעיון קיצוני יותר שיכול לעזור? טפול נוסף/אלטרנטיבה או איזה דרך שלא ניסינו איזה מומחה/מרפאה/טפול חשמל/קבוצת תרופות חדשה שיכולה לעזור? או שפשוט זו באמת מלחמה אבודה מראש וכנראה שנידונה לסבול מהמצב למשך שארית חייה? מה מומלץ לדעתכם לעשות במצב כזה?

תודה לכם מראש

אורן

לקביעת תור
    סגירה
    מצב קשה שלא משתפר

הוספת תגובה

• לאורן

ד''ר חיים היילפרין
    28/02/2010

קיימות שיטות טיפול רבות בשולי הטיפולים המקובלים כיעילים ביותר (CBT ותרופות נוגדות חרדה) אך מצבה הקשה והמורכב של ידידתך מצריך טיפול מקצועי מעמיק יותר ולא הפרחת שמות של טיפולים אלטרנטיביים או "קיצוניים" יותר בפורום אינטרנטי. המלצה ספציפית יותר מחייבת היכרות מכלי ראשון, ובמילים אחרות, התייעצות עם מומחה (או קונסורטיום) שיגבש את המלצתו לאחר ראיון קליני, בחינת ההיסטוריה של ידידתך ובעייתה, היוועצות עם המטפלים וכיו"ב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון וחרדה
    דניאל
    21/02/2010

אני סובל מדיכאון ולפני שבועיים התחלתי לקחת ויפאקס XR. האם זה מטפל גם בחרדות?

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון וחרדה

הוספת תגובה

• תשובה לדניאל

ד''ר אודי אורן
    22/02/2010

כן, ויפאקס (הידוע יותר בשם אפקסור) היא תרופה ממשפחת ה-SNRI ומיועדת לטיפול בדיכאון ובחרדה (בעיקר חרדה מוכללת). בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת...

בתיה
    14/03/2010

ד"ר שלום. יש לי שאלה נוספת על הויפאקס XR, האם הוא עוזר לטפל גם בכאבים שנלווים לדיכאון והחרדה? אני שואלת בגלל אימי שסובלת מהנ"ל ולאחרונה חווה גם כאבי ראש נוראיים שקראתי שיכולים להופיע בגלל הדיכאון והחרדות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לבתיה

ד''ר אודי אורן
    09/04/2010

לבתיה שלום,
    כאבי ראש הם לפעמים תוצר לוואי של דכאון וחרדה, ולפעמים הם תופעה "עצמאית". בהחלט יכול להיות שטיפול הממוקד בחרדות/דכאון עשוי לעזור לכאבים. בנוסף כדאי שאמך תראה נוירולוג המתמחה בכאבי ראש.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויפאקס

דנית
    09/04/2010

התחלתי ויפאקס בהדרגה שאני אמורה להגיע ל-225 מ"ג לפי החלטת רופא, אני סובלת מהתקפות חרדה לפני זה ראיתי כמה 2 רופאים אחד נתן לי רסיטל והשני פאקסט אני כבר רוצה לקחת טיפול לבעיה שלי אבל אני גם מפחדת בגלל שכל אחד נותן משהו אחר ואז יוצא שאני לוקחת כמעט כל יום קלונקס להרגעה מיידית אני רוצה כבר להתחיל טיפול ורציתי לדעת אם הויפאקס טוב ואני יתחיל איתו וזהו, גם אני רואה שכל כדור יש לו את הבעיות שלו באינטרנט ואני מפחדת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לדנית

ד''ר אודי אורן
    09/04/2010

לדנית שלום,
    אני ממליץ לך להחליט על טיפול אחד וללכת איתו לפרק זמן כדי לתת לו סיכוי לעבוד. קלונקס הינו כדור העובד כ"עזרה ראשונה" ולכן אינו יכול לעזור באופן יסודי לבעיות מתמשכות. ברור שיש אפשרות שתחווי תופעות לוואי, אך רבות מהן חולפות, רובן אינן חמורות, ובכל מקרה תוכלי להחליף תרופה במידת הצורך.
    אנא שקלי גם את האפשרות של טיפול פסיכולוגי אצל מטפל המתמחה ב-EMDR או טיפול קוגניטיבי התנהגותי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על פסיכולוג לחולת קרוהן
    א
    21/02/2010

בתי חלתה בקרוהן ממש לפני גיוסה לצהל . מטופלת בחודשיים האחרונים במצב יציב.מבקשת המלצה לפסיכולוג באיזור חיפה להבנת ההשלמה עם המחלה ומגבלותיה.

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אודי אורן
    21/02/2010

שלום רב,
    אנא כנסי לאתר של עמותת EMDR ישראל וחפשי ברשימת המטפלים וברשימת המדריכים
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד לישון מחוץ לבית
    פלוני אלמוני
    17/02/2010

שלום.
    אני בן 16 ויש לי פחד להיות מחוץ לבית להרבה זמן.
    פעמיים חזרתי מטיול ליומיים ואני לא יודע מה הסיבה.
    יש לי טיול שנתי עוד שבועיים ואני לא יודע אם ללכת.
    אני חושב שזה התחיל מלפני שנתיים שהייתי בטיול לשישה ימים.
    מה אני צריך לעשות? יש טיפול תרופתי או פיתרון אחר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פחד לישון מחוץ לבית

הוספת תגובה

• תשובה לפלוני

ד''ר אודי אורן
    18/02/2010

שלום רב,
    ממליץ לך לפנות בהקדם לטיפול פסיכולוגי התנהגותי-קוגניטיבי או EMDR.
    אלו טיפולים ממוקדים שיכולים לעזור לך בפרק זמן קצר למדי.
    חבל להמתין.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לחרדת ילדים
    חגית
    16/02/2010

אני אמא לילדה בת 3 וחצי שנפגשה עם פסיכולוג ילדים והוא איבחן אותה כילדה חרדתית האיבחון נעשה עי 2 פגישות באותן פגישות הילדה לא שיתפה פעולה עם הפסיכולוג בכלל הומלץ לי לגשת למרפאת חרדה בשניידר האם כדאי לעבור עוד איבחון כי עפ הרגשתי האיבחון לא כראות עיניי הומלץגם טיפול תרופתי לתחילת שנה הבאה בגן מועצה מה שגרם לי לחשוב בשלילה מוחלטת לילדה בגיל כה רך האם מקובל לתת תרופות בגיל כה צעיר תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לחרדת ילדים

הוספת תגובה

• לחגית

ד''ר חיים היילפרין
    17/02/2010

אני מצטרף להמלצת הפסיכולוג לפנות למרפאת החרדה בביה"ח שניידר, בין השאר כדי לקבל חוות דעת נוספת ממקום בו נמצא מספר רב של מומחים בתחום. במרפאה תוכלי לברר לעומק גם את נחיצות הטיפול התרופתי - במרבית המקרים די בטיפול התנהגותי כדי להכחיד את החרדה, ואכן אין זה מקובל לתת תרופות בגיל כה צעיר. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות מוזרות - דחוף
    רון
    13/02/2010

שלום רב,

שמי רון בן 31 ולאחר התקף חרדה חזק שחוויתי נכנסתי לתקופה של חרדות קשות (התקפים + חרדת ציפיה) אני מטופל ברסיטל 40 מ"ג + טיפול התנהגותי קוגנטיבי והחרדה לאחר ארבעה חודשים של טיפול עברה כליל.

אני הרבה יותר בטוח היום ואין לי התקפי חרדה וגם אני דיי יודע לשלוט ולהבין את החרדה.

בחודש האחרון החל לי משהו מאד מוזר שאני דיי מפחד ממנו. (לא חרד אך מפחד) החלו לי מחשבות טורדניות שאני כאילו יכול לפגוע במישהו יקר לי, בבת זוגתי או בילדיי.

לעולם לא הרמתי יד על אדם והנני אדם אלים, אך עוברות לי בראש מחשבות ממש מוזרות על אלימות כלפי אנשים שחשובים לי מאד ואינני מבין אותן וכמו כן מאד מפחד מהן.

אני לא נמצא בחרדה אלא במצב מאד מוזר שלא מובן לי. לעולם לא עברו במוחי מחשבות אלו אלא רק בחודש האחרון.

האם יכול להיות שמחשבות אלו נובעות מהטיפול התרופתי שאני נוטל? האם אני מסוכן ליקיריי? אשמח להבין מה עובר עליי שאדע איך לטפל בזה.

תודה רבה.

רון

לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות מוזרות - דחוף

הוספת תגובה

• תשובה לרון

ד''ר אודי אורן
    15/02/2010

לרון שלום,
    מחשבות מסוג זה מופיעות לא פעם במצבי חרדה שונים.
    המחשבות מפחידות ולא נעימות אך אינן מסוכנות.
    חשוב מאד שתדבר עליהן עם הפסיכיאטר שנותן לך את התרופות ועם הפסיכולוג כדי שהם יוכלו להסביר ולעקוב אחרי מה שקורה. יכול להיות שהפסיכיאטר ירצה גם לשנות מינון או תרופה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה נשמע כמו מחשבות טורדניות

ליאור
    16/02/2010

סוג המחשבות שאתה מתאר, מחשבה לפגוע במישהו שיקר לי, נקרא מחשבה טורדנית.
    על מנת להתמודד עם מחשבות טורדניות (אובססיביות) כדאי לבחון אופציה לטיפול קוגנטיבי-התנהגותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת עזרה
    משה
    10/02/2010

מזה כ- 15 שנים אני סובל בחרדה ממקומות סגורים או מכל סיטואציה שמגבילה אותי.
    כגון: אי יכולת לצאת ממעלית, או ממקום סגור.
    אי יכולת להזיז איבר - במקרים שהאיבר מגובס, או צפיפות.
    או למשל חרדה מטיפול בשיניים עקב כך שמרדימים לי את החניכיים ואני לא יכול לחוש אותם.

טופלתי בעבר בשיטה הקוגנטיבית וזה עזר לי למשך שנתיים.
    טופלתי גם בתרופות כמו פאקסט וסימבלטה, וזה לא עזר לי.
    כמו"כ טופלתי בשיטות אלטרנטביות כמו מוח אחד, פרחי באך, וכדו', ללא תועלת.

שאלתי, האם יש טיפול שיכול לסייע לי לטווח ארוך? ואם כן מהו?
    בתודה מראש!!!

לקביעת תור
    סגירה
    בקשת עזרה

הוספת תגובה

• למשה

ד''ר חיים היילפרין
    11/02/2010

כן, קיים טיפול שיכול לסייע לך לטווח רחוק, ופעם כבר הסתייעת בו - כוונתי לטיפול בגישה הקוגניטיבית התנהגותית... לא ברור לי מדוע הטיפול שעברת "החזיק" רק שנתיים - בעקרון השינוי שהטיפול גורם אמור להיות לכל החיים. עצתי לך היא לחזור לטיפול בגישה זו. תשובה מפורטת מזו איני יכול לספק מבלי להכיר אותך ואת היסטוריית הבעייה והטיפול שעברת לעומק. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה.

משה
    11/02/2010

לפני שנה חזרתי לטיפול קוגנטיבי (אצל מישהי אחרת כי עברתי דירה)
    אבל הוא היה ארוך יותר, והרגשתי שאין בי תעצומות נפש ואנרגיות להתמודד עם המשימות שקיבלתי.

מישהו הציע לי לנסות את שיטת ההיפנוזה,
    מישהי אחרת הציעה לי לנסות ללכת לפסיכיאטר אחר, ולשלב במקביל גם טיפול קוגנטיבי.

אני אובד עיצות,
    אני מרגיש שכבר אין בי את הכוחות להתמודד עם הבעיה הזאת!
    אשמח אם בכל זאת, על אף שאתם לא מכירים מעבר למה שכתבתי את הסטורית הטיפולים שעברתי, אם תכוונו אותי לפחות באיזה שיטה לבחור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למשה

ד''ר חיים היילפרין
    12/02/2010

מוקד שאלתך אינה איזו שיטה לבחור (ראה את תשובתי לעיל) אלא העובדה שאין לך יותר את הכוחות להתמודד עם הבעיה... גש לטיפול (בשיטה האמורה) ושים בפני המטפל את העובדה שאין בך כח להתמודד יותר כמטרה הטיפולית הראשונה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחצי שנה האחרונה חוויתי 3 התקפי
    אלמונית
    09/02/2010

חרדה מאז אני חוששת שיקרה שוב , אך חייתי עם זה , בחודש האחרון הופיעו תופעות חרדות ומחשבות טורדניות היום הלכתי לרופא המשפחה שנתן לי אלטרולט האם כדאי לקחת את זה , זה לא פוגע ביומיום ? כלומר אני יוכל לקום בבוקר ללא עייפות .
    אני נשואה ואמא לילדה מהממת וכבר ממש רוצה לחזור לעצמי , החרדות הופיעו גם לפני 10 שנים כאשר אימי נפטרה ,וחלפו יום אחד ללא הודעה מוקדמת .עד לפני כחצי שנה . האם זה יכול להיות קשור לכך שחברה טובה עזבה את העבודה וזה מה שהציף לי את כל תחושות הנטישה שחויתי בעבר ???

האם אלטרולט 1 כדור ליום מומלץ במקרה כזה . ותוך כמה זמן יש שיפור ???

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אודי אורן
    09/02/2010

שלום רב,
    אלטורט במינון נמוך לא פוגע בתפקוד היום יומי אצל רוב מוחלט של המטופלים. אנא התייעצי עם הרופא לגבי מינון.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי שעשוי לעזור לך להתגבר על הקושי הנוכחי ולמנוע חזרה של קושי דומה בעתיד.
    מכיוון שהחרדות הופיעו לראשונה לאחר ארוע קשה, והופיעו שוב סביב ארוע שאני משער הזכיר את הארוע המקורי, אני ממליץ לך לפנות לטיפול EMDR, טיפול המתמקד בהשפעתם המתמשכת של ארועים קשים.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות אצל ילדה בת 6 - דחוף!
    meital
    08/02/2010

נראה לי ע"פ חומר שקראתי שבתי בת ה-6 סובלת מחרדות למרות שאין לה סיבה לכך.
    (ברוך השם לא קרה במשפחתי שום דבר טראומתי).
    כאשר היא נמצאת בחרדה היא אינה מרוכזת,יש לה מחשבות טורדניות, חוסר יכולת להישאר לבד או ללכת לחברים, היא מאוד זקוקה לי ומאוד דואגת לי. התנהגות שחורגת מהשיגרה,יש לה תחושות של חוסר בטחון וחוסר אונים. מה עושים? האם יש טיפול בחרדות אצל ילדים?
    זקוקה לתשובה במהרה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות אצל ילדה בת 6 - דחוף!

הוספת תגובה

• תשובה למיטל

ד''ר אודי אורן
    08/02/2010

למיטל שלום,
    האם חל שינוי חד בהתנהגות של הילדה?
    אם כן, סביר להניח שקרה משהו שהילדה מגיבה אליו.
    אם היא מתנהגת כך כבר תקופה ארוכה האם זה החל בזמן מסויים או ש"היא כזאת" מאז ומתמיד.
    אם מדובר בתופעה שנמשכת כבר זמן מה אני מציע לפנות לטיפול פסיכולוגי.
    את התשובות לשאלות הנ"ל אני מציע שתביאי לפסיכולוג של הבית ספר או הגן או של המכון להתפתחות הילד או של קופת חולים. יכול להיות שאפשר להסתפק בהדרכת הורים ויכול להיות שיהיה צורך גם בטיפול בהשתתפות הילדה.
    בהצלחה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבנות וחוסר שקט
    אורן
    08/02/2010

אני גבר כבן 40 ללא בעיות בריאותיות. מזה כשנה אני סובל מעצבנות וחוסר שקט אשר מתבטאים בתחושות של בריחת שתן ("לעשות במכנסיים", אם כי זה לא קרה לי אפילו פעם אחת!) וכן מכאבים בכף רגל שמאל (בעיקר בעקב). תוצאות בדיקות דם ושתן שעברתי היו תקינות לחלוטין ואינני סובל כלל מתסמיני חרדה או דיכאון (חוסר תאבון, נדודי שינה, כאבי ראש וכד'). כרגע אני מטופל בקלונקס אשר אמנם מיתן משמעותית את הכאבים בכף הרגל אבל לא את תחושת ההרטבה שתיארתי אשר מלווה אותי ומציקה לי בכל שעות העבודה. כשאני נמצא מחוץ לעבודה המחשבה הטורדנית הזו נעלמת כמעט כליל, או שכצעד מונע אני לוקח קלמנרבין אשר עושה לרוב את העבודה.
    מאחר והתופעה המתוארת נמשכת תקופה ארוכה רופאת המשפחה שלי שוקלת לתת לי ציפרלקס אך עקב תופעות הלוואי שקראתי עליהן אני מהסס. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    עצבנות וחוסר שקט

הוספת תגובה

• תשובה לאורן

ד''ר אודי אורן
    08/02/2010

שלום רב,
    אני משער שעשית כבר את כל הבדיקות הרפואיות הרלוונטיות.
    בהנחה שהתוצאות של הבדיקות היו שליליות, סביר מאד להניח שהתופעות שאתה מתאר הן בעלות בסיס פסיכולוגי.
    לפני שאתה ממשיך - ומגדיל - את הטיפול התרופתי, אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי.
    הטיפולים המתאימים נראים לי EMDR ו/או ביו פידבק.
    בנוסף הייתי ממליץ על פעילות פיזית ותרגילי הרפיה יומיים.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה!
    אנונימי
    08/02/2010

בוקר אור !

השאלה שלי היא מה הטיפול המתאים והטוב ביותר למחשבות פולשניות ומטרידות שנמשכות במשך שנה ולא מרפות לאחר טראומה(ללא טקסים )? אצל איזה מטפל? פסיכולוג? פסיכותרפיסט? או שמא מטפל אחר...

אודה לכם על תשובה עניינית... יום נפלא ושבוע נהדר!

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה!

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אודי אורן
    08/02/2010

שלום רב,
    אתה סובל מתופעה פוסט טראומטית אופיינית.
    אאני ממליץ לך לפנות למטפל המתמחה ב-EMDR, שיטת טיפול המתמחה בהתמודדות עם השפעות ארועים טראומטיים.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה

אנונימי
    08/02/2010

הטיפול הנכון הוא אצל פסיכולוג או אצל פסיכותרפיסט??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוסט טראומה
    אורית
    08/02/2010

איך אני ידע אם יש לי את ה בעקבות תאונת דרכים?
    פחות או יותר החלמתי פיזית מהתאונה אבל אחריה פתאום הופיעו לי הרבה מחלות לא אפייניות לגילי המאוד צעיר שלי(לפי הרופאים)האם יש קשר?

לקביעת תור
    סגירה
    פוסט טראומה

הוספת תגובה

• תשובה לנטע לי

ד''ר אודי אורן
    08/02/2010

לנטע לי שלום,
    אנא היכנס לויקיפדיה וכתוב "הפרעת דחק פוסט-טראומטית" ותוכל לקבל את ההגדרה.
    גם אם אין לך הפרעת דחק פוסט-טראומטית אין זה אומר שהתאונה לא השפיעה ומשפיעה עליך. לארועים קשים/טראומות יש השפעות מגוונות, שאחת מהן היא הופעת מחלות מסוגים שונים.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול EMDR, טיפול המתמחה בהשפעות השליליות של ארועים כאלו.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה?

אורית
    09/02/2010

ועוד שאלה-האם אני יכולה לקבל עזרה מחברת הביטוח בנושא הזה-של המחלות שבאו פתאום אחרי התאונה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לטינה

ד''ר אודי אורן
    10/02/2010

בוקר טוב,
    זה כבר יהיה הרבה יותר מסובך.
    צריכים לדבר עם עו"ד ולהתייעץ.
    אם תרצי לדבר על זה יותר, צרי טלפוני.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה