פורום אלימות במשפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיטואציה לא פשוטה
    עילום שם
    19/01/2012

יש לי חבר מאוד קרוב. מדובר באיש עם חברים רבים בתחום העסקים.
    במשך השנים הוא העניק כמעט כל דבר לבני משפחתו. לפני כמה שנים החבר שלי נפל למשכב והוגדר כ- 100% סיעודי. יש לציין שבני משפחתו לאט לאט התחילו להתחמק מלטפל בו וכמעט התעלמו ממנו באופן מוחלט ללא שום סיבה. גם כשהיה קורא להם בהוראת אשתו כולם התעלמו מקריאותיו והדברים הלכו והחמירו. כמובן שדאגו להרחיק אותנו חלק מחבריו הקרוובים ביותר... אשתו החלה להשתמש בכספיו של החבר המרותק למיטה והוציאה שמועות בשמו שמעולם לא אמר ולאחר מכן החלה לארגן עם כל שאר החברים שלו ומשפחותיהם ימי גיבוש בבתי מלון בשבתות בו בזמן שהחבר נשאר לבד ללא אף אדם שיעזור לו במידת הצורך. לפני כשנה הוא הגיע לבית חולים לדברי הרופא באיחור רב עם אירוע מוחי קשה. הרופא אמר שכתוצאה מהאיחור המצב בלתי הפיך והמצב הלך והתדרדר. כפי שציינו החבר כמט כשנה בבית חולים ומיותר לציין שהאישה באה במשך כל השנה הזו אולי 5 או 6 פעמים וגם הילדים באים פעם או פעמיים בשבוע לסיבוב ביקור קצר מאוד. מי שנשאר לצידו הם מספר חברים מצומצם מהעבר שלא שכח את כל העזרה שהוא עזר לנו.

יש לציין שבשיחות עם הילדים וגם עם האישה בעבר ויש תיעוד, היו נאמרים הדברים הבאים:
    אנחנו יתומים .
    הוא שקרן.
    הוא הורס לנו את החיים.
    אנחנו מתביישים בו.
    לא רוצים אותו בבית.
    ועוד בדומה לזה.

אנחנו החברים המצומצמים מאוד כואבים את המצב הזה ומנסים להבין איך להסתכל אל משפחתו שנטשה אותו בצורה מוחלטת. האם זה מדבר מקובל או יותר גרוע.

אשמח להישאר העילום שם בגלל רגישות העניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיטואציה לא פשוטה

הוספת תגובה

• סיטואציה לא פשוטה - תגובה

פנינה דובו
    19/01/2012

לא ברור לי בדיוק מהי השאלה שלך: את שואלת האם זה מקובל כי את לא בטוחה בעמדתך? כי את זקוקה לתמיכה? כי את חושבת שעליך או על מישהו אחר לעשות משהו בנדון?

כל עוד מדובר בהתנהגות לא-מוסרית, אני לא רואה עצמי מטיפה מוסר לאיש. אנשים מבוגרים אמורים לעשות את החשבון עם עצמם.

השאלה היא האם האיש (החבר שלך) הוא קורבנה של אשתו והיא מנצלת אותו ופוגעת בו. במקרה זה יש באפשרותו להיעזר בידי החוק ואם הוא עצמו איננו כשיר לכך, אפשר למנות לו אפוטרופוס.

שאלה נוספת היא מה מונעת ממך או מחבריך לעזור לאותו חבר, אם זה מה שיכול לעזור לו והוא רוצה בכך.

נראה לי כי עליך להבהיר לעצמך מה את באמת שואלת או מבקשת.

פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אלים!
    יוסי
    13/01/2012

אני אלים פיזית ומילולית כלפי אישתי אני יודע שזה לא בסדר אני רוצה וצריך טיפול בהתמודדות אם כעסים ואין לי למי לפנות. אני מסרב להשתמש בשמי או כול פרט זיהוי אחר או לפנות לרווחה כי אני לא רוצה חשיפה אני מחפש עזרה

לקביעת תור
    סגירה
    אני אלים!

הוספת תגובה

• אני אלים! - תגובה

ד``ר מני מלכה
    18/01/2012

יוסי כל הכבוד- יש כוח על היכולת שלך לעמוד מול המראה ולומר דברים שכאלה.

עכשיו נשאר לך לעשות את הצעד הבא כפי שפנינה המליצה

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רטלין
    אור
    08/01/2012

שלום
    האם מנסיונכם רטלין עשוי להרגיע ילד בן 10 עם הפרעת קשב ונטייה לאלימות קלה נגד אחותו והוריו?

זה מקובל?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רטלין

הוספת תגובה

• רטלין - תגובה

ד``ר מני מלכה
    08/01/2012

נא להתייעץ עם רופא מומחה - פסיכיאטר ילדים או נויירולוג- בעניין זה.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות מצד הבת
    ליאן
    29/12/2011

שלום לכם,

אני בת 33, בחורה עצמאית חיה בזוגיות, יחסית רחוק מהמשפחה. אחותי, בת 26, חיה עם ההורים.

מזה רבה זמן אמי מתלוננת על כך שאחותי מאוד אלימה כלפיה, דורשת כספים וברגע שאינה מקבלת - מתפרעת , צועקת, מקללת, ( יכולה גם לנעול את אמי בחדר ולא לתת לה לצאת..)

אני בטוחה שלאחותי בעיה נפשית ( ישנם ביטויים נוספים להתנהגות לא שגרתית, אך מכוון שאינה מסוכנת כרגע לזולת - אין אפשרות למתן עזרה בכפיה. ( אשמח לדעת אם אני טועה) . אני חייבת לציין שבית הוריי לצערי , באופן כללי נמצא במצב של הזנחה קיצונית, ואמי לא מוכנה להכניס אף אחד הביתה ...( הצעתי לה להזמין עובדת סוציאלית) .
    לאבא שלי אין כל כך מילה בנושא, והוא ץופס צד פאסיבי בעניין.

אמי מסרבת בכל תוקף לפנות למח' הרווחה בעיר.

האם אני יכולה לפנות במקומה ולדווח על אלימות במשפחה?

לאמי חנות במרכז העיר, והיא חוששת ש"כולם יידעו".
    ואני...אני פוחדת שזה יכול להסתיים באסון.

האם אני יכולה לפנות למרכז כלשהו לבריאות הנפש ולגרום לטיפול /אבחון בכפיה?
    מה עושים??

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות מצד הבת

הוספת תגובה

• אלימות מצד הבת - תגובה

פנינה דובו
    29/12/2011

שלום ליאן,
    לפי מה שאת כותבת, מעבר לכך שנראה כי אחותך במצב נפשי לא טוב, הרי שהיא אלימה ובכך היא מוגדרת כמסוכנת לבני המשפחה (ובעיקר לאימך).
    הקושי הוא בכך שלא אימך ולא אביך אינם לוקחים על עצמם אחריות להכיר בכך שיש בעיה שצריך להתמודד איתה ולטפל בה. אני מניחה כי הבעיות לא התחילו מהיום. כדי לעשות שינוי צריך כח, זה לא קורה לבד. יותר קל לנו בדרך כלל להמשיך כמו שאנחנו כבר רגילים מאשר לעשות שינוי. אבל אז המצב באמת עלול להדרדר עוד יותר.

האפשרויות הן כמה:
    לנסות להגיע לאחותך דרך כל מי שנמצא איתה בקשר טוב ויכול לשכנעה ואת בני המשפחה כי יש דרכים לשפר את היחסים במשפחה. עדיף לראות את הנושא כמכלול של יחסים במשפחה (כולל גם אותך - עובדה שזה משפיע גם עליך...) ולא כבעיה של אחותך בלבד, זה עשוי להקל עליה לשתף פעולה. אגב, המצב בו האב "איננו תופס צד", גם הוא ניתן לשינוי, אם הדבר ייעשה בתבונה. ככל ששני ההורים יפעלו במשותף, הסיכוי להצליח יגדל.

יש קושי בכך שאימך לא תורמת ואף מונעת אפשרות של התערבות כלשהי. יתכן ואפשר להתחיל דוקא ממנה: לראות כיצד ניתן לשכנעה כי המצב מחייב התערבות, שאם לא כן הוא באמת עלול להחמיר ולפגוע הן בה והן בביתה ובמשפחה כולה.

אפשר לנסות להעלות את הנושא בביקור אצל רופא המשפחה וולהתייעץ איתו למי לפנות ואיך (עובדת סוציאלית במרפאה, הפנייה לפסיכולוג או לרופא מומחה). את בודאי יכולה להתקשר לגורמי רווחה (המטפלים באלימות במשפחה) ולהתעניין מה הם ממליצים - זה יעזור לך לעזור לבני המשפחה.

מבחינת החוק רשאים הוריך לדרוש מאחותך לשנות את התנהגותה ואם לא תעשה כן להרחיקה מהבית בצו הגנה בבית המשפט או אפילו על ידי הגשת תלונה במשטרה. היתרון בהבאה למצב קיצוני כזה הוא בכך שיגרום לטלטלה ויאלץ מי מהמשפחה לפנות לעזרת הגורמים המתאימים.

כדי להגיע לאבחון או טיפול בכפייה נדרשת התערבות החוק וכנראה שלא זה המצב במקרה שבו מדובר. אם את לא מוצאת דרך לעורר את משפחתך לפעול, את יכולה להתלונן במשטרה (אפילו בעילום שם) על ארוע אלים במשפחה, מה שיביא להתערבות גורמי החוק ואולי יעורר את בני המשפחה, כפי שנאמר מקודם, לפעול לפתרון הבעיה.

בקיצור, ליאן, נראה שאם את רוצה לעזור תצטרכי להפשיל שרוולים ולנקוט ולהציג עמדה. זה לא קל. הכי קשה זה לחשוף את הבעיה, כי אחרת אי אפשר לטפל בה. אבל עוד קודם לכן צריך להכיר בכך שיש בעיה ואת זה כבר עשית. נראה שאת כבר לא תוכלי לעמוד מן הצד (את לא תרגישי טוב כך...) ואת חייבת לסמוך על עצמך!

בהצלחה!,

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריב אחים
    חן
    21/12/2011

היי
    ילדי בני ה 8 וה- 11 רבים המון ויש את האסכולה שטוענת שכדאי לתת להם להסתדר לבד ואני לא מסכימה עם כך.

את מי לגבות את הצעיר או הבוגר? שניהם בעלי אותו אופי וביטחון
    אולי אם אגבה את הגדול אצור יחסים של כבוד?

אנא עזרתכם..

לקביעת תור
    סגירה
    ריב אחים

הוספת תגובה

• ריב אחים - תגובה

ד``ר מני מלכה
    21/12/2011

הי חן,
    אכן סוגיה מורכבת.

מומלץ לעיין בספרים
    הורים כמנהיגים- חיים עמית
    התנגדות לא אלימה- חיים עומר
    והורים טובים מידי, אורלי פוקס-שבתאי ושולמית בלנק.

לטעמי- יש לנסות להפיק מהאסכולות השונות את המיטב- ולא חייב לסגוד להן.

למשל יש אסכולה (של עיתוב התנהגות) שטוענת כי מעורבות שלך במריבה תשרת צורך סמוי של הילדים לקבל ממך יחס כל שהוא.

מצד שני, אם לא תתערבי ייתכן ובעת הקצנה של הריב אחד הילדים יהיה בסיכון ממשי ואז תואשמי בהזנחה.

מצד שלישי- בהיבט פסיכו-דינאמי מעורבות שלך יכולה לשקף הזדהות כל שהיא, לא מודעת שלך, עם מי מהילדים...

מסובך...

אם את לא מסכימה עם האסכולה שאומרת שיש לתת להם להסתדר לבד אז אולי כדאי לגלות גמישות ולא לחזק באופן קבוע צד אחד.
    יכול להיות שכדאי שלא לנקוט עמדה מצדדת אלא לנסות ולהדגים לילדים תקשורת בריאה יותר. מעין "מגשרת" שעוזרת לילדים לבטא במילים את רצונותיהם, תחושותיהם האחד כלפי השני. לנסח הסכמים, פשרות ועוד כל מיני טקסים קטנים שעוזרים לנו כבני אדם לחיות זה לצד זה.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבא אלים
    דניאל
    14/12/2011

אני בת 17, מאז שאני קטנה אבא שלי מתנהג כלפי באלימות. הוא מאיים , מקלל, ולפעמים זה מגיע לדחיפות , סטירות ומכות עם הידיים . כל פעם שאני עושה משהו לא בסדר הוא מאיים עלי שאם אני לא ישנה את זה הוא " יטפל" בי, כל תקופה של כמה חודשיים הוא מקבל כעס ועצבים בלתי נשלטים (באותו רגע אי אפשר להכיר אותו) והוא פשוט לא שולט על המעשיים שלו. זה יכול להיות מסיבות ממש סתמיות כמו לא לענות לפלאפון.
    אני חייה בפחד תמידי ממנו ותמיד חוששת מתי תבוא הקריזה הבאה שלו עליי.
    בנוסף לזה , כבר שנתיים שיש לי בן זוג אנחנו מבלים הרבה זמן ביחד וזה גורם להרבה ריבים וכעסים בנינו. יש לי אופי מאוד קשה , אני מתעצבנת בקלות ומאוד קשה לי להשתלט על הכעסים שלי. יש בנינו אהבה גדולה אבל לפעמים שאני ממש כועסת אני מתנהגת כלפיו באלימות , כמו סטירות דחיפות וקללות מאז שהקשר התחיל ההתנהגות הזאת הייתה אבל בזמן האחרון המצב ממש החמיר .
    השאלה שלי למי אני יכולה לפנות בקשר לזוגיות ולהתנהגות האלימה שלי כלפי בן הזוג שלי? ובנוסף לזה, האם אחרי גיל 18 אני יכולה לצאת מהבית ולגור אצל חבר שלי למרות ההתנגדות של ההורים?

לקביעת תור
    סגירה
    אבא אלים

הוספת תגובה

• אבא אלים - תגובה

ד``ר מני מלכה
    17/12/2011

הי דניאל
    מבחינת החוק את עומדת ברשות עצמך בגיל 18.

יחד עם זאת, אותו חוק גם אוסר על אביך לעשות לך מה שאת מתארת שהוא עושה לך.

כך שאם את מתכוונת להיעזר בחוק, את יכולה לעשות זאת כבר כעת.
    מומלץ לפנות ליועצת בית הספר ולהתייעץ.

יש מוקד לילדים בסיכון שגם כן אפשר להתקשר אליו.

לגבי האלימות שלך- טוב מאוד שאת שמה לב לכך. כמובן שאפשר לטפל בכך. גם כאן תוכלי לפנות ליועצת.
    אפשר גם לפנות למרכז טיפולי- למשל למרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה.
    אך שם לא יוכלו לטפל בך מבלי ליידע את ההורים.

ודרך אגב- מה עם אימך ? האם היא מודעת למה שאת עוברת?

שבוע טוב
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודעת להכל

דניאל
    21/12/2011

אמא יודעת , רואה ושומעת הכל...
    היא לא פחות מאויימת או נפגעת ממני
    גם אלייה הוא מתנהג באלימות בדיוק באותה צורה
    היא פשוט אוהבת אותו וקיבלה אותו ואת ההתנהגות שלו
    היא בחיים לא תתגרש ממנו או תתלונן עליו גם כי היא מפחדת וגם כי היא לא רוצה לפרק את המשפחה ולחיות בלעדיו , לגדל אותי ואת האחים שלי לבד.
    השאלה שלי זה אם אני מתלוננת עליו אז מה קורה? מה עושים לו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טראומה מנישואים לגבר אלים
    אליס
    12/12/2011

במשך 3 שנים היתי נשואה לגבר שהיה נוהג להשפיל אותי ולעתים גם היה מרביץ לי(אגרוף בפנים וכד'). הוא גם היה שותה המון אלכוהול ובמצב שכרות היה מחפש לריב והיו מצבים ממש מפחידים. כאשר זה עבר להיות אלימות בפומבי, מול חברי משפחה, עשיתי את הצעד והתגרשתי(לא היו לנו ילדים). לצערי הרב, הנסיבות החזירו אותי לאותו מעגל חברים, שאין באפשרותי להתנתק ממנו בגלל קשרי משפחה. למרות שאני והגרוש לא נתראים, ואני כבר תקופה גרה עם בן זוג(אנחנו אוהבים מאוד ויחסים בינינו מעולים, הוא חם ואוהב ואף פעם, גם בחילוקי דעות לא צועק עליי ואנחנו לא רבים כלל), עדיין נשאר לי הפחד מבעלי לשעבר. כל הזמן אני מפחדת לפגוש אותו ברחוב, פוחדת שישה שתוי ויחפש להשפיל אותי. גם הרבה פעמים בלילה יש לי סיוטים-אני חולמת שהוא משפיל אותי ומרביץ לי. נפגשתי איתו לפני כחודש להסדיר כמה עניינים כלכליים, ומאוד פחדתי מהפגישה, שהוא שוב ילעג לי וישפיל אותי(למרות שהכל עבר בשלום בסופו של דבר). אני מרגישה שהטראומה הנפשית הזאת מפריעה לי להנות מהחיים וזה כל הזמן מציק לי איכשהו. גם במערכת יחסים נוכחית אני כל הזמן מפחדת לעשות משהו לא בסדר, למרות שאני יודעת שאין לי מה לפחד. האם עליי לפנות לפסיכולוג? אולי ישנן עמותות שנותנות תמיכה נפשית במקרה הזה?

הוספת תגובה

• טראומה מנישואים לגבר אלים - תגובה

ד``ר מני מלכה
    12/12/2011

אליס שלום
    ממש כואב לשמוע את מה שהיית צריכה לעבור.

זה לא מגיע לך!!!!

אני ממליץ לך לפנות לתחנה לטיפול ומניעת אלימות במקום המגורים שלך.

מדובר בתחנה שתעני לך ייעוץ וטיפול המכוון לנושא האלימות.
    זהו שירות ציבורי ואלה הן חלק מהזכויות שלך- לקבל טיפול

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צו הרחקה
    אסי
    12/12/2011

במידה והמשטרה מרחיקה גבר לתקופה של 5 ימים מהבית ומאשתו מה זה אומר לגבי הילדים האם הצו הרחקה הוא גם מהילדים ?האם מותר לו ליצור קשר עם האישה אם הוא רוצה לקחת את הילדים? האם מותר לו לקחת את הילדים במצב כזה מבית הספר ללא ידיעת האם?

לקביעת תור
    סגירה
    צו הרחקה

הוספת תגובה

• צו הרחקה - תגובה

ד``ר מני מלכה
    12/12/2011

אסי שלום,

הדבר הטוב ביותר לעשותו הוא לפנות למשטרה, לחוקר שהרחיק ולברר במיוחד מה מה מותר ומה אסור.

המטרה שלו (של הגבר עליו אנו מדברים) בנקודה זו צריכה להיות לשמור על עצמו ולא להיקלע לתסבוכת

בהחלט ייתכן ובשלב זה הוא חש ממורמר, פגוע, מופלה לרעה ומקופח.

לכן חשוב שלא לתרגם רגשות אלו למעשים שעלולים לפגוע בו וגם בילדיו.

אפשר גם להסתייע בייעוץ משפטי בעניין.

וכמובן לפנות לקבל עזרה במרכז לטיפול ומניעת אלימות במקום המגורים

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתונים סטטיסטיים
    אורנית
    07/12/2011

שלום לכם
    האם יש נתונים סטטסטיים לגבי אחוז האלימות המילולית מצד הגבר שהופכת לאלימות פיזית?

האם יש נתונים כאלו לגבי אחוז הגברים ההופכים אלימים אל נשותיהם וחוו זאת בילדותם?

זה לא למחקר זה על מנת להבין את מצבי...תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נתונים סטטיסטיים

הוספת תגובה

• נתונים סטטיסטיים - תגובה

ד``ר מני מלכה
    07/12/2011

אורנית שלום
    אין בידי נתונים אלה אך אין זה אומר שהם אינם קיימים.

כך או כך אני יכול להציע לך לנסות שלא להשאיר את הדיון ברמה האינטלקטואלית (אינאלקטואליזציה).

אני מציע לך להיות ערה לעובדה ש:
    א. אלימות מילולית היא אלימות לכל דבר. נשים מדווחות על הכרסום של אלימות מילולית בנפש שלהם ולכן הדבר הופך לאלימות פסיכולוגית. בעקבותיה נשים מאמינות שהן אכן בעלת ערך נמוך, לא ראויות וכך הלאה

ב. העובדה שגברים חוו אלימות בילדותם אין בכוחה להמתיק את הגלולה המרה והאלימות שלהם עדיין פוגעת.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות מילולית כלפי ילדים
    נטע
    01/12/2011

רציתי לדעת (בעקבות שיחה עם אדם אחר בנושא) האם כאשר קיימת אלימות מילולית של הורים כלפי ילדיהם, האם קיימת חובת דיווח על כך, מצד אדם שיודע זאת?
    ואיך מטפלים בילדים שסופגים אלימות מילולית? האם הם יוצאו מבתיהם, בדומה לילדים שעוברים אלימות פיזית?

הוספת תגובה

• אלימות מילולית כלפי ילדים - תגובה

ד``ר מני מלכה
    01/12/2011

מור שלום
    כאשר יש ספק מומלץ לפנות למרכז ילדים בסיכון ו\או לפקידת סעד ולהתייעץ.

בדרך כלל מדובר בתהליך שבו מעורב איש מקצוע (פקידת סעד) אשר יש בידיו את הסמכות המשפטית והמקצועית לשוחח עם המעורבים בדבר ולגבש המלצות.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היכן עובר הגבול?
    א.
    28/11/2011

היה לי ויכוח עם אחד מחברי לגבי הגבול בין אלימות לילדים וחינוך גרידא.
    אני טוענת שכל הרמת יד שהיא, גם אם "לא חזק" או "סתם דחיפה" לעבר השולחן לשם הכנת שיעורים, זה אלימות, הוא טוען שזה בסדר כל זמן שלא עוברים את הגבול.
    האם אלימות אינה בעצם הכפיה באופן פיזי?
    האם זה בסדר לתת בטוסיק או לדחוף?
    או שבאמת, מעצם העובדה שהרמת יד, גם אם קלה, היא לגיטימית בעיניך, אתה אדם אלים?
    האם אין אלימות בעצם לקיחת החזקה על הגוף של הילד? כי לך מותר להרביץ לו כביכול?
    אשמח לתשובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    היכן עובר הגבול?

הוספת תגובה

• היכן עובר הגבול? - תגובה

ד``ר מני מלכה
    28/11/2011

ל- א. שלום.

מדובר בדיון פילוסופי רחב.

מקובל לחשוב שאלימות או לפחות תוקפנות היא מנת חלקם של כל בני האדם.

כלומר אין "אדם אלים" אלא אדם שלא שולט בחלקיו האלימים או משתמש בהן בדחיפות כדרך לתקשר עם אחרים.

חוק:
    במסגרת ההתקבצותם של פרטים לכדי חיים משותפים (חברה) נוצרים סדרה של נורמות, חוקים ותקנות כדי לקבוע מה מותר ומה אסור.

מכאן- שדרך אחת להגדיר אלימות היא החוק, הן במתכונתו המשפטית והן במתכונתו החברתית-תרבותית (נורמות). כך למשל- ישנה אלימות "חוקית" - דוגמא לכך היא יציאה למלחמה. בצבא מפעילים אלימות - אבל היא חוקית ומקובלת חברתית (על פי רוב).

יחסים:
    דרך נוספת להגדרת האלימות- והיא רלוונטית במיוחד לשאלתך- היא מבחן היחסים והיכולת לקיים קשר אינטימי. במילים אחרות, מה שיקבע אם מעשה כל שהוא נחשב לאלימות, היא תגובתו (רגשותיו, מעשיו, מחשבותיו) של הקורבן. אם ילד אומר להורה שהמבט שלו מפחיד- אז מדובר באלימות. ואם- כפי שאני מניח- להורה אכפת מהילד (והוא לא מתעסק רק ברצון שלו- שלא "להיתפס" כאלים) אז בנקודה זו מתחילה בניהם תקשורת אמפתית המבוססת על רצון להבין זה את זה.

בנוגע לילדים- במיוחד- החוק מגדיר אותם כחסרי אונים או חסרי ישע- הם תלויים בהורים. לכן בהחלט ייתכן מצב שבו ילד מקבל מכה בישבן- אך לא מראה שזה מפריע לו מתוך דאגה לאבד את אהבתו של ההורה (למשל). החוק במקרה זה לא מתיר מרווח פעולה וכל הפעלת כוח פיזי תיחשב כאלימות-ולא רק כוח פיזי.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשים אלימות כמו גברים
    טל בר
    26/11/2011

ישנם מחקרים שטוענים שנשים אלימות בדיוק כמו גברים שכמובן האלימות כוללת אלימות נפשית,פיסית , מילולית.
    אך יותר נשים במשפחה נרצחות בשנה לא כן?
    תודה
    טל

לקביעת תור
    סגירה
    נשים אלימות כמו גברים

הוספת תגובה

• נשים אלימות כמו גברים - תגובה

ד``ר מני מלכה
    27/11/2011

טל שלום

אכן ישנם פירסומים תחת הרעיון של סימטריה מגדרית בכל הנוגע לאלימות בן בני זוג. וגם בפרקטיקה עצמה ישנן עדויות לכך שגם נשים יכולו להיות אלימות כלפי גברים.

יחד עם זאת ראוי לקחת בחשבון שלמחקר לעולם לא יכולה להיות מעמד של אובייקטיביות טהורה- כך גם הדבר בנוגע לשימוש שנעשה בתוצאות של מחקרים.

במילים אחרות, יש להיזהר שמא גילויים שכאלה יצדיקו בטעות אלימות כל שהיא.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך- עזרה
    הילי
    10/11/2011

למני שלום,
    אשתי הראתה לי את ההודעה שכתבה לך לגבי מכות בישבן,ואכן ראיתי את תגובתך , אני האדם האחרון שהייתי מעדיף לנהוג כך עם אישתי... אך שאלתי היא כזו , שמת לב שזו תגובה למעשה כל שהוא ,ותתפלא אני מאד מכבד את רצונותיה אך מה עם רצונותיי שכבר במשך 6 שנים מיום נישואינו אני מבקש ממנה שוב ושוב שלא תרים עליי את קולה(כן גם אם זה בטון של מורה שכועסת) גם אם אנחנו לא שווים בדעתנו, ניסתי את כל הפתרונות ואף התייעצתי עם מומחה בעניין הזוגיות,וותתפלא לשמוע, זה לא עוזר, אשתי היא אכן אישה נפלאה אני מאד אוהב אותה , העשה למענה הכל, אך הגעתי למצב שאני חייב אבל חייב להפסיק את המצב שבו היא מנסה להשליט עלי את רצונותיה ומחשבותיה ע"י טונים צורמים , ובמקום דיבורים ( שניסתי עד כה ולא עזרו ) החלטתי לעבור למעשים... ולא, אני לא עושה את זה מתוך התקף של עצבים והעדות לכך שאני לא עושה את זה מייד אחרי ,ועוד דבר אם ישאלו את אשתי עם היא תעדיף קרירות מבחניתי לאחר צעקותיה שזו תגובת ברירת מחדל או מכות בישבן ולאחר מכן חיבוק אני בטוח שיהיה לה עדיפות לאופציה השניה, וכן, תתפלא אולי לשמוע זה עוזר
    הייתי שמח לישמוע את תגובתך
    יום נעים

לקביעת תור
    סגירה
    המשך- עזרה

הוספת תגובה

• המשך- עזרה - תגובה

ד``ר מני מלכה
    10/11/2011

שלום לך

אני מבין מדבריך שהמכות בישבן הן דרך להתמודד עם מצוקה שאתה חש. בעיקר כאשר אתה מרגיש מולה חלש\נשלט...

אחת הבעיות בהתנהגות אלימה היא שההתנהגות אולי עוזרת לאותו רגע, (למשל כשאשתך צועקת ואתה מושפל) אבל בטווח הארוך היא פוגעת ומכרסמת ביחסים.

לכן מומלץ - במידה ואתה לא מפחד ממנה והיא לא מפחדת ממך ואתם יכולים לומר לשני מה כואב לכם- לפנות לייעוץ זוגי.

אפשרות אחרת היא לפנות לייעוץ פרטני- תוכל לרכוש שיטות כיצד להתמודד עם המצב, מתוך הנחה שלא אתה הוא זה שצריך לשנות את אישתך. תוכל לנסות ולפתח שיטות חדשות לפתור ולהתמודד עם התחושות הקשות שמובילות אותך להכות בישבן

דרך אגב- מעניין שגם אתה וגם אשתך חושבים האחד על השני במונחים נפלאים

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלוואי עלי

סמדי
    16/11/2011

הלוואי בעלי היה מכה אותי בישבן כשלא הייתי מתנהגת אליו בצורה הולמת. זה דווקא נשמע נחמד... זה עדיף פי אלף מאשר לראות אותו כועס כל היום ולא מדבר איתי.
    תעריכי זאת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן, זה נשמע טוב...

שלי
    17/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן, זה נשמע טוב... - תגובה

פנינה דובו
    20/11/2011

נראה לי שהנושא גולש לתחום שלא בו אנו עוסקים.

אם הילי ובעלה, שניהם נהנים מיחסים של אלימות (במלים אחרות סאדו-מאזו) - הרי זו הבחירה שלהם ומי אנו שנתערב.

אם אחד מהם לא נהנה מכך, הרי שיש בפעולה הזו משום כפיית רצונו של השני עליו, בניגוד לרצונו ובכח.

בחברה שלנו, המתיימרת להיות צודקת ומתקדמת, דבר זה יחשב כעבירה על חוקים קיימים.

בכבוד,

פנינה דובו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    הילי
    10/11/2011

יש לי בעל נפלא, עוזר תומך ומאד עדין איתי, אך לאחרונה נתקלתי בתופעה מאד מוזרה איתו. זה כבר מס' פעמים, כשיש לי וויכוח עם בעלי וכשאני מרימה את הטונים או מתעצבנת עליו בעלי תופס אותי בחוזקה, מכניס אותי לחדר ואז מכה אותי בישבן, בהתחלה זה היה חלש , אז לא הגבתי , ואפילו זה היה נעים, אך לאחרונה הוא החל להחטיף לי ממש חזק וגם כשאני צורחת זה לא עוזר, והוא ממש לא מתרגש מזה,(דרך אגב הוא אומר שזה על מנת להרתיע אותי מלהתנהג אליו בצורה לא יפה) מפחיד אותי שזה יעבור לפסי אלימות אחרים למרות שבעלי הוא אדם מאד מאופק ושקול, יש לציין שלעולם לא נתקלתי באלימות ע"י בעלי, וכן לעולם לא כלפי הילדים ואף נדיר אצלו שהוא ירים עליי את הקול,
    אני לא יודעת האם להעביר זאת ולקבל את זה, או שפשוט לנהוג אחרת, ואם כן כיצד?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

ד``ר מני מלכה
    10/11/2011

הילי שלום

מתוך דברייך מצטייר שמה שמטריד אותך הוא הרעיון שהמעשים הנוכחיים יוקצנו ויעברו לפסים נוספים ולגילויים נוספים של אלימות.

האם המכות בישבן כשלעצמן אינן חמורות מספיק?

אם כן- אז לדעתי השאלה היא כיצד להפסיק את המעשים הנוכחיים ולא רק החשש שמא זהו סימן להתנהגויות מטרידות נוספות שעלולות להופיע.

דבר נוסף שמטריד- את מתארת את היחסים שלך עם בעלך כיחסים "כמעט מושלמים" שהמכות בישבן הן דבר חריג ביותר. האמנם?

אם מדובר ביחסים כל כך טובים - מדוע כאשר את מבקש שהוא יפסיק, הוא אינו עושה זאת?

ולבסוף- הנקודה שבה את מבקשת מבעלך להפסיק והוא אינו מפסיק- מה זה אומר? כיצד את נתפסת? עד כמה דברייך ורצונותייך אכן מקבלים יחס של כבוד

בהצלחה

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות פיזית ומילולית
    סמדר
    09/11/2011

שלום רב, שמי סמדר, אני בת 31 יש לי שתי בנות בנות שנה ושנתיים וחצי, לאחר חמש שנות זוגיות שבהן הייתי נשואה כמעט כשלוש שנים עזבתי את בעלי עם הבנות לפני כחמישה חודשים (ביולי) כאשר היכה אותי בפעם האלף והחלטתי שלא עוד...שאני מגישה בפעם הראשונה תלונה...הוא היה עצור קרוב לשבוע, עם מעצר בית מלא וישנו צו הרחקה עד להודעה חדשה, ישנם הסדרי ראייה והוא רואה את הבנות לפי ההסדרי ראייה, וכאן אני רוצה לחלוק את הקושי שלי, אני עזבתי את עיר מגוריי, השכרתי דירה הכנסתי את בכורתי למסגרת, ביתי הקטנה נמצאת עם אימי המזונות הזמניים שנפסקו נמוכים מאוד 2800 ש"ח כרגע לשתיהן שלא נכללו בהם מדור וחינוך והוא רק התחיל לשלם בחודש זה מזונות, לא קונה ביגוד שיהיה אצלו, הוא כבר נמצא בזוגיות כבר כארבעה חודשים, מעליל עליי עלילות שבעצם מעולם לא היכה אותי, שאני עשיתי זאת לעצמי למרות שיש תמונות, שנפלתי וכיוב, אך עדיין מסרב לתת לי גט, מושך אותי ומתיש אותי כל עוד ניתן, אני מרגישה כאילו אני העומדת לדין, כאילו עליי להסביר את בריחתי ואת רצוני לחיות חיים בטוחים עבורי ועבור הבנות שראו ונחשפו לחיים אומללים ונוראיים של קללות של אלימות עוד כשהיו בריחמי ( הוא היכה אותי גם כאשר הייתי בהריון עם ביתי הבכורה) הלכנו לטיפול זוגי אך הוא כמובן קטע אותו והחליט שהוא לא צריך שום דבר ) אני מרגישה מותשת, מלאה בזעם שהוא לא נענש ושעליי לתת את ההסברים בעוד אני מהרגע הראשון לא נסיתי למנוע ממנו לראות את בנותיו ואף עמדתי על כך שיראה אותן, מה עושים עם מלחמת ההתשה הזו על מנת להישאר חזקים ומחוזקים במיוחד למען הילדות היקרות לי כל כך שלא יראו את אימן נשברת ??? וכמובן בשבילי, בשביל לדעת שאיפשהו יש גם צדק??

אשמח לעצתכן....

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות פיזית ומילולית

הוספת תגובה

• אלימות פיזית ומילולית - תגובה

ד``ר מני מלכה
    09/11/2011

סמדר שלום,
    אכן את צודקת, את נפגעת באופן ישיר מחוסר צדק שקיים.

במקרה שאת מתארת מקורו של חוסר הצדק ביחס של החברה כלפי נשים- הזכויות שלך נפגעות. עברת מסכת ייסורים ואת מואשמת, עוזבת את מקום מגורייך ולא מקבלת את כספך.

אני חושב שצריך לומר לך כך הכבוד, משום שידעת לקבל החלטה שאומרת "אני לא מוכנה להמשיך ככה". עשית צעד שנשים רבות מתקשות לעשות וכעת את משלמת מחיר יקר.

לצערי, אנני חושב שמצב מסוג זה יכול להשתנות באופן דרסטי. מהסיבה הפשוטה שאינך יכולה לשנות את בעלך.

לכן מומלץ שמצד אחד לא תפסיקי לפעול כדי לקבל את הזכויות שלך- זה מאבק קשה. מצד שני נסי שלא להיות עסוקה בו ובדברים שהוא אומר יותר מידי. ודבר נוסף- נסי לערב כמה שפחות את הבנות בסיכסוך. כלומר - להפריד בין היחסים שלך עם אביהן ובן יחסיהן עימו. זוהי אכן הצעה מסובכת מאוד עבורך- כיצד תוכלי "להרשות" לבנותייך לאהוב את מי שפגע בך ובהן וממשיך לפגוע בך במישירין ובהן בעקיפין (בכך למשל שאינו משלם מזונות).

ייתכן ובעלך פועל מתוך תסכול ומתוך תחושות עמוקות של קיפוח, כשלון וכל אלו אינם מאפשרים לו להבין ולקבל את העובדה שהוא פגע בך. ייתכן ומבחינתו את זו שפגעת בו והוא באמת מאמין בכך וזו הסיבה שהוא ממשיך לפעול כך, כאדם פגוע המבקש לנקום אחרי שננטש.

כמובן שתחושותיו של בעלך לא צריכים לגרום לך לשנות את עמדתך. אבל יכול להיות כעם הזמן הוא ילמד לקבל את זה שאת לא מעוניינת בו ושנפגעת ממנו ואז יוכל להתגייס ולהפסיק להצר את צעדייך- גם הוא מתוך דאגה לבנות.

כאמור , מצבך כעת לא פשוט בכלל, אבל לפי מה שתיארת הוא היה מאוד גרוע בעבר.

בהצלחה

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה