פורום אלימות במשפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נופלת בין הכסאות
    גלית
    09/11/2012

שלום,

אני נשואה 18 שנים. עד לפני כשנה מערכת היחסים שלנו היתה מערכת אלימה ומתעללת, התעללות מילולית, נפשית וכלכלית. נסיונות ההסבר שלי כל השנים לא עזרו, מה שעזר בסוף זה שהתפרצתי ואיימתי לעזוב. אז נפל לו האסימון והוא הסכים לבוא איתי לטיפול זוגי רגיל (לא במסגרת מרכז לטיפול באלימות במשפחה)

בעלי שינה את ההתנהגויות שלו....ללא ספק. אך מאחר והוא חונך על ברכי האלימות, ההשפלה, הזלזול באחר ובמיוחד לנשים, גסות הרוח וכולי....אני חוששת מאוד שהשינויים הם זמניים, ולכן קשה לי לתת אמון בו.

הוא מבחינתו סיים את הטיפול הזוגי, הוא סבור שעכשיו הכל בסדר, ונשאר לי רק לעבור את הפוסט טראומה שלי. אני מרגישה מתוסכלת ולבד בכל התהליך...ובנוסף המטפלת הזוגית אמרה לי שאני צריכה עכשיו לטפל בעצמי. אני אומנם עושה את זה, הולך למטפלת...אבל אני חשה שכל עוד הוא לא עובר טיפול אישי....חבל על הזמן שלי איתו.

אני ניסיתי להתקשר למרכז לטיפול באלימות , הם אמרו לי שאני חייבת לעבור דרך הרווחה בעיר שלי. אני לא רוצה לעבור את הפרוצדורה הזאת של להיות רשומה בעירייה וכולי.

אני זקוקה למטפל בתחום האלימות....שיוכל לטפל בי ואולי גם בנו, בכלים של אדם שמטפל באלימות, ולא בכלים של מטפל שמטפל בזוגות רגילים שחווים משבר. אני מרגישה מאוד לא מובנת, מתוסכלת...ולבד בכל התהליך.

למי אפשר לפנות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נופלת בין הכסאות

הוספת תגובה

• נופלת בין הכסאות - תגובה

ד``ר מני מלכה
    09/11/2012

הי גלית

לעניות דעתי את צודקת ברוב דברייך.

1. השינוי שחל הוא שינוי תחת סנקציה. בדיוק כמו שתלונה במשטרה גורמת לגברים להפסיק את האלימות הפיזית. זהו צעד ראשון אך לא מספיק. שכן רצוי שאדם ימנע מאלימות גם משום שהוא לוקח בחשבון את השפעותיה על הצד השני.

2. זה נכון שרצוי שכל אחד מהצדדים יטפל בעצמו (גם) בנפרד. מכיוון שהבעיה הבסיסית באלימות במערכת הזוגית, מקורותיה בחלקים הפגועים של האדם. חלקים שיש לטפל בהם

3. את צודקת שהטיפול ברווחה, יש לו מחיר של חשיפה. אלו שידם משגת יכולים לפנות למטפל\ת במגזר הפרטי. רצוי להמשיך את הקו שלפיו כל אחד מבני הזוג יטופל בנפרד, אצל מטפל אחר.

המלצה לי אלייך- אולי כדאי "להתווכח" עם החשש מהרווחה כי בסופו של דבר מדובר באנשי מקצוע שפוגשים לאורך שנים נשים וגברים וחבל לפספס את העזרה. אולי תגלי שהסבל שלך גדול מהחשש\בושה שכרוכה בהגעה לרווחה.

אינני יודע היכן את מתגוררת כך שאין באפשרותי להמליץ על מטפל פרטי

מני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה

גלית
    09/11/2012

תודה על התגובה.
    סוף סוף יש מישהו שמבין אותי.

רציתי לשאול, האם התחושה שלי, שטיפול זוגי קונבנציונלי, לא מספיק למקרים של אלימות? כלומר, הכלים הרגילים לניהול קונפליטקטים בין בני זוג, האם הם יכולים להספיק למקרים כאלה?
    היועצת הזוגית, וגם בעלי, לוחצים עליי לכיוון של להתחיל לחיות את חיי, ולא להתרכז בו כל הזמן, לא לבחון אותו במיקרוסקופ. אני חשה שחיי בהקפאה, אני לא מסוגלת להתעסק בשום דבר אחר...אני לא רוצה לפרק את מערכת הנישואים הזאת אבל אני חשה שמשהו כאן מאוד לא תקין. מאחר ואני זאת שבהקפאה ובסוג של בחינה מתמדת של הדברים, בעלי רומז שאני המעורערת, החלשה, עם האופי הלא תקין. הוא טוען שהוא השתנה....הוא ממשיך את חייו כרגיל, ובגלל שאני קפואה במקום בגלל המצב, אני הלא בסדר , וזאת שצריכה פשוט להנות מהפירות של השינוי ולהמשיך את חיינו הזוגיים. וכל זה מבלי שהוא קיבל טיפול אישי אלא רק עברנו תהליך זוגי שבו הוא למד לכבד אותי, ולהבין סוף סוף שיש כאן אדם ...ושיש לי זכויות ורצונות ורגשות.
    בעלי גדל בבית שבו לא לימדו לכבד, היתה הרבה גסות, ביקורת, דריסה, מניפולציה....הוא הפנים את המסרים האלה והפך אותם ללגיטימיים, כי הרי הוא ינק את זה מגיל אפס. אותי זה מוציא מהכלים, כשהוא ישר חוזר לדפוסים האלה כשהוא כועס על הילדים, למשל, וישר שולף משפט כמו, אני אשים לך פלפל חריף בפה. וכולי. מבחינתו זה חינוך, הוא באמת לא מבין מה לא תקין בזה. ואני יוצאת כאן הפסיכית.

מה לעשות?
    האם טיפול אישי עבור עצמי, יכול להספיק במקרה הזה?

הכי מרגיז אותי שאני הייתי הקורבן של האלימות וחוסר השפיות, ואני עכשיו יוצאת הלא שפויה בגלל שאני רוצה לתקן את המצב.

דרך אגב אני גרה בתל אביב...אשמח לקבל המלצה למטפל בתחום.

תודה רבה על ההתיחסות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!!!!

גלית
    10/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי שהוא עצור!! מה עלי לעשות?
    מיה
    04/11/2012

שלום ,אני אמא ל -2 בנים קטנים ,האקס שלי ,שיש לי תינוק מימנו. איים להרוג אותי שילשום ,תיקתק בדלת ואמר שרק רוצה לשוחח , ממש ראתי את המוות קרוב אלי לצערי ,הצלחתי בפסיכולוגיה הפוכה לצאת מיזה ,וזה היה קשה מאוד אבל תודה לאל הצלחתי .
    הגשתי למחרת תלונה במישטרה ,והוא נעצר אתמול ,ומכאן אני מאמינה שישלח למעצר ,או לאישפוז שכן יש לו עבר פסיכאטרי.
    אני גרה עם ילדי בישוב קטן בצפון ,כמה בלוקים מהבית של הוריו ושלו ,אני יודעת שעצרו אותו ,אבל יש בי מאין פחד להיות כאן ,שמה הוא ישתחרר ,יברח ,ואז יעשה לי משהו.
    ללכת למקלט לנשים מוכות נשמע קצת מעייף.\
    השאלה שלי האם כדאי לי לעזוב את העיר ,לאיזור רחוק בארץ.
    לא שיש לי את האפשרות כל כך ,שכן יש לי דירה ציבורית ,וגם אם אנסה לבקש עברה זה יקח זמן ,ואף אחד לא מבטיח לי תשובה חיובת.
    או שאני אשאר ולא אפחד ,כי המעצר או האישפוז ילמדו אותו לקח?
    תודה.

הוספת תגובה

• אחרי שהוא עצור!! מה עלי לעשות? - תגובה

פנינה דובו
    04/11/2012

שלום מיה,
    אני מאמינה לפחד שלך ומציעה להקשיב לו. אף אחד לא יכול לדעת בוודאות כיצד יתנהג האקס שלך וביחוד אם מדובר בבעייה נפשית. עליך לעשות הכל כדי להגן על ילדיך ועליך.

מהנסיון שלי לא תמיד מעבירים למעצר במקרה זה וגם לא לאשפוז. בנוסף, מגוריך בסמוך לבית הוריו גם הם יכולים להוות קושי בהמשך.

אם עדין אין לך קשר עם מרכז טיפול באלימות במשפחה (אליו יפנו אותך מלשכת הרווחה באזור מגוריך), אני ממליצה לך לפנות אליו. שם יבדקו ביחד איתך ביחד מהן האלטרנטיבות שלך במצבך המיוחד ובאיזה מהן לבחור; שם יעשו הערכה באיזה רמת סיכון את נמצאת ושם יכולים גם לסייע לך במימוש זכויותיך בתחום הדיור ועוד.

בהצלחה,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מיה
    04/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוחרר למעצר בית בעירי הים, הזו ממש?

מיה
    07/11/2012

היום כנראה מיותר להגיש תלונה על איום ברצח!!!! לקוחים את זה ממש בקלות דעת.
    עכשיו אני מבולבלת מאוד להישאר או לברוח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעברי דחוף

מור
    29/01/2013

לא חסר מיקרים מזעזעים במיוחד שיש לו עבר פסיכאטרי איך את ישנה בליילה בכלל ?
    אם הדירה שלך היא דירת עמידר הם ישמעו את הנסיבות שלך וישר יעבירו אותך
    ללא כל תהליך ארוך תלכי אליהם דחוף!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות מילולית
    רווית
    28/10/2012

אני נשואה 28 שנים. יש לנו ארבעה ילדים הקטן בן 17. הגדולים לא גרים בבית.
    מחצית משנות נשואיי ספגתי אלימת מילולית מאוד קשה, הילדים שמעו השכנים שמעו ואפילו אמרו אך את מסוגלת?היו משטרות, הי עדיות משכנים. ממש התעללות.
    הוא יכל לעשות זאת כי הייתי שם ומאוד פחדתי להשאר לבד. לפעמים חשבתי שזה מגיע לי. עד שיום אחד קרה נס ונטשתי בלחצים ותחנונים של הבעל שנמשכו שנה חזרתי. אף פעם לא באמת סלחתי. האיש לו אני נשואה מאוד עצבני יש לו התקפות כעס וזעם קשים,(דור שני לניצולי שואה) אותי הוא לא מקלל כבר אבל צועק עד השמיים ומאשים. הילד שלנו יושב ללמוד איתו חוטף צעקות שכל הרחוב שומע , לטענת הבעל "הילד לא מרוכז" הילד הוא באופיו מופנם, ממשומע, מאוד מנומס, אומר לי בגללו אני לא מסוגל ללמוד.
    לאחרונה הילד מסרב ללמוד איתו .בכוח הכריח אותו הבעל אתמול ללמוד כמובן היו צעקות אני התעלמתי. אחרי שעתיים הילד ביקש ללכת לשחק כדור רגל עם חברים שקבע מראש. לשעה !! הבעל לא נתן לו והתחיל לתקוף אותו מילולית אני אזרוק אותך מהבית, הילד בא אליי בריצה ואמר אבא אמר לי מבחינתי אתה יכול למות. ניסתי לשכנע את בעלי שיתן לו לצאת לשעה הוא צעק בקולי קולות בשום אופן. בלילה הוא נכנס לחדר של הילד אמר לו אין טלויזיה אין מחשב. מצאתי ילד בן 17 שוכב במיטה ובוכה. הרגעתי אותו וחטפתי מהבעל גם לך אני אראה מה זה לא רק לו. האם זו אלימות?

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות מילולית

הוספת תגובה

• אלימות

דני
    28/10/2012

זו האם אימא של האלימות.את שותפה לעוול שנגרם לילד שלך! אל תאשימי רק את בעלך,את שם שומעת וחווה את מה שהילד המסכן עובר ושותקת בדיוק כמו ששתקת כשהאלימות המילולית הייתה מופנית כלפייך רק שעכשיו נוח לך הרי האלימות לא מופנית כלפייך. הילד מצפה ממך להגנה ואת לא נותנת לו אותה.תזמיני משטרה ותרחיקי את בעלך מהבית לכמה חודשים אולי הוא ילמד.אם לא יעזור תיזרקי אותו לאלף עזאזל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• די לא נכון דני !!

מור
    29/01/2013

דני אל תגזים אני גם חווה כמעט אותו הדבר רק שהילד שלי בן שנתיים וחצי
    ויש נגדו לפעמים גם אלימות פיזית מצד אבא שלו אבל יותר אלימות מילולית
    במקום לבוא ולהגיד זו האם אמא של האלימות תבין שיש פחד לבוא ולהגן על הילד שלנו שאולי הוא יקום ויקרע אותי במכות ויוציא את כל הזעם עליי אני בכל אופן צועקת על בעלי ואומרת לו שיפסיק אחרת הוא ימצא את עצמו בחוץ וכל זה וכמובן שהוא מפסיק איתו ומתחיל אלימות איתי...ובנוסף לכל אחרי שהוא נירגע הוא קורא לילד שלנו ומאשים אותי ומסית אותו נגדי זה מה שניקרא פחד ואין לך מושג כמה פחד יש בזה... 
    ומה שאני רוצה להגיד לך (למי שכתבה את המאמר)
    תתגרשי הילדים שלך גדולים והם יבינו אותך ויתמכו בך
    אל תתני לילד שלך לסבול תאמיני לי זה רק לטובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות מילולית - תגובה

ד``ר מני מלכה
    28/10/2012

רוני שלום לך
    נראה ש"הכוונות" של בעלך טובות אבל הדרך לוקה בחסר.

כלומר- הניסיון ליצור גבולות לנער מתבגר חשוב מאוד.

יש הסוברים שגם נקיטת סנקציות כמו הטלביזיה והמחשב ראויות בהחלט.

עם זאת את מתארת שהדבר מלווה בצעקות ואולי קללות- שאולי יוצרות אלימות פסיכולוגית כלפי הילד וכלפיך.

עלי לציין שנראה לי שזו איננה השאלה היחידה שסיפורך מעלה. את מתארת מציאות רבת שנים שבמהלכה עזבת וחזרת. לא ברור מה קרה ובעיקר למה ילדייך נחשפו לאורך השנים. לא ניתן לנתק את הסיטואציה שאת מתארת מכך.

כמו-כן לא ממש ברור מדוע את שואלת האם זוהי אלימות, נניח שכן או נניח שלא, מה זה ישנה עבורך?

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זו אלימות?

רווית
    30/10/2012

מני תודה לתשובתך,
    אני שואלת האם זוהי אלימות? מכך שבעלי צועק לעברי "זה חינוך" אני רואה לידי ילד אומלל שסופג צעקות עד השמיים, ובעצם מטיח לעברי את לא יודעת לחנך.

צר לי שכך בעלי גדל, אני יודעת שקיבל חינוך נוקשה, הוא גם סובל מלחצים תופעה קשה שאני לא יודעת להתמודד איתה. כל דבר שלא מסתדר לו נחרב עולמו ומחריב את עולמי.

אני לא זוכרת שאי פעם בילדותי קיבלתי צעקות או אילימות כלשהי, אני ניזונתי מתכונות אופי שכיוונו אותי למקום הנכון למעט הזוגיות.

בסופו של דבר הבעל מוריד לבן את הבטחון העצמי, ולי לא נותר אלא לגונן. גם אם אני רוצה להציב גבלות לילד מתבגר אני לא במצב הזה מאחר ואני כרגע מגוננת. הבן מפתח סוג של שנאה לאבא וכל הזמן חוזר ואומר שהאבא חייב לקבל טיפול.

בימים האחרונים הצלחתי להפריד בין השניים ולתת לילד לעשות את צעדיו לבד,
    אני מנסה להבין האם זו אלימות או חינוך? האם זה בסדר ללמד ילד ולצעוק עליו תוך כדי להלחיץ אותו להעליב אותו. ועוד לקרוא לזה חינוך?
    רוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זו אלימות? - תגובה

ד``ר מני מלכה
    30/10/2012

רוני שלום,

נראה שניסוח קו אחיד, שלך ושל בעלך, ביחס להתנהגות בנך עשוי לתרום לרווחתו הנפשית.

כלומר, לא ניתן לנתק את המאבק שמתחולל בין בנך ובין בעלך לאווירה הכללית בבית וליחסים בינך ובין בעלך. את מתארת כיצד נוצר דפוס שכזה ובו בעלך הוא מעין שוטר רע ואת המגוננת.

ישנם מקרים נוספים שבהם מתבגרים "מורדים" ומתאגרים בכך את הזוגיות של הוריהם. ככל הנראה הקשיים שאת מתארת מהעבר ואולי מההווה ובניהם האלימות של בן-זוגך, משחקים כאן תפקיד.

מומלץ לפנות לייעוץ במרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בין הפטיש לסדן
    LOLI
    23/10/2012

אני חייה עם גבר כבר חמש שנים ויש לנו ילדה משותפת בת שנתים וקצת ומאז שהיא נולדה אני חווה מעשי אלימות והשפלה שאני תמיד אשמה והוא נפרד ממני מספר פעמים ואני תמיד רצה אליו בחזרה אני אוהבת אותו ואני גם מאוד תלותית בו לא מבחינה כלכלית אלא אני לא יכולה לסבול תמחשבה שלא נהיה ביחד יותר . אני באמת אוהבת אותו הוא בנאדם טוב חוץ מהריבים והמקרים של האלימות שאני חשה אשמה ומושפלת ובאותו רגע אני אומרת לעצמי אני שווה יותר ושאני צריכה זהו לחתוך אך מיד זה עובר לי כאילו לא היה כלום עד הפעם הבא . נכון כרגע אנחנו במצב כלכלי גרוע מאוד וזה משפיע אבל עדיין . כשאני באה ואומרת לו שהוא אלים הוא צוחק ואומר לא מכיר בזה. ולאחרונה והא התחיל להכיר בזה הוא לא מכון לעבור טיפול הוא אומר שיש דברים יותר חשובים כמו לדאוג לעתיד שלנו מבחינה כלכלית וכאהלה וגם הוא אומר שרק אני מצליחה להוציא ממנו את זה עובדה הוה היה במלא מערכות יחסים והוא לעולם לא היה אלים ושזה רק איתי . אז אמרתי לו שמספיק שזה היה איתי זה יהיה גם בעתיד . והוא התעלם ממני הוא באמת אדם טוב אני כרגע ממש לא יודעת מה לעשות אני אוהבת אותו באמת וכן רוצה לשפר תזוגיות שלנו ומוכנה להשקיע אך מצד שני לא מגיע לי היחס המשפיל והאלימות . אני אישה עם תואר שני ועובודה טובה ואחת שמסתדרת בחיים . אני לא מאמינה שנפלתי ואני גם כאילו מעלימה את זה מהיום יום שלי בכלל . אני ממש לא יודעת מה לעשות .והיתי אצל עובדת סוציאלית ברווחה שמטפלת באלימות במשפחה וזה לא ממש עזר לי כי חזרנו להיות ביחד .

לקביעת תור
    סגירה
    בין הפטיש לסדן

הוספת תגובה

• בין הפטיש לסדן - תגובה

פנינה דובו
    25/10/2012

שלום loli,
    אני מציעה לך לטפל בעצמך ולא לחכות עד שסביבתך תשתנה.
    יש הרבה שאלות שעולות לי:
    למה לא מיסדתם את הקשר ביניכם?
    למה את לוקחת עליך את האשמה?
    מה המקור לתלותיות שלך?
    למה את מוכנה להקטין את עצמך?
    אגב, זה שחזרתם יחד לא אומר שהטיפול לא הצליח. טיפול טוב אמור לעזור לבני הזוג - גם אם זה אחד מהם - לברר מה הרצון והבחירה שלהם ולסייע להם למצוא את הדרך לממש את מה שהם רוצים להשיג בחיים שלהם. אם המטרה שלך להישאר איתו, תבחני את עצמך ומה מאפשר לך לקיים את זה ומה לא ואז יהיה לך יותר נכון לעשות החלטה. את יכולה לעשות את השיקולים שלך ולפעול למענם - את לא יכולה להחליט בשבילו. ולכן, אם אין ביניכם הסכמה על החיים המשותפים ועל היחסים ביניכם, שוב, תחליטי את אם זה מתאים לך או לא. והוא צריך לעשות את ההחלטה שלו. אם הוא לא מוכן לקחת אחריות על עצמו ועל הקושי שלו, גם כחלק מהתחשבות והכרה בך ובצורך שלך, זה לא סימן טוב לבאות ואולי גם לא שווה בשבילך להישאר איתו.
    כדי להגיע עם עצמך לתשובות הנכונות לך, כדאי להיעזר במטפל מקצועי. אם לא ברווחה, חפשי באופן פרטי, אבל שיהיה מומחה לאלימות בין-זוגית.

את בחורה נבונה ומעשית. את לא יכולה להעלים מעצמך את מה שאת עוברת.

תצליחי!
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשפט קרוב מאוד אחרי כל מה שחוותי
    אישה באפלה
    21/10/2012

שלום אני מוקפת כל המוסדות בעזרה וגם המשפחה עוטפת אותי בחום אוהבה.
    אבל אני מרגישה שאני נטל עלהים ולי לא קל לקראת המשפט, אחרי כל מה שהוא עשה בילדות הוא תובע אותי????? חצוף מגעיל חלאת האנושי זה מה שאני יודעת ..
    אני שולחת לכם ליניק שתשמעו אותו תתנו לי תגובה שיעודד אותי הלאה..אני אם ל-5 ילדים - ו6 נכדים ועצוב לי מאוד . להמשיך הלאה את הסבל הזה עד יום מותי אני אקח את זה.............שברתי שתיקה!! וזה לא קל להוציא את כל זה אחרי 40 שנה..אבל אף פעם לא מאוחר .......

הוספת תגובה

• אני מצטערת לא עבר הקשור כמו

אישה באפלה
    21/10/2012

אתם יכולים לעשות העתק- והדבק לחלון חדש וזה יפתח את הרדיו של יוסי סאיס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא עכשיו תובע ממני 50 אלף ש לשון ר
    אישה באפלה
    20/10/2012

לכל הפורמים אלימות במשפחה !!
    אני עברתי גלוי עריות ואונס, בגיל 14 (3 שנים "מאחי" הגדול) אני היום בת 53 -+5 ילדים. גרושה עיקב המצב שנוצר לי תיסכולים בחיים.הפרעות נפשיות והפלשבקאים , שבאים מול העיניים.
    אחי" שלט בי בתקופה הזאת כמו אבא" לקח לי את הילדות, לקח לי את הביטחון, היום אני אישה שסובלת מחרדות קשות ממנו.וכל פעם מחדש שאני נכנסת למיטה אני חושבת על אחי אך הוא עשה לי את זה??
    ולא מזמן הוא איים עלי שיקח לי את הנשמה ויעשה אותי אומללה כל החיים.. התלוננתי במשטרה . הוא המציא שאני רוצה לסחוט אותו .על ירושה ! ולגבי הירושה, יש לי מה להגיד שהוא רימה אותנו בסוף, אחרי תקופה קבלתי מכתב .... נסגר התיק אין עניין לציבור. האם זה הוגן או נורמלי? כל הזמן סוגרים לו את התיקים?! גם אחותי קבלה איום במחשב והבינו. למשטרה.. עוגמת הנפש שנגרם לי.ולילדים שלי וגם לכל הסובבים אותי לגבי התעללות הוא הודה . ומודה , אומר שאני חינכתי אותה בתור אבא" , עליתי לשידור אצל יוסי סאייס ואחרי שסימתי את השידור שלחתי לבת שלו בגיל 14 .. שתדע איזה מפלצת גידלה אותי בילדות !! לפחות כך הילדים שלי יקבלו את כל מה שהחסרתי להם בחיים, במשך הרבה שנים..... ורק לפני 10 שנים החלטי לצאת מהארון למציאות החיים, למרות על אונס .אין לי עדים ,רק אני והוא ואלוהים היינו שם, על התעללות כולם ראו וגם אמא שלי ראתה הכל. יש לי כוויות ברגלים ובידיים, אני מבקשת תציעו לי ולנפש איך לצאת מיזה קשה לי מאוד אני לבסוף הצלחת הפכה עלי הוא הגיש תביעת פיצויים לו ולכל בני משפחתם ,אני לא יודעת לאן זה יוביל בסוף ...שרופה מכל רגע שאני נזכרת . ורואה אותו מול עיני מחייך ומאושר יותר ממני..תוכלו לייעץ לי אך לנהל את השיחה עם השופט בלשכה שלו??????

הוספת תגובה

• זקוק נואשות לעזרא
    tomer
    19/10/2012

אני בחור נורמטיבי הנשוי 15 שנה ובעל מקצוע חופשי . אני בחור מקובל בחברה . בעייתי היא בבית . אני נוטה להתרגז במהרה על כל דבר קטן ואפילו לא מהותי . לעיתים אישתי מצליחה לגעת בנקודות רגישות המוציאות אותי מדעתי על לכדי אובדן שליטה המביא אותי להתנהגות אלימה מילולית ולפעמים אפילו פיזית . בדעה צלולה וקרה אני מודע לעובדה שאני לא בסדר בהתנהגותי זו , אבל מאחר ואני באובדן שליטה באותם רגעים נתונים איני יודע איך להתמודד עם כך . מאחר ואני מאוד רוצה להשתנות ולפתור את בעייתי לפני שזה יהיה מאוחר מדי , אודה לכם על המלצה על סוג טיפול נכון ( פסיכולוג קליני למשל ) והפניה לכתובת הנכונה לטיפול בבעייתי .

לקביעת תור
    סגירה
    זקוק נואשות לעזרא

הוספת תגובה

• זקוק נואשות לעזרא - תגובה

ד``ר מני מלכה
    19/10/2012

הי תומר

מומלץ לפנות למרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה במקום מגורך.

במרכז תוכל לקבל ייעוץ ראשוני ובהתאם לצורך תיבנה עבורך תוכנית טיפולית.

מומלץ לבקש להשתלב בקבוצה לניהול ושליטה בכעסים .

בהצלחה

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במרכז לטיפול ומניעת אלימות ?

tomer
    25/10/2012

כיצד ניתן לקבל טיפול במרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה לא בעיר מגורי , אלא בעיר אחרת . זהו תנאי בל יעבור לנכונות לטיפול שהוא הכרחי מבחינתי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במרכז לטיפול ומניעת אלימות ? - תגובה

ד``ר מני מלכה
    25/10/2012

מצטער אך איני בקיא בפרטים הבירוקרטיים.

אני מציע לך להתקשר למרכז למניעת אלימות במקום מגורך, ולברר זאת. לא תחוייב להזדהות בטלפון כדי לקבל תשובה על שאלה שכזאת.

יש לך כמובן אפשרות אחרת והיא לקבל טיפול בשוק הפרטי.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 000000000
    דרי
    15/10/2012

שלום.
    אני בת 23,עזבתי את הבית בגיל 16 והתחלתי טיפול מיוזמתי דרך הקופה. לא הצלחתי להתמיד בו ולא הצלחתי לספר מה קרה לי ולמה הגעתי. אבא שלי עשה לי כל החיים,דברים שרק היום אני מבינה ומצליחה להסביר אותם לעצמי..
    וגם לא תמיד.
    כיום אני עובדת מהבוקר עד הלילה ללא חופשים וגם לא רוצה חופשים. וכששמגיע הרגע ללכת הביתה אני נתקפת פחד נוראי. בזמן האחרון אני לא מצליחה לקום. הכל קשה,ולרגעים נדמה לי שזה הסוף,שאני עומדת להשתגע. נתקפת במן התקפי זעם שממש אבל ממש לא אופיניים לי. ומתאפיינים בלשבור את המראה או כלים במטבח. לקח לי הרבה מאוד שנים להגיע למצב שאעבוד ואהיה עצמאית עם דירה משלי וכסף. ועכשיו אני מרגישה שאני חוזרת אחורה. אין לי כוח לקום לעבודה ומתה מפחד שלא יהיה לי כסף ואחזור לרחוב. הייתי ברחוב וזה לא בא בחשבון. אני יודעת שעלי לחזור לטיפול ושאולי לא אצליח לעבור את המשבר הזה לבד. אין לי אמא וגם כשהייתה לא עזרה לי ולא יכלה לעשות דבר כדי להפסיק את הכל.. ועם החברות אני כבר מזמן לא בקשר ובעצם אף פעם לא ממש היו לי.. אבל המחשבה על ללכת לטיפול מורידה אותי לקרשים,גורמת לי להעדיף לחזור אחורה. לרחוב,לעבודה ברחוב ושתיה ולסמים. לקח לי כל כך הרבה זמן לצאת מזה ואני לא מרגישה שאני מסוגלת ללכת לטיפול. לא כרגע. מה עלי לעשות? איך אוכל לצאת מזה בכל זאת? האם יש דרך לקבל טיפול פסיכולוגי דרך האינטרנט? במייל? ניסיתי לפנות לאתר "בנפשי" ולא היה נראה לי.- צריכה עזרה מהבית. לא יכולה לצאת לפגוש..

לקביעת תור
    סגירה
    000000000

הוספת תגובה

• 000000000 - תגובה

פנינה דובו
    16/10/2012

שלום לך,
    כן, יש טיפול דרך האינטרנט ואת יכולה למצוא על כך הסבר באינטרנט וגם שמות מטפלים.
    חשוב שתבדקי היטב לפני שאת מחליטה על הטיפול והמטפל/ת המתאימים לך: את אמנם פחות חשופה בטיפול כזה, אך הדבר נכון גם לגבי המטפל/ת.
    אם זו הדרך היחידה שלך להגיע לטיפול, נסי אותה.
    יכול להיות שהיום את יותר מוכנה לטיפול מבעבר. זו לא חייבת חווייה כמו שחווית בטיפול הראשון.
    זכרי שאת זו שבוחרת את המטפל/ת ואת זו שמחליטה מה טוב לך.
    יחד עם זאת, לטפל בנושא שאת מדברת עליו זה לגעת בפצע ולחוות את הכאב ולכן זה גם קשה ומרתיע. ככל שתרגישי מוגנת מספיק בטיפול, הדבר יאפשר לך לדבר/לגעת בכאב שלך עם פחות חששות מלחוות אותו שוב.
    יש לך עבודה לעשות אבל יש לך גם כוחות, על פי מה שכתבת -
    אז בהצלחה,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות לפני גיוס
    תמי
    09/10/2012

שלום
    כל חיי סבלתי מידו של אבי וגם מפיו שזה הרבה יותר מכאיב...
    הרוויה אף פעם לא חשבה להוציא אותי מפה כי כלפי חוץ אנחנו משפחה "נורמטיבית"
    רציתי לשאול האם אני יכולה לבקש מצה"ל שיכיר בי כחיילת בודדה למרות שאין לי עדויות למה שקורה בבית?

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות לפני גיוס

הוספת תגובה

• כמה שאלות לפני גיוס - תגובה

ד``ר מני מלכה
    09/10/2012

תמי שלום לך

נראה כי כדאי שתפני לרשויות הצבא בעניין.
    מומלץ לפנות לקצינת הת"ש.

כמו כן תנסי להיכנס לאתר של אכ"א שם תוכלי למצוא הנחיות מדוייקות יותר

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות לפני גיוס - תגובה

ד``ר מני מלכה
    09/10/2012

ודבר נוסף

מומלץ שתפני לעובדת סוציאלית במרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה במקום מגורייך.
    אני מניח שבמידת הצורך היא תוכל לצייד אותך באישורים מתאימים אם רשויות הצבא ידרשו זאת

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צו הגנה
    איילת
    24/09/2012

נמצאת בהליכי גירושין קשים קרוב לשנתיים. כרגע בעלי קיבל צו הרחקה וצריך לחזור בעוד מספר ימים .ביקשתי צו הגנה פירטתי לו עד כמה אני מפחדת מהאיומים שלי ועד כמה אני לא רגועה כשהוא בבית ואת כל הקללות והעלבונות שאני חוטפת ובכל זאת לא אישר לי בטענה שזה לא מספיק מצדיק צו הגנה זה נראה לכם נורמלי שבעצם באתי טיפה יותר מוקדם ולא עם פנס או מגובסת ועל כן לא מגיע לי צו הגנה ? אם שופט אחד הרחיק אותו למס ימים למה שופט אחר לא רואה בזה מספיק חמור? מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    צו הגנה

הוספת תגובה

• צו הגנה - תגובה

פנינה דובו
    25/09/2012

שלום איילת,
    כן, למרבית הצער לא תמיד מספק בית המשפט את ההגנה כולה ובמקרה זה עליך לחפש אפשרויות אחרות להגנתך. גם לא תמיד צו הגנה מהווה הגנה מספקת. לכן יש לבחון אפשרויות נוספות.
    אם את כבר בקשר עם הרווחה או שיש לך ילדים בבית, בהנחה שגם הם סובלים מהמצב, בקשי להתייעץ עם עובד/ת רווחה המתמצא/ת בתחום האלימות במשפחה או עם פקידת סעד לסדרי דין או חוק נוער.
    אם יש לך מקום בו את יכולה לשהות כשיחזור לבית, אולי עדיף שתשהי מחוץ לבית ותמתיני לראות את תגובתו. אם יאיים או יטריד אותך תוכלי כמובן להתלונן במשטרה או לפנות שוב להוצאת צו הגנה.
    אפשרות נוספת - שלא תהיי לבד בבית כשבעלך חוזר ותמתיני לראות כיצד הוא מתנהג.
    בכל מקרה כדאי לך להיעזר באיש מקצוע מהרווחה כדי לעשות הערכה מקצועית לגבי מסוכנותו של בעלך ולמצוא את המענה המתאים ביותר עבורך. אם יש צורך, כדאי לבחון גם אפשרות לשהות במעון לנשים מוכות.
    נכון, זו בטח לא התשובה שהיית רוצה לקבל, אבל עליך להגן על עצמך, גם אם השופט צדק וגם אם לא. שמרי על עצמך,

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות במשפחה
    שאלה
    15/09/2012

שלום,
    שנים רבות (למעלה מ-20 שנה) סובלת אמי, אחיי ואני מאלימות של האב כלפינו. כלפי אחי האלימות הפיזית הופסקה לפני מספר שנים. כלפיי וכלפי אחותי הופנתה לאורך השנים רק אלימות מילולית. מאז שהתגייסתי, אין כלפיי אלימות מילולית. אמי הכי סובלת. יש כלפיה אלימות מילולית רבה גם כיום ולאורך השנים סבלה ממקרים של אלימות פיזית, האחרון לפני כשנה.
    אמי מסרבת להתלונן במשטרה או לקבל כל עזרה אחרת. היא רוצה להשאיר את המצב כמו שהוא, למרות שהיא ממש סובלת יום יומית/שבועית כמעט מאלימות מילולית, השפלות ועלבונות. יש לציין כי אף אחד מהילדים היום הוא לא קטין. אני, כיום, חיילת והיום אני מצטערת שכשהייתי קטינה לא התלוננתי עליו ולא סיפרתי לאיש, כי היום אני רואה כמה האלימות שהוא נקט ונוקט היום השפיעה על האישיות שלנו, הוא הרס לדעתי לכולנו את החיים ואני חוזרת הביתה בכל שבועיים ואני רואה שהמצב בבית מזעזע וממש מתסכל. אבא שלי משתמש לעיתים קרובות באלימות מילולית (עלבונות, השפלות..) כלפי אמא שלי וכואב לי לראות את זה. קשה לי לראות את זה ולא לעשות כלום. אני מרגישה שלאף אחד חוץ ממני במשפחה לא אכפת. ניסיתי כל כך הרבה פעמים לשכנע את אמי להתלונן במשטרה, אבל היא לא מוכנה לעשות כלום. ואני לגמרי מבינה שזה מתוך פחד או שהיא חשה אשמה, אבל כואב לדעת שהיא לא מבינה שמי שהכי נפגע מהאלימות שלו ומזה שהיא לא מתלוננת זה הילדים כי אנחנו הכי סובלים, אנחנו נישא על כתפינו את זה תמיד..
    הייתי רוצה להתלונן בעצמי, אבל אמא שלי מסרבת לכך בתוקף, כי היא פוחדת וגם אין לה כוח לכל הבלגן שאחרי (חקירות, משפטים, גירושים, מה יגידו המשפחה וכו') ואין אף אחד במשפחה שתומך בי להגיש תלונה. ואני גם חושבת על אמא שלי שהיא זו שתצטרך להתמודד באופן יום יומי עם הבלגן, כי אם אני נגיד זו שאתלונן ולא אהיה בכלל בבית (חוזרת כל שבועיים).
    אני לא יודעת מה לעשות. כל כך כואב לי לחזור הביתה ולשמוע את האלימות המילולית שהוא מפנה כלפי אמי. ואני יודעת שתמיד יהיה לי פצע בלב על כל מה שעשה לנו שלא יגליד כל עוד הוא בבית.
    אשמח לייעוץ,
    בתודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות במשפחה

הוספת תגובה

• אלימות במשפחה - תגובה

פנינה דובו
    18/09/2012

אכן, המצב נשמע מתסכל וגם מייאש, בעיקר משום שאת לוקחת על עצמך אחריות, רוצה לשנות ואינך יכולה. את גם מאשימה את עצמך, שלא בצדק, על כך שלא עשית מספיק בעבר, במחשבה שהיית יכולה להביא לשינוי. המצב קשה עוד יותר, משום שאת היחידה, לדבריך, שרוצה לעשות מעשה, אך, בצדק, מרגישה לבד וחלשה מדי כדי להתייצב לבד במערכה.

אפשר להבין אותך כשאת אומרת שאת הצלקות את תשאי איתך כל חייך. כך גם כשאת מדברת על הכאב שלך, בכל פעם שאת חוזרת לבית שמזכיר לך את מה שאת רוצה לשכוח.

החלק הקשה ביותר בסיפור, הוא להשלים עם מה שאין בידיך לשנותו ובאותו זמן גם היכולת לראות מה כן את יכולה לשנות.

בשרותי הרווחה קיימים מרכזים לסייע בנפגעי/ות אלימות במשפחה. פני אליהם והתחילי במסע שלא יהיה קצר, במהלכו תלמדי להבין את עצמך, לסלוח לעצמך, לקבל את עצמך ולאהוב את עצמך.

אדם לא יכול להתנתק מעברו, אבל הוא יכול לספר אותו בדרכים שונות. הטיפול יעזור לך לראות את עצמך אחרת: פחות ביקורתית, מאשימה וכועסת. את לא אשמה שנולדת למציאות ההיא ושמשפחתך לא הגשימה עבורך את מה שכל ילד חולם וזקוק לו.

אני מייעצת לך לפנות לטיפול כדי לחזק את עצמך ולנסות לרפא את פצעיך. אם מאוחר מדי להביא את אימך לשינוי, תצילי את עצמך ותצאי את ממעגל האלימות.

ואל תשארי עם זה לבד.

בהצלחה,

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך

שאלה
    25/09/2012

היו לי כמה מפגשים עם פסיכולוג מטעם הצבא, ואני מרגישה שכן עזר לי לדבר עם מישהו ולפרוק הכל מהלב אחרי כל כך הרבה שנים שלא פציתי פה, אבל בכל זאת אני מרגישה שכל עוד הוא בבית והוא ממשיך בהתנהגות האלימה והבזויה שלו הוא פותח שוב ומחמיר את ה"פצע" שיש לי בלב ושאני אשא איתי תמיד.
    חשבתי על האפשרות של לעזוב את הבית ואז אוכל באמת לפתוח בחיים חדשים, אבל מצד שני אני יודעת שאמא שלי תיקח ממש קשה את העזיבה שלי ואני לא יודעת איך היא תתמודד עם זה, ובנוסף אם אני עוזבת זה במידה מסוימת להפקיר אותה שם מול האלימות מצד אבי.
    מה דעתך? מה את חושבת לגבי הרעיון של עזיבת הבית?
    המון תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות מילולית
    קורי
    10/09/2012

שלום,
    בני בן ה-4 החל ללכת לגן עירוני וחזר עם פה מלא מרגליות...
    אני כבר מעדיפה לשלם 3,000 ש"ח לגננת פרטית....
    מה עושים במקרה כזה?
    הוא מקלל את כולם וצוחק, לא מבין בכלל

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות מילולית

הוספת תגובה

• אלימות מילולית - תגובה

פנינה דובו
    11/09/2012

שלום קורי,

ממעט הפרטים שאת שולחת נראה שמדובר בבעיה חינוכית, שלא בהכרח קשורה באלימות במשפחה.

מאד חשובה התגובה של המשפחה הקרובה להתנהגות של בנך. כדאי שתתיעצו עם מומחה בנושא זה ולא תגיבו ממקום של חוסר אונים, תוקפנות או בהלה. התגובה שלכם צריכה להיות עניינית (אצלנו לא מדברים ככה בבית), ברורה (אני לא מסכימה שתדבר ככה אלי) ולא מעבר למידה. עדיף להדגיש א הדברים החיוביים, גם אלה שבגן וגם אלה שאותם את מכירה כבר אצל ילדך.

רצוי לשוחח עם הגננת או עם גורמים האחראיים לשרותי החינוך במקום מגוריך.

בברכה,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות מילד מתבגר
    שולה
    27/08/2012

לאחר 30 שנה של נישואים התגרשתי מבעל שיה אלים עד אותו יום שחלה במחלת נפש!!! בני מאז ומתמיד היו לו התפרצויות זעם בעקר מול חבריו ולכן תמיד היה בודד חברתי.בני היה די צעיר שאבא שלו חלה אך מאז עזיבת אביו את הבית אחל להיות אלים כלפי. כעת עם גיוסו לצהל אין בי כוחות יותר להתמודדעם האלימות כשהוא חוזר הביתה.
    אבקש עזרה למילפנות על מנת שאוכל לקבל תמיכה להתמודד מולו. הוא אומנם לא אלים פיזי כבעבר אך כל אלימות שהיא אין אני מסוגלת לסבול.

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות מילד מתבגר

הוספת תגובה

• אלימות מילד מתבגר - תגובה

ד``ר מני מלכה
    27/08/2012

שלום לך

כדאי לפנות בבקשה לעזרה במרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה, במקום מגורייך.

כפי שאת מסבירה ייתכן והתנהגותו של הבן שלך צמחה בעקבות החשיפה שלו לאלימות כלפייך ואולי גם לגירושים. לכן כדאי שתגיעי לפגישת ייעוץ ומשם ידריכו אותך איך להמשיך.

ברצוני להפנות את תשומת ליבך לכך שבנך עבר את גיל 18 ומבחינה זו הוא אדון לעצמו. כלומר ביכולתך לנקוט אמצעים כדי להרחיקו מהבית, גם אם מדובר בתקופת זמן מוגבלת.

בהצלחה
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות בבית

שולה
    27/08/2012

לא ברור לי כיצד מחפשים את ה"מקום".הנני תושבת המרכז.תלאביב רמת גן גבעתים קרית -אונו פתח תקווה. תודה. כיצד נתן להגיע לטיפול פרטני פרטי ולא במוסד כלשהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות בבית - תגובה

ד``ר מני מלכה
    28/08/2012

יש מרכז מצויין ברמת גן

אם את מעוניינת בטיפול פרטי, ניתן לחפש בספר הטלפונים ואולי לבדוק זכאות מול קופת החולים שלך

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להיות בחברתן ולהרגיש אימא שלהן?
    גלית
    24/08/2012

אני בחורה טרנסית בארון לפני ניתוחים לשינוי מין מגבר לאישה.
    עובדת, והאנשים בסביבת העבודה לא מוצאים חן בעיני לקשרים. אני סובלת מבדידות, ואני כבר בת בשנות השלושים שלי.
    לעולם לא התאהבתי בבנים, אבל תמיד קיימתי איתם יחסי מין והיתה משיכה. עם בנות, שיחקתי אותה גבר, אבל זה רק בשביל להיות בחברתן והמגע היה רק חיבוקים וליטופים או שירדתי להן רק בשביל לרצות אותן כדי שירגישו שהן עם גבר אבל רציתי בסך הכל שהן ימשיכו להיות בקשר איתי. אהבתי לשוחח איתן שעות על גבי שעות כשאנחנו מחובקות.
    כך היה בגיל ההתבגרות.
    אין לי חברה כזאת, כולן בורחות ממני אחרי שהן מחכות לחדירה שאני מנסה כל הזמן למשוך את הזמן, ואז הן מבינות שאני לא הגבר המצופה ומנתקות קשר רגשי וזה הורג אותי.
    כבר 13 שנה שאין לי קשר עם אנשים. כל הקשרים שלי הם מיניים בלבד, והם כמובן עם בנים ובקשרים האלה אני מספקת את הבנים מינית (נותנת להם מין אוראלי) כי זה נותן לי להרגיש את מי שאני-אישה.

לעולם לא התאהבתי בבנים. תמיד התאהבתי רק בבנות.
    כבר כשהייתי בת 5 התאהבתי בילדה בגן. כשהייתי בכיתה א', התאהבתי בילדה בכיתה ואז היו לי הפרעות קשב וריכוז, וכך גם בכיתה ב' התאהבתי כל הזמן בבנות, הייתי רגישה אליהן ופגיעה מהן ורציתי להיראות כמוהן והזדהתי איתן והערצתי אותן ורציתי להיות בחברתן כל הזמן.
    בכיתה ד' הן התחילו לדחות אותי ולא קיבלו אותי להיות בחברתן והרגשתי דחויה, כשכולם אומרים לי להיות עם הבנים שאותם לא אהבתי. כיום ילדה בגילן שמזכירה לי ילדה שאהבתי כשהייתי בכיתה א', אני מתאהבת בה, ואז זה נראה לאנשים אבסורד, במיוחד כשאני מבקשת מההורים שלה ללכת איתה לקניון ולקנות לה דברים ולהיות איתה בקשר. כי הם חושבים שאני גבר וזה נורא גורם לי לשנוא את ההורים שלה, לריב איתם, להעמיד אותם במקום שהם חושבים עלי מחשבות רעות (כגבר כי כך הם מכירים אותי), ואז הם באמת חושבים עלי מחשבות רעות ואחר כך לא מבינים מדוע אני כל כך כועסת עליהם, והם לא מבינים שאני נפגעת נפשית כשאני לא רואה כבר את הילדה שלהם. זה קרה לי פעם אחת.
    יצא מהארון לאימא שלי לפני שבוע וזה עורר בה תגובת כעס כאילו היא היתה אימא שלא היתה כי היא מתפלאת מדוע אני זקוקה כל כך לדמות אם (אני רואה בחברת נערות דמות בילדה ההיא כדמות אם שחסרה לי). אני רוצה להמשיך לעשות להן לייקים לתמונות שלהן, להמשיך להתפעל ולהרגיש שאני רוצה גם להוליד תינוקת כמותן, להרגיש לרצות להיות אימא שלהן, לשמור עליהן, ולבנות ה 16 להמשיך לכתוב להן להיזהר מאהבה נכזבת, להמשיך לתת להן הרגשה טובה של לייקים, להמשיך להעלות להן את הבטחון העצמי במחמאות, זה כיף לי. ולבנות ה 16 שביניהם להזמין אותן לחגים עם כל המשפחה שלי וההורים שלי והאחים והאחיות שלי והגיסים שלי ממש לצרף אותן כחלק ממשפחה שלי.

הוספת תגובה

• המשך השאלה שלי

גלית
    24/08/2012

אני מקבלת טיפול נפשי ותרופות לשינוי מין (אנדרוקור), ואין לי חברים וחברות. אני רואה נערות ואני מאוד רוצה להיות בחברתן, וכשאני מדברת איתן, אני רואה שהן זקוקות למחמאות ולייקים, ואני מגלה שהן מייחסות חשיבות גדולה יותר כשזה בא מצד גבר, אז אני משחקת את המשחק של גבר רק כדי שהן יאמינו יותר למחמאה שאני נותנת.
    הייתי רוצה להיות בחברת נערות, אבל אני נראית גבר כי אני לפני ניתוחים. הן חושבות שאני גבר כי אני בארון, והן לא יודעות שאני אישה טרנסית עם חיי מין גברים, ואילו עם נשים אני רק רוצה להיות בחברתן של הצעירות ומתאהבת בהן מאוד ורואה את התמונות שלהן ואומרת לעצמי "הלוואי והייתי היא וחיה מהפרצוף היפה שלה" (והיא רק בת 14). הבעיה שאף אחד לא יכול להבין אותי כי אני כותבת בלשון זכר. הייתי רוצה להזמין לליל סדר בחורה בכיתה י שחושבת שהפנים שלה לא יפות, למרות שהן מדהימה בעיני ואני כותבת לה שהיא מקסימה וממש מעלה לה את הבטחון העצמי בהתכתבות שלי איתה. אמנם כגבר, כי זה מחמיא לה יותר, אבל אני מתביישת שהיא תדע שאני למעשה אישה בגוף של גבר כי היא תחשוב שיש כאן שיגעון ותיבהל או שתדחה את הרעיון שאישה החמיאה לה. הייתי רוצה להזמין אותה לחגים ביחד עם ההורים שלי וכל המשפחה שלי כידידה למשפחה. הבעיה שהמצב קצת בעייתי כי היא בעצמה יכולה לפרש אותי כאילו אני גבר שמנסה להתחיל איתה ומישהו שיראה את ההתכתבות שלי איתה ויראה שאני כותבת בלשון גבר מבוגר לילדה בת 15 יחשוב שאני פדופיל שמנסה להפיל אותה. והייתי רוצה להזמין ולצרף למשפחה שלי עוד נערות שיבואו בחגים, ויהיו בנות בית אצלנו וכך אהיה בחברתן (אני גרה עם ההורים שלי). אבל, אני מסכנת את עצמי בזה שאנשים יפרשו אותי כאילו אני גבר פדופיל. ואנשים מסוכנים עלולים להתלונן במשטרה בכל פעם שאני רוצה קשר אפלטוני עם נערה.
    איך אוכל להשיג להיות בחברתן של הצעירות מבלי להכשיל ולסבך את עצמי בחשדות שווא ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך השאלה שלי - תגובה

פנינה דובו
    25/08/2012

גלית שלום,

איננו מצויים בתחום עליו את כותבת.
    אני בטוחה שישנם פורומים שעוסקים בשינוי מין ובבעיות הקשורות בזהות מינית.
    בנוסף, את כבר מטפלת בשינוי מין ומקבלת טיפול נפשי. תבדקי עם עצמך מדוע אינך משתפת אותם בשאלותיך החשובות?

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכזבה מעצמי
    מירה
    24/08/2012

שלום,
    אני לא יודעת אם ברצוני להתייעץ כי כל מה שעליי לעשות אני יודעת, אך לא עושה ולכן מאוכזבת מעצמי ומחיי.
    יש לי שני ילדים בן 16.5 ובן 7.5 שניהם ילדים עם הפרעות קשב כולל אביהם.
    אביהם לא מאובחן ולא מטופל, אדם לא יציב, לא אחראי לביתו ולמשפחתו והכוונה היא התעלמות מחשבונות לדוגמה שכל הזמן צריך להזכיר לו שיש צורך לשלם, תמיד התשלום הוא באיחור ולאחר התראות . זו היתה דוגמה קטנה לחוסר אחריות .
    כל הנטל והלחץ נפשי רובץ עליי, אם זה לעזור לילדים עם הבעיות הלא קטנות של הפרעת קשב מול מוסדות חינוך, איבחונים למיניהם.
    בעלי טיפוס לא צפוי בעצם נוטה למצבי רוח קיצוניים יכול לכעוס אחרי 2 דקות לחבק ולהתנהג יפה זה יכול להיות אליי או לילד הקטן.
    כאשר מתעצבן יכול לקלל אותי בפני הילדים, זה למעשה מה שעשה גם היום.
    הגיע עצבני מהעבודה ודיברנו לפני כן סיפר שעצבני מהעבודה ובכל זאת נכנסנו לבית וחיפש שוב על מה לריב.לקח קערה של כביסה והעיף על הריצפה את תכולתה והחל לקלל אותי בפני ילדיי.
    הילד הקטן עם המון בעיות כולל בעיית התנהגות ולומד בבי"ס לחינוך מיוחד משנה שעברה מצבו לא טוב בבי"ס- אציין שבעלי לא מתנהג כל הזמן כך באופן שיגרתי, אבל נתון למצבי רוח וכן יכול לקלל.
    בגלל שמצב הילד לא טוב בבי"ס גם מכיוון שאביו סירב לטיפול תרופתי, הבי"ס דיווח לרווחה ואמרו לנו שאם לא יחול שינוי השנה יאלצו להוציאו מהבית לפנימיה.
    לצערי היום המריבה והצעקות היו ליד הילדים . אני שנים אומרת לעצמי מה אני עושה איתו ? רוב הבעיות הריגשיות של בניי כולל הפרעת הקשב הן תורשה ממנו, אני יודעת שהוא הבעיה הגדולה פה והוא זה שגורם להם עוד בעיות.
    אני מרגישה שהרס את חיי וחיי ילדיי וקיים לי פחד ממנו מהתגובות שלו אם פעם אתלונן עליו, בעיניי הוא בן אדם לא שפוי כשמתרגז וצריך להיזהר ממנו.
    בגדול אני לא מראה לו שאני מפחדת ממנו, והוא יודע שאם אחליט להילחם בו עד הסוף אעשה זאת. אך שוב אני לא עושה דבר ואוכלת את עצמי יום יום.
    מה שעוד יותר מטריד אותי שהילד הקטן ממש קשור אליו וגם ככה יש לו בעיות ריגשיות , אם ארצה לעשות מעשה סוף סוף ולקום וללכת מה יהיה עם הילד? בטח מצבו הריגשי עוד יותר הידרדר.
    אין לי מושג מה לעשות עם עצמי.

מירה

לקביעת תור
    סגירה
    אכזבה מעצמי

הוספת תגובה

• אכזבה מעצמי - תגובה

פנינה דובו
    25/08/2012

מירה שלום,
    הכותרת שבחרת למכתבך היא בעלת משמעות. את מאוכזבת מעצמך, אבל אולי גם לוקחת על עצמך יותר מדי, יותר מכפי שאת יכולה ואולי גם יותר מכפי שצריך.

אני אומרת זאת, למרות שברור לי שיש לך הרבה דברים להתמודד איתם וזה כלל לא פשוט.
    אבל דוקא בגלל זה, חשוב שתעשי סדרי עדיפות במה את משקיעה יותר ובמה פחות, כדי שתחזיקי מעמד.

אני לא אתייחס לטיפול בילדים, בהנחה שנושא זה כבר מטופל. אני אתייחס לעניין הזוגיות. מה גם שברור שהזוגיות שלכם משפיעה אף היא על מצב הילדים.

תסכימי איתי שיש בעיה עם ההתבטאות שלך כי בעלך הוא שהרס את חייך ואת חיי ילדיך, ביחד עם בחירתך לחיות איתו ולנהל עימו משפחה. כנראה שישנן סיבות שאינן מודעות להן, בנוסף לסיבות שאת כן מודעת להן, והן גורמות לך להישאר עימו. אולי אפילו בשל כך שאת יכולה להאשים אותו בכל הבעיות ואולי גם משום שאינך סומכת על עצמך מספיק, שתוכלי לגדל את ילדיך בכוחות עצמך.

כדי שתוכלי להיפרד מבעלך, עליך להבין קודם מה קושר אותך אליו ולא מאפשר לך להתנתק ממנו. תאמיני לי שיש לכך סיבות, כמו לכל דבר שקורה לנו בחיינו. עד שלא תתירי את הקשר הלא-מודע הזה יקשה עליך להיפרד מבעלך ותשארי איתו מבלי להבין למה וכמובן גם תכעסי על עצמך, תחושי אכזבה מעצמך ותוציאי את כעסיך גם במקומות הלא נכונים. במקום זאת עשי בדיקה עם עצמך ואז תשקיעי את הכוחות שלך במקומות הנכונים.
    אגב, יכול להיות שלאחר שתביני מדוע את נשארת איתו, תחליטי להישאר, אבל אז תעשי זאת מתוך בחירה מודעת וזה יכול לשנות את התמונה.

לבד יהיה לך קשה לבדוק את עצמך ולעשות שינוי. לצורך זאת, פני למרכז טיפול באלימות באזור מגוריך.

לדעתי יהיה צורך לעשות את הטיפול הזה בתיאום עם גורמים מטפלים נוספים, שכבר מעורבים בטיפול במשפחתכם וכדאי ליצור שיתוף פעולה עם ובין כולם.

אל תתני לעצמך להישאר מאוכזבת מעצמך. זה מחליש אותך וגוזל את כוחותיך, להם את כה זקוקה.

בהצלחה,

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה