פורום אלימות במשפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות מילולית מצד בעלי
    דורית
    01/11/2011

שלום רב,

אני נשואה זה 13 שנה ולא קל לי, תמיד היו לי בעיות משקל אני כיום שוקלת 90 ק"ג וגובהי 1.55.
    בעלי מפציר בי כל הזמן לשמור על עצמי שאני לא עושה דיאטה ולא ספורט והוא אינו מבין כמה עניין זה קשה. (הוא רזה מטבעו).
    כמעט כל יום הוא מעיר לי בנושא וגם מסיט את הילדים לומר לי שאני שמנה, שאני לא עושה ספורט.
    אני ישנה כבר חודשיים בחדר נפרד מפני שיש לי בעיית נחירות ושאני מתחילה לנחור בעלי מנסה להעיר אותי ובסוף בועט בי בחוזקה כדי להעיר אותי ולהעיף אותי מהמיטה, ביום שישי האחרון ניסיתי את מזלי במיטה הזוגית, בעלי התחיל איתי ושאלתי אותו אם הוא אוהב אותי - תשובתו היתה "מה זה השאלות האלה שאת שואלת אותי", חזרתי על שאלתי שוב והוא שוב ענה לי והוסיף - "אנחנו עובדים פה" - הכוונה שאנחנו עובדים - מגדלים את ילדינו!
    בבוקר בעלי שאל אותי את פשר השאלה שלי ואמרתי לו שאני בסך הכל רוצה תשובה -

תשובתו של בעלי היתה: תסתכלי על עצמך בראי - את מגעילה ואת מגעילה את כל האנשים הסובבים אותך!

* אני לא מגעילה, אני אמנם שמנה אבל יפה, מתופחת ואלגנטית, יש לי מקום עבודה מסודר ועובדתי היא לעבוד עם אנשים.

האם אני עוברת התעללות נפשית ומילולית?
    אני מרגישה שהוא מנסה ללא הפסקה להוריד לי את הבטחון העצמי.
    ניסינו טיפול זוגי אבל הוא לא חושב שהוא עושה משהו לא בסדר

מה דעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלימות מילולית מצד בעלי

הוספת תגובה

• אלימות מילולית מצד בעלי - תגובה

פנינה דובו
    01/11/2011

כן, יקירתי, את סובלת ממשהו שבהחלט אפשר להגדירו כהתעללות נפשית. זה שבעלך מצא את נקודת התורפה שלך ולוחץ עליה כל הזמן זו התעללות.

יכול להיות שזה נובע דוקא מדימוי עצמי נמוך שלו וכדי להרגיש שווה הוא צריך ללשים אותך נמוך ממנו. הסכנה היא שאת תתחילי להאמין במה שהוא עושה לך ואומר לך, כי באמת לא קל להימצא עם אדם שמתיחס ככה אליך יום אחרי יום ושעה-שעה.

אם בעלך היה יכול לאהוב, הוא היה רואה בך עוד תכונות חוץ מזה שאת שמנה (אז מה?!), אבל מזה הוא חושש כנראה, כי לאהוב זה גם להתמסר, לוותר, להיות חלש ונזקק לעתים וזה קצת מפחיד.

אבל את יודעת גם לראות את הצדדים החיוביים שלך, כמו שכתבת. את חייבת להאחז בהם ולהאמין שאת שווה בזכות מי שאת. יכול להיות שאם תתחזקי, תאהבי את עצמך ותכבדי את עצמך ותוכלי לאהוב את בעלך לא מתוך תלות או כורח אלא כי את מוצאת בו משהו שאת באמת אוהבת וגם תתמידי בכך - אולי אז תגרמי גם לו להשתנות ולשנות יחסו אליך.

זה די קשה לעשות את זה לבד מבפנים, כשאתם כבר נמצאים בתוך דפוס מתקבע של יחסים והתנהגויות. לפעמים צריך עזרה ממישהו שנמצא מחוץ למערכת שיושיט לך יד ויעזור לך לראות משהו שקשה לראות מבפנים וייעץ לך.

אז קחי את עצמך בידיים ותאהבי את מי שאת. תני לעצמך לחשוב, לרצות ולנהל את חייך כפי שהיית רוצה לחיות וכפי שמגיע לך. אל תתני לאף אחד לקחת את זה ממך. אם בעלך עדיין לא ידע להעריך אותך, תצטרכי לעשות את הבחירה שלך.

בהצלחה,

פנינה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הוא ואמר...

דורית
    02/11/2011

ראשית תודה, פניתי לרב וביקשתי ממנו לדבר איתו.
    בעלי טוען שאני מבינה לא נכון ושהוא לא מבין מאיפה שמעתי את הסיומת (שאני מגעילה) הוא טוען שאני שאני צריכה להסתכל בראי ולראות קודם איפה אני לא בסדר, משום מה מכל מה שקורה בבית תמיד הוא ימצא דרך להסביר שאני בסופו של דבר לא בסדר. לא רוצה סקס, לא מפרגנת, לא נמצאת מספיק עם הילדים, בשבתות יותר מידי עם המחשב או הטלויזיה (הוא דתי וגם הילדים ואני לא וזה דבר יחסית חדש מלפני כשנה) אני רחוקה מאוד מהדת.
    - לא מושך אותי גבר שמפליץ בכניסה לחדר שינה ועשר דקות לאחר מכן דורש סקס, או גבר שלובש בגד ויכול להשאיר בגדים של חודש בחדר מבלי לקפל ועוד...
    נראה שיש לו הרבה טיעונים נכונים אבל הייתכן שלכל דבר יש לו טענה שבסופו של מוציאה אותי "מטומטמת" כמו העניין עם זה שאני שמנה ושהוא מעיר לי לפחות פעמיים ביום - טענתו היא שהוא רוצה שאני אשמור על הבריאות שלי ...
    ואני יכולה להמשיך........
    הוא בסדר גמור "תלית שכולה תכתלת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הוא ואמר... - תגובה

פנינה דובו
    02/11/2011

אני מסכימה עם כל מה שאת אומרת ובטח עם מה שאת מרגישה.

עם זאת אני רוצה לשאול אותך שאלה אמיתית: איך את מרגישה עם איך שאת נראית?

אם את שלמה עם זה לגמרי - לא נראה לי שאת צריכה להתרגש יותר מדי מהערות בעלך.

אבל אם גם את חושבת שאת יכולה להיראות יותר טוב ןאם גם את רוצה להיראות יותר טוב - אני מציעה לך להשקיע בזה.

קודם כל משום שזה יעזור לך להרגיש יותר טוב עם עצמך, ושנית, כי זה עשוי להשפיע גם על יחסו של בעלך כלפיך (עשוי, לא מספיק, כי הרי ברור שיש עוד דברים שעליו לעשות עם עצמו). אולי כך הוא ירגיש שאת עושה משהו באמת למענו ובשבילו (ולא רק בשביל הילדים, הבית, המשפחה וכו'...), כמו שאת רוצה גם ממנו.

אבל כל הטיפים שאני יכולה לתת כאן לא יחליפו טיפול או יעוץ זוגי. שווה לכם לבדוק את הדברים יותר לעומק.

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זו אלימות????

נוגה
    06/11/2011

זו הרבה יותר מאלימות. זו כבר התעללות נפשית.

כדאי לך לקרוא את הספר "מילים הורגות" של ניני גוטספלד-מנוח.

אותי הספר הזה הציל, ואני מכירה כמה נשים שסיפרו לי שהספר שינה להן את החיים.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפחדת להיות אמא מכה
    זקוקה לעזרה
    26/10/2011

שלום,
    אני זקוקה לעזרה והכוונה...
    יש לי בן בגיל שנתיים, ילד פעיל,אנרגטי,דעתן ועקשן שאני מאוד אוהבת.
    אך הבעיה היא אצלי, לעיתים, בעיקר לאחר התפרצות זעם שלו או כשהוא מסרב לשבת בכיסא בטיחות באוטו או בכלל במצבים שאני נישברת.
    אני מוצאת את עצמי מפעילה עליו כוח רב ( תופסת אותו חזק ביד וכו) אני מאוד משתדלת לא לעשות כך אבל לפעמים אני נישברת.

בעלי עובד לילות כך שאני תמיד עם הבן שלנו לבד בהכל.

אני יודעת שזה כמו כדור שלג, והכוח שאני מפעילה עליו גורם לו להפעיל כוח על אחרים.
    אך עדיין אני לא מצליחה תמיד לרסן את עצמי .

לאן אני פונה???

לקביעת תור
    סגירה
    מפחדת להיות אמא מכה

הוספת תגובה

• מפחדת להיות אמא מכה - תגובה

ד``ר מני מלכה
    27/10/2011

לזקוקה לעזרה שלום,

ראשית, אני סבור שאת ראויה להערכה על יכולתך להכיר בכך שיש לך בעיה ולגלות נכונות לפתור אותה. מדובר בצעד חשוב.

מאחר ואין מדובר באירוע חד פעמי, אכן רצוי שתפני לייעוץ.

להתנהגותך יכולות להיות סיבות רבות שיכולות להופיע גם יחד.

ייתכן ומדובר ברכישת מיומנויות בסיסיות של הצבת גבולות לילד.
    יכול להיות שהתנהגותך היא (גם) ביטוי לבדידות שלך ולכך שכובד המשקל של ההורות נופל על הכתפיים שלך.
    אולי גם לוויתורים רבים שאת עושה. המון נשים מקריבות את הקריירה שלהן בעקבות ציפיות חברתיות חזקות להיות "אימהות מושלמות".

לכן, כאמור, כדאי לפנות לייעוץ.
    בתחום הפרטי כדאי לפנות לאנשי טיפול שיש להם ידע בטיפול בילדים ואולי גם בטיפול זוגי\משפחתי ולבקש התייעצות. מומלץ כבר בשלב זה לפנות כזוג (ולא לבד).

ניתן גם לפנות לעזרה במחלקות לשירותים חברתיים (רווחה). ישנן יחידות העוסקות בתחומים של ילד ומשפחה.

בהצלחה

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות מילולית.
    ע
    25/10/2011

שלום אני בת 22 נשואה פלוס ילד,
    אני רוצה להתגרש אבל בשיחה עם בעלי הוא דיבר על התבדות ואני ממש מפחדת והוא אמר שהוא יכול להשיר אותי עגונה אנחנו נשואים שנתיים מצב הנפשי של בעלי לא טוב(הוא מדבר הרבה על מוות). ניסתי לשכנע אותו לגשת לטיפול הוא לא מעוניין אני ממש מפחדת אני לא רוצה לפגוע בוא או חס וחלילה שהפגע בעצמו
    פשוט הוא יורד עליי עם החברים שלו אומר דברים מזעזעים שאדם נורמאלי לא אומר לא ליידי אבל זה מתחיל להיות גם ליידי אומר דברים נוראים שאני ממש מתביישת ומושפלת שמעתי אותו ללא ידיעתו חוץ מהפעם הראשונה שהיא כן בידיעתו וסיפרו לי נשים של חבריו, ויש לא חברים שגם עושים דברים כאלה ובעלי הוא אדם מעוד מושפע מהסביבה שאני דיברתי איתו הוא הכחיש וכול מה שהוא אמר ליידי שזה עובדה, הוא גם הכחיש ואמר שהוא לא התכוון לזה, אני ממש חושבת שהוא לא נורמאלי!! שהוא עושה דברים כאלה, אני יודעת שעם אני לא יעשה משהו בסוף אני יסבול מעלימות מילולית כי הוא מעוד עלים מילולית אני ממש רוצה להתגרש ומפחדת,
    *והעם הפשר לקפות עליו ללכת לטיפול או שלא ביגלל מצבוא הנפשי?

כי חוץ מי זה הוא אדם טוב, אבא טוב, בעל טוב בבית עוזר הרבה ומפרגן, אבל הוא לא דובר אמת כמעת בהכול עם בעיה שאני לא יודעת אך להתמודד איתה וגם לא רוצה להתמודד איתה אני יודעת שמצבו הכלכלי לא טוב (הוא כבר גרוש ומשלם מזונות גבוהים מהרגיל ) וניראה לי שזאת הסיבה שמפחידה אותו. הוא לא מרוויח טוב ויש חובות גדולים,ושלי גם ככה ולכן אני יהיה חייבת בעזרה אין לי משפחה תומכת וגם אין לי למי לפנות
    אני לא יודעת מה לעשות אך לעזור לו בלי שזה הפגה בי ושזה לא יכך הרבה זמן אני רוצה חיים נורמאלים לי ולבן שלי, אני יודעת שטיפול נכון יעזור לו אבל בכול זאת אני רוצה להתגרש כי קשה לי לחיות עם הדברים ששמעתי ולהאמין בוא אני לא יהיה מסוגלת,

אבל בגלל הדברים הטובים שבוא ויש כאלה הוא אדם ניפלה מעוד החפת לי ולכן אני רוצה לעשות את זה נכון

הוא מודעה שמצבאו לא בסדר אבל הוא רוצה לטפל בעצמו בלי עזרה אני מעוד אוהבת אותו אבל חייבת לאסים לזה סוף
    זה דיי טרי עבר שלושה ימים שהוא עשה זאת ליידי פעם ראשונה ומרגישים את החרטה שלו
    אבל אני לא יכולה לקחת סיכון ולקום בגיל הרבעים או עוד ילדים ולהבין שנהרסו לי החיים

הסמך לקבל אצות
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות מילולית.

הוספת תגובה

• אלימות מילולית. - תגובה

ד``ר מני מלכה
    26/10/2011

ע שלום לך

בהסתמך על התיאור שלך
    מומלץ שתפני בדחיפות לייעוץ ראשוני במרכז לטיפול ומניעת אלימות במקום מגורייך.

המצב הנוכחי יוצר עומסים רבים ומומלץ שתחלקי אותם עם אשת מקצוע.

האיום של בעלך בהתאבדות עלול להיות סימן מדאיג שמרמז על מצב סיכון עבורך.

לכן נדרש ייעוץ בנושא הגנה וגם כדי שלא תשיארי לבד עם כל ההתבלטויות הקשות.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צעקות, צעקות ועוד צעקות...
    כרמן
    24/10/2011

שלום,
    יש לי 3 ילדים בגילאים 11.5+7+1.4, ואין לי מושג מאיפה להתחיל, קשה לי להפנות אצבע מאשימה אל בעלי, הוא אבא טוב ודואג אבל...
    בעלי היקר שאני אוהבת מאוד, צועק כל הזמן, כשמונים אחוז מהפניות שלו או התגובות שלו ולא משנה אם הם מוצדקות או לא הם בטונים גבוהים. הוא משתק לי את הילדים, לא נותן להם להסביר, לא נותן להם לענות, הוא אפילו צועק על התינוקת כשהיא בוכה בטענה שהיא בוכה ומתלוננת... ואז מן הסתם הבכי גובר.
    אני מודאגת מהקשר שלו עם הבכורה שלאט מבינה שאין אל מי לפנות, אני מודאגת שהיא תתרחק ממנו.
    אני מודאגת לגבי הבן שלי (סנדוויץ') שכל פעם כשבעלי פונה אליו מתאבן פיזית מפחד ומפחד להוציא מילה ואז בצעקות בעלי שואל אותו למה הוא לא עונה לו.
    אחרי כל אפיזודה כזו אני מנסה לדבר איתו אבל זה לא עוזר, כשאני מגיבה הוא מתנשא וצועק גם עלי, וכשהצעקות שלו גורמות לי לגונן על הילדים יותר, הוא מאשים אותי בחוסר פרספקטיבה...
    אולי זה נכון אבל לפי דעתי כל זמן שהוא כזה אני מרגישה שצריכה להיות ההפך ממנו ולהיות סוג של מקלט על מנת לאזן את השפיות. אני חייבת לציין שהילדים שלי מושלמים, אני לא אומרת את זה כי אני אמא שלהם, אנחנו מאמינים בחינוך ובריפוי בעיסוק - הגדולים מעולים בלימודים, אין לאף אחד מהם הפרעות קשב, הם הולכים לחוגים 4 פעמים בשבוע, סדרי העדיפויות שלהם מובנים להם והגבולות שהצבנו מאוד ברורים כך שאין שום סיבה כמעט לנזוף בהם. אני גם חייבת לציין שלא קיימת כמעט אלימות פיזית אצלנו, אני מאמינה שזה משהו שהוא מהבית שלו, אחותו (גיסתי) היא דומה לו בהתנהגות ולצערי אפילו גרועה יותר ממנו (כן יש דבר כזה) היא אפילו מכה את ילדיה... בעלי לא מכה אותם!
    אבל בוודאות ולצערי קשה לי להודות בזאת - בעלי לבדו מוריד את רמת החיים בבית שלנו ואת רמת האושר שלנו...
    הוא צועק כל הזמן, בלי הפסקה ועל כל דבר מזערי שקיים או קורה בין אם צריך או לא...
    כשהוא לא צועק הוא מול מסך מחשב כזה או אחר (בעלי איש תמיכה במחשבים ויש לנו 3 מחשבים בבית שהם שלנו וכשהוא מתקן של אחרים אז יש יותר).
    ניסיתי לתמצת את מצבנו העגום ולמרות שישנם מצבים עגומים יותר שם בחוץ, אנא תנו עצה, אני מיואשת ואשמח לקבל הערות / הארות.

לקביעת תור
    סגירה
    צעקות, צעקות ועוד צעקות...

הוספת תגובה

• צעקות, צעקות ועוד צעקות... - תגובה

ד``ר מני מלכה
    26/10/2011

כרמן שלום

התיאור שלך מעט מבלבל, האם מדובר בטונים גבוהים או באלימות?

אם היה מדובר בטונים גבוהים בלבד הרי שבעלך היה נכון להכיר בכך שיש לו תכונה אשר נחווית על ידי המשפחה כמאיימת והיה מכיר בכך שהוא פוגע בה.

אך כפי שאת מתארת את תגובת הילדים, מצטיירת אווירת שליטה בבית.
    מהתיאור עולה שהילדים פוחדים, באופן מתמשך, מהאבא שלהם.

לא נראה לי שהשתתפותם בחוגים או היותם ילדים מושלמים- יש בכך להקל על חומרת הפגיעה שיתכן שהם עוברים.

עושה רושם שנדרשת ממך תגובה ברורה יותר ביחס להתנהגות של בעלך ודרישה ממנו להפסיק להפחיד את הילדים (אולי גם אותך?). פנייה לטיפול זוגי ואפילו משפחתי יכולה לעזור בעניין. חשוב שתוכלו להשמיע את הטענות בתיווך של איש מקצוע, שיוכל לעזור לבעלך להבין מה עובר על המשפחה מול התנהגותו. ייתכן ואכן מדובר בחוסר איזון תפקידי בניכם כך שהוא תופס את תפקיד ה"רע" ואת את תפקיד ה"טובה". סוגיות אלו כאמור יכולות להתברר במסגרת טיפול משותף.

בהצלחה

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעללות רגשית בעבר
    נטע
    16/10/2011

שלום,
    אני היום בת 36, בילדותי ונעוריי סבלתי מהתעללות רגשית מצד אמא שלי, התעללות שכללה השפלות ואלימות מילולית ועוד..
    אני כבר קרוב ל-12 שנה לא גרה עם ההורים, גרה לבד בשכירות אך עדיין מרגישה שהעבר, ההתעללות שעברתי משפיעה על החיים שלי בהווה. בן זוג מעולם לא היה לי, אני סובלת מחרדה חברתית שמשפיעה על כל תחומי החיים שלי, נוטה להסתגר ואין לי כמעט קשרים חברתיים, עבודה בשכר מינימום למרות שאני יודעת שאני יכולה יותר. הפרעות אכילה. (התמכרות לאוכל מתוק וג'אנק פוד שמתבטא בבעיות בעיכול ובמשקל).
    וכבר הייתי באינספור טיפולים פסיכולוגיים כאלו או אחרים ואני נאבקת עם הבעיות האלו כבר שנים אבל עדיין מרגישה תקועה וכמו שאמרה לי המטפלת האחרונה שהייתי אצלה, בפגישה האחרונה שלי איתה, שהעבר שלי עדיין משפיע על החיים שלי היום.
    השאלה היא מה עושים עם זה ואיך ניתן להתגבר ולבנות את החיים שלי בלי ההשפעה של הצלקות מהעבר?
    שנים של טיפולים, דיבורים על העבר ומה שהיה וגם טיפול קוגנטיבי התנהגותי שכלל גם משימות שעשיתי גם לא הועילו לזמן רב.
    האם באמת אפשר לצאת מזה?
    פשוט מגיע זמן שנמאס לי כבר לחיות בצל העבר ונמאס לי מזה שאני נותנת לה ל"אמא" שלי לנצח אותי ולהרוס לי את החיים. (אגב, היום אני לא בקשר איתה בכלל אבל זה לא משנה כאמור את העובדה שהטראומה עדיין משפיעה).

לקביעת תור
    סגירה
    התעללות רגשית בעבר

הוספת תגובה

• התעללות רגשית בעבר - תגובה

פנינה דובו
    17/10/2011

שלום נטע
    משום מה נראה לי שכבר עניתי בעבר על הודעה זו, אבל אחזור שוב:
    לא פלא שהתעללות מצד אם משפיעה על חייך ועד היום, כפי שהיתה משפיעה גם על אחרים, יותר או פחות. התעללות כזו יכולה להשפיע על הערכה עצמית ולהתבטא בהמנעות, חרדה, דכאון וגם, תתפלאי, רגשי אשמה. כל אלה תוצאה של אי יכולת להתמודד עם מצבים קשים, שלא רק שאין לילד כלים להתמודד עימם, אלא שהם מחבלים בצמיחתו התקינה והבריאה.
    החדשות הטובות הן שיש אפשרות לשינוי. מטפל טוב, קשוב, סבלני, מבין, כלומר אמפטי, ולאורך רצף זמן, יכול לספק לך את החווייה שלא היתה לך בילדותך ולסייע לך לבנות, לאט-לאט ובהדרגה, צעד אחר צעד, את החווייה שהיתה חסרה לך.
    אחרי שתכירי בעצמך, כבר לא תצטרכי להילחם באמא שלך, היא לא תהרוס אותך ואת לא תרצי יותר להרוס אותה.
    אמרת שהיית בהרבה טיפולים. חשוב להתמיד בטיפול שאת מתחילה, כדי שיוכל להיווצר קשר טוב של אמון בינך לבין המטפל/ת. זה לא קורה מיד. טיפול כזה יכול לארוך גם שנים והסוד שלו הוא בהתמשכותו לאורך זמן. יהיו בו גם רגעים קשים, כואבים, רגעים של יאוש ותסכול, אבל אם לא תוותרי לעצמך - יהיו לו תוצאות. את כבר תדעי לבד אם זה מה שמצאת. תסמכי על עצמך. תקשיבי לעצמך. ותצליחי.

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זאת מחלת נפש
    אורן פינצ'וק
    16/10/2011

יש לי בעיה שאני לא שולט על עצמי וחונק לפעמים בני משפחה, לצערי אחותי נזדקקה לטיפול רפואי כמה וכמה פעמים, אני ממש מרגיש כאילו הכעס משתלט עליי, ואני גם מרגיש שבני המשפחה שלי ובמיוחד אחותי לא מבינה אותי, ולא אכפת להם ממני.

כל פעם כאילו שד תופס אותי, אני זועם ומרגיש מקופח ואז משהו נכנס בי, היום דחפתי את אבי בן ה85 על הקיר 3 פעמים והידיים שלו היו מלאות דם (ועכשיו אני פוחד כי יש לו סכרת וכמה פעמים קרה לו שפצעים לא עברו לו והיה חשש לאיברים בגופו) ועכשיו אני שוב מתחרט.

חוץ מזה פגעתי לאחותי בשמיעה ובזיכרון בגלל פעם אחת שהשתוללתי, ואני מרגיש שהמצב הולך ומחמיר.

האם יכול להיות שהזעם נובע ממחלת נפש? ואולי אני לא לגמרי אשם?

לקביעת תור
    סגירה
    האם זאת מחלת נפש

הוספת תגובה

• האם זאת מחלת נפש - תגובה

פנינה דובו
    16/10/2011

שלום לך,

לפי התיאור שלך, אני בהחלט ממליצה לך לפנות לבדיקה מעמיקה יותר, לצורך אבחון הבעיה.

הכתובת לנושא זה היא בדיקה אצל פסיכיאטר.

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמאס לי חייבת לצאת מהבית
    אני
    04/10/2011

אנא לאיזה גופים ניתן לפנות אני חייבת לצאת מהבית

לא יכולה יותר לחיות כאן

נחנקת פשוט עייפה מהכל , רגע לפני יאוש טוטאלי

לאיזה גופים ניתן לפנות

בבקשה .............

לקביעת תור
    סגירה
    נמאס לי חייבת לצאת מהבית

הוספת תגובה

• נמאס לי חייבת לצאת מהבית - תגובה

פנינה דובו
    04/10/2011

1 - לשרותי הרווחה באזור מגוריך, רצוי אם יש מרכז לטיפול ומניעת אלימות.
    2 - קו חירום ארצי יפנה אותך לכתובת המתאימה: 1-800-220-000

אם את רוצה לדבר עם מישהו:
    "אוזן קשבת": 03-6204999
    ער"ן: 1201

במרכזים למניעת אלימות במשפחה יכולים להציע לך כמה סוגי פתרונות, אם אינך יכולה להשאר יותר בבית (במחיצת בעלך, מן הסתם): החל מאמצעי החוק ואכיפתו (הוצאת צו הגנה בבית משפט, הגשת תלונה במשטרה), דרך סיוע בשכר דירה (שלוקח בסביבות חודש וחצי לסדרו) ועד מקלט. כמובן שאם יש לך אפשרות לעבור ולהתגורר זמנית אצל בני משפחה או חברה טובה, זהו גם פתרון. לפחות עד שתוכלי לממש פתרון לטווח ארוך יותר.
    אגב, אני לא כל כך מאמינה בפולסים שבאים מתוך תחושת "נמאס לי"... כדי לבצע מהלך של יציאה מהבית ופרידה, תצטרכי הרבה יותר כוחות מרגע אחד של שבירה. אז תנוחי קצת, אבל דעי שתצטרכי בהמשך עוד הרבה כוחות ואורך רוח, כדי להשיג שינוי ממשי. כדאי לך מאד לפנות לעזרת אנשי המקצוע בתחום אלימות במשפחה. יש דרכים לסייע לך לעבור את זה.

קחי נשימה ארוכה וצאי לדרך,
    בהצלחה,

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את צודקת מן הסתם וכרגיל אני נשארת

אני
    09/10/2011

עד הפעם הבאה האמת אין בי כוחות ולאבטוחה שאני רוצה ולא יודעת מה אני רוצה

זה כזה מעגל נורא שזה פשוט הזוי

כי לא הכל שחור ואז יש ימים טובים והכל טוב

חייבת לציין שהאלימות היא מילולית ודברים שעפים בית אף פעם לא עלי

וזה מורכב הרבה יותר כמובן ויש נקודות זכותוגם אני לא קלה ומושלמת מן הסתם בקיצור .........
    כרגע בלי כוחות לעשות כלום בעיניין הזה

מצטערת שסתם הטרחתי אבל שומרת לי את הפרטים ותודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את צודקת מן הסתם וכרגיל אני נשארת - תגובה

פנינה דובו
    09/10/2011

יום אחד - כשתהיי מוכנה - זה (מה שצריך לקרות) יקרה!

חזקי והאמיני בעצמך!

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות קשה
    אחת
    03/10/2011

שלום רב,
    אני בת 27 נשואה 5 שנים ויש לי ילדה בת 4
    אינני יודעת מאיפה להתחיל...כחמש שנים שאני חווה אלימות מצד בעלי, הוא מקלל אותי, מרביץ לי,לעיתים קרובות..קרובות מידיי...לפני כ 3 שבועות השכנים התלוננו למשטרה והכל התפוצץ...הוריי ומשפחתי הוכו בתדהמה ...השכנים ידעו הכל ..שמעו הכל וראו הרבה...וסיפרו למשפחתי שכמובן לא מוכנה לשמוע על חזרה אליו..הוא נעצר באותו אירוע אחרון והורחק מהבית..הגשתי תביעת גירושין...והיום בדיון בנושא צו ההרחקה עו''ד שלו ביקש שאדבר עם בעלי לבד...והוא כ''כ בכה והחנן והצטער ואמר שישעה אותי מאושרת שהוא יודע כמה הוא פגע..ושבשביל הילדה (בת 4) נשאר יחד..וגם כי אוהב אותי ולא רוצה להתגרש וכי הוא יילך לטיפול...ואז השופט קרא לנו להכנס לדיון ואני, שלפני שבוע הייתי נחושה בדעתי להתגרש פתאום אמרתי שסליחה אני מבולבלת ולא יודעת מה אני רוצה..השופט כמבן היה בהלם...אבל הייתי כ''כ מבולבלת פתאוםלראות אותו, חיוור ובוכה...ומתחנן...הוחלט שאני אחשוב ונראה מה יהיה...וחשבתי וההיגיון אומר לי לחתוך שזה הזמן וזוהי נק' מפנה בחיי ...והלב...הוא מרחם..כואב לי על בעלי...אני יודעת שהוא יתמוטט אם אחליט להמשיך בהליכים...אינני יודעת מה לעשות...אני נזכרת בימים שהיתי מתפללת לאלוהים שיציל אותי ואז כשזה קורה...מי אני? ...אציין כי במשטרה לבסוף נשברתי וסיפרתי הרבה דברים...איך פתח לי את הראש, ובעט, וסטר, וקילל...בחקירה הראושנה לא סיפרתי הכל ביקשתי שלא יעצר אך לא שאלו אותי כלל...ולמה אני לא מפסיקה לחשוב עליו ומרחמת עליו כ'כ ודואגת לו? הכי כואב לי שזה היה מול הילדה..שמבינה מאוד...והייתה רואה איך אמא חוטפת..והייתי מתחננת שיגיד מה עשיתי כדי שאתקן..כ''כ רציתי משפחה שלמה ויפה ..ומאושרת....ואני אובדת עצות כרגע...והשופט? אני כ''כ מתביישת..שוב אגיד ששיניתי דעתי...מה הוא יחשוב עליי? יום אחד רוצה יום שני לא ואז שוב כן...מה זה אומר עליי? הוא אמר אוקיי תישארי חלק מהסטטיסטיקה..הוא כעס נורא היום...חשב שאו ששיקרתי או שאני מזוכיסטית...

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות קשה

הוספת תגובה

• עוד משהו

אחת
    03/10/2011

רוצה להוסיף כי על פניו מדובר באדם רגוע מאוד, מקסים עם לב זהב רק שיש לו את ההתפרצויות האלה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות קשה - תגובה

ד``ר מני מלכה
    04/10/2011

שלום לך

תגובתך היא תגובה נפוצה אצל נשים הסובלות מאלימות מצד בן הזוג.

יש לכך סיבות רבות.

הדבר המומלץ ביותר הוא לא להיחפז בקבלת החלטות ובעיקר לפנות לייעוץ ולטיפול.

בתוך מסגרת טיפולית - במרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה- תוכלי לקבל בסיס טוב לבירור שלך עם עצמך, בעיקר בנוגע לבחירות שלך ולשינויים המהירים שחלים בעמדות וברגשות שלך- שינויים שאת ערה להם. תוכלי לקבל גם הערכה של מידת הסיכון בו את מצויה ופתרונות לכך.

נקודת הזמן הנוכחית טובה גם להפנייתו של בן זוגך לטיפול.
    בהחלט ייתכן שהוא מעוניין לפנות לטיפול משום שהוא מנסה "לרצות" אותך כדי שלא תעזבי.
    אבל זה בסדר- זו גם כן נקודת פתיחה סבירה להתחיל טיפול.

חשוב גם להבין שאם הוא מגיע לטיפול אין זה אומר שמדובר בעסקה "תלך לטיפול ואני לא אעזוב אותך". כל אדם שהולך לטיפול חשוב שיילך עבור עצמו.

לכן כדאי יותר להתבסס על הרעיון של "שנינו צריכים את הזמן כדי להבין טוב יותר כיצד נכון להמשיך הלאה...".

ודבר נוסף- אולי כדאי לך בנקודת הזמן הזו, שאת כל כך מבולבלת לאמץ את הרעיון שפחות חשוב מה השופט חושב עלייך. מה שחשוב זה מה שאת חושבת עלייך...

בהצלחה

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מני ...

רינת
    04/10/2011

אני מבינה מה שאתה אומר..אבל אני נמצאת בנק' מפנה הזאת ומרגישה שאם לא אצא ממע' היחסים הזאת עכשיו אז אני ישאר בה תמיד ואז אני מפחדת להתעורר עוד 20 שנה ולהגיד מה עשיתי..אני מרגישה שאני סולחת לבעלי , סולחת אך לא שוכחת, הצלקת הזאת תישאר איתי כל חיי...אני יודעת שאם חלילה ילדתי הייתה מגיעה ואומרת לי שחוותה דברים מסוג אלה לעולם לא הייתי רוצה שתשאר במע' יחסים כזאת..אז למה קשה לי לקבל החלטה זו גם לעצמי? אני כ''כ כואב לי עליו אני מפחדת כ''כ שיתמוטט, אני רוצה שיחייך ויהיה מאושר ואני מפחדת שאם אעזוב אותו זה לא יקרה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מני ... - תגובה

ד``ר מני מלכה
    04/10/2011

רינת שלום
    אני מצטער אבל לא כדאי לקיים את דיון שכזה במסגרת הפורום.

זו בדיוק הסיבה שבגללה כדאי לך לפנות לייעוץ במרכז לטיפול ומניעת אלימות במקום מגורייך.

בהצלחה
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צו הרחקה
    lili
    24/09/2011

שלום רב,
    בעלי ואני נמצאים בהליכי גירושין. אתמול הוצא לבעלי צו הרחקה מהבית בעקבות איומים כלפיי. ברצוני לדעת מה אומר הדבר לגבי ראיית הילדים (קטינים). האם הוא יכול לבקש זאת ממני באמצעות צד שלישי או שחובה עליו לעשות זאת באמצעות עורך דינו?היום בערב החלו הטלפונים הבלתי נפסקים מצד משפחתו, והוא אף פנה למשטרה בטענה שאינה מרשה לו לראות את הילדים. יש לציין כי אמרתי לקרובת המשפחה שלו כי הוא יראה את הילדים, אך נתבקשתי מעורך דיני שבעלי יעשה זאת בצורה מסודרת עם עורך דינו.אדגיש כי אתמול ראה בעלי את הילדים בבוקר והוא אינו מוכן להמתין ליום ראשון, אלא דורש לראות רק את הילד הבכור ולא את בנו הצעיר, מחר ואמו קבעה עובדה זו ומסרה אותה לקרוב משפחה שלי.
    מה עליי לעשות?
    לתשובתכם המהירה אודה

לקביעת תור
    סגירה
    צו הרחקה

הוספת תגובה

• צו הרחקה - תגובה

פנינה דובו
    24/09/2011

שלום לך,

א. כל עוד אין החלטה על משמורת לגבי הילדים הקטינים, הזכות להחזיק בקטינים היא של שני ההורים באותה מידה. יחד עם זאת, היות ואת נשארת בבית וזה גם הבית בו נמצאים הילדים, כרגע נמנע מבעלך לראותם בבית או להיות איתם כפי שהורגלו. כרגע את היא המחזיקה בילדים באופן עובדתי, את אחראית עליהם ואת זו שמחליטה כיצד יתנהלו.
    אגב, בית המשפט תמיד יעדיף את טובת הילדים ולכן, מן הסתם, ישאירם בבית ולא יעבירם בהליך קצר כמו צו הגנה לשום מקום אחר, כל עוד אינם בסיכון.

ב. אם בעלך רוצה לראות את ילדיו, וזו זכותו על פי חוק, עליו לפנות לבית המשפט ולבקש זאת. הוא יכול לעשות את זה במסגרת דיון בצו ההגנה (בדיון השני, אליו הוא יוזמן) ואז ההחלטה עשויה להיות מהירה יחסית. יש גם אפשרות שהשופט יבקש התערבות של פ.ס. לסדרי דין, כדי שתתערב ותמסור חוות דעת לבית המשפט לצורך הסדרי ראייה לתקופת צו ההגנה. אפשרות זו יכולה מאד לעזור כאשר בני הזוג אינם יכולים להידבר ולכן גם מומלצת.

ג. את עומדת ותעמדי תחת לחצים שונים. אינך חייבת לנקוט בשום פעולה כדי לאפשר לבעלך לראות את הילדים (כמוסבר בקטע הקודם).
    אם יש אפשרות שהילדים יראו את אביהם ואת סבורה שהם עלולים להיפגע אם לא יראו אותו כמה ימים (אני אישית מתקשה לראות דחיפות כל כך גבוהה במקרה מעין זה) ואם יש לך במי להיעזר כדי שהילדים יראו את אביהם מבלי שאת תאלצי להיות עימו בקשר (כי הרי הוצאת צו הגנה) - אזי אין סיבה להכביד בכוונה על הילדים ולמנוע מהם לראות את אביהם. הרי הוא לא הורחק מהם, אלא רק ממך...

ד. אל תתני לרגשי אשמה לנהל אותך. אם הוצאת צו הגנה עליך להיות מספיק אמיצה ולומר לילדיך שכרגע יש מצב כזה וכזה ואת לוקחת עליך את האחריות לכל מה שמשתמע מכך, כולל אחריות מלאה עליהם, שמשמעותה, בין השאר, שאת תחליטי מהם התנאים בהם יוכלו להיפגש עם אביהם.

ה. לעורך הדין שלך בודאי יש ראיה משפטית לגבי העניין שלך. יחד עם זאת הייתי מציעה לך להתייעץ עם איש מקצוע שרואה גם את ההיבטים של טובת הילדים, רמות הסיכון במשפחה ודרכים נוספות לפתרון משברים במשפחה. שווה לפנות ולהתייעץ.

בסיכום, חוץ מאשר להיות עם ילדיך ולספק להם הגנה ובטחון, אינך חייבת לנקוט כרגע בשום יוזמה. הניחי לבעלך לעשות את העבודה, כדי שיוכל לראות את ילדיו. אני רוצה להניח שכל רצונו לראות את הילדים נובע מראיית טובתם בלבד וללא שיקולים זרים אחרים.

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיתוף מקרה מאתמול
    ג
    23/09/2011

חברה שלי בהריון חודש שלישי,הריון לא מתוכנן, אני לא מהעיר שלה אבל לפני שבועיים השכרתי לנו דירה ועברנו אליה,ביום המעבר שלנו בדירה התחלנו להתווכח ואז פלטתי משהו על תחושותיי לגבי ההיריון, והיא בתגובה הכתה את עצמה בבטנה באגרופים,עד שהספקתי להגיע אליה ולבלום ותם היא הצליחה להכות את עצמה 4-5 פעמים תוך כדי שימוש בשני הידיים,חשבתי שה מקרה חד פעמי או לפחות קיוויתי.אתמול אחרי ריב נוסף היא שוב עשתה זאת,הפעם הגבתי אחרת,בניסיון לתת לה להבין את חומרת הדברים,ז"א לא כעסתי אבל כנראה שלא הייתי מספיק חכם לפעול אחרת,היא כבה על השפה ואני זינקתי עליה תוך שמירה שלא אפגע בה בעצמי תפסתי את שני ידייה על הקיר בחוזקה תוך כדי שהיא נושכת אותי בצואר,היא המשיכה להכות אותי ואת עצמה מה שהצליחה,באותה רגע כבר לא ידעתי מה לעשות,רק ידעתי שזה חייב להיות משהו שירתיע אותה כי כנראה שהמחשבה שהיא תאבד את העובר לא מספיק מפחיד אותה,תפסתי אותה בצוארה לא בחוזקה אבל עדיין עצם התנועה הפחיד גם אותי ,ואמרתי לה -"אם יקרה משו לילד הזה בגללך את הולכת איתו"
    אני יודע,שזה כבר לעצמו עברה ופשע,ואני מרגיש חרטה עצומה,אבל מצד שני מה יכלתי לעשות?!..הפחד הזה שיקרה לה או לעובר נזק.
    אני כבר לא יודע איך להתנהג כאן,כל מה שאני או מה שחונכתי להיות כבר לא תקף,אני לא אדם אלים,אבל אני צריך עזרה,היא כרגע ישנה ולא מוכנה לדבר איתי..בצדק.
    איך אני ניגש אליה? איך ני מפצה אותה?..מה לגשת למשטרה? לתת לשני בריונים לפרק אותי במכות? יוצא מהדירה ולתת לה זמן? מה אני עושה?

לקביעת תור
    סגירה
    שיתוף מקרה מאתמול

הוספת תגובה

• שיתוף מקרה מאתמול - תגובה

פנינה דובו
    23/09/2011

שלום ג.,
    כן, אתה זקוק לעזרה ויפה שחשבת על זה ופנית. ניכר שנבהלת מהאלימות שגילית כלפי חברתך (אגב, כולנו נולדים עם מידה של אלימות, השאלה לאן אנחנו מתעלים אותה), הופתעת ואתה חש רגשי אשמה לא קלים.

יחסיך עם חברתך מן הסתם אינם מתנהלים למישרין. אולי זה בגלל ההריון הלא-מתוכנן, כדבריך, ואולי עוד מקודם לכן. נראה לי ששניכם כרגע מאד רגישים, מעצם הדאגה לעתיד/עתידכם. ההריון מבטא היום את מצב היחסים ביניכם: מה תכננתם, מה רציתם, האם אתם כבר בשלים להביא ילד לעולם, למסד את הקשר ביניכם והאם אתם מוכנים לקבל את האחריות למצב בו אתם נמצאים. ההריון מעמיד אתכם בפני הצורך לקבל החלטה ולעמוד מאחוריה.

הויכוח ביניכם, הריבים, ההערה שלך בקשר להריון, הציתו כנראה את הקונפליקט שלכם לגבי הקשר שלכם. יתכן וחברתך מרגישה כי היא תלויה בך כעת יותר מתמיד (אל תשכח שאת ההריון היא נושאת בגופה, שלא כמוך...), אולי היא חשה חלשה וחוששת שתעזוב אותה (הרי גם אינכם נשואים. גם לכך משמעות מן הסתם), אולי גם אתה די מבולבל עם המעבר לעירה, לדירה שכורה, למחוייבות שמוטלת עליך.

וכל אלה יצרו מצב שבו, גם אם אינך אלים, לא הספיקו כוחותיך הרגילים כדי להתמודד עימו וחולשתך גרמה לך להתנהג באופן שאיבדת שליטה על תגובותיך. ובכך, אגב, די כדי להבהל.

כדי שהמצב לא יחמיר - והוא עלול להחמיר ללא התערבות מתאימה - הייתי ממליצה לכם לפנות לעזרה של איש מקצוע, גם אם למספר שיחות קטן. עדיף לטפל בדברים עכשיו ומיד, ולא לחכות - גם אם תצליח לרסן עצמך כעת - שיווצרו משקעים אשר יכולים לצוץ ולהעיב על חייכם המשותפים בעתיד, בנקודות ציון שונות לאורך הדרך.

חשוב שתבהירו לעצמכם מהי מטרתכם המשותפת ועם מה אתם מתקשים להתמודד כרגע וזקוקים לעזרה. זה יחסוך לכם הרבה קשיים בעתיד.

אני יוצאת מנקודת הנחה שאתם רוצים לחיות יחד. אם לא, הסיפור הוא שונה.
    אני לא חושבת שאתה צריך ללכת למשטרה (אם כבר, אולי לה יש סיבה לפנות למשטרה) או לעשות פעולה דרסטית. מה שחשוב שתגלה מה יכול להרגיע אותך ואז אולי תוכל גם להקשיב יותר לחברתך, להבין אותה וזה אולי ירגיע גם אותה. אני לא בטוחה שאם תקום ותעזוב כרגע, זה מה שירגיע את חברתך. לי נראה שהיא זקוקה לך ולתמיכתך.

כדי להתחיל או לחזור להתחלה ברגל ימין, אני חוזרת על המלצתי להיעזר בשיחות או בהתייעצות נוספות.

בהצלחה,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות בין אחים...
    סימה
    15/09/2011

שלום,
    יש לי בן בן 18 שממש רודה באחותו הקטנה בת ה-15. מרביץ לה, מקלל אותה ומתייחס אליה בגסות. לא חשוב כמה פעמים אנחנו פונים אליו, מאיימים ומבקשים - זה לא פוסק. שנינו אנשים עובדים ואיננו יכולים לפקח על הילדים כל היום, מה גם שהם בוגרים. לפעמים זה נעשה כאשר איננו בבית. בסת לא פריירית אבל פחות חזקה ממנו פיזית מן הסתם וגם לא גסת רוח כמוהו. יש לציין שבשאר הזמן הוא מאד מתוק אליה - זה מעין התקפים שמגיעים פעם ביומיים שלושה. לא מדובר במכות חזקות או פציעות אלא סטירות או בעיטות שהן לא חזקות כ"כ, ועדיין כואב לי מהמחשבה שזה המצב בין הילדים שלי. מה כדאי לעשות? לקחת את הבן לפסיכולוג? אציין שזה התפרץ בשנה האחרונה והתוודענו לנושא (הבת הסתירה) רק לפני כמה חודשים.

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות בין אחים...

הוספת תגובה

• אלימות בין אחים... - תגובה

ד``ר מני מלכה
    19/09/2011

שלום לך

קונפליקטים ומאבקי כוח בין אחים הם חלק בלתי נפרד מחיים משפחתיים.

אך יחד עם זאת דאגתך מוצדקת- אין זה אומר שאתם ההרוים צריכים להסכים שמאבקים אלו יקבלו אופי אלים כפי שאת מתארת.

בד"כ נהוג שהורים לא מתערבים במאבקים של הילדים-אחים משום שהם מתכנים בנקיטת עמדה כך שאחד מהילדים עלול לקבל אישור לתחושות שלו שאולי הוא פחות או אהוב, או דחוי.

מצד שני, אין כמובן להסכים לגילויים של אלימות - לא הכול אפשרי. הורים לא יכולים לעמוד מהצד בזמן שישנה פגיעה ממשית באחד הילדים.

קשה לדעת מהן הסיבות למצב הנוכחי ואולי אין סיבה אחת. ייתכן והילד הגדול "מדבר" איתכם ההורים באמצעות הפגיעה שהוא פוגע באחותו (הוא נמצא בשלב משמעותי ורגיש בחייו, רגע לפני יציאה מהבית).

ייתכן ובכך הילדים עצמם משדרים לכם- שאתם חסרים...

כאמור יתכנו סיבות רבות.

אחד הפתרונות האפשריים והסבירים הוא פנייה לייעוץ.
    במקרה שכזה הייתי ממליץ דווקא על ייעוץ משפחתי. כלומר ייעוץ שיאפשר לכם להבין את המצב הנוכחי לא רק כבעיה פרטית של הילד הגדול, אלא גם של המשפחה כולה. כמובן תוכלו לקבל במסגרת ייעוץ שכזה המלצה והדרכה כיצד להמשיך הלאה.

בהצלחה
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלמה ושיקום בחיים הבוגרים לילדים
    רות
    07/09/2011

גדלתי בבית קשה ואלים. אבא אלים כלפי אמא וכלפי וכלפי אחי. גם אמא הייתה אלימה כלפינו. גדלנו בחרדה ובפחד. במכות ובאיומים. יחד עם זאת הייתה המון אהבה בבית. נתינה ועשייה רבה עבורינו הילדים (חיינו במצוקה כלכלית והורינו עשו הכל בכדי לקדם אותנו. לפרנס ולסייע ללמןודינו- יחד עם האלימות והטרור- קצת מנוגד...) כעת בחיי הבוגרים אני בת 32, אני מזה שנים עסוקה בשאלותלגבי העבר. בטראומות ובחוסר הבנה מה היה שם.
    הדברים משפעים עלי ביום יום. אני מפחדת מהרבה דברים בחיים. אני נמנעת מלעשות מהלכים שדורשים מחוייבות (בעיקר בנושא עבודה וקרירה- על אף שי שלי תואר ראשון בהיצטיינות ולמדתי לימודים רבים וכן אני עוסקת במקצועות רבים, איני מתפקסת. אני חוששת לעשות מה שאני רוצה. או נמנעת לומר לעצמי מה באמת אני רוצה. אני נבהלת מהכשלון. ועוד יותר נבהלת מההצלחה.
    אני בטיפולים פסיכולוגים ארוכי טווח מאז גיל 20 . מודעת לדברים יודעת להגדיר לנתח ולחקור. אך עדיין הפחד והחרדה לעיתים משתלטים ומקשים על חיי.
    רציתי לשאול האם אלה תופעות שקשורות לסיפור העבר? האם יש בכוחי לשנותם? האם ישנם סיפורים דומים שאת מכירה . או שאת יכולה להפנות אותי לחומר קריאה שיול לסייע לי. אני חושבת שבעיקר אני זוקה לקבלה של עצמי בנמצב ולאמונה שאפשר למצוא דרך לחיות אחרת ולהתגבר.
    אשמח לשמוע את דעתך
    יום מוצלח ורוגע ובשורות טובות
    תודה

הוספת תגובה

• החלמה ושיקום בחיים הבוגרים לילדים - תגובה

פנינה דובו
    08/09/2011

שלום רות,
    אני חושבת שמה שאת מתארת נכנס להגדרה של הפרעת דחק פוסט-טראומטית. את יכולה למצוא חומר בנושא זה באינטרנט.
    ספר מאד ידוע בנושא הוא "טראומה והחלמה" מאת ג'ודית לואיס הרמן, שעשוי לעניין אותך. כמו שאפשר להבין משם הספר, אכן יש בו גם מסר של תקווה והחלמה.

אני נפגשת באלמנטים שאת מזכירה בדבריך במסגרת הטיפול: אי מיצוי יכולות, פחד מכשלון/הצלחה, ראיית המציאות כשחורה ומפחידה, קושי לקבל החלטות, קושי להתחבר לרצון האמיתי-ל"אני הגרעיני", חוסר בטחון ואמון, בלבול. כל אלה קשורים מן הסתם לעבר, לתגובות שצברת לאורך הדרך מסביבתך הקרובה, לכוחות שלך, למקורות התמיכה, ככל שהיו לך ועוד.
    אבל יש קשת מאד רחבה ומגוונת של התופעות הנצפות ושל דרכי ההתמודדויות איתן ואין מקרה אחד זהה למקרה אחר. כל אחת והיחודיות שלה.

אני מוצאת שככל שהמטפל מאמין יותר ביכולת המטופל/כל אדם להשתנות, קשוב אליו ומאפשר לו להתקדם בקצב שלו, תוך תמיכה ועידוד לאורך זמן, כך גם עולה ההסיכוי לתוצאות טובות יותר. כמובן שהדבר תלוי במוכנות המטופל "לעבוד קשה" במטרה להשיג שינוי וזה לא מובן מאליו כלל.

מה שהופך אולי את הסיפור שלך למורכב במיוחד הוא החיבור בין האלימות לבין נתינה ואהבה. האחד סותר את השני, כמו שאת אומרת, אך מצד שני יש גם חלק חיובי בבסיס, לא הכל שלילי.

בשורות טובות? - מקווה שכן.

הרבה הצלחה!

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת עדויות
    ורדה
    29/08/2011

יש כניסה לפרטיות שלי והייתי רוצה לדון עליו בבית המשפט. נשים איכפתיות לזכויות נשים במערכת יחסים מתנקלת לנשים הקטנות שכל כך קל להתעלל בהם, היודעות ושמעו על הכניסה לפרטיות שלי ומגמת הכניסה לפרטיות בעיקר בערוץ 2 וברדיו 103FM בתוכנית של גבי גזית ונתן זהבי ,מתבקשות בכל לשון של בקשה להתקשר איתי למתן עדות על מששמעו. חשוב מאוד כלפי כולנו נשים שנהיה חזקות ומאוחדות למען כולנו. צדק גם לנשים מוכות! המערכת צריכה לשרת אותנו שלא יתעללו בנו פיזית שלא יעשקו אותנו כדי לעשותינו עניות נצרכות בגניבת רכושינו!

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת עדויות

הוספת תגובה

• רציתי להוסיף

ורדה
    29/08/2011

מונעים מימני ייצוג משפטי כדי למנוע מימני להצליח במשפט. המתנקלים בי מצוידים בעורכי דין פצצה. הם מאימים לא רק על בריאותי גם על קניני ומקור מחיתי. הם מוציאים עלי דיבה ומשתמשים בבני מרכז חיי נגדי. זהו תבנית פעולה ניבזי שבו משתמשים באנשים הכי יקרים והכי קרובים נגד האדם המעולל כדרך למלחמה פסיכולוגית לשבור נפשית את הבן אדם. נשים מוקדי התעללות נוח ביגלל שאנחנו יותר רכות ורגישות. אבל מתחשלות ויודעות את ערכינו לעומת הניבזות של המתנקלים שאין דבר בהם להערכה מילבד הגועל שהם מיצרים בשפע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעללות נפשית
    שירי
    24/08/2011

אני חווה התעללות נפשית מצד בעלי (רק לאחרונה הבנתי זאת) ומחפשת פורום של נשים שעוברות או עברו דבר דומה. תוכלו להפנות אותי?

תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    התעללות נפשית

הוספת תגובה

• התעללות נפשית - תגובה

פנינה דובו
    24/08/2011

אני לא מכירה. אולי מישהו מהמשתתפים בפורום הזה מכיר/ה?

בבקשה, אתם מוזמנים!

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בקבוצות תמיכה בלב העיר

ורדה
    29/08/2011

לב העיר, בזמנו היה בקינג גורג, תשאלי שם אולי יש להם קבוצות תמיכה. גם בנעמת יכול להיות שיש קבוצות תמיכה .לב העיר מטעם העיריה עובדות סוציאליות לבעיות במשפחה. ברחוב ארלוזורוב תל-אביב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני עברתי והיום אני לוחמנית

אורית
    10/10/2011

היי שירי כם אני עברתי התעללות נפשית מיצידו עם הסתה של ילדיי כלפיי זהוא אדם חלש מיסכן שלא יכול להתמודד היום החוק מעלייהם אל תחששי צוי הגנה יגנו עלייך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו, עצוב לי לשמוע

אסי
    12/10/2011

יש אתר שעוזר בדיוק בדברים האלה קוראים לו "מתייעצים"
    זה אתר חדש שיוכל לייעץ לך מה לעשות בסיטואציות כאלה
    חפשי בגוגל ותנסי...
    בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה הגיוני?
    מינה
    23/08/2011

היתכן כי אלימות רגשית ו/או פסיכולוגית יכולה להתחיל עם הולדת הילד הראשון?
    מקרה של חברה שזה התחיל רק לאחר המעבר להורות :S
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה הגיוני?

הוספת תגובה

• האם זה הגיוני? - תגובה

ד``ר מני מלכה
    23/08/2011

למינה
    בהחלט ייתכן כי עם הגעתו של הילד הראשון תהיה עליה ברמת האלימות.

רצוי לפנות לייעוץ עם איש טיפול.

כאשר מדובר באלימות במשפחה (בן בני זוג) מומלץ שכל אחד מבני הזוג יפנה לייעוץ בנפרד.
    יחד עם זאת אפשר לשקול במקרה הנוכחי לפנות כנקודת פתיחה גם לייעוץ זוגי. במידה ושני בני הזוג מכירים בבעיה ומוכנים לקבל טיפול- לפעמים הופעת הילד הראשון מציפה בעיות וקשיים של המערכת הזוגית ולכן כדאי לנסות גם אפשרות שכזאת.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה