פורום אלימות במשפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גבר שהכה פעם אחת
    ליטל
    30/03/2011

שלום שמי ליטל אני בת26 יש לי שתי ילדים קטנים.
    בעלי בן גילי בחור עדין שקט ומופנם .
    לפני מספר ימים רבנו ממש התפוצצנו העלבנו השפלנו בקיצור שנינו ממש הגזמנו
    הוא היה ממש מתוסכל והרביץ לי בעיטות ואגרופים פתאום לא הכרתי אותו כאילו הפכתי לזרה לסמרטוט בעיינו הוא ביקש ישר סליחה אמרתי לו לעוף ומאז הוא מחוץ לבית .
    מבחינתו הוא רוצה לחזור ולקבל טיפול . אני לא יודעת מה לעשות אין לי הורים ומשפחה ואין מי שיכול לייעץ לי אני לא יודעת אם יש בכלל טעם לעשות עוד ניסיון לפני שמתגרשים אני לא מאמינה לו ומרגישה פחד גדול מימנו מההתפוצצות הבאה .

השאלה שלי אם הוא יקבל טיפול נגד אלימות ונקבל ביחד יעוץ זוגי זה יוכל להחזיר לי את האמון והביטחון בו ומה הכי כדי לילדים ולי.
    חשוב לי לציין שהוא מבין שהוא חצה קו אדום ולמרות שיתנצל לא הביעה חרטה וצער בעייני אני לא ממש מרגישה שהוא מודע עד כמה זה חמור.

אז בבקשה אמרו לי מה לעשות אני ממש לבד אבי נפטר לפני חודש וממש קשה לי אם הכל אני לא מרגישה חזקה להתמודד כרגע אם גירושין ומהצד שלו לוחצים עלי להגיע לפתרון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גבר שהכה פעם אחת

הוספת תגובה

• בבקשה אני חייבת תגובה

ליטל
    30/03/2011

אין אני ממש בבלאגן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבר שהכה פעם אחת - תגובה

פנינה דובו
    30/03/2011

שלום ליטל,
    את ממש לא חייבת לקבל החלטה כבר עכשיו. יותר מזה, זה ממש לא נכון לקבל החלטות כשאת בלחץ כזה.

עברת חוויה אלימה קשה. כנראה שהיא יושבת על עוד דברים שעברת בחייך, עם בעלך ואולי עוד קודם לכן.

את גם נמצאת עדיין תחת השפעת מותו של אביך. את עדיין מעבדת ארוע זה, מה שדורש ממך אנרגיות נפשיות מיוחדות וחשוב שתתני לעצמך את האפשרות לעשות זאת.

ואת בסך הכל בת 26 ויש לך שני ילדים קטנים בהם את צריכה לטפל והם זקוקים לך.

התגובות שלך ביחס לכל הנתונים האלה ביחד, בהחלט ניתנות להבנה.

אני לא יודעת מה עבר על בעלך והביא אותו לתגובה כל כך אלימה וקשה כלפיך. זה משהו שהוא יצטרך לברר ולבדוק. אבל אין לי ספק שאת עברת חווייה מפחידה מאד, כמו שאת מתארת אותה: הפכת ל"זרה" ול"סמרטוט".

אני לא יכולה לענות לך איך ומה יחזירו לך את האמון והבטחון בבעלך. כדי לגלות את זה כדאי שתעברי תהליך שבאמצעותו תלמדי להכיר את עצמך יותר טוב: מה חשוב לך ולמה את זקוקה, מהם הכוחות שלך ומה את צריכה לחזק ועוד ועוד.

אבל עד שתגיעי למצב זה, אל תתני לאף אחד ללחוץ עליך. את צריכה את הזמן כדי להגיע לפתרון שבאמת יתאים לך. מה שחשוב יותר מהכל כרגע הוא שתטפלי בילדיך (זה מובן מאליו) ובעצמך. תשאירי לבעלך את האחריות לטפל בעצמו.

אני מאד ממליצה לך לפנות למטפל מקצועי (פרטי, או בשרותי בריאות או ברווחה), בתחום אלימות בין בני זוג, כדי שיעזרו לך להתמודד עם המצב בו את נמצאת היום וכן יאפשרו לך להחליט איך להתארגן היום ובעתיד.

כל עצה אחרת שאתן לך כרגע לגבי פתרון כלשהו, לא תהיה רצינית או אחראית.

בגדול, תני לעצמך את הזמן להתמודד עם הלחצים, עד שתהיי מוכנה לקבל החלטה. ישנם כל מיני פתרונות ביניים למצבי אלימות, שיכולים לתת פתרון זמני ואפילו מיידי, אבל יש להתאימם למצב הפרטי שלך, בבירור אישי איתך.

אני מאחלת לך שתתחזקי ותצליחי!
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפחד להתגרש בגלל תיוג פסיכיאטרי
    בני
    28/03/2011

לאחרונה אני חושב על גירושין (אשתי מתנהגת אלי ברישעות מכוונת) , ודואג ,

כגבר, אני יודע שממילא אף אחד לא יאמין לי אם אשתי תעליל עלי,כמו שקורה לגברים רבים . אמנם המצב אף פעם לא שחור ולבן, ויכול להיות שאשתי "תשלח ידיים" , אבל עדיין תמיד יאשימו אותי.

אני יודע גם שהילדים ישארו אצלה ואת קצבת הנכות הזעומה אשתי תעקל לי מיד, ורוב הסיכויים שאזרק לרחוב פשוטו כמשמעו, או שאעבור לגור באוטו ישן, בעוד היא תקבל את הידרה.

יותר מזה , אני יודע שבמקרה של עלילה מצידה , אף אחד לא יאמין לי גם מפני שאני מתויג כחולה סכיזופרניה (ולא משנה כמה אני אדם נורמטיבי ונחמד ועדין במציאות, ושאני מתפקד בצורה מלאה ורחוק מלהיות פסיכוטי).

אני יודע שבכל מצב כמעט, תמיד בתי המשפט יהיו לטובת האשה אוטומטית, ושעובדות הרווחה ופקידות הסעד הן בדר"כ נשים פמיניסטיות עם מוסר כפול, ואג'נדה של לדפוק את הגברים (האינטרנט מלא חומר על זה). כל דבר שהגבר יעשה יתפרש כ"סיכון" , וכל דבר שהאשה תעשה או תגיד יתפרש כ"התנהגות קורבן"

מה אני אמור לעשות בכדי להתגרש מבלי שיעלילו עלי? האם לשים מכשיר הקלטה סמוי בבית ולהקליט 24 שעות בכדי שיהיו בידי הוכחות שאני אדם ישר ?
    האם יש בכלל טעם לסמוך על המערכת עדיין במצב שלי? האם אני בכלל בגדר אדם שווה זכויות ולא רק בעל חובות כלכליות כלפי האשה?

מוטרד מאד. אני יעצו לי

הוספת תגובה

• מפחד להתגרש בגלל תיוג פסיכיאטרי - תגובה

פנינה דובו
    28/03/2011

שלום לך אדם יקר,

אני לא בטוחה שתהיה מוכן לשמוע אותי, משום שיש לך דעות מוצקות וברורות לגבי הדברים עליהם אתה כותב ויש לך כבר התייחסות ועמדות מגובשות מראש.

אבל היות וגם יש לך כמה שאלות ואתה מבקש עצה, אנסה לענות כמיטב יכולתי.

א. אני לא חושבת שאתה צריך להוכיח משהו שלא עשית. אני דבקה בדעה שאם אתה שלם עם עצמך ועם מעשיך, כל שעליך לעשות הוא להיות אמיתי, כפי שאתה, ואם אתה נדרש לענות על שאלות, אמור את האמת שלך והיא תדבר בעד עצמה (ובעדך)
    אתה לא צריך להוכיח שאתה אדם ישר, אם אתה כזה ואתה גם לא צריך להקליט שום דבר מאותה סיבה.

ב. ה"מערכת", מנסיוני, יודעת לעמוד גם על מקרים בהם נעשה עוול לגבר. בעבודתי עם נשים אני פוגשת דוקא את הנשים שטוענות שפקידות הסעד "דופקות" אותן ואותו דבר אני שומעת מהן גם לגבי שוטרים. לכל אחד יש תפקיד במערכת, גם אם לא תמיד קל לראות את התמונה כולה.
    אדם במצב רגיש מצפה וזקוק להרבה אמפטיה ולכן לעיתים נוטה לחשוב שמי שלא תומך בו הוא נגדו, ולא בהכרח כך הוא הדבר.

ג. את ההבנה והתמיכה לה אתה זקוק, כמו כל אחד במצבך, תוכל לקבל ממטפל אישי שלך. זה יכול להיות פסיכולוג, פסיכיאטר או עובד סוציאלי, כאשר תפקידם הוא לסייע בידך להתמודד עם מצב לא קל. אם אתה מטופל היום, אני מקווה שיש לך כתובת כזו ואם לא, נסה להתעניין מי יכול למלא תפקיד זה עבורך.
    מטפלים בנושא אלימות במשפחה ישנם גם בקופות חולים וגם בשרותי הרווחה (עדיין בשביתה...).

ד. למרות שאני יכולה להבין מהיכן באות תחושותיך, אני מציעה לך שלא לפסול על הסף ולא לבוא בדעות קדומות אל מי שאתה מופנה או פונה אליו. כשם שאתה לא רוצה שיתייגו אותך, אל תעשה כך לאחרים. אני מאמינה שבדרך זו תוכל להיעזר הרבה יותר טוב על ידי מי שתפנה אליו.

ה. אם אתה מתכוון להתגרש, כדאי שתיעזר בעורך דין, ואז כל תביעותיך יזכו לגיבוי החוק, בהתאם לזכויותיך. אין שום סיבה שתקופח על ידי החוק.

ולבסוף, הכי חשוב שתאמין בעצמך, במה שאתה רוצה ובמה שאתה עושה. אם תלך עם האמונה הזו, אני מאמינה שתצליח.

בהצלחה לך,

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי תודה על התשובה - המשך

בני
    28/03/2011

אם אני מרגיש שאשתי מנצלת את זה שאני לא מכה אותה בגלל שאני גבר והמערכת נגד גברים , ומנסה בכח למרר את חיי ? לפעמים היא אפילו מרביצה לי קצת בתקווה שאני אגרר לזה ואעשה משהו אלים בחזרה (אני מתרחק ממנה וננעל בחדר השני כשזה קורה)

מי יאמין לי שאני גבר מוכה?

למה אף פעם לא רואים שוטר לוקח אישה מכה לחקירה ? (כמו אשתי שמגלה סימני אלימות מילולית נפשית ופיזית)

למה כל פקידות הסעד הן נשים? איך מקצוע יכול להיות אובייקטיבי אם כל המטפלים הם ממין אחד וכל המטופלים שצריך לשים להם סנקציות הם מהמין השני ?

למה תמיד אומרים שאם הגבר מכחיש שהוא אלים זה סימפטום לאלימות שלו ? (איך גבר יכול לטעון שהוא חף מפשע אם אפילו ההכחשה היא הוכחה לאשמה שלו??)

למה תמיד הילדים נשארים אצל האמא ולא חצי חצי ? איזה סיכוי יש לי בתור חולה נפש על הנייר לקבל את הילדים אלי ?

למה תמיד הבעל משלם יותר מהאשה במזונות גם אם הוא מרוויח פחות ממנה?

למה אני תמיד מרגיש שהמערכת מעוותת קשות לרעת הגברים ???

אני באמת אשמח לשמוע הסבר שיגרום לי להאמין שהקיפוח הוא סתם קונספירציה והמציאות הוגנת יותר , אבל אני עדיין מת מפחד ............

את מסוגלת להבין אותי ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך הפכתי לחלק מסטטיסטיקה...
    זוהר
    24/03/2011

שלום רב.
    מראש אתנצל על האורך אבל היום החלטתי לשבור שתיקה.
    אני בת 36 אמא לשני ילדים מדהימים.אשת קריירה בתחום
    ההיי טק,גרושה שנה וחצי.לפני שנה הכרתי אותו.כל מה
    שרציתי.סוף סוף גבר של מילים ורוך.גבר שמבטא
    אהבה,שרואה אותי,שמכיר את כל הדקויות,כזה שלידו את
    לא מפחדת יותר.
    וחלמתי..
    עוד לא הגלידו פצעיי מהגירושין אחרי 15 שנים. עוד
    ילדיי מבכים את אובדן אביהם שעזב את העיר ונשאבתי
    לקשר איתו.
    בפעם הראשונה שהוא קרא לי זונה לא יכולתי
    לנשום.סלחתי.
    ומאז המילים הכל כך רעות.ההורגות, לא מפסיקות לזרום.
    שרמוטה,כלומניקית,קמצנית,שקרנית,בוגדת ועוד כל מיני
    פנינים.
    חיטוטים בנייד,במחשב,בבית,בתיק שלי.
    השפלות.
    פגיעה מכוונת ומניפולטיבית בבטחון העצמי שלי
    ובעצמאות שלי.
    ניצול כספי.
    סנקציות בתקשורת.לא עונה שעות וימים.
    ביקורת בלתי פוסקת על המשפחה שלי,המראה שלי,העבודה
    שלי,הקולגות שלי לעבודה ועל העולם.
    התקפי קנאה בלתי פוסקים.
    ציפייה לדו"ח על כל רגע ביום שלי.
    איש שמאשים אותי בכל.שטוען שבגללי הוא מגיב ככה.שאני
    לא ראויה.
    והיד עוד נטויה..
    ומהאיש שלא פחדתי לידו מכלום הוא הפך לאיש שאני הכי
    מפחדת ממנו. שפוגע בי כל יום.שכל יום הורג חלק ממני.
    שבדרך שאין לי הסבר לה השתלט אפילו על המחשבות
    שלי.שלא עובד וכל היום מעיר על הנתינה שלי.
    הפכתי לצל שלי.
    ואני תקועה בתוך מעגל הקסמים הזה.קוראת בלי סוף
    ברשת.מזהה אותי בכל מקום ועדיין שם.
    ילדיי מאוד קשורים אליו.אני כל כך מפחדת מהכאב
    שהפרידה הזאת תגרום להם.
    פיתחתי תלות ריגשית כל כך חזקה אליו. קשר של שולט
    ונשלט.
    מתביישת. אם המעגל הקרוב שלי ישמע הם לא יאמינו. אני
    זאת שלוחמת תמיד למען הצדק.שעושה
    מעשים.שמובילה.אסרטיבית.לוחמת הם קוראים לי.
    אילו הם יידעו.
    רוצה ללכת ולא יכולה.חייבת לצאת משם.חייב להיות משהו
    יותר טוב מזה.
    מפחדת שלא אעמוד בזה.מפחדת בעיקר מהגמילה ממנו. כי
    ככה זה. זאת לא אהבה.זאת התמכרות.
    והגמילה תהיה קשה.

קוראת את מה שכתבתי ומרגישה אשמה על זה שאני כותבת
    עליו דברים כאלה.קוראת ולא מבינה איך מישהו שטוען
    שהוא אוהב יכול לרסק ככה את אהבתו.

תודה על שקראתם.
    זוהר

הוספת תגובה

• תגידי לי שיצאת מזה ושהכל כבר היסטור

יונה
    13/05/2012

תגידי לי שיצאת מזה ושהכל כבר היסטוריה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך הפכתי לחלק מסטטיסטיקה... - תגובה

פנינה דובו
    27/03/2011

היי זוהר,
    את מיטיבה לתאר את מה שאת עוברת. את מונה אחת לאחת את כל אמצעי השליטה שמפעיל עליך הגבר שהתמכרת אליו. ברור לך מה קורה לך ואת מודעת מאד למצבך.

בעצם כל מה שאת מבקשת הוא שנקרא את דבריך, דברים שאת בעצמך מתקשה להאמין שכתבת אותם, או לפחות מתייסרת על כתיבתם.

אני חושבת שמרגע שקראנו את דבריך, מרגע ששברת שתיקה, את כבר לא לבד. זה נותן הרבה כוח. לא רק שאת לא לבד, את יכולה לבחון את עצמך מבחוץ, מהצד, או מנגד... את יכולה לראות משהו ממקום שעד כה לא הרשית לעצמך. את יכולה לראות את עצמך גם דרך עיני הקוראים.

את בעיקר פוחדת שלא תעמדי בנסיון להפרד ממנו, שתכשלי. את גם פוחדת לשמך שייהרס ברגע שיידעו. אולי זה קשור, מפני שאת לא יכולה לתת לעצמך להיכשל וכך גם מכירים אותך מקורביך. לא קל יהיה לחשוף חלקים אותם העלמת עד כה, מעיניך ומעיני אחרים.

הרווח שלך יהיה, בכך שתוכלי להיות אמיתית יותר, את עצמך, שלמה יותר (לא מושלמת...). אבל עד אז, מצפה לך עבודה קשה, ואת יודעת זאת.

מאחלת לך הרבה הצלחה
    (הסטטיסטיקה בטח יודעת לספר גם על הצלחות)

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכות קטנות
    עינת
    17/03/2011

החבר שלי אוהב לתת לי מכות קטנות כשאנחנו ביחד
    אפילו סתם כשאנחנו צופים בטלוויזיה, פתאום אגרופים
    לפעמים זה משעשע אבל בדרך כלל זה מטריד וכואב
    אמרתי לו מלא פעמים להפסיק וזה פשוט לא עוזר

מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מכות קטנות

הוספת תגובה

• מכות קטנות - תגובה

פנינה דובו
    17/03/2011

קראת את התשובה לשאלה הקודמת???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה סימן לאלימות?
    קרין
    08/03/2011

הייתי שמחה אם תוכל לייעץ לי ולומר לי אם לדעתך הבחור שאני איתו אלים או לא.
    אני איתו 4 חודשים. אני בת 26 והוא בן 30. משכה אותי הרגישות שלו, גם אלי ולצרכים שלי, העובדה שיש לנו תקשורת טובה, כימיה מכל בחינה.
    יש לו כמה תכונות של חוסר טקט, טיפה ילדותי, וגם קצת שחצן. מעשן ומדי שבוע משחק פוקר עם חברים. אלה הדברים שהפריעו לי בהתחלה אבל בגלל שאני אוהבת אותו ושטוב לי איתו לא עצרתי את זה.
    עכשיו אני אספר על הסיטואציה שהיתה, שהדאיגה אותי קצת.
    עקצתי אותו לפני יומיים, הערה עוקצנית. ובתגובה הוא הפליק לי בעורף מאחורה. מין פליק קטן כזה אבל לא בצחוק... . הסיטואציה היתה כזאת - יש לו ידידה שהוא פוגש פה ושם. ברור לי שהוא לא נמשך אליה, ובכל זאת קצת מפריע לי שהם קרובים, שהיא מתקשרת אליו פעם בכמה ימים ועוד בשעות 10 11 בערב..
    אז הלכנו ברחוב, והוא שאל אותי: "מה את עושה הערב?"
    אז עניתי "אני פוגשת חברות. מה אתה עושה הערב?"
    והוא ענה "לא יודע".
    אז אמרתי בעוקצנות: "אולי תפגוש את יעל...." (יעל זו הידידה שלו). אמרתי את זה בעוקצנות כשהיה ברור שהוא לא פוגש אותה. ואז הוא התרגז מזה והפליק לי בצוואר.
    לא היה שמץ של חיוך על השפתיים שלו כשהוא עשה את זה.
    ואני תוהה, פליק כזה גם הוא נורא? האם זה סימן לאלימות?
    כבר רבנו לפני, ריבים באמת רציניים. התגובות שלו היו לנסות לדבר איתי, להחזיק לי את היד ולדבר על הדברים. לא הרים עלי את היד פעם אחת כשהוא באמת התעצבן בעבר.
    הוא טוען להגנתו, אחרי מה שקרה, שהוא בן אדם רגוע ושבחיים לא הרביץ לאף אחד/אחת. שפירשתי לא נכון, שאם הוא היה מתעצבן מאוד הוא לא היה נוגע בי...
    מה אני אמורה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה סימן לאלימות?

הוספת תגובה

• האם זו אלימות

שלי בר
    08/03/2011

שלום לך,
    בוודאי שפליק בעורף זו אלימות,
    ההתלבטות שלך מראה שאת מרגישה "בבטן" שמשהו כאן לא בסדר,
    יש לי ספיקות לגבי ה"אוהבת" אותו, ברור שאת נימשכת אליו, אבל זו לא אהבה,
    הוא יודע איך להחזיק אותך: דרך קינאה שלך ב"ידידות" שלו,
    ניראה איך הוא יגיב ל"ידידים" שלך: את יכולה לעשות לו אותו תרגיל וניראה איך הוא יגיב,
    אם זו תהיה תגובה אלימה, תברחי על חייך... כך נירצחות נשים ...

מכל מקום, אם דיברתם על כך אחרי האירוע האלים כלפייך, עלייך לומר לו בבירור שאינך מסכימה לאלימות כזו שתחזור

ואכן אם זה יקרה שוב, וכניראה שזה יקרה, תיקחי מהר את הרגליים ותברחי ותמנעי כל אפשרות ממנו ליצור עימך קשר מחודש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה סימן לאלימות? - תגובה

ד``ר מני מלכה
    10/03/2011

קרין שלום לך

לעניות דעתי השאלה המרכזית כאן איננה האם החבר החדש שלך אלים או לא - זוהי אמנם שאלה חשובה, אך השאלה הגדולה יותר היא האם את מרגישה שהוא אלים כלפייך.

לאלימות יש על פי רוב היבטים אובייקטיביים, כלומר כאלה שכל אחד היה מסכים שמדובר באלימות. אך לצד זאת יש לה גם חלקים "מתעתעים" ואילו הם החלקים הסובייקטיביים שקשה לאמוד אותם.

לכן חשובה כאן השאלה "איזה 'פינקסנות' את עושה עם עצמך ביחס ל"פליק" שקיבלת". השפה שאת בוחרת בה לכאורה מקטינה את מימדי האירוע אך יחד עם זאת היא יכולה ללמד על היסוס שקיים כאילו את מפחדת שמדובר בחברות עימו בסוג של הולכת שולל.

התשובה שלי לשאלה שלך היא שאני לא יודע האם החבר שלך אלים.

אך -ככל שתהיי בטוחה יותר בעצמך וביכולת שלך לפעול בתקיפות בנוגע לגילויי אלימות כלפייך (החל מבקשה מפורשת להפסיק, ועד להגשת תלונה או סיום הקשר) הדברים יהיו פחות מסובכים עבורך. לא תהיי תלויה בהגדרה חיצונית. לשם כך תצטרכי להפנות את המבט פנימה ולבדוק למשל את חשדנותך בנוגע לקשריו של חברך עם ידידות. עושה רושם שאת מגיעה לקשר הזה מתוך מקום של אי אמון שדורש בדיקה ושאת עסוקה לנסות ולגלות בסופו של דבר את "פניו האמיתיות" של בן זוגך.

הדינאמיקה הזו פירושה עיסוק אין סופי ומתיש בחברך. תחת זאת או אולי במקביל, תוכלי לעסוק בעצמך ולהתבונן על עצמך. בנסייון להבין מי את, לאילו סוגיות את רגישה ומדוע.

אני מניח שאם ייווצר קשר של אמון בינכם, תוכלי גם לשתף אותו בפחדים שלך- שכן זוהי המהות של קשר אינטימי.

אם אכן פחדת כשהוא הפליק בעורף- תוכלי לשתף אותו בכך. ללמד אותו מה את אוהבת ומה את לא אוהבת. היכן את מרשה לו לנגוע בך והיכן לא!

ומן הצד השני, תצטרכי לשמוע גם אותו. אולי גם לחיות עם העובדה שעבורו ידידות ולקבל את זה שהוא רוצה להיות בקשר עם ידידה. ושאין זה אומר שאת פחות חשובה עבורו.

האינטימיות נבנית באמצעות היכולת לשוחח על הדברים האלה, אך פירושה גם חשיפה עצמית.
    חשיפה עצמית פירושה נטילת סיכון העלאת הסיכויים להיפגע אך לא פחות מכך גם לזכות בקשר חיוני, מצמיח, חברי. אמיתי יותר.

החיים מסובכים- לא?

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא קונה את זה . ירדתם מהפסים פה

רועי
    29/03/2011

כל הסיפור של "אלימות סובייקטיבית" נשמע לי הזוי ומופרך מהיסוד.

או שיש אלימות או שאין.
    האלימות הסובייקטיבית כמו שהיא באה לידי ביטוי פה, משמשת כ"נשק" נגד גברים ותו לא. ברגע שכל אשה יכולה על דעת עצמה להחליט יש לה "תחושה סובייקטיבית של אלימות", היא יכולה להשתמש בזה כאלימות (באמצעות הממסד) נגד הגבר. למעשה היא אפילו לא צריכה להסביר יותר מדי - מספיק שיש לה תחושה - רגש . וכידוע נשים מנוגה וגברים ממאדים.

אין לדבר המוזר הזה סוף.

צריך לקבוע אמות מידה ברורות: אי אפשר להמשיך לתת לפמיניסטיות לעוות ולתמרן כל צורת תקשורת רק כדי לקדם את האינטרסים הצרים שלהן (כלומר, החלשת ודיכוי כל גבר באשר הוא ללא הבדל דת וגזע) .

לפי דעתי אלימות היא דבר ברור - מכות, בעיטות, נשיכות ואגרופים. אפשר גם אולי בדוחק להכניס גם איומים מפורשים וקונקרטים לאלימות בטווח זמן קצר ("אם לא תשתקי בזה הרגע אני אשבור לך את העצמות" וכיו"ב, וגם עם דוגמאות כאלה צריך להזהר כי הרבה פעמים אנשים לא מתכוונים לזה מילולית - כמו שנער יכול לומר "אני אהרוג את המורה הזאת!!"). אבל זהו.

כל מה שלא נופל ברדיוס הזה (כמו אלימות רוחנית על סוגיה) , הוא פתוח לפרשנויות, ולרוב הפרשנויות הן לרעת הגבר, ומגמתיות להחריד.

איך אפשר לעזאזל לכמת סובייקטיבית אלימות רוחנית\נפשית ולהסביר מי צודק מי התחיל למה וכמה. זה כמו לנתח טקסט ספרותי מורכב. אם טיפה יצירתיות אני יכול להסביר איך האשה הכי עדינה היא בכלל האלימה בסיפור, פשוט מפני שכל ה"רוחנית" הזה רחוק נורא מלהיות מדעי או אובייקטיבי. איך אפשר להוציא צווי הרחקה בשם "אלימות רוחנית ונפשית" לפ י מידת הצדק ??

אתם באמת חושבים שלמשטרה ולבתי המשפט יש יכולת לעשות זאת באופן הוגן, לפרש, להכנס לדינאמיקה המורכבת שבין בני זוג ולהחליט מי ה"אלים נפשית" מבין השניים ??!

כל כך מעצבן ומפחיד לקרוא את הפורום הזה שכולו מוטה נגד הגברים באשר הם!

אני גבר ואני קצת מרגיש כמו מיעוט נרדף על רקע אתני , מן אשם תמידי כזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרך האבנים הצהובות

נילי
    26/03/2011

לקרין שלום,
    כשקראתי את השאלה שלך, "האם זו אלימות" מיד היא נגעה ללבי. חשבתי עליך, ועל כך
    שחשוב שיהיה בכל אחד ואחת מאיתנו "מכ"מ פנימי." מה שנקרא גם רגישות לעצמינו.
    המכ"מ נותן לנו דווח מדוייק לגבי שאלות כדוגמת השאלה שלך. נותן לנו תשובה מדוייקת ונכונה ועוזר לנו להבין מה שקורה לנו ואיך לשמור על עצמינו. נותן לנו לדעת עמוק בליבינו באם יש מסביבינו גורם שנהג בדרך שאינה בריאה לנו... או מה שכן טוב עבורינו. המכ"מ נותן לנו את האינפורמציה המלאה והמהימנה שמגיעה אלינו כמסר מהלב שלנו. אחרי הרגע המיוחד שהמכ"מ או הלב שלנו דיבר אלינו, ניכנסים "קולות", שגם הם באים מתוכינו אגב, שאומרים לנו דברים רבים ושונים אחרים. דיבור פנימי זה לפעמים מסיט אותנו ומטשטש את המסר החשוב של הלב שלנו. מה שהלב שלנו אמר לנו לפני אותם הסחות דעת לפעמים נשכח או מתבלבל.
    בגלל "הרעש" שעושה הדיבור הפנימי שמפריע לנו לשמוע לפעמים את מה שהלב אמר, חשוב לאנשים רבים לתרגל את ההקשבה ללב. כך המסר החיוני לנו נשמע ברור ובלתי נשכח. הקשבה פנימית זו יש לה שמות רבים. זה נקרא לפעמים העצמה פנימית, יש כאלה שקוראים לזה מודעות עצמית .
    זה יכול לעזור ולחסוך הרבה סבל אחר כך. לימוד שאינו דרך סבל אלא דרך לימוד עצמינו!
    זה כמו בסיפור הקוסם מארץ עוץ. המכשפה הטובה אמרה לדורותי ולאיש הקש ללכת ולא לסטות מדרך האבנים הצהובות ורק כך יגיעו למחוז חפצם.
    לפני שאדם נכנס למערכת יחסים כדאי שיכיר את עצמו וידע להקשיב ללב שלו או שלה וכך ידע ללכת בדרך האבנים הצהובות בזמן שהוא או היא בזוגיות. חשוב ביותר שתמצאי את הדרך הפנימית שלך שהיא תנחה אותך ותעזור לך להקשיב למסרים ולקולות, שהלב שלך מפציר בך להקשיב להם.
    הבחור הגיב בדרך שוודאי תסכימי אתי לא היתה דרך דיבור. מכה היא דיבור דרך הידיים. אולי התכוון לומר משהו חשוב. אך האם היית רוצה שכך ידברו אתך? עם ילדייך? חשוב ללמוד איך לדבר ואיך להקשיב. איך לדייק בדיבור ישיר ואיך להקשיב ללב.
    בהצלחה
    נילי ארזי
    פסיכותרפיסטית MSW למבוגרים, זוגות ומשפחות
    טיפול קוגניטיבי ממוקד מטרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכ"מ פנימי ?!

רועי
    29/03/2011

על מה לכל הרוחות את מדברת?
    תיכף גם תמליצי בשם מדע המכמים הפנימיים שלך לשלוח את הבחור ל7 שנות מאסר על חברות בארגון טרור (שהמכמ שלך איתר).

בתור טקסט לספר ניו אייג' זה נחמד מאד, אבל מה לזה, ולמה שלפנינו?

אני מציע שפשוט ניצמד לעובדות. הבחורה קיבלה מכה - מצד הדין זה אולי פלילי אבל זה באמת לא צריך לעניין את הציבור יותר מדי. גם נשים לפעמים נותנות פליקים לגברים והעולם שותק.

פשוט שתחליט אם בא לה להשאר איתו. ככל הנראה אף אחד לא עומד להירצח מחר בבוקר, ולא כל גבר הוא רוצח בארון. כל הפורום הזה נשמע כמו רדיפת צללים פראנואידית אחת גדולה, בה כל כותב הודעה מנסה לחפש מתחת לשטיח איך הוא "נכנס לסטטיסטיקה" שהיא בעצמה סוג של נבואה שמגשימה את עצמה (אם נחשיב את זה שהיום חטפתי מכה אקראית מאשה בסופר מרקט שהתנגשה בי, אבל מבחינה סובייקטיבית אני מרגיש תחושה אמוציונאלית שבתת מודע שלה היא רצתה אולי תכננה לפגוע בי כי אני גבר והיא פחדה שאאנוס אותה בין המדפים של המרק למקררים של המוצרי חלב, ולכן תקפה אותי כהגנה עצמית - אפשר להגיע כמעט ל100% של תוקפנות מינית גם מחוץ למשפחה) .

בקיצור, רדו מהעץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, זו אלימות

זו אלימות- מתחיל בדברים קטנים (בדרך כלל סטירה) ונמשך עד רצח. תאמיני לי הייתי בסיפור הזה וניצלתי בעור שיניי. תברחי לפני שיהיה מאוחר מדיי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים
    אדווה
    05/03/2011

שלום, אני בת 17 וחצי.
    חיפשתי רבות דרך לשתף מישהו בפחדים שלי אבל הרגשתי שאין לזה טעם כי לא ידעתי את הסיבה לכך.
    רק בזמן האחרון, אחרי תרופה ארוכה ומייגעת שבה התחלתי לנסות לגלות מי אני, מה יש לי ולמה אני מתנהגת ככה.
    אני ילדה פחדנית, אני ילדה שמעולם לא העזה לחלום.. תמיד ששאלו אותי מה את רוצה להיות גדולה לא היה לי מה לענות, הייתי עונה מה שחברות שלי ענו. שהיו אומרים לי מה היתרון שבך או מה החיסרון, לא ידעתי, תמיד חירבשתי משהו שיישמע אמין.
    אני מרגישה שמעולם לא חייתי, מעולם לא חוויתי חיים נורמליים.
    והכל.............. בגלל ההורים שלי.
    אני בת בכורה, ההורים שלי מעולם לא הסתדרו ביניהם, תמיד היו ריבים ומכות בבית ואחי שקטן ממני בשנה תמיד שתק. ואני, אני זוכרת את עצמי מהגן רבה עם ההורים שלי, מגנה על אחד מהם. בתקופת הגן הייתי מגנה על אמא תמיד, ביסודי על אבא, בחטיבה הייתי ניטרלית ובתיכון הגנתי על אמא בשיניים. הייתי נלחמת בשבילה, רבה בשבילה, אבל בתוך תוכי שבורה כמוה, ואפילו יותר..
    רק לאחרונה גיליתי כמה המצב הזה חמור בשבילי. נעשיתי תלוייה בהם, אבל באופן הפוך. נעשיתי תלויה בלהיות לצידם כדי שתמיד אוכל להגן עליהם. בעיקר על אמא. תמיד כשאני יוצאת לחברה או לכל מקום אחר, אני מרגישה שאני בוגדת, שאני לא שם כדי להגן עליה.
    המצב הזה, שעד עכשיו הדחקתי אותו, התנפץ לי לרסיסים מול העיניים. פתאום גיליתי כמה פגעתי בעצמי, אבל מתוך כוונה טובה.
    נעשיתי רכושנית, קנאית, נהייתה לי חרדת נטישה (אני תמיד מרגישה שעוזבים אותי, שמוותרים עליי, שלא רוצים בחברתי, שאני מעיקה). ההערכה העצמית שלי שואפת לאפס. אני יודעת לאהוב אבל לא להראות את זה. אני יכולה לאהוב אדם בכל נשמתי, אבל הוא לא יראה ממני טיפת רגש. אני בוכה בלילות מגעגועים לאנשים כאלה ואחרים, והם לא יודעים בכלל שהם חסרים לי.
    אני בן אדם קשה, פעם מורה פרטי אמר לי שאת הדברים הקשים אני עושה הכי טוב, אבל נופלת בדברים הקטנים..... לדעתי זה הדבר שמאפיין אותי בהכל. אני יכולה להיות ביחסים מצויינים עם מישהו, אבל להרוס את הכל בגלל הדבר הכי קטן שיש.
    רציתי לשמוע מה אתם חושבים על המצב שלי ושתוכלו לומר לי מה ההשלכות של אלימות במשפחה.
    אדווה

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים

הוספת תגובה

• פחדים - תגובה

ד``ר מני מלכה
    06/03/2011

אדווה שלום לך.
    הדברים שלך נוגעים בלב. מדהים לראות איזה מודעות יש לך לעצמך ולתפקידך בסיטואציה המשפחתית.
    אני חושב שהדאגות שלך והפחדים שלך אכן במקומם. את מזהה נכון איך האלימות בבית והתפקיד שלקחת מסבכים ומקשים על הקשרים שאת יוצרת ועל חיי היום יום שלך.

יחד עם זאת אני דיי משוכנע שלמרות ואולי גם בעקבות הנסיבות הקשות רכשת יכולות רבות וחוזקות שיכולים לעזור לך להסתדר.

ידוע שהחיים בצל אלימות במשפחה והחשיפה לאלימות בן זוגית משפיעה על בחירת בן הזוג ועל חיי המשפחה של ילדים כשהם הופכים למבוגרים.

יחד עם זאת כפי שציינתי, היכולת הטובה שלך להכיר במצב בשלב כה מוקדם בחייך יכולה לתת לך המון תקווה לגבי העתיד.

מה שהייתי מציע לך לעשות - לפנות לקבלת ייעוץ וטיפול. רצוי באחד מהמרכזים לטיפול ומניעת אלימות במשפחה. אני סבור שתוכלי לקבל מענה לסוגיות שמעסיקות אותך, ואולי אף להשתחרר מהעול הכבד שלקחת על עצמך. התנסות בקשר טיפולי משמעותי יכולה לתרום לעיצוב עתיד טוב יותר עבורך.

אני מקווה מאוד שיהיו לך חיים טובים יותר- מגיע לך!
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה לעצתכם
    אישה
    03/03/2011

אני אישה מוכרת. עד לפני כמה חודשים עבדתי בתפקיד ראשי במשק. לאחרונה עזבתי את העבודה ואני מתקשה למצוא עבודה חדשה, או להזיז את עצמי להקים עסק עצמאי. רק בחודשים האחרונים, נפל לי האסימון, שמזה שנים בעלי מתעלל בי נפשית ולעיתים גם מינית- פיזית. הוא מקלל המון, מסביר לי שמי שבאמת מכיר אותי לא אוהב ולא מעריך אותי, שאני משוגעת (עד כדי כך שהלכתי לפסיכולג לאבחון- וכמובן שלא נמצא כלום) שכל החברים ובני המשפחה שלי דפוקים וכו' וכו... ורק הוא החבר האחד היחיד והאמיתי שלי. כל השנים הוא גם רוצה להתגרש ונעתר לוותר על זה רק בעקבות תחנונים והשפלות (גם מיניות). לאחרונה הוא "רצה להתגרש", אבל לא סיפר לי את זה כי "היו לי בעיות בעבודה והא לא רצה להקשות עלי", הרצון הזה נתן לו לגיטמציה לרומן... כשזה התפוצץ הוא הבין שהוא רוצה להישאר בבית אם רק אשתנה ועוד ועוד. אני מודה שזה טיפשי אבל באמת רק לאחרונה הבנתי שזו התעללות ושאני האישה הדעתנית, החזקה, המוכרת עוברת התעללות שאני לא ממש יודעת איך לצאת ממנה (וגם קצת מתביישת לבקש עזרה).
    אז רציתי שתדעו שגם לי זה קורה. ואם זה קורה לי זה כניראה באמת יכול לקרות בכל מקום, ורצית את עצתכם כיצד לבקש עזרה דיסקרטית. כסף הוא פחות בעיה.

לקביעת תור
    סגירה
    אודה לעצתכם

הוספת תגובה

• שלום לך אשה,

פנינה דובו
    05/03/2011

כן, נראה שהאסימון נפל, שאת אשה דעתנית ומבינה כשמסבירים לך, אבל לא באמת יודעת איך לצאת מהמצב בו את נמצאת.

בין ההבנה שאת מבינה לבין הרגשות שלך, קיים עדיין מרחק לא קטן והוא זה שלא נותן לך לפעול על סמך מה שאת מבינה בדרך השכל.

אלה יכולים להיות רגשות אשמה עמוקים, אותם את מטילה על בעלך המתעלל, או אולי זו חרדת נטישה, או ערך עצמי שמתחבא מאחורי הצלחות אחרות אך לא בא לביטוי בזוגיות שלך, ואולי פגיעות אחרות שאת נושאת עוד מילדותך.

מה שדי ברור הוא שבעלך לא באמת רוצה להתגרש, להיפך, הוא עושה הכל כדי להשאירך איתו, אך הוא חייב להרגיש שולט כדי להיות בטוח שלא תעזבי אותו.

אני לא מתפלאה שזה קורה "גם לך". זה קורה בכל מעמד ובכל השכבות. מצד אחד אולי לך יהיה יותר קל להתמודד כלכלית עם הפתרונות שתבחרי, אך מצד שני אולי יש לך יותר מה להפסיד...

כדי להתמודד עם האלימות שאת חווה, עליך לצמצם את הפער בין מחשבותיך לרגשותיך, לבדוק ממה את מתחמקת ומה מונע ממך לפעול למען עצמך.

אם את לא רוצה לפנות דרך שרותי הרווחה (למרכז לטיפול באלימות במשפחה), חפשי בגוגל מטפלים שעוסקים בטיפול באלימות בין בני זוג, ותבחרי את המתאים לך ביותר.

בהצלחה לך,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא צעקנית

אהלן,

גדלתי במשפחה עם אמא שצועקת על כל דבר...ולא סתם צועקת, אלא על סף השתוללות לעתים. היום קערת מרק שלא נשטפה כשהכיור היה ריק לחלוטין הובילו לצעקות והשתוללות ממנה שהבית כולו מטונף ושהילדים הם חזירים.
    זה לא עשה לי טוב בכלל, ואני מפחד על אחי הקטן שצריך לגדול איתה.
    האם אני יכול לחפש עזרה או אפילו להגיש תלונה במשטרה?

לקביעת תור
    סגירה
    אמא צעקנית

הוספת תגובה

• אמא צעקנית - תגובה

פנינה דובו
    01/03/2011

שלום גיל,

האם אפשר לדעת בן כמה אתה? בן כמה אחיך הקטן? האם ישנם עוד אחים ובני כמה? ומה בקשר לאבא?
    זה מאד קובע את התשובות לשאלה שלך.

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גל
    19/02/2011

שלום רב .אני אב ל3 ילדים מקסימים.הבכורה נולדה בטיפולי פוריות ולאחריה 2 תאומים היום בגיל 8.5 הילדה אם סי פי קל נולדה 740 גרם.ולענין לפני 3.5 שנים התקשרו אלי מהמשטרה ואמרו לי להגיע .ניגשתי והחוקרת אמרה לי שהילדה אמרה שאבא מרביץ לי אם מקל בגב .באותו רגע עולמי התהפך השפלה שלא קימת אם לא מרגישים.אמרתי לחוקרת שאם אני מכה אדם מבוגר אם מקל כל יום או שהוא יגיע לבית חולים ובטוח סימנים היא אמרה לי אני רואה מול מי אני יושבת וזה נכון חוות הדעת מהגן הייתה שהילדה שמחה לא במצוקה לא נעדרה מהגן ואף פעם לאהיה לה סימנים החקרת אמרה לי לא לראות לידה סרטים .התיק נסגר אות הקיין הלכה אתי תמיד הרגשה שלא ניתן לתאר.לפני 3 שבועות ישבנו לאכול והילדה אמרה יצאתי היום לשילוב .והמורה שאלה מה השבוע היה טוב ומה לא והיא סיפרה שטוב לא היה לה ורע אבא הרביץ העולם התהפך עלי בצורה שלא חלמתי.שיקרה לי שוב אשתי שאלה אותה פעם זה קרה לך היא אמרה לא אבל לא היה לי מה להגיד רע.אם כל הכאב והשפלה והרגשה נוראה קבענו אני ואישתי אם צוות בית הספר והעובדת סוציאלית וסיפרנו הכל הצוות שמע ואמר שהנחיות זה להעביר .והשלב הבא זה שוב חקירה שאלות שאתה לא חשבתה שקימות .מה אני יכול לעשות מאין זה מגיע לילדה למה היא אומרת דברים של קימים .אני אפשר להגיד בקושי חי .כל מה שאתה בונה ביום אחד הכל מתפרק ואחרי הכל אתה הולך להלחם נגד מערכת אתומה.וגם אמרתי בבת ספר שאני חייב להפוך שולחנות ואפילו להגיע לתקשורת איך ברגע אחד בלי לבדוק בלי לחשוב רגע חיים של בנאדם נהרסים מה אתם ממליצים לי חשבתי כבר ללכת להבדק במכונת אמת מה מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

פנינה דובו
    20/02/2011

שלום לך גל,

בהתחלה רציתי לומר לך שאמנם עברת חווייה קשה, אבל בכל זאת התיק נסגר ...
    ואז המשכתי ולמדתי מדבריך כי אותה חווייה חזרה בשנית.

זה יכול להיות סתם מקרי, עניין של חוסר מזל, אבל אולי גם שווה מחשבה נוספת.

אין לי כל אפשרות לומר משהו על הילדה שלך, אבל אתה אומר בעצמך שהיא אומרת דברים שלא קיימים וכן שיש לה בעיה מוחית קלה. האם הילדה נמצאת במסגרת חינוכית רגילה? האם התעוררו עוד שאלות לגביה, כמו במקרה עליו אתה מספר? כיצד היא נבדקה ומה היו הממצאים?

מה אומרת אישתך? במי נעזרת בתקופות הקשות שעברת ואתה עובר? מיהם מקורות התמיכה שלך ואת מי יכולת לשתף בצרתך? אל מי פנית?

באופן עקרוני כאשר ישנו, דיווח על פגיעה בילד חובה על המערכת לבדוק אותו. שער בנפשך כי ילד הסובל מהתעללות ומתלונן, והמערכת לא תגיב ותחקור. או לא פחות גרוע, הילד שותק ואיננו קורא לעזרה ונשאר עם סבלו לבדו.

אם אכן לא פגעת בילדתך, ואני מאמינה לך, הרי שהילדה זקוקה לטיפול או לפחות לבדיקה לגבי התנהגותה כלפיך. במקרה זה הייתי מצפה שהסיוע לו זקוקה ביתך תעזור לך לגייס את כוחותיך למענה ולהתגבר על הפגיעה שנפגעת ממנה.

כל עוד האמת לצידך, הילחם עליה ללא חשש. סופה של האמת לנצח. אבל עליך להאמין בעצמך.

אם הפגיעה בך היא כה קשה - ואני מבינה שזה קורה משום שאתה עדיין בגדר נחקר ואתה חש כי חייך נהרסו - נראה כי תזדקק לעזרה כדי לגייס יותר כוחות נפש מכפי שישנם לך כרגע.

ולפעמים גם קורה שהמערכת טועה, ומישהו, לצערנו, משלם על כך ביוקר. אולי אתה יכול להתנחם מעט בכך שאתה יודע שאתה לא פגעת בביתך.

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי בעיה
    מירית
    15/02/2011

לפני שהתחתנתי עם בעלי הכל היה מעולה, יצאנו, בילינו נהנינו - מושלם. אבל מאז שהתחתנו והבאנו ילד (בן 3) הוא השתנה. הוא מקלל, צועק, עצבני - התהפך 180 מעלות. לפעמים בא לי לברוח. כשהוא רגוע אני מנסה לדבר איתו על זה והוא נהיה בסדר ליום-יומיים, אבל לאחר מכן ההתנהגות חוזרת חלילה. מה אני יכולה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי בעיה

הוספת תגובה

• יש לי בעיה - תגובה

ד``ר מני מלכה
    15/02/2011

למירית שלום

מהתיאור שלך אפשר להבין שהחיים בבית הפכו לסיוט ובעיקר מאז החתונה והולדת הילד.

אפשר להציע למצב הזה שני הסברים- עם כיוונים שונים לפתרון.

ההסבר הראשון- הוא ההסבר שקל יותר לעכל אותו. יכול להיות שמאז שהילד נולד חל שינוי במערכת המשפחתית, והתנהגותו של בעלך היא תוצר של שינוי זה. כלומר זו הדרך שלו לומר שהוא מתגעגע למה שהיה מקודם- מאחר וזוהי דרך הרסנית הרי שמומלץ לפנות לטיפל וייעוץ זוגי כדי לקבל עזרה ב"עיכול" השינוי שחל במשפחה ולפתח דרכי תקשורת אחרות.

ההסבר השני- הוא הסבר קשה יותר לעיכול. כפי שקורה לא אחת במערכת זוגית אלימה, היחס של בעלך כלפייך היה קיים מאז ומתמיד. נשים מוכות רבות מדווחות ורואות כיצד יחס זה היה קיים לפני החתונה, אך בדיעבד הן מבינות שהן לא ממש רצו לראות זאת ודחקו זאת הצידה מכל מיני סיבות. מייד אחרי החתונה ובעקבות הולדת הילד הראשון האלימות מחריפה.
    לכן אם את מרגישה שאת סובלת מאלימות, פוחדת, מהססת, ושאת נתונה לשליטתו של הבעל והאלימות שלו- מומלץ לפנות לייעוץ ראשוני במרכז לטיפול ומניעת אלימות במקום מגורייך. זו יכולה להיות בשורה קשה לעיכול עבורך- אך הדרך להתחיל שינוי היא להכיר בכך שאת אישה מוכה. הייעוץ שתקבלי יסייע לך בהגנה, בחיזוק עצמי וגם בקבלת החלטות- אם כי לא יקבלו את ההחלטות עבורך.

בהצלחה
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות מילולית??
    אמא דואגת
    07/02/2011

אהלן
    אני נשואה שנתיים ויש לי ילדה בת 5 חודשים
    אני במשך שנתיים חיה עם בעל שמקלל אותי משפיל אותי צועק עלי בקולי קולות שזה משתק אותי מרוב פחד, מאיים, מאשים אותי בכל הצרות של הבית וגם כשהוא רואה אותי ממררת בבכי הוא לא מפסיק, זה רק נותן לו כוח להמשיך
    במשך שנתיים אני לא אני, אין לי מצברוח למפגשים חברתיים ולכן התנתקתי מכל החברות, לא יוצאת מהבית, אין חשק לכלום, רוב היום ממורמרת ובוכה,
    כשהתינוקת נולדה הדברים רק החמירו, הוא רב איתי שאני לא עושה כלום (כי לטפל בתינוקת סביב השעון זה לא מספיק כשהוא לא עוזר לי בכלום!!)
    הוא מבחינתו רצה שאצא לעבוד יום אחרי הלידה !
    עיקר המריבות על זה שאני לא מבשלת ולא מנקה (כשאני מנקה כמעט יום יום ) ולא מבשלת לו וכו.. הוא המפרנס היחידי ולכן חושב שזכותו להתנהג איך שבא לו
    יש עוד הרבה בעיות כאלה ואחרות עם המשפחות, קשה לי לשתף אותו במה שעובר עלי כי מבחינתו אני תמיד אשמה, אשמה במצב הכלכלי כי אני לא עובדת, אשמה בכל הצרות של הבית ומחוצה לו
    אני שרויה בדיכאון בגלל המצב וחיה בפחדים יום יום והחרדות רק מתגברות, הוא משתמש בילדה כנשק נגדי ואם בא לי לעשות משהו הוא אומר בלי הילדה כי הוא יודע שבלי הילדה לא אלך לשום מקום ובכך סוגר לי את כל האפשרויות, אני באמת מפחדת לעשות משהו נגד רצונו או משהו שיעצבן אותו כי אני יודעת שהוא באמת מסוגל לעשות משהו ולכן אני גם לא יוצאת מהבית, כי מבחינתו אם יש לי זמן לצאת אני אנקה ואבשל במקום, גם מהמשפחה התנתקתי ומכולם. אני פשוט לבד עם הילדה חיה תחת הפחד שהוא מטיל בבית
    אני מפחדת לדבר מפחדת לספר (גם אין לי למי) והשתיקה רק מחמירה את מצבי
    הוא תמיד מאיים שאם נתגרש לא אראה את הילדה ושהוא יעמיד עורכי דין ואני רק יפסיד במלחמה הזאת
    ולכן זאת לא אפשרות מבחינתי
    מה אני עושה?? זאת הפעם הראשונה שאני מספרת וזה הרבה יותר גרוע מאיך שזה נשמע, מה אני עושה? או יותר נכון איך אני עושה בלי לגרום יותר נזק????
    לעזרתכם המהירה אודה...

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות מילולית??

הוספת תגובה

• אלימות מילולית?? - תגובה

פנינה דובו
    07/02/2011

שלום לך,
    אני לא יכולה לחדש לך הרבה. את אמרת הכל. אני רק יכולה להאיץ בך לפנות לעזרת מטפל מומחה בתחום אלימות במשפחה.

את עוברת אלימות קשה ביותר, גם אם לא פיזית (?). את תלויה לחלוטין בבעלך והוא שולט בגופך, נפשך ורוחך.

אני מבינה מדבריך שאת חווה בדידות. את חייבת לפרוץ את הבדידות הזו, לשתף את מי שכול לעזור לך -ויש כאלה! -ולהתגבר על הפחד שמשתק אותך.

כל דבר אחר שלא תעשי יגרום לנזק שילך ויגדל.

את זקוקה להרבה יותר ממה שנוכל לתת לך כאן ולכן אני חוזרת ומאיצה בך לפנות לעזרה, כדי לגלות את כוחותיך, ולהחליט על צעדיך בהמשך.

אם תרצי - זה יקרה!

חזקי ואמצי,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך

אמא דואגת
    08/04/2011

אהלן..
    כעצתך פניתי לעזרה מקצועית אצל מישהי פרטית המתמחה באלימות במשפחה, היא שוחחה גם עם בעלי ולאחר כמה שיחות שהוא איכשהו "סובב" אותה ועיוות את המציאות (כי הוא כזה, שקרן פתולוגי, מצליח לגרום לאנשים לחבב אותו בשניות, מתנהג כאילו הוא המסכן, מצליח לסחוט רחמים, מכחיש התנהגויות והופך את המצב לכך שאני האשמה- כמו תמיד, אשמה גם בזה)
    המטפלת איבחנה שאני סובלת מדיכאון וחרדות (ואני לא מכחישה) והמליצה לקחת כדורים, זה מעט הרתיע אותי ובעלי רכב על זה וכל ריב גם הוסיף "את משוגעת וכשנתגרש אף אחד לא יתן לך את הילדה"
    הבנתי שהמצב הדכאוני והחרדתי נוצר בגללו, ומה הטעם בטיפול תרופתי אם אשאר איתו? הוא גרם לי לכל זה ואני זאת שצריכה לשלם כדי "להבריא"? וכשאבריא? הוא ישתנה? הוא בקלות יחזיר אותי לשם, הרי הכרתי אותו בריאה ושמחה

אני יודעת שלחיות בלעדיו ישפר את המצב הנוכחי שלי, והיא עומדת על שלה שאקח כדורים כדי להתחיל איזשהו תהליך...
    החשש הגדול שלי הוא באמת האפשרות שבעלי ישתמש בזה נגדי אם וכאשר נתגרש,
    מה אני עושה? האם כדאי להתחיל טיפול תרופתי? לנסות בלי? מה ההשלכות?

לעזרתכם המהירה אודה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך - תגובה

פנינה דובו
    09/04/2011

אני מאד מאמינה באנשי הטיפול שעוסקים או לפחות עסקו בטיפול במרכזים לטיפול ומניעת אלימות במשפחה, השייכים לשרותי הרווחה.

מנסיוני, תחום התמחות יחודי זה נלמד שם, על כל היבטיו. למשל גם, כיצד ובאיזה שלב לעבוד ביחד עם שני בני הזוג או בנפרד עם כל אחד.

לעתים יש המלצה לטיפול תרופתי, ביחד עם הטיפול השיחתי. זו בהחלט שאלה עד כמה ומאיזה שלב להתעקש על הטיפול התרופתי, אבל לא הייתי מציעה לפסול אותה על הסף.

מה שחשוב הוא שאת תקבלי את הטיפול המתאים, שיוכל לעזור לך להתמודד עם המצב בו את נמצאת, ולחשב את צעדיך בהתאם למטרה שאותה עליך להגדיר לעצמך. הטיפול אמור לסייע לך להגיע לכך.

זה ממש לא משנה איך בעלך יגיב או מה יעשה, כל עוד את מטפלת בעצמך. אסור שבעלך הוא זה שיקבע עבורך את הדרך שלך להבריא. אם יהיה צורך להתארגן מול מצבים חדשים שבעלך יוזם, יש לעשות זאת, כמובן, אבל לא במחיר ויתור על מה שיכול לעזור לך.

אנחנו לא יכולים לעזור לך בהתכתבות וגם לא לייעץ לך בעניין התרופות. חשוב שתסמכי על המטפלת שלך. זו תחושה פנימית שאת אמורה לחוש בה לאחר כמה מפגשים איתה. אם תרגישי שהמטפלת היא הסיבה לבעיה, תוכלי לפנות למקום אחר. אבל קודם תבדקי היטב איפה באמת הבעיה בטיפול שלך ומהו החלק שלך. דברי על זה עם המטפלת שלך.

מקווה שתצליחי,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני במצבך

ליטל
    17/02/2011

היי יקרה

אני קוראת את דבריך ומזדהה עד מאוד כי אצלנו בבית זה בדיוק אותו הדבר.
    אם היה לי מספיק אומץ ובטחון עצמי הייתי עוזבת אותו ממזמן רק שאני דואגת לילדים ומאוד מוטרדת מהמצב
    אין ספק שהחיים לא נעימים בצורה כזו ואני פשוט לא מאושרת
    מאחלת לך שתמצאי כוחות ותהיי חזקה בכל דרך בה תפני

בהצלחה
    ליטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליבי איתך..

אני
    19/02/2011

אני באמת יכולה להבין אותך כי רק מי שעוברת את זה באמת יכולה להבין במה מדובר וכמה זה קשה, עדיין לא פניתי לעזרה, אני בספק אם אעשה זאת, ושוב, מהפחד..אני לא יודעת למי אני מחכה או יותר נכון למה אני מחכה??? המצב יחמיר רק אם האלימות תהפוך להיות פיזית!! למרות שלפעמים אני אומרת שהיה עדיף כבר שירביץ לי וזה יעבור.. הפגיעות הנפשיות לא עוברות.. רק מתעצמות
    אני באמת מקווה לקבל את הכוחות יום אחד ולהזיז דברים..ומאחלת את אותו הדבר לך..
    בהצלחה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי שם

הייתי שם
    02/03/2011

כמה פרטים שאם הייתי יועת כשהייתי במצבך היה לי הרבה יותר קל:
    1. ילד עד גיל 6 או 7, ובוודאי בן פחות משנה נשאר עם האם, וכמעט לא משנה מה האב אומר או עושה
    2. את לא צריכה להוכיח כלום. רק להתגרש
    3. ירצה או לא, בקלות או בקושי הוא ישלם מזונות לילדה ואולי גם לך (כולל את חלקך בפנסיה שלו, בעסק שלו או בקופת הגמל, וזה יתן לך בסיס להתחלה
    4. הוא חייב להשתתף, אחרי הגרושים, בהוצאות גן, מטפלת וכו (גם אם הילד איתך בבית, הוא חייב להשתתף)
    אני גיליתי כמה כוח יש לי רק כשפניתי לעורך דין, והבנתי שיש דרך, גם אם לא קלה, החוצה.
    בהצלחה. אל תחכי למכות, הן יגיעו. בטוח. בעלי היה מסביר לי שאני טיפוס אלים, כשהייתי מתגוננת...
    תחשבי איזו תמונת משפחה את נותנת לילדה, אם תמשיכי להתנהג כאילו זה נורמלי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מורכבת
    מודאגת
    05/02/2011

עד לפני 9 שנים אמא שלי הייתה אלימה פיזית כנגדי וכנגד אחיי, אלימות שכללה מכות רצח עם כל מה שהית קרוב לידיה והתעללות נפשית. האלימות נספקה כאשר איימתי עליה שבפעם הבאה שאראה אלימות בבית אני מתקשרת למשטרה.
    יש לה בעיה נפשית אבל היא לא מאובחנת ולכן גם לא מטופלת והיא מסרבת לדון בעניין.
    לפני כמה ימים ביקרתי את אחי והיא התפרצה באלימות פיזית קשה נגדי והיה ברור לעין שהיא פשוט נמצאת בהתקף פסיכוטי. הגשתי תלונה במשטרה על תקיפה.
    הבעיה היא שאני לא גרה איתם (ההורים והאחים) בבית ולכן אין צו הרחקה שלה מהבית, אני חוששת שההתפרצות הזו תקרה שוב והחשש הגדול הוא שהאחים הקטינים שלי יפגעו ויהיו חסרי הגנה
    האם אני יכולה לבקש להרחיק אותה מילדיה (אחים שלי)? איך ניתן להכריח אותה ללכת לפסיכאטר ולקבל טיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מורכבת

הוספת תגובה

• שאלה מורכבת - תגובה

פנינה דובו
    06/02/2011

שלום לך,
    לא ברור מהו הרקע לאלימות אימך, אולם מדבריך אני מבינה שבתשע השנים האחרונות היא לא היתה אלימה וביקורך בבית הוא שגרם להתפרצותה האלימה הפעם. מכאן ניתן להבין שמשהו בנוכחותך גרם לאימך להיות אלימה?
    יחסיך עם אימך סבוכים. אין ספק שאת מאד פגועה ממנה. אני מבינה כי את עזבת את הבית בעוד שהאחים שלך נותרו בבית עם אימם. נראה גם שאת לקחת על עצמך את תפקיד המגנה של אחיך מפני אימך (לא ציינת את גילך וגם לא את גיל האחים ואם מדובר בקטינים. יש לכך משמעות בהקשר של דבריך).
    אם אחיך סובלים מאלימות מצד אימם כלפיהם, ביכולתך להגיש תלונה במשטרה על פגיעה בילדים, יש על כך חובת דיווח. תמוה בעיני אם הגשת תלונה כזו והמשטרה לא הגיבה.
    את יכולה לפנות גם ללשכת הרווחה באזור מגוריך ולדווח על אלימות כנגד אחיך (כשמדובר בקטינים). פקידת סעד (עובדת סוציאלית) לחוק נוער אמורה לבדוק תלונה מעין זו ולהציע התערבויות מתאימות. על פי התרשמותה היא יכולה גם להמליץ על בדיקה כזו או אחרת לגבי מצב האם.
    אגב, אם תורחק האם מילדיה, מי יטפל בילדים? התערבות הרווחה תתייחס בודאי גם לשאלה זו.
    המצב שאת מתארת, בו עליך לבחור בין אחיך לבין אימך הוא מדאיג וקשה לכשעצמו. אני מניחה שאת מתמודדת עם מצב לא קל ושאת עצמך זקוקה לעזרה. האם חשבת על זה?

השאלה מורכבת והפתרונות לא פחות, ככל הנראה.
    נסי להיעזר בגורמים שציינתי, בהצלחה,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מודאגת
    07/02/2011

תודה על תגובתך המפורטת, אני מעונינת להגיב ולהוסיף מס' נקודות ע"מ למקד יותר את התשובה.
    הקשר עם אימי לא קיים ב9 השנים האחרונות (אומרת לה שלום כשאני רואה אותה ובזה זה מסתיים). אני בת 28, במהלך השנים האלו היא בעיקר אלימה מילולית וריגשית כלפי האחים שלי (הקטן בן 11) . בשבועות האחרונים התגובות שלה הלכו והחריפו בשל ארוע מלחיץ שקרה במשפחה, אני מניחה שביקורי הוסיף על זה בהחלט.
    אבי חסר יכולת תגובה מולה ומעדיף לטמון ראשו בחול, בסופו של דבר מי שדואג לאחיי ומשוחח איתם על הקורה בחייהם זו אני כך שהאחריות והתפקיד אינם חדשים לי .
    מאחר ובמהלך 9 השנים האחרונות לא ידוע לי וככל הנראה גם לא הייתה אלימות כלפי מי מהאחים, החשש העיקרי שלי הוא המסוכנות שלה ( בהווה ובעתיד) כלפיהם, לאור ההתפרצות האחרונה.
    האם ניתן לבקש על רקע זה את התערבות מחלקת הרווחה?
    האם תלונה של בוגר, מעל גיל 18, על אלימות מצידה בהיותו קטין, תסייע לתהליך?
    האם ניתן לכפות עליה טיפול פסיכיאטרי?

הבחירה הראשונה היא האחים שלי, שטובתם בלבד עומדת לנגד עיני, ואין לי ספק שכמשפחה אנו עומדים בפני טלטלה לא פשוטה, חשוב לי לקבל מידע לפני שאני מתחילה בפניה לגורמים חיצוניים על מנת לדעת (פחות או יותר) לקראת מה אנו הולכים ומה הסיוע שיתבקש במהלך הדרך מגורמים נוספים (פסיכולוג? אם כן מאיזה תחום התמחות/ נסיון?), האם יש גורמים נוספים שיוכלו לתת לי מידע בעניין?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

פנינה דובו
    07/02/2011

על חלק משאלותיך כבר עניתי קודם.

בקצרה:

א. ודאי שאת יכולה ואולי גם צריכה לשתף את מחלקת הרווחה בדאגותיך. היא האחראית על נושא ילדים בסיכון.
    ב. לא נראה לי שתלונה במשטרה על פגיעה מסוג זה מלפני שנים תהיה רלוונטית.
    ג. כפיית טיפול פסיכיאטרי היא תהליך רפואי ומשפטי (חוות דעת של פסיכיאטר מחוזי, החלטת בית משפט) מסובך ומחייב תנאים מאד מחמירים להגשת הפנייה.
    ד.במידה ותפני לרווחה הם כבר יפנו אותך או את הנפגעים לגורמים המתאימים.
    ה. את יכולה לפנות למועצה לשלום הילד.

אני מאמינה שמידע זה עונה על כל מה שדרוש כדי לפנות לעזרה.

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום. צריכה עזרה.
    עוד אחת
    31/01/2011

אני נשואה 5 שנים+ילד בן שנתיים.
    לאורך כל חיינו המשותפים, היו לבן הזוג שלי טענות כלפיי. תמיד כששאלתי אותו מה בדיוק הטענות, שינסה לפרוט לי אותן כדי שאוכל לעשות עליהן עבודה- הוא אמר לי "את פשוט מרוכזת בעצמך- תצאי מעצמך ותראי מה קורה בבית"
    מכיוון שאני סטודנטית, אני מגיעה מאוחר הביתה והוא כל הזמן אומר שאני לא עם הילד שלנו מספיק ושלא סתם הילד מתנהג אלי ככה (הפשוש אומר לי שהוא לא אוהב אותי, שאני לא אדבר אליו וכו'...)
    בקיצור, הרבה טענות- על מה שאני לא עושה בבית (ובאמת לא עשיתי הרבה), על זה שאני לא עם הילד (באיזשהו שלב הרגשתי ממש אמא רעה והייתי בטוחה שאני לא יכולה לגדל את הילד שלי...).
    אפילו כשהייתי משתפת אותו ביצירה שלי (אני מוזיקאית), הוא תמיד היה מעביר ביקורת. כשאמרתי לו שזה מעליב שהוא רק מבקר, הוא היה אומר לי בהגיון שרק עם ביקורת אפשר להתקדם הלאה... ואני קיבלתי את זה.

בנוסף, בזמן מריבה (על בסיס שבועי בערך..), הוא תמיד היה מסנן בשקט כל מיני קללות: "זבל", "פסיכית", "מטומטמת", "חולת נפש".. וגם מנטרות כמו: "אגואיסטית", "אגרסיבית", "מרוכזת בעצמך"...

לפני כשבועיים הוא עיקם לי את היד ודחף אותי. כשניסיתי לדבר איתו אחר כך הוא אמר שהוא עשה זאת בתגובה למשהו שאני עשיתי ושהבאתי אותו לפינה...
    כשדיברתי איתו על הקללות הוא אמר שהוא לא שולט בזה ושבזמן מריבה הוא מתחמם ונפלטות לו קללות.
    הוא אמר שיפנה לפסיכיאטר ואכן יש לי הוכחה שהוא פנה למישהו.

בנתיים, הוא מתעלם ממני לחלוטין. כשאני מנסה לדבר איתו הוא לא מגיב. לפני כמה ימים הוא אמר לי ליד הילד "אני מאחל לך שתמותי בייסורים"...

החלטתי להתגרש. הוא לא מוכן בטענה שאין לו כסף להתגרש עכשיו (ובאמת אין לו...)
    אנילא יכולה לסבול שהוא לא מתייחס אלי. אני מרגישה אוויר.
    והילד רואה ומרגיש הכל...

עד שהגירושים יתקיימו (וזה ארוך, כי הסיוע החינמי שפניתי אליו לוקח זמן...) מה אני יכולה לעשות כדי לא לספוג את ההתנהגות הזו יותר?? נמאס לי להרגיש לא בסדר כל הזמן. והילד סובל עוד יותר ממני.
    האם יש משמעות להגשת תלונה על אלימות מילולית? האם יש לזה התייחסות בכלל? הרי מלא אנשים מקללים בזמן מריבה.. זה לא שהוא משפיל אותי כתחביב.. תמיד יש איזה טריגר.. אני חווה גם את ההתעלמות כהשפלה, אבל זה נשמע לי מגוחך להגיש תלונה על "התעלמות"...

אין לי עניין להרוס לו את החיים. הוא פשוט מסכן שגדל ככה וזה מה שהוא מכיר.
    אבל אני לא מסוגלת לחיות איתו כשהוא מתעלם ממני ככה או מדבר ככה...
    מה אני יכולה לעשות כדי שיבין שהוא חייב להתנהג אחרת??

חשוב לומר שגם עכשיו כשאני כותבת, ושברור לי שזו אלימות רגשית, אני עדיין בספק ועדין יש לי קולות שאומרים לי "את מגזימה" "הוא אדם טוב" "את תהרסי לו את החיים אם תתלונני" וכו' וכו'...

אוף!!!
    עברתי אונס בעברי וזה לא שרט אותי כמו שזה שורט אותי!!

לקביעת תור
    סגירה
    שלום. צריכה עזרה.

הוספת תגובה

• שכחתי לומר...

עוד אחת
    31/01/2011

שאין לי אפשרות לעזוב את הבית...
    אין לי לאן ללכת עם הילד. המשפחה שלי גרה ממש רחוק... ואני לא יכולה להשתכן אצל חברים עם הילד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום. צריכה עזרה. - תגובה

פנינה דובו
    31/01/2011

שלום לך האחת והיחידה,

נראה כי בעלך מנצל היטב את רגשות האשמה שלך, מהן עליך להפטר אם את חפצה בשינוי.

אין בכך כדי להצדיק את אלימותו המילולית והפיזית (!) כלפיך. אם איננו שולט בפיו ובידיו עליו האחריות וכדאי שיטפל בכך. לא מדובר בפנייה חד פעמית, אלא בתהליך מתמשך במהלכו ילמד להכיר את הדפוסים הרגשיים וההתנהגותיים שלו, במטרה להחליפם
    באחרים, יעילים יותר. אין כאן שום כוונה להרוס לו את החיים, להיפך, הכוונה היא לעזור לו כדי שגם הוא ירגיש יותר טוב.

אגב, התעלמות יכולה להיות נשק כואב ומכאיב. אף אחד לא רוצה להרגיש אויר כי זה להרגיש לא קיים, מעין מוות.

כן, את יכולה להגיש תלונה על אלימות מילולית (כינויים מעליבים, השפלות, קללות, איומים, הקנטות וכו'). תני לעצמך את הקרדיט על מה שאת מרגישה, אינך אמורה לסבול זאת.

כדי לקבל מענה לשאלותיך, גם בתחום המעשי וגם בתחום הנפשי, אני ממליצה לך לפנות בהקדם לטיפול בשרותי הרווחה, בהם ישנו מענה מיוחד לנושא של אלימות במשפחה, עם נסיון וידע רבים.

ההתלבטות הפנימית שלך מוכרת ואופיינית לנשים במצבך. אי אפשר להשאר הרבה מדי זמן במצב של אי החלטה. את יכולה לקצר את משך הזמן בעזרת הטיפול.

לפרק אותו ציינת בעברך יש מן הסתם השפעה על חייך. גם זה נושא שאפשר יהיה להתייחס אליו בטיפול.

נסי והצליחי,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה פנינה,

עוד אחת
    01/02/2011

אהבתי את "האחת והיחידה" :)
    זה לא שאני ממעיטה מערכי, התכוונתי לכך שאני "עוד אחת לסטטיסטיקה" :)

פניתי לרווחה בעירי וברחתי משם כל עוד רוחי בי.
    התחילה לשאול מלא שאלות על המשפחה שלי, על איפה גדלתי, על הילדות שלי... אני לא מעוניינת בטיפול פסיכולוגי. כבר עברתי 3 שנות טיפול מדהימות וחשובות. אני רק רוצה שייתנו לי ידע פרקטי למה אני אמורה לעשות עכשיו.
    במקום זה, היא אמרה לי שהיא רוצה קודם לבנות בי את החוזק הפנימי שלי ואז להפנות לסיוע משפטי...
    היה בזה משהו מאד מחליש: אם אישה מגיעה אלייך ואומרת לך שהיא רוצה להתגרש ושהיא צריכה עזרה פרקטית בלאן ללכת, האם יש עזרה בשכה דירה/ארנונה וכו'...
    ואת אומרת לה- "חכי עם הגירושים. תישארי איפה שרע לך, כי קודם צריך לבנות אותך"...
    זה בעצם להגיד לך: "אני יודעת טוב ממך מה טוב לך". ויותר מזה: זה להגיד "את לא מספיק חזקה. אני צריכה לבנות אותך קודם".

בקיצור, יצאתי משם מאד מתוסכלת ובחרתי שלא לפתוח תיק ברווחה.

פניתי לסיוע משפטי מטעם המדינה ונתנו לי עו"ד שצעקה עלי בטלפון כששאלתי אותה אם היא יכולה להיפגש איתי מוקדם יותר ממה שאמרה לי.

שונאת ביורקרטיה.
    החלטתי לפתוח תיק באופן עצמאי. לפחות לתביעת משמורת.
    אח"כ עם המזונות, אחכה לעו"ד...

בנתיים בבית, אני אוויר.
    אבל בלב יש אש. ובבטן מים.
    והכי חשוב- ברגליים- אדמה.

יוצאת אל האור.
    תודה על "האחת והיחידה". זה כל מה שהייתי צריכה.

אני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפוחדת מאוד-נא עזרתכם
    רוית
    30/01/2011

שלום רב,
    אני מעוניינת לדעת ובהקדם אם אפשר, זה דחוף.
    אני ובעלי רכשנו בית ועברנו אליו לפני כחודש, נשואים כשנה.
    מסיבות של אלימות מילולית ופיזית שכרגע נחשבת "מעטה", מצידו כמובן, אין עתיד בינינו ואני רוצה גט וכמה שיותר מהר. ילדים אין לנו. לא פניתי למשטרה וגם אינני מעוניינת. אני רוצה שנסיים את זה יפה כי חוץ מזה הוא מקסים ולא בא לי שנסיים מגעיל.
    האם אם אני ישנה בבית הוריי עד הגט, צפויות לי בעיות בנושא חלוקת הרכוש (הרכוש הוא הדירה)? האם זה נקרא אישה מורדת? האם יש לבעלי זכות לא לתת לי שקל? שהדירה תהיה רק שלו? הדירה רשומה על שנינו ולא, לא מדובר פה בבגידה לא מצידי ולא מצידו.
    מה לגבי כתובה? האם ניתן לדרוש אותה ובאיזה נסיבות, אם כן? מה הדרך הטובה ביותר להתחלת התהליך? רבנות? אם ישנן שאלות שאתם צריכים לדעת על מנת לספק לי תשובה יותר מפורטת אנא שאלו. אני בפאניקה ולא שקטה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מפוחדת מאוד-נא עזרתכם

הוספת תגובה

• מפוחדת מאוד-נא עזרתכם - תגובה

פנינה דובו
    30/01/2011

שלום לך,
    כשקראתי את הכותרת, צפיתי שבהמשך אקרא על הסיבות לכך שאת מפוחדת ויצאתי מהנחה שאת נמצאת בסיכון.
    לאחר שסיימתי לקרוא את פנייתך הבנתי שמה שמטריד וכנראה שגם מפחיד אותך כעת הם נושאים משפטיים. על חלקם אנסה לענות, כמיטב ידיעתי, אם כי אינני בקיאה בנושא המשפטי, ואחר כך אתייחס לפנייה כולה.
    לשאלותיך: א. אשה שעזבה את דירתה בשל אלימות מצד בעלה איננה מורדת. ב. בעת הגירושין אמורים בני הזוג להתחלק ברכושם ובכספים שצברו במהלך נישואיהם, שווה בשווה. ג. בדרך כלל מומלץ לערוך את הסכם הגירושים בבית המשפט לענייני משפחה ולאחר מכן להתגרש כדין (הוצאת גט) בבית הדין הרבני.
    בגדול, אם פנייך לגירושין את צריכה עורך דין שיעשה את העבודה בשבילך ויתייחס לגופם של דברים. את תסבירי לו מה את רוצה ותשאלי את השאלות והוא אמור לתרגם את בקשותיך ללשון משפטית, להגיש תביעות לבית המשפט ולייצג אותך בעת הדיונים.
    לגבי פנייתך -
    החלטתך לסיים את נישואיך הקצרים כבר עכשיו עשוייה למנוע החמרה באלימות כלפיך ולסייע לך להתחיל מחדש עם מינימום נזקים. יחד עם זה, אתם כבר חולקים רכוש משותף ויש ביניכם רקע של אלימות בין-זוגית.שני דברים אלה לא מבשרים גירושים קלים והלוואי ואתבדה.
    למרות הנסיון הקצר שלך, הייתי מציעה לך לעשות בדיקה מה השתבש לך בקשר הזה וגם לעבור תהליך של סיום והתנתקות מבעלך. סוג של ניקוי. תהליך הגירושין מתמשך בד"כ. נצלי את הזמן הזה.
    קיימת גם אפשרות להסלמה באלימות לאורך תהליך הגירושין. פנייה לטיפול בנושא אלימות בין-זוגית תוכל לעזור לך להתמודד עם הצפוי.

בהצלחה,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יכולה לשכוח
    אביגיל
    29/01/2011

אני בת 40+4, פרודה מזה חצי שנה.
    בכל שנות נישואי(15) סבלתי מאלימות מילולית השפלות מצד בעלי בכל פעם שהיה כועס עלי. ניסינו הרבה טיפולים וכלום לא עזר.
    בשנים האחרונות המצב החריף והחלטנו להיפרד.
    אני נשארתי עם 4 ילדים, הוא פתח עסק ועושה כל מה שחלם לעשות כל החיים- להיות חופשי , בלי מטלות , בלי אחריות...בא לראות את ילדיו לפי הסדרי ראיה.
    בחודשים האחרונים, כל מה שניסיתי לדחוק כל השנים, כל האלימות , ההשפלות , הכל מתחיל להציף אותי ואני מרגישה שינאה עצומה כלפיו על שהביא את המשפחה למצב הזה, והוא נשאר חופשי ומאושר. הגעתי למצב שאני ממש רוצה לנקום בו על כל מה שעשה לי כל השנים . כל פעם שאני רואה אותו או שומעת אותו הכל עולה בי מחדש. האם התהליך שאני עוברת נורמלי? מתי אוכל להשתחרר מהשינאה והכעס שמשבשים את חיי?

לקביעת תור
    סגירה
    לא יכולה לשכוח

הוספת תגובה

• לא יכולה לשכוח - תגובה

פנינה דובו
    29/01/2011

אני יכולה להבין אותך, אביגיל.
    אולי בפעם הראשונה, מאז נלחמת כל כך כדי שבעלך לא יעזוב אותך, את יכולה לשחרר סוף סוף את הכעס, השנאה ורגשות הנקם שבתוכך.
    כל עוד את שולטת ברגשות אלה ונותנת להם ביטוי במקום ובזמן הנכונים, אני לא חושבת שאת אמורה להרגיש רע. להיפך, חשוב שתומצאי את הדרך לבטא את רגשותיך ואז, בהמשך, לתעל אותם לפסים חיוביים.
    יהיה עליך ללמוד לשחרר את מה שלא איפשר לך להפרד מבעלך: פחדים, חסכים, תלות, גרנדיוזיות (כל-יכולה) ועוד.
    אחרי שתשחררי את כל אלה יתפנה לך מקום לדברים חדשים שמן הסתם לא היו יכולים לבוא לביטוי קודם לכן.
    זהו תהליך והוא דורש ממך עבודה. אם את מרגישה שלא תוכלי לעשותו לבד, את יכולה לפנות לטיפול שיעזור לך למקד ולכוון את עצמך, לדברים שיתאימו לך.
    וכמובן, מותר לך ללרצות לנקום, אבל אני מניחה שאת יודעת להבדיל בין הרצון הזה לבין פעולה אקטיבית.

שיהיה לך טוב,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה