מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה קשהמאיה20/08/2011
לאן ניתן לפנות במקרה של הורים מבוגרים, דלי אמצעים שלקחו ילד לאימוץ בגיל 4 (כיום הוא בן 25). הילד חולה נפשית וצורך כדורים על בסיס יומיומי. הילד אגרסיבי מילולית, צועק כל הזמן ומדבר ללא הפסק ואף הגיע למצב שהרים יד על אימו.
ההורים לא יכולים להחזיקו בבית וזקוקים למסגרת כלשהי עבור בנם.
הוא היה בעבר בהוסטייל אך הילד לא רצה להיות שם יותר.
מי יכול לעזור במצב כזה? הילד כבר מטופל בתחנה לבריאות הנפש אך אין מענה מבחינת המסגרת בה הילד יוכל לשהות.
לאן ניתן לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה קשה - תגובה
פנינה דובו20/08/2011נינט,
המקרה שאת מביאה הוא באמת מורכב ובודאי טופל כבר במסגרות שונות: ברווחה, בבריאות הנפש ואולי בעוד מקומות. כך שאני מעריכה שהמשפחה כבר יודעת, פחות או יותר, לאן היא יכולה לפנות.
הבן הוא אלים, אך נראה שמדובר בבעיה נפשית ולכן הוא מטופל בבריאות הנפש ולא במרכזים לטיפול באלימות.
בדרך כלל במקרים כמו זה, יש צורך בשיתוף פעולה בין הגורמים השונים (רווחה, בריאות, בית המשפט וכד') וכמובן גם שיתוף פעולה מצד המשפחה.
כנראה שכבר הוצע פתרון עבור הבן, בהוסטל. חשוב לבדוק מדוע הפתרון הזה לא צלח ואם ישנן לכך סיבות מוצדקות, הרי שיש לחפש פתרון אחר. יחד עם זאת, לא אתפלא לשמוע שמגוון האפשרויות הוא מצומצם ובפרט כשהמשפחה דלת אמצעים.
אני יכולה להציע לכם לנסות לחפש עמותות וגופים שתומכים במשפחות שבהן יש חולה נפש, ולאו דוקא תמיכה כספית. המשפחה בודאי זקוקה לתמיכה כדי להתמודד עם בן משפחה חולה.
במידה וההורים מעל גיל 65, הכתובת שלהם ברווחה היא המחלקה לקשיש.
שיהיה בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעם ראשונהבחורה17/08/2011
לפני כשבוע בעלי היכה אותי בפעם הראשונה. היינו במהלך טיול בחו"ל והוא היה תחת לחץ עצום ובחר להוציא את תסכולו עלי.
אני לא מוכנה לעבור על כך בשקט ובטח לא לחזור אל השגרה כאילו כלום לא קרה.מה שגם לא נראה לי שיש איזושהיא חרטה בעניין - להפך יש הסבר רציונאלי להכל. (לבעלי יש אספרגר - מה שמקשה עליו עוד יותר לדבר על הדברים או ללכת לטיפול או לרצות אפילו ללכת לטיפול).
אני עדיין בסוג של הלם מהחוויה ומרגישה שאם יהיה בלחץ שוב, זה יקרה בשנית מצד שני, אוהבת אותו ורוצה לעזור לו. האם לקחת כמה ימים בלעדיו ולחשוב על זה? קשה לי לראות אותי בלעדיו (לא כי אני חושבת שאני לא מסוגלת להסתדר). האם יש מישהו שאני יכולה לשוחח איתו על כך? לא חשבתי אפילו לא לרגע שיהיה אלים כלפי! אני מודעת לתיסכולים שהוא חווה אבל לא חשבתי ככה. מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעם ראשונה - תגובה
ד``ר מני מלכה17/08/2011שלום לך,
אכן אירוע שכזה עלול להציץ במגוות רגשות, חלקם סותרים.
לכן מומלץ לפנות לפגשית ייעוץ- רצוי במרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה במקום מגורייך.
את צודקת בהחלט שאין לעבור לסדר היום כאילו כלום לא קרה.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםeden11/08/2011
אני בת 24 אמא לילד. יש לי בעיה כל ילדותי ועד גיל 20 סבלתי מאלימות חמורה מההורים . אני לא מסוגלת לעבוד ולא לעשות כלום . אני תמיד מרגישה את הכאב. מה אני אמורה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פנינה דובו16/08/2011שלום עדן,
קיצרת במכתבך, אבל הכאב שלך עובר בכל מילה ומילה.
צר לי אולי לאכזב אותך ולחזור על אמירות שנאמרות כאן שוב ושוב: הפתרון שאני יכולה להמליץ עליו הוא טיפול בשיחות.
אנשי טיפול מיומנים יוכלו לבדוק ביחד איתך ולראות מהו הטיפול המתאים לך ביותר, בהתאם למצבך ולמידע שיאספו ממך. ישנן הרבה אפשרויות של טיפול וחשוב שהטיפול יענה על הבעיה שלך.
טיפול הוא לא תהליך פשוט. קודם כל כדי להתחיל טיפול, חשוב מאד שיווצר קשר של אמון ובטחון מצידך כלפי המטפל/ת. רק כך יהיה זה אפשרי לך לפתוח ולדבר על דברים שמן הסתם קבורים עמוק עמוק בתוכך. את יכולה להביו מכך שטיפול דורש זמן, סבלנות והשקעה. וגם אמונה בסיכוי שלך לעשות שינוי.
אני אומרת לך שזה אפשרי. זה תלוי בהחלטה, בנחישות ובעקביות שלך.
נסי לפנות דרך שרותי הרווחה: דרך תחנות לטיפול משפחתי או דרך מרכזים לטיפול ומניעת אלימות במשפחה. אם יש לך עו"ס משפחה הוא/היא אמורים לכוון אותך למקום הנכון.
ישנם גם קווי חירום שונים, איתם את יכולה לשוחח ואולי הם יוכלו לכוון אותך באופן יותר ספציפי, על פי מקום מגוריך.
קוו חירום ארצי למניעת אלימות במשפחה ולמען ילדים בסיכון:1-800-220-000
אוזן קשבת: 03-6204999
ער"ן - עזרה ראשונה נפשית - 1201
מסל"ן - לנשים נפגעות אלימות ותקיפה מינית בדרום - 08-6422626
בהצלחה לך!
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרציותליאת07/08/2011
היי אני ממש אובדת עצות. אני בת 24 חבר שלי בן 30 ואנחנו ביחד שלוש וחצי שנים ולפני ארבעה חודשים הוא הציע לי נישואים. אנחנו גרים ביחד שנה וחצי. חבר שלי הוא אדם מקסים וטוב, אני אוהבת אותו מאוד, כיף לי איתו, טוב לי איתו ואני רוצה להמשיך לחיות איתו. אבל יש לי בעיה אחת שאני לא יודעת אם היא חמורה. לעיתים יחסית רחוקות, שאנחנו רבים, וזה לא קורה הרבה, יש מריבות מסויימות שאנחנו פותרים דברים יחסית מהר ובצורה יפה (רוב המריבות) אבל יש מריבות שחבר שלי לוקח יותר מידי קשה ורחוק. הוא בחיים לא מקלל או מעליב או מרים ידיים אבל לפעמים נותן אגרוף בקיר, נוהג בפראות שאנחנו באוטו, נושך את השפתיים מעצבנות (פעם אחת ממזמן הפך את השולחן ושבר אותו) בהתחלה זה היה יותר גרוע אך לאט לאט זה התחיל להרגע בעיקר בגלל שהוא מודע לזה שההתקפות האלה לא טובות ומזיקות לו ולנו (הוא לא מעוניין ללכת לטיפול), אבל עדין הם קיימות ולעיתים קרובות אני לא מצליחה להרדם בלילה מהפחד שזה יחמיר בעתיד ושהילדים שלנו יהיו חשופים לזה. אני פשוט לא רוצה לחיות עם ההתקפות זעם האלה. אני לא יודעת מה לעשות אני לא רוצה לחיות בלעדיו אני רוצה להתחתן איתו אבל לא רוצה לחיות ככה. האם זאת אלימות? האם עלי לבטל את החתונה או להשלים עם החסרון הזה כי כולם מאבדים שליטה לפעמים? (גם אני לעיתים רחוקות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרציות - תגובה
פנינה דובו07/08/2011שלום ליאת.
אתחיל מהסוף.
כן, את חייבת לטפל בזה, דוקא אם את רוצה להתחתן עם החבר שלך.
הסימנים שאת מתארת הם בדיוק הסימנים שאם לא תטפלי בהם עכשיו יהיה לך הרבה יותר קשה בעתיד: מעליב, מקלל, אגרוף בקיר, נהיגה מסכנת חיים, פגיעה בעצמו, הופך שולחן...
רוב הסיפורים שאני שומעת מנשים בגילאים מאוחרים ומאוחרים בהרבה, מתחילים במה שאת מתארת. זה הרבה יותר קל לבטל אותם כלא משמעותיים בשלב הזה, להתמקד רק בטוב, לראות שהוא משתפר, ולקוות ולחשוב שכל זה לא היה מעולם, או שזה קורה לכולם ואני סתם מגזימה.
מה שקובע מבחינתי היא ההרגשה שלך (!): את פוחדת, את לא נרדמת בלילות, את רוצה אותו - אבל לא ככה.
תסמכי על הרגשות שלך ותקשיבי להם היטב. הם שלך, הם זו את ואת ראויה שתקשיבי לעצמך ולא תתבטלי בפני איש.
אני נחרצת, אבל לא כדי להפחידך או להרתיעך, אלא כדי שתעשי עם זה משהו.זה הזמן לתפוש את הדברים ולשנותם. (אנחנו כבר מזמן חושבים שיש להכשיר זוגות לפני הנישואים, בסדנאות בנושא הזה, אבל אין תקציב...).
לאן לפנות - את יכולה לקרוא בכל המיילים הקודמים. אין לי מה לחדש בעניין וכדאי לך לקרוא.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה להתפרצות
ללה22/10/2011לליאת שלום רב,
אני מאד שותפה להרגשה המקסימה לפני נישואין, שהכול יכול להיות יותר טוב אח"כ.
אבל רוצה להזהיר אותך, שאם הולדת ילד, נאמר שמערכת הנישואין עוברת תמיד שוג של "טלטלה" כך שאם בן הזוג שלך לא יודע לנתב את הכעס שלו למקום חיובי ולא אלים, על כל בעיה שלא תהיה לך אחרי לידהאת צטרכי להתמודד איתה בקושי רב מאד, ואם לילד הדבר היחיד שיעלה בדעתך, שאותו אדם על אף שהוא אביו, לא יתקרב לבנך ולא יהווה השפעה לא טובה לתינוק.
ולצערי מניסיון רב אני אומרת לך הילד נפגע מכך מאדדד..
אז תשקלי טוב טוב לפני שאת מתמסדת עם אדם שלא מוכן לעזור לעצמו ומנאסתם לא מוכן לעזור למערכת היחסים.
הילדים שלך יסבלו מאד, אלא אם כן תדאגי לטפל בנושא לפני.
מאחלת לך רק אושר בריאות,
ושתפעילי מחשבה ולא אמוציה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחי הגדול הרביץ לאחי הקטןאלמונית06/08/2011
שלום, לפני מספר ימים אחי הקטן (בן 6) ואחי הגדול (בן 20) רבו, אחי הגדול התעצבן ותפס אותו והחל להרביץ לו בחוזקה, לא בצורה שמסכנת את אחי הקטן גופנית, אך בצורה חזקה ואלימה. אני אימי ואחותה היינו עדות לכך וצרחנו עליו שיפסיק ובתגובה הוא איים על אמא שיחל להכות אותה גם (יש לציין שזה לא הרתיע אותה) לאחר בערך דקה וחצי עזב אותו, אחי הקטן רץ לחדרו לבכות. אימי איימה על אחי הגדול שתגיש עליו תלונה והוא הלך לחדרו.
אימי לא רוצה להגיש נגדו תלונה בכדי לא להרוס את הקריירה המשפטית שהוא כרגע בונה, אך אני באמת מרגישה מאוימת בביתי, וגם הלכתי לקנות תרסיס מדמיע. שניהם כבר השלימו אך אני לא מסוגלת להירגע מהאירוע, אני מתנהגת כאילו אחי הגדול אינו קיים.
גם אני לא רוצה להרוס לו את הקריירה, אך אני לא יודעת מה לעשות, חשבתי להציב לו אולטימטום - שיעזוב את הבית תוך שבוע, או שאגש למשטרה.
יש אפשרויות טובות יותר? כי אני לא יודעת אם מוצדק לפנות למשטרה בגלל מקרה אחד.
מצד שני, פעמים רבות הוא מאיים על אחי הקטן וגם על אמי, ולפני שנה הוא דחף אותי והפיל אותי משום שנכנסתי לחדרו.
האם בכלל אני יכולה להגיש תלונה בתור האחות בלבד?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחי הגדול הרביץ לאחי הקטן - תגובה
ד``ר מני מלכה06/08/2011לאלמונית
אתחיל מהשאלה ששאלת בסוף פנייתך- בודאי שיש באפשרותך להגיש תלונה במשטרה.
לגבי הסיטואציה עצמה- מדובר בסיטואציה מורכבת.
לא ברור לי בת כמה את, אך בכל מקרה מי ש"מפתחות" הבית מופקדות בידיו הוא אימך ובודאי גם אביך.
מכיוון שכך תפקידה של אימך להתוות את הגבולות בבית ולהחליט מי נכלל בתוכו ומי לא. מכיוון שאחיך בן 20 הרי שאין שום חובה משפטית (אני לא מדבר על חובה מוסרית) לאפשר לו להתגורר בית. לאמא שלך יש את הסמכות להחליט ולקבוע כי אם הוא אינו מקיים את כללי הבית, כפי שהיא קובעת אותם, היא יכולה להוציאו מהבית. לשם כך ניתן לבדוק את האפשרות של צו הגנה בבית משפט לענייני משפחה (ואז גם לא מדובר בהליך פלילי).
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אלמונית06/08/2011אמי לא יודעת מה לעשות, וככל הנראה היא לא תעשה כלום. אני מרגישה שמחובתי לעזור לאחי, גם במקרה שאמי בוחרת לא לעשות זאת הפעם בגלל הדאגה לאחי הגדול. ואני בקרוב בת 18
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה בבת שמפחה שחווה אלימות מבן זונטלי28/07/2011
שלום,
לפני כשבועיים גילינו שאחותי (עדיין לא נשואה) חוותה כבר 3 פעמים (מתוך מערכת יחסים של כחצי שנה) אלימות פיזית מבן זוגה. לפני כשבוע גילתה גם שהיא בהריון ממנו.
היא מעוניינת להשאיר את ההריון ולתת לו עוד צאנס . אנחנו מאד דואגים , מפחדים שהדעה הנחרצת שלנו לגבי הפסקת ההריון והפסקת הקשר תרחיק אותה מאיתנו ומצד שני חרדים לגורלה.
גם אם נצליח לשכנע אותה ללכת לטיפול אנחנו מבקשים עזרה באיך לעזור לה לקבל את ההחלטה הנכונה ולדאוג לחייה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה בבת שמפחה שחווה אלימות מבן זו - תגובה
ד``ר מני מלכה28/07/2011שלום לכם
ככל הנראה תצטרכו ללמוד ולחיות עם תחושת הדאגה לאחותכם.
מכיוון שמדובר באדם בוגר, שעבר את גיל 18,(כך אני מניח) הרי שאחותכם אחראית לחייה.
אין זה אומר שעליכם להחזיק בגישה הקיצונית ההפוכה (למעורבות יתר) ולהתנתק ממנה.
עליכם להיות לצידה וכאשר היא תזדקק לסיוע, להיות מוכנים ולהעניק לה אותו.
מניסיוני, במקרים רבים כאשר בני המשפחה לוחצים ומסנים לקבל החלטה עבור הילדה, הדבר יכול להוביל לתוצאה הפוכה ובנוסךף לכך ליצור תחושת בדידות ובושה. הסכנה היא שכאשר אחותיכם תזדקק לעזרה היא לא תמהר לעשות זאת אולי משום שתחשוש לזכות לתגובה נוסח "אמרנו לך".
לכן כדאי לעודד אותה ללכת לטיפול, אולי גם את בן זוגה המיועד, ולהעביר את המסר שאתם מוכנים להיות לצידה כאשר תזדקק לכם- לא להכריח.
המבחן להוכחת דאגתכם הוא להמשיך ולהיות לצידה גם כשהיא לא מקבלת את עמדתכם.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך טיפול
נטלי08/08/2011שלום, תודה על תגובתכם!
אחותי החליטה להממשיך את הקשר והבן זוג משתף פעולה ומראה נכונות ללכת לטיפול וללרפא את עצמו האם אפשר לקבל מכם המלצות לדרך הטיפול ולמטפלים טובים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך טיפול - תגובה
ד``ר מני מלכה08/08/2011נטלי שלום
יופי - טוב לשמוע, מכיוון שהכרה בבעיה הינה מרכיב הכרחי.
יחד עם זאת ראוי להדגיש כמה עקרונות :
א. רצוי שאחותך ובעלה ישתלבו בשלב ראשון בטיפול פרטני (אן קבוצתי כשמדובר בגברים) נפרד- כלומר פגישות עם איש טיפול נפרד לכל אחד מהם. הנחת היסוד בטיפול בתחום האלימות במשפחה היא כי על כל אחד מבני הזוג "לעבוד" תחילה על החלקים האישיים שלו
ב. רצוי להקפיד שכל אחד מהם יצטרף לטיפול בשביל עצמו ועבור עצמו ולא כג'סטה לבן\בת הזוג. לעיתים (לא תמיד) ישנם מקרים בהם גברים מגיעים לטיפול בעקבות איומי פרידה- לפעמים הדבר גורם לכך שכאשר איום הפרידה יורד, הם עלולים לעזוב את הטיפול.
ג. הטיפול היעיל לגברים, על פי רוב, הוא טיפול קבוצתי. כך שמומלץ לבן הזוג לשלב לצד הטיפול הפרטני (או במקומו) טיפול קבוצתי
לשאלתך
מומלץ לפנות למרכז לטיפול ומניעת אלימות באיזור המגורים- שם תוכלו לפגוש אנשי מקצוע (עובדים סוציאליים, פסיכו-תרפיסטים) שזוהי מומחיותם.
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבן שלי בן 9 - סטר ליאמא עצובה22/07/2011
הבן שלי בן 9 הוא ילד טוב ומקסים
מידיי פעם יש לו התקפתי זעם
חושב שמדברים עליו מאחורי הגב
נפגע
עושב סצינות
לפעמים מעצבן
המקרה שלי : הילד סידר משהו שביקשתי ממנו, והוא חשב שבני דודיו דיברו עליו עימי
הסברתי לו שזה לא נכון , והוא מסיק מסקנות לא נכונות
ביקשתי ממנו שיספיק לבהתבכיין כח הזמן
ודיברנו בכל רם -פתאום הרגשתי סטירה מצלצלת - אני נכנסתי להלם לא ידעתי מה לעשות - להרביץ חזרה - לבכות
לא החזרתי חזרה , ביקשתי ממנו שישב בצד ושאני לא נעוניינת לדבר כרגע
הילדים האחרים ( בני דודיו) היו בהלם
זמן מה לא דיברתי כמה דקות לערך .. ואז הילד בכה, צחח, אמא אני אוהב אותך, סליחה, אני מתחנן , תסלחי לי , כאב לי אבל הייתי כל כך בהלם מהמעמד !
לבסוף עשיתי שיחה והבנתי שהוא הבין שהוא טעה שיתפתי גם את הילדים שהי נוכחים ..
הסברתי שהמיעשה הוא חמור ביותר , זה פוגע משפיל עברייני
הבוקר קמתי ואני מדוכאת - בהלם - " שונאת אותו"
מה עושים?
זאת אלימות ?
אמא עצובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבן שלי בן 9 - סטר לי - תגובה
ד``ר מני מלכה24/07/2011לאמא העצובה
עושה רושם כי עברת אירוע קשה, שיכול לעורר תחושות של השפלה וחדירה אל הגבול האישי והפיזי שלך.
נהוג לומר כי אלימות היא אלימות ואין להסכים לה וכך גם לגבי בנך.
יחד עם זאת בשונה מאלימות בין בני זוג, ראוי לזכור כי את ובנך לא נמצאים במעמד שווה, של שני מבוגרים. כהורה שלו יש לך תפקיד בתהליך ההתפתחות הפסיכולוגית שלו.
לכן ראוי לפי דעתי להפריד, ולו לרגע, בין הסטירה ובין הצורך שעומד מתחתיה.
הוא סטר לך לאחר שביטלת את התחושה שלו, שרודפים אחריו ולאחר שהוא בחר לשתף אותך במצוקות שלו.
לא אחת מבוגרים עושים זאת לילדים, אמנם לא מתוך כוונת זדון, משום שקשה להם להתמודד עם הידיעה שלילד לא טוב ולכן מבטלים את דבריו "מה פתאום אף אחד לא מדבר עליך...תפסיק להתבכיין כל הזמן ... תהיה "גבר"".
ייתכן שהילד ביקש בכך לשתף אותך במצוקה כל שהיא- ותגובתו (הסטירה) עלולה ללמד על הבדידות או חוסר שביעות הרצון מתגובתך, שעלולה הייתה להתפרש כדחייה.
כל הכבוד לך שלא החזרת לו חזרה- נראה כי הגבת בצורה סובלנית וראויה. וגם מחנכת-בכך שהסברת לילדים האחרים את חומרת המעשה.
כעת תוכלי לשוחח איתו- אין מה להיבהל מתחושת השינאה. נדרש בירור של שתי סוגיות: האחת היא תחושת המצוקה שהוא חש, ייתכן והוא זקוק לעזרה מקצועית יותר בעניין- כדאי לבדוק זאת. הסוגיה השנייה היא האירוע האלים. ראוי להמשיך ולשוח על מה שקרה ואף לנסות לבחון מהן המילים שעמדו מאחורי הסטירה, מה ניסה לומר לך.
אין ספק שרצוי להמשיך ולשוחח על מה שקרה, ללבן זאת, מילים ודיאלוג הן אלטרנטיבה טובה לביטול ולאלימות.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת, מוכה, מוזנחת ו... אימארוזאלין19/07/2011
אני נשואה כבר 6 שנים עם שני ילדים קטנים, אני פיזיוטפסטית במקצוע ובעלי עובד מפעל ובינינו יש הפרש של 8 שנים... לפני תקופה היינו בחו"ל ובאחד הלילות ביקשתי מבעלי שנצא, הוא סירב בטענה שהילדים עוד מעט ישנים וחבל לסחוב אותם (יש לציין שהוא גם היה חולה אומנם אז כשהתווכחנו זה לא עלה) הוא ביקש ממני לצאת לבד עם הזוג שטייל איתנו אומנם אני כל כך רציתי שיבוא איתי ואמרתי שאני אטפל בענייו הילדים.. משום מה הוא המשיך לסרב ... כאן אני התעצבנתי והרמתי את הקול בטענה שהוא לא משקיע מספיק (טענה שאני אומרת לו די הרבה את האמת) ואז כשלא "סתמתי את הפה" כבקשתו הוא התחיל להכות אותי וזה עוד מול הילדים... את האמת זאת לא הפעם הראשונה שאני מקבלת ממנו מכות אומנם הפעם גם ההורים של שנינו ידעו ואני כבר לא מצליחה לסלוח לו... אנחנו כבר חודש חיים באותו בית אבל אין בינינו כמעט תקשורת.. חשבתי על להתגרש אומנם אני באה מחברה שמרנית וההתייחסות לאישה גרושה ולילדים שלה כואבת אפילו יותר ממה שאני חווה כרגע... אני כבר לא יודעת מה לעשות.. אני כן טעיתי ולא הייתי צריכה להרים את הקול... אבל מה ניתן לעשות? מאז מתמיד מערכת היחסים שלנו הייתה מאופיינת בעליות וירידות.. פעם הוא מתייחס אלי כמלכה ופעם כאל האויב הכי גדול שלו... האם יש עוד סיכוי שנמשיך יחד? (יש לציין שהוא הביע חרטה על מעשיו בפני ההורים אומנם כשהוא רצה להביע חרטה כלפי הוא התחיל במשפט הזה: אני לא רוצה להתפייס איתך אבל אני מצטער על זה שהכיתי אותך... אני משתגעת כבר ואין לי מושג מה אני צריכה לעשות (לטובת הילדים קודם כול)...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת, מוכה, מוזנחת ו... אימא - תגובה
פנינה דובו21/07/2011שלום רוזאלין,
הארוע שאת מתארת, למרות ש"אין זו הפעם הראשונה שאת מקבלת ממנו מכות", נשאר חרוט במיוחד בזכרונך, אולי מפני שלראשונה (?) נחשפה האלימות של בעלך מול ילדיך וגם "ההורים של שנינו ידעו". מה שהבהיר מעל לכל ספק שהתופעה אכן קיימת, ידועה, אי אפשר להסתירה יותר והיא דורשת ממך תגובה (כן, גם ממנו, אבל יש הרבה דרכים לנסות ולעקוף את הבעיה. אלא שבסוף היא מתפוצצת...).
לא קל לעשות שינוי, כי הוא מחייב אותנו להתמודד עם דברים חדשים שאיננו מכירים ומעורר חששות מובנים. גם טיפול הוא סוג של מחוייבות לשינוי, גם להתגרש הוא שינוי. שניהם מחייבים אותנו לשנות מהמסלול אליו אנחנו רגילים.
במקרה שלכם, או שתפנו לטיפול, לפחות תפני את, כדי לעזור לעצמך, או שהמצב יחמיר ותאבדו את היכולת לשלוט בתוצאות. לכן, ככל שתקדימו, ייטב. במסגרת התכתבות זו אין זה רציני להתנבא לגבי סיכוייכם להשאר ביחד. אולם בסופו או במהלכו של טיפול, את תהיי אמורה לדעת מה את רוצה לעשות ומה את מחליטה (וכמובן שהילדים יהיו גם הם בתוך השיקולים שלך).
הערה קטנה: התפרצות אחת שלך אין בה כדי להביא לכל מה שאת מתארת. היא בודאי לא מצדיקה מכות או כל סוג של אלימות. מה שכן יכול להיות הוא שאתם לא יודעים לדבר האחד עם השני על המצוקות שלכם ולהיות קשובים אחד אל השני. לאחר שתטפלו בבעיית האלימות (אגב, זה טיפול בנפרד ולא טיפול זוגי), יהיה טעם וערך גם לטיפול זוגי, בתקווה שאכן תגיעו לשלב זה.
ואם זה לא הולך, חזקי את עצמך, כדי שתוכלי לעשות את ההחלטות שלך בעצמך ולסמוך על עצמך. זה טוב תמיד.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי זעםאני16/07/2011
שלום,
אני בת 29, נשואה + ילד בן שנתיים. מאז ומתמיד הגדרתי את עצמי בעלת "פיוז קצר". אני יכולה להיות רגועה לחלוטין ופתאום בשניות להפוך למפלצת שצועקת, טורקת דלתות, בועטת בחפצים ולעיתים (אמנם מאד מאד רחוקות) מגיעה לאלימות פיזית (זה קרה רק עם הכלבה שלי.. התעצבנתי מהנביחות שלה בשעת בוקר מוקדמת...). מס' דקות לאחר ההתפרצות אני מתחילה לבכות ומתחרטת מאוד.
אני לא אוהבת את עצמי משום מבחינה (חיצונית ופנימית). פעמים רבות אני שואלת את עצמי למה בעלי נשאר איתי?, מה יש לאהוב בי? למה הוא התאהב בי בכלל? ושלא רחוק היום שהוא יבין את הטעות שהוא עשה.. וירצה לעזוב.
אני זוכרת שאבא שלי היה מתפרץ עלי ועל אחיי (הוא היה מגיע לאלימות פיזית כגון להצמיד ותנו לקיר בכוחניות - תמונות שלא אשכח לעולם וגורמות לי לפרוץ בבכי כל פעם שאני נזכרת בהן).
אני זוכרת את עצמי נשבעת שאני לעולם לא אהיה כמוהו -אבל אני מוצאת עצמי המצבים מאוד דומים.
אני מתפרצת רק בבית שלי ועם משפחתי. אני אף פעם לא מגיעה לרמות כעס כאלה בעבודה או עם חברים, אני אפילו ממש רגועה ומוערכת מאוד. העבודה שלי זה המקום היחיד שאני מרגישה שאני "שווה משהו" אני מקבלת חיזוקים רבים שם ומחמאות על העבודה שלי. אני בכל תחום אחר בחיי- אני מגדירה את עצמי ככישלון (להדגיש כי רק אני מגדירה זאת).
אני מודעת לכך שיש לי בעיה אבל אין לי מושג איך להתמודד איתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זעם - תגובה
פנינה דובו17/07/2011שלום לך,
קראתי ופשוט נדהמתי כיצד היטבת לתאר את מה שאנחנו מגדירים כאלימות, אלא שאנחנו נפגשים עימה בדרך כלל אצל גברים, המטופלים במרכזים לטיפול ומניעת אלימות בשרותי הרווחה, או שומעים עליה באמצעות הנשים המוכות, הפונות לעזרה.
את מדברת על פתיל קצר, על המעבר החד מאדם רגוע למפלצת, על אלימות מילולית ופיזית (אגב, התעללות בבעלי חיים היא אחד המדדים בקביעת רמת המסוכנות).
יותר מכך, את מתארת דימוי עצמי והערכה עצמית נמוכים, פחד נטישה, היסטוריה של אלימות במשפחה, כעס על עצמך, תחושת כשלון, אלימות השמורה לבית ולמשפחה בלבד, לעומת ההצלחה בחוץ (עם הביקורת העצמית המחמירה שלך).
המדהים הוא שאת כל זה אומרת את ואת אשה. רוב רובם של הגברים האלימים אינם מבטאים עצמם במלים אלה, כשהם מגיעים כבר לטיפול אין להם את התובנות שלך, את ההתבוננות הפנימית שלך וההכרה שיש להם בעיה. אני אומרת את הדברים לא ממקום שיפוטי אלא מהעובדות כפי שהן מוכרות לי מנסיוני המקצועי.
אין לך מושג עד כמה את קרובה (לעומתם) למקום שממנו תוכלי לצמוח ולהשתנות, כי את ממש בשלה ומשוועת לכך.
שוב נחזור, כמו במנטרה: פני למרכזים בהם מטפלים מקצועיים בתחום טיפול באלימות במשפחה. הם ידעו איך לעזור לך. נראה לי שהם אפילו ישמחו לקבל אותך, עם המודעות הנפלאה שלך.
בהצלחה לך, תמשיכי, את אשה אמיצה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטול צו הרחקהבעל ואישה10/07/2011
תודה על תגובתך
נגעת בהכל למעט שאלתי
עצותייך נשמעו כבר בעבר על ידי אחרים ואולי משום שכבר נשמעו בתוספת העובדה שאני בעשור החמישי לחיי גורמת לי להבין (איך לך לא ..?) שזו אינה הדרך
חייבת לציין שתגובתך נשמעת ממקום "כועס" יותר אשר ממקום עוזר
אני לא פוחדת ממנו ולא חושבת שאוכל לשקם את חיי עם צווי הרחקה (וכן אני ערה למקרים מזעזעים )
ברצוני לישון לידו ולפתור את הבעיות שלנו ! לא לגלגלם לבתי משפט\משטרות\רווחה
שהרי אף אחד מהגורמים הללו אינו באמת חושב על פתרון אלא על "מיסמור" והלכאה
אם ברשותך עיצה קונקרטית לגבי מניעת צו ההרחקהאשמח לשמוע
אנא חסכי מאיתנו את " מה יקרה אם " "וזהירויות"
אני יודעת את מצבינו האמיתי וערנית למצב
בעל ואישה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטול צו הרחקה - תגובה
פנינה דובו13/07/2011אני מסכימה עם מה שכתב לכם מני ומשוכנעת, גם מתוך תגובתכם השניה, ששניכם תוכלו להוסיף חוכמה ודעת ואולי גם אריכות ימים במשותף, בעזרת טיפול של אנשי המקצוע בנושא אלימות במשפחה. אני מדגישה אלימות במשפחה, במובן הרחב, אליו אנחנו מתכוונים, בלי להכנס כאן לפרטים.
תלונות חוזרות, דיווח על "אלימות מילולית בלבד", ילדים חשופים לאלימות, התנגחות במערכות המשפט/משטרה/רווחה, המחשבה שהפתרון בידינו, אבל גם תחושת קורבנות, ההמנעות מלפתוח את הנושא בטיפול והאחיזה בתקווה שיש דרך פורמלית ומקוצרת לפתרון הבעיה - אלה ואחרים הינם מסממני הבעיה עצמה. לא משום שאתם לא רוצים לפתור את הבעיה אלא משום שהדרך לפתרון היא באמת קשה, ארוכה ומחייבת לשנות דפוסים שהתקבעו. וזה לא קל.
מסלול השיקום הוא חלק מהטיפול שתוכלו לקבל בשרותי הרווחה. הטיפול נועד לסייע לכם להשיג את המטרות שאתם מציבים לעצמכם, אלא שאינכם מצליחים לעמוד בהם כפי שהייתם רוצים. מטפל זוגי או יועץ נישואים חסרים לעתים את הידע והנסיון בתחום הספציפי של אלימות במשפחה ולכן אנחנו ממליצים על מי שהוכשר לעניין זה במיוחד.
ולשאלתכם - לפי ההגיון הפשוט עליכם לנסות לשכנע את התובעים (עורכי הדין שייצגו את כתב התביעה בדיון בבית המשפט), כי הארוע הינו יוצא דופן, חריג, איננו מהווה סכנה לאיש מבני המשפחה; כי אתם מסוגלים להתמודד עם הבעיה בהצלחה ואף עשיתם כך בעבר; להביא נימוקים משכנעים כיצד ביטול הצו יתרום למניעת אלימות חוזרת בעתיד; לשכנע שהנזק רב על התועלת וכד'.
לדעתי, הדבר שישפיע ביותר על התביעה יהיה, אם תודיעו שאתם פונים לטיפול (ודאי שירצו מכם גם אישורים לכך בהמשך). אז כפי שאתם רואים, חזרנו שוב להתחלה.
בסופו של דבר האחריות היא שלכם וההחלטה בידכם. החיפוש אחר אשמים לא יועיל לאיש.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסדרי ראיה עם אבא אליםמעיין10/07/2011
שלום רב הינני בהליכי גרושין עקב אלימות התגוררתי באילת בביתי שרכשנו יש לי תינוקת בת שנה ו8 חודשים בעלי תקף אותי עם מחבט מעל הראש שבר אותה סנטימטר מגופי וצלחות כאילו מאיים עליי שאשבור אותם עליי היום אני מבינה שזה נחשב איום בלבד בעקבות זאת ברחתי לבית הוריי אשר במרכז נתתי לו את הבית ו3 רכבים כדיי ששכיר את הדירה ויוכל לשלם את ההוצאות הללו בכדי לראות את ביתו אך הדרישות שלו הם לקחת את הילדה מימני לכמה שעות לבד ופעם בשבועיים לקחת את הילדה אליו לאילת אני לא מעוניינת בכך מיכיון להוא לא מסוגל לשמוע קול של תינוק בוכה והוא צועק עליה כמו משוגע הוא חסר אחריות לשלומה עם זה לקשור אותה ברכב וכו אכולת דאגה ולמרות הכל אין לי שום הוחכה לנעשה ומבינה שין לי איך להגן על הילדה ועל עצמי מה ניתן לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסדרי ראיה עם אבא אלים - תגובה
ד``ר מני מלכה10/07/2011מעיין שלום
אני ממליץ לך ליצור קשר עם עובדת סוציאלית במקום מגורייך.
תוכלי דרכה, או ישירות, לפנות לפקידת סעד לחוק ילדים ונוער- במידה ונשקפת סכנה מיידית לילדה והיא תוכל להסדיר את הפגישות של שלה עם האב בתוך מרכז קשר- מרכז שנבנה במיוחד לשם כך.
אפשרות אחרת היא לפנות לפקידת סעד לסדרי דין- מתפקידה להסדיר את הסדרי הראייה במקרים של גירושין.
במידה והיא תתרשם שקיים סיכון לילדה- גם היא תוכל לפעול להסדרת הפגישות במרכז
קשר.
בנוסף לכך- באפשרותך לפנות לבית משפט לענייני משפחה כדי להוציא צו הגנה.
כאמור, רצוי לקבל סיוע מעובדת סוציאלית במרכז לטיפול ומניעת אלימות במקום מגורייך
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטול צו הרחקהבעל ואישה09/07/2011
שלום רב,
לפני כשבוע אחרי מריבה מלאת אלימות מילולית (מילולית בלבד!!) הגשתי תלונה במשטרה כנגד בעלי (ולא בפעם הראשונה) שנעצר ל24 שעות והורחק מהבית למשך 60 יום
עכשיו אחרי שבוע אני מבינה שזה לא מועיל והמשטרה שמה בראש מעינייה
"למסמר" את בעלי יותר מלהגן עלי או לפשר בניינו
אחרי מפגש שלי עם יועץ נישואין הבנתי שיש בידיינו את האפשרות לבחור במסלול השיקום
פניתי למשטרה בבקשה לנסות ולבטל את צו ההרחקה והבנתי מה וגם מעוד עורכת דין כי מהלך כזה אינו בשליטתי אך הבנתי שבעלי יכול להגיש את הבקשה לביטול (שכן הצו הוא נגדו) שני עורכי דין אמרו שאם בעלי יגיש לבית משפט את הבקשה היא צריכה להיות מלווה במכתב ממני המאשר זאת
האם אפשר לקבל הדרכה לגבי האמור להיות במכתב ממני ומבעלי המופנה לבית משפט?
האם צריך את המלצת המשטרה ?
שכן הרחקתו אינה תורמת לשיקום מצבינו הזזוגי ובטח ובטח לא תורמת ל3 ילדינו הקטנים שום דבר מועיל
נכון לשעת המריבה זה אולי היה נכון להרחיקו אך , אין שום סכנה אמיתית לחיי ואו לחיי הילדים
דעתך ?
תודה וערב נעים
בעל ואישה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטול צו הרחקה - תגובה
ד``ר מני מלכה10/07/2011שלום לך או לכם
אינני בקיא בצד המשפטי.
ידוע כי לאחר שהוגשה תלונה במשטרה לרוב מדובר ב"מסמר ללא ראש"- כלומר מסמר שלא ניתן להסירו מהקיר.
גם אם אתם חשים שנעשה לכם עוול- ההחלטה שלא לבטל תלונות במשטרה בתחום האלימות במשפחה, נובעת מתוך הכרה במורכבות של הנושא, ובטלטלות הרגשיות שעוברות על בני זוג. מדובר בנושא סבוך מאוד ומערכת החוק פועלת על סמך ניסיון העבר.
ישנם מקרים-ספורים- שבהם מערכת החוק והמשפט משתכנעת לבטל את התלונה- ויש לכך ביטוי בהחלטות שמתקבלות. לפעמים עורך דין טוב בהחלט עוזר.
יחד עם זאת- הנקודה החשובה איננה התלונה, אלא האלימות עצמה.
אני מניח שאם הגעת לכדי מצב בו הגשת תלונה נגד בעלך מדובר באלימות. אין דבר כזה "אלימות מילולית בלבד". נשים רבות שפגשתי מספרות שהאלימות המילולית לעיתים קשה שבעתיים מזו הפיזית. אלימות שמכרסמת בתחושת העצמי שלהן, בביטחון העצמי והאישי, מילים שמערערות.
לכן הייתי מציע לנסות ולטפל בבעיה ולפנות, כל אחד מכם בנפרד, לטיפול במרכז לטיפול ומניעת אלימות במקום מגוריכם.
אינך אשמה בכך שהמשטרה מרחיקה את בעלך ושמערכת המשפט שופטת אותו. אם בעתיד יידע להעניק לך את הכבוד שראוי לך ולכל אדם- צעד זה ייחסך. אם גם את משתתפת באלימות המילולית אז זכרי שגם לבעלך מגיע יחס של כבוד ורגישות ועליו ללמוד לבקש ולקבל אותו, מבלי לפגוע בך.
אם מדובר בתלונות חוזרות שלך במשטרה, כדאי לשקול היטב את כתיבת המכתב שעורכי הדין מבקשים ממך. נתקלתי במקרים שבהם נעשה בדבר שימוש כדי להטיל דופי באמינותם של נשים. אין זה אומר כמובן שזה מה שיקרה בסיפור הנוכחי אבל כדאי לקחת זאת בחשבון.
לכן אולי כדאי לשניכם להתגייס לטיפול, כל אחד בעצמו ומאוחר יותר בזוגיות שלכן, במקום להתגייס יחד כנגד מערכת המשפט. אולי כדאי להשקיע את הכספים הללו בבנייה ולא במתקפה.
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זאת אלימות?אלמונית28/06/2011
שלום אני נשואה שנה יש לי שני ילדים הילדה הראשונה שלי היא בת 3 והיא אינה מבעלי
בעלי בן 27 כמוני כשהתחלתי לצאת איתו הוא היה מדהים אך שמתי לב שהוא נוטה להתעצבן ז''א כועס מקלל מעליב אותי אבל בכל זאת התחתנתי איתו כי הייתי בהריון...הוא יכול להיות הכי מדהים הכי עדין ,וכשקשה לו בעבודה הוא כועס עליי מאשים אותי בכל צרותיו כול הזמן אומר לי שהעתיד של המשפחה תלוי בי ואיך שאני מתנהגת ככה התוצאות ז''א שאני לא מכבדת אותו אני לא מבינה מה הוא רוצה ממני ????? אומר לי מטומטמת אישה טיפשה וקטנה ,אני לא עובדת בגלל הילד ,אין לי גישה לחשבון שלו כי הוא לא סומך עליי בכסף , רב עם כל המשפחה שלי ולא מדבר איתם גם פעם היה כועס עליי שאני לא מוכנה להיפרד מהם..אני פונה אליכם כי אתמול וזאת לא פעם ראשונה שהוא ישב בסלון והיה טלפון מהעבודה והילדים רעשו הוא לא שמע את השיחה כול כך טוב אך שסיים אותה הוא לקח את העט שהיה על השולחן וזרק בחוזקה על הילדה ואח''כ צרח עליה והעניש אותה כי הפריע לו לדבר...אני הייתי בשוק כי גם התינוק זחל על הרצפה אם זה היה פוגע בו?????? אמרתי לו שהוא אלים הוא אמר שאני אשמה כי לא השתקתי אותם ושאין לי שום כבוד אליו , האמת אני מפחדת להשאיר את הילדה איתו לבד ..הוא אומר לי שאני חולת נפש על זה ..ושאני אעוף מהבית (שכירות) מצידו שאגור ברחוב מה לעשות האם אני מגזימה בתגובות שלי? הוא לא מוכן ללכת לטיפול למרות שהבטיח לי...לפני שהתחתנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זאת אלימות? - תגובה
פנינה דובו28/06/2011שלום לך,
בעלך מאשים אותך בכל, מסיר אחריות למצבכם כבני זוג, מתייחס אליך באופן משפיל, לא מעריך את התנהלותך הכספית, מבודד אותך ממשפחתך ופוגע בביתך, מערער על הבריאות הנפשית שלך ומראה לך שאינך חשובה לו.
יחד עם זאת הוא יכול להיות הכי מדהים והכי עדין. זו כבר סיבה טובה להכנס לקונפליקט: לאיזה מבין ההתנהגויות שלו להתייחס, האם לצד הטוב שלו או אולי לצד הרע?
את מתקשה לתת תשובה ושואלת אם את מגזימה בתגובות שלך.
ואיך את מגיבה?
את לא מכבדת אותו, את לא ממש מבינה מה הוא רוצה ממך, את לא סומכת עליו כאב לילדיך. את גם ויתרת לו כשלא קיים את הבטחתו ללכת לטיפול.
אני אקשה עליך ואשאל: יתכן שבעצם גם לך לא כל כך נוח עם עצמך? על כך שהתחתנת איתו בגלל ההריון? על כך שהוא המפרנס ואת אינך עובדת? על כך שבתקופה מסויימת העדפת את משפחתך עליו ולא עזרת לו להיות איתם בקשר?
אני מציעה לך לברר את כל התחושות האלה שאיתן את מסתובבת. שכן הן מבלבלות אותך ומשאירות אותך תקועה במעגל סגור, בתחושה של אין-מוצא ובחוסר יכולת לעשות שינוי.
חשוב שתתדעי: השינוי מתחיל קודם כל מעצמנו. כשתביני מה גורם לך להתנהג באופן שבו את מתנהגת, תוכלי גם לבחור אם להמשיך באותה התנהגות או לשנותה. כשתהיי יותר ברורה לעצמך, תדעי גם מה את רוצה מבעלך.
אני ממליצה לך לפנות לשרותי הרווחה ולבקש טיפול על ידי מטפל מומחה לנושא. מאד יכול להיות שאחריך יצטרף לטיפול גם בעלך ואז תרויחו שניכם.
מה שחשוב הוא שאת תקחי את חייך וגורלך בידיך. וזה תלוי בך!
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובתך
אלמונית30/06/2011היי,
הלכתי ללשכת הרווחה אמרו שיראו מה יוכלו לעשות למעני , באשר לבעלי, הוא זה שבחר להסתכסך עם משפחתי הם נורא אהבו אותו בהתחלה עד שהוא החליט לטנף עליהם ללא סיבה אז אני ממש לא מקור הסכסוך פה ,באשר לזה שהוא מפרנס ,סליחה הוא בעלי והוא מחויב לפרנס אותי גם אם לא אצא לעולם לעבודה כך כתוב בכתובה והוא חתום עליה ,הוא לא מראה שום סימן לחרטה על המילים המכוערות שלו כלפיי אפילו היום כבר התחיל לקרוא לי מטומטמת ברחוב וזאת בגלל שהערתי לו למה אתה אומר לילדה לסתום את הפה שהיא שרה באוטו ...הוא שיש לה ריח של פרות על הבוקר ...אז הוא פשוט בן אדם דפוק ולמה אני אוהבת כזה בן אדם שיעשה רק רע לבת שלי ידבר עליה ככה וישרוט לה את המוח איזו אימא אני אם אני ייתן לזה לקרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובתך - תגובה
פנינה דובו30/06/2011שלום יקרה,
שמחה שפנית לרווחה. תדאגי לקבל מהם את העזרה שאת זקוקה לה.
אם לא הייתי מספיק מובנת, חשוב לי להסביר שלרגע לא חשבתי להאשים אותך במשהו. להיפך, ניסיתי לשער מה מטריד אותך ומה מפריע לך, כדי לעזור לך לעשות צעד אחד - ולו קטן - שיקדם אותך ויעשה לך טוב.
אחרי הכל את עצמך שואלת "למה אני אוהבת כזה בן אדם". אולי תסכימי איתי, אם אומר שאנשים אחרים מבינים עוד הרבה פחות ממך איך זה יכול להיות שאת עדיין אוהבת אותו, ושואלים את אותה שאלה שאת שואלת. כי התשובה באמת מורכבת ולא פשוטה להבנה.
בינך לבינך את גם שואלת "איזה מין אמא אני", כי ביחד עם הנסיון להגן על ביתך, את יודעת, שלמרות כל מה שאת עושה, עדיין הילדה נפגעת.
ואני כן מבינה את הקושי שלך למצוא את הפתרון השלם ואת ההתלבטות שלך.
ולכן אני מציעה לך ללכת לטיפול. כי לבד זה קשה. ולא בגלל שאת לא בסדר.
מקווה שהסברתי את עצמי יותר טוב
שיהיה לך בהצלחה!
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אלמונית01/07/2011שלום פנינה ,אתמול ביקשתי לדבר איתו על מה שקרה , והוא כמובן צרח עליי בצרחות ושאג כמו אריה במקרה חברה שלי הייתה על הקו ללא ידיעתו ופשוט אמרה שלעולם לא שמעה דבר שכזה ...בכל אופן בלהט הדברים הוא אמר לי שהוא עובד בעבודה מסוכנת ואני מתקשרת ל***ן לו במוח ..ואם משהו יקרה לו הוא קודם כל אם יישאר חי יבוא הביתה יקרע אותי מכות ואז יירגע אולי אח''כ הוא יצטער אבל קודם הוא ירגיש טוב ...אחר כך אמר שהוא יהרוג אותי אני שוב אומרת זה היה בלהט הדברים כי הוא גם נפגע שכתבתי לו הודעה שבה קיללתי אותו בגלל מה שקרה בבוקר...האם אני צריכה להתייחס לזה ברצינות? כמובן שהוא אמר שיש לי מוח של בת 4 ואני לא מבינה מה הוא רוצה ממני..שהוא בסה''כ רוצה אם אני לא הולכת לעבודה שאני אעשה עם עצמי משהו שאני מתרקבת...שאני בדיכאון אחריי לידה וכל מני כאלה..שהוא רק רוצה בטובתי .. ואם אני בוחרת לא לעבוד בסדר אין לו שום בעיה אבל שאני אעשה כל מה שהוא אומר לי וישתוק כי אני לא יכולה גם לא לעשות כלום וגם לבוא בבקשות , שאם אני רוצה כבוד ככה הדברים צריכים להיות ,
אולי הוא פשוט לא יודע איך להתבטא ז''א איך להציג את עצמו למרות שהוא ממש רהוט בדיבורו באופן טבעי אני ממש לא יודעת מה לעשות....לאור הדברים שכתבתי יש מקום לדאגה ממנו פנינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
פנינה דובו01/07/2011שלום לך,
איומים מסוג זה שאת כותבת עליהם הם כבר עניין לתלונה במשטרה.
אם יש לך עדיין התלבטות בעניין, שתפי והתייעצי עם הגורמים המתאימים בשירותי הרווחה, שיעזרו לך בכך.
אני מציעה לך לא למתוח את החבל ולא "לחמם" עוד יותר את האוירה בבית, כל עוד אין לך הגנה נוספת. את העימותים עם בעלך עליך לנהל רק כשאת כבר יודעת אלה אמצעי הגנה עומדים לרשותך וכיצד להשתמש בהם.
אז כן! התייחסי לדברים שלו ברצינות. יש מקום לדאגה!
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטירות לילדה בת ארבעאנונימי20/06/2011
אחותה של זוגתי ובעלה נותנים סטירות לילדתם, בת ארבע בלבד.
לטענתם מדובר בענישה חינוכית לגיטימית, ולא רק שהם לא מתביישים בזה, אלא מדברים על כך באופן חופשי ליד המשפחה המורחבת, ולאחרונה אפילו סטרו לה מול עיני!!! כשכל חטאה של הילדה המסכנה היה שהיא בכתבה הרבה!!!
לאחר המקרה הזה אמרתי להם שזה לא לעניין ושיפסיקו לסטור לה, והם ענו ש"שום דבר רע לא קורה מכמה סטירות", ושהם בסדר גמור למרות שקיבלו סטירות בילדותם (ובאמת זוגתי הגיעה מבית אלים, כך שאין לי שום ספק שאחותה חטפה לא מעט סטירות בילדותה), ושהם יודעים מה טוב לילדה.
אני מתלבט - מצד אחד, אני יודע בוודאת שהם לא משתמשים באלימות קשה שגורמת לנזק גופני, ואני גם יודע בוודאו שהם סטרו לבת שלהם רק פעמים ספורות. אגב, לבן הגדול שלהם הם לא סטרו מעולם.
מצד שני, אם הם חושבים שזה עונש לגיטימי לילדה בת ארבע שבוכה, אז מה הם יעשו כשהילדה תהיה בגיל ההתבגרות???
אני לא מרגיש שאני יכול לשבת בשקט ולא להתייחס לזה, אבל אני יודע שההורים גם ככה חושבים שאני עוף מוזר ווהסיכויי שהם ייחסו חשיבות כלשהי לכך שאמרתי להם לא להכות את הילדה... קלוש מאוד.
אז מה אני יכול לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטירות לילדה בת ארבע - תגובה
ד``ר מני מלכה20/06/2011לאנונימי שלום רב
אכן מצבך מורכב ומסובך.
הלוואי והערותך היו יכולים להספיק ולעודד את ההורים שלא לסטור לביתם הקטנה.
שים לב שמבחינת החוק חלה עליך חובת דיווח במקרה ומדובר בילד המוגדר, מתוקף חוק כחסר ישע והוא עובר הזנחה או התעללות.
ייתכן כמובן שלא מדובר בהזנחה ו\או התעללות או בשיטה לקויה ליצירת גבולות ואכן במקרה שכזה הורים יכולים לקבל ייעוץ.
אין לי ספק שאתה מצוי בקונפליקט גדול בין אהבתך וקרבתך לאחותה של זוגתך ובין רגישותך לילדה הקטנה. אולי תוכל להזהיר את ההורים ולהפנות את תשומת ליבם לכך שהתנהגות מסוג זה יכולה להיות מדווחת ולגרור ביקורת ומעקב של רשויות החוק והרווחה. ברור שזהו איננו הפתרון המלא. טוב יהיה כאמור, אם ההורים יוכלו לרכוש שיטות אחרות ליצירת גבולות.
למען הסר ספק- התנהגות מסוג זה אסורה על פי חוק!
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
אנונימי21/06/2011ראשית - תודה שהבהרת שזה לא חוקי.
אמרתי את זה לגיסתי, אבל לא הייתי בטוח שאני צודק...
שנית, הזנחה אין כאן (אם כבר אז להיפך - קצת יותר מדי דאגנות והקפדה), אבל לגבי התעללות...
עולם המושגים שאני מכיר הוא שכל הרמת יד, במיוחד לילדה כל כך קטנה ובמיוחד שזה נעשה בכוונה ולא רק איבוד עשתונות רגעי - כל סטירה היא בעצם התעללות.
אבל שוב - אני ממש לא בטוח שאני צודק...
ברור לי שההורים אוהבים את ילדיהם, לא נתקלתי באלימות מילולית או באלימות שלא היתה לה שום סיבה. הילדה לא נראית שהיא עברה טראומה - להיפך, היא מדברת על כך באופן חופשי עם ההורים, הדודים והסבא וסבתא, כאילו שזו התנהגות סבירה וראויה. היא לא מתביישת או מפחדת. אפילו נראה היה לי שהבן הגדול מקנא בה על כך שהיא מקבל תשומת לב כזו...
כל המבוגרים במשפחה המורחבת לא רואים בכך שום בעיה. רק זוגתי חושבת שזה רע - אבל היא בטוחה שאין שום דבר שאפשר לעשות ושאם נתערב רק נגרום להורים להמשיך ביתר שאת. אמרתי לה שאולי הייתי צריך לאיים שאם זה יקרה שוב אדוח לרשויות - אבל היא טוענת שאיום כזה רק יכעיס את אחותה ולא יועיל.
אני יודע שישי צדק בדבריה - שלפחות כרגע, הילדה חיה חיים סבירים, וכנראה שאם אלחץ על ההורים מי שיסבול מזה תהיה הילדה...
אבל איך אני יכול לשבת בשקט ולא לעשות כלום???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה - תגובה
ד``ר מני מלכה21/06/2011הי
אכן הדברים הללו נורא מורכבים ועדינים ובעיקר הסיטואציה בה אתה נמצא. לפעמים הרצון להועיל יכול לחולל נזק.
מבחינת החוק היבש חלה עליך חובת דיווח.
רק מעקב של פקידת סעד לחוק ילדים ונוער יוכל לקבוע אם מדובר בהתעללות ולהמליץ על דרכי טיפול.
ניתן לדווח במחלקת הרווחה באיזור המגורים- גם בעילום שם.
ניתן גם להתקשר למוקד ילדים בסיכון
1-800-220-000
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה להבהרהנטע19/06/2011
האם הפורום מיועד רק לאנשים שכרגע נמצאים במעגל האלימות או שגם כפורום תמיכה לאנשים שחוו בעבר אלימות במשפחה וכיום רק מתמודדים עם ההשלכות של זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה להבהרה - תגובה
ד``ר מני מלכה19/06/2011הי מור
הפורום פתוח לציבור הרחב
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)