פורום אלימות במשפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סימני אלימות
    חן-
    23/01/2011

אני נשואה 4 שנים+2 ילדים כשנה לאחר החתונה באחת מהמריבות החזקות שהיו לנו בעלי תפס אותי באויר ואיים עלי,זה היה מאוד קרוב למכות.הוא גם זרק דברים לכיוני שלא הצליחו לפגוע בי.מיד לאחר הויכוח הוא התעשט על עצמו והביעה חרטה גדולה על הדברים..סלחתי לו כהבטיח שזה לא יחזור על עצמו.לפני מס ימים שוב נקלענו לריב במהלך המריבה הוא איים שאם אמשיך לצעוק יעיף לי סטירה.צעקתי לו "שנראה" והסטירה-החזקה הגיעה.דקה אחר כך הוא אמר סליחה אין לי מושג מה עבר עלי...
    אני רוצה להדגיש שהוא בעל מקסים.אין לי פחדים ממנו וכו.כמו כן במריבה הזו די עליתי לו על העצבים...אחרי יומים שהוא מתנצל סלחתי לא כביכול אך לעולם אני לא יצליח למחוק את התמונה הזו ותמיד יש בי פחד שזה יחזור...מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סימני אלימות

הוספת תגובה

• סימני אלימות - תגובה

ד``ר מני מלכה
    23/01/2011

לחן שלום

אני מציע לך לפנות בדחיפות לייעוץ במרכז לטיפול ומניעת אלימות במקום מגורייך.
    עצם פנייתך לייעוץ אין בה כדי להצביע על כך שאת אשמה באלימות.

התיאור שלך של היחסים עם בעלך דומה לתיאורים ולסיפורים רבים שנשים מוכות מספרות. רואים בו סימנים מדאיגים מאוד ולכן כדאי שתפני לקבלת ייעוץ.

במסגרת ייעוץ זה תוכלי לבחון את הדברים בצורה מוגנת ובטוחה. תוכלי לקבל הערכה של מצב האלימות וצעדים שתוכלי לנקוט. כמובן שהמרכזים למניעת אלימות קיימים ופתוחים גם עבור בעלך- אך אין זו אחריותך להביאו לטיפול.

בהצלחה
    מני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ע

חן
    23/01/2011

חשוב לי לציין שבעלי הוא בן אדם מקסים,קונה נותן,מפנק,דואג,אין לי עינין שידעו עלי ברשויות על אלימות.יש עוד דרכים לפתור את העינין?הוא נשבע לי שלנצח זה לא יחזור על עצמו.כמו כן בשני המקרים אני יודעת שאני "הבעייתית"ברוב המריבות נוצר וויכוח עד שלבסוף אני זו שמבקשת סליחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ע - תגובה

ד``ר מני מלכה
    23/01/2011

חן שלום,

צר לי אך איני יכול לסגת מעמדתי הקודמת.

דעי לך שבדברים שכתבתי אין כדי לומר כי בעלך אינו מקסים ואני בטוח שצד שכזה קיים בו. אני סבור שאלימותו היא בגדר אותות מצוקה שיכולים להעיד על קשיים עצומים שהוא חווה- אך אין בהם כדי להצדיק אלימות.

גם אם את "הבעייתית" עדיין אין ה אומרת שהאחריות על האלימות היא שלך.

אם את דואגת שלא להתפרסם ברשויות, אז תוכלי לפנות לייעוץ פרטי.

לא הייתי מציע לך לחכות שנים רבות שכן מדובר במצב שעלול להקצין. כמו כן זהו מצב שבאמצעות התגייסות של שני בני הזוג לטיפול ניתן לשפר אותו.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ע - תגובה

פנינה דובו
    23/01/2011

היי חן,

את עדיין מסרבת לקבל את התשובה לשאלתך. והיא כבר ניתנה.

את בשלב שבו ככל שתשמעי את האמת - כך תחפשי את הדרך להוכיח את ההיפך. ולכן בעלך יהיה שוב "מקסים, קונה ומפתה" ואת תהיי זו שהופכת ל"אשמה ברוב המריבות" (אגב, כשאת אשמה את עדיין חשה בשליטה. כאשר לא את האשמה, אין לך כבר איך להסביר מדוע את זו שחוטפת). אם תחפשי עוד סיבות למה לא למהר ולעשות שינוי - את גם תמצאי!

מה שאת אומרת על עצמך יכול להיות נכון, ולכן גם לך יש מה לעשות בעניין. זה החלק שלך. עם זאת, את מה שחשת בפנים, את המבט המאיים של בעלך מול פניך, את כבר לא תצליחי למחוק וכל פעם אחת כזו נוספת, תערער ותוציא עוד לבנה מתחת רגלי הנישואים שלך. אולי הפעם עוד תצליחי לוותר לו ואולי עוד יותר מפעם אחת, אבל לנזק המצטבר אולי כבר לא יהיה תיקון.

אז אל תתני להרגל ולקושי לחרוג ממנו ולהתנגד לו, להכריע אותך. קחי עצמך בידיים ופני לטיפול. אם בעלך רוצה אותך, הוא ילך בעקבותיך.

את יכולה לפנות למטפל פרטי ואף למרכזי טיפול המנוהלים באופן פרטי ולא ציבורי. ישגם כאלה.

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהי ההגדרה של "ילד בסיכון"?
    נטע
    23/01/2011

האם ילדים בסיכון מוגדרים כך רק כאשר יש התעללות פיזית ו/או סכנה ממשית לחייהם או שגם ילד שעובר התעללות נפשית/מילולית יכול להיות מוגדר כילד בסיכון?

הוספת תגובה

• מהי ההגדרה של "ילד בסיכון"? - תגובה

ד``ר מני מלכה
    23/01/2011

נטע שלום

אפשר לחלק את התשובה לשאלתך לשני היבטים שכמובן קשורים זה לזה.

ההיבט הראשון- הינו ההיבט החוקי. השאלה האם הייתה התעללות מוכרעת באמצעות תהליך משפטי על ידי מי שמוסמך לכך. פקידי סעד לחוק ילדים ונוער.

ההיבט השני- הוא היבט יותר פסיכולוגי ונפשי. והוא נוגע לאופן שבו התנהגות או מעשים חיצוניים משפיעים על הנפש.

לכן בכל מקרה שבו ישנו חשד לכך שהילד נמצא בסיכון פקיד הסעד נכנס לתמונה ומבצע הערכה.
    במקרים ברורים מאוד- יכול פקיד הסעד להוציא באופן מיידי את הילד מהבית (למשל כאשר ילד מספר על התעללות ו\או כשיש סימנים ברורים על הגוף, ו\או כאשר יש דיווח ברור ומוכח מצד גורמים אחרים וכך הלאה).

במקרים ברורים פחות- פקיד הסעד נכנס לתהליך של בדיקה עד לכתיבת תסקיר עם מסקנות.

עוד כדאי לדעת שבהגדרת ילד בסיכון יש הבחנה בין התעללות אקטיבית (מעשים של הכאה, הענשה ברוטלית הפחדה וכך הלאה) ובין הזנחה (כלומר , לא מספקים לילד צרכים בסיסיים שהוא צריך, החל ממזון, ביגוד וציוד בסיסי וכלה בקשרי אהבה ואכפתיות).

ולבסוף- לכל הדעות אכן ילדים חשופים לאלימות וכאלו העוברים פגיעו נפשיות מוגדרים ללא כל צל של ספק כילדים בסיכון- אם כי, כפי שכתבתי, זוהי סוגיה שלא תמיד ניתן להוכיח אותה. ילדים לא ממהרים לדווח על כך ויש בתוכם סתירות פנימיות בשל רצונם לגונן על המשפחה וההורים, שהם גם אוהבים.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

נטע
    25/01/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובות אלימות כלפי חפצים
    מיכאלה
    20/01/2011

שלום
    אולי ההודעה שלי קצת מוזרה אבל עדיף לשאול ולברר.
    בעלי בן אדם מאד עדין ומקסים ועושה הרבה מאד בבית.
    יש לנו תינוקת ופעוט.
    כשבעלי מתעצבן הוא פועל באגרסיביות כלפי הסביבה הדוממת בעיקר. הדוגמא הכי קיצונית: באמצע ויכוח שלנו צלצל הסלולרי שלו והוא הטיח אותו ברצפה. הטלפון נשבר.
    כשהתינוקת בוכה והוא לא מצליח להרגיע אותה (לרוב ההוא המרגיע הראשי) הוא עלול להגיע למצב שהוא מתעצבן אבל המקסימום יהיה שהוא יניח אותה בלול בצורה לא עדינה.
    באופן כללי כשהוא מתעצבן אז זה יותר לכיוון של לבעוט בארונות וכו.
    רציתי לשאול האם יש מקום לחשש שלי שזה יתפתח למקום של אלימות המופנה כלפי הילדים או כלפי.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תגובות אלימות כלפי חפצים

הוספת תגובה

• תגובות אלימות כלפי חפצים - תגובה

ד``ר מני מלכה
    20/01/2011

מיכאלה שלום

צר לי לחשוף אותך אל הדברים בצורה זו- אך על פי התיאור שלך האלימות כלפי הילדים וכלפייך כבר קיימת בפועל!

מה שאת מכנה אלימות כלפי חפצים היא לכל הדעות אלימות פסיכולוגית-נפשית.

ככל הידוע לי לחפצים אין רגשות ולכן השאלה היא מה קורה לאלו הנחשפים לאלימות כלפי חפצים ולרגשותיהם. כמו גם מהו המסר שעובר אליהם.

למשל- את וילדייך עלולים לחוש פחד עצום. "ללכת על קצות האצבעות בבית" , לחשוש שפעם זה החפץ ופעם זה אתם. וכך הלאה.

האלימות כלפי חפצים יוצרת אווירה אלימה בתוך הבית שאליה נחשפים כל בני המשפחה.

מתחת לאלימותו של בעלך מסתתרים רגשות קשים (כמו למשל תחושת כשלון, חוסר שליטה במצב ואי וודאות, שנאה עצמית...) ולכן טוב יעשה אם יפנה לקבלת עזרה.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה נחשב אלימות גם אם זה פעם ב..?

מיכאלה
    20/01/2011

זה לא קורה לו כל יום. זה אומנם קורה לו יותר מאז הקטנה נולדה אבל אחרת זה קורה פעם בכמה חודשים.
    אני יודעת שזו שאלה טיפשית אבל עדיין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיכאלה-

בני
    20/01/2011

ובדיוק בשביל זה המציאו חכמים את המשפט הבא:
    "אדם ניכר בכיסו, בכוסו, ובכעסו". הייתי הולך איתו על סדנה לניהול כעסים,
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה נחשב אלימות גם אם זה פעם ב..? - תגובה

ד``ר מני מלכה
    20/01/2011

הי מיכאלה

באופן רישמי, אלימות כלפי רכוש\חפצים היא אחת מסוגי האלימות והיא עונה להגדרה של אלימות.

מעבר לכך- מה שמשנה זו התחושה שלך. נשים רבות מסתירות מעצמן ומסביבתן את היותן מוכות וחשופות לאלימות על צורותויה השונות.

השאלה המרכזית נוגעת למידת יכולתך ומוכנותך לקבל זאת.

לשם כך תוכלי בעצמך לפנות לייעוץ באחד מהמרכזים לטיפול ומניעת אלימות במפשחה. שימי לב- אין בפנייתך על מנת להצביע על כך שהאלימות היא אשמתך ובאחריותך. במסגרת העזרה שתקבלי תוכלי להתבונן על הדברים בקצב שיתאים לך.
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברה ניצולה
    לא מזדהה
    12/01/2011

אני אפילו לא יודע איך להתנסח.
    יש לי ידידה שנפרדה מחבר של כמה שנים. לאורך שנות היכרותינו היא יצאה עם כמה בחורים, אבל לא פעם הם "שיעממו אותה" והם נפרדו. החבר המדובר החזיק שלוש שנים והם נפרדו לפני כמה ימים. היו להם פרידות וחזרות, אבל הפעם אני מקווה שזה סופי.
    בכל אופן, היא תיארה לי את מערכת היחסים שלהם במהלך השנים. פשוט אישה מוכה מילולית. הזדעזעתי. הוא,למשל, אמר לה "את רואה? אמרתי לך שאת כלבה. תגידי לעצמך ותפנימי 'אני כלבה'. רק אחרי שתפנימי תוכלי להשתפר,ואז אוכל להעריך אותך"
    הוא מעולם לא נתן לה מחמאות. היה מספר לה כמה החברים שלו (שרובם מכירים אותה רק מהסיפורים שלה) שונאים אותה וחושבים שהיא כלבה. וכמה הוא גיבור שהוא מסכים לחכות שהיא תשפר את עצמה כדי להגיע לסטנדרטים שהוא ראוי להם.
    אני נותן דוגמאות כמה מזעזעות שהיא נתנה לי. את חלק מהדוגמאות היא נותנת כדי... להראות כמה הוא מנסה לעזור לה להשתפר.
    יש לה רגעים של "אני שונאת. הוא היה רע אליי" ורגעים של "אולי הוא צודק, ואני זאת שהרסה את הקשר".
    יש לה רגעים של עיניים פקוחות, ואחרים של אני מוותרת על בנאדם נפלא.

באחת התקופות שהם לא היו ביחד היא יצאה עם מישהו אחר. גם הוא לא שיעמם אותה.
    אבל כשהוא כעס הוא איים לפגוע לה באופנוע. כשהם נפרדו הוא התחיל לכתב עליה בלוג שטנה, (במשך למעלה משנה!!) שרק לאחרונה הוא סגר. הוא המשיך בזה גם כשהוא יצא עם אחרת. הוא השקיע כל יום מזמנו לעדכן את הבלוג.

למי היא "מתגעגעת" עכשיו? לשני הדפוקים.
    היא יודעת שאסור לה לחזור לאף אחד מהם, ובינתיים היא מחזיקה את עצמה. אני חושש שהיא תשבר. אני חושש גם שהיא תמצא עוד דפוק.
    ושאלה:

יש מישהו שמומחה בשיקום? שיעזור לה קודם כל לבנות מחדש בטחון עצמי ולזכור ש,לא- היא לא כלבה? מישהו שיעזור לה להמנע ולאתר את הדפוקים?

לקביעת תור
    סגירה
    חברה ניצולה

הוספת תגובה

• חברה ניצולה - תגובה

ד``ר מני מלכה
    12/01/2011

שלום לך

בדיוק בשביל הסיבות הללו בני אדם מגיעים לטיפול נפשי- על מנת לנסות ולשקם משהו עם עצמם, בתוך עצמם, מול עצמם.

האם ההצלחה מובטחת- לא בהכרח.

הידידה שלך תצטרך להתנסות בקשר טיפולי טוב שבו היא תוכל לקבל חוויה מעט אחרת של עצמה, לגדול, להבין דברים, להרגיש.

כשמגיעים טיפול השאלה מיהו המטפל המתאים- היא שאלה גדולה מאוד. מטפלים שונים עם גישות טיפוליות שונות יהיו טובים למטופלים שונים ולא אחת מדובר בעניין מאוד אישי.

כשמדובר בטיפול, מדובר בעבודה קשה מאוד.

אם הנושא המרכזי הוא הנושא של יחסים אלימים וקשר זוגי אלים מוטב שחברתך תפנה קודם לייעוץ באחד מהמרכזים לטיפול ומניעת אלימות במשפחה- במקום מגוריה.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו,

לא מזדהה
    12/01/2011

תודה על התשובה המהירה.
    היא כבר לא בתוך הקשר. אבל איכשהו היא תמיד מצליחה להשאר דווקא בקשרים האלה.
    המרכזים האלה עדיין מתאימים לה?

(אגב, כשאני אמרתי לה ללכת לטיפול במשפחה אלימה היא שאלה אם אני באמת חושב שהיא היתה מוכה בקשר הזה. וכשציטטתי אותה לעצמה היא מתחילה להצדיק ולתרץ למה הוא דיבר אליה ככה... עצוב)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וואו, - תגובה

ד``ר מני מלכה
    13/01/2011

המרכזים למניעת אלימות בהחלט יכולים להתאים לה, לכל הפחות לשם קבלת ייעוץ ראשוני.
    גם מי שלא נמצאת בקשר ממשי יכולה לבוא ולקבל ייעוץ (ובהמשך טיפול) במטרה לסייע לה להבין את מקומה\חלקה בקשרים שכאלה.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות כלכלית
    אני33
    08/01/2011

אני נשואה כ 5 חודשים
    מאז החתונה בעלי - לקח לי טבעת יקרה, השתלט על כספי מתנות החתונה - לקח אותם ולא החזיר. הוא אינו עובד ואינו משלם עבור הבית ו/או חשבונות - הכל נופל עלי.
    עבר תאונה עם הרכב שלי ואינו מוכן לשלם לי עבור הנזק.
    שיקר לי לגבי כספים שחייבים לו, ושהוא אמור לקבל.
    מנעה ממני גישה לשיקים - מחשבוננו המשותף.
    ולאחרונה עקב ריבים רבים (בהם צעקתי עליו כעסתי ואף קראתי לו עצלן שקרן בטלן פארזיט!! - וביקשתי ממנו לעזוב - עזב את הבית והשאיר לי את החובות.

בשיחה עם אמו גיליתי שהיא ממינה אותו מזה 10 שנים - (לי הוא אמר שהיא חייבת לו כספים). וגיליתי שהיא מונעת מעצמה יצאות לבית קפה וטיפולי שיניים - בכדי לממן את חייו של בנה.

לפי מה שקראתי זה נקרא - אלימות כלכלית!
    מה ניתן לעשות?
    איך אפשר טפל במצב?

קבענו ללכת לטיפול יחד
    אבל כרגע מתנדנדים גם בין להמשיך יחד או בנפרד

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות כלכלית

הוספת תגובה

• אלימות כלכלית - תגובה

פנינה דובו
    08/01/2011

אין מה לומר, תוך 5 חודשים גילית מה שלעתים לוקח לאשה (או לאיש) אחר/ת לגלות לאחר שנים.
    פתיחה כזו על ההתחלה, או שמסמנת לך שעליכם לעשות שינוי ומייד או שמסמנת לך את הדרך החוצה. את תצטרכי להחליט במה את בוחרת.

אי אפשר להפריד בין האלימות הכלכלית שאת מדברת עליה לבין מערכת היחסים שלך עם בעלך. במערכת יחסים תקינה לא היו קורים דברים מעין אלה שאת מפרטת. לכן, למרות שאינך מדברת על דברים אחרים, אני מניחה כי יש משהו ביחסים שלכם שאינו תקין. יש להניח שלא סתם הביטוי ליחסים ביניכם הוא דרך הנושא הכלכלי, אבל אין זה משנה את העובדה עצמה.

כמו שאת כותבת, נראה כי בעלך החליף את אימו בך ומשחזר את מערכת היחסים בינו ובין אימו, איתך. ההעברה הזו שהוא עושה מאימו אליך מעידה על דפוס שכבר קיים ויש קושי לשנותו.

אני הייתי מציעה לך לפנות לטיפול קודם כל בשביל עצמך, ובכך לנסות לעצור את ההדרדרות הכל כך מהירה שאת חלק ממנה, להרגע ולנסות לחשוב מה קרה פה ומה את בכלל רוצה. אחר כך אולי יהיה לך יותר ברור איפה את נמצאת ועם מה את חוזרת (או לא) אל בעלך.

קשה לי להאמין שתצליחי להתקדם לאיזה שהוא מקום בלי להבהיר זאת לעצמך. אולי גם עדיף שתפרדו לתקופה קצרה, עד להחלטה אחרת, כי לפי תאורך כבר איבדתם שליטה על הדברים והמצב רק עלול להחמיר עוד יותר.

שיהיה בהצלחה,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני

אני33
    09/01/2011

מה את חושבת/ משערת שזה מעיד על הקשר?
    לפני החתונה בעלי טען שהוא עובד - ואף היה יוצא כל בוקר וחוזר בערב - אך גיליתי שהוא לא עבד.

בעלי אמר שיש לו הכנסה גבוהה ואותה יכניס לבית - אך כמובן שהוא לא.

אנחנו כרגע פרודים - ומתחילים טיפול זוגי.

אני אוהבת אותו אבל בהחלט לא מוכנה לחיות בטרור כלכלי בהרגשה שכל העול והנטל נופל עלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני - תגובה

פנינה דובו
    10/01/2011

לא יכולה לדעת מה מביא את בעלך להסתיר ממך מידע או לשקר לך. אני רק יכולה לנסות להעלות השערות. למשל שהוא מרגיש שהוא פחות שווה מכפי שהיית רוצה אותו והוא פוחד לאבד אותך בגלל זה ואז הוא מנסה ליצור לעצמו דימוי כפי שאת רוצה לראות אותו (לדעתו). הפחד לאבד יכול להתקשר עם מה שנהוג לכנות "חרדת נטישה".

יכול להיות שזה בכלל נדמה לו, אבל זה לא משנה את העובדה שהוא מרגיש כך. זה בכלל לא חייב להיות קשור אליך, אלא לנסיון חיים קודם שלו, בו לא למד או שלא ניתן לו ללמוד שהוא בעל ערך, כמות שהוא, בלי צורך להעמיד פנים.

ויכולות להיות עוד סיבות, אותן אפשר יהיה לחשוף במהלך של הכרות בטיפול. יש מצב שבו עדיף שתלכו לטיפול כל אחד בנפרד, לפני הטיפול הזוגי. אם יש בעיה משמעותית עוד מלפני הנישואים, עדיף לטפל בה לפני הטיפול הזוגי.

אני רוצה לציין שדבריך הפעם נשמעים קצת אחרת מדבריך בהודעה הקודמת. אם את אוהבת את בעלך שווה לנסות ולהשקיע. זה אומר שיהיה עליך להבין את הסיבות להתנהגותו ולמצוא את הדרכים בהן את יכולה לעזור לו (למשל להרגיש בעל ערך כמות שהוא).

אין זה אומר שעליך לוותר על מה שאת היית רוצה והשאלה אם את יכולה להגיד לעצמך מה את באמת רוצה וכמה את מוכנה להשקיע כדי להגיע לכך. זה אומר שגם עליך לעשות שינוי, כי בדרך שהלכתם כנראה לא את ולא בעלך לא תשיגו את מבוקשכם.

בשורה תחתונה: אני ממליצה על טיפול, בתנאי ששניכם מוכנים ורוצים לעשות שינוי. וזה לא יהיה קל.

בהצלחה,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

אני33
    11/01/2011

אני מודעת לבעיית הדימוי העצמי (הנמוך) של בעלי
    הוא הבטיח לי שילך לטיפול לבד
    ואנחנו במקביל גם הולכים לטיפול זוגי

העבר והפחדים של שנינו - חדרו לתוך הקשר

אני עובדת ומצליחה מאוד בתחומי, ואילו הוא לא מוצא את עצמו במקום העבודה

אני מרגישה שכל התיסכול שלו הועבר אלי - הוא העניש אותי באי מתן עזרה, עזיבה, חוסר תרומה לזוגיות- וכן לקיחת כספים, שקרים, מניפולציות.

בנוסף שינוי הסטטוס הדגיש לו בצורה חדה כמה הוא לא מתפקד, מסוגל להתפרנס

העניין הוא שאני לא הייתי מתחתנת אילו ידעתי שזהו הבנאדם - אחד שלא מוכן/ מסוגל להתאמץ לפרנס וכו...זהו דפוס של שנים ואני לא ממש בטוחה שהוא יכול לשנות.

כמובן שכשיצאנו הוא ניסה להרשים אותי והבטיח הבטחות עד השמיים..

כרגע הפרידה גורמת לי להטיל ספק בהכל - מערערת אותי וכמובן מפעילה את חרדת הנטישה (המאוד קשה) שיש לי.
    היא מרחיקה ממני את האהבה אליו
    ולצערי גורמת לי לכעס, עצב, אכזבה, חרדה...

זה לא מה שיחלתי לעצמי - לגבי חיי והחודשים הראשונים לנישואי !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי - תגובה

פנינה דובו
    11/01/2011

היי,

יש לך תובנות יפות ואת בודקת את עצמך.
    אם החלטת לנסות, תמשיכי.
    תיעזרי בטיפול. חזקי את עצמך. בסופו של דבר תצטרכי לקבל החלטה.
    את בכיוון הנכון, גם אם התוצאה לא ידועה מראש.

בהצלחה לך,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות??
    אמא
    03/01/2011

שלום,

אחותי (בשנות השלושים לחייה) נשואה, עם שני ילדים בני 7 ו-9, בן ובת.
    כמעט מאז שנישאו, יש לה ולבעלה בעיות - כמו לכולם. אחותי לא מרבה לספר. על פניו, בעלה מוצלח מאוד, ובשנים אחרונות מתוקף תפקידו מרבה בנסיעות לחו"ל. אחותי רוב הזמן לבד עם הילדים.
    הבעיות החמירו לאחרונה, ואחותי וגיסי החליטו להתגרש. בינתיים מלבד ההחלטה, לא נעשה כלום, והמצב נותר.
    הבעיה היא שאחותי לא מספרת הרבה, רק שקשה לה מאוד, ועוד יותר קשה עם הזמן.
    הבוקר שמעתי ממנה שגיסי נוהג (אני לא יודעת מזה כמה זמן!!) "להעניש" את הילדים פיזית. בשפה פשוטה - מכה אותם!!
    אחותי לא רוצה שאני אתערב, ואני ואמא שלי עד היום באמת מאוד השתדלנו שלא להתערב, עם כל הקושי. אבל עכשיו ששמעתי את זה, אני לא מצליחה להירגע, ואני לא יודעת מה אני יכולה לעשות!
    בבקשה תעזרו לי, אני לא יכולה לשאת את המחשבה על האחיינים שליעוברים אלימות פיזית, מכל סוג שהוא!

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות??

הוספת תגובה

• מה לעשות?? - תגובה

ד``ר מני מלכה
    03/01/2011

למודאגת שלום,

בהחלט ייתכן שאחותך מצויה, כפי שקורה בתוך קשר זוגי אלים, בתהליך שבו היא מבודדת את עצמה מסביבתה. אכן קשה לראות זאת מבחוץ אך יחד עם זאת צריך להבין שהסיוע חייב להיות רגיש ומותאם לקצב שלה. למתבונן מבחוץ ובמיוחד כאשר יש מעורבות רגשית כמו במקרה שלך יכולה להיות מוטיבציה גבוהה "לפתור" את המצב ולשכוח את התסבוכת הרגשית בו היא מצויה.

לכן מומלץ לעודד אותה לפנות לייעוץ של איש מקצוע- מוטב במרכז לטיפול ומניעת אלימות במקום מגורייה. לא להטיף לה מוסר, להלחיץ אותה יתר על המידה, רק לתת כתף ותמיכה. לא לזרז אותה יתר על המידה לקבל החלטות.

לגבי האחיינים- אם הם מוכים הרי שחלה כאן חובת דיווח לרשויות. אין מדובר כבר בעניין של בחירה. השאלה היא איך ליצור באמצעות הדיווח תהליך טוב עבור המשפחה, שלא מסתכם בכסת"ח.

ניתן לפנות למוקד ילדים בסיכון - 02-5603874/3244/3234
    - ולהסביר את הידוע לך -נדמה לי שאת גם לא חייבת להזדהות, ולקוות שיערכו בדיקה רגישה בעניין.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות מצד שותף לדירה
    עמית
    01/01/2011

אמנם לא מדובר באלימות במשפחה
    אבל בקשר לאלימות מצד שותף
    מדובר באלימות מילולית חוזרת על עצמה
    האם ניתן להגיש תלונה במשטרה?

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות מצד שותף לדירה

הוספת תגובה

• אלימות מצד שותף לדירה - תגובה

ד``ר מני מלכה
    02/01/2011

לעמית שלום,
    החיים בתוך מרחב משותף, גם אם מדובר ביחסי שותפות, יוצרים אינספור סיטואציות שבהם כל אחד מהשותפים מנסה להגדיר את עצמו ואת הגבולות שלו. אם את\ה מרגיש שגבולות אלו נחצו ואין ביכולתך לשמור עליהם, אז משטרה יכולה להיות אופציה. אמנם לא היחידה והבלעדית, אך בהחלט אופציה.

כמובן שהתיאור מעלה שאלות נוספות כמו- מה מידת יכולתך לפרק את השותפות (על מנת שלא להמשיך לסבול) , עד כמה ביכולתך לגלות תקיפות מול האלימות המילולית ולדרוש שזו תיפסק וכך הלאה (כל זאת כמובן לא כתחליף לתלונה במשטרה).

איני יכול להגיב בשם המשטרה, אך באמת מעניין אותי כיצד תתקבל פנייתך ומהם ההליכים שינקטו

בהצלחה
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הוא זקוק לטיפול?
    גל
    23/12/2010

אני נשואה 9 שנים .בעלי בנאדם רגוע שליו ומאוד נוח בסה"כ. כיף לחיות איתו. בשנים האחרונות הבחנתי כי כאשר משהו מכעיס אותו הוא עושה דברים "בכאילו" בלי כוונה. לדוגמא? לוחץ חזק על הכתף ואז אומר שהוא רצה לעבור לא בכוונה. תמיד יש לו תירוץ ללמה הוא עושה את הדברים ושאני לא מבינה אותו. בשנתיים האחרונות כאשר אנחנו רבים(ריבים קטנים בדר"כ הוא מבליג ולא עונה) כאשר מגיע ויכוח גדול הוא מתפרץ מכנה אותי בשמות ליד הילדים: כלבה,זבל,מסריחה וכו'. היה פיצוץ פעמיים והוא אמר שהוא לא יעשה את זה עוד פעם ושאני אשתדל לא לדחוק אותו לפינה. היום היה לנו ויכוח שטותי שתוך דקות הפך למפלצתי והוא קרה לי בכל השמות שציינתי ליד הילדות וצרח עד שכול השכנים שמעו (השכנה התלוננה)וכל כך התעצבן עד שאמר לי אני אביא לך פיצוץ(כי המשכתי להתווכח איתו דבר שהרגיז אותו עוד יותר) מה עושים? סה"כ החיים די יפים איתו והוא בנאדם טוב ונוח אך לאחרונה ההתפרצויות נעשות תכופות יותר ובאותו רגע הוא שוכח מה שהבטיח ולא אכפת לו מכלום.

לקביעת תור
    סגירה
    האם הוא זקוק לטיפול?

הוספת תגובה

• האם הוא זקוק לטיפול? - תגובה לשרית

פנינה דובו
    26/12/2010

סביר מאד שבעלך זקוק לטיפול, אבל השאלה הקודמת לכך היא מה את עושה עם המצב הזה שאת מתארת.

מאיפה באה השאלה הזו "האם הוא זקוק לטיפול?" -
    האם זה לא מספיק שאת סובלת מאופן התנהגותו כלפיך ומהמלים בהן הוא משתמש ומפנה אליך? האם את זקוקה למישהו שיאמר לך שלא מגיע לך, כמו לכל אדם אחר, שככה ידברו וינהגו איתך?

את משכנעת את עצמך שהחיים איתו יפים ונוחים. אולי קשה לך לראות ולהודות שמשהו באמת השתבש כאן. בסה"כ זה לא קל להודות כאשר החלום שלנו מתפוצץ לנו בפרצוף.

אז כן. אם יש עוד חלקים טובים ואת רוצה להציל אותם, עליך לפעול ולא לחכות שהדברים יחמירו.

פני ל שרותי הרווחה באזור מגוריך ובקשי שיפנו אותך לטיפול באלימות בין-זוגית. שם תוכלי לרכוש כלים להתמודד עם מה שאת חווה ולהכיר את עצמך יותר טוב. יתכן מאד שגם את זקוקה לעשות שינוי, כי בזוגיות כידוע יש שניים. אין זה אומר שאת אשמה. זה אומר שעליך לקחת אחריות לחיים שלך ולא לקבל שמישהו יפגע בך.

אם בעלך יבוא בעקבותיך - הרווחת פעמיים. כשתהיי נחושה ובהירה, יתכן שגם הוא יתעשת ויתחיל לקחת אחריות על מעשיו.בלי פנייה לטיפול זה יהיה קשה.

צאי לדרך,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

גל
    27/12/2010

באופי שלי אני אישה לא קלה . אני ביקורתית מאוד אני שתלטנית אני רוצה לקבוע הכל גם בדברים שנוגעים אליו. אני לא מתנצלת אף פעם (הוא מתנצל רוב הזמן לטענתו גם שאני לא צודקת , העיקר להשלים)כשאנחנו רבים אני לא חוסכת במילים כואבות. הוא כל השנים היה המתפשר והוותרן ביננו. לכן אני לא מאשימה רק אותו. ברור לי שלא אעבור בשתיקה על המצב כיום אך כנראה שבאיזה שהוא מקום גם לו נמאס.
    האם לפנות לטיפות זוגי?האם לנסות להשתנות העצמי(קשה)?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה לשרית

פנינה דובו
    27/12/2010

שרית שלום,
    לחיצה קטנה והנה עולים עוד פרטים חשובים...

זה יפה שאת יודעת לקחת אחריות גם על החלקים שלך וכמובן שאין זה מצדיק כהוא-זה את התנהגותו האלימה של בעלך.

במידה ואת לא חשה איום מפני בעלך ואת יכולה לשבת איתו בחדר אחד (עם מטפל/ת)ולהתבטא באופן חופשי וגלוי, אתם יכולים לפנות ישר לטיפול זוגי.

במידה וזה לא כך - עדיף שכל אחד יתחיל בנפרד ורק בשלב השני תעברו לטיפול זוגי.

בהצלחה,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול

דני
    29/12/2010

את בעצמך טוענת שהמשכת להרגיז אותו גם כשראית שהוא יוצא מדעתו...השאלה הנשאלת למה את עושה את זה וגוררת אותו עד הקצה ואחר כך מתלוננת כי הוא מגזים בתגובותיו.לא שזה מצדיק את התנהגותו אבל כשאתן רוצות אתן יודעות לסחוט עד דק את העצבים,למה זה טוב? תנסי להתווכח ברמות סבירות ואם הוויכוח גולש ולו במקצץ תנסי להרפות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול

דני
    29/12/2010

נ.ב. ואת מה שכתבתי למעלה כתבתי מבלי לראות את תגובת ההמשך שלך ומכאן אפשר להבין שאת היא זו המושכת אותו עד הקצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לאמא מכה-דחוף
    איילת
    08/12/2010

שלום

קשה לי מאד לכתוב הודעה זו,
    אני בת 35 ויש לי 2 חלדים קטנים בגילאי 2 ו-5.
    בילדותי אבי הרביץ לי הרבה עד גיל מבוגר יחסית ואני זוכרת את תחושת ההשפלה והכאב.
    אני מוצאת את עצמי בתקופה האחרונה ממש מתנהגת כמוהו לבני הגדול, הוא מתגרה, מתנהג לא יפה ואז החום עולה לי ואני נותנת לו כמה מכות ולפעמים מכאיבות וגם אומרת לו דברים שאחכ אני תמיד מצטערת שאמרתי.
    אני אוהבת את ילדי ומפחדת לחזור על טעות אבי .
    אני צריכה עזרה, אולי בשליטה על כעסים, לא יודעת.
    למי לפנות קודם כדי לדעת איך לקבל עזרה?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה לאמא מכה-דחוף

הוספת תגובה

• עזרה לאמא מכה-דחוף - תגובה

פנינה דובו
    08/12/2010

שלום איילת,
    קודם כל זה נהדר שאת כל כך מודעת למה שקורה לך ולמה שאת עושה. את נוהגת כפי שאת נוהגת כי זו השפה שלימדו אותך בבית והיא הופנמה אצלך עד שהיא שולטת בך ולא את בה.

אני מציעה לך לפנות לשרותי הרווחה ולשאול היכן קיים מרכז הכי קרוב לטיפול באלימות במשפחה (חלק ממרכזים אלה נמצאים בנפרד מלשכת הרווחה עצמה).

אולי לאחר שתסבירי ביתר פירוט את המצב בבית, אפשר יהיה לשקול אפשרות לטיפול משפחתי או זוגי, גם זו אפשרות שאפשר לברר בשירותי הרווחה (ישנן תחנות לטיפול משפחתי).

ישנם גם מטפלים פרטיים שמתמחים בנושא אלימות הורים כלפי ילדים, אפשר לחפש באינטרנט ולוודא שזהו תחום ההתמחות של המטפל.

יתכן שגם במסגרות בהם נמצאים הילדים שלך יוכלו להפנות אותך לכתובת המתאימה.

הבעיה שלך, אני מניחה, תהיה לחשוף את הנושא. לכן אולי כדאי שקודם כל תקחי כמה שיחות במקום שבו תרגישי הכי נוח ובטוח, ואז גם תוכלי להמשיך ולטפל בבעיה שלך בקשר לילדיך.

בכל מקרה את אמיצה שאת פונה ומבקשת עזרה. זה הצעד הראשון והוא חשוב ביותר. תחשבי שכבר עשית אותו ותמשיכי הלאה.

בהצלחה לך,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה

איילת
    08/12/2010

אני באמת מפחדת מחשיפה
    אם אני פונה לרווחה זה אומר שאני נרשמת ומעתה והלאה אני "מסומנת"?
    אין ספק שאעשה הכול כדי לקבל עזרה אך גם מבחינה כספית אני מוגבלת.
    האם העזרה היא גם תרופתית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה

איילת
    08/12/2010

אני באמת מפחדת מחשיפה
    אם אני פונה לרווחה זה אומר שאני נרשמת ומעתה והלאה אני "מסומנת"?
    אין ספק שאעשה הכול כדי לקבל עזרה אך גם מבחינה כספית אני מוגבלת.
    האם העזרה היא גם תרופתית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיילת,

פנינה דובו
    08/12/2010

אם תקפידי להגדיר למה את זקוקה ותוודאי שהגעת לאנשים שיכולים לעזור לך, לא תיפגעי, להיפך. ברווחה יושבים אנשי טיפול שונים ואת צריכה מטפל שיוכל לעזור לך לשנות דפוסי התנהגות אלימים.

אני מאמינה שאם את רוצה לרפא את עצמך למען ילדיך, אף אחד לא "יסמן" אותך.

בקשר לטיפול תרופתי, מי שמוסמכים לתת תרופות אלה הרופאים: רופא משפחה או רופא פסיכיאטר. ברווחה מועסקים עובדים סוציאלים והם לא מורשים לתת תרופות.

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ללכת לרווחה

מיקי
    19/12/2010

תשתדלי לפתןר את הבעיות בעמצך ומשפחתף המורחבת רק לא ללכת לרווחה
    הם מסמנים אותך ויכולים להוציא אותך מדעתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכה
    שרי
    06/12/2010

אני אמא ל3 ילדים על כל דבר שלא מסתדר לי כמו שאני רוצה הם אני ישר נותן מכה או דחיפה מה לעשות ממה זה נובע???(במיוחד שאני בלחץ או מאחרת לאן שהוא)

לקביעת תור
    סגירה
    מכה

הוספת תגובה

• מכה - תגובה

ד``ר מני מלכה
    07/12/2010

חניתי שלום
    פנייתך לא ברורה בחלק מהמשפטים את כותבת בלשון נקבה ובחלק בלשון זכר
    והתיאור שלך קצר מאוד- קשה להבין ממנו
    אנא נסי לנסח את פנייתך מחדש

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיפור חיים שייתן כוח לנשים מוכות.
    אורנה
    05/12/2010

שלום רציתי קצת לכתוב מתוך ניסיוני האישי לכל אותם נשים שנמצאות עם בעל בן זוג חבר אלים,אמא שלי עברה אלימות פיזית ומילולית קשה מאד בבית עד כדיי רצח ,אבא שלי היה עצור במשטרה לא פעם שום דבר לא עזר הוא גם לא היה מוכן להתגרש לבסוף עד שיום אחד היא עזרה אומץ עזבה את ילדייה אני הייתי ילדה ביסודי וגם את הגדולים וברחה למעון לשנים מוכות חזרה ואז שוב ברחה והפעם לתמיד במשך הזמן שמרנו איתה על קשר לא הייתה לה שום תמיכה כי אין לה משפחה בכלל נעזרה קצת בחברות,
    וכך היא הצילה את חייה ובהמשך גם זכתה להתגרש כחוק.אני חייבת לציין שאימי היא אדם עדין וחלש אופי וכמו ילדה קטנה אין לה מקצוע ועבדה בעבדות מזדמנות ששכרן נמוך, ובכל זאת היא הצליחה לצאת מגוב האריות והיא בחיים בעולם הזה ולא בעולם הבא ככותר בעיתון עם עוד אשה שנרצחה.
    זה מוכיח לכן שגם אם אין משפחה ואין לכן כסף ואתן תלויות בו כלכלית, יוצאים החוצה ומסתדרים לאט לאט ויש קשיים ויש דמעות אבל חיים בשקט ובביטחון.
    בתור ילדה שראתה את מה שנעשה בבית עברתי טראומה קשה עם המצב אבל חבל שאמא שלי לא עזבה כאשר המצב התחיל להתדרדר,עם גילויי האלימות הראשוני אנא מכן נשים יקרות אם אמא שלי עשתה את זה גם אתן יכולות ולמי שיש משפחה תומכת יהיה יותר קל גם אם זה לעזוב אדם שאתה אוהבת לשנות אותו לא תוכלי כשאר את נשארת איתו את פוגעת בעצמך וביילדייך הקיימים או העתידים להגיע לעולם ובכך את קובעת את רוע הגזירה גבר שאוהב לא מכה גבר שאוהב הוא אדם שתומך בך ריגשית וגם אם יש חילוקיי דעות פותרים אותך בדרך יפה ובוגרת ולא בקללות וצעקות.
    תיייה בטוחה שגם לאחר שיבקש סליחה הוא ישוב להתנהג כך שוב בהזדמנות אחרת שמשהו יעצבן אותו.
    אותו דבר לגביי בעיות אחרות של בן זוגך כוחני צועק, התמכרות לסמים או הימורים וכו' לפעמים הרגש מתעתע וצריך ללכת עם ההגיון והשכל הישר את שווה יותר מלהיות אם אדם כזה הרסני,אני פעולת לפי הדרך הזה ויש לי זוגיות טובה אני למדתי ממה שראו עיניי בילדות הקשה שהותירה בי המון עצב בי כאדם בוגר זה היה יכול להחסך ממני לו אימי הייתה עוזבת כאשר הוא התחיל להיות אלים ולא הייינו נחשפים לזה.
    הקושי הכי גדול בה היא האלימות הקשה שנחשפתי אלייה יום יום חישבי מה עובר על ילדייך שהם רואים את אימם חסרת אונים הם חושבים מתי אמא תברח ממנו מתי היא תמנע מאיתנו לראות את האכזריות והשפלות הזו,רוב הילידם חוו טראומה במשפחה הופכים להיות אנשים בוגרים עם ביונת נפשיות כי הכל מתחיל מהמשפחה ומהילדות זה מה משהו שלעולם לא נשכח,ואם את רוצה שילדייך יהיו מאושרים בילדות ובבגרות תבחרי לברוח מאדם שמתנהג אלייך כמו לסמרטוט אל תתני להם לסבול.
    מבקשת ממכן עיזבו והעזרו בכל מי שרק אפשר רשויות משפחה חברה והרשי לעצמך לחלום שיום יבוא וגם את תמצאי זוגיות טובה עדינה ובריאה.

הוספת תגובה

• נשים מוכות

נטע כהן
    25/03/2013

אני בת 34 וחמש עשרה שנים מתוך זה אני אישה מוכה. יש לי ילד בן עשר אשר רואה ושומע את כל האלימות בבית. אין לי לאן ללכת ואין לי את האמצעים לעזוב. אני כל כך פוחדת להמשיך ככה את החיים שלי. אני כבר רואה את הסוף. עוד כותרת בעיתון על עצמי. עוד אחת מהסטטיסטיקה האם מישהו שם יוכל לעזור לי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשים מוכות - תגובה

ד``ר מני מלכה
    28/03/2013

נטע שלום,

מצפה לך דרך ארוכה - אך את בהחלט יכולה לנסות ולשנות את המצב.

כדאי שתפני למרכז לטיפול ומניעת אלימות במקום מגורייך.

שם תזכי לייעוץ והכוונה.

את צודקת- אין מדובר במעשה קוסמות כך שבין לילה מצבך ישתנה אבל מצד שני ישנן נשים רבות שהיו במצבך ולא נכנסו לסטטיסטיקה.
    כמו כן- את זכאית לסיוע , גם נפשי וגם קונקרטי, ותוכלי לשמוע על כך בפירוט רב יותר כשתגיעי לייעוץ.

ודבר נוסף- גם הילד שלך ששומע ורואה את האלימות בבית זכאי לעזרה. זכרי שהוא נמצא בגיל שבו עוד אפשר לשנות דברים.

חג שמח
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הן לא מבינות את זה .....

מנוסה
    17/10/2014

וגם כשהן מבינות קיים בהן פחד משתק...
    לא מעורה בסטיסיקה כלל...אבל אני משוכנע שהרב דומממות סובלות את חייהן בשקט בבית .
    זה צריך להעשות ברמת חקיקה .
    הרחקה לטרוריסט או לאמא גם שהטרוריסט אלים , הרחקה לאמא למוסד מיוחד שידע לקלוט ויוכל לתת מענה ובטחון .
    בנוסף צריך להפסיק עם העצימת עיניים הזו , צריך ליצור מנגנון מקצועי שיידע לאתר ולזהות כאלה שוברים התעללות כשרוצים משהו וזה מספיק חשוב עושים משהו בנידון.
    לאף אחד לא באמת איכפת (אני לא מכליל יש יוצאי דופן מעטים שעושים שינוי בחייו של עובר התעללות ומצילים אותו ואת החיים שלו ואת הילדים והילדים של הילדים , כן בהצלה של נפש אחת מצילים גם את הדורות הבאים , בגלל זה, זה כלכך חשוב ..
    אבל המערכת מאוננת ואימפוטנתית דואגים לעמוד בבקורות ובנהלים נשמה סובלת לא באמת מעניין תם,לסיים תיום עבודה וללכת הביתה ככה עד המשכורת .
    יכלו להציל אותנו אם מישהו היה רוצה הגוף והנשמה צעקו בלב לעזרה ..בלי שאף אחד באמת יכול לשמוע , מהפחד .
    אף אחד לא עזר 18 שנה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את אמיצה ונבונה. תודה.

אפי
    14/05/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעל אלים
    ורדית
    27/11/2010

שלום, בעלי ואני נשואים שנה וחצי, מאז תחילת הנישואים ברגע שאני ובעלי נכנסים לויכוח או ריב או ברגע שאני פולטת איזה מילה לא במקום כמו על המשכורת הנמוכה שלו או סתם רבים אז הוא נוטה לשבור חפצים בית כמו להשליך לכיווני צלחת או לנפף על הריצפה כוס זכוכית,הייתה פעם שבה רבנו הוא השליך עלי גם גביע יוגורט בזמן שאכל אותה וגם שפך עלי כוס קפה.
    אני לא יודעת מה לעשות אני בורחת מהבית לבית הורי כל פעם שאני רבים בפעם האחרונה ברחתי לשבוע מהבית אמרתי לו שאם לא יפסיק אני אפתח לו תיק במשטרה אך הוא מתעצבן מכך יותר,יש לו בעיה של חוסר שליטה עצמית ,מה עלי לעשות ,הוא טוען שאם אני אשאר בגישה שלי של להעליב לדבריו אז הוא ימשיך להיות אלים,שהשינוי שלו תלוי בי,מה אני אמורה לעשות,

לקביעת תור
    סגירה
    בעל אלים

הוספת תגובה

• בעל אלים

ורדית
    27/11/2010

אני רוצה לציין שהוא גם שבר את הדלת בבית, הוא משך לי בשיער והכה אותי בכתף,אנא עזרו לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעל אלים - תגובה לורדית

פנינה דובו
    27/11/2010

שלום ורדית,
    בעלך מתנהג כלפיך באלימות ומבחינת החוק הוא עובר עבירה, מה שמקנה לך אפשרות להיעזר באמצעי הגנה שונים, כמו הגשת תלונה במשטרה או פנייה לבית המשפט לענייני משפחה, לצורך בקשת צו הגנה.

ישנם אמצעים ודרכים נוספות להתמודד עם אלימות בין-זוגית, אבל עדיף לפנות למרכז מקצועי המתמחה בנושא, במסגרת שרותי הרווחה באזור מגוריך. שם לא רק ינחו אותך מה לעשות, אלא יבדקו ביחד איתך איזו אפשרות עדיפה מבחינתך ויעזרו לך לממש אותה.

שלושה דברים שציינת בדבריך דורשים תשומת לב, משום שיש בהם כדי להראות משהו ביחסים שביניכם והוא קשור גם אליך, כמו לבעלך. את מזהה בעצמך כי ישנם נושאים שהזכרתם גורמת לתגובה אלימה מצד בעלך. תנסי להמנע מהם, כי גם אם את צודקת, הרי התוצאה לא רצויה. אין בכך לומר כי עליך להשלים עם מצב בו אי אפשר לדבר על נושאים רגישים בבית. זה רק אומר כי יש כאן רגישות יתר ואני בטוחה שלא רק בנושא אחד ולא רק מצד בעלך (נושא המשכורת רגיש לא רק אצל בעלך, הוא עניין רגיש כנראה גם עבורך?).

הדבר השני הוא בריחתך להוריך. תמיכתם של הורים חשובה (ולא תמיד מובנת מאליה, אגב), אבל לאורך זמן אין בכך פתרון למצב היחסים ביניכם. לעתים הכנסתם של ההורים ומעורבותם ביחסים בין בני זוג, אף מחבלת ומחריפה את הסכסוכים.

ודבר אחרון: אם את לא החלטית בנוגע להגשת תלונה במשטרה, אל תאיימי סתם. כשאת מאיימת ולא מבצעת את רק מחלישה את עצמך בעיני בעלך (ובעיניך) ועוד גורמת להגברת האלימות, כפי שאת אומרת בעצמך. אז או שאת מתלוננת באמת או שעדיף פשוט לא לדבר, אם את לא עושה.

כל מה שאומר לך כאן לא יספיק כדי לשנות משהו בסיסי שמפריע לכם בחייכם המשותפים. בשביל זה חשוב שתפנו לטיפול, כפי שהצעתי קודם. גם אם בעלך לא מעוניין, פנייתך יכולה לעזור לשניכם.

בהצלחה,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעל אלים - תגובה

ד``ר מני מלכה
    27/11/2010

ורדית שלום,

תוכלי לפנות למרכז למניעת אלימות במקום המגורים שלך כדי לקבל ייעוץ.

מהתיאור שלך אני מתרשם שכדאי שגם את תפני לייעוץ בנפרד וגם בעלך רצו שיפנה. אינך אחראית כמובן לכך שהוא יפנ הלהתייעצות וכדאי לך לפנות גם אם הוא לא פונה.

את בתחילת הדרך וישנם דברים שתוכלי לעשות. בעיקר כדי לעצור את האלימות שמופנת כלפייך.

אפשר גם ללמוד ממה שאת כותבת שבעתלך נורא רגיש לערך העצמי שלו. יכול להיות שהוא מגיב כך כי הוא חושש אולי לא תשארי איתו מאחר שהוא לא שווה הרבה (כ המשכורת נמוכה ואולי בגלל דברים אחרים). אלו הם שברים שגברים לא ממהרים "להודות" בהם בקלות או לשוחח עליהם- ולפעמים התגובה האלימה באה במקום הכאב והתסכול שהם חשים.

גם אם הדברים הללו נכונים- אין זה אומר שעלייך לקבל את האלימות, ההפך הוא הנכון שכן האלימות יכולה רק ללכת ולההחמיר מנקודה זו.

אנא פני לייעוץ- בדחיפות!

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוכה

דני
    14/12/2010

את נורמאלית?! שנה וחצי נשואה וזה היחס שאת מוכנה לקבל?,ולמה את אומרת שהתגובה שלו באה בעקבות מילה "לא במקום" שאמרת? את נותנת לגיטימציה ליחס שלו.את שותפה מלאה ליחס שלו וגם במודע! פעם מוכה תמיד מוכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחילתה של אלימות
    נורית
    25/11/2010

אחי נשוי. בן אדם עם פוטנציאל אלימות במשפחה. בעבר סבלתי ממנו רבות.

יש לי חשד שהוא בתחילת הדרך לגבי אישתו. הסתבר לי שהוא כפה עליה להגיד שהיא לא רוצה קשר איתי.

האם יש משהו שאני יכולה לעשות? אני חוששת לאן זה יתפתח. כיוון שאנחנו בשלבי ניתוק יחסים עוד יותר קשה לי לדעת מה באמת קורה ביניהם.

לקביעת תור
    סגירה
    תחילתה של אלימות

הוספת תגובה

• תחילתה של אלימות - תגובה

פנינה דובו
    25/11/2010

כנראה שלעולם לא תדעי מה בדיוק קורה ביניהם. ככל שקשה לנו לקבל את תופעת האלימות במשפחה, כך גם קשה לנו לגעת בה, לחשוף אותה ולטפל בה.

את חושדת שאחיך מרחיק ממך את אשתו ובכך אולי מנסה להבטיח את שליטתו בה, ואולי הוא גם אלים כלפיה.

יחסיך עם אחיך אינם טובים, אך את רוצה בקשר עם אשתו ואולי בכך גם לתקן את יחסיך איתו.

החוק בישראל איננו רואה באשה מוכה חסרת ישע ובכך הוא קובע כי אשה הסובלת מאלימות הינה אחראית לגורלה ולבחירות שהיא עושה בחייה. אם כך מה את יכולה לעשות?

אולי לחפש דרכים עקיפות, דרך אנשים אחרים המקורבים לבני הזוג, או באמצעים עקיפים, דרכם תלמד האשה על האפשרויות העומדות להגנתה ועל זכויתיה. כזוג צעיר בתחילת דרכו, אין זה קל להביא את האשה להכרה ברורה כי היא נמצאת בתוך מעגל אלימות. לעתים, גם ההתערבות שלנו איננה מספיקה על מנת לקדם קריאה נכונה של המציאות על ידי בני הזוג וזה יקרה רק בשלב יותר מאוחר.

מה שחשוב הוא להגיע מעמדה שאיננה שופטת או קוטלת אחד מבני הזוג. או אז יש סיכוי לשיתוף פעולה. חשוב לשדר לבני הזוג כי ניתן לראות את מצוקתם וכי יש אפשרות לטפל בכך (במסגרת שרותי הרווחה).

לבסוף, את עצמך שסבלת מאחיך רבות, חווה אולי היום מחדש חוויות לע נעימות מעברך, אשר אולי לא הגלידו. אם כן, אולי כדאי גם לך בהזדמנות לשקול אפשרות לעשות עם זה משהו.

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

נורית
    26/11/2010

אז אני מבינה שבמצב הנוכחי אין לי הרבה מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

פנינה דובו
    26/11/2010

אני לא בטוחה שהבנתי את תגובתך, אבל אני מבינה את האכזבה ואולי גם את התסכול
    אשר נגרם, כאשר אנחנו רוצים להתערב ולסייע, ולא תמיד יש מי שנענה לכך.

המטפלים באלימות במשפחה נפגשים עם הקושי הזה יום יום ושעה-שעה. ככל שיהיו הכוונות טובות והרצון עז לעזור, פעמים רבות אין מוכנות להושטת היד לעזרה ואין בידינו לכפות אותה. הדבר דומה לחולה שאיננו מוכן ליטול תרופות בעוד הרופא משוכנע שיש בהן כדי להבריאו.

ואם את שואלת מה ניתן לעשות, תשובתי היא: להעלות את הנושא על סדר היום כל הזמן ובכל הרמות, ובכך לדאוג לחיפוש מענים ופיתוח כלים למניעת אלימות במשפחה.

מבחינה זו כבר תרמת את תרומתך הצנועה, כשהעלית את הנושא כאן ואולי את יכולה להעלותו בפורומים נוספים. חשיפת התופעה והעיסוק בה, הם שיכולים לדרבן את כולנו להתייחס אליה. השתיקה מסייעת למי שלא מוכן להתמודד עם הבעיה.

וחוץ מזה, רמזתי על עוד אפשרויות להתמודד עם הנושא, גם אם לא יביאו לפתרון המלא לו את מצפה, אבל אולי בעזרתם תוכלי לחוש יותר רגועה.

כל הכבוד לך על ערנותך לנושא. אם אחרי הכל את מאד מוטרדת, את יכולה לפנות, גם בעילום שם, לגורמי הרווחה ואפילו למשטרה ולדווח על חשדותיך לגבי אלימות.

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועדת מסוכנות
    אילנית
    22/11/2010

פקידת הסעד המליצה שאביה של ביתי יילך לועדת מסוכנות. אשמח לקבל הסבר על ההליך. כמה זמן לוקח עד שמתכנסת ועדה? מה קורה בועדה? האם "מראיינים" גם את הילדה (בת5) או מסתמכים על העדות שלה במשטרה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ועדת מסוכנות

הוספת תגובה

• ועדת מסוכנות - תגובה

פנינה דובו
    22/11/2010

וועדת מסוכנות היא וועדה שבה משולבים נציגים של הפיקוח (מפקחי משרד הרווחה), עו"ס משפחה, פקידי סעד, פסיכיאטר או מומחה אחר.

וועדה זו מתכנסת בדרך כלל כאשר קיימים חילוקי דיעות או אין תמונה ברורה או הסכמה כללית לגבי מסוכנותו של בן/בת משפחה כלפי בן/בת משפחה אחר.

הוועדה שומעת את שני הצדדים ונציגיה שואלים שאלות רלוונטיות ומתרשמים מהצדדים. בסיכום הם מגבשים הערכה לגבי מידת מסוכנותו של האדם אותו בודקים.

לא ידוע לי על הבאת ילדים לוועדה מעין זו. בדרך כלל נמנעים מלערב ילדים באלימות המתרחשת בין הוריהם.

לא ידוע לי גם האם הוועדה מסתמכת על מידע קודם הנמצא ביד חברי הוועדה, או שהיא דנה בממצאים העולים במהלך הדיון בלבד.

עד כמה שידוע לי מנסיוני, וועדה זו היא מחוזית והיא מתכנסת לעתים מזומנות, כך שההמתנה אליה היא לא ארוכה.

פקידת הסעד בוודאי תוכל לענות לך על שאלות נוספות, במידה ויעלו.

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועדת מסוכנות

אילנית
    22/11/2010

תודה רבה על המידע.
    הועדה זומנה מכיוון שהבת העידה כי אביה איים ברצח שלה ושלי ושאר בני משפחתי.
    האם עדיין לא יזמנו את הילדה? (ברור שמעדיפה שלא)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועדת מסוכנות - תגובה לאילנית

פנינה דובו
    22/11/2010

תמוה בעיני האם נושא כה חמור מתבסס רק על עדות של ילדה בת 5. הן כשמדובר בהגשת תלונה במשטרה, הן בבית המשפט והן בוועדה להערכת מסוכנות, אני מניחה שיש עדויות ומידע נוסף הקשור לנושא, מעבר לעדות של הילדה.

אני מניחה שאם הילדה "נחקרה" הרי שהדבר נעשה על ידי חוקר נוער מוסמך בלבד, בתנאים המותאמים לילדה בגיל כה רך. ילדים אינם מוסרים עדות כמבוגרים. ישנם תהליכים מאד מוקפדים בנושא זה.

קשה לי להעלות על הדעת שילדה בת 5 תוזמן להעיד בכל פורום, כולל הוועדה הנ"ל.

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות מילולית של הבעל
    ליטל
    20/11/2010

שלום.
    אני נשואה יותר מ-10 שנים, עם 2 ילדים.
    בעלי רוב הזמן מאוד עצבני, צועק עליי המון, מאשים אותי בכל דבר, ממש מלא ביקורת כלפי כל תחום, אם זה נקיון הבית או צורת הטיפול בילדים, מנבל את הפה ומדבר אליי בצורה קולנית וגסה. למשל הוא מכנה אותי חסרת איי קיו (בפועל ואני בעלת MA), טוען שאני בזבזנית, שאני לא מספיק מתאמצת בשבילו, שנמאס לו ממני... שאני מטומטמת.
    אם נשפכת טיפת מים אחרי הניקיון הוא פשוט יוצא מדעתו, או אם הוא רואה בגדים שלא מקופלים...
    גם פעם אמר שישבור לי את הראש.
    אציין כי הוא אינו אלים פיזית אבל מבחינה מילולית הוא פשוט מפלצת.
    לטיפול זוגי הלכנו לפני שנים וזה לא עזר, גם כעת הוא לא מוכן לעשות שום דבר בנדון.
    מה עושים?
    למישהו יש עצה?
    החיים במחיצתו בלתי נסבלים.
    בקיצור, הוא הורס כל חלקה טובה,

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות מילולית של הבעל

הוספת תגובה

• אלימות מילולית של הבעל - תגובה

ד``ר מני מלכה
    21/11/2010

לליטל
    נדמה לי שאין בנמצא עצה אשר תפטור את כל הבעיות כבמטה קסם.

אין ספק שנדרשת ממך עבודה קשה והחלטות לא פשוטות שעלייך לקבל כדי לשנות במקומות שבהם ביכולתך לשנות.

בל תטעי ולו לרגע- אין בדבריי כדי לרמוז כי האחריות על התנהגותו של בעלך מוטלת עלייך. ההפך הוא הנכון, ההאשמות, ההעלבות והביקורתיות כולם מתכנסים יחד לכדי אלימות נפשית- אשר כפי שידוע היא האלימות הקשה מכל. נשים רבות טוענות כי האלימות הנפשית קשה להן לא פחות מהאלימות הפיזית. בשני המקרים מדובר בפגיעה חמורה במרחב האישי, בנפש, בגוף. פעולות שיש לכל הדעות לגנותן ולהוקיען.

הדבר הכי מיידי שעלייך לעשות הוא לפנות לשיחת התייעצות במרכז לטיפול ומניעת אלימות במקום המגורים שלך.

אין זה אומר שאת אשמה במצב.
    זה רק אומר שאת זקוקה למבט נוסף ולדמות שתוכל להיות איתך בהתלבטויות הרבות שמצב מסוג זה מעלה.
    ובנוסף לכך- תוכלי לקבל הנחיות קונקרטיות יותר באשר לצעדים שתוכלי לנקוט כדי להגן על עצמך.

לפעמים נורא קשה להגיע למרכז למניעת אלימות שכן עלולה להתלוות לצעד זה תחושת בושה, אשמה או קושי להכיר בכך ש"אני זקוקה לעזרה". "שאני אישה מוכה".

אני מקווה שתידעי להתגבר על מכשולים אלו- שכן הם קטנים יותר לעומת המכשולים שאת מתמודדת עימם בחיי היום-יום שלך.

דרך צלחה
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליטל

אנה
    01/12/2010

ליטל,
    אני בדיוק באותה סיטואציה רק שאני מפחדת מאוד לעשות איזה צעד שיכול לגרום
    להחמרת המצב.
    האם עשית כבר משהו בנידון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החמרת המצב

דני
    14/12/2010

כשבעלך אומא נימאס לי ממך אז תעני לו "אם נימאס לך ממני אז בוא נתגרש" ואז תיראי כמה הוא גיבור אם בכלל,לדעתי את תיראי איך הוא מתגמד מולך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני הייתי שם

אושר
    24/12/2010

אושר זה שם בדוי. אני הייתי שם הרבה זמן ויש לי ילדה קטנה. כמו שניתן לראות אני חוששת לפרסם עוד פרטים כי אני פוחדת מבעלי. עזבתי את הבית עם הקטנה לא מכבר וכל יום אני והיא פורחות. אין עתיד עם בעל כזה. גם אני בעלת תואר 2 ויש לי מספר הצלחות לא מבוטלות בכל תחומי החיים שלי, אבל סבלתי השפלות ללא הרף עד שקמתי יום אחד ועזבתי. אסור לאף אחת להירמס תחת גבר אלים. אין כאן מדד- זה כואב לך ולא נעים לך מה שהוא אומר- זו אלימות. אל תפחדנה ממה שבחוץ - ברור שקשה ועצוב לעזוב בית ולפרק משפחה, אבל יותר עצוב להפוך למרמס ולגדל ילדים לעולם כזה, כשאתן יודעות שאתן עושות להם נזק בלתי הפיך, איך אפשר לישון בשקט בלילה בחיים כאלו? איך אפשר לפרוח? איך אפשר להיות שלמה ומאושרת? רק לבד ותיעזרו, יקירותיי בכל דבר- רק אל תישארו שם!!! אתן לא אפס וזבל ומשוגעות וחולות נפש, כמו שהגברים האלו טוענים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות מילולית לליטל

נוגה
    09/12/2010

כאב לי לקרוא על חייך ובעיקר כי זה הזכיר לי איפה אני הייתי לפני שנתיים.

בשיחה עם עורכת דין של ויצ"ו היא המליצה לי על הספר "מילים הורגות" של ניני גוטספלד-מנוח. זה בדיוק על המצב שלך. על אלימות מילולית. הוא עדיין מונח אצלי במגירה בשידה על יד המיטה, והוא שינה לי את החיים. תקראי אותו דחוף ( ספר אדום עם ציור של אקדח) ותראי מה יקרה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה