מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהדפי08/05/2012
יש לנו ילד בן 7, כשהוא מתעורר מחלום רע הוא מתחיל להכות את כל מה שנמצא לידו שזה בדרך כלל אני או בעלי. אני לא יודעת מה ניתן לעשות ואם זה הפורום המתאים אבל אולי תוכלו לעזור
הוא אומר שאנחנו רעים ולכן מגיע לנו מכות
כאמור זה קורה לו רק באמצע הלילה כשהוא מתעורר מסיוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מני מלכה08/05/2012הי דפי
מומלץ להתייעץ בפורום של טיפול בילדים.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי זעם ושכחהמירי29/04/2012
שלום אני נשואה מזה 16 שנה ולאחרונה בעקבות טיפול הבנתי שאני חיה במתכונת של אשה מוכה בעלי נתקף בזעם ועצבים כועס מקלל מאיים לעזוב את הבית ומטיח בי דברים קשים, הרקע שלי מאד מורכב ועד היום ניסיתי להבין אותו ולהסכים איתו וחייתי בתחושה שהוא באיזה שהוא מקום עושה לי טובה שהוא חי איתי.
התחלנו בטיפול זוגי שמבחנתי מוגדר תקוע יש לי הרגשה שלבעלי אין תקשורת מינימלית עם עצמו ולמסקנה זו הגעתי שנוכחתי להבין שהוא לא זוכר כלום,
למשל בשבת האחרונה היתה סיטואציה לא נעימה בבית ואני יצאתי עם הילדים כשאני אכולה ברגשי אשם ופחד מהעתיד וכשחזרתי הוא חייך וטען שהוא לא זוכר כלום.
על הרבה דברים שהוא אמר (דברים קשים ופוגעים מנשוא) הוא טען בדיעבד שהוא לא זוכר ובטח שהוא לא חושה ככה.
כאילו הראש שלו מוחק דברים שקרו.
מה קורה לו?
אני מציינת שהוא נהג לצרוך אלכוהול וסמים קלים וכעת הפסיק ישנה רגיעה בהתפרצויות
אולם העצבים והבעיות רוחשים ומשפיעים על הבית כולו.
כשאני מדברת איתו על זה הוא נוטה להיות מובך לגרד את הראש בצורה בלתי נשלטת
ולשדר בילבול גדול,או לכסות עצמו בשמיכה ורק להציץ עם העיינים כמתגונן בעבר אובחן כדיסלקט ובעל הפרעת קשב והיפר אקטיביות, לא זוכר כמעט בכלל דברים מהילדות שלו.
מה עושים?
מאיפה מתחילים לטפל?
תודה מירי
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי זעם ושכחה - תגובה
ד``ר מני מלכה29/04/2012מירי שלום
שאלתך מאיפה מתחילים לטפל איננה ברורה לי. הרי ציינת שאת עוברת טיפול...
ייתכן והשאלה שמעסיקה אותך היא כיצד "תגרמי" לבעלך לעבור טיפול?
אם כך הדבר- אכן מדובר בנושא מורכב מאוד.
לא מומלץ שאת זו שתקחי את האחריות על הטיפול של בעלך.
יחד עם זאת את בהחלט יכולה לשאול את עצמך את השאלה כמה את מסכימה להמשיך לחיות כך.
יש באפשרותך לנקוט בצעדים שונים ומגוונים כדי שלא להסכים לאלימות (למשל פנייה למשטרה, בית משפט לענייני משפחה).
יחד עם זאת אם אינך נוקטת אותם- זה לא אומר שאת אשמה באלימות, זה רק אומר שאת חיה במציאות מורכבת וכי אחד המחירים שאת משלמת עליה היא האלימות.
נראה כי בנקודה זו יש לך עוד דרך לעשות. את מתארת מסכת של פחדים, תחושות של אשמה ואין ספק שכמו במקרים רבים את אמביוולנטית (האם "לפגוע" באבא של הילדים שלי... איך להסתדר לבד... איך להסתדר עם זה שאת אוהבת אותו)
מניסיוני בעבודה עם גברים- אוכל לומר לך (לצערי) כי הם אינם מגיעים לטיפול באופן עצמאי (ישנם מקרים יוצאי דופן). רוב רובם עושים זאת לאחר שבת הזוג עזבה אותם ו\או הוגשה תלונה למשטרה.
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקפי זעם ושכחה - תגובה
פנינה דובו29/04/2012שלום מירי,
את אומרת שהיית בטיפול והבנת שאת אשה מוכה.
נשמע שהבנת שאת אשה מוכה על שום שבעלך הוא גבר מכה. לא ברור מה הבנת על עצמך, כאשה מוכה. כלומר, מהם המאפינים המאפיינים אותך והופכים אותך ל"אשה מוכה".
בניגוד לגישה של פעם שאמרה כי אשה מוכה מוכה מעצם היות בעלה מכה, היום אנחנו רואים את "הריקוד הזוגי" במצבים של אלימות בין בני זוג. רוצה לומר, שאחרי 16 שנים שאתם חיים ביחד, ודאי ישנן סיבות לכך שגם את עדיין נמצאת שם.
לכן, אני מציעה לך להמשיך בטיפול, כדי להבין מה משאיר אותך בזוגיות כזו, ואם לא טוב לך - לאיזה כוחות את זקוקה כדי לשנות את המצב. הטיפול הזה אולי יהיה קשור בטיפול שעברת ובודאי גם בעבר שלך, אבל עם התמקדות בנושא של אלימות בין-זוגית.
הטיפול המקצועי ביותר בנושא אלימות בין-זוגית הוא על ידי מי שהוכשרו לכך במרכזים לטיפול ומניעת אלימות במשפחה, הנמצאים בשרותי הרווחה. פני אליהם.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה
מירי29/04/2012אכן עברתי טיפול פסיכולוגי והיום אני משתתפת בקבוצת תמיכה שמאד תורמת לי, נכון הדבר שאני רוצה לגרום לו לטפל בעצמו גם מאהבתי אליו גם עבור הילדים שלנו וגם כמובן עבורו.
בקשר לכמה אני יכולה להמשיך ולחיות כך אענה בפשטות שכוח הסבל שלי גדול מאד ,מצד שני נמאס לי אני מרגישה עייפה מאד ומותשת ומייחלת לשקט.
אני חושבת שאני מודעת לחלק שלי בריקוד הזה, המערכת יחסים הזו מספקת לי הרבה דברים שהתרגלתי אליהם מילדות בבית הורי, רגשי אשמה פחד נטישה וחרדות מהמחר.
אני לא חוששת מההיבט הכלכלי כי משפחתי מבוססת ואין ספק שאקבל עזרה, אני מצרה על שיברו של חלום ועל הכישלון.
עול הבית וגידול הילדים מוטל בכול כובדו עלי, אני נמצאת בקשר עם התחנה לאלימות במשפחה, מבולבלת מאד לגבי המשך הדרך, להמשיך בטיפול זוגי למרות שלא נראה לי אפקטיבי? להציב אולטימטום שאולי יעורר אותו לתהליך אמיתי עם עצמו?
מאד הייתי רוצה לקבל התייחסות לעיניין השיכחה שלו ומחיקת האירועים, חוסר הזיכרון
שלו מבלבל אותי מאד.
אודה לכן ומודה לכן מעומק ליבי
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה - תגובה
ד``ר מני מלכה29/04/2012הי מירי
יש שתי דרכים עיקריות להתייחס לשכחה ומחיקת האירועים
האחת- יש המשייכים זאת לאופיים המניפוליטיבי של גברים מכים ורואים בכך חלק מאסטרטגיה של שליטה על האישה, וכרסום מתמיד באישיותה.
השנייה- יש המשייכים זאת למנגנוני ההגנה של הגבר. מאחר והאלימות יכולה לגרום לבושה עמוקה, לנקיפות מצפון וכו'... אז ה"שכחה" של האירועים או של חומרתן נועדה להגן על האדם מפני התחושות הללו. בקיצור- כאשר גבר אלים מסתכל על עצמו במראה באופן ישיר יש סיכוי שהוא לא כל כך אוהב מה שהוא רואה שם: תינוק מפונק, ילד תלותי, תחושה עמוקה של אפסיות וחוסר ערך ועוד ועוד....
זו אחת הסיבות שהטיפול בגברים אלימים מתבסס על כך שלא שופטים אותם- אמנם מגנים את האלימות מכל וכל, אבל לא שופטים ומנסים לקבל את הגבר (אך לא את ההתנהגות).
אני לא בטוח שאני מבין מדוע נושאים אלו מעסיקים אותך. עלייך להיזהר שלא להיתלות בכך כדרך להצדקת האלימות של בעלך .
אני שמח לשמוע שאת בטיפול באלימות במשפחה אני מציע להפנות את השאלות הללו גם למטפל\ת שלך- אני בטוח שתקבלי תשובות ראויות
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה - תגובה
פנינה דובו29/04/2012מירי,
לשאלותיך לגבי הטיפול עצמו, עליך לשתף בהתלבטויותיך את המטפלים.
אני לא מציעה להציב אולטימטום אם אינך מתכוונת לממשו מלכתחילה ולא כמניפולציה.
בעניין השיכחה/מחיקה/חוסר זכרון - זה יכול להיות מנגנון לא מודע שניתן להגיע אליו דרך טיפול שיחתי; וזה יכול להיות משהו יותר מורכב, אותו יכול לבדוק ולאבחן פסיכיאטר. אם יש חשש למשהו כזה, עדיף לשלול אותו לפני או במקביל לטיפול השיחתי.
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפנינה
מירי29/04/2012מה יכול אבחון פסיכיאטרי לחשוף?
בבקשה הדבר חשוב לי , את רומזת לבעיה נפשית שיש לה שם ברפואה?
חוסר הזיכרון שלו חזק מאד ומפחיד אותי יותר מהכול כרגע.
אנא עני לשאלתי ממקום כנה ודעי כי יש לי תמיכה רחבה
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמני
מירי29/04/2012תודה רבה.
וכן אני נאבקת במקום של לנסות להצדיק אותו אולם המודעות מונעת ממני לעשות זאת בצורה מושלמת כבעבר.
עליי לחזק את המקום הזה.
תודה
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפנינה - תגובה
פנינה דובו29/04/2012מירי,
לצערי אין לי מה להוסיף על מה שכתבתי ולא התכוונתי לרמוז למשהו. האמירה היתה כללית. כאשר מטפל איננו יכול לאבחן ממה סובל מטופל שלו, עליו להפנות את המטופל לבדיקות נוספות, אם באותו תחום ואם בתחום אחר.
אני לא מציעה להתלות מתוך נואשות (שאפשר להבינה אך לא בהכרח מסייעת במציאת פתרון) במה שאולי נראה לך הסיכוי האולטימטיבי שישנה את בעלך.
אם יש או היתה אינדיקציה לבעיה פסיכיאטרית אני מניחה שבעלך היה כבר מופנה.
בכל מקרה זוהי אחריותו והחלטתו להגיע לטיפול ועליך לוותר על המחשבה שזה בידיך לשנות אותו, כל עוד הוא איננו מעוניין.
מה שנשאר לך זה לקחת אחריות מלאה למצבך והחליט מהי הדרך שאת בוחרת לעצמך.
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה כנראה סבוכהי.26/04/2012
שלום.
אני נימצא במערכת יחסים עם אשתי מזה 11 שנה. יש לנו ילדה בת 2.
אתמול היתה נקודת שבר מבחינתי במערכת היחסים- כעסתי ובאין דרך אחרת לגרום לאשתי להתיחס לכך שאני קיים וכועס, העברתי את הכעס לאלימות. צעקתי, קיללתי, שברתי חפצים וגם התחננתי ליחס. להתיחס לעצם קיומי ולצרכים שלי.
אני פונה כאן כי מבחינתי הפכתי לגבר אלים. אני לא מוכן להמשיך בכך ומחפש נואשות דרך יציאה.
מבחינת אשתי, היא נוטה להתאלם מקיומי ולעיתים גם מהילדה, גם אם ברמות פחותות מאשר כלפי. לעיתים ובמקרים אחרים, היא פשוט עושה שימוש בנו כדי להשיג את מה שהיא מחפשת כה הרבה- תשומת לב. הבעיה היא, שעם השנים, הרמות שהיא דורשת זאת עולות. אני מוצא עצמי במקרים רבים מנסה לדבר איתה ולגרום לה להבין את רגשותי, מנסה שתסביר לי את רגשותיה. גם אם אני מצליח, כל מה שאני מקבל ברוב המקרים זה מספר מילים ובכי. אני אומר, שאני מקבל כי אני רוצה באמת לשמוע ולקבל משוב ממנה ודיאלוג בוגר של הבעיות באופן מציאותי ואולי לפעמים גם קר. כזה שיאפשר ללבן בעיות. יחד עם זאת, אשתי נוהגת די מתחילת הקשר, לפגוע בי בדרכים שונות כגון אמרות שהתחילו כ "הומו" ועד "אתה לא גבר". זאת, כשאני מתנהג איתה ברכות, מנסה להתקרב פיסית ומתנהג באופן עדין איתה. לעיתים, היא מצהירה שמעכשיו היא נחמדה ורגועה וזה אכן יכול להמשך מספר ימים, עד שללא הסבר היא כועסת על משהו, לא מסבירה ולא אומרת וכתוצאה אני ניכנס לסטרס. אולי אני הגורם לשינוי השלילי אך אין אני יודע זאת בוודאות.
ביאושי, דיברתי על כך עם אדם קרוב לנו מהמשפחה, אשר טען כי חש בבעיה וחש כי יש בעיה מכיוון אשתי.הסביר כי היא דורשת מהסביבה תשומת לב שלא ניתנת לסיפוק.
כל זה, אולי נישמע כמו תרוץ לאלימות מבחינתי, אבל לכך אין תרוץ. יש גורמים לאלימות אך אין תרוץ והאשם זה רק אני. שנינו ביחד במערכת יחסים בעייתית אך כשאני מתנהג כך, רק אני אשם ואני יודע את זה.
למרות הכל, אני כן אוהב את אשתי, לא רואה עצמי עוזב אותה ובטח שלא את הילדה. היא אומרת וטוענת שהיא אוהבת אותי.
אני לא מרגיש אהבה מצידה והיא טוענת אותו דבר. לרמות זאת שנינו לא רוצים להיפרד, גם אם דברים שכאלו עולים בשעת ריב וכעס.
לי זה נראה מיקרה תסביכי שלנו ביחד ושל כל אחד בניפרד. למי כדאי ליפנות ולאיזה סוג של טיפול?
בבקשה לשלוח את התשובה גם למייל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה כנראה סבוכה - תגובה
ד``ר מני מלכה29/04/2012י' שלום
ראשית - כל הכבוד לך במיוחד על היכולת שלך לתאר את הרגשות שלך ואת הצורך העז שלך לתשומת לב ויחס. וגם על כך שאתה מכיר באחריות שלך לאלימות ומבין שהתנהגות שכזאת כדאי שתפסק.
הרצונות והצרכים שלך- ליחס ותשומת לב, הם הכי לגיטימיים שבעולם.
אך כאשר אתה מנסה להשיג אותם דרך אלימות, זה אולי עוזר לאותו רגע (לא בטוח) אבל בטווח הארוך אתה משיג את ההפך. אין לך שום יכולת לשלוט על ההתנהגות של אשתך.
לשאלתך בדבר טיפול
לאור הדברים שתיארת לא הייתי ממליץ להתחיל עם טיפול זוגי.
כדאי שאתה ובת זוגתך, כל אחד מכם בנפרד, תתחילו טיפול פרטני ורצוי אצל מטפלים נפרדים.
טיפול זוגי מומלץ בהמשך הדבר ובהתאם להתרשמות והכוונת המטפלים הפרטניים.
באפשרותכם לפנות למרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה במקום מגוריכם.
שם תקבלו טיפול מעובדים סוציאליים הנחשבים למומחים בתחום האלימות במשפחה.
מומלץ מאוד שתנסה להשתלב בקבוצה לגברים- קבוצה לניהול כעסים.
שיהיה בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה כנראה סבוכה - תגובה
פנינה דובו29/04/2012שלום י.
על פנייתך לעזרה ועל קבלת האחריות להתנהגותך האלימה - מלוא ההערכה.
ברור לי לגמרי שהתנהגותה של אשתך נוגעת בנקודות התורפה שלך וגורמת לך להגיב בדרכים שאתה מגיב.
אלא שאם זה נמשך כבר 11 שנים, כנראה שלא זו הדרך ואם לא זו הדרך, מן הסתם יש לחפש דרכים אחרות.
אם אתה חושב שתוכלו לשבת ביחד בטיפול זוגי ולהבין את הדינמיקה של היחסים ביניכם, כלומר, מה היא עושה לך ומה אתה עושה לה ומה מחזיק אותכם ביחד - הרי שזה יהיה הטיפול הטוב עבורכם. הסיבה העיקרית שיכולה למנוע טיפול זוגי היא אפשרות שפתיחת דברים אישיים בטיפול תגביר את האלימות הבין-זוגית, תסכן את בני הזוג או שלא יועלו דברים בשל פחד מתגובה אלימה מהצד השני.
יחד עם זאת, האפשרות לפנות לטיפול אישי גם היא טובה ויכולה להשפיע ולהקרין על בן הזוג. היא טובה בשבילך כאדם שלם בפני עצמו, הרוצה להבין את הסיבות והמניעים להתנהגותו ולהשתנות, מתוך ידיעה כי משהו לא נכון קורה בחייו והוא איננו מצליח לשלוט ולנהל אותם כפי שהיה רוצה.
במרכזים למניעה ולטיפול באלימות (של שרותי הרווחה) קיימות גם קבוצות טיפוליות (לנשים ולגברים בנפרד). טיפול בקבוצה יכול לזרז ולקדם מאד, ביחוד כאשר יש לך נכונות להכיר בקושי שלך. במרכז כזה גם יוכלו לבדוק ביחד איתך ולהמליץ לך על סוג הטיפול המתאים (אישי, זוגי, קבוצתי).
אם אשתך איננה מעוניינת כרגע בטיפול זוגי, אני ממליצה לך להתחיל בטיפול אישי או קבוצתי (אם יש אפשרות להצטרף לקבוצה - אני ממליצה).
בכל מקרה, השינוי לא יחול בזמן קצר והוא כרוך בהתמדה והשקעה בשינוי דפוסים והרגלים, בחשיפה והחשפות, בהתבוננות פנימה ובכאב. ועוד - הטיפול האמיתי שלך יעסוק בך ולא באשתך וזה יהיה קשה (בהתחלה) שכן עינינו רואות החוצה ואנחנו פחות יודעים להסתכל פנימה...
מאחלת לך כח להמשיך במה שהתחלת,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנילי16/04/2012
שלום, אני נשואה כמעט 12 שנה. יש לי ילד אחד ואני נמצאת כרגע בהליכי גירושין מבעלי.
במשך השנים סבלתי לעיתים מאלימות מבן זוגי. בעלי אקדמאי ובעל מקצוע מכובד, אך כאשר הוא חוזר הביתה מהעבודה הוא כאילו אדם אחר.
ישנה אלימות פיזית מאוד מתוחכמת. הוא לא מתנפל במכות המשאירות סימנים, אלא מדבר ומידי פעם נותן מכה, צביטה (הוא טוען שהוא חופן), סטירה ועוד. ישנה גם אלימות מילולית - זונה, שרמוטה, גוש שמן דוחה, דוחה וכו'...
הבעייה שגם הילד סובל. הוא שומע דיבור מעליב ומציק. מה שמטריד אותי - בעלי מנסה לשתול במוחו של הילד כל מיני דברים שיקריים. גיליתי לאחרונה שלבעלי יש מאהבת. כנראה כדי שלא אאשים אותו , הוא מנסה לרמוז שלי יש מישהו. דבר שכמובן לא נכון. הוא אומר זאת לילד, כנראה בתקווה שהילד יאמר זאת לאנשים אחרים.
התלוננתי לאחרונה על אלימות והוא נעצר ליום, אך אני חוששת מהפעם הבאה.
אני כל כך מיואשת.
כמובן שהוא אף פעם לא לוקח אחריות. הוא אף פעם לא עצבני, אלא אני מעצבנת אותו. אם לא הייתי עושה או אומרת כך וכך - זה לא היה קורה.
ביקשתי בעבר שילך לביו פידבק ע"מ ללמוד לשלוט בעצבים, אך הוא טוען שהוא לא צריך ואני זו שמעצבנת אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פנינה דובו17/04/2012שלום נילי,
מערכת היחסים שלך עם בעלך, אכן רווייה סממנים של אלימות בין-זוגית: בעלך אלים פיזית ומילולית ואת חיה במצב נפשי ירוד: פוחדת, מיואשת, מתלבטת לגבי התגובות שלך כלפי בעלך, מושפעת מההאשמות שהוא זורק עליך ומערערות את בטחונך ואף לוקחת עליך אחריות לכך שילך לטיפול ואולי גם רגשי אשמה במצב אליו הגעת...
אני לא יודעת באיזה שלבים נמצאים הגירושים שלכם, אבל אני מניחה שהתקופה הזו ביחד לפני הגירושין מזמנת הסלמה והחרפה בכל מה שממילא לא היה טוב ביניכם ועלול להתבטא גם ברמת האלימות.
יתכן ועדיף היה למצוא אפשרות להפרד כבר עכשיו. אם תעשי את זה בתבונה, זה עשוי לחסוך גם מהילד את המצבים שאת מתארת. בתבונה, אני מתכוונת, כך שלא יקלע למריבות שבין הוריו ויוכל להישאר מחוץ להן ולהיות הילד של אבא ושל אמא, גם אם הם חיים בנפרד.
אני מציעה לך להיעזר באנשי המקצוע שיכולים ללוות אותך בתהליך ההיפרדות מבעלך, שגם אם את מחכה לה הרי שלא פשוט וקל להתיר קשר נישואין. כמו כן יוכלו להדריך אותך מה ואיך לעשות, כדי להגן על עצמך, פיזית ונפשית, מפני הפגיעות שאת חווה כבר שנים וכיצד להתמודד עם הקשיים שלך ולהכיר בהם. יש גם אפשרות להיעזר כספית כדי לעזוב את הבית בשל אלימות.
אם את כבר מוכנה לגירושין, למה לך לחכות, ואם לא - השיחות יעזרו לך לגייס את עצמך כדי לעבור את התקופה הקשה הזו.
מאחלת לך בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות מילוליתדי15/04/2012
שלום. אני בת 21.
ההורים שלי נשואים וכל הזמן יש ביניהם מריבות.
אבא שלי כל הזמן רומס. את כולנו, אבל בעיקר את אמא שלי. (ברור לה ולאחים שלי שזאת אלימות מילולית. הוא באמת רומס)
הוא חווה חיים לא פשטים בילדות והוא כל הזמן עסוק בלרצות את כולם בעבודה וכו, ורק בבית שהוא מרשה לעצמו להתנהג כמו שהוא רוצה.
הוא מתעצבן על כל דבר קטן, צועק עלינו שאנחנו דפוקים ועוד מילים הרבה יותר נוראיות שלא אפרט כאן,
הוא חופשי אומר לאמא שלי "שתקי" (במקרה הטוב...) ועוד..
פעם הייתי מתעצבנת עליו וצועקת, עכשיו אני פשוט שותקת ואוכל את עצמי מבפנים.
אני משתגעת מזה שהוא מדבר אלינו כאילו אנחנו כלבים.
ממש קשה לי לדבר איתו רגיל ולכבד אותו ואפילו לאהוב אותו, הוא שם לב לזה, ולא פשוט לו עם זה אז הוא כל הזמן מנסה ל"התחנף" אליי, מה שעוד יותר מציק לי כי אני לאיוכלה לסבול את האהבה שלו, ואפילו את המגע שלו. (חיבוק נגיד..)
אני רואה את אמא שלי נרמסת ככה ואני לא יכולה להפסיק לבכות. אני רוצה שהיא כבר תתגרש ממנו ושתקח את עצמה בידיים אבל אני פוחדת לקחת תפקיד שאני לא צריכה. אני מבינה שאני צריכה לתת להם לנהל את הזוגיות שלהם כפי שנראה להם, ורק להיות ילדה שלהם, אבל רק מלחשוב על זה שהכל יישאר ככה אני נכנסת לדיכאון (לא בסלנג.. ברצינות.).
הרבה פעמים הוא מאד דואג לנו ומתחשב אבל הקטעים שהוא מתעצבן הופכים את הכל ללא שווה כלום.
הוא לא רוצה לעבור טיפול, הוא טוען שהבעיה באמא שלי. ואמא שלי מטופלת אצל סוג של פסיכולוג אבל עדיין היא נשברת הרבה פעמים.
אני צריכה לשבת בצד ולשתוק??? אני לא רוצה!
אני יודעת שאמא שלי לא תרצה ללכת לקבוצת תמיכה או למשהו כזה ואני לא יודעת עד כמה להתערב.
אני משתגעת. באמת. אני לגמרי לא יודעת מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות מילולית - תגובה
פנינה דובו18/04/2012שלום לך,
את הדברים שלך אפשר לחלק לשניים: מה יהיה איתך ומה יהיה עם הוריך (ואחיך).
את לוקחת אחריות ודאגה לכולם ואולי לא מהיום, אבל התעייפת מזה וזה הולך ונהיה קשה לך יותר ויותר.
האמת שבגיל 21 יש לך (כמו לכולם) מטלות חשובות משלך, המתאימות לגילך ולשלב החיים בו את נמצאת: את עומדת לקבל החלטות על לימודים, עבודה, מגורים, בן זוג, את מתחילה לבנות את הבסיס לחייך הבוגרים. זה דורש אנרגיות נפשיות וחומריות, אבל את עסוקה בעניינים האחרים וזה עלול לפגוע בעתידך.
נדמה לי שאת מבינה בעצמך שאת לא יכולה לפתור את הבעיות של הוריך. אולי הם התרגלו לכך שאת נמצאת ביניהם, כדי למנוע את המריבות שלהם ובעצם הם משתמשים בך כחציצה ביניהם ואולי גם בינם לבין האחים שלך. למרבה הצער את קיבלת עליך את התפקיד הזה והיום אולי קשה לך להשתחרר ממנו.
יתכן שברגע שלא תהיי שם, בתפקיד הזה, הוריך יתחילו לקחת את האחריות על מה שקורה ביניהם.
בשביל שזה יקרה יתכן והברירה הנכונה שלך היא לעזוב את הבית ולגרום להוריך למלא את תפקידם.
אם יש ילדים קטינים בבית הנפגעים מהתנהגות ההורים (כמו שגם את נפגעת), רצוי ליצור קשר עם גורמי רווחה אשר ברשותם הכלים להתערב לטובת הילדים.
כפי שאמרתי, וזה מתוך דבריך, גם את כבר פגועה. כדי לא להישאר במצב זה כדאי לך לדאוג לעצמך, בין היתר, בשיחות כאלה או אחרות, שיעזרו לך להבין יותר טוב את מצבך ולהתכוונן למטרות שלך בחיים ובדרכים המתאימות עבורך.
לסיום, לא יהיה לך קל לוותר על תפקיד האחראי בבית, אבל כנראה שזו משימתך היום.
מאחלת לך הצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלימות מילולית
די18/04/2012שלום,
ראשית תודה רבה רבה על התגובה המפורטת, אין ספק שהיא סידרה לי דברים בראש..
עד עכשיו חשבתי על ההשלכות של ההתערבות שלי כלפי ההורים, אב לא חשבתי על זה שגם אני נפגעת מזה.
את צודקת, ב"ה החיים שלי עמוסים מאד בקבלת החלטות ובקשיים אישיים אחרים,
בזמן האחרון באמת אני מנסה לא להתערב אלא לתת לה לנהל את חייהם בלי לשמש להם איזה כלי או מחיצה בקשר שלהם (וזה אכן היה...),
אבל פתאום חשבתי לעצמי- אולי אני בכלל מתאמצת על דבר שלילי?? אולי זה לא נכון שאני שותקת ולא מתערבת??? עובדה שהם לא מסתדרים, גם אם הם יהיו לבד.... אולי צריך לנער אותם קצת??? שיבינו שחוץ מזה שהם נפגעים יש להם גם ילדים!!! (אני הקטנה בבית אבל משיחות עם אחים שלי כבר הבנו שיש לזה השלכות על כל אחד מהילדים..)
אתמול כתבתי מכתב לאבא שלי בו כתבתי את תחושותי הקשות בלי שום טון מאשים, וכתבתי שבתור אב המשפחה יש לו כח רב בהנהגת האוירה בבית ושאנא יעזור לי להשרות רוגע וטוב....
המכתב נגע לו והוא אמר שישמור אותו לידו.
אח"כ דיברתי איתו ואמרתי לו "אם אתה ואמא הייתם מודעים לעשירית (לא יותר מזה) ממה שהמילים שלכם והזוגיות שלכם משפיעה עלינו, בחיים לא הייתם מדברים ככה אחד לשני". לא יודעת אם זה היה נכון להגיד את זה..
בשיחה הוא גם ניסה לברר אם אני לא מאשימה רק אותו במה שהולך בבית ואמרתי לו אף על פי שחשבתי לגמרי אחרת....
אני לא מפתחת ציפיות. ממש לא. לא רוצה להתאכזב.
אני עדיין לא בטוחה שאני צריכה לשבת, לראות אותו מדבר ככה ולשתוק. אני פשוט לא אשאר שפויה לאורך זמן....
שוב תודה.
וסליחה על האריכות, זהמאד עוזר לי לכתוב את הכל....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלימות מילולית - תגובה
פנינה דובו20/04/2012את שמה לב בודאי עד כמה משתנות רגשותיך, מחשבותיך ואפילו התנהגותך, ללא שיש לך שליטה רבה על כך. זה מעייף ומתיש, כי את משקיעה המון אנרגיה בדריכות הזו לקראת הלא צפוי ובהתארגנות מחדש בכל רגע ורגע. קשה להשיג בטחון כשאין יציבות.
אני שוב יכולה רק להמליץ לך לטפל בעצמך כדי להגדיל את שליטתך בחייך ולא להיגרר אחרי מה שאחרים קובעים עבורך, גם אם הם יקרים לך מאד. לא בטוח שתצליחי לעזור להם בכוחותיך ואילו את עצמך תיפגעי עוד יותר.
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
די20/04/2012עזרת לי מאד... זה מוריד ממני אחריות שלא שייכת לי אז זה מקל...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מאלימות מילוליתאבג30/03/2012
שלום לכולם
אני כאן מכיוון שאני רוצה לשתף אתכם במה שאני עוברת...אני נשואה כבר 15 שנה יש לי שני ילדים ואני חווה בשנים האחרונות אלימות מילולית יום יום.
בעלי ואנוכי אקדמאים, הוא עובד במשרה מכובדת וכשהוא מגיע הביתה הוא לא מפסיק לצעוק, להשפיל, לרמוס אותי במילים, כמה שאני לא שווה ולא טובה בהשוואה לנשים אחרות, הוא משתמש במילים שאני אפילו מתביישת לכתוב כאן. באחד מהתקפי הזעם הוא זרק את טבעת הנישואין לאסלה והוריד את המים.
אם היה לי את האומץ הייתי עוזבת ממזמן, אני די דואגת כי הילדים עדיין קטנים ואני גם מתביישת שהסביבה תדע על מה שקורה אצלנו בבית למרות שאני בטוחה שהשכנים שמעו את הכל!!!
הייתי מעוניינת לשוחח עם נשים שנמצאות במצב דומה, לקבל תמיכה ולהיות בעצמי אוזן קשבת.
שבת שלום לכולם
יערה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובלת מאלימות מילולית - תגובה
ד``ר מני מלכה01/04/2012יערה שלום לך,
אני מציע לך לפנות למרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה- במקום מגורייך- ברוב המקרים מופעלת במרכזים מסוג זה קבוצת תמיכה לנשים החיות בקשר זוגי עם עם גבר אלים\סובלות מאלימות בין-זוגית.
מהתיאור שלך עולה כי מופעלת כלפייך אלימות פסיכולוגית.
נשים רבות מדווחות כי אלימות זו קשה שבעתיים מאלימות פיסית (לדעתי אין מקום להשוות בין שתי האלימויות- אך השוואה זו נועדה להדגיש את חומרת האלימות שממנה את סובלת).
אלימות פסיכולוגית היא אלימות מקטינה, גורמת להפחתת ערך, ולחיים בתחושת איום מתמדת.
הייתי ממליץ לך לפנות ולבקש סיוע במרכז למניעת אלימות.
לבחון שאלות כמו לאן נעלם האומץ שלך ושל מי הבושה ובעיקר למצוא מסגרת בה תוכלי לשתף ולגלות שזו אינה אשמתך.
בהצלחה
מני
דרך אגב- הלוואי שגם בעלך ישכיל לגלות שדבריו פוגעים וייתגייס אף הוא לבקש עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובלת מאלימות מילולית - תגובה
פנינה דובו01/04/2012שלום לך יערה,
אתחיל מהסוף.
במרכזים לטיפול ומניעת אלימות במשפחה (ישנם הקוראים להם בשמות אחרים כמו "שלום המשפחה"), אשר תחת מחלקות הרווחה בכל אזור ואזור בארץ, מתקיימות קבוצות לנשים ולגברים (בנפרד). שם תוכלי לשוחח ולהקשיב לנשים אחרות, ביחד עם אנשי המקצוע האמונים על תחום הטיפול הזה.
את צודקת בכך שאת מחפשת את מי לשתף ואף צודקת מאד ברצון לשתף נשים במצב דומה לשלך. זהו המפתח שעוזר א. לפתוח את הסוד שכל כך קשה לגלותו, מפני הבושה, האשמה, הפחד שמשהו ישתנה בבית, הפחד מתגובת הסביבה (משפחה, עבודה, חברים ועוד),ב. להתמודד ולא להרגיש לבד ג. לקבל את התמיכה, הכח והלגיטימציה שרק קבוצה יכולה לתת כמוהם.
למרות כל אלה, צריך הרבה רצון, אומץ וכח כדי לפנות לעזרה ולא פחות - להצטרף לקבוצה. נשים רבות (וגם גברים, אגב) נרתעות מכך ודוקא משום החשש להחשף בפני אחרים.
לכן, אני מעריכה את פנייתך ורוצה לעודד אותך להמשיך בדרך הזו, בידיעה כי זו דרך ארוכה, אבל בסופה נפתחות גם אפשרויות חדשות.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזדהה
נוני14/04/2012גם אני חווה חוויות קשות מבן זוגי. שנינו אקדמים, עוסקים במקצועות מכובדים. אני אף עוסקת בתחום הטיפול. ואני במלכוד....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות קשה מאבאמור15/03/2012
שלום, אני עוד מעט בת 22 אבל עדין מרגישה שאני צריכה עזרה.
מאז הייתי ילדה (בערך 8) סבלתי מאוד מאלימות פיזית ונפשית מצד אבי.
אלימות בתדירות ממש יום-יומית.. כמעט כל יום אבא שלי הרביץ לי מכות קשות, שכל הגוף כאב לי ובדרך כלל לא הייתה סיבה מוצדקת. בנוסף הוא השפיל וקילל אותי- אמר לי שאני לא שווה כלום שאני אפס, חרא, מפגרת, זונה, שלא הייתי צריכה להיוולד, שאני טעות, שאני עושה רק רע וכו'... בגיל 15 עזבתי את הבית וגרתי אצל חברות ובגיל 16 נכנסתי להוסטל לנוער בסיכון. לא למדתי בבית הספר, הייתי בוכה כל יום וניסיתי להתאבד... היום המצב שלי יותר טוב אבל אני עדיין מאוד עצובה וכועסת על אבא שלי ומתוסכלת ממה שעברתי. רציתי לדעת אם יש מקום אליו אני יכולה לפנות להתייעץ לקבל עזרה כי אני מרגישה עד היום שאני צריכה עזרה.. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות קשה מאבא - תגובה
ד``ר מני מלכה15/03/2012מור שלום
תוכלי לפנות בבקשה לעזרה למרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה במקום מגורייך.
שם תוכלי לקבל ייעוץ ראשוני- גם אם לא מדובר באלימות שמתרחשת כיום בפועל. וייתכן שתוכלי להשתלב שם בטיפול ממושך, לאור היותך ילדה מוכה והקושי את סוחבת איתך לאור מה שעברת.
כאלטרנטיבה - תוכלי לנסות ולקבל עזרה טיפולית דרך קופת החולים והביטוח הרפואי שלך- לשם כך עלייך לבדוק מהם הזכויות שלך בקבלת סיוע מסוג זה.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה נחשב לאלימות מילולית במשפחה?קרן07/03/2012
איך אפשר לדעת שנחצה גבול והעניין כבר לא בריא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה נחשב לאלימות מילולית במשפחה? - תגובה
ד``ר מני מלכה07/03/2012שלום
לאלימות יש היבטים אובייקטיביים וגם סובייקטיביים.
בדרך כלל להיבט המילולי של האלימות יש גם צד פסיכולוגי. כלומר המילים שנאמרות יכולות לגרום לאדם השומע תחושות לא נעימות כלפי עצמו, שנאה עצמית, הפחתת ערך, פחד (כשמדובר באיום גלוי או סמוי).
כאשר מדובר במצב מתמשך האלימות המילולית-פסיכולוגית עלולה לגרום לפגיעה חמורה בערך העצמי ובבטחון העצמי. כאשר האדם הנפגש לומד לשתוק ולספר לעצמו סיפור שונים כדי להקטין ולצמצם את חשיבותם של הדברים הפוגעים, זהו בהחלט עניין לא בריא של חיים בשקר עצמי.
אני מציע לך לבדוק היטב עם עצמך במה מדובר.
כאשר מדובר בזוגיוצ ובקשר אינטימי ההגדרה הסובייקטיבית חשובה, ולא רק ההגדרה המשפטית (של מה נחשב לאלימות). כלומר חשוב מאוד שתבדקי\תבדוק עם עצמך האם הדבר פוגע.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איום סמוי?דליה24/02/2012
רציתי את חוות דעתכם - האם אני חווה אלימות או סתם היסטרית
בעקבות ויכוח, בעלי בשבוע שעבר החל לפתע לצרוח ולבכות במקביל תוך שהוא חובט בקיר ובארובה שהתעקמה לגמרי.
הוא אמר: "תראי מה את עושה לי", ודברים נוספים בסגנון הזה שמפיל את האשמה להתנהגות שלו עליי.
לאחר שנרגע אמר שהוא יכול להבין את הגברים שרוצחים את נשותיהם.
לאחר מספר ימים סיפר לי על בחורה צעירה ששנינו מכירים על כך שאבא שלה רצח את אמא שלה לפני 20 שנה והוסיף חצי בהלצה: ככה יגידו גם על הבן שלנו בעוד 30 שנה?
האם אני צריכה להיות מודאגת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איום סמוי? - תגובה
ד``ר מני מלכה25/02/2012דליה שלום לך
התיאור שלך את התנהגות בעלך עונה להגדרה של אלימות.
מדובר באיומים, ובפגיעה ברכוש.
לא ניתן לדעת באופן ודאי האם בעלך מתכוון לכך- וזה בדיוק העניין, זה מה שהופך את הפעולות שלו לסוג של אלימות פסיכולוגית.
נראה כי חשוב שתפני לייעוץ במרכז לטיפול ומניעת אלימות במקום מגורייך.
שם תוכלי לקבל אינדיקציה גם לגבי מידת המסוכנות של בן הזוג והמלצות בנוגע לצעדים שתוכלי לעשות כדי להבטיח את הגנתך.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות מילולית מצד בעליילנה12/02/2012
שלום רב,
לעתים לבעלי ישנן התפרצויות זעם שכוללות אלימות מילולית וזריקת ושבירת חפצים.
אנחנו ביחד כבר 11 שנים והיו התפרצויות אך לעתים רחוקות מאוד והעדפתי לסלוח ולשכוח. אך בזמן האחרון המצב היתדרדר. התפרצות אחרונה הייתה על כך שעישנתי סיגריה(הפסקתי לכמה חודשים אך חזרתי לעשן מדי פעם) - יש לציין שבעלי בעצמו מעשן. הוא צעק עליי, קילל, ניפץ מאפרה ועוד כמה דברים שהיו באותו רגע בהישג ידו. כמובן שהרגשתי מושפלת וניסיתי "לחנך" אותו ולהחזיר לו, אבל אני מבינה שזה לא ישנה את המצב והבעיה היא אחרת. הוא די "פריק קונטרול" ולדעתי ההתנהגות נובעת מזה וגם מהמתח בעבודה ו/או במשפחתו.
כרגע אינני מעוניינת להתגרש כי אני אוהבת אותו ורוצה לעזור לו. האם יש דרך כלשהי לתקן את המצב ללא התערבות חיצונית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות מילולית מצד בעלי - תגובה
ד``ר מני מלכה13/02/2012
שלום לך,
חשוב שתדעי שהרצון לפתור את הבעיות ללא עזרה חיצונית ובעצמך הוא מנת חלקן של נשים רבות החיות בקשר זוגי אלים- הדבר נובע מרצון לשמר את האלימות (המבישה) כתופעה אינטימית ולא לחשוף אותה ומתוך תפיסה של נשים שבאחריותן "לתקן" את הבעל.
בשני המקרים מדובר בתפיסה שגויה.
לפיכך, כדי לשנות צריך להכיר בבעיה.
בדרך כלל מומלץ ששני בני הזוג יפנו לטיפול אך באופן נפרד- משום שמדובר במערכת זוגית אלימה. זה לא אומר שאת אשמה באלימות אלא שגם את צריכה ליווי כל שהוא בנפרד מבעלך.
מומלץ לפנות למרכז לטיפול ומניעת אלימות במקום מגורייך. גם אם בעלך לא יתלהב מהרעיון- בלשון המעטה, מומלץ שתפני בעצמך כדי לקבל ייעוץ ראשוני.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
ילנה15/02/2012שלום שוב,
דיברתי עם בעלי והצעתי לגשת לטיפול/ייעוץ לא התקבלה בברכה.
הוא מרגיש מאוד פגוע ולא מבין למה אני עושה מזה עניין. מה אפשר לעשות?
איך לגרום לו להבין שיש בעיה שדורשת טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
פנינה דובו15/02/2012שלום יל,
כמו שאמר לך מני, את עדיין חשה אשמה ומנסה לזכות בתיקון של בעלך, כדי שיהיה גם התיקון שלך.
עליך להבין ששליטתך בבעלך מוגבלת, ועליך ללמוד להשאיר לו את האחריות על התנהגותו. עד שלא תעשי זאת, אין הרבה סיכויים שבעלך יכיר באחריותו למה שקורה לו וימשיך להטיל אותה עליך. לא בגלל שהוא רע, אלא בגלל שקשה לו להתחבר לחלקים של עצמו, שהוא עצמו איננו מעוניין להכיר בהם. ממש כמו כל אחד מאיתנו שמכחיש או מתכחש למשהו בו שאיננו אוהב ולכן גם לא רואה.
את לא אמורה ולא יכולה לגרום לבעלך להבין שיש לו בעיה. מה שאת כן יכולה לעשות זה להתחיל לחשוב על עצמך. לא להיות "אגואיסטית" אלא ללמוד מה טוב לך ומה לא טוב לך, מה את רוצה להיות ולעשות בחיים שלך, מה את צריכה לעשות כדי להשיג את המטרות שאת קובעת לעצמך בחיים ועוד כאלה דברים.
זה לא בא ביום אחד, אבל אם תלכי לטיפול, זה מה שתלמדי לעשות שם.
אין זה אומר כלל שעליך להיפרד מבעלך או להפסיק לאהוב אותו. אבל את חייבת להתחיל לאהוב את עצמך, לפחות כמו שאותו.
מבטיחה לך שהוא ייאלץ להסתכל עליך אחרת כשזה יקרה לך ולהחליט אם את מספיק יקרה לו כדי לעשות שינוי ולזכות באהבתך. ואם לא - הדלת תמיד תהיה פתוחה לפניך.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא חסרת ישע נתונה לאלימותבת מיואשת..11/02/2012
שלום. אני מתארת לעצמי שהסיפור שלי אולי יהיה קצת שונה מרוב הסיפורים העצובים פה,אבל אני מרגישה שאולי כאן אני אמצא אוזן קשבת.
אני בת 37 נ+3 מקסימים והרביעי בדרך..אומצתי בגיל ינקות וגם אחותי שגדולה ממני בשלוש וחצי שנים.(אין בנינו קשר דם)אימי הייתה אישה קשה מאוד בחינוך שלה כלפינו כי כך היא גדלה לצערי וגם ישמה את מה שהיא גדלה עליו.מעולם לא המרתי את פיה לעומת אחותי שבכל השנים הייתה המרדנית מאיתנו.עם השנים התחתנתי והקמתי משפחה.אחותי לעומת זאת המשיכה לגור בבית אימי כולל היום.לצערי הזיקנה לא הטיבה עם אימי ולפני 10 שנים היא לקתה בפרקינסון.עם הזמן המצב הדרדר ואף הופיעו גם סימני הדימנציה.בשנים האחרונות הייתי סופגת ושותקת את התסכול של אחותי בכך שרוב הטיפול לטענתה נופל עלייה למרות שהייתי עושה המון אבל היה ניראה שאותה זה מעולם לא ריצה.לפני שנתיים וחצי שמתי לב שמהחשבון של אימי נמשכים סכומי כסף עצומים שאחותי לא יכלה להסביר לי למה היא משכה את הסכומים האלה...ומאותה תקופה המצב פשוט החמיר ביחסינו ואימי סבלה הכי הרבה.לאחר שאימי בשארית שפיותה טענה שאחותי מרימה עלייה יד(לאחר שבאחד הימים שבהם היא שהתה אצלי והיתה חבולה כולה..)אני לא רציתי להאמין למרות שבתוך תוכי חשתי שזו האמת.שאלתי את אימי אם היא בטוחה בכך?ואולי זאת העובדת הזרה?אך היא הייתה נחושה במילתה וביקשה שאשים סוף לסבל(באלה המילים)כבר למחרת הצבתי בבית מצלמות שלצערי תיעדו התעללות יומיומית ,התעללות נפשית והשפלות.למרות שהטחתי באחותי את המציאות ,היא סירבה להקשיב לי ואו לשתף פעולה,פניתי למשטרה והגשתי תלונה עם כל הראיות אבל כאן כבר האכזבה הייתה קשה מנשוא מהרווחה שהיתה מעורבת ועד הפרקליטות.....עברו שנתיים ועדיין לא הוחלט לגבש כתב אישום.האבסורד הוא שאחותי ממשיכה לגור עם אימי שממש סובלת ממנה כי עכשיו היא מנסה לשחק לה על המצפון,אני ממתינה בינתיים להחלטת בית המשפט לאפוטרופוס חיצוני ואחותי כמובן מסרבת,
בנוסף כל המשפחה מצד אימי החרימו אותי ומסרבים לדבר עימי,טוענים שעשיתי בושות למשפחה ודברים כאלה אפשר היה לסגור בחדרי חדרים.הם גם מצדיקים את המכות וטוענים שאחותי מתוסכלת כי אימי היא אישה מאוד קשה,לא משנה שאני מסבירה להם שהיא גרה עם אימי מתוך בחירה ונוחות כלכלית(היא משלמת בבית רק את הכבלים).
אני מרגישה שאני על סף תהום,תחנות הצדק לא עובדות בכלל ואני אשמה בכל....אפילו לאימי אני בקושי הולכת כי אני צריכה לתאם שלא יהיה שם שום מקורב של אימי שכועס עלי...כי אני מרגישה מותשת נפשית....ההריון לא מוסיף לי כוח.. ובנות המקסימות שלי נאלצות לחוות איתי את הכל כי הן היו קשורות מאוד לאחותי...הצילו... היש איזהשהו פתרון שיקל עלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא חסרת ישע נתונה לאלימות - תגובה
ד``ר מני מלכה11/02/2012לבת המיואשת,
אכן מדובר בסיפור סבוך מאוד.
מדברייך עולה הרושם שנקטת בכל הצעדים האפשריים- לא הסכמת להשאיר את האלימות כלפי אימך בגדר סוד חבוי ופנית לרשויות.
לא ברור מתוך התיאור שלך מה היו המסקנות של רשויות הרווחה. ניתן לשער כי מאחר ואחותך נותרה בבית אימך, ייתכן והם התרשמו שאין מדובר בהתעללות וכי אימך איננה מצויה בסיכון- לא כך?
דבר נוסף- מתוך הסיפור שלך ניתן לשער- אך לא לקבוע בהחלטיות- כי כמו במשפחות רבות את מצויה במרכזה של "סאגה" משפחתית לא פשוטה- עם עוצמות רגשיות שקשה לשאת אותן- של סבל. במידה ואת מסכימה להגדרה הזו, הייתי מציע לפנות לגישור\ייעוץ משפחתי.
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרשויות הסכימו לאחר הודאת אחותי
בת מיואשת..11/02/2012שהרביצה והודתה גם במשטרה,שיש להרחיקה מהבית.אך בפועל,כלום לא נעשה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגתשחר07/02/2012
שלום,
אני בת 19, ואמא שלי מאוד מדוכאת עקב בעיות בינה לבין בעלה(בעבר הייתה אלימות מילולית רבה מצדו) עכשיו הוא לא נמצא בארץ לצורך עבודה לתקופה קצרה, ואני רוצה שאמי תלך לייעוץ פסיכולוגי.., אך בחינם כי אין באפשרותה לממן זאת.
האם אתם מכירים מקום כלשהוא בירושלים אליו היא יכולה לפנות? חוץ ממרכז דרום ששם לוקח המון זמן עד שמקבלים מענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שוקר חשמלי או תרסיס פלפל לצורך הגנהמעין04/02/2012
שנים רבות הייתי נשואה לגבר אלים. בתחילת הדרך ניסיתי לרצות אותו בכל דבר ועניין כדי לא להרגיז אותו, כי כאשר היה מתרגז היה מכלה את זעמו בילדים. עם הזמן גיליתי שכל מה שאעשה לא ירצה אותו. עצם קיומי תסכל אותו באופן בלתי נסבל.
בתחילה פחדתי אפילו לערב את הרשויות (כי פנייה שלי אליהם הגבירה את זעמו) וכשערבתי את הרשויות (רווחה, פסיכולוג חינוכי) הטילו ספק במצב אותו תיארתי, נתפסתי כאישה היסטרית. התלבטתי האם להתקשר למשטרה או לפסיכיאטר מחוזי וזאת מחשש שילדי יחשפו לטראומה בראותם את אביהם מוצא בכוח מהבית. לצד הטלפון רשמתי לילדי את מספרי הטלפון של המשטרה, מד"א והרווחה, חלילה יהיה צורך להזעיק עזרה ואני לא אהיה מסוגלת לעשות זאת. אפילו שקלתי להתאבד (לביים תאונה, כדי שלא להשאיר את ילדי עם טראומה של הורה שהתאבד) מאחר ונאמר לי שאני המקור לתסכוליו וזעמו, ושהוא בבסיסו אבא טוב. קיוותי שהעלמותי מחייו וחיי ילדי (מבלי שחלילה יחושו שאמא נטשה אותם מבחירה) תאפשר להם לחיות יותר טוב מאשר חיו כשאני בחיים. אם אני כותבת, משמע עצרתי את המהלך ברגע האחרון.
הזכרתי זאת כדי להסביר עד כמה הייתי במלכוד, כשאני רואה את הכאב והפחד בעיני ילדי.....ואין מה לעשות......בשלב מסוים שקלתי להימלט איתם למעון לנשים מוכות, אך לא היה מעון שיכול היה לקלוט אותי עם ארבעת ילדי, ולהימלט ולהשאירם מאחור, לא הייתה אופציה. נשארתי בבית עם גבר אלים כדי להגן על ילדי, קמתי ועזבתי כשגדלו וידעתי שהם כבר מספיק בוגרים וחזקים פיזית כדי להגן על עצמם.
כיום אני מאובחנת ומטופלת כבעלת הפרעת חרדה עם דיכאון משני, הפרעה פוסט טראומטית, והפרעת אישיות גבולית, המיוחסים במידה רבה לחוויותי כאמא לילדים תחת טרור של גבר אלים. עד לאותו טיפול הדחקתי את אותם זכרונות קשים הקשורים לפגיעה שלו בילדים, היום הזכרונות האלה מתעוררים ומעוררים בי רגשות אשמה קשים על חוסר האונים שהפגנתי לנוכח הפגיעה המתמשכת בהם. היום אני יודעת מה היה עלי לעשות בארוע הראשון הזכור לי בו פגע לנגד עיני באחד מילדי (על ראשה של תינוקת בת 10 חדשים שפך את בקבוק המים שלה, לאחר שהבכי שלה בלילה היה מוציא אותו מדעתו). היה עלי להגן עליה מפניו באמצעות נשק להגנה עצמית. אני מפנטזת שאילו אז היה ברשותי נשק להגנה עצמית, הייתי מכוונת אותו אליו, מרימה טלפון למשטרה, מסבירה את הסיטואציה, ומבקשת את הגנתם
אני סבורה שאם היה בידי שוקר חשמלי או תרסיס פלפל, המיועדים להגנה עצמית (ולא עשויים להיחשב כאמצעי לתקיפה), הייתה לי לפחות האפשרות לשתק אותו עד אשר המשטרה הייתה מגיעה.
מבקשת את חוות דעתכם. האם לא כדאי להציע לנשים נפגעות אלימות במשפחה אמצעים להגנה עצמית, שלא חלילה יואשמו בתקיפה, יורחקו מהבית, והילדים יושארו בחזקתו של אב אלים, או יוצאו מחזקת הוריהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוקר חשמלי או תרסיס פלפל לצורך הגנה - תגובה
ד``ר מני מלכה04/02/2012רעיה שלום לך
סיפורך נוגע. לגבי תרסיס הפלפל אין באפשרותי לנקוט עמדה, אך בהחלט אומר כי הייתי מצייד נשים מוכות בסיפור שלך. הייתי מבקש מהן שיקראו אותי מההתחלה לסוף ומהסוף להתחלה, כשלעצמו הסיפור יכול להשתוות בעיני לתרסיס הפלפל - אם נשים יוכלו להבין ממנו את הצער והסבל הרב שהן אולי יכולות לחסוך מעצמן. חשוב לי להדגיש שאין בכוונתי לומר שנשים אשמות בכך שאינן פועלות להגן על עצמן, חס וחלילה, אלא רק שניתן ללמוד מהסיפור שלך שאחרי שהילדים גדלים והאישה העוזבת אפשר גם להצטער שלא ננקטו צעדים מוקדם יותר.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמילכוד
מעין05/02/2012מני, לצערי, פספסת את המסר העיקרי.
גבר אלים אפשר לרסן רק בכוח. אישה נפגעת אלימות, אין לה שום אפשרות להגן על ילדיה מפני פגיעתו הרעה. והרשויות פועלות לאט, וקשה להוכיח אלימות במשפחה כפי שקשה להוכיח אונס (גירסת הקורבן מול גירסת התוקפן)......וגם במקרה בו מושג צו הרחקה או צו מניעת הטרדה מאיימת, גבר מופרע לא בהכרח יכבד אותו, והמשטרה לא מגיעה מספיק מהר גם כשיש קריאה לעזרה. לעתים דווקא לאחר הגירושין, הגבר האלים מתוסכל יותר, וכשאין לו גם מה להפסיד, הוא מסוכן יותר. אני סבורה שנשים נפגעות אלימות צריכות להיות מצוידות בנשק להגנה עצמית.
אפילו היום, 9 שנים לאחר גירושי, אני עדיין פוחדת מפניו פחד מוות.
הדבר היחיד שאני מסכימה איתך: צריך ללמד כל נערה את תמרורי האזהרה מפני גבר אלים....וברגע שיש סימן ולו הכל ביותר, לנתק את הקשר. לנערה יש עדיין את הגנת בני משפחתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתרה מכך
מעין05/02/2012אם להערכתך בספרי את סיפורי האישי אוכל להציל ילדים החיים תחת טרור הורה אלים, אשמח להתראיין, עם כי בטשטוש פרטים מזהים כדי חלילה לא לפגוע בפרטיות של ילדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתרה מכך - תגובה
ד``ר מני מלכה05/02/2012הי רעיה - לסיפורים אישיים אכן יש כוח רב, הן עבור המספר והן עבור השומע. אני מסכים איתך לחלוטין שנשים צריכות להיות מוגנות ועדיין לא נמצאה הדרך לעשות זאת כראוי.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות מילולית צרחות והשפלות בביתאבי26/01/2012
שלום שמי עומר (שם בדוי) אני בן 17 וחצי מהצפון.
מאז גיל 13 אני עובר השפלות מצד ההורים שלי חלק מהשפלות כוללות מילים כמו:
אפס , כלומניק , לא יצא ממך כלום בחיים , אתה חרא של ילד , אני מצטערת שנולדת , את הטעות הכי גדולה בחיים שלי , אני שונאת אותך , כל הרע שקורה לך מגיע לך , בן זונה וכו'...
הקללות מגיעות בעיקר מאמא שלי אבל גם לאבא יש חלק בעניין.
אמא שלי נוהגת באופן קבוע לצרוח (ושאני אומר לצרוח אז זה ממש צרחות)
לאחרונה נולדו לי שני אחים תאומים בני שלוש שחווים צרחות איומות שלא פעם ולא פעמיים שכנים דופקים בדלת לשאול אם הכל בסדר.
אני לא בטוח אם אמא שלי שפויה או בריאה ב100% ואני רוצה שיטפלו בה כי באחותי היא גם מתעללת פיזית ונפשית.
רציתי לדעת מה אני יכול לעשות בנושא ואני דורש לשלול ממנה את הזכות לגדל את האחים שלי כי אני לא רוצה שהם יגדלו כמו שאני גדלתי בצרחות קללות איומים גידופים והשפלות
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות מילולית צרחות והשפלות בבית - תגובה
ד``ר מני מלכה28/01/2012עומר שלום,
מומלץ לפנות ליועצ\ת בבית הספר
אני מקווה שהיא תוכל לסייע בעניין ולהתחיל בתהליך סיוע ופנייה למוסדות המתאימים
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת עזרהטלי23/01/2012
שלום לכולם.
לא פשוט לי אבל אני חייבת עזרה דחוף.
אני לא מדברת על עצמי אלא על אמא של בעלי.
קצת רקע על המשפחה. משפחה של חוזרים בתשובה שהאב לכך את זה לקיצוניות כמובן. משפחה שנשארה די פרימיטיבית בכללי. בלי אינטרנט, בלי כרטיסי אשראי בלי טלוויזיה וכו...
הוא תמיד היה אדם קשה (לפי מה שבעלי מספר) תמיד רק דעתו נחשבה ודעתם של אחרים הם תמיד שטויות. עד כדי שגם רבנים (מכובדים ככל שיהיו) שאומרים לו משהו שהוא לא חושב כמוהם הרב נפסל.
בשנים האחרונות המצב בבית נהיה ממש קשה והאב כבר ממש איבד כל הגיון.
הוא מתפרץ כל כולם בלי התראה מוקדמת ומאשים את כולם שלוקחים את הצד של האם. הוא מאשים את אישתו בחיים שלמים של סבל ואף מאיים אליה. היו גם כמה מקרים של כמעט אלימות פיזית אבל תמיד היה משהו בבית לעצור את זה. כמובן שבעלי תמיד אומר לו שאין צדדים וששניהם ההורים שלו אבל שלאלימות הוא לא יסכים...
יש הרבה אלימות מילולית ודברים שעפים בבית (כסאות וכו). אין לו גם בעיה להתפרץ כשהנכדים בבית....המצב ממש מחמיר. האם רוצה גט אבל הוא בחיים לא ייתן לה. הוא גם כמובן לא ילך לטיפול ולא יקבל עזרה מאף אחד. היא רוצה לעזוב את הבית אבל יש רבה בעיות...כמובן. יש שני ילדים בחורי ישיבות שגם הם כבר לא יכולים להיות בית. (מה שעיכב את כל הסיפור זה הדאגה לשידוכים של הבנים אבל נראה לי שגם הם מבינים שהמצב לא יכול להמשך) יש בעיה כלכלית. משכורת של האם ממש נמוכה.
בקיצור (הסיפור באמת הרבה יותר ארוך מזה ....) מה עושים? למי לפנות? מה צריך לעשות? האם צריך להגיש תלונה במשטרה? האם יש משהו שיכול להסביר מה התהליך הכי טוב?
תודה רבה
אם זה לא הפורום הנכון אשמח אם תוכלו להעביר אותי למקום אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת עזרה - תגובה
פנינה דובו23/01/2012אימך ולא רק היא, סובלים מאלימותו של בעלה, מילולית, נפשית ופיזית.ואולי מעוד סוגי אלימות, כמו אלימות כלכלית (הגבלות כספיות) אלימות מינית (יחסי מין בכפייה ולא מרצון), השלטת טרור בבית, עליהם לא דיברת.
אני מבינה שאת כבר בעלת משפחה והוריך אינם צעירים. אני מעריכה כי ככל שאתם הילדים מתבגרים ועוזבים את הבית, כך תחושת האחריות שאתם מרגישים כלפי ההורים גדלה.
המצב יכול להשפיע גם על הקושי של חלק מכם להיפרד מההורים ולהתחיל חיים עצמאיים משלכם, אך יכול גם לגרום להוריכם, אפילו שלא במודע, להשאירכם בבית וליצור מספיק סיבות כדי שלא תעזבו אותם לבדם.
כדי להתגרש באמת, מה שכנראה אביך איננו מעוניין בו ולאימך אין את הכח לעשות בעצמה, הם יצטרכו הרבה עזרה, מכל הסוגים. גם אם יחליטו לא להתגרש, האפשרות להתלקחות של אלימות והסבל שנגרם מסכנים את המשפחה ומחייבים טיפול.
בכל מקרה, גם אם קיימת האפשרות להתלונן במשטרה וגם לגבי אפשרויות אחרות, אני מציעה לך לפנות לייעוץ דרך שרותי הרווחה באזור מגוריך. היום בכל אזור קיימים מטפלים המתמחים בתחום של אלימות במשפחה והם יוכלו לייעץ לך מה לעשות.
אם הוריך כבר בגיל הפנסיה, הכתובת בשרותי רווחה היא המחלקה לקשיש. הם ידעו מה לייעץ לך, בהתאם לגילם של הוריך.
זו הכתובת וזה המקום.
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)