מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התלוננתי במשטרהאנוממי21/08/2012
בעלי מרים עלי ידיים והפעם הוא הגזים כי עכשיו הוא השאיר לי סימנים והתלוננתי במשטרה והוא כמובן מאשים אותי הוא קיבל צו הרחקה ל10 ימים ואני לא יודעת
מה יהיה אחר כך אני לא יודעת מה לעשות יש לנו 3ילדים קטנים ואני במתח כי עדיין יש לי רגשות אליו והוא יכול להשתמש בזה כדי לפגוע בי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלוננתי במשטרה - תגובה
ד``ר מני מלכה21/08/2012שלום לך
את לא לבד!
אנא פני בדחיפות למרכז לטיפול ומניעת אלימות במקום מגורייך.
כדאי שתדעי שנשים רבות שחיות בקשר זוגי אלים מרגישות אשמות לאחר תלונה במשטרה. למרות שבסך הכך הן עושות זאת כדי להגן על עצמן. הרי לאף אחד אין זכות לפגוע בך ובגופך, הם שלך!!!
אני עצמי טיפלתי בלא מעט נשים אשר סבלו שנים רבות עד שאזרו אומץ להגיש תלונה ואחר כך הצטערו על כך שחיכו וסבלו כל כך הרבה שנים.
אני חושב שבאמצעות התלונה העברת מסר חשוב מאוד לבעלך- עד כאן! לכן לדעתי, כל הכבוד לך!!!!
גם הרגשות שיש לך כלפיו, הם רגשות לגיטימיים. זה חלק מהבילבול.
לכן חשוב שתידעי שאת לא לבד. במרכז למניעת אלימות תזכי לליווי של אנשי מקצוע שפגשו נשים רבות. המשפחה כולה תוכל לקבל סיוע.
אל תחכי, תנסי... מגיע לך לקבל עזרה.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לצאת מאלימות ממושכתפנינה16/08/2012
תודה על התשובה פנינה בכל זאת יש לי שאלה מאוד חשובה אם אני יעזוב את הבית שלי אם הילדים והבית פרטי שלי ושל בעלע האם אני מאבדת זכויות על הבית מאוד חשוב לי לדעת על התהליך שאני צריכה לעשות כדי ךצאת ממעגל האלימות , אני מרגישה שאני מחפשת תשובות , אני הלכתי כבר לסיוע לנשים הם אמרו שיצרו איתי קשר בשביל לעזור לי והם פשוט לא חזרו אז כאילו כבר הירמתי ידיים כי אני חושבת לאף אחד לא איכפת בתו הלב שלי אני מרגישה שאני רוצה לעשות את הצד הזה ואין לי על מי להישאן אם את יכולה לעזור לי לפנות אותי למקום שהיתנו לי מענה אחרי שנה אך בתקופה שאני זקוקה להם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - אלימות במשפחהפנינה12/08/2012
אני אישה נשואה 11 שנה יש לי שני ילדים בעלי ואני כל הזמן רבים הוא מקלל אותי בלי סוף מרים עליי לפעמים ידיים משפיל אותי מקלל יורק עלי לא נותן לי יותר מדי חופשיוות כל הזמן עצבני לא מרוצה מכלום תמיד מאשים אותי בכל מה שקורה לו וגם בבית לא סובל את המשפחה שלי כאילו הוא רוצה להשאיר אותי לבד בלי משפחה אני כל הנשואין שלי חושבת על גירושין ומפחדת גם מהדרך הזאת וגם שאני עפול מבחינה כספית יש לנו רכוש משותף והשיגרה שלא נותנת לי לעזוב אני יודעת שזה פוגע בילדים שלי אני נהייתי גם מאוד עצבנית אני פשוט מאבדת כוחות , הוא כל הזמן אחרי ריבים מנסה להיתפייס ואני כבר נגעלת מהתחושה שזה לא מחזיק אפילו 24 שעות מה לעשות אני לא יודעת אך להתחיל את הדרך אני גם מפחדת לקרוא למשטרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות במשפחה - תגובה
פנינה דובו13/08/2012שלום לך,
אכן, את מתארת תמונה מלאה של אשה כלואה בתוך מקום הסוגר עליה מכל עבר.
אני חייבת לגלות לך סוד נורא גדול וחשוב: את החופשיות שאת רוצה, רק את יכולה לקחת לעצמך ואיש לא יכול לקחת אותה ממך.
כנראה שמכל מיני סיבות את לא יודעת לעשות זאת. הדרך שאני יכולה להמליץ לך עליה היא לפנות למרכז מקצועי בשרותי הרווחה שיודע איך לעזור לך לגלות את היכולות שלך.
זה לא פשוט, זה לא קל והדרך לא קצרה. אבל זה אפשרי! אם באמת תחליטי שאת בוחרת לעשות שינוי. וזו כבר החלטה שכולה שלך.
אני ממליצה לך לנסות. מקסימום תחליטי מתוך בחירה, שאת נשארת באותו מצב, כי אינך מסוגלת לעשות שינוי. גם החלטה כזו תתן לך כח.
לכי על זה והצליחי,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברה שלי מרביצה ליבני10/08/2012
יש לי חברה כבר 10 חודשים האמת אנחנו מאורסים אפילו בכמה חודשים האחרונים משהו אצלה השתנה והיא נהפכה לממש אלימה אני גם טיפוס עצבני ואלים אבל תמיד משתדל לרסן את עצמי מה שקורה שהיא מתחילה קודם לשבור דברים לזרוק בגדים שלי לריצפה אפילו שרפה לי חולצה פעם ואז היא מגיעה אליי נותנת לי מכה ושואלת אותי נו אתה רוצה להרביץ לי זה מדרדר מיום ליום ופעם האחרונה פשוט זרקתי אותה על הריצפה וברחתי מהבית אחר כך היא בוכה ואומרת לי שאני צריך לתת את הגוף שלי לקבל מכות ולא להגיב בכלום אין לה בעברה בעיות אלימות פעם אחת אבא שלה הכה אותה וגם דיברתי איתו על זה אבל זה היה פעם אחת בלבד למה שבחורה נורמטיבית סוטדנטית אשכנזיה סליחה קצת על הגזענות תהיה כל כך אגרסיבית ותנסה להביא אותי למצב שאני יכה אותה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברה שלי מרביצה לי - תגובה
ד``ר מני מלכה10/08/2012בני שלום,
יכולות להיות סיבות רבות למצב שאתה מתאר,
אין ספק שלמערכת היחסים שלכם יש גם חלקים חולים, לא בריאים.
דווקא יש הזדמנות טובה - לפני החתונה, לעשות עם זה משהו.
מומלץ לפנות לייעוץ במרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה במקום המגורים.
מומלץ שכל אחד מכם יפנה ליועץ\ת בנפרד
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחי אתה הומו????
ניקו11/07/2015מה אתה מטומטם?????? הומו?????? דפוק???????? מי מי מי מי מי ?.? פאקינג מרביץ לבת מי??????????????????????? כשהיא בכתה ואמרה לך ''אתה צריך לתת לי את הגוף שלך ולקבל מכות ולא להחזיר לי'' היא צודקת במילה ומילה!!!!! תקשיב. בן לא יכולה להרביץ לבת אין כזה דבר!!!! יש מבין??? יודע גם חברה שלי הייתי מרביצה לי בועטת לי בביצים, מביאה לי כאפות, צובטת, שורטת, נושכת, ואין מה לעשות, ככה זה, ומה היא אומרת לי? היא אמרה לי במילים האלה ''אתה העבד שלי עכשיו ואתה תקבל מכות בשקט כי אתה גבר'' וחטפתי מכות בלי להגיב..... לעולם אל תרביץ לאישה תמות לפני מה לא ברור??????????????????????????????????????? וואלה מקווה נכנסתי לך למוח וגרמתי לך להבין משהו! אסור להרביץ לבנות נטו!!!!!!!!! יש מבין??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה במשפחהשמרית06/08/2012
אחי הקטן שב לארץ לאחר היעדרות של 17 שנה
הוא חזר אדם אחר לגמרי ולא כמו שזכרתי
הוא תוקפני מאוד ואף נוטה לקלל אפילו את ילדי הקטנים
אני די בהלם ולא יודעת מה לעשות
מצד אחד שמחה עם שובו של אחי ומצד שני זה אינו אחי ואני לא רוצה שיהיה בקרבת ילדי
אשמח לעצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה במשפחה - תגובה
ד``ר מני מלכה06/08/2012שמרית שלום
הסוגיה שאת מעלה אכן נוגעת להתמודדות עם אלימות ומכונה "הצבת גבול".
מהדברים שכתבת אפשר להבין שאחיך אדם מבוגר ברשות עצמו וכך גם את.
כאם לילדייך אכן מצופה ממך לעצור אותו מלקלל את ילדייך.
אני מניח שזהו דבר "לא נעים", אולי מרתיע.
אין בסמכותך לשנות את אחיך- אך יש בסמכותך ומחובתך לעצור אותו מלהתנהג כך כלפיי ילדייך.
עלייך להבהיר לו בפשטות שאינך יכול להסכים עם פגיעה בילדייך ומשמעות הדבר כי אם הוא אינו מפסיק זאת - לא תוכלי להרשות לו לשהות בקרבתם.
במידת הצורך - עלייך לפעול למימוש אזהרתך ואכן למנוע פגיעה בילדייך
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכות חינוכיותשאלה28/07/2012
האם לגרור ילד לחדר שלו זו אלימות?
האם לתת לילד (שמאובחן ADHD) סטירה כי הוא לא מקשיב זו אלימות?
האם עיוות שם של ילד ע"י ההורה שלו זו אלימות?
האם לתת מכות נמרצות במהלך משחק השתוללות רק כדי להוכיח לילד שההורה יותר חזק זו אלימות?
האם להגיד לילדים שצריך להחזיר למי שמרביץ להם זה לעודד אלימות?
אנחנו מתווכחים בנושא הזה ולטענתי יש צורך באיזה טיפול כמו "סדנאת שליטה בכעסים". אבל האלימות הזו לא באה מתוך התפרצות זעם אלא מתוך חשיבה ואמונה שזה החינוך הנכון.
בעיניי הגישה החינוכית הזו באה מתוך בית שחינך ככה ומתוך חוויה של התעללות ממושכת מצד קבוצת ילדים בביה"ס היסודי. אולי אני טועה.
ואולי לא, ויש סדנאות שיכולות לעזור למצוא דרכי התמודדות אחרות למצבי תסכול של הורים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכות חינוכיות - תגובה
ד``ר מני מלכה28/07/2012הסוגיות הללו מעסיקות הורים רבים.
מומלץ לעיין בספריו של חיים עומר (התנגדות לא אלימה, שיקום הסמכות ההורית) וגם של חיים עמית- הורים כמנהיגים.
הורות לילד עם ADHD היא אתגר גדול ומתמשך. אכן נדרש ליווי וסיוע. אני לא חושב שסדנת שליטה בכעסים היא הדבר היחיד שיפטור בעיות מהסוג שאת מתארת. הדרכה הורית ופיתוח דרכי תקשורת עם הילד יכולים לסייע.
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חינוך ילדיםד.18/07/2012
בעלי בא מבית שבו היה לגיטימי להביא לילדים מכות קטנות על היד, אם הם היו עושים משהו לא בסדר.
הוא סבל מזה הרבה, ויש לו עדיין משקעים עם ההורים שלו לגבי זה.
עכשיו אנחנו מצפים לילד.. ואני תוהה, אם יכול להיות מצב שהוא יהיה כמו ההורים שלו..
אם הגיוני שלמרות שהוא מתנגד לזה מאוד.. הוא בסוף כן יהיה כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חינוך ילדים - תגובה
ד``ר מני מלכה18/07/2012ד שלום לך
קשה לצפות את העתיד, אבל אפשר לנסות ולהשפיע עליו.
נראה כי לשם כך נדרש מכם "דיבור" מתמשך לגבי שיטת החינוך של הילד.
זוהי סוגיה אופיינית בחיי הנישואין ולקראת הגעתו של הילד הראשון. כל אחד מבני הזוג מביא עימו את החינוך מהבית ולכן נדרש דיאלוג מתמשך שאיננו נקי ממחלוקות ומוויתורים ופשרות.
למשל אפשר לשוחח ולהחליט שאם אכן הוא מתנגד לזה הוא "ימנה" אותך למי שמזכירה לו שוב ושוב כמה הדבר היה רע עבורו ובמידת הצורך אף עוצרת אותו מלהכות את הילד.
לפעמים ייעוץ זוגי יכול לעזור , בעיקר באותם מקרים שקשה להגיע להסכמה.
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחזור לחיות ביחד אחרימירית09/07/2012
בן זוגי, לפני שלוש שנים סטר לי ובעקבות זה לא יכולתי להישאר לידו ועזבתי.. עכשיו הוא מתקשר שוב, אני רווקה, ורוצה שנחזור. הוא אומר שהוא עבר סדנא לשליטה בכעסים והכל ועכשיו הוא בסדר.
האם לסלוח לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחזור לחיות ביחד אחרי - תגובה
ד``ר מני מלכה09/07/2012מירית שלום,
התשובה לשאלה האם לחזור איליו או לא - נמצאת אצלך.
השאלה החשובה היא מאיזו עמדה את חוזרת.
הידע שנצבר על מערכות זוגיות אלימות מלמד כי ישנם מקרים בהם נשים מוכות מגיעות לקשר ואף מוכנות להישאר בתוכו מתוך חולשה ותחושה פנימית של הערכה עצמית נמוכה "אף אחד לא ירצה אותי" "אף אחד לא יאהב אותי כמוהו...".
לזכותך ייאמר כי ידעת לקטוע את האלימות בזמן וכי לא הסכמת להישאר בקשר. כך שאם את סומכת על עצמך שתוכלי לזהות אלימות כלפייך ולא להסכים לה הרי שמדובר בנקודת חוזק.
בנוסף לכך רצוי שתבררי מה מושך אותך להיות לצידו-
אני לא חושב שמדובר בעניין של סליחה בלבד אלא בדברים מהותיים יותר- איזה מן זוגיות מצפה לך? כיצד יתקבלו החלטות? האם יש עניינים של קנאה? שליטה? וכיוצא בזה.
בהחלט מותר ומומלץ כי תפני לשיחת ייעוץ במרכז לטיפול ומניעת אלימות במקום המגורים שלך- כדי לברר לעצמך לעומק מה את רוצה.
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מסבירים לילדים על אלימותש.28/06/2012
נוח לי לכתוב לך, כאישה אל אישה.
אני אמא לילדה בת עשר. אתמול איזה ילד קילל אותה, והיא בעטה לו באשכים.
גם בשנה שעברה היה ארוע זהה - עם ילד אחר.
איך להסביר לילדה שאסור לה לבעוט באשכים. ולמה אסור לה?.
אלא אם כן מישהו תוקף אותה פיזית, ואז מותר לה לבעוט לו באשכים?.
איך היית מסבירה לילדה בגילה?. מה היית אומרת לה?.
סליחה אם השאלה מביכה אותך, אבל אני באמת צריכה את עזרתך.
מבקשת שתעני ברצינות ומהר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנינה, השאלה עבורך... - תגובה
פנינה דובו28/06/2012שלום ע.
השאלה הראשונה שלי היא מהיכן עולה על דעתה של הילדה שלך לבעוט דוקא באשכים?
האם זה מקרי והאם ומה היא יודעת לגבי מקום רגיש זה.
אם הילדה שלך כבר מבינה שאשכים הם מקום רגיש הרי שאת רק צריכה לאשר זאת בפניה ולדבר איתה על הסיכון והכאב שהיא גורמת בעשותה זאת.
בעקרון אין המקרה שונה מכל תגובה אלימה אחרת בה נוהגת ילדתך, ומהדרך בה את מגיבה לאלימות שלה ובמקרי אלימות אחרים.
אם אנחנו נגד אלימות (ואני נגד, כמובן), הרי שגם זוהי אלימות, ובנוסף היא גם מכוונת לנקודת תורפה, מה שמחמיר את האלימות ואת הפגיעה שהיא גורמת. נראה לי כי ילדה בת 10 היום יודעת כי היא פוגעת במקום רגיש, מביך ופגיע.
השאלה השניה היא מה לא נוח לך להסביר לה כשמדובר באשכים ומדוע השאלה מביכה אותך?
אני מציעה שתגבשי את דעתך ביחס לאלימות וכמו כן תנסי להבין מדוע נושא שקשור באיבר מין (זכרי) גורם לך מבוכה. אלה שני דברים בסיסיים שעליך לעשות, לפני שאת פונה לילדתך. כשתבררי זאת עם עצמך, עברת כבר לפחות את מחצית הדרך ואז בודאי תדעי מה לומר לביתך.
ודבר נוסף, אם את חושבת שלילדתך אין יכולת להגן על עצמה (ואני לא מתכוונת על ידי הפעלת אלימות נגדית, כי לכך אני מתנגדת), כדאי לך להתייעץ עם מערכת החינוך והייעוץ,
האמונה על כך. כמובן שאני אהיה בעד דרכי תגובה שאינן אלימות.
בעקרון, ילד אמור לחוש שיש לו הגנה מצד מבוגר אחראי, אשר יכול לסייע לו בעת מצוקה ואשר תפקידו להדריך את הילד כיצד פותרים בעיות בדרכי שלום והידברות. בשביל זה נחוץ שיהיה בסביבתו מבוגר שהילד סומך עליו ומרגיש מוגן במחיצתו.
שאלה פשוטה - התשובה קצת פחות...
בהצלחה,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים?צריכה עזרה24/06/2012
אני בת 38 + 3
לאורך כל חיינו המשותפים היו לבעלי טענות כלפיי: כמה אני מרוכזת בעצמי, ביקורת על הטיפול שלי בבית ובילדים, על מקום העבודה שלי ("את לא עושה כלום בעבודה, רק יושבת במשרד במיזוג" – לעומת העבודה הקשה שלו)
קללות על בסיס יומי : "טינופת", "טיפשה", "מטומטמת", "חולת נפש" וגם "אגואיסטית", "אגרסיבית", "מרוכזת בעצמך", "עצלנית"... כולל השפלות לפני אנשים אחרים – "היא לא מבינה כלום", "מדברת שטויות ".מאשים אותי בכל מה שקורה בבית.
במשך השנים היו עליות ומורדות, היו גם תקופות טובות.
הוא אבא אוהב ומשקיע, המשפחה והבית מאוד חשובים לו.
גם הילדים הפנימו שמותר לדבר לא יפה אל אמא ומחקים אותו, כשהבן הקטן שלי קרא לי טינופת זה היה כמו סטירת לחי, העיר אותי והחלטתי שעד כאן, אני לא אספוג יותר ואפסיק להיות שק החבטות המילוליות שלו.
הבעיה היא שהוא לא מוכן להקשיב, כשאני מנסה לדבר איתו על זה, הוא הופך את הכל ותמיד מגיע לזה שאני אשמה בכל המצב הזה, שאני מוציאה אותו מהכלים וחוזר על כל הטענות שלו נגדי.
מה עושים? אני לא רוצה להתגרש, מפחיד אותי להישאר לבד עם 3 ילדים, יש לנו ילדה עם בעיה רפואית שצריכה טיפולים מיוחדים והרבה השקעה, לא יודעת אם אעמוד בזה לבד.
האם אפשר לגרום לו לכבד אותי? או שהכל אבוד והדרך היחידה לצאת מהמצב הזה היא לפרק את החבילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים? - תגובה
ד``ר מני מלכה25/06/2012שלום לך,
אתחיל מהסוף- כדי "לצאת מזה" לא מחייב לפרק את החבילה, אבל בהחלט כדאי לשנות אותה.
כפי שאת מתארת החוזה הזוגי שאת חיה בו מבוסס על חלוקה בינך ובין בעלך. את ה"פחות שווה" וגם זו שמותר לבני המשפחה שלא להתייחס אליה ואל רגשותיה בכבוד.
בצורה כזו - כשאת כמו "שק חבטות" קשה מאוד לקיים קשר זוגי ומשפחתי.
אני מציע שתפני לקבל עזרה במרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה.
ההתנהגות המתוארת מתאימה להגדרה של אלימות פסיכולוגית. (לכל הדעות אלימות קשה מאוד שמכרסמת בעצמי של האדם)
פניה לטיפול- אין זה אומר שאת אשמה אלא רק שאת רוצה לקחת את הזמן כדי לברר מה את רוצה מעצמך ולברר את הפחדים שיש לך מפני גירושין ועוד...
אפשרות נוספת- במידה ובן זוגך מכיר בהתנהגותו השלילית כלפייך- ניתן לפנות לטיפול זוגי.
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מענה טלפוניעמית17/06/2012
שלום
איזה מוקדים קיימים למענה טלפוני עבור בני נוער במצוקה?
מה מומלץ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בן 17 השפלות וקללות מצד ההוריםרותם09/06/2012
שלום שמי אבי (שם בדוי) כבר מגיל קטן אני עובר השפלות מצד ההורים שלי,כל החיים שלי אמרו לי שאני ילד מפגר,ילד לא בסדר,כלומניק,אפס,שלא יצא ממני כלום בחיים,כל מה שעשיתי בחיים שלי בשביל לקבל קצת מילים טובות תמיד קיבלתי השפלות כמה זה לא מספיק מה שעשיתי וכמה שזה עלוב.
לאחרונה התחלתי להתאמן לקראת הצבא,אני משקיע את כל החיים שלי באימונים האלה מתאמן 24/7 בקבוצת כושר קרבי ובבית,וכל מה שאני שומע מאמא שלי זה שאני אפס שלא יצא ממני כלום בחיים כל החיים כל הילדים במשפחה היו יותר טובים ממני,שהלוואי ואני יצא ג'ובניק ושלא יקבלו אותי לשום יחידה.
הנושא התחיל להעיק עליי ורציתי לדעת מה אפשר לעשות? רצוי לציין כי אני חושש כי יש לה בעיות נפשיות (מדברת על הבעיות שלה עם עצמה בקול,צרחות,צעקות כל היום בבית)
אני אישית כבר לא מכיר בה כאמא ומבחינתי לשלוח אותה לאישפוזים או לעצור אותה במשטרה,רק תגידו לי מה אוכל לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 17 השפלות וקללות מצד ההורים - תגובה
ד``ר מני מלכה09/06/2012רותם שלום,
מומלץ לפנות ליועצת בית הספר ולבקש סיוע בעניין, היא תוכל להפנות אותך לגורמים הרלוונטיים.
בהצלחה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיימתי ללמוד
רותם09/06/2012האם יש גורם אחר שאוכל לפנות אליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיימתי ללמוד - תגובה
ד``ר מני מלכה09/06/2012רותם שלום,
תוכל לנסות ולפנות למרכז לטיפול ומניעת אלימות במקום מגורך ולבקש שיחת ייעוץ.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי בעל אליםDonno Yet30/05/2012
אני נשואה מזה שנה וחצי ויש לי בת 5 חודשים מבעלי, אני מתגוררת עם בעלי ושני ילדיו מנישואים קודמים.
למרות שאני אקדמאית וצעירה מבעלי ב-18 שנים, אני מגדירה את עצמי אך ורק בתור אימא ולא אישה... כי אישה מוכה אני עדיין לא מוכנה לקבל את עצמי.
זה התחיל בסטירה חודשיים אחרי החתונה.. גם בתחילת הנישואים ובירח דבש האיומים לנטוש אותי ולריב איתי היו בלתי פוסקים.
נכנסתי להיריון שלושה חודשים אחרי החתונה ומאז המצב רק הולך ומתדרדר.. כשאנחנו מתכווחים הוא מקלל ללא הפסקה, מזלזל, מאשים וכשממשיכים אני רואה את הסטירה אוטוטו בדרך...
לפני שילדתי הייתי מקבלת סטירה או שתיים כל כמה חודשים (סה"כ סטר לי 3 פעמים לפני הלידה)... כרגע אני מצפה לזה כל רגע... אנחנו לא רבים ולא מתווכחים ואפילו לא מדברים..
לפני חודש בדיוק רבנו (האמת שאני כבר לא זוכרת על מה מרוב שהיינו רבים) אבל בעיקרון הריבים שלנו הם סביב אימא שלו והקשר ההדוק איתה (הוא מתייחס אליה בתור אישתו ואני הדבר השולי הזה שרק "התחתן איתו"... היא אמורה לגדל את הבת שלי ולא אני וסביב זה אנחנו רבים כל הזמן).. אז לפני חודש קיבלתי את המכות של החיים... לא נותר כיסא שלא היכה אותי בו... לא נותר דבר אלא זרק עליי,,, נשכב מעליי והתחיל להכות ולהכות... מרוב שהייתי בהלם אני לא הגנתי על עצמי אפילו... יצא מהבית לשבוע ימים וחזר וציפה שאני אחזור לשיגרה.. אימא שלו שיכנעה אותי שזה באשמתי בכלל (היא גרה ליד הבית שלנו)...
חזרנו לשיגרה... הבטחנו דף חדש.. עד לפני יומיים כששוב הוא כמעט דרס אותי באוטו כששאלתי אותי לאן הוא הולך לבד כשאנחנו אמורים ללכת ביחד... הייתי עם היד על הדלת והוא פשוט שם גז ועפתי איזה שני מטרים ... קמתי והוא החזיק אותי מהשערות והתחיל לקלל ולאיים עליי שיכה אם לא אעוף הביתה מיד!!! יצא מהבית וחזר אחרי שעתיים מתנצל אבל עדיין מאשים אותי שאני גרמתי לזה שהוא התעצבן...
זה רק קצה מהקרח ממה שקורה איתי על בסיס יומיומי... השאלה שלי היא ככה :
אם זה יקרה שוב.. אני רוצה לתעד את זה איכשהו ושזה יהיה מתועד אצל המשטרה מבלי להגיש תלונה או שהוא ייאסר.. אחד בגלל שאני לא רוצה סנקציות לא לי ולא למשפחתי ולא לילדים... שתיים כי אני רוצה תיעוד כלשהו כשאגיש את זה לבית משפט בעת גירושין או משמרת על הילדה (אני חושבת על העתיד, כי עוד פעם אני פשוט לא אקבל את זה)...
האם יש משהו כזה שזה להגיש תלונה במשטרה מבלי להגיש תלונה?? תיעוד כלשהו אצל עו"ד או רופא או משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לגבי בעל אלים - תגובה
ד``ר מני מלכה30/05/2012שלום לך
לצערי לא אוכל להציע מענה אינסטנט,
אכן כדי לשנות את המצב יש סכנות ומחירים שעלייך לשלם- אולי בושה בשל החשיפה, עימות-אולי משפטי, תחושת אשמה בגין תלונה במשטרה....ועוד
זהו המילכוד של נשים כמותך, המצויות בקשר זוגי אלים.
כדאי להעמיד את המחירים הללו מול מה שאת עוברת כרגע, נשמע סיוט.
ובנוסף לכך אינך לבד.
פני למרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה, שם תקבלי ייעוץ וגם מענה ראוי בהתאם לקצב שלך, צעד-צעד.
הטיפ היחיד שאוכל להעניק לך הוא שיש נשים שפונות לעזרה רק אחרי שהן עברו סבל עצום והגיעו "לתחתית הביצה".
תוכלי לנסות ולחסוך לעצמך את המשך הסבל. אך לשם כך עלייך להכיר בכך שאת אשה מוכה ולפנות לקבל עזרה.
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב בעייתיע22/05/2012
שלום רב,
דבר ראשון אציין כי אני מגדיר את עצמי כאדם אלים אשר מודע לבעייתו טיפל ומטפל בה בכל יום ויום, דבר אשר שיפר את חיי בכל התחומים פרט לזוגיות שלי.
אני נשוי לאשה אשר על פי כל התסמינים ולפי כל המאמרים ולפי הסדנה בה השתתפתי היא אלימה.
הבעיה היא שהיא התמקמה במקום של קורבן וממנו היא יוצאת ו"מכישה" כל פעם.
אני מנסה להחיל את הכלים שקיבלתי להתמודדות עם מצבי אולם אין לי אפשרות לקיים אותם בבית.
דברים כגון, כשאנו מתווכחים היא חייבת לעבור לפסים של נאצות והשפלות ועושה כל ניסיון שאצא משלוותי, כשאני מרגיש שזה עלול לקרות אני מייד יוצא מהבית בשביל להתאוורר,להרגע ולחשוב על כל הסיטואציה ולנסות לנתח אותה בשביל שאוכל להתקדם.בד"כ במשך הזמן שלי בחוץ אשתי מתקשרת ללא הפסקה ולא מוכנה לתת לי להרגע. ברגע שכף רגלי דורכת בחזרה בבית אשתי מתנהגת כאילו ההליכה רק הגבירה את כעסה וממשיכה באותה נקודה שבה עזבתי את הבית בעוצמה מוגברת.
במהלך העניינים היא כמובן מכניסה את מריבות העבר ואת האומללות שלה.
בנוסף לא יכול להיות מצב שבו אגיד לה שאינני מעוניין לשמוע את דבריה (לא באמצע ריב)באותו רגע והיא תקבל את זה. אני מוכרח לשמוע את מה שיש לה להגיד אחרת תתחיל מלחמת עולם.
לסיום רק אומר שמעולם לא הרמתי יד על אשתי, לצערי כן הפחדתי אותה אבל שם זה עצר, היא לעומת זאת כבר סטרה לי וזרקה עלי חפצים.
ברגע שאני טוען שלשנינו יש בעיה של שליטה בכעסים היא טוענת שאני מתנהג כגבר אלים קלאסי שמשליך על האחר את האשמה, ומסרבת לקבל את העובדה שהיא עושה בדיוק את זה.
האם יש דרך לגרום לאדם אלים להבין את מצבו גם כשהוא מתכחש לכל העובדות וההוכחות? טיפול הוא לא אופציה מאחר ואישתי טוענת שאני האחראי לכל ולכן אין לה כל סיבה לקבל עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב בעייתי - תגובה
ד``ר מני מלכה22/05/2012ע שלום,
כל הכבוד לך שלקחת אחריות על אלימותך ואתה מטפל בה.
בטח כבר למדת בסדנא כי נקודת המוצא בתחום האלימות במשפחה היא שאין לך אחריות על ההתנהגות של מישהו אחר אלא רק על עצמך. אולי מצער אותך לשמוע אבל אין באפשרותך לשנות אותה. השינוי יכול לבוא רק ממנה. השאלה הגדולה היא מה גורם לך להישאר בקשר כזה ולסבול כל כך. להסכים לספוג אלימות.
אתה בטח עושה מאמץ עצום שלא להגיב לאלימות באלימות- כי אם תעשה זאת אתה מחבל בעצמך ולא מיישם את מה שלמדת בסדנא. אינך יכול לחנך מחדש את אישתך. אולי גם כגבר קשה לך להגיש תלונה בגין האלימות כי אתה חושב שלא יאמינו לך- או שאולי זה עלול לפגוע בתחושת הגבריות. לכן אני מניח שאתה חי בצורה לא מוגנת מספיק, קשה לך להגן על עצמך.
יחד עם זאת כדאי שתהיה ער לכך שאולי ההחלטה שלך להפסיק את האלימות יצרה התנהגויות חדשות, כך שכעת אתה מפנה אלימות "סמויה" כלפי אשתך. יכול להיות שאתה מנסה להוכיח שגם היא אלימה ואז להרגיע תחושות של אשמה ואי נחת שנוצרות לעיתים קרובות אצל גברים אלימים. מה שנקרא שניכם באותה הסירה.
בעבודתי בתחום פגשתי לאורך חיי מקרים שבהם גברים הצליחו "לשגע" את בת הזוג מבלי שבהכרח היו אלימים פיזית. אבל כאמור, את זה רק אתה תוכל לדעת.
כך או כך, ישנם גברים אשר במקרים דומים מסבירים שהם נשארים בקשר כיהם לא רוצים להפסיד את הילדים או את הבעלות על רכוש\דירה\תשלום מזונות. אכן זו סוגיה סבוכה אבל עדיין זה מעלה את השאלה האם צריך לסבול כל כך.
היה טוב אם היית יכול להגדיר את המצב שבו את נמצא כאפשרות לבחור בין פתרונות שונים , נכון שבשני המקרים, להישאר או לעזוב, אתה משלם מחירים, אבל עדיין הבחירה היא בידיים שלך.
גם בקרב זוגות שאין בהם אלימות יש פנטזיה של כל אחד מבני הזוג שהשני יהיה משהו אחר, שיפצה אותם ויעניק להם יחס שעליו הם חולמים אבל עם הזמן הם לומדים שפנטזיה זו אינה מתגשמת.
אולי תוכל גם אתה לקבל את זה שאשתך איננה האישה שרצית שהיא תהיה. ולקבל החלטה.
מקווה שתצליח,
אכן מדובר בסוגיה סבוכה וכל החלטה שתקבל היא החלטה קשה
מני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסור השימוש ברכב המשפחתיחני17/05/2012
שלום רב,
אני נשואה 16 שנה. עד כלפני שנתיים סבלתי מאלימות פיזית, נפשית ומילולית קשה מצד בעלי. בשנתייים האחרונות, בשל פנייתי לקבל מידע במשטרה על מה מותר לי לעשות, בעלי הפסיק אוטומטית את האלימות הפיזית. אבל! הוא לא עשה זאת כי הבין שהתנהגותו לקויה אלא כדי לשמור על עצמו.
מאז שנתיים אלו הוא "מעניש" אותי על התנהגותי הלא טובה בכך שהוא קובע מתי אוכל להשתמש ברכב המשפחתי (היחיד) שיש לנו. פשוט אם משהו לא מוצא חן ביניו הוא מודיע לי "היום אין לך את הרכב". ברכב אני משתמשת כדי לנסוע לעבודה, להסיע הילדים לגן, חוגים, קניות בסופר וכו'.
שאלתי - האם למנוע את השימוש ברכב זה לא חוקי? ואם לא חוקי למי פונים? למשטרה (יש לה מה לעשות במקרה זה) לעו"ד?
האם קיים חוק בנושא?
תודה, חני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איסור השימוש ברכב המשפחתי - תגובה
פנינה דובו18/05/2012שלום חני,
לעניות דעתי אם הרכב רשום על שם שניכם ובעלך מונע ממך להשתמש בו את יכולה לפנות לבית המשפט לענייני משפחה ולבקש התערבותו להסדרת השימוש ברכב ביניכם.
את יכולה להתייעץ בנושא זה בלשכה לסיוע משפטי בעיר המחוז שלך, או בויצו או בנעמת (במחלקה המשפטית) או סתם אצל עורך דן שמבין בענין.
אלא שאני מבינה שבעלך מתוחכם למדי בדרכי ההענשה שלו אותך, או אולי נכון יותר בדרכי השליטה שלו בך.
לכן אני מניחה שהפתרון איננו טכני בלבד, באמצעות החלטת בית משפט, אלא בשינוי מערכת היחסים שביניכם. וזה אמנם ידרוש ממך אולי קצת יותר, אבל ישפר את איכות חייך לטווח הארוך. אני מתכוונת לטיפול. את יכולה להתחיל לבד ואולי הוא יצטרף מאוחר יותר. וגם אם לא - את תתחזקי ותהיי מסוגלת לעשות את ההחלטות לגבי מה שטוב ורצוי לך, מבלי להיות תלויה וכבולה להחלטות של מישהו אחר.
בהצלחה לך,
פנינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)