פורום אלימות במשפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבת שלי
    אבי
    21/02/2013

בת ה-16 יוצאת עם מישהו שקנאי לה מאוד. מתקשר אליה כל הזמן ועושה לה פרצופים כשהיא יוצאת עם ידידים. מה לעשות? להתערב? אני פוחדת שזה ילך ויחמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הבת שלי

הוספת תגובה

• הבת שלי - תגובה

ד``ר מני מלכה
    21/02/2013

אבי שלום,

זה יפה מאוד שאת מגלה עירנות.

זהו מצב סבוך-

מניסיוני בעבודה עם נשים מוכות, שמעתי סיפור שחזר על עצמו.
    גורמים בסביבת האישה (משפחה קרובה, חברים) היו ערים לכך שמדובר בקשר לא בריא, אך הביקורת שלהם גרמה לאישה דווקא להיצמד לקשר ואף להתחתן בניגוד לדעתם של כל האחרים. אחר -כך, כשהאישה חשה מצוקה היה קשה לה לבקש עזרה מסביבתה.היא נותרה לבד.

לכן- לדעתי כדאי לנסות וליצור מצב שבו את מצליחה לשוחח עם הבת שלך על הקשר אך לא ממקום של ביקורת.
    כלומר, שיחה שאיננה גורמת לך לחוש\לחשוב שהיא קטנה, לא מבינה, טועה וכיוצא בזה.
    שימי לב שלא כדאי שהפתרון של הפחדים שלך יהיה הדבר החשוב, אלא היכולת של הבת שלך לפנות אלייך בעת צרה ולקבל את העצה\עמדות שלך.

זה אומר שמצד אחד אכן לא כדאי שתעצמי עיניים ומצד שני תהיי רגישה לקצב של הבת שלך ושלא תחוש מאויימת מדברייך.

מני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה בבקשה!!!
    שאלה
    06/02/2013

שלום,
    אני עושה בייביסיטר על ילדה בת 12 (עוזרת לה בשיעורי בית וכד'). בזמן האחרון שמתי לב שהילדה בוכה הרבה וסובלת מדכאונות. לבסוף התברר לי שהאמא של הילדה לוחצת עלייה לעשות ניתוח אף- אני חייבת לציין שהייתי בשוק כי הילדה ניראית נהדר!!! אין לה שום דבר חריג בפנים ואפילו להפך- זאת ילדה ממש יפה!!! אני לא יודעת מה לעשות- המצב של הילדה הולך ומתדרדר מיום ליום! אשמח לעזרה! תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה בבקשה!!!

הוספת תגובה

• עזרה דחופה בבקשה!!! - תגובה

ד``ר מני מלכה
    07/02/2013

שלום לך,

הסוגיה שאת מעלה סבוכה, משום שלא משתמע מדברייך שמדובר במה שנקרא "התעללות קלאסית" שבגללה פונים לרשויות. קשה להבין מדברייך היכן הם נתונים לפרשנות אישית שלך ודעותייך האישיות והיכן מדובר במצבה של הילדה. מה הכוונה "מתדרדר מיום ליום"?

בדרך כלל אם אדם כל שהוא חש שישנה התעללות בחסר ישע (קטין או מבוגר) אז מומלץ לפנות למוסדות הרווחה בעניין- האם בכך מדובר לדעתך? אם את סבורה שהילדה בסיכון כל שהוא, אז באמת מומלץ לפנות לרשויות הרווחה ואפילו בעילום שם.

כך או כך מרגש לראות את דאגתך לילדה.

אם אינך סבורה שמדובר בסיכון, אולי כדאי שכצעד ראשון, בתור הבייביסיטר של הילדה תפני את תשומת הלב של האם לדברים הללו. שהרי, אם היית במקומה, היית רוצה לדעת שביתך חשה דברים שכאלה, לא כך?

מעניין היה לדעת האם אנשי מקצוע בסביבתה של הילדה (מורים, אנשי חינוך, יועצת בית הספר) שמים לב להתדרדרות של הילדה, כפי שאת מתארת אותה.

בהצלחה

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול המשטרה בתלונה
    יואב
    01/02/2013

שלום,

יש לי שתי שאלות:

1. האם המשטרה מחוייבת לטפל בתלונה בעניין אלימות במשפחה תוך זמן מסויים? - מהו הזמן המוגדר בחוק?

2. האם המשטרה חייבת ליידע את המתלונן אודות סגירת תיק תלונה? - אם כן היכן ניתן למצוא את ההוראה בחוק?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול המשטרה בתלונה

הוספת תגובה

• טיפול המשטרה בתלונה - תגובה

ד``ר מני מלכה
    01/02/2013

יואב שלום
    לגבי השאלה הראשונה, אין לי תשובה.
    רק אוכל לומר בעניין כי מניסיוני המשטרה מגלה רגישות רבה לנושא אלמ"ב ובדרך כלל מקפידה לטפל בתלונות.

לגבי שאלתך השנייה
    הדרך הטובה ביותר היא להרים טלפו ןלבחון את הדברים.
    נראה לי שאפשר להתקשר למשטרה און להגיע ליומנאי עם מספר התלונה ולבדוק מה מצבה.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לב אטום
    חסויה
    29/01/2013

בעלי הראשון היה אגואיסט ואהב רק את עצמו, התעללות נפשית שמתבטא בחוסר יחס בוטה. נשואה בשנית כשלוש שנים ובחודשים האחרונים אני חווה אלימות שבאה לידי ביטוי בהתקפי זעם צרחות אימים ושבירת חפצים. אי שפיות!!! כל זה ליד התינוק שלנו. אין לי מושג למה אני עדיין פה אבל אני קרובה לברוח!! היינו בטיפול זוגי אחד והוא מסרב להמשיך. פיתחתי אדישות. אסור לי לדבר בבית ואסור לי חס וחלילה לכעוס כי זה מוציא אותו מדעתו ואז הוא שובר הכל. מה עושים??? הוא צריך טיפול נפשי!! הוא מפחיד אותי!!

לקביעת תור
    סגירה
    לב אטום

הוספת תגובה

• לב אטום - תגובה

פנינה דובו
    30/01/2013

שלום לחסויה,
    את נופלת קורבן לאלימות ולא בפעם הראשונה, מסתבר מדבריך.

חשוב שתבדקי מה גורם לך להשאב למקום הזה, ואת זה קשה יהיה לך לעשות בלא עזרה של מי שמבין ויכול לעזור לך.
    אני מבינה את העדפתך לפתור את הבעיה ביחד עם בעלך, בטיפול זוגי, אבל כנראה שאין לך פרטנר בשביל זה.
    ועוד טיפ: כל זמן שאת חושבת שהבעיה היא רק שלו (ולא גם שלך) - אין סיכוי שהוא ילך איתך לטיפול, אם בכלל. השינוי יחול כשתביני שגם את צריכה לעשות שינוי.

ולכן אני ממליצה לך לדאוג לעצמך: לא לחכות עד שהוא יסכים, או עד שהוא יצטרף אליך, אלא להתחיל בטיפול שלך, בשבילך, לעצמך. טיפול זה לא עונש, טיפול זה רפואה והבראה לחלקים הפגועים בנפשנו.

ואם הוא מפחיד אותך - תקשיבי לפחד הזה. הוא אומר לך שעליך להיזהר ולנקוט באמצעים כדי להתחזק ולפעול - ולא להשתתק מהפחד!

פני לשירותי הרווחה באזור מגוריך והם ינחו אותך לגבי הטיפול במסגרת המתאימה.

בהצלחה לך,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות מילולית
    מור
    28/01/2013

נמאס לי כבר נמאס לי
    הוא כל פעם מתייחס אליי כאילו אני האויבת שלו די כמה אפשר במקום שיגיד לי כל הכבוד עברת את הלידה בשלום הוא אומר לי איכס כמה דם יש עלייך גועל נפש..
    במקום שיגיד לי איזה יופי הורדת את כל המשקל בשעת הלידה חזרת לגוף שלך
    הוא אומר לי מה זה איזה בטן יש לך
    הוא כל פעם משפיל אותי אומר לי שקוקסינל נראה יותר טוב ממני ומה חסר לי ?
    אני ילדה בת 19 לאחר שתי לידות שוקלת 53 קילו ונראת טוב והרבה היו רוצים להיות במקומו אז למה הוא משפיל אותי מה עוד הוא רוצה ?
    אני מבשלת אני מנקה אני עושה הכל כל מה שאישה בת 40 עקרת בית עושה אז ילדה בת 19 עם שתי ילדים עושה
    למה הוא מקלל אותי ?
    תאכלי חרא
    חרא על הפרצוף שלך
    תמותי אמן
    חבל אני חוזר לבית הזה
    כוס אמא שלך
    תגידי תודה את חייה על חשבוני מים על חשבוני חשמל על חשבוני אוכל על חשבוני
    כאילו אתה לא מתבייש ?
    אני אמא של הילדים שלך אני מגדלת את הילדים שלך יותר טוב משכל אחת הייתה מגדלת אותם אז מה הבעיה שלך אתה כבר לא אוהב אותי ?
    מה גורם לך לקלל בצורה כזו ?
    זה פוגע זה משפיל וגם משפיע בחיי היום יום די כמה אפשר להעמיס על הלב ? כמה כאב
    ואין לי מושג בכלל למה הוא מקלל מה בגלל שהמכנס שלך לא מכובס ?
    אני לא יכולה להספיק הכל אני אמא לילד בן שנתיים וחצי וגם לבת שהיא בסך הכל בת שלושה שבועות ושאני קמה אלייה כמעט כל שעתיים אני לא יכולה להיות ערה גם ביום וגם
    בלילה תתאפס על עצמך במקום לקלל תעזור לי אז תקפל קצת כביסה אז תקום תחממם לילד את האוכל לא כל הזמן השפלות
    לפעמים אני מעלה במחשבותיי אולי הוא בוגד בי ונמאס לו ממני בגלל זה הוא לא מעריך אותי ומי זו שהוא הולך איתה ? מה היא לא מתביישת גבר נשוי

ֿמצערת שככה נפלתי עלייכם פשוט כבר נמאס לי לבכות לבד אין לי את מי לשתף
    ואם יקרה מצב שגבר קורא את זה אז בבקשה תעריך את האישה שלך בבית כי לא תהיה יותר טובה ממנה !!!

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות מילולית

הוספת תגובה

• אלימות מילולית - תגובה

פנינה דובו
    28/01/2013

מור יקרה,
    את צודקת בכל מה שאת אומרת ואני מבינה אותך לגמרי - זה לא מגיע לך!
    אבל את יודעת מה הבעיה? - זה שאת לא מעריכה את עצמך. ואת זה לא משנים ברגע. זה עבודה לחיים ועבודה קשה.
    את גם צודקת שאת מחפשת את מי לשתף ואני שמחה שמצאת אותנו. אבל זה לא מספיק.
    מי שיכולים מאד לעזור לך, בעיקר שלא להרגיש כל כך לבד וחסרת אונים, זה אנשים שמבינים ממה את סובלת והם יעזרו לך, ביחד עם עוד נשים כמוך שתוכלי להכיר, בהם תוכלי לפגוש במסגרת שרותי רווחה. הם ינחו אותך בדרך לעשות את השינוי.
    בכל מחלקת רווחה ידעו לאן לכוון אותך, אם תספרי להם את הסיפור שלך.
    אל תשארי לבד, למענך ולמען ילדיך!
    בהצלחה,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חובת דיווח???
    בחורה מפוחדת.
    15/01/2013

שלום , אני בחורה בת 20 שסובלת מהפרעת אכילה, ומטופלת במרפאה רב תחומית, הכוללת דיאטנית , מטפלת ,וקבוצות... אתמול הדיאטנית ,הוציאה ממני שאני סובלת מאלימות פיזית מצד אבא שלי , היא ממש הזדעזעה ... ואמרת שהיא תתייעץ עם הפסיכולוגית שלי.
    רציתי לדעת אם יש משהו שהיא חייבת לעשות.. כמו לדווח וכו' , אני ממש פוחדת שזה יקרה... אני לא רוצה לפגוע במשפחה שלי...
    סתם בחורה מפוחדת

לקביעת תור
    סגירה
    חובת דיווח???

הוספת תגובה

• חובת דיווח??? - תגובה

פנינה דובו
    16/01/2013

שלום לך,
    בתור אשה בגירה (מעל גיל 18) לא חלה חובת דיווח של המרפאה לגביך, אלא אם כן יש חשש שאת בסכנת חיים ממשית.

בדרך כלל בין מטפל ומטופל יש הסכם מה כן מותר להוציא מחדר הטיפול, אם בכלל, ומה לא. זכותך לעמוד על כך שבטיפול שלך הדברים ישארו בינך לבין המטפל ולא יעברו הלאה. כל עוד באמת לא נשקפת לך סכנת חיים, כאמור.

משום מה העזת לספר את סודך הלא-קל והלא-פשוט לדיאטנית. כנראה שגם את באיזה מקום (לא מודע?) רוצה להשתחרר מהנטל שהסוד הזה מטיל עליך.

אני חושבת שזה בסדר גמור שהדיאטנית רוצה להתייעץ עם הפסיכולוגית, אבל - בהסכמתך.

וגם - אני חושבת שזו הזדמנות(!) עבורך לפתוח את הסוד שבודאי משפיע מאד על חייך, ולטפל בו. כמובן, בתנאי שאת חשה שאת יכולה לומר הכל מבלי להיפגע ושאת סומכת ובוטחת במטפלים שלך ובכך שמה שהסכמתם ביניכם ישמר על ידם.

אל תשארי עם הפחד - דברי עליו עם המטפלים שלך במרפאה.

בהצלחה,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגישה טלטלה כבר כמה ימים
    אישה
    14/01/2013

הגרוש יצר קשר עם הרב שסידר לנו את ענייני הגירושין(לפני כמעט שנתיים) ועכשיו הרב הזה קורה לי לשיחה. אני לא יודעת במה מדובר,נראה לי שהגרוש רוצה לבקש שאסלח לו.
    מאז אני מרגישה במצוקה, לא הסכמתי ללכת עד שאדע במה מדובר.

לקביעת תור
    סגירה
    מרגישה טלטלה כבר כמה ימים

הוספת תגובה

• מרגישה טלטלה כבר כמה ימים - תגובה

פנינה דובו
    14/01/2013

שלום לך,

יש לך הרבה סיבות לחשוש:
    - שלא תעמדי בפני בקשת הסליחה שלו, שתכנעי לרצונו ותבטלי רצונך בפניו?
    - שאם לא תיעני לבקשת הסליחה - אז אולי את אשה רעה, המשיבה רעה תחת טובה וככה לא מתנהגת אשה טובה?
    - ואולי קשה לך לחשוב שמגיע לך משהו אחר, יותר טוב מהגרוש ואת מוכנה להסתפק בו למרות שאת מרגישה שלא טוב יהיה לך איתו?
    - ואולי את חוששת, מפני שאת ממעיטה מערכך, ומורידה אחריות מעצמך, ומעדיפה מישהו ששולט בך ומחליט במקומך - כי זה קל ונוח (אבל רק לזמן מוגבל...)?
    - ואולי את פוחדת מפני רגשי אשמה הדוחפים אותך להוכיח שלא את גרמת לגירושים, ואת מוכנה אפילו לחזור אליו כדי להוכיח (לך ולאחרים) שזה לא היה בגללך?
    - ואולי את פוחדת שגם אם תחזרי אליו (ואת כבר יודעת שלחיות בזוגיות זה לא קל) - אולי תכשלי שוב...?

החששות שלך הם אמיתיים, אם תכירי בהם - תוכלי גם למצוא את התשובות שלך כנגד הפחדים שהם מעוררים בך ולענות לעצמך.
    תסמכי על עצמך. אל תחפשי הסברים ותשובות מהגרוש ואפילו לא מהרב. התשובות נמצאות אצלך! תקשיבי להם! וזה הכי חשוב.

בהצלחה,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אישה
    15/01/2013

לחזור אליו- בטוח שלא, הוא כבר נשוי, פשוט רוצה שיהיה לו טוב בחיים החדשים שלו וכנראה מפחד שהכעס שלי יפגע בו...
    בכל מקרה אני לא מאמינה בדברים האלו, ואני גם לא מקפידה עליו, רק לא סולחת, יש הבדל בין 2 הדברים, בכל מקרה לא משנה, עכשיו רק מנסה להירגע מכל הסיפור הזה ולחזור לחיים שלי ולהצליח להיות בעשייה...
    תודה על התמיכה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

פנינה דובו
    16/01/2013

מסכימה איתך לגמרי: העשייה היא פתרון מצויין. וגם הזמן, כמו שאומרים מרפא הכל (כמעט...). יחד עם זאת, כדי להמשיך הלאה, חשוב לעבד את מה שתוקע אותנו בעבר (כמו שאת ממשיכה לדאוג "שיהיה לו טוב בחיים", או כמו שאת "לא סולחת" לו ועוד דברים) - ואז יותר קל להתקדם.
    תצליחי!
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי פעם אישה מוכה...
    אישה
    08/01/2013

מילולית, נפשית ומינית, לא יודעת למה אני כותבת כאן, אולי כי אני מרגישה לבד, אולי כדי להפסיק להכחיש...
    היום אני גרושה.

לקביעת תור
    סגירה
    הייתי פעם אישה מוכה...

הוספת תגובה

• הייתי פעם אישה מוכה... - תגובה

פנינה דובו
    09/01/2013

שלום לך אישה,
    מאד עיניין וסיקרן אותי מה שכתבת(ועוד יותר מה שלא) ומי האשה שמאחורי זה.
    קודם כל משום הסתירה בין הכותרת "הייתי אישה מוכה", לבין אמירתך כי את רוצה להפסיק להכחיש. שנית, יש משהו מאד מעניין בפיסקה הכל-כך קצרה ותמציתית שלך. להרגשתי היא נושאת בתוכה ים ומלואו. ובנוסף, אני חשה הרבה אומץ מאחורי המלים האלה שלך...
    גם אם נעזרת בטיפול בשלב כזה או אחר בחייך, היום את נמצאת בשלב אחר, שגם הוא דורש התייחסות. כי:

אולי איבדת הרבה מהעולם שהקיף אותך קודם, ואת חשה היום בדידות וריקנות, ואינך יודעת כיצד למלא אותם. מצב כזה לפעמים יכול אפילו לעורר געגועים או חרטה לגבי צעדים שעשית והובילו לשינוי. וזה בפני עצמו, עשוי להבהיל אותך ולגרום לך בלבול.

את אולי גם מרגישה לבד, כי אין לך את מי לשתף בסיפור שלך, ועוד יותר מכך, כי אולי את עסוקה בלשמור שלא יגלו את הסיפור שלך, וזה מקיף אותך בגדר של בדידות. זה דורש ממך גם הרבה כוחות ומכלה אותם.

ואולי, למרות שהצלחת להתגרש ולסיים את ההתעללות והאלימות כלפיך, עדיין לא עיבדת מספיק את כל מה שחווית והזכרונות מציקים וגורמים לך לרגשי אשמה, בושה, החמצה, תסכול כעס ואולי גם לפחדים. כל זמן שלא עיבדת את הזכרונות והרגשות שהיו ועדיין ממשיכים להופיע, יהיה לך קושי להפסיק ולהכחיש, כי זו הדרך הבטוחה למנוע הופעת רגשות כאלה, לא נוחים ומפחידים.

אני מאד ממלצה לך להצטרף לאחת מקבוצות הנשים שחוו אלימות בחייהן. שם תרגישי בטוחה, מוגנת ובעיקר לא לבד. שם תוכלי לעבד בצורה נכונה את מה שמפריע לך ושאותו מנסה להכחיש. זה לא אומר שהכל יפתר וייעלם - אבל תלמדי איך לשלוט בדברים ולא שהם ישלטו בך.

בכל לשכת רווחה ידעו להפנות אותך לקבוצה כזו. בהצלחה!!

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה

אישה
    09/01/2013

האמת היא שאני לא עשיתי שום צעדים, הוא זה שרצה להתגרש ממני ואכן עשה זאת, היום אני מבינה שזה לטובה ורק אחרי טיפול שאני עדיין נמצאת בו אני מבינה מה היה שם ומפסיקה לאט לאט להכחיש וגם הוצפו התמונות, התחושות והרגשות, הכול מאוד מכביד.
    את צודקת בהמון דברים שכתבת, כל ענין הבדידות ושאני שומרת את הסיפור מפני אנשים הקרובים אלי כדי שלא ידעו מה עברתי ומי הוא באמת...
    אפילו עכשיו כשאני כותבת את הדברים, אני מרגישה קושי...
    קשה לי ללכת לקבוצה כזו כי לא חוויתי ממש אלימות קשה, הכול היה מאוד מוסתר ומורכב...
    וגם הרבה פעמים איפשרתי והסכמתי כי חשבתי שכך צריך להיות אפילו שסבלתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה - תגובה

פנינה דובו
    09/01/2013

אני שמחה שאת בטיפול.
    להצטרף לקבוצה תהיה עליית מדרגה בשבילך, כשתהיי מוכנה.
    אני ממליצה.

הרבה הצלחה,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.

אישה
    09/01/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היתה אהבה וזה הפך לאכזריות כואבת
    זארה
    05/01/2013

אני וחבר שלי אנחנו שנתיים ביחד עברנו הרבה קשיים בדרך כלכליים ונפשיים ועברנו הכל רק בגלל שאני ספגתי את המכות שהוא מביא לי בעיקר בשיאי הלחץ...אם לא קיבלתי מכות אז הוא היה משפיל אותי וגורם לי להרגיש שאני אשמה בהכל. היתה לנו אהבה יפה הוא היה מחזר ורומנטיקן נתן לי להרגיש שאין יותר ממני עם הזמן עברנו שלבים זוגיים חשבתי שאנחנו עוברים שלב (אני בת 28 ממש עוד כמה ימים וגם הוא נולדנו יום אחרי יום ) הוא בן 30 למרות שהוא כבר הביא לי מכות בעבר זה בדרך כלל קרה כשהוא שתה יותר מידי והוא שותה כל ערב בקבוק ויסקי שלם לבד ואז הוא נהיה בן אדם אחר עבר הרבה זמן מאז שקיבלתי מכות כאילו שכחתי מזה כדי לא להתמוד עם המציאות שהיא חלמנו ביחד דיברנו על ילדים משפחה עם הזמן הוא התחיל לזרוק עליי פס להתעלם ממני להשפיל אותי לזרום בחיבוקים מוארחים עם כל בחורה שהוא קצת מחבב שולט בי בהכל מחליט את כל ההחלטות בוא נומר שגם אם הייתי רוצה לתת את דעתי או החלטתי הייתי מקבלת מכות רצח או השפלות וצעקות שאני לא הייתי מסוגלת להתמודד איתם. אתמול בכיתי ממש וביקשתי ממנו לתת לי אהבה אמרתי לו שאני כבר לא יודעת איך להמשיך את זה חסר לי המון ממנו והוא לא במקום כמוני אמיתי ורציני לחיים כאילו אם אני אישתו לעתיד איך הוא יכול להתנהג אלייככה הרי אני צריכה ליהיות לו הכי חשובה . לפעמים אני שואלת את עצמי על מי אני עובדת כמה תקוות שאוו הוא הביא לי מכות כמו בסרטים אני בהלם לא מאמינה אנחנו גרים בארץ אחרת כאשר הוא גר כאן כמעט 10 שנים סובב חברים ואנשים ומכרים ואני מאוד לבד ....הוא הביא לי בוקסים לפנים תפס אותי בשיער על הריצפה ומפוצץ לי את הפנים על הריצפה בועט בי בכל הזדמנות שאני רק מתחילה לנשום כל כך כואב וקשה לי אני מרגישה שאני בבעיה נפשית חמורה. אני לא יודעת למה למרות הכל יש לי תקווה שהדברים יסתדרו ואוהבת אותו למרות המכות אני לא יודעת למה?! אחרי מה שהוא עשה לי אני כבר לא יודעת כמה אני מעריכה את עצמי אם אני יכולה להרגיש משהו למישהו שהתנהג אליי ככה אין לי עם מי לדבר על זה אני מבויישת מעצמי שאני נמצאת במקום הזה אני צריכה עזרה אני כל הזמן חולמת על הרגעים היפים שהיו בינינו שגם אם הם יחזרו איך אני יכולהלקים מפשחה אם בן אדם אלים ככה כלפיי. אם אני חולה הוא מתעלם ממני יותר אין לו כוח לטפל או להתמודד עם מצבי יום אחד היה לי התקף חרדה באמצע נהיגה שהוא היה איתי אמרתי לו שאני חייבת בית חולים תוך כדי חניקה וחובר אוויר לנשימה הוא רב איתי במצב שלי שאין מצב שהוא מחכה איתי שעתיים ואני סתם בוכה ואין לי כלום הלכתי לבית חולים לבד כאשר אני כמעט מעולפת הרופאים אמרו שהיה לי התקף חרדה ושאני צרכיה ליהיות בסביבה רגוע הוא קרע לי את עור התוף בסטירה שהביא לי מלפני כמה זמן מאז אני לא שומעת ואני חולה בשפעת כל הזמן אני מתביישת ולא יכולה ללכת לרופא אפילו אני מפחדת שישאלו אותי מה קרה מה נשאר לי לעשות אני חצי מתה נפשית הצילוווווו

הוספת תגובה

• היתה אהבה וזה הפך לאכזריות כואבת - תגובה

ד``ר מני מלכה
    05/01/2013

שלום לך

התיאור שלך קשה ביותר. מה שאת עוברת זה נורא, זה זוועה!!! לא מגיע לך!!!
    ממליץ לך לפנות בדחיפות לקבלה לעזרה.
    נדמה לי שאת בארץ אחרת או שלא הבנתי?

בכל מקרה - פני לקבלת ייעוץ במרכז למניעת אלימות במשפחה.

למה כדאי לך לפנות למרכז למניעת אלימות?

שם לא אמורים לשפוט אותך, או להאשים אותך וגם לא לדחוק בך לעשות דברים. אלא רק להקשיב לך בשלב הראשון ולבחון איתך לאט לאט מה את רוצה ואיך את רוצה להמשיך את חייך.

בהצלחה
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היתה אהבה וזה הפך לאכזריות כואבת

זארה
    05/01/2013

אני נמצאת בארץ אחרת אין לי מאיפה לבקש עזרה הטיפולים כאן הם גם בשפה אחרת גם אם אני אמצא. ואני כל כך מתביישת מעצמי אני אשמח אם תוכל לענות לי מה אני צריכה לעשות עכשיו במצב הנוכחי איך אני עוזבת איך אני קונה כרטיס טיסה ובאה לטיפול בארצי אני בדיכאון כרוני אין לי חברים כבר בשנה האחרונה בכלל ניתקתי קשרים עם כולם גם בארץ אני לא מסוגלת לבנות מעגל חברתי כל שהו או לדבר אפילו אם המוכר בקיוסק אולי אם תפנה אותי לרופא הנכון שאני יחפש פה ואולי אוכל לקבל תרופה כימית שתעזור לי אני לא מסוגלת לעבוד ועם הזמן אני גם יגיע לרחוב אני לא מסוגלת לספר על זה לאמא שלי זה יהרוג אותה ... איפה שהו תוך כדי שאני כותבת לך ושומעת תגובתך אני מבינה שאני לא יכולה לצאת מהבעיה הזו. הוא מבחינתו נמצא כאן כאילו כלום לא קרה אני רועדת בלי הפסקה בצורה אגרסיבית ללא שליטה כבר המון זמן וכשאני אומרת לו ללכת מכאן הוא מדבר איתי על כספים ואיך אנחנו סוגרים כספים בינינו ושאני חייבת לו כסף על כל מה שהביא לי גם במתנה אני לאמסוגלת לדבר איתו על הכסף עכשיו אני בטראומה נוראית אני לא יודעת איך להמשיך לנשום תודה רבה לך על נכונותך לעזור לי מעריכה את זה מאוד שיש אנשים כמוכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד``ר מני מלכה
    05/01/2013

ממליץ לך לנסות ולפנות לייעוץ בנושא גם בארץ שבה את נמצאת

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

זארה
    05/01/2013

תודה רבה על התמיכה והתשובה המהירה תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

פנינה דובו
    05/01/2013

זארה יקרה,
    אני מציעה לך לנסות לפנות לשגרירות ישראל במדינה בה את נמצאת, ולבקש שיקשרו אותך עם גורמים ציבוריים בארץ המטפלים בנושא רווחה או בריאות/בריאות הנפש, כולל ההיבט המשפטי.
    מבחינתי את חווה אסון אישי וחייבת עזרה כדי להציל את עצמך. בהנחה שאת אזרחית ישראלית, אני מצפה שיעזרו לך לחזור לארץ.

נסי גם ליצור קשר עם עמותת ל.א. בראשות רות רזניק. יש לה נסיון עשיר בעזרה לנשים הסובלות מאלימות מצד בן-זוג:

ל.א.- לחימה באלימות
    נגד נשים -
    ת.ד. 5941 הרצליה 46101 פקס: 09-9551022

1-800-353-300
    09-9505720

:E-Mail
    [email protected]

דף בפייסבוק:
    no2violence

את חייבת!

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לאלימות אצל השכנים
    א
    28/12/2012

שלום,
    אני גרה במרכז תל אביב ויש אישה שגרה כנראה ברחוב שלי וכבר כמה פעמים ראיתי אותה מסתובבת ברחובות, עם סימני מכות, ולפעמים גם ישנה בחוץ. אני לא יודעת בדיוק איפה היא גרה אבל כמעט בטוחה שמדובר באישה שסןבלת מאלימות קשה בבית. אני לא יודעת איך אני יכולה להתערב ולעזור, אבל שןבר את ליבי לראות אותה סובלת כל כך. מה גם שהמעון של ויצו נמצא כל כך קרוב. אשמח לעצה מה אפשר לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    חשד לאלימות אצל השכנים

הוספת תגובה

• חשד לאלימות אצל השכנים - תגובה

פנינה דובו
    02/01/2013

שלום לך,
    את מעלה דילמה: מצד אחד יתכן והאשה זקוקה לעזרה ומצד שני היא אשה בוגרת ואולי איננה מעוניינת בהתערבות אחרים וזו זכותה.

את יכולה לפנות אליה ולשאול אם היא זקוקה לעזרה. אם היא משתפת פעולה, את יכולה להציע לה ללוותה לאחד מהשרותים: שרותי בריאות (קופ"ח), שרותי הרווחה, אולי למעון שבקירבת מקום, או לאדם שהיא מכירה ויכול לעזור לה, ואפילו למשטרה.

השרותים שציינתי יודעים לעשות את האבחנה לגבי הצורך של אותה אשה ולהפנות אותה למקום המתאים.

נסי, אולי תצליחי,

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכנה פסיכית
    צאלה
    23/12/2012

יש לי שכנה פסיכית שצועקת על הילדים שלה "אם לא תבוא לעזור לי אלוהים יעניש אותך" "אני אדאג שתשאר לבד כל החיים" ועוד כל מיני פנינים כאלה.. מה עליי לעשות? האם להתערב? סך הכל היא לא אלימה ואני יודעת גם שהיא מטופלת בבי"ח לחולי נפש

לקביעת תור
    סגירה
    שכנה פסיכית

הוספת תגובה

• רוצה לשמוח כמו פעם
    ר
    08/12/2012

היי

לפני כחצי שנה היה לי חבר כחודשיים הקשר שלנו לא היה כל-כך בריא הוא כלל קצת אלימות מילולית והלחצות מצידו גם בקטע המיני (לא שכבנו אך עדיין הופעל עלי לחץ) מאז אני בוכה על זה כמעט כול יום נורא קשה לי להשתחרר מזה ואני בשלב די קריטי בחיים בדיוק סיימתי תואר וצריך לחשוב על המשך לימודים ועבודה יותר משתלמת אני חושבת על כל מה שקרה רב היום לפעמים כמעט כל היום וגם הרבה מאשימה את עצמי
    הכרתי אותו דרך חברה שלא יודעת כלום כי היא עובדת איתי ואין לי אפשרות לספר לה מה שהופך את ההתמודדות שלי ליותר קשה כי קשה לי קצת ההתמודדות מולה למרות שהיא לא אשמה. חשוב לי לציין שאני לא בקשר איתו מאז וכבר אז כשהוא רצה שנחזור סירבתי בעדינות (פחדתי מנקמה ואני לא מדברת על נקמה פיזית) הוא מודע לכך שיש לו נטייה לאלימות אבל לא מוכן להשתנות בנוסף יש לו בעיית שתלטנות גבוהה ונראה לי שהוא גם מכור למין ולפי התגובות שלו ייתכן וגם מעשן סמים
    איך אפשר לשכוח ואיך ניתן להתגבר על רגשות האשם
    יש אפשרות להגיע לכך ללא טיפול?
    אני יודעת שבהשוואה לסיפורים שקראתי בפורום הזה ובכלל חודשיים זה כלום אבל בשבילי זה ממש הרס אותי באותה תקופה רזיתי הרבה ונראיתי רע ואני מרגישה שאני לא מצליחה לשמוח כמו פעם. איך ניתן להחזיר את השמחה לחיים?

אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה לשמוח כמו פעם

הוספת תגובה

• רוצה לשמוח כמו פעם - תגובה

ד``ר מני מלכה
    09/12/2012

ר שלום לך,

את מתארת קשר אירעי שהתרחש בחייך. אני משתמש במילה אירעי משום שאת כותבת שמדובר בקשר קצר טווח ומשום שאני מניח, על סמך התיאור שלך, שאוסף החוויות המשמעותיות שחוויתם יחד אינו כה ממושך ומגוון.

כמו כן, נראה שהיית מספיק נבונה וכנה עם עצמך, כדי לשים לב שמופעלת כלפייך אלימות. ישנם מצבים שבהם נשים וגם גברים מוכנים לספוג התנהגויות לא נעימות כדי לשמר את הקשר- יש מבניהם שעושים זאת משום שהם משוכנעים כי אין להם מה להציע (הם לא הכי אוהבים את עצמם שבעולם) ולכן מוכנים לספוג זאת.

אז כעת, אחר שנפרדת, פוקדות אותך תחושות קשות.

אני הייתי מציע לך בכל זאת ללכת לייעוץ כל שהוא, משום שלא סביר בעיניי שהתחושות הקשות הללו מקורן בפרידה הנוכחית בלבד. לפחות על סמך מה שאת כותבת על הקשר (לא נשמע שהוא היה כזה מדהים...).

אז אולי כדאי בכל זאת להחליף כמה מילים עם איש מקצוע בעניין התחושות שפקדו אותך- לפחות אם את חשה שהן מסרבות לעזוב אותן.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

ר
    09/12/2012

מני שלום

תודה לך על תשובתך אומנם הקשר היה קצר יחסית אך משמעותי בשבילי כי זה היה אחרי שנים שבהם לא היה לי קשר בכלל (לפני זה היה לי רק חבר אחד) ולפני זה לא נגעו בי בצורה כזו מגע זה היה דבר שמאוד חשוב לי איזה סוג של ייעוץ היית ממליץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר

ר
    09/12/2012

למה אתה מתכוון שלא סביר שהתחושות הקשות מקורן בפרידה הנוכחית בלבד תוכל לפרט בבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר - תגובה

ד``ר מני מלכה
    09/12/2012

ר שלום לך,
    כוונתי היא שקשר אינטימי הוא "ריקוד" נורא עדין שלתוכו בני אדם (לא רק את) מביאים רגישויות רבות ופגיעות כמו גם ציפיות ופנטזיות.
    מה שחשוב הוא שלמרות ה"צימאון" לקשר ידעת להבחין שמשהו לא טוב מתחולל. אולי לא הדגשתי את זה בהתייחסות הקודמת שלי, אבל חשוב שתידעי שאין זו אשמתך שהקשר לא הצליח. ישנן נשים רבות הסבורות, שלא בצדק, כי הן אשמות באלימות שמופעלת כלפיהן. ואת בסך הכול רצית לקבל יחס הוגן וכבוד- כפי שמגיע לכל אדם ואדם.

כאמור, אם התחושות הקשות אינן מרפות ממך, אני מציע לך להיפגש לפחות לפגישת ייעוץ עם איש טיפול.
    בכל עיר יש מרכז או תחנה לטיפול ומניעת אלימות במשפחה ובה יש עובדים סוציאליים שתחום המומחיות שלהם הוא קשר זוגי אלים. שיורת מסוג זה מסובסד על ידי המדינה.

אפשרות אחרת היא לבחון את הזכאות שיש לך דרך קופת החולים ולבקש את רשימת אנשי הטיפול שעובדים מול קופת החולים.

תוכלי כמובן גם לחפש מטפל\ת בשוק הפרטי.

בהצלחה

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר להצלחה בטיפול
    רווית
    27/11/2012

שלום,
    אני מלווה אישה צעירה בהתלבטות איך להמשיך, היא נשואה מספר חודשים, במהלך התקופה היו "זמנים טובים" אבל לא כפי שהיא מבינה ומעוניינת בזוגיות, אך היו גם זמנים קשים מאד, כללו השפלות, חוסר התייחסות, חוסר שיתוף פעולה, הבעת רצון לגירושין (מצידו), אלימות מילולית וגם פיזית. היא קלטה שהיא בזוגיות עם בעל אלים וכאשר עלה מצידה הרצון להתגרש הוא שינה את יחסו והודה ש"עשה מעשים חמורים מאד" אך לא מודה שהוא "בעל אלים". הוא מסכים ללכת לטיפול אך לא מאמין במטפלים ואומר שהוא לבד ישתנה, ומתאמץ להוכיח זאת.
    רציתי לשאול , כאשר הנתונים הם גבר צעיר, ככל הנראה הזוגיות שחווה כילד בבית הוריו היא זו שהוא כרגע מיישם, הזוגיות שהיא שואפת אליה היא זוגיות של שיתוף, כבוד, הבנה התחשבות ורגישות... האם טיפול יכול להביא מהקצה אל הקצה או שמא רק למנוע אלימות או להפחית?
    תודה מראש,
    רווית

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר להצלחה בטיפול

הוספת תגובה

• שאלה בקשר להצלחה בטיפול - תגובה

ד``ר מני מלכה
    27/11/2012

רווית שלום,
    שאלתך לטעמי היא מסוג השאלות של מיליון דולר...

אני יכול לומר, בזהירות רבה, כי זהו נושא שיש לגביו חולשה מחקרית. דיי מורכב לבצע מחקרי מעקב אחרי טיפול ולאמוד את איכות הקשר -כלומר את אותם היבטים נוספים שהם מעבר להפחתת האלימות הפיזית.

בנוסף לכך, מדובר בתופעה ידועה בקרב נשים הסובלות מאלימות מצד בן הזוג. כוונתי היא לאופן שבו הגעת הגבר או לחלופין אי הגעתו לטיפול, משמשת כבסיס לקבלת ההחלטה האם להישאר בקשר.

אמנם זה חשוב מאוד שאישה המסרבת לקבל את ההתנהגות האלימה כלפיה תצפה מבן זוגה לטפל בעצמו. אך הצעד המקדים לטעמי היא עבודה אישית-פנימית של האישה ובירור מקומה בתוך הקשר, מה הביא אותה איליו ומה משאיר אותה.

יתרה מכך, במצב האידיאלי, גברים צריכים להגיע לטיפול משום שהם מכירים בכך שיש בעיה ולא כדרך לרצות את בת הזוג ולמנוע פרידה. להגיע לטיפול קודם כל בשביל עצמם. לפי מה שאת מתארת זה לא מה שקורה.

אם האישה הגיעה למסקנה שהיא רוצה להתגרש, אז אני לא בטוח שההבטחה שהגבר יילך לטיפול, היא הדבר שאמור להשאיר אותה בתוך הקשר.

לפעמים גם לא מזיקה "תקופת הצטננות". כלומר, כשבני זוג מצויים בנפרד זה מזה פרק זמן כל שהוא, זו דרך טובה לבחון מקרוב את הדברים. כלומר, מעבר להחלטה המיידית האם להתגרש או לא להתגרש, אפשר לנסות לקחת "פסק זמן" תקופתי ובמיוחד כאשר מדובר בזוגיות צעירה ללא ילדים.

כל הכבוד לאישה שהיא מזהה זאת כל כך מוקדם, יש כאלו הסובלות שנים רבות עד שהן מגיעות להכרה שכזו.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

mori
    28/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובדת עיצות ומבולבלת
    שלום רב
    23/11/2012

שלום רב,
    אני סובלת מאלימות בעיקר מילולית קשה ואיומים
    הגשתי תלונה במישטרה לאחר התפרצות קיצונית עם איומים
    וכעט הוא מורחק לשבועיים ולאחר מכן יכול לחזור הביתה
    כרגע אין צו ש"מכריח" אותו ללכת לטיפול חוץ מטיפול זוגי שהוא רוצה שנעשה
    אני הולכת לטיפול כשנה להבין מדוע אני "חיה" כך.
    אני מאד רוצה שילך לסדנא לגברים מכים כי הבנתי שזה מאד עוזר כהשלמה לטיפול
    ולא מוצאת באינטרנט חוץ מהמרכזים למניעת אלימות הממשלתיים
    שום גורם פרטי שעורך קבוצות כאלו האם יש דבר כזה
    ואם כן מאד אשמח לקבל פרטים שוב עם דגש על קבוצה באזור טבעון.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    עובדת עיצות ומבולבלת

הוספת תגובה

• עובדת עיצות ומבולבלת - תגובה

פנינה דובו
    23/11/2012

שלום לך,
    לי לא ידוע על סדנאות פרטיות באזור מגוריך.
    אם את שואלת לדעתי, עדיף ומומלץ לפנות למרכזים למניעת אלימות של שרותי הרווחה. הם מתוקשרים יותר עם הגורמים השונים שיכולים לסייע בטיפול (גורמי טיפול שונים, עבודה, דיור, מיצוי זכויות ) ואם צריך גם יודעים לספק לך את ההגנה הדרושה, במקביל. הכלים הללו אינם עומדים לרשות המטפל הפרטי.
    חשוב להדגיש שהסדנאות נערכות בקבוצות.
    בעלך כנראה נרתע מלחשוף עצמו ואולי גם להתמודד עם הבעיה ובטעות חושב שטיפול זוגי יהיה יותר קל עבורו. בדרך כלל הטיפול הזוגי במקרי אלימות, מצליח יותר לאחר ששני בני הזוג עברו כל אחד טיפול בנפרד.
    לא הייתי פוסלת לגמרי טיפול זוגי, אבל כדאי להתייעץ בקשר לכך עם מי שמבין בתחום, לאחר שיקבל מכם מידע מפורט יותר
    בכל מקרה, אם בעלך חדור רצון עז להגיע לטיפול, יתכן שגם מסגרת פרטית תוכל "להחזיק" אותו. אם זה כך, הייתי מצפה שבעלך יקח אחריות בחיפוש אחר מקום כזה, לא פחות ממך.
    .
    חפשו בגוגל תחת "מטפלים, אלימות במשפחה" ותבחנו את התוצאות.

בהצלחה,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובדת עיצות ומבולבלת

שלום רב
    23/11/2012

פנינה שלום

ראשית כל רציתי להודות על התשובה המהירה בערב שישי!!!
    כרגע בשל צו ההרחקה אנחנו לא משוחחים
    הוא מסר לי שהוא מצא מטפל וכבר קבע איתו פגישה
    אני מניחה שאם המטפל יראה לנכון הוא יאמר לנו שהוא רוצה לפגוש אותו לבד
    אני חושבת על השתתפות בסדנא לגברים אלימים בנוסף לטיפול הפרטני
    האם יש דברים כאלו בכלל באופן פרטי??
    האם הליכה לקבוצה כזו דרך הרווחה יכולה לפגוע בעבודתו?? או מדווחת במקום כל שהוא?

תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עובדת עיצות ומבולבלת - תגובה

פנינה דובו
    24/11/2012

שוב שלום,
    כמו שאמרתי לך, אני לא מכירה סדנאות פרטיות בצפון. הצעתי לך לבדוק בגוגל.

לשאלתך - אין שום דיווח לגבי הטיפול ברווחה, ובפרט כל עוד לא הופנה על ידי גורם רשמי (בית משפט, שרות מבחן למבוגרים). אם כבר, הרי שהגשת תלונה במשטרה והרחקה על ידי בית המשפט, הם שיכולים להוות קושי בעתיד, אך לא בהכרח. לא בכל מקום עבודה מתייחסים לנושא באותו אופן וגם תלוי באיזה עבודה עובד.

ועוד הערה: נצלי את המומנטום. בעלך עכשיו מוכן לפנות לטיפול כי האיזון ביניכם התערער והדבר דוחף אותו לפעול. עליך לפעול במרץ ובנחישות ולהבהיר לבעלך כי את עומדת על התחלת הטיפול ועדיף לסגור זאת עוד לפני שחוזר הביתה.
    בהצלחה,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש איזשהו גוף
    לילי
    19/11/2012

שמוציא גברים מכים מהמשפחה ומטפל בהם? האם טיפול בכלל יכול לעזור?

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש איזשהו גוף

הוספת תגובה

• האם יש איזשהו גוף - תגובה

ד``ר מני מלכה
    19/11/2012

לילי שלום,
    בהחלט כן.
    בדרך כלל גברים יכולים לפנות למרכז למניעת אלימות ולהשתלב בטיפול פרטני ו\או קבוצתי.

מקובל להניח שלרוב גברים אינם פונים לטיפול מרצונם החופשי.
    הם מגיעים לטיפול "בצל החוק" כלומר לאחר סנקציה כל שהיא (תלונה במשטרה ו\או הרחקה).

ישנם מקרים שבהם רשויות החוק נוקטים בצעדים חריפים במיוחד ואז גברים משתלבים בטיפול אינטיסיבי בתוך הוסטל.

האם טיפול יכול לעזור???????

שאלה ענקית.
    מניסיוני- טיפול בהחלט יכול לסייע למי שמעוניין בכך.
    בכל הנוגע לגברים מכים, עצמם הפנייה לחוק עשויה להיות שלב חשוב מאוד בטיפול, שעושי להפחית את האלימות הפיזית.
    עם זאת, נשים חוששות לעשות זאת מסיבות שונות.

בהצלחה

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה