פורום אלימות במשפחה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איומים בפרידות
    ירון
    18/06/2011

היי

יש לי איזו תופעה שקשה לי להתגבר עליה ואני חושב שאולי הורסת.

בכל פעם שאני מתחיל קשר עם בחורה חולף חודש חודשיים ואז כאשר יש משהו שלא מוצא חן בעיני אני מתחיל לאיים בפרידה. זה כל כך דפוק כי אני לא באמת רוצה פרידה אז למה אני לא שולט בזה וחוזר על זה שוב ושוב. אני מרגיש שהחברה שאני מאוד אוהב אותה מאוד נפגעת שאני מדבר על פרידה ורוצה לברר האם יש דרך לטפל בהתנהגות הזו שלי

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איומים בפרידות

הוספת תגובה

• גם הפרוד שלי איים עלי בגרושים

סוזן סוזן
    19/11/2013

ומה לדעתך קרה בסוף?
    קמתי ועזבתי אותו
    עם תינוקת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איומים בפרידות - תגובה

ד``ר מני מלכה
    19/11/2013

הי ירון,

מומלץ לפנות לייעוץ\טיפול בעניין
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איומים בפרידות - תגובה

ד``ר מני מלכה
    19/06/2011

ירון שלום
    על בסיס התיאור שלך, אני סבור שפנייה לייעוץ ואחר כך טיפול תוכל לעזור לך.

לדפוסי ההתנהגות שתיארת יכולים להיות מקורות והסברים שונים. חשוב מאוד שאתה שם לב להתנהגות שחוזרת על עצמה ולא פחות מכך חשוב שזה מטריד אותך.

כאמור, מומלץ שתפנה לקבלת ייעוץ\טיפול

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד לא מוצדק
    רונית
    07/06/2011

שלום רב,
    לפני מספר חודשים פנינו(בעלי ואני) ליועצת בי"הס על מנת שתסייע לנו לקבל החלטה בנוגע להשארת בנינו שנה נוספת בגן או מעבר לכיתה א'.(מידת התאמה)
    במהלך הייעוץ סיפר בנינו ליועצת שאביו "מרביץ לו", אבקש לציין שזו לא הפעם הראשונה שבני מפרש התנהגות אסרטיבית כ:,מרביץ לי". לא קיים ספק ולו הקל ביותר שאין אלימות בביתינו!!!

לאחר פגישתה של היועצת, עם הילד, הגענו לפגישה שנייה על מנת לשמוע מה היא המלצת היועצת ביחס להנשך השתלבותו של בנינו בכיתה א' או הישארות בגן. להפתעתינו היועצת החליטה לזמן עובדת רווחה לפגישה הנוספת וזאת בעקבות דברי הילד, מכאן שמצאנו עצמינו עומדים למשפט "שדה" כאשר היינו אנו אשר ביקשנו סיוע בקבלת החלטה לגבי המשך לימודיו של הילד.
    עובדת הרווחה רמזה/אמרה שהיא אינה פוסלת את האפשרות שישנה אלימות ובמהלך שעה וחצי של שיחה דאגה להבהיר זאת. בסופה של שיחה טעונה(משפילה ומעליבה , מבחינתינו) הציגה בפנינו שתי אלטרנטיבות:
    1. טיפול זוגי לשיפור הקשר עם הילד.
    2. העברת הנתונים למשטרה.

ציינה שלא תעביר את הנתונים למשטרה אם נלך לטיפול.

אנו אובדי עצות! אין שמץ של אמת בדברים! מהתייעצות תמימה עם יועצת ביה"ס הפכנו, פוטנציאלית, לאשמים!

כיצד עלינו לנהוג?

לקביעת תור
    סגירה
    חשד לא מוצדק

הוספת תגובה

• חשד לא מוצדק - תגובה

ד``ר מני מלכה
    07/06/2011

רונית שלום,

מנקודת מבטך- אכן מדובר בטעות מצערת והסתבכות מיותרת.

מנקודת מבטם של אנשי מקצוע והחוק (יועצת, עובדת רווחה) -חובתם החוקית והאתית היא להבטיח שכל חסר ישע (ילדים) יקבל את ההגנה והטיפול.

יש לשים לב לכך שבישראל אירעו לאורך השנים תקריות שונות של פגיעה בילדים ולכן הרגישות הציבורית בעניין גברה- והוקמו מוקדים מיוחדים לדיווח על ילדים בסיכון.

מבחינתן של היועצת ועובדת הרווחה- ככל הנראה הן מוכנות לשאת את הכעס שלכם ולעמוד מולו- אבל הן יודעות שהן עושות מה שהחוק והמקצוע מצפים מהן.

השאלה המרכזית ביותר כאן- היא - מהי טובת הילד.

אני לא מציע לחוש בעניין אשמים, אלא לראות מה תוכלו לעשות הכי טוב עבור הילד שלכם.
    נכון שהתפתחות העניינים מול אנשי המקצוע מעט מצטערת. יכול להיות שלא "קראו" אתכם נכונה והיה אפשר לגייס אתכם לטיפול ועזרה מבלי לאיים.

אבל שוב- את העבר לא ניתן לשנות ולכן אם אתם מתרשמים שהילד שלכם זקוק לעזרה נסו לראות מה תוכלו כדי לעזור לו.

לצורך העניין גם אם לילד שלכם קשה מול מה שאת מכנה "אסרטיביות" לעיתים זהו נושא ראוי מספיק לקבלת עזרה. ואם בסופו של דבר הוא יחווה ויקבל זאת אחרת אז שכרכם בעמלכם.

האפשרות הנוספת שעומדת בפניכם היא לשכור עורך דין שייצג אתכם - ויוכל לבדוק את תקינות הדברים מהבחינה המשפטית. תוכל ליווצר סיטואציה שבה "ירפו" מכם- אך אין זה אומר שבכך פתרתם את בעיות הילד-

בהצלחה
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה דחופה
    סובלת
    05/06/2011

שלום, אני בת 27 נשואה +2 , מזה 4 שנים בעלי מתעלל בי נפשי, פיזית ומילולית. כמה פעמים החלטתי שאני רוצה להתגרש אבל ממשיכה לתת לו צ'אנסים שוב ושוב אבל סתם. הפעם אני החלטתי סופית שאני לא רוצה אותו בחיים שלי יותר. אבל יש כמה בעיות,
    אין לנו בית משותף אנחנו גרים בשכירות ( לא יהיה לי איפה לגור), אני לא עובדת ( איך אפרנס את הילדים שלי), בבקשה תייעצו לי מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה דחופה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה דחופה - תגובה

ד``ר מני מלכה
    06/06/2011

לסובלת

עושה רושם שדרכך עד כה לא הייתה קלה במיוחד.

יחד עם זאת, יש דברים שתוכלי לעשות כדי לשפר את המצב. זה עדיין לא מבטיח שהחיים שלך יהפכו במהרה לקלים יותר.

לגבי הגירושים.

יש כאן עניין פרוצדורלי טכני ועניין רגשי, שנהם בטח קשורים זה לזה.

בעניין הפרוצדורלי- את זכאית לסיוע משפטי וגם לליווי מקצועי של המרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה, כדי להסדיר את הזכאויות שלך, הן ביחס לרצונך להתגרש והן ביחס לחלוקת הממון במשפחה. ידוע שאלימות כלכלית הינה חלק מהאלימות שמופעלת כלפייך.

העניין הרגשי- את כותבת שאת נותנת לו צ'אנס שוב ושוב. וזוהי סיבה מספיק טובה, לדעתי, לפנות לייעוץ טיפולי. זהו נושא שדורש בדיקה- למשל האם את מפחדת להישאר לבד, או שאולי את לא סומכת על עצמך שתסתדרי או שאת פוחדת ממנו, וכך הלאה. ישנן סיבות רבות לכך וכדאי שתנסי להבין אותן, לעצמך ובשביל עצמך.

גם לגבי הילדים- את זכאית לדמי מזונות.

לגבי הדיור- תוכלי לקבל סיוע בשכ"ד במידה ויתברר שאת זכאית. אי מדובר בפתרון מלא לדיור אבל זוהי עזרה שתוכלי לקבל במשך שנה ואולי שנתיים.

בהצלחה
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשתי מרביצה
    אור
    26/05/2011

נשואים כ-4 שנים. ילד אחד. מאז הלידה (כשנתיים וחצי) חלה הרעה דרסטית ביחסים בינינו. אשתי, חשה שההורים שלי לא מתייחסים אליה, לא נותנים יחס שווה כמו לילדיו של אחי, לא עוזרים מספיק בביביסיטר, לא יוזמים ביקורים ולאחרונה תלונות שהם לא מתייחסים אליה ולא אוהבים אותה.
    במהלך התקופה, בשלב מסוים אני חציתי קווים אדומים ועניתי לה שלדעתי היא טיפשה שהיא לא יורדת מהעץ הזה.
    בנקודת תפנית זו שאני דברתי לא יפה - נחצו גבולות רבים. וכיום בזמנים של מריבה אנחנו מקללים ופוגעים אחד בשני. שנינו עסוקים "בלהחזיר" אחד לשני וכשהאחד נרגע השני מתחיל.
    המריבות קשות מאוד אבל לאחר יומיים אנחנו חוזרים לשגרה של חיים נורמליים וטובים.
    לאחרונה, לאחר או בזמן מריבה. אשתי מסלקת אותי מהבית בצרחות ובמכות פיזיות: בעיטות, אחיזות, אגרופים ואף זריקת חפצים.
    אני אובד עצות - בזמן מריבה אני לא מבין מה אני עושה בקשר הסדיסטי הזה וכשאני נרגע אני מטבעי אופטימי ומאמין שאפשר לשקם. סה"כ מאוד חשוב לי התא המשפחתי. להרחיב את המשפחה ולחיות חיים נורמטיביים.
    היינו בטיפול זוגי אצל שני מטפלים שונים. הטיפולים בעיקר העלו שאנחנו מודעים לאיפה כל אחד מאיתנו לא בסדר - אבל לא מסוגלים לשנות.
    אשמח מאוד לתגובות.

לקביעת תור
    סגירה
    אשתי מרביצה

הוספת תגובה

• אשתי מרביצה - תגובה

פנינה דובו
    27/05/2011

אור שלום,
    קודם כל אני שמחה שפנית אלינו. גברים, משום מה, לא מרבים לפנות ולבקש עזרה בנושא הזה. ולענין -

לא מקרה הוא שהבעיות החמירו לאחר לידת בנכם, שכן הרך הנולד מגלם בתוכו את מה שנוצר מחיבור בין שניים, אך הוא גם עלול להחריף את התחרות בין בני הזוג, בשעה שכל אחד חושב שחלקו (ביצירה המשותפת) יקופח.
    זה קורה כאשר בני הזוג עדיין עסוקים כל אחד בהגנה על מקומו שלו בזוגיות, אך הם עושים זאת על ידי הצרת צעדיו של בן זוגם יותר מאשר לקיחת אחריות כל אחד על עצמו, על חלקו ועל מילוי צרכיו.
    זה קורה גם כאשר בני הזוג עדיין אינם בוגרים ועצמאיים מספיק והם תלויים במידה רבה מדי האחד בשני. הם חסרים עדיין את היכולת לסמוך האחד על השני, מתוך אמון מלא בברית שביניהם, מתוך בטחון עצמי, ומבלי לחשוש שבן הזוג יפגע בהם, יתפוש או יצמצם את מקומם.
    תהליך זה עובר במידה מסויימת על כל זוג וזוג בתחילת דרכו, אך המינון הוא הקובע וכאשר הוא גבוה מדי הוא פוגע והרסני, כמו במקרה שלכם.
    בעניין האלימות ממנה סובלים שניכם - אין ספק שיש ואפשר לטפל בה. גם אתה וגם אשתך זקוקים לבדוק כל אחד את עצמו, מה הוא רוצה ומעוניין לעשות כדי להגמל מדפוסים שמזיקים לו ואיך הוא יכול לשנותם.
    בניגוד לטיפולים שהייתם בהם: א. אני חושבת שהפעם כדאי שתתחילו טיפול כל אחד בנפרד, ב. אני לא חושבת שאתם לא בסדר, אלא שאתם זקוקים לעזרה מתאימה כדי ללמוד איך להשיג את המטרות שלכם בדרך שבה תצליחו יותר ו-ג. אני מאמינה שתמיד אפשר להשתנות וגם אתם מסוגלים, עם עזרה נכונה.
    המרכזים לטיפול באלימות במשפחה בשרותי הרווחה רכשו הרבה נסיון וידע בתחום הזה ולכן כדאי לפנות אליהם.

בהצלחה,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברחה עם ילדיי
    נתי
    21/05/2011

אני אב לאבישי בן 2.5 שנים , ואלירן כבן חודש , חי בדירה עם ידועה בציבור , שהיא גרושה , ולה שני ילדים בני 14 ו12 , מבעלה הראשון , וילדיה שלה , נמצאים כ 7 שנים במשפחתון של הרווחה , לאחר שנלקחו ממנה , עקב ניסיון התאבדות , ואישפוזה באברבנל , ויש לציין שהקשר בינינו החל לפני כ 3.5 שנים.כל השנים היא מנסה להחזיר את ילדיה על גבי וחשבוני , ואני מסכל את זה כדי לא לקרוס כלכלית , השבוע , כאקט של נקמה , לקחה את ילדיי , וברחה מהבית לויצ"ו למעון לאלימות במשפחה - שאלותיי הן : מהן סמכויות הרווחה בעניין ?
    מה הן זכויותיי ? ומה לדעתכן סיכויי בבית המשפט , לדרוש ולקבל הורה משמורן , על שני ילדיי ?

לקביעת תור
    סגירה
    ברחה עם ילדיי

הוספת תגובה

• ברחה עם ילדיי - תגובה

ד``ר מני מלכה
    22/05/2011

נתי שלום

אכן מצבך הוא מצב מורכב.

תמיד ההגנה על חייהן ושלומן של נשים מלווה בכך שתיתכן פגיעה בזכויות של אדם אחר, במקרה שלך למשל בכך שאינך רואה את ילדיך.

בהערת ביניים שאיננה קשורה ישירות לשאלתך אני רוצה להפנות את תשומת ליבך לכך שהשאלה הגדולה עבורך היא כיצד תוכל לבדוק עם עצמך, מה החלק שלך בנסיבות הנוכחיות ואיזה חשבון נפש תוכל לעשות עם עצמך- שים לב כיצד אתה "מפרסם" פרטים על בת זוגתך שמפחיתים מהערך שלה ומציירים אותה כאדם לא שפוי- כל זאת בשעה שמדובר באישה שאתה עצמך בחרת כבת זוג! ובחרת להמשיך לחיות איתה!

לגבי השאלה שאתה שואל-
    אני סבור שאכן הסוגיה שאתה מעלה היא סוגיה בעייתית, ובמיוחד לאור העובדה שאינך רואה את ילדיך.

על פי מיטב ידיעתי תוכל לפנות ליחידת הסיוע שבבית המשפט לענייני משפחה. תוכל להוציא באמצעות סיוע משפטי בקשה כדי לראות את ילדיך.

עליך להתכונן לכך שאין מדובר בתהליך של "מהיום למחר".
    בעקבות בקשה זו מעורבת בעניין פקידת סעד - אשר תעשה את ההסדרים המתאימים לכך שתוכל לראות את ילדיך.
    במידה וישנה התרשמות כי אשתך והילדים מצויים בסיכון כל שהוא- עליך להתכונן לאפשרות שבהמשך תראה את ילדיך דרך מרכז קשר.

החשוב מכל- אם אתה מרגיש כועס\נבגד\מתגעגע לילדים או קושי כל שהוא זה בהחלט הזמן והמקום לפנות לעזרה במרכז לטיפול ומניעת אלימות במקום מגורך. אמנם גברים רבים מזהים את הרווחה ואת המרכזים למניעת אלימות כגורמים שהם "לטובת" האישה. אבל אני מציע לך שלא ליפול למלכודת הזאת. זכותך המלאה כאזרח בישראל לקבל סיוע מהמוסדות- ואם אתה לא רואה את ילדיך- מצבך בהכרח דורש התייחסות.

אם אתה מגיע לבקש עזרה, נסה לנצל זאת כהזדמנות לגדול, להבין את הבחירות שלך באישה הנוכחית. יהיה טוב אם תיקח את הדברים לכיוון של התבוננות עצמית ושל חשבון נפש ולא של מלחמה עם האישה.

ייתכן ושותפתי לאתר עו"ס פנינה דובו תוכל להוסיף לך "טיפים" ורעיונות ביחס לסיטואציה המורכבת שבה אתה נמצא ולכללים של רשויות המשפט בעניין זה

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזה תקיפה מינית בין בני זוג?
    נירה
    12/05/2011

האם זה תקיפה מינית ואיך לצאת מימנה? חבר שלי עושה לי כל מיני דברים שלא מרגישה בהם בנוח ומתביישת להגיד לו שיפגע, שמבהירה לו על זה הוא אומר שאני אגואיסטית ואם אוהבת אותו צריכה לעשות והוא מחליט מה כן ומה לא......

הוספת תגובה

• מזה תקיפה מינית בין בני זוג? - תגובה

פנינה דובו
    13/05/2011

כפי שכתבתי קודם, עליך לסמוך על עצמך ועל מה שאת מרגישה. אף אחד לא יודע יותר טוב ממך מה את מרגישה, בטח אם את לא אומרת לו.

אם הוא חבר שלך, חשוב שתשתפי אותו במה שאת מרגישה וחשוב לא פחות שהוא גם ידע להקשיב לך.

ומותר לך גם לסרב! יחסים שלא בהסכמה אינם מוצדקים וגם אינם חוקיים. חבר שלא מכבד אותך, לדעתי, הוא לא חבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה נפשית ופיזית

נירה
    15/05/2011

תודה רבה פנינה על התייחסותך ועזרתך רבה!
    נירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה נפשית ופיזית
    נירה
    12/05/2011

הייתי שמחה אם תוכל לייעץ לי ולומר לי איך לצאת בשלום ממעגל יחסים מסוכנת.אני כבר כמה שנים ביחסים עם בן אדם חזק,דומיננטי,נבון,מניפולטיבי ומצד שני מאוד רגיש,מתחשב ודואג.פגשתי אותו בימים לא קלים בחיי,התייחסתי אליו כאבא וחבר,סיפרתי הכל מה שהיה בלב שלי ועל המשברים שעברתי.הייתי יותר צעירה,עם חוסר ביטחון,בודדת.בשנים אחרונות הרבה רבים ובכל ריב אני תמיד יוצאת אשמה,מפגרת,דפוקה,מכוערת וכו',לא רוצה לקרוא למילה שהוא משתמש בה כי זה משפיל מאוד.אומר שרוצה לחנך אותי,שאני צריכה להיות אישה עדינה ומקשיבה ואם הוא אומר משהו להקשיב אחרת אקבל אונש.כמה פעמים קיבלתי סטירות,כל פעם שניסיתי לפתוח את הפה כדי להסבירהיה אומר שאני ממזרה.רציתי לעזוב אותו,אומר שאוהב אותי ושצריכה לו כל החיים וחייבת לו כי הוציא אותי מזבל ומהרחוב..גם בדברים אחרים לפעמים יש לו אכזריות ודברים מוזרים שהוא מסביר שזה בסדר ושאני כמוהו...בקיצור מרגישה תלות בו כל שניה,פחד.מבולבלת ופוחדת לעשות צעד לפרידה..מה לעשות תעזרו לי בבקשה! יש ביננו כימיה,שנינו אוהבים חיים,רצינים ,לא אגיד שלא מרגישה איתו הרבה אישה מאושרת שמקשיבים לה,דואגים לה זה כנירא גם קשר אותי אליו מאוד חזק וגם התאמה בטמפרמנטים.חשבתי פעם לקשור איתו חיים אבל עכשיו לא רוצה כלום.בפעם האחרונה שרבנו ביקש שאחזיר לו כל המתנות ושיעשה קרחת או יאניש אותי במשהו אחר

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה נפשית ופיזית

הוספת תגובה

• פגיעה נפשית ופיזית - תגובה

פנינה דובו
    13/05/2011

נירה שלום,
    לא ברורה לי בדיוק כוונתך, האם את מעניינת לסיים את הקשר עם בן זוגך או שאת עדיין קשורה אליו מכדי להפרד ממנו. ויכול להיות שאת עדיין מבולבלת ומתקשה להחליט.

אני מבינה את הבלבול הזה, היות ול"בן אדם" הזה ישנם צדדים שונים, חלקם חיוביים מבחינתך וחלקם שליליים (מאד). מצד אחד הוא עזר לך מאד, אך מצד שני הוא קנה עליך שליטה, משפיל אותך ופוגע בך.

כאשר תביני יותר לעומק מה קשר וקושר אותך אליו, תוכלי גם להתיר את הקשר הזה, במידה ותחליטי להפרד ממנו. כשתביני מהן הסיבות שגורמות (או גרמו) לך להזדקק אליו, תוכלי להבין מה חסר לך ולמלא את הצורך הזה בדרכים אחרות, שלא יפגעו בך.

היום את פועלת על פי מה שהוטבע בך במהלך חייך, באופן אוטומטי. עליך לפתוח את "תיבת ההילוכים" ההיא, ללמוד אותה ולהבין איך היא פועלת, כדי שתוכלי לשנותה. קצת קשה לעשות את זה לבד ולכן אני ממליצה לך לפנות לטיפול.

גם אם תחליטי להשאר עם בן זוגך, עליך לחזק את הנקודות שבהן את חלשה.

לפי מה שאת כותבת חיפשת אבא, היית צעירה וחסרת נסיון. היום את במקום אחר, למדת עוד כמה דברים על החיים. תני לעצמך הזדמנות נוספת, האמיני בעצמך
    ובכוחות שיש לך.

בהצלחה,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה מקצועית או מסוכנת?

מיקי
    29/05/2011

כותבת כאן אישה, שמתארת בדיוק - לפי הספר - איך היא נשלטת על ידי גבר אלים ומניפולטיבי: מכות, סטירות, איומים, עונשים, טענות שהיא חייבת לו את חייה, שהיא כלום בלעדיו, שהיא תלויה בו והוא דואג לה ו'אוהב' אותה.
    והעצה המקצועית שניתנת לה כאן זה שהיא צריכה אולי להישאר איתו???
    הרי זה תיאור קלאסי של יחסי התעללות.
    למה צריך לחכות? שהיא גם תתחתן איתו חס וחלילה ותלד ילדים לתוך מעגל האלימות הזה? שיהיה עוד רצח של אשה שתשאיר אחריה ילדים שאביהם רצח את אימם?
    בעיני זה חוסר אחריות.

נירה - אני רוצה להגיד לך שאת חייבת, פשוט חייבת, לקחת את עצמך ולעוף משם מהר!!!
    את מתארת דפוס ברור מאוד של יחסי התעללות. כשזה מתחיל כך, זה נגמר בהתעללות פיזית, אלימה וקשה - גם בך וגם בילדים שחס וחלילה יהיו לך ממנו.
    את אדם בוגר. אף אחד לא יכול להעניש אותך. אף אחד לא זכאי לעשות את זה.
    את לא תלויה בו. את יכולה לקום וללכת. תאמיני בעצמך, את יכולה הרבה יותר טוב בלעדיו.
    תתקשרי ל: 1-800-22-0000
    או שתפני לרווחה בעיריה או במועצה שלך, או שניהם.
    את חייבת לצאת משם!!! ואת יכולה לעשות את זה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה מקצועית או מסוכנת? - תגובה

פנינה דובו
    29/05/2011

שלום מיקי,

שמחתי לקרוא את תגובתך. אני לא בטוחה שבשורה התחתונה היא שונה בהרבה מהתגובה שלי. בכל מקרה ודאי יש לה מקום כאן בפורום.

ואת נירה, כמו תמיד בחיים, תשמעי עוד דברים שונים מאנשים שונים, אך בסופו של דבר תעשי את הבחירות שלך בעצמך.

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוברת שתיקה
    סנדי
    11/05/2011

סוף סוף אני מחליטה לספר... אין איש בעולם שיודע לא משפחה ולא חברים אין לי כזה דבר מאז הנישואים
    הכרנו כשהיתי בת19 והוא בן 26 אחרי 4 חודשים נכנסתי להריון החלטנו לשמור את התינוק ולגור ביחד אבל ללא חתונה מה שגרם בלאגן גדול במשפחה שלי שרצתה שנעשה הפלה או חתונה. בסוף לא דיברתי עם המשפחה חודשיים עד שהמצב התחיל להשתפר ואז ביום שגילנו שיש לנו בן החלטנו להתחתן בעלי לא אהב את המשפחה שלי בכלל בגלל התתחלה שהייתהבה קללות משני הכיוונים וריבים מטורפים.
    היום אני מבינה שהוא רק ניסה להרחיק ביני לבין המשפחה שלי והחברותשלי שגם בקושי שרדו את כול התקופה ההיא.היום אנחנו נשואים 3 וחצי שנים יש לנו ילד בן 3 וילדה בת 1 ו-8 והסיוט מתגלה כנוראי.
    כול התירוצים של לשמור עלי התחלה כי הייתי בהריון או אחרי לידה ושוב בהריון עם שני תינוקים בבית מה שאומר שאני לא יוצאת מהבית בקושי אין לי זמן לקשרי חברות או זמן לעצמי בכלל. היום מתגלה כאדם שתלטן אובסיבי קנאי פרימיטיבי שמקלל צועק מעליב משפיל ללא הפסקה קורא לי מפגרת טיפשה מרוקאית לא מפותחת גיפה מגעילה זבל לא ממש סומך עלי עם הילדים שלנו תמיד אני מרגישה לא אמא מספיק טובה ובטח לא אישה מספיק טובה ואחר כך הוא לא מבין למה אני לא רוצה להזדיין איתו. בכול הפעמים שרבנו והוא התנהג ככה הוא ביקש סליחה התנצל והבטיח שלא יתנהג ככה שוב ואז יש כמה ימים של שקט שאני מתאמצת שהוא לא יתעצבן עד שקורה משו אפילו הכי קטן והוא חוזר לסורו אני לא יכולה יותררררררררררררררררררר
    אנחנו גרים ביחידת דיור בחצר של ההורים שלו כי המצב הכלכלי שלנו לא משו. וזה בכלל מאוד קשה לי
    בשבוע שעבר רבנו ממש וזה קרה גם ליד המשפחה שלי ואז הם שוב רבוו.. וואו יש לי המון על הלב... אני פה בדמעות אני לא רוצה לחיות ככה כול החיים שלי אבל לא מסוגלתלדמיין גירושים אני עכשיו מנסה לגרום לו כמה זה רציני שזה לא עוד ריב אלא צאנסים אחרונים לנישואים שלנו אני מאוד מפחדת ממנו וכמה לא יודעתץ למה הוא מסוגל...

לקביעת תור
    סגירה
    שוברת שתיקה

הוספת תגובה

• שוברת שתיקה - תגובה

פנינה דובו
    11/05/2011

שלום סנדי,
    האמנם אין איש יודע? נראה לי שהמשפחות שלך ושלו כבר מזמן יודעות וכנראה גם אותן חברות שהתרחקו ידעו למה הן מתרחקות. לא אלה ולא אלה יכלו להפריד ביניכם.

כי יש משהו חזק ממך וממנו שמחזיק אותכם ביחד, למרות כל מה שקרה לך מאז הכרת אותו.

את מבינה היטב מהו המחיר שאת משלמת בתמורה לכך שהלכת בדרך משלך ולא הסכמת לשמוע יותר בקול המשפחה. יתכן וזו היתה המרידה שלך בה, רצית לממש ולהוכיח את עצמאותך. מה שקרה הוא שהפכת למשועבדת במשפחתך החדשה. אבל בינתיים גם בגרת וכבר אינך אותה ילדה שהיית אז.

אם את לא מסוגלת לדמיין גירושין, לפחות נסי לשנות את מצבך בתוך הנישואים. את לא מספרת על אלימות פיזית ולא מתארת את מה שממנו את כל כך פוחדת, אבל את איבדת את חירותך ודי בכך! ומי באמת יודע מה עוד יכול לקרות...

פני לשרותי הרווחה, בהם קיימים מרכזים המטפלים בבעיות מהסוג שאת מתארת (אלימות בין-זוגית). יש סיכוי שבעקבותיך יגיע גם בעלך לטיפול.

קחי אחריות על חייך.

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה פנינה

סנדי
    11/05/2011

זה מדהים שאת לא באמת מכירה אותי אבל ממה שהצלחתי לפלוט ולכתוב הצלחת לגרום לי להבין באמת. כשאני חושבת על זה אחורה כנראה שבאמת אני זאת שהרחיקה את כולם.אני מפחדת מהתגובות שלו הלא צפויות אני לא מסוגלת להתמודד עם הכוחניות שלו וגם מנסה לא לריב ליד הילדים אז אני שותקת כדי שהוא יפסיק לצעוק ולהשתולל כי אני רואה שזה פוגע בהם. בגלל הקשר המעורר עם המשפחה אז אני מרגישה לבד אני מרגישה שאין מי שיתמוך ביאם ארצה להיפרד ממנו כאילו אני לא יודעת מה לעשות... אני ממש על הגבול כי עם שניהם רבתי ואני מרגישה שאין מי שיעזור לי לגבי הטיפול אני חושבת שהוא לא ירצה ללכת ושאם אני רק יזכיר את זה הוא יקטול את דעתי כרגיל ויבטל אותה. אני כול הזמן הולכת בדרך שלו מין שטיפת מוח כזו שאני עוברת על בסיס יומי. אני רוצה לציין גם את זה שהוא אבא טוב ופעיל שמאכיל מחתל מלביש משחק אוהב ומחבק הוא עוזר לי גם בבית בניקיון בפינוקים אישים ומטפל בי כשאני חולה כאילו הייתי תינוק. הוא יודע להיות ממש מקסים אבל בשנייה הכול נהרס אני חושבת שהוא פשוט אובססיבי כלפי ולא מוכן להרפות.
    אני פשוט לא מאמינה שאני במצב הזה לא חלמתי שאני יהייה עוד אחת מאלה שנכנסות לבלוגים כדי לשאוב תמיכה. בהתחלה זה היה אני והוא נגד כולם ובסוף נשארנו אחד נגד השליטה של השני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוברת שתיקה - תגובה - תגובה

פנינה דובו
    12/05/2011

כשהצעתי לך לפנות לטיפול התכוונתי שעליך לעשות את זה למען ע צ מ ך, והתכוונתי לטיפול פרטני.

ודאי שאם גם בעלך יהיה בטיפול - זוגי או פרטני - הסיכויים להבראת המשפחה עולים. אבל זו כבר אחריותו שלו. את לא יכולה לעשות את זה במקומו.

אם תהיי נחושה, סביר שבעלך יצטרף בשלב כלשהו, שכן, כמו שהסברת, הוא לא רוצה לאבד אותך (וזו אולי גם הסיבה ש א ת נשארת איתו, כי קשה לך להתמודד עם עוד אובדן...?)

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישה בסכנה- דיווח

היית נשואה לאדם אלים. התפטרתי ממנו לפני שנתיים. עכשיו הוא מתחתן עם מישהי תמימה מספיק ללכת שבי אחריו. אין לי ספק שהוא יכה אותה אם לא למעלה מכך. מדובר באדם חובש כיפה?! מה אני אמורה לעשות? לי יש כיום משפחה וילדה בדרך, לא אסכן את יקיריי בשביל להזהיר אותה- אני עדיין מפחדת ממנו פחד מוות. מה אני אמורה לעשות כדי לנקות את מצפוני?

לקביעת תור
    סגירה
    אישה בסכנה- דיווח

הוספת תגובה

• אישה בסכנה- דיווח - תגובה

ד``ר מני מלכה
    08/05/2011

גיל שלום,

אם הצלחת להשתחרר מנישואייך לאדם האלים- ולתת ביטוי לרצון שלך ולבחירה שלך לפתוח פרק חדש- כל הכבוד לך!

הגרוש שלך התחתן עם אישה מבוגרת אשר מבחינה חוקית אחראית על עצמה ובוחרת את הבחירות שלה.

על כן אין כל טעם בכך שתהיי עסוקה בו. גם כך יש לך כל כך הרבה פצעים לרפא וזוגיות חדשה לבנות. עם כל הצער שבדבר אינך אחראית למעשיו או למה שיקרה בזוגיות החדשה.

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חמלה
    יעל
    07/05/2011

חברי סטר לי פעמיים ופעם אחת בעט בי וכל זה עם קללות ופרצופים מאיימים (במקרים שונים בעיקר על חשד לבגידה).
    אני נחמדה וחברותית לגברים למרות שאני נאמנה אבל הוא מאד קנאי לי.

הבעיה היא שאני מוותרת לו בעיקר כי הוא חולה בסרטן (מצבו טוב פחות או יותר)
    אני קצת מרחמת ומבינה את מצבו הרגיש (בנוסף יש לו עוד בעיות משפחתיות, כלכליות וכו')

מה עושים עם הרחמים האילו שעולים לי בבזבוז זמן יקר? (אני קרובה ל40)

אני בטוחה שאם היה בריא הייתי נלחמת כי אני נחשבת לכוחנית או שהייתי בורחת.

מה קורה לי אני לא מבינה? היכן ניתן להתיעץ, אם אפשר ללא תשלום או בתשלום סימלי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חמלה

הוספת תגובה

• חמלה - תגובה

פנינה דובו
    07/05/2011

שלום יעל,
    לא סתם הוספת את הכותרת חמלה. יש הבדל בין חמלה לרחמים.

להבנתי החמלה היא מידה של חסד, אנושיות, רוך, ואם היא מאפייינת אותך היא בודאי מלווה אותך לאורך כל הדרך.

הרחמים, לעומת זאת, שוב להבנתי, נובעים מהתייחסות ספציפית למצב ספציפי. הם יכולים להתלוות למצב בו את מזדהה עם משהו שאת עצמך עברת ובאמצעות הרחמים כלפי האחר את "מעבדת" חווייה קשה שלך, דרך האחר הסובל. ברחמים יש גם משהו מן הכח שיש לך על מי שסובל, כי הרי את היא המרחמת ולא להיפך.

נראה לי כי בינך לבין החבר שלך מתרחש איזה שהוא מאבק כוחות על שליטה. יהיו המקור, ההסבר והמניע לכך איזה שיהיו - הם אינם מתירים או מצדיקים אלימות. מעבר לכך, נראה לי כי ביחסיכם חסרים קבלה וכבוד הדדיים.

כדי ללנסות לפתור את הבעיה, חשוב שתביני מה מושך אותך להישאר עם אותו חבר ומדוע את נשארת איתו, למרות כל מה שאת אומרת.

התמונה המורכבת שאת מתארת באמת מזמינה שתפני לשוחח/לטפל/להתייעץ עם איש מקצוע. את יכולה לעשות זאת דרך מרכזים לטיפול באלימות במשפחה, במסגרת שרותי הרווחה, שם התשלום הוא סמלי ושם יושבים טובי המטפלים בתחום המסויים הזה.
    קו חירום ארצי יפנה אותך לכתובת המתאימה: 1-800-220-000.

בהצלחה!
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכאת בעל חיים
    ענת
    01/05/2011

בננו, בן ה-12, מכה לעתים מכות קשות את הכלב... לא משנה מה אנחנו אומרים הוא לא מפסיק ומקלל אותו

איך אתם מציעים לגרום לו להפסיק?

לקביעת תור
    סגירה
    הכאת בעל חיים

הוספת תגובה

• אני מציעה שתכו קצת את הילד

ציפי
    05/05/2011

אישית הייתי בועטת בו וכולאת אותו במרתף

גועל נפש שאתם נותנים לו להתעלל בכלב חסר אונים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכאת בעל חיים - תגובה

ד``ר מני מלכה
    07/05/2011

ענת שלום

זה יהיה יומרני מידי להציע לך ממקום מושבי הוראות מדוייקות כיצד לגרום לבנך להפסיק להכות את הכלב.

יחד עם זאת אוכל להצביע על כמה כיוונים למחשבה יחד עם הצעה מרחיקת לכת

הראשון- עצם הכאתו של בנך את הכלב. חשוב להבין מדוע הוא עושה זאת. האם הוא מוכה בעצמו? חשוף לאווירה אלימה בבית או מחוצה לו?
    התנהגות מסוג יכולה לעיתים ללמד על קושי בפיתוח של אמפתיה כלפי אחרים, במקרה זה בעלי חיים.

הכיוון השני- שאיננו מנותק מהכיוון הראשון: השאלה היא מודע בנך אינו מקשיב לך ואולי גם לאביו\בעלך. זוהי סוגיית הגבולות. האם מדובר בילד מפונק? את\ם פוחדים ממנו? כיצד את\ם מגיבים בכל פעם שהוא עושה זאת?

שני הכיוונים הללו עלולים לדרוש ממך גם ייעוץ מקצועי טיפולי עבורך ועבור הילד.

ולגבי ההצעה מרחיקת הלכת- אם ההתנהגות תמשך ובנך לא ייאות להפסיקה או לקבל עזרה בעניין. תוכלי להתלונן כנגדו במשטרה. צעד זה עלול להיתפס כאבסורד אך אני משוכנע שהיה ותגלי שאין ביכולתך ליצור את הגבולות, מסיבות שונות שבטח שמורות אצלך, גשי למשטרה ותעשי בכך שירות טוב מאוד לילד שלך.

בהצלחה

מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן זוג קובע היכן לגור
    שיר
    16/04/2011

בעל שלא מוכן לעבור דירה למרות שאשתו רוצה לגור בעיר וקשה לה נפשית לחיות במושב והיא סובלת מהתערבות וביקורים יום יומיים של משפחתו והוריו שגרים ליד וזה מקשה יותר גם מושב וגם משפחתו והוא לא מוכן בשום אופן לעבור משם למרות שהוא יכול הוא טוען שטוב לו שם האם זה נחשב לסוג של אלימות או התעללות ומה עושים גם יועץ לא עזר הוא לא מוכן לעבור ואוהב את משפחתו

לקביעת תור
    סגירה
    בן זוג קובע היכן לגור

הוספת תגובה

• בן זוג קובע היכן לגור - תגובה

פנינה דובו
    17/04/2011

שלום שיר,

הסימנים שאת כותבת אינם של התעללות או אלימות, לעניות דעתי, כי אם סוג של קונפליקט בין בני זוג, בו באות לביטוי תכונות שונות שלהם, כצפוי בין שני אנשים שונים. ההחלטה היכן תגורו בסופו של דבר אמורה להתקבל בדיאלוג שאתם מקיימים ביניכם.

לא כתבת כמה זמן אתם נשואים, האם יש לכם ילדים, תחומי התעסוקה שלכם (למשל אם הוא חקלאי, או שיש לו משק ) ועוד - כל אלה מן הסתם שיקולים שיכולים להכריע לכאן או לכאן.

הנקודה היחידה שגורמת לי "אי-נוחות" בדבריך היא הקושי שלך, שעולה מתוך דבריך, לשאת ולתת עם בעלך, ממקום בו את יכולה לחוש בטוחה כי דעתך תישמע באותה מידה שנשמעת דעתו של בעלך.

ההחלטה על מגוריכם אמורה להיות שלך ושל בעלך. קרבתו של בעלך לבני משפחתו איננה אמורה להשפיע על החלטתכם, אלא אם כן הוא מושפע על ידם יתר על המידה ומבטל את דעותיו ודעותיך בפניהם, כי אז יכולה להיווצר בעיה.

עם זאת, גם למסורות המשפחתיות ישנו משקל ולא פשוט לשנותן.

אם יש לך סבלנות ויש לך שפה משותפת עם בעלך (משהו שחשוב לעבוד עליו), אני מניחה שתגיעו לפשרה כלשהי. ואם לא - כל אחד מכם יצטרך להחליט מהו המחיר שהוא מוכן לשלם עבור החלטה כזו או אחרת והאם הוא מוכן לשלמו או לא. אבל זו תהיה כבר אופרה אחרת.

חג שמח לך ולבני משפחתך,

פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בן אלים
    נועה
    10/04/2011

לאחרונה אני עדה לכך שבני אלים מילולית כלפי בת זוגו. הוא נקלל אותה מ, מנבל את הפה ומתנהג אליה מאוד לא יפה. היא מאפשרת את זה וכל פעם חוזרת לעוד.. אבל, אני מרגישה שאני שותפה שבתשתיקה לאלימות המילולית שלו כלפיה.
    אני אוהבת אותו ולא רוצה לחבל לו במערכת היחסים, הוא בכל זאת הבן שלי, אבל כשאני שומעת איך הוא מדבר אליה כולי מצטמררת. אני מזועזעת מהמילים שלו והצעקות מהפחד שלה מימנו (היא, מסתבר מאוד אוהבת אותו).

מה עושים למי פונים? איפה נוכל לקבל טיפול? האם לדעתכם כדאי ל"האיר" את עיניה.
    אני בעצמי הרבה פעמים מרגישה כ"כ פגועה מימנו שאני רק מייחלת לרגע בו יעזוב את הבית. אבל, אני לא מרגישה שלמה עם עצמי לאפשר לו להמשיך להתעלל בה 0גם אם זה רק מילולית - הרי הדרך משם אינה ארוכה).

אני אשמח לקרוא מה יש לכם לומר.

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    המשך בן אלים

הוספת תגובה

• המשך בן אלים - תגובה

ד``ר מני מלכה
    10/04/2011

לנועה שלום

מדברייך ניתן להבין כיצד האלימות עוברת בין הדורות. בנך שהיה עד וחשוף לאלימות בתוך המשפחה הפך בעצמו לגבר שנוהג באלימות כלפי בת הזוג שלו.

ברמה הפשטנית ביותר- תוכלי לשוחח עימו ולהציע לו לפנות לקבל עזרה באחד מהמרכזים לטיפול ומניעת אלימות במשפחה. ככל הנראה אם הוא לא ייעשה זאת, הוא עשוי להמשיך ולסבול ובסופו של דבר להמשיך ולהרוס את מערכת היחסים שלו עם בת הזוג שלו.

אך הדברים מורכבים יותר. מדוע שבנך יאות לשמוע בקולך ולפנות לטיפול? לרוב גברים מגיעים לטיפול לאחר סבל רב. הם לא ממהרים להכיר בכך שיש להם בעיה ועלולים להסתגר ולהתגונן כאשר מעירים להם על כך. עד כמה את יכולה ומוכנה להיכנס עימו לעימות בעניין (אתה כבר מבוגר וברשות עצמך ואני לא יכולה לקבוע לך דברים אבל אני לא מסכימה שתתנהג כך בביתי ובנוכחותי) ועד כמה את יכולה לשוחח עימו על החוויות שהיה חשוף אליהן בבית –כילד (אולי כדי לבנות איתו סוג של אמון שנדרש כאן).

את בהחלט צודקת ואכן הסימנים שאת מתארת מדאיגים. ואכן כדאי שתנקטי בצעדים שיעודדו את בנך להגיע לטיפול ולמצוא דרכים אלטרנטיביות וראויות לביטוי של כעסיו. אך יחד עם זאת עלייך לקחת בחשבון שיכולתך מוגבלת ונראה כי ככל שתצליחי לבנות קשר טוב עם בנך הוא יוכל להקשיב לך ולעצותייך בעניין. ייתכן ופנייה שלך לעזרה וייעוץ במרכז לטיפול ומניעת אלימות יוכלו לעזור לך בעניין

בהצלחה
    מני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות במשפחה
    ע.למונית
    31/03/2011

שלום
    אני בת 26, אימי התעללה בי נפשית ופיזית בהיותי ילדה וגם באחי. אבי עצם עין. כיום כולנו ילדים גדולים עם בעיות שקשורות בתופעות אותם חווינו.
    למי אני צריכה לפנות כדי להפטר מהנזקים שנגרמו לי ושכיום תוקעים אותי בכל רמה בחיי החל בזוגיות ובעבודה בקשרים וכו?
    תודה ע.

לקביעת תור
    סגירה
    אלימות במשפחה

הוספת תגובה

• אלימות במשפחה - תגובה

פנינה דובו
    02/04/2011

שלום לך ע. למונית,
    רצוי כמובן לפנות לאיזשהו תהליך ריפוי, כלומר טיפול בנפש.
    ישנם סוגי טיפול שונים, לגביהם כדאי יהיה לך להתייעץ בשלב ראשון, לפני שאת מחליטה במה לבחור.
    יש לך אפשרות לפנות דרך שרותי הבריאות (את יכולה להיעזר ברופא המשפחה למטרה זו), דרך מרכזי טיפול של הרווחה (יש קו חירום ארצי 1-800-220-000, שיוכל להפנותך למקום ספציפי לפי מקום מגוריך), או באופן פרטי (חפשי באינטרנט או קבלי המלצות).
    ישנם גם מרכזי טיפול שמנהלים ארגונים ועמותות אזוריים וארציים, כמו מסלן (בנגב), ויצו, נעמת ועוד.

נסי והצליחי,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לעזור לחברה לצאת מקשר רע
    אלמונית
    30/03/2011

מהלך הקשר שלהם בקיצור: במשך שנתיים היו בקשר רופף מאוד(בעיקר נפגשים כשנוח לו ובערך אחת לשבוע). כשחברה שלי החליטה להפסיק לגמרי את הקשר, אחרי כחודשיים הבין שהוא אוהב אותה ומאז היו אחד עם השני כל יום כל היום. במשך ארבעה חודשים חברתי הרגישה בגן עדן, הוא פינק אותה בזבז עליה כסף הרעיף עליה אהבה דאגה ורק טוב ואחרי שלושה חודשים אפילו הציע לה נישואים!!
    חשוב לציין שחברתי מגיעה ממשפחה קצת הרוסה ולמרות הכל הצליחה לסיים בגרות כמו שצריך, טיילה בעולם והחלה ללמוד הנדסה באוניברסיטה מוכרת והכל בזכות עצמה.
    אחרי ההצעה החלו להופיע סימני קנאות, הוא אמר לה שהוא לא רואה אותה מספיק בגלל הלימודים והחל בהתבטאויות של קנאה לגבי חברים ללימודים. לבסוף החליטה חברתי לעזוב את הלימודים ולהתחיל ללמוד באוניברסיטה הפתוחה כאשר כרגע היא רשומה לקורס אחד (כאשר אין יותר מדי אינטרקציה עם אנשים באוניברסיטה זו). כרגע הם עברו לגור ביחד.
    ההצעה הייתה לפני חצי שנה, לפני שבועיים היא סיפרה לי על מקרה קיצוני של קנאה. ואתמול היא שפכה בפניי את הלב כי לא יכלה לשתוק עוד וביקשה שלא אגלה לאף אחת. השבוע היא התחילה להתאמן בחדר כושר ובמקום לעודד אותה, הוא כעס עליה ואמר לה שהיא הולכת לשם כדי להיות עם בחורים במקום להקדיש את השעה הזו לו. כשהייתי בביתה אתמול הוא התנהג אליה בזלזול רב. היא חוזרת מהעבודה לבית מטונף לאחר שהוא בילה כל היום עם החברים מעשנים בתוך הבית(כאשר הם הסכימו בינהם שלא מעשנים בבית).
    מקרה נוסף: היא גילתה כי נפגש עם חברה טובה שלה מהלימודים אצלהם בבית וישבו על בקבוק יין עד השעות הקטנות של הלילה (הוא סיפר לה לאחר שבוע), בנוסף היא תפסה אותו על שקר כאשר רצה לבלות עם חברים וניסה להניע אותה מלצאת איתו, וכשהתברר שהוא התקשר לאותה חברה להגיד לה שתבוא למקום הבילוי שאליו יצאו הבחור וחבריו ושם נפגש איתה (לחברה הוא אמר שחברתי אמורה גם להגיע לאותו מקום). מה גם שהוא היה מדבר עם אותה חברה במהלך השבוע, בידיעתה של חברה שלי עד השעות הקטנות. כשהיא ביקשה ממנו לחדול הוא אמר לה שהוא מצטער ושהוא יפסיק, ויום למחרת הוא אמר לה שלא תגיד לו מה לעשות ושהוא צריך זמן לעצמו כרגע.
    ומה שהכי נוראי פה שחברה שלי אומרת לי שהיא מנסה להבין למה הוא מתנהג ככה ושבטח היא עושה משהו לא בסדר שגורם לו להיות ככה!!!
    כמובן שגם במהלך הקשר ניבל את פיו והתייחס אליה בזלזול.
    אני חוששת שאם היא לא תיקח את הרגליים שלה ותחתוך מיד את הקשר היא תיכנס למערכת יחסים שתהרוס את חייה בייחוד והקשר מכוון לחתונה!!!
    היא הייתה מלאת שמחת חיים וכרגע היא כבויה. אני יכולה להעיד על עצמי שלמרות שהקשר בהתחלתו היה לא טוב כשהוא החליט לעשות את השינוי אני קיבלתי אותו בברכה ושכחתי מכל מה שהוא גרם לה לסבול בעבר, אבל אחרי השיחה אתמול אני לא יכולה יותר ואני לא יודעת מה לעשות. היא עוד אומרת לי שהיא מפחדת לעשות צעד כדי שהוא לא יקום ויברח. מה עושים?????

הוספת תגובה

• המשך

אלמונית
    30/03/2011

איך אני עוזרת לה להבין שהיא נמצאת בקשר לא טוב (בלשון המעטה) שאין להם את הדברים הבסיסיים שצריך בקשר וזה כבוד ואמון!!! אני לא יודעת אם זה קשור אבל אני חייבת לציין זאת, הבחור הוא בן לאב מכה. ולא חלילה שזה הופך אותו לפסול ממש לא, אבל אולי משהו בדפוס התנהגות שלו קשור לכל העניין.
    מה שלא ציינתי זה שהוא מחכה שהיא תבוא ותבקש סליחה אחרי כל מה שהיה.
    בבקשה תעזרו לי להציל אותה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

פנינה דובו
    30/03/2011

שלום לך,
    נראה כי החברה שלך באמת בדרך הבטוחה להרס עצמי. היא נמצאת ביחסי תלות קשה בבן זוגה והיא גם מסונורת ולא רואה את המציאות, כמו שאת מסוגלת לראותה.

אני לא בטוחה בכלל שאת יכולה לשכנע אותה כרגע ויכול מאד להיות שעד שהיא תוכל להכיר בכך שהיא פוגעת בעצמה היא תאלץ לעבור עוד ועוד חוויות מעין אלה שתארת.

מה שאת כן יכולה לתת לה כחברה זה את הכתף שלך, כך שהיא תדע שתמיד תמצא אותך שם כשתזדקק לך.

זה לא תפקיד קל להיות במקום כזה וזה ידרוש ממך לוותר על הרצון לחוש שליטה על המצב, ולהכיר באחריותה הבלעדית של חברתך על מעשיה והחלטותיה. זו תחושת חוסר אונים מאד לא נוחה, אבל יש בה סיכוי שברגע שהאסימון ירד, היא תוכל לסמוך עליך ולהעזר בך כמקור של כח.

ומעבר לכך, אני בטוחה שכדאי מאד שחברתך תפנה לטיפול עמוק יותר, אלא שאני לא בטוחה שבשלב הזה היא תהיה מוכנה לקבל גם את עצתי זו. והלוואי שכן!

בברכה,
    פנינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה