פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בהמשך לתשובתך
    ליאור 55
    24/07/2011

בוקר טוב ותודה על התיחסותך

ברשותך בנוסף מהי המשמעות של המשפט "אין אפשרות לשלול ARVD "מה זה אומר ???
    בנוסף גם תחת הטיפול שאני מקבלת יש לי עדיין הפרעות איני נוטלת טמבוקור 100 מ"ג 3 פעמיים ביום כול 8 שעות מחולק וכן דרלין 60 מ"ג מחולק כול 6 שעות ועדיין יש הפרעות
    מה דעתך ???

בכבוד רב
    סתיו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בהמשך לתשובתך

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך - תגובה

ד''ר טובי רסין
    24/07/2011

ARVD היא מחלת לב מולדת המופיעה בגיל מתקדם ואשר יכולה להסביר הפרעות קצב כמו אלה מהו את סובלת ממוצא חדר ימין. כדי לשלול לחלוטין את הבעיה הספציפית הנ''ל יש צורך בהדמיות מאד מיוחדות כמו בדיקת תהודה מגנטית של הלב וכו. אקו לב לא מספיקה. מצד שני הסבירות שיש לך בעיה רפואית זו נמוכה.

את ממשיכה לסבול מפעימות מוקדמות ותחושה של פלפיטציות למרות הטיפול התרופתי אך לי אין כל אפשרות להסביר לך על סמך המידע שמסרת מדוע את ממשיכה לסבול מכך. מציע שבעניין זה תהי בקשר עם הקרדיולוג המטפל.

טובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליאור 55
    21/07/2011

היי

עשיתי אבלציה ונכתב בדוח בוצע באיזור RVOT LVOT VT

זה הצליח חלקית בלבד כאמור מקבלת תרופות

מה זה אומר האיזורים שבוצעו זה גם סוג הפרעת קצב ???

יש לציין שבהולטר הפרעות היו בכמות 33000 במשך 24 שעות CUPLETS TRIGMINI BIGMNIY

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר טובי רסין
    24/07/2011

סתיו שלום רב.

ראשי התיבות RVOT LVOT מתייחסים למיקום האנטומי בו בוצעה הצריבה. RVOT הם ראשי תיבות של מוצא חדר ימין כלומר RIGHT VENTRICULAT OUTFLOW TRACT. כנ''ל לגבי LVOT כלומר LEFT VENTRICULAR OUTFLOW TRACT מוצא חדר שמאל.

לגבי סוג הפרעת הקצב מדובר בהפרעת קצב מסוג טכיקרדיה חדרית. אלה ראש התיבות VT כלומר VENTRICULAR TACHYCARDIA. הפרעת קצב זו אמנם לא תועדה בבדיקת ההולטר שציינת, שם תועדו רק פעימות מוקדמות רבות מאד אך במהלך האבלציה מפיקים אותה ובודקים את הצריבה גורמת להעלמותה.

בכל מקרה מאחל לך בריאות שלמה.
    טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות צינתור
    יהושוע ביגלר
    12/07/2011

העורק הימני rca בדרגת הצרות של 50-70

העורקים השמליים זורמים היטב

אני מרגיש בסדר

האם פתיחת rca הכרחית ,או לחלופין אולי תשפר את איכות החיים שלי?

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות צינתור

הוספת תגובה

• תוצאות צינתור - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    14/07/2011

באופן עקרוני, בדרגת היצרות של 50%-70% אי צורך ולא רצוי להתערב אלא על ידי תרופות בלבד. (הורדת כולסטרול ומתן אספירין). לצורך תשובה וודאית יש עלי לראות את סרט הצנתור. במידה ואתה מעוניין, נא להתקשר למזכירתי רויטל 03-7493395 ולקבוע איתה להביא את סרט הצנתור לחוות דעתי (ללא תשלום כמובן).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות מיפוי לב
    אסתר
    12/07/2011

שלום רב,
    אימי בת 64, אושפזה בבי"ח לאחר כאבים פתאומיים בחזה וקצת סטיות בא.ק.ג ולכן נשלחה לבדיקת מיפוי לב.
    ולהלן התוצאות:
    SPECT IMAGING קליטה מיוקרדיאלית הומוגנית ותקינה בכל האזורים פרט לפגם מלוי בחומרה בינונית, בגודל קטן והפיך באזור אנפריורי באנליזה ויזואלית וכמותית הקטן אך קיים גם לאחר ATTENUATION CORRECTION שאר האזורים תקינים גם לאחר ATTENUATION CORRECTION .
    תגובה קלינית במאמץ-לא אסכמית
    תגובה אלקטרוקרדיופית במאמץ-לא אסכמית
    מיפוי מיבי-חיובי גבולי

המיפוי מעורר חשד למחלה כלילית עם אסכמיה בגודל קטן באזור אנפריורי. אין עדות למחלה אסכמית באזורים אחרים. בGATED SPECT תפקודו הגלובלי ואזורי של החדר השמאלי תקין (LVEF=75%) לאחר מאמץ וLVEF=71% במנוחה.

היינו אצל קרדיולוג של קופת החולים שניסה לקרוא את הדיסק ולטענתו הוא אינו עולה במחשב. ושאלתי היא : מה אנו צריכים לעשות כרגע? מה אומרת התשובה? להמשיך בירורים.
    תודה מראש, תבורכו על עבודתכם

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות מיפוי לב

הוספת תגובה

• תוצאות מיפוי לב - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    12/07/2011

במידה ואכן התשובה של מיפוי הלב נכונה כפי שכתוב, הרי שנראה שיש צורך לבצע צנתור כלילי או צנתור וירטואלי על מנת לראות האם קיימת היצרות בעורק הכלילי הימני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם ממולץ היום על צינתורים פולשנים
    דתיה ברכה
    10/07/2011

האם מומלץ לעשות צינתור לחולי סכר בעלי שהוא חולה סכרת כבר עשה הענפים ( לא עורק ראשי) לפני כ- 3 שנים והיום מחקרים רבים מראים שצריך להמנע מזה( ארה"ב) וכדורים מדללי דם טובים יותר משנותנים במרפאות יכולים לעזור ולמנוע צינתור מה דעתכם

אודה לכם מאוד אם תאכלו לעזור לי

הוספת תגובה

• אם ממולץ היום על צינתורים פולשנים - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    10/07/2011

ברכה שלום.
    באופן עקרוני, אין תשובה ברורה וחד משמעית למצב שאותו את מתארת. במידה ולבעלך יש כאבים בחזה ומבחן מאמץ או מיפוי טליום חיובי, הרי שבכ"ז כדאי לו לעבור צנתור כדי להדגים את העורקים ולראות האם קיימת חסימה או היצרות באחד העורקים הדורשת התערבות.
    רוב התרופות לדילול הדם אינן עוזרות לפתיחת העורקים אלא מונעות יצירת קרישי דם בתוך העורק בלבד. רצוי בכל זאת להתייעץ בקרדיולוג המטפל בבעלך ולהחליט לפי המלצותיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צנתור
    יקי
    22/06/2011

שלום רב
    אני בן 72 . בעל עבר " עשיר" בנושא לב.
    נתוח מעקפים . 14 צנתורים . 4 סטנטים.(2 עם תרופה) .
    APICAL CM . אי ספיקה דיאסטולית, הגורמת לקוצר נשימה משמעותי.
    לפני 3 שבועות עברתי צנתור בו הותקן תומכן מפריש תרופה , במעקף הורידי ל-RCA.ד.א. כל התומכנים הותקנו באותו מעקף.
    לאחר 10 ימים התחלתי לצעוד כרבע שעה בקצב מתון .
    לאחר מספר דקות של צעדה אני חש כאבים בחזה , אף יותר מאשר היו לי לפני הצנתור האחרון. לעיתים ספריי איזוקט עוזר אולם בדרך כלל לאו.
    הכאב חולף ברגע שאני נח.
    מה עלי לעשות?
    בברכה יקי

לקביעת תור
    סגירה
    צנתור

הוספת תגובה

• צנתור - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    27/06/2011

יקי שלום.
    אין לי שום אפשרות לענות על שאלתך ללא שאראה את סרט הצנתור שלך. לכן, עלייך לשוב עם התלונות לרופא המצנתר שלך, והוא יוכל להתייחס לתלונות בהתאם לתוצאת הצנתור הסופית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינתןר
    ציפי
    19/06/2011

שלום רב,

בעלי עבר צינתור בעקבות ארוע לב מלפני שנה וחודשיים והושתל לו סטנד מפריש תרופה.

הוא לוקח פלביקס וקרטיה ולפטור 10 מ"ג.

בדיקה אחרונה LDL 68
    HDL 49

סוכר 90 ולחץ דם תקין.

עושה פעילות 3 פעמים בשבוע בחדר כושר ורכיבה על אופניים.

שאלתי היא לא ברור לי מתי צריך להפסיק עם הפלביקס כי אני יודעת שאת הכדור צריך לקחת עד שנה.

בתודה ציפי

לקביעת תור
    סגירה
    צינתןר

הוספת תגובה

• צינתןר - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    19/06/2011

את הכדור יש לקחת לפחות למשך שנה, אולם קיימים מצבים מסויימים בהם יש לקחת את הכדור לתקופה ממושכת יותר. את זאת יודע אך ורק הרופא שצנתר אותו, במידה והיה צנתור מורכב במיוחד או שימוש במספר סלילים תומכים בחפיפה. נא להתייעץ עם הרופא המצנתר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת תגובה לצינתור

ציפי
    20/06/2011

שלום רב,

הוא צונתר על ידיך.

האם ניתן להראות לך את הצינתור.

בתודה ציפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת תגובה לצינתור - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    21/06/2011

בהחלט. תתקשרו למזכירתי רויטל 036973395

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין עורק סתום ללחץ נפשי?
    יוסף
    19/06/2011

לפני כשבועיים עברתי טיפול ע"י סטנט במהלך צינתור.
    זאת לאחר כאבים חזקים שחשתי באזור החזה וכן בעיות נשימה תוך כדי מאמץ פיזי קטן.
    4 חודשים קודם לכן בצעתי בדיקת מאמץ (ארגומטריה) והתוצאות היו מצויינות, האם יתכן שלאחר 4 חודשים ניתן להגיע למצב של 95% סתימה באחד העורקים, האם יש קצר בין לחץ נפשי חזק לבעיית היצרות בעורק
    תודה

הוספת תגובה

• הקשר בין עורק סתום ללחץ נפשי? - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    19/06/2011

בהחלט ניתן להגיע להיצרות כזו תוך זמן קצר ביותר, וזה נגרם בד"כ עקב פקיעת הנגע הטרשתי והתהוות קריש דם במקום. יש קשר ברור בין מתח נפשי לקיום מחלת לב כלילית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היצרות או קריש דם
    יוסף
    19/06/2011

מה ההבדל בין היצרות בעורק לבין קריש דם

לקביעת תור
    סגירה
    היצרות או קריש דם

הוספת תגובה

• היצרות או קריש דם - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    19/06/2011

ההיצרות הינה הנגע הטרשתי שנגרם עקב יתר שומנים בדם, במקביל לגורמי הסיכון הנוספים כמו יתר לחץ דם, עישון, סוכרת או סיפור משפחתי של מחלת לב כלילית. קריש דם הוא הגורם החריף לחסימת העורק המתרחשת בשלב מסויים על פני ההיצרות הטרשתית, וגורמת לאוטם שריר הלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגבלות לאחר צינתור
    יוסף
    19/06/2011

שלום
    עברתי צינתור לפני שלושה ימים, עורק אחד 95% סתימה, טופל על ידי סטנט
    נתבקשתי לנוח למשך שבועים, מה הכוונה, האם מנוחה פיזית האם להמנע מקבלת מכה . האם לאחר שבועיים אני רשאי לחזור לפעילות מלאה כולל שחיה , ריצה ועבודה פיזית.

לקביעת תור
    סגירה
    מגבלות לאחר צינתור

הוספת תגובה

• מגבלות לאחר צינתור - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    19/06/2011

במידה והצנתור לא בוצע בגין אוטם או ארוע לבבי חריף, אין צורך במנוחה כה ממושכת. 3 ימי מנוחה מספיקים. לאחר מכן ניתן לשוב לעבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהו שיקום נכון?

שרה ביטון
    22/06/2011

לפני 8 ימים עברתי צנתור וכך כתוב במכתב השחרור: "התקבלה בשל אוטם ללא עליית מקטעST. לאור המשך תעוקה צונתרה בדחיפות...". הסבירו לי ששמו לי סטנט. שאלותי הן: בשפה הדבורה מה היה לי? מה טווחי המנוחה והפעילות שלי היום? תודה שרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהו שיקום נכון? - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    27/06/2011

דבורה שלום.
    לפי מה שאת מתארת, היה לך אוטם שלא גרם לנזק לשריר הלב. האוטם נגרם עקב חסימת עורק כלילי, אותו פתחו בעזרת בלון והשתילו סליל תומך, מעין תומכן עשוי מתכת שששומר על העורק פתוח לאורך זמן.
    הארוע לא אמור לשנות את תוחלת חייך או את מהלך חייך, אלא לגרום לך לחיות באורח חיים נכון יותר תוך הקפדה על תזונה נכונה, פעילות גופנית קבועה, מעקב לחצי הדם, שומני הדם, ורמות הסוכר בדם, וביקור אחת לחצי שנה או שנה אצל הקרדיולוג המטפל בקהילה.
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צינתור וצלילה
    פאולו פורטלאו
    14/06/2011

שלום רב,
    לפני כשנתיים עברתי צינתור ושמו לי שני סטנטים מצופים חומר רפואי, מאז אני מקבל פלאוויקס, אספירין 100 מ"ג, כדורים נגד לחץ דם, וסטטינים וגם קרדילוק 2.5 מ"ג (בטה בלוקר) אבל מרגיש מצויין ואין לי בעיות רפואיות, כיוון שבעוד חודש אני נוסע לשבוע לזנזיבר ושנים צללתי, שאלתי האם יש מניעה מלצלול עם סטנטים, או עקב התרופות שאני נוטל באופן קבוע?
    אודה על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    צינתור וצלילה

הוספת תגובה

• צינתור וצלילה - תגובה

ד''ר טובי רסין
    14/06/2011

קצת קשה לי לענות על השאלה בין היתר היות ואני לא מומחה לרפואת צלילה ( יש תחום כזה).

מבחינת הכובד הסטנטים ממש לא כבדים כך שאין סכנה שתשקע לעומק. ועכשיו ברצינות. עצם הקיום של הסלילים התומכים לא מפריע ולא פוגע בכושר הצלילה שלך. מאידך אם המחלה הטרשתית התקדמה או שקיימות הצרויות חוזרות בסלילים התומכים במהלך הצלילה וחשיפה ללחצי חמצן נמוכים אתה בסכנה ולכן מציע לך את שני הצעדים הבאים:
    א. בדיקת מאמץ מלאה לפחות יומיים לאחר הפסקת קרדילוק ( הפסקה זמנית לצורך הבדיקה).
    ב. התייעצות עם רופא צלילה על סמך התוצאות.

אם בדיקת המאמץ תקינה העומס מאמץ גבוה ודופק מטרה אני לא רואה כל סיבה למה לא תוכלל לצלול.
    טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• lipitor
    אירה
    08/06/2011

שלום ד"ר.

אני סובל מכאבי שרירים עקב לקיחת תרופה בשם ליפיטור .
    את התרופה אני לוקח בשעות הערב ואת הכאבים אני מרגיש בשעות הבוקר שלמחרת , התחושה היא ששרירי הרגלם שורפים , מתוחים , קשים וכואבים . התחושה עוברת במשך היום .
    התרופה מביאה אותי לערכים טובים בבדיקות הדם .
    האם חובה לקחת את התרופה בשעות הערב או שניתן לקחת גם בשעות היום על מנת שכאבי השרירים יהיו במשך היום בעבודה ופחות מורגשים .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    lipitor

הוספת תגובה

• lipitor - תגובה

ד''ר טובי רסין
    09/06/2011

ליוסי.
    לתרופה השפעה בולטת יותר בצום ולכן נלקחת לפני השינה. קיימות תרו]פות נוספות מאותה קבוצה שהן אפילו אפקטיביות יותר כמו הקרסטור או הסטטור בשמה המסחרי.. ראשית אתה צריך להפסיק את התרופה לשבועיים ולראות אם כאבי הרירים התפוגגו ( השינוי והעליה ברמת הקולסטרול עקב הפסקה זו לא יגרמו שינויים משמעותיים בבריאותך שכן הטיפול נמיועד לטווח ארוך) . אם אכן המצב כך יש וכדאי לנסות תרופה אחרת מאותה משפחה כפי שציינתי. אם אין כל אפשרות כזו עדיך לעבור לנטילת התרופה בבוקר מאשר לסבול כפי שאתה סובל.
    טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיפה אתה מוציא את השטויות האלה?

סטניסלב
    17/06/2011

טובי'לה
    את הליפיטור ניתן לקחת בכל שעה כי בניגוד לסימבסטטין הוא long acting. המטבוליזם של הכולסטרול בלילה ואין כל קשר לצום, אפשר להיות בצום גם בבוקר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליפיטור

גל
    17/06/2011

סטניסלב , אז מתי לקחת בבוקר , בלילה ,, בצום או לא בצום ??????????
    תודה
    אריה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליפיטור

סטניסלב
    18/06/2011

לא משנה מתי, אם נוטלים בבוקר, חברת פייזר טוענת שיכולים להיות פחות כאבי שרירים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון מסתם באמצעות צינתור
    דפנה שמיר
    07/06/2011

אמי בת 89 וסובלת מאנגינה פקטוריס שנים רבות,אבל מתפקדת עם תרופות מתאימות.
    לאחרונה, לאחר אקו לב הומלץ לה לעשות צינתור לתיקון/החלפת המסתם.
    הצינתור נעשה בהרדמה מלאה. מהם סיכויי ההצלחה לאשה במצבה, ומה עלול לקרות אם
    תחליט לותר עם תהליך זה?

הוספת תגובה

• תיקון מסתם באמצעות צינתור - תגובה

ד''ר טובי רסין
    09/06/2011

הטיפול בהחלפת המסתם בצנתור בא במקום ניתוח לב פתוח. הסיבה להמלצה היא ככל הנראה ( לא ציינת זאת) העובדה שתעוקת החזה ממנה את סובלת מקורה בהצרות חמורה של המסתם אותו צריך להחליף , כלומר האורטלי. מחקרים מראים כי הצרות המסתם האורטלי היא מחלה פרוגרסיבית המחמירה במהלך מהיר וללא החלפת המסתם עלולים להתפתח אירועי עלפון ואי ספיקת לב עם סכנת מוות.
    מאידך החלפת המסתם בגישה בצנתור היא פעולה בטוחה מאד למרות הצורך בהרדמה והיא מלווה הרבה פחות סיבוכים מהאופציה השניה כלומר ניתוח לב פתוח.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, שוקלים לצנתר את אימי,
    אורנה
    01/06/2011

היא סכרתית לא מאוזנת, עם לחץ דם גבוה, עם עבר של שטף דם במוח מלפני 16 שנה, האם הסיכון לבצע צינתור בחולה כזו הוא בעל סיכון גבוה יותר בהרבה מאשר לאדם אחר בעל אחד או ללא אף אחת מהמחלות שהזכרתי? האם בכלל כדאי לצנתר אדם במצבה?
    אשמח לתשובה מהירה שכן העניין דחוף.

הוספת תגובה

• שלום, שוקלים לצנתר את אימי, - תגובה

ד''ר טובי רסין
    05/06/2011

לאורנה
    בצורה פרדוקסלית לכאורה ככל שהסיכון בצנתור גבוה יותר כך התועלת מהצנתור גבוה יותר. אכן לאימך יש גורמי סיכון רבים לא רק לטרשת עורקים אלא גם לסיבוכים מאידך דווקא בגלל גורמי סיכון אלה הסיכוי שלה להנות מהצנתור גבוה יותר.

כל הגורמים שציינת לכשעצמם אינם סיבה לצנתור כלומר עצם הקיום של גורמי הסיכון לא מצדיק צנתור. מצנתרים חולה רק אם הוא סובל מתעוקת חזה קשה או שינוי בדרגת התעוקה באופן המלמד על החמרה.או שעבר אוטם או שסובל מאי ספיקת לב הפוגעת בכושר תפקודו ועל ידי הצנתור יהיה סיכוי לשפרה.

קיימות לא רק התוויות ( סיבות) לצנתור אלא גם הוראות נגד. למשל האם אימך סובלת מפגיעה בתפקוד הכליות עקב הסוכרת או האם היא רגישה לחור ניגוד רנטגני המשמש בצנתור? במקרים כאלה יש להתכונן ולהכין את המטופל על ידי הכנה מתאיטמה לצנתור.

בעקרון רוב החולים שמו]פנים לצנתור הם במצבה של אימך אך סובלים כאמור גם מתעוקת חזה או סיבה אחרת המצידקה צנתור. כלומר עצם התחלואים שציינת וגורמי הסיכון לא מהווים סיבה לא לבצע את הצנתור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה מסוג חדש לאחר צינתור
    רבקה
    31/05/2011

שלום,
    בעלי בן 60, סובל מקולסטרול גבוה ומטופל בליפיטור 80 מ"ג וגם הטריגליצרידים קצת גבוהים אצלו. לאחרונה עבר 2 צינתורים. אחרי הצינתור הראשון התחיל לקבל פלאביקס נורמיטן וקרטיה והוצע לו להוסיף גם טרידאפטיב. רופא אחר הציע לו לא לקחת את הטרידאפטיב עקב תופעות הלוואי הקשות שלו. בסה"כ הוא מרגיש טוב, הערכים של הקולסטרול והטריגליצרידים בתקופה האחרונה, למרות שהם עדיין קצת גבוהים, נמצאי במגמת ירידה. האם מומלץ לקחת את הכדור בכל זאת? האם בפועל, תופעות הלוואי באמת כ"כ קשות? אודה לתשובתך

הוספת תגובה

• תרופה מסוג חדש לאחר צינתור - תגובה

ד''ר טובי רסין
    07/06/2011

טרידאפטיב היא תרופה המבוססת על ויטמין שנמצא יעיל מאד בהורדת רמות קולסטרול והיא מוכרת כבר למעלה משלושים שנה כיעילה ובטוחה מאד אלא שיש לה תופעות לוואי של תחושת סומק בפנים. בשנה האחרונה הוצא לשוק התכשיר הנ''ל-טרידאפטיב שבא למנוע או להקטין את שיכחות תופעות הלוואי הנ''ל ולכן מומלץ לקחת את התרופה לפני השינה.
    אני מאד ממליץ לנסות את הטיפול. אם יהיו תופעות לוואי להפסיקה. בכל מקרה היא בטוחה מאד ותופעות הלואי גם אם אינן נעימות לא מסוכנות.
    טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה