פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה הטיפול לאי ספיקה מיטרלית קלה?
    חדווה
    23/09/2010

אני בת 40 לאחר צינטור שסגרו חור עים מיטריה, מאז יש קצת פירפורים
    אבל סביר לחיות עים זה, נאלצתי לעשות אקו לב ואלה התשובות
    חללי הלב בגודל תקין , התכווצותו הגלובלית של חדר שמאל תקינה
    פתיחה תקינה של המסתמים.
    בדופלר צבעוני- לחץ ראיתי תקין (27 מ"מ + RAP)
    תמונה ירודה ממנח סובקסיפואידי.
    אי ספיקהמיטרלית קלה.
    מעונינת לדעת מה הפיתרון לבעיה
    תודה מראש חדווה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לחדווה היקרה

ד''ר טובי רסין
    26/09/2010

הממצא הנ''ל של אי ספיקה מיטרלית קלה, מאד שכיח והוא כמעט פיזיולוגי כלומר תקין. אם אין עדות להגדלה של העליה השמאלית או הגדלה של חדר שמאל או התפתחות לחץ ראתי מוגבר ( במקרה שלך כל הפרמטרים הללו היו תקינים) אין כל צורך בטיפול אלא מעקב על ידי בדיקות אקו לב חוזרות ( בדיקה לא פולשנית ללא קרינה מייננת וללא כל סיכון בריאותי) אחת לשנה ואם המצב יציב לאחר שנה, שנתיים גם אחת למספר שנים. אין צורך בטיפול תרופתי.

יתכן ויהיה צורך בטיפול אנטיביוטי לפני בדיקות פולשניות מסוימות שלא קשורות כלל ללב כמו טיפולי שיניים או בדיקות אחרות אך על כך את צריכה להיוועץ עם רופא המשפחה שלך ( אין צורך בקרדיולוג).

מאחל לך המשך בריאות וחג שמח.

טובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בעורק במהלך צינתור-דחו
    אסתר
    21/09/2010

אמא שלי בת 61 עברה צינתור אתמול, הרפא אמר שזה צינתור מאוד קשה, אחד הקשים שהיו לו. גילו בצינתור 90% חסימה בעורק ימין אך כשניסה להיכנס עם "עוגן" בדרך פגע בעורק. עכשיו היא בטיפול נמרץ עדיין עם הצנתר וכל הזמן בודקים לה את הרגליים לראות שלא נגרם נזק. אפשר לקבל מידע יותר ברור על מה שקרה לה? האם יכול להגרם נזק לרגליים? זה קשור לעורק שמוביל לרגליים עשו לה היום c.t אין תשובה מה התשובה יכולה להסביר?

הוספת תגובה

• לאסתר

ד''ר טובי רסין
    26/09/2010

צר לי על הסיבוך שאירע בעת הצנתור של אמך. הצנתור כמו בכל בדיקה פולשנית עלולים להתרחש מספר רב של סיבוכים רובם מינוריים גם אם מחיביים טיפול ומעקב.

מהתיאור שאת מוסרת אני מניח ( הערכה בלבד) שככל הנראה נגרם קרע (דיסקציה) בעורק במפשעה דרכו בוצע הצנתור. ברוב המקרים העורק מחלים לבד אך חייבים לנטר ולעקוב שלא חלה הפרעה בזרימת הדם לרגלים, כלומר העורק לא נחסם.

אפילו במקרה חס וחלילה של חסימה הדבר ניתן לטיפול על ידי תיקון העורק בהרדמה מקומית.

מאחל לאימך החלמה מלאה במהרה ללא כל סיבוכים נוספים.
    טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלביקס בשילוב אספרין
    מיכאל
    18/09/2010

לפני ארבע ימים עברתי צינתור שבמהלכו הוכנסו לעורק שני תומכונים ונאמר לי לקחת פלביקס ואספירין. לאחר שחזרתי הביתה מבית המחקת שמתי לב שבימקום פלביקס,כפי שרשום במרשם, נתנו לי קלופידוגרל. יש לי שתי שאלות בנידון: 1.האם אין שום הבדל בין שתי תרופות האלו? 2. האם אספרין ופליבקס חייבים לקחת ביחד באותו זמן או שעדיף לקחת אחד מהם בבוקר והשני בערב. שנה טובה ותודה רבה לכם.

לקביעת תור
    סגירה
    פלביקס בשילוב אספרין

הוספת תגובה

• מיכאל

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    19/09/2010

מיכאל שלום.
    פלביקס וקלופידוגריל הינן אותה תרופה בדיוק המיוצרת על ידי בתי חרושת שונים.
    ניתן לקחת אספירין ופלביקס ביחד או לחוד. זה ממש לא משנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקו דופלר לאחר אוטם
    ציפי
    14/09/2010

שלום רב,

בדיקה לאחר אוטם מלפני חמישה חודשים.

אשמח לקבל הסבר לגבי הבדיקה
    חדר שמאל אינו מורחב, דפנותיו בעובי תקין, התכווצות הגלובלית והאזורית תקינה,
    מקטע פליטה מוערך 55%64 , עליה שמאלית בגודל תקין, חללי הלב הימנים בגודל תקין.
    שורש האאורטה העולה ברוחב תקין.
    מבנה תקין של המסתמים, פתיחתם תקינה, לא הודגם תפליט פריקדקאלי.
    בדופלר אי ספיקה מיטרלית מנימלית. אי ספיקה טריקוספידלית מנימאלית.
    הלחץ הסטטולי בעורק הראה מוערך בכ-25 ממ"כ. (ללא עדות ליתר לחץ דם ריאתי)

בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    אקו דופלר לאחר אוטם

הוספת תגובה

• ציפי

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    15/09/2010

ציפי שלום.
    כל המכתב הארוך הזה אומר במילים פשוטות שבדיקת האקו לב שלך תקינה לחלוטין. זה אומר שלא נגרם כל נזק ללבך במהלך האוטם. תהיי בריאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טריטריס
    ציפי
    12/09/2010

שלום רב,

רציתי לשאול אם לתרופה הטריטריס זו יש השפעה על הקרטיאנין בדם.

בתודה ציפי

לקביעת תור
    סגירה
    טריטריס

הוספת תגובה

• ציפי

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    12/09/2010

ציפי שלום.
    באופן עקרוני, כן, אולם אין זה אומר שהתרופה אסורה בחולים עם בעיה כלייתית. לגבי המקרה הספציפי שלך, עלייך להיוועץ ברופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה בבקשה אולי מחר צינטור דחוף !!
    דידי
    11/09/2010

בעלי צריך לעבור צינטור עקב בדיקות שעשה לאחר ששבוע קודם התעלף הרופא שלח אותו לבדיקות
    ואלה התוצאות הבדיקה חשודה לאיסמכיה מיוקרדיאלית על GATES SPECT
    ולכן נשלח לעוד בדיקה אלקטרוקרדיוגרפית הדמיה והתוצאה של המיפוי כך
    1. איסמכיה בכמות קטנה בתפוצה של MID\DISTAL LAD
    2 איסמכיה בכמות בינונית בתפוצה של RCA
    3. איסמכיה בכמות קטנה בתפוצה של LCX (ענף מרגינלי) עם אוטם אינפרו-לטרלי קטן
    4בסה"כ הודגמה איסמכיהבכמות בינונית ( כ- 12 % מדופן החדר השמאלי)
    5התכווצות הגלובלית של החדר השמאלי מופחתת במידה קלה
    ההפרעה האזורית בהתכווצות מצביעה על איסמכיה באזור של RCA
    איסמכיה קלה באזור של LAD ואיסמכיה קלה + אוטם קטן באזור של LCX

הרופא אמרה שדחיף לעשות צינתור הבעיה היא שאין מקום באסותה למחר יום ראשון והיא נוסעת
    ביום שני להמליצה לעשות בבלינסון
    וכששאלנו מה יהיה למחרת מי יבדוק מי אחראי אמרה מנהל המחלקה יעקוב
    אנחנו לא יודעים מה לעשות
    עכשיו קראנו שאפר מהרגל מהיד- לבעלי סוכר לחץ דם קולסטרול-- כמה זה דחוף לעשות
    שוחחו איתנו בטלפון בערב החג ולא היה לנו עם מי להתייעץ מה דעתכם ??

הוספת תגובה

• עמית

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    12/09/2010

עמית שלום.
    כפי שכבר אמרתי, הצורך בצנתור ברור, לגבי העיתוי, זו כבר בעיה טכנית ביורוקרטית בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צנתור ורטואלי או צנתור פולשני-טפולי
    ברברה
    04/09/2010

הנני בת 60 ל.ד תקין ldl מעט גבוה. לפני ארבעה חדשים הרגשתי עייפות מוגברת וחוסר אויר בזמן פעילות אירובית. הגעתי למיון עקב כאבים בחזה ובכתף שמאל ושבוע ימים לאחר מכן שוב נבדקתי עקב דופק מואץ. שוחררתי ללא ממצא. במשך כ- שלשה שבועות הרגשתי חולשה ועייפות קשה והפסקתי כל פעילות ספורטיבית. בדיקות אקו לב, אקו לב במאמץ והולטר תקינות. במיפוי לב טליום במאמץ חשד לאיסכמיה לא קשה וקטנה אפריורית אמצעית ודיסטלית.לדברי הקרדיולוג ממצא זה אינו משמעותי לנוכח תוצאות החיוביות של האקו. בהדרגה חזרתי לפעילות אירובית, כיום הנני סובלת מעייפות, ואין באפשרותי לעמוד בקצב פעילות ספורטיבית כקודם, ואני מאבדת אויר זמן בפעילות אירובית מהר מאוד ואז מפסיקה למנוחה. אינני מסוגלת לעסוק בפעילות פיזית כבעבר, ומתעייפות מהר, וכן סובלת לעתים מלחצים ותעוקה ולעתים כאבים בכתף שמאל.
    שאלתי : אם לעשות צינתור או להסתפק בצינתור ורטואלי, האם התסמינים שלי מעידים על סתימה בעורקים למרות התוצאות הטובות של הבדיקות?

הוספת תגובה

• ברברה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    06/09/2010

ברברה שלום.
    במקרה אותו את מתארת, ניתן בהחלט לעשות צנתור וירטואלי, אולם יש לזכור כי תוצאותיו אינן תמיד חד משמעותיות, ובמקרה שלך, לאור הסימפטומים המרשימים, כל מה שפחות מתוצאה חד משמעית וברורה אינו בא בחשבון. לכן, הייתי מעדיף במקרה שלך, בשל העובדה שהסימפטומים שלך באמת מרשימים, והמיפוי חיובי, להתקדם לצנתור כלילי ולא "להסתפק" לצנתור וירטואלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ברברה
    06/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב פלוויקס, אספירין וקרדילוק
    דני
    28/08/2010

האם רצוי להפריד את נטילת התרופות הללו זו מזו , למשל קרדילוק בבוקר ואספירין עם פלוויקס בצהרים או כל קומבינציה אחרת בין שלשת התרופות?

הוספת תגובה

• דני

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    31/08/2010

דני שלום.
    אין כל קשר בפעילות הקרדילוק והטיפול נוגד הקרישה של האספירין והפלביקס. מכיוון שמשך הפעולה של אספירין ופלביקס הינה שבוע ימים (מרגע נטילת הכדור האחרון של האספירין או הפלביקס, קרישת הדם מופרעת למשך 7 ימים), אין כל קשר לזמן הנטילה של התרופות האלו, ואתה בשקט מוחלט יכול לקחת את כולן בבת אחת, אך תמיד באותו הזמן (תמיד בבוקר או תמיד בערב).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום תוך בטני אחרי צנתור
    אינה
    28/08/2010

שלום! לפני 5 ימים עברתי צנתור ולמחרת הופיעו כאבים חזקים בבטן התחתונה. בוצע CT-ANGIO דחוף ונמצא דימום רטרופריטוניאלי קטן. HB ירד מ13.4 ל-11.9 . השאלה: מה הסיבוחים של דימום עצמו וכמה זמן (כמובן בארך) נמשכים הכאבים? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    דימום תוך בטני אחרי צנתור

הוספת תגובה

• אינה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    31/08/2010

לשאלתך, במידה והדימום נעצר באופן ספונטני, אין כל סיכון מיידי נוסף. משך הכאב משתנה מחולה לחולה והוא מאד אינדיבידואלי, אך יכול לקחת ימים רבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הצינתור החרחי לגבאי
    מיכאל
    25/08/2010

אני כבן 70. לפני 4 חודשים עברתי פרפור פרוסדורים שעבר אחרי מםפר ימים אבל מאז יש לי כאבים קלים בחזה אשר מופעים לי לאחר כעשרים דקות של הליחה מהירה או לאחר מאמץ פיזי אחר והכאבים חולפים לאחר כחמש דקות מהאטת הקצב. בבדיקת אקו לב ומיפוי לב לא התגלו סטיות משמעותיות אבל בבדיקה תכת מאמץ הוסבד לי שיש חשש לסטימות והופנתי לבצע צינתור.האם במקרה שלי הצינתור החרחי ומה הסכנות אם ארצה להשיראת המצב כפי שהוא. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    האם הצינתור החרחי לגבאי

הוספת תגובה

• מיכאל

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    31/08/2010

מיכאל שלום.
    לפי מה שאתה מתאר, לא ברור לחלוטין אם אתה באמת זקוק לצנתור. באם אתה רוצה לברר זאת בצורה רצינית, אתה יכול להביא לי את תוצאות האקו, המיפוי ומבחן המאמץ שלך, ואני אומר לך את דעתי. (אנא צור עימי קשר בטלפון 0524266855).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית לאחר צינטור
    אורי
    22/08/2010

נושא: פעילות גופנית לאחר צינטור

בחודש יוני עברתי אוטם קל ועד עכשיו עברתי 3 צינטורים2 צינטורים דרך היד
    שהאחרון היה ביום חמישי 19.8 ושם דרך המפשעה הוכנס בלון וכן סטנט.
    למחרת שוחררתי הביתה ואני מרגיש ב"ה טוב

האם אני יכול לחזור להליכה כבר היום הליכה איטית ומיידי יום להתקדם וכן ללכת לבריכה ובכלל לעשות ספורט

אודה לך על תשובתך

אורי

הוספת תגובה

• אורי

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    24/08/2010

אורי שלום.
    באופן עקרוני, אין כל מגבלה לאחר צנתור ובעקר אם הוא נעשה דרך היד. המגבלה העיקרית לגבי פעילות גופנית היא לאחר אוטם, ולגבי משך הזמן בו אתה מוגבל היה צריך להסביר לך עם שחרורך מבית החולים לפי גודל וסוג האוטם ממנו סבלת.
    באופן עקרוני, מספר שבועות לאחר האוטם אין לך כל מגבלה, ואתה יכול עסוק בפעילות גופנית באופן הדרגתי כפי שאמרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר יקר ראשית תודה על התשובה

אורי
    24/08/2010

אני עברתי הפעם ב 19 לחודש דרך המפשעה וכתבתי זאת האוטם היה לפני 3 חודשיים
    2 הצינטורים הראשונים היו דרך היד לא האחרון
    הוא נעשה מהמפשעה
    ושאלתי אם אפשר לבצע ספורט רגיל כי אני מרגיש טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפיטור
    ציפי
    19/08/2010

בעלי בן 50 עבר אוטם מלפני ארבעה חודשים והוכנס לו סטנד מפריש תרופה.

בבדיקות האחרונות LDL 54.5

HDL 40.6

TRIGLYCERIDES 82

הוא לוקח לפיטור 40 מ"ג.

מיכוון שהלפיטור גורם לו לכאבי שרירים הוחלט לרדת למינון 20 מ"ג לעשות בדיקת דם עבור שלושה

שבועות.

רציתי לדעת מה דעתך על כך.

בתודה ציפי

לקביעת תור
    סגירה
    לפיטור

הוספת תגובה

• ציפי

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    24/08/2010

ציפי שלום.
    ההמלצה היא נכונה בהחלט. כיוון שרמות ה-LDL שלו נמוכות, הוא זקוק למינון נמוך של ליפיטור, אך בהחלט זקוק לתרופה זו, שתפקידה אינו מוגבל להורדת ערכי הכולסטרול בלבד, אלא לשמירה על הפלק הטרשתי בכלל. לכן במקרה של בעלך יש לקחת ליפיטור במינון הנמוך ביותר: 20 או אפילו 10 מ"ג כל זמן שערכי ה- LDL מתחת ל- 70 מ"ג%.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר צינתור
    ענת
    17/08/2010

בן 59 סובל מקוצר נשימה והזעת יתר. ועודף משקל. האם הזעת יתר גם תוך כדי שינה ובמשך היום יכול להיות בעייה לבבית??. ועתה לעצם העניין. בעלי צונתר אמש והתוצאה:היצרות של 70% ב- 1st marginal. חסימה של 100% ב- RCA (עורק קטן). נעשה נסיון לעבור את החסימה המלאה (כרונית) ב- RCA, ללא הצלחה. לאחר מכן בוצעה הרחבה והשתלת תומכן DES ב- ST1 MARGINAL עם תוצאה טובה ומרגיש טובה."
    שאלותי: מה התרשמותכם לתוצאת הצינתור? האם מצב הלב חמור? האם לא מסוכן להשאיר עורק חסום? אין חשש שיקבל התקף לב?? כמה עורקים בעצם יש בלב?
    האם התומכן הוא לכל החיים או זמני וצריכים להחליף, זה תומכן הכי יקר ואיכותי שיש??
    תודה על עזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר צינתור

הוספת תגובה

• ענת

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    24/08/2010

ענת שלום.
    הזעת יתר בלילה אינה מהווה בד"כ סימפטום של מחלת לב, אם כי כל סימפטום יכול להוות סמן לקיום מחלה כזו.
    חסימה כרונית של עורק קשה בד"כ לפתיחה על ידי צנתור, ואם העורק מתמלא על ידי מעקפים טבעיים, הרי שהבעיה קטנה יותר. לצורך כך יש צורך לראות את סרט הצנתור.
    אין לי כל אפשרות לדעת את מצב הלב, את זה ניתן לראות בעיקר בבדיקת אקו, אש נותנת מדד לתפקוד הלב.
    בלב יש 3 עורקים, ורק אחד מהם חסום אצל אביך.
    באופן עקרוני התומכן הוא לכל החיים, אלא אם כן הוא עובר היצרות חוזרת. באופן עקרוני תומכן המפריש תרופה הוא בעל סיכוי קטן יותר להחסם בעתיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות לאחר מיפוי לב
    שני
    15/08/2010

שלום ד"ר,
    אני עבר בדיקת מיפוי לב עם דיפירידמול לאחר שעבר בשנה שעברה צנתור בעודו בן 58 בריא בד"כ בעל לחץ דם גבוה,אינו מעשן ופעיל גופנית.
    התוצאות להלן: אשמח אם תוכל לפענח לנו מעט...
    איסכמיה בכמות קטנה עד בינונית בתפוצה של RCA.
    אוטם קן בתפוצה של LCX עם איסכמיה בכמות קטנה.
    החדר השמאלי מורחב במידה קלה והתכווצותו הגלובלית תקינה.
    ההפרעה האזורית בהתכווצות מצביעה על איסכמיה בטריטוריה של RCA ואיסכמיה=אוטם קטן באזור של LCX.
    בתודה מראש!
    =)

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות לאחר מיפוי לב

הוספת תגובה

• שני

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    16/08/2010

שני שלום.
    לפי תוצאות המיפוי, קיים אזור בשריר הלב שסובל מחוסר אספקת חמצן אליו. כדי לענות לך בוודאות אני צריך לראות את המיפוי. באם אתה מעוניין, תתקשר אלי ואני אוכל להסתכל ולאמר לך בוודאות מהי כמות האיסכמיה ואם באמת צריך צנתור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

שני
    16/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלויקס וקולונוסקופיה
    דניאל
    12/08/2010

שלום,
    אני אמור לעבור קולונוסקופיה בארה"ב. בעברי אירוע מוחי, שהוברר כי כנראה נובע ממפרצת בלב. לפיכך אני מקבל פלויקס מדי יום. כמו כן אני מקבל אפנוטין למניעת התקפים אפילפטיים שהיו גם כן בעברי.
    לפני כחודשיים, חשתי מאוד ברע , עם כאבי ראש , סחרחורות, וחולשה רב, כאשר ההטבה החלה לאחר מספר שעות, ונמשכה בעקביות , עד שהתופעות עברו לגמרי אחרי כיום. לדברי הרופא המטפל בי, כפי הנראה התופעות הללו התרחשו בגלל שלקחתי בערב הקודם שני פלויקס [בטעות] יחד עם האפנוטין. הוא אמר שאחת התופעות של האפנוטין [וגם של הפלוקיס, אם כי פחות בהרבה] היא אפשרות לכאבי ראש וסחרחורות, וכי התרופות הללו יכולות להגביר אחת את תופעות הלואי של השניה.
    שאלותי:
    1. כמה זמן לפני הקולונוסקופיה עלי להפסיק עם הפלויקס?
    2. האם עלי לקחת 4 כדורי פלויקס בבת אחת מיד לאחר הקולונוסקופיה?
    3. האם לותר על האפנוטן ביום שאני לוקח פלויקס , מחשש שאם שני פלויקס יחד עם האפנוטין עשו לי כל כך רע, מה יעשו ארבעה.
    4. האם זה מסוכן עבורי [החשש להתקף אפילפטי] אם לא אקח אפנוטין יום אחד

בתודה רבה מראש,
    דניאל

לקביעת תור
    סגירה
    פלויקס וקולונוסקופיה

הוספת תגובה

• דניאל

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    15/08/2010

דניאל שלום.
    לשאלותיך:
    1. את הפלביקס יש להפסיק לקחת שבוע לפני ביצוע הפעולה.
    2. לאחר הפעולה יש לחדש את הטיפול בפלביקס עם מנת העמסה של 4 כדורים בבת אחת. כל צורה אחרת לא תביא להעמסת הפלביקס בצורה נכונה.
    3. לא נראה לי הגיוני לוותר על האפנוטין ביום העמסת הפלביקס, משום שהעמסת הפלביקס ביום הראשון היא כמו נטילת כדור אחד בכל יום אחר.
    4. אני לא מוסמך לענות לך על הסיכון לקבלת התקף אפילפסיה בהפסקת האפנוטין. את זה עליך לשאול את הנוירולוג המטפל בך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מאוד מודה לך

דניאל
    15/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה