פורום צינתור, צינתור לב, צינתורים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לרואןן אין לך מה לפחד או להלחץ
    שושי
    01/12/2010

תקשיבי
    בASD sacundumהחור היחיד שנתן לסגור בצינתור
    וכול השאר ת בדרך כלל תלוי את מיקומו של החור אולי בצנתור אי אפשר להגיע לחור שלך
    בכול מיקרא את לא מרגישה כלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רוצה שנדבר בבקשה זה הfacebook שלי .

כואב הלב ..!!
    01/12/2010

Roro Maya

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרואן נראה לי שאת ממש לחוצה אך ככה
    שושי
    01/12/2010

אני בת 19 חיילת ולא מזמן עברתי צינתור לסגירת ASD ואני גם הייתי לחוצה אחרו לי אחרי שבוע וחצי שאני צריכה לעבור וממש ממש נלחצתי כי החור שלי הוא גדול תלוי איזה חור יש לך זה עושה תהבדל בתפקוד שלך למשל לי זה הפריע במהלך שרות הצבאי שלי וזה לא כזה משנה עם זה צנתור או ניתור לך בשתייהם סוגרים את החור

הוספת תגובה

• כן אני ממש לחוצה אבל...

דוד
    01/12/2010

את אומרת נכון אני לחוצה משום שהקרדיולוג שלי החליט שחור זה לא ניתו להסגירו בצנתור וצריך ניתוח לב פתוח ... בגלל זה אני מחפשת אולי אמצא משהו וההחלטה תשתנה כי אני מפחדת מניתוח זה ... הבנת עכשיו ???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי
    רונית
    30/11/2010

יכול להיות מצב שאחרי צנתור יש דימומים יותר ממה שהיה קודם באף במחזור החודשי ודימומים בחניכיים
    זה תופעות לוואי של האספרין ??

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי

הוספת תגובה

• תופעות לוואי - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    01/12/2010

רונית שלום.
    תופעת הלוואי השכיחה ביותר של אספירין הינה דימומים ממקומות שונים בגוף, ובעיקר דימומים על פני העור, בפצעים שונים ויתכן אף במחזור. השאלה הינה עד כמה נחוץ הטפול באספירין. במידה והטיפול הכרחי, יש להמשיך בטיפול למרות קיום הדימומים, ושום שאלו ברוב המקרים אינם מסכנים את החולה, אלא גורמים לאי נוחות ולפגם אסטתי בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרבות בלתי פוסקות ללא שליטה
    שאול
    24/11/2010

לאחר acs ,עליית טרופונין ל3.41 וסטבט במיד לאד ,שוחררתי במצב טוב(נZק קל מאוד ללב),לאחר מספר ימים החלו תעוקות ולחצים שונים(,ב3 אישפוזים ומיפוי לא נימצא להם הסבר,חלקם כנראה מצרבות ללא שליטה למרות המון תרופות נגד צרבת,לא רופא משפחה ולא קרדיולוג מוצאים תשובה או עורכים ברור משמעותי מלבד בדיקת מצב הלב כרגע,
    אולי זה התרופות?
    פרופסור לרפואה פנימית ,העוסק גם בשיקום אלטרנטיבי של חולי לב,הציע לקחת נטוקינזמספר פעמים ביום ולהפסיק עם האספירין והפלויקס, היכן ניתן למצוא סימוכין לגישה זו,
    כי הצרבות מכניסות אותי למצב של תסמינים זהים להתקף לב ?

הוספת תגובה

• צרבות בלתי פוסקות ללא שליטה - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    24/11/2010

שאול שלום.
    אין כל סימוכין ללקיחת התרופה במקום אספירין או פלביקס. בשום אופן אסור להפסיק את הטיפול באספירין או בפלביקס ולקחת במקומם טיפול אלטרנטיבי אחר. הסכנה היא ליצירת קריש דם בתוך הסליל התומך (הסטנט).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צנתור סגירת PFO עם מפרצת
    משה
    17/11/2010

חברים שלום

מה דעתכם הכללית על ביצוע ההליך בבית החולים זיו בצפת?

הרופא מגיע מרמב"ם. אבל ההליך ככל הנראה מכוון להתבצע במחלקה ברבקה זיו.

אשמח לשמוע את דעתכם.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    צנתור סגירת PFO עם מפרצת

הוספת תגובה

• צנתור סגירת PFO עם מפרצת - תגובה

ד''ר טובי רסין
    18/11/2010

הצלחה של פעולה רפואית תלויה בשני גורמים עיקריים. במטופל ובמטפל. הציוד הרפואי אף הוא חשוב. בהחלט ניתן לומר שבמרכז הרפואי זיו יש חדר צנתור מצויד בדיוק כמו בכל מרכז רפואי אחר.

לגבי עצמך לא ציינת כמעט דבר. ממתי אתה סובל וכו אפילו לא פרמטרים בסיסיים כמו גיל , מגדר , מחלות רקע וכו.

איני יודע בדיוק מי הקרדיולוג שמגיע מרמבם לטפל בך ( לפחות לא ציינת את שמו) אבל כל עוד הוא מבצע את הפעולה של סגירת PFO בשגרה במרכז הרפואי רמבם ומעת לעת גם בבית החולים זיו אין כל מניעה מבחינת אחוזי ההצלחה ושכיחות הסיבוכים שתעבור את הפעולה בזיו קרוב למקום מגוריך ובשני משפחתך.

בהצלחה
    טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לקבל יחס באמת אני זקוקה לזה
    שושי
    17/11/2010

עברתי צנתור לפני כחודש וחצי ואני לא חשה בטוב בכלל יש לי לחצים בבטן סחרחורות וחולשה רצינית וכאבי ראש אני לוקחת אספרין ופלביקס הייתי אצל קרדיאולוג הוא אמר לי שזה בגלל אספרין הלחצים בבטן ונתן לי כדור וזה לא עוזר לי :-(

הוספת תגובה

• אפשר לקבל יחס באמת אני זקוקה לזה - תגובה

ד''ר טובי רסין
    18/11/2010

שושי היקרה

אני ממש מבין לליבך ולא רק ללב אלא לכל שאר האברים. עברת צנתור ואת מרגישה ממש רע. העניין הוא שעם כל הרצון הטוב דרך האינטרנט לא ניתן לעזור לך.חוץ מאשר להגיד לך שהדבר די שכיח במיוחד לאור העובדה שככל הנראה הצנתור היה טיפולי ולא מרגישים את השיפור תמיד מיד לאחר הצנתור.

אספירין באמת עלול לגרום לתחושה לא נוחה בבטן אבל אם קבלת טיפול ואין כל תגובה לטיפול את זקוקה להמשך ברור רפואי ולא לסתם עצה, אנא ממך חזרי לרופא המטפל ספרי לו את כל תלונותיך והמשיכי בברור הרפואי.

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפחדת מצינתור
    כואב הלב ..!!
    15/11/2010

אני צריכה לעבור צינתור בינים הקרובות האם זה מסוכן וגורם לי סיכון להתקף לב ???

לקביעת תור
    סגירה
    מפחדת מצינתור

הוספת תגובה

• מפחדת מצינתור - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    16/11/2010

רואן שלום.
    הסיכון בצנתור לב פשוט הינו מזערי ונמדד בחלקיקי האחוז. מאידך, רצוי בהחלט לבדוק האם באמת יש צורך בצנתור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• watchman סטנט
    הילי
    15/11/2010

מה ידוע לך על המכשיר החדש הזה שמשתילים למנועי קומדין? האם הפרוצדורה בטוחה לגבר בן 86?

לקביעת תור
    סגירה
    watchman סטנט

הוספת תגובה

• watchman סטנט - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    16/11/2010

הילי שלום.
    השתלת מכשיר מסוג WATCHMAN, הינה פעולה שבה מחדירים התקן מיוחד לעליה השמאלית של הלב,כדי למנוע יצירת קרישי דם אשר מסכנים את החולה ועלולים לגרום למאורע מוחי. את ההתקן משתילים לחולים עם התווית נגד למתן תרופות לדילול הדם מסוג קומדין בלבד, ולכן אצלם אין ברירה אחרת ויש להשתיל את ההתקן. השתלת ההתקן הינה אמנם מורכבת וכרוכה בסיכון לא קטן, אולם במידה ואכן אין כל אפשרות אחרת לדילול הדם, יש צורך להחדיר את ההתקן, ויש לבצע זאת למרות הסיכון הכרוך בכך. האלטרנטיבה בהחלט יותר גרועה... (מאורע מוחי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cpk
    TOM
    14/11/2010

שלום ד"ר .
    עשיתי 2 בדיקות בהבדלים של מספר חודשים והתוצאות של בדיקת CPK היו גבוהות = 334
    התחום הוא עד 200 .
    אני לוקח תרופות : איזיטרול וליפיטור שני ועושה פעילות ספורטיבית - הליכה כשעה כל יום .
    רציתי לשאול:
    1. האם הפעילות מעלה את התוצאה ?
    2. האם התרופות מעלות את התוצאה ?
    3. האם תוצאה כזו פוגעת בשריר הלב או מצביעה על בעיה כלשהי ?
    4. האם לבצע בדיקה חוזרת ולא לבצע פעילות גופנית מספר ימים לפני כן על מנת לדעת מהיכן העלייה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    cpk

הוספת תגובה

• cpk - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    16/11/2010

גדי שלום.
    רמות CPK עולות כתוצאה מכל פעילות גופנית, וכמובן גם כתוצאה מטיפול בסטטינים (ליפיטור, סימוביל וכו'). כל מה שצריך זה לעקוב אחר ערכי CPK ולראות שאין עליה נוספת. אין כל נזק בעלית CPK בערכים כאלו. אין כל נזק לשריר הלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי ספיקה קלה מוגבר
    שרה
    14/11/2010

שלום הופניתי לאקו בעקבות בצקות ברגליים בשנה האחרונה
    הממצאים הראו אי ספיקה מיטרלית קלה מוגבר ואי ספיקה טריקוספידלית מזערית
    והלחץ הסיסטולי בעורק מוערך ב30 ממ"כ
    אני בת 36 כשבמשפחה מצד אמי יש הסטוריה של אי ספיקה
    האם אני צריכה המשך בירור ומה בנוגע לאירובי??
    תודה מראש שרה

לקביעת תור
    סגירה
    אי ספיקה קלה מוגבר

הוספת תגובה

• אי ספיקה קלה מוגבר - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    16/11/2010

שרה שלום.
    מתוך קריאת האקו לב שביצעת, נראה שבשלב זה אין כל צורך בבירור נוסף, והמעקב היחידי שאת צריכה הינו של אקו לב שנתי. אין כל מניעה ממאמצים או ביצוע פעולות גופניות מכל סוג שהוא. מאידך, את חייבת להיות במעקב קרדיולוגי אחת לשנה כולל אקו לב כמובן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אספירין מניעתי
    רומן
    14/11/2010

שלום רב, אני בן 47 ללא עודף משקל, ללא מחלות כרוניות מלבד Hypercholesterolemia (מטופל שנתיים בליפיטור,LDL נע בין 100-120),Hyperhomocysteinemia ברקע עישון של 20 שנה (כרגע לא מעשן מעל שנה), סיפור משפחתי של CAD (אבא עבר CABG בגיל 67). האם אני זקוק לאספירין כ-Primary Prevention ?

לקביעת תור
    סגירה
    אספירין מניעתי

הוספת תגובה

• אספירין מניעתי - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    14/11/2010

רומן שלום.
    אתה בהחלט זקוק למתן אספירין במינון נמוך למניעה ראשונית, אך יותר מכך אתה זקוק לשמירה על אורח חיים בריא, כלאמר, השגחה על ערכי שומנים נמוכים בדם (LDL נמוך ו-HDL גבוה), פעילות גופנית קבועה, מעקב ואיזון לחצי הדם, ודיאטה נכונה להורדת מישקל עודף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוגי סטנדים
    בכר יוסף
    09/11/2010

אני עומד לעבור צינטור עם הצבת סטנדים.. שאלתי האם יש סוגים שונים של סטנדים,
    הכוונה לאיכיות שונות.
    איך אני אדע איזה סטנד יוחדר לי ,האם אני צריך לבקש לפני הטיפול שישנן אפשרויות שונות?

לקביעת תור
    סגירה
    סוגי סטנדים

הוספת תגובה

• מה זה צינתור עם סטנדים

סמי שרביט
    16/08/2014

עברתי בבית החולים בילינסון צינטור עם סטנדים ורציתי לדעת מה זה סטנדים
    בתודה שמואל שרביט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה צינתור עם סטנדים - תגובה

ד''ר טובי רסין
    21/08/2014

למר שביט

התייחסתי בדיוק לנשוא זה בתשובה לשאלה אחרת. להלן התשובה בהשמטות קלות כדי שתהיה רלוונטית עבורך.

סטנט או בעברי תומכן תוך עורקי הוא ציוד המושתל בצנתור כלילי (לעורקי הלב) או פריפרי (לעורקים אחרים בגוף) טומטרתו שיפור תוצאות ההרחבה שמושגת עכל ידי באלון לבד ושמירת התוצאות לאורך זמן.

כל סוגי הסלילים התומכים מתחלקים לשניים בגדול.
    סלילים תומכים מצופים.
    סלילים תומכים מתכתיים.

כשהסטנטנים הוכנסו לשימוש ראשון בתחילת שנות התשעים התברר כי חלקם גורם לתגובת לואי של העורק המצמיח תאים דרך דפנות הסליל התומך וגורם לחסימה איטית של העורק. נמצא כי שכיחות אירועים אלה יכולה להגיע עד 40% ואפילו 50% בחולי סוכרת. מסיבה זו פותחו הסלילים התומכים המצופים שמשחררים תרופה המקטינה את ההסתברות שהעורק יסגר. מאידך בסלילים אלה יש סיכון מתמשך של אירועי פקקת אותם ניתן למנוע על ידי הקפדה על הטיפול התרופתי באספירין וגם פלביקס ודומיו לתקופה של יותר משנה.

בכל המחקרים לא נמצא שההבדל בין הסלילים הצומכיןם שינה את התמותה אלא ארק את הסכיון לצנתור חוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוגי סטנדים - תגובה

ד''ר טובי רסין
    21/08/2014

למר בכר יוסף
    סטנט או בעברי תומכן תוך עורקי הוא ציוד המושתל בצנתור כלילי (לעורקי הלב) או פריפרי (לעורקים אחרים בגוף) טומטרתו שיפור תוצאות ההרחבה שמושגת עכל ידי באלון לבד ושמירת התוצאות לאורך זמן.

כל סוגי הסלילים התומכים מתחלקים לשניים בגדול.
    סלילים תומכים מצופים.
    סלילים תומכים מתכתיים.

כשהסטנטנים הוכנסו לשימוש ראשון בתחילת שנות התשעים התברר כי חלקם גורם לתגובת לואי של העורק המצמיח תאים דרך דפנות הסליל התומך וגורם לחסימה איטית של העורק. נמצא כי שכיחות אירועים אלה יכולה להגיע עד 40% ואפילו 50% בחולי סוכרת. מסיבה זו פותחו הסלילים התומכים המצופים שמשחררים תרופה המקטינה את ההסתברות שהעורק יסגר. מאידך בסלילים אלה יש סיכון מתמשך של אירועי פקקת אותם ניתן למנוע על ידי הקפדה על הטיפול התרופתי באספירין וגם פלביקס ודומיו לתקופה של יותר משנה.

בכל המחקרים לא נמצא שההבדל בין הסלילים הצומכיןם שינה את התמותה אלא ארק את הסכיון לצנתור חוזר.

אני מציע שלפני הצנתור תדבר עם הרופא המצנתר ותבהיר איתו את מטרות הצנתור והאמצעים שבהם הוא מתכוון לנקוט כדי לשפר את התוצאות.

טובי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף לכדורים לדילול דם?
    הילי
    07/11/2010

אבי בן 86 והיה מאושפז לאחרונה עקב חסימות וכרישים בכלי הדם לרגל. הוכנס סטנט כל שהוא ועכשיו הוא בסדר. אחת הבעיות שעיכבו את הצינתור היתה אי ספיקת לב מספקת והתגלתה בעיה עם הכדורים לדילול דם כי יש לו היסטוריה של ניתוח כיב קיבה והכדורים מזיקים לו לקיבה. לאחרונה הוצע לו איזה כדור יקר ונסיוני שלא מזיק לקיבה אלא שהרופא שלו חזר בו ואמר שהמחקר על הכדור עדיין לא חד משמעי וכתחליף הציע לו ניתוח להכנסת משהו בצינתור ושזה יפתור לו את בעית דילול הדם. האם תוכל לפרט לי מה זה ?

לקביעת תור
    סגירה
    תחליף לכדורים לדילול דם?

הוספת תגובה

• תחליף לכדורים לדילול דם? - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    08/11/2010

הילי שלום.
    בשאלתך יש יותר מיד דברים לא ברורים. מה שברור זה שלא מדובר במחלת לב אלא במחלת כלי דם, ולצורך כך יש להתייעץ עם רופא כלי דם ועם מומחה לקרישה. לא עם קרדיולוג. מן המעט שאני מצליח להבין, מדובר בקריש דם ברגל אשר מצריך טיפול נוגד קרישה, ולאחרונה נעשים מספר ניסויים קליניים בתרופות חדשות לדילול הדם שהן בעלות סיכון נמוך יותר לדמם מאשר התרופות המסורתיות. במידה ולאביך אין אפשרות לתת טיפול לדילול הדם, ניתן לעיתים להשתיל מעין מטריה בווריד, אשר מונעת את זרימת קרישי הדם אל כיוון הריאות. אני משער שלכך הכוונה, אך זה בוודאי לא מדוייק ולא וודאי. כפי שכבר אמרתי, רצוי להתייעץ עם רופא כלי דם ועם מומחה לקרישה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך. תודה.

הילי
    09/11/2010

מי משתיל את המטריה - כלי דם או קרדיולוג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול ושומנים בדם המשך לתשובה
    יהודה
    04/11/2010

תודה ד"ר פינקלשטיין על התשובה והיחס.

מתי הד"ר מייעץ לי לעשות שוב בדיקות דם כדיי לבדוק את רמת השומנים והכולסטרול בדם?

בדיקה האחרונה שעשיתי הייתה ב 28/09/10

עוד שאלה בבקשה- מה זה כולסטרול כללי שמופיע בבדיקות דם? והאם צריך לתת לזה חשיבות? או שמה שחשוב זה הכולסטרול LDL ו HDL?

תודה על הכול,

הוספת תגובה

• כולסטרול ושומנים בדם המשך לתשובה - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    04/11/2010

יהודה שלום.
    ההתייחסות צריכה להיות בעיקר לערכי ה- LDL וה- HDL. לכולסטרול הכללי אין לך כל אפשרות להתייחס. בדיקת שומני הדם יש לבצע לאחר תחילת טיפול לאחר 3 חדשים, ולאחר מכן אחת ל-6 חדשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול ושומנים בדם
    יהודה
    03/11/2010

שלום

אני בן 31 גובה 1.75 משקל 83

רציתי בבקשה לדעת האם הבדיקות דם שעשיתי תקינות

כולסטרול כללי - 201

טרגלצידים - 159

כולסטרול LDL 126.9

כולסטרול HDL 41.90

האם זה מצריך טיפול תרופתי??

ראוי לציין שיש לנו גנטיקה במשפחה של שומנים וכלוסטרול בדם.

אחי ואבי עברו צינטורים (ללא מחלת לב)

התחלתי לפני כ 3 שבועות ברכיבה על אופני כושר + תזונה נכונה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול ושומנים בדם

הוספת תגובה

• כולסטרול ושומנים בדם - תגובה

ד''ר אריאל פינקלשטיין
    04/11/2010

יהודה שלום.
    ערכי הכולסטרול שלך אינם גבוהים, אולם הם בגבול העליון של הנורמה (126 לגבי LDL כאשר הגבול העליון הוא 130), וערכי ה-HDL הינם על הגבול התחתון של הנורמה (זה הכולסטרול הטוב, בו אנו שואפים לערכים גבוהים כמה שיותר. הערך הנמוך הוא 40 ואצלך זה 41). לכן לשלב זה אין כל צורך בטיפול תרופתי, אולם רצוי לשמור על דיאטה מאוזנת מבחינת אכילת שומנים רוויים, וביצוע פעילות גופנית קבועה (אשר ידועה כמעלה את ערכי ה- HDL).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה